Kirjoittaja Aihe: Riverdale: Valopuu | S, joulufluffy (Betty & Archie)  (Luettu 674 kertaa)

Ronen

 • floater
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 2 354
Nimi: Valopuu
Kirjoittaja: Ronen
Ikäraja: S
Fandom: Riverdale
Genre: joulufluffy
Hahmot: Betty & Archie
Vastuuvapaus: En omista, en tienaa.
Haasteet: Ficlet300 sanalla 33. Kirkas

A/N: Julkaistu alun perin Finin joulukalenterissa 2017. Ja julkaisu erikseen tapahtuu haasteiden vuoksi. :>
Vaikka Betty ja Archie olivatkin sopineet vaihtavansa lahjoja jouluna, ei Betty siltikään ollut odottanut sitä hienoa ja yllättävänkin suurta laatikkoa, jonka äiti oli terävin sivuhuomautuksin toimittanut hänen huoneeseensa aiemmin päivälle ilmoittaen, kuinka se oli jätetty ulko-oven viereen kynnysmatolle keskelle kulkuväylää. Eikä Betty voinut hillitä itseään, vaan hän avasi suuren vihreän rusetin hopeaisena kiiltelevän paketin ympäriltä.

Sisältä paljastui kolmisenkymmentä senttiä korkea metallinen joulukuusihäkkyrä, joka näytti olevan täynnä pienen pieniä LED-lamppuja. Betty kytki kuusen innostuneena seinään ja naksautti kytkintä.

Kuusi välkehti välittömästi täynnä punaista, keltaista, vihreää, sinistä – kirkkaita värejä, jotka nostattivat Bettyn suupielet korviin asti. Mistä ihmeestä Archie oli oikein tällaisen lahjan löytänyt? Ei se ainakaan Riverdalesta voinut olla peräisin. Betty ryntäsi ikkunaan kuusi kädessään ja katsoi, kuinka kadun toisella puolella Archie seisoi yhtä lailla ikkunassa ja hymyili valkoisessa T-paidassaan. Betty laski valopuun ikkunalaudalleen ja heilutti päätään kevyesti sivulta toiselle epäuskoisena. Archien hymy kasvoi leveäksi virneeksi – siihen, joka oli Bettylle tullut vuosien varrella niin tutuksi.

Ja valopuu oli vain yksi uusi syy siihen, miksi Betty piti Archieta niin tärkeänä ystävänä, vaikka punapäinen naapurinpoika olikin välillä vähän hidas ja höpsö. Archie tahtoi aina kaikille läheisilleen pelkkää hyvää, kuten nytkin – tämä lahja oli jotain täysin odottamatonta, eivätkä Bettyllä riittäneet sanat kiitoksiksi ainakaan nyt.

Mutta seuraavana päivänä he menisivät luistelemaan järvelle, ja Betty ottaisi mukaan kaakaota kotoa ja hakisi lämpimiä voileipiä Pop’sista. Kana-pekoni taisi olla Archien suosikkimakuyhdistelmä, jos Betty on aivan väärin muistanut. Betty näki jo silmissään heidät istumassa vierekkäin penkillä, mutustamassa leipiä ja hörppimässä höyryävää juomista. Niin oli hyvä, koska he toimivat yhdessä parhaiten.
the memories fade
like looking through a fogged mirror

telephone wires above are
sizzlin' like a snare

Zorrotar

 • ***
 • Viestejä: 210
Vs: Riverdale: Valopuu | S, joulufluffy (Betty & Archie)
« Vastaus #1 : 21.10.2018 15:50:47 »
Moikka!

Tykkäsin tästä! Löysin riverdale-ficcejä vasta nyt, koska aloin vasta viime viikolla katsomaan koko sarjaa 😂

Tää oli tosi kivasti kirjoitettu, hahmot tuntuivat itseltään ja minulle tuli mukavan lämmin fiilis 😊 kiitos!

Zorrotar

Crysted

 • Queen of dead plants
 • ***
 • Viestejä: 3 019
 • inFINIty
  • Listaukseni
Vs: Riverdale: Valopuu | S, joulufluffy (Betty & Archie)
« Vastaus #2 : 27.05.2019 14:18:57 »
Tervehdys, valitsin tämän kommiksesta, koska tajusin, etten ole ikinä lukenut Riverdaleficcejä, vaikka sarjaa olenkin seurannut jo vähän aikaa. Tässä on ihanat ykköskausifiilikset, jota olen kaivannut edellisten kausien hulluuden jälkeen :D Muistan sarjan alotettuani, että shippasin Bettyä ja Archieta (tosin nykyään Betty/Jughead vie voiton) joten tätä oli kiva fiilistellä, vaikka tää olikin kaverusfluffia. Ehkä taustalla saattavat olla hienoisesti läsnä Bettyn ihastuksentunteet ;) Toi valopuuhan voisi olla vaikka yksi syy siihen miksi Betty sitten ihastuisi Archieen :D Tykkään erityisesti just tälläsistä tarinoista, jotka vois ajatella osaksi canonia.

Hahmot vaikuttaa mukavasti juuri sellaisilta kuin he ykköskautena olivatkin, voih miten viatonta silloin vielä kaikki oli :D Betty joka ei malta odottaa lahjan avaamista, ikkunan luona malttamattomana odottava hymyilevä Archie (heh kauankohan hän on siellä ikkunansa edessä istunut) ja vielä Alice terävine sivuhuomautuksineen (En ajatellut kaipaavani ykköskauden Alicea, mutta kolmoskauden jälkeen kyllä vähän :P)

Tykkäsin aina kauheesti tuosta Bettyn ja Archien ikkunan läpi viestittelystä (tätä fiilistellä nousee vaan lisää juttuja esiin mitä kaipaan ykköskaudesta :D) joten oli kiva, että se oli läsnä tässä ficletissä. Hassua ettei musta ole ollenkaan hassua lukea jouluficcejä kesän alussa, mutta kiva että kaverukset vielä pääsevät luisteluretkelle järvelle lämpimän kaakaon ja Pop'sin ruokien kanssa :)

Tää oli kiva :)
-Crys

Never underestimate the power of fanfiction