Kirjoittaja Aihe: Suden jäljet | S, ficlet  (Luettu 934 kertaa)

Uhkarohkea

  • piilossa
  • ***
  • Viestejä: 171
  • sairautta
Suden jäljet | S, ficlet
« : 16.10.2018 19:04:31 »
Nimi: Suden jäljet
Kirjoittaja: Uhkarohkea
Genre: tunnelmointi
Ikäraja: S
Paritus: Ea/Iina
Haasteet: Fantasiahaaste, hahmona ihmissusi

Suden jäljet
242 sanaa

Ea on kahdeksantoista ja istuu yksin. Hän kuuntelee musiikkia nappikuulokkeistaan rannalla, jossa harvoin käy ketään, kun hänen olkapäätään tökätään. Ea avaa silmänsä ja kääntää katseensa, ottaa toisen kuulokkeensa pois. Yksittäinen teinityttö tuijottaa häntä harmaat silmät levällään, mutta saa kuitenkin avattua suutaan tarpeeksi kysyäkseen: ”Voitko sä tarjota mullekin?”

Ea vilkaisee vieressään olevaa viinapulloa ja alkaa sitten tutkia tytön ulkonäköä. Noin kuusitoistakesäinen. Aavistuksen ruusukultaan vivahtavat, ehkä vasta värjätyt olkapäille yltävät hiukset ja harmaat silmät. Pisamia, muuten tavalliset kasvonpiirteet. Tyttö on häntä arviolta viisi senttiä pidempi, käyttää shortseja ja harmaata t-paitaa. Ruumiinrakenne on Ean mielestä sopivan pyöreä.

Hän päättää myöntää luvan. ”Voit sä tosta ottaa, jos oikeasti haluat. Ois laitonta erikseen tarjota.”

Tyttö nyökkää Ealle, kertoo olevansa Iina ja kysyy Ean nimeä. Ea vastaa valehtelematta. Iina tarttuu pulloon ja juo hieman, yskii hetken ja juo lisää. Sitten hän laskee pullon hiekalle ja istuutuu Ean viereen.

Tytöt juttelevat keskenään ja päätyvät lopulta pussailemaan. Iina hyrisee hiljaa mielessään. Ea suunnittelee, miten voisi johdatella tilannetta eteenpäin. Kuu on viimein paljastunut pilvien takaa. Pitempi tyttö huomaa asian, vetäytyy samalla äkillisesti irti Easta.

”Mun pitää nyt mennä, kotiintuloaika”, Iina sanoo Ealle. Ea jää hetkeksi tuijottamaan hämmentyneenä eteensä. Kun Ea saa katseensa käännettyä suuntaan johon Iina lähti, hän näkee vain suden jäljet.

Ea pudistaa päätään itsekseen ja tuhahtaa. Olisi kai pitänyt arvata täysikuulla viinaa pummivan tytön olevan ihmissusi, hän tuumii. Ea ottaa viinapullonsa ja kävelee pois rannalta, täysin eri suuntaan kuin Iina. Rannalle jäävät vain heidän liikehdintänsä merkit sekä suden jäljet.
[16:38] <@Odo> Uhis hanki samantien koko kerä punasta lankaa ja vedä se sellaseen solmuun et lopulta tajuat sen olevan yliarvostettua!pienenä tyttönä halusin aina paeta

Waulish

  • rohkupuusku Nedric ♡
  • Administrator
  • *****
  • Viestejä: 6 111
  • ”Mutta totta kai sitä munnaaki pittää olla.” #50
Vs: Suden jäljet | S, ficlet
« Vastaus #1 : 31.01.2021 14:21:01 »
Etsiskelin Sanan säilästä jotain nollakommentoitua luettavaa ja kommentoitavaa, ja tämän tekstin yksinkertainen mutta mielenkiintoinen nimi herätti huomioni.

Tarinan maalailema tilanne hiljaisesta rannasta ja yksinäisestä nuoresta tytöstä alkoholia juomassa avautuu näennäisen normaalina, vaikkakin hieman ehkä melankolisena. Siinä vaiheessa, kun Ea osaa päätellä Iinan tarkan iän tuntematta tätä kuitenkaan entuudestaan, aloin ajatella, että ehkä Ea onkin tarinan ihmissusi tarkkoine vaistoineen. Siksi yllätyin, kun paljastuikin aivan päinvastaista! Se oli kuitenkin ihan vain positiivinen yllätys, koska minusta on aina hauskaa, jos mielikuvat johtavat syystä tai toisesta yhteen suuntaan ja todellisuus onkin ihan toinen. Se on virkistävää.

Jännittävää, ettei Ea pelkää ollenkaan ja vaikuttaa muutenkin suhtautuvan Iinan ihmissuteuteen aika normaalina ominaisuutena! Minä nimittäin jännäsin hänenkin puolestaan ja huokaisin helpotuksesta Iinan lähtiessä vähin äänin pois. ;D Ehkä tässä maailmassa ihmissuteus tosiaankin on normaalia, tai ehkä ainakin Ea tiedostaa ihmissusien olemassaolon. Mielessäni kävi jopa, olisiko Eakin ihmissusi. :D Ehkä hänen ajatuksensa tilanteen pidemmälle viemisestä viittaisikin silloin siihen, että hän haluaa saada Iinan pysymään kanssaan täysikuuhun asti. Siihen sopisi myös Easta välittyvä eräänlainen välinpitämättömyyden vaikutelma: hän antaa alkoholia alaikäiselle, pussailee tämän kanssa ja miettii pidemmällekin etenemistä. Pieni ikäerohan heillä toki on, joten se voi selittyä ihan silläkin.

Jäin miettimään myös, ehtiiköhän Iinalle tämän lyhyen kohtaamisen aikana kehittyä jonkinlaisia inhimillisiä tunteita tai ainakin kiintymystä uutta tuttavuutta kohtaan, kun hän vain lähtee eikä anna valtaa minkäänlaisille pedon saalistusvieteille.

Kiitos tästä mielenkiintoisesta tarinasta, tämä herätti tosi paljon ajatuksia ja tätä oli hauskaa pohdiskella! :) -Walle


ota kädestä, minut pysäytä, sano ettei tarvii