Kirjoittaja Aihe: Finin juonittelupelit #2  (Luettu 1054 kertaa)

flawless

 • Deathbat
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 5 782
 • Folie à deux
Finin juonittelupelit #2
« : 02.07.2017 18:37:15 »
Finin juonittelupelit
- yleismaailmallinen keskustelu Finin juonittelupeleihin liittyen, ilmoittautumiset pelien järjestämiseen -

Yleisesti | Ohjeita pelin järjestämiseen | Pelin tarkastaminen
Jonotuslista | Finissä pelatut juonittelupelit
 


Yleisesti

Mikä on juonittelupeli?
Juonittelupeli on nettifoorumilla pelattava peli, johon kuka tahansa foorumilainen voi osallistua. Pelin alussa jokainen pelaaja saa itselleen roolin, jonka mukaan hän peliä pelaa. Useimmiten juonittelupelissä on kaksi osapuolta (hyvikset ja pahikset), jotka yrittävät voittaa pelin hankkiutumalla eroon vastapuolelle kuuluvista pelaajista. Peliä käydään pelitopikiin kirjoitettavin viestein ja tarkoituksena on keskustella ja juonitella pelin voitto omalle puolelle. Hyvikset yrittävät napata pelaajien joukosta pahikset ja tiputtaa heidät pelistä, kun taas pahikset yrittävät parhaansa mukaan esittää hyviksiä ja pysyä pelissä mukana. Pelin aikana pelaajia tiputetaan pelistä yleensä äänestyksien perusteella. Pelissä voi olla mukana lisäjännitystä tuomassa myös erilaisia erikoisrooleja, joilla on omat "supervoimansa".
 
Juonittelupelien idean oppii helpoiten pelaamalla, joten rohkeasti mukaan!
 
Mikäli sinulla on kysymyksiä juonittelupeleihin liittyen, niitä voi esittää vapaasti Juonittelupelit: Kysy & vastaa -topicissa.

Lisää infoa juonittelupeleistä löytyy myös Kylästä, joka on niihin erikoistunut nettifoorumi: (pelityypit & roolit) & (juonittelupelisanastoa). Kylästä kopioituja ohjeita ja tietoa juonittelupeleistä löytyy myös Finin puolelta tästä topicista. Huomioithan, että kyseinen topic sisältää vain Kylästä kopioitua materiaalia, ei siis Finiä koskevia sääntöjä tai toimintatapoja.
 
Mikä on PJ?
Pelinjohtaja on henkilö, joka johtaa peliä – laittaa pystyyn ilmoittautumis-, poissaolo- ja pelitopikin. Pelinjohtaja arpoo roolit ja lähettää kullekin pelaajalle rooliviestin yksityisviestillä. Pelinjohtaja postaa myös topikiin aamu- ja iltaviestit, ilmoittaa poissaoloista ja äänestyspakoista. Toisin sanoen siis pitää huolta siitä, että peli toimii.
 
Mikä on VPJ?
Varapelinjohtajan rooli on hyvin samankaltainen pelinjohtajan kanssa. Varapelinjohtaja hoitaa kaikkia pelinjohtajan tehtäviä yhteistyössä pelinjohtajan kanssa silloin, kun pelinjohtaja on estynyt hoitamaan velvollisuuksien. Varapelinjohtajan tehtäviin voivat kuulua mm. äänien väliaikalaskennat ja poissaolojen ilmoittamiset pelitopikiin.
 
Mikä on tarkastaja?
Tarkastaja on henkilö, joka katsoo juonittelupelin lävitse pelinjohtajan kanssa ja pitää huolen siitä, että peli varmasti toimii ja on mahdollisimman tasapainoinen pelin jokaiselle osapuolelle.
 


Ohjeita pelin järjestämiseen

Montako juonittelupeliä Finissä saa olla kerrallaan?
Yksi. Fini ei ole juonittelupeleihin erikoistunut foorumi, joten yleisen kiinnostuksen säilymisen takia juonittelupelejä saa olla käynnissä kerrallaan vain yksi. Valitettavasti emme voi kertoa täsmällistä aikaa jolloin uuden pelin saa aloittaa edellisen ollessa käynnissä, sillä pelin kesto vaihtelee pelaajien toiminnasta riippuen.
 
Kuka saa järjestää pelin tai olla pelinjohtaja/varapelinjohtaja?
Pelinjohtajiksi voivat ilmoittautua henkilöt, joilla on kokemusta vähintään kahdesta juonittelupelistä pelaajana tai vaihtoehtoisesti kokemusta yhdestä pelistä pelaajana sekä toisesta varapelinjohtajana. Varapelinjohtajaksi riittää yhden juonittelupelin kokemus.
 
Miten teen juonittelupelin?
Jos haluat tehdä oman juonittelupelisi, voit käyttää sen suunnitteluun apuna Kylästä löytyvää valmispohjaa. Samaisesta linkistä löytyy myös paljon muita pelinjohtajalle hyödyllisiä ohjeita sekä tietoa pelityypeistä, rooleista ja äänestysmenetelmistä. Kun olet saanut pelisi valmiiksi, sinun tulee hyväksyttää se jollakulla tarkastajista, ennen kuin voit pyytää lupaa pelin aloittamiseen.
 
Mikäli haluat vain tehdä pelin, muttet vetää sitä, voit antaa pelisi adoptoitavaksi tässä topicissa.
 
Miten aloitan juonittelupelin?
Kysy Saivartelijan modeilta lupa pelin aloittamiseen yksityisviestillä. Ennen pelin aloittamista sinulla täytyy olla sekä varapelinjohtaja/PJ-kaveri että tarkastajan hyväksyntä pelillesi. Huomioithan että saat laittaa ilmoittautumistopikin pystyyn omalle pelillesi vasta, kun edellinen peli on päättynyt!
 
Mitä jos en jaksakaan vetää juonittelupeliäni loppuun?
Juonittelupelin vetäminen on sitovaa. Jos peliä ei päivitetä ajallaan, pelinjohtaja(t) ja varapelinjohtaja voivat saada sanktioita Finin sääntöjen mukaisesti.
 

Pelin tarkastaminen

Tarkastaminen on viimeinen varmistus ennen pelin ilmoittautumistopicin pystyttämistä, että peli varmasti toimii ja on mahdollisimman tasapainoinen pelin jokaiselle osapuolelle. Tarkoitus ei kuitenkaan ole se, että tarkastaja kirjoittaa toimimattoman ja sekavan pelin uusiksi alusta, vaan hän antaa palautetta pelin toimimisesta ja esittää kysymyksiä, joiden pohjalta pelinjohtajan tulee tehdä pelin toimimiseen vaaditut muutokset.
 
Saatuasi pelin valmiiksi voit pyytää tässä topicissa tarkastajaa ottamaan yhteyttä sinuun tai olla suoraan yhteydessä yhteen/kaikkiin tarkastajiin ja kysyä, kuka ehtii tarkastamaan pelisi. Kun otat yhteyttä tarkastajaan ykstyisviestillä, ilmoita siitä tässä topicissa. Tarkastajalla on tästä ilmoituksesta viikko aikaa vastata, aikooko tarkistaa pelin vaiko ei, ennen kuin pyyntö siirretään seuraavalle tarkastajalle. Tarkastajalla on yhteensä topiciin tehdystä ilmoituksesta kolme viikkoa aikaa lähettää ensimmäinen varsinainen tarkistusviestinsä, jossa esittää korjauspyyntöjä ja antaa palautetta pelin toimivuudesta. Tämän jälkeen voidaan vielä puida muutoksia ja viestitellä parhaista tavoista tehdä korjauksia. Aikarajoista voidaan valvojien luvalla joustaa, mutta pääsääntöisesti pelin tulisi olla tarkastettuna kolmen viikon sisällä.

Pelin tarkastaja saa osallistua peliin, jos siinä ei ole minkäänlaisia salaisia rooleja tai muuta vastaavaa, joka antaisi pelin tarkastajalle epäreilun aseman muihin pelaajiin nähden.
 
Tarkastajalta vaaditaan vähintään yhden pelin vetämistä/tekemistä (ei tarvitse olla sama peli) sekä kahden pelin tarkistamista jonkun toisen tarkastajan kanssa yhdessä. Yhdessä tarkastamisen pointti ei ole tentata tai aiheuttaa stressiä, vaan saada käytännön vinkkejä sekä jakaa havainnot ja keskustella niistä kokeneemman kaverin kanssa.
 
Tarkastajat:
Beatrix Bones
Herkkuoone
Lauchuo
 


Jonotuslista

Finin meneillään oleva juonittelupeli:

 
Tulevien juonittelupelien jonotuslista:
- Anonyymiperuspeli | PJ: Marzzuu (Odo tekee)
- Town of Salem -osittain salaisen roolilistan peli | PJ: Lenune
- Kokeellinen minipeli | PJ: LillaMyy & Saappaaton
- Aloittelijoiden peli | PJ: Vlad
- Mytologiaan perustuva "runopeli" | PJ:: Lenune & Lauchuo
 
Mikäli sinulla ei ole PJ-kaveria tai varapelinjohtajaa, voit kysellä seuraavilta vapaaehtoisilta:
Lyra
 Finissä pelatut juonittelupelit

2016
Kirottu pelastuspartio -juonittelupeli
Taru kolumnien kuningattaresta - Luodikon paluu
Faith, Trust and Pixie Dust
2015
Perilliset-peruspeli
Anonyymi minipeli 2.0
Onneksi Tunnen Parini
Battle of Thrones
Kasvoton uhka
2013
Kelmit vs. luihuiset - koulu kepposkaaoksessa
2012
Organisaatio XIII
Kimallusta Tylypahkassa
2011
Taikavaltakunta
Anonyymi minipeli
Vallankumous
Salaisuuksien Kammio On Avattu Jälleen
TUHO -Taikamaailmaa Uhkaa Hurja O'Monijuomaliemi
Ministeriön valtaajat
2010
Kuolonsyöjien kuokkavieraat
Harry Potter ja epäilyksen uusikuu
« Viimeksi muokattu: 08.08.2017 15:56:19 kirjoittanut flawless »

flawless

 • Deathbat
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 5 782
 • Folie à deux
Vs: Finin juonittelupelit #2
« Vastaus #1 : 02.07.2017 18:42:21 »
Uusi topic, uudet tuulet! Sääntöjä on muokattu, joten luethan ne läpi.

Päätimme tyhjentää halukkaiden pj/vpj-listan, koska se on melkoisen vanha. Jos haluat tulla lisätyksi listalle, ilmoita siitä tässä topicissa!

(Jonotuslista ei pidä aivan paikkaansa, koska aiemmassa topsussa suotiin Odolle seuraava vuoro. Jatketaan siis sovitulla tavalla.)

Lyra

 • ***
 • Viestejä: 817
Vs: Finin juonittelupelit #2
« Vastaus #2 : 02.07.2017 19:31:55 »
Tarvittaessa vara pjksi, ilmottaudun listaan siis
Lainaus
”Ehkä olemme molemmat hulluja”, totesin ja naurahdin. ”Kompromissi.”

Odo

 • Sankari
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 6 440
 • Luihuisen kingi
Vs: Finin juonittelupelit #2
« Vastaus #3 : 02.07.2017 23:53:09 »
Aloitusviestiin voisi muokata, että minun pelini PJ on Marzzuu ainakin viimeisimpien puheiden perusteella. LillaMyy on VPJ jos toista halukasta ei ilmaannu, mutta olitko Lyra siis kiinnostunut siitä hommasta? Muistelisin ainakin, että LillaMyy sanoi luovuttavansa paikan toiselle, jos joku ilmaantuu, mutta korjatkaa ihmeessä jos olen väärässä. :D LillaMyy voinee tulla itse vahvistamaan tilanteen, en uskalla luvata varmaksi. Mutta Anonyymipeli olisi siis ehkä tarjolla.

Marzzuu

 • Paras valittaja
 • ***
 • Viestejä: 97
 • Älä ärsytä nukkuvaa hevoskotkaa
Vs: Finin juonittelupelit #2
« Vastaus #4 : 03.07.2017 01:15:56 »
Joo, mie tosiaan vedän  x kanssa tuon Odon pelin, jos se on yhä ensimmäisenä listalla tuloillaan :>
Tie vain jatkuu jatkumistaan.

LillaMyy

 • ekoterroristi
 • ***
 • Viestejä: 2 826
 • "Oot pönttö :D <3" "ja ylpeä siitä! :D"
  • Nescit vox missa reverti
Vs: Finin juonittelupelit #2
« Vastaus #5 : 03.07.2017 14:28:20 »
Joo, hei todellakin, jos Lyra vain haluaa, niin annan ilomielin paikkani jollekin toiselle! (: Mä nyt olen kuitenkin ollut jo aika montaa peliä vetämässä tässä, niin toki, jos joku toinen haluaa, niin antaa mennä vaan. Mä ajattelin vaan ilmoittautua ihan siinä mielessä, ettei sitten VPJ:n puutteen takia jäisi juonittelupeli junnaamaan. (:

"Durin's folk do not flee from a fight."
ava & banneri © .joyriding.

Odo

 • Sankari
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 6 440
 • Luihuisen kingi
Vs: Finin juonittelupelit #2
« Vastaus #6 : 25.07.2017 14:06:38 »
Lau, en huomannut tuota sun viestiäsi (edellisessä topicissa).

Tulin kertomaan väliaikainfoa, eli muutto on vienyt huomattavasti enemmän aikaa kuin oletin ja nyt on hieman ongelmia netin kanssa. Pyrin kuitenkin kasaamaan pelin mahdollisimman nopeasti, varmasti tämän kuukauden aikana valmistuu ja pääsemme aloittamaan elokuussa, jos se sopii vain PJ:lle. :)

Eli ei olisi kiinni kuin pienestä hienosäädöstä, joten pitää koettaa jostain repäistä aika juonittelupelille. Sydän sykkii jo hurjasti uuden pelin kimppuun pääsemisestä, joten koetan olla nopea! Hyvällä tuurilla saan parin päivän sisään homman kuntoon, mutta en uskalla varmaksi luvata, kun en ole ihan perillä omista aikatauluista.
« Viimeksi muokattu: 07.08.2017 10:47:29 kirjoittanut Odo »

Lyra

 • ***
 • Viestejä: 817
Vs: Finin juonittelupelit #2
« Vastaus #7 : 25.07.2017 17:27:52 »
Tää seuraava peli tulee kyllätosi pahaan saumaan mun aikatauluihin, että Lilla saat kyllä vielä mun puolesta vetää vpjnä, jos ei kolmas osapuoli ilmoita halukkuuttaan
Lainaus
”Ehkä olemme molemmat hulluja”, totesin ja naurahdin. ”Kompromissi.”

Odo

 • Sankari
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 6 440
 • Luihuisen kingi
Vs: Finin juonittelupelit #2
« Vastaus #8 : 07.08.2017 10:47:15 »
Unohdin infota, mutta peli on lähetetty pelinjohdolle ja odotellaan nyt sieltä suunnalta, että homma lähtee etenemään. Peli on siis jonkun aikaa sitten valmistunut, joten valmiina, eiköhän se kohta lähde. ;)

Lyra, joo ei hätää. LillaMyy hoitaa!

Odo

 • Sankari
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 6 440
 • Luihuisen kingi
Vs: Finin juonittelupelit #2
« Vastaus #9 : 15.08.2017 16:21:26 »
HOX! Etsitään pelinjohtajaa valmiille (myös tarkastetulle) anonyymipelille! En ole saanut yhteyttä aiempaan lupautuneeseen, joten päädyin tulokseen, että etsitään uusi PJ. Tämän pelin kanssa on mennyt jo niin pitkään, että toivotaan nyt innokkaan PJ:n löytyvän piakoin.

Vaikka toisaalta olen miettinyt, että pitäisikö peliä lykätä nyt sitten kuitenkin jonnekin tulevaisuuteen, kun koulujen alku lähestyy vääjäämättä ja pelin alkaminen koulujen alkamisen kanssa päällekäin voi syödä aktiivisuutta aika rajusti. Parempihan se olisi ollut, jos alun sekametelit olisi saatu alta pois ennen kouluja, mutta nyt se ei kyllä onnistu mitenkään.  Mitä mieltä pelaajat on?

Herkkuoone

 • karamellikuningatar
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 1 127
Vs: Finin juonittelupelit #2
« Vastaus #10 : 16.08.2017 17:16:26 »
HOX! Etsitään pelinjohtajaa valmiille (myös tarkastetulle) anonyymipelille! En ole saanut yhteyttä aiempaan lupautuneeseen, joten päädyin tulokseen, että etsitään uusi PJ. Tämän pelin kanssa on mennyt jo niin pitkään, että toivotaan nyt innokkaan PJ:n löytyvän piakoin.
Periaatteessa minä voin ottaa tämän hommakseni, jos muualta ei löydy kiinnostusta ja aiemmin ilmoittautunut ei saavu itsestään mitään ilmoittelemaan. Mulla ei oo niin kauheaa hinkua pelaamaan, ettenkö voisi odottaa seuraavaa peliä. : )


Vaikka toisaalta olen miettinyt, että pitäisikö peliä lykätä nyt sitten kuitenkin jonnekin tulevaisuuteen, kun koulujen alku lähestyy vääjäämättä ja pelin alkaminen koulujen alkamisen kanssa päällekäin voi syödä aktiivisuutta aika rajusti. Parempihan se olisi ollut, jos alun sekametelit olisi saatu alta pois ennen kouluja, mutta nyt se ei kyllä onnistu mitenkään.  Mitä mieltä pelaajat on?
Mä en tiiä kannattaako tätä peliä enää lykkäämällä lykätä, kun se on venynyt jo niin pitkään. Ainahan se parempi olisi, että saataisiin juonarit taas nopeasti rullaamaan : ) Jos mä lähden nyt tätä peliä vetämään, niin kaikista optimaalisimmassa tilanteessa peli saataisiin alkamaan jo tämän viikon puolella, jos kiinnostusta peliin löytyy ja se saadaan täyteen. Itselläkin on yksittäisiä päiviä, jolloin päivän aloitus/päättäminen ei onnistu, mutta saadaan varmaan VPJ:n kanssa asia sumplittua, jos käy niin, että PJ-viestit sattuu jollekin noista päivistä.

Odo

 • Sankari
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 6 440
 • Luihuisen kingi
Vs: Finin juonittelupelit #2
« Vastaus #11 : 16.08.2017 20:28:40 »
Aiemmasta PJstäkin kuului tänään eli on tosiaan tullut irl-kiireitä eikä ehdi peliä vetämään. :)

Jos Herkku nappaat tämän hellään huomaasi niin nakkaan sulle korjatun pelin ja avat anonyymitileille. Tilit on luotu joten niitä voi kysellä vaikka LillaMyyltä joka on VPJ. :)

Herkkuoone

 • karamellikuningatar
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 1 127
Vs: Finin juonittelupelit #2
« Vastaus #12 : 16.08.2017 22:53:08 »
Jos Herkku nappaat tämän hellään huomaasi niin nakkaan sulle korjatun pelin ja avat anonyymitileille. Tilit on luotu joten niitä voi kysellä vaikka LillaMyyltä joka on VPJ. :)
Juu, minä koppaan kyytiin ja ryhdyn ahdistelemaan Myytä :D

Odo

 • Sankari
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 6 440
 • Luihuisen kingi
Vs: Finin juonittelupelit #2
« Vastaus #13 : 17.08.2017 09:52:32 »
Jos Herkku nappaat tämän hellään huomaasi niin nakkaan sulle korjatun pelin ja avat anonyymitileille. Tilit on luotu joten niitä voi kysellä vaikka LillaMyyltä joka on VPJ. :)
Juu, minä koppaan kyytiin ja ryhdyn ahdistelemaan Myytä :D
Peli nakattu! Kiitos paljon, että otit tämän hoteisiisi. :)