Kirjoittaja Aihe: Kirjat & kirjasarjat #2  (Luettu 66353 kertaa)

Okakettu

  • revonhäntä
  • ***
  • Viestejä: 632
Vs: Kirjat & kirjasarjat #2
« Vastaus #900 : 11.02.2019 17:50:57 »
En tiedä, onko täällä Diana Wynne Jones -faneja, mutta pakko hehkuttaa jossakin, että Liikkuvasta linnasta ollaan julkaisemassa syksyllä englanniksi uusi, kuvitettu painos! Kuvittajaa on haettu yleisen kilpailun avulla, ja kaikki kisaan valitut artistit esimerkkikuvituksineen löytyvät täältä. Sivustolla voi myös äänestää yleisön suosikkia, vaikka lopullisen valinnan tekeekin raati. Omasta mielestäni nuo kaikki vaihtoehdot ovat aivan äärettömän kauniita, enkä kyllä osaisi valita vain yhtä suosikkia. Aion ehdottomasti ostaa tuon kuvitetun painoksen, kunhan se ilmestyy. :) Ihanaa ylipäätään nähdä taidetta nimenomaan kirjasta, kun tuntuu, että se jää niin usein elokuvan varjoon. 
« Viimeksi muokattu: 11.02.2019 19:11:26 kirjoittanut Okakettu »
sentimentaalista löpinää.

Isfet

  • Korpinkynsi
  • ***
  • Viestejä: 925
  • kuppi teetä kaipaukseen
Vs: Kirjat & kirjasarjat #2
« Vastaus #901 : 11.02.2019 19:32:42 »
Minä! Minä ja siskoni olemme Dianna Wynne Jones -faneja  ;D

Liikkuva linna jatko-osineen on ihastuttava. Näin elokuvaversion nuorempana (en onneksi liian nuorena, olisin pelännyt  ::) ;D)   ja innostuin etsimään kirjaa. Kunnan kirjastossa ei kuitenkaan sarjaa ollut, joten asia jäi. Muistin kirjan uudestaan vasta viime vuonna (!!!), etsin päättäväisemmin, luin ja rakastuin. Samoin siskoni. (Ja voi, onhan kirja jälleen niiiiin paljon parempi kuin elokuva. Mutta jos ei ajattele liian ahtaasti, vaan pitää sitä enemmänkin hmm, tulkintana, onhan elokuvakin yhä ihan kiva.)

Kuvitettu painos kuulostaa hienolta! Kävin katsomassa nuo vaihtoehdot, ja lipsuin äänestämäänkin. Tyyli vaihteli todella paljon, mikä on hyvä asia. Tulee nähtyä asioita eri kulmista. Omaa silmääni toiset kyllä miellyttivät enemmän kuin toiset. Harmittaa vain, ettei kirja ole tässä nyt käden ulottuvilla, että voisin lueskella ja katsella kuvia ja niiden eri tulkintoja.

Nyt kun tänne aloin kirjoittelemaan, olen myös viimein saanut aikaiseksi tarttua Ylpeys ja Ennakkoluulo-kirjaan. Ainoat mielikuvat olivat täti ja mummo tuntikausia seuraamassa sarjaa television ääressä joulun välipäivinä - miten tylsää, me sentään kierimme hangessa! No, oli miten oli, ihastuin vihdoin Jane Austeiniin ja kysyin äidiltä, löytyykö kotoa kirjahyllystä enemmän. Onneksi ainakin pari teosta. Koska tv-sarjalle ei ollut aikaa ja elokuvasovitusta meillä ei ole, katsoimme lauantaina Kasvattitytön tarinan elokuvana. Pidin siitäkin, ihania ja kamalia hahmoja Mansfield parkin idyllisessä ympäristössä, seurustelemassa kepeästi. Ah, lovely my darling. :'>

Harrastatteko te muut hurahtamista kirjailijoihin? Tai aikakausiin? Vähän aikaa sitten nimittäin luin myös Monte-Criston kreivin, joka niin ikään sijoittuu 1800-luvulle. Rikoin kaavaa kyllä yhdellä trillerillä, ja taidan jälleen lukea yhden sellaisen ennen uutta Austeinia. Sitten voi nuoleskella haavoja jollain kepeämmällä :'>
So wake me up when it's all over
when I'm wiser and I'm older
all this time i was finding myself
and I didn't know I was lost