Finfanfun.fi

Vapaa keskustelu => Saivartelija => Aiheen aloitti: Anna-Liisa - 09.07.2007 10:46:11

Otsikko: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Anna-Liisa - 09.07.2007 10:46:11
Joo, tämä topic on ollut tuolla Fini Vol. Kakkosessakin ja on aina mielenkiintoista katsoa, kuinka monta kertaa finiläiset kirjansa lukeneet ovat.

Itse olen lukenut kaikki kirjat vain kerran. Viisi ekaa Suomeksi ja kuudennen Englanniksi. Seiskankin luen Englanniksi, ehkä sitten Kutosen Suomeksi kanssa kun seiskan suomennos ilmestyy. Sen jälkeen olisi tarkoitus lukea kaikki putkeen Englanniksi.

Mutta olen itse tyytyväinen siihen että muistan suurimman osan Pottereista, vaikka kerran vain olenkin lukenut. Ei se minusta huonompaa fania tee, eihän?
Otsikko:
Kirjoitti: Mörköliisa - 09.07.2007 11:34:10
Minä olen lukenut suurimmanosan vain kerran. Viisasten kiven taisin pari kertaa lukea, mutta muut olen kyllä lukenut vain kerran.
Otsikko:
Kirjoitti: Jaakin - 09.07.2007 11:40:34
Puoliverisen prinssin vain kerran.

Viisasten kiven ja Salaisuuksien kammion kolmesti, Azkabanin vanki on luettu ainakin viidesti, loput jäljelle jäävät kahdesti. Suomeksi olen lukenut, mutta siitä on todella kauan noiden vanhimpien kirjojen kanssa kun kansia olen availlut.
Otsikko:
Kirjoitti: aabi - 09.07.2007 12:04:51
Okei, nyt hävettää :'D.
Ykkösen, nelosen ja vitosen vähän alle kymmenen kertaa. Kuudennen ehkä seitsemän kertaa ja kolmosen about 14 kertaa. Tiedetään, aika nolifeä, mutkuneonniinhyviäkirjoja...
Ja sitten enkuksi kerran ykkösen ja kerran kutosen.


Lainaus
Mutta olen itse tyytyväinen siihen että muistan suurimman osan Pottereista, vaikka kerran vain olenkin lukenut. Ei se minusta huonompaa fania tee, eihän?

Juu, toi on aika yleinen juttu Potter-fanien keskuudessa. "Sä et oo lukenu ku kerran sä et oo truufani!".
Onko se sitten parempi, että on lukenut kuusitoista kertaa, mutta muistaa yhtä paljon kuin kerran lukenut?
Ja onko se sitten niin, että kirjaa tai henkilöitä ei voi fanittaa jos ei ole lukenut kirjoja kuin kerran? (Mikä on itseasiassa normaalia. Yleensähän ihmiset lukevat kirjan vain kerran)
Anteeksi kauhea vuodatus, mutta kun käy hermoon.
Otsikko:
Kirjoitti: Aifu - 09.07.2007 12:14:18
En ole pysynyt laskuissa enää moneen vuoteen! :D
Yhtäkään en ole lukenut englanniksi puutteellisen kielitaidon takia, mutta aivan varmasti tulen ne vielä joskus tällä ihmeellisellä kielelläkin lukemaan.
Puoliverisen prinssin olen lukenut muistaakseni vain kaksi kertaa, mutta voisin tästä lonkalta heittää että muut kirjat olen lukenut ainakin parisenkymmentä kertaa kaikki. Eh...

Itse en kertalukemalta muistaisi varmaan yhtään mitään, se on fakta. Lukisin Pottereita varmaan vielä nykyäänkin usein, ellen olisi fikkejä silloin joskus löytänyt. Nettimaailmassa löytyy oikein mukavasti Potterviihdettä, niin ettei kokoaikaa tarvitse viettää nenä kirjassa kiinni.

Minusta kuulostaa hassulta jos joku itsensä oikein tosifaniksi mieltävä on lukenut kirjat vain kerran, mutta ei se hänestä missään mielessä huonompaa tee! Itse en van voisi kuvitellakaan kertalukemisen saavan aikaan tällaista, mutta ehkä olen itse vain vähän hidas. Minulle on aivan sama kuinka monta kertaa kukin on Potterinsa lukenut. (:
Otsikko:
Kirjoitti: Isabel - 09.07.2007 12:16:35
Harmi että lakkasin laskemasta, että kuinka kuinka montaa kirjat oon lukenut. Jotenkin näin se kumminkin on: VK ja SK olen lukenut kolmesti molemmat. AV:n olen lukenut lähemmäs kymmenen kertaa. Liekehtivän pikarin (nyt on menossa neljäs kerta) ja Feeniksin killan kolme kertaa myös. Puoliverisin prinssin neljä kertaa (ainakin).

Kaikki on tullut suomeksi luettua, koska minua ei ole noilla enkun lahjoilla ole siunattu. Löytyy multa Feeniksin kilta englanniksi, mutta en ole ensimmäisestä kappaleesta pitkälle päässyt, kun hermot meni. :<

Ei se minunkaan mielestäni sen huonompaa fania tee, jos kirjat on vain kerran lukenut, mutta itse en tunnu koskaan noihin kyllästyvän niin miksi jättää lukematta aina uudestaan ja uudestaan.
Otsikko:
Kirjoitti: Sad Mikael - 09.07.2007 12:32:56
Minä olen myöskin tainnut pudota laskuista. Uskaltaisin kuitenkin veikata, että ensimmäiset neljä kirjaa olen lukenut noin 8 kertaa ja vitosta noin 4-5 kertaa ja kutosen 2-3 kertaa. Enkuksi olen lukenut ykkösen puoliksi sekä kolmosen ja kutosen kokonaan. Kakkonenkin löytyy enkuksi hyllystä, mutta eipä ole tullut kirjaa edes avattua.

Olen aika paljon samoilla linjoilla muiden kanssa, että faniutta ei kyllä mitata kirjojen lukemiskertojen perusteella. Se on silkaa idioottimaisuutta, jos joku viitsii moista väittää. Se on todella mieltä rasittavaa, kun joku tulee kovaan ääneen ilmoittelemaan muille ylimielisen asenteensa kera, että kirjan on luettu lähemmäs viisikymmentä kertaa. Tosin tällaisista henkilöistähän ei tulisi edes välittää... Kaikki fanit kokevat Potter-huuman eri tavalla. Jotkut rakastavat ehkä leffoja, jotkut piirtävät fanartia, toiset keräävät krääsää, toiset yrittävät kerätä kirjansa mahdollisimman monella eri kielellä, jotkut larppaavat... ^^ Emmehän me voi sanoa jollekin fanille sitäkään, että kun sinulla ei ole 20 Potter-julistetta seinälläsi, niin et tiedä mistä puhut. :)
Otsikko:
Kirjoitti: Wil the Pony - 09.07.2007 13:03:24
Minulta löytyy suomeksi osat 3-5, engalnniksi 1 ja 3-6. VK:n olen lukenut ehkäää... nelisen kertaa, SK:n varmaan kolme, AV:n lukemattomia kertoja kummallakin kielellä, LP:n about 10 kertaa suomeksi (se oli yhdessä vaiheessa ainoani) ja englanniksi se on yhä kesken, FK:n suomeksi pari kertaa ja englanniksi jäin paria lukua vajaaksi, PP:n kaksi kertaa englanniksi. Seiskan luen englanniksi, käännökset sitten kun siltä tuntuu. PP:n käännöksen olen silmäillyt läpi kirjakaupassa.

Mutta tulee niitä silloin tällöin lueskeltua, jos ei muuten, niin informaation ja yksityiskohtien takia.

 ~Wilzo
Otsikko:
Kirjoitti: Neruri - 09.07.2007 13:20:54
Meiltä löytyy kaikki kirjat suomeksi ja 4 ensimmäistä englanniksi.

Olen lukenut VK:n 27 kertaa, SK:n 24 kertaa, AV:n 29 kertaa, LP:n 26 kertaa, FK:n 3 ja PP:n vaan 2 kertaa.

Huolestunko?
Otsikko:
Kirjoitti: Kinuski - 09.07.2007 14:00:14
Kaikki 2-4 kertaa. Ja jos oon jonkun lukenu neljästi niin se johtuu siitä että tyyliin kahdesti suomeks ja kahdesti englanniks.

Yritin kerran lukee Feenkisin Kiltaa ruotsiks mutta kuolin nauruun. Jotenkin en osaa kuvitella Potter-hahmoja puhumassa ruotsia.
Otsikko:
Kirjoitti: Lontoo - 09.07.2007 14:11:04
Nyt alkaa miettiminen.

Meiltä löytyy kaikki ilmestyneet opukset sekä suomeksii ja englanniksi, tosin suomenkieliset ovat olleet pölyttymässä kirjahyllyssä jo melko pitkään...

Viisasten kiven ja Salaisuuksien kammion olen lukenut 7 kertaa suomeksi, Azkabanin vangin (pitkään suosikkini nimittäin) 9 kertaa. Englanniksi CoS ja PoA on luettu kerran, PS 2 kertaa.

Liekehtivä pikari on least-favourite, mutta on sekin mennyt neljä kertaa läpi suomeksi ja kerran englanniksi.

Feeniksin killan olen lukenut kolme kertaa suomeksi ja toinen englanninkielinen lukukerta OWL:ssa... //EDIT: Elis siis kolme kertaa suomeksi ja kaksi englanniksi nyt.

Half-Blood Princea en itseasiassa saanut koskaan loppuun suomeksi. Rymistyir, hirnyrkki ja thestralin täysi suomentamattomuus (ei kauhean suomalainen sana nimittäin tuolla tavalla) alkoivat lopulta, noin 50 sivua ennen loppua, hermostuttamaan liikaa, joten lopetin kesken enkä sittemin ole pakottanut itseäni lukemaan sitä loppuun, enkä aiokaan. Englanniksi tämä opus kuitenkin kuuluu suosikkeihini ja se on luettu läpi 2 kertaa, ja OotP:n jälkeen luen taas, jotta tapahtumat ovat tuoreina muistissa Deathly Hallowsin ilmestyessä.

Eli katsotaan ostetaanko meille Deathly Hallowsia suomeksi ollenkaan kun se ilmestyy. En luultavasti kestä enää toista kirjaa täynnä sanaa hirnyrkki. Se kuulostaa lähinnä nyrkkeilyltä, kun taas Horcrux oikeasti pahalta.
Otsikko:
Kirjoitti: _TaTTi_ - 09.07.2007 14:21:16
Ykkösen, kakkosen ja kolmosen n. 5 kertaa. Nelonen 3 kertaa. Vitonen 2 kertaa ja kutosta olen lukemassa, kun jäi kesken, eikä lukenu pitkiin aikoihin ni ei muistanu sit enää mitää, ni piti alottaa alusta : ) Ja kaikki oon ihan Suomeksi lukenu.. : )
Otsikko:
Kirjoitti: Beli - 09.07.2007 19:33:22
Nuorempana luin todella paljon kirjoja ja se näkyy myös tässä. Olen lukenut ensimmäiset neljä kirjaa noin 30 kertaa. Sitten intoni lukemiseen ylipäänsäkin lopahti ja olen lukenut loput kirjat 2 kertaa. Englanniksi kirjojen ilmeltymisen aikoihin ja suomeksi suomennoksen ilmestymisen aikaan.
Otsikko:
Kirjoitti: Angelina - 09.07.2007 19:42:47
Voin tässä heti ilmoittaa, etten muista ^^".
Veikkaan kuitenkin että kirjat 1-5 oon lukenut n. 5-6 kertaa. Puoliverisen prinssin sain hiljattain luettua vasta toistamiseen, en oikein tykännyt siitä, joten en ole jaksanut sitä lukeakaan. (Toisella kerralla tuntui ihan kuin olisi lukenut uuden kirjan. En muistanut melkein mitään!)

Kaikki oon lukenut vaan suomeksi. Feeniksin kiltaa ja Puoliveristä prinssiä taisin lukea parin kappaleen verran englanniksi, kunnes luovutin.
Nyt yritän lukea Liekehtivää pikaria.

Deathly Hallowsin aion ostaa englanninkielisenä ja myös lukea sen!
Tulevaisuudessa tosin aion hankkia itselleni kaikki Potterit myös niiden alkuperäiskielellä.
Otsikko:
Kirjoitti: Elenya - 09.07.2007 20:37:30
Mä en edes muista kuinka monta kertaa olen kolme ensimmäistä lukenut. FK:n olen lukenut kaksi kertaa ja PP:n kolme kertaa (kerran englanniksi ja kaksi suomeksi). LP:n olen lukenut enemmän kuin kolme kertaa, mutta vähemmän kertoja kuin olen kolme ensimmäistä kirjaa lukenut. Syy on ollut siinä, että olen aloittanut Potter-putken ainakin monta kertaa, mutta jossain vaiheessa se on keskeytynyt tuntemattomista syistä. Yleensä olen pääsyt kolmannen loppuun keskeytyksen tultua. Pitäisi nyt lukaista nuo kolme viimeistä tässä taas joskus.
Otsikko:
Kirjoitti: Iibis - 09.07.2007 21:34:43
Neljä ensimmäistä on tullut luettua noin viitisen kertaa (Azkabanin vanki ehkä kerran enemmän). Vitosen ja kutosen olen lukenut kerran englanniksi heti niiden ilmestyttyä, ja sitten pari kertaa suomeksi sen jälkeen - eli yhteensä kolme kertaa. Nyt on menossa kaikkien kirjojen kertaus, eli alkupäälle noin kuudes kerta ja loppupäälle neljäs.

Kotoa siis löytyy kaikki kirjat suomeksi ja kaksi viimeisintä sekä englanniksi että suomeksi. Kutonen tulee hankittua myös molemmilla kielillä. En kuitenkaan usko, että ostan 1-4-osia enää englanniksi.
Otsikko:
Kirjoitti: chokehold - 10.07.2007 00:18:17
Minä olen lukenut Viisasten kiven yhteensä 12 kertaa (yhdestitoista suomeksi ja kerran englanniksi), Salaisuuksien kammion kahdeksasti, Azkabanin vangin 10 tai 11 kertaa, Liekehtivän pikarin 22 kertaa, Feeniksin killan viidesti (jos tarkkoja ollaan niin 5 ja ½ kertaa - luin sen englanniksi Ruaah-kohtaan asti ja sitten väsähdin) ja Puoliverisen prinssin viidesti myös, kahdesti englanniksi ja kolmesti suomeksi. ^^
Otsikko:
Kirjoitti: destine - 10.07.2007 01:01:17
En ole pitänyt mitään lukua siitä, kuinka monesti olen kirjat lukenut, sillä luen niitä mielialan mukaan silloin kuin huvittaa. Neljä ensimmäistä kirjaa olen lukenut useampaan otteeseen, sekä englanniksi että suomeksi. Joskin, englanniksi vain kerran.

Feeniksin killan ja puoliverisen prinssin olenkin sitten lukenut hieman harvemmin. Molemmat olen lukenut englanniksi kahdesti ja suomeksi olen tainnut PP:n lukea vain kerran ja FK:n jopa kahdesti.

En tiedä, ei minusta kirjojen lukemiskertojen perusteella voi sanoa onko tosifani vai pelkkä kirjojen lukija. Totta kai, jos on kirjat lukenut todella monta kertaa, kyseessä on paljon enemmän kuin pelkkä lukeminen.

Lainaus käyttäjältä: "Sad Mikael"
Olen aika paljon samoilla linjoilla muiden kanssa, että faniutta ei kyllä mitata kirjojen lukemiskertojen perusteella. -- Kaikki fanit kokevat Potter-huuman eri tavalla.

Loistavasti tiivistetty.
Otsikko:
Kirjoitti: Eruru - 10.07.2007 13:50:58
En ole laskenut. Jokaisen ainakin neljästi, voisin sanoa.
Otsikko:
Kirjoitti: clash - 10.07.2007 20:01:00
Emmh, en ole kyllä täysin varma näistä luvuista... Mutta Viisasten kiven olen lukenut siinä nelisen kertaa, Salaisuuksien kammion ja Azkabanin vangin varmaankin kuusi-seitsemän kertaa, Liekehtivän pikari on tainnut tulla lukaistua viidesti ja Feeniksin kilta ja Puoliverinen prinssi varmaan kolme kertaa. Ja kaikki siis ihan suomeksi.

Tai no, Azkabanin vangin luin englanniksi kerran. En kyllä tiedä pitäisikö se ottaa laskuihin koska suurimmaksi osaksi tarkitsin suomenkielisestä, että mitäköhän tuo ja tuo tarkoittaakaan. :D Mutta Deathy Hallowsin aion englanniksi lukea, oli sitten kuinka vaikeata tahansa.
Otsikko:
Kirjoitti: Leeloo - 10.07.2007 21:27:02
Jokaisen olen lukenut ainakin kaksi kertaa. Tykkään lukea noita harvoin jotta lukeminen ei tunnu tylsältä. Salaisuuksien kammion olen lukenut varmaankin vain kerran, sitä en edes omista. :/ Kaikki muut olen ainakin pariin kertaan lukenut. Feeniksin killan olen lukenut kolmeen kertaa, mikä on ehkä se enin lukumäär. Mutta kuten joku sanoikin, lukemismäärä ei vaikuta faniuteen mitenkään. <3
Otsikko:
Kirjoitti: Bootstrap - 10.07.2007 21:53:52
En nyt ole kyllä yhtään varma montako kertaa ne olen lukenut. Veikkaisin jotain kymmentä kertaa  ;D  Luen tällähetkellä Liekehtivä Pikaria ties kuinka ja monetta kertaa. Mä vain rakastan Potter kirjoja yli kaiken ja niitä tekisi mieli lukea koko ajan. Niinpä ne tulee kyllä luettua parikin kertaa vuodessa.
Otsikko:
Kirjoitti: Geleshage - 11.07.2007 13:19:57
En ole kyllä pitänyt kirjaa viimeiseen kolmeen vuoteen tai jotain, mutta heitetän nyt sitten jotain lukuja.

Ensimmäiset neljä kirjaa olen lukenut englanniksi 2-4 kertaa, suomeksi ehkä sellaiset 10-20 kertaa. Feeniksin kiltaa olen varmaan vähiten lukenut, suomeksi n. 5 kertaa, englanniksi 2  tai 3 kertaa. Puoliverisen prinssin englanniksi jotain 6 kertaa, suunnilleen samanverran suomeksi.

Ja kirjojen moneen kertaan lukeminen ei tee kenestäkään parempaa fania. Itse satun vaan ihan noin yleisestikin nauttimaan kirjojen uudelleenlukemisesta.
Otsikko:
Kirjoitti: Scar - 11.07.2007 22:08:28
Laskut on jo menny sekasin. :S :D
Viisasten kivi on luettu niin monesti, etten muista. Sitä luettiin iltasaduksi, sitä on luettu ääneen ja yksikseen.
Sama homma Salaisuuksien Kammiossa..^^
Azkabanin vanki oli muinoin ehdoton lemppari, joten varmaan joku 15 kertaa..? ehe ehe :roll:
Liekehtivä Pikari suunnilleen kymmenisen kertaa.. :)
Feeniksin Kiltaa olen lukenut monta kertaa... Mutta silti niin vähän.. En muista montako. :S
Puoliverisen Prinssin olen lukenut tasan 4 kertaa, nyt menee viides kerta. Luen siksi nyt, että kun seiska ilmestyy, niin ne tulee jotenkin putkeen tai silleen...
Kutosen luin englanniksi puoleen väliin.. Siinä meni niin tuhottomasti aikaa, että suomennos ehti ilmestyä. Ei sillä että olisin hidas, vaan siksi, että luin harvoin... :roll:  ;D

~Scar
Otsikko:
Kirjoitti: Lilah - 11.07.2007 23:20:30
Eeeerr... täytyy kyllä sanoa etten muista.
En varmaan osaa edes laskea niin pitkälle ;)
Mutta senverran hyviähän ne kirjat on, että
niitä on luettu monet kerrat, ja tullaan lukemaan
vielä pitkän aikaan... Sen kyllä muistan, että
Liekehtivää pikaria olen lukenut eniten ^^

Lilah
Otsikko:
Kirjoitti: Byrce - 15.07.2007 01:59:34
öö... ykkösen olen tainnut lukea jtn. 4 kertaa, kakkosen 4 kertaa myös, kolmosen varmaan 6 kertaa (paras (: ), nelosen 2 kertaa (; , viitosen 3 kertaa ja kuutosen 3 kertaa.

Feeniksin Kiltaa olen englannin kielisessä kirjassa puolessa välissä ja seitsemäs kirja olisi myös tarkoitus lukea vielä englanniksi (: Ja kun seitsemäs kirja on tullut ulos niin kaikki vielä putkeen, ja vielä useasti sarjan päätyttyä <:
Otsikko:
Kirjoitti: Delphine - 15.07.2007 11:15:47
En ole ihan varma muttaa...

Viisasten kiven olen tainnut lukea 5 kertaa.
Salaisuuksien kammion 3 kertaa, koska en omista sitä itse vaan olen aina kirjastosta joutunut lainaamaan.
Azkabanin vangin 4 kertaa.
Liekehtivän Pikarin olen tainnut lukea 5-6 kertaa, lempikirjani nimittäin.
Feeniksin killan 3 kertaa, ja Puoliverisen Prinssin vasta kerran.

Englanniksi en ole ikinä kirjoja lukenut, ja tuskin tulen lukemaankaan.
Otsikko:
Kirjoitti: Sun Lee - 15.07.2007 11:23:06
En osaa enää edes laskea :D Liian monta kertaa.
No, Puoliverisen Prinssin vain kaksi kertaa. Ensin enkuksi ja sitten suomeksi. Feeniksin killan tosi tosi monta kertaa, samoin AV:n ja LP:n. Salaisuuksien kammion myös varmaan pari tai kolme kertaa, mutta taas VK:n monen monta kertaa. En enää muista :D Uusimman aion taas lukea ainakin kahdesti; ensin enkuksi ja sitten suomeksi.
Otsikko:
Kirjoitti: My Peanut! - 16.07.2007 14:08:24
Kaksi kertaa kaikki muut paitsi 1 ja 3, ne kolme kertaa.
Otsikko:
Kirjoitti: Kirppu - 16.07.2007 16:01:28
Täytyyhän munkin nyt tulla tänne kertomaan.
Eli, kaikki kirjat olen suomeksi lukenut n.1-6 kertaa.  Englanniksi lainasin juuri PoA:n , mutta en usko että tuosta nyt tulee mitään... ^^
Tällä hetkellä luen Puoliveristä prinssiä ja eilen sain luettua Feeniksin killan. Tämmöistä pientä maratoonia siis yritän ennen kun DH -jonka luen englanniksi vaikka sanakirja vierelläni- ilmestyy. (vaikka joudun odottamaan, että sisko lukee sen ensin)
Aion kuitenkin siis lukea kaikkia kirjoja vielä uudestaan ja uudestaan, ja sitten kun enkuntaito hieman kohenee, niin luen varmaan kaikki englanniksi. : )
Ihaniahan nuo kirjat ovat.

Kirp
Otsikko:
Kirjoitti: meiram - 17.07.2007 20:01:39
Herranjestas kun en muista... Veikkaisin että 1-4 ja 6 lähemmäs kolme-neljä kertaa, mutta sitten FKn, suosikkini, jotakin viisi. En ole yhtään varma, en ole koskaan laskenut tarkkaan lukukertojani^^ PPn myös englanniksi, ja VKn puoliksi [kyllästyin ^^'], ja DH on suunnitelmissa lukea englanniksi myös, heti ilmestyessään >)

Ja, ihanpakkosanoa, Nerurille osoitan kunnioitusta, todellakin. Lähemmäs kolmekymmentä kertaa melkein jokainen... Huh-huh^^
Otsikko:
Kirjoitti: dong - 17.07.2007 21:33:14
Aika monesti. Neljässä ensimmäisessä olen mennyt laskussa sekaisin, mutta sanoisinpa, että jokainen niistä on tullut luettua reilusti yli kymmenen kertaa (varsinkin Azkabanin vanki ja Liekehtivä pikari, josta alkaa jo kannetkin irrota). Feeniksin killan olen kahlannut läpi ehkä noin kymmenisen kertaa, Puoliverisen prinssin olen lukenut kahdesti englanniksi ja jotain kolme kertaa suomeksi. Luen aina hyviä kirjoja uudestaan ja uudestaan läpi, sillä jotenkin niistä onnistuu aina löytämään jotain uutta tai ymmärtämään jotain, mitä ei ole aikaisemmin älynnyt. : D
Otsikko:
Kirjoitti: Dana Wolf - 17.07.2007 21:41:43
Tuotatuota, aika monta kertaa ne kirjat on tullut lueskeltua läpi, enkä oikeestaan osaa edes sanoa, kuinka monta. Viisasten kiven olen lukenut ainakin viidesti, koska se nyt kuitenkin on ensimmäinen ilmestynyt Potter. Salaisuuksien kammion olen lukenut myös monituisia kertoja, koska se on niin hyvä n__n Av:tä en ole paljon lueskellut, kuten en myöskään Liekehtivää pikaria, mutta Fk:n olen lukenut ainakin neljään kertaan senkin. Puoliverinen prinssi on luettu kahdesti, mutta varmasti tullaan lukemaan vielä moneen kertaan.
Otsikko:
Kirjoitti: thirdy - 18.07.2007 00:34:24
En todellakaan ole laskenut, mutta koska kirjastossa käyn niin mahdottoman harvoin niin väkisinkin tulee pakottava tarve lukea jotakin.. Pottereita siis. Ekat kaksi osaan niin hyvin ulkoa, etten ole pystynyt pariin vuoteen lukemaan niitä. Azkabanin vanki & Feeniksin kilta ovat lempi kirjojani, tosin nekin olen lukenut ihan älyttömän monia kertoja. Liekehtivän pikarin olen lukenut myös tuhottoman monta kertaa, ja Puoliverisen prinssin kuusi kertaa. <--tuon muistan, koska se on uusin kirja, luonnollisesti.

Azkabanin vangin ja Feeniksin killan olen lukenut reilusti yli kymmenen kertaa. Rohkenen väittää jopa yli kahtakymmentä kertaa, mutta en leuhki sillä.. Sen siitä saa kun pian täytyy pakottaa itsensä irti Pottereista, kun uusia asioita ei enää pitkiin aikoihin ole ilmaantunut. Se ei ole enää kivaa. Virhe mikä virhe.
Otsikko:
Kirjoitti: Hazandra - 18.07.2007 01:48:28
Itse olen lukenut neljä ensimmäistä kirjaa kahdesti, viidennen ja kuudennen kirjan vain kerran...kaikki suomeksi.

Haaveena olisi kerrata ainakin 5&6 ennen seitsemännen kirjan suomennosta...  :roll:
Otsikko:
Kirjoitti: Qwinnie - 18.07.2007 02:07:22
En ole laskenut ja nyt harmittaa. Yleensä teen tällaisia juttuja, joten minun olisi hyvinkin voinut olettaa laskevan. Mutta silti. Ensimmäisen ja toisen kirjan olen lukenut useampaan otteeseen, mutta kolmannen ja neljännen veikkaan lukeneeni silti useammin kuin noita kahta ensimmäistä. Viides tulee sitten jossain siinä samalla tienoilla kuin ensimmäiset kaksi. Jostain käsittämättömästä syystä olen lukenut kuudennen kirjan suomeksi vain yhden kerran. (Kaksi? En ole ihan varma, mutta yhden kerran luulisin, sillä ihmettelin sitä tuossa vähän aikaa sitten.) Enkuksi luin ihan ensimmäistä kertaa, silloin kun kirja ilmestyi, ja se oli jotenkin riittävä. Silloin luin ensimmäistä kertaa Harry Potterin englanniksi kokonaisuudessaan ja vielä ilmestymisen yhteydessä, en tiedä miksi, mutta jotenkin rakastuin vain siihen kieleen enemmän kuin suomennoksiin. Sittemmin luin Puoliverisen prinssin suomeksi, ja sen jälkeen en ole suomennoksiin koskenutkaan. Mutta juu, ei pelkoa, päivittelin nimittäin itsekseni, että kohta on pakko aloittaa nostalginen "kaikki alusta"-lukuhäsellys, nyt kun viimeinenkin ilmestyy. Aaw.
Otsikko:
Kirjoitti: Bulla - 18.07.2007 05:06:18
Vaikak kuinka monta kymmentä kertaa olen ALOITTANUT lukemaan. Kokonaan olen kaikki kirjat lukenut ehkä kymmenen kertaa jokaisen. Suomeksi siis. Viitone ja kuutonen on tullut kahlattua läpi englanniksi, molemmat ehkä kaksi kertaa.

En nyt kauhean montaa kertaa ole kuitenkaan lukenut.

-Bulla
Otsikko:
Kirjoitti: Devia - 18.07.2007 10:48:25
Tarkkaa lukukertojen määrää ei ole ylhäällä, mutta arvioisin että, ensimmäisen, kolmannen ja viidennen kirjan yli 30 kertaa. Toisen kirjan n. 20 kertaa, neljännen kirjan n. 25-30 kertaa. Ja kuudennen 15 kertaa. Eli tästä voitte hyvin päätellä että kirjaston kirjat ovat olleet suurimmaksi osaski minulla lainassa koska omat kirjat olen hankkinut vasta parin vuoden sisään.
Otsikko:
Kirjoitti: CoRvin - 18.07.2007 10:59:38
No en ihan tarkkaan muista kuinka monta kertaa olen ne kaikki loppujen lopuksi lukenut. Alle kymmenen kertaa kuitenkin suomeksi, HBP vaan kerran suomeksi. Englanniksi olen lukenut kerran, kaikki jo ilmestyneet osat paitsi OotF ja HBP kaksi kertaa... Kaikki ilmestyneet osat kuitenkin löytyy englannin- ja suomenkielisinä kirjahyllystä.
Otsikko: Re: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Pinkviini - 31.07.2007 12:07:20
Viisasten kivi: yli kymmenen kertaa
Salaisuuksien kammio: alle kymmenen kertaa
Azkabanin vanki:9 kertaa ainakin
Liekehtivä pikari: varmaan miljoonasti  :D
Feeniksin kilta: 5 kertaa oisko
Order of the Phoenix: tasan yhdesti
Puoliverinen prinssi: tämän kaksi kertaa
ja sitten vielä lisäksi Huispaus kautta aikojen ja Ihmeotukset ja niiden olinpaikat. Nytkin oon lukemassa Pottereita maratonina. :)
Otsikko: Re: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: retsu - 31.07.2007 17:48:39
En ole aivan varma, en ole tainnut laskea ensimmäisten kirjojen jälkeen. Useamman kerran kuitenkin, viisi ensimmäistä toistakymmentä kertaa ainakin. Puoliverisen prinssin ehkä noin viidesti. Englanniksi Viisasten kiven pari kertaa, Feeniksin killan kerran, Puoliverisen prinssin kolmesti ja Deathly Hallowsin kerran. Haaveena olisi lukea englanniksi nuo muutkin. : )
Otsikko: Re: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Sierra - 31.07.2007 20:48:11
VK oon lukenut jotain 14 kertaa, (alotin lukemaan pottereita kun olin seittemän sit)
SK taas vaan jotain, hmm, 6-7 kertaa? En oo ihan varma.
AV lukenu just tasan 10 kertaa,
LP oon lukenut jotain 9 kertaa...
Ööm, FK varmaan satamiljoonaa kertaa :D einyt ihan, varmaan 15 kertaa, joo ihan totta on mulla sitten muutakin elämää :D
PP taasen oon lukenu vaan viis kertaa,
DH tähän mennessä lukenut kolme kertaa, neljäs kerta menossa...
Siinä ne...

  Ja sitten onhan nää 'koulukirjat', Ihmeotukset ja niiden olinpaikat ja Huispaus kautta aikojen oon lukenu jotain neljä kertaa.
Otsikko: Re: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Paris - 01.08.2007 17:59:45
Onhan ne muutaman kerran tullut luettua. 1-4 Olen lukenut suomeksi jotain vähän alle 10 kertaa. Joskus silloin kauan sitten ennen kuin FK ilmestyi, luin niitä todella useasti, niin on noita kertoja vähän kertynyt. 5 ja 6 olen lukenut kumpaisenkin vain muutaman kerran. Lisäksi olen lukenut osan niistä englanniksi.
Otsikko: Re: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Luce - 01.08.2007 18:31:44
Kirjat ykkösestä neloseen on varmaankin viidesti tullut kahlattua läpi, vitonen neljästi ja kutonen kolmesti. Siitä siis näkee, että omaan tapanani aina lukea kaikki potterikirjat läpi, kun uusi on tulossa. Luultavasti kannattaisi aloittaa tässä joskus myöhemmin syksyllä taas, kun seiska ja viimeinen tulee suomeksi. (Kärsivällisyyteni ei riitä siihen, että jaksaisin lukea sen englanniksi.)
Otsikko:
Kirjoitti: amorito - 01.08.2007 21:10:49
Okei, huh, etten ole ainut miljoonaankertaanlukija ^__^ Tai siis, Viisasten kiven olen lukenut ~20 kertaa (laskuissa menee sekaisin aika helposti), Salaisuuksien kammion ehkä muutaman kerran vähemmän, ~15 kertaa, Azkabanin vangin 3-4 kertaa, Liekehtivän pikarin varmaankin 3 kertaa (paitsi suosikkikohtaukseni, Voldemortin ja Harryn kamppailun siellä hautuumaalla ehkä pari kertaa erikseen 8D), Feeniksin killan ja Puoliverisen prinssin ehkä kahdesti molemmat ja nyt Deathly Hallowsin pian kaksi kertaa.

Harmi kun olen seonnut laskuissa, aiemmin muistin ne tarkemmin (Nerurilla on ylihyvä muisti tai sitten se pitää kirjaa -__-).
Otsikko: Re: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: huksi - 01.08.2007 22:27:10
Mä aloitin nyt pitkästä pitkästä aikaa lukemaan näitä alusta asti putkella ja ihan mielenkiintoista kun on unohtanut kaikki hauskat läpät mitä esim. VK:stä löytyy :---D

Kaikki kirjat olen lukenut enkuksi kerran. Suomeksi sitten ykkösen ja kakkosen paristi, kolmosen varmaan kolkyt kertaa (..no, iski kerran vähän buumi), nelosen ehkä viisi kertaa ja vitosen ja kutosen kahdesti. Seiska on tullut nyt kerran luettua, ehkä kohta uudestaan niin tulisi luettua vähän huolellisemmin eikä hotkien :--D
Otsikko: Re: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: titsku - 01.08.2007 22:36:16
Ensimmäiset neljä kirjaa on kyllä tullu luettua moneen kertaan, jotenkin ala-asteella olin hirmuinen lukutoukka ja luin Pottereita uudelleen ja uudelleen. : D Joten ne on luettu ainakin kymmenisen kertaa kaikki. Yläasteella mun lukuinto vähän lopahti, enkä sitten näitä uudempia Pottereita ole jaksanut lukea niin montaa kertaa. Feeniksin Killan olen lukenut kahdesti ja niin myös Puoliverisen Prinssin. Uusimman kirjan olen kerran lukenut, varmasti lähitulevaisuudessa luen sen vielä uudelleen. :> Voisin kyllä pitää pienen Pottermaratonin ja lukea ne kaikki kirjat, parista ensimmäisestä kirjasta löytyy varmaan kaikenlaisia juttuja joita en edes muistakaan.
Otsikko: Re: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Dementor - 02.08.2007 12:59:01
En ehkä muista kunnolla, mutta noin kolme kertaa olen kirjat lukenut. Poikkeuksena viimeiset kolme, Puoliverisen prinssin olen lukenut kaksi kertaa, Feeniksin killan muistaakseni myös.
Ja Deathly hallowsin alle puoliksi (eli olen juuri lukemassa sitä). Se on ainut kirja, mitä olen lukenut englanniksi. Puoliveristä prinssiä tosin yritin, mutta ei oikein onnistunut, luin siitä englanniksi kaksi sivua.
Otsikko: Re: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: melody - 02.08.2007 14:22:29
Ykkönen, kakkonen ja kolmonen on tullut luettua reilu 10 kertaa jokainen.
Nelosen ehkä 8 tai 9 kertaa.
Vitosen ja kutosen molemmat n.5 kertaa
ja seiskan kerran :)
Otsikko: Re: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: minoru - 02.08.2007 19:21:47
1-5 kirjat oon lukenut kaikki varmaan about 12 kertaa, Azkabanin vangin varmaan vielä sitten jotain 15 kertaa, koska se on lempi Potter-kirja. ^^; Noiden 1-5 kirjojen aikoihin olin ihan lukutoukka Potter-fani ja luin niitä kirjoja jatkuvasti, mutta nyt Potterit on jääneet melkein kokonaan pois lukulistalta... Kutosen olen lukenut kaksi kertaa ja seiska on nyt menossa ekaa kertaa. : D Potterit on siitä hyviä kirjoja, että niistä löytää tosiaankin aina jotain uutta joka lukukerralla. ^^ Kaikki kirjat olen lukenut sekä englanniksi & suomeksi (paitsi seiska tietenkin vain englanniksi). Half-Blood Prince oli eka, minkä luin heti sen ilmestyttyä ensin englanniksi. Kunhan saan seiskan loppuun, pitää varmaan pitää Pottermaraton pitkästä aikaa, lukea kaikki kirjat järjestyksessä ykkösestä seiskaan, kun en oo lukenut Pottereita nyt vuoteen, kunnes nyt tuota seiskaa...
Otsikko: Re: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Wagner - 03.08.2007 13:00:38
En edes tiedä. :D
Kaikki seitsemän kirjaa olen lukenut englanniksi, suomeksi kaikki kuusi jo ilmestynyttä kirjaa ja ruotsiksi viisi ensimmäistä kirjaa, koska kutosta ei ole kukaan ostanut. :D
Suomeksi olen lukenut nuo arviolta 10-15 kertaa kaikki paitsi Puoliverin prinssin, PP:n ehkä jonkun 6-8 kertaa. :D Aina, kun ei ole muuta lukemista, tartun johonkin Potteriin ja aloitan lukemisen. :D Azkabanin vangin ja Viisasten kiven olen kyllä varmaan lukenut melkein 20 kertaa, koska niistä pidän eniten, Deathly Hallows on myös todella hyvä, sen voisinkin lukaista kohta toiseen kertaan. :p
Olen pitänyt itselläni pottermaratooneja monta kertaa jolloin luen ne kaikki. :D Kerran luin kaikki suomeksi, sitten englanniksi ja sitten ruotsiksi. :D Enkä edes kyllästynyt! :p Tykkään vain lukea niitä.
Otsikko: Re: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Sweetie - 06.08.2007 17:27:56
Hmm en tarkkaan kykene muistamaan. : D

Ainakin kymmenen kertaa kaikki. Ylikin.  :o Paitsi DH:n kerran vasta. Azkabanin vangin vangin varmaan eniten. Vähiten salaisuuksien kammiota. Englanniksi olen lukenut ykkösen ja kakkosen kokonaan, kolmosen puolivälissä olen ja vitosesta ja kutosesta osia. Alun ja lopun. Ja sen DH:n kerran.
Otsikko: Re: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: aiju - 06.08.2007 18:13:30
Olettepa te.. LUKENEET PALJON! o__O

Mä olen lukenut kaikki kahteen kertaan, paitsi Feeniksin killan kolmeen.

Wow. :D Aattelin just alkaa lukemaan Puoliveristä Prinssiä. <;
Otsikko: Re: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: pieni - 06.08.2007 21:03:45
Neljä tai viis (ehkä kuuskin) kertaa oon jokaisen tainnu lukea, DH:n tosin vaan kolme... 8) Aika monta kertaa kuitenkin, kun otetaan huomioon, että Pottereita rupesin lukemaan viime kesänä ;o
Otsikko: Re: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Calke - 12.08.2007 12:36:44
Ensimmäistä kirjaa en ole lukenut niin monta kertaa, kuin muita, sillä kun sain sen, oli Salaisuuksien kammiokin ilmestynyt ja se veti puoleensa paljon enemmän. SK'takaan ei kuitenkaan kauhean monesti ole lukenut, sillä omana minulla ei sitä ole. Kuitenkin näiden kirjojen lukemisen kohdalla puhun kymmenestä, ehkä hieman alle, kerrasta.

Azkabanin vanki on ollut lempikirjani, joten se on tullut kahlattua todella monta kertaa läpi, reippaasti yli kymmenen kertaa. Liekehtivä Pikari vähän harvemmin, siitä en ole koskaan erityisemmin pitänyt.

Nykyisen lempikirjani Feeniksin Killan olen lukenut todella monta kertaa, siinä kymmenen-kahdenkymmenen paikkeilla (miten tällaisia voi muistaa?). Puoliverisen Prinssin olen lukenut vain neljästi-viidesti ja Deathly Hallowsin kerran.
Otsikko: Re: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Spookie - 12.08.2007 16:06:32
En edes muista, monestiko olen Potterit lukenut, sillä olen lukenut ne niiiiin monesti...
Viisasten kiven ja Salaisuuksien kammion olen kahlannut läpi siinä suunnilleen 10 kertaa, vaikka nämä eivät edes ole sarjan parhaita kirjoja. Azkabanin vangin luin juuri about 8 kerran läpi, ja nyt on menossa Liekehtivä pikari, jonka olen varmasti lukenut ainakin 10 kertaa, sillä se oli jossain vaiheessa lempikirjani. Feeniksin killan olen lukenut ehkä vaivaiset 5-6 kertaa, ja Puoliverisen prinssin noin 4 kertaa vasta. Se pitäisi ehdottomasti lukea pian uudelleen! Ai niin, ja Deathly Hallowsin olen lukenut vasta kerran, mutta aion varmaankin lukea uudelleen aika pian ;> Tehkää tästä sitten omat päätelmänne siitä, kuinka outo olen.
Otsikko: Re: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: PrideRock - 12.08.2007 20:32:23
Olen lukenut kaikki kirjat (myös seiskan) kerran englanniksi ja suomennokset on tullut luettua muutaman kerran. Viisasten kiven ja Salaisuuksien kammion olen tainnut lukea kolme kertaa ja Azkabanin vangin, Liekehtivän pikarin, Feeniksin killan ja Puoliverisen prinssin olen lukenut kaksi kertaa. Voipi olla, että tulen viimeisen kirjan ilmestyttyä lukemaan kaikki kirjat ykkösestä seiskaan maratoonina.
Otsikko: Re: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Carmelita - 12.08.2007 20:52:54
Suomeksi; Azkabanin vankiin asti olen lukenut neljä kertaa, Liekehtivän Pikarin kolme kertaa (tosin nyt neljäs menossa...), Feeniksin killan kolme kertaa ja Puoliverisen Prinssin vasta kerran. Englanniksi; Puoliverisen prinssin ja Deathly Hallowsin kerran.
Otsikko: Re: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Sanskrit - 16.08.2007 20:41:58
Kerran olen lukenut kaikki, muut suomeksi paitsi nyt luen DH:ta englanniksi. Täytyy kyllä sanoa, etten ainakaan suomeksi viitsisi kirjoja enää toista kertaa lukea, englanniksi varmastikin tulen niin jossain vaiheessa tekemään lähinnä kielen vuoksi. Perustuvat mielestäni sen verran paljon juonelle, että kirjan viehätyksestä häviää suurin osa kun tietää, mitä kautta kiemurat lopulta menevät. :)
Otsikko:
Kirjoitti: hobby - 17.08.2007 15:19:18
Minä olen lukenut kaikki kirjat kahdesti suomeksi. 1,4,5 ja kutosen myös englanniksi. Seiskaa luen edelleenkin.. Hidas.

Sitten usein tulee tarkisteltua joitain tiettyjä kohtia kirjoista, mutta sitä ei voi sanoa lukemiseksi. Saatan lukea muutaman lukua, ja kun asia on selvinnyt, pistän takaisin hyllyyn.
Otsikko: Re: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Hazandra - 23.08.2007 00:08:18
Minulla ei mitään päätä huimaavia lukuja ole. Neljä ensimmäistä kirjaa olen lukenut kahdesti. Viidennen ja kuudennen kirjan vain kerran. Seiskaa odottelen suomeksi, sillä pidän tavattomasti Jaana Kaparin käännöstyöstä ja sitä on ilo lukea. Haluan myös 'täydellisen' lukunautinnon omalla äidinkielelläni.

Tässä pian ennen seiskan suomennoksen ilmestymistä haaveena olisi lukea ainakin viides ja kuudes Potteri uudelleen...ja ehkä enemmänkin vanhojen aikojen kunniaksi...  :roll:
Otsikko: Re: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Mildebrand - 23.08.2007 19:03:29
Öäh, nämä ovat aikamoisia mutuja, en nimittäin mitenkään päin onnistu muistamaan kuinka monta kertaa olen minkäkin kirjan lukenut, sillä Pottereita olen keräillyt aina niiden ensi- ilmestymisestä saakka. Viisasten kiven olettaisin lukeneeni ainaskin päälle 5 kertaa, oletettavasti 6/7, onhan se sentään vanhin ja täten kulutetuin teos. Salaisuuksien kammio on mielestäni koko sarjan huonoin kirja, enkä ole sitä oletettavasti lukenut päälle kolmea kertaa, vaikka sekin on suhteellisen kauan aikaansa tuolla kirjahyllyssä viettänyt. Azkabanin vanki, 4-6. Liekehtivä pikari, 2-3. Tästäkään en kovin huimasti pitänyt. Feeniksin kiltaa on kahlattu läpi vajaat 3 kertaa elämäni aikana, se oli varsin onnistunut, jos mukaan ei oteta sitä Potterin kaameaa angstibuumia. Puoliverinen prinssi oli hawt, mutta en ole jaksanut kolmatta kertaa vielä lueskella. Itseasiassa nyt kun ajattelen, voisinkin jossain välissä lueskella sitä huvikseni. Ja tämä uusin oli ensimmäinen, jota minulla ei vielä kirjahyllystä löydy. Ajattelin ostaa sen sitten suomenkielisenä, koska siten se sopii parhaiten muiden Potterien vierelle. Olen kuitenkin, tietysti, lukenut Deathly Hallowsin, tietokoneen ruudulta pdf- readerilla, yhden ainokaisen päivän aikana. Vajaat 7 tuntia epätasaista ja aukkoista lukemista se kesti, yllättävän nasevasti onnistui ruudulta lukeminen.
Otsikko: Re: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: contrition - 27.08.2007 20:14:03
Neljä ensimmkirjaa olen lukenut kaiketi kolmesti, viidennen kahdesti, kuudennen kerran.

Seitsemännen kirjan luen vasta, kun se ilmestyy suomeksi, koska olen sen verran laiska, etten jaksa lukea sitä englanniksi.
Otsikko: Re: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Taukkikaheli - 28.08.2007 16:12:44
Neloseen asti olen lukenut jotain 11 tai 12 kertaa. No, se olikin silloin kun en tehnyt mitään muuta kuin lukenut, se olikin jo vähän sairasta...
Vitosen ehkä neljä kertaa ja kutosen kaksi. Seiskakirjan kerran.Tekisi kyllä mieli lukea toisenkin kerran suomeksi, niin ei tarvitsisi selailla sanakirjaa kokoajan.
Sitten olen varmaan miljoona kertaa tehnyt niin, että olen aloittanut kirjan, mutta en ole lukenut loppuun.
Ja sitten vielä niin, että luen vain lempikohtia, eli jätän melko pitkiäkin välejä lukematta. Viimeisiä sivuja on ihana lukea jälkeenpäin mistä tahansa kirjasta. :)

TK
Otsikko: Re: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: agentti - 21.09.2007 19:03:53
Mä en ees muista tarkkaan, niin monta kertaa. Viisasten kiven _ainakin_ 30 kertaa, Salaisuuksien kammio _ainakin_ 20 kertaa, Azkabanin vanki _ainaki_ 25 kertaa, Liekehtivän pikarin _ainaki_ 15 kertaa, Feeniksin killan noin 10 kertaa ja nyt on luettavana 5 kerran Puoliverinen prinssi. Seiskan hankin vast sit suomennettuna, vaik ei jaksais oottaa.
Mut aattelin et koht rupeisin lukee noi ykkösest asti englanniks, saa ny nähä mite niit tuolt kirjastost löytää ;>
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: lius- - 23.04.2008 20:30:56
En ole laskenut, mutta Luulisin, että olen lukenut Viisasten kiven ainakin 2-4 kertaa, Salaisuuksien kammion 1-2 kertaa, Azkabanin vangin 3-6--> kertaa, Liekehtivän pikarin 2-3 kertaa, Feeniksin killan 2-4 kertaa, Puoliverisen prinssin 2-4 kertaa ja Kuoleman varjelukset 1 kerran.
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: pikkuinen - 23.04.2008 20:32:19
Nyt on taas menossa Potterit läpi putkeen. >8D Kaverit aina ihmettelee että "miten voit aina lukea noita samoja kirjoja?".

Viisasten kivi on luettu about 7 kertaa? Salaisuuksien kammio jtn 6 kertaa, Azkabanin vanki 9 kertaa, Liekehtivä pikari 6 kertaa, Feeniksin kilta 3 kertaa, Puoliverinen prinssi 4 kertaa, Kuoleman varjelukset kerran ja Deathly Hallows kerran.
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Cuchulain - 23.04.2008 21:31:55
Kaikki Potterit, paitsi Kuoleman varjelukset, on luettu kahteen kertaan : D (Eli lainattu kaksi kertaa kirjastosta, sillä en omista niistä yhtäkään) Kuoleman varjelukset olen lukenut vain yhden kerran.
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: sikuriina - 24.04.2008 09:33:54
Mä olen lukenut melkein kaikki Potterit kahdesti (luen kirjat englanniksi, en ole edes raottanut suomenkielistä versiota), mutta Azkabanin vanki on tullut luettua varmaan neljä kertaa. Kuoleman varjelukset olen ennättänyt samoamaan läpi vain kerran, ja kahta ensimmäistä kirjaa en ole lukenut koskaan.
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: strawberry - 13.06.2008 23:05:56
Mie oon lukenu kaikki Potterit maybe 5 kertaa ? Jotkut vähemmän ja jotkut varmaan enemmänkin. Mut keskimäärin sen viis. Yhessä vaiheessa elämää mie en muuta lukenukkaan, ja sit miun äiti jostain ihme syystä takavarikoi ne, et oppisin lukee jotain muuta -,-
Joo, on ne kirjat sen näkösiäkin että niitä on luettu ja paljon : / Ne kannet on jotkut iha naarmuissa, kun mie en oo halunnu kontaktoida niitä jostai syystä. Mie muistan kun sain hirveen raivarin joskus ollessani kolmannella luokalla, ja mie heitin Azkabanin vangin lattialle raivoissani ja sit  kai rupesin itkee kun tajusin mitä tein 8'DD Siitä nimittäin kansi jotenki repes ? Mut sit iskä liimas sen jotenki kuntoon : DDd Mie en joskus nelosella antanu kenenkään koskea Harry Pottereihini, ja siitä oli veljen kanssa aina hirveet tappelut, kun se halus lukee niitä. Sit mie laitoin ne piiloon siltä lukolliseen kaappiin :]] No, nyt kun mie oon oppinu lainailee niitä kirjoja muillekkin, ne on vielä kärsineemmät kun ennen :] Mut ei siihen kuole .)
noni, hiukan asiasta poikkeava juttu : )

~Strawberry
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: tuuli-a - 16.06.2008 12:39:01
en voi millään muistaa, mutta arvioisin että viisasten kiven, salaisuuksien kammion, azkabanin vangin ja liekehtivän pikarin olen lukenut viisi kertaa; feeniksin killan neljä kertaa; puoliverisen prinssin kolme kertaa ja kuoleman varjelukset kahdesti. pieni pakko lukea ne useaan otteeseen, kun en kerta kaikkiaan muista kaikkia tapahtumia :D esimerkiksi eilen kun sain kv'n luettua toisen kerran loppuun, moni asia mitä olin miettinyt selveni. ja kun ei satu olemaan muuta tekemistä tai luettavaa, niin tuosta hyllystä vain nappaa yhden ja käpertyy sohvannurkkaan lukemaan n__n
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: maisamiisa - 14.07.2008 03:00:03
VK:n yli 20 kertaa, se on niin ohut, osaan sen suunnilleen ulkoa ja luin ekan kerran HYVIN nuorena. Ennen koulun aloittamista.
SK:n ehkä jtn 5-10 kertaa, en oo oikeen tykänny siitä niin paljon kun inhoan Lockhartia.
AV:n, LP:n, FK:n oon lukenu ehkä jtn 10 kertaa jokaisen. PP on luettu useammin, varsinkin seiskakirjaa odotellessa ja myös englanniksi. DH kahdesti, KV 11 kertaa. Lisäksi olen lukenut PS:n, GoF:n, OotP:n ja CoS:n kerran jokaisen. PS on itsellä, ajattelin pyytää synttärilahjaksi noita brittiversioita englanninkielisistä Pottereista, itsellä on PS:n lisäksi HBP ja DH. *synttärit ens kuussa - jess!*
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Bells - 14.07.2008 03:18:30
51kerta menossa (----:
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: biotdf - 14.07.2008 10:33:51
VK: 3 kertaa

SK: 3 kertaa

AK: 3 kertaa

LP: 3 kertaa

FK: 4 kertaa

PP: 4 kertaa

KV: 5 kertaa

Siinäpä ne.
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Melodie - 20.07.2008 01:23:12
Tjaa... varmuudella olen lukenut Potterit kahdesti - joskus aikoinaan niiden ilmestyessä, ja äskettäin päättyneellä Potter-maratonillani. Lisäksi Puoliverisen prinssin olen lukenut myös alkukielellä kahden suomennoksen lisäksi... ja alkupään kirjoja on varmaankin tullut useampaan otteeseen luettua, ensimmäisen osa menee nopeasti ja kolmas on suosikkejani. Kakkosestakin olen jo alkanut pitää.

Enhän minä niitä mitenkään useaan kertaan ole lukenut, toisin kuin monet täällä, mutta itselleni ihan riittävän monta. ^^ Jossain vaiheessa voisi taas virkistää muistia, kun tuollaiset tuppaavat unohtumaan, mutta katsotaan.
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: winterforest - 20.07.2008 12:34:02
Feeniksin killan oon lukenut jotain 30+ kertaa, kolmessakymmenessä lakkasin laskemasta. Muita oon sitte lukenu jotain ~10 kertaa, paitsi HBP:n jotain 5 kertaa ja Deathly Hallowsin varmaan kolme kertaa. Plus kahesta viimisestä suomennokset kerran. Ja kaikki ainakin kerran englanniksi. Ja sisko luki FK:n saakka ja sitte koitti lukea HBP:tä (koska mulla on se vaa enkuks), eikä osannu :D

(Harmi, kun ala-asteella meillä oli sellanen lista mihin piti merkata kun oli lukenu jonkun kirjan, ja mähän luin monta kertaa Feeniksin killan ainaki kolme kertaa sillon, ja opettaja sano ettei samaa kirjaa saa pistää montaa kertaa. :D )
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Arte - 20.07.2008 14:53:29
Hmm, ainoa, minkä kanssa olen laskenut lukukertoja, on Liekehtivä pikari, jonka sain juuri lopetettua kolmannentoista kerran. DH luettu enkuksi kahdesti ja suomeksi yhdesti ja muut onkin sitten tullut luettua noin viisi kertaa. Joskus vielä muistin ne kerratkin, mutten enää. Noita jaksaa lukea uudelleen ja uudelleen, joten mitä sitä numeroista.

Minullakin on Potter-maratoni menossa, OotP menossa, joten taas kertaalleen läpi, niin kuin muutama muukin näyttää tehneen.
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: niistasikki - 20.07.2008 15:19:08
^^ Meilläkin oli viime vuonna tuollainen juttu, joku ihme lukudiplomihomma. :D Siinä oli lista kirjoja joita piti lukea/piti olla lukenut ja kun oli lukenut niitä ainakin 7, sai sen diplomin. Mä sain heti 6 siihen listaan kun olin lukenut Potterit. :D /off

Viisasten kivestä Azkabanin vankiin asti olen lukenut vain pari, kolme kertaa, mutta niitä paksumpia kirjoja sitten useammin. :D En muista tarkalleen kuinka monta kertaa, mutta eivät nekään silti ihan päätä huimaavia ole.

Eikä mulla ole mitään tarvetta lukea noita kirjoja aina uudestaan ja uudestaan, koska muistan niiden tapahtumat melkein ulkoa. :D Joskus, kun tuntuu, että olen unohtanut, niin luen uudestaan.
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: sokerijuurikas - 20.07.2008 22:46:40
nooh ykkösen varmaan joku 5 kertaa, kakkonen varmaan 3, azkabanin vanki jotain 5, liekehtivä pikari 7, feeniksin kilta 10, puoliverinen prinssi 2, kuoleman varjelukset 1 englanniks ja 1 suomeksi.
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: iittaliia - 01.08.2008 22:24:17
Ööh, nyt hävettäää....

Ekan 4 kertaa ainakin.
Tokan 4 kertaa ainakin.
Kolmannen 10 kertaa.
Neljännen 5 kertaa ainakin.
Viidennen 9 kertaa.
Kuudennen 8 kertaa.
Seitsemännen 5 kertaa perätysten.

Kaikki olen lukenut suomeksi.

-iitta
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Miku - 08.08.2008 00:39:51
Kuoleman Varjeluksia oon alkanu nyt neljättä kertaa lukemaan. Ja Ykkösen oon varmaan kahdesti jaksanut lukea, kakkosen vain kerran, kolmosen ja vitosen niin monesti etten ees enää muista (hehlempparitheh) ja nelosen vain yhdesti, kutosen muutaman kerran.
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: miisa - 08.08.2008 00:50:53
Itseasiassa en edes muista. VK, SK, AV-kirjat olen tainnut lukea yli 5 kertaa, LKn pari kertaa, FKn ja PPn yli 5kertaa ja KVn vasta yhden kerran. Olen parhaimmillani lukemassa kaikkia kirjoja uusiksi tai siis olen nyt menossa nelos kirjassa.
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: howboring - 21.09.2008 14:38:49
Lainaus
Mä oon lukenu aika monta kertaa, paitsi kakkos kirjan, joka on omasta mielestäni surkein...
Mä oon tullut taas siihen tulokseen että kakkonen on paras 8>> ennen tykkäsin eniten kolmannesta.

Lainaus
Viisasten kiven ja salaisuuksien kammion about kymmenen kertaa, koska tuntuvat nykyään etenkin jollain tapaa tylsiltä ja niissä ei ole sellaista jännitystä, kuin viimeisissä kirjoissa
Musta taas VK ja SK on parhaita XD viimeset kirjat on jollain tapaa huonompia, ehkä siksi kun niissä on suhdesotkuja ja tämmöistä enemmän. Mielestäni myös Rowling kirjoitti paremmin VKn ja SKn. Feeniksin kiltakin on ihana, sen jälkeiset kaksi on sitten tasoltaan aika huonoa. ;<
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Ansqu - 21.09.2008 14:48:22
Noi voi herranjestas u__u'
Mistä ihmiset kaivaa aikaa lukemiseen.

En ole laskenut, mutta enkä 3 krt ykkönen, 2krt kakkonen, 3krt kolmonen, 2krt nelonen, 3krt vitonen, 3krt kutonen, ja kolmas kerta seiskasta menossa. Englanniksi olen lukenut (laskettu ylläoleviin mukaan) kerran ykkösen, kerran kakkosen, kerran nelosen ja kerran seiskan plus seiskasta toinen enkkukerta meneillään siis.

Häpeän täällä nurkassani vielä ensi vuonnakin.
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Amy Malfoy - 21.09.2008 14:50:36
Juu, toi on aika yleinen juttu Potter-fanien keskuudessa. "Sä et oo lukenu ku kerran sä et oo truufani!".
Onko se sitten parempi, että on lukenut kuusitoista kertaa, mutta muistaa yhtä paljon kuin kerran lukenut?

Tuo on ihan totta.. Minä en ainakaan luokittele faneja tuon mukaan.... Pidän esimerkiksi paljon Star Wars elokuvista, mutta en ole nähnyt ykkösen kuin kerran ja samoin kakkosen (no, sitä ei voi laskea koska nukahdin ihan alussa) muut sitten useammin... Mutta ei tosiaan voi "truufaniutta" luokitella sen mukaan, kuinka monta kertaa on kirjansa/elokuvansa lukenut/katsonut :)

Minä olen jo kauan sitten seonnut laskuissa.. Mikä ei tarkoita, että olisin lukenut kirjat yli 10 kertaa koska en ole :D
Sen muistan, että viitosen tai kuutosen olen lukenut useimmiten :) Seiskan olen lukenut kerran suomeksi ja kerran englanniksi.. Aloitan kohta uudestaan :)
Kaikki kirjat olen lukenut vähintään kaksi kertaa niin suomeksi ja englanniksi..
sain Ruotsalaisen 2-Potterin joululahjaksi, että voisin lukea sitä ja vähän harjoittaa itseäni Ruotsin kirjoituksiin (jotka oli viime keväänä) Pääsin siihen asti, kun Dobby ilmestyi, kun olin lukenut kirjaa n. 2kk ja sitten se onkin vain seissyt kirjahyllyssä muiden Pottereiden vierellä..

En ole vähään aikaan lukenut kirjoja (seiskan keväällä suomeksi) joten voisin aloittaa alusta, englanniksi epäilen, ja jos vaikka saisin jouluun mennessä luettua kirjat :)

~Amy

--viime kesänä olimme lomalla jonne otin mukaan englanniksi niin ykkösen, kuin kakkosenkin ja viikon loman aikana sain luettua molemmat, koska ei paljon muuta tullut tehtyä, kuin löhöiltyä altaalla/rannalla--
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Sirina Black - 21.09.2008 14:55:41
Mulla ei ole varmaan oikeasti omaa elämää töiden ohella.. Olen lukenut suomeksi 1-5 kaikki kymmenisen kertaa, kuutosen seitsemän kertaa ja viimeisen "vain" kolme kertaa, mutta ne vaan on parhaita kirjoja jotka olen koskaan lukenut ja se kertoo jo aika paljon, sillä olen lukenut viimeisen 15 vuoden aikana yhteensä pari tuhatta kirjaa, jotkut useaankin otteeseen.
Olisin lukenut varmaan useampaankin otteeseen, mutta kun täytyy elää ja maksaa laskut, niin ei ehdi. Aion kuitenkin tässä lähiaikoina aloittaa kunnon Potter- maratonin ja lukea kaikki kirjat putkeen, varmaan moneen kertaan.
Ja minä kun aikanaan vannoin viidennen kirjan ilmestymisen aikaan, etten koskaan, en ikinä milloinkaan lue yhtään ainutta Potteria ja mitä sitten kävikään... Luin neljännen kirjan kolme ensimmäistä ja kolme viimeistä sivua ja kabuum-- olin auttamattomasti koukussa...  ;D

On tullut myös luettua viides ja kuudes englanniksi, ykkönen ja kakkonen ruotsiksi ja ranskaksi, kolmonen ranskaksi. Ja en voi väittää tulleeni hullua hurskaammaksi, en nimittäin ymmärtänyt puoliakaan ranskan kielisistä kirjoista.

Pottereista paras on Kuoleman Varjelukset ja hyvänä kakkosena tulee Azkabanin vanki.
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Merle - 06.10.2008 22:25:40
Kaikki Potterit olen lukenut ainakin kahteen kertaan suomeksi (jotkut kolmeenkin kertaan) viimeisintä lukuun ottamatta, sekä Viisasten Kiven, Salaisuuksien Kammion, Puoliverisen Prinssin ja Deathly Hallowsin myös englanniksi.
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: jossujb - 06.10.2008 22:44:34
Viisasten kivestä Liekehtivään pikariin asti jokaisen opuksen olen lukenut noin viitisen kertaa, Feeniksin killan olen lukenut kolmesti, Puoliverisen prinssin myös kolmesti ja Kuoleman varjelukset kahdesti.

Näistä viimeiset kaksi luin myös englanniksi, Puoliverisen prinssin ihan vain huvin vuoksi ja Kuoleman varjelukset siksi että en voinut odottaa suomennosta. Muuten en ole nähnyt koskaan mitään hyötyä lukea niin hyvin suomennettuja kirjoja enää englanniksi vaikka kielitaito onkin oikein hyvä (vaikka itse sanon ;D) Mieluummin luen sellaisia kirjoja englanniksi joita ei saa suomeksi ;D

Eikä se kerro mitään faniudesta vaikka olis lukenut kirjat sata kertaa, korkeintaan se kertoo siitä että on sellaita tyyppiä joka tykkää lukea samoja kirjoja uudestaan. Itselläni on harvemmin tätä vaivaa, mutta omasta mielestäni hyviä kirjoja olen lukenut erittäinkin moneen otteseen, mutta se ei tarkoita sitä etten pitäisi jostain kirjasta yhtä paljon vaikka olisin lukenut sen vain kerran.

jjb
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Meleth - 10.10.2008 10:04:56
Apuva..
Olen mie ne aika moneen kertaa lukenut.
 Laskuissa olen hieman ehkä mennyt sekaisin.

Viisasten kiven olen lukenut 4 kertaa, salaisuuksien kammion n. 5 kertaa,Azkabanin vankia olen lukenut kaikkein eniten 7 kertaa sillä se on ehdoton suosikkini. Liekehtivän pikarin 3 kertaa, Feeniksin Killan vain 2 kertaa, Puoliverisen Prinssin 2 kertaa ja Kuoleman varjeluksen 1 kerran.
Olen myös lukenut 6 ja 7 kerran enkuksi. Joitakin sanoja en ymmärtänyt mutta kyllä sitä pystyi innolla lukemaan. :)
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Pallokala - 11.10.2008 02:13:59
Ahah! Menin sekaisin laskuissa jo viisi vuotta sitten! Kaikki kirjat on luettu reippaasti yli 20 kertaa paitsi seiska kirja jotain viisi kiertaa...
Enkuksi olen lukenut ykkösen ja seiskan, mutta on kyllä molemmat suomeksikin luettu ^_^
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: illusioni - 19.10.2008 15:32:56
En rehellisesti sanoen muista lainkaan kuinka monta kertaa olen Potterit lukenut. 1-5 luettu vähintäänkin kymmenen kertaan suomeksi silloin nuorempana ja pariin kertaan englanniksi nyt neljän tai viiden vuoden sisään. HBP/PP:tä ja DH/KV:tä en ole lukenut muuten kuin englanniksi useampaan kertaan. En oikeastaan juurikaan ole suomenkielisiä pottereita harrastanut sitten 11. ikävuoden ;D
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: jossujb - 01.11.2008 19:26:50
Lainaus
Suomennokset olivat niin kamalia, että teki ihan mieli kyynelehtiä.

Aww, miksi ihmeessä? Mielestäni Pottereissa on huomattan hyvä suomennos verrattuna moniin muihin kirjasarjoihin. No ei mitään, ymmärrän kyllä mielipide-erot, mutta haluaisin ihan silkasta mielenkiinnosta kuulla miksi et pidä suomennoksista? Tai ihan yleisesti ottaen kaikilta sellaisilta henkilöiltä jotka eivät pidä suomennoksilta syitä siihen miksi englanninkielinen (tai tietysti jonkin muun kielinen) on parempi.
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: illusioni - 06.11.2008 17:19:33
Lainaus
Suomennokset olivat niin kamalia, että teki ihan mieli kyynelehtiä.

Aww, miksi ihmeessä? Mielestäni Pottereissa on huomattan hyvä suomennos verrattuna moniin muihin kirjasarjoihin. No ei mitään, ymmärrän kyllä mielipide-erot, mutta haluaisin ihan silkasta mielenkiinnosta kuulla miksi et pidä suomennoksista? Tai ihan yleisesti ottaen kaikilta sellaisilta henkilöiltä jotka eivät pidä suomennoksilta syitä siihen miksi englanninkielinen (tai tietysti jonkin muun kielinen) on parempi.

Tämähän on offia, mutta. Kapari-Jatalle pitää kyllä nostaa hattua tämän urakan harteilleen ottamisesta. Miettikää nyt, miten paljon vaivaa on vaatinut vääntää nimiä, loitsuja, paikkoja ja eläimiä suomen kielelle, kun ei ole melkein mitään pohjana. Esim. Huispaus. Sanalle Quidditch ei misään kielessä merkitse mitään, Kapari-Jatan piti keksiä se itse.

Muutoin, en lue suomennettuja pottereita. En pidä Kapari-Jatan kirjoitustyylistä ;D Silti kunnioitettava työ.
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Mirima Elenloth - 06.11.2008 18:54:28
Nuh. Siitä lähtien kun sain ensimmäisen Potter-kirjani käsiini (ja siitä on kauan), olen lähes tauotta plärännyt sarjaa läpi satunnaisessa järjestyksessä, ehkä pisin väli jolloin kirjoja en ole lukenut, on korkeintaan kuukausi.

Liekehtivän pikarin olen luultavasti lukenut useampaan otteeseen kuin muut, johtuisiko siitä että tämä kirja oli ensimmäinen ikioma Potterini? Kirjassa rakastan toki myös sitä, kun ihana Cedric pääsee oikeuksiinsa edes jossain määrin ^.^, muut kirjat olen lukenut lähes yhtä useaan kertaan, seiskaa tosin vähiten, Tylypahkan meininki on sellaista, jota ei voita edes satojen sivujen toiminta(...)kohtaukset, never. Ainakin yli 30 kertaa on takuuvarmasti siis tullut luettua kirjat 1-6, seiskan olen lukenut kymmenisen kertaa. (+ sen yhden kerran, kun kirjaa jankkasin englanniksi)
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: illusioni - 06.11.2008 19:09:08
Nuh. Siitä lähtien kun sain ensimmäisen Potter-kirjani käsiini (ja siitä on kauan), olen lähes tauotta plärännyt sarjaa läpi satunnaisessa järjestyksessä, ehkä pisin väli jolloin kirjoja en ole lukenut, on korkeintaan kuukausi.

Liekehtivän pikarin olen luultavasti lukenut useampaan otteeseen kuin muut, johtuisiko siitä että tämä kirja oli ensimmäinen ikioma Potterini? Kirjassa rakastan toki myös sitä, kun ihana Cedric pääsee oikeuksiinsa edes jossain määrin ^.^, muut kirjat olen lukenut lähes yhtä useaan kertaan, seiskaa tosin vähiten, Tylypahkan meininki on sellaista, jota ei voita edes satojen sivujen toiminta(...)kohtaukset, never. Ainakin yli 30 kertaa on takuuvarmasti siis tullut luettua kirjat 1-6, seiskan olen lukenut kymmenisen kertaa. (+ sen yhden kerran, kun kirjaa jankkasin englanniksi)


...whoa, mie en jaksa lukea noita uudelleen edes kymmenennen lukukerran jälkeen O.o Tuntuu, että alkaa muistamaan kirjat ulkoa ;D
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Mirima Elenloth - 06.11.2008 20:08:58
^ Ehkä johtuu siitä että minulla on ollut naperosta asti pakollinen tarve lukea joka tilanteessa - saan harvoin unta jos en ensin lue, koulussa on usein ollut kirja mukana (mitä sitä nyt on ehtinyt lukea), ruokapöydässäkin on pakko lukea, oikeastaan aina kun on jossakin välissä sellainen sopiva hetki, ja useimmiten tällöin tartun ensimmäiseen saatavilla olevaan niteeseen ;)

Tosin minultakin kyllä tulee nykyisin Potter-kirjojen replat kuin apteekin hyllyltä, toistaiseksi yksikään kirjasarja ei ole onnistunut koukuttamaan yhtä pahasti...
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: NickJonas - 16.11.2008 09:55:56
Kuudetta kertaa luen.
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: weiff - 16.11.2008 10:15:00
En oo enkuks vielä yhtäkään lukenut! En oo jaksannu rupee ajattelee : D Ehkä pitäis ;o Kun niitä kerran niin kehutaan! No suomeksi olen lukenut niin monasti että ei rajaa, en oo mitään laskua pitäny mutta AV, PP ja KV on tullut useimmiten luettua, hienosti perässä tulee ehkäpä VK!

Mutta Pottereita on tullut luettua enemmän kuin yhtään mitään muuta kirjaa koskaa, en edes ennen pitänyt lukemisesta, kunnes sain potterin käteeni! Siitä alkoivat kauttarantain lukemiseni, kiitän Pottereita tästä kokemuksesta, KIITOS!

weiff
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Kuura - 16.11.2008 10:21:05
En osaa laskea. Luettu on monasti, kummallakin kielellä ja useimmiten satunnaisessa järjestyksessä. LPn olen lukenut niin monesti, että siitä tippuvat kannet ja lehdet on ihan kellastuneet. Kun näytin sitä ilmaisutaidossa, ope sanoi luulleensa, että se oli monia kymmeniä vuosia vanha kirja, vaikka todellisuudessa se on kuuden tai seitsemän.
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Suojelius - 15.12.2008 21:50:06
Joo.. Tuota noin.. Montakohan kertaa on tullut lueskeltua. VK-AV ehkä semmoiset 14-15 kertaa (Kaikki luettu moneen kertaan englanniksikin, en ole ihan varma onko tuohon mukaan laskettu.. En pysy laskuissa mukana). Ööh, LP ehkä semmoiset 10-12 kertaa en oikein osaa sanoa.. Vitonen n. 5 kertaa, 6 muutamaan otteeseen ja seiska.. no varmaan suomeksi kaksi, nyt on menossa englanniksi. Pitäisi vielä saada aikaiseksi nelonen, vitonen ja kutonenkin enkuksi ;) Ja satunnainen järjestys kunniaan!
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Bells - 26.12.2008 23:22:15
Oon mennyt jo ajat sitten sekaisin laskuissa, mutta muistaakseni viimeksi olin lukenut kaikki Potterit yhteensä 61 kertaa eli luulisin, että määrä olisi nyt 80-90. Rakastan lukea Pottereita putkeen.
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Bells - 26.12.2008 23:38:36
Oon mennyt jo ajat sitten sekaisin laskuissa, mutta muistaakseni viimeksi olin lukenut kaikki Potterit yhteensä 61 kertaa eli luulisin, että määrä olisi nyt 80-90. Rakastan lukea Pottereita putkeen.
Ohmigod! Mitä ihmettä?! Miten voi riittä aika ja mielenkiinto? Eikö yhtää ala maistumman puulta ja ossatko kuinka hyvin kirjat ulkoa?

Kyllä aika riittää. Varsinkin lomilla. Ja kyllähän kaverit heittävät kovasti vitsiä kun selitän jotain kohtaa tai yritän muistella jotain nimeä. Pottereitten luku on tullut niin tavaksi, että ainakun seitsemättä osaa lukee niin tulee aina vähän tippa linssiin kun putki on loppumaisillaan ja aina sitä riemuin aloittaa alusta. Perhe on aina tyrkyttämässä kaikenlaisiin tietovisailuihin, mutta mulle Pottereitten luku on harrastus, josta pidän todella paljon.
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Bells - 26.12.2008 23:48:12
Oon mennyt jo ajat sitten sekaisin laskuissa, mutta muistaakseni viimeksi olin lukenut kaikki Potterit yhteensä 61 kertaa eli luulisin, että määrä olisi nyt 80-90. Rakastan lukea Pottereita putkeen.
Ohmigod! Mitä ihmettä?! Miten voi riittä aika ja mielenkiinto? Eikö yhtää ala maistumman puulta ja ossatko kuinka hyvin kirjat ulkoa?
Kyllä aika riittää. Varsinkin lomilla. Ja kyllähän kaverit heittävät kovasti vitsiä kun selitän jotain kohtaa tai yritän muistella jotain nimeä. Pottereitten luku on tullut niin tavaksi, että ainakun seitsemättä osaa lukee niin tulee aina vähän tippa linssiin kun putki on loppumaisillaan ja aina sitä riemuin aloittaa alusta. Perhe on aina tyrkyttämässä kaikenlaisiin tietovisailuihin, mutta mulle Pottereitten luku on harrastus, josta pidän todella paljon.
Minulla on kyllä melkein sama tilanne Fight Clubin kanssa. En edes tiedä, montako kertaa olen kys. leffan nähnyt ja kirjat olen lukenut suomeksi ja englanniksi. Dvd:n ja kirjat tietenkin löytyy kotoa myös.  ;D Muuten on harvinaista, että jotakin jakasaisi toiseen kertaan lukea.
Mulla täytyy olla harvinaisen hyvä kirja, että sitä toista kertaa rupeaa lukemaan.
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: morrish - 27.12.2008 13:36:11
Monia kertoja ne on kaikki tullut luettua.
Enpäs ole sattunut koskaan tarkkaa lukua pitämään, mutta veikkaisin että pari kirjoista on kahlattu ainakin kymmenen kertaa läpi (luultavasti ainakin kirjat 1-4). Ykköskirjan olen saattanut lukea jopa YLI kymmenen kertaa, mikä on mielestäni jo aika saavutus yhdelle kirjalle. Ykköstä ja nelosta on kai tullut luettua kaikkein useimmin. Vitosen olen lukenut arviolta viisi-kuusi kertaa, kutosen ehkä neljästi, seitsemännen "vasta" kaksi kertaa. Olen halunnut hieman nautiskella sarjan päätösosan kanssa, joten en ole vielä suinpäin kuluttanut sitä loppuun.
Ai niin! *läpsäyttää otsaansa* Minullahan oli joku Potter-maratonikin suunnitteilla seiskakirjan ilmestymisen jälkeen... xD Eipäs ole vielä tullut aloitettua, voisi vaikka startata tässä vuodenvaihteessa... Ja koettaa saada luettua vaikka kesälomaan mennessä... Saa nähdä  onnistuuko, kun noita keskeneräisiä romaaneja on kirjahyllyssä aika lailla tällä hetkellä.
Englanniksi en ole Pottereita kovin paljoa lukenut. Deathly Hallows on tullut kai kerran luettua (vasta suomennoksen jälkeen), tosin kävin sen silloin läpi aika harppoen, enkä lukenut aivan kannesta kanteen.
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Voldi - 27.12.2008 14:38:12
Vaikee sinänsä sanoa kuinka monta kertaa oon lukenu jokaisen, koska en oo laskenut. Mut arvioisin et oon lukenu kirjat 1-4 jokaisen melkeen 10 kertaa ja loput kolme jotain kolme kertaa.
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: vjanna - 28.12.2008 15:23:22
Olen lukenut kaikki muut kirjat ainakin kolmesti, paitsi
viisasten kiven, koska sitä minulla ei ole omana. :/
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Ribika - 24.03.2009 11:55:39
Uskomaton topic. Kuuloistaa turhalta, mutta tekee silti himosti mieli päteä, kuten kaikkien muidenkin. :j

Viisasten kivestä Puoliveriseen prinssiin olen lukenut kuusi kirjaa kerran suomeksi. Lisäksi olen lukenut kaikki seitsemän kirjaa kerran englanniksi ja luen viimeistä toista kertaa englanniksi.
En usko että tulen lukemaan kirjoja enää suomeksi, mutta englanniksi vielä monia kertoja. Luen kirjoja todella hitaasti, sillä haluan tajuta pienetkin yksityiskohdat ja kuvittelen jokaisen hetken ja kohtauksen mielessäni, kuin elokuvaa katsoen. En voi sietää hyppivää lukutyyliä, missä vain kaahataan kirja lävitse ja saadaan suunnilleen arvio tärkeimmmistä tapahtumista.
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Flora Chubb-Baggins - 25.03.2009 16:56:42
Pottereita on kiva lukea putkeen, muttakun rakastan lukea niipaljon muitakin kirjoja, ni aika menee sit siihenki. Oon lukenu nelosen yli 30 kertaa, sain sen ekana, ja innostuin heti. Salaisuuksien kammion oon lukenu about 20 kertaa, samoin viisasten kiven ja azkabanin vangin. Feeniksin killan oon lukenu kans lähemmäs 30, ehkä 25 tai jotain sinnepäin. Puoliverisen prinssin oon lukenu ehkä... no varmaan kans joku 25, ja kuoleman varjelukset ehkä 18. (: ei oikein aika riitä, olisin lukenu varmasti enemmänkin, mutta koulu & kaverit (ja tietokone....) vie mun aikaa ihan kamalasti.
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Fairy Feller - 25.03.2009 18:02:55
En todellakaan tiedä tarkkaan kuinka monta kertaa, mutta ainakin nelosen len 100% varmasti lukenut yli 20 kertaa, ja melko varmasti muutkin.
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Kamsu - 26.03.2009 17:56:43
Oliskohan jotain tähän suuntaan:
1. ja 2. viidesti,  3. ja 4. kerran. 5. kuudesti, 6. yksitoistakertaa ja 7. kolmetoistakertaa
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: cocotier - 27.03.2009 11:56:59
Aloitin Pottereiden lukemisen yhdeksänvuotiaana, kohta kymmenen vuotta sitten. Kirjoja on tullut luettua todella paljon, lempikirjani Azkabanin vangin ja Liekehtivän pikarin olen lukenut noin viisitoista kertaa. Kahta ensimmäistä kirjaa en ole lukenut niin usein, ehkä seitsemän kertaa molempia.
Feeniksin killasta en pidä juuri ollenkaan, ja olen sen lukenut muistaakseni kaksi tai kolme kertaa. Puoliverinen prinssi on tullut luettua pari kertaa ja seiskakirjan olen lukenut kerran suomeksi ja kerran englanniksi.
Tällä hetkellä yritän pitää taukoa Pottereiden lukemisesta, koska luin niitä joskus niin paljon, että melkein kyllästyminen iski. Ehkä ne tauon jälkeen tuntuvat taas entistä paremmilta.
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Rins - 28.03.2009 20:15:29
Mä oon lukenu kaikki suomenkieliset noin 4 kertaa. Englanniks oon lukenu noin 20 sivuu DH :sta. Ostin sen sillon kun se ilmesty, koska en jaksanu oottaa suomennosta. Mut sit tajusin et mun englanninkielentaitoni ei ihan riitä :D
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Platinum - 04.04.2009 19:17:25
Kaikki kirjat olen lukenut 3-4 kertaa :) Vois lukee viel läpi :D
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Kielletty - 08.04.2009 15:19:21
Kaikki kirjat Viisasten kivestä Liekehtivään pikariin olen lukenut sen 4-5 kertaa, muistelen. Feeniksin killasta Kuoleman varjeluksiin olen lukenut ainakin 7 kertaa ja itseasiassa nytkin on tuo Kuoleman varjelukset kesken, eli se on jo 8. kerta.  ;D Ei niihin kyllästy koskaan! Rakastan putkeen lukemista.
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Deathwish - 08.04.2009 16:02:16
Luen kirjasarjaa seitsemättä kertaa. . . nelosessa menen.. Itselläni on lukeminen jäänyt vähille lähinnä ficcien ja Twilightin takia..
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Mortti - 12.04.2009 16:35:35
Pitää myöntää, että olen lukenut jokaisen kirjan - DH:ta lukuunottamatta - reilusti yli kymmenen kertaa. Luen niitä tosiaan aika paljon vaikka ehkä nyt onkin tahti jo hieman laskenut ficcejä lukiessa.
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Lokitar - 12.04.2009 16:46:53
Viisasten kivi; 9 kertaa
Salaisuuksien kammio; 7 kertaa
Azkabanin vanki; 10 kertaa
Liekehtivä pikari; 6 kertaa
Feeniksin kilta; 2 kertaa
Puoliverinen prinssi; 1 kerran englanniksi, 2 kertaa suomeksi
Kuoleman varjelukset; 1 kerran englanniksi, 1 kerran suomeksi

Siinähän nämä. Syy miksi Azkabanin vankea on luettu niin ahkerasti oli se kun olin niin hulluna Siriukseen ja jouduin lukemaan sitä sitten uudestaan ja uudestaan ennen kuin liekehtivä pikari saapui kauppoihin xD Sitten olin kurkkua myöten täys AV:a joten jauhoin LP:a vaikka siinä olikin valitettavan vähän Siriusta. FK:n luin ensin vain kerran koska kieltäydyin uskomasta että Sirius on kuollut, joten en halunnut lukea sitä kuolemakohtausta enää uudestaan (Adaraa kirjoittaessa tuli sitten pakko lukee se toisen kerran...). Puoliveristä prinssiä en sitten kestänyt odottaa saapuvan suomeksi koska halusin lukea Siriuksen comebackista (jota ei sitten prkl vie tullut!!). Kuoleman varjelukset luin enkuksi kanssa hiukan Siriuksen paluun toivossa, mutta sitten siinä kuolikin vain lisää hyviä hahmoja... pakko oli sekin lukea vielä suomeksi siltä varalta että minä, enkku 10 arvosanan oppilas olin jotenkin tajunnut ne kuolemakohdat väärin... Enpä ollut -.-

Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Tessai - 21.05.2009 21:50:48
Monta kertaa, ainakin ensimmäiset kirjat. Tosin Puoliverisen Prinssin ja Kuoleman Varjelukset olen lukenut vasta kaksi kertaa.
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: syysmyrsky - 22.05.2009 15:12:40
En ole koskaan laskenut lukukertoja, joten nyt mennään puhtaasti arvailujen varassa :D Näitä kirjoja on silti tullut luettua useaan otteeseen, ainakin enemmän kuin muita kirjoja.

Omistan kaikki seitsemän Potteria niin suomeksi kuin englanninkielisinäkin. Tosin ennen kuin aloin ostamaan suomenkielisiä järjestyksessä omakseni, käytin ahkerasti kirjastoa. Lopulta tulin siihen tulokseen, että yhtä hyvin voisin ostaa kirjat hyllyyni, kun Potterit olivat minulla niin usein lainassa.

Ensimmäiset kolme kirjaa olen lukenut mahdollisesti jopa 10 kertaa tai vähän yli. LP:n olen lukenut kai ainakin viisi-kuusi kertaa läpi, FK:n kai viidesti, PP:n kahdesti ja KV:n luin kerran englanniksi ja kerran suomeksi.

Syynä noiden kahden viimeisen kirjan vähäiseen lukemiseen voisi olla se, että PP:n ilmestymisen aikohin lukuintoni noin yleensäkin alkoi vähentyä. Sinänsä sääli, ala-asteella olin lähes koko ajan nenä kiinni kirjassa, mutta nykyään ei tunnu löytyvän aikaa/ kiinnostusta lukemiseen.

Olen tosin suunnitellut että voisin aloittaa koko sarjan lukemisen alusta, tällä kertaa englanniksi. Ensin pitäisi vain lukea Hobitti ja TSH pois alta... ;)
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Amadeo - 22.05.2009 21:57:18
Nyt täytyy myöntää, että en muista yhtään. Joskus laskin, miten monta kertaa olin minkäkin kirjan lukenut, mutta en jaksa enää. :D

Pottereiden lukemisen aloitin joskusss... yhdeksän vuotiaana. Eli tota, ensimmäinen Harry Potter kirja tuli meille 1999, kun Azkabanin Vanki oli vasta ilmestynyt. Ensimmäistä ja toista kirjaa en ole varmaan lukenut kun korkeintaan neljä kertaa. Ne eivät kuulu lemppareihini, koska en jaksa lukea sitä toistoa oikein. Varmaan tulee joskus tässä vielä luettuakin uudestaan, mutta tällä hetkellä tuntuisi liian toistolta, kun tietää jo tavallaan "kaiken", kun on lukenut koko kirjasarjan. Tavallaan. :''D En tiedä...

Kolmonen oli hirveän pitkään lempparini (Siriuksen takia<3), joten se on tullut luettua varmaan 7-8 kertaa. Ellei jopa enemmän. Ja se on aika paljon miulle se. En liikaa tykkää lukea, tai kuluttaa jotain kirjoja, joten Pottereitakaan en jaksa lukea sitä 20 kertaa vuodessa.
Nelonen on tullut luettua jotain 5 kertaa, maybe... Vitonen tuli kolmosen rinnalle lemppariksi silloin kun ilmestyi, mutta sitä en ole kovinkaan montaa kertaa avannut. Ehkä neljä.
Kutosen olen lukenut kolme kertaa ja seiskan kaksi. Vasta muutama viikko sitten luin seiskan uudestaan sen jälkeen, kun se oli vasta suomeksi ilmestynyt.

En ole vielä yhtäkään Potteria lukenut englanniksi, mutta meinasin, että jos vaikka tänä kesänä alottaisi Potterit ihan ensimmäisestä kirjasta ja lukisi koko sarjan nyt englanniksi. Aika paljon nimittäin tunnun missanneen sen takia, kun suomeksi olen lukenut. Katsellaan, miten jaksaa/kiinnostusta löytyy. :P
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Amanecer - 23.05.2009 21:17:43
No niin, nyt en sitten enää ole enää yhtään ajan tasalla tässä asiassa. Olettaisin, että olen lukenut muut kirjat noin viidesti, paitsi Kuoleman Varjelukset vain kolmasti ja Azkabanin Vangin varmaan kahdeksasti (ei lempikirjani, eihän nyt tokikaan).
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: koete - 22.06.2009 10:38:36
Itsekään en ole laskenut kuinka monta kertaa olen laskenut, joten saattaa olla hiukan liioittelua tai sitten ei. (:
Mutta joo.. 1-4 olen lukenut jonkun 8 kertaa, paitsi 3, jonka olen lukenut n. 10 kertaa. Tämä ei ainakaan melkein johdu Siriuksesta. Täytyy kyllä myöntää, että AV:tä en oo lukenut vähään aikaan, ehkä voisin sen seuraavaksi kirjastosta lainata. Itsellä noita kirjoja ei siis ole. Sitten Feeniksin kilta. Kyseisen kirjan olen tainnut lukea 5-6 kertaa, johtuen ihan  siitä, että sitä ei ikinä kirjastosta löydy. Siis olisin varmasti FK:n lukenut useammankin kerran.  Rakastan kyseistä kirjaa, vaikka vielä monen lukukerran jälkeen itken kun Sirius kuolee.
Puoliverisen prinssin olen lukenut 2 kertaa, tämän osaan sanoa varmaksi. En itse pidä ko. kirjasta, sillä siinä ei ensinnäkään ole melkein yhtään Siriuksesta, paitsi alussa ja Dumbledoren kuolemakin harmitti.
Kuolemanvarjelukset olen lukenut 4 kertaa. Tai itseasiassa 3½, sillä 2 kertaa suomeksi, kerran englanniksi ja n. puolet kirjasta olen lukenut saksaksi.
1. ja 2. olen muistaakseni myös lukenut englanniksi, muita en.
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Haades - 23.06.2009 18:53:41
Aivan liian monta kertaa. Suosikkejani ovat: 5 & 6
Must 1 & 2 ei oo niin hyviä kirjoina saatika elokuvina.
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Farena - 28.06.2009 14:49:43
Kaikki olen lukenut ainakin 8 kertaa? Ihan suomeksi siis.
Ok Farena, hanki elämä.
Mut nyt lainaan siskopuolelta enkunkieliset kirjat ettävoin lukea ne englanniksi :D
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: jaina - 03.07.2009 18:46:10
Englanniksi en ole kertaakaan Potter-kirjoja lukenut, mttua suomeksi kyllä. ;)

En ole laskenut, mutta jos nyt puhutaan montako kertaa kirjan on lukenut kokonaan, ei siis pelkkiä pätkiä,niin Viisasten Kivi on tullut kai luettua kaksi kertaa, Salaisuuksien Kammio kaksi kertaa, Azkabanin vanki kaksi kertaa, Liekehtivä Pikari kaksi kertaa, Feeniksin Kilta kaksi kertaa, Puoliverinen prinssi kaksi kertaa ja Kuoleman Varjelukset kerran.

Sain jouluna lahjaksi mummilta ja papalta nuo kirjat 1, 2 ja 3. Ennen sitä olin kirjat lainastosta hakenut ja lukenut aika kauan sitten kerran. Jotenka kun sain ne lahjaksi, luin ne toiseen kertaan. Liekehtivän pikarin kanssa on sama juttu, mutta se on vanhempi kirja, 15.2.2008 ostin sen. Feeniksin Kilta on kaikista vanhin kirja ja sen kanssa on sama juttu kuin edellisten, sen sain joululahjaksi 24.12.2006. Olen merkannut jokaiseen viiteen kirjaan siihen sisäkanteen päivämäärän, koska sen sain. PPtä eikä KVtä minulla ole, mutta aion nekin joskus hankkia ja varmaankin sitten lukea uudelleen, eli kolmannen ja toisen kerran - PPn olen lukenut kuudennella kai ensimmäisen kerran, keväällä, ja nyt lähiaikoina luin sen uudelleen, muutama kuukausi sitten, halusin hieman muistutella itselleni mitä siinä tapahtuukaan, kun siitä tehty elokuvakin on jo näin lähellä... :) Ja KV:n siis olen lukenut vain kerran, olikohan se joskus joulukuussa... Ja sitäkään minulla ei siis ole.

Jikke, olemme osastolla Saivartelija, täällä puhutaan siis Harry Potter-kirjoista, ei Twilight-saagasta.
Lainaus käyttäjältä: Lallu
Saivartelijan tarkoitus on siis saada keskustelua aikaiseksi HP-aiheista.

Suosikki on tällä hetkellä kirjoista Puoliverinen Prinssi, ennen sitä suosikki on ollut aina Feeniksin Kilta, joka onkin listalla kakkoisena..

// off houkutuksen olen lukenut kerran pokkarina, uusikuun ja epäilyksen ihan normaalikirjoina kerran ja breaking dawn on menossa, olen sivulla kuusi :---D sori, oli pakko kertoa, kun Jikkekin kertoi. Heh heh.
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Riidankylväjä - 08.07.2009 11:15:33
Mä en ole edes tainnut laskea kuinka monesti ne kirjat on tullut luettua. 5-8 kertaa ehkis? Kahta ensimmäistä en ole lukenut varmaan kuin vain 3 tai 4 kertaa, mutta myöhemmin ilmestyneet on sitten vähän useammin tullut luettua.

Englanniksi olen ehtinyt lukea vasta kolme ensimmäistä kirjaa ja Feeniksin Killan. Pitäisi lukea ne muutkin nyt kun kerran on aikaa.
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Farena - 08.07.2009 12:59:39
Mie alotin justiinsa Harryt englanniksi. Yllättävn paljon tajuan niistä, joskus kyllä on tarttettu sanakirjaa  :D
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: nullpunktz - 10.07.2009 23:54:13
Hm. VK:n pari kertaa, SK:n about viidesti, AV:n jotain 20 kertaa, LP:n lähemmäs sata (on se kiva), FK:n jotain 50 kertaa, PP:n parikytä, KV:n kolme.

Ne kirjat on kivoja, ei siitä pääse mihinkään. Lemppari edelleen LP. 8) Kiva kirjahan se. Enkuks tullu luettua kaikki useesti, tosin. Alotin lukemisen seittemän vuotiaana, kun joku kiva mummeli suositteli. :3 Ikuisesti kiitollinen tuolle mummolle! Muuten en olisi ikinä MIHINKÄÄN kirjaan koskenut. :D Mummot rocks. (offffia)
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: noelle - 31.07.2009 17:02:07
Silloin kun aloitin lukemaan ihan kersana, en ruvennut laskeskelemaan joten en tiedä... Veikkaan kuitenkin keskimäärin 10 kertaa per kirja. KV:stä osaan sanoa että kerran enkuksi ja kolmesti suomeksi, kun taas VK:sta luulen että lähentelee jo kahtakymmentä kertaa. :D Mitä vanhempi sarjan kirja, sen useammin oon sen lukenut, ei niihin vaan kyllästy...
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: celcea - 02.08.2009 18:37:29
Ekat mä olen lukenu vaan pari kertaa, muta sitte kolme viimestä on sitten tultu luettua vielä useammin, veikkaisin jotain seittemää kertaa. Oon myuös lukenu enkuks ton kolmosen ja nelosen, kun isä on ne ulkomailta tuonu.  :D
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Julma-Nala - 03.08.2009 13:30:25
Päivitetty 20.11.2010

Mä olen niin nolife, että olen pitänyt kirjaa tästä ;D
Suomeksi:
1-6: 43
7: 41
Siuntio Silosäkeen tarinat: n. 64 :D Tarkkaa lukua en oo pitänyt.

Ja englanniksi:
1-7: 9
The Tales of Beedle the Bard: n. 23
Fantastic Beasts and Where to Find Them: 3
Quidditch Through the Ages: 2

Ruotsi:

2: 1

Sitten, kun sinne asti päästään, niin vuorossa on ruotsi. Englanniksi ja suomeksi omistan kaikki kirjat ja muutaman tuplana ja triplanakin ;D

Dääm, NOLIFE!

~Nala~
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Pikku-Kissa - 04.08.2009 02:05:25
Itse olen lukenut ykkösen neljä kertaa, kakkosen kuusi, kolmosen ainakin 13, nelosen noin 4, viitosen vaivaiset kolme, kuutosen viisi kertaa ja seiskan ehkä about4.

Nolife?
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: emmöö - 14.08.2009 21:12:00
mullaonlaiffii; kaikki suomeksi 6-12 kertaa. Vitosen olen lukenut useimmin. Sitten ykköstä parhaillaan enkuksi, vitosen olen myös lukenut englanniksi. Lyhytsorimoi. :):)
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Layra - 10.01.2010 13:39:29
Neljä ensimmäistä kolme kertaa, Feeniksin kilta kahdesti tai kolmesti, Puoliverinen ja Varjelukset neljä tai viisi kertaa. : )
 
  - L
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: nninna - 13.01.2010 13:44:26
ihana kun täällä on muitakin jotka ovat lukeneet potterit moneen kertaan, ja monetmonet  täällä on lukenut useammin kuin mie. Tai siis kun monet kaveri piiristäni ovat jääneet miettimään kun olen lukenut ne tosiaan muutamaan otteeseen :D

Eli joo ykkösestä neloseen olen lukenut kakstoista kertaa
ja nelosesta kutoseen 11 kertaa
ja seiskan 4 kertaa.

englanniksi en ole uskaltanut alkaa lukemaan, vaikka olisi haluttanut, mutta kun kielipää on mikä on :s

Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Zoëllene - 13.01.2010 14:35:17
En ole laskenut, mutta 1-4 yli kymmenen kertaa, Feeniksin kilta ehkä 5 kertaa, Puoliverinen Prinssi neljä kertaa ja Kuoleman varjelukset 3-5 kertaa.

Muistan sen, että ainakin kolme ekaa kirjaa olen lukenut todella monta kertaa, nuo loput vähän harvemmin.
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Winifred - 13.01.2010 15:37:51
Ihan tarkkaan en ole laskenut, että saattaa heittää suuntaan tai toiseen, mutta ykkönen ja kakkonen on luettu neljä tai viisi kertaa, azkabanin vanki yli viisi kertaa, nelonen sen neljä kertaa, vitonen luultavasti viisi tai kuusi kertaa, puoliverinen prinssi kahdesti ja kuoleman varjelukset kerran. Juu, näkee että azkabanin vanki on suosikkini. Puoliverisen prinssin olen aikeissa lukea tässä lähiaikoina, samoiten kuoleman varjelukset (vaikka minusta tuntuu että skippaan lopun, helskutti kun Rown piti mennä pilaamaan loistava sarja typerällä lopulla!)

Suomeksi olen siis lukenut. Pitäisi katsoa jos lukisi englanniksi.
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Butterfly - 18.01.2010 18:29:01
Suomeksi kaikki tasan 10 kertaa paitsi Kuoleman Varjelukset joka on tullut luettua jo 11 kertaa. Englanniksi about 5-6 kertaa jokainen ja ruotsiksi kaikki 2 kertaa, paitsi Kuoleman Varjelukset, jonka toinen kerta on vasta menossa.

Seuraavaksi vuorossa ranskaksi (siihen tarvitaan kyllä aika paljon sanakirjan apua...).
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: myyräprkl - 18.01.2010 20:12:15
Ykkösen neljästi, kakkosen kolmesti, kolmosen ehkä seitsemästi, nelosen viidesti, vitosen kymmenesti, kutosen viidesti ja seiskan kolmesti. En koskaan ajatellut asiaa, mutta kyllä on tullut "muutaman" kerran luettua. Ei  sille vaan mahda mitään, kun mokomat kirjat ovat vain niin järjettömän hyviä. Nuo yllä olevat luvut eivät ole välttämättä aivan täydellisen tarkkoja, mutta noissa lukemissa mennään. Syynä kolmosen ja vitosen lukemiin on tylsyys, sillä minulla ei sillä hetkellä ollut tarjolla muitakaan Pottereita  ;D

Englanniksi haluaisin vielä joskus lukea tarkistaakseni, onko yhtä hyvä kuin suomeksi! Varmasti alkuperäinen parempi, vaikkakin varmasti joidenkin nimityksien kanssa tuleepi ongelmia.
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Tiara - 19.01.2010 21:37:33
En tiedä todellakaan muita tarkasti, kuin että Kuoleman varjelukset olen lukenut kolme kertaa. Azkabanin vankia olen lukenut varmaan eniten, veikkaan että viisi tai kuusi kertaa. Puoliveristä prinssiä melkein saman verran, ellen yhtä paljon.
Muista kirjoista ei ole aavistustakaan, mutta Liekehtivän pikarin olen lukenut luultavasti kolme kertaa. Viisasten kivestä, Salaisuuksien kammiosta ja Feeniksin killasta en osaa sanoa mitään. Ne on kuitenkin luettu enemmän kuin yhdesti.
Itseasiassa luin kaikki Potterit melko vasta.
Suomeksi olen siis lukenut. Voisin kokeilla joskus englanniksi.
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: shadowfax - 19.01.2010 23:51:18
Olen lukenut väliltä Viisasten kivi - Feeniksin kilta kirjat varmaan ainakin sen viisi kertaa. Viisasten kiven englanniksi kerran, se oli tavallaan parempi niin, mutta toisaalta laiskuus ja tuttuus houkuttelevat aina suomiversion pariin.

Puoliverisen prinssin luin juuri kolmannen  kerran. Seiskan olen lukenut vasta kahdesti, haluan jotenkin säästellä sitä, ettei tapahtumia oppisi vielä muistamaan.

Nyt lukuvuorossa on Viisasten kivi. Olen jotenkin pitänyt traditiona sellaista Pottermaratonia juuri joulun ja alkuvuoden tienoilla. VK:n olen lukenut viimeksi varmaan nelisen vuotta sitten, olin unohtanut miten hauska se on. Rowling on mestari kuvaamaan hahmoja ulkonäöllisesti, ja Viisasten kivessä noita kuvailuja riittää, kun hahmot ovat uusia...
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Nyna - 03.02.2010 21:31:17
joskus pienempänä luin ensimmäisen jotain viis kertaa, toisen varmaan kolme, kolmannen 2? ja sitte kaikki loput vissiin kaks kertaa. viimeks luin puoliverisen prinssin kesällä ja sitä ennen kuoleman varjelukset... en oikeen tykkää lukea noita ekoja kirjoja enää, mut esim. kolme viimestä voisin lukea taas jossain vaiheessa.
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Carmen - 04.02.2010 10:20:12
4 x Viisasten kivi
3 x Salaisuuksien kammio
3 x Azkabanin vanki
28 x Liekehtivä pikari (Kyllä, kirjasta puuttuu kannet ja osa sivuista on irrallaan liiasta lukemisesta.)
5 x Feeniksin Kilta
3 x Puoliverinen prinssi
2 x Kuoleman varjelukset

Ja oon taas lukemassa Viisasten kiveä läpi :D
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Sitrus10 - 03.04.2010 20:06:20
Voi, en ole enää varma kuinka monta kertaa olen omani lukenut :D
Koska omistan vain Viisasten Kiven, Liekehtivän pikarin, Puoliverisen Prinssin ja Kuoleman Varjelukset, olen lukenut ne useammin kuin muut. Ne joita en yllä maininnut, olen lukenut n. 3-4 kertaa, yllä mainitut taas lukuisia lukuisia kertoja. Ykkösen lukee nopsaa sunnuntaiaamuna sängyssä kun vanhemmat herää myöhempään, ja itse odottelee muiden heräämistä. Kuoleman Varjelukset ja Puoliverisen Prinssin luin molemmat viimeviikolla taas vaihteeksi, lisäksi luen lempikohtauksiani melkein päivittäin. Liekehtivää Pikaria en paljoa lue, sillä en näe siinä mtn mielenkiintoista.
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Vaarallinen Komentoija - 13.04.2010 19:49:44
Uuh, jos alkaisin laskemaan siinä kuluisi useampikin päivä. Minä nimittäin avaan Potter kirjan AINAKIN kerran viikossa siinä neljän vuoden aikana, kun olen ollut sen fani.
 Kyllä, ykkösen olen lukenut tosi monta kertaa, sillä sain sen ensimmäisenä. Salaisuuksien Kammion olen lukenut ehkä n.5-10 kertaa sillä en pidä siitä läheskään niin paljon kuin muista. Azkabanin vangin olen lukenút varmaan miljoona kertaa, sillä se on suosikkini, aah Sirius<33
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: flawless - 22.05.2010 10:04:43
Minä rakastan lukemista todella paljon, ja Potterit ovat olleet lempikirjojani niin kauan kuin muistan.
Luen niitä aika usein, ja on ne kaikki tullut luettua kyllä monta kertaa. Tällä hetkellä luen iltaisin Feeniksin kiltaa, ja ajattelin ottaa kesäprojektiksi sen, että luen kaikki kirjat uudestaan järjestyksessä. Mutta niin, en osaa varmasti sanoa, kuinka monta kertaa kirjat olen lukenut. Ehkä kaikki noin kuusi kertaa?
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Wonderlander - 11.06.2010 22:26:07
3x Viisasten kivi
1x Salaisuuksien kammio (< tästä oon hurrrjan katkera kirjastolle & kirjakaupalle)
4x Azkabanin vanki
3,5x Liekehtivä pikari (neljäs kerta meneillään justiinsa nyt)
1x Feeniksin Kilta
2,5x Puoliverinen prinssi (< luen kanssa justiinsa, LPn kanssa päällekkäin. :D )
2x Kuoleman varjelukset

Olen tälläinen myöhään mukaan tullut, luin ekan Potterin viime pääsiäisenä. :D Noh, vielä kerkeää. ;)
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Brianna - 13.06.2010 20:29:02
Kaikki kirjat siis omistan, ja olen hankkinut ne heti kun se on ollut Suomessa mahdollista.

Viisasten kiven olen lukenut neljä kertaa; kaksi kertaa suomeksi ja kaksi kertaa englanniksi.
Salaisuuksien kammion olen lukenut kaksi kertaa; englanniksi ja suomeksi.
Azkabanin vankia olen kuluttanut kaikista eniten, eli viitisen kertaa; vain kerran suomeksi ja loput neljä kertaa englanniksi.
Liekehtivä pikari on luettu kerran suomeksi ja kaksi kertaa englanniksi.
Feeniksin kiltaa en ole lukenut vielä kertaakaan suomeksi, mutta kaksi kertaa englanniksi.
Puoliverisen prinssin sekä Kuoleman varjelukset olen lukenut kaksi kertaa; suomeksi ja englanniksi.

Tällä hetkellä olen lukemassa Liekehtivää pikaria, eli pian se on luettu neljä kertaa. Suomeksi tällä kertaa luen.
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Peacock - 03.07.2010 23:10:52
Ajattelin nyt haalia kaikki Potterit kirjahyllyyni, ihan vain ficcailun helpottamiseksi: on huomattavasti mukavampaa kirjoittaa, kun voi helposti tarkistaa pieniä yksityiskohtia vain kirjahyllyyn kurkottamalla. Kaksi kirjaa puuttuu vielä kokoelmastani, pitäisi lähiaikoina raahautua kaupungille ostamaan ne.

Sama. Luultavasti en vähään aikaan kahta ensimmäistä kirjaa pysty ostamaan, koska rahat ovat loppu. Säästökuuri pitäisi taas aloittaa. Mutta juu, olen varmaankin lukenut 1 - 3 kertaa kirjat läpi, ihan kirjasta riippuen. Azkabanin vanki on ollut kaikista kovimmassa käytössä, sen olen saattanut lukea jopa neljä kertaa - huimaa. Sitä ei ole ollut omana, vaan kirjastosta kävin aina lainaamassa. Nyt keskiviikkona hommasin sen kirjahyllypyhäkkööni muiden Potterien viereen. Nyt kunhan olen lukenut Feeniksin killan läpi, olisi taas AV vuorossa. Sen jälkeen pitäisi ehkä lukaista Kuoleman varjelukset, kun kerran se elokuvakin on noin kolmen kuukauden kuluttua tulossa.
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: indichyra - 08.08.2010 19:39:40
Mä tykkään Pottereista kovasti ja olen tykännyt siitä lähtien kun ekaa kertaa sain VK:n kätösiini ekaluokkalaisena, mutta en ole koskaan erityisemmin fanittanut sitä. Olen vain pitänyt kirjoja tosi hyvinä ja niiden hahmoista on tarinan edetessä tullut kuin vanhoja ystäviä. Niin paljon kuin Pottereista pidänkin, en koe, että niillä olisi juurikaan uudelleenlukemisarvoa. Olen muutenkin uusia kokemuksia ja tarinoita janoava luonne, enkä lue oikein muitakaan kirjoja yhtä kertaa enempää, vaikka kuinka olisinkin nauttinut niistä.

Kun yritän lukea Potter-kirjoja nykyään, silmät vain pomppivat tylsistyneenä rivistä toiselle eikä lukemisessa ole oikein intoa, kun en jaksaisi kerrata samoja vanhoja lauseita ja tapahtumia. Tämä ei tosiaan tarkoita sitä, että en pitäisi Pottereista; edelleen sarja on minulle hyvin tärkeä, en vain tajua uudelleenlukemisen hohdokkuutta. Ainoa, mitä itse jaksan lukea monta kertaa, on jotkut mangasarjat - niissä voi sentään ihastella kuvia ja löytää niistä aina uusia yksityiskohtia, vaikka tarinan ja repliikit osaisikin melkein ulkoa.

Olen mä sentään Feeniksin killan lukenut jopa kaksi kertaa :-----------))
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Beatrix Bones - 09.08.2010 19:37:41
Olen lukenut Potterit lukemattomia kertoja, kaikista eniten Liekehtivä pikari -> Kuoleman varjelukset, koska ne kirjat omistan, kolme ensimmäistä on hankinnan alla. Siitä huolimatta kolme ensimmäistä on luettu n. 5 kertaa per kirja, omistuksessa olevat... en edes tiedä kuinka monta kertaa, mutta kaikista eniten olen lukenut Liekehtivää pikaria ja Feeniksin kiltaa (Luodiko ja Pimento!)

Omat kirjat on muuten hyvässä kunnossa, mutta Liekehtivän Pikarin olen sitonut ilmastointiteipillä kiinni. kun kannet ovat irronneet (kohta pitää varmaan ostella uusi...)
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Penber - 09.08.2010 21:06:57
Jaa-a. Nyt joka kesäisen traditioni myötä oon lukenu jokaisen Potterin ainaki kaksi kertaa :'D. No okei. 1-5 oon lukenu jotai tsiljoona kertaa etten edes pysy laskuissa. Esim joku eka ja toka Potter menee päivässä/parissa iha vaa senki takia että on nii ohuita verrattuna niihi muihin. Ja silti, vaikka olen lukenut nämäkin jo miljoonasti, vosin lukea ne aina ja vain uudestaan.

Kutosen oon lukenu nyt kolmisen kertaa. Ja aina itken siinä lopussa! :'D Vaikka tiesin jo ENNEN ku luin ton ees ekaa kertaa et mitä siinä tulee käymää, nii en vaa voinu olla itkemättä. Rakastan tota kutosta koska siinä on niin paljon Dumbledorea, joka tosiaan on ollu miu lemppari jo ihan ekasta kirjasta lähtien.

Seiskan lukenu nyt kahdesti. Ja tosiaan ihmettelen että mite pystyin olee lukematta sitä nii pitkää? Ok, tiesin sen lopun ja olin aluks aika pettyny. Mut sit ku isä osti ko. kirjan minulle nii oliha se sit iha PAKKO lukea. Ja mitä mitä! Se oli ihan paras! Tyylii parempi ku AV, joka on ollu piiiiitkään suosikkini koska siinä on Remusta niin kosolti! REMUS<3

Mut tosiaan nuo kesäiset Potter-maratonit on todella suositeltavia ja hauskoja! n__n Ens kesänä ois Potter-maraton sit enkuks. Niistä puuttuukin enää PP ja KV. (Enkku kannet on muutenki paljon hienommat ku noi mitä nois suomen kirjois on! :O Varsinki Bloomsburyn kannet!)
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Julma-Nala - 09.08.2010 21:16:33
Onko täällä muita, jotka itkevät Deathly Hallowsin lopussa, kun asiat menevät ihan päin helvettiä ja joku onneton pottapää mukamas voittaa Pimeyden Lordin? Se sauvajuttu oli niiiin sekava, tosin eihän potalla olis muuten ollu mahiksiakaan. En oo sen takia lukenu DH:ta melkeen puoleen vuoteen ;<

~Nala~
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Aiqsu - 16.11.2010 23:40:01
Hjmm. Mä olen todellinen friikki näiden kirjojen lukemisen kanssa. En nimittäin osa tehdä mitään ilman Potteria. Yksi seitsemästä kirjasta on mukana kun kävelen keittiöstä makuuhuoneeseen, olohuoneesta suihkuhuoneeseen tai minne ikinä menenkään.. Vessassa pitää tietysti olla aina myös mukana kirja, ja sinne unohdunkin aina ylimääräiseksi puoleksi tunniksi lukemaan kunnes joku tulee jyskyttämään ovea. Kaikken pisimälle taidan mennä, että olen useita kertoja ottanut yhden kirjoista mukaani jopa saunaan, missä sitten tungen se muovipussiin ja yritän epätoivoisesti pitää sen kuivana ja käännellä sivuja märillä käsilläni. Säälittävää, eikö?
Useampi Potter on reissanut mukanani ulkomailla, ainakin yksi on mukana aina mummolassa tai mökillä tai missä ikinä ollaankaan. Ihmiset, jotka tuntevat mut eivät enää kysy mitä luen, vaan sen sijaan tiedustelevat mikä Potteri tällä kertaa on menossa. Tämän himolukemisen näkee myös kirjojeni ulkoasusta: vain ensimmäinen ja toinen kirja ovat suht siistit, lukuun ottamatta kellastuneita sivuja, Azkabanin vangin selkämys taas irvistelee jo saumoistaan, nelosen"pääty" on ironnut ja siitä on tipahdellut kymmenittäin sivuja. Viidettä, kuudetta ja seitsemättä kirjaa on teippailtu järkyttävän paljon, eivätkä ne silti pysy kasassa: PP:stä irtosi juuri koko takakakansi. Kaikki kirjojen sivut ovat keltaisia, vähän tahriintuneita ja rypistyneitä ja olen jopa kirjoitellut ja piirrellyt joillekin sivuille jotakin. Muuta ei voi siis sanoa, että näitä kirjoja on rakastettu paljon ja rakastetaan yhä ;) <3

Aloitan ekalta sivulta ja luen huolellisesti loppuun asti - tekniikalla olen lukenut 3 ensimmäistä kirjaa noin kymmenen kertaa ja seuravaat neljä 15-20 kertaa.
Kun tähän lisää kerrat, jolloin olen ehkä hyppinyt tekstissä hiukan ja lueskellut puolestavälistä loppuun saakka kirjoja, lopullinen lukusaldoni on sunnilleen:

Viisasten kivi n. 15 kertaa
Salaisuuksie kammio n. 17 kertaa
Azkabanin vanki n. 20 kertaa
Liekehtivä pikari n. 30 kertaa
Feeniksin kilta n. 35 kertaa
Puoliverinen prinssi n. 30 kertaa
Kuoleman varjelukset n. 20 kertaa

Tarkoitus olisi hankkia jostakin uudet Potter-kirjat lähiaikoina, sillä vanhat lahoavat käsiin. Täytyy varmaan pitää vanhoille versioille kuitenkin hautajaiset sillä tunnearvoa niillä riittää ;) Viimeiset 7 vuotta elämästäni olen nimittäin aika lailla omistanut näille kirjoille. Rakkaat <3
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: leikisti - 19.11.2010 23:18:03
Puoliverisen prinssin olen lukenut kolme tai neljä kertaa, muut useammin. (: Kaikki kirjat on omina, tosin Feeniksin kilta alkaa olla hajoamispisteessä. Tällä hetkellä mulla on menossa eräänlainen tauko niiden lukemisesta, ja sitten tän jälkeen luen ne kaikki ykkösestä seiskaan peräkkäin.
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Garesu - 20.11.2010 11:12:05
En nyt muista montako kertaa nuo on tullu luettua, en oo pitäny lukua. Mutta ajattelin heittää kysymyksen:

Ärsyttääkö teitä tyypit, jotka on silleen ''Oon lukenu Potterit ainaki kakskytä kertaa, oon kovempi fani ku sinä!!''?

Mua ne ottaa päähän ihan simona. Oon pariin sellaiseen törmänny. Eihän ne suoraan sano tuolla tavalla, mutta kyllä siitä puhetavasta huomaa, että mitä ne tarkoittaa. Eihän sillä oo mitään väliä, että montako kertaa ne on lukenut vaan sillä, että... no, miten ne lukee. Vai?
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Julma-Nala - 20.11.2010 14:55:31
Garesu, mua ei oikeestaan ärsytä, koska harvoin tulee vastaan ketään, joka olisi ne mua useamman kerran lukenut :D Tiiän kyllä, mitä tarkotat, yritän ite välttää sitä parhaani mukaan.

Lukukerroista on se hyöty, että huomaa monia asioita, mitkä menee ekalla kymmenellä kerralla ihan ohi (etenkin KV:ssa, en tajunnu ekalla lukemakerralla puoliakaan). Ja kertaushan on opintojen äiti, minkä takia monet, jotka ovat lukeneet kirjat miljoona kertaa, muistavat ja ehkä käsittävätkin joitain juttuja paremmin. Lukutavalla on toki paljon väliä, eron huomaa, jos lukee FK:n eka päivässä ja sitten syventyy siihen kaks viikkoa :D Jälkimmäisen jälkeen on asiat pikkusen paremmin ymmärretty :P

Mutta voi sitä olla ihan yhtä fani, vaikka ne kirjat olis lukenu vaan kerran tai kaks! Tiiän ainakin yhen finiläisen, joka muistaa Potterit paremmin ulkoa kuin mä ja se on lukenu ne ehkä max. kolme kertaa ^^

Hmm, meen päivittämään lukukertalistaani, se on jo pahasti vanhentunut...

~Nala~
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: yykaakoo - 23.11.2010 19:39:04
Mä en oo lukenu kirjojani moneen vuoteen. Sillon 2007 (sillonkohan se oli...) luin viimesen osan englanniksi. Sitten en lukenut yhtäkään kirjaa, siis mitään kirjaa, varmaa kahteen vuoteen. Viime keväänä luin seiskan suomeks, kun mulla ei ollut häiritsevästi mitään oikeeta muistikuvaa sen tapahtumista. Seiskan oon siis lukenut vaan kahdesti.
Mut sitten kun mennään takas vuoteen 2007 ja kauemmas, aa. Oon kyl lukenu pottereitani paljon. Vaikee sanoo tarkalleen montako kertaa, mut paljon. Tein silleen, et alotin kirjan, ja sit kun pääsin loppuun, luin sen uudestaan. Tai sit alotin jostain osasta ja luin siitä eteenpäin siihen asti kun kulloinkin oli julkaistu. Jonku vuoden joskus luin käytönnössä katsoen pelkästään pottereita.

Eniten on varmasti tullut kulutettua kolmatta ja viidettä kirjaa - reippaasti eniten, koska ne on mun mielestä vieläkin viihdyttävimmät ja monipuolisimmat sarjan kirjoista, ne ei kulu lukemisesta. Joka kerralla löysi jotain uutta. Seiskan lisäks Salaisuuksien kammio on semmonen, mitä oon lukenut vähemmän kun muita, koska se oli mun mielestä tylsä. Oon miettiny et ois ehkä hyvä taas alottaa urakka alusta.

Varsinkin kun. Nyt mä oon huomannu, että mä en muista. Siitä mä sain yhtäkkiä inspiraation tulla kirjottamaan tänne tän ajatuksen mun potterlukemisesta. Mulle tuli tän uusimman leffan myötä yhtäkkiä nostalgisia muistoja mieleen mun fanaattisimmista Harry Potter -vuosista. Nostalgisuus johti siihen et mä avasin tietokoneen muistista legendaarisen Zsanyan ficcejä ja aloin lukee Ei rakkaus kelloon katso... -tarinaa. Sit lukiessa tuli ajatus: mitäs helvettiä, eikö nää tapahtumat ollukkaan itse kirjoissa? Ja luin vähän lisää noita ficcejä, ja mietin taas: mitäää, eiks nää ollukkaan ihan Harry Potterin juoneen kuuluvaa settiä??

Mä oon siis ihan sujuvasti sekoittanut fanfictionii ja J.K.:n tarinaa päässäni. Ja kun mä tarkemmin kelailen, nii emmä muista oikeesti oikeen mitää selkeetä näistä kirjoista! Onkohan kukaa muu sattunu huomaamaan, että kirjailijan tarina ja fanien uskottavat sepitykset on sekoittuneet? Tai onko elokuvat sotkenu muistikuvia? Niinkin mulle on käyny selvästi.

En jaksanu kauheesti selailla viestiketjuu mut noihin viimesimpinä heitettyihin kysymyksiin:
Ei ärsytä, jos joku on lukenut useemmin ja luulee siks olevansa parempi fani. Voi johtua tosin siitä, et en enää laske itteeni oikeestaan Harry Potter -faniks. En tiä tästä kaikesta enää mitää! Mut joo. On se tärkeempää kui ne lukee ku kui monesti, mun mielestä.
Ja mua häiritsi kanssa seiskan loppu. Mun mielestä ongelma on se, että tälle kirjasarjalle ei ees ollu mahdollista "oikeenlaista" lopetusta. Mut ois se saanu olla vähän tyylikkäämpi ja selkeempi, just toi kaikki sekava sauvasekoilu jne.

Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: insatiable - 23.11.2010 21:33:34
Pidän tarkkaa kirjaa, kuinka monta kertaa olen lukenut Potterit (ja kertoja on useampi kymmen kaikkien kohdalla), mutta en silti pidä itseäni kovempana fanina, kuin muut . (: Mielestäni se on ihan turhaa touhua . Jokainen fanittaa tavallaan ! Monetkin ihmiset, joiden tiedän olevan sairaan fanaattisia sarjaa kohtaan, on lukeneet kirjan vain pariin kertaan läpi . Ei faniutta todella mitata lukukertojen mukaan . Tai edes fanikirjeiden ja blaablaablaa sun muiden mukaan :) Olen sitä mieltä .

Plus sitten tosiaan tuo, että kuinka ne kirjat lukee . Voihan jotain plärätä läpi vaikka sata kertaa hauki on kala - tyyliin, eikä silloin muista yhtään mitään . Mutta voihan sitten sanoa, että on lukenut kyseisen kirjan sata kertaa . :)

Luen Pottereita sen takia, että kerronta on todella sen tyylistä, mitä rakastan ja jokaisella kerralla älyän aina vaan enemmän tarinasta ja ihmisistä etc. Ja yksinkertaisesti myös sen takia, että minulla ei ole välillä ollut muuta elämää tarjolla kuin Potter-fantasiamaailma ja olen näin ollen paennut sinne ! :D
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: jesper - 23.11.2010 22:06:25
Mä en todellakaan ole pysynyt laskuissa. Mutta voin sanoa, että tosi, TOSI monta kertaa. Mutten vaan voi sille mitään! En lue Pottereita uudestaan ja uudestaan sen takia, että olisi jotenkin hienoa rehvastella sillä asialla. Päinvastoin, sehän aiheuttaisi varmaankin ihmisissä juuri tosi hämmentyneen reaktion, tyyliin Ei hitto mikä hullu, menis hoitoon kun ei oo muuta elämää. Uskon kyllä, että mulla on muukin elämä, vaikka Potter siihen vakaasti vaikuttaakin... ;D

Luen näitä uudestaan ja uudestaan sen takia, ettei tunnelma ikinä lässähdä, vaikka tiedän tapahtumat etukäteen. Olen aina yhtä paljon tunnelmissa mukana ja, vähän noloa myöntää, itken ja nauran ääneen aina niitä lukiessani, eläydyn ihan täysillä. Kun Potterit on kuuluneet päiväjärjestykseen jo yli puolet elämästä, sitä alkaa ajattelemaan kirjoja ja niiden tapahtumia ja paikkoja ja hahmoja enemmän läheisiksi ja todellisiksi. Olen vähän niinkuin kasvanut ja kehittynyt niiden mukana, ja ne ovat kuuluneet kaikkiin elämänvaiheisiini siitä asti kun opin lukemaan  :D Luen myös paljon kaikenlaisia muita kirjoja, ja huomaan vertaavani niitä aina, ehkä alitajuisestikin, Pottereihin. Usein huomaan ajattelevani, että Ei nää hamot tunnu yhtään niin todellisilta kuin Pottereissa ja siihen suuntaan. Vertaan myös kovin paljon kirjojen juonta tähän esikuvaani. Aika häiritsevää, joskus. Paitsi oikeastaan, en edes ajattele Pottereita pelkkinä kirjoina. Se on oikeastaan, hmm, vähän niinkuin elämäntapa..?

Uskaltauduin tämän Potter-sairauteni tulla tänne myöntämään, koska luonnollisesti täältä löytyy paljon niitä jotka tätä (toivottavasti) ymmärtävät.. ::) Niinkuin insatiablekin tuossa sanoi, ei mustakaan ole olemassa mitään faniudenmittaria. Ei kukaan voi sanoa, että olisi kovempi Potter-fani vaikka olisi lukenut kaikki kirjat sata kertaa. Eihän kukaan voi mitata abstraktia asiaa. Ei rakkautta voi mitata mittanauhalla. Eikä myöskään rakkautta Pottereita kohtaan.

Toivon, etten vaikuttanut ihan täydelliseltä hullulta, jonka elämä koostuu vain ja ainoastaan Potterista. Lupaan, että on olemassa muutakin  ;D Nyt vain olen vielä enemmän Potter-maailmoissa tuon juuri ilmestyneen KV-leffan takia...
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Romanssi - 30.10.2011 13:48:47
Ensimmäisistä kirjoista en osaa sanoa ollenkaan kuinka monesti olen ne lukenut, sillä Viisasten kivenkin luin (eli kuuntelin iltasaduksi) ensimmäisen kerran jo yli kaksitoista vuotta sitten. Ja siitä se sitten lähtikin, kirjat ostettiin heti niiden ilmestyessä ja niitä luettiin sitten lukuisia kertoja uudelleen ja uudelleen, varmasti kymmeniä kertoja..
Kolme viimeistä kirjaa ovat ainoat, joista muista kuinka monesti olen ne lukenut: Feeniksin killan viidesti, Puoliverisen prinssin neljästi ja Kuoleman varjelukset kolmesti.
Ja mielestäni se kuinka monesti olet Potterit lukenut, ei määritä sitä kuinka "hyvä" fani olet, eihän tuollaisella nyt oikeasti ole mitään merkitystä.
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Jeeetu - 30.10.2011 20:39:49
Mä olen lukenut kaikki paitsi Azkabanin vangin kerran. Ja senkin vain siitä syystä, että en muistanut kaikkea, mitä siinä tapahtui ja tarvitsen niitä tietoja ficciini. Voisin kyllä lukea sen taas.

En mä kyllä tässä lähiaikoina aio lukeakaan niitä kirjoja uudestaan, vaikka Viisasten kivestä on hirveän kauan, kun en mä ole oikeastaan Potter-fani.
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Phanny - 30.10.2011 22:01:30
Luin ensimmäisen kirjan ekaa kertaa 5-vuotiaana, ja sittemmin niitä lukukertoja on kertynyt. Tarkkaa määrää en tiedä, menin sekaisin laskuissa joskus alakoulussa :D Potter-kirjat on vaan aina olleet mulle sellaisia,  joihin voi palata uudelleen ja uudelleen. Potterit on mun mielestä niitä kirjoja, joista löytää joka kerta jotain uutta. Sen takia niitä jaksaa lukea. Lisäksi kirjoista saa helposti uusia ficci-ideoita :D

Munkaan mielestä sillä ei ole merkitystä, kuinka monta kertaa ne kirjat on lukenut. Siksi en itse ole enää pitkään aikaan jaksanut laskea lukukertoja. Muistan, kun eka- ja tokaluokalla musta oli niin hienoa mainostaa kaikille, miten olin lukenut kaikki siihen mennessä ilmeestyneet Potterit jo kuusi kertaa ;D Mutta lukukerrat ei tosiaan määritä sitä faniutta ollenkaan. Jos jollain on hirveä tarve mainostaa, että on lukenut Potterit sataan kertaan, niin liekö siinä taustalla sitten enää se fanitus vai jokin muu?
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Renaissancefire - 30.12.2012 21:54:35
Ensimmäisen ja toisen oon lukenut kolme kertaa, kolmosen ja nelosen neljä, kutosen kuusi kertaa ja vitosen ja seiskan kerran.
Luin ensimmäisen joskus 12-vuotiaana kun serkku sai suostuteltua, ja sen jälkeen oon lukenut suosikkejani uudestaan. Vitosta en halua lukea uudestaan, ei ole mun suosikki. Seiskaa en vaan ole viitsinyt lukea kuin kerran.
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: SuklaaKissa - 03.01.2013 21:24:07
Aioin kirjoittaa tähän "liian monta", mutta eihän se ole totta. Sarjana olen lukenut viisi tai kuusi kertaa, mutta myös yksittäin tai pitkiä osia kirjoista on tullut luettua.

Myönnän auliisti, että viime aikoina en ole ollut ihan niin innostunut lukemaan Pottereita, koska ajattelin, että muistan juonen ja yksityiskohdat liian tarkkaan. Nyt, kun olen saanut kaverin käännytettyä potterismiin ja hän kyselee niistä tai haluaa tarkistaa jotain tai muuten vain jutella, huomaan, etten muistakaan kaikkea tai (häpeällistä) muistan jotain väärin. Syytän ficcejä... se on kuitenkin saanut minut huomaamaan, että kyllä pari kertaa voisi vielä olla paikallaan!

Olen aloittanut paria kirjoista englanniksi, mutta kielitaito ei vielä riitä sujuvaan lukemiseen ja innostus on latistunut melko alussa.
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: nnora - 03.01.2013 22:11:21
Mä olen lukenut itseasiassa Pottereita tosi vähän, KV:n ehkä kaksi kertaa, maksimissaan. Azkabanin vangin olenkin sitten lukenut tosi monta kertaa yksittäin. Sarjana lukiessani on jossain vaiheessa iskenyt sellainen 'njääh, en mä jaksa'-fiilis jossain vaiheessa ja homma on jäänyt auttamattomasti kesken, yleensä liekehtivän pikarin kohdalla. Nyt oon monta kertaa huomannut, etten muista miten joku asia canonissa menee koska oon lukenut miljoona ficciä. Ja ficeistä puolessa se menee yleisen fanon-käsityksen mukaan tai sivuutetaan kokonaan, joissain sille on keksitty monimutkainen kirjoittajan oma selitys. Etenkin jos kyse on sellaisista pikkuasioista, mitkä tunnen, että mun pitäisi mukamas muistaa. Tosin mähän olen jollain tapaa vähän kuin Hermione, kaikki pitää muistaa tasan tarkkaan täysin täydellisesti.

Hurahdin Pottereihin joskus 12-13-vuotiaana ja nyt ikää on se 15 ja puoli vuotta, eli kovinkaan montaa kertaa en ole Pottereita ehtinyt lukemaan koska Potter-faniuttani on ollut sen verran vähän aikaa. Hurahdin kuitenkin Pottereihin melkein heti ja sen jälkeen ei ole ulospääsyä näkynyt. En kuitenkaan omista kuin yhden Potterin, sekin pokkariversio Azkabanin vangista, englanniksi. En myöskään ehtinyt siihen täyteen Potter-huumaan mukaan. Olisin mieluusti kasvanut Pottereiden mukana seitsenvuotiaasta naperosta parikymppiseksi, mutta kaikkea ei voi saada. Viimeisen kirjan jälkeen itkin ties miten kauan koska fiilis oli jotenkin tosi masentava ja monet rakastamani hahmot kuolivat(Fred ja Remus esimerkiksi). Nyt mulla on taas neljäs kirja menossa, yritän saada nämä loputkin kirjat nyt kerrankin samaan sarjaan luettua. Katsotaan, miten käy. :D

Tosiaanhan kirjojen lukukerrat ei ole sama asia kuin faniuden "määrä", koska se on mittaamatonta niin kuin muutkin sanoivat ja todellisuudessa sen tietää vain itse. Sitten taas väittäisin, että fanfiction toimii loistavana faniuden ilmaisemisen kanavana, oikeastaan jopa paremmin kuin kaikennäköinen faniroina. Roinat ovat useimmiten elokuvien oheistavaraa ja elokuvathan poikkeavat joskus aivan valtaisasti kirjoista, joten en nyt sanoisi että oheistavarat olisivat mitenkään järin hyvä faniuden mittari, ainakaan kirjoihin nähden. Koska leffahan on vaan erinäisten ihmisten yhdistämä leffamuotoon väännetty alkuperäisteosta merkittävästi mukaileva ficci. ;D Kirjat ovat canonia, leffat ja ficit lukisin fanoniksi, ellei ne nyt oikeasti ole kirjaimellinen kopio kirjasta.

Poikkesinkohan nyt aiheesta vähän. No jaa, ei haittaa. :'D
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: maigaro - 04.01.2013 14:01:55
Mä alotin Pottereiden lukemisen sillon vasta ku neljä ekaa kirjaa oli jo ilmestynyt eli niitä on tullut luettua eniten. Seuraavaksi eniten on sitten tullut luettua Feeniksin kiltaa jne. Kuoleman varjelukset oon lukenut vasta kaksi tai kolme kertaa en ole ihan varma määrästä. Neljä ekaa kirjaa on tullut luettua ainakin kymmenen kertaa siitä mä oon varma.

Potterit oon aina lukenut (niinku muutkin kirjasarjat) ensimmäisestä viimeiseen osaan järjestyksessä.
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: pieni ficcityttö - 06.01.2013 13:12:45
Ensimmäiseen potteriin tutustuin 6-vuotiaana äänikirjan kautta. Sen olenkin sitten kuunnellut... öö.... muutamaan sataan kertaan, luulisin. Osaan jo lähes ulkoa, sama koskee Liekehtivää pikaria, jonka myös äänikirjana omistan. Kirjaversiot olen lukent 3-10 kertaa, kirjasta riippuen. Oma suosikkini, azkabanin vanki, on luettu varmaan hiukan useampaankin, kuin kymmeneen kertaan. Lakkasin laskemasta kertoja yhdeksänvuotiaana. :) Ja kukin fanittaa omalla tyylillään, tämä on minun tyylini.
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Simma - 12.03.2015 13:27:39
Kokonaisuudessaan olen lukenut kirjasarjan kaksi kertaa läpi, alusta loppuun. Aloitin joskus silloin kun neljä ensimmäistä kirjaa oli julkaistu ja luin aina uuden heti kun sain sen vain käsiini. Sen jälkeen olen aloittanut monia kertoja lukemaan sarjaa uudestaan, joten arviolta ensimmäiset kolme kirjaa olen lukenut ties kuinka monta kertaa, mutta syystä tai toisesta en ole päässyt viimeisiin kirjoihin asti ollenkaan. Kerran halusin lukea kirjat englanniksi, mutta se töppäsi siihen, ettei kirjastossa ollut silloin kuin kaksi ensimmäistä.
Toisen kerran sain luettua kaikki kirjat läpi muutamia vuosia sitten. Nyt on taas alkanut kiinnostaa niiden lukeminen, sillä löysin vanhan keskeneräisen ficcini kansioiden kätköistä, joka perustuu vahvasti kirjoihin - etenkin Puoliveriseen prinssiin - mutten muista kirjojen tapahtumia tarpeeksi selkeästi voidakseni jatkaa ficciä. : D
Otsikko: Vs: Kuinka monta kertaa olette kirjanne lukeneet
Kirjoitti: Quibbler - 23.04.2015 08:48:21
Ei minulta tarkkaa lukua löydy, mutta kaikki olen lukenut ainakin kolme kertaa läpi. Joitakin enemmän, joitakin vähemmän...