Finfanfun.fi

Vapaa keskustelu => Saivartelija => Aiheen aloitti: Isilwen - 07.09.2008 15:47:27

Otsikko: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic || vanhat kurp. yhtyk. muisteloon!
Kirjoitti: Isilwen - 07.09.2008 15:47:27
Mitä muistat Ezboardista? Kuka oli tunnettu ficcailija? Mitä tapahtumia muistat? Tapeltiinko jostain? Miitit? Keskustelut? Ficit? Hymiöt ja muu sälä? Tämä on siis se topikki, jonne on tarkoitus kerätä muistoja vuosien varrelta, tai oikeastaan vuosien takaa. Sekä Ezboardia että Invisionia saa muistella, mutta ensisijaisesti kaivataan muisteluita vuosilta nakki ja darra ja kirves ja kypärä. Tarkoitus ei ole muistella kuinka ennen kaikki oli paremmin, vaan jakaa muistoja Finistä myös niille käyttäjille, jotka eivät vielä silloin täällä pyörineet.

Mikä nyt ensinnä varmasti kaikille muistuu mieleen Kaakaon (Vuotiksen Mirzam) perustamasta Ezboardin Finistä oli se karmean keltainen tausta ja muutenkin Neuvostoliiton aikainen layout. Rumempaa, mutta rakkaampaa foorumia sai hakea. Jokaikisessä topikissa offailtiin, myös ficcien kommenteissa ja täysin aiheeseen liittymättömissä topikeissa. Hymiöistä mieleenpainuvin oli kaikkien rakastama/vihaama pyörivä pää, jonka pystyi löytämään lähes jokaisesta foorumille kirjoitetusta viestistä. Se oli sitä aikaa kun Tylyaho, Salaisuuksien kammio, Hunajaherttua ja Suuri sali siinsivät vielä kaukana hämyisessä tulevaisuudessa, puhumattakaan Velhojen neuvostosta, Saivartelijasta tai uudesta osastojaosta. Admineina toimivat Tionne sekä widunder. Tunnettuja ficcareita niihin aikoihin olivat Suhina, Pahatar, Sun Lee, ronnieponnie, Vendela, Adrielle, Blue Delia, Lhunmeril, Satine, Niniel, Little Foxfire, Dragon without wings sekä monet muut vanhat foorumin kävijät. OotP:n ilmestyttyä perustettiin ensimmäinen spoileri-osasto ja sen jälkeen yllättäen lähti käyntiin Sirius/Remus-buumi, joka kuitenkin laantui kun lähestyttiin uuden kirjan ilmestymistä. Nyt kun mode-asioista on väännetty kättä niin pakko mainita että niihin aikoihin oli mahdollista päästä modeksi 13-vuoden iässä ja kolmen kuukauden foorumillaoleskelun jälkeen, koska aktiivisia käyttäjiä oli niin vähän että kaikki tunsivat toisensa ainakin nimimerkeiltä, eikä kukas hitto tää on-fiilistä tullut kenenkään kohdalla. Tylyahon perustamisen jälkeen offailu siirtyi sinne ja muistan kyllä vielä eläkkeelläkin kuinka Offtopic-topikissa Merihiekka kertoi nähneensä unta siitä kuinka Suhina on raskaana  ;D Käyttäjämäärän lisäännyttyä alkoi nostaa päätään tämä iänikuinen H/D-kiista, josta tapeltiin niihin aikoihin verissä päin, siellä oli Liziä ja zsanyaa sekä muita senaikaisia aktiivikävijöitä. Kiista huipentui ikätopikissa käytyyn kädenvääntöön ja laantui sitten, vaikka vieläkin, näin neljän vuoden jälkeen jaksetaan jauhaa samasta aiheesta. Myös Finin ensimmäiset kaksi miittiä järjestettiin Ezboardin aikaan, myöhempi jossa allekirjoittanut myös itse oli, sovittiin Suomenlinnaan kesällä 2004 ja paikalla oli mukavasti porukkaa.

Ezboardin Finin kaaduttua Ezboardia kohtaan tehdyn laajamittaisen hyökkäyksen takia (ei siis pelkästään Finiä kohtaan), perustettiin Invisionfreelle Fini kakkonen ja tällöin adiminiksi tuli myös Anna-Liisa. Näiltä ajoilta parhaiten ovat jääneet mieleen Finin irkki, jossa yökaudet juteltiin Muffen moloista sekä muista kiinnostavista ja maailmaamullistavista aiheista. Offtopic-topikki oli myös yöaikaan ahkerassa kulutuksessa. Finin ensimmäinen joulukalenteri sekä miitti-insidet ilmestyivät myös kuvioihin näihin aikoihin (ja minähän en näihin insideihin kuulunut tietenkään...eikä kuulunut Tossukaan kuulemma  ;D) Finin chat perustettiin vuonna 2006 ja tästä tuli vieläkin suositumpi kuin muinainen Finin irkki. Syksyllä 2006 mieliä kuohutti eräiden nimeltämainitsemattomien henkilöiden "hyökkäys" Vuotikseen joukossa tiivistyneen tyhmyyden myötä. Allekirjoittanut myöntää ylpeästi olleensa mukana tässä lapsellisessa tapahtumaketjussa  ;D ;D Tämän takia kolme modea sekä muita henkilöitä bannattiin foorumilta sekä chatista ja tunteet kävivät taas, finiläiseen tapaan, erittäin kuumina ja kapinahenki kyti asianomaisten keskuudessa. Näiden tapahtumien jälkimainingeissa admineiksi valittiin malla sekä nykyäänkin Finissä vaikuttava Firdilien. Anna-Liisa poistui tällöin adminpaikalta, widunder joka tällöin tunnettiin paremmin nimellä pteek, oli jo poistunut kaikessa hiljaisuudessa admin-paikaltaan. Tionne eli ranilos jätti paikan vasta Finin muuttaessa Arkulle. Kaikki tämänaikaiset käyttäjät muistavat varmasti sen kohtalokkaan juhannuksen kun nimeltä mainitsematon, mutta varmasti kaikkien rakastama henkilö päätti ettei rakas foorumimme ole sääntöjen mukainen ja tuhosi koko paskan, käytyään ensin uhittelemassa foorumilla. Ja jengi oli taas finiläiseen tapaan lahtaamassa rakkaan foorumimme rauhan häiritsijää ja väli-Fini kukki. Täällä käytiin myös keskustelut uudesta osastojaosta, joka on nykyäänkin käytössä. Tämäkin lähti liikkeelle siitä että jotkut valopäät halusivat H/D-osaston ( ;)) eli kiitos kuuluu heille. Väli-Finin tähtihetkiin kuului myös rakkaiden vanhojen Fini-kurppien (terveisiä Adille, zsalle ja Lizille) käymä kiihkeä H/D-taisto, Ezboardin aikojen hengessä. Malla ja Firdilien saivat apua uuden foorumin perustamiseen Kalmalta, joka Arkun ja Lefan avulla laittoi Finin uuteen kukoistukseensa.

Tämän foorumin muistettavimpia hetkiä lienevät Kalman tempaus perustaa uusi Fini, Velhojen neuvoston perustaminen sekä Makisuken valitseminen uudeksi adminiksi mallan ja Kalman tilalle.

Ja nyt rakkaat luppakorvat, estradi on teidän, hierokaa aivonystyröitänne ja kirjoittakaa menneiltä vuosilta kaikki mitä tämä dementoitunut kurppa unohti kiiressä kirjoittaa.

Terveisin teidän Isukki sekä taustavaikuttajana rakas, mutta kritisoitu adminimme Tossu.
Otsikko: Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
Kirjoitti: Makisuke - 07.09.2008 22:04:58
Ah, ezboardin keltainen fini! Juuri se keltaisuus (http://finfanfun.yuku.com/) taitaa olla ainoa asia, mitä siitä on jäljellä. Ja tuo lay out oli vähintäänkin aivan kamala, viestien postaus ja yleinen arki foorumilla vei kauan oppia ja muutoinkin ezboard oli ehkä epäkäytännöllisin finin kolmesta kodista. Mutta mitä muistoja! Siis Sparksin Tylypahkan vuosikirja 2002 - ensimmäinen suomenkielinen ikinä lukemani ficci, Merihiekan Pieni kuolema, Liekkileikki ja Homo homini lupus, Firefox, Dawn Guevara, Suhina, Pahatar, Ninielin Perversioita ja Angstia ja destinen (silloisen Moondropen) hoodeet. Ja voi sitä R/S-buumia!

Muistan kun Tylyahoa ei vielä ollut, niin kaikki OT-keskustelut käytiin Toisessa ulottuvuudessa vaivihkaa pystyttämässä kaikkia aihetta sivuuvia topikkeja kuten Kuninkaan paluun puinti-topik, joka oli vallan suosittu. Sitten tuli tosiaan myös OOTP-spoilausosasto, joka täyttyi yllättäen S/R-angstificeillä. :D Kun Tylyaho sitten tuli kesällä 2004 minusta ainakin tuntui että koko fini huokaisi helpotuksesta kun vihdoin oli luotu paikka jossa oli sallittua offata niin paljon kuin tietokoneen näppis kesti. Suhinan keksimä topiikki offtopicille oli alussa rauhallinen paikka, johon ihmiset tulivat kertomaan kuulumisiaan. Muistan kun puimme joulun 2004 tsunamia ja muistan myös tuon Merihiekan unen!  ;D

Muutoin finin meininki oli aikalailla samanlainen kuin ennenkin. Käyttäjiä oli vain reilut tuhat, modeksi tosiaan pääsi (esim. allekirjoittanut, kröh. xD) puolen vuoden jäsennyyden jälkeen. Jotenkin ilman tsättiä ihmiset kuitenkin tunsivat toisensa - siis miten hyvin nyt voi netissä ketään tuntea. Miittejähän ei silloin järjestetty kuin kerran vuodessa alkaen kesästä 2004. Ekaan miittiin en kyllä itse uskaltautunut, luin vain muiden innostuneita selostuksia tapahtumista. Jostain kumman syystä muistan suurin piirtein kuka miittiin osallistui sekä jonkun inside-läpänkin.  :D

Suuri sali muuten tuli tuon kultaisen-keltaisen finin aikoihin, muistan kun ihmiset eivät oikein osanneet kirjoittaa sinne mitään. Sen verran juurtunut jaottelu hettiin, romanceen, slashiin ja angstiin oli kaikkien ajatuksissa, että draama oli vaikea määritellä. Suuri sali olikin pitkään aika hiljainen osasto.

2005 ezboardiin tosiaan hakkeroiduttiin (haha, ihmettelen vain miksei niin ollut käynyt aikaisemmin. ;D) ja finistä hävisi viestejä suorastaan exponentiaalinen määrä, koko foorumin käyttö tyssäsi siihen. Muistan vielä viimeiset viestit joita kirjoiteltiin uutisetosastolla uudsta finistä ja porukka otti paniikissa kommentteja talteen. Ensimmäinen evakuointi tehtiin sutjakkaasti invisionin siivelle ja kaikki oli hyvin. Tokassa finissä miittailu kasvoi valtavasti ja niin kasvoi porukkakin, muistaakseni neljään tuhanteen jäseneen. Invisionin aikana todellakin se surullisenkuuluisa sisäpiiriytyminen alkoi ottaa tuulta alleen. Kävin syksyllä 2005 eniten miiteissä koko finissä olo aikanani. Larpit Suokissa, tai se yksi mihin pystyin osallistumaan, olivat parhaita!

Muuten marraskuussa 2005 oli ensimmäinen fini-ennakkonytös Isisslyn (nykyisessä nimellä ishoutishout) järjestämänä. Samaan aikaan oli Sokoksen ikkunassa näytillä leffassa käytettyjä vaatteita ja muita proppeja, joita kävimme tietty ihmettelemässä. Valtasimme kokonaisen silloin vielä käytössä olleen Foorumin leffateatterin. Kuvitelkaa - päälle 70 finiläistä samassa salissa! Huhhuh! Meno oli kyllä sen mukaista.  ;D Hurrattiin, naurettiin ja buuattiin. Joku muistaakseni veti herneen nenäänsä tästä käytöksestä, mikä on sinäänsä ymmärrettävää koska tavallisessa näytöksessä meidät olisi varmasti heitetty pois ennen kuin eka koitos olisi alkanut, mutta kun lähtee finiläisten kanssa leffan, mitä voi olettaa? ;)

Syksyn 2006 "vuotis-isku" oli tosiaan sykähdyttävä tapahtuma. ;) Kauhea halo siitä nousi, Tossu kirjoitti liveensä tyhjentävän kannanoton, Anna-Liisa bannasi kolme modea, mutta Zsanyaa ei kukaan uskaltanut rankaista. Mutta muuta en oikein muista ajasta ennen kuin rakas Pied Piper iski juhannuksena 2007 ja fini tyhjeni huumaavasti nousevan yhteishengen saattamana. Onni onnettomuudessa, sanon minä!

Ihana topik tämä, tulee ylpeä fiilis siitä kuinka paljosta fini on selviytynyt ja kuinka paljon sen kanssa on koettu!

 
Otsikko: Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
Kirjoitti: Isilwen - 07.09.2008 22:39:37
Ai niin se ennakkonäytös <3 Varmaan ikinä ollut miitissä yhtä paljon jengiä kuin siinä leffaa edeltävässä siellä Tennarin yläkerrassa. Ja se herneen nenään vetäjä <3

Ja Finin larpit olivat kyllä erittäin sekasortoisia. Muistan sen minkä Kadoma järjesti Villa Kiveen, ehkä paras ikinä, varsinkin tunnin yöunilla.

Lady E oli muuten myös Ezboardin tunnetuimpia ficcareita, Tomua ja tuhkaa löytyy multa edelleenkin jostain koneen uumenista ja ehkä hienoin OotP:n jälkeinen S/R ikinä.
Otsikko: Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
Kirjoitti: Kivikausi - 07.09.2008 23:27:36
Hoo, tällainen topic! Olikin kaipaillut. Kyselin tuolla joitain viikkoja sitten toisessa topicissa, mitä ihmsiet muistaa ficcien evoluutiosta, mutten saanut vastauksia. ;)

Itse rekkauduin Ezboardille ihan sen alkuaikoina. Muistaako joku vuotta tarkemmin, milloin se perustettiin? Parhaiten on jäänyt mieleen sen keltaisuus, onko kummakaan! :D Pahatar oli silloin kyllä kova sana ja olin ihan koukussa sen ficceihin - ei sillä, on ne vieläkin hyviä. Muistan myös kun luin Pahattaren kääntämän H/D -ficin ja pidin sitä rareparituksena ja hassuna, silloin kun hoodeehen ei niin usein törmännyt. Remus/Siriusta sen sijaan oli hirveän paljon ja itsekin luin sitä sekä muuta slashia. Nyt myöhemmin olen miettinyt, oliko silloin aluksi kuinka paljon hettiä ylipäänsäkään? En itse sitä lukenut, mutta on sellainen muistikuva, ettei siitä kukaan muukaan juuri pitänyt. Slash kun oli silloin melkeinpä koko ficcailun pontti monelle. :D

Ficcareista muita mieleenjääneitä on ronnieponnie, Suhina ja Vendela. En sillon muuta tehnytkään kun lähinnä luin ficcejä, joten keskustelupuolesta ei ole jäänyt juuri muistikuvia. En uskaltanut osallistua keskusteluun kun tunsin itseni liian pieneksi ja typeräksi - ei sillä, sitä varmasti olinkin ja olen vieläkin. ;D

// Jos joku miettii, kuka olen vanhoissa Fineissä ollut, niin en tiedä itsekään enää! Tuossa kun tuli parin vuoden tauko finitykseen lukion aikana. Olen käyttänyt niin monia kymmeniä eri nickejä, etten muista mikä niistä on olllut Finissä vaikka olen koettanut selvittää asiaa etsimällä vanhoja kommenttejani kaatuneilta boardeilta. :D
Otsikko: Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
Kirjoitti: Bulla - 07.09.2008 23:37:53
Keltaisesta Finistä en oikeastaan paljoa muista, sillä en ollut rekisteröitynyt vielä silloin, mitä nyt joskus sinne eksyin.

Mutta Invisionfree oli ihana, kun elokuussa 2005 sinne viimein uskaltauduin. Lämmin yhteishenki, joulukalenteri tulee mieleen, zsanyan ficcien palvominen ja se outo vuotis-isku, joka kyllä hieman allekirjoittanutta ihmetytti, suoraan sanoen. Ja sitten Pied Piper, joka aloitti ensin propagandaketjullaan ilmoituksissa, vai missä lie, ja lopulta päätyi kaatamaan koko foorumin.

Ja muistan, miten vedin allekirjoitukseeni ylisuuren bannerin lopun koittaessa ja oli se vaan hienoa. :D Rakastin Invisionfreeta eniten, vaikkei arkussakaan mitään vikaa ole. Jotenkin vain, kun se oli se eka Fini minulle ja en ole ikinä pitänyt muutoksista, niin se on pysynyt mielessäni lintukotona.

//Uu, uu! Ja Slashworldin tarinat oli kyllä kanssa yksi, minkä muistan ikuisesti. Vaikka taitaahan se vieläkin roikkua täälläkin, mutta Invisionfreessä muistan ensimmäisiä lukuja lukeneeni. Oikeastaanhan se oli aika hassu ficci, mutta niin pitkä ja silti hauska. Ja mikä teki siitä vielä spesiaalimpaa oli se, että alkuaikoina siellä oli aina samat vakkarikommentoijat.
Otsikko: Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
Kirjoitti: Voldemort - 08.09.2008 00:18:45
Lainaus
Väli-Finin tähtihetkiin kuului myös rakkaiden vanhojen Fini-kurppien (terveisiä Adille, zsalle ja Lizille) käymä kiihkeä H/D-taisto,

Loistava muisti, mutten muista ollenkaan tuota.  ;D Kävinpä siis katselemassa väli-Finiä muistin virkistämiseksi. http://www.setbb.com/finfanfun/viewtopic.php?mforum=finfanfun&t=18&postdays=0&postorder=asc&start=0&mforum=finfanfun (http://www.setbb.com/finfanfun/viewtopic.php?mforum=finfanfun&t=18&postdays=0&postorder=asc&start=0&mforum=finfanfun)
Otsikko: Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
Kirjoitti: Fiorella - 08.09.2008 00:22:14
Lainaus
Rakastin Invisionfreeta eniten, vaikkei arkussakaan mitään vikaa ole. Jotenkin vain, kun se oli se eka Fini minulle ja en ole ikinä pitänyt muutoksista, niin se on pysynyt mielessäni lintukotona.
Sama juttu.

Muistan sen Vuotis-iskun siitä, että olin ihan pihalla koko tapahtumasta. Hädin tuskin tiesin Vuotista olevankaan, en ollut missään tsäteissä enkä tainnut kuulla muualtakaan sisäpiirin tietoa, ja kaikki muut tuntuivat olevan selvillä mistä oli kyse. Tuntui kuin etsiväntyöltä yhdistellä asioita toisiinsa.  :D Silloin oli paljon henkilökohtaisia mielipiteitä ilmassa, muistan sen.

Ja kakkos-Finin kaatuminen oli semmoinen tapaus, että se yhteishengen kohoaminen oikein lämmitti sydäntä! Siinä viimeistään tunsi kuuluvansa kokonaisuuteen ja siitä jäi kaikesta huolimatta tosi lämmin muisto. Oli jotenkin historiallisen hetken tuntua ilmassa, kun katseli, miten osasto toisensa jälkeen tyhjeni, ja koetti pelastaa omalle koneelle kaiken minkä ennätti. Säälittää, kun niin paljon ficcejä, keskusteluja ja kommentteja katosi ikiajoiksi siinä rytäkässä. 

Olin juuri lähdössä ulkomaille silloin, ja pelkäsin että kun palaan, en enää löydä takaisin Finiin tai minne ikinä kaikki finiläiset ovat tuhon jälkeen vetäytyneetkään. Se tuntui musertavan merkitykselliselle, ja silloin viimeistään huomasi, että tässä porukassa on jossain määrin kiinni. Ja se tuntui ihan mukavalle. :)
Otsikko: Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
Kirjoitti: Kao - 08.09.2008 00:25:51
Ihanaa lukea teidän muisteluja vanhoista ajoista, sillä itse olin aivan pikkuruinen tyttö vielä silloin, kun HP-faneista Ezboardin Finiin eksyin. Ikää tosiaankin oli ehkä 9 tai 10 vuotta ja ensimmäisiä ficcikokemuksiani oli ainakin eräs NC-17-ratingilla kirjoitettu Harry/Hermione. Vuotta nuoremman kaverini kanssa lueskelimme aina heidän luonaan salaa juuri näitä NC-17-ficcejä, emmekä oikeastaan koskaan koskeneet alemman ikärajan kirjoituksiin.

Minulla on hämäriä muistikuvia joistakin ficeistä, mutta nimistä ja kirjoittajista minulla ei ole mitään tietoa. Ehkä pari muistan nimeltä ja toinen on Harry/Hermione/Ron-parituksella kirjoitettu Safiirirakkaus, jota olen koittanut metsästää epätoivoisesti, mutta eipä ole vielä näkynyt. Jokatapauksessa olin syvästi katkera, sillä en osannut rekisteröityä Ezboardille ollenkaan ja taisin siirtyä Vuotikseen hengailemaan, mutta kyllästyin lopulta koko hommaan ja päätin lopultakin rekisteröityä Invisionfreen Finiin joulukuussa 2005, kun sitä olin jo aika kauan stalkkaillut. Ja täällä sitten ollaan yhäkin, vaikka Invisionfreeltä muutto tänne katkeroittaa ehkä vieläkin. Se oli sen verran rakas paikka se.

Mutta nyt koitan epätoivoisesti totutella tähän Finin versioon, vaikka olen sitä koittanut tehdä koko tämän foorumin olemassaolon ajan, mutta en oikein vieläkään osaa olla täällä normaalisti ja "uusi" osastojako ja muut pikkujutut häiritsevät yhä, mutta olen nyt päättänyt vihdoinkin jatkaa tätä finittämistä, kun tässä on ollut melkein vuoden kestävä tauko (Pied Piperin syytä) ja muutenkin Fini on ollut tässä monen vuoden ajan iso osa mun elämää.
Otsikko: Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
Kirjoitti: Voldemort - 08.09.2008 01:29:41
Hei, keltaiseen Finiin pystyy nyt kirjoittamaan jotain! Valloitetaan se takaisin! ;D
Otsikko: Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
Kirjoitti: niiina - 08.09.2008 02:52:44
Lainaus
Rakastin Invisionfreeta eniten, vaikkei arkussakaan mitään vikaa ole. Jotenkin vain, kun se oli se eka Fini minulle ja en ole ikinä pitänyt muutoksista, niin se on pysynyt mielessäni lintukotona.
Sama juttu.

-

Ja kakkos-Finin kaatuminen oli semmoinen tapaus, että se yhteishengen kohoaminen oikein lämmitti sydäntä! Siinä viimeistään tunsi kuuluvansa kokonaisuuteen ja siitä jäi kaikesta huolimatta tosi lämmin muisto. Oli jotenkin historiallisen hetken tuntua ilmassa, kun katseli, miten osasto toisensa jälkeen tyhjeni, ja koetti pelastaa omalle koneelle kaiken minkä ennätti. Säälittää, kun niin paljon ficcejä, keskusteluja ja kommentteja katosi ikiajoiksi siinä rytäkässä.

Pakko kompata! Tosiaan, itsellenikin kakkosfini oli sellainen se "oikea" aito fini. Olin käynyt keltaisessa finissä, mutta koskaan en rekannut, kunnes vasta invisiolle.

Ja muistan aina, kun Fiorella lähetit viestin juhannuksena kun olin mökillä, että finiä tuhotaan. Sitä oli kyllä surullista seurata kun aluksi katosi pikku hiljaa osastoja ja tuhottiin muistoja noin vain ja kaikki ei ehtinyt saada tärkeitä asioita talteen. Itsekin googlen välimuistin ansiosta sain pieniä juttuja takaisin, jota kaipasin, onneksi. Se oli kyllä mukavaa kun tuntui olevansa osa isoa porukkaa kun kaikki oli kerrankin samaa mieltä ja halusi yhdessä nostaa finin takaisin jalustalle. Monet oli kamalan harmissaan ja uudet finit ei millään meinannut toimia minulle! Olin niin tottunut, että oli vaikea ajatella, että tämä olisi nyt se uusi paikka, mutta kyllähän tähän ajan kanssa tottui. Uusi osastojako oli pelottava, mutta siihenki on tottunut. ;D

Olisi ollut mukava jos olisi sillon keltaisen finin aikoihin jo ollut paremmin mukana, mutta ei sille mitään voi. Mukavaa edes että löysin finin uudestaan kun se oli invisiolla, koska tästä tuli kyllä todella tärkeä ja se oli täynnä ihania muistoja! Eikä sillä lopulta niin väliä ole millä pohjalla ollaan tai muuten, kun jos sama vanha porukkakin tulee mukana johon tutustui niin kyllä se kodin tekee jo kun heidän kanssaan on samassa paikassa höpöttelemässä ja tietenkin se kun tutustuu aina uusiin!

En meinannut edes muistaa koko Vuotis juttua! Nooh.. Ihana topic kun virkistää muistoja ja mukava kuulla uusiakin asioita. Kiitos tästä!

niiina
Otsikko: Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
Kirjoitti: sokerijuurikas - 08.09.2008 09:26:22
Joo no en nyt muista tarkkaan milloinkohan invision finiin olen eksynyt. Mutta ilahduttavinta on että muistan osoitteen vieläkin ulkoa! s11.invisionfree.com/finfanfun ! eikös se tollanen ollut? Kaverit ihan silmät suurina ihmetteli kun niiden koneilla näpyttelin ilman mitään ongelmia tuon osoitteen.

No niin eli finini rekkasin ehkä joskus vuonna 2005 eli just tyyliin kun oltiin siirrytty invisoniin koska muistan kun joka paikassa puhuttiin "ykkösfinistä" tai "siitä vanhasta" tai sitten "keltaisesta finistä" ja olin ihan pihalla kaikesta. Oikeastaan olin melko raivona siitä että en ollut itse ikinä nähnyt keltaista finiä kun siitä niin paljon puhuttiin kuitenkin. Minulla on toivottoman huono nimi muisti mutta mieleenpainuvimpia on ollut Zsanya, Niiina (en edes muista miksi), Voldemort, suojelusperkele(phobos, ile, joku), sun lee ja Malla sen ihanan avataren takia hahaha! Oikeasti muistan ihmisten vanhoja avoja ihan very weird... Sun leenkin avan muistan ja phoboksen. Ja voldun.

Toi vuotis hyökkäys oli mulle vähän tuntematon asia koska en tuntenut finistä melkeen ketään ja luin vain Anna-Liisan raivostuneita viestejä ihan suu auki. Muistan kun mulla oli hiukan ristiriitaisia tunteita asiasta. Olisiko pitänyt hurrata, että jeee hyvä finiläiset ja olla vihainen vuotislaisille koska ottivat herneen nenuun, vaiko sitten haukkua kaikki siltä seisomalta pystyyn. Nyt kun ajattelen niin se oli aika loistava juttu :D Hahha.

Harmittelin myös sitä kun kaikki olivat aina menossa miitteihin mutta ite en ikinä uskaltautunut mukaan kuitenkin luin aina miittejen jälkipuinteja tosi innostuneena :D

No sitten tämä kun ilkeä hakkeri tuhosi finin, en tiennyt siitä yhtään mitään! Oli pieni fini tauko ja kun eräänä päivänä tulin sinne niin mitä helvettiä, kirjauduin sisään ja sen jälkeen hakkerin piiitkä viesti. Olin ihan raivona. Etsin koko päivän ja seuraavankin päivän missä kaikki finiläiset olivat ja vihdoin löysin.

ps. en osaa vieläkään sopeutua tänne finiin ja tästä viestistä tuli ihan ylityhmä.
Otsikko: Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
Kirjoitti: Arte - 08.09.2008 17:36:05
Minä en muista tuota Vuotis-hyökkäystä.  Hämärästi vain jotain jälkijuttuja enkä niitäkään hyvin. Ei kukaan halua vetää juttua taas esille ja kertoa, mistä oli kysymys?

Nostalgiaa<3 Tätä lukiessa tuli kova ikävä invisionin Finiä, joka minullekin on "se oikea" Fini. Erityisesti sitä namiskaa, joka listasi kaikki omat topicit, jonka avulla pystyi helposti katsomaan, oliko omissa topiceissa tapahtunut mitään uutta. Muistan myös ennen tätä pohjaa olleen pohjan, jossa oli sellainen nappula, joka listasi kaikki topicit, joihin oli itse kirjoittanut viestejä. Ylimpänä uusimmat ja se myös jätti ne topicit siihen listaan. Se oli kiva keksintö.

Invisionin kaatuminen oli kyllä todella jotain. Minäkin päivittelin etusivua ja taisin olla tsätissäkin kauhistelemassa sitä. Kuolinaika 01.47, jos en aivan väärin muista, ja päivä oli 25. kesäkuuta.
Otsikko: Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
Kirjoitti: Eswin - 08.09.2008 17:42:58
Minä rekkauduin silloin joskus kauan sitten (lue = vuonna 2005) invisionfreen Finiin, voi että, olin niiiiin ylpeä itsestäni, kun kirjoitin noin vain ilman mitään muistin läpikäyntiä tuon osoitteen joka ikinen kerta. Hitto, siitä on muuten kauan. Ikinä en näihin tzätteihin tai miitteihin osallistunut, en tuntenut (enkä muuten tunne vieläkään) koko sivustolta ketään, että aika orpo olo olisi siinä tullut, mutta sivusta seurasin muiden keskusteluita ja luin ficcejä, paljon ficcejä. Fini on muuten minun ensirakkauteni ficcifoorumina ja vieläkin ollaan yhdessä, en ole esimerkiksi Vuotiksen puolelle koskaan astunutkaan ja FanFiction.comissakin olen käynyt vain kerran lukemassa jotain älyhuonoja ficcejä. Täällä minä sain ensimakua H/D:stäkin, oi, mitä nostalgiaa. Ensimmäiset vuodet en tainnut muuta lukeakaan.

Ja sitten ne kaikki ficcarit, joita suorastaan palvoin! Zsanya nyt tietenkin, hänen legendaarinen Mary Sue -ficcinsä oli ensimmäinen ficci, jonka Finistä luin (kaveri pakotti ;D), ja Anna-Liisa ihanine Percy-avoineen sekä rimpsessakerpeera. Tuntuu, että silloin menetin niin paljon, koska en uskaltanut Halkinauruksen ovelta poistua, ja jätin monta vakavamielistä mestariteosta lukematta, mutta kyynel sentään ja muuta... Niin, ja ne omat huumoriyritelmäni... Voi paska, suoraan sanottuna :D.

Ja tälleen ehkä hieman asiaan kuulumattomana: minulle eivät ikinä auenneet nuo Vuotis-hyökkäykset ja invision-Finin kaatuminen: ensimmäisestä en kuullut ikinä mitään selkeää ja toisesta kuulin kaverilta puhelimesta, eli olin yksityiskohdista pihalla. Voisiko joku selventää asiaa? (edit: haa, Artekin utelee kanssani! Nyt teidän on pakko kertoa ;D)

~Eswin
Otsikko: Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
Kirjoitti: Fiorella - 08.09.2008 17:49:49
Lainaus
Muistan myös ennen tätä pohjaa olleen pohjan, jossa oli sellainen nappula, joka listasi kaikki topicit, joihin oli itse kirjoittanut viestejä. Ylimpänä uusimmat ja se myös jätti ne topicit siihen listaan. Se oli kiva keksintö.
Tätä toimintoa minä olen haikeasti peräänkuuluttanut jo pitkään, mutta toistaiseksi tuloksetta. Ilmeisesti sellaista ei täällä ole. Olisi ihana saada se takaisin, koska se oli äärettömän käytännöllinen; "Näytä uudet vastaukset viesteihisi" -kohdasta ne häviävät avaamisen jälkeen.

Itse en muuten ole ikinä ollut missään miitissä, larpeissa tms. (ja tsätissäkin vain pari kertaa) mutta on ollut kiva katsella sivusta miten muilla on ollut useimmiten hauskaa. :) Ennen Finiaikaa en ollut osannut edes kuvitella että netistä voisi oikeasti löytää kavereita ja ystäviä myös tosielämässä. 

"Vuotis-hyökkäyksestä" luki jo tuolla ensimmäisissä viesteissä jotakin, mutta koska se oli tapaus josta ymmärtääkseni seurasi myös sotkuja ja pahaa mieltä, en tiedä onko sitä järkeä kovin syvällisesti tai ainakaan nickien kautta puida, parempi puhua yleisluontoisesti jos lainkaan?
Otsikko: Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
Kirjoitti: Makisuke - 08.09.2008 21:13:20
Lainaus
Finin eka larppi oli kans legendaarinen, koska se oli mun eka miitti. Olin niin ujo ja arka et kyhjötin vaan koko ajan Tossun kainalossa. Mä larppasin Siriusta ja Mäksä larppas Jamesia ja sain Mäksältä selkähieronnan, thanks love!

Sit oli pikkujoulumiitti, jossa menin Isiksen ja Kadon kanssa kuuluttaan "finniläisiä". Muistan edelleen sen, kun Kado sanoi, et "meidän täytyy saada kuuluttaa, meiltä on kasa teinejä kateissa" ja mä vielä oikein tunteisiin vetoavasti katsoin sitä kuulutuksista vastaavaa naista ja sanoin et "ne on Tampereelta, ei ne osaa liikkua näin isossa ostoskeskuksessa." Voitte uskoo, kuinka paljon se otti mun egon päälle, mut päästiin sentään kuuluttaan!

Ai vitsi, unohdin ihan kokonaan että annoin sulle hierontaa! Me kelmit kyllä kelmeilimme valitettavan vähän, taisiko johtua harjotuksen puutteesta.  ;D Minusta Gwyneth oli paras kuolonsyöjä ikinä siinä valkoisessa hyytävässä naamarissaan.

Ja pikkujoulumiitissä meillä oli ekaa kertaa lahjojenjako, se oli hauskaa. Parin euron lahjallakin sai jokainen hyvän mielen. <3 Mutta eikös tämä ollut myös se kerta kun tanssimme Itiksessä pornista ja järkkärit tulivat hätämään meidät - eivät tosin sen porniksen takia, vaan yleisen asiattoman oleskelun takia? Ja muistan kun kävitte kuuluttamassa, vaikken kuullutkaan itse kuulutusta.  :D

Lainaus
"Vuotis-hyökkäyksestä" luki jo tuolla ensimmäisissä viesteissä jotakin, mutta koska se oli tapaus josta ymmärtääkseni seurasi myös sotkuja ja pahaa mieltä, en tiedä onko sitä järkeä kovin syvällisesti tai ainakaan nickien kautta puida, parempi puhua yleisluontoisesti jos lainkaan?

Joo, seurasi aika paljon sotkua. Jos teitä kiinnostaa niin tässä (http://sitruunavohveli.livejournal.com/2006/08/10/) on Tossun aikoinaan kirjoittama varsin tyhjentävä entry aiheesta. :)

Otsikko: Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
Kirjoitti: Eswin - 08.09.2008 22:04:52
[Off] Kiitos linkistä Voldemort, hyvin tyhjentävä oli. :)[/Off]
Otsikko: Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
Kirjoitti: Adrielle - 08.09.2008 22:21:00
AWWWW! Tämä vaatisi kyllä pyörivän pään. Eikö sitä saisi tänne? :D

Ezboardille eksyin vuonna nakki, kun ensin kirjauduin Vuotikseen, mutta sieltä säikyttivät minut nalkutuksellaan pois. Voi sitä Ezboardin keltaista väriä! Sitä on pakko aina välillä käydä ihan vain fiilistelemässä, koska se väri tuo oikeasti jotenkin tosi kotoisan fiiliksen. Varmaan siksi, että silloin Finissä tuli oikeasti hengattua ihan vain topikkeja lukien tai muuten vaan. Porukkaa ei ollut mitenkään älyttömän paljon, mutta kuitenkin ihan tarpeeksi. Muistan, että koko Kielletty tuli aika hyvin kahlattua parin päivän välein läpi, ja aloin itsekin todenteolla kirjottaa.
Julkaisin ensimmäisen ficcini (angstia ilman kunnon paritusta), johon taisin saada kokonaista neljä kommenttia. Keskusteluissa vähemmän viihdyin, seurasin kyllä ahkerasti jutustelua, mutta harvemmin sain itse kirjoitettua keskusteluihin mitään. Offtopikia tuli seurattua, ja pari kertaa sinne taisin kirjoittaakin. Enemmänkin luin ja kommentoin ficcejä, ja julkaisin omia kyhäelmiäni. Ja tietenkin seurasin silmä kovana H/D kiistaa ja taisin sielläkin käydä jotain räksyttämässä. Tietysti! :D
Henkilöitä jäi paljon mieleen, tietysti nyt zsanya ja BlueDelia, joiden kanssa ahkerasti mesettelin (ja yhteydessä ollaan vieläkin), sekä tietty Pahatar, Vendela, Suhina, Isi ja Liz noin muutaman mainitakseni.
Tunnettuja ficcareita niihin aikoihin olivat Suhina, Pahatar, Sun Lee, ronnieponnie, Vendela, Adrielle --
Arvaa vaan Isi tuliko vanha olo! :D:D Jestas, "niihin aikoihin", ihan kuin se olisi ollut joskus 1800-luvulla. Perkele! (Huom! Sain Mäksältä luvan sanoa perkele. Hihhii :D Nojoo...)


Sitten tuli kaboom ja muutettiin. Ei invisionin fini oikein aluksi lämmittänyt, mutta lopulta siihen tottui. Chatit, muffeilut yms. toivat lisää kavereita, vaikka pakko myöntää, että chateissa oli enemmänkin ne tietyt henkilöt, joiden kanssa tuli juteltua. Ficcailin vielä ahkerammin kuin aikaisemmin, ja tunsin oikeasti kehittyväni. Luin edelleen paljon, mutta aloin ehkä siirtyä enemmänkin lukemaan englanniksi.
Itse muistaakseni olin ulkomailla juuri kun Tiedät-Kyllä-Ketkä kävivät vähän häröilemässä nimeltämainitsemattomassa tiukkisfoorumissa, ja kun tulin takaisin Suomeen, olin aivan pallo hukassa. Kauhea kähinä päällä, ja jengi oli saanut banneja (kun taas jotkut eivät, vaikka olivat mukana kuulemma olleetkin). Haah, oli taas kiva olla kotona, fini ei petä draama-nälkäistä ikinä!:D
Invisiolla taisi olla lisää H/D räksytystä, sekä muistaakseni ikäkiista (pitääkö merkitä suomeksi K-18 suojellaksemme sivuille eksyviä viattomia lapsia [lol.]), ja saattaa olla, että taas suuni avasin. Nyt kun tarkemmin miettii, taisin ahkerimmin osallistua juuri noihin "kiivaisiin keskusteluihin" kuin muihin keskusteluihin :D
Miitteihin suunniteltiin tuloa, lähinnä sisäpiirinvitsinä muutamien hemmojen kanssa, mutta eipä sitten koskaan miitteihin ilmaannuttu.
Ja sitten kävi taas kaboom ja kaikki meni. Voin sanoa, että oli siinä hieman tunteet pinnassa muutaman henkilön kanssa jutellessa, kun oli juuri jotenkin kotiutunut invisiolle, ja sitten kaikki meni, ja muutamasta ficistä hävisivät tallentamattomat kommentit.
Ja kuten Fiorella sanoi, tuo Finin kaatuminen toi jotenkin tosi ihanasti esiin sen yhteishengen. Muistaakseni joissakin topikeissa aika kovasanaisesti hakkeria uhkailtiin <3
Nyt kun tarkemmin muistelen, taisin silloinkin olla ulkomailla (fak, miksi olen aina pois kun kunnon draamaa tapahtuu??:D).


Väli-Finin tähtihetkiin kuului myös rakkaiden vanhojen Fini-kurppien (terveisiä Adille, zsalle ja Lizille) käymä kiihkeä H/D-taisto, Ezboardin aikojen hengessä.
Whaat, piti käydä katsomassa, että mitä sinne tulikaan älähdettyä! Ja kiitos vaan, terkkuja takas Isi <3 :D
Oli sinne tullut älähdettyä tosiaan. Olisi kiva tietää, mikä ihmisten verenpaine on noissa keskusteluissa. :D
Muistelen, että taisinkin itse asiassa löytää väli-finiin vasta kun zsa linkkasi minut suoraan tuonne H/D kiistaan. Aww tätä nostalgiaa, oli sekin aika, kun H/D kiistassa jaksoin räksyttää. Nyt se vaan naurattaa, vaikka H/D on silti yksi ficcimaailmani suola.

Taidan olla oikeasti fossiili, kun en muista mitään hyviä keskusteluja tai kiistoja:D Nyt ei meinaan tule mitään noista vanhoista mestoista mieleen. Hmm.

Mutta niin. Sitten tultiin tänne. Onhan täällä tullut roikuttua, mutta kyllä täytyy myöntää, että kaiholla muistelen niitä aikoja, kun tosiaan meni vain selailemaan ficcejä ja oikeasti luki niitä. Täällä on niin paljon käyttäjiä (mikä ei sinänsä ole tietenkään paha), että keskusteluissa on vaikea pysyä mukana, eikä nimimerkitkään oikein jää mieleen. Silti täällä tulee aina välillä pyörähdettyä vaikka ei sisään kirjaudukaan, enkä usko, että nyt ihan heti täältä lähden. Olen finistä saanut niin paljon ystäviä, ettei täältä noin vaan raaski lähteä.
Ja enhän minä voi missata tätä kaikkea draamaa, hyvältä vaikuttava H/D kiista tuolla näköjään aluillaan...;)
Otsikko: Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
Kirjoitti: Amy Malfoy - 08.09.2008 22:48:42
Ja kakkos-Finin kaatuminen oli semmoinen tapaus, että se yhteishengen kohoaminen oikein lämmitti sydäntä! Siinä viimeistään tunsi kuuluvansa kokonaisuuteen ja siitä jäi kaikesta huolimatta tosi lämmin muisto. Oli jotenkin historiallisen hetken tuntua ilmassa, kun katseli, miten osasto toisensa jälkeen tyhjeni, ja koetti pelastaa omalle koneelle kaiken minkä ennätti. Säälittää, kun niin paljon ficcejä, keskusteluja ja kommentteja katosi ikiajoiksi siinä rytäkässä.

Samma här.. Eksyin finiin hpfanien kautta, kun ne oli sinne jotain linkittänyt.. Ensin luin kaikki Eeppoksen (muistaako joku sen! :) ) ficit, mutta kun kukaan ei sitä päivittänyt oli pakko vaihtaa paikkaa ja eksyin outoon sinitaustaiseen foorumiin.. Kirjauduinpa sitten sisään (en edes muista oliko tämä nimi vai joku muu... taisi olla Amy Becham xp)

Sitten eräänä aamuna iloisena saavun finiin ja mitä lukee etusivulla, jotain kammottavaa... Aluksi luulin, että kyseessä oli pila, mutta pian selvisi, että asia oli vakavampi...
Vaikka tämä on nyt jo monta kertaa varmaan luettu niin tämmöinenhän se viesti jossain vaiheessa oli:
( http://z11.invisionfree.com/FinFanFun/index.php?showtopic=199&view=getnewpost )

Yksi ensimmäisistä ficeistä, joita 2F:ssä luin oli varmaankin "Sielujen Puutarhan", tai jokin Sun Leen ficci.. Sen jälkeen jäin koukkuun Draco/Hermione ficceihin enkä siltä tieltä ole palannut..
Sähköpostiin tulleet ilmoitukset olivat myös hyvä syy käydä päivittäin aina katsomassa, oliko "omiin viesteihin tullut uusia vastauksia" :)

Ja sitten lähti number-two ja tilalle tuli number-three.. Joka oli aluksi vähän outo... Kesti aikansa päästä jyvälle asioista, mutta nopeasti sen oppii :)
kakkos-finin taisin kirjoittaa vain ihan muutaman tarinaisen, joista osaa en ole vielä jaksanut laittaa tänne.. Lieko syynä se että taso on noussut huimasti niin foorumilla kuin omalta osaltanikin, etten viitsi noita teinivuosina kirjoitettuja tekstejä laittaa esille...

Ensimmäiseen suljettuun osastoon osallistuin kun Puoliverinen Prinssi ilmestyi englanniksi.. Muistan, kun vain muutama viikko sen jälkeen tuli huima osallistuja määrä ja kaikki eivät valitettavasti edes päässeet "pitkään aikaan" osastolle.. Voi olla, että muistan omiani, mutta toivottavasti en :) (kertokaa, jos joku muistaa tarkemmin)

Hyvä, että tällainen keskustelu perustettiin.. Mukava muistella menneitä...Onhan siitä minulla ainakin jo öh, kolme vuotta mennyt finin parissa ja ficcien kirjoittamisessa vielä enemmänkin (tosin silloin en vielä tiennyt niitä kutsuttavan ficeiksi... ne olivat Amy-tarinoita[Äiti näki joskus aikapäiviä sitten minut kirjoittelemassa tarinoita joissa luki nimi Amy ja kutsui niitä sitten aina Amy-tarinoiksi..]joiden sijaan minun pitäisi tehdä läksyjä...:p)

Ja n. puoli vuotta sitten äikän tunnilla kirjoitin ficcien maailmasta esseen ja miten ne ovat lisääntyneet ja oli huvittavaa kun äikän maikka lausui Ficin ihan C:llä (Fissi) hekotin vain yksin äikänkirjan takana ja muut eivät huomanneet mitään outoa siinä... :D

~Amy
Otsikko: Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
Kirjoitti: Isilwen - 09.09.2008 01:52:58
Tunnettuja ficcareita niihin aikoihin olivat Suhina, Pahatar, Sun Lee, ronnieponnie, Vendela, Adrielle --
Arvaa vaan Isi tuliko vanha olo! :D:D Jestas, "niihin aikoihin", ihan kuin se olisi ollut joskus 1800-luvulla. Perkele! (Huom! Sain Mäksältä luvan sanoa perkele. Hihhii :D Nojoo...)

No siis sehän oli tyyliin 1800-luvulla ja vanhahan sä oletkin <3

Ei tosiaan kyllä tarvitse lukea mitään tunteitaherättäviä kirjoja, tulee vaan Finiin niin täällä on aina draamaa kyllikseen.

"Muinaiset Vuotis-sodat" tosiaan herättivät paljon pahaa mieltä, mutta näin jälkikäteen niitä on ihan hauskaa muistella. Tossun kanssa remahdettiin tänään hillittömään nauruun kun muistettiin vanha kunnon "fuck for fame"-iskulause.  ;D

Harmillista kun en itse osallistunut väli-Finissä käytyyn H/D-kiistaan, taisin olla silloin jossain reissussa. Se on kyllä niin legendaarinen kiistojen aihe, että vieläkin jaksaa naurattaa kaikki se kädenvääntö mitä vuosien varrella ollaan toteutettu aiheesta.

Lainaus
Ja pissis-miitti, voi jeesus! Se oli kyllä ehkä huonoin idea ikinä ja osittain sen takiahan offtopic lähtikin sitten pois joksikin ajaksi.

Ai niin, sellaistakin suunniteltiin. Voi elämä, kaikkea sitä yöllä keksittiinkin. Irkistä muistan myös Niilo-keskustelut, Paasivirta taisi olla sukunimi, kuinka jotkut kävivät siellä foorumillakin viestittelemässä. Ja oliko meillä joku kellonaika, jolloin lähti aivan tajuttomat "xDDDD"-viestit käyntiin ja sitä jatkui muutaman minuutin joka yö? Ainakin muistelisin että sellaistakin oli.
Otsikko: Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
Kirjoitti: jossujb - 15.09.2008 19:20:36
Sitä tune itsensä vanhaksi kun miettii, että minusta tuntuu siltä että ihan äsken olisin naputellut finfanfunin nimen googleen ja löytänyt sen omituisen keltaisen sivuston, jossa oli sitten ficcejä. Rekkauduin kyllä sisään, mutta en tainnut lähettää kuin yhden viestin muistaakseeni... ja se oli just ihan ennen sitä kun muutto tuli eteen, ja etusivuilla näkyi oranssi linkki jossa luki kissankokoisilla kirjaimilla jotain siitä kuinka Finfanfun on muuttanut osoitteseen jaba jaba, jota en ikinä oppinut ulkoa.

Rekkauduin kakoseenkin sisään, enkä piiiiitkään aikaan kirjoittanut yhtikäs mitään, ujostelin kirjoittamista, enkä oikein julkaissut ficcejäkään. Sitten taisin laittaa... likohan ollut Musta kirja-nimisen ficcini finiin ja aloin pyöriä ûberaktiivisesti, sain vähän tuttuja, luin paljon ficcejä ja opettelin käyttämään tietokonetta. Tähän asti siis olin pyörinyt kirjaston koneella, ja sain sitten lopulta oman läppiksen himaan, se tais olla ihan juuri siinä kun Fin2-kaatui, muistan sen siitä että olin juuri liittynyt galleriassa finin yhteisöön ;D

Nyt sitä kai ollaan sitten tässä. Ei siinä kai ollut mitään lisättävää. Nostalgia on ihanaa, vaikka en ole yhteenkään riitaan onnistunut itseäni sotkemaan, vaikka olen kaikkea aina sivusta seurannut. Jotenkin nuo argumentit ei meikäläiseltä kovinkaan helposti suju.

Ja tästä tulikin mieleeni, että ainoa saamani huomautus joltakulta moderaattorilta oli kakkosfinissä kn minulla oli liian iso kuva allekirjoituksessa ;D Pydän edelleen anteeksi sitä, en osannut lukea ohjeita. Ja edelleen tätä tuli mieleeni, että jos minä nyt jostain olen kuuluisa niin typotamisesta ;D

Vitsit kun mua harmittaa etten koskaan lukenut kaikkia Zanyan ficcejä, kun ajattelin että kyl ne joskus ehtii sitten ;D

jjb
Otsikko: Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
Kirjoitti: Slytherin - 17.09.2008 18:17:52
Oih, jospa jaksaisin kirjoittaa.

Eli vihasin fanfictionia jo ennen kun tiesin sen nimeä. "Miten joku voi mennä pilaamaan Potte-kirjoja tyhmillä teksteillä?" Pari vuotta kului (puoli vuotta :D) ja näin jossain linkin. Olin utelias joten klikkasin sitä - linkki vei suoraan sydämeeni, eli ficciin. Luin ficin (H/D :3) ja jäin koukkuun fanfictioniin. Löysin invisionfreen finin ja rekkaroiduin heti. Aloin kirjoittaa ensimmäistä ficciäni enkä edes välittänyt että se oli huono, vaan pistin sen heti sinne. En edes osannut käyttää finiä :D
Invisionfree oli minulle in.. jotain. Opin nimen vasta kun luin jonkun runoficin siitä missä joku oli tehnyt jtn tyyliin 'i än vee ii äs päläplä inviission free ! '

En muista fin 2 mitään. Paljoa. Paitsi että seurasin kamalasti Unwantedin Destiny-ficciä. Ja kun minä onnellisena löysin 'omat vastaukset topicceihisi' namiskan ylikäytin sitä. Pidin siitä paljon, sai aina nähdä kun omaan ficciin tai aloittamaan keskkusteluun oli tullut kommentti !
Fin2 luin myös mallan ihanan eläinrääkkäys ficin joka toi tunteet pinnalle :(

Muistan kuinka juuri hakkeroinnin jälkeen kaikki kirjoittivat viimeisiä sanoja finille, sillä kaikki ficit ja keskustelut olivat poistettu ja fini sulkeutuisi juuri. Joten turhia topicejä pystytettiin ja erivärisiä kommentteja kirjoitettiin. Itsekin osallistuin siihen ^^

Muistan myös että ficcini Harryn ystäväkirja oli hurjan suosittu ^^ (ja se oli/on hurjan huono :D)

Ärsyttää, en muista mitään tappeluita -.-

Sitten tulikin väliaikafini joka oli kai maksullinen (?) joten en rekkaroitunut. Tai sitten oli jotain muuta etten päässyt. VAnhemman allekirjoitus ? :o
Sitten tuli fin3 ja Kalman fini ja kaikkea.

Tämä on kyllä kiva fini.

<3

Vuotis-sotia en muista ollenkaan, oline varmaan keltaisessa finissä jossa en itse ollut.
Vanhassa invisionfreen finissä olin olento nimeltä S.E *muminaa*

IHanaa muistella :3
Otsikko: Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
Kirjoitti: sokerijuurikas - 18.09.2008 17:47:25
Lainaus
Vuotis-sotia en muista ollenkaan, oline varmaan keltaisessa finissä jossa en itse ollut.
Vanhassa invisionfreen finissä olin olento nimeltä S.E *muminaa*

IHanaa muistella :3

vuotis-sota tai toi mistä puhutaan oli invisionfreessä. Ja mietin juuri yks päivä että mihinköhän S.E on kadonntu mutta ai, se olitkin sä!
Otsikko: Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
Kirjoitti: howboring - 20.09.2008 00:34:51
Mä en muista tosta vuotissodasta paljon mitään. Kun luin tota Makisuken heittämää linkkiä, nii jotai alkoi palautua mieleen ja ainakin se että asiaa yritettiin jotenkin salailla o.ö tai semmonen tunne mulle tuli.

Finin kaikki traagisimmat jutut tapahtui mun mielestä siinä kakkosfinin aikaan, nykyään on ihan tylsää ku mitään ei tapahdu XD Finissä on liian hiljaista ;< toisaalta se ehkä johtuu siitä etten käy chatissa.

Finillä on ollut suuri merkitys mun elämässä, kun tässä mä aloin pohtia sitä, nii huomasin että sen avulla selvisin yläasteen kahdeksannesta luokasta, se toi sellasta iloa elämään. Sen takia varmaankin toi toinen fini oli nii rakas mulle. Tästä finistä ei jostain syystä oo tullut paljon ollenkaan rakasta, vaikka onhan täällä jo oltu päälle vuosi. Mikähän siinä mättää? Onko kellään samanlaista tunnetta? Myös jotakin on muuttunut, en vain keksi että mitä. Ficit ovat jokseenkin erilaisia, vai vääristääkö mun mieli ja muisti todellisuutta? Toinen fini ainakin pulppusi kivoja tekstejä, ja niitä oli paljon, mutta täältä ei jostain syystä löydy mitään o.ö
ehkä tähän liittyy vaan finin henkilöt, semmoiset joihin tutustuin toisen finin aikaan. Masennusarkisto liittyi tähän vahvasti, sen takia varmaan sekin oli tärkeä.

Lainaus
Sitten tulikin väliaikafini joka oli kai maksullinen (?) joten en rekkaroitunut.
O_O En mä ole mitään ainakaan maksanut !

Lainaus
Vitsit kun mua harmittaa etten koskaan lukenut kaikkia Zsanyan ficcejä, kun ajattelin että kyl ne joskus ehtii sitten
Muakin harmittaa! Saakohan niitä mistään enää ;<

Lainaus
AWWWW! Tämä vaatisi kyllä pyörivän pään. Eikö sitä saisi tänne?
Pyörivää päätä on ikävöity kaikissa väliaikaisfineissä sun muissakin ! 8<

Mua harmittaa erityisesti että en oo osallistunut mihinkään miittiin. Miittailut on nykyään vähän kuihtuneempia, vai luulenko vaan? Viistokuja ei ainakaan käy kovin kuumana.
Otsikko: Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
Kirjoitti: Pops - 21.09.2008 16:35:05
Lainaus
Vitsit kun mua harmittaa etten koskaan lukenut kaikkia Zsanyan ficcejä, kun ajattelin että kyl ne joskus ehtii sitten

Muakin harmittaa! Saakohan niitä mistään enää ;<
Aika monella (kuten allekirjoittaneella) on kaikki zsanyan ficit koneella tallessa. Niitä saa kyllä yv:nä lähettää eteenpäin, ihan zsanin luvalla siis. Ficcien metsästyksessä voi käydä niitä kyselemässä, siellä aina joku tarjoutuu nopeasti noita lähettelemään.
Otsikko: Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
Kirjoitti: nakkifakiiri - 22.09.2008 17:49:22
Pyörin erittäin, erittäin keltaisessa ezboardin finissä paljonkin lähes sen alkuajoista lähtien, mutta taisin koko aikana kirjoittaa ehkä <5 viestiä foorumeille. Noilta ajoilta mieleen on jäänyt erityisesti Kalkaros/Lockhart ficcisarja, jossa kai pohdiskeltiin ko. suhdetta Lockhartin muistinmenetyksen jälkeen. Minulla on vähän sellainen hytinä, että kirjoittaja oli Celeporn, mutten ole tästä ihan varma. Muistan myös, että tuohon aikaan Remus/Sirius- ficcejä tursusi joka tuutista ja itsekin (onneksi) pidin parituksesta. Pyörivä pää palautui mieleeni vasta nyt, kun joku sen mainitsi. 
 
Invisionfreen finiä kävin vilkaisemassa ehkä muutaman kerran, mutta muuten tulikin finistä pidettyä sellainen viiden vuoden paussi.
Minkään finin sosiaalista seuraelämää en ole erityisemmin seurannut (ainakaan sisäpuolelta), mutta jospa sitä nyt tässä nykyisessä saisi nostettua foorumisktiivisuutta.
Otsikko: Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
Kirjoitti: Melodie - 22.09.2008 18:14:49
Lainaus
Masennusarkisto liittyi tähän vahvasti, sen takia varmaan sekin oli tärkeä.

Oi. Masennusarkisto. Ehkä sen takia Finistä tuli niin ehdoton - mikään ei ole sen kultaisempaa kuin pahimpana angstikautena jokin tuonkaltainen valitusympäristö. Rakastin sitä. Muistan kun olin koululla aikaisemmin kuin piti ja naputtelin oppilaskunnanhuoneen surkealla näppiksellä viestejä sinne.
Surut ja murheet ei ole sama asia, eikä tämä paikka ole sitä mitä kakkosfini oli. Tämä on kliinisempi, vähemmän... sellainen. Tai minä olen muuttunut, en näe asioita samalla tavalla (en enää jaksa ihkuttaa jokaista hoodeeficciä tai innostua kirjoittamaan jotain maailman kliseisintä juonta oppitunneilla). En sano, että se olisi huono asia, tai että tämä olisi. Mutta erilaiseksi minun on myönnettävä.

Minä luulen muistavani Vuotis-sodat, enkä tosiaan käsitä, miten niistä voi olla noin kauan, ja kuitenkin tiedän, että juuri niin kauan niistä on. Ja että kakksfinistä vielä tunsin ihmisiä, täältä en niinkään, siksikin se oli erilainen, ja koska olin tuotteliaampi enkä edes näin väsynyt.

Miitannut en täällä ole juurikaan. Aina tuli jotain päälle, kahdessa miitissä kävin (ja silloin Turussa oli mielestäni vähemmän miittejä kuin nykyään). Tekisi mieli kokeilla taas, mutta nyttemmin olen tamperelaistunut eikä kukaan tänne miittejä järjestä. Itse en kahden (vähän niin ja näin onnistuneen) aiemman järjestelyn perusteella uskalla, semminkin kun mitä aiemmin Tampereen miittejä olen seurannut, niille on varailtu tiloja jostain jne.
Kyllä minä aina viitsin käydä miiteissä tapaamassa vanhoja tuttuja. Toisaalta olen minä joihinkin uusiinkin päätynyt tutustumaan.
Omaa finiaktiivisuuttanu olen yrittänyt kasvattaa jo varmaankin keväästä, mutta en silti saa kirjoitettua juuri enempää. Jonkin verran sentään. Tämä ei ole niin iso kun Vuotis, mutta alueita on hirveästi ja keskusteluja, enkä oikeasti voi sanoa tuntevani kaikkea kuin omia taskujani. Yritän kuitenkin.

Minä aina inhoan nostalgiatopikkeja. En ole ikinä kunnollisen vanha missään, täälläkin ollut vain, hm, kolmisen vuotta? Olen varmaankin ilkeä, muttei toisten nostalgia ole minulle erityisen sytyttävää. (En minä tästäkään keskustelusta oikeastaan pidä, tottunut kyllä olen. Mutta Masennusarkiston inspiroimana.)
Otsikko: Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
Kirjoitti: Pikke Wood - 24.09.2008 06:06:14
Tämmönen topic on tainnut olla joskus ennenkin vai oliko se vanhassa Finissä tai jotain, no kuitenkin, olen tälläiseen joskus jo kirjoittanut (hah ja sitten se olikin just tämä topic, en jaksanut lukea kaikkia viestejä, ja hävettää ihan hitosti kun kirjotan uudestaan hahaha).

Mutta mutta, en sitten yhtään surkeampaan aikaan löytänyt tätä. Tässä koko yön valvoneena ja syysmasennuksen kourissa olen menneisyyttä muistellut ja näin niin tämän löytäminen oli oikein veitsen kääntäminen haavassa! Ja aivan pakko nyt oli avata tuo ah-niin-ihana eka Fini niin voin tässä samalla katsella tuota rauhoittavaa väriä ja muistella.

Ekaan Finiin rekisteröidyin.. En tarkalleen muista. Finiin eksyin kuiten kin joskus 10 vuotiaana. Muistan ekan ficcini olleen joku NC-17 tasoinen slash ja voitte arvata miten pieni mieleni vaurioitui. Sen jälkeen luin vai hettiä pitkän aikaa. Muistan miten aina ärsytti se, että ficcejä oli vähän ja ne katosivat. Taino, vähänjavähän, mutta muistanette mitä tarkoitan? Ainakun joku lisäsi uuden postauksen niin vanhin tippui pois. JA varsinkin kun silloin alkuaikoihin ei käytetty tätä jatkot-samaan-topiciin-hommaa, vaan aina uudelle luvulle uusi posti. Se oli niin äärettömän epäkäytännöllistä! Löysit ekan luvun ja aloit lukemaan vain huomataksesi että myöhemmät luvut olivat jo tippuneet pois (koska joku oli sattunut kommentoimaan ekaan lukuun ja se oli sitten noussut ensimmäiseksi jne). Oi onneksi näistä ajoista on viisastuttu!

Harmikseni en muista oikeastaan kamalan paljoa ekasta Finistä, vaikka se on kyllä edelleen omalla tavallaan rakkain versio Finistä. Kommentit olivat aina huonoja, ainakin minun omani siis  ;D. Ja ficci jonka joskus julkaisin, oiluoja, onneksi se on kadonnut kaikkialta. Mutta äärettömän hyviä kirjoittajiakin tietenkin oli! Ja loistavaa oli kyllä juuri se, että oli pienemmät piirit, ei ollut niin vaikea löytää hyvää luettavaa. Sinäänsä taso on varmaankin nyt paljon parempi, mutta jotenkin olen irtaantunu ficci piireistä sen verran pahasti, että en osaa luettavaa etsiä. Ennen sitä oli vaan niin helppo kun tiesi, että "ahaa tuon kirjoittajan ficit ainakin ovat hyviä!" Tässä nykyisessä Finissä on tuo osastojen jakokin minua häiritsevä, en ole vieläkään tottunut. Vaikeampi löytää sellaista luettavaa kun sillä hetkellä haluaa.

Lainaus
Tunnettuja ficcareita niihin aikoihin olivat Suhina, Pahatar, Sun Lee, ronnieponnie, Vendela, Adrielle, Blue Delia, Lhunmeril, Satine, Niniel, Little Foxfire, Dragon without wings sekä monet muut vanhat foorumin kävijät.
Muistan kaikki enemmän tai vähemmän hyvin. Oiniitäaikoja!

Offtopic hommelit olen onnistunu jotenki unohtamaan. H/D kiistan sinäänsä muistan, mutten yhtään olinko itse osallisena siinä vai luinko vaan vai kenties niin etten edes lukenut. Miitti keskusteluita muistan, itse en kuitenkaan ikinä ollut paikalle tulossa, olin (ja olen edelleen jossakin määrin) äärettömän ujo! Tämä on varmaankin yksi syy siihen, että kukaan ei muista minua! Muistan paljon henkilöitä ekasta sekä tokasta Finistä, mutta tuskin kukaan muistaa minun nickiäni. Ei teitä siitä voi syyttää :D.

Tokassa Finissä en enää ollut niin aktiivinen keskusteluissa, paitsi Jmusiikki topsuissa. Olihan se toka Fini? Hemmetti, monesko Fin tämä nykyinen on? 3? Vai olenko unohtanut jonkun version? No, kuitenkin. Jmusa topsuista on jäänyt aivan äärettömästi muistoja ja harmittaa edelleenkin, että ne katosivat. Muistan ajatelleeni että "jaahas pitäisi nekin lukea läpi uudestaan" ja olin aloittanutkin homman mutta sitten Fin tuhoutui. Sieltä irtosi kyllä monet naurut aikanaan. Tuntuu että siitäkin on ikuisuus, mihin aika oikeen rientää?

Muuten ei tokasta Finistä ole kamalasti muistikuvia. Jotenkin sen jälkeen fiilis oli vähän sellainen, että Finissä on niin vähän jäljellä sitä fiilistä mikä aluksi oli, että melekin jätin rekkaamatta tänne. No, pikku hiljaa ehkä tämä minunkin intoni alkaa taas nousta. Tai sitten ei, ja häviän kokonaan johonkin, saa nähdä.


Ja haluaisin todella sen pyörivän hymiön tännekin! Aivan loistava, en tainnut ikinä kirjoittaa yhtäkään viestiä jossa sitä ei olisi ollut! XD
Otsikko: Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
Kirjoitti: howboring - 24.09.2008 21:22:16
Lainaus
22 -vuotias opiskelija ei välttämättä tunne olevansa ihan samalla aaltopituudella 15 -vuotiaan Tokio Hotel -fanitytön kanssa
vaikka toisaalta Harry Potterin pitäisi yhdistää molempia.

Lainaus
Oi. Masennusarkisto. Ehkä sen takia Finistä tuli niin ehdoton - mikään ei ole sen kultaisempaa kuin pahimpana angstikautena jokin tuonkaltainen valitusympäristö. Rakastin sitä. Muistan kun olin koululla aikaisemmin kuin piti ja naputtelin oppilaskunnanhuoneen surkealla näppiksellä viestejä sinne.
Surut ja murheet ei ole sama asia, eikä tämä paikka ole sitä mitä kakkosfini oli. Tämä on kliinisempi, vähemmän... sellainen. Tai minä olen muuttunut, en näe asioita samalla tavalla (en enää jaksa ihkuttaa jokaista hoodeeficciä tai innostua kirjoittamaan jotain maailman kliseisintä juonta oppitunneilla). En sano, että se olisi huono asia, tai että tämä olisi. Mutta erilaiseksi minun on myönnettävä.
Melodie, sähän tunnet suhteellisen samanlailla kun mä ! Masennusarkiston mukana myös mulle finistä tuli se ykkönen. Muistan kun aina heittelin viestejä tänne eiku sinne ja sitte tuli helpottuneempi olo 8>> Surut ja murheet ei ole sama paikka ;<< Kliinisyydestä oon samaa mieltä, tosin en tiedä mistä se johtuu. Ollaanko me molemmat siis muututtu, kun mäkään en jaksa ihkuttaa humour hoodeetä?
Hmm.
Otsikko: Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
Kirjoitti: piladel - 25.09.2008 11:37:54
//off.
Tokio Hotelissa ei ole mitään vikaa. Olen 17-vee Tokio Hotel fanityttö ja haluaisin edelleen miittailla nimenomaan Harry Potter-fanien ja finiläisten kanssa.
//off.

Ykkösfini. Se oli ihana. Aloin kirjoittaa fanfictionia ennen kuin edes tiesin sen nimeä ja kun löysin finin, kaikki muuttui :D Ezboardin finistä muistan erityisesti mallan ficit, ensimmäisen lukemani NC-17 ficin nimeltä Tuulta ja tuiverrusta, jonka kirjoittajaa en muista nyt, pyörivän pään, keltaisen värin, Severuksen pienen ihmeen (<3) ja monia muita Ninielin ja monien muiden ficcejä. Silloin luin pääasiassa pelkästään H/D:tä ja aloin itse kirjoittaa ja oih, muistan kuinka sain niin paljon kommentteja ja olin vasta 12-13... Tunsin oloni niin isoksi x)

Kakkosfiniin rakastuin myös. Silloin olin tutustunut jo rakkaisiin ystäviini ja finitimme yhdessä. Muistan kuinka olin taas niin ylpeä itsestäni, kun ficcini saivat niin paljon kommentteja ja muistan, kuinka kävin muutamassa miitissä. Niissä oli kivaa. Kakkosfini yhdisti minut ja OneStepCloserin (kiitos siis siitä <3). Masennusarkistoa vihasin, koska jouduin lukemaan sieltä aina yhden kaverini angstauksia ja näin. Nyt kyseinen kaveri on siirtänyt saman galleriapäiväkirjaan, mutta... Joo, muistan ficeistä kakkosfinistä ainakin Sparksin Tylypahkan vuosikirjan ja Trinsylvenian Lemona-tädin yllätyksen. Kakkosfinissä olin huomattavasti enemmän "esillä" kuin ykkösssä, vaikken sielläkään niin paljon, että minua muistettaisi x)

Joo, nykyinen Fini on kyllä vienyt sydämeni.
Otsikko: Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
Kirjoitti: Monique - 28.09.2008 20:14:41
Ihana topic, näin ensin mainitakseni. Kiva kun täällä on tyyppejä jotka on viihtyny täällä oikeasti kauan.

Itse olen ollut Finissä vuodesta 2005 lähtien, löysin invisionille siis siinä 12-vuotiaana vaikka fikkejä olin lukenutkin jo vuoden siinä vaiheessa. Alkuaikojen tärkeitä vaikuttajia itselleni olivat Sun Lee, Zsanya, Niniel ja Slashworldin tarinat. Sääli kun niiden lukeminen jäi. Noin puoli vuotta rekkautumiseni jälkeen aloin käydä miiteissä. Sitä seurasi noin vuosi aktiivista miittausta ja muistan kun Dementorin kanssa mietittiin, että miksi kaikki vanhemmat Jyväskylän miittiläiset alkoivat jäädä pois kun me oltiin vasta aloitettu. Onneksi jklmiittaus on elpymässä, ensi viikonlopun miittin on ilmoittautunut paljon tyyppejä eikä niistä tunne ennestään kuin muutaman. Mutta Finikakkonen on minullekin jäänyt mieleen rakkaimpana, siellä kun kasvoin slasheriksi.

Varsinaisesta tuhoisasta juhannusyöstä jäi mieleen vain Roselynin kanssa käydyt paniikkipuhelut ja -tekstarit, olin perheen perinteiden mukaisesti jossain männyssä tuolloin. Jälkimainingeissa eli Väli-Finissä olin täysillä mukana, mutta vain lukijana, tuskin kirjoitin yhtäkään viestiä. Parhaiten jäivät mieleen Ääriangstinen päivä Tylypahkassa (http://www.setbb.com/finfanfun/viewtopic.php?t=37&mforum=finfanfun) sekä erityisesti Zsanyan siihen jättämä kommentti sekä Harry meni kauppaan. Kaipaan sitä huumoria!

Vuotishyökkäyksestä muistan sen että, olin varmaan ekaa kertaa Finin tsätissä ja juuri tuolloin tyypit puhuivat häpeäpaalusta ja kumppaneista. Enpä olisi arvannut että siitä tuli sellainen älämölö. Zsanyan ficcailun lopettamista angstasin kauan, Roselynin kanssa tuli tästäkin väännettyä monia syväluotaavia keskusteluja.

Uusi Fini on hieno vaikka todellakin hieman kliininen. Täällä olenkin viihtynyt enimmäkseen Säilässä vaikka olenkin edelleen kohtuullisesti perillä lempificcarieni HP-tuotannosta. Toivon mukaan Fini ei ole minulle mikään vaihe, vaan jaksan heilua täällä vähintään 20-vuotiaaksi. (10-vuotias Fini! Vähän siistii! :D) Mikäs pahan tappaisi.
Otsikko: Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
Kirjoitti: Miku - 29.09.2008 16:50:06
Lainaus
Finin chat perustettiin vuonna 2006 ja tästä tuli vieläkin suositumpi kuin muinainen Finin irkki. Syksyllä 2006 mieliä kuohutti eräiden nimeltämainitsemattomien henkilöiden "hyökkäys" Vuotikseen joukossa tiivistyneen tyhmyyden myötä. Allekirjoittanut myöntää ylpeästi olleensa mukana tässä lapsellisessa tapahtumaketjussa  Virnistää Virnistää Tämän takia kolme modea sekä muita henkilöitä bannattiin foorumilta sekä chatista ja tunteet kävivät taas, finiläiseen tapaan, erittäin kuumina ja kapinahenki kyti asianomaisten keskuudessa.
Tää pisti niin paljon silmään, että mulla meni ihan pasmat sekasin ja unohdin kaiken mitä mun piti sanoa.  ;D ;D Mun elämä kaatu hetkeksi kun mukana olleena sain bannit. Mutta oli ihan törkeen hauskaa! Sen verran voin sanoa, että Finiin tutustuin joskus vähän ennen kuin toi eka sitten kaatu. En kai kerenny edes rekata? Meno oli siellä niin sekopäistä, etten varmaan olis ees uskaltanu  :o Juuri tuo offaus on jäänyt sieltä mieleen. Seuraavalla fordella olinkin sitten nickillä Negatiivinen, kävin miiteissä ja sain kuulla naljailua nickistäni, kun se oli niin "negatiivinen". hohoh. Sitten kaatui elämä uusiksi ja olin ihan hukassa kaikkien livejournal yhteisöjen ynnä muiden kanssa.
Otsikko: Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
Kirjoitti: Eeyore - 03.10.2008 22:39:26
Ah, mie se en edes ensimmäiseen finiin ehtinyt rekkaroitumaan. jotenkin harmittaa näin jälkikäteen, että en siihen aikaan ollut edes tietoinen ficcien olemassa olosta, mutta sitten kavereideni kautta tutustuin tähän toiseen finiin ja sinne rekkaroiduin sitten. en oikein ollu silleen aktiivinen keskustelupuolilla vaan lähinnä ficcipuolella, niitä tuli ahmittua suhteellisen suuri kasa aina päivään. Ensimmäinen ficci, mikä siellä oikeesti kosketti oli Kaunis maailma, joka yritin ahmia mahdollisimman nopeasti ja mietin aina koulussa, että voi kun pääsisi sitä lukemaan, kun se jäi jännään kohtaan illalla. sen takia tuli hieman valvottuakin :D
traaginen kohtalo kävi sitten sillekin finille, kun olin ollut jäsen vuoden 2007 alusta, ja muistan laittaneeni ystävälleni kauhuissani viestiä, että meijän ficci on kyllä siellä mutta moni osasto on ihan tyhjä. tietysti se omalla tavallaan tuntui hyvältä mutta toisaalta taas ihan kauheelta, koska en oikeesti tienny mistä se johtuu. sitten, kun koko paikka meni ja tämä kamala viesti ilmestyi sivulle, niin sitten vasta oikeesti heräsin siihen, että miks meijän ihana fini vietiin pois...
kyttäsin tietysti tätä kolmatta haukkana ja samainen ystäväni sitten ilmoitti, että siellä se nyt on :D pienoisesta offauksesta tuo toinen paikka jäi mieleen, ei noin omasta puolesta vaan yleisesti (enoffaaenoffaaenoffaa!!). ja kun siinen paikkaan opin niin tää tuntui pitkään hieman erikoiselta, mutta kaikkeen kuulkaas tottuu! pidän tästä tällaisena ^^
Otsikko: Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
Kirjoitti: Triks - 05.10.2008 01:42:25
Oijoijoijoi.

Tulipa typerä olo, olin unohtanut aika paljon. Kaivelin vähän muistilokeroitani ja sieltähän ne kaikki löytyvät, Finin ensimmäiset larpit ja miitit. Tuttuja kasvoja, joita en enää osaisi yhdistää nimimerkkeihin. Spyron ja muiden kanssa ingame-riehuminen Kadoman järjestämässä Villa Kiven larpissa, Suomenlinnan larpit ylipäätään... Euro Marcus Flintinä ja Anna-Liisa Percynä. Muistan vieläkin, että mallalla oli kauniin punaiset hiukset ja punainen takki, Qanthalla oli sininen t-paita ja ihmettelin, että eikö hän jäädy. :D Sisäpiiriytyminen, miitit, kaikki. Kuinkahan moni niistäkin ihmisistä enää käy Finissä? Pari tuttua nickiä vilahtaa aina silloin tällöin siellä täällä, mutta eipä taida minuakaan enää moni muistaa. (Morgana-nimimerkillä pyörin Invisionfreellä).

Vanhoja ficcejä on oikeasti ikävä. Missä on Pahatar, missä on Niniel? Missä Vendela & Merrique? (Muistinkohan jälkimmäisen nimimerkin edes oikein...) Ezboardilla en ehtinyt montakaan viikkoa pyöriä ennen Invisionfreelle siirtymistä, mutta siellä olin aktiivisimmillani. Kolmosfini on ollut minulle vähän liikaa enkä ole ollut niin aktiivinen kuin olisin halunnut olla. Ei tämä ole eikä tule olemaan koskaan sama. Kaipaan niitä ihmisiä, aikoja, ficcejä ja kaikkea. Voi kun joku järjestäisi jonkun nostalgiamiitin tai jotain.

Niilo Paasivirrankin olin jo unohtanut. *reps* Itsekin kävin siellä foorumilla viestittelemässä.

Muistan ehkä parhaiten sen riemun, kun joku oli julkaissut ficin (/uuden osan ficciin), jossa Regulus oli edes sivusivusivuosassa. Silloin Regulus-ficit olivat rarea, sittemmin ne yleistyivät enkä minä jostain syystä koskaan tykännyt siitä, että Reggiestä tuli mainstreamia, vaikka muuten olenkin ainakin yrittänyt olla sellaista inhottavaa elitismiä vastaan. "Toi ei saa fanittaa tota koska mä fanitin tätä ensin!", "Silloin kun mä aloin fanittaa tätä niin noi ei olleet tästä kuulleetkaan!".
Otsikko: Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
Kirjoitti: Ariathel - 15.10.2008 16:52:23
Naureskelin juuri pari päivää sitten, kun löysin tulostetun Ninielin ficin Perversioita ja angstia kaapin pohjalta. Luin sen ja edelleen oli ihana. Eka ficci, jonka koskaan luin, ikäraja taisi olla NC17 ja itelläni ikää jotain 12 tai 13 vuotta. Koska olin siihen aikaan erittäin huono tietokoneenkäyttäjä ja vielä huonompi tulostaja, mulla on niissä printeissä ekan Finfanfunin logo! Harmi, etten ollu tarpeeks tohelo tulostaakseni tekstiä sille keltaselle pohjalle.
Otsikko: Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
Kirjoitti: Zariendha - 19.10.2008 22:20:00
Mä olen ehkä vähän väärä henkilö kirjoittelemaan tänne, kun rekisteröidyin Finiin vasta vissiin vuosi sitten. Useamman vuoden ajan olin kuitenkin jo käynyt lukemassa topikkeja. Muistan hyvin keltaisen foorumin, ja eka lukemani ficci sieltä oli "Severuksen pikku ihme", jota jaksan hehkuttaa varmaan vielä dementoituneena vanhainkodissakin. Minä kutsun vieläkin erästä kaveriani munakoisoksi ja hän minua suolakurkuksi. :D

Sit muistan sen, että slashit ja hetit oli eri osastoissa, ja slashin osasto oli osuvasti nimetty Kielletyksi metsäksi. Ja silloin kirjoitettiin hirveästi Ron/Hermione-parituksella, mutta mä en jaksanut varmaan lukea yhtään sellaista ficciä, koska olin vitoskirjan luettuani varma, että ne saa toisensa kuitenkin lopussa. Mua on kiinnostanu aina enemmän semmoset epätodennäköiset parit. Niin, ja Remus/Sirius oli toinen hirveän suosittu.

Eikä silloin tunnettu sanaa AU. Nykyään taas tuntuu hassulta lukea mitään muita, kuin AU-ficcejä. Miten tää sit liittyy finin historiaan, no joo.

Otsikko: Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
Kirjoitti: Purple - 02.02.2009 01:06:47
Ohh, Ezboard. Löysin sen 2003 kesäkuussa ja rekkasin 2004 alussa. Sinä kohtalokkaana päivänä, kun ensi kerran finiin astuin, googlailin Draco Malfoyta (fanitin häntä jo ennen ficcailua, ei elämä), ja eksyin H/D-ficciin, rakastuin. Muistan sen hetken kuin eilisen, olin onnesta sekaisin, kun löysin kokonaisen foorumillisen jotain niin kivaa. Haha, ensi kesänä tulee 6 vuotta HP-ficcailua. (8 vuotta ficcailua kaiken kaikkiaan, eikä loppua näy, järkytys!) Keltaisessa finissä kävin tosi ahkerasti, vaikka en koskaan paljon kirjoittanutkaan. Ja tosiaan, se kaikkien rakastama pyörivä hymiö, ihana :D Tulee niin nostalginen ja haikea olo, kun lukee kaikkien muisteloita ja juttuja. En kyllä oikeastaan edes ajattele itseäni mitenkään vanhana finiläisenä. Ehkä siksi, etten ole ikinä jaksanut keskustella/kirjoitella paljon, ja itse kun en ole ficcejä julkaissut.

Ficcailijoista muistan niin hyvin SunLeen (luin paljon hänen ficcejään..), makisuken (muistaakseni hän kirjoitti erään D/G:n jota luin aina ihan onnessani, tai sitten muistan väärin xD), Vendelan (eikös hän kuvaillut aika tarkasti hevosia ja moottoripyöriä ficeissään, jos oikein muistan), Little Foxfiren (hänen Kaukana Kaikesta oli ensimmäinen HP-fic, jonka luin), Lizlego, malla, Granian Beag (rakastin hänen Malfoy-klaani juttujaan, kuten Valhalla nousee ja Okalinnut...), zsanya (ja hänen ihanan naurattavat H/D:nsä), BlueDelia, Dragon without wings, Niniel (hänen Kidutusta ja pelastusta ficcinsä on jotenkin niin syöpynyt mieleeni) ja niin edelleen, niin edelleen :D

Lainaus
ikävä kyllä varttuessa tietyn nuoruuden kiinnostuksenkohteet jäävät vähän taka-alalle kun mukaan tulee työ, ihmissuhteet ja muutenkin ehkäpä ihan kokonaan erilainen elämäntyyli. Lisäksi jotkut ovat jo löytäneet jo ne tietyt hyvät ystävänsä ensimmäisistä miiteistä ja tuntuisi vähän tyhmältä mennä tapaamaan toisiaan erikseen johonkin miittiin(mikä on kieltämättä vähän harmi, koska ainahan on varaa tutustua uusiin tyyppeihin, mutta eihän muiden tekemiset minulle kuulu! ;D). Toisaalta nykyään miiteissä käyn hirveän nuorta porukkaa(n. 13-16 -vuotiaita) verrattuna heihin ja vaikka iän ei sinänsä pitäisi mitään merkata niin 22 -vuotias opiskelija ei välttämättä tunne olevansa ihan samalla aaltopituudella 15 -vuotiaan Tokio Hotel -fanitytön kanssa ja olen kuullut että tällainen itsensä porukkaan liian vanhaksi tunteminen on vähän ahdistavaakin. ;)

Mutta löytyy meitä ikuisia teinejäkin xD Olen 20v opiskelija ja käyn ihan mielelläni miiteissä. Välillä on muutenkin niin teini olo, kun sitä edelleenkin fanityttöilee ihan hullusti joitain juttuja. Tulen kyllä muutenkin toimeen usein itseäni paljon nuorempien kanssa, johtuu ehkä siitä että itselläni on vain niitä nuorempia sisaruksia. No joo, tottahan se kyllä on, että ehkä joskus sitä itseään paljon nuoremman kanssa keskustellassa saattaa tuntea itsensä jotenkin vanhaksi, tai oikeastaan tunnen enemmänkin niin päin, että keskustelukumppanini on nuori. En jaksa ikinä ajatella, että olisin jotenkin liian vanha tms, olen aika lapsenmielinen :D Okei, taisi kyllä mennä jo vähän offiksi.

Nykyään ihmetyttää, että mistä ihmeestä näitä uusia Potter-faneja koko ajan putkahtelee, kun finikin vain kasvaa, mutta positiivistahan se vain on xD
Otsikko: Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
Kirjoitti: Skydust - 20.02.2009 16:40:50
Voi herram jumala, meinas kuulkaas itku tulla kun luin näitä ja muistelin :)

Minähän siis itse rekkasin itseni kakkos finiin joskus vuonna 2005 rakastuin sen lämpimään ilmapiiriin ja ficceihin. Muistan ensimmäisen ficcini, taisi olla joku H/D NC17, sain siitä sitten traumoja vähäksi aikaa, palasin vasta syksyllä takaisin. Muistan monia ficcejä joiden katoamista vieläkin harmittelen jne. mutta onneksi olen saanut osan tulostettua aikoinaan. Hah, joskus 2006 vuonna aina talvella istuin koneella lapaset kädessä ja toppavaatteet päällä (en siis ole aivan hullu, mutta entisessä tietokone huoneessa ei oikein lämmitys toiminut :P) ja luin ficcejä, voi sitä aikaa, vanhemmat tulivat välillä tarkistamaan että olinko seonnut kun nauraa räkätin tietokoneen ääressä :D

Tulihan noita ficcejä itsekin kirjoiteltua silloin kun minut vielä sou:na tunnettiin :) mutta nyt tosiaan on kakkosen kaatumisen jälkeen ensimmäinen kerta kun uuteen finiin jotain näpytän. Kaippa tähänkin foorumiin tottuu ajan kuluessa, mutta kaikki on vielä niin outoa ja uutta :D säikähdin kovasti kun en ollut vielä kirjautunut sisään, että minne kaikki korkeamman ratingin ficit ovat hävinneet :D

Mutta kyllä tänne kirjoittelu tunnostaa oudolta, kai siihen tottuu kun vauhtiin pääsee, jos pääsee :D kaikkea en tosissaan muistanutkaan, mutta kyllä muistia kummasti virkisti lukea näitä juttuja :) oikein sydäntä lämmittää :D mutta nyt alkaa mennä toisteluksi, joten kuittaan ja kiitän :)
Otsikko: Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
Kirjoitti: HannahM - 15.07.2009 21:39:15
Ah, miten ihana olo tulee kun lukee tätä. Fini ansaitsisi oman historiikin (peräänkuulutin sitä tuolla jo aiemmin) kaikkien draamojensa kanssa. Itse olen myös ollut aina näissä draamoissa paljon hiljaisempi, koska silloin kun rekkasin finiin en uskaltanut kommentoida juuri mitään, koska se oli eka foorumi, jonne rekkasin. Rumankaunis oranssi ulkoasu Wanhan Finin ajoilta on palanut verkkokalvoille kiinni. Se 'Aito ja Oikea' Fini jos multa kysytään. Muistan yhteishengen kohotukset ja kultareunustetut vannomiset, miten Finistä ei ikinä tule Vuotiksen kaltaista. Muista myös tuon Vuotishyökkäyksen hyvin. Ainakin nyt kun siitä muistutettiin. Tuo väliaikais-Fini oli myös hauska Lizillä (?) oli siellä sitä ihme ficciparodisointia Zsanyan kanssa ihmisten kirjoitustaidoista ja Liz ja Zsa taisivat olla kyllä netin parin kiistapari. :'D

Muistan myös sen, kun ihastuin H/Dhen ja sitä sai etsimällä etsiä, kunnes se sitten jossain vaiheessa ryöpsähti käsistä.

Välillä olen miettinyt, että onkohan täällä oikeasti ketään, joka muistaa mu wanhan Finin ajoilta, koska olen aina kiertänyt Finin kiistat kaukaa ja muutenkin ollut tosi hiljainen. :'D Kai...

Aww, nostalgin havina. Olen edelleen sen historiikin kannalla.
Otsikko: Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
Kirjoitti: Amy Malfoy - 15.07.2009 22:35:55
Riiku: Hih, ihanaa, että tuo Dracsuni on jäänyt jollekin mieleen... Joskus kolmisen vuotta sen jostain löysin, vein itselleni, enkä osaa päästää siitä irti (ja Dina hirttäis mut jos näkis mun avan vaihdon.. jessus sitä "huutoa" kun vaihdoin Edwardiin xD)

Itse jo tuolla sivuja taaksepäin muistelin, ihania aikoja tosiaan...
Itselläni on sen verran huono muisti, etten osaa yhdistaa kunnolla ficcejä ja kirjoittajia.. Mutta tuo Mary Sue on nyt jäänyt mieleen.. Ja Sun Leen aikoja sitten kirjoittamat ficit, jotka (vanhat ainakin) olen kaikki lukenut.. hui kauheeta xD

~Amy

(mitenniinoffiaEitasanmuutenollu!Toristappa!)
Otsikko: Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
Kirjoitti: Irian - 18.07.2009 04:31:03
Pakko kai minunkin on tänne kirjoittaa.

Muistan vain hyvin hämärästi keltaisen finin, taisin siellä pyörähtää parina omituisena kertana (haa, muistan kyllä sen pyörivän pään!). Varsinaisesti finiin rekkasin oletettavasti vuonna '05, invisioniin. Osallistuin keskusteluihin siellä täällä, luin ficcejä, kommentoin ja jossain vaiheessa rupesin kirjoittamaan itsekin. Finin irkissä kävin muutaman kerran ja joistain myöhäisistä öistä jäi muutamia juttuja mieleen, tosin ei kovin hyvin. Mutta jäi kuitenkin.
Miittailtuakin tuli pari kertaa. Ensimmäinen miittini taisi olla peräti Jyväskylässä, mutta kävin myös Helsingissä ja Tamperellakin. Muutamiin muihinkin suunnittelin lähtöä, mutta aina ne jäi. Loppuviimein eniten taisin käydä Helsingissä ja niissähän kävi sitten niin, että olin suurimmaksi osaksi vain tietyssä porukassa, tuttujen joukossa. Tämä taisikin olla suurimpia syitä, miksi lopetin miittailun.

Invisionilla ollessani tutustuin myös muihin finiläisiin ja osaan pidän edelleen yhteyttä. Tosin siellä esiinnyin eri nimellä, joten (toivon mukaan) kukaan ei osaa yhdistää minua sinne. Taisinpa jossain välissä hetken olla modenakin, tuli kuitenkin joskus vietettyä ylipaljon aika koneella ja varsinkin finissä.
Jossain vaiheessa hommasin sitten elämän (!!) ja jättäydyin suosiolla moden hommista pois. Pikkuhiljaa alkoi sitten jäädä koko finikin pois. Olikohan välissä reilun vuoden, ellei peräti kahdenkin, tauko finittämisessä. Toki aika ajoin kävin jotain katsomassa, mutta en juuri kommentoinut mihinkään mitään.

Ja toki muistan invisionilta vuotis-selkkauksen. Olin silloin jossain muualla, joten minulla ei ollut juurikaan käsitystä siitä, mistä oli kyse. Erinäisiä keskusteluja sieltä sun täältä löysin ja utelin muutamilta tutuiltani asiasta ja sain lopulta jonkinmoisen käsityksen asiasta. En ymmärtänyt koko asiaa, joten jätin sen omaan varjoonsa.
Finin katoamisen aikoihin en enää käynyt finissä. Mesessä kuulin kaverilta siitä ja taisin jossain vaiheessa käydä kurkkaamassa, mutta juurikaan itse katoamisen aikoihin en ollut finissä. Seuraava muistikuva onkin, kun fini oli jo kadonnut. Hetken etsin uutta finiä ja löysinkin sen jostain, mutta en keskittynyt siihenkään.
Ja tosiaan, nyt tuossa pari päivää sitten jälleen rekkasin itseni uudestaan finiin. En tunne tosiaan oloani kotoisaksi vielä täällä, mutta ehkä tämä tästä. Jotenkin tuntuu, että kaikki nimet, jotka vanhasta finistä jäi päähän, tuntuvan puuttuvan täältä. Muutamia tietenkin löytyy, mutta silti..

Irian
Otsikko: Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic
Kirjoitti: Zerica - 20.07.2009 13:50:32
Ihana topic! Tuli niin paljon muistoja mieleen, kun luin tämän läpi! :D

Minullekin se "Aito ja Oikea" Fini tulee aina olemaan Ezboardin keltainen foorumi. Joskus pitää ihan tarkoituksella käydä sitä fiilistelemässä ja lukemassa siellä jotain pätkiä niistä legendaarisista vanhoista ficeistä, joita siellä vielä on. Rekkauduin ekaan Finiin joskus syksyllä 2004 nickillä "cherry_tomato". ;D Myöhemmin nimi vaihtui, ja olin jonkin aikaa "metamorphosis". Ezboardin kaaduttua rekkasin sitten Fini2:seen nykyisellä nickilläni "Zerica", ja siitä lähtien tämä nimi on ollut käytössä.

Eka ficci, jonka luin, oli joku huumoripainotteinen Voldemortista kertova pätkä. Sitten törmäsin Zsanyan Mary Sue-ficciin, ja sen jälkeen ei ole ollut kahta puhetta siitä, mikä on elämäni suola ja tarkoitus. :D Kävin lukemassa silloisessa Tähtitornissa pari het-ficciä, ja muistan ajatelleeni, että ne olivat kamalan tylsiä. Ekan kerran, kun klikkasin itseni Kiellettyyn metsään ja aloitin lukemaan jotain H/D-ficciä, en ole slashista päässyt eroon. Se iski saman tien ja lujaa. :P

Muistan useita ficcareita vuosien takaa, ja moni onkin tähän topiciin jo listannut heistä suurimman osan. Kiivas H/D-keskustelu, Vuotis-hyökkäys ja muut dramaattiset tapahtumat, ekat miittailut ja vanhat offaus-keskustelut ovat myös syöpyneet muistiini varmaan ikuisiksi ajoiksi. ;D

Itse olen ollut käyttäjänä aktiivisimmillaan ykkös- ja kakkosfinien aikoihin. Yläasteen ysiluokka ja ammattikoulun/lukion ensimmäinen kuluivat lähinnä ficcejä lueskellen 24h/7. Olin niin koukussa ficcimaailmaan, että se oli ehdottomasti elämäni ykkösasia silloin. Niin monta kertaa olen yömyöhään nauranut ja itkenyt vedet silmissä tietokoneen ääressä ficeille ja keskusteluille finiläisten kanssa, että koskaan en niitä voi unohtaa. <3 Se oli kyllä niin parasta aikaa silloin!

Sitten kesällä 2006 aloin seurustella nykyisen avomieheni ja kihlattuni kanssa. Pää oli pyörällä ihastumisesta ja ajatuksiin mahtui vain tämä oma poikaystävä. Eleltiin vieläpä kaukosuhteessa, joten ikäväkin oli joka päivä ihan mieletön. Näiden takia finittäminen jäi pikku hiljaa enemmän ja enemmän taka-alalle. Opiskelukin alkoi vaatia veronsa, ja lopulta taisin olla melkein kokonaan katkolla Finistä vuoden 2007 ja suuren osan vielä vuodesta 2008.

Viime kesän ja syksyn tienoilla, kuin opinnot olivat ihan loppu suoralla eikä tarvinnut käydä koulussa eikä ollut töitä, aloin taas pikku hiljaa lueskelemaan ficcejä yhä enemmän ja enemmän. Rekkasin itseni uudestaan Finiin ja hurahdin taas täysin tähän ihanaan ficcimaailmaan. Nyt kun olen elellyt lähinnä työttömän arkea kotona, minulla on ollut taas aikaa paneutua lueskelemiseen sun muuhun. Olenpa jopa yhdessä miitissäkin saanut taas pitkästä aikaa käytyä! ;)

Saa nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta Fini tulee ihan varmasti aina olemaan ainakin jollain tapaa osa elämääni. Jos ei koko aikaa käytännössä, niin ainakin sitten muistoissa! :-*

- Zerica
Otsikko: Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic || vanhat kurp. yhtyk. muisteloon!
Kirjoitti: Nici - 21.08.2011 13:28:50
Pakkohan oli minunkin tulla tänne pällistelemään, kun satuin eksymään! En ihan kaikkia viestejä jaksanut lukaista, mutta itse olen pyörinyt Finin pauloissa kuutisen vuotta ja muistan erittäin hämärästi tuon keltaisen Finin. Ja ne pyörivät päät! Aivan legendaa. Siitähän puhuttiin jo invisionissa, että ne on pakkopakkopakko saada takaisin, vaikka ne kuinka silloin ärsyttivätkin. ;D

Lainaus
Minä rekkauduin silloin joskus kauan sitten (lue = vuonna 2005) invisionfreen Finiin, voi että, olin niiiiin ylpeä itsestäni, kun kirjoitin noin vain ilman mitään muistin läpikäyntiä tuon osoitteen joka ikinen kerta. Hitto, siitä on muuten kauan. Ikinä en näihin tzätteihin tai miitteihin osallistunut...
Minä myös. ^-^ Taisin jopa kerran käydä Finin chatissa, mutta kun siellä oli juuri silloin hirveä sota käynnissä, niin eihän minua mitenkään huomioitu, vaikka yritin väliin jotain sönkötellä. Jäi paha maku, kun en muutenkaan ketään tuntenut. :c

Mutta invision oli minullekin se "ainoa oikea" Fini, kun siellä tuli tutustuttua pelkän lukemisen sijasta myös keskusteluihin ja itse ficcejen kirjoittamiseen. Minulle on parhaiten invisionista jääneet mieleen Vanilla Malfoy, Anna-Liisa (Percy-pakkomielle<3), Voldemort, Lizlego, Zsanya, Adrielle, Vendela, Kalma, Malla... Hui, kun alkaa muistaa näinkin pitkän ajan jälkeen niin kauhiasi. Rakastin ainakin Lemona-Tätiä ja kaipaan sitä vieläkin! Plus tietenkin Adriellen (vitsi kun en muista nimiä) H/D-jutut. Ja zsanya! Paha piparipäivä, Mary Sue, Steppaava Voldemort, Jos ajat, älä ota (edes totuusseerumia) yms. Kaikkein makeiten olen kyllä tainnut naureskella Blumblumblum-sanoitusta ja kuunnellut Jari Sillanpäätä. :'D
Osan onnistuin kaivamaan koneelleni zsanyan ficeistä, mutta paha piparipäivä esimerkiksi on kadonnut. Ja sitten ikävöin pahasti (en muista olisiko ollut Vendelan tai Adriellen) Ron/Draco -ficciä. Se oli moniosainen ja todella ihana. Sitten ikävöin sellaista ficciä, missä Harry & kumppanit joutuvat tietämättään johonkin "kokeeseen", missä heidät on laitettu bb-malliin johonkin taloon, missä on Draco, Blaise, joku korpinkynsi ja ehkä Cedric? Se oli ainakin H/D -ficci. Hitsi kun en yhtään muista kirjoittajaa. Jossain kohtaa he kuitenkin tajusivat, että heidän kulkunsa on rajattu näkymättömillä rajoilla yms he olivat lasikulhossa tai jotain.

Invisionilla tutustuin myös yhteen tosi ihanaan kuopiolaiseen (1-2v. nuorempi kuin minä) tytsyyn, jonka kelmificcejä betailin. Nickiä en oikein tunnu muistavan, mutta nimi taisi olla Mirella tai joku vastaava. :o Kunhan tuli pohdiskeltua, jos hänkin olisi kaikkien mutkien jälkeen löytänyt Finiin takaisin, mutta en ole tuntunut törmäävän. Voi olla, että hän on unohtanut koko ficcimaailman. =)

Tuo Vuotis -selkkaus palasi mieleen vasta, kun luin siitä alun viesteistä. Muistan kyllä kuinka jotkut saivat banaania foorumilta (oliko se kuukaudeksi?) mutten koskaan sen pahemmin saanut mitään selkeyttä, vaikka yritin kaikin keinoin kaivaa esille, mitä oli oikeastaan tapahtunut. Vihaisia kyllä oltiin ja jotain tuhmaa oltiin menty tekemään - aijai Finiläiset ;)

Taisi mennä nyt jo hieman offiksi, mutta saanhan kysellä vielä sen verran, ettei kenelläkään sattuisi olemaan Lemona-Tädin ansiota koneella? Olin niin rakastunut siihen invisionilla, ettei ole tosikaan. Enkä ollut ainut!

Okei, offi huspois hukkaan. Arkusta en pahemmin pitänyt ja invisionfreen kaaduttua itseltänikin jäi monta rakasta ficciä häviksiin, joita sitten peräänkuulutin arkkufinissä, mutta (ylläripylläri) kukaan ei ollut niistä niin paljoa pitänyt, että olisi koneellensa lataillut. Ystäväni oli kyllä yhden tulostanut ja yksi minulla taisi olla koneella. Noh, anyways, ehkä minun pitää lopettaa tämä viesti tähän, ettei tule jotain sanktioita ylipitkästä jaarittelusta. Pahoittelen, jos tästä koituu jollekin mielipahaa tai silmäkipuja. ::)


Nici

//muoks. Miksi muistin, että väliaikainen Fini olisi ollut arkussa? Taidan olla hieman hukassa taas?
Otsikko: Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic || vanhat kurp. yhtyk. muisteloon!
Kirjoitti: Luci - 22.08.2011 12:07:37
Pakko kyllä nyt myöntää, että ottaessani ensikertaa kontaktia finiin surffailin sivuilla vain päivän tai pari, enkä edes rekannut koskaan foorumille, sillä se oli liian ärsyttävän keltainen. Muistan miettineeni, että miten kukaan jaksaa mitään tommosta. Milloinkohan se oli, en yhtään muista, mutta ei siinä kauaa mennyt kun löysinkin jo tuon vihreän finin. Olin varmaankin jotain 10-12-vuotias silloin.

Kakkosfiniin rekkasin aika pian sen synnyttyä mutta eka fini-nikki ei vaan muistu mieleen. Zsanya on jäänyt tottakai mieleen ja kyllä se Mary Sue tekee sen taas taisi olla eka ficci minkä luin kokonaan. Mieleenpaainuvia hahmoja foorumilla oli myös Anna-Liisa ja Sun Lee ficciensä kautta. Itse lähinnä lueskelin vain omassa hiljaisuudessani enkä juurikaan kommentoinut ficcejä tai osallistunut keskusteluihin. Erinäisiä draamatapauksia muistuu kuitenkin mieleen, vaikken niihin koskaan osallistunutkaan.

Myönnän, finittäminen oli jäänyt hieman tauolle ja seuraavan kerran sivulle tullessani järkytys oli pienoinen. Finiä ei enää ollut, sen kaikki sisältö oli kadonnut. Muistan olleeni lähes paniikissa kun aloin miettimään, että missähän fini mahtaa olla. Hetken googlailtuani tämä uusin arkussa toimiva fini löytyi. (2.5 jäi minulta kokonaan näkemättä ja täten myös kaikii se yhteishenki :/) Rekkasin sisään ja aktivisoiduin hieman entisestä. En ole varma montako tunnusta minulla on tälle arkun finille ollut parinkin tauon vuoksi, mutta 2009 vuonna vasta olen alkanut kommentoimaan ja keskustelemaan.

Yhä olo finillä tuntuu joskus vähän ulkopuoliselta antisosiaalisen käytökseni takia, mutta ylpeänä voin kuitenkin muistella teidän riitojanne ja omia hiljaisia mielipiteitä :)
Otsikko: Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic || vanhat kurp. yhtyk. muisteloon!
Kirjoitti: rosepearl - 08.10.2012 02:46:18
Pari päivää sitten löysin taas Finin. Rekisteröidyin joskus 2005-2006? invisioniin, muistan kuinka lämminhenkinen ks. paikka oli, luin ficcejä (lempiparitukseni on ollut aina Draco/Hermione!) ja kommentoin, myöhemmin kirjoitin itsekin muutaman... Harmi, ettei minulla ole enää niitä missään. Muistan käyttäjistä Scarlettin, muistan aina millaiset hiukset hänellä oli! Saran, hän ei ikinä suostunut kertomaan oikeaa nimeään, Anna-Liisan... ja olikohan vielä Kotitonttu? Hänellä oli aivan ihana käsiala! Apua, en nyt muista sekoitanko ihmisiä. Kävin pari kertaa miiteissä, joissa tutustuin muutamaan ihmiseen. Silloin nimeni oli Better, aikaisemmin Pop, en tiedä muistaako kukaan.. :D Minusta oli niin ihanan nostalgista löytää taas tämä paikka! Odotan, että saisin alkaa kirjoittamaan jotain (kunhan keksin). Tuntuu, että muistelmani jäi nyt kamalan lyhyeksi, en osaa pukea sanoiksi nyt kaikkea, mitä on mielessä, olen täällä ihan tippa linssissä, haha :D.
Otsikko: Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic || vanhat kurp. yhtyk. muisteloon!
Kirjoitti: Fiorella - 11.10.2012 13:46:12
Tervetuloa takaisin, rosepearl! Toivottavasti innostut ja aktivoidut taas kirjoittamaan! :)
Otsikko: Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic || vanhat kurp. yhtyk. muisteloon!
Kirjoitti: Angelina - 11.10.2012 23:38:31
En tajua miten en oo aikasemmin lueskellut tätä topaa! Ihan uskomatonta...

Joka tapauksessa löysin ensimmäisen kerran tieni Finiin muistaakseni jonkun (kenties Sun Leen?) kotisivujen kautta. Ensimmäiset ficcikokemukseni olivat tyyliin PG-13 Harry/Hermione, sekä pari korkeamman ikärajan hettiä ja femmeä. Suoraan pahoille teille siis ;D Oon pyörinyt kakarasta asti mukana, olin jo keltaisessakin Finissä, vaikka en aina niin kovin aktiivisena. Aluksi luinkin kaikenlaisia ficcejä, mutta hyvin pian löysin sen ihkaoman OTP:n, Drarryn, ja sillä tiellä ollaan edelleen ^^.

Invisionilla tuli munkin pyörittyä eniten ja silloin taisin lueskella eniten ficcejäkin... Että mua sitten ketutti kun se räjäytettiin, mutta onneksi uus paikka saatiin nopeesti pystyyn. Tännekin rekkasin samantien, mutta pidin useamman vuoden tauon finittämisestä, ennen viime vuoden paluuta. Invisionin kautta muuten tutustuin ihanaiseen Doryyn, joka oli yhtä pesunkestävä H/D-fani. Muita tuttavuuksia ei ole oikein tullut hankittua, kun en ole miiteissäkään uskaltautunut käymään. Monta nickiä ja tyyppiä on kuitenkin painunut mieleen.

Anteeksi hyvin sekava viesti, mutta aww tää on sitten ihana topa ♥
Otsikko: Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic || vanhat kurp. yhtyk. muisteloon!
Kirjoitti: Fantasmagoria - 17.11.2015 19:04:00
Arvoisat vanhat kurp.! Olen ollut pitkään flunssassa ja käyttänyt sen ajan lukemalla vanhoja tyttökirjoja ja fandom-juttuja, kuten jokaisen asiallisen kolmikymppisen kuuluu. Näin eksyin luonnollisesti lukemaan fanfictionia, johon en ole muuten muutaman vuoteen koskenut. Ajattelin jakaa iloksenne löytöni. Onnistuin nörttitaidoillani kaivelemaan esille vanhan Finin alkuperäisen urlin ja kun lykkäsin sen Internet Archiveen, löysin joitain tallennuksia Ezboardin Finistä. Mikä nostalgiahetki!

Tässä siis osoite: https://web.archive.org/web/20040701000000*/http://pub33.ezboard.com/bfinfanfun (https://web.archive.org/web/20040701000000*/http://pub33.ezboard.com/bfinfanfun) Foorumi ei tokikaan ole tallentunut tuonne täydellisesti. Joistain keskusteluista on tallentunut vain eka sivu, jotkut eivät näy ollenkaan. Kannattaa katsoa läpi kaikki Internet Archiven tallennuskerrat eri vuosilta, jos jokin hakemasi sivu ei tietyssä tallennuskerrassa toimi. Vaikka vain ekat sivut toimisivat, se usein riittää siihen, että ficci on luettavissa. Itse löysin ties kuinka monta jo iäti kadottamakseni luulemaani ficciä. Oli myös sydäntälämmittävää löytää omia tekstejä ja niiden kommentteja. Omat tekstini ovat minulla itselläni kyllä tallessa, mutta kivojen kommenttien menettäminen Ezboardin kaatumisen myötä harmitti aikoinaan tosi paljon.
Otsikko: Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic || vanhat kurp. yhtyk. muisteloon!
Kirjoitti: Ricolette - 21.01.2017 10:20:46
Huh, lähes kymmenen vuotta sitten aloitettu vanhat kurpat -topic, äää miten vuodet vierii ja muuta kliseistä.

Olipas ihana lueskella tätä! Ja kiitos Fantasmagorialle wayback-linkin laittamisesta! Keltainen fini oli mulle se ainoa oikea, väli-finiin en tainnut laittaa enää kuin yhden ficin. Oon joskus tuota keltaista finiä selaillukin, mutta tuolta waybackin kautta löytyi aika paljonkin säilynyttä. Niiiiin nostalgista, ettei mitään rajaa. Huh. Harmi, ettei omien ficcieni kommentteja ole säilynyt, koska niiden menettäminenhän finien kaatumisessa on eniten harmittanut. Mutta oli hauska lueskella muiden juttuja!  Kommenteissa oli jotenkin tosi rento meininki. :D Offailu näyttää kuuluneen kuvioon täysin. Sillä tavalla ihmisistä tulikin jotenkin tuttuja. Täällä on mainittukin ne tutut nimet, joita itsekin ikävöin, lisäksi mieleen on jäänyt sellainen nimimerkki kuin titiuu.

Ja oliko Pops ennen Popka? Olitko sä mun beta? :D
Otsikko: Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic || vanhat kurp. yhtyk. muisteloon!
Kirjoitti: unihukka - 16.03.2017 17:52:06
Fantasmagoria ;D Hyvä kommentoida näin parin vuoden viiveellä, mutta ei voi olla totta! Olen nyt kyllä perin juurin järkyttynyt siitä, että minunkin muinaisia ficcejäni on tuolla tallessa. Pitäisihän se tietää, että jos jotain laittaa internetiin vuonna 2003, se on siellä ikuisesti. Itselläni kun on tapana hävetä omia vanhoja (ja vähän uusiakin) kirjoituksiani siinä määrin, etten ole säilyttänyt niistä ainuttakaan. Muistot tuolta ajalta ovat kuitenkin pääosin rakkaita, joten pitääpä paremmalla ajalla käydä fiilistelemässä vielä lisää tuota keltaista finiä (ja muiden vanhoja ficcejä). Minä en muistaakseni muissa fineissä paljon pyörinytkään, kuin siinä alkuperäisessä.
Otsikko: Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic || vanhat kurp. yhtyk. muisteloon!
Kirjoitti: Karvalakkirakastaja - 25.03.2017 10:15:22
unihukka, haa! Sulla oli tuolla ficcejä, joita en ole ehtinyt kommentoida ja joista tykkään. En tosin muista onko noi olleet uudemmassakin Finissä ja olenko kommentoinut niitä siellä, koska mulla on järjettömän huono muisti, muttei noissa ole mitään hävettävää.  :) Mä häpeän enemmän uusia tekstejäni. Vanhat tekstit on huvittavalla tavalla kömpelöitä ja niille voi naureskella silleen vähän lämpimästi, että se oli sitä aikaa. Uudet tekstit sen sijaan on vaan yksinkertaisen huonoja.

//Itse asiassa tuolla on paljon muiden tekstejä, joita nyt arvostaisi eri tavalla kuin ennen.  :o :o
Otsikko: Vs: Historian lehtien havinaa eli nostalgia-topic || vanhat kurp. yhtyk. muisteloon!
Kirjoitti: flawless - 31.10.2017 12:36:57
Mun oli pakko avata tämä topic, kun tajusin että oon ollut Finissä jo kymmenisen vuotta, vähän ylikin. Hui. En oo ihan niin vanha Finipieru kuin jotkin teistä (<3) mutta hurjaa ajatella, että oikeesti vuosikymmenen on tällä foorumilla pyörinyt. Oon ollut silloin kyllä aika kakara, joten edelleen kiitän onneani että mulla on ollut useita tunnuksia ja mun ihan kaikista vanhimmat ja kauheimmat viestini eivät ole jäljitettävissä :D Jotkut aikaisemmin puhui että invisionfreen Fini oli heille se ainoa oikea, ja pakko sanoa että sama täällä. Sitä aiemmassakin Finissä kyllä pyörin mutta en oo varma olinko koskaan sinne rekisteröityneenä, en välttämättä.

Mun rakkain Finimuisto on edelleen se, kuinka pienenä ja viattomana pikkuflawina lueskelin invisionfreessä erästä Oliver/Marcus-ficciä, joka oli hyvin K-18 settiä. Siinä oli astetta ronskimman pornon lisäksi ulosteleikkejä ja kaikenmaailman sadismia (tekstin nimikin oli muistaakseni "En ole sadisti, mutta") ja kauhistuneena lopetin sen lukemisen kesken enkä tullut Finiin viikkoon :D Muistaakseni kahdesti yritin sitä lukea loppuun asti, mutta molemmilla kerroilla oli jossain vaiheessa pakko klikata ruksia. En ole edelleenkään koskaan kokenut sellaista kuvotusta ja kauhistusta kuin tuota lukiessani, joten varsin onnistunut teksti oli kyllä siinä mielessä. Mä haluaisin ihan kauhesti lukea sen nyt uudelleen ja katsoa, olisiko se nyt paatuneena enää niin kamalaa luettavaa, mutta en ole sitä enää onnistunut löytämään vaikka olen ficinetsintätopsussa huudellutkin. Kai se jää yhdeksi elämän suurista mysteereistä.

Mulle nostalgisinta Finiaikaa oli tämän Finin kulta-aika, kun foorumi oli aktiivisuutensa huipussa ja täällä tapahtui kauheasti kaikkea. Draamat oli dramaattisempia ja kaaos kaoottisempaa. Oli Twilight, Pansy rölläämässä, räpellystopsu ja natsiavat, insidedraama, kaikkea mahtavaa. Voi niitä aikoja.