Finfanfun.fi

Vapaa keskustelu => Saivartelija => Aiheen aloitti: Avaruuspiraatti - 28.02.2020 22:04:40

Otsikko: The Sims
Kirjoitti: Avaruuspiraatti - 28.02.2020 22:04:40
Lainaus
The Sims on Maxisin ja The Sims Studion kehittämä ja Electronic Artsin julkaisema simulaatiopelisarja. Pelisarjaan kuuluu neljä peliä: The Sims (2000), The Sims 2 (2004), The Sims 3 (2009) ja The Sims 4 (2014).

Pelisarjan ideana on luoda perhe, josta pelaajan kuuluu huolehtia. Jokaisen pelihahmon perustarpeet (kuten nälkä ja sosiaalisuus) pitää täyttää.

Eli puhetta tästä iki-ihanasta ja jo parin vuosikymmenen ajan meitä ilahduttaneesta pelisarjasta! Oletko pelannut jokaista peliä vai onko sinulla Se Yksi Suosikki, jota et vaihtaisi muuhun mistään hinnasta? Mikä on sinun lempipelisi sarjasta? Millainen on pelityylisi? Mitä pelisi perheille kuuluu tällä hetkellä?

Pääsarja:
The Sims
The Sims 2
The Sims 3
The Sims 4

Spin-offit:
The Sims Online
The Sims Stories
The Sims Carnival
The Sims Medieval
The Sims Social

Muut:
MySims
The Sims FreePlay
The Sims Mobile
Otsikko: Vs: The Sims
Kirjoitti: Aurinkolapsi - 28.02.2020 22:12:00
Haluaisin kovasti hankkia nelosen kaikkine hienouksineen! Mutta olen köyhä jne. Minulta löytyy kyllä kolmonen jostain pölyttymästä (eihän vaan, Originista.), mutta en ole sitä koskaan oikein edes pelannut.

Mutta ai että. Kyllä se kakkonen on vaan se rakkaus. Ykköstä pelasin vähän joskus lapsena, mutta jo ala-asteella meillä oli kavereiden kesken kakkoset tulilla :----D Muistan myös, kun hiivin aina naapurissa asuvan enoni koneelle pelaamaan sitä! Minulla on myös se kaikkine lisäreineen että kamasetteineen, kun EA sitä antoi ilmaiseksi joskus kun tuki loppui tai jotain, ainakin nelonen oli muistaakseni juuri tullut?

Rakastan tosi paljon talojen rakentelua ja sisustamista, mutta tykkään myös tosi paljon tehdä erinäköisiä simejä! Sitten se itse simeillä pelaaminen jää vähän epähuomioon :---D Toki teen sitäkin, mutta monesti olen kyllästynyt ja käyttänyt vaan koodeja siihen, ettei tarvitse huolehtia niistä simeistä mitenkään ja voi vaan pelata kaikkia suhdesotkuja tai keskittyä noituuteen :----D Ai että, nyt ihan tekee mieli pelata taas! Olenkohan muistanut ladata tuota tälle uudelle konelle, pitää mennä tsekkailemaan uwu

/AINIIN :------D Muistan kun joskus alakoulun parhaan ystävän kanssa tehtiin joku yksinäinen naissim, joka sitten pokaili miehiä jotka se "tappoi" eli no, joko teljettiin ne johonkin 2x2 koppiin, hakattiin moveobjectsilla se täyteen niitä valkoruukkuisia muovikasveja ja niitä jotain hienoja liekkikoristeita ja sitten poltettiin se koko paska tai sitten tottakai se perus uima-allas ilman tikkaita niksi :------D Lopulta se koko tontti oli täynnä hautakiviä ja tehtiin nätti hautausmaa, missä tämä nainen sitten asusteli niiden tuhannen haamumiehensä kanssa :-----D sos
Otsikko: Vs: The Sims
Kirjoitti: Avaruuspiraatti - 28.02.2020 22:21:54
Lainaus käyttäjältä: Aurinkolapsi
Mutta ai että. Kyllä se kakkonen on vaan se rakkaus.
Tämä!! Kakkonen oli eka Sims-peli, jota koskaan pelasin, ja oon kyllä kuluttanut siihen varmasti satoja tunteja aikoinani. Mullakin oli kaikki lisäosat siihen ostettuna, paria kamasettiä en tainnut koskaan hankkia.

Lainaus käyttäjältä: Aurinkolapsi
Minulla on myös se kaikkine lisäreineen että kamasetteineen, kun EA sitä antoi ilmaiseksi joskus kun tuki loppui tai jotain, ainakin nelonen oli muistaakseni juuri tullut?
Eikä! Miten olen missannut tällaisen tilaisuuden!!

Apua, kaikki suhdesotkut on kyllä Simsissä ihan parhautta ;D Nuorempana pelasin "kunnollisemmin", mutta nykyään kehittelen ties mitä draamoja simeilleni. Ehkä olen kasvanut sitten vähän kieroon, ken tietää... Itse oon tykästynyt tässä viime viikolla rakentamiseen enemmän kuin yleensä! Ikinä en tykännyt rakentaa taloja, se oli mulle se "pakkopulla", mikä liittyi peliin, mutta nyt kun oon kattellut erilaisia talonrakennustutoriaaleja, niin nyt jopa tykkään tehdä taloja! Hurjaa.

Mites, pelaatteko muut erilaisia haasteita? Mä tykkään aina pelaa perheilläni Legacy Challenge (https://www.simslegacychallenge.com/the-sims-4-legacy-challenge-rules/) -haasteen tyyliin, eli samaa perhettä pelataan tietyin säännöin kymmenenteen sukupolveen asti. En itse ikinä kerää pisteitä tai pitäydy tiukoissa säännöissä orjamaisesti, mutta tykkään niistä raameista, joita se peliin asettaa!

Ja sitten: Onko kukaan muu pelannut The Sims: Medievalia tai jotain toista spin-off peliä? Mä tykkäsin tosi paljon Medievalista, vaikka siinä se gameplay olikin toooosi paljon erilaisempi kuin olin normi Sims-peleissä tottunut. En tosin siihen innostunut samalla tavalla kuin Sims 2:een ja Sims 3:een, mutta kyllä senkin äärellä vietti monia kymmeniä tunteja!

Voisin oikeestaan listata kaikki sarjan pelit ja spin-offit ekaan viestiin.

// Ja hei!! Kertokaa nykysistä perheistänne!! Haluan kuulla Sims-draamaa ;D
Otsikko: Vs: The Sims
Kirjoitti: summerblue - 28.02.2020 22:23:20
Voi ei :D Tiedättekö, en ollut ajatellut tätä peliä kuukausiin ennen kuin näin tämän keskustelun.

Koen, että itselläni Sims on jäänyt vähän taka-alalle, koska vaikka pelistä paljon pidänkin, niin on monia muita kiinnostuksen kohteita, jotka menevät sen ohi. Muistan pelanneeni Simsiä ekan kerran parhaiden kavereideni (kaksoset) luona vuoden 2002 paikkeilla (Onko se niin vanha :D?). Oma pelityyli on ollut aika sekalainen. Tykkäsin jossain vaiheessa rakentaa sukupuuta, edetä sukupolvesta toiseen. Minusta on hienoa, kun jotkut rakentavat oikein monimutkaisia tarinakokonaisuuksia Sims-pelissä. Toki olen vuosien mittaan tappanut hahmoja, jotka ovat tulleet ärsyttäviksi ja sekin on ihan perus kuvio, että sillä yhdellä hahmolla on lapsia noin kymmenen eri Simin kanssa ja tyyppi pettää pitkin kyliä.

Mulla on eniten lisäosia varmaankin kolmoseen. Nykyinen läppärini on tarpeeksi hyvä ja laadukas omiin tarpeisiini, vaikka se vanha onkin, mutta olihan se pettymys, kun tässä on vääränlainen näytönohjain ja kone ei pyöritä Sims kolmosen lemmikit-lisäosaa. Muistin tässä nyt viime vuonna ostaneeni myös Sims nelosen, kun halusin sitä kokeilla :D Ehkä nostalgisoin kuitenkin itse eniten kakkosta. Kakkosessa, kolmosessa ja nelosessa on kaikissa hyvää, mutta itse koen, että ne uudemmat pelit ovat jo vähän liian täynnä kaikea pientä näpertämistä ja säätämistä. Ei kerta kaikkiaan vain ole aikaa siihen kaikkeen tekemiseen.

Aurinkolapsen viestissä oli tuttuja juttuja :D Juuri tuo, ettei jaksa huolehtia niistä pikseli-ihmisistä, vaan keskittyy mieluummin siihen tavoitteeseen, joka kulloinkin kiinnostaa.
Otsikko: Vs: The Sims
Kirjoitti: Aurinkolapsi - 28.02.2020 22:28:51
Ei minulla ole tällä koneella ollenkaan Simssiä!! Minä kurja! Kertokaa minulle että pitäisikö minun ladata tämä suomeksi, koska nostalgia-arvo vai englanniksi, koska kaikki muutkin pelit on englanniksi ja siinä on sen lisäksi muita englanninkielisiä elementtejä, vaikka sen suomeksi vääntäisikin :---D Also modit on yleensä englanniksi, jos jaksan jotain isompia latailla.
Otsikko: Vs: The Sims
Kirjoitti: Avaruuspiraatti - 28.02.2020 22:36:37
Lainaus käyttäjältä: summerblue
Minusta on hienoa, kun jotkut rakentavat oikein monimutkaisia tarinakokonaisuuksia Sims-pelissä.
Mun on tähän pakko tarttua ja linkata yksi Sims-tarina, jota luin nuorempana  (apua, siitäki yli kymmenen vuotta). Tämä Tavastin suvun hurjat vaiheet (taitaisi olla K-18) (http://legacytavast.blogspot.com/) oli ehdoton lempparijuttuni niihin aikoihin, kun olin fanaattinen Sims 2 -fani, ja kävin siellä aina säännöllisin väliajoin tarkistamassa, josko olisi tullut lisää luettavaa :D En ole tätä lukenut sen koommin, mutta ehkä pitäisi palata tarinaan, josko se nostaisi nostalgisia fiiliksiä.

Lainaus
Kakkosessa, kolmosessa ja nelosessa on kaikissa hyvää, mutta itse koen, että ne uudemmat pelit ovat jo vähän liian täynnä kaikea pientä näpertämistä ja säätämistä.
Fiilaan tätä. Tuntuu vähän pahalta, että tosi iso osa pelistä jää kokematta, koska tykkään pysyä niissä omissa pelirutiineissani :D Mutta ehkä se ei haittaa, jos pelistä kerta iloa saa. Tuntuu, että neloseen mentäessä ne palautti vähän kakkosen tuntua, erityisesti kun maailma on paljon pienempi ja rajatumpi. Tykkäsin kolmosessa tosi paljon siitä avoimuudesta, joten vähän sekin ehkä alkuunsa työnsi pois nelosen parista :o

Lainaus käyttäjältä: Aurinkolapsi
Ei minulla ole tällä koneella ollenkaan Simssiä!! Minä kurja! Kertokaa minulle että pitäisikö minun ladata tämä suomeksi, koska nostalgia-arvo vai englanniksi, koska kaikki muutkin pelit on englanniksi ja siinä on sen lisäksi muita englanninkielisiä elementtejä, vaikka sen suomeksi vääntäisikin :---D Also modit on yleensä englanniksi, jos jaksan jotain isompia latailla.
Suomeks tietenkin!!!
Otsikko: Vs: The Sims
Kirjoitti: Aurinkolapsi - 28.02.2020 23:00:56
Suomella siis mennään!

Pakko sanoa tuosta kolmosesta, että ehkä suurin syy miksi en koskaan siihen oikein päässyt sisään on se, että kaikki tapahtuu samaan aikaan? Tykkäsin kakkosessa siitä, että kun pelaat tietyssä paikassa niin kaikki muut on sitten paussilla! Ymmärrän kanssa tuota, että jää paljon kokematta, kun on tottunut johonkin tiettyyn. :---D Minulla kakkosessa harrastukset, kaupat ja lomamatkat vähän jäivät kun metsästin aina vaan niitä yliluonnollisia hahmoja! Metsästin, siis, etsin ja ystävystyin heidän kanssaan. Yliopisto oli minusta ehkä paras lisäosa yhdessä vaiheessa, kun tykkäsin niin kovasti laittaa simit pänttäämään täydellisiä todistuksia varten. :------D

Pakko muuten sanoa sitä, että vaikka en muuten pysty kuluttamaan mitään mediaa, missä on pettämistä (oli se sitten tv-sarjat tai ficit) niin Simsissä taas se on ihan parasta draamaa, kun joku pettää aviopuolisoaan noin kahdentoista eri tyypin kanssa, joista puolet päätyy raskaaksi. :----D En tiedä mikä siinä on! Toki kaikki muutkin ihmissuhdedraamat ovat ihan herkkua!

Legacy Challengea olen joskus yrittänyt, mutta äh. Jotenkin inhoan pelata ihan ilman koodeja :---D Voisin joskus kyllä koittaa sellaista armollisempaa versiota missä en laskeskele niitä pisteitä! Että ihan vaan yritän pelata sen 10 sukupolvea läpi. Sukupolvista sukupuihin -- minun pitää joskus muistella minun rakkaimpia sukuja ja tulla kertomaan niistä! Muistan sellaisen, missä rakensin ihan kunnon sukupuun varmaan kymmenen eri perheen välille :---D Niitä omia simejä oli aivan tolkuton määrä ja sitten pikkuhiljaa rakensin niitä eteenpäin uusien sukupolvien myötä! Voi että kun en muista kunnolla.

Modaatteko te/oletteko modanneet Simsiä paljon tai vähän? Minulla oli joskus ihan kasapäin kaikenlaisia modeja CASiin ja peliä helpottamaan ja tottakai kaikkia ihania tapetteja ja lattioita ja huonekaluja ja koriste-esineitä :---D Pitää varmaan alkaa taas ettimään niitä, mutta sitten siinä menee se vähintään kuusi tuntia kun niitä etsii ja asentelee!
Otsikko: Vs: The Sims
Kirjoitti: mursuhilleri - 28.02.2020 23:04:03
Voi että! Sims-pelit ovat iso osa mun lapsuutta ja teiniaikaa. Ensimmäisenä olen pelannut joo sims kakkosta, mutta kyllä se kolmonen on ikuisesti mun suosikki! Mulla on siihen melkein kaikki lisäosatkin. Nelosen tietty ostin, kun se ilmestyi, mutta en ole siitä samalla tavalla innostunut. Pelaan nykyään kuitenkin nelosta, koska se ei lagaa yhtä paljon kuin kolmonen :D

Mun pelityyli on sukupuun kasvattaminen - ollut aina. Ennen pelasin vaan koodeilla ja tein miljoona lasta ja jokaiselle lapsellekin miljoona lasta. Enää en! Nykyään tykkään kyllä kasvattaa sukua, mutta en ole enää vuosiin käyttänyt koodeja. Tykkään hirveästi pelata samalla perheellä niin pitkään kuin mahdollista, monta sukupolvea pelaten. En hirveästi aiheuta draamaa mun simeille, koska kiinnyn niihin liikaa enkä halua aiheuttaa mitään ikävää mun rakkauslapsille!

Lainaus
Modaatteko te/oletteko modanneet Simsiä paljon tai vähän?
En ole koskaan ladannut ainoatakaan modia peleihini! En simssiin, enkä muihinkaan. En tiedä olenko outo, mutta ajatus vain tuntuu kummalliselta.
Otsikko: Vs: The Sims
Kirjoitti: Kiirsu - 28.02.2020 23:08:03
Lainaus käyttäjältä: Aurinkolapsi
Pakko sanoa tuosta kolmosesta, että ehkä suurin syy miksi en koskaan siihen oikein päässyt sisään on se, että kaikki tapahtuu samaan aikaan? Tykkäsin kakkosessa siitä, että kun pelaat tietyssä paikassa niin kaikki muut on sitten paussilla!
Kolmonen on taas minun lemppari juuri tästä syystä  ;D En ole oikein nelosesta innostunut, koska olin kauhean pettynyt, kun siinä ei ollutkaan sitä mahdollisuutta. Rakastan sitä vapautta ja sitä miten se koko naapurusto on minun leikkikenttä. Ja toisaalta tykkään siitä että samalla tapahtuu asioita, jotka ei ole täysin minun kontrollissani. Tämän takia annan välillä pelin pelata itsekseen enkä tee mitään, jotta tulee hauskoja käänteitä.
Otsikko: Vs: The Sims
Kirjoitti: mursuhilleri - 28.02.2020 23:12:04
Kyllä, juurikin tuosta Kiirsun mainitsemasta asiasta minäkin pidän sims kolmosessa! Pidän siitä, että naapuruston lapset kasvaa, ja niistä tulee sit mun lapsille kumppaneita. Ja tekee lapsia samalla kun minä teen niin sit myös mun lasten lapsilla on potentiaalisia kumppaneita :D
Otsikko: Vs: The Sims
Kirjoitti: Avaruuspiraatti - 28.02.2020 23:13:50
Mäkään en ole koskaan modeja ladannut tai itse koettanut luoda :D Joitain ei-virallisia vaatteita kyllä latasin kakkoseen (onko ne modeja?? oon ihan noob), mutta muuten en ole minkään sellaisen kanssa uskaltanut säheltää. Rikkoisin vielä koko koneeni ;D Oon kyllä ajatellut, että haluaisin ladata teiniraskausmodin neloseen, koska HALUAN DRAAMAA ja teiniraskauden. En vaan tiedä, miten modeja asennetaan, enkä tiedä, uskallanko mennä sotkottamaan peliäni ihan käyttökelvottomaksi :p

Siiiiiiiiis. Minä en oo koskaan käyttänyt mitään koodeja :D Tietty motherlodee ja kachingia, mutta mitään muuta en. Mun pelko sen suhteen, että rikon pelini, on ollut niin tiukassa ;D Tosin nyt nelosella rakennellessani oon käyttänyt moveobjectsia, niin saa söpösti järkättyä huonekaluja ja koristeita!!

Lainaus käyttäjältä: Kiirsu
En ole oikein nelosesta innostunut, koska olin kauhean pettynyt, kun siinä ei ollutkaan sitä mahdollisuutta.
Joo, tämä!! Mä olin ihan super yllättynyt, kun avasin nelosen ekaa kertaa ja se kaupunki oli pieni nyhverö parilla typerällä tontilla, joiden välillä ei voinut edes vapaasti liikkua :D Nyt siihen on jo vähän tottunut, mutta olihan se aikamoinen pudotus kolmosen jälkeen... Itsehän ostin kolmosen ihan vain siksi, että siinä oli avoin maailma. Muuten olisin luultavasti pelannut kakkosta hamaan tulevaisuuteen.

Lainaus käyttäjältä: mursuhilleri
En hirveästi aiheuta draamaa mun simeille, koska kiinnyn niihin liikaa enkä halua aiheuttaa mitään ikävää mun rakkauslapsille!
Aws, samaistun kans tähän hahmoihin kiintymiseen! Enää en kyllä kiinny niihin samalla tavalla kuin ennen. Mutta muistan ihan tosi elävästi vieläkin, kun mun ihka ensimmäinen simini koskaan kuoli. Mä taisin jopa tirauttaakin silloin :D Voi pientä piraattia...
Otsikko: Vs: The Sims
Kirjoitti: Varjokulkija - 29.02.2020 00:00:31
Aurinkolapsen innoittamana pakko tulla tänne ihmettelemään, että kuinka ei koskaan ole tullut pelattua simsiä!! Sehän on konseptina ihan loistava, mutta ehkäpä kyse on loppupelissä makuasioista :D

Hahmon luontia pidemmälle en koskaan ole päässyt, sitäkään en muista että missä osassa me niitä silloin tehtiin tylsyyttämme, Auri? No joka tapauksessa, ehkä se aika vielä koittaa että minutkin saadaan innostumaan tästä
Otsikko: Vs: The Sims
Kirjoitti: carrowfan - 29.02.2020 00:19:48
Siis mä en oo saanu yhtää taloo simssis koskaa valmiiks, en kolmoses (mun ensikosketus) enkä nelosessa. Sitäki enemmä oon sit luonu simejä (yhdes haastees piti luoda elokuvapahiksia (montako arvausta tarvitsette että mitä loin) ja siis mokomat on panostetuimmat simini nelosessa joilla olen jopa pelannu pisimpään. Simelläni on jopa oma pikku taapero sekä toisella yhden yön jutusta syntynyt lapsi.
Otsikko: Vs: The Sims
Kirjoitti: Larjus - 29.02.2020 18:32:57
Mun lempi-Sims-peli on aina ollut Sims 2. En oo tosin pitkään aikaan pelannut sitä, sillä mulla se on suostunut toimimaan kunnolla vain ikivanhalla koneella (ostettu keväällä 2008), joka on fyysisestikin rikki, ylikuumeni helposti ja avautu hitaasti :D Peli kyllä toimi ihan hyvin, vaikka mulla oli kaikki lisärit ja kamasetit, tosi monta modia ja yli 10 000 ladattua vaatetta/huonekalua/yms. En oo sitä konetta saati peliä vuosiin avannut, enkä tiedä, uskallanko enää. Vaikka tekis kyllä mieli, mulla on vähän ikävä niitä perheitä, jotka mulla oli siinä. Ne oli kyllä aika sekaisin suunnilleen kaikki :D

Nykyisin pelaan lähinnä Sims 3:sta, joka toimii tällä koneella hyvin (Sims 4 mulla olis kans ku sen sai ladattua ilmaseks, mut en tykännyt). Kolmosessa mulla ei ole käytössä mitään modeja tai custom contentia, vain EA:n virallisia juttuja (yritin joskus latailla cc:tä, en saanut toimimaan, enkä oo sen jälkeen edeskokeillut :D). Eilen ostin ja latasin Paratiisisaaren, mutta en ole vielä kokeillut sitä.
Oon kolmosessa jaksanut aika huonosti pelata pitkään yhdellä perheellä/suvulla, yleensä kyllästyn viimeistään kolmannessa sukupolvessa :D Tällä hetkellä pelaan siinä sinkkuäidillä ja hänen teini-ikäisellä pojallaan, joka on ihmissusi. Vaikka mulla on olliut Supernatural-lisäri jo monta vuotta, mulla ei ikinä ennen ole ollut ihmissusia. Oikeestaan oon pelannut kaikilla yliluonnollisilla tosi vähän, eniten ehkä mielikuvitusolennoilla ja sen jälkeen lampunhengillä, eikä kummatkaan edes tulleet tossa lisärissä :D Noitiakaan mulla ei ole koskaan ollut, ja vampyyreita oon vain kokeillut joskus hetken. Keijuilla oon pelannut jonkin verran.

Mulle sattui viimeksi pelatessa aika hassu juttu, jollaista en oo ikinä kokenut. Se mun teini-ihmissusi oli yöllä metsästysretkellä omalla pihallaan, kun yhtäkkiä se juoksi autotielle ihmettelemään taivasta. No, avaruusoliot tuli ja kaappas sen. Ja sitten mulle tuli ilmoitus, että poliisit oli napannut sen teinin, koska se oli poissa kotitontilta yöaikaan!! :DD Kolmosta pelanneet varmaan tietää, miten helposti niin käy. Sitten siihen kotitontille pamahti sekä poliisiauto ja avaruusalus, ja teiniparkaa syytettiin siitä, että hän on ollut yöllä luvattomilla teillä. Nappasin tilanteesta pari kuvaakin, ja mua nauratti ihan hitosti, koska tilanne oli niin yllättävä ja absurdi :D Vaikka teini saikin kotiarestia laitoin äidin antamaan sille anteeksi, eikä sille mitään traumoja jäänyt.
Yritin kans saada sille hankittua tyttöystävää, jonka kanssa se vois sitten aikuisena saada ihmissusilapsia, mutta aina ku löysin jonkun sopivan oloisen teinitytön (tai ylipäätään teinitytön), ne kasvoikin heti aikuisiksi :D se siitä sitten. Lopulta sitten löysin yhden aika soman tapauksen, ja laitoin simini muuttamaan hänetkin ihmissudeksi. Niillä menee nyt aika hyvin, ja enköhän mä saa niiden suhteen sujumaan. Se on enemmän musta itsestäni kiinni :D
Otsikko: Vs: The Sims
Kirjoitti: Avaruuspiraatti - 29.02.2020 18:59:25
Varjokulkija, Kannattaa ehdottomasti Simssiä kokeilla! Jos ei "ihan tosissaan" niin ainakin perseilyn tähden ;D En ole mikään sadisti, mutta simien tappaminen vaan on aika hauskaa puuhaa.


Haha, voi ei ;D Avaruusoliot on kyllä kamalan mainioita, kakkosella houkuttelin niitä aina, kun halusin miehet raskaaksi ja oliovauvoja. Harmittaa vähän, ettei avaruusolioita nelosessa ole defaultina, vaan ne tulee Get to Work -lisärin mukana, enkä sitä halua noin muuten ostaa.

Mullakin on kyllä vähän sama ongelma, etten jaksa kamalan pitkään pelata samalla perheellä, vaikka kauheasti aina alottelen uusia LC-perheitä ja olen olevinani aina pelaamassa niillä sinne kymmenenteen sukupolveen asti ;D Ehkä vielä joku päivä, ehkäpä. Varmaan se oma lempparipelityyli on vielä hakusessa nelosen kanssa.


Mä alotin tänään remontoimaan joitain yhteisötontteja vähän nätimmäksi, kun en jaksanut perheillä pelata. En kyllä tiedä, jaksanko samalla tavalla käyttää niiden kaunistamiseen aikaa kuin jotkut pelaajat, jotka uudelleenrakentaa kokonaisia kaupunkeja nelosessa, mutta ei sitä tiedä, vaikka innostuisikin sellaiseen touhuun. Meni kyllä useaan otteeseen hermo, kun Willow Creekin kuntosalia uudelleensisustin, kun tuntui, ettei se omakaan kättenjälki kamalan nätiltä näytä ;D
Otsikko: Vs: The Sims
Kirjoitti: Larjus - 29.02.2020 19:45:47
Sims 2:ssa tykkäsin rakentaa ja sisutaa taloja ja julkisia rakennuksia (saatoin viettää tunteja vaikka jonkun vaatekaupan parissa, ja kerran rakensin sellaista keskiaikaisfantasiahenkistä kaupunkia ja tein sinne mm. sataman ja kauppatorin yms.), mutta Sims 3:ssa ei nappaa yhtään :D Muutan perheet aina pelin omiin sisustettuihin taloihin, ja muoksin niitä pikkuhiljaa jos tarvetta tulee (jos hankin esim. taitojen paranteluun työpisteitä tai jalokiville/antiikkiesineille vitriinejä). Aluksi rakensin aina talot itse samaan tapaan kuin Sims 2:ssa, mutta en tiedä onko vika hiiren liikkeissä vai missä, mutta se tuntui aina niin työläältä, etten ole enää jaksanut vaivautua. Enkä muutenkaan pahemmin kiinnitä huomiota, miltä simieni talot näyttää :D

Avaruusoliot on tosiaan kivoja! Kakkosessa pyrin kans hankkimaan niitä paljon. Kolmosessa mulla on ollut vasta yksi varsinainen alien, ja sitten kaksi sen jälkeläistä (joista toinen näytti täysin avaruusoliolta ja sillä oli myös ne voimat, toisella oli alieniho ja kasvonpiirteet, mutta normisilmät ja mielikuvituskaverin kyvyt).

Mun lemppareita noista yliluonnollisista olennoista on varmaan lampunhenget. En osaa suoraan sanoa miksi, mutta paremman tiedon puutteessa syytän ensimmäistä lampunhenkeäni (jonka siis vapautin lampusta, en ole tehnyt itse yhtään henkeä). Sillä oli tosi kiva pelata + se oli söpö :D stailasin sen niin hyvin haha. Muistan vielä sen nimenkin, Tarik. (Sillä oli alun perin joku randomnimi, oliskohan ollu Lauri, mutta se ei sopinut peliini saati minulle :D) Lampunhenkien voimatkin on minusta kivat ja hyödylliset (etenkin se talon siivous), ja mä vain tykkään siitä niiden sinisestä ihosta (CAS:ssa voinee valita ihan tavallisenkin ihon värin).

Pelaamistani lisäreitä suosikkini on Maailmanmatkaaja. Rakastan hautojen tutkimista ja kaikkien muinaisten esineidn ja jalokivien löytämistä! Myös ne matkatehtävät ovat kivoja suorittaa, tulee mieleen kaikki rpg:t ja niiden questlinet.
Otsikko: Vs: The Sims
Kirjoitti: mursuhilleri - 29.02.2020 19:53:43
Mulla on siis sims 3:ssa satoja ja satoja pelitunteja, mutta en oo koskaan törmännyt alieniin :o Mitä mä oon tehny väärin!

Mä taas rakastin rakentaa taloja kolmosessa. Mulla on melkeen kaikki lisäosat kolmoseen tosiaan ja niiden mukana tullutta kamaa ihan törkeesti, mutta jossain vaiheessa oikeesti vaan kyllästyin siihen, että olin käyttänyt jo kaikki tavarat puhki sataan kertaan, että en vaan jaksanut enää! Nelosessa taas oon kyllä rakennellut taloja, mutta siihen mulla ei oo yhtään lisäriä ja kyllästyin aika nopeesti siihen peruspelin valikoimaan. Ja nelosessa mua tosiaan kyrsii se, että kuinka vähän värivaihtoehtoja esineille on, kun kolmosessa niitä pysty sillä työkalulla muokkaamaan lähes rajattomasti!
Otsikko: Vs: The Sims
Kirjoitti: Avaruuspiraatti - 29.02.2020 22:37:58
Lainaus käyttäjältä: Larjus
Pelaamistani lisäreitä suosikkini on Maailmanmatkaaja. Rakastan hautojen tutkimista ja kaikkien muinaisten esineidn ja jalokivien löytämistä! Myös ne matkatehtävät ovat kivoja suorittaa, tulee mieleen kaikki rpg:t ja niiden questlinet.
Maailmanmatkaaja ♥ Se oli kyllä varmaan yksi niistä kolmosen lisäreistä, joita pelasin eniten. Ihan hirveen montaa lisäriä en kolmoseen omistanutkaan, kun kone jaksoi pyörittää sitä vähän huonosti... Tykkäsin ihan hirveästi niistä kaikista questeista. Erityisesti kaikki pyramidien hautakammiot muistan eläväisesti ;D

Mä taas oon nelosessa tykännyt just siitä, ettei vaihtoehtoja ole niin paljon ;D Menen herkästi ihan lukkoon, kun pitäisi osata valita ihan itse jokin väri! Paljon helpompi turvautua pelin antamiin rajotteisiin :P Mutta toisaalta kans ymmärrän niin hyvin tuon fiiliksen. Nelonen oikeasti tuntuu niiiiiiin hepposelta kolmoseen verrattuna... Tuntuu, että ne riisui kolmosesta kaiken hauskan pois ja jotenkin nelonen ei sitten kuitenkaan yllä kakkosen tasolle, vaikka se muistuttaakin sitä enemmän.

Nyt oon itseasiassa tätä koko päivän pohtinut ja taidan alottaa kunnon rempan nelosen johonkin save fileen ;D Katotaan, kuinka monta rakennusta saan kaunistettua ennen kuin menee hermot...
Otsikko: Vs: The Sims
Kirjoitti: Larjus - 29.02.2020 22:53:42
Tsekkasin huvikseen, mitä lisäreitä multa kolmosesta vielä puuttuu, ja ei puutukaan muuta kuin Yliopisto ja Tulevaisuuteen, nyt kun Paratiisisaaren juuri hankin. Varmaan hankin noikin jossain välissä, mutta utelenpa kuitenkin, onko kellään kokemusta. Mitä mieltä niistä, onko ostamisen arvoisia? (Mä tosin oon ostanut noita Livekortin kautta niin ei maksa sitä mitä Originissa, n. 5-7 euroo vs. 40 euroo...)

Mulla on ristiriitaiset fiilikset siitä, mitä tykkään Sims 3:n laajasta väri/materiaalivalikoimasta. Omalla tavallaan se on kiva, etenkin kun sillä saa samasta vaatteesta tosi erityylisiä ja sopimaan monelle eri simille. Vaatteiden kanssa sitä yleensä jaksan ainakin tiettyyn pisteeseen asti (yleensä pidän alkuperäisen materiaalin ja säädän vain väriä, tosin joskus saatan etsiä jotain tiettyä, esim. seeprakuosia), mutta huonekalujen kanssa en yleensä noteeraa sitä lainkaan ja valitsen valmiista vaihtoehdoista. Ja välillä se suorastaan ärsyttää, kun on liikaa vaihtoehtoja! :D

Musta olis kiva kokeilla joskus Sims Medievalia. Oon siitä muutaman pelivideon nähnyt, ja vaikuttaa omalla tavallaan tosi hauskalta ja erilaiselta verrattuna tavallisiin Sims-peleihin. Tykkään vaihtelusta, siksi esim. Sims 2 pleikalla (se tarinapeli) ja Autiosaari (sekin pleikalla) on ihan mahtavia kans. Mulla ei tällä hetkellä ole PS2:sta käytettävissäni, niin en voi niitä pelata, mutta välillä tulee ikävä. En koskaan ehtinyt saavuttaa kaikkia tehtäviä pleikka-Simsin tarinaversiossa, ja sekös ärsyttää :D Tosi pitkällä kyllä olin, sen verran muistan.
Otsikko: Vs: The Sims
Kirjoitti: LillaMyy - 01.03.2020 10:06:13
Voihan Sims sentään. xD Itse olen pelannut tästä lähestulkoon jokaista versiota, koska omistan edelleen jossain muodossa 1-4 ja Medievalin sekä kasan lisäosia näihin. :'D

Ihan perus The Sims 1 meillä oli vaan serkuilta saatuna "piraattiversiona", koska serkuilla se oli ihan ostettuna ja se sitten oli kopioitu meille jotain kautta. Sitten me kyllä ostettiin ihan itse sinne Unleashed (lemmikit), Superstar (julkkisjuttu) ja Makin' Magic (taikuus), koska why not. :D Näistä Superstarin mekaniikkoja sekä Magin' Magicin taikamaailmaa kaipailen oikeastaan edelleen, koska ne toimi mielestäni kaikista versioista parhaiten! Ärsyttää oikeasti niin paljon, kuinka helposti kaikissa muissa variaatioissa simeistä saa tehtyä julkkiksia, kun Superstarissa siinä oli oikeasti tekemistä ja sitten osasi arvostaa sitä paljon enemmän, kun sai sen siminsä nousemaan tasoilla.

The Sims 2:sta meillä taitaa olla sitten kaikkien lisäosien lisäksi Holiday Party Pack (joulujuttuja), Family Fun Stuff (lastenhuonekamaa, tästä en ole ihan varma kylläkään...), H&M Fashion Stuff (H&M kuteita) ja Mansion & Garden Stuff (kartanotavaroita).  Eli, tänne ostettiinkin sitten melkein kaikki mahdollinen, jotain pari kamasettiä jäi hankkimatta, koska ei niin paljoa kiinnostanut. :'D Siitä on kyllä niin kamalan pitkä aika, kun olen pelaillut kakkosta, koska kolmosen tultua se poistettiin koneeltakin, että saatiin kolmonen mahtumaan ja pelittämään kunnolla... :'D Sen kyllä muistan, että täällä taisi nuo kerrostalot toimia kaikista parhaiten, ja itselläni on ikävä noita kartanokamasetin tavaroita, koska joskus tekee mieli tehdä oikeasti sellaisia todella outrageous-taloja simeille, mutta ei oikein onnistu näillä nykyisillä tavaroilla... ):

The Sims 3:n kohdalla sitten vähän rauhoituttiinkin lisäpakettien ostamisen kanssa, koska meillä taitaa olla vain Vuodenaikoja lukuunottamatta kaikki lisäosat ja erikseen ladattavista pelkkä Riverview. Vuodenajatkin me taidettiin jättää pois, koska 2:n vuodenajat tökki meillä tosi pahasti, niin ei haluttu sitten jumittaa sitä samaa 3:ssa, jos muistan oikein. Täältä minäkin kyllä kaipailen sitä avointa maailmaa, koska on niin raivostuttavaa joutua latailemaan koko aika sitä peliä, jos haluaa käydä missään muualla kuin omalla tontilla. Samoin tykkäsin oikeasti aivan älypaljon siitä, että oli mahdollisuus muokata niitä vaatteita, jos halusi, koska tosi usein nyt 4:ssa huomaa, että jotkin esim. vaatteet on tosi tyhmän värisiä, vaikka ne muuten olisi kivat, joten sitten jää laittamatta simin päälle, kun ei vaan toimi ja ärsyttää niin paljon, kun niitä ei voi muokata enempää. ):

The Sims 4:n kohdalla olen myös yrittänyt hillitä itseäni, mutta sangen huonolla menestyksellä, koska tällä hetkellä minulta löytyy jo Get to Work (lisää ammatteja), Get Together (kerhoja), City Living (kerrostaloja), Cats & Dogs (lemmikit), Get Famous (kuuluisuus), Discover University (yliopisto), Vampires (vampyyrejä), Jungle Adventure (viidakkoseikkailu), StrangerVille (ufojuttuja), Realm of Magic (taikuus) ja Laundry Day Stuff (pyykkijuttuja, ostettu lähinnä siksi, että tuli halvemmaksi ostaa bundlena kuin kaksi yksittäistä isompaa lisäosaa). Sinälleen tykkään kyllä pelailla nelosta, vaikka kaipailenkin jotain vanhoja juttuja edellisistä versioista. Kyllä tänne on kuitenkin joitain juttuja paranneltu edellisestä versiosta, kuten vaikka se, että julkisuus ei nykyisin nouse enää ihan niin helposti, että saa kaverin jostain julkkiksesta, kuten kolmosessa ja kuuluisuus voi myös tipahtaa, jos ei hetkeen tee mitään sen eteen! Käytännössä kuitenkin aika samaa kastia kuin aikaisemmat osatkin, ei mitään kovin erikoista. Jos koneellani olisi tarpeeksi tilaa, voisin ladata kaikki mahdolliset simsit sinne ja pelailla niitä aina sen mukaan, mikä milloinkin sattuisi huvittamaan, mutta kun ei ole tilaa, niin sitten pelailen vain nelosta.

The Sims Medieval on puolestaan aivan erilainen systeemi, koska taloja ei esim. rakennella itse, ne vain sijoitetaan tiettyihin paikkoihin siinä järjestyksessä kuin haluaa. Simien asuintilat voi kyllä sisustaa makunsa mukaan, mutta eipä siinäkään ole ihan hirveästi vaihtoehtoja, joten en ole toistaiseksi nähnyt tässä vielä mitään järkeä. Ehkä joskus voisi vaihtaa asioiden väriä, jos ihan välttämättä haluaa, mutta muutoin ne näyttävät kaikki aina ihan samoilta ainakin minun pelissä. :D Toki, koska ostin jonkun erikoisversion pelistä, voin aina uuden maailman alussa valita, millainen hallitsijan asumuksesta tulee, koska minulla taitaa olla neljä erilaista variaatiota siitä! :D Muutoin tämä onkin sitten käytännössä ehkä vähän modattu versio 3:n maailmanmatkailusta, koska samalla lailla tulee niitä tehtäviä suoritettavaksi, joista voi valita jotain ja sitten pitää tehdä tietyt asiat tietyssä järjestyksessä, että saa sen suoritettua ja jokaisesta suorituksesta saa jotain kivoja juttuja, joilla voi edustaa valtakuntaansa. Sen verran muutosta tulee vanhaan tuttuun simsiin, että tarpeita on vain kaksi: nälkä ja energia, mikä tekee simien tyytyväisenä pitämisestä asteen verran helpompaa. Tekisi mieli ladata tämäkin taas koneelle, koska sitä oli hauska pelailla. :D

Olen siis lievästi sanottuna koukussa näihin peleihin. xD

Mikä on sinun lempipelisi sarjasta?
Sanoisin kyllä, että itselläni ei ole sellaista ultimaattista suosikkia näistä. Pelailen enemmänkin aina sitä uusinta versiota, koska koneelleni ei mahdu kaikkia, enkä ole oikein saanut minkäänlaista sidettä noista versioista mihinkään. Siinäkin mielessä olisi ihan kiva saada kaikki pelattaviksi, niin sitten sieltä voisi ehkä noustakin se yksi suosikki ylitse muiden, kun voisi pelailla niitä kaikkia rinnakkain.

Millainen on pelityylisi?
Sekava. xD Tykkään siis aloittaa talojen rakennusta ja sisustusta, mutta kyllästyn aina puolessa välissä, kun tajuan taas, etten osaakaan tehdä yhtenäistä ja hienoa. Pelaamisenikin on vähän kausittaista, välillä haluan pelata tasan yhdellä simillä, joka ei ikinä eikä koskaan lisäänny, joskus taas haluan yrittää saada mahdollisimman pitkän ja laajan sukupuun, mutta se jää aina kesken, koska kyllästyn hahmoihin todella herkästi. En ole varmaan oikeasti ikinä päässyt kolmatta sukupolvea pidemmälle ja silloinkin minulla on yleensä ollut tyyliin kaksi jo valmiina. xD Eli, kyllästyn oikeasti todella helposti pelaamaan vain yhdellä perheellä.

Mites, pelaatteko muut erilaisia haasteita?
Yritin joskus juurikin legacy challengea, mutta en ensinnäkään osaa enää pelata ilman koodeja, koska olen pelannut niin pitkään niiden kanssa, ja toisekseen kyllästyn aina niihin perheisiini, joten nämä on jääneet vähän ajatuksen tasolle. Pitäisi joskus ihan oikeasti pakottaa itsensä kokeilemaan taas ilman koodeja pelaamista, niin josko sitä sitten saisi vähän enemmän haastetta ja intoa pelaamiseen? Nyt tuntuu aina välillä vähän tylsältä pelata, kun pitää koko ajan keksiä niille simeille tekemistä, mutta ilman koodeja sitä tekemistä tulisi siitä, kun käskee ne pitämään huolta itsestään...

Modaatteko te/oletteko modanneet Simsiä paljon tai vähän?
Yritin joskus modata, juurikin sillä teiniraskaushackilla, koska why not. :D En kuitenkaan osannut, joten se jäi siihen yhteen epäonnistuneeseen kokeiluun. Olen kyllä muutoin aivan tyytyväinen peliini tällaisena, mutta tuo yksi pieni juttu olisi kiva lisä sinne! (:

Mitä mieltä niistä, onko ostamisen arvoisia?
Yliopisto on mielestäni ehdottomasti tuon arvoinen, tykkäsin siitä itse tosi paljon, mutta Tulevaisuuteen on vähän kiikun kaakun. Normihintaan en enää mistään hinnasta ostaisi sitä, mutta jos tosiaan saat sen alle 10 eurolla, niin se voisi jo ollakin sen arvoinen, mutta se riippuu ehkä vähän siitäkin, että mitä haluat siltä. En siis itse pitänyt sitä mitenkään erikoisena, kun ei siellä oikein ollut mitään muuta erikoista kuin se, että näki omat jälkeläisensä (mikä sekin oli vähän kyseenalaista, koska niihin ei pystynyt itse vaikuttamaan mitenkään, se oli vain aina samaa tyyliä oleva perhe) ja jotain pieniä futuristisia vempeleitä, tyyliin rakettireput yms. Aikamatkustus oli hyvin samantyylistä kuin maailmanmatkailu ilman hautojen tutkimisen kivoja puolia. Sinälleen se ei siis välttämättä tuo mitenkään erityisen paljoa lisää peliin, mutta tuohon hintaan ei välttämättä ole mikään kovin paha sijoitus.

Yliopisto oli puolestaan oikein kiva, olen muistakin yliopistoversioista tykännyt tosi paljon, varmaan haluan sitten työntää siminikin kokemaan sen kaiken tuskanhien, mitä yliopisto voi tuoda. :D Hyvin samaa tyyliä kuin 2:n yliopisto, jos olet sitä pelannut, mutta tässä taisi olla vähän eri pääaineet saatavilla muistaakseni. Tuo nerds/rebels/jocks-valikoima vetoaa ehkä vähän enemmän jenkkiyleisöön, mutta ihan kiva lisä sinälleen. Jokainen näistä tuo kuitenkin omia vaihtoehtojaan, kun jokaisesta taisi tulla vähän omia interaktioita ja omia uravaihtoehtoja mukana taso kerrallaan. Ei siis sinälleen ehkä mikään kovin erikoinen lisäosa, mutta itse kyllä tykkäsin tästä, kun sitä pelailin. (:
Otsikko: Vs: The Sims
Kirjoitti: Larjus - 01.03.2020 10:29:56
Joo Sims 2:n yliopisto on hyvinkin tuttu. Sitä oli ihan kiva pelailla, ainakin sen jälkeen, kun hackilla lyhensin jokaisen lukukauden 24 tuntiin :D Se alkuperäinen 72 tuntia per lukukausi oli mulle ihan liian pitkä aika.

Onko Sims 3:ssa yliopisto muuten jokin erillinen "naapurustonsa", joka elää on timelinea?
Otsikko: Vs: The Sims
Kirjoitti: LillaMyy - 01.03.2020 16:37:31
Onko Sims 3:ssa yliopisto muuten jokin erillinen "naapurustonsa", joka elää on timelinea?
Joo ja ei. Se on vähän samaan tyyliin kuin 2:ssakin oli, mutta sitä ei kiinnitetä mihinkään tiettyyn naapurustoon. 3:n yliopisto on muistaakseni aivan erillinen oma osansa, vähän kuin 3:n matkakohteetkin, että sinne mennään yliopiston ajaksi ja sieltä lähdetään sitten lukukauden päätteeksi pois. Siinä on tosin sitten se, että siellä yliopistonaapurustossa voi käydä vain nuoresta aikuisesta vanhukseen olevat simit
Otsikko: Vs: The Sims
Kirjoitti: Larjus - 01.03.2020 17:01:46
Miksköhän oon kirjottanut tohon kysymykseeni "on" kun piti kirjoittaa "omaa"... OTL Aina ei aivot toimi.

Mut hyvä et jos ne on niinkun erillisiä osia. Ja jos pelaa yliopistossa niin varsinaisessa naapurustossa ei aika kulu vai? Jos ne kerta on kuin matkakohteet.
Otsikko: Vs: The Sims
Kirjoitti: Grenade - 02.03.2020 20:00:51
Kakkonen on ykkönen!

Siinä mun viesti kaikessa yksinkertaisuudessaan, mutta jos nyt kuitenkin vähän kerron enemmän. Aloitin silloin joskus pelaamaan kakkosta. Se oli tullut naapureilleni ensin ja sitä kautta sitten itsekin innostuin ja sain pelilevyn lainaan, että sai ladattua itsellekin.

Kakkonen onkin edelleen säilynyt mukana nämä kaikki vuodet ja luultavasti tulen olemaan surullinen, kun joku päivä ei peli enää toimikaan. Mulla on sitä varten säilytettynä vanha tietokone, jossa on vielä tyyliin Windows Vista, kun muistaakseni kakkonen ei oikein halua toimia Windows 10:n kanssa. Mulla on myös muutamia modeja ladattuna (ainakin just tää teiniraskaus, jonka joku mainitsi) ja sitten tuhansittain ladattua tavaraa, esim. hiuksia, vaatteita ja kaikkea muuta. Olen vaihtanut vähän kaikkea mahdollista defaulteista ladattuihin, esim. simien silmät ja astiastot. :D Ei ihmekään, että se vähän jumittaa välillä, kun peli on niin täynnä.

Aina sillon, kun jaksan sen koneen raahata esille ja pelata, niin pelailen yhdellä kaupungilla, jonka olen täyttänyt omilla perheillä. Tällä hetkellä alan olla jo aika hyvässä vauhdissa sen kanssa ja sukupuut näyttää mielenkiintoisilta, kun syrjähyppyjä on voinut tapahtua ja perheiden jälkikasvut on myös päässeet jo hankkimaan lapsia. Tavallaan nyt, kun olen myös pelannut nelosta, niin on vähän ikävä sitä, että muut simit ikääntyy samalla, kun pelaa yhdellä perheellä. Kakkosessa joutuu pelaamaan kaiken tylsästi ns. loppuun asti ja vähän ärsyttää pelata niitä koululaisia, kun ei ne oikein tee mitään. :D

Njooh, mulla on myös tällä nykyisellä omalla koneella nelonen asennettuna ja välillä pelailen sitä, mutta olen vissiin vieläkin niin tottunut kakkoseen, että nelonen tuntuu vähän tylsältä. Olen aina tykännyt enemmän pelaamisesta kuin rakentamisesta, mutta nelosessa rakentamismahdollisuudet on aika paljon laajemmat kuin kakkosessa, joten sekin on alkanut kiehtoa. En tosin osaa vieläkään tehdä mitään muuta kuin perussuorakulmiokämppiä, mutta ehkä jossain vaiheessa. (koska jos joku asia ärsyttää, niin ne portaat, kun simit aina jumittuu niihin ja ei saa kukaan tulla vastaan ja urhg).

Nelosessa ärsyttää myös se, että se on paljon herkempi bugeille kuin kakkonen. Vaikka se päivittyy koko ajan, niin se myös on alttiimpi vaurioille. En esim. ollu kauheen ilonen huomatessani, että soittamani lastenhoitaja saapui, mutta oli näkymätön koko päivän ajan, eikä täten saanut tehtyä mitään taaperolle. Rahat kyllä lähti, mutta se siitä. :D Onneksi taapero pystyy vähän tekemään itsekin jotain, ettei se vaan delannut sinne pelin bugin takia.

Lainaus käyttäjältä: Avaruuspiraatti
Mun on tähän pakko tarttua ja linkata yksi Sims-tarina, jota luin nuorempana  (apua, siitäki yli kymmenen vuotta). Tämä Tavastin suvun hurjat vaiheet (taitaisi olla K-18) oli ehdoton lempparijuttuni niihin aikoihin, kun olin fanaattinen Sims 2 -fani, ja kävin siellä aina säännöllisin väliajoin tarkistamassa, josko olisi tullut lisää luettavaa :D En ole tätä lukenut sen koommin, mutta ehkä pitäisi palata tarinaan, josko se nostaisi nostalgisia fiiliksiä.
Apua, olin jo ihan unohtanu nää! Luin itsekin aikoinani vaikka mitä LC-tarinoita, varmaan montaa kymmentä. Jotkut hiljeni jo parin ekan sukupolven jälkeen, mutta jotkut jatkoi jopa loppuun asti ja oli kivaa seurata, mitä pelaaja oli keksinyt. Sit oli kans kaikkia Sims-tarinoita, joissa oli kuvattu joku tarina sims-hahmoilla. :D Ah, nostalgiaryöppy iski just nyt. Sadepäivän LC Eternity oli muistaakseni ainakin yksi lemppareistani, koska hänellä oli niin suuret määrät ladattuja, että olin aina ihan "woah, kuinka nää simit ja rakennukset on näin hienoja". :D
Otsikko: Vs: The Sims
Kirjoitti: Larjus - 02.03.2020 20:42:35
Mä luin satunnaisesti joitain Sims 2:lla tehtyjä tarinoita, mutta ainoa, jota ihan oikeasti seurasin (ja seurasin ihan vuosia), oli LC Ala-Tuuhela. Oijoi, nyt tuli vähän haikea olo kun muistelen sitä ^^ Muistaako kukaan muu sitä?

Mä kans joskus silloin kauan sitten haaveilin oma Sims-tarinan kirjoittamisesta nettiin. Mulla oli paljon (mielestäni hyviä) ideoita, mutta en koskaan sitten jaksanut tehdä mitään tarinaa. Kirjoittaminen sujui hyvin, mutta sitten kun olisi pitänyt lavastaa kohtauksia ja näpsiä kuvia, niin mun innostus tyssäsi kuin seinään :D Pelatessa randomkuvien näpsiminen on kyllä ihan hauskaa, etenkin bugeista ja kaikista hassuista sattumuksista.

Otsikko: Vs: The Sims
Kirjoitti: Grenade - 03.03.2020 23:01:19
Lainaus käyttäjältä: Larjus
Mä kans joskus silloin kauan sitten haaveilin oma Sims-tarinan kirjoittamisesta nettiin. Mulla oli paljon (mielestäni hyviä) ideoita, mutta en koskaan sitten jaksanut tehdä mitään tarinaa. Kirjoittaminen sujui hyvin, mutta sitten kun olisi pitänyt lavastaa kohtauksia ja näpsiä kuvia, niin mun innostus tyssäsi kuin seinään :D Pelatessa randomkuvien näpsiminen on kyllä ihan hauskaa, etenkin bugeista ja kaikista hassuista sattumuksista.
On vissiin aika tunnustaa, että mulla oli aikoinaan yksi LC-tarina, jota kuvailin ja kirjoitin. En muista edes perheen nimeä enää, tai että mitä oikeestaan edes tapahtui, mutta muistan, että nää kuvien kanssa kikkailut oli kyllä ihan hanurista. Eikä sillä, jos sai edes silloisen Vuodatuksen (onko sitä enää) toimimaan, niin sitten piti saada vielä Photobucket toimimaan ja piti kirjoittaa kaikkea ja lavastaa kohtauksia ja mitä vielä kaikkea. Sai sen ajan niinkin kulumaan silloin aikoinaan. Mutta muistan kyllä Ala-Tuuhelatkin, eikös se ehtinyt aika pitkällekin, jos muistan oikein?

Mitä mieltä olette, tullaanko jossain vaiheessa saamaan The Sims 5? Ja mitä juttuja siihen toivoisitte? Itse ainakin haluaisin jollain tavalla yhdistää nelosen ja kakkosen parhaat puolet, mutta toisaalta toivoisin jotain ihan uutta ja ihmeellistäkin. :D Pitäisi varmaan pelailla nelosella rutkasti vielä enemmän, että pääsee siihen kiinni, mutta kai sitä jo hiukan voi tulevaisuuteenkin kuikuilla. Nelonenhan on jo loppujen lopuksi aika vanha peli (täyttää tänä vuonna 6 vuotta!). Tietysti se päivittyy koko ajan ja saa lisäosia ja ties mitä, joten ehkä sen taru ei ole vielä lopussa.
Otsikko: Vs: The Sims
Kirjoitti: Larjus - 03.03.2020 23:17:26
Joo, kyllä se pitkälle eteni. En muista, monenteeko sukupolveen, ei vissiin ihan kymmenenteen, mutta aika pitkälle kuitenkin.

Semmosiakin luin ku LC Iloliemi ja LC Pohjasuo, mutta en samalla tavalla seurannut niitä säännöllisesti vuosia toisin kuin Ala-Tuuhelaa. Sitten oli joku tarina, joka otsikon mukaan oli LC, mutta käytännössä se ei kyllä ollut. En muista sitä nimeä enää... Tarina kulki eri vuosikymmenillä, ja siinä monilla hahmoilla (jos ei ihan kaikilla) oli muistaakseni venäläiset nimet. Tarinaan liittyi myös jotenkin joku rikosjengi tai vastaava, oliskohan nimi ollut joku Lumileopardit... Se oli tosi hienosti lavastettu tarina, ja muistan kun mua harmitti, että se jäi kesken. Onks kellään mitään muistikuvaa? :D (En tiiä pitäiskö mennä Radolaan huutelee, mut en oo sielläkään käynyt pitkään aikaan.)

Mä muistan jonkin verran lavastaneeni kohtauksia kuvia varten (kun ajattelin, et joskos kokeilis kirjoittaa nettiin tarinaa), ja ideana kiva, mutta toteutus yllättävän työlästä ja suorastaan ärsyttävää :D Ja sitten lopahti into ja panostus ja meni seki ajatus jäihin. Periaatteessa ainakin yhden niistä ideoimistani tarinoista voisi kirjoittaa originaalitekstinä tänne ihan muuten vain, mutta en oikein tiedä... jos nyt edes muistais mitä kaikkea siinä oli tarkoitus olla. Jää nähtäväksi :D


// Kävinpä kurkkaa Radolan, ja kuolleelta näytti :<
Otsikko: Vs: The Sims
Kirjoitti: Avaruuspiraatti - 03.03.2020 23:41:50
Sattuikin, että katsoin tänään videon (https://www.youtube.com/watch?v=LmxNESriCTs) The Sims 5:stä ja mitä siinä tulee / saattaa tulla oleen. Ilmeisesti EA on varmistanut, että The Sims 5:ttä ollaan tekemässä ja että se tulisi oleen online peli :o En ole mitään videon jutuista faktatsekannut (tämmösen artikkelin löysin nopeella silmäyksellä (https://www.ccn.com/ea-confirms-its-busy-working-on-next-generation-sims-5/)), joten ottaisin kaiken siitä sillain kyseenalaistaen, mutta en ihmettelisi, vaikka seuraavaan Sims-peliin haluttaisiin tuoda online-ulottuvuus ja moninpelimahdollisuus! Itse olen sellainen mörökölli, että tykkään pelata itekseni, mutta olisihan se aika hauska konsepti, jos voisi kaverin kanssa kasvattaa samaa perhettä tai pelata samassa naapurustossa :D
Otsikko: Vs: The Sims
Kirjoitti: Aurinkolapsi - 06.03.2020 17:51:18
Piraatti, apua en halua mitään online-ominaisuutta, pelaan Simsiä just sen takia ettei tarvii olla sosiaalinen muiden ku simien kanssa :--------D Toki ihan hauska idea, mutta toivon että se on vaan "feature" eikä niinkuin sen koko pelin pointti...

Larjus, minäkin kävin tuossa pari päivää sitten Radolassa, harmittaa että se on niin kuollut. :< Muistan kun kävin siellä tosi paljon silloin teininä kun Sims 2 oli Se Juttu vielä vähän niinkuin kaikille ja Sims 3 julkaisun jälkeenkin.

Minulla on pulma. :----( En tiedä onko täällä ketään joka osaisi auttaa, mutta ainakin pääsen valittamaan. Minulla on tosiaan Originin kautta "The Sims 2™ Ultimate Collection" joka sisältää kaikki kakkosen lisäosat, kamasetit jne mitä onkaan. Olen nyt pelaillut sitä aika paljon ongelmista huolimatta. Se siis hyvin usein kaatuu. Tulee ilmoitus että sovellus suljetaan. En tiedä johtuuko se jostain memory allocation ongelmasta vai mistä, en ole vielä säätänyt noiden kanssa - olen yrittänyt poistaa jotain .package-tiedostoja, kun jollain se toimi mutta ei. Pelaan myös tuota sillä XP-compatibility modella, kun jollekin se auttoi. En tiedä voiko tämä johtua jostain CCistä mitä käytän? Mulla on jonkin verran Body Shop-modeja joiden ei pitäisi tälläistä aiheuttaa, mutta myös pelin käyttäytymistä korjaavia tai muuttavia modeja kuten SimBlender ja InTeenimater ja pienempiä kuten Marriage last name dialog.

En tiedä mistä löytäisin apua enkä haluaisi ottaa kaikkia modeja yksitellen pois tai varsinkaan kokonaan. :---D Jos joku tietää näistä mitään niin PLIIS apua!!!
Otsikko: Vs: The Sims
Kirjoitti: Larjus - 06.03.2020 18:52:37
Joo mäkin muistan Radolan silloin joskus kaaaauan sitten... Ihanan aktiivinen paikka silloin. Se oli just sitä aikaa kun Sims 2 oli iso asia ja sit Sims 3:nkin. Nelosesta ei ollut kuin huhupuheita jos niitäkään :D

Hmmm... mä en yrityksistäni huolimatta oo saanut Sims 2:sta toimimaan muuta kuin sillä ikivanhalla Vistaa käyttävällä koneella (mulla tosin ei oo Ultimate collectionia vaan kaikki pelin osat levymuodossa). Mulla tuli uudemmissa koneissa aina tuo ilmoitus, että sovellus suljetaan. Muistaakseni pääsin vain simien luontiin, ja varsinaiseen peliin siirtyminen kaatoi pelin aina, ihan sama mitä yritin.

CC:istä yleensä modit on niitä, jotka aiheuttaa ongelmia (ja/tai jos ladattu versio on pelin vanhempaan versioon - yleensä lisärien mukaan). Helpoin ja nopein tapa tsekata, johtuuko vika niistä, on nakata kaikki kerralla pois ja kokeilla pelata peliä ihan vaniljana. Jos ongelma yhtään jatkuu, tietää, ettei vika voi olla ladatuissa. Ja jos ongelma näyttäiskin viittaavan niistä johonkin, kannattaa yleensä testata pelin pyörittämistä niin, että poistaa eka modit yksitellen, tai jos niitä on paljon, aina "pakka" puoliks ja katsoo, milloin alkaa pelittää.

Ja oliks cachet kans package-tiedostoja? Jos ongelma johtuu niistä, poiston pitäisi auttaa.
Otsikko: Vs: The Sims
Kirjoitti: Hilbert - 17.04.2020 18:29:34
Itse hyppäsin Sims-kyytiin joskus, kun TS2 oli kehityskaarensa puolivälissä. Silloin tuli nakutettua peliä puoli päivää ja vielä seuraavanakin päivänä teki mieli pelata:D TS3:n ja TS4:n kanssa en ole niin koukkuuntunut, mutta kyllä nelonen on mulle nykyään ykkönen.

Monien suosikkiasiat kolmosessa (avoin naapurusto ja väriympyrävärjäykset) ovat mulle lähinnä rasitteita ja kakkosessa syntyy jo toiseen sukupolveen hirviölapsia (noin ulkonäöltään). Benjamin Lohelan nenää on kyllä melkein ikävä!

Oon kovin pelipainotteinen pelaaja. Rakentaminen on vähän pakkopullaa ja hahmonluonnissa meinaa mennä hermot, kun nelosessa ei ole niitä tuttuja ja turvallisia liukusäätimiä. Toisaalta simien ulkonäkö on mulle aika tärkeää, sen pitää olla sopiva hahmolle kehittämääni taustatarinaan ja persoonaan. Nyt en ole pelannut varmaan kuukauteen-pariin, taitaa olla ennätys. Ladattavia sen sijaan etsin edelleen melko säännöllisesti (cc=<3).

Asuin Radolassa noin 2007-2017. Ongelmistaan huolimatta se oli vilkas ja viihdyttävä paikka. Ajattelinkin törmänneeni Larjukseen siellä! Tuntuu, että nykyinen sims-yhteisö on jotenkin tubettajapainotteinen ja hajanainen. Facebook, discord, instagram ja tumblr on tullut kokeiltua, mutta mihinkään niistä ryhmistä/sivuista, joilla olen ollut, ei ole oikein imaissut mukaan. Mulla on suojeluksessani Simskorpi -foorumi (suoturve.net/korpi), jossa jopa käydään keskusteluita:D

Sims on ollut mulle iso osa elämää (tai elämättömyyttä.) vuosia. Oon löytänyt ihania ihmisiä elämääni Simsin kautta (vaikka harva heistä enää pelaa simiä, mutta monen kanssa olen silti yhteyksissä). Toivon, että elämäsimulaatioita oisi jatkossakin saatavilla. Ehkä vähän parempilaatuisena kuin nyky-EA:n tyyli on, mutta mutta:D
Otsikko: Vs: The Sims
Kirjoitti: Larjus - 17.04.2020 18:48:19
Hei Hilbert! \o Minäkin muistan sut hyvin Radolasta. Ja jee, sulla on vielä tuttu koira-ava ♥

Mä en ees tiedä, millainen Sims-yhteisö nykyään on, jos sitä enää edes on. YouTubessa seuraan muutamaa peliin liittyvää kanavaa ja peliaiheista tubettajaa, jotka tekevät myös Simsistä videoita (itse asiassa heidän Sims-videoiden kautta päädyin ylipäätään seuraamaan). Radola oli kyllä nasta mesta, vaikka joo, oli mullakin kyllä syyni kun käymiseni siellä aikoinaan loppui, jo ennen kuin se kuoli pystyyn. Mutta aikansa kutakin.

Ja voi apua, Benjamin Lohelan nenä! :D Sitä ei kyllä voi unohtaa. Mä tasan yhden kerran Sims 2 -historiani aikana oon sen sotkenut simieni sukupuuhun mukaan, ja opin kyllä nopeasti, että ei ;D Sen jälkeen myös lähinnä pelasin niillä valmiilla naapurustoilla, joissa mokomaa Lohelaa ei edes ole.
Otsikko: Vs: The Sims
Kirjoitti: Hilbert - 20.04.2020 14:09:18
Jee, moi Larjus!

Radolasta vielä sen verran, että jos siellä on jotain tietoa, tarinaa, kuvaa, linkkiä tms, jotka haluaisi talteen, kannattaa toimia lähiaikoina. Ainakin chat-keskustelussa (radolan poksi:D) moderaattori sanoi, että foorumin nykyinenkin olemassaolo johtuu unohduksesta perua hostimaksut.

Toissa päivänä pelasin TS4:sta sen verran, että sain hahmon luotua:D Muuttaessani naapurustoon kyllästyin jo. (klassista!) Oon onnistunut sotkemaan ladattaviani sen verran, että osa silmien väreistä saa ylleen maalipurkkimaisen asian. Tarttisi varmaan jaksaa siivota kansiota. Pitäisi:D

Onko täällä muita TS4-pelaajia? Tuntuu, et nykyään 2/5 pelaa ts2, 1/5 ts3 ja loput ts4:sta. Ainakin siis meistä vähän kauemmin pelaneista, pikkuihmiset varmaan pelaavat enimmäkseen ts4?
Otsikko: Vs: The Sims
Kirjoitti: Neptunus - 20.04.2020 19:11:12
Lainaus
Onko täällä muita TS4-pelaajia?
Täällä! Mä pelailen nykyään pääasiassa TS4, vaikka siirtyminen siihen TS3:sta olikin pitkä ja hankala, koska TS3 mulla on 10 vai 11 polven perhe ja se on mulle ollut erittäin rakas. Mutta hiljalleen kun TS4 sai lisää lisäreitä, niin siirryin kuin huomaamatta sen pariin. En ole pitkään aikaan nyt edes avannut kolmosta, mutta kakkosta olen vähän herätellyt ja hieman pelaillut.

Mäkin muistan Radolan ja muistan Hilbert sinut sieltä! :D Larjus on myös kuulostanut etäisesti tutulta jostain muualta. En ollut mitenkään aktiivinen käyttäjä ikinä, lähinnä lueskelin ja kaikkea ja mainostin jotain omia LC-tarinoitani (pff). Mutta Radola oli kyllä kiva paikka ja olen siellä käynyt edelleen välillä kurkkimassa ja vilkaisemassa vanhoja topiceja. Täytyypi katsastaa, jos sieltä tarvitsisi jotain napata talteen, jos sen olemassaolo meinaa joskus tässä kerta lakata :<
Otsikko: Vs: The Sims
Kirjoitti: Kiirsu - 20.04.2020 19:22:35
Minä pelaan kanssa nelosta tällä hetkellä. Ihan vaan siitä syystä, että muut simisit on cd-levyinä, enkä jaksa säätää irallisen cd-aseman kanssa. Pitää kyllä joku päivä asentaa kolmosen lisäosat nykyiselle koneelle, kun sitä haluaisin kovasti sitä pelata.

Minä intouduin nyt pelaamaan 100 vauvaa -haastetta. Oon ihan koukussa, vaikka tämä onkin vähän kamalaa :D Nyt on kasassa 8/100 vauvaa ja hirveä työmaa. Nämä isät on myös tosi rasittavia, kun eivät osaa päästää irti vaan ravaavat oven takana koko ajan. Ei mulla ole aikaa sosialisoida kaikkien kanssa. Vaikka nyt yhden lapsen teen jonkun kanssa, niin ei tarvitse heti alkaa takertuvaksi. Nyt yritän vaan kovasti kerryttää rahaa, että saisi helpotettua kaikkien elämää. Nyt jokainen on pinna kireänä, kun viihdettä ei ole tarpeeksi.
Otsikko: Vs: The Sims
Kirjoitti: Gil Galad - 21.04.2020 01:48:59
Minäkin olen siirtynyt Sims 4 pariin kun ostin sen pari vuotta sitten. Mulla on kyllä vanhemmatkin, mutta syy muuttoon kun olin saanut sen oli sama kuin Kiirsulla eli läppärissä ei ole omaa levy-asemaa, mulla on siis erillinen asema mutta helpommalla pääsee ilman.

Kiirsulle sellanen vinkki rahan puutteeseen simssissä, niin minulla ainakin kukka puskat mitkä on yhteisellä tilalla antavat yli 10 kukintoa päivässä jos ne kerää "kerää kaikki" toiminnolla, tuolla kikalla voi saada tietyistä kukista hyvällä tuurilla, jos puskia on enemmän yli 10 000 simoleonia per päivä..
Otsikko: Vs: The Sims
Kirjoitti: Aionka - 24.04.2020 09:40:54
Onko täällä muita TS4-pelaajia? Tuntuu, et nykyään 2/5 pelaa ts2, 1/5 ts3 ja loput ts4:sta. Ainakin siis meistä vähän kauemmin pelaneista, pikkuihmiset varmaan pelaavat enimmäkseen ts4?
Mä oon miettinyt tuota neloseen siirtymistä, viimeksi viime vuonna kun sitä sai ihan ilmaiseksi. En oo jotenkaan vaan lämmennyt sille. Oon välillä pelaillut sitä yhdessä muiden kanssa tai sitten katsonut YT-videoita, mutta jotenkin se tuntuu musta ontolta ja tuntuu, että sellainen Sims-karisma puuttuu. Oon pelannut Simsiä ihan ykkösestä alkaen niin ikävä kyllä vertaan tahtomattanikin nelosta aikaisempiin peleihin. Oon pelannut aina välillä edelleen kolmosta, mutta mua riipoo sen bugisuus aina kun lisäosia on useampi asennettuna. Silloin kun se ilmestyi, luulin et ongelma on vaan oman koneen speksit, mutta olen sittemmin viisastunut asian suhteen.

Jos Sims 2:n voisi saada 3:n avoimella maailmalla ja sitten päivitetyillä grafiikoilla niin olisin onnellinen :D
Otsikko: Vs: The Sims
Kirjoitti: Crys - 24.04.2020 09:48:39
Itse olen paatunut sims 2 ja 3 pelaaja, mutta haaveissa olis saada sims 4 omalle läppärille. mietin vaan sitä että mahtaako perusläppäri pyörittää sitä kuinka hyvin? ainakin kuulemma mun siskon läppäri meni joskus ihan tukkoon kun sille ladattiin sims 3 siihen. kyllä tässä nyt tilaa on vielä ihan reiluhkosti ja olen katellutkin tuolta simssin tiedoista että sinäänsä kaikki tarvittavat asetukset on, mutta onko täällä kokemuksia läppäripelaajilla?

// niin ja mulla ei oo mitään sisästä (tai ulkosta) levyasemaa, mutta kai ne sa ladattua originin kautta ilman cd:tä?
Otsikko: Vs: The Sims
Kirjoitti: Larjus - 24.04.2020 10:05:12
Mä pelailen nykyään oikeastaan vain Sims 3:sta. Kakkonen on nyt ja aina mun lemppari, mut en oo saanut sitä toimimaan uudemmilla koneilla vaikka mitä oon yrittänyt :< Ja se ainoa kone, jolla se toimii, on 12 vuotta vanha ja niin räsä (fyysisestikin) et se ei lähde oikeastaan enää ees käyntiin.

Mulla on tälle koneelle ladattu myös The Sims 4, kun sen sai ladattua ilmaiseksi, mutta en lämmennyt. Hyvin se kyllä pyöri. Ja hyvin pyörii myös Sims 3 parhaimmilla grafiikoilla + yhtä lukuunottamatta kaikilla lisäreillä (ja onks mulla yks kamasettikin). Mulla on Lenovo V130, en tiedä mimmonen tää on tehoiltaan (ei kyl mikään peliläppäri mut ei tää myöskään ollut mikään halvin ja köpösin), mut hyvin on jaksanut mun pelailua. (Mulla on Simsien lisäksi pari muutakin peliä tällä.)

Originin kautta latauksen pitäis onnistua. Mulla on Sims 3:stakin osa lisäreistä sitä kautta ladattu ja asennettu (vaikka ostinkin ne toisilta sivustoilta, kun halvemmaksi tuli).
Otsikko: Vs: The Sims
Kirjoitti: Beatrix Bones - 24.04.2020 20:19:01
Crysted, Sims 4 on suunniteltu siten, että sen pitäisi pyöriä vähän pienemmilläkin tehoilla kuin normipelit. Kannattaa verrata minimivaatimuksia, ja pelin sekä lisäosat pystyy lataamaan esim. Originista! Mulla on 2017 Macbook Pro ja pyörii tällä oikein hyvin ja grafiikat on 6/5. Täältä löytyvät minimivaatimukset. (https://help.ea.com/fi-fi/help/the-sims/the-sims-4/the-sims-4-system-requirements/) Sims 3 on ollut aika vaativa peli suorituskykyvaatimustensa puolesta ja kuulin villiä huhua, että yks suuri syy siihen oli se avoin maailma.

Mulla on sekä Sims 2, Sims 3 ja Sims 4. Tällä hetkellä mä pelaan vaan nelosta, koska kakkonen on kotikotona eikä taida olla enää ees asennettuna millekään koneelle ja Sims 3 ei oo pyörinyt uusimman käyttöjärjestelmän (Catalinan) asentamisen jälkeen, koska Sims 3 ei oo 64-bittinen peli. Vaikka mä tykkäsin tosi paljon avoimesta maailmasta kolmosessa, en ikinä lämmennyt niille vahamaisille simeille. The Sims 4 kuitenkin pyörii kuin unelma ja on tähän astisista peleistä mun suosikki, vaikka välillä meneekin taloja rakentaessa hermot, jos mä haluan saada "open below" -konseptin ja huonepohjainen rakentaminen pistää miettimään portaiden asettelun aivan älyttömän tarkkaan. Muuta huonoa sanottavaa mulla ei pelistä ole. Eikun ai niin, tuossa pelissä ei ole rinnetontteja valmiina ja naapurustojen maaston muodot tonttien kannalta ei ole aina parhaita rakentamisen kannalta </3. Mut kuitenkin mä rakastan rakentamista näiden grafiikoiden takia ja "Love it or List it" -ohjelmaa kattoessa saan aina hirveesti inspistä rakentamiseen. :D

Mä omistan tohon neloseen lisäosina kaikki muut paitsi Get Together, multa lähti lisäosien osto vähän lapasesta nyt korona-aikana, kun oon yrittänyt kehittää itelleni tekemistä ja samaan aikaan Originissa pyöri -50% alennukset kaikista lisäosista. :D Mulla oli niitä jo ennestään jonkun verran, mutta muutaman oon ostanut lisää nyt tässä kahden kuukauden sisällä. Lisäksi mulla on Parenthood -game pack ja sitten Vintage glamour -kamasetti. Mä aika paljon valikoin lisäosia ja kamasettejä myös sen suhteen, että mitä rakennustavaroita (build mode items) niissä tulee lisää ja samoin mitä ammatteja ne lisäävät (// ja nyt kun kävin kattomassa mitä tavaraa Get Togetherin mukana tulee niin nyt mä haluun senkin... I have a problem). Mä oon niitä tavoitteellisia pelaajia ja mä rakastan luoda simeillä uraa ja uusia sukupolvia. :D Mulla on yleensä myös aika selvät sävelet siitä, että millaisia perheen lapsista tulee (esim. tästä tulee asianajaja, tuosta insinööri, hänestä tulee kotiäiti jne) ja usein myös luon CASissa puolison mun simeille. Mä tykkään nelosesta pelaamisen muodossa ihan älyttömästi ja musta kaikki erilaiset taidot ja mielialat on parhaita senkin takia, että mitä kaikkia valintoja ne tarjoaa esim. kommunikoidessa tai muuten simin toimintoja valitessa.
Otsikko: Vs: The Sims
Kirjoitti: Karma91 - 24.04.2020 21:32:18
Ihanaa löytää tällainen topicci juuri nyt kun olen pelaillut Sims 4 todella aktiivisesti tässä viime viikot, kun koronan takia ei ole parempaakaan tekemistä. Omistan sekä Sims 1, 3 ja 4 tietokoneversioina ja Sims 2 käytännössä kaikki variaatiot löytyy sitten PS2:lle.

Mitä tulee modeihin, niin olen vasta vähän aikaa sitten niit' ruvennut Sims4 kanssa käyttämään - lähinnä ylimääräisiä hahmonluontiin liittybiä lisäyksiä, kun tuo nelosen valikoima ei itsessään ole niin hyvä (etenkään kuin omistan vain pari lisäosaa). Rakastan pienten yksityiskohtien muokkailuja ja kaikki ne lataamani tatuoinnit, arvet, luomet ja jne on mulle sen takia todella tärkeitä. Liian usein huomaan että sen seitsemännen perheen kohdalla on tullut jo käytettyä moneen kertaan kaikki hyvät hiustyylit ja vaatteet, niin on kiva että on muira keinoja saada hahmot eroamaan toisistaan ulkonäöllisesti.

Mitä tulee pelitapoihin, niin minä otan aina ikääntymisen pois päältä enkä halua Simieni vaihtavan taloutta sillä aikaa kun pelaan jollain toisella perheellä. Se on vaan asia josta en ole koskaan tykännyt, koska haluan olla Simieni herra ja yleensä päässäni on aina erilaisia juonilankoja, joiden mukaan haluan edetä, joten en salli Simien vaihtaa naapurustoa/taloutta jos en itse heillä pelaa. Osittain tämä johtuu siitä, että tekemäni Simit liittyvät yleensä johonkin fandomiin tai itseni tekemään tarinaan, joten olen liian kiintynyt niihin. Tämän vuoksi en ikinä esimerkiksi tapa huvikseni Simejä, vaikka Youtubesta tykkäänkin Simien kidutusvideoita katsella (Call Me Kevin ja GrayStillPlays <3). Ainoat tarkoitukselliset Sim-murhani kohdistuvat aina pelin generoimiin hahmoihin, ja niitäkin tapahtuu harvoin.

Tällä hetkellä minulla on isompi Sim-projekti meneillä, jonka aikana olen lähinnä luonut perheitä, heille äkkiä talon, hankkinut työn ja sitten parin pelipäivän jälkeen siirtynyt seuraavaan, että saan naapuruston täytettyä haluamallani tavalla ennen kuin alan yhyttämään Simejä parisuhteisiin ja lasten hankintaan. Tässä voi mennä tovi, mutta enköhän ensi kuussa viimeistään saa asiat sille mallille, että pääsen ihan kunnolla pelaamaan jatkuvan Simin ja talojen luonnin myötä.

Otsikko: Vs: The Sims
Kirjoitti: Crys - 25.04.2020 09:59:59
Mua alkaa koko ajan enemmän ja enemmän houkutella nelosen hankkiminen :D Pitää vaan yrittää saada opiskelut vähän paremmalle tolalle niin ehkä sitten palkitsen itseni simssillä. En aluks ajatellu hankkia lisäosia, mutta toisaalta ehkä vois olla kiva, jos olis pari. Onko teillä lempparilisäosia?

Karma, pakko sanoa että mäkin katon noita Call Me Kevinin simsvideoita, ne on niin hulvattomia :D Katon myös paria muuta simstubettajaa, olen oikeastaan katsonut jo hyvän aikaa sims 4 videoita omistamatta nelosta itse, mutta viime päivinä on tullu kauhea into että haluun päästä rakentamaan taloja :D yleensä pelaan aika vähän sillee "peruspeliä" koska kyllästyn melko useesti, mutta ois ehkä kiva kokeilla jotain haasteita esim rags to riches yms. risalla pöytäkoneella on sims 2 ja 3 mut kakkosessa tuommoset haasteet ei oikeestaan toimi kun se peli on niin rajoittunut ja 3 kaatuilee koko ajan, joten hermot menee.

nelosessa mietin vaan sitä, että ne naapuristot on niin pieniä, mutta siellä on myös tämmösiä automaattisia taloja ja simejä, jotka ei vissiin siinä kartassa näy? mulle on siis jääny vähän hämärän peittoon että voiko niitä kaikkia valmiita simejä ja niiden taloja pelata/muokata. Että tyyliin jos haluis tehdä jonkun legacy haasteen ja tehdä monta simperhettä niin mahtuisko ne edes naapuristoon välttämättä sillä tavalla että niillä kaikilla vois pelata halutessaan :D
Otsikko: Vs: The Sims
Kirjoitti: Beatrix Bones - 25.04.2020 10:38:17
Crysted, nelosessa tuli yhden päivityksen mukana naapurusto nimeltä Newcrest, jossa on pelkkiä tyhjiä tontteja valmiina. Mä tykkään pelata sillä eniten, koska on niin paljon tilaa omille simeille. Tässä pelissä pitää kuitenkin huomioida, että sä et pysty asettamaan tontteja minne haluat vaan sun pitää pelata niillä, mitkä on jo valmiina siellä. Niillä valmiilla simeillä ja taloilla, jotka on naapurustoissa tonteilla, voi pelata. Sims 4 on kans siitä kiva, että kaupungeissa on ns. tyhjässä tilassa sellasia rakennuksia, jotka näkyy itse tontilla pelatessa. :D

Mä en ole vielä niin pitkään ehtinyt pelata kaikilla omistamillani lisäosilla, että oisin vielä ehtinyt muodostaa sen suurempia mielipiteitä siitä, mitkä on ehdottomat lempparit ja mitkä inhokkeja. Kaikista eniten mä tykkään Yliopisto-lisäosasta, koska tykkään kokeilla eri tutkintoja ja sitä, mitä niillä tutkinnoilla voi saavuttaa (eli sun sim käytännössä aloittaa työt sitten joltain 7 tai 8 -tasolta niissä ammateissa, joihin tietty tutkinto valmistaa ja saa aloitusbonuksen ja parempaa palkkaa). Lisäosissahan merkkaa se, että mitä sä tykkäät tehdä (ja mistä oot tykännyt aikasempien simsien lisäosissa).

- Vuodenajat tuo luonnollisesti vuodenajat ja säätilat, mutta myös uuden ulottuvuuden puutarhan hoitoon (eli esim. jokaiselle kasville on määritelty yksi tai useampi vuodenaika, jolloin ne menestyy parhaiten).
- Get to Work tuo uusina ammatteina terveydenhoidon, poliisin ja jonkun kolmannen (oisko ollut keksijä?) ja sun on mahdollista mennä simin mukana työpaikalle, jolloin sun työpäivän suoritus riippuu siitä, miten paljon tehtäviä ehdit suorittaa. Tää tuo muistaakseni myös uuden naapuruston.
- Get Famous tuo uutena ammattina näyttelijän ammatin ja samalla ainakin näyttely-taidon, jota voi kehittää. Tässäkin sä voit mennä simin mukana studiolle suorittamaan tehtäviä. Näyttelijän ammatti on keikkapohjainen eli sä käyt koe-esiintymisissä jne. Sim voi myös kehittää julkkisstatustaan ja saa siitä pisteitä, joilla voit "ostaa" simille tiettyjä etuja. Tässä on kivaa se, että pitää oikeesti nähdä vaivaa sen eteen, että status kehittyy.
- Yliopistossa luonnollisesti sim menee yliopistoon. Sinne haetaan, voi hakea myös stipendejä ja voit valita kahdesta eri yliopistosta, joissa on eri distinguished degrees. Se, mille aloille tuut hyväksytyksi riippuu täysin siitä, mitkä sun simin taidot on ja miten korkealla ne ovat. Mä hokasin parissa päivässä, että mun kannattaa kehittää teininä simin taitoja aika paljon. Tässä tulee uusina uravaihtoehtoina Law, Education ja muistaakseni Engineering. Oiskohan ollut muitakin? Yliopisto tuo myös uuden naapuruston.
- Lemmikit tuo luonnollisesti lemmikit (kissat ja koirat), mutta niitä ei pysty ohjaamaan. Silti kiva lisä peliin. :) Tässä pystyy myös työskentelemään eläinlääkärinä ja voit omistaa eläinklinikan! Tässäkin tuli muistaakseni uusi naapurusto.
- Island Living tuo uuden naapuruston Sulanin, jossa on rantatontteja. Iso miinus on, että rantatontteja ei pysty muokkaamaan maanmuokkaustyökalulla ja mä toivon, että tää korjattais jossain tulevassa patchissa. :D Tässä tulee myös merenneidot! Vielä en oo tätä ehtinyt paljoa testaamaan.
- City Living tuo myös uuden naapuruston San Mushynon ja tää oli itse asiassa mun eka lisäosa, jonka ostin neloselle. Tässä on mun mielestä kivaa se, että luonnollisesti mukana tulee kerrostaloasunnot ja sä pystyt rahaa kartuttamalla raivaamaan ittes siitä huonoimmasta asunnosta kattohuoneistoon asti. Mun muistaakseni kattohuoneiston rakennusmahdollisuudet on pitkälti samat kuin normaalilla tontilla, eli pystyt rakentamaan useemman kerroksen jne. En oo tolla naapurustolla pelannut pitkään aikaan, mutta pitääkin kokeilla taas. Tässä tuli mukana myös uusia ammatteja, mutta en muista yhtään mitä ne oli.
- Get Togetheria en omista niin en osaa siitä sen enempää kertoa.

Game packeista mä suosittelen Parenthoodia (suomeksi kai vanhemmuus) ja toi on mun ainut omistama gamepack, jonka ostin vain ja ainoastaan ominaisuuksien takia. Tossa tuli esimerkiksi parenting-skill ja huomattavasti laajemmat toimintamahdollisuudet lasten kasvattamisessa ja ylipäänsä simien välisessä kanssakäymisessä lasten ja aikuisten välillä. Tässä erilaisilla toiminnoilla pystyy muokkaamaan lapsen "piirteitä" (emotional control, responsibility ja conflict resolution). Tämän packin ominaisuuksia mä itse asiassa käytän eniten, joka johtuu siitä, että imo tää vaikuttaa mun pelaamiseen suoraan eniten, koska mä pelaan perheillä ja yritän kasvattaa legacy-tyyppistä sukupuuta. Nää ominaisuudet näkyy siis ihan suoraan taaperoiden opettamisessa ja esim. jos lapsi korjaa tiskit niin saa siitä suoraan plussaa vastuullisuudesta. Jos saa noi kolme piirrettä tietyn verran plussan puolelle siihen mennessä, kun sun simin pitäisi kasvaa teinistä aikuiseksi, saat siitä automaattisesti ekstrapiirteitä. Sitä en tiedä, mitä tapahtuu, jos ne on saman verran miinuksella. :D

Toivottavasti nää avasi lisäosia ja auttaa sua päätöksessä. :)
Otsikko: Vs: The Sims
Kirjoitti: Crys - 25.04.2020 12:42:47
Kiitos vinkeistä! Alan päätymään tuon City Livingin puoleen, koska haluan kattohuoneistoja ja mun mielestä naapuristoista tuo näyttää siisteimmältä. Ja ehkä Get famous ja Parenthood myös. En sitten tiedä kuinka kauan nuo alennukset pysyvät, mutta ehkä alotan yhdellä lisäosalla ja sitten kattelen jos tulis myöhemmin lisää alennuksia :D Nyt riittää motivaatiota opiskellakin kun haluan nopeasti pelaamaan :D
Otsikko: Vs: The Sims
Kirjoitti: Aionka - 01.01.2021 13:46:45
Ostin pari päivää sitten alesta Sims 4:n pitkällisen pohdinnan tuloksena ja vaikka yritin olla odottamatta liikoja, on se silti ollut aika pettymys. On hyviäkin puolia: rakentaminen ja koristelu on paljon helpompaa ja grafiikat on edelleen miellyttävät, vaikka peli jo yli 5 vuotta vanha. Tykkään myös että simit tekee asioita samaan aikaan. On jotenkin hupaisaa seurata kun simi lähteekin lautasensa kanssa makkariin syömään koska vaimo heräsi ja voi jutella.

Mutta tuntuu jo 9h pelaamisen jälkeen, että tekeminen meinaa loppua kesken? Tuntuu, että peli on tarkoitettu enemmän kauniiksi sisustussimulaattoriksi, kuin elämäsimulaatioksi. Sekin kävisi minulle, mutta yllätyin kuinka vähän tavaroita peruspelin mukana tuli! Ajattelin laittavani hienon terassin ja upottavani sinne poreammeen, mutta vaihtoehtoina olikin vaan yksi, järkälemäinen amme joka ei kyllä sulaudu minnekään. Myös muut sellaiset Sims-klassikkoesineet vaikuttaa uupuvan: esim. pieni kaukoputki tähtien tähystämiseen (pakko laittaa joku valtava kone tai ei mitään).
Pelatessa Simit voi olla kotona vaikka viikon putkeen ilman että haluavat lähteä minnekään. Tiesin, ettei avointa maailmaa ole, mutta ajattelin että noi mininaapurustot olis edes vähän eläväisempiä. Tuntuu hassulta, että autotietä ei voi ylittää (ja ilmeisesti autoja ei varsinaisesti tarvita mihinkään, kun kaikki vaan teleportaa töihin yms?) ja että jos naapurissa näkyy olevan rakennus, siellä ei voi silti käydä? Tykkään noista tunnetiloista ainakin ideatasolla, mutta tuntuu silti ettei ne kyllä ihan hirveästi vaikuta mihinkään. En tiedä oonko vaan epäonninen, mutta tuntuu että tässä pelissä ei oikein tapahdu mitään. Ei oo näkynyt murtovarkaita, ei mitään tapahtumia, joihin osallistua (konsertti teatterilla tai shakkikilpailu yms) ja simit ei tunnu kauheasti haluavan mitään muuta kuin se päätavoite. Ja sitten ne pikku viestit joita tulee pitkin peliä, tuntuu että samat viestit pyörii koko ajan?

Maksoin tästä alessa sen 5€ joten ei mikään hirveä taloudellinen menetys, mutta vähän kyllä harmittaa kun oon ollut viimeiset 20 vuotta Sims-fani :-[  Ei oikein houkuta laittaa lisää rahaa lisäosiin kun tää kokemus tähän mennessä on niin ohut, mut ehkä yritän pelata vielä pari tuntia, jos tulisi joku ahaa-elämys.
Otsikko: Vs: The Sims
Kirjoitti: Grenade - 01.01.2021 15:17:34
Mulle on tullu samoja fiiliksiä Aionka nelosesta kuin sulle. Ehkä syynä on se, että oon vaan niin tottunut pelaamaan kakkosta, että neloseen tottumisessa kestää. Ja totta kai siinä on omat hyvät puolensa, kuten rakentamisen paljon laajemmat mahdollisuudet. Mutta ehkä näin pelaajana, joka tykkää enemmän keskittyä just pelaamiseen ja tekee ne talot periaatteella "noh, kyllä tässä nyt asuu", niin se on vähän njääh. :D Ehkä olen myös kuullut niin paljon kritiikkiä nelosesta, etten osaa kunnolla sivuuttaa sitä pelatessani.

Pelasin tässä just nää välipäivät vanhalla koneellani kakkosta ja olin jo unohtanu, miten dramaattinen tää peli on. :D Murtovaras kävi, tulipaloja oli jotain viis, salama iski simiin kahdesti ja se meinas delata, mutta aviomies tuli anelemaan kuolemalta armoa. Mutta ai että, kun on jo vähän ehtinyt tottua siihen, että muut simit vanhenee, niin vähän turhauttaa aina pelata jokaista perhettä vuorollaan, kun ei ne toiset vanhene mihinkään ja jos vaikka haluaisi parittaa kaksi teiniä, niin ensin perhe ykkösessä pelaa teinin aikuiseksi ja sitte pitää vielä pelata perheessä kaksi teini aikuiseksi ellei halua muuttaa niitä yhteen jo teineinä.

Tavallaan kyllä odotan jo, että Sims 5 tulisi, niin nähtäisiin, mihin suuntaan pelintekijät haluaa peliä viedä. Onhan nelosellakin jo ikää, vaikka siihen aktiivisesti lisäosia ja kamasettejä tuleekin.

Ehkä vähän Sims-aiheesta poiketen: Oletteko seurailleet tätä Paralives-pelin julkaisua? Vielä ei taida olla mitään varmaa päivää tai aikataulua. Peli näyttää siltä, että siitä voisi tosissaan tulla Sims-pelien haastaja, ainakin pienesti. Ehkä tällaisille simulaatiopeleille on tosiaankin jo tarvetta tulla muitakin kuin vain Sims, jotta Sims-tiimikin saa vähän jotain kilpailua.
Otsikko: Vs: The Sims
Kirjoitti: Crys - 01.01.2021 15:19:46
Aionka, allekirjotan kaikki sun kommentit. Sitä pelii kritisoidaan yleisesti just siitä että peruspeli on tosi suppea (ja sit miettii niitä kammottavia peruspelivaatteita joita ne on onneks vähä päivittäny mut esim suurin osa farkuista on matalavyötäröisiä ja jaiks hameet on karseita=näkyy että on tehty vuonna mitä 2014?) Ja sit miettii et lisäosineen peli maksaa jtn 700€ ja on silti puutteellinen. Rakennan pelissä enemmän ku itse pelaan ja sitä myötä oon ostanu 5 lisäosaa sen perusteella missä on kivoimmat tavarat. Ostan aina alesta mutta kyllähän niihi silti kuluu rahaa, oon mä kai jotai satasen kuluttanu jo siihen. Kaupunkielämää on mun mielestä se yks lisäosa jos haluu jotain ostaa koska sen maailma ja tavarat on tosi hienoja ja siinä tulee myös niitä kaupunkifestivaaleja. Itseä ärsyttää kyl se miten hankala simejä on tappaa. Spontaanisti niitä ei saa kuolemaan sitte millään! Myös niiden ea:n valmiiden talojen ulkonäköö on kyl kritisoitu ja anteeks ne on ihan karmeita :D sen takia alotin just oman renovation jutun jossa renevoin ne kauheet talot. Se kauhee poreamme on kyllä yks munkin ärsytyksen kohteista. Fitness stuffin mukana kai tulee poreamme mutta lol en kyllä sen takia sitä hanki.

Saanko myös valittaa galleriasta? Tietääkö joku miten siellä saa valittua sillee että haku näyttäis ne tulokset joissa käytetyt paketit omistat? Siinä on siis joku semmone näytä omistetut paketit/kaikki/peruspeli ja vaikka aina laitan sen omistetut paketit niissä taloissa on aina muitaki paketteja käytetty ja sit se on karsee homma yrittää seuloo sieltä niitä joissa ois vaan omistamat lisäosat ja pitää klikata kaikki läpi...

Suosittelen hankkimaan jotain modeja, on semmosii jotka elävöittää peliä hauskasti. Montaa modia ei kyl kannata olla samaan aikaa jotta peli ei lagi. Mä en osaa enää pelata ilman MCCC ja IU cheats modeja niillä saa esim tapettuu simejä ja huijaa taitotasoja/uria. Sims 2 ja3 tykkäsin siks ku huijauskoodit oli nii helppo käyttää eikä tarvinnu esim uraylennykseen modeja.

Mäki kaipaan noita spontaaneja juttui kute murtovarkaat (vaikka olinki aina kauheen peloissani pikkunaperona kun mun hienot telkkarit vietiin :( ) ja kärpäskuolema!! (Muistan lämmöllä ku tein ylipoistokommuuneja ja sit otin aina yhen valmissimin sinne mun simien kaa ja lukitsin sen huoneeseen jossa oli vaa kiinalaista ruokaa ja pitsaa ja sit se lopulta kuoli kärpäskuolemaan! Tälleen mä pelaan simssii :D ) En tiiä tuleeks kärpäskuolema jossai lisäosassa mutta ainakaa peruspelissä sitä ei oo :(( ja se luurankokodinhoitaja!

//Grenu hyviä pointteja! Tuo ikääntyminen oli kyllä sims kakkosen ärsyttävin homma. Se että piti jatkuvasti seilata eri perheestä toiseen ikääntämään vauvoja ja sitten uudestaan kun ne on lapsia jne. Oon tietoinen tosta paralives pelistä, mutta mua se ei ihan saanut hyppimään innosta. Mutta kuka tietää, ehkä siitä tulee tosi hyvä!
Otsikko: Vs: The Sims
Kirjoitti: Kaarne - 01.01.2021 15:22:44
Pelasin kerran Simsiä, ehkä kakkosta. Nimesin hahmot itseni ja ihastukseni mukaan.

Ihastukseni ei kiinnostunut mun mukaan nimetystä hahmosta, ja sitten kun se mun mukaan nimetty yritti laittaa ruokaa, hän syttyi palamaan ja kuoli. Rip.

Siinä mun kokemukset The Simsistä, jatkakaa. :D
Otsikko: Vs: The Sims
Kirjoitti: Larjus - 01.01.2021 15:43:51
Mä katoin just eilen YouTubesta Cindyn (PleasantSims) videon siitä, mitä Sims 4:ssa ei ole vieläkään näin monen vuoden jälkeen :D (Tämä (https://www.youtube.com/watch?v=DKU13vbBfeg) video)
Olin oikeesti ihan yllättynyt, ettei nelosessa ole vieläkään autoja, ja murtovarkaita ylipäätään?? Muutenkin siitähän puuttuu ihan järkyttävästi asioita, joita oon pitänyt oikeestaan itsestäänselvyyksinä Simsissä :D Mä oon kyllä aika iloisesti pihalla nelosen touhuista, koska en vieläkään sitä pelaa. Silloin joskus latasin sen peruspelin, kun sen sai ilmaiseksi, mutta kyllästyin hetkessä. En ole moneen vuoteen oikein välittänyt talojen rakentamisestakaan (tai sisustamisesta), joten sen suhteen tehdyt parannuksetkaan eivät houkuta puoleensa.

Sims 2 on kyllä edelleen mielestäni paras Simseistä, vaikka mulla se toimiikin kunnolla vain 13 vuotta vanhalla koneella, joka on niin rämä, että ihan itkettää :D Niinpä olen useamman vuoden pelannut lähinnä kolmosta. Siinä nyt olen viime ajat pelannut yhdellä sarjahurmurilla, jolla on suunnilleen 30 lasta lähes yhtä monen naikkosen kanssa 🙈 Niitä muksuja vois olla paljon enemmänkin, mutta kun se kasvoi nuoresta aikuisesta aikuiseksi, ajattelin, että kohta täällä kaupungissa ei ole muuta kun sen aviottomia lapsia (no, tilanne on jo suunnilleen se joka tapauksessa), ja alkoi ehkä muutenkin vähän kyllästyttää se muiden jatkuva viettely (vaikka hauskaahan sekin :D). Nyt se herra on jo vanhus, ja itse asiassa lopulta naitin sen yhdelleni omatekemälleni simille, ja on peräti yksi avioliitossa syntynyt lapsi ;D Ajattelin siitä muksusta tehdä merenneidon, jahka hän kasvaa isommaksi. En ole jostain syystä pelannut vielä lainkaan merenneidoilla, vaikka se lisäri mulla on useamman kuukauden jo ollut. Onkin jo aika kokeilla!
Harmittaa kyllä, että se Isla Paradiso -kaupunki lagittaa paljon, koska olisin halunnut pelata sillä. Mutta en jaksa sitä jatkuvaa pätkimistä... :/ Muut maailmat onneksi pyörivät ihan kelvollisesti.

Ehkä vähän Sims-aiheesta poiketen: Oletteko seurailleet tätä Paralives-pelin julkaisua? Vielä ei taida olla mitään varmaa päivää tai aikataulua. Peli näyttää siltä, että siitä voisi tosissaan tulla Sims-pelien haastaja, ainakin pienesti. Ehkä tällaisille simulaatiopeleille on tosiaankin jo tarvetta tulla muitakin kuin vain Sims, jotta Sims-tiimikin saa vähän jotain kilpailua.
En ole aktiivisesti seurannut sen tilannetta, mutta muutaman videon olen aiheeseen liittyen katsonut. Isosti en ole innostunut, vaikka siistejä juttuja siihen on mahdollisesti tulossa (esim. sisustamisen suhteen), mutta musta on kyllä ihan hyvä, että tulee jotain vaihtoehtoja Simsin suhteen elämäsimulaatiopelien saralla. Ehkä se houkuttais EA:nkin panostamaan taas vaihteeksi vähän enemmän (vaikka epäilen).
Otsikko: Vs: The Sims
Kirjoitti: Aionka - 01.01.2021 15:54:25
Grenade, googlasin ton pelin! En ollut kuullut siitä mut oon miettinyt tässä viime päivinä et kumpa tulis joku kunnon haastaja niin vois pelata joko sitä tai sitten EA sais jotain tolkkua tohon touhuun. Oon pelannut muita simulaattoripelejä (My Time in Portia, Stardew Valley) mutta ne ei oikeen osu täysin samalle tontille kuin Simsit.

Se kauhee poreamme on kyllä yks munkin ärsytyksen kohteista. Fitness stuffin mukana kai tulee poreamme mutta lol en kyllä sen takia sitä hanki.
Tämäpä juuri! Selasin vähän noita lisäosia ja kamasettejä vai mitä lie ja härregyyd minkä hintaisia siihen nähden mitä niissä on :D Mut hyvä vinkki noi modit, pitääpä tarkastaa ne seuraavaksi!

Mietin, että olisi varmaan helpompi nauttia tästä pelistä jos ei olisi pelannut aiempia Simsejä kun nyt tahtomattaankin vertaa niihin. Uskon, et tää tuntuis ihan täysin uutena pelinä itselle (kuten se varmaan monille lapsille on, joille tää vaikuttaa olevan suunnattu) tosi kivalta kun nyt musta tuntuu et multa on otettu vaan pois asioita. Esim. toi töihin teleporttaus on jotenkin vähän masentavaa kun kaikki tietää jo 20 vuoden takaa et Simsit menee töihin kimppakyydillä tai sitten vaikka pyörällä jos nukkuu pommiin.

Ja mietin sitäkin et joo kyllähän Sims 3:ssa kanssa jupistiin että kamalaa rahastusta kaikkine lisäosineen mut siitä peruspelistä sai kuitenkin irti ainakin 60 tuntia ennen kuin alkoi kaipaamaan lisäosia. Kakkosessa varmaan lähemmäs 100 tuntia :D

Larjus, toi oli just parasta kolmosessa :D oon itse tehnyt sellaista et yrittänyt hankkia mahdollisimman paljon lapsia ja sitten potkia ne pihalle niin että koko kaupunki kaikki on vaan sukua keskenään ja joka taloudella on sama sukunimi. Mietin etten nyt raaski ladata tälle koneelle uudelleen (2017 peliläppäri...) kolmosta kun en pystynyt pitämään siinä kuin max 3 lisäosaa samaan aikaan ilman että on ihan täynnä bugeja. Elättelen toivoa, että se pyöris seuraavalla koneella paremmin, vaikka tuskin se tässäkään koneessa tehoista kiinni oli.
Otsikko: Vs: The Sims
Kirjoitti: Larjus - 04.08.2021 17:59:27
Mulla on taas heinäkuun alusta asti ollut oikee kunnon peli-into Simsiä kohtaan (kolmosta edelleen). Pitkästä aikaa, sillä en tossa keväällä pelannut oikeastaan lainkaan. Sims tuntuu olevan mulle semmonen peli, että aina hetkittäin tulee semmonen into et vois pelaa 24/7, sit se loppuu ku seinään eikä avaa peliä kuukausiin :D

Vähän kyllä harmittaa, että en voinut enää kunnolla pelata tolla perheellä, jonka aikaisemmassa viestissäni mainitsin. Siinä olin ollut jo siinä vaiheessa, että merenneidoksi kaavailemani sim (josta merenneidon tein) oli naimisissa ja hänen ainoa tyttärensä (joka oli kans merenneito) oli juuri kasvanut nuoreksi aikuiseksi. Naapurusto kuitenkin bugitti sen verran, ettei pelaamisesta oikein tullut mitään, joten poistin sen kokonaan 😞 Sen jälkeen mulla oli pari ihan tuoretta naapurustoa, mutta toiseen kyllästyin nopeasti, ja toisen kanssa oli jotain häikkää siinä, etten saanut simiä ilmestymään yliopistoon tai lomakohteisiin, ja kun nimenomaan olin matkustelua ja yliopistossa opiskelua sille simille kaavaillut, ärsytti moinen niin että poistin senkin naapuruston.

Nyt oon viime päivät pelannut yksin asuvaa miessimiä, jota olen lähinnä käyttänyt Egyptissä matkatehtäviä tekemässä ja muinaisesineitä keräämässä. Olen rakentanut sille kotiin oman pienen museon, jossa on jo mm. kanooppikokoelmia, muutama sarkofagi ja vaikka mitä niitä Egyptin raunioista löytyvistä patsaista. Laajennan sitä sitten Kiinaan ja Ranskaan, jahka menen tutkimaan niitä. Similläni on myös puutarha ja työpaja, johon aion ostaa kaikki ne rakennuspisteet ym.  toistaiseksi vain timanttileikkuri ja se romurakennuspiste, koska aion mahdollisesti tuon simin jälkeläisellä (aattelin adoptoida ja lähettää lapsen sisäoppilaitokseen siihen asti että sekin on aikuinen :D) rakentaa simbotteja. Muumionkin haluan jossain välissä kutsua, koska sen pitäisi olla mahdollista sarkofagilla ja täydellä kanooppikokoelmalla (joka mulla on). En oo koskaan kokeillut, eikä mulla oo ollut muumioita omassa perheessäni kuin ehkä minuutin, kun erehdyin kokeilemaan, mitä se pullotettu muumion kirous tekee... 😅😅

En oo similleni hankkinut töitä ollenkaan, kaikki rahat se on saanut myymällä keräämiään juttuja. Sillä on yhdeltä piirteeltään keräilijä, ja en tiedä onko se vaikuttanut paljon, mutta esim. auringonkukkia ja kosmoksia on löytynyt paljon, ja niistä saa myymällä joku 600 simeleonia per kukka... Jalokiviä myymälläkin tienaa hyvin, vaikka jossain vaiheessa haluan jonkinmoisen "jalokivigalleriankin", ja sinne niitä pääkallojalokiviä! En vain tarkkaan muista, mitä kaikkea piti asettaa sille yhdelle hyllylle niitä saadakseen (täytyy varmistaa Sims wikistä sitten kun on sen aika pelissäni).

Seuraavan kerran kun lähetän simini reissuun, taidan vaihteeksi ottaa Kiinan määränpääksi. Siellä on jostain syystä matkaillut paljon vähemmän, ainakin niitä raunioita ja luolia tutkiessa. Egyptin ja Ranskan muistan paljon paremmin... (Toisaalta Kiina on aina ollut mulla se pahiten bugittava mesta, että ehkä siksi.)


Larjus, toi oli just parasta kolmosessa :D oon itse tehnyt sellaista et yrittänyt hankkia mahdollisimman paljon lapsia ja sitten potkia ne pihalle niin että koko kaupunki kaikki on vaan sukua keskenään ja joka taloudella on sama sukunimi.
Niin onkin ;D Musta tuntuu, että tosi usein kun pelaan miessimillä, sillä on ainakin pari lasta talouden ulkopuolisten simien kanssa, ihan vaan koska se on mahdollista :D Tällä mun nykyisellä simillä en kyllä aio niin tehdä, ei oo aikaa romantiikalle kun pitää kerätä muinaisia aarteita ja jalokiviä ;D (ja nostaa puutarhanhoitotaitoa vielä vähän niin pääsen istuttamaan ison kasan kaikkia tuntemattomia siemeniä, joita simini on löytänyt.)


// Jaa, no, pienet muutokset suunnitelmiin, sillä avaruusoliot tuli ja kaappasi simini, joka tietty tuli raskaaksi 😅😅 Eihän sitä alienmuksua olis pakko pitää mut päätin tehdä niin, sillä ei niitä oo mulla kovin montaa ollut. Mut sit kun se kasvaa lapseks niin sisäoppilaitokseen vaa aikuisikään asti :D
Otsikko: Vs: The Sims
Kirjoitti: valokki - 03.01.2022 18:00:30
Oon tässä viime päivinä koittanut hiljalleen tutustua tähän Finin valikoimaan, ja nyt sattui kyllä osuva aihe kohdalle! :D Tätä ketjua on ollut tosi kiva lueskella! Hauska, kun täällä ihmiset vaikuttavat tasaisemmin jakautuneilta Sims-version mukaan (toisin kuin esim. Jodelissa, jossa suurin osa keskustelusta tuntuu pyörivän vain nelosen ympärillä).

Mä oon Simsin suhteen hyvin samanlainen kuin Larjus, välillä Simsin olemassa olon unohtaa lähes kokonaan, kun taas välillä sitä voisi pelata tosiaan sen 24/7. :'D Jotenkin tämä joulun seutu kuuluu aika usein tähän 24/7-kauteen, mihin toisaalta saattaa vaikuttaa se, että Steamin parhaat alennukset sattuu aina olemaan juurikin joulun ja vuodenvaihteen tienoilla.

Mä pelailin joskus kakkosella, mutten koskaan hankkinut muuta kuin peruspelin, joten innostus lopahti melko nopeaan (mulla oli silloin käytössä vie sellainen kone, johon Sims piti ladata neljällä CD:llä CD-romina, ja se oli aika urakka). Nyt olen kuitenkin pelaillut enää vain kolmosta, kun olen Steamin alennuksista mennyt lopulta hankkimaan kaikki lisäosat ja muutamia kamasettejä, ja mulla on niissä edelleen vaikka kuinka paljon tutkimista. Vähän on pelottanut, miten kone jaksaa pyörittää näitä, varsinkin kun Paratiisisaaresta luin etukäteen, että se ilmeisesti bugisi aika paljon. Lueskelin kuitenkin vähän keskusteluja siitä, miten pelin (ja eritoten Paratiisisaaren) saisi pyörimään smoothisti, ja löysinkin aika hyviä vinkkejä, eikä mitään isompia ongelmia ole ollut! Toki aina välillä jotain pienempää, ja Paratiisisaarella miesmerenneidoilla ei ole pyrstöä, mutta ei mitään, mikä onneksi pahemmin haittaisi peliä :)

Mulla ei pelitaktiikan suhteen oo vakiintunut mitään tiettyä tapaa, vaan pelailen aina vähän miten sattuu. Mulla on noissa lisäosissa edelleen niin paljon tutkittavaa (ammatteja, hotellin hoitamista, seikkailuja Maailmanmatkaajassa jne), että kaikki aika menee siinä. Ja kun uuden tutkiminen ei enää kiinnosta, laitan simit hetkeksi yliopistoon, tulevaisuuteen tai johonkin muuhun tutumpaan ympäristöön, niin sen jälkeen jaksaa taas kokeilla kaikkea uutta :D Oon onnistunut vielä yhdistämään mun HP-intoiluni Simsiin, ja mulla onkin Paratiisisaarella Luna, Ginny ja Pansy kämppiksinä (Luna on toimittaja, Ginny hengenpelastaja ja Pansy on vaan opetellut sukeltamista) ja Supernaturalin mukana tulleessa kaupungissa (en saa nyt nimeä mieleeni) isossa kartanossa pariskuntana Romione ja Drarry ja heillä katras lapsia (tosin vanhimmat potkasin jo pihalle). Kaikilla olen tutkinut uusia ammatteja ja etenkin Harry ja Draco on päässyt paljon matkailemaan ja kasvattelemaan viisumia eri kohteissa. Nyt kun löysin viimein vielä Pangun kirveen, on vähän helpompi päästä tutkimaan loputkin sopit pyramideista, hautaholveista ym. :D
Otsikko: Vs: The Sims
Kirjoitti: Hopeakettu - 03.01.2022 21:45:25
Pelasin kerran Simsiä, ehkä kakkosta. Nimesin hahmot itseni ja ihastukseni mukaan.

Ihastukseni ei kiinnostunut mun mukaan nimetystä hahmosta, ja sitten kun se mun mukaan nimetty yritti laittaa ruokaa, hän syttyi palamaan ja kuoli. Rip.

Siinä mun kokemukset The Simsistä, jatkakaa. :D

:D :D

Muksuna tuli pelattua kovasti The Simsin ensimmäistä versiota ja voi pojat mitkä nostalgiat siihen liittyvätkään. :D Jostain syystä mun piti kirjoittaa kaikkien simien nimet caps lockilla ja rakentaa kaikista taloista isoja laatikoita, joissa toinen kerros oli käytännössä vain yksi valtava huone. :D Kaikki absurdit yksityiskohdat olivat myös ihan loistavia, kuten kivi-sakset-paperin pelaaminen Kuoleman kanssa (tasapelissä kuollut läheinen palasi henkiin zombina) tai se, miten avioparille saatettiin vain soittaa ja kysyä, haluaisivatko he lapsen. Ja sitten oli se surullinen klovni tai mikä lie, joka tuli toisinaan kylään ja oli vain tiellä ja ärsytti ja joka lopulta aina teki mustan aukon maahan ja hyppäsi sinne.

Teininä pelasin Elämäntarinat-versiota, johon ei saanut mitään lisäosia, mutta joka muistutti mielestäni kakkos-Simsiä pelimaailman ulkonäön puolesta. Joskus sitä pelatessani annoin eräälle lapselle nimeksi Kissanpissa ja hirnuin itsekseni aina kun tuli ilmoituksia tyyliin "Kissanpissa, koulusi alkaa tunnin päästä". Voi sentään.

Viime aikoina oon toisinaan miettinyt, että voisi olla hurjan kiva pelata The Sims nelosta, varsinkin jos saisin hankittua siihen sen Maalaiselämää-lisäosan (oon katsellut kun ihmiset ovat pelanneet sitä YouTubessa ja vaikuttaa hauskalta), mutta mutta. No. Hävettää vähän myöntää, mutta en tajua tietokoneista juuri mitään, en edes omasta pikku läppäristäni. Mistä tiedän, jaksaako koneeni pyörittää The Sims nelosta tai riittääkö koneellani tilaa tai ovatko peli ja koneeni muutoin yhteensopivia, jos ostan sen tuolta EA:n sivujen kautta?
Otsikko: Vs: The Sims
Kirjoitti: Hilbert - 03.01.2022 23:31:35
Minä, minä minä osaan kerrankin vastata melko kattavasti kysymykseen! Saanhan vastata Hopeaketulle? Saanhan :D

Siis jos on kyse windows-koneesta, macista ym en valitettavasti osaa sanoa mitään :(

Wiralliset yhteensopimusvaatimukset näkee tästä: https://www.ea.com/fi-fi/games/the-sims/the-sims-4/pc/system-requirements
mutta koska nuo eivät sinäänsä kerro oikein kauheasti mitään, niin tarkennan vielä (aaah, kuinka olenkaan kaivannut sims-pätemistä:D (suomenkielisten sims-foorumien kuolema ;_____;))

Eli:
-helpoin tapa selvittää jonkinnäköisellä tarkkuudella Sims 4:n toimivuus on Can You Run It (https://www.systemrequirementslab.com/cyri)
-yksi mahdollisuus on ladata kokeiluversio originista ja testata, miten peli toimisi koneella
-usein läppäreillä on näytönohjain se kriittisin osio, niistä ja TS4-yhteensopivuudesta löytyy hurja lista täältä: https://www.notebookcheck.net/Computer-Games-on-Laptop-Graphics-Cards.13849.0.html?type=&sort=&or=0&gameselect%5B%5D=293&gpu_fullname=1
-jos tahdot saada tarkat tiedot tietokoneesi sisällöstä varmasti oikein (can you run it ei aina kai ole ihan 100% varma), niin mene käynnistysvalikkoon ja kirjoita: dxdiag ja paina entteriä (tai vaihtoehtoisesti valitse hiirellä avaa tms kun olet saanut dxdiag-jutun näkyviin)
Otsikko: Vs: The Sims
Kirjoitti: Hilbert - 14.09.2022 23:47:32
https://www.ea.com/fi-fi/games/the-sims/news/play-the-sims-4-for-free-beginning-october-18 eli The Sims 4 -peruspeli on tulossa ilmaiseen jakoon 18. lokakuuta.

Mulla on ikävä suomalaisia Sims-yhteisöjä. Tai ehkä enemmänkin foorumeiden kulta-aikaa :D

The Sims 4 pelaan edelleen silloin tällöin ja sisältöä tulee ladattua siihen lähes päivittäin. Musta TS4 on kaikkiaan luovien ihmisten peli, koska ilman luovuutta peli on vaan itseään toistavaa yltiöhelppoa arjen pyöritystä.

Pystytin jonkinnäköisen Sims-discord-palvelimen joitain kuukausia sitten. Siellä on joskus jopa elämää :D https://discord.gg/mx3tEAZu2w
Otsikko: Vs: The Sims
Kirjoitti: Grenade - 15.09.2022 00:28:02
Huomasin tästä itsekin ilmoituksen ja vähän kyllä kiinnostaisi ladata! Vaikka vähän samalla salaa toivonkin, että Sims 5 julkaistaisiin pian. :D (Olen näköjään ollut samaa mieltä jo viime vuonna, eikä vielä ole mitään tapahtunut, lol)

Tällä hetkellä omalla koneella ei ole Simssiä, kun kone on vaihtunut, enkä ole sitä jaksanut sinne asentaa. EA on varmaan tajunnut, että oikein kukaan ei enää osta peruspeliä, kun ne tuuttaa vaan lisäosia ulos. En tiedä, jaksaisko mun perusläppäri sitä edes pyörittää kunnolla, edellisessä se tarjosi vaan sitä toista versiota, johon ei tullut enää mitään päivityksiäkään. Mutta jos kerran ilmaiseksi saa!

Muistan vieläkin, kun osallistuin kerran joskus vuonna nakki ja papu Sims-hahmojen missikisoihinkin! Siinä oli eri kierroksia, joissa lähetettiin eri teemoista kuvia ja sitten niitä sai kaiketi jotenkin äänestääkin. Joka viikko (?) oli joku uusi kierros, esim. uimapuku tai harrastus. Se oli hauskaa, vaikka oma simini ei muistaakseni ihan kauhean pitkälle päässytkään! Nämä simsjutut toimi Vuodatuksessa tai Bloggerissa, mutta nykyään toiminta on siirtynyt muihin medioihin.