Finfanfun.fi

HP-ficit => Hunajaherttua => Aiheen aloitti: Thelina - 16.09.2019 17:31:18

Otsikko: Myrsylisuudelma, Rarry, triplaraapale, sallittu
Kirjoitti: Thelina - 16.09.2019 17:31:18
Ficin nimi: Myrsylisuudelma
Kirjoittaja: Thelina
Beta: Siskoni
Tyylilaji: fluff, pikkuisen hurt/comfort
Ikäraja: S
Paritus: Ron / Harry
Yhteenveto: Eräänä iltana, yhden Pimennon jälki-istuntokerran jälkeen, Harry löytää tehokkaamman keinon hoitaa kämmenselkänsä haavoja.
Vastuunvapaus: Kunnia kaikesta J.K. Rowlingin luomasta kuuluu hänelle.
A/N: Rarry on innostanut viime aikoina, siksi tällainen pieni palanen heistä. Koska tässä on niin vähän dialogia, kokeilin laittaa ne vain tuonne tekstin sekaan ilman mitään lainausmerkkejä tai viivoja, tätä tapaa tulee joskus kirjoissakin vastaan.

Myrsylisuudelma

Kun Harry astui käsi kivusta tykyttäen oleskeluhuoneeseen vähän puolenyön jälkeen, hämärässä valvoi enää kaksi hahmoa, jotka hän olisi pimeydestä huolimatta tunnistanut missä tahansa. Hermione ponnahti ylös heti hänet huomattuaan, mutta Ron vain kääntyi paikallaan nojatuolissa, tuskaisen huolestunut katse sinisissä silmissään. Harry käveli katsetta väistellen heidän luokseen ja toivoi ettei hänen sydämensä luonnottoman kova syke paljastaisi Hermionelle, mitä pelkkä Ronin jälleennäkeminen hänessä nykyään aiheutti. Sanaakaan sanomatta tyttö istutti hänet sohvalle, työntäen kulhollisen myrsyliuutetta hänen viillellyn kätensä alle. Uute liuotti kivulta terävimmän kärjen, mutta kämmenselkään piirtyneet kirjaimet olivat ja pysyivät. 

Hermione katsoi häntä sillä ilmeellään, kysyen äänettömästi, miksi hänen aina piti uhmata Pimentoa; miksi aina, kun palkintona siitä oli vain tämä: heille ei mitään, mutta Pimennolle taas yksi voitto. Meidän on keksittävä jokin muu keino, Hermione sanoi. Niin, Harry huokaisi väsyneenä. Hän vihasi Pimentoa, vihasi sitä, miten tämä puuttui Tylypahkan asioihin ja vääristeli totuutta Voldemortin paluusta ja vahvistumisesta.

Harry ei vieläkään tohtinut katsoa Roniin. Silmäkulmastaan hän näki, miten poika istui jännittyneenä ja hiljaisena paikallaan, huokuen kaipausta kuten hän itsekin, mutta uskaltamatta tulla lähelle, kun Hermione oli paikalla. Harry katui sitä, että oli joutunut viettämään taas yhden illan jälki-istunnossa, sen sijaan että olisi voinut viettää sen Ronin ja Hermionen kanssa. Varsinkin Ronin.

Palataan tähän asiaan huomenna, Hermione sanoi. Minä painun nyt nukkumaan. Hän lähti kohti tyttöjen makuusalia, vilkaisten vielä matkallaan Harryyn ja Roniin päin. Harry ei tiennyt, oliko tytön pienessä väsyneessä hymyssä jokin tietäväisen oloinen pilkahdus, vai kuvitteliko hän vain.

Portaikon ovi kolahti ja askeleet loittonivat. Ron siirtyi hänen viereensä sohvalle, lämmin keho ihan kiinni hänen kyljessään. Harry nosti kätensä kulhosta ja kuivasi valuvaa myrsyliuutetta nenäliinalla, kun Ron tarttui kipeään käteen ja painoi huulensa vielä verta tihkuville haavoille. Kun Ron nosti katseensa, Harry näki omien ajatustensa peilautuvan tämän silmistä ja kun hän maistoi veren ja myrsyliuutteen huulillaan, kaikki oli hetken aikaa taas hyvin.
Otsikko: Vs: Myrsylisuudelma, Rarry, triplaraapale, sallittu
Kirjoitti: Vendela - 23.09.2019 11:04:37
Olipa mukava pieni pala :) Erikoinen ratkaisu ujuttaa dialogi tuolla tavalla tekstin joukkoon, itse en ole vastaavaan törmännyt aikaisemmin (luen varmaan vääränlaisia kirjoja!). Tässä se kutenkin toimi yllättävän kivasti, pidemmässä tekstissä olisi toki voinut käydä hieman raskaaksi.

H/c on yksi lemppareitani ja tässä se oli suloista ja söpöä. Hermione taitaa olla hyvin tietävä tyttö, ihanaa kun hän vetäytyi ja antoi pojille hetken rauhan. Parituksena Rarry ei iske minuun aivan niin lujaa kun H/D mutta ymmärrän kyllä sen viehätyksen. Oletkohan tutustunut Beelsebuttin (https://www.finfanfun.fi/index.php?topic=30980.0) Rarryihin? Näitä voin suositella lämmöllä :) Oma suosikkini on hänen kääntämänsä Harry Potterin surkea seuraelämä (https://www.finfanfun.fi/index.php?topic=33756.msg663774#msg663774) (K-15) :D Mutta "Kolmas pyörä"-sarja on myös tutustumisen arvoinen!

Pahoittelut offaamisesta! Tämä sinun tekstisi oli kuitenkin kiva, ja tykkäsin tästä. Itse asiassa luin tämän jo perjantaina ja aloitin kommentinkin kirjoittamisen, mutta sitten tuli elämä ja vei viikonlopuksi mennessään. Tulin nyt kuitenkin viimeistelemään tämän kommentin, sillä tiedän miten kiva on kuulla jos joku on lukenut tekstin :)

Kiittäen,
Vendela
Otsikko: Vs: Myrsylisuudelma, Rarry, triplaraapale, sallittu
Kirjoitti: Thelina - 23.09.2019 21:17:28
Vendela, kiitos kommentista! Onhan pelkästään sekin jo mukavaa nähdä, jos omaa tekstiä luetaan, mutta erityisen mukavaa on, jos joku vielä kommentoi.

Nyt kun mietin missä kirjoissa olisin nähnyt tuollaista lainausmerkitöntä / ei mitenkään merkittyä dialogia, niin ei montaa esimerkkiä tule mieleen, paitsi yksi kirja, jonka jätin lopulta kesken... eli siis ei todellakaan varmaan toimi pitkissä teksteissä, mutta jollain tavalla sopi mielestäni tähän tunnelmaan.

Ymmärän hyvin tuon, että Drarry vetoaa enemmän, niin se on minunkin kohdallani, vaikka jokin tuossa Rarryn from friends to lovers -kuviossa on myöskin kiehtovaa. Beelsebuttin Rarryja on tullut kyllä luettua, mutta muistaakseni en ole lukenut noita vinkkaamiasi, joten kiitos vihjeestä! Täällä on kyllä muutenkin paljon hyvää luettavaa rästissä epäaktiivisilta vuosiltani, nyt olen uudelleen innostuttuani (ja uudelleen rekisteröidyttyäni) lukenut paljon ja myös koettanut kommentoida ahkerammin, vanhalla kertaalleen poistetulla tunnarilla en tainnut kommentoida kertaakaan, mutta en myöskään julkaissut silloin mitään.

Kommenttisi ilahdutti, mukavaa alkavaa viikkoa sinulle ♥
Otsikko: Vs: Myrsylisuudelma, Rarry, triplaraapale, sallittu
Kirjoitti: Valo - 23.09.2019 22:04:59
Voi miten sulonen ficci!! Rarry on aika harvinaista, mikä on harmi koska friends to lovers on tosi hyvä trope ja koko kolmikon välillä on mun mielestä tosi hyvää kemiaa ja toimisivat varmaan polyamorisessa suhteessakin tosi hyvin :DD Mutta siis joo, tykkäsin tästä kovasti. Hermionen tietävä hymy, Harryn huolestuneet ajatukset ja Ronin huolehtivaisuus on kaikki nii *italialainen kokki suutelee sormia* mwah. Ihanaa tällaset pienet lohduttavat hetket rankassa arjessa Pimennon komennon alla. Antaa varmasti Harrylle toivoo että kyllä asiat tästä paranee. Kiitos kun kirjotit! :3
Otsikko: Vs: Myrsylisuudelma, Rarry, triplaraapale, sallittu
Kirjoitti: Thelina - 25.09.2019 18:25:02
Valo, kiitos kommentista, tulin siitä iloiseksi! Rarry on tosiaan aika harvinaista, jää ilmeisesti kaiken Drarryn jalkoihin... mutta olen samaa mieltä, että kultaisen kolmikon välillä on hyvää kemiaa ja vaikka minkälaisia mahdollisuuksia. Mukavaa, että tykkäsit :)
Otsikko: Vs: Myrsylisuudelma, Rarry, triplaraapale, sallittu
Kirjoitti: carrowfan - 14.11.2019 18:25:23
Tämäpä oli suloinen, teksti toimii tälläisenäänkin mutta kuten aina tykkään jatko-osista. Mielestäni teksti ei kaivannut enempää dialogia, hahmojen tunteet kertoivat enemmän kuin tarpeeksi vallitsevasta tilanteesta sekä heidän olotilastaan. Tekstin lopusta jäi sellainen haikea fiilis, asiat ovat hirveällä tavalla pielessä, koko maailma kaatuu niskaan, mutta toisaalta ne pienet onnenhetket arjessa pelastavat.
Otsikko: Vs: Myrsylisuudelma, Rarry, triplaraapale, sallittu
Kirjoitti: Thelina - 15.11.2019 18:53:16
carrowfan: Kivaa, että kommentoit tätäkin! Tuota juuri halusinkin tähän tuoda, että Pimennosta ja kaikesta kauheasta huolimatta elämään mahtuu myös tuollaista ihanaa nuoruuden ihastusta ja onnenhetkiä. Tälle en ole (ainakaan vielä) suunnitellut suoraan jatkoa, mutta lisää Ron/Harry -ficcejä on muuten kyllä suunnitteilla jossain vaiheessa. Kiitos kommentista!
Otsikko: Vs: Myrsylisuudelma, Rarry, triplaraapale, sallittu
Kirjoitti: tirsu - 22.02.2020 21:14:49
Ron x Harry. ❤️ Siinä kaksikko, joka on luotu toisilleen. Rarrya saisi olla paljon enemmän kuin sitä on.

Repliikit tekstin sijassa ilman repliikkimerkkejä oli mielenkiintoista. Itselläni on hatara mielikuva, että olisin vastaavaan jossain aikaisemmin törmännyt, mutta en muista että oliko se jossain kirjassa vaiko ficissä. Oli miten oli, se tyyli sopi tähän oikein hyvin, erityisesti tarinan lyhyyden ansiosta. Pidemmässä tarinassa se tuskin toimisi niin hyvin kuin se tässä toimi.

Ugh. Pimento. Melkein olin unohtanut miten paljon häntä inhoan. Pimento on todella inhottava hahmo kamaline rangaistuksineen. Ymmärrän Hermionen toiveen siitä, ettei Harry uhmaisi joka käänteessä Pimentoa, kun tämän rangaistukset ovat hirvittäviä, arpia jättäviä (siis ihan oikeasti, Toffee, mitä hittoa ajattelit palkatessasi Pimennon opettajaksi?). Samalla kuitenkin ymmärrän Harryn tahtoa uhmata Pimentoa, joka vähättelee ja kiusaa oppilaita, jotka eivät ole hänen (ja ministeriön) kanssa samaa mieltä asioista, kuten Voldemortin noususta. Kiusaajia vastaan on noustava. Olen myös sitä mieltä, että Pimento olisi keksinyt minkä tahansa syyn voidakseen kiusata, rangaista oppilaita, joista tämä ei vain pitänyt. Joten Harrylla ei ehkä olisi ollut mahdollisuuksia, vaikkei hän olisikaan uhmannut Pimentoa.

Hah, tuskin Hermione sentään sykettäsi kuulisi, Harry, vaikka sydämesi löisi normaalia kovempaa Ronin näkemisen johdosta. Hermionella pitäisi olla hitonmoinen kuulo siinä vaiheessa. :D Vaikka eipä sen puoleen, se tunne, kun on varma että joku toinen voi kuulla sydämen villiintyneen sykkeen… Ei kiva, ei yhtään kiva. :D

Itse tykkään ajatella, ettei Hermione tiennyt että poikien välillä oli ystävyyttä syvempiä tunteita toisiaan kohtaan, koska mielestäni se on hauskempaa niin. Ja yleensä ficeissä, joissa Hermione tietää poikien tunteista (jopa ennen kuin nämä itse tietävät niistä), hänet on kuvattu asian suhteen jotenkin ylimielisenä, josta en pidä yhtään. Se ei ole mun mielestä Hermionen tapaista.

Anyhoo. Hermione on kuitenkin tosi fiksu tyttö, joten luultavasti hän kuitenkin tiesi Harryn ja Ronin keskinäisistä tunteista. Varsinkin kun ottaa huomioon sen miten Harry ja Ron molemmat käyttäytyivät eri tavalla kuin normaalisti toistensa seurassa – ei uskalleta katsoa toista, jotteivät kaipaus/tunteet paljastuisi, ei uskalleta mennä toisen lähelle, Ronin jännittyneisyys.

Ron ja Harry olivat suloisia tuossa lopussa, kun Ron viimein Hermionen poistuttua paikalta pääsi lohduttamaan Harrya ja pussaamaan pipin pois. Siitä oli varmasti Harrylle enemmän apua kipujen kanssa kuin myrsyliuutteesta (meinaan kirjoittaa aina myrskyli). Vaikka voisi kuvitella, ettei myrsyliuute maistu hyvälle, verestä puhumattakaan. Mutta, tuo oli kyllä ihana loppu tälle tarinalle. ^ ^

Mua jäi kiinnostamaan, että miten Harry ja Ron olivat tässä päätyneet yhteen ja vielä salaamaan suhteensa muilta (Hermionelta erityisesti). Ehkäpä voidakseen nauttia toisistaan ja suhteestaan rauhassa kaksin, sillä voisi olla että heidän suhteensa saattaisi aiheuttaa melkoisen hälinän koulussa, plus tietty Pimento, joka tuskin katsoisi kaksikon välistä suhdetta hyvällä. Mutta nuo ovat selvästi toisen ficin juttu (en minä mitään vihjaile, en :D ), enkä siten siis odottanut että niitä olisi tässä edes sivuttu.

Pidin tästä paljon, aivan loistava ficci. Teksti vei mukanaan, oli kuin olisi ollut itse paikalla (salaa) seuraamassa oleskeluhuoneen tapahtumia sen sijaan, että luki vain.

Kiitos tästä.

-tirsu
Otsikko: Vs: Myrsylisuudelma, Rarry, triplaraapale, sallittu
Kirjoitti: Thelina - 23.02.2020 12:09:06
tirsu, olipa kivaa, että pidit tästä! Olen ihan samaa mieltä Pimennosta, hän on siinä mielessä onnistunut pahishahmo, ettei häntä voi muuta kuin inhota :D Hermione ehkä hieman aavisteli jotakin tässä, mutta kuinka paljon, se jäi arvoitukseksi. En oikeastaan miettinyt tätä kirjoittaessa poikien suhteen taustoja sen enempään, halusin vain antaa heille tämän söpön hetken. Minulla on vihkossa odottamassa yksi supersiirappinen Harry/Ron -tarina (joka ei kyllä liity tähän pätkään, vaan on oma juttunsa), mutta ongelma on siinä, etten ole saanut sitä kirjoitettua puhtaaksi ja se taitaa olla hieman liiankin siirappinen sellaisenaan :D Mutta ehkäpä saan kirjoitettua näistä kahdesta vielä lisää jossakin vaiheessa. Ainakin on mukavaa tietää, että lukijoita olisi! Kiitos sinulle kommentistasi, se ilahdutti kovasti iltaani eilen :)
Otsikko: Vs: Myrsylisuudelma, Rarry, triplaraapale, sallittu
Kirjoitti: Larjus - 24.02.2020 17:57:23
Voi että kun oli söpö teksti. Ja kaiken lisäks vielä Rarrya, jee! \o/

Heti otsikon luettuani mulla alkoi heti päässä kehkeytyä ajatus, mihin se oikein viittaa, ja osui ja uppos. Ihanaa kun tavallaan tiesi, mitä odottaa :D

Vaikka tää teksti herättikin hyvin Pimentoa kohtaan tuntemani inhon (koska siis hyi olkoon kuinka voikaan olla häijy akka), se ei vienyt huomiota liikaa pois siitä, mikä tässä ficissä oli tärkeintä, eli Ron ja Harry yhdessä ♥ Ficit, joissa heidän suhteensa on vielä jotenkin niin hauras (uusi) ja muilta salattu, ovat niin liikkiksiä. Juuri tuota, että ei muiden läsnäollessa uskalleta katsoa silmiin ja kahden kesken kaikki sitten on niin luonnollista ja hellää ♥ Mun sydän menee ihan kippuraan sellaisesta.

Minustakin tuo oli mielenkiintoinen valinta, että vuorosanat ovat muun tekstin seassa sellaisenaan. Se oli kuitenkin ihan toimiva, kuten muut sanoivat niin ainakin tällaisessa lyhyessä tekstissä. Mulle tuli jotenkin mieleen jotkin vanhat piirretyt, joissa oli vain kertoja ääni joka kertoi katsojille niin kehystarinankin kuin kaikkien vuorosanat (silleen samaan tyyliin kuin esim. Peukaloisen retkissä).

Kaiken kaikkiaan ihana pieni teksti. Olit hyvin onnistunut vangitsemaan Harrylle ja Ronille tärkeän hetken ja antamaan sille sopivan runsaan pohjustuksen. Tykkäsin ♥
Otsikko: Vs: Myrsylisuudelma, Rarry, triplaraapale, sallittu
Kirjoitti: Vanilje - 07.04.2020 11:06:45
Kommenttiarpajaisista hei ja onnea voitosta! Valitsin tämän luettavaksi, koska siitä on tooooosi pitkä aika, kun olen viimeksi Ron/Harrya lukenut tai kirjoittanut, ja tämä oli kyllä söpö. ♥

Tässä hurt/comfort oli toteutettu ihanan pehmeällä tavalla, kuvailu ja miljöökin huokui tietynlaista rauhallisuutta ja lämpöä. Pidin siitä, miten Hermione oli ensimmäisenä paikalla hoitamassa Harryn kättä myrsyliuutteella, ja lopulta Hermionen lähdettyä Harry ja Ron saivat yhteistä aikaa. Tekstistä huokui, kuinka molemmat olivat odottaneet sitä ja tuntuikin ihanalta, kun he lopulta pääsivät vierekkäin sohvalle. Hermione on fiksu, joten uskoisin hänen aavistavan, että jotain on meneillään. ;) Harrylla ja Ronilla oli tässä selkeästi historiaa myös 'enemmän kuin ystävinä', ja mielenkiinto heräsikin, että mitä ennen tätä ficciä olisi voinut tapahtua.

Lainaus
Hermione katsoi häntä sillä ilmeellään, kysyen äänettömästi, miksi hänen aina piti uhmata Pimentoa; miksi aina, kun palkintona siitä oli vain tämä: heille ei mitään, mutta Pimennolle taas yksi voitto.
Tämä oli erinomainen pointti Hermionelta ja kiinnitti jotenkin huomioni. Koska tosiaan suora uhmaaminen ja jälki-istuntoon hankkiutuminen tuskin hetkauttaa Pimennon akkaa, joka luultavasti saa vaan kiksejä siitä. Tämä myös mielestäni tiivistää hyvin Harryn tyhmänrohkean lähestymistavan asioihin ilman välttämättä sen kummempaa harkintaa. :D

Minusta vuorosanat tuolla lailla tekstin seassa toimivat, etenkin tämän mittaisessa tekstissä. Muutenkin tyyliltään tämä oli mukavan pehmeää luettavaa, oikein ihana teksti aamun alkajaisiksi! Kiitos siis tästä! ♥