Finfanfun.fi

Vapaa keskustelu => Saivartelija => Aiheen aloitti: Taruli94 - 18.04.2008 08:55:18

Otsikko: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Taruli94 - 18.04.2008 08:55:18
Elikkä, siitä vaan äänestämään! :D Itse valitsin Azkabanin vangin.  Vaan niin kertakaikkisen hyvä ja tuli tietoa kelmeistä.  :P
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: hobby - 18.04.2008 16:46:39
Okei, perustelen tätä nyt sitten myös, koska ei tässä äänestyksessä muuten olisi minusta mitään järkeä. :D

No niin, taistelin AV ja LP:n välillä, valitsin kuitenkin tuon Azkabanin vangin. Koska kolmannessa osassa päästiin vielä lukemaan lempihahmostani, Oliverista. Nelosessa siitä ei enää paljoakaan puhuttu(okei, ei yhtään). Ja M/O-shipperinä loppui sitten tuo kirjoihinperustuva tieto oikeastaan tuohon kolmoseen. Lisäksi Siriuksen ilmestyminen oli tietty iso plussa, ja muutenkin päästiin perehtymään vähän enemmän noihin Kelmi-kuvioihin.
Hieno ja vahteleva juoni.

Ja joo. AV on kai sitten se ykkönen. (:
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Lady Dynamite - 18.04.2008 16:55:01
Ihme, ettei tällaista äänestystä/keskustelua ole vielä...?

Mutta tosiaan, Azkabanin vankiin minäkin päädyin. Totta tosiaan, kirjassahan tuli esiin ensimmäisen kerran lempihahmoni, jonka pystyy päättelemään jo nimimerkistänikin, eli Remus Lupin. Sekä Kelmien tarina, tottakai.
Komppaan oikeastaan hobbya, että Kelmeihin päästiin perehtymään, Harry sai setänsä ja oma ihastukseni Remus tuli kuvioihin, luonnollisesti.
Kirjassa ei edes esiintynyt Voldemorttia, joka oli sinällään plussa, ettei kaikissa kirjoissa tyyppi hypi Harryn perässä. Johonkin muuhun saatiin keskittyä kun ainaiseen Voldemorttiin, joka on "päähenkilö" tulevissa kirjoissa.


Myös itse elokuvaan addiktoiduin...

Ps, kannattaa laittaa ekaan viestiisi kanssa jotain teksitä, muutakin kuin "äänestämään!" ?
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Tala Sohalia - 18.04.2008 18:53:15
Azkabanin vanki, kuinkas muutenkaan. Aivan upea juoni, todella koskettava, kaikki osui kohdilleen. Pääsi oikeasti yllättämään loppukäänteellään, Kelmien aika on vähintään yhtä kiinnostava kuin Harryn aika. Vihollinen ei ollut über-paha Voldemort, vaan se tuttu ja turvallinen vierellä (Peter-ystävä ja Peter-Kutka). Ihmiskohtaloiden surullisuus oli huipussaan: Remus, Sirius, James, Lily, Kalkaros, Harry... Aikamatkustelun kiemurat oli erittäin upeasti toteutettu ja ankeuttajat ovat todennäköisesti pelottavimpia hahmoja, joista olen lukenut. Harry lapsuuden ja nuoruuden kynnyksellä, yrittäen löytää juurensa, yrittäen taistella elämänsä kauheinta kokemusta vastaan (ja toisaalta haluten saavuttaa sen uudestaan).

Kyllä, tätä paremmaksi Rowling ei ole juontaan, juonenkäänteitään ja hahmojaan saanut. Tämän pohjalta olen itkenyt Feeniksin killassa, kun Sirius kuoli ja rakastanut niin S/R kuin J/L shippausta. Ja Kalkaroksen viha-rakkaus-suhteeni alkoi tästä...
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Hazandra - 19.04.2008 00:49:02
Vastasin "Azkabanin vanki". Sukkuloin kyllä AV:n ja KV:n välillä, lähinnä ehkä siksi, että KV nyt tarjosi lopulta kaikenlaisia vastauksia avoimiksi jääneisiin kysymyksiin (ei toki kaikkiin, mutta kuitenkin).

Azkabanin vankiin lopulta päädyin ehkä siksi, että kyseisessä kirjassa on jo selvästi edeltäviä kirjoja enemmän jännittäviä elementtejä ja hieno tunnelma. Kirja myös alkaa valottaa tapahtumia, jotka lopulta paljastuvat varsin tärkeiksi koko tarinan kannalta. Aikanaan koin myös mielettömän upeita elämyksiä Azkabanin vankia lukiessani. Pelkäsin ankeuttajia ihan tosissani ja jouduin vilkuilemaan hermostuneesti huonen nurkkiin. (Olin silloin muistaakseni 13- tai 14-vuotias...) Azkabanin vangissa oli myös vielä selvästi onnellinen loppu, vaikka Piskuilan pääsikin pakoon ja Sirius joutui pakenemaan, mutta mitään ei silti tuntunut jäävän kesken tai ratkaisematta. Myöhemmissä kirjoissa on ollut loppua kohden aina enemmän tai vähemmän surulliset tunnelmat, mutta AV:ssa ollaan vielä melko onnellisia ja "viattomia".

Toki kaikki Potter-kirjat ovat hyviä, ja yhden ehdottoman suosikin valitseminen on hankalaa. Azkabanin vanki kuitenkin on niukasti suosikkini ylitse muiden. :)
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Kahvilarotta - 19.04.2008 14:09:11
Azkabanin vanki. Varmaan siksi, että se oli ensimmäinen Potter jonka luin. Sitä nyt en laske mukaan, että maikka aloitti lukemaan meille Salaisuuksien kammiota, kun se jäi kuitenkin kesken. Toisaalta sen takia rakastuin Dobbyyn, koska maikka muunteli äänensä sille niin söpöksi. :-D
Eniveis, tosissaan tuo AV. Muutkin kirjat on toki hyviä, vaikka nyt pakko sanoa, että KV oli ensimmäinen kirjoista joita ei tehnyt mieli kerralla edes mässätä loppuun. Oli vain jotenkin liian ei minulle suunnattua materiaa jotenkin. :'D
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Ring - 19.04.2008 20:42:57
Azkabanin vanki on myös minun lempikirjani.

Ensimmäisenä se, että Harry&kumpparit eivät ole enää ihan mitään lapsia, toisaalta he eivät ole murrosiässäkään; mukava lukea ihan senkin takia.
Toisena juuri se, että Voldemort ei ole "pääpahiksena" tässä kirjassa. Minusta loppu on jotenkin mukavan monimutkainen mutta silti yksinkertainen, on kiinnostavaa lukea ankeuttajista (*aiheesta kiinnostunut*), Oliver Woodin huispaustiimi rulettaa, Sirius, Remus ja Posityyhtysen hyökkäys ;D

Sivu 300. Aivan mahtava ;D
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Sarelon - 19.04.2008 20:46:38
Olen ernu ja sanon Feeniksin kilta. Moni pitää sitä ylipitkänä, mutta minä pidän juuri siitä runsaudesta ja kuvailun rikkaudesta (Pyhä Mungo, taikaministeriö...). Kaikki nippelijuttu VIP:eistä on mieleen ja Pimennon kiristyvä ote Tylypahkasta jännittää. Ja ah, kaksosten tempaukset. <3

(Ja Bellatrix. <3<3<3<3<3)
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Adrianne Castellani - 23.04.2008 17:26:11
Hypin Azkabanin vangin ja Salaisuuksien kammion välillä, mutta lahjoitin ääneni jälkimmäiselle (olin muuten ensimmäinen, jee).

Azkabanissa miellyttää ne perinteiset, kelmien historia ja anti-Voldemort-keskeisyys.

Salaisuuksien kammiossa taas on Tylypahkan historiaa, jota hermionemainen osa minussa rakastaa, fanitin innoissani Salazar Luihuista ja kammio-kohtausta pienempänä ja tykkään molemmista edelleen. Plus nykyisin se on hyvä kirja satasen kannalta (ai miten niin aiheeni on oikeasti esillä vain siinä kirjassa?).

Lainaus
Sivu 300. Aivan mahtava
Agree. Opettelin kaikki neljä joskus ulkoa, mutta aivohiiri on tainnut syödä vähintään reunat.
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Witherwings - 23.04.2008 17:31:32
AZKABANIN VANKI TOTTAKAI! :D Siinä kun astuu kuvaan mukaan lempihahmoni (jonka varmaan avatarista tunnistaakin...)
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Enkeliprinsessa - 23.04.2008 18:17:45
Azkabanin vanki on suosikkini ♥
Ja lähinnä ja ainoastaan Sirius Mustan takia, kuten Witherwingskin ilmoitti ^_^
Sirius on lempparini, ja AV oli muutenkin todella mielenkiintoinen kirja.
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: jossujb - 23.04.2008 19:55:18
Minä vastasin Puoliverisen prinssin, heiluin hiukan kahden vaiheilla Feeniksin killan ja PP:n välillä, mutta valitsin sitten jälimmäisen. Kalkaroksesta paljastuu mielestäni kaikkien mielenkiintoisimmat asiat juuri tässä kirjassa, kuten vanhempien nimet. Tosin Feniksin killassa oli vielä ne ajatusseulajutut ja muut... no kuitenkin, Sewwie kun nt kuitenkin on lempihahmoni niin valinta kävi siksi.

Pidän kyllä niin paljon Viisasten kivestäkin, se on jotekin niin viaton ja hyväntuulinen, koska kaikkia synkkiä kortteja ei ole vielä paljastettu... huispausta, oppitunteja ja lapsekasta seikkaulua. Se on se lapsuus :D
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Cuchulain - 23.04.2008 21:28:57
Olin kahden vaiheilla: Puoliverinen prinssi vai Salaisuuksien kammio?

Valitsin PP:n, koska siinä on kuitenkin jotenkin kiehtovin juoni: loppu alkaa paljastua, mutta ei kuitenkaan, jännistys tiivistyy viimeiseen osaan, paljon muistoja ja paljon Seveä... Loistavaa. <3

Salaisuuksien kammiossa taas olisi nuori Voldemort, mutta...  :D
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Vodkamartini - 28.04.2008 09:38:46
Azkabanin vanki. Se ja LP ovat kirjoista ainoat jotka ovat mielenkiintoisia ja etenevät hyvin niin että kelmit on mukana. Ja AV:tä tietenkin puoltaa Sirius Musta joka on ollut aina lempi hahmoni. Vaikka kirja onkin loistava, niin se elokuva on syvältä peräsuolesta.
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: maya| - 29.04.2008 20:16:46
Miksei Viisasten kiveä ole äänestänyt kuin yksi? Sehän on ihana, koko tarinan alku pikku Harry-orpoineen ja Iseeviot-peileineen <3 Kirjassa ei ole vielä sitä painostavaa Harry-sinun-täytyy-tappaa-Voldemort -tunnelmaa, mikä tosin tuo syvyyttä myöhempiin kirjoihin.
Itse tosin päätin sitten valita Kuoleman varjelukset, en tiedä miksi. Ehkä koska se herättää enemmän tunteita. Vaikka olin pettynyt joihinkin sen ratkaisuihin, suurimmaksi osaksi sen käänteet olivat mieluisia, esim. zcunyn mainitsemat Malfoyiden ratkaisut. Oli siinä kuitenkin jotain hohtoa enemmän kuin VK:ssa :)
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Taruli94 - 05.05.2008 16:46:10
ohhoh. :) tulipas paljon vastauksia, kiitos niistä.  ;) Ylivoimainen voittaja, eli parhaan Potter-kirjan arvonimen saa... (töttörötöö) Azkabanin vanki!  :D
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Kirahvi94 - 17.06.2008 13:00:43
phöhöö !!  :P  mun mielestä se vika oli jotenki "kaunein" niistä kirjoista.. kun siinä kuoli tärkeitä ja aika läheisiä ihmisiä niin se oli jotenki haikean romanttisen ihana!! :P en tiiä et onks tää ihan normaalia mut suoraan sanottuna mie itkin kun olin lukenu sen kirjan!!  :) se oli kamala kirja!! silleen ihanasti! :P:P eipä tässä muuta kuin; koita ehtiä lukemaan ne loputki kirjat niin huomaat miks kirjotin noin ^^
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Shaula - 17.06.2008 17:56:38
Azkabanin Vanki.

Perusteluja on varmasti tässä topicissa jo ennestäänkin ^^
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Pipe - 17.06.2008 17:58:25
Ja enemmistössä mukava.
Kelmit tuli mukaan (Haluu kelmeistä kirjasarjan). Ja varmaan muutkin hyvät syyt lukee jo tääl topicissa.. Ja se taitaa olla myös paras LEFFANA :)
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Eruru - 17.06.2008 18:00:46
Laitoin Puoliverinen Prinssi, koska siinä oli Severusta, Harryn obsession Dracoon sekä tykkäsin kamalasti siitä Prinssin liemikirjasta :D Eipä siitä sen enempää, olihan Kuoleman varjeluksetkin hyvä, mutta ei se tätä voita :)
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Luihuinen_89 - 17.06.2008 19:09:23
Azkabanin vanki Sillä siinä Harry löytää löytää kummisetäntä joka ihan oikeasti välitää hänestä.
Mutta oikeastaan kirjoista on ihan kamalan vaikeaa valita mikä niistä on paras silla kaikki ovat HELMIÄ (Ei vaan voi valita ::))
mutta joo kylläse silti ehkä kallistuu 3 kirjaan :D
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: sokerijuurikas - 17.06.2008 19:42:48
Feeniksin kilta, paljon tapahtumia ja vihdoinkin selvisi minkä takia Voldemort haluaa niin kovasti tappaa Harryn(eli ennustus...). Muutenkin oli niin ihanan ylipitkä ah<3
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Unohtumaton - 17.06.2008 19:46:57
Valinta oli kyllä älyttömän vaikea, mutta päädyin Puoliveriseen prinssiin. Tapahtumat saivat heti alussa yllättäviä käänteitä, kun Severus esitettiin pahana. Lisäksi pidin paljon Toffeen ja jästipääministerin välisestä keskustelusta. PP oli mahtava alustus viimeiselle kirjalle (ei sillä, etteivätkö ne muut olisivat olleet) ja osasi johtaa ihmisiä harhateille. PP:stä löytyi myös huumoria minun makuuni (mm. s. 194 alalaita) ja Harryn pakkomielle Dracoon oli ikuisen fanittajan unelma. Dumbledoren kuolema ja sen aiheuttama yleinen sähellys olivat myös mielenkiintoista (ja surullista) luettavaa. Ehdottomasti kirjasarjan mielenkiintoisin kirja.

Tai sitten mielipiteeni perustuu siihen, että olen juuri lukemassa kys. kirjaa ihan kertausmielessä  :D
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Pipe - 17.06.2008 20:20:53
Lukisin englanniks jos osaisin englantia :D
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Chibi - 13.07.2008 22:03:06
Kakkonen on paras, Tom Valedro vaan osaa hommansa, ja se on vaan muutenkin niin ihana.
"Viimeksi, kun kammio avattiin, yksi kuraverin kuoli, nytkin se on vain ajan kysymys, toivottavasti se on Granger", Draco Malfoy, salaisuuksien kammio, sivu joku, yhdyn hänen puheisiinsa myös tässä, "Harmi ettei se ollut Granger"
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Bells - 14.07.2008 11:23:29
Kaikki ne ovat omallatavallaan ihania, mutta parhaimpia ovat ehkä AV, FK, PP ja KV. (----:
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: biotdf - 14.07.2008 13:57:31
Kaikki on hyviä, mutta KV oli paras. Herätti minussa tunteita. Etenkin epilogi... Siinä tosin lähinnä raivoa. No, ehkä Al/Sco -paritus pelastaa maailman.
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: sokerijuurikas - 15.07.2008 12:28:10
Lainaus

Ja jos ette suomenkielisestä versioista pitäneet, lukekaa se englanniksi. Paljon parempi, paljon, paljon parempi.

Yhdyn mielipiteeseesi. Luin Deathly Hallowsin eka englanniksi. Noo huono kielipää niin jäi ymmärtämättä muutamia seikkoja mutta kuitenkin paljon sujuvampi ja muutenkin parempi. Suomennos oli vähän... No en osaa selittää englanniksi parempi :D
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Hirmu - 15.07.2008 14:03:12
Minulle valinta ei ollut kovinkaan vaikea: Kuoleman varjelukset. Kaikista Potter-kirjoista tämä on herättänyt minussa eniten tunteita; muiden kirjojen aikana en muista esim. itkeneeni kertaakaan (no, ehkä myöhemmillä lukukerroilla) ja jotenkin tuntuu siltä, että parhaat vitsitkin säästettiin päätösosaan. ;D

Mutta Kuoleman varjeluksissa saatiin siis sarja päätökseen, Voldemort kuoli, ja sitähän jo alusta asti odotettiin. Muutkin kauan odotetut asiat, kuten paritukset, toteutuivat, ja hahmojen kohtalot selvisivät. Rakastuin Rowlingin ratkaisuun esimerkiksi Malfoyiden suhteen. ^^ Tietysti myös pettymyksiä tuli, jopa enemmän kuin muissa kirjoissa, mutta positiivisesti yllättävät seikat korvasivat ne kyllä. :)

Sanon samaa mitä monet muutkin; kaikki kirjat ovat oikeasti hyviä, jokaisessa on puolensa, mutta jos suosikki pitää valita niin kyllä se olisi se viimeinen. ^^
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Fanpire - 20.07.2008 07:11:53
Yllätin itsenikin vastaamalla Viisasten kivi.
Horjuin sen, LP:n ja PP:n välillä. Ylivoimainen ykkönen on mielestäni Deathly Hallows, mutta nimenomaan englanniksi. KV jää ihan alkuperäisversionsa varjoon, niin hyvä kuin sekin on. Siksi en kauaa edes harkinnut seiskaa.
Viisasten kivestähän koko tarina alkaa, kaikki on valoisaa, Tylypahka ja yleensäkin velhoilu avautuu meille taviksille ja kaksoset on niin ihanan kepeitä, että hymyilyttää aina ne juna-asemakeskustelut :D Ja muutkin hahmot esitellään, ne ovat niin suloisia pieninä ja ihan innoissaan velhokouluelämästä, varsinkin jästisyntyiset ja Hermione on niin näsäviisas, että tulee mieleen se, miten söpöjä ne kaikki ovat elokuvassa, joka onkin oikeastaan ainoa Potter-elokuva tähän mennessä, mitä voin katsoa tuntematta sen kummempaa yökötystä...
Onhan muissa kirjoissa enemmän toimintaa, ja kirjat saavat syvyyttä ja vakavuutta, mutta jotenkin nyt aamulla aikaisin olen vahvasti ykkösen puolella ;) Siinä on se uutuudenviehätys ja pitkän, jännittävän ja kiemuraisen tarinan alku...
Asiaa voi toki 'puolustella' myös sillä, etten muista kaikkia kirjoja niin selvästi, viime lukukerrasta on joissakin tapauksissa häpeällisen pitkä aika. Siksi tämä valinta. Se oli kuitenkin vaikea, minä voisin sanoa kaikki kirjat ykkösiksi, se riippuu niin paljon mielialasta sun muusta... Mutta näin tällä kertaa ;)
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Tällipaju- - 12.10.2008 13:15:54
Azkabanin vanki <3 Na klar! Ehkä siksi koska olen Sirius Musta-fani <3 Muutenki Azkabanin vanki-kirja on tosi jännittävä; ihmissusi, ankeuttajia yms. :D
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Sirina Black - 12.10.2008 14:07:29
Vastasin Azkabanin vanki... Vaikka yhtä paljon tykkäänkin Kuoleman Varjeluksista... Mutta kun oli pakko päättää... ;D
AV nyt vaan oli oikeasti todella jännä, pureskelin useissa kohdissa kynsiäni (paha tapa ja silleen) kun olin niin jännittynyt mitä seuraavaksi tapahtuu... ;D
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Susihukka - 12.10.2008 14:32:11
Valinta oli vaikea. AV ja FK olivat molemmat hyviä kirjoja. FK tykkäsin, kun kuvailtiin VIP:t ja Pimennon opetusta. Albuksen kaarti oli myös hyvä lisä.  :D Kallistuin kuitenkin AV. Kerrottiin kelmeistä ja rakastan Remusta!  ;D
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Dinella - 12.10.2008 16:33:13
Azkabanin vanki. Valinta oli melko vaikea, AV vai KV. No, tähän päädyin, kelmit <33 Nyt kyllä tuntuu hieman, että valitsin väärin. Hm, ehkä ne on vain molemmat lemppareitani ;D
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Penber - 12.10.2008 16:38:54
Kyllä se oli ehdottomasti, ilman mitään mietintöjä, Azkabanin vanki. Sii totta kai jokaisessa kirjassa on hyvät ja huonot omat hetkensä, mutta ehkä AV oli se mikä jäi eniten kokonaisuutena miellyttämään ja sitä olen varmaan lukenut muitakin enemmän.
Sekin, että siinä tuli Remus, on yksi syy, sillä ko. henkilöstä muodostui jotenkin heti se yksi suosikki hahmoista. Olen huomannut, että kirjoissa juuri ne hahmot jotka muistuttavat Remusta jollain tapaa, ovat mielekkäimpiä.

Se, miten elokuva suorastaan raiskasi kolmos kirjan saa mut aina haukkomaan henkeäni. Juuri sen takia, koska pidän kolmosta parhaimpana, olisin toivonu, että siihen olis panostettu vähän enemmän.

Ihme sössötystä, taas :___:..
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Lily - 12.10.2008 18:05:05
Ennen tykkäsin eniten ehkä Kuoleman Varjeluksista, mutta nyttemin pidän sittenkin enemmän Azkabanin vangista, kuten näköjään myös suuri enemmistö :o Siis ihan valtava määrä verrattuna muihin.

Rakastan sitä lähinnä Siriuksen (<3) ja Kelmien takia. Se nyt vaan on... Ihana kirja.
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Lunella - 12.10.2008 19:11:09
Ei ollut edes kovin vaikea päätös, Puoliverinen prinssi. Tämän kirjan ansiosta aloin tykkäämään Sevviestä entistä enemmän. :D Tätä kirjaa oli mukavaa lukea ja lempikohtani olivat kaikki kohdat missä esiintyi Puoliverisen prinssin liemien kirja.<3 Rakastuin siihen kirjaan. Varsinkin Sevvien loitsuihin.<3 ;D

Hyvänä kakkosena tulevat jaetulla sijalla Azkabanin vanki ja Salaisuuksien kammio. AV'ssa pidin, kun kerrottiin kelmeistä ja ent. lempihahmoni Sirius esiintyy siinä ja Remus ja totta kai Hiinokka ja Koukkujalka. Eli pidin Azkabanin henkilöistä. SK'ssa taas viehätti Harryn kärmeskieli, jota tahtoisin itsekkin osata. Myös salaperäiset tapahtumat tuovat mukavaa jännitystä. :)
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: supersaana - 13.10.2008 02:05:54
Valitsin Azkabanin vangin, vaikka Kuoleman Varjelukset olisi ollut myös varteen otettava vaihtoehto.
Suurin syy siihen, että päädyin valitsemaan AV:n, enkä KV:tä on oikeastaan se, että siinä esiintyi ensimmäistä kertaa Sirius.(<3)
Kirjassa ei edes esiintynyt Voldemorttia, joka oli sinällään plussa, ettei kaikissa kirjoissa tyyppi hypi Harryn perässä. Johonkin muuhun saatiin keskittyä kun ainaiseen Voldemorttiin, joka on "päähenkilö" tulevissa kirjoissa.
Tämä myös oli yksi painava syy.
KV toisaalta antoi vastauksia moniin muissa kirjoissa auki jääneisiin kysymyksiin. Mutta siinä kuoli niin moni ihana, ettei se sittenkään voinut olla paras kirja.: D

-Superi
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Reta - 13.10.2008 19:53:49
Aluksi meinasin valita Azkabanin vangin, mutta tulin sitten siihen tulokseen että Feeniksin kilta on parempi. AV on kyllä hyvä, mutta kun sai valita vain yhden. AV:ta lukiessa ensimmäistä kertaa, lukukoemus oli mahtava. Mutta nyt se ei enää ole niin mahtava. Se on vähän niin kuin dekkari: kun rikollinen on paljastunut, se ei enää ole niin hyvä. Kun hermionen salaisuus paljastui, tarina ei ole niin hyvä kuin ekalla kerralla.

Feeniksin kilta on ihanan pitkä ja rakastan sitä kohtaa kun Tylypahka menee sekaisin ja käydään Pimento vs. koulu sotaa :D

Salaisuuksien kammio on tylsin näin offina :D
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Jassmi - 13.10.2008 19:59:42
Piti valita kuoleman varjelukset, koska vaikka se ei olekaan paras kirja niin muut vielä vähemmän ;D Joo, lukenut liian paljon ficcejä kun alkuperäinen kirjasarja alkaa tuntumaan tylsältä.

Moni oli äänestänyt azkabanin vankia, ja oli se minunkin lempikirjani vielä vähän aikaa sitten. Jossain vaiheessa rupesi sitten ärsyttämään se lopun kertaus, siis se ajankääntäjällä leikkiminen. (varsinkin koko ajankääntäjä ajatuksena ärsyttää.. se kun on niin mahdoton. Taian minä hyväksyn mutta...) No, seiskakirjaa sitten äänestin siitä syystä että siinä oli mukavasti huumoria ja se oli ihanan mahtipontinen siinä lopussa. Siinä "tylypahkaa linnoitetaan" tms. vasta kunnolla ymmärsti että tämä on sota eikä mitään pikkukahisteluita.
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: tiny - 16.10.2008 21:05:02
Äänestin näimmä samaa kuin useimmat eli Azkabanin vankia. Se oli paras, koska siinä tuli esiin, niin kuin monet muutkin ovat vastanneet, kelmit ja sitten Sirius, se on vaa niin ihana. Myös leffana Azkabanin vanki oli paras, AV:ssä paljastui niin paljon juttuja Harryn vanhemmista ja se oli vaa nii hyvä, että se oli en osaa oikein selittää sitä, mutta ne vaan oli parhaimpia! Ja kuten joku jo huomauttikin, olis tosi ihanaa et kelmeistä ilmestyis kirja!
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: raitakarkki - 17.10.2008 20:31:42
Mä äänestin Azkabanin Vankia ^___^
Jotenkin se koko kirjan välittämä tunnelma kiehtoi minua. Oonkin lukenut sen kirjan tosi monta kertaa, enemmän kuin muut. Se on jotenkin niin ihana. En osaa selittää, että miksi näin. Mutta se on ollut ekasta lukukerrasta asti ehdoton number one.
Toisena tulee Kuoleman Varjelukset, siinä on paras kerronta sekä se on tunteikkain. Kolmantena tulee Feeniksin kilta. Se on kanssa kiva, en tähänkään keksi selitystä, mutta kun luen ensimmäisen sivun, minun on pakko lukea siltä istumalta vähintään 100 sivua.
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Saasta - 28.12.2008 20:15:20
Oon äänestäny tätä jo aikoja sitten mut en vissiin sillon perustellut?

Kuoleman Varjelukset on minulle se no. 1. En tiiä mikä siinä oikein on, mut koko ajan tekis mieli vetää se tuolta kirjahyllystä ja lukea sitä siihen asti että olen vanha enkä enää nää lukea. En mie oikein edes tiiä mikä siinä sitten on. Siinä vaan on se lopun tuntu ja kuten TylerDurden sanoi, ne käänteet on mielenkiintosia. Miekin luulin et nyt se Harry kuolee :'D

Ah, Kuoleman Varjelukset on vain mulle se ykkönen. En oo vielä löytäny siihen mitään kunnollista syytä, mut yks vois olla myös se, että se on se _viimeinen_. That's it, the end. Haluan pitää siitä viimeisestä lopusta kiinni ^^, (Vaikka inhoan epilogia mut sen voi jättää väliin jos haluaa).

> Saasta
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Riiku Aminta - 28.12.2008 20:18:28
Azkabanin vanki, ehdottomasti.
Rakastan sitä kirjaa, kaikkea siinä.
Siinähän tulee kaikenmaailman Remukset ja Siriukset,
ne vaan on niin parhaita.. ;D
Kelmien tarinakin siinä tuli esille..

No se on kuitenkin hyvä kirja se.
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: vjanna - 28.12.2008 22:49:50
Puoliverinen prinssi. Varmaankin sen takia, että se oli toinen kirja, jonka Harry Pottereista luin
(eka oli Salaisuuksien kammio) ja se on jäänyt eniten mieleen. ;)
Ja kiitos tämän minulla on Tonksista hirmu heiveröinen mielikuva, kun siinä se kuvataan niin heikoksi...
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Xina - 30.12.2008 14:24:01
Minäkin Azkabanin kannalla. Miten sen nyt perustelisi..  Ainoa huonopuoli oli se, että kyseinen kirja olisi voinut jatkua kauemmin..
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Deathwish - 30.12.2008 14:44:37
1. Kuoleman varjelukset, Puoliverinen prinssi, Feeniksin kilta.
2. Liekhtivä pikari, Azkabanin vankin.
3. Viissasten kivi.
4. Salaisuuksien kammio.

Mun mielipide.  :)
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Surunmurhaaja - 30.12.2008 19:30:27
Salaisuuksien kammio on aina jotenkin loppupäässä näissä kirjaväittelyissä. Minusta kirja on ehdottomasti parhain, sillä Harryn kärmeskielen taito, nuori Voldemort, salaisuuksien kammio, Weasleyn perhe jne. Kaikki minusta ehdottomasti ihanimmat asiat. Hyvälle kakkoselle yltää puoliverinen prinssi, sillä Kalkaros on ehdoton suosikkihenkilöni, joten oli ihanaa lukea lisää Kalkaroksesta :D Ainoa huono puoli Salaisuuksien kammiossa oli, että Harry ei perehtynyt mitenkään enemmän kärmeskieleen, sillä siitä olisi ollut erittäin mielenkiintoista lukea.
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Roxas - 15.01.2009 16:07:38
Eipä ollut vaikeaa, Azkabanin Vanki vie tietenkin voiton! Omasta mielestäni paras Potter -kirjoista, siinä kaikki kulkee hyvää vauhtia, eikä se ole tylsä missään kohtaa. Ja varsinkin kun Sirius tulee tässä kirjassa esille. Ja viimein Harryllä on tilaisuus tietää enemmän vanhemmistaan, kun Lupin tuli opettajaksi.
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Dafiel - 16.01.2009 00:15:38
Itse olen kovin kiintynyt viimeiseen Potteriin, mutta minulla onkin taipumusta tuollaiseen Dramaattiseen kirjallisuuteen. Ja siitähän ei ollut puutetta viimeisessä kirjassa.

Esimmäisestä kirjasta en pidä ihan vain siitä syystä, että siinä on huomattavissa vielä pientä alkuhapuilua ja asioiden selittämistä liian tarkasti. Toinen kirja on mielestäni kuolettavan tylsä. Kolmannessa kirjassa tietenkin esitellään kelmit, mutta kuitenkin se loistaa minun listallani vasta toisella sijalla.

Neljännestä kirjasta en pidä, koska siinä tulee ensimmäinen kuolema, joka kirjoissa todella esitellään. Mielestäni oli turhaa tapattaa Cedric. Viides kirja ei loista listallani, koska siinä menetämme Siriuksen ja Kuudes kirja ei ole asteikolla myöskään ykkössijalla syystä, että Dumbledore kuolee...

Tiedän kyllä, että nämä asiat olivat tärkeitä juonen kannalta, mutta minun lukunautintoa olisi parantanut, jos Sirus olisi jäänyt henkiin.
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Neme - 17.01.2009 05:39:38
Mie valitsin tuon Feeniksin Killan, sillä siinä avartuu niin moni asia, että hyvä kun ei päätä ala särkeä. Siriuksen kuolema on niiin surullinen, mutta kun se kuuluu osana tuohon kirjaan, ja on välttämätön juonen kannalta, niin pakkohan se on vain hyväksyä. Jotenkin tuo kirja jo pelkässä pituudessaan menee suosikkeihini!

Heti loistokakkosena tulee Deathly Hallows, eli KV. Ikuisesti muistan sen kohdan, kun Harry kysyy "Does it hurt?" ja Sirius & co vakuuttavat, ettei. Yhyy.
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Mortti - 17.01.2009 16:00:30
Valitsin Puoliverisen prinssin, vaikka aluksi ajattelinkin Azkabanin vankia.
AV oli ihana, koska siinä oli paljon huispausta, kelmejä, kasvamista ja ainoa kirja jossa Harry ei tapaa Lordi Voldemortia tai hänen kuolonsyöjiään.
PP taas... No siinä Harryt ja muut ovat kasvaneet paljon, enemmän tunteita on pelissä, ja Tom Valedron nuoruuden tutkiminen on kiinnostavaa. Pidän myös siitä uudesta tavasta jolla oppilaat Harryyn suhtautuvat. Kaikki tuo on minusta kiinnostavaa, ja kuudennes kirja avaa sodan.
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Siriforever - 20.01.2009 17:56:01
Valitsin ehdottomasti Azkabanin vangin, koska se vaan on paras. Sirius ja Remus myöskin sattuu olemaan mun lempihahmoja ja koska ne molemmat esitellään AV:ssa niin siksi. Ja mun mielestä AV on ehkä kirjana kaikkein onnistuneimpia kokonaisuuksia, ei liikaa sivujuonia vaan keskittyy kokoamaan kaikki langat yhteen. Ei oo liian pitkä, eikä rönsyile turhaan. Siinä ei myöskään oo Voldemortia, mikä on hyvä koska mua vähän kyllästyttää se ainanen Voldy-tappelu kirjojen lopussa.
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: camputze - 29.01.2009 17:51:22
valitsin kuoleman varjelukset, koska... ööh se oli niin jännittävä ja melkein liikutuin ku joku henkilö kuoli. No kyl mä kuudennessa kirjassa siin Dumledoren hautajaisissaki melkein... mut en. SE kuoleman varjelukset kirja on koko ajan  mun sängyn alla ja kun meen nukkuu, ni pakko ottaa se kirja esille ja alkaa lukee pienii pätkii.
Kuoleman varjelukset oli selvä päätös ;)
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Candy Coxx - 04.03.2009 19:29:05
kiikunkaakun feeniksin kilta vai azkabanin vanki, mutta kyllä kliksautin azkabanin vankia.
kun vitosessa harry on ääliö ja tapattaa siriuksen</3
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Farena - 28.06.2009 14:53:14
AV ja KV ehdottomasti, mut tällä kertaa annoin ääneni jälkimmäiselle :D
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Iituliini - 03.07.2009 11:32:47
Minun mielestäni Puoliverinen Prinssi on paras. Siinä on niin paljon Dracoa (<3) ja varminkin Sektumsempra-luku on ihana! Mutta toisaalta olisin saattanut valita myös Azkabanin Vangin, sillä siinä tuli Sirius, Remus ym kelmit kuvioihin. Ja siinä ei Voldemortista ollut oikein mitään, varmaan ainut HP-kirjoista, joissa Voldemort ei ole oikein missään osassa. Mutta kyllä Puoliverinen Prinssi minun lempparini silti on. ^^
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Tiara - 03.07.2009 20:11:29
Minunkin lempparini on Puoliverinen prinssi.
Se on vaan jotenkin niin ihana. <3
Tykkään kyllä myös Liekehtivästä pikarista, Azkabanin vangista ja Kuoleman varjeluksista, mutta Puoliverisessä prinssissä on sitä jotakin, johtuu varmaan Dracosta tai Harrysta. :D
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Anita - 03.07.2009 20:59:26
Ensimmäinen. Huononivat sitten tasaisesti loppua kohden :/ Puoliverinen Prinssi oli kyllä kohtuuhyvä, se oli tavallaan poikkeus.
Suhde kirjoihin on minulla ristiriitainen, kun en siedä päähenkilöitä 8D Vaikeaa...
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Nelea - 04.07.2009 02:43:14
Pohdin pitkään KV:n ja FK:n välillä ja päädyin Feeniksin kiltaan. Yksi syy on että se on ihanan pitkä, paljon lukemista ;D. Ja siinä on Pimento! Inhottavuudessaan jotenkin mielenkiintoinen hahmo. Ja ja kaksoset pistää rähinäksi ja aika ennen Ginnyä.

Myös Kuoleman varjelukset ovat hyvä kirja, varsinkin kun Harry kävelee metsään kuolemaan. Aivan loistavasti kirjoitettu. Epilogi pudotti sijoutusta omassa top 7. Aluksi se oli kiva että kaikki oli hyvä ym. mutta nyt se lähinnä vain ärsyttää.

"Syytän kirjoitus- ja asiavirheistä kelloaikaa."
"Todettu syylliseksi!"
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: jella - 09.07.2009 17:01:30
Elii vastasin PP:n koska se tuli ensimmäisenä mieleen. Pienempänä suosikki oli AV, mutta sitä tuli luettua niin paljon, että nyt ei kyllä löydy siihen kiinnostusta.  Puoliverisestä prinssistä löytyy myös Harry Ginny kohtaukset, joista pidän, vaikka ficci parituksena se on yksi kaugeimmista. Joo tuli taas selkeästi kanta esille :D
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: koete - 09.07.2009 20:31:42
Mä olin kans AV:n ja FK:n  kanssa aika tasoissa, mutta päädyin kuiten Feeniksin Kiltaan. Se on ihanan paksu ja muutenkin kivaa luettavaa, paitsi loppu. JA ne kohdat missä Harry raivoo ties kenelle. -.-

Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Haades - 15.07.2009 23:28:12
Puoliverinen prinssi ehdottomasti. Tykkään sen juonesta ja siinä on paljon Kalkarosta ja Malfoyta :)
 Ja sit tietty Dumppis kuolee  :P
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Zacharias - 15.07.2009 23:58:21
Valitsin tuon Azkabanin vangin, vaikka kauheasti kyllä teki mieli laittaa Puoliverinen prinssi.
Tykkään kyllä kauheasti jokaisesta kirjasta, vaikka tuo Kuoleman varjelukset ei nyt niin hirveän loistava päätöskirja olekkaan! Miten tästä voi edes oikeastaan sanoa vain yhtä suosikkia? Mutta perusteita sille, että Azkabanin vanki oli silti ehkä se parhain on se, että siinä lähtee juoni rullaamaan kunnolla eteenpäin loppua kohti. Tulee paljon tietoa tulevaa varten. Muutenkin tykkäsin koska siinä he pääsevät ensinmäistä kertaa Tylyahoon (:
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: noelle - 31.07.2009 16:56:51
Puoliverinen prinssi ! Vaikka Dumbledore kuolee jne, tykkään juonesta ja siitä miten henkilöt alkavat kehittyä... Dracosta tulee esiin uusia puolia, Harry saa tietää hirnyrkeistä, ja vaikka Seveä luulee pahikseksi niin kyseessä on kuitenkin mun lempihahmo... Kehrääjänkuja-luku on hieno, ja Dumbledoren kuolema surullinen. Eniten ehkä herättänyt tunteita mussa tämä PP, toki myös KV mutta PP:stä tykkään enemmän koska siinä ollaan kokoajan Tylypahkassa (Potterit ilman Tylypahkaa ei toimi niin hyvin. :--))
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Yove - 05.08.2009 07:26:47
Kuoleman varjelukset, ehdottomasti. Se on kaunein kirja, minkä olen koskaan lukenut. Ekalla lukukerralla harmitti, kun Harry ei mennyt Tylypahkaan (koska rakastan sitä :))<3 ) mutta toisaalta siinä tapahtuu ja selviää niin paljon. Päähenkilöt eivät ole enää niin nuoria, joten kirjaa on mielekkäämpi lukea kuin vaikka Viisasten kiveä. Monista hahmoista paljastuu uusia puolia, kuten Kalkaroksesta.
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: iira - 22.08.2009 22:35:10
Azkabanin vanki.

Se on ainoa missä kukaan ei yritä Harrya saada kiinni/tapetuksi. Lisäksi no se on mielyttänyt itseäni eniten ja oikeastaan näin pitkän tauon jälkeen en edes muista mitä kaikkea kirjassa oli.
Eikun niin... AV:n loppu oli niin mielenkiintoinen, sai tietää uudesta ja oikeasta näkökannasta mitä silloin 12(?) vuotta sitten tapahtuikaan.

Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: HONE - 26.08.2009 10:00:26
Paras Harry Potter kirja on LP ja FK. Elikkäs 4 ja 5 kirja. Perustelut: Ne ovat paksuja ja kaikkein älykkäimmät Potter kirjat. Niissä on älykäs juoni, paljon sivujuonta, ja hyviä aitoja hahmoja. 4 kirjassa paras uusi hahmo oli Bartemius Kyyry junior. Hän on hyvä. Rakastan Bartyaa!   5 on hauska, siis paljon huumoria ja tunnistan Harrysta piirteitä joita itsessänikin on.  Huonoin kirja on 6. Puoliverisessä prinssissäkin on paljon hyvää, mutta se on huonoin verrattuna muihin kirjoihiin. Se on huonoin koska siinä on niin paljon Dumbledorea, josta en pidä.
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Amanecer - 27.08.2009 20:18:30
En itsekään yhtään yllättynyt, kun jouduin todella vaikeaan tilanteeseen yrittäessäni valitan Kuoleman varjelusten ja Azkabanin vangin välillä. Puoliverinen prinssikin oli yksi vaihtoehdoista. Jotenkin päädyin kuitenkin Azkabanin vankiin. Syynä varmaankin se, että siinä Sirius Musta – yksi lempihenkilöistäni – oli niin suuresti pinnalla, eikä Voldua pitästä aikaa näkynyt (mukavaa vaihtelua ja näin). Lisäksi mukaan tuli toinen lempihenkilöni, Remus Lupin, ja kelmeistä puhuttiin kiitettävästi. Tämä toinen vaihtoehtoni Kuoleman varjelukset sai miinusta siitä päättömästä hortoilusta,  jota osa kirjasta oikeastaan kokonaan oli. PP meinasi siksi päästä kehiin, että siinä selvisi oikeastaan kokonaan tulevaisuuden parit; Hermione/Ron (Ron/Lavenderin myötä tämä  kävi ilmi, ja pakko tämäkin oli tähän kirjoittaa, vaikka vihaan koko paritusta) sekä Harry/Ginny (johon olen ihastunut enemmän ja enemmän. Muttamutta, ennen kuin rupean jokaisen kirjan hyvät ja huonot asiat listaamaan, lopetan tämän jaarittelun tähän ja sanon vielä tiivistetysti, että valitsin sitten Azkabanin vangin.
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: mikaelish - 30.08.2009 10:23:38
Azkabanin vanki, ehdottomasti. Paras kaikista kirjoista. Kelmit, Remus, Sirius.... Juuri siksi paras. :3
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Lawliet - 30.08.2009 10:33:06
Pohdin Viisasten Kiven ja Azkabanin Vangin väliltä ja päädyin vastaamaan Azkabanin Vanki.

AV:ssä on mukavaa saada vähän tuntumaa kelmi-aikoihin ja tapahtumat tempaavat helposti mukaansa. :) VK:ssa taas se tunnelma on läsnä kokoajan,  kaikki on Harrylle uutta ja ihanaa.
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Elvan - 30.08.2009 17:28:23
itse valitsin Liekehtivän pikarin, juoni ihana, ja labyrintin kaikki sfinksit ym! harmi ettei tullut elokuvaan mukaan ja kirjaa on muutenkin hieman lyhennelty elokuvassa.. mahtava kirja. :)
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Jemmi - 19.12.2009 06:23:08
Valitsin itse Feeniksin killan, vaikka se olisi voinut olla yhta hyvin Puoliverinen prinssi tahi Kuoleman varjelukset. Naissa kolmessa viimeisessa kirjassa on niin paljon tekstia ja tapahtumia, etta minua miellyttaa. Olin aikoinani hyppia riemusta, kun Feeniksin kilta julkaistiin - kyseessahan on sen verran paksu opus.

Azkabanin vangin suosiota en ole oikein koskaan ymmartanyt itse. Onko se tosiaan vaan sita Siriusta ja Remusta vai ? Pakko myontaa, etta kirjassa oli minuakin tyydyttavia ominaisuuksia, mutta ei siita koskaan lemppariani tullut. Siltikin olen lukenut sen ties kuinka monta kertaa, yksinkertaisesti syysta etta nyt vaihdossani ollessani koulun kirjastossa oli kyseinen osa englanniksi, joten luin sen. Halusin sitten lukea muitakin osia ja pyysin host-aitiani kysymaan kirjastosta, josko sielta loytyisi englanniksi yhtakaan. No, han kantoi kotiin sitten kolmoskirjan, ja mina sitten reippaasti luin sen jalleen kerran. Pyysin myos aitiani lahettamaan Suomesta vitoskirjan ja mita sitten sainkaan - Azkabanin vangin ;D syyna varmaankin se, etta kyseessa ei ole ensimmainen painos, ja takakannessa lukee ilmestyneet osat, joita oli siina vaiheessa jo nelja. Olen kylla saanut AV:sta aivan tarpeekseni nyt muutamaksi vuodeksi.

Paljonko sellainen kokoelmapakkaus oikein maksaa, nain aiheesta hieman poiketen ? Ajattelin, etta kun muutan pois, ostan sitten jossain vaiheessa itselleni koko sarjan ;D
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: cooperaur - 20.12.2009 01:57:20
Jouduin miettimään valintaani melkoisen kauan ennen kuin päädyin Kuoleman Varjeluksiin. KV:n ja Puoliverisen Prinssin väliltä oli tosi vaikea valita, mutta muistelin sitten hetken fiiliksiäni KV:n lukemisen jälkeen enkä voinut olla valitsematta sitä. Nimenomaan juuri sen takia miten vahvoja tunteita se kirja saa aikaan.

Rakastan kyllä ylikaiken PP:täkin, paljon Kalkarosta, paljon Dracoa ja paljon kysymyksiä. Se kirja on ihana alku lopulle. Vähän bittersweet jotenkin minusta. ;)

Ja sitten pohdin myös Azkabanin Vangin valitsemista. Aika samoin perusteluin mitä täällä nyt on jo mainittukin; kelmit - etenkin REMPPA. :>
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Layra - 10.01.2010 12:25:02
Kova puntaroiminen oli Puoliverisen ja Varjelusten välillä, mutta lopulta valitsin Kuoleman varjelukset.

Heti kun äiti oli ostanut KV:n, ryöväsin sen ja luin melkein tauotta läpi. Kirjassa oli jotenkin niin vahva tunnelma koko ajan, ja kauan pohtimiin kysymyksiin tuli vihdoin vastaukset. Koko sarjan tapahtumat ja syyt saatiin upeasti koottua yhteen ja tuli tunne että on ymmärtänyt kaiken. Lisäksi rakastan sitä miten  Harry, Hermione ja Ron metsästävät hirnyrkkejä ja oppivat varjeluksista. Sitten oli tietenkin Oljon menneisyys, Ministeriö fiasko, Irvettaan murtautuminen,  Kalkaroksen muistot, Harryn ja Dumledoren chatti ja Harry vs. Voldemort loppuottelu. :--D <3

Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Dolls - 12.01.2010 14:46:32
Mietin kyllä pitkään Feeniksin killan ja KV:n välillä, mutta Feeniksiä kyllä eniten rakastan.

Syy numero yksi, LUNA LOVEKIVA ! ♥

Ja AK ♥

Ja lopputaistelu ministeriössä + Sirren kuolema. tuli itkettyä, mutta se oli niin ihana.

~doll

ps. en tajua AV:N hehkutusta. Ehkä se joskus selviää, vaikka hyvä kirja onkin :) Ja SK on huonoin absolutely.
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Winifred - 12.01.2010 19:43:19
Azkabanin vanki. Olen aina pitänyt siitä eniten, peittoaa muut mennen tullen. Miksi? Oikeastaan, hirveän vaikea perustella. Ehkä siksi, että kun ajattelen muita kirjoja, niin ne eivät miellytä ja saa minua samalla tavalla pauloihinsa. Jokaisella kerralla kun luen Azkabanin vangin, kirja imaisee minut mukaansa ja se vain pitää lukea yhdeltä istumalta. Kyllä, osaan suurimman osan keskusteluista ulkoa, mutta silti kirja jaksaa aina viehättää minua. Hahmot ovat mahtavia. Sirius<3

Se, miksi minun ei edes tarvitse miettiä muita kirjoja johtunee siitä, että niissä jokaisessa on niin paljon vikoja. Viisasten kivi ja Salaisuuksien kammio ovat hyviä, mutta jotenkin niin yksinkertaisia. Kaikki on niin pinnallista, mitään ei selitetä kunnolla. Liekehtivästä pikarista en taas ole koskaan pitänyt, ties mistä syystä. Ei vain yksinkertaisesti nappaa. Feeniksin kilta on kyllä hyvä, mutta mutta. Ensinnäkin varmaan ensimmäinen kirja jota lukiessa itkin, koska Sirius kuoli. Puoliverinen prinssi.. Draco oli kyllä ihana ja kaikkea, mahtavaa kun Draco sai syvyyttä. Mutten jotenkin vain silti pitänyt PP:stä yhtä paljon kuin Azkabanin vangista. Kuoleman varjelukset, herranjestas en tykkää siitä kirjasta. Loppu pilasi koko kirjan, äää.
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: SeverusSnape - 23.01.2010 14:42:44
Laitoin Kuoleman varjelukset, koska siinä on tavallaan toimintaa ja sitten kun ne vielä saa selville niistä kuoleman varjeluksista ja Voldemort havittelee niistä vaan sitä seljasauvaa ja kerrankin Hermione ei ole se älypää kun ei usko koko juttuun:D , ja kun Harry löytää sen jonkun kiven ja kutsuu sen isän,äidin,Lupin(<3) ja Sirueksen(<3<3<3), kun vielä Harry juttelee Dumbledoren kaa jossain paikassa jota en älynnny uni kai tai jtn sinne päin :D Sekä Kalkaroksen muistot on ihan parhaita siinä koko kirjassa... Se koko kirja on ihan paras alusta loppuun. Itkin ja nauroinkin välillä :DDDD Eka luku on musta varmaan paras kun siellä on ne kuolonsyöjät ja Lordi Voldemort (sekä Peter Piskuila) Mutta joka tapauksessa en malta oottaa että se elokuva tulee (2:ssa osassa kun on niin pitkä!!) Sekä on kivaa kun Lupin ja Tonks sai vauvan (Teddyn) ja kerrotaan mitä näille Ginnylle,Harrylle,Ronille ja Hermionelle tapahtu tai jtn 19 vuoden päästä mut ei mitään Georgesta >:(( (muistaakseni)
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Zacharias - 23.01.2010 14:52:52
SeverusSnape Totta! Georgesta ei kerrottu mitään itse kirjassa, joka on sikäli kyllä sääli. Onneksi JK kuitenkin kokosi suuren sukupuun, josta voimme nähdä mitä kullekin hahmolle kuului (:
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Dolls - 23.01.2010 16:28:38
unrealistic, näkeekö sen sukupuun jossain ? :)

ja jep, offaaan <3
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Vida - 23.01.2010 16:53:31
Kuoleman varjelukset ja Feeniksin kilta ovat suosikkini, niistä kahdesta hieman ylemmäs nousee Kuoleman varjelukset. Se on vain yksinkertaisesti niin hieno kootessaan juonen kaikista kirjoista nippuun. Vaikken epilogista pidäkään, niin en jaksa siitä urputtaa, kirja oli muuten vain kerrassaan upea. Kuoleman varjelukset (siis seljasauva, elpymyskivi ja näkymättömyysviitta) ovat minusta nerokas keksintö ja se tarina kolmesta veljeksestä on ihana. <3


Vida
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Zacharias - 24.01.2010 16:42:38
uglydoll http://3.bp.blogspot.com/_Q4mn5hf-HF8/SOb3l4n_4eI/AAAAAAAAAcI/UI2_WQlsnVU/s1600-h/HP+family+tree+2.jpg (http://3.bp.blogspot.com/_Q4mn5hf-HF8/SOb3l4n_4eI/AAAAAAAAAcI/UI2_WQlsnVU/s1600-h/HP+family+tree+2.jpg)
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: pyrexia - 07.02.2010 19:51:19
Täyty oikeen miettiä aluksi Viisasten kiven ja Azkabanin vangin välillä, mutta päädyin Viisasten kiveen.
Molemmista tykkäsin, mutta VK:ssä kaikki oli uutta ja ihmeellistä, ja niin viatonta.
AV:ssa tulee kyllä monia hyviä henkilöitä ja juonikin on hyvä, mutta siinä ei ole Harrylle mitään uutta ja ihmeellistä, jos ymmärrätte mitä tarkoitan.  ;D
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Garesu - 02.04.2010 18:35:26
Valitsin Liekehtivän pikarin. Toinen vaihtoehtoni olisi ollu Kuoleman varjelukset, mutta LP on vaan parempi. Ne haasteet on niin kiehtovia ja siinä on Villisilmä. ^^
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Sirius93 - 22.12.2010 13:21:29
Äänestin Kuoleman varjeluksia, mutta kaikki on tosi hyvii, siis Azkabanin vanki on iha tokana mul...
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Sitrus10 - 22.12.2010 20:45:21
Minulla oli hankala valita AV:n ja KV:n väliltä, mutta päädyin jälkimmäiseen.
Kuoleman Varjelukset on kirjoista minulle ehkä henkilökohtaisesti tärkein, sillä se oli ainoa Potter jonka julkaisua odotin ja jonka pääsin ostamaan julkaisupäivänä ja jopa ahmimaan mahdollisimman nopeasti. Ja tietysti rakastan itse sisältöäkin. Rakastan sitä, kuinka Dumbledoren menneisyydestä kerrottaan, sillä Dumbbis on yksi lempihahmoistani (ja Grindelwald <3). Vaikka kirjan nimi olisi voinut yhtähyvin olla "Harry Potter ja Tylsä Telttaretki", niin silti pidin myös telttailuosista.
Itse tykkäsin lopetuksesta, jopa "19 vuotta myöhemmin"-luvusta. Olisi ollut paljon tylsempää jos Rowling olisi jättänyt kirjan siihen vain että Harry haluaa Oljon tuovan tälle leivän. Ja jos Row olisi niin tehnyt, varmasti olisi fanit silti valittamassa. Joten nykyinen loppu on perfect.
Rakastan silti kaikkia muitakin Pottereita, mutta juuri yllä mainituista syistä KV menee hitusen muiden yli.
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Korpinkutri - 29.01.2011 20:24:43
Ihan järjettömän vaikea kysymys! Pidän niin paljon kaikista kirjoista, tosin Viisasten kivi ja Liekehtivä pikari eivät ole koskaan iskeneet yhtä paljon kuin nuo muut. Jokin niissä vain on sellaista, ettei niitä tee mieli lukea yhtä usein. Viisasten kivessä varmaan se, miten...no, lapsekas se vielä on, kaikki on vielä ihan alussa. Loppupuolen kirjoista pidän selvästi enemmän, vaikka toisaalta Salaisuuksien kammio on yhä edelleen tosi jännä ja mielenkiintoinen, Azkabanin vangissa tulevat kelmijutut ja paljon Remusta ja Siriusta, jotka kummatkin kuuluvat lempihahmoihini. Liekehtivä pikari puolestaan on paikoitellen jopa hieman tylsä, mutta lopun hautausmaakohtaus pelastaa paljon.

Puoliverinen prinssi ja Kuoleman varjelukset oikeastaan olivat ne, joiden välillä tässä pitkään pähkäilin. Puoliverisessä prinssissä paljastuu kaikkea mielenkiintoista Voldemortin menneisyydestä ja siinä tehdään jo selkeää pohjustusta koko tarinan päätökselle. Romantiikkakuviot eivät minua niin kauheasti kiinnosta, mutta eivät ne häiritsekään. Kuoleman varjelukset taas...no, siinä saadaan ensinnäkin vastaukset avoimiin jääneisiin kysymyksiin ja nähdään, miten tarina lopulta päättyy. Epilogi on kieltämättä aika siirappinen, mutta ei se kokonaisuutta kauheasti turmele. Kirjassa säilyy sellainen hieman painostava taka-ajotunnelma ja Tylypahkan taistelu on hienoa luettavaa joka ainoa kerta. Ja suurinta plussaa tälle kirjalle tuo Prinssin tarina-luku.♥ Paljon tuntemuksia herätti tämä viimeinen kirja ja se on myös yhä edelleen ainoa Potter, jota lukiessani olen ollut vähällä itkeä.
Eli laitoin nyt ääneni Kuoleman varjeluksille, vaikka pidän oikeastaan Puoliverisestä prinssistäkin yhtä paljon.
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Kodamagnet - 31.01.2011 18:13:44
Jaahas, täytyypi sanoa että Salasuuksien kammio taikka Feeniksin Kilta.

Salaisuuksien kammio on jännittävä ja pitää varpaillaan koko kirjan ajan. Tykkäsin Myrtin tarinasta. Se oli yksi hieno mysteeri.
Feeniksin kilta taas tuo enemmän tietoa Siriuksesta, Mustan suvusta ja siinä tapahtuu paljon juonen kannalta tärkeitä asioita. Ja oikeastaan tykkään siitä myös Bellatrixin debyytin takia... :'D
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: insatiable - 03.02.2011 01:04:54
Aina kun tuota kysytään, että mikä on paras, en osaa vastata, en sitten millään. Mutta nyt pitkän pohdinnan jälkeen laitoin äänen Puoliverisen Prinssin kohdalle. Siinä oli sellaista syvyyttä, mikä jotenkin laittoi ajattelemaan. Ja sitten kun se selvensi Tompan menneisyyttä, niin olin ihan myyty siitä. Vaikka se olikin osittain aika masentavaa luettavaa :) Lisäksi oli hyvä, kun tuntui, että esim Ron vihdoin kokee jonkinlaista aikuistumista ko. kirjassa. Tai onhan se vieläkin aika höösö :D Lisäks tietysti se, että Dracon hahmo sai suurempaa roolia tässä kirjassa, ja lempihahmo kun on, niin en pistänyt vastaan :D

Joo, eipä tullu hääppöset perustelut, mutta äänestinpähän kuitenkin. On vain jonkinsortin mahdottomuus vertailla noita mestariteoksia keskenään :D

Se oli myös ehkä PP'n luettuani, kun tajusin, siis oikeasti tajusin, että 'tämä tulee loppumaan'. Jotenkin iski raaka totuus, että en voikaan enää odottaa kirjojen ilmestymistä etc. vaan sekin tulee päätökseen.
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Unohtumaton - 03.02.2011 01:39:59
Ilmeisesti olen tähän joskus klikannut, että 'Puoliverinen prinssi' enkä kyllä menisi sitä vieläkään vaihtamaan. Varsinkin viimeisen kirjan ilmestymisen jälkeen kutosesta löytyi kyllä niin paljon kaikkea "vanhaa ja turvallista", jotka puuttuvat jo kokonaan KV:sta. Kutonen oli kuitenkin tavallaan viimeinen kirja, jossa tapahtumat olivat koko ajan Tylypahkassa ja sen ympäristössä ja mukana olivat kaikki oppitunnit ja opettajat omine luonteenpiirteineen. PP:ssä alkoi kuitenkin tapahtua jo paljon synkempiä asioita ja juoni kulki eteenpäin seiskakirjan tapahtumia pohjustaen. KV oli kuitenkin lopulta niin erilainen verrattuna aikaisempiin, että kaikista Tylypahkaan sijoittuneista kirjoista PP oli sitten se paras.

Viisasten kivi on ehkä jäänyt enemmän sellaisena nostalgisena osana mieleen, koska se on ollut ainakin oman Potter-innostukseni alku ja sitä lueskellessa huomaa, kuinka paljon siinä esitettyjä asioita selitetään myöhemmissä osissa. VK ei ole ehkä juonellisesti yhtä huikaiseva, mutta se tutustuttaa niin sulavasti lukijan Tylypahkaan ja Potterien maailmaan, että se on silti yksi ehdottomista suosikeistani. Toinen on Azkabanin vanki, jota olen oppinut arvostamaan vasta myöhemmin (ehkä jopa fanfictionin kautta). En muista alkuun edes pitäneeni Siriuksen ilmestymisestä kuvioihin, mutta vanhempana kirja jotenkin avautui aivan uudella tavalla ja jos pienempänä luki kirjoja siksi, että "Potter on ihana ja se on mun sankari" -periaatteella, niin nykyään niistä löytää niin paljon muutakin kuin pelkän päähenkilön elämä.

Oikeastaan 1, 2 ja 3 ovat kaikki sellaisia kirjoja, että niitä lukiessa tulee sellainen nostalginen fiilis.  :D
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Camiela - 23.02.2011 12:05:48
Olin itse kahden vaiheella, mutta päädyin Kuoleman varjeluksiin.

Ja laitampa sitten vielä perusteluita...
Kuoleman varjeluksissa minua kiehtoo se, ettei kaikki tapahdu Tylypahkassa, sekä Voldemortin vapaana olo ja osittain jatkuva pelko mitä seuraavaksi tapahtuu. Voldemortin ja Harryn välinen yhteys ei ole niin suri, kuin Feeniksinkillassa tai Puoliverisessä prnsissä ja se on vain hyvä. Välillä en välitä niistä kohdista kirjoissa ollenkaan... Juonen monipuolisuus (paitsi äkkinäinen loppu) ovat mukavia ja pienet hauskat mukavat yksityiskohdat tuovat pimeään tekstiin pilkahduksia valosta.

Kuoleman varjelukset ovat minulle kirja joka nostaa kaikenlaisia tunteita. Iloisista surullisiin ja saa miettimään asioita. Siksi äänestin sitä.

Camiela
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: stardust - 30.06.2011 10:51:52
Itselleni rakkaimmaksi osoittautui Puoliverinen prinssi. Siinä oli paljon tapahtumia jotka vangitsi vaan lukemaan ja lukemaan. (Kuten itseasiassa kaikissa Pottereissa). Mutta prinssin mysteerinen henkilöllisyys, Dumbledoren kuolema joka tuli kuitenkin kamalana yllätyksenä, Harryn pakkomielle Dracoon, Dracon hahmon syventäminen ja muutenkin henkilöiden luonteiden syvempi pohdinta. Rakastan vaan kirjan painostavaa tunnelmaa sillä se vie täysin mukaansa. Siksi tämä valinta. ♥
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: pweiw - 30.06.2011 13:04:17
Vaikea valinta, mutta annoin ääneni Feeniksi killalle. Siitä kirjasta alkaa minun mielestäni ikään kuin "uusi jakso", kun kertaa esimerkiksi neljään aikaisempaan. Feeniksin killassa alkaa paljastua uusia asioita, muun muassa ennustus ja Harryn ja Voldemortin välinen "yhteys". Pidän myös Siriuksen historian valottamisesta ja tämän kotimökistä tapahtumamiljöönä. Uusia kiinnostavia henkilöitä, kuten Pimento, tulee mukaan kuvioihin ja elämä Tylypahkassa on yhtäaikaa sekä ärsyttävää että mielenkiintoista luettavaa. Myös Siriuksen kuolema on sen verran liikuttavaa, että se lisää kirjan kiinnostavuutta. Olen aina pitänyt tästä kirjasta eniten, ja itse kirjakin kyllä on sen näköinen (kannet irronneet, mutta huolella takaisin teipatut).

Melko lähelle Feeniksin killan kanssa pääsivät Puoliverinen prinssi ja Kuoleman varjelukset. Prinssi sen takia, että vaikka siinä valotetaankin hirveästi lisää mm. Voldemortin elämästä, on samalla Harryn ja kumppaneiden elämä Tylypahkassa myös tavallista arkea. Pidän myös Kuhnusarvion hahmosta, sekä Dumbledoren kuoleman surullisuus lisää (samalla tapaa kuin Siriuksen viidennessä kirjassa) kirjan tunnearvoa. Varjelukset on erinomainen päätös sarjalle ja kertoo lukijoilleen paljon uutta ja ihmeellistä, mutta kolmanneksi sen tiputtaa kaipuu päästä lukemaan ihan arkisiakin asioita elämästä Tylypahkassa.
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Audrina - 07.07.2011 15:10:12
Minä mietin kauan kahdesta vaihtoehdosta (Feeniksin kilta ja Kuoleman varjelukset) kummalle antaisin ääneni. Lopulta ääni meni Kuoleman varjeluksille; muuten molemmat edellä mainitut kirjat ovat suosikkejani. Feeniksin kilta on minusta ensimmäinen kirja Pottereissa kun alkaa todella tapahtumaan: kuolonsyöjien joukkopakoja etc. Muistan kun luin kuinka Harry kirjoitti Pimennon kynällä, niin tuntui että omaan käteen oli naarmuuntunut tekstiä. Eniten kuitenkin pidän kyseisessä kirjassa Albuksen kaartista, jotenkin niin ryhmähenkistä. Kuoleman varjelukset oli ihanan haikea päätös kirjasarjalle. Kirja vie lukijansa jännitykseen, mutta toisaalta surumieliseen tunnelmaan. Paras kohta ehkä Varjeluksissa on kuin Harry, Ron ja Hermione ovat vangittuna Malfoyn kartanossa.
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Koehler - 09.07.2011 20:52:12
Kuten moni muukin, mäkin mietin kahden välillä. Feeniksin Kilta vs. Puoliverinen Prinssi. Feeniksin kilta voitti!

Mä en oikeastaan osaa sanoa syytä, miksi juuri se. Kuitenkin aina odotan eniten, että pääsen sen lukemaan. En tiedä johtuuko se sitten kirjan pituudesta vai siitä, että siinä on kotitonttuja, mutta kuitenkin  :) Tässä kirjassa vasta alkaa tapahtumaan ja se on oikeastaan hauskin. En muiden aikana muista nauraneeni koskaan oikeasti ääneen :)
Kaikkihan kirjat ne on todella hyviä, mutta tämä vaan iskee sydämeen syvemmälle.
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: LoveSnape - 07.08.2011 16:52:55
Viisasten kivi on suosikkini koska siinä kaikki on vielä niin pientä, viatonta ja outoa. Harry on ihan ihmeissään kaikesta..
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: girlfriend - 07.08.2011 17:18:18
Puoliverinen prinssi ehdottomasti.

Suurin syy on se että tadaa, rakastuin Dracoon. Kirja kokonaisuudessaan on sellainen jossa ei ole kohtia jotka kyllästyttäisivät toisin kuin muissa kirjoissa. Lisäksi kirjan lukemiseen liittyy parhaimmat muistot.
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Isilwen - 12.08.2011 23:09:17
Kuoleman varjelukset.

Koska siinä on kaikki, mikä tässä elämässä on tärkeää.

"That which Voldemort does not value, he takes no trouble to comprehend. Of house-elves and children's tales, of love, loyalty and innocence, Voldemort knows and understands nothing. Nothing. That they all have a power beyond his own, a power beyond the reach of any magic, is a truth he has never grasped."

Voiko sitä hienommin sanoa?
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Vaarallinen Komentoija - 13.08.2011 15:54:44
Kaikki Pottereistahan on yksinkertaisesti niin ihania, etten vain pysty sanomaan yhtä, mutta jos on aivan pakko sanon Azkabanin vangin, koska siinä Harrylla, Ronilla ja Hermionella ei ole vielä rakkausongelmia, siinä tulee Sirius ja ensimmäisestä sukupolvesta saa muutenkin niin paljon uutta tietoa kirjan myötä, siinä Harryn menneisyys paljastuu kokonaan ja välillä sitä lukiessani sekä itken että nauran. Valinta oli suhteelisen helppo, Azkabanin vanki on ollut suosikki Potterini jo niin pitkän aikaa. Ihan ensimmäisestä kerrasta asti.
 Toki myös Kuoleman varjelukset on ihana loppu sarjalle ja ihana kirja muutenkin, mutta itse en siitä pidä niin paljon, koska siinä tapahtuu ehkä vähän liikaa. En voisi kuvitellakaan, että mitkään muut elokuvat saataisiin jaettua hienosti kahteen osaan. :)
 Kaiken kaikkiaan pidän kaikista Pottereista, ei rakastan niitä. Kaikki kunnia J.K.Rowlingille!  :-*
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Olivia - 07.06.2012 21:13:25
Äänestin Azkabanin vanki-kirjaa. Pieni perustelu miksi. Äänestin sen siksi koska siinä selvii kaikki Kelmeihin liittyvä. Kelmien- kartta ja koko Tylyaho juttu mahtavaa tekstiä ja paras kirja  J.K:lta, mutta hyvin pienellä erolla muihinkin verrattuna. Pidän/ pidän kyllä myös Feniksen killasta.

Onpas vaikee valinta toi paras kirja... ::)  myös Puoliverinen prinssi on hyvä, koska tykkää Dracosta ja se toka luku on mahtava! ;D

Mutta silti Azkabanin vanki voittaa mun ääneni<3

Terkuin: Olivia  :D
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Kharon - 07.06.2012 22:31:58
Itse äänestin Kuoleman varjeluksia - ihan siitä syystä, että luin sen ensimmäisen (ja toistaiseksi ainoan) kerran viime kesän Potter-maratonini aikana ja lukukokemus on vieläkin muistissa hyvin intensiivisenä. :--D Ahmin sen päivässä kahdessa, suurimmaksi osaksi valoisina öinä ulkona pötkötellen, ja siinä vaan oikeasti jännitin ja hermoilin ja itkin ja nauroin ja purin kynsiäni vuorotellen. Se oli todella vahva elämys ja hieno päätös hienolle kirjasarjalle.

Toisaalta olin ihan kahden vaiheilla että kumman valitsen, tuon viimeisen vai Azkabanin vangin. Kolmoskirjassa ovat toisaalta Remus ja Sirius ja ankeuttajat ja kaikkea niin mielenkiintoista, ja toisaalta se on mulle jonkinlainen "merkkipaalu" lapsille tarkoitettujen ja vanhemmille lukijoille tarkoitettujen kirjojen välillä. Ekoissa kirjoissa on sellaista viattomuutta, huolettomuuden tuntua, turvallisuutta koska niiden kirjoitustyyli ei mielestäni ole yhtä synkkyyten keskittyvä kuin myöhäisempien, vaikka niissä aiheet ehkä onkin yhtä rajuja. Myöhemmissä kirjoissa sitten mennään syvemmälle siihen pimeyteen ja velhojenkin elämien hauraus tulee ilmi harvinaisen kipeästi... Azkabanin vanki on sitten siinä välissä, jännittävä ja samalla kuitenkin tutun turvallinen kuvaus Tylypahkasta, kun siinä ei Voldemortkaan ole samalla tapaa läsnä kuin muissa kirjoissa. (Joo mä kaipaan rutiinia ja lapsuutta ja turvaa, tunnustan. :D)

Mutta siis upeitahan kaikki kirjat ovat ja niihin kaikkiin jaksaa aina palata samanlaisella innolla.

//Sekoilin vähän sanoissani, piti korjata. :D
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Eririn - 08.06.2012 13:24:44
Oma suosikkini on Azkabanin vanki, koska se on minulle tavallaan kaikkein nostalgisin kirja. Viisasten kivestä ja Salaisuuksien kammiosta en ollut niin innostunut, mutta kun sain AV:n joululahjaksi joskus... kahdeksan vanhana kai, luin sen miltei yhdellä istumalla ja luettuani menin ilmoittamaan äidille, että nyt muuten hommataan kaikki loputkin Potterit.
Samalla AV:n tarina on myös tosi hyvä, muistan kun kädet hikosi siinä vaiheessa, kun Sirius esiintyi ekaa kertaa (luvussa Kissa, rotta ja koira, meinaan) ja miten nauroin kun Malfoy, Crabbe, Goyle ja Flint esitti ankeuttajia ja sai kunnon rangaistuksen McGarmiwalta.

Tykkään kaikista kirjoista, mutta Azkabanin vanki on "mun kirja".
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Marry^ - 08.06.2012 15:44:56
itse valitsin Liekehtivän pikarin, juoni ihana, ja labyrintin kaikki sfinksit ym! harmi ettei tullut elokuvaan mukaan ja kirjaa on muutenkin hieman lyhennelty elokuvassa.. mahtava kirja. :)

Jes! Pelkäsin jo että olen ainoa, jonka mielestä LP on paras!  :D Minuakin harmitti kun koetukset jäivät elokuvassa niin minimaalisiksi.
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Myself - 09.06.2012 22:10:15
Azkabanin vanki, eikä tarvinnut edes kahdesti miettiä!

Azkabanin vangissahan selviää paljon Kelmeistä, mikä on varmaankin tärkein paino sille, että se on mun "ykköspotteri". Lisäksi AV:ssa Remus on suhteellisen isossa roolissa ja se nyt sattuu olemaan mun lempihahmo, eli piste senkin puolesta. (Kelmit nyt vaan sattuu olemaan yhtä suuri kuin rakkaus.)

Lisäksi yksi parhaita kohtia on se, missä Hermione lyö Malfoytä. Se vaan on jotenkin niin ihana, kun nähdään, miten Hermionekin pystyy välillä menettämään hermonsa totaalisesti johonkin, eikä vaan olekoko aikaa se kaikkien lellikki ja kultainen.

Toiselle sijalle pääsisi ehkä Kuoleman Varjelukset. Siinä tapahtuu niin paljon ja päähenkilöt jotenkin "kasvavat", mikä tekee siitä mielenkiintoista luettavaa.

-Myself-
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Mightyena - 09.06.2012 23:01:10
Minä sanon Kuoleman Varjelukset. Lähinnä sen takia, että sen lukemiseen liittyy niin kivoja muistoja. En varmaan koskaan unohda, kuinka se piti varta vasten mennä naapurikaupungista hakemaan julkaisupäivänä. (oikeasti, miksei tässä kylässä ole kunnon kirjakauppaa..?) Kaikki oli niin ihanan tuntuista aina siitä hetkestä, kun pitelin sitä kirjaa sylissäni ajomatkalla kotiin siihen asti, kun sain viimeisen sivun luettua. Luin sitä muutaman päivän, olisin varmaan suihkuunkin ottanut mukaan jos se olisi onnistunut. Ihania, ihania muistoja. <3 Jos ikinä päätyisin julkisuuteen ja kirjoittaisin elämänkertani, niin nuo päivät menisivät siihen takuulla.

Kuoleman Varjelusten lisäksi Azkabanin vanki on rakkautta koska Sirius & Remus. Jostain syystä Feeniksin Kilta on myös voittanut erityisen paikan sydämmessäni, vaikka se onkin niin tuhottoman pitkä (tai ehkäpä juuri sen takia).
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Jeeetu - 10.06.2012 00:57:10
Valitsin pitkän pohdinnan jälkeen Salaisuuksien kammiosta, Azkabanin vangista ja Feeniksin killasta Feeniksin killan. Tykkään tosi paljon Albuksen kaartista ja tossa on paljon Lunaa, joka on yksi lemppareistani. Pimentokin on mielenkiintoinen, en ole koskaan pitänyt häntä epämiellyttävänä. Fred ja Georgekin ovat erityisen hauskoja. Ja ne Harryn okklemus vai mikä se nyt olikaan-tunnit, varsinkin Kalkaroksen kelmimuistot ovat ihan parhaita. Ja sekin, kun Sirius on niin mukava ja ihana. Ja se tunnelma. Kun Voldemort oli tullut takaisin, mutta ei kuitenkaan tehnyt hirveästi vielä mitään.
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Calla Malfoy - 10.06.2012 18:50:15
Pidän eniten Azkabanin vangista. Ensimmäinen kirja on lastenkirja enkä jaksa lukea sitä uudestaan (paitsi että luin sen toiseen kertaan saksaksi kielen verryttelyn takia). Azkabanin vangissa on kaikki vielä uutta ja ihmeellistä. Saamme Harryn mukana ihmetellä mitä kaikkea velhomaailmaan kuuluukaan. Myöhemmissä kirjoissa keskitytään "vakavampiin" asioihin ja toisaalta niihin romansseihin ja mököttämisiin, josta joku muukin puhui.

Goblet of Firen (mikä se on suomeksi?) koulujen välinen kilpailu oli tosi epäuskottava. Feeniksin killassa oli liian paljon tavaraa ja Harry kieriskelee itsesäälissä. Puoliverinen Prinssi on ihan OK ja tärkeä koska siinä selitettiin niin paljon Tom Riddlen taustasta, viimeisessä kirjassa taas telttaillaan vähän liikaa minun makuuni.
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Kristen - 19.06.2012 16:11:05
Feeniksin killan valitsin, koska se on mulle henkilökohtaisesti tärkeä kirja. Muutenkin kirjassa tapahtuu niin paljon mitä ei voi jättää väliin.
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Porpentina - 27.06.2012 17:55:11
Vastasin vanhojen aikojen kunniaksi minäkin Azkabanin vanki, vaikka se nyt viimeisimmällä lukukerralla alkoikin olla jo niin läpituttu, ettei tehnyt enää yhtä suurta vaikutusta. Siihen kirjaan liittyvät kuitenkin kaikkein parhaimmat Potter-muistoni ja rääkyvä röttelö on Potter-kohtausten top kolmosessani. Varsinkin Siriuksen kuoleman jälkeen se on saanut minut monet kerrat parkumaan.

Muita kirjoja en osaa laittaa järjestykseen. Feeniksin killan osasin aikoinaan melkein ulkoa etu- ja takaperin, varsinkin sen taistelun taikaministeriössä (Bella ja Lucius ♥). Toisaalta siinä Harryn teiniangsti on pahimmillaan, mitä on välillä vähän ärsyttävä lukea. Liekehtivässä pikarissa kerrotaan paljon olennaista tietoa taikamaailmasta ja siinä on myös muutamia ihan ykkösuosikkikohtauksiani (hautausmaa & huispauksen mm). Puoliverisestä prinssistä en jotenkin koskaan muista mitään muuta kuin Sectumsempran ja sen huikean lopun, vaikka luin sen ihan just tänä kesänä viimeksi. Kuoleman varjeluksissa hienointa on ehdottomasti se, kun Harry kävelee kuolemaansa, ja Narcissa kääntää takkia. Malfoyt♥

Juu ei tämä jaarittelu nyt johtanut mihinkään uuteen lopputulokseen. Kyllä se AV on kuitenkin kokonaisuutena paras kirja, ihan jo vaikka pelkästään ihanaisen Remuksen takia.
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Miss-schoolweek - 02.07.2012 11:02:37
Valitsin Azkabanin vangin, monestakin syystä. Ensinnäkin, kokonaisuus on hallittu: Rowlingilla on jo "kunnon ote" luomaansa maailmaan, mutta tarinan pituus on edelleen järjen rajoissa ja juoni toimii kokonaisuutena, ei jännien juttujen kollaasina. Toiseksi, hahmot ovat tässä ehkä parhaimmillaan: AV on nautinnollinen suvantovaihe lapsellisen puusilmäisyyden ja hermojaraastavan teiniahdistuksen välillä. Kolmanneksi, tätä kirjaa ei oltu tukittu pottereiden helmasynnillä, lineaarisella juonikuviolla, joka huipentuu matsiin pimeyden lordin kanssa. Neljänneksi, tässä on "se aidon Potter-kirjan tunnelma". Juonta ei ole läpeensä kuorrutettu ahdistuksella, vaan tyylissä on edelleen alkuosien hyväntuulista huumoria. Suosikkihahmojani ei mene jatkuvalla syötöllä poikki ja pinoon. Tarina myös etenee, eikä kirjassa juututa viimeisten osien tyylisesti minnekään kökkimään lukukaupalla.
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Finnishman - 06.09.2012 22:09:02
Puoliveriselle prinssille tuli annettua ääni. Erityisesti Voldemortin menneisyydestä lukeminen oli hyvin mielenkiintoista. Muutenkin pidän kyseisen kirjan juonesta ja kirjan jotenkin "odottavasta" tunnelmasta kun Voldemort on voimissaan ja valmistaudutaan lopputaisteluun, mutta silti kouluakin pitäisi jaksaa käydä. Aiempaa tiiviimmin kerrotut rakkaussuhteet olivat myös mukavaa vaihtelua. Lisäksi pidin prinssi-juonesta.
 
Pottereista mikään ei todellakaan ole huono, mutta vähiten iskee ehkä Feeniksin kilta. Kyllä sekin todella hyvä kirja on, mutta jotenkin ärsyttää kun Harry on koko ajan niin kiukkuinen ja pahantuulinen, vaikka ymmärtäähän sen tilanteen huomioon ottaen, mutta silti. Myös Pimento ja taikaministeriön typerä käytös laskevat kyseisen teoksen pisteitä.
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: LoveForever - 28.12.2012 20:25:50
Itse äänestin Feeniksin kiltaa. Minusta se vain on paras. Paksuin kirja. Mä tyksin paksuista kirjoista. Siinä Harry, Hermione ja Ron on jo aika isoja, ei enää sellasta 'jee, leikitään barbeilla' -tyyliä. Tässä vaiheessa on jo tummempia sävyjä koko kirjassa ja muutenkin enemmän sitä sellasta aikuistumisen meininkiä. Niin ja Feeniksin killassa oli enemmän sitä angstia ja sellasta, mä tykkään just sellasesta. Enkä mä oikeestaan ees tiiä. Se vaan on jotenkin valikoitunut mun suosikiksi<3
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: HONE - 18.01.2013 17:40:13
Mikään Potter kirjoista EI ole mielestäni pelkästään huono. Mutta joistakin Pottereista tykkää vähemmän.   Vähiten tykkään Puoliverisestä prinssistä ja Viisasten kivestä. Niiden juoni ei jotenkin kiinnosta minua niin hirveästi.    Mutta on niissäkin myös hyvää.    Suosikki Harry Potter kirjani on Liekehtivä pikari,kun siinä on paljon juonta ja hyviä asioita,kuten  Bartemius Kyyry nuorempi ja Winky ja huispauksen maailmanmestaruus ottelu ja kolmivelhoturnajaiset ja paljon muuta.       Toinen suosikkini on Feeniksin kilta koska siinä on Luna Lovekiva ja Siriuksen koti Kalmanhanaukio  ja Dolores Pimento ja tarkoitan,että tykkäsin Harryn taistelusta Pimentoa vastaan,siitä kuinka hän rohkeasti puolusti totuutta Pimennon oppitunneilla,kun Pimento puhui valheita,vaikkakin Harry sai itselleen suunsa avaamisesta jälki-istuntoja. 


En jaksa nyt alkaa miettimään muita esimerkkejä miksi pidän Feeniksin killasta.  LP:N ja FK:N jälkeen tykkään Kuoleman varjeluksista ja Azkabanin vangista ja Salaisuuksien kammiosta.   Huonoimmat minulle ovat tosiaan nuo ensin mainitut:Puoliverinen prinssi ja Viisasten kivi.....         
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Eliza - 07.03.2013 12:30:36
Minäkin rakastan feeniksin kiltaa! Siinä on niin paljon kaikkea uutta, niin kuin kilta, Severuksen muistot kelmeistä, AK, Harryn ihastuminen ja loistava vastarinta Pimentoa vastaan. Weasleyn kaksosten temput ovat mahtavia ja se päättäväisyys jolla oppilaat järjestävät itsen sä on tosi hienoa.
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: aretha - 11.03.2013 15:36:31
Feeniksin kilta. siksi että tuo kyseinen kirja sisältää kiinnostavimpia tapahtumia monella saralla.
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: MoonyGirl - 12.07.2013 15:56:34
Ehdottomasti Azkabanin vanki, sillä se oli täysin Voldemortiton (jos se nyt edes lasketaan sanaksi). Siinä ei siis ollut pakonomaista sinun-täytyy-tappaa-Voldemort-Harry-tunnelmaa. Kirjassa tulivat esille myös rakkaat kelmimme. Kelmeistä oma kirjasarja!
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Elliellie - 20.07.2013 23:03:04
Hämmästyinkin että mitens se Azkabanin vanki onkin niin suosittu heti kun olin itte äänestäny kyseistä kirjaa.

Mutta joo, kyllä se se Azkabanin vanki on.
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Nevski - 20.07.2013 23:22:39
Jokaisessa kirjassa on omat valloittavat puolensa, joka tekee ehdottoman suosikin valinnan vaikeaksi. Kolme viimeisintä kirjaa iskivät kuitenkin sellaiseen loveen lapsuuteni ja nuoruuteni taitteessa, että ne lienevät allekirjoittaneeseen eniten vaikuttaneet. Azkabanin vankia pidin jokseenkin sekavana aivan ensimmäisellä lukukerralla ja innostukseni Kelmeihin on syntynyt myöhemmin, fanifiktion kautta, ei suinkaan itse kirjan välityksellä.

Minä sanon Kuoleman Varjelukset. Lähinnä sen takia, että sen lukemiseen liittyy niin kivoja muistoja. [...] Jostain syystä Feeniksin Kilta on myös voittanut erityisen paikan sydämmessäni, vaikka se onkin niin tuhottoman pitkä (tai ehkäpä juuri sen takia).

Feeniksin killassa
lumoavaa oli tarinan lisäksi pituus. Pidin, pidän siitä, että kertomus tummeni ja syveni. Tietysti teini!Harry käy välillä hermoilleni, mutta häneen on hiljalleen ruvennut rakentamaan toisenlaista perspektiiviä eikä viimeisiä kirjoja oikeastaan osaa enää ajatella vain Harryn kirjoina. Kuoleman varjeluksista erityisen tekevät juuri muistot, missä kaikkialla sitä luki, miltä sivut haisivat lähes painotuoreina, kuinka kaikki loppui (tai ehkei sittenkään).

Painottelen ehkä lähinnä kahden aivan viimeisimmän kirjan välillä. Puoliverinen prinssi toi Severuksen ja Dracon aiempaa lähemmäksi - ja Dumbledoren kuolema merkitsi minulle aivan eri tavalla kuin etäisemmäksi hahmoksi jääneen Siriuksen kohtalo. Pidin Harrya pitkään hyvin naiivina sen tähden, että hän uskoutui alusta asti Siriukselle niin herkästi eikä kyseenlaistanut häntä, kuten itse hänen osassaan olisin. Mutta Dumbledoresta pidin - vaikka hänelläkin oli erheensä. Kuoleman varjeluksissa kaikki kuitenkin päättyi ja se on loppujen lopuksi minulle kirjoista siksi rakkain ja tärkein. Siihen on sisällytetty niin paljon 'oikeita asioita', asioita, joihin uskon tai haluaisin uskoa ja asioita, joita halveksin, vihaan.
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: ClaireDeLuna - 13.10.2013 16:24:28
Ehkä Kuoleman Varjelukset.. Ei kyllä ne kaikki on tosi hyviä. Asdfghjkl en osaa yhtään sanoa. Olipa harvinaisen hyödytön vastaus.
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Ellizia - 21.05.2014 21:06:31
Mistähän mä tämäkin topikin keksin... Nojaa, mun ääneni meni ehdottomasti Azkabanin vangille. Aika lailla samoin perusteluin kuin edelläkin. Se ärsyttävä Harry-sinun-täytyy-tapaa-Voldemort/täytyy-pelastaa-koko-maailma meininkiä. Ja tietty Sirius ja muut kelmit! <3 Ja lisäks se oli sellanen ihana hiljainen hetki ennen Harryn ja kumppaneiden teini-iän kriisejä. Ja sen lopussa ei ollut taistelua Voldemortia vastaa, mikä oli ehdotonta plussaa. Kaikin puolin ihana kirja, tosin onhan ne kaikki muutkin ja kaikilla muillakin kirjoilla on omat hyvät ja huonot puolensa!
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Vesiolento - 21.05.2014 22:32:25
Tjaaah, Azkabanin vangista oon aina tykännyt, tosin Salaisuuksien kammio oli mun ensikosketus Pottertaivaaseen. Ja ainiiin Feeniksen kilta kanssa! Siinä oli lähes kaikki hyvät tyypit ja Hartsan teiniangstia oli ilo seurata.  Feeniksen kilta siiis
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Arctic Heath - 22.05.2014 18:15:09
Pidän eniten Azkabanin vangista, Feeniksin killasta ja Kuoleman varjeluksista.
En ole varma mistä pidän eniten, kaikissa on mielenkiintoisia ja kivoja asioita. (Pidän kyllä muistakin Pottereista).
Azkabanin vanki on kuitenkin ehkä suosikkini. En tiedä :D
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Larjus - 22.05.2014 23:08:14
Minä tykkään eniten Viisasten kivestä. Siinä vaan on jotenkin eniten lumoa (ihan kuten leffassakin)! Vaikka en kyllä eka sille lämmennyt. Muistan vieläkin, kun luin sen joskus 7-vuotiaana puoliväliin ja lopetin, koska oli niin tylsä ;D Ainoa, mitä siitä silloin jäi mieleen, oli homeiset huovat. Nykyisin kyllä muistan vähän enemmänkin.  ;)

Kaikki on kyllä hyviä. Tosin vitoskirjasta eteenpäin menee vähän synkäksi :/ Onneksi ei yhtä paljon kuin leffoissa.
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Lucy - 18.06.2014 12:41:29
Nähtävästi olen joskus muinoin äänestänyt tähän Kuoleman Varjelukset. Eikä mielipiteeni ole muuttunut. Rakastan jokaista kirjaa, ihan todella, mitään niistä en voisi valita inhokikseni, ja suosikinkin valinta oli äärimmäisen vaikea. Jokaisessa on hyvät puolensa, VK aloitti koko jännittävän ja huiman seikkailun, VK:ssa kaikki oli vielä nuorta ja viatonta satua. SK:ssa rakastan salapoliisimaista mysteerien ratkomista sekä yllättäviä juonenkäänteitä Ginnyn ja Gilderoyn hahmojen kohdalla. AV oli vahva ehdokas suosikiksi KV:n oheella, sillä siinä esiteltiin kelmit, jotka ovat aina olleet minulle todella tärkeät hahmot, sekä henkilökohtaisesti, mutta myös tarinan juonen kannalta. LP on toki aika paljonkin erilainen kuin muut, sillä se keskittyy pääasiassa Kolmivelhoturnajaisiin, mutta sekin on oikeastaan positiivinen juttu. FK:n ragettelut ja Harryn epätoivo ja ahdistus on aika käsinkosketeltavaa, siihen on aika monella teini-iän läpikäyneellä samaistumispintaa. PP oli myös kova suosikkiehdokas kuplivan romantiikkansa ja Kalkaroksen takia. Silti valkkasin KV:n.

Voi kuulostaa vähän kornilta pitää viimeistä kirjaa parhaana, mutta mulla on sille hyvät perustelut. Se kirja ikään kuin “wraps up” koko taipaleen, monta vuotta kestäneen riemun, surun, onnen, tuskan ja rakkauden, jota Pottereita kohtaan tunnen. Mun isä tapas lukea mulle iltasatuna kaikki kuusi ensimmäistä Potteria (kun olin vielä lapsi ja teini), mutta seitsemännen luettuani sanoin isälle, että sori, mutta toi kirja on niin henkilökohtainen, etten halua sun lukevan sitä ääneen. Suosittelin isää kuitenkin lukemaan kirjan itse. Kuoleman varjelukset iski mun heikoimpaan kohtaan, ja juuri siksi, että se sisälsi jo muistot kuudesta aikaisemmasta kirjasta, ja ne muistot mielessä luin seitsemännen. Tiedostin koko ajan lukiessani, kuinka tämä on päätös tälle kaikelle. En pitänyt sitä omana tarinanaan, kuten ehkä muita kirjoja. KV on minulle kuin raamattu, muistan kun kiirehdin sen julkaisupäivänä kirjakauppaan ja katsoin, kuinka myyjä tuskallisen hitaasti asetteli kirjan muovipussiin, minkä jälkeen nappasin pussin ja juoksin kotiin. Luin kirjaa lakkaamatta. En edes nukkunut. Luin yölläkin. Ja itkeä pillitin kuin vauva.

Kuoleman varjelukset kirjana symbolisoi kaikkea sitä, jota itse pelkään kohdata: aikuisuutta, vastuuta ja turvattomuutta. Se iski pahemmin juuri siksi, että olin lukenut samojen päähenkilöiden kommelluksista, kun he olivat vielä pikkulapsia. KV:ssä heidät pakotetaan kohtaamaan aikuisuus, kuolema, vaara ja vastuu silmästä silmään, ilman muita vaihtoehtoja. Kasvutarinan päätös. Koen tähän samaistumista hyvin voimakkaasti. Mutta mikä tärkeintä, Kuoleman varjelukset on opus rakkaudesta, rohkeudesta ja ystävyydestä. En kiellä, varmaan kaikkia Pottereita voisi luonnehtia samoin, mutta KV:n kohdalla tunsin sen voimakkaimmin. Sankarit harhailevat hirveä taakka harteillaan, ajautuvat konflikteihin keskenään, palaavat kouluun raikuvien aplodien saattelemana ja kukistavat vuosia piinanneen pahan, jolle heidän edeltäjänsäkään eivät mahtaneet mitään. What could be better? Kalkaroksen tarinan opetus on myös aika järisyttävä. Siitä koko tässä saagassa on kyse: niin suuresta rakkaudesta, että se laittaa tekemään mitä tahansa. Vaikka jouduin KV:tä lukiessani hyvästelemään monta lempihahmoani, koin, että se kasvatti minua samalla tavalla kuin Harrya, Ronia ja Hermionea.

En tiedä onko tämä ylianalysointia, mutta nähtyäni aiheen, lähdin oikein itsekin miettimään, miten voisin valita lempikirjani ja pukea rakkauteni sanoiksi. Koin, että olisi vähän hölmöä kirjoittaa, että “no kun se vaan on yksinkertaisesti paras”. En oikein osaa tehdä oikeutta lukukokemukseni arvolle.

Niin kuin joku täällä jo sanoi: Kuoleman varjeluksissa on kaikki, mikä elämässä on tärkeää.
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: nea - 30.06.2014 15:50:25
Tämä on kyllä kiperä kysymys. Henkilökohtaisesti rakastan ihan jokaista Harry Potter -kirjaa omine erityisine piirteineen ja kaikki niistä ovat jokaisella lukukerralla lumoavia ja mukaansatempaavia opuksia. Mun on todella vaikea, oikeastaan mahdotonta, laittaa näitä kirjoja minkäänlaiseen järjestykseen ja tuntuukin, että oma suosikki vaihtelee elämäntilanteen ja mielentilan mukaan. Tarinoiltaan ja hahmoiltaan asetan kaikki kirjat samalla viivalle, mutta omiin lukukokemuksiini liittyy aina vahvasti myös muistot omasta elämästäni luku-urakan ajalta. Tästä syystä kaikkien aikojen suosikkinani on Puoliverinen Prinssi. Muistan yhden kesän, olisiko ollut 2007 tai 2008, kun luin Puoliveristä Prinssiä ja sen epätodellisen vahvan kokemuksen siitä, miten kirja vaikutti sen hetkiseen elämääni ja miten vastavuoroisesti oma elämäntilanteeni vaikutti tapaan, jolla elin mukana kirjan tapahtumissa. Se on yksi vaikuttavimmista lukukokemuksista elämässäni edelleen ja vaikka olin jo tuossa vaiheessa ollut monen vuoden ajan hurahtanut Pottereihin, niin tuona kesänä rakastuin entistä enemmän.
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Dan - 27.07.2014 00:38:33
Äänestin Feeniksin kiltaa, ehdotonta suosikkiani. Azkabanin vanki tulee hyvänä kakkosena. Tykkäsin siitä, miten Rowling kuvaili Siriuksen kuoleman, tapahtumapaikat ja taistelun Ministeriössä. Pimentokin oli juuri sellainen, kuin inhottavan opettajan kuuluukin. Kuvailu oli hyvä; åinkkiin pukeutunut rupikonna... Nauratti, kun kuvittelin rupikonnan pinkkiin pitsimekkoon ja vaaleanåunaisiin korkokenkiin. Päähän lisäsin vielä pari kirkuvan pinkkiä sulkaa ja naurukuolema oli valmis.


~Danielle
Otsikko: Vs: Mikä Potter-kirjoista paras?
Kirjoitti: Luna-FAN - 05.09.2014 09:09:48
Azkabanin vanki. Ehdottomasti.
Se on vaan niin paras, en osaa perustella paremmin. :)