Finfanfun.fi

Vapaa keskustelu => Saivartelija => Aiheen aloitti: Odo - 25.04.2016 20:47:53

Otsikko: Game of Thrones
Kirjoitti: Odo - 25.04.2016 20:47:53
Game of Thrones
Winter is coming.

Tämä topic on perustettu tv-sarjalle ja sisältää spoilereita!

(http://i.imgur.com/oaRKUcU.jpg)

Huomaathan, että uusien jaksojen spoilaaminen ja muualta kuultujen juonipaljastusten kertominen on kiellettyä! Eli saadessasi tietoon jotain jaksoista merkitse siihen normaalisti spoiler-varoitukset, esim. tietäessäsi ettei näyttelijä x tule jatkamaan sarjan parissa, tai kuka kuolee seuraavalla kaudella. Näyttelijät ovat toisinaan tehneet juonipaljastuksia tulevalta kaudelta, joten niitäkään ei saa jakaa.

Nyt, kun ollaan päästy pakollisesti spoilervouhutuksesta voimme siityä aiheeseen eli kaikkien rakastamaan Game of Thronesiin. Wikipedia kertookin vielä varmuuden vuoksi, mistä on kyse:

Lainaus
Game of Thrones on yhdysvaltalainen fantasiadraamasarja, jonka ovat luoneet David Benioff ja D. B. Weiss. Se perustuu George R. R. Martinin Tulen ja jään laulu -fantasiakirjasarjaan.
Lainaus
Game of Thrones sijoittuu Westerosin ja Essosin maanosiin, missä yhdeksän vuotta kestänyt kesä on muuttumassa talveksi. Westerosin aatelissuvut kamppailevat sen Seitsemän kuningaskunnan vallasta sillä aikaa kun kylmässä pohjoisessa valtavan jäämuurin takana vanhat taruolennot tulevat uudestaan esiin uhaten koko Westerosin turvallisuutta. Sarja käsittelee hahmojensa kautta monia teemoja ja ongelmia, kuten yhteiskuntaluokkaa, uskontoa, sotaa ja väkivaltaa, seksiä, rikosta ja rangaistusta, sekä lojaaliutta ja oikeutta.

Täällä saa fiilistellä uusimpia jaksoja, pohtia menneitä, itkeä suosikkejensa kuolemille. Näyttämö on täysin vapaa. Keskustelkaa asiallisesti, pitäkää hauskaa, väitelkää. Mitä vain! Spekuloikaa tulevaa!

Kuka on suosikkisi? Kenen uskot päätyvät valtaistuimelle? Kenen kuolema riipi eniten? Mitä luulet tapahtuvan seuraavaksi? Siitäpä heti ensi alkuun kysymyksiä keskustelua herättelemään unohtamatta tietenkään viimeisintä jaksoa. ;)

Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Grenade - 26.04.2016 00:33:50
No hiiskatti, ne kirjatkin olis ollu ihan hyvä keskustelunaihe... Vaikka välillä ovatkin melko puuduttavia, niin silti ihan luettavia.

Njooh, en ole ehtinyt katsoa vitoskauttakaan vielä, mutta kyllä vielä jossain vaiheessa. Eniten mua aina on kiinnostanut se, miten johonkin lopputulokseen päästään, eikä niinkään se lopputulos, joten mua ei spoilaantuminen haittaa, siksipä tuunkin avaamaan päätäni tähänkin keskusteluun. :D Kunhan tuun lätisemään jotain, ehkä tää keskustelu jopa potkis mua katsomaan vihdoin ja viimein ne edelliset jaksot ja nää seuraavatkin!

Lainaus
Kuka on suosikkisi? Kenen uskot päätyvät valtaistuimelle? Kenen kuolema riipi eniten? Mitä luulet tapahtuvan seuraavaksi?
Hmmmmh, tää suosikkikysymys on jotenkin vaikea. Sarjassa mun lemppari on jostain syystä Theon Greyjoy, enkä edes tiedä miksi. Ehkä Alfie Allen vaan on söpis... :D Myös hänen siskonsa on mielenkiintoinen. (siis Theonin sisko) Toisaalta myös Daeneryksen neuvonantaja ser Jorah Mormont on kiva hahmo. Ja tietysti kaiken lisäksi Tyrion, jonka toivon selvityvän, vaikka milloinpa GRRM on kuunnellut fanien piipitystä. Tyrion vain on jotenkin niin nokkela hahmo, että toivon hänen selviytyvän, vaikka nyt joutuikin hiukan oudommalle maaperälle.

AINIIN, miten saatoin unohtaa. Tietysti Brienne of Tarth. Ah, Brienne x Jaime on yksi sarjan lempiparituksistani, miten saatoin unohtaa hänet. Mites teidän muiden lempiparitusten laita on? Onko sellaisia?

Valtaistuimelle saleen nousee joku tosi random hahmo. :D Joku Rickon Stark tai Kuuma Piiras, vain jotta GRRM pääsee nauramaan partaansa. (ellei kuole ennen sitä) Toisaalta, järkevästi puhuen ehkä Daenerys, koska hänellä olisi siihen mahdollisuudet. Tai jos Muurilla tapahtuukin jotain jännittävää. (Jännittävämpää kuin Jon Snown epätiedoton kuolema, koska Jon nyt vaan on jotenkin urgh hahmo)

Tämä oli nyt tällainen aloitusviesti, tulen uudestaan apajille, kunhan saan raivattua itselleni aikaa jostain ja katsottua sarjaa eteenpäin.
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Odo - 26.04.2016 01:02:17
Otan niin osaa, että sun suosikkisi on Theon, Grenade! Ilmeisesti olet päässyt jo siihen asti, mitä Ramsay tekee sille? Sehän alkoi kolmannelta tuotantokaudelta, vissiin... Mä en aiemmin tykännyt Theonista yhtään, mutta siihen suuntaan lähti sitten säälipisteitä. Tässä (kuudennessa) kaudessa "Löyhkästä" alkaa jopa tulla taas Theon itse, joka oli musta aika jee.

Mun tekis hirmuisesti mieli jauhaa vaan tästä uusimmasta jaksosta, mutta ootan, et tänne tulee joku muukin sen katsonut! Sain jo Fracin kanssa puhuttua aika paljon. :D

Mullakin kävi mielessä, että Valtaistuimelle nousee joku random, mutta kyllä se ehkä ennemmin Bran saattaisi olla kuin joku ihan puskista napattu. Dany on liian selvä vaihtoehto siihen, etten jaksa uskoa, että se sinne lopulta päätyy. :D Vaikka Dany ois kyllä hienoa nähdä valtaistuimella, mutta sitä tullaan tuskin näkemään. Mua muuten vaivaa se, että siellä puussa Branille sanottiin, että se tulisi lentämään? Ehkä tää on toteutettu hienosti, mutta tällä hetkellä mulla on vaan hyvin koomisia mielikuvia Branista leijailemassa, mutta ehkä se selviää tällä kaudella, ehkä...

Lempiparitusta mulla ei oikeestaan oo tästä sarjasta! Ygritte/Jon oli aika kivaisa, josta tykkäsin, mutta sekin meni sitten... Tällä hetkellä molemmat on heittänyt lusikan nurkkaan, ettei siinä hyvin käynyt. :D Dany/Khal Drogo oli kanssa aika kivaisa, mutta sekin loppui saman tien, kun alkoi mennä hyvin. Tästä muuten tuli mieleen, että Dany yritti veritailla herättää henkiin Drogon ja huonostihan siinä kävi. Joten hmm., kyllä mä edelleen uskon jonkunlaiseen Jonin ylösnousemukseen, mutta tuo pistää taas miettimään.

Oon ihan liian väsy nyt ajatustyöhön, mutta palaan keskustelemaan.  Hienoa Grenade, että tulit mukaan juttuun! Toivottavasti saadaan aktiivinen keskustelu. (En kyl voi ymmärtää, miten kestät spoilereita. : D Taitolaji kai?)

Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: LillaMyy - 26.04.2016 11:44:38
Ahh, Game of Thrones, tuo ihanakamala tv-sarja, johon koukuttuu liian herkästi, terkuin, Myy, joka epäili sarjan olevan liian raaka ekaa kertaa katsoessani (pääsin ekaa jaksoa siihen kohtaan, kun Ned katkaisee kaulan siltä yhdeltä randomilta Muurilta karanneelta) ja sitten antoi sarjalle toisen mahiksen ja jumitti kolme ekaa tuotantokautta viikossa pukteen. Ohoh? :D

Kuka on suosikkisi?
Yhtä ainoaa suosikkihahmoa on aika mahdotonta sanoa, mutta mun suosikkiperheeni on alusta asti ollut Starkit, joten inhoan GRRM:ää sydämeni pohjasta, kun hänellä tuntuu olevan joku anti-Stark kampanja menossa koko ajan. >: Miksi hitossa ne kaikki parhaat tyypit pitää tappaa ensimmäisinä? >: Starkien lisäksi Tyrion on kyllä aivan supersymppis. Grenaden mainitsema Theon Greoyjoy ei ole ikinä kuulunut lempihahmoihini, mutta kyllä ne säälipisteet nousi siinä kohtaa kun Ramsay sai tämän käsiinsä. Kutoskauden ekan jakson perusteella myös alan muutenkin tykätä tästä, koska jee, Theon auttoi Sansaa pakenemaan Ramsaylta! <3

Kenen uskot päätyvät valtaistuimelle?
Ei suoraan sanottuna aavistustakaan. Jos olisitte kysynyt, että kenen TOIVOISIN päätyvät valtaistuimelle, olisi tähän ollut semihelppoa vastata, koska Robbin kuoltua Daenerys on ehkä ykkösvaihtoehtoni hallitsijaksi. Mutta ihan suoraan sanottuna näitä hahmoja kuolee siihen tahtiin, että tällä hetkellä en oikein usko kenenkään päätyvän sille pirun valtaistuimelle. :'D

Kenen kuolema riipi eniten?
Varmaankin Robb Stark ja Jon Snow (kieltäydyn käyttämästä Nietosta, koska wtf, mikä käännös!), koska hitto oikeasti. Can't these Starks catch a break ever? Robbin kuoleman jälkeen en halunnut hetkeen katsoa koko sarjaakaan, koska ihan törkeetä tällainen ja Jonin kuolema vaan pysäytti tosi pitkäksi aikaa. Tuijotin mun ruutuani varmaan 10 min jakson loputtuakin, että "ei se voinut kuolla!!!!!". >:

Mitä luulet tapahtuvan seuraavaksi?
Nyt ei voi enää edes verrata kirjoihin (ei sillä, en muutenkaan ole edes päässyt näin pitkälle vielä kirjoissa :'D), mutta sanoisin, että Meereenissä nousee jonkinlainen kapina Danyn poissaollessa, Jorah ja Daario jatkavat Danyn etsimistä (tosin, miten he aikovat saada tämän dothrakien kynsistä onkin sitten ihan toinen kysymys). Aryan kuviot on ihan täysin epäselvät, mutta Sansa ja Theon varmaan matkaavat Briennen ja Podin mukana joko Muurille etsimään Jonia tai sitten jonnekin muualle Starkin suvulle uskollisten luokse, jotta Sansa pysyy turvassa. Kuninkaansatamassa Jamie ja Cersei varmaan kehittelevät jotain High Sparrow'n (miten tää on edes käännetty?) pään menoksi, Margaery ja Loras tuskin pääsevät kovin nopeasti vankilasta jajajajaja... jotain, en tiedä? :D

Mites teidän muiden lempiparitusten laita on? Onko sellaisia?
Jon/Ygritte oli aika söpö, samoin Brienne/Jamie. Dany/Khal Drogo oli aluksi aika mehh, mutta loppuvaiheessa mä aloin lämmetä sillekin, mikä sitten meni aika persiilleen lopuksi. Ei vissiin pitäisi tykätä yhdestäkään parituksesta, kun kaikki menee mönkään. Muutoin sitten mulla ei oikein ole sarjan pohjalta mitään lempiparituksia. Luin joskus jonkun ficcin AO3:sta Robb/Margaerya, mikä oli mun mielestä hieno (muutenkin kuin vain sen takia, että siinä Robb ei kuollutkaan!).

Mutta nyt sitten, tää uusin jakso!!!! Eli suomeksi sanottuna SPOILEREITA!!

Ääää, jo se aloitus oli ihan tuskaa, kun kuuluu vaan Ghostin ulvontaa ja wääää! Muutoin koko jaksossa ei ollut oikein mitään ihmeellistä tai odottamatonta, mutta siis herramunjee sitä Melisandren muutosta lopussa. Tuijotin ruutuani silmät selällään, että mitä VITTUA tässä oikein tapahtuu? Onkohan siinä kaulakorussa sitten ollut jokin ihmeellinen taika, joka on pitänyt Melisandren nuorena kaikkien näiden vuosien ajan ja sitten, kun hän otti sen pois kaulastaan, hänestä tuli sen näköinen kuin minkä ikäinen hän oikeasti on? Vai mitä mitä häh? Se oli kyllä oikeastikin aika... erikoinen ratkaisu mun mielestä, kun mä ainakin olin odottanut, että tällä kaudella nähtäisiin vähän lisää tulitaikoja yms. mutta ei sitten vissiinkään. Tai, jos nähdäänkin, niin ei ainakaan Melisandren käsien kautta.
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Odo - 26.04.2016 13:40:09
LillaMyy, tämänkin kauden jaksoja saa spoilata ilman varoituksia! Eli tosiaan kaikkia, mitkä on Suomeen rantautunut. Myös kuudennetta kautta! Erityisesti sen takia mahtispoilervaroitukset.

Tuosta avausjaksosta tosiaan. Ei mitään hurjan odottamatonta tapahtunut, mutta kyllä Dorne hieman pysäytti. Odotin kyllä jonkunlaista juonittelua ja valtapeliä kenties, mutta homma hoidettiin aika suoralta kädeltä. :D Mietin kyllä, mitä siellä sit seuraavaksi tapahtuu, että rupeaako se nainen jonka nimeä en ikinä muista hallitsijaksi... ja jos rupeaa niin se luultavasti hyökkää Kuninkaan satamaan ennemmin tai myöhemmin ellei Lannisterit ennen sitä lähetä sinne porukkaa. Yhteenotto on joka tapauksessa varmasti luvassa. Melisandren (vai miten kirjoitetaankaan, kutsun sitä aina punaseks akaks) vanhuus oli kanssa aika wou, mutta tuossa spekuloitiin sitä, että kenties se herättää tavalla tai toisella Jonin. Uhraa ehkä itsensä? Tuntui kiintyvän Joniin ja oli varma, että se taistelee vielä Talvivaarassa. Tosin niin se oli varma Stannisistakin, ja miten kävikään...

High Sparrow on käännetty Ylivarpuseksi tai joksikin sellaiseksi muistaakseni. :D Veikkaan, että Cercei tosiaan kääntyy niitä vastaan ja siivoo omat sotkunsa luultavasti väkivalloin. Muistaako joku millä valtuuksilla se edes antoi näille uskontyypeille tyyliin kaikkein suurimmat oikeudet yli kuninkaallistenkin? Mä niin toivosin, että Tommen ryhdistäytys ja hankkis Margaeryn ulos sieltä, mutta se on vähän vässykkä. Jos Margaery olisi vielä Joffreyn kanssa se polttattaisi elävältä tai muuta vastaavaa joka uskontyypin välittämättä seurauksista. Tommen taas käänty  ovelta pois, kun sille sanottiin, että "et nyt saa tulla", niimpä niin.

Kenestä muuten tulee hallitsija, jos Tommen potkasis nyt tyhjää muuten vain? Kun tää eka kuningas (Baratheon, etunimeä en muista) kuoli niin Cercei tais kuningattarena olla sijaishallitsija siihen asti, että Joffreysta tuli isopoika. Joffreyn jälkeen tuli tietenkin Tommen seuraavana "perijänä", mutta hänellä ei oo perillisiä, mutta hän on naimisissa Margaeryn kanssa. Mutta eihän Margaery voi jäädä yksin kuningattareksi ilman kuningasta, kun ei ole lapsiakaan tai Cercei sen paremmin entisenä kuningattarena. Jonkunhan on periaatteessa oltava kuningas... Ottajia kyllä ois, ei sen puoleen, mutta kuka sinne kuuluisi "oikeasti", jos maailma siis uskoisi edelleen, että Tommen oli oikea hallitija (eikä äpärä).

// Laillista kuningastahan ei tällä hetkellä oikeastaan edes ole millään logiikalla. Lannisterin muksut on alunperinki ollu äpäriä, Baratheonit on kuolleita. Dany tietysti viimeisenä Tarqaerynina voisi olla periaatteessa laillinen kuningatar, mutta toisaalta Tarqaeryt syrjäytettiin vallasta ja tilalle tuli Baratheonit, joten Danylla ei ole mitään mitä periä.
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: LillaMyy - 26.04.2016 13:58:51
Ahh, ihanaa, ei tarvitse leikkiä väreillä ja kirjasinkoolla enempää! :D

Mutta siis, joo, Dorne, oli kyllä aika odottamaton käänne! Kyllä mä osasin odottaa jotain juonittelua Ellarialta, mutta paljon myöhemmin ehkä kuitenkin, joten se, että tämä tapahtui jo EKASSA jaksossa oli aika whaaaaaaaaaaaat?? Mä todella toivon toisaalta, että Ellaria Sandista ei tule seuraavaa hallitsijaa, mutta en kyllä sitten keksi, että kukapa muukaan siihen ryhtyisi. Taistelu Dornen ja Lannisterien välillä on kylläkin varmaan odotettavissa ennemmin tai myöhemmin (todennäköisesti ennemmin), ja eikös jossain taistelussakin näytetty Jamie Lannister-armeijan keskellä Lannister-varusteissaan, joten voisiko se olla kuvaa sitten taistelusta Lannisterien ja Dornen välillä? Punainen akka on tosiaan Melisandre, mutta tuo spekulaatio, että hän tuolla tavalla herättäisi Jonin voi kyllä olla aika lähellä totuutta. Toki, itse katsoin juuri videon (https://www.youtube.com/watch?v=b_k5r6sVSPc), jossa spekuloitiin, että Jon pysyttelee varmaan aika pitkään kuolleena, että Sansan asema nousee tämän kauden aikana, koska jos Jon heräisi saman tien, porukka varmaan unohtaisi Sansan nousunkin helpommin.

Ylivarpunen, okei nyt hajosin ja aika pahasti! x) Mutta, todennäköisesti aika väkivaltaiset siivoukset tulee olemaan, koska Cersei ei ole anteeksiantavaista tyyppiä. En nyt muista, millä valtuuksilla Cersei antoi niille oikeutensa, mutta varmaan tyyliin jotenkin, että kun hän on kuninkaan äiti ja en ole ihan varma onko Tommen vielä aivan täysi-ikäinen? Tämä menee kyllä ihan arvauspeliksi, koska en tosiaankaan muista, joten saapi korjata, jos joku muistaa paremmin. Tommen on kyllä vähän vässykkä, eikä saa mitään aikaiseksi, mutta Joffrey olisi kyllä varmaan polttanut jokaisen uskontyypin, mutta varmaan sitten tehnyt Margaeryllekin jotain, koska "eihän kuningas voi olla naimisissa syntisen kanssa", että siinä mielessä parempi, että Joffrey on jo kanttuvei.

Mä sanoisin, että jos Tommen nyt potkaisis tyhjää, niin Cersei ainakin yrittäisi hallita, mutta todennäköisesti sitten vaan joku Baratheonin suvun vesa, joka on seuraavana jonossa nousee valtaistuimelle. Koska siis näinhän kävi esim. Hobitissakin, kun Thorin, Fíli ja Kíli kuolivat ilman perillisiä, niin sitten Thorinin serkusta Dáinista tuli kuningas. Joten joku Robertin, Stannisin ja Renlyn sukulaisista varmaan sitten nostettaisiin kuninkaaksi, mutta Lannisterit varmaan yrittäisivät ainakin pitää valtaistuinta hallussaan kaikin mahdollisin keinoin. Jos siis noilla kolmella veljeksellä on jotain elossa olevia serkkuja, pikkuserkkuja, tms. niin joku näistä olisi tällä hetkellä se "oikea hallitsija". Se onkin sitten eri asia, onko näitä tällaisia tapauksia. Jos ei, niin sitten varmaan Lannisterit jollain konstein kaappaavat valtaistuimen itselleen, jos Tommen potkaisee tyhjää.
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Grenade - 26.04.2016 14:34:46
Lainaus käyttäjältä: Odo
Otan niin osaa, että sun suosikkisi on Theon, Grenade! Ilmeisesti olet päässyt jo siihen asti, mitä Ramsay tekee sille? Sehän alkoi kolmannelta tuotantokaudelta, vissiin... Mä en aiemmin tykännyt Theonista yhtään, mutta siihen suuntaan lähti sitten säälipisteitä. Tässä (kuudennessa) kaudessa "Löyhkästä" alkaa jopa tulla taas Theon itse, joka oli musta aika jee.
Hahah, kiitos. :D Jotenkin Theon on niin kompleksinen hahmo, että se on mielenkiintoista. Ja tosiaan joo, olen päässyt ihan koko hänen tarinankaarensa läpi, eikä jätkää tosiaankaan ole helpolla päästetty.

No niin, sain katsottua ensimmäisen osan ja jeeees, olin niin innoissani tän jakson vahvoista naiskuvista, ettei rajaakaan. Kun Brienne tuli pelastamaan Sansaa ja Theonia, kun olin jo miltei toivoni menettänyt, hihkuin täällä vain innoissani, koska KYLLÄ! vihdoinkin. Ja toisekseen tämä Dornen vallankumous. Todella ilahduttavaa naisten vallan ottamista omiin käsiinsä, kun miehet hallitsevat huonosti. Muutenhan osa taisi olla aika lailla sellaista, että heräteltiin katsoja muistelemaan, mihin viime kaudella jäätiin. Lopun muodonmuutos oli tosiaan mielenkiintoinen, mutta pisti miettimään, onko tämä jokin Melisandren jokailtainen rituaali vai onko jokin once-in-lifetime -juttu. Jotain tekoa sillä kuitenkin tulee tulevaisuudessa olemaan, koska tuskin sitä muuten olisi edes näytetty.

Lainaus käyttäjältä: LillaMyy
Joten joku Robertin, Stannisin ja Renlyn sukulaisista varmaan sitten nostettaisiin kuninkaaksi, mutta Lannisterit varmaan yrittäisivät ainakin pitää valtaistuinta hallussaan kaikin mahdollisin keinoin.
Niin ja Robertillahan tiettävästi näitä äpärälapsosia oli melko paljon, joten joku niistäkin voisi kenties olla mahdollinen vaihtoehto. Tokihan ne taidettiin suurimmaksi osaksi siivota pois katukuvasta jossain vaiheessa, mutta Gendryn mahdollisuus on tiettävästi jätetty hiukan avoimeksi.
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: LillaMyy - 26.04.2016 14:48:17
Lainaus käyttäjältä: Grenade
Lainaus käyttäjältä: LillaMyy
Joten joku Robertin, Stannisin ja Renlyn sukulaisista varmaan sitten nostettaisiin kuninkaaksi, mutta Lannisterit varmaan yrittäisivät ainakin pitää valtaistuinta hallussaan kaikin mahdollisin keinoin.
Niin ja Robertillahan tiettävästi näitä äpärälapsosia oli melko paljon, joten joku niistäkin voisi kenties olla mahdollinen vaihtoehto. Tokihan ne taidettiin suurimmaksi osaksi siivota pois katukuvasta jossain vaiheessa, mutta Gendryn mahdollisuus on tiettävästi jätetty hiukan avoimeksi.
Totta, että Robertilla on niitä äpärälapsia vähän joka lähtöön, mutta jos Joffrey ja Tommen eivät ole soveltuvia hallitsemaan, koska he ovat äpäriä, niin epäilenpä, että Robertinkaan äpärälapsia sen kummemmin hyväksytään kuninkaaksi. Sitten se varmaan olisi ihan eri asia, jos Robert olisi tunnustanut jonkun äpäränsä lapsekseen, jolloin tämän sukunimeksi olisi virallisesti tullut Baratheon, mutta tiettävästi näin ei ole käynyt yhdenkään lapsen kanssa. Joten, en usko, että yksikään äpärä tulee enää Tommenin jälkeen nousemaan valtaistuimelle.
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Grenade - 26.04.2016 15:05:44
Lainaus käyttäjältä: Grenade
Lainaus käyttäjältä: LillaMyy
Joten joku Robertin, Stannisin ja Renlyn sukulaisista varmaan sitten nostettaisiin kuninkaaksi, mutta Lannisterit varmaan yrittäisivät ainakin pitää valtaistuinta hallussaan kaikin mahdollisin keinoin.
Niin ja Robertillahan tiettävästi näitä äpärälapsosia oli melko paljon, joten joku niistäkin voisi kenties olla mahdollinen vaihtoehto. Tokihan ne taidettiin suurimmaksi osaksi siivota pois katukuvasta jossain vaiheessa, mutta Gendryn mahdollisuus on tiettävästi jätetty hiukan avoimeksi.
Totta, että Robertilla on niitä äpärälapsia vähän joka lähtöön, mutta jos Joffrey ja Tommen eivät ole soveltuvia hallitsemaan, koska he ovat äpäriä, niin epäilenpä, että Robertinkaan äpärälapsia sen kummemmin hyväksytään kuninkaaksi. Sitten se varmaan olisi ihan eri asia, jos Robert olisi tunnustanut jonkun äpäränsä lapsekseen, jolloin tämän sukunimeksi olisi virallisesti tullut Baratheon, mutta tiettävästi näin ei ole käynyt yhdenkään lapsen kanssa. Joten, en usko, että yksikään äpärä tulee enää Tommenin jälkeen nousemaan valtaistuimelle.
Tuo on kyllä totta. Eikä enää oikein ole edes ketään, kuka voisi heitä nostaa valtaistuimelle, kun ei Baratheonin nimellä ole pahemmin enää henkilöitä hengissä. (Enkä usko, että Tommen olisi kovin innoissaan vaihtamassa valtaistuintaan keneenkään tuntemattomaan.)
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: flawless - 26.04.2016 20:25:31
Hitsi että hermostuttaa, kun lupasin poikaystävälle että katsotaan tämäkin kausi yhdessä, ja mua polttelisi hirveesti katsoa uusin jakso mutta täytyy odottaa lauantaihin :D On tämä tilapäinen erossaolo riesa kun sekoittaa meidän normaalit telluntöllötysrutiinitkin, pyh.

Mun lemppari on ehdottomasti Tyrion! Tykkään Tyrionin nerokkuudesta ja karusta huumorista ja tavasta nähdä elämä ja suhtautua asioihin. Viime kausi oli vähän hermojaraastava, kun pelotti että lempparille tulisi karu kohtalo, mutta ei onneksi ainakaan vielä... Cersei on kanssa sellainen hahmo josta tykkään yli muiden, mulla on soft spot nokkelille naishahmoille jotka ovat jollain tapaa pahiksia - moni mun lempparihahmo lukeutuu samaan kategoriaan, esim. Merlinin Morgana ja TVD:n Katherine. Eniten kieltämättä sielun päälle kävi Oberynin kuolema, koska se oli tosi muksa hahmo ja kuoli niin kamalalla tavalla, sekä brutaaliuden kannalta että sen, että oli juuri saavuttamassa tavoitettaan ja sitten...

Parituksia en kauheena harrasta tämän sarjan suhteen, enkä hirveästi yleensäkään, eli en siihen sinällään osaa ottaa kantaa koska en parituksien hohtoa ihan täysin tavoita. Daenerys ja Khal Drogo tosin oli musta mielenkiintoinen ja hyvä pari! Mua niiden suhteen tosin ärsyttää vähän se, millainen ratkaisu sarjassa oli tehty, kun seksi kuvattiin niin paljon puhtaampana raiskauksena kuin kirjoissa, musta kirjoissa se kohtaus Danyn ja Drogon ensimmäisestä kerrasta oli paremmin toteutettu, musta siinä se miten Drogo ilmaisi että Dany voi kieltäytyä oli toteutettu tosi nokkelalla tavalla ja musta sen seikan muuttaminen muutti ko. hahmoa vähän liikaa.

Mä en ole koskaan kauheasti osannut pohdiskella sitä että kuka loppujen lopuksi vallan saa, Daenerys olisi jotenkin liian obvious vaihtoehto ja toisaalta joku Stark taikka Lannister olisi tietyllä tavalla ehkä vähän tylsäkin käänne, koska ne ovat sellaisia joiden voisi olettaa nousevan "voittoon"? GoT on yllättänyt mut niin monta kertaa, etten edes viitsi spekuloida, kun en ole oikeassa kuitenkaan :D Toisaalta sellaisessa maailmanlopun ratkaisussa, jossa kaikki tuhoutuu ja kukaan ei voita, olisi jotain tälle sarjalle sopivaa kaikua ainakin siinä mielessä, että tappaminenhan on kovin vallitsevana teemana. Voihan se olla, että rajoja ja hallitsemistapoja lopulta pistetään uusiksi, ja kukaan ei pääse valtaistuimelle sellaisena kuin se nyt on.
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: LillaMyy - 26.04.2016 20:39:22
Lainaus käyttäjältä: flawless
Toisaalta sellaisessa maailmanlopun ratkaisussa, jossa kaikki tuhoutuu ja kukaan ei voita, olisi jotain tälle sarjalle sopivaa kaikua ainakin siinä mielessä, että tappaminenhan on kovin vallitsevana teemana. Voihan se olla, että rajoja ja hallitsemistapoja lopulta pistetään uusiksi, ja kukaan ei pääse valtaistuimelle sellaisena kuin se nyt on.
Tuo on kyllä ihan totta, että tässä sarjassa sitä väkivaltaa ja tuhoa on sen verran paljon, ettei olisi kovin suuri ihmekään, jos lopulta kukaan ei nousisi Iron Thronelle. (Sorry, nää enkkutermit hei oikeasti, mutta katson sarjaa ilman tekstejä ja luen kirjoja englanniksi, niin en osaa lennosta kääntää noita suomeksi. :'D) Tuosta tuli myös mieleen, jos joku seurasi/oli mukana Battle of Thrones-juonarissa täällä finissä, kun pahiksista viimeisenä kuoli Daenerys, joka sitten pisti lohikäärmeensä (olikohan Drogon?) tuhoamaan King's Landingin periaatteella "jos minä en voi hallita, niin ei sitten kukaan muukaan", mikä voisi kyllä olla ihan varteenotettava loppu sarjallekin. Voisin oikeasti hyvin kuvitella, että näitä taisteluita ja sotia on niin paljon, että jossain kohtaa ihmiset vain huomaavat, että "ohopsista, meillähän ei olekaan enää yhtään aatelismiestä hengissä, joka voisi nousta kuninkaaksi, joten perustetaan sitten minivaltioita" tai jotain vastaavaa. Toinen vaihtoehto olisi sitten myös se, että Valkoiset kulkijat (? White Walkers) tulevat Muurin läpi/yli/ali/jotain ja tappavat kaikki, jolloin ei edes tarvita mitään kuninkaita, kun on se yksi pelottava heebo (https://cdn-images-1.medium.com/max/800/1*T8f0aJWJXwD7kC8JbKD0AQ.png), joka 'johtaa' noita otuksia.
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Eririn - 29.04.2016 14:55:49
Multa meni ajat sitte maku Game of Thronesiin, kun tuntuu että naishahmoja vaan sarjaraiskataan, koska se on "edgyä" ja koska "historia". No pärkkele, jos historiallista tarkkuutta kaipaa, nii kui ois kainalo- ja säärikarvat naisilla? Tai verenmyrkytykset? Tai ylipäänsä kaikki taudit? Ai ne ei oo seksikkäitä? No just.

Neloskauteen asti jaksoin katsoa, mutta sitte meni maku. Vitoskautta en ole nähny, eikä kutonenkaan inspaa. Luen kyllä juonipaljastukset ja oon oikeestaan helpottunu, etten ole katsonut. Dornen juonikuviot on kirjaan verrattuna pilattu täysin, Ellaria ja Sand Snakes on ihan ooc ja olen ikuisesti katkera siitä, että Dorianin tytär ja Dornen oikea kruununperillinen Arianne Martell leikattiin sarjasta kokonaan. Arianne on ihana hahmo, kenen urpon idea oli jättää hänet pois???

Mutta joo, suosikkihahmoja just nyt Ariannen lisäksi ovat Sansa ja Arya, Dany, kirjan Sand Snakes, Asha Greyjoy, Ygritte ja Brienne. Miespuolisista hahmoista ei oikein iske kukaan. Podrick on kyl ihan suloinen, samoin Sam, ja täytyy myöntää että olin aika ihastunu khal Drogoon. On se edelleen tosi dreamy vaikka olenkin enemmän naisin päin xD
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: LillaMyy - 02.05.2016 09:51:53
Okei, NYT tulee niin major-spoilerit uusimmasta jaksosta, eli älä lue pidemmälle, jos et ole vielä katsonut GoTin kutostuottiksen tokaa jaksoa, mutta JON SNOW ON ELOSSA!!!!!!!!!!!!!!1 Meinasin saada sydänkohtauksen oikeasti tuossa jakson lopussa, kun ensin Ghost nousee pystyyn ihan normaalisti ja sitten Jon vetää yhtäkkisesti henkeä Melisandren taikomisten jälkeen. Mä olin oikeasti jo luopua toivosta, että ei tästä mitään tule, kun siinä kesti ihan älyttömän pitkään, mutta olin näköjään väärässä. :D

Eririnillä on kyllä pointti, että tässä sarjassa naisten kuvaus on aika... kaksiteräinen miekka, koska seksikkyys ja historiallinen tarkkuus on sotkettu keskenään tuottamaan jotain seksikästä sarjaraiskausta. Tässä uusimmassa jaksossa myös Ramsay tapattaa isänsä ja tämän vaimon ja tuoreen pojan, joten siinäkin tulee naisiin kohdistuvaa väkivaltaa taas vähän lisää, vaikkei sitä oikeasti näytettykään ruudulla. Onneksi, koska sen verran ällöttävä kohtaus kyllä, en uskaltanut katsoa sitä ollenkaan suoraan, vaan luurailin sitä sormieni läpi.

Oli toisaalta ihan jännää nähdä Brania, mutta jotenkin se alun kohtaus oli ihan turha. Ei siinä oikeasti tapahtunut mun mielestä yhtään mitään niin tärkeää, että se olisi pitänyt saada mahtumaan jaksoon! Pikemminkin jotain vanhan kertausta vähän erinäköisellä Branilla varustettuna, tylsää! Tosin, mun mielestä kaikki nämä Branin jutut on aika tylsiä... Kuninkaansatamassa Tommen alkaa ehkä vähän saada enemmän otetta siihen kruununsa, etenkin kun tämä pyysi Cerseiltä apua vahvaksi tulemisessa, joten EHKÄ tästä seuraa vielä jotain oikeasti mielenkiintoista? Ehkäpä Tommen saa vihdoin ja viimein tarpeeksi munaa saadakseen vaimonsa takaisin? Tai sitten ei. Never know.

Mitäs muuta, Wildlingsit tuli aika sopivaan aikaan, ettei Ser Davos ja kumppanit kuolleet puolustaessaan Jonin ruumista. Tyrionille hatunnosto, itse en olisi uskaltanut lähteä katsomaan Danyn lohikäärmeitä varmaan edes Danyn itsensä kanssa, saati sitten yksin! Mutta aika söpön tarinan Tyrion kyllä kertoi niille lohikäärmeille! Tui tui, pieni Tyrion, joka halusi itselleen pienen lohikäärmeen! <3 Aryakin  on edistynyt, koska hän taisi saada jopa pari osumaa sokeana perille, joten odotan innolla, miten hän kehittyy.
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Hazyel - 02.05.2016 10:02:27
HOXHOX varokaa spoilereita lainauksessa (ja sen jälkeenkin)!

Okei, NYT tulee niin major-spoilerit uusimmasta jaksosta, eli älä lue pidemmälle, jos et ole vielä katsonut GoTin kutostuottiksen tokaa jaksoa, mutta JON SNOW ON ELOSSA!!!!!!!!!!!!!!1 Meinasin saada sydänkohtauksen oikeasti tuossa jakson lopussa, kun ensin Ghost nousee pystyyn ihan normaalisti ja sitten Jon vetää yhtäkkisesti henkeä Melisandren taikomisten jälkeen. Mä olin oikeasti jo luopua toivosta, että ei tästä mitään tule, kun siinä kesti ihan älyttömän pitkään, mutta olin näköjään väärässä.

Siis en oo kattonut ees siihen asti kun se "kuolee", koska oon laiska ja saamaton ihminen välillä enkä oo jaksanut kattoa, saati sitten uusimpia jaksoja, mutta siis oliko tää oikeesti jollekin YLLÄTYS? :D En tiedä, mutta siitä lähtien kun sain kuulla, että Jon Snow kuolee, niin olin ihan satavarma, että se jossain vaiheessa vielä herää eloon. Koska siis... no en tiedä, jotenkin oli vain sellainen tunne. Onhan toi sarja tietty tunnettu siitä, että siinä kuolee aina ja kaikki (varmimmat tavat päästä hengestään tuntuu olevan 1) mene naimisiin ja 2) ryhdy kuninkaaksi), mutta Jon Snow on muutenkin ollut koko ajan hahmo, joka oli se, josta oisin ensimmäisenä olettanut, että se herää henkiin. Tai että se ei koskaan kuollutkaan. Sitkeä pirulainen perkele :D Ja no, onhan tossa nyt muutenkin ihan selkeä kaava, että ketkään oikeasti juonikaavojen kannalta tärkeimmät hahmot eivät ole kuolleet - esim. yksi kokonainen juonihaara olisi kuihtunut kokonaan, jos Jon Snow olisi kuollut, koska siellä ei ollut ketään muuta oikeasti niin tärkeää hahmoa, joka olisi ollut ns. pakko pitää hengissä. Ainakin mun näkemyksen mukaan.

Oikeastaan muutenkin musta tuntuu, että kaikki pyörii koko sarjassa Jonin, Sansan, Aryan ja Daeneryksen ympärillä, ja lähes kaikki muut hahmot on tehty vähän sellaisiksi "no nää voi kuolla pois sitten kun on tarvetta". Oikeastaan itse ainakaan en koe, että vielä ois kuollut (lopullisesti) pois yhtäkään sellaista oikeasti tärkeää ja päähenkilöä, vaan lähinnä juurikin sellaisia ei väliä -hahmoja. Ja suureksi osaksi sellaisia, että ne on luotu sitä varten, että ne jossain vaiheessa saavat surmansa. Ketä oikeasti yllätti esim. se, että Joffrey kuolee jossain välissä? No ei varmaan ketään, koska ainakin mun mielestä se oli alusta lähtien hahmo, joka kuolee jossain vaiheessa, ja sanoin itseasiassa jo ensimmäistä kertaa Joffreyn esiinnyttyä ruudulla (siis silloin, kun itse näin sen, enkä ollut spoilaantunut) kaverilleni, että tää hahmo tulee ihan sataprosenttisen varmasti kuolemaan. Ja niin kävi :D
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: LillaMyy - 02.05.2016 10:58:16
Lainaus käyttäjältä: Lauchuo
Okei, NYT tulee niin major-spoilerit uusimmasta jaksosta, eli älä lue pidemmälle, jos et ole vielä katsonut GoTin kutostuottiksen tokaa jaksoa, mutta JON SNOW ON ELOSSA!!!!!!!!!!!!!!1 Meinasin saada sydänkohtauksen oikeasti tuossa jakson lopussa, kun ensin Ghost nousee pystyyn ihan normaalisti ja sitten Jon vetää yhtäkkisesti henkeä Melisandren taikomisten jälkeen. Mä olin oikeasti jo luopua toivosta, että ei tästä mitään tule, kun siinä kesti ihan älyttömän pitkään, mutta olin näköjään väärässä.
Siis en oo kattonut ees siihen asti kun se "kuolee", koska oon laiska ja saamaton ihminen välillä enkä oo jaksanut kattoa, saati sitten uusimpia jaksoja, mutta siis oliko tää oikeesti jollekin YLLÄTYS? :D
No siis, ensinnäkin, tuo sun tyyli sanoa tuo, kuulostaa ihan siltä, että mä olisin joku aivoton idiootti nyt, että kiitoksia siitä (Huom! tiedän, ettet varmaankaan tarkoittanut sitä niin, mutta siltä se kuulostaa), ja toisekseen, ei, se ei ollut yllätys sinälleen, että se tapahtuisi, tiesin sen. Mutta SE, että se tapahtui näin nopeasti, OLI yllätys, koska oletin, että Jon Snow olisi herännyt vasta paljon myöhemmin kaudella, että kaikki varmasti älyäisivät, että se ihan oikeasti oli kuolleena pidempäänkin tms. Että siitä olisi tehty jotenkin isompikin haloo kuin mitä se nyt oli, koska nyt se vaan oli, että okei, tyyppi oli puolitoista jaksoa kuolleena, ennen kuin heräsi henkiin, so what? Jotenkin siitä olisi saatu paljon isompi juttu aikaiseksi, jos Jon olisi oikeasti ollut kuolleena tyyliin viiden jakson verran, mun mielestäni ainakin.
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Hazyel - 02.05.2016 11:04:35
Lainaus käyttäjältä: Lauchuo
Okei, NYT tulee niin major-spoilerit uusimmasta jaksosta, eli älä lue pidemmälle, jos et ole vielä katsonut GoTin kutostuottiksen tokaa jaksoa, mutta JON SNOW ON ELOSSA!!!!!!!!!!!!!!1 Meinasin saada sydänkohtauksen oikeasti tuossa jakson lopussa, kun ensin Ghost nousee pystyyn ihan normaalisti ja sitten Jon vetää yhtäkkisesti henkeä Melisandren taikomisten jälkeen. Mä olin oikeasti jo luopua toivosta, että ei tästä mitään tule, kun siinä kesti ihan älyttömän pitkään, mutta olin näköjään väärässä.
Siis en oo kattonut ees siihen asti kun se "kuolee", koska oon laiska ja saamaton ihminen välillä enkä oo jaksanut kattoa, saati sitten uusimpia jaksoja, mutta siis oliko tää oikeesti jollekin YLLÄTYS? :D
No siis, ensinnäkin, tuo sun tyyli sanoa tuo, kuulostaa ihan siltä, että mä olisin joku aivoton idiootti nyt, että kiitoksia siitä (Huom! tiedän, ettet varmaankaan tarkoittanut sitä niin, mutta siltä se kuulostaa), ja toisekseen, ei, se ei ollut yllätys sinälleen, että se tapahtuisi, tiesin sen. Mutta SE, että se tapahtui näin nopeasti, OLI yllätys, koska oletin, että Jon Snow olisi herännyt vasta paljon myöhemmin kaudella, että kaikki varmasti älyäisivät, että se ihan oikeasti oli kuolleena pidempäänkin tms. Että siitä olisi tehty jotenkin isompikin haloo kuin mitä se nyt oli, koska nyt se vaan oli, että okei, tyyppi oli puolitoista jaksoa kuolleena, ennen kuin heräsi henkiin, so what? Jotenkin siitä olisi saatu paljon isompi juttu aikaiseksi, jos Jon olisi oikeasti ollut kuolleena tyyliin viiden jakson verran, mun mielestäni ainakin.

Joo anteeksi, ei tosiaankaan ollut tarkoitus sanoa, että oot joku aivoton idiootti tai muutakaan, vaan lähinnä tuoda esiin se, että olihan tää aika odotettavissa. Anteeksi, jos koit sen noin.

Ja no, muuhun mä en oikeastaan otakaan vielä kantaa, koska kuten sanoin, en oo kattonut noita uusimpia jaksoja tai edes edellistä kautta kokonaan, joten paha sanoa niistä oikein mitään.
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Odo - 02.05.2016 12:57:43
Jonin herääminen ei tullut yllätyksenä, mutta ajoitus ja miten. Kuka muistaa vielä khal Drogon henkiinherättämisen? Danyn ja Drogon lapsi kuoli, eikä khal Drogosta tullut edes kunnon elollista. Ja siinä taiottiin koko yö. Nyt Melisandre mutis muutamaa sanaa, poltti hiuksia ja tsädäm! Anteeks mitä?!

// Niin ja mietitään, että Melisandre vaati ihmisuhrin lumisateen lopppumiseen. Ja kuninkaallista verta muutenkin ihmetekoihinsa. Nyt ei tarvinnu mitään...

/// Sain yv:llä muistutuksen, että eihän khal Drogon ollut tarkoituskaan herätä kunnolla koston takia. Mutta niin, silti tuohonkin vähään tapahtui yhtä jos toistakin.
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: flawless - 02.05.2016 16:51:22
Hei spoilerit kunnolla piiloon muusta tekstistä pienennetyllä fontilla niin, ettei voi vahingossa lukea! Eli sama käytäntö kuin muuallakin foorumilla, pelkästään se ei auta että älä lue pidemmälle kun se voi vahingossa osua silmään. Eli spoilerit niin pienellä fontilla ettei voi vahingossa lukea!!!

// Huomasin vasta nyt että täällä oli moden puolesta sanottu näin:
Lainaus
LillaMyy, tämänkin kauden jaksoja saa spoilata ilman varoituksia! Eli tosiaan kaikkia, mitkä on Suomeen rantautunut. Myös kuudennetta kautta! Erityisesti sen takia mahtispoilervaroitukset.
Mä en ole tästä kylläkään nyt samaa mieltä. Ei meillä ole koskaan saanut spoilata meneillään olevan kauden jaksoja mistään sarjasta, vaikka se olisikin jo nähty Suomessa. Säännöissä ei ole eritelty, että mikä lasketaan spoilaamiseksi, ja joissain tapauksissa rajana on pidetty sitä että kausi on näytetty Suomessa, mutta maalaisjärkeä saa käyttää ja musta on aika selkeä keissi, että kesken olevaa kautta ei saa spoilata, eikä myöskään vikaa jaksoa ennen kuin kauden loppumisesta on mennyt aikaa. Ei voida olettaa, että kaikki on heti kattonut jakson kun se tulee ja sillä perusteella oikeuttaa spoilaus, että jakso on näytetty jossain. Siis miettikää vaikka, jos uusimman Potter-kirjan julkaisupäivänä joku minuutti kirjakaupan avaamisen jälkeen olisi lukenut kirjan vikat sivut ja tullut huutamaan tänne, että HARRI TAPPO VOLDUN!! Samalla järjellä kun millä tuokaan ei ole ok niin ei ole tämäkään. :D
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: hiekkapaperi - 10.05.2016 23:16:12
Ah, GoT on kyllä yksi lempisarjoista. Kirjoista tykkään myös, vaikka vasta ekan oon lukenut kokonaan. Suosikkihahmot ehdottomasti Arya Stark ja Jon Snow sekä Daenerys. Tällä hetkellä ehkä mielenkiintoisin juttu kutoskaudella on juurikin Aryan kehitys ja faceless men. Spoil!Jonin henkiin herääminen ei tullut kyllä yhtään yllätyksenä. Saa nähä mitä seuraavaksi tapahtuu nyt kun Jon lähti Mustalinnasta!

Halusin yhessä vaiheessa, että Daenerysistä ja Jonista tulisi pari ja kuningas ja kuningatar, mutta.. Daenerys olisi kyllä edelleen oiva valinta valtaistuimella, tai sitten vaihtoehtoisesti, kukapa muukaan kuin Tyrion! Tyrionista tykkään myös tosi paljon, se vaan tuntuu tietävän aina mitä viisasta sanoa tai tehdä. (“... a mind needs books as a sword needs a whetstone, if it is to keep its edge.” "That's what I do. I drink, and I know things.")

Parasta on kun alkutunnari alkaa ja fiilikset!! Se on niin upea, tosin muutaman kerran oon sen skipannut kun oon oikeen maratoonannu koska onhan se nyt aivan sairaan pitkä. Ainiin! Jos vielä yhden lempparihahmon mainitsis, niin ehdottomasti Ghost! Mäkin haluun oman hurjasuden.

Ehkä järkyttävimmän kuolemat oli tietenkin The Red Wedding... Hrr. Ja Jon. GoTista ehkä vähän hankala valita näitä riipaisivimpia kuolemia, koska kaikkihan kuolee noin koko ajan. :D

//Spoilaa uusinta jaksoa! Onko normaalia olla näin poissa tolaltaan yhden tv-sarjan takia?? Katoin sen uusimman jakson tänä aamuna ja koulussa sitten sen jälkeen pidättelin vieläkin tyyliin itkua. :'D Hodor!! Hold the door ;__; En kestä. Toi jakso oli mun mielestä muutenkin jotenkin erityisen itkettävä koska esim. Jorah! Mutta se loppu... Feels.
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Röhkö - 24.05.2016 21:21:02
hiekkapaperi, samoilla fiiliksillä mennään. :( Uusin jakso oli mun mielestä yksi järkyttävämpiä tähän astisista.

Kuka on suosikkisi?
Vaikea valita yhtä. Tyrion on monessa kohtaa keventävä tapaus ja hahmolla on tasaisen luotettava hyvä dialogi, joten taidan valita hänet. Mielenkiintoisin hahmo taitaa olla Löyhkä, koska Theonin mielenmuutosta oli koukuttava seurata.

Kenen uskot päätyvät valtaistuimelle?
Dany on tähän mennessä kuvattu melkoisena valloittajana, joten hän on vahva ehdokas. En kuitenkaan usko, että se käy ihan noin vain. Saattaa jopa olla, että koko penkki tuhoutuu.

Kenen kuolema riipi eniten?
Hurjasusien, etenkin Red Weddingissä. :(

Mitä luulet tapahtuvan seuraavaksi?
En spoilaa.

Mites teidän muiden lempiparitusten laita on? Onko sellaisia?
Ne on jo tähän mennessä teilattu ;D Toivoisin kyllä sarjaan nyt jotain kipinää, ei mitään lällyhömppää vaan tulista paria!
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: hiekkapaperi - 25.05.2016 00:40:55
Tää topa taitaa olla jo suhteellisen kuollut, mutta mulla ei oo muutakaan tekemistä. :D Ja sormet syyhyää päästä keskustelemaan Game of Thronesista! En nimittäin saa pahemmin vertaistukea, koska juurikaan tunne ketään joka kyseistä sarjaa seuraisi.

Mites teidän muiden lempiparitusten laita on? Onko sellaisia?
Nyt kun aloin miettimään, niin tää taitaa olla semmosia harvoja sarjoja että ei pahemmin lempiparituksia oo. Tykkäsin Tyrion/Shaesta, mutta kuten Röhkö jo mainitsi siitä teilaamisesta... Tästä tulikin mieleen yksi legendaarisimmista kohtauksista, nimittäin Tywinin kuolema! ;D Aika huippu. Ai niin! Mä olin niitä sekopäitä jotka shippas Thramsayta :D Voi että, just ihanan kieroutunut shippi.

Onko muuten enää muita hurjasusia elossa kun Ghost? Nymeria saattaa olla vissiin vielä elossa jossain. Ghost tosin onkin mun lemppari, kirjoissa varsinkin tykkään Ghostin ja Jonin suhteesta (ja Aryan ja Jonin!). Apua, olikohan kirjoista puhuminen sallittua? Mää meen tosin vasta tokassa kirjassa enkuksi.

Mistä tykkäätte GoT:issa eniten, onko jotain erityistä juttua joka sykähdyttää? Tai toisaalta mistä ette niin tykkää?
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: LillaMyy - 25.05.2016 12:36:04
Lainaus
Onko muuten enää muita hurjasusia elossa kun Ghost?
Eipä taida olla, sillä SPOILER UUSIMMASTA JAKSOSTA Summer revittiin kappaleiksi, kun Meera ja Bran pakenivat White Walkerseilta ja Shaggydog kuoli jo aiemmin, kun Rickon ja Osha vietiin Ramsaylle ja se tyyppi näytti Shaggydogin päätä. Nymeria tosiaan varmaan elelee jossain metsiköissä Westerosissa, mutta koska Arya itse on Braavosissa, niin tuskinpa sitä tullaan enää näkemään, joten Ghost taitaa olla ainoa.

LISÄÄ SPOILEREITA, koska siis wäää, Hodor oli ihana! Viimein jopa selvisi, minkä takia hän on vain hokenut pelkkää Hodoria, koska Bran wargasi häneen ja sitten Meera karjui 'hold the door'ia mikä lyhentyi, mutta siis nyyh, oikeasti. Lempeä jättiläinen pelasti Meeran ja Branin itsensä uhalla ja nyt itkettää. >':

Lainaus
Mistä tykkäätte GoT:issa eniten, onko jotain erityistä juttua joka sykähdyttää? Tai toisaalta mistä ette niin tykkää?
Erittäin hyvä kysymys. En oikeastaan edes tiedä, mikä siinä silloin ekalla kerralla kolahti, mä vaan jäin koukkuun oikein kunnolla. Ehkä se on nämä twistit ja mutkat juonessa, joita kaikkia ei pysty millään lailla ennakoimaan. Samoin musta tuntuu, että tässä sarjassa (samoin kuin kirjoissa) on jotain saman tyylistä kuin Pottereissa, että kaikki viittaa kaikkeen. Jossain jaksossa matkan varrella poksahtaa joku pieni mutka matkaan ja sitten vasta viisi jaksoa myöhemmin sä oikeasti tajuat, kuinka tärkeä se yksi pieni vilahdus siellä jossain oli. Muutenkin joissain sarjoissa voit jättää yhden tai useamman jakson katsomatta ja silti palattuasi sarjan pariin, olet ihan kivasti kärryillä, mitä on tapahtunut, mutta GoTissa jos jättää yhden jakson katsomatta (eikä lue juonipaljastuksia), on kyllä niin täydellisen kujalla, ettei mitään rajaa, koska tässä tapahtuu koko ajan jotain! :D Että se on ehkä yksi asia, mikä mua kiehtoo tässä sarjassa, kuinka se jatkuvasti koukuttaa mua, vaikka mua alkaakin välillä oksettaa se väkivallan ja seksin määrä (etenkin yhdistettynä), mitä tässä on, mutta siitä huolimatta en vaan osaa jättää katsomatta. Oon jo liian koukussa, että osaisin lopettaa. :'D
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Angelina - 11.06.2016 18:35:27
Minähän siis protestiksi lopetin GoTin kattomisen kolmannen kauden jälkeen. Robbin kuolema otti sen verran koville, etten pystynyt jatkaan sarjan kattomista :'D. Nyt oon vähän alkanut jo miettiin, että pitäiskö kuitenkin koittaa vielä, tai kenties jopa alottaa ihan alusta. Täähän on sinänsä mulle uutta, koska vaikka ties kuinka monen hahmon kuolema on tuntunut pahalta, niin tää oli ainoa kerta kun jätin ihan oikeasti koko jutun kesken. Meni ihan kunnolla tunteisiin. Robbin ohella mun suosikki on Arya, jonka edelleen toivon tappavan kaikki ja nousevan valtaistuimelle :D
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Saphira - 14.06.2016 22:40:13
Spoilerit ovat pienemmällä fonttikoolla.

Aloitin GoT:n katsomisen vähän myöhässä, vasta viime talvena. Koukutuin aika nopeasti sarjaan ja varsinkin sen odottamattomiin juonenkäänteisiin. En ole lukenut kirjoja jotenka kaikki kuolemat yms. tuli aika järkytyksenä D: Paitsi Jonin ja Nedin.
Sarjassa eniten riipii juurikin suosikkihahmojen kuolemat. Ja vielä enemmän hurjasusien kohtalot ;( Toisaalta se lisää tarinan viehätystä, kun ei voi tietää kuka kuolee seuraavaksi. Lisäksi pidän siitä, ettei kaikki ole niin mustavalkoista ja pahikset voivat muuttua hyviksiksi ja päinvastoin.

Joissain kohdin tuntuu, ettei mikään etene ja tarina junnaa paikoillaan. Tästä esimerkkinä on Danyn osuus Meereenissä, kuinkahan pitkään siellä on jo jumitettu. Ei se tietenkään olisi kovin realistista, että parissa päivässä Daenerys saisi kumppaneineen jokaisen kaupungin ja alueen täydellisesti hallintaansa, mutta olen jo aika kyllästynyt siihen. mutta ehkä siihen tulee muutos, jos Yara ja Theon saapuvat laivoillaan ja tuhoavat isännät

Lempiparituksista... no pidän Jon/Ygritte- ja Tyrion/Shae-parituksista. Jorah/Daenerys viehättää kans jollain tavalla. Mutta varsinaiset OTP:t on Gendrya ja Brienne/Jaime ♥ Ei pitäisi varmaan liikaa kiintyä mihinkään...
 Kahdeksannen jakson Jaimen ja Briennen tapaaminen oli ihana! Ja kuinka sisäinen fanityttöni pääsi valloilleen siinä lopun hyvästelyssä. Ja Gendry saisi jo lopettaa soutamisen. Toivon niin paljon, että hän ja Arya löytävät toisensa Aryan matkatessa takaisin Westerosiin

Minuu ottaa päähän Tommen ihan kunnolla... Jostain muistan kuulleeni että Tommenin näyttelijä olisi sanonut Tommenin miehistyvän ja muuttuvan vahvemmaksi, mutta vielä mitä. Siellä se ihan onnessaan on ylivarpusen kyykytettävänä. Ja koko uskovaisten ryhmä ärsyttää. En pidä Cerseistä, mutta tässä tapauksessa asetun hänen puolelleen.
Hold the door -jakso oli siihen mennessä varmaan lempparini kuudennesta kaudesta, vaikka pitikin nähdä taas yhden hurjasuden kuolevan... ;( en vaan kestä eläinkuolemia.
Tiesin ja toivoin, että Sandor Clegane tulee takaisin. Hän sentään tuli aika nopeasti takaisin sarjaan toisin kuin eräät...  Hänen ja Aryan kohtaaminen olisi myös mielenkiintoista nähdä. Uskooko kukaan Cleganebowliin nyt kun Tommen kielsi trial by combatin (mikäliesuomeksi)?


Onko teillä mielessä joku hahmo, jonka haluaisitte palaavan takaisin sarjaan? Mikä on inhokkihahmosi? Uskotteko, että joku kuolleeksi todettu henkilö ei olekaan kuollut?
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: LillaMyy - 15.06.2016 09:26:04
Lainaus käyttäjältä: Saphira
Lisäksi pidän siitä, ettei kaikki ole niin mustavalkoista ja pahikset voivat muuttua hyviksiksi ja päinvastoin.
Jooo, ja kaikista kiehtovintahan tuossa sarjassa on sekin, että pahikseus/hyvikseys tosi monen hahmon kohdalla riippuu ihan siitä, mitä sukua kannatat Iron thronelle! :D Esim. Starkien kannattajille Lannisterit näyttäytyy pahiksina, kun taas Lannisterien kannattajat varmaan pitää Starkeja pahismaisina jne. Sitten on tietysti White Walkersit, jotka on varmaan kaikkien mielestä tarinan pahiksia, mutta noin niinkuin elävistä, jos puhutaan, niin se riippuu niin paljon siitä katsojan näkövinkkelistä, että kuka on pahis ja kuka hyvis. :D

SPOILAA!
Lainaus käyttäjältä: Saphira
Minuu ottaa päähän Tommen ihan kunnolla... Jostain muistan kuulleeni että Tommenin näyttelijä olisi sanonut Tommenin miehistyvän ja muuttuvan vahvemmaksi, mutta vielä mitä. Siellä se ihan onnessaan on ylivarpusen kyykytettävänä. Ja koko uskovaisten ryhmä ärsyttää. En pidä Cerseistä, mutta tässä tapauksessa asetun hänen puolelleen.
Uskooko kukaan Cleganebowliin nyt kun Tommen kielsi trial by combatin (mikäliesuomeksi)?
Kyllä Tommen on aavistuksen verran miehistynyt tässä, kun nyt hän osaa jo tehdä omia valintojaan, koska ylivarpusen ja koko lahkon nostaminen korkea-arvoisemmaksi oli kuitenkin loppupeleissä hänen valintansa... Siitä voidaankin sitten olla montaa mieltä, kuka oli sen ajatuksen takana, mutta päätös oli Tommenin itsensä, kun taas aikaisemmin Cersei on enemmän tai vähemmän ohjaillut häntä. Siitä olen kyllä ihan samaa mieltä, että koko uskontojupakka on todella ärsyttävä, toivon, että varpusista päästään pian eroon, koska hermohan tässä menee.
Trial by combatin kieltäminen oli kyllä mielenkiintoinen veto, etenkin kun nyt Cersein oikeudenkäynnissä voi käydä ihan miten vain, aikaisemmin oli ihan selvää, että hän voittaa, koska Mountain vs. kuka vaan = Mountain voittaa, mutta oikeudenkäynti, jossa uskonnon edustajat ovat tuomareina(!) = mitä vaan voi tapahtua. Cleganebowl on kyllä kans mielenkiintoinen, koska varmaankin Hound on ainoa, joka pystyisi edes teoriassa päihittämään veljensä, mutta saas nähdä miten käy, toivottavasti jossain kohtaa nähdään kuitenkin Mountainin menettävän päänsä tai jotain, koska ölfskfposkfopsgnhdri inhoan sitä tyyppiä!!!


Onko teillä mielessä joku hahmo, jonka haluaisitte palaavan takaisin sarjaan? Mikä on inhokkihahmosi? Uskotteko, että joku kuolleeksi todettu henkilö ei olekaan kuollut?
Odon kanssa taidettiin höpötellä irkin puolella Syriosta (Aryan entinen opettaja!), että hän voisi kenties olla vielä elossa, koska hänen kuolemaansa ei ikinä näytetty. Toki, se on sitten ihan eri asia, onko hän palaamassa takaisin vai ei, koska loppujen lopuksi kuitenkin aika mitätön hahmo. Gendryn kuitenkin haluaisin takaisin, ihan vaan, jotta pääsen shippaamaan Gendryaa taas. :D (terkuin, olin jo melkein unohtanut koko parituksen, kunnes Saphira nosti sen esille) Inhokkihahmoksi taas täytyy kyllä sanoa Mountain, koska välillä tuntuu, että hänen ainoa tehtävänsä koko sarjassa on näyttää isolta ja pelottavalta. :D Ja tietysti repiä ihmisiä kappaleiksi aina välillä.
SPOILAA! Samoin se Cersein seurassa hiipparoiva maester, joka on nyt nousemassa Varysin sijalta niiden lasten avulla salaisuuksia hallitsevaksi henkilöksi Kuninkaansatamassa, on aika ärsyttävä (ja lievästi creepy) tapaus.
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Eririn - 15.06.2016 10:52:18
Onko teillä mielessä joku hahmo, jonka haluaisitte palaavan takaisin sarjaan? Mikä on inhokkihahmosi? Uskotteko, että joku kuolleeksi todettu henkilö ei olekaan kuollut?
Mäki haluaisin Syrion palaavan sarjaan (kirjassa GRRM totesi, että "hän oli yksin puumiekan kanssa vastassaan kuninkaankaarti, you do the math", eli todennäköisesti kuollut, mutta sarjassa on tapahtunut sen verran epäloogisuuksia, että iha hyvin Syrio vois tehdä comebackin), samoin Gendryn. Gendry sais lopettaa soutamisen, törmätä taas Aryaan, mennä yhdessä Pohjoiseen ja löydä Ramsayta miekalla poskelle.

Mistä saadaankin aasinsilta kaikkien aikojen inhokkihahmooni. Ramsay Snow/Bolton/whatever. Joo, ymmärrän että hahmon on tarkoituskin olla vastenmielinen, mutta kun sen ainoa funktio on olla sadistinen paska. Ei mitään mikä tekisi sen edes lievästi mielenkiintoiseksi. En oo kattonu vitos- tai kutoskautta ollenkaan, mutta seuraan juonipaljastuksia ja
Spoiler: näytä
seuraavassa jaksossa on vissiin tulossa Bastardbowl, jossa GoT:in tuntien vituiksi menee kaikki, mutta elättelen silti toivoa, että Jon joko suoraan tappaa Ramsayn tai sitten haavoittaa, ja Sansa saa syöttää mokoman paskan omille koirilleen/Ghostille.


Joku kuolleeksi todettu henkilö ei olekaan kuollut? Syriota lukuun ottamatta olen haudannut ja tehnyt rauhan kaikkien kuolleiden kanssa. Syrio saisi, kuten jo totesin, tehdä comebackin. Tekisi hyvää Aryallekin^^

Mistä puolestaan saadaan aasinsilta Aryaan ja siihen, miten toivon hänen löytävän perheensä. Vähän luulen, että jos näin kävisi, hän ja Sansa tulisivat paremmin toimeen keskenään. Kumpikin on kokenut tosi paljon kaikkea ja kypsynyt ihmisinä. Haluan Starkit taas yhteen! Kaikki Starkit jotka vielä elossa ovat (RIP Ned, Catelyn ja Robb + hurjasudet). Ja sitäkin toivon, että Nymeria löytää tiensä Aryan luokse. (Nää on kaikki niin onnellisia asioita, että tuskin tapahtuvat, mutta toivossa on hyvä elää.)

Suosikkiparituksia... Jon/Ygritte on kestosuosikki, pidin heidän kohtauksistaan ja heidän kemiastaan <3 (sitten Ollyn piti mennä ja tappaa Ygritte >___< no, kuoleehan se kirjassakin, mutta oon silti katkera. Ygritte oli ihan paras). Sitte on totta kai Gendrya (platoninen niin kauan kuin he ovat vielä juridisesti lapsia, mutta sitten kun ovat aikuisia, niin mikä jottei^^), Sansa/Margaery, Dany/Drogo, crackparituksena Dany/Asha Greyjoy, Dany/Missandei... jos on mahis tehdä femship, niin minähän shippaan sitä xD

Ja Sansan haluan nähdä onnellisena, hän on sen ansainnut!
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Odo - 15.06.2016 12:24:22
Mun on nyt sanottava, etten itse uskalla kovin hyvin tätä topaa enää lukea... Kirjoissa ja tv-sarjassa on kuitenkin myös eri juttuja, ja aion kirjat kyllä joskus lukea, enkä halua niistä spoilaantua, siksi perustinkin tämän tv-sarjalle, kun moni sarjaa katsojista ei ole kirjoja lukenut (ja tiedän osan suunnittelevan sitä tai olevan vasta alkumetreillä). Toinen on kaikki muut juonipaljastukset, joita tulee, vaikka olisi kaikki jaksot tähän asti katsonut. Erilaiset arvaukset, faniteoriat, joo on ok itsellekin, mutta kun... Sit jos tulee juonipaljastuksia pidemmällekin kuin sarjaa on edennyt. Jos mahdollista niin niihin voisi laittaa "spoilaa tulevaa" tms., ja kausispoilereihin "spoilaa sarjaa tähän asti" tms. Tällaistahan en voi vaatia kenenkään tekevän, mutta toivoisin. :)

Onko teillä mielessä joku hahmo, jonka haluaisitte palaavan takaisin sarjaan? Mikä on inhokkihahmosi? Uskotteko, että joku kuolleeksi todettu henkilö ei olekaan kuollut?
Jos sarjassa tapahtuisi joku ihmehenkiinherääminen niin Khal Drogo olisi toivelistalla! Mutta se menisi jo yli näistäkin tapahtumista, mitä tähän asti on tapahtunut. :D Inhokkihahmo... Sarjaan on tehty paljon hahmoja, ja kaikilla on omalla tavallaan oma merkityksensä etten oikeastaan inhoa ketään suuremmin. Tietysti Ramsay inhottaa, mutta toisaalta se on taas tavallaan, jännä. Aluksi en tykännyt Yarasta (kirjoissa taitaa olla Asha), mutta sarjan edetessä oon alkanut lämmetä sille. En oikein edes tiedä, mikä ongelma mulla sen kanssa on ollut. Waif (jouduin googlettaa nimen GoT-ficistä) on kanssa hahmo, josta en niinkään pitä. Spoiler S6E8: Muutenkin hahmo tuntui jäävän jotenkin tyhjäksi. Kyllähän se Aryaa koulutti, mutta itse hahmosta ei juurikaan paljastunut eri puolia muuta kuin ylimielinen asenne Aryaa kohtaan ja sitten se jo kuolikin. Olihan sillä roolinsa Aryan kouluttamisessa, mutta olisin kaivannut siitä hieman muutakin irti kuin jatkuvan ärsytyksen. Ja itseasiassa kyllä sittenkin on inhokkihahmo: Walder Frey! Tarvitseeko tätä edes selittää? :D

Spoiler S6: Uskoin, että Hurtta oli kuollut. Kuulin kyllä teorioita Gleganebowlista, mutta Maisie Williams oli "paljastanut", että Hurtta todella on kuollut. Maisie on kyllä yks huijari. Väittänyt ilmeisesti muitakin hahmoja oikeasti kuolleiksi. : D Joten kyllä toisaalta yllätyin, kun Hurtta olikin hengissä - positiivinen yllätys onneksi. Gleganebowl tosiaan voisi olla mahdollinen, mutta toisaalta, onko Hurtastakaan voittamaan Vuorta? Taistelusta tulisi ainakin mielenkiintoinen, jos ei mitään muuta. Pidän kyllä mielenkiintoisempana sitä, että kaksintaistelu on kielletty, koska nyt Cerceillä on huomattavasti huonommat mahdollisuudet, kun tuomareina toimii varpuset. Jotka muuten voidaan laskea niihin inhokkihahmoihin. Niin ja lisätään tähän vielä tuosta Syriosta: LillaMyyn kanssa siitä oli tosiaan puhetta, mutta viimeisimmässä jaksossa kyllä nähdään selvästi, että Arya on nyt valmis toimimaan itse, eikä tarvitse huolenpitoa.

Nyt tuli hieman koomanen viesti, mutta noo, palaillaan taas.
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: LillaMyy - 27.06.2016 18:47:50
Okei, nyt on sitten tämä tuotantokausi paketissa ja on vähän ristiriitaiset fiilikset tuosta lopetuksesta. Ihan alkuun kyllä komppailen Odoa siinä, että kirjan jutut voisi pitää erillään tästä topicista, tai jos niistä haluaa puhua, niin olisi kivaa meitä hitaampia lukijoita ajatellen kirjoittaa ne kirjajutut spoiler-tyylillä, esim. spoilaa A Storm of Swords-kirjaa ja sitten ne höpötykset perään. (: Näin sitten me hitaammatkin saisimme edelleen ne erilaiset kirjatwistit yllätyksinä siellä kirjoissa. Eipä sillä, että kyllä mä kestän ne spoilerit, mutta jotkut ei halua lukea niitä mitenkään päin, joten olisi hurjan kivaa, jos heitä ei vahinko-spoilattaisi.

Nyt sitten tosiaan tämän uusimman jakson kimppuun, eli SPOILAA S6E10: Osasin jotenkin kyllä arvellakin, että Cerseillä oli pakko olla jotain hihassaan, kun trial by combat kiellettiin, mutta ihan näin radikaalia vetoa en kyllä osannut minäkään odottaa. Wildfire kun ei kuitenkaan ole millään lailla kontrolloitavissa, joten tuosta polttoroviosta olisi voinut seurata ties vaikka ja mitä jälkiseuraamuksia koko Kuninkaansataman kaupungille, eikä vain pelkkää Tommenin itsemurhaa, vaan tarkoitan siis, että jos se tuli olisi sattunut leviämään, niin koko kaupunkihan olisi voinut roihahtaa siinä hommassa! Se ei kyllä yllättänyt, että Tommenin itsemurhan jälkeen Cersei kruunautti itsensä kuningattareksi, mutta hän oli kyllä yllättävän tunteeton mielestäni Tommenin ruumiin vierellä seisoessaan. Olisin odottanut jotain samantyylistä kuin Joffreyn kuoltua, vaikka Tommen tappoikin itse itsensä.

Vihdoin muuten 'Winter is coming' vaihtuikin Sansan suussa 'Winter is here'ksi, eihän siihen mennytkään kuin vaan kuusi tuotantokautta! Mutta siis, ai että, R + L = J on sittenkin totta! Ja vielä kaiken lisäksi heti tämän paljastuksen jälkeen siirryttiin Winterfelliin, missä Lady Mormont ja muut pohjoisen ylimykset rupeavat kumartamaan Jonille Pohjoisen kuninkaana! Wäääää!!! Mutta nyt tästä on odotettavissa sitten vaikka ja mitä jännittävää, jos Bran pääsee joskus takaisin kotiin kertomaan muille, että Jon onkin Targaryen, koska sittenhän Daenerys voisi nousta Iron Thronelle ja Jon pitää pohjoista hallittavanaan. :D En muuten tiedä yhtään, mistä tämä on tullut päähäni, mutta olen tässä ruvennut yhtäkkiä shippaamaan Jon/Sansaa, etenkin nyt kun tiedän varmuudella, etteivät he sittenkään ole puolisisaruksia, vaan serkuksia! Lady Mormont totesi muuten hienosti, että vihdoin Red Wedding on kostettu, ja hän olikin oikeammassa kuin luulikaan, kun Arya kävi viiltämässä Walder Freyn kurkun auki!!! Ehkä tässä sittenkin käy vielä ihan hyvin Starkien kannalta, vaikka kauan siihen on mennytkin, että heillä olisi jotain onnea matkassaan! ((:

Ja siis Old Town! <3 Aloin ihan oikeasti itkeä, kun näin ne kirjahyllyt, koska ääääääääääääää, mäkin haluan sinne! <3 Toki, tuli vähän sääli Gillyä ja pikku-Samia, kun näitä ei päästetty peremmälle, mutta tyhmät säännöt on tyhmiä sääntöjä. Niin, ja palatakseni vielä ysijaksoon, niin oli kyllä aika sopeva lopetus Ramsaylle, kun joutui omien koiriensa syömäksi! Hah, ihan oikein sille, mitäs olet ollut niin kamala paskiainen koko olemassaolosi ajan. Nyt kyllä jännittää, kun ilmassa on kauheasti spekulaatioita niistä Ramsayn viimeisistä sanoista ("I’m part of you now"), että josko Sansa olisi raskaana tälle. (Tästä itse asiassa olikin jo höpinää Odon kanssa irkin ihmeellisessä maailmassa jokunen aika sitten.) Toisaalta se toisi kivaa twistiä mukaan sarjaan, mutta toisaalta toivon, että näin ei ole, koska Sansa on kyllä kärsinyt Ramsayn taholta jo ihan tarpeeksi, ei hän tarvitse enää tämän lasta vaivoikseen!
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Eririn - 27.06.2016 20:57:42
En oo kattonu vitos- tai kutoskautta ollenkaan, mutta seuraan juonipaljastuksia ja
Spoiler: näytä
seuraavassa jaksossa on vissiin tulossa Bastardbowl, jossa GoT:in tuntien vituiksi menee kaikki, mutta elättelen silti toivoa, että Jon joko suoraan tappaa Ramsayn tai sitten haavoittaa, ja Sansa saa syöttää mokoman paskan omille koirilleen/Ghostille.
Se tunne kun spekuloidessaan osuu vahingossa oikeaan xD

Tuli viime yönä Tumblrissa seurattua ihmisten livebloggausta ja kävi kyllä pikkasen hermoja raastavaksi, kun viestit meni linjalla "OH MY GOD!" kertokaa mulle mitä tapahtui uunot! No, nyt sitte aamulla tänään luin koko jutun ja kävin kattomassa gifejä ja täytyy sanoa, että hyvältä vaikuttaa.

Spoiler: näytä
Cerseistä en pidä yhtään, mutta täytyy sanoa, että Baelorin septin räjäyttäminen oli ovela veto. Vaikka se maksoikin Tommenin ja, mulle vielä tärkeämpänä, Margaeryn henget. Margaery ansaitsi parempaa.

Muuten täytyy sanoa että vau! Jonin julistaminen King in the Northiksi on kyllä hieno kohtaus (ja rakastan Lyanna Mormontia, ihana sassy pirpana, joka muuten pääsis Iron Thronelle vaan katsomalla likaisesti). R + L = J teorian toteenkäynnistä en yllättynyt, mutta olis kyl kiva viimein saada tietää, onko se totta myös kirjoissa, vai onko GRRM kehittänyt kirjaan jonkun vaikeamman kuvion.

Ja sitte Dany, joka viimein lähtee kohti Westerosiaan mukanaan mitä mä kutsun Targaryen Death Squadiksi. Aivan mahtavaa! Cersei ei tuu tietämään mikä siihen iski xDD Dornen kuvioista en ole pitänyt, mutta täytyy silti sanoa, että Olenna Tyrell tekemässä yhteistyötä Ellarian ja Sand Snakesien kanssa on 10+ asia.

Ja LillaMyytä komppaan siinä että toivottavasti Sansa ei oo raskaana Ramsaylle. Sansa ei ansaitse sitä. Sansa ansaitsee vain kivoja asioita. (joihin ei todellakaan kuulu Petyr Baelish, joka sais painua helvettiin sairaine fantasioineen)
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Odo - 28.06.2016 12:27:30
Spoilereita koko 6. kaudelta:

Joo-o Ramsayn syöttäminen koirille oli kyllä siistiä. Pidin kanssa äpärärytinästä, se oli hienosti toteutettu. Niin jonmaista juosta idioottina Rickonia vastaan ja Ramsayn taistelutyyli oli niin häntä itseään. Sansahan varoitti, mutta ei, Jon ei mennyt uskomaan. Tosiaan oli puhetta siitä, että Sansa olisi raskaana Ramsaylle. Ja se olisi siistiä, vaikka julmaa Sansaa kohtaan. Ne Ramsayn viimeisimmät sanat voi viitata tosiaan siihen tai sitten siihen, että Ramsayn kohtelu on jättänyt häneen oman vaikutuksensa - enemmän kuin Sansa itse edes aavistaa. Miettii kuitenkin, että Sansa syötti miehen koirille, ja hymyili.

Ja päätösjakso! Oli kyllä hieno ja kauden parhaimpia. Ärsytti tosin, että Margaery lakastiin pois tieltä niin simppelisti ja sillä vaan saatiin hyvä syy saada Tyrellit Danyn puolelle hutasemalla. Just kun hahmolla on jotain juonia niin sitten se vaan poltetaan ja samalla muitakin Tyrellejä. Jotenkin tuntuu, että niiden juonikuvio lakastiin maton alle, koska niistä on tullut turhia/ne on tiellä, jos Dany tulee rytinällä. Cersein temppu ei vaatinut erityisesti oveluutta ja siihen vihjattiinkin edellisessä jaksossa. Todella julma Cerseistä kyllä on tullut, ja nyt, kun ei ole enää lapsiakaan suojeltavana niin varmasti täysin sekopää vieläkun osaisi käyttää järkeään myös.  Cersei ei ole useampaan kauteen saanut aikaseks mitään muuta ku lisää ongelmia, jotka kusee jossain vaiheessa omaan nilkkaan. Sotkenut vain asioita ja pedannut Kuninkaan satamaa Danylle valmiiksi. Dany on täysin valmis valloittamaan Westerosin. Sillä on mittavat sotajoukot itsellään, liittolaisia (Dorne, Tyrellit ja Yara seuraajineen), laivoja, lohikäärmeitä. Tuntuu aika helpolta, joten saa nähdä, miten kuviot tulee tästä etenemään kun Jonistakin selvisi nyt Targaeryen ja Pohjoinen julisti hänet Kuninkaaksi. Pikku-Lyanna Mormont on aivan mahtava. ♥ Samoin Aryan ilmesyminen Westerosiin oli todella cool ja se, miten Pikkusormi lopussa katsoi Jonia ja Sansaa vaikutti lupaavalta vaikkakin pahaenteiseltä. Sillä on omat suunnitelmansa ja se uskoi sen varaan, että Pohjoinen seuraisi aitoa Starkia eli Sansaa, mutta ne julistivatkin Jonin kuninkaakseen, joka ei mennyt ihan Pikkusormen suunnitelmien mukaan.

Oikein mainio kausi, josta vaikuttavin oli ehdottomasti Battle of bastards. Ensin Mereenin taistelu, sitten Pohjoisen äpärärytinä. Jakso oli todella herkullinen. Kaudella on myös ollut hienoa, miten hahmoista on tullut "valmiita" kohtaloonsa. Arya ymmärsi, että hän on todella Arya Stark ja kasvoi isoksi, Danysta tuli viimein oikea kuningatar ("my reign has just begun" <33), Sansan kehitys on huima (oon alkanut pitää siitä), myös Jon pääsi vihdoin pois Muurilta ja viimeisessä jaksossa myös Bran ymmärsi olevansa nyt todella se kolmisilmäinen korppi. Toisaalta tässä oli myös heikkoutensa. Ylipäätään se, että miksi Sansa ei kertonut Jonille Laakson tyyppien tulosta häiritsi, Hurtan "henkiin herääminen" (=takaisin tulo) vaikuttaa nyt kaikinpuolin turhalta. Kyllä kaikkialla hypittiin riemusta Cleganebowling vuoksi, mutta musta tuntuu, että Hurtan näyttäminen sai vaan ihmiset oottamaan sitä entistä enemmän, eikä sitä sitten edes tullut. Sellainen turha katsojainnostaja, jolla ei ole merkitystä. Tai toivon ainakin, että merkitys tulee vielä jossain vaiheessa. Hieman omituiseksi jäi myös Aryan puukotus Waifin toimesta. Luulisi niin taitavan tappajan saavan yhden tytön hengiltä, jos pääsee yllättämään. Aryan haavoittuminen myös kuitattiin sillä, että se otti yhdet tirsat, joten tuollainen puukotus ja ihmeparantuminen ei oikein palvellut juonta ja oli epälooginen. Dornekin hutaistiin vähän turhan näppärästi Danyn remmiin, mutta kai se on ymmärrettävä, ettei ruutuaikaa vaan jää kaikille.

Vaikka mä nyt nurisen yhdestä jos toisesta jutusta niin kyllä oli hieno kausi ja seuraavaa odotellaan ihan hitosti. Todella hieno lopetus, sillä se perkeleen talvi tulee vihdoin ja niin tulee myös Dany ja Pohjoisessa on uusi kuningas. Pitää mun vielä miettiä näitä juttuja ja varmaan aloitan sarjankin kattomisen alusta tässä jossain kohtaa, koska onhan se nyt hieno. Tulevista kausista toivon oikein toiminnallisia, kun niitä on lyhennetty sen 3 jakson verran. Tässä kaudessa lähdettiin todella hitaasti liikkeellä ja lopuksi sitten rytistiin ihan kunnolla. Jonkunlaista tasapainoa olisin kaivannut, mutta kieltämättä loppurytinöitä oli ilo seurata, eikä alkupään jaksoissakaan ole valittamista vaikka aika hidastempoisia olivatkin.


Onko teillä aavistuksia, mitä tulevalla kaudella tapahtuu?
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Odo - 29.06.2016 17:44:19
Niin, okisi kivaa laajentaa kirjoihin mutta niihin ei voi vaatia spoilereita joten itse sanoisin siinä vaiheessa heihei topalle...

Mikä on muiden mielipide?
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: LillaMyy - 29.06.2016 18:06:37
Olisihan se joo kivaa päästä höpöttämään kirjoistakin, mutta itsekään en ole vielä saanut niitä kaikkia luetuksi, joten siinä mielessä tämä topa on ollut juuri hauska, kun tämä on keskittynyt TV-sarjaan, jossa itsekin olen ajan tasalla. Voisihan tähän keskusteluun periaatteessa liittää kirjatkin, jos sitten pyytäisi ihmisiä merkitsemään ne kirja-spoileritkin ko. kirjan nimellä, koska sitten kirjat lukeneet voisivat keskustella niistä keskenään, mutta kirjoja lukemattomien ei tarvitsisi ruveta karttelemaan topicia, kun voisi vaan jättää ne spoilerit lukematta. Toki tämä teettäisi ylimääräistä vaivaa heille, jotka haluavat keskustella kirjoista, mutta tällaisten hitaiden kannalta olisi todella mälsää, jos tämä topic täyttyisi yhtäkkiä kirja-keskustelusta, johon ei itse voisi osallistua.

Onko teillä aavistuksia, mitä tulevalla kaudella tapahtuu?
SPOILAA S6E10Arya rupeaa nyt varmaan poimimaan niitä nimiä listaltaan pikku hiljaa pois, kun hän on taas Westerosin kamaralla. Katsoin itse asiassa juuri jokunen tovi sitten videon, jossa pohdittiin vähän, että joskus tulevaisuudessa joko Jamie tai Arya tappaisi Cersein. Jamie siis sen takia, että Cerseihän teki juuri sen, minkä takia Jamie loppujen lopuksi tappoi Aerysin, koska Mad Kinghän käski alamaistensa polttaa kaikki juuri ennen kuin Jamie veti miekkansa tämän selästä läpi (vai miten menikään). Kenties luvassa on myös jo kauan odotettu Cleganebowl, Cersei vs. Daenerys ja Sam oppimassa Linnakkeessa (Citadel) jotain, mikä voisi auttaa taistelussa Valkoisia kulkijoita vastaan (hitto, kun on muuten vaikea kirjoittaa suomeksi, kun ei ole mitään käryä näiden termien oikeista käännöksistä :'D).
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Varjuska - 29.06.2016 21:08:46
Ensireaktio: hitto, kun en ole aiemmin huomannut tämän topan olemassaoloa...  :D

Tuohon kysymykseen TV- ja kirjasarjan yhdistämisestä samaan ketjuun sanoisin, että itselleni kirjojen lukijana se olisi ihan ok. En henkilökohtaisesti näe fonttikoon kanssa askartelua ongelmana viestin kirjoittamisen yhteydessä. (Paljon ongelmallisemmaksi, tai ainakin ärsyttävämmäksi, koen näiden pienennettyjen tekstien lukemisen, mutta se on pieni hinta siitä jos saa keskustella suosikkisarjastaan.) Erillisen kirjatopan luomista en kannata yksinkertaisesti siksi, ettei se kuitenkaan olisi tarpeeksi aktiivinen, lukijoita kun tuntuu olevan vähemmän kuin TV-sarjaa katsovia.

Having said that, taidan siirtyä itse asiaan eli kutoskauteen. Koko kauden spoilereita siis tästä eteenpäin + spekulointia tulevasta!
En oikein tiedä, mistä aloittaa. Olen itse asiassa jo ehtinyt unohtaa suuren osan kauden tapahtumista, sillä olen katsonut jokaisen jakson vain kerran. Yleiskommenttina voisin kuitenkin todeta, että kausi oli ihan tyydyttävä esitys D&D:ltä. Oli hyviä hetkiä, mutta valitettavasti myös huonoja. Ison osan ajasta oli aika selvää, että D&D olivat hukassa juonen kanssa nyt kun lähdemateriaali puuttuu miltei kokonaan. Aloin jo viidennen kauden aikana sellaisen "henkisen valmistelun" ajatukseen, että erot kirjojen ja TV-sarjan välillä ovat viimein kasvaneet siihen mittakaavaan, että jälkimmäinen on nyt viimeinkin sulkenut oven takanaan eikä paluuta enää ole. (On silti vaikea olla purematta hammasta ja hakkaamasta päätä seinään.)

Tämän kauden kiinnostavimmat tapahtumat sijoittuivat King's Landingiin ja pohjoiseen. Kaikki muu (Arya, Meereen, Iron Islands) tuntui ontuvan, tosin Danyn kohdalla saatiin sentään näyttävä loppumomentti. Yksittäisistä henkilöhahmoista ehkä mielenkiintoisin tällä kaudella oli Jon Snow Stargaryen sekä jossain määrin Sansa. Heidän jälleennäkemistään ja yhteistyötään olin odottanut pitkään ja hartaasti, koska he ovat niin epätodennäköinen pari (ei siis romanttisessa mielessä, en todellakaan ole Jon/Sansa -fani). Yksittäisiä lempikohtauksiani olivat varmaan Melisandren naked truth ensimmäisessä jaksossa, Branin menneisyyden visiot (Tower of Joy, JES; Hold the door, EII), koko Battle of the Bastards -taistelukohtaus (erityisesti a) kun Jonin ja Ramsayn ratsuväet kohtaavat toisensa ja Jon jää heidän väliinsä, ja b) kun Jon meinaa jäädä omien joukkojensa tallomaksi ja taistelee tiensä takaisin ylös) sekä Cersei koko viimeisen jakson ajan. On varmaan viikonloppuna syytä aloittaa koko kausi alusta. :)

Onko teillä aavistuksia, mitä tulevalla kaudella tapahtuu?
Dany luonnollisesti rantautuu Dorneen, tapaa Ellarian tytsyineen sekä Olennan ja alkaa suunnitella pääkaupunkiin marssimista. Martellien ja Tyrellien joukot hyökkäävät etelästä käsin, Greyjoy-laivasto mereltä. Ja lohikäärmeet ilmasta<3 Nähtäväksi jää, liittoutuuko Dany vielä tässä vaiheessa Jonin kanssa niin kuin jotkut ovat spekuloineet, jolloin saataisiin myös hyökkäys pohjoisesta käsin. Lannistereille on tulossa tukalat paikat... Uskoisin, että seitsemännen kauden loputtua Cersei on lopullisesti hävinnyt pelin, mahdollisesti kuollut (fanitan tosi paljon ajatusta, että tämä tapahtuisi Jaimen toimesta). Tämän jälkeen Dany iskisi valtatyhjiöön, mutta ehkä Jon ehtisi vakuuttaa hänet siitä, kuka todellinen vihollinen on. Jossain vaiheessa tulevan kauden aikana toivottavasti Jonille selviää totuus hänen identiteetistään. Jos myös Dany saa tämän selville (viimeistään viimeisessä kaudessa), nähtäväksi jää, näkeekö hän Jonin silloin vihollisena kuninkaallisen verensä vuoksi. Toinen Danya koskeva mielenkiintoinen kysymys on hänen avioliittosuunnitelmansa: kenet hän tulee naimaan? Martellit ja Tyrellit on suljettu pois, koska heidän sukunsa ovat aika naispainotteisia nykyään. Lannisterit ovat niin ikään poissa laskuista. Dany tuskin tulee valitsemaan Euroniakaan. Kaikki tuntuisi viittaavan Jonin suuntaan, mutta itse olen aina yökkäillyt ajatukselle Jonin ja Danyn parittamisesta ja toivon todellakin, ettei tämä tule toteutumaan. Paljon herkullisempaa juonellisesti olisi, jos heistä tulisi vihollisia (=Battle of Ice and Fire), tosin silloin heräisi kysymys miten he aikovat yhdessä tuhota WW:t.

Jostakin luin todella mielenkiintoisen pohdinnan siitä, että Arya ja Dany mahdollisesti kohtaavat jossain vaiheessa ja heistä tulee jonkinasteisia liittolaisia. Tämä siksi, että Arya on FM, joka noudattaa omaa agendaansa. Koko Faceless Men -yhteisön perustivat Valyriasta paenneet orjat ja heidän päätavoitteenaan oli alunperin tappaa orjamestareita ja orjuutta kannattavia. Dany taas on aina vastustanut orjuutta.

Bran toivottavasti saavuttaa Winterfellin. En oikeasti kestäisi, jos hän kaikista GRRM:n sadoista hahmoista kuolisi. Ja toivottavaa olisi, että hän siellä ehtisi kohdata Sansan tai Jonin. Lisää Stark-kohtaamisia, kiitos! Jos Bran ja Jon tapaavat, olisiko Bran myös se taho, joka paljastaa Jonille The Salaisuuden? Littlefinger ei ainakaan riemastuisi, jos Bran yhtäkkiä ilmaantuisi paikalle. Silloin olisi kaksi Starkia raivattavana hänen ja Sansan tieltä. Tämän vuoksi toivon hartaasti, että Sansan epäluottamus Littlefingeriä kohtaan kasvaisi entisestään ja että hän luottaisi yhä enemmän omiin aivoihinsa. Sansa on takuulla oppinut Littlefingeriltä (ja Ramsaylta) enemmän kuin mies itse edes tajuaa - toivottavasti Littlefinger siis loppupeleissä tulee aliarvioineeksi Sansan ja tämä koituu hänen kohtalokseen.


Onko teillä mielessä joku hahmo, jonka haluaisitte palaavan takaisin sarjaan? Mikä on inhokki-/suosikkihahmosi? Uskotteko, että joku kuolleeksi todettu henkilö ei olekaan kuollut?
Mulla on hirveä ikävä Oberynia, Dorania, Syrio Forelia sekä Catelyn Starkia. Uskon silti, että kaikki heistä ovat kuolleita, eikä takaisin ole tulemista... tosin Forelin kohdalla en siltikään lakkaa uneksimasta. Myös Tywin on yksi lempihahmoistani ja sen näyttelijä oli aivan mahtava roolissaan. Inhokkikysymykseen en osaa vastaa yhtään sen paremmin kuin suosikkiinkaan. Monissa hahmoissa on inhottavia piirteitä, he tekevät inhottavia asioita jne., mutta toisaalta he ovat yhtä aikaa myös niin inhimillisesti kuvattuja (etenkin kirjoissa), että heitä on aika helppo ymmärtää ja sitä kautta vaikea tyystin inhota. Jos joku pitäisi nimetä, niin ehkä sitten The Mountain. Häntä ei kovin inhimillisessä valossa näytetä, vaan pikemminkin hän on lähimpänä sellaista klassista pesunkestävää pahista. Suosikkihahmot vaihtelevat todella paljon, etenkin kirjoja lukiessani. Kärkisijoilla varmaan Jon Snow, Tyrion, Davos, Arya ja Sam.

Tässä vaiheessa on ehkä hyvä lopettaa, tämä viesti alkaa pituutensa puolesta muistuttaa jo GRRM:n kirjoja. Jatkan joskus toiste. :)
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Tuittu - 12.07.2016 00:14:27
Nyt varmaan on jo riittävästi aikaa kulunut kauden loppumisesta, ettei tarvitse pelätä spoilaamista sen osalta? Muihin juttuihin liittyvät mahdolliset spoilaukset voin laittaa pienemmällä.

Kenen uskot päätyvät valtaistuimelle?
Toivoisin, että valtaistuimelle päätyisi Daenerys, tykkään siitä ja mielestäni se sopisi siihen, mutta luulen että se olisi vähän liian helppo/ilmeinen ratkaisu. Lisäksi eikös se noita taikonut silloin jotain sellaista, ettei Daenerys voi enää saada eläviä lapsia? (Vai muistanko väärin, siitä on aikaa kun taisi olla jo ekalla vai tokalla kaudella...) Silloinhan Daeneryksen valtaannousu olisi vähän turhaa, kun hänen kuollessaan perillisten puuttuessa koko valtaistuinpeli alkaisi alusta (ellei se sitten olekin koko jutun pointti).

Daenerykselle ei myöskään tunnu löytyvän sopivaa puolisoa. Jon vaikuttaisi olevan ainoa mahdollinen, mutta en jotenkin usko siihen. Olisihan se idyllinen loppuratkaisu, Jon ja Daenerys voittaisivat yhdessä lohikäärmeiden kanssa valkoiset kulkijat ja sitten hallitsisivat yhdessä, jatkaisivat Targaryenien hallitsijalinjaa ja sukulaisavioliittoja. Mutta niin, tuo olisi ihan liian idyllinen loppuratkaisu tällaiseen sarjaan. Toiseksi minusta tuntuu, että insestisuhteita pidetään tässä sarjassa tavallaan "pahoina", ja ei sillä, että sarjan logiikan mukaan hyvän täytyisi voittaa, mutta Daenerys ja Jon molemmat tuntuvat pyrkivän hyvyyteen, joten en usko heidän toteuttavan tuollaista.

Tietysti Daenerys voi vain olla hankkimatta puolisoa, hän on niin itsenäinen että se hänelle sopisi, varsinkin jos ei voisi perillisiä kuitenkaan saada. Leikittelin myös ajatuksella, että Daenerys ottaisi puolisokseen Yaran, jolle Jon saisi siittää lapsen, josta tulisi perillinen. En kuitenkaan tosissani usko sen sopivan tämän sarjan maailmaan, vaikka naiset ovatkin olleet kovasti nousussa sarjassa...

Koska Daeneryksen valtaistuimelle nousussa vaikuttaa olevan noin monia juonellisia esteitä, voi hyvin olla, että hän vain kuolee jossain vaiheessa. Tosin lohikäärmeet taas ovat ongelmana tässä: miten Daenerys onnistuu kuolemaan lohikäärmeiden suojellessa, ja mitä lohikäärmeille kävisi tämän kuoltua? Ehkä lohikäärmeet kuolisivat ennen Daenerysta, esimerkiksi taistelussa valkoisia kulkijoita vastaan (mutta miten?). Voihan olla, että juuri siksi lohikäärmeet heräsivät uudelleen nyt niin pitkän ajan jälkeen, kun valkoiset kulkijatkin ovat pitkän ajan jälkeen taas tulossa. Daenerys ja lohikäärmeet voisivat kuolla taistelussa Jonin johdolla valkoisia kulkijoita vastaan. Sitten, taistelun päätyttyä valkoisten kulkijoiden tuhoon, Jon voisi nousta kuninkaaksi voiton johdosta. Liian onnellinen loppu ei voi kuitenkaan olla, vähintäänkin paljon tuhoja taitaa tulla, ennen kuin sodat saadaan loppumaan.

Kenen kuolema riipi eniten?
Drogo, Renly ja Myrcella. Toki monen muunkin kuolema on harmittanut, mutta tässä sarjassa siihen on jo tottunut eikä jaksa niin välittää. Noiden olisin oikeasti halunnut pysyvän hengissä. Jotenkin niiden kuolemat oli kaikki sellaisia vääryyksiä muutenkin. Drogolla ja Daeneryksella oli hyvä suhde ja vauva tulossa, sitten se noita pilasi kaiken (ja Drogo nyt oli muutenkin hot). Renly oli kiva uusi hahmo jolla oli mielenkiintoinen ja ihana suhde Margaeryn ja Lorasin kanssa, mutta sitten hänen oma veljensä tappoi hänet jollain epäreilulla taialla. Tyhmää. Ja ihana Myrcella, juuri pääsemässä kotiin ihanan poikaystävänsä ja isänsä kanssa, niin ei, hänetkin piti tappaa jollain typerällä taialla! >:(

Joffreyn kuolemistavasta tosin en meinannut päästä millään yli, vaikka muuten hahmo sietikin kuolla. Tai en tiedä olenko vieläkään päässyt yli, mietin että tekisi mieli katsoa koko sarja uudestaan, ja että tokalla kertaa pystyisi ehkä jopa pitämään silmät auki joka kohdassa, mutta sitten muistin Joffreyn kuoleman ja mietin että en taida pystyä. Kai siinä oli vielä se, että se kuoleminen kesti niin pitkään, etten pystynyt pitämään silmiä ja korvia kiinni koko sitä aikaa (yleensä olen pitänyt silmät ja korvat kiinni kuolemien ajan, joten voihan sitä pahempiakin olla ollut, en vain ole nähnyt ;)). Ja se, että minulla on lapsi, joka on meinannut kuolla tukehtumiseen, se oli ehkä se joka pahiten siinä ahdisti...

Onko teillä mielessä joku hahmo, jonka haluaisitte palaavan takaisin sarjaan? Uskotteko, että joku kuolleeksi todettu henkilö ei olekaan kuollut?
Ei, en toivo kuolleiden heräilyä enempää, mielestäni se on vähän typerää, jos niitä rupeaa enemmänkin heräilemään. Kuollut on kuollut, olen jo päässyt yli niistä. Menee liian sekavaksi, jos kuolema ei tarkoitakaan kuolemista.

Mites teidän muiden lempiparitusten laita on? Onko sellaisia?
Minun ehdoton lemppariparitukseni on Jaime/Cersei, vaikka eipä siellä paljon muita olekaan jäljellä... Tykkäsin myös Daenerys/Drogosta, Renly/Lorasista, ja Myrcella/Tristanesta. Heh, näyttää sattumoisin olevan samat, joiden toisten osapuolten kuolemaa surin eniten, varmaan syy suremiseen oli juuri nämä parit. Jon/Ygrittestä pidin kyllä myös, mutta ne ei tainneet olla enää yhdessäkään Ygritten kuollessa.

Jaime/Cersein osaltakin näyttää kyllä hieman huonolta. Kaikilta muilta osin kauden juonet saatiin mukavasti loppuun siten, että seuraavaa kautta voi jäädä rauhallisin mielin odottelemaan, mutta Jaimen ja Cersein osalta jäi kaikertamaan pahasti. Mikä oli se Jaimen ilme lopussa hänen palattuaan savuavaan kaupunkiin Cersein kruunajaisiin. Jaime ei näyttänyt tyytyväiseltä, vaikka juuri kauden alussa oli vannonut, että vain heillä kahdella on väliä ja he kostavat muille kaiken. Cersei toimi sen suunnitelman mukaan, eihän Jaime muuttanut mieltään? :-[

Itsekin pidän ihan mahdollisena, että Jaime tappaa Cersein tämän hulluuden/pahuuden vuoksi. Jaimehan tappoi Hullun kuninkaan samasta syystä, mutta toisaalta Hullu kuningas ei todellakaan ollut Jaimen rakkauden kohde, ainoa jolla on hänen mukaansa väliä... Jaimessahan on tunnetusti kaksi puolta, se itsekäs puoli, joka tulee esiin Cersein myötä, ja se rehti puoli, joka tulee esiin mm. Briennen kanssa. Jaime tasapainottelee jollain tavalla näiden välillä, se on ihan valinnasta kiinni kummalle puolelle hän päätyy. Itse näkisin hänet mieluummin Cersein puolella, minusta tuo, että Jaime tappaisi Cersein olisi jopa liian ennalta-arvattavaa. Tosin onhan tämä sarja käynyt koko ajan ennalta-arvattavammaksi, ehkä siksi, että on jo alkanut tajuta, miten tämä toimii. Toivon kuitenkin, että sarja jaksaa yllättää loppuun asti.

Jaimen ja varsinkin Cersein kuolema on tietysti varmasti tulossa, joten olenpahan ainakin osannut varautua. Minusta olisi parasta, että he kuolisivat yhdessä, ihan niin kuin syntyivätkin. Jaime voisi toteuttaa jonkun kivan itsemurhaiskun tappaakseen Cersein ja kuollakseen tämän kanssa. Cerseihän on myös Aryan tappolistalla, joten ehkä Arya tulee hoitelemaan sen. Tai sitten Daenerys ja Tyrion tulevat lohikäärmeillä tappamaan Jaimen ja Cersein.Branin lentämisen ajattelin sen tarkoittavan vain sitä, että kun se voi wargata niihin eläimiin, niin se voi lennellä ja kolmisilmäisenä korppina (lintuna) unessa vai miten se oli. Tietty noiden lisäksi yksi tapa lentää on lohikäärmeellä, niitä saattaisi olla vielä lentäjää vailla, ellei mene Jonille ja Tyrionille, tai kenelle ne nyt voisi mennä...

Pari kuulemaani juttua, jotka on mahdollisia spoilauksia (mutta ei mitään varmaa kun ei ole ensi käden tietoa näistä):

En ole kirjoja lukenut, mutta sen perusteella, mitä niistä olen kuullut, pidän erittäin ilmeisenä, että Jaime tappaa Cersein kirjoissa. Sarjassa voi kuitenkin tapahtua toisin, ja toivon hieman erilaista loppua heidän tarinalleen...

Hodorin näyttelijä oli kuulemma kertonut, että Hodor palaa ensi kaudella ja nimenomaan elossa. En tiedä onko edes totta, kun en ole jaksanut tarkistaa, ja voihan se vaikka huijatakin. Mutta sen perusteella Hodor ei olisikaan kuollut ja joku jopa epäili, että se olisi päässyt pois siitä "hold the door"-luupista ja olisi siis enemmän järjissään.
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Karma91 - 14.07.2016 23:11:26
Myrcellahan kuoli myrkkyyn, jota sai poikaystävänsä äidin suudellessa häntä huulille. Sen jakson lopussa se äiti pyyhki huuliaan, kun Myrcella kuoli ja samassa jaksossa käytettiin muistaakseni aiemminkin samaa myrkkyä

Eikös se Myrcellaa suudellut likka ollut yksi Oberynin tyttäristä, eli Tristanin serkku, ei äiti (Tai saattoi se olla Oberynin vaimo Ellariakin... en muista tarkkaan kuka Myrcellan listi, koska Dorne on kirjoitettu sarjassa niin huonosti, etten ole osoittanut mitään mielenkiintoa Sand Snakeja kohtaan, paitsi tän kauden viimeisessä jaksossa, kun ne juoni Varysin ja Olennan kanssa.)

Omat suosikit ovat kaikki kyllä kuolleet sellaisella prosentilla, etten tiedä ketä toivoa valtaistuimelle. Dany on ollut pari viimeisintä kautta aika rasittava, ja Lannistereita kohtaan minulla on lähinnä antipatioita, samoin Little Fingeriä, koska se on se, jonka takia kaikki alkoi alkujaankin menemään tuolla Westerosissa aivan perseelleen. Baratheonit ja Tyrellit ovat poissa pelistä, joten kai tässä on Starkeille toivottava valtaa, vaikka en tiedä kiinnostaako ketään niistä moinen. Sansa on oppinut tiettyä oveluutta, mutta tyttö tahtoi kyllä niin kovasti takaisin Winterfeliin, että ei Sansaakaan välttämättä tahdo lähteä enää pois pohjoisesta. Thoinista oon tän kauden myötä oppinut jopa pitämään, ja sen sisko on kova mimmi, mutta koska se liittoutui jo Danyn kanssa niin hän taitaa tyytyä hallitsemaan Iron Islandia, kunhan saa setänsä raivattua pois tieltä.

Cerceille toivon mahdollisimman tuskaista loppua, vaikka olinkin iloinen, että hihhuleista päästiin eroon. Lorasin ja Margien kuolema harmittaa kuitenkin itseäni niin paljon, että en pysty toivomaan Cerceille mitään hyvää. Olisi kiva, jos Arya pääsisi pyyhkimään kuningattaren nimen listalta, mutta veikkaan tämän kuolevan Jaimen toimesta.

Apua, kausi loppui vasta ja ahdistaa kun joutuu oottamaan melkein vuoden seuraavaa kautta
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Tuittu - 14.07.2016 23:21:07
Myrcellahan kuoli myrkkyyn, jota sai poikaystävänsä äidin suudellessa häntä huulille. Sen jakson lopussa se äiti pyyhki huuliaan, kun Myrcella kuoli ja samassa jaksossa käytettiin muistaakseni aiemminkin samaa myrkkyä

Eikös se Myrcellaa suudellut likka ollut yksi Oberynin tyttäristä, eli Tristanin serkku, ei äiti (Tai saattoi se olla Oberynin vaimo Ellariakin... en muista tarkkaan kuka Myrcellan listi, koska Dorne on kirjoitettu sarjassa niin huonosti, etten ole osoittanut mitään mielenkiintoa Sand Snakeja kohtaan, paitsi tän kauden viimeisessä jaksossa, kun ne juoni Varysin ja Olennan kanssa.
Kyllä se muistaakseni oli Ellaria. Ja joo, myrkkyähän se tosiaan oli, miehenikin muistutti minua siitä jo samana iltana, mutta en jaksanut tulla korjaamaan viestiä. Ja siis tiesin kyllä oikeastaan koko ajan, että se oli myrkkyä, mutta ajattelin että se on jotain taikamyrkkyä ;D Mutta taitaakin olla vain ihan tavallista myrkkyä, jota ne laittaa huuliinsa ja sitten suutelee, ja ottaa itse vastamyrkkyä?


Ja Jaqen ei mielestäni antanut kasvoja Aryalle, vaan Arya oppi vain sen tekniikan siellä, ja pystyy nyt käyttämään sitä itsenäisesti, eli tappaa jonkun ja ottaa siltä kasvot. Mutta Jaqen vaikutti tosiaan olevan vain tyytyväinen Aryan päätökseen.
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Odo - 21.07.2016 11:12:10
Joo Ellariahan se, joka suuteli Mycellaa. Aiemmin yksi niistä Sand snakeista viilti taistelussa Bronnia (cool jätkä), joka sitten vangittiin. Myrkky alkoi vaikuttaa myöhemmin ja tämä tätä viiltänyt Sand snake piti myrkystä varsin kattavan tietopaketin. Tappaa varmasti ilman harvinaista vastamyrkkyä, jota Sand snakeilla oli. Hassun hauskoin juttu on se, että nopeasta kuolemasta huolimatta sen vaikuttamisessa kestää jokunen hetki. Siksi Bronn ei heittänyt veiviään siellä häkissä, kun se alkoi vasta vaikuttaa myöhemmin, ja sille annettiin juuri ennen veivin lähtöä vastamyrkkyä. Myrcella ei ollut niin onnekas. Ymmärsin Bronnin kohdalla, että sitä pitää joutua vereen, mutta ilmeisesti suu toimii samalla tavalla.

Lainaus
Ja Jaqen ei mielestäni antanut kasvoja Aryalle, vaan Arya oppi vain sen tekniikan siellä, ja pystyy nyt käyttämään sitä itsenäisesti, eli tappaa jonkun ja ottaa siltä kasvot. Mutta Jaqen vaikutti tosiaan olevan vain tyytyväinen Aryan päätökseen.
Tämä tosiaan on aika mielenkiintonen juttu, jos Arya on vaipunut niin synkkiin vesiin, että tappaa kaduntallaajia, joiden kasvot sopii sen tehtävään.

...Muuten koko kasvohomma tympii mua. Toivoin, kun se ekaa kertaa esitettiin, että se on puhtaasti taikuutta. Toki tuo tappaminen on kiva lisä, mutta siitä voisi saada vaikka voiman käyttää tappamansa kasvoja tms. Ei kannella ympäriinsä irti leikattuja pärstiä. :DMä mietin edelleen sitä kirjakeskustelua. Nämä on vahvasti rinnakkain, mutta eroaa taas jonkun verran myös toisistaan. Itse en haluaisi spoilaantua kirjoista (aloitin vasta ekan), eikä varmasti muutkaan, jotka on katsonut vaan sarjaa. Mut toisaalta kirjaviittauksia tipahtelee solkenaan, koska onhan niitä hauskaa verrata. Onko jollain ideoita, miten tää saataisiin parhaiten sovellettua yhdeksi ja samaksi?

Ehkä, jos spoilereita käytettäisiin tyyliin; Valtaistuinpeli!spoiler: olitko oikeasti niin utelias et tsekkasit tän esimerkin? ja sitten Kausi 1!Spoiler: eikö sun utelijaisuudella oo rajoja! Huh, mietipä vaan, mitä täältäki ois voinut löytyä. Mutta tässä on hassun hauska juttu, että Finin säänöt eivät vaadi kirjoihin spoilermerkintöjä, että se olisi kiinni ainoastaan ihmisten huomaivaisuudesta. Ja siis kyllä; spoilerkäytöntä koskee yleisesti Kirjoja, mutta tässä tapauksessa tarkoitin Tulen ja jään laulu-kirjoja, koska ne ovat niin vanhoja jo. Spoiler-kielto koskee uutta matskua.
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: sademestari - 16.07.2017 15:10:19
Jospa sitä uskaltaisi hieman herätellä tätä topaa, kun uusi kausikin on jo aivan nurkan takana! Nyt kun ollaan saatu tuo kätevä spoiler-tägikin, niin uskon, että keskustelu uudesta kaudesta olisi huimasti helpompaa  ;) Eli kyselenkin nyt:

Millä fiiliksillä uuteen kauteen? Onko jotain mitä erityisesti odotatte vai onko kiinnostus sarjaa kohtaan päässyt jo lopahtamaan?

Itse odotan mielenkiinnolla uusia jaksoja varsinkin kun kyseessä on ilmeisesti toiseksiviimeinen kausi ja jaksojakin on kaudessa vain seitsemän. Saa nähdä onko näillä muutoksilla selkeästi havaittavaa vaikutusta uuteen kauteen.

Hahmojen osalta eniten odotan mitä Aryan ja Branin storylinet tuovat. Arya on vihdoin takaisin Westerosissa ja kostoretkellään. Kantaisiko se jopa ihan Winterfelliin asti? Toivoa saa  ::) Branin kautta puolestaan paljastuu aina mielenkiintoisia asioita sarjan mytologiasta, menneisyydestä ja white walkereista, mikä on aina mielenkiintoista.
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: LillaMyy - 16.07.2017 16:40:40
Millä fiiliksillä uuteen kauteen? Onko jotain mitä erityisesti odotatte vai onko kiinnostus sarjaa kohtaan päässyt jo lopahtamaan?
Jännittyneillä! :D Mä en erityisemmin ehkä sinälleen odota mitään tiettyä, mutta kiinnostus ei ole kyllä missään välissä edes hiipunut, vaan pikemminkin päinvastoin. :D Sinälleen kauhulla odotan tuota, että tosiaan on tulossa vain seitsemän jaksoa, kun välillä on tuntunut, että se kymmenenkin on liian vähän, kun sitten niissä vikoissa jaksoissa on tullut aina niin jumalaton määrä kaikkea, kun kaikki langat on pitänyt kasata yhteen. Vähän siis pelottaa, että millaiseksi tykitykseksi seitsemän jaksoa muodostuu.

Aryan haluaisin kyllä nähdä Winterfellissä taas, koska haluan lisää Stark reunioneita! <3 (Kaameaa finglishiä taas, mutta kun on kieliongelmia... :'D) Bran ei ole mua itseäni ikinä kiinnostanut juurikaan, kirjoissakin aloin aina huokailla dramaattisesti, kun alkoi Branin luku, mutta sitten taas toisaalta hänen kauttaan saadaan juurikin sitä mytologiaa sun muuta taustaa, kuten sademestarikin jo sanoi. Että siinä mielessä hänen jutut on kiinnostavia, mutta muutoin en hahmosta juurikaan perusta, vaikka onkin Stark.

Sitä ehkä odotan eniten, että Dany pääsee vihdoin ja viimein Westerosiin! Seuraava spoilaa sarjan trailereita, älä lue, jos et halua tietää niistä mitään!
Spoiler: näytä
Ja ainakin trailerien pohjalta Dany rantautuisi Dragonstonelle, missä hän on syntynyt, mikä vaikuttaa aika tunnepitoiselta kohtaukselta! Se on ehkä siis sellainen, mitä odotan eniten, koska siis VIIMEINKIN!!! :D
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Tuittu - 16.07.2017 21:24:47
Täytyy kyllä myöntää, että kiinnostus on vähän hiipunut vuoden odotuksen aikana, mutta eiköhän se siitä nouse, kun sarjaa pääsee taas katsomaan. Voi kyllä olla, ettei aloiteta katsomista vielä nyt heti, vaan sitten kun enemmän jaksoja on jo tullut. Niin ollaan ainakin aiempina vuosina tehty, tänä vuonna ei olla keskusteltu vielä aiheesta. Riittää sitten ostaa vain yksi kuukausi katseluaikaa sinne palveluun, ja ei tarvitse odottaa jaksojen välissä niin kauaa. En jotenkin yhtään tykkää katsoa sarjoja niin, että aina joutuu odottamaan niitä jaksoja. Se on ärsyttävää, kun ei enää muista niin hyvin mitä edellisessä jaksossa tapahtui, ja kiinnostuskin on vähän ehtinyt hiipua. Varsinkin tietysti nyt vuoden aikana. Silloin kun edellinen kausi loppui, en meinannut millään päästä yli siitä, mihin tilanne Jaimen ja Cersein osalta jäi, ja muutenkin luin kaikkia spekulaatioita ja lisätietoa ja ficcejä yms., mutta kyllähän se sitten lopulta unohtui...

Jännityksellä/kauhulla odotan tosiaan ainakin Jaime/Cersein kohtaloa. Daeneryksen ja Jonin tilanteet kiinnostaa tietty myös ja mitähän muuta siinä nyt olikaan... :D No, ylipäätään kokonaisuuden eteneminen kiinnostaa. Harmittaa, että sarja on jo loppumassa, ja tässäkin kaudessa on noin vähän jaksoja. Olisin mielelläni katsonut sen kymmenen jaksoa tänäkin vuonna :D
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Arte - 17.07.2017 18:18:04
Minullakin on suurin innostus kyllä laantunut tässä vuoden aikana, mutta olenkin ollut aina vähän on-off-innoissani sarjasta. Minäkin saatan tehdä samoin kuin Tuittu, eli katson osat isossa läjässä kerralla, koska tuppaan unohtamaan tapahtumat ja jotenkin sarjoihin on hankalampi päästä sisään fiiliksen kannalta, jos katsottavaa ei ole paljoa kerralla.

Minua itse asiassa harmittaa suuresti se, että olin jotenkin jäänyt siihen mielikuvaan, että typerä Cercei olisi viimein kuollut viime kaudella, mutta ei, kyllä tyyppi on edelleen hengissä. :D Cercein ja Jamien välinen suhde on äärimmäisen mielenkiintoinen, mutta ungh, itse Cercei on niin raivostuttava!

Mie taidan oottaa tältä kaudelta eniten sitä, että mites Jon aikoo käsitellä sen, ettei olekaan Starkien sukua vaan jopa mahdollisesti rautakruunun perijä! Olen lukenut aiheen tiimoilta pari ficciä, jotka ovat vähän muokanneet odotuksiani (ah Sansa/Jon!), joten mielenkiintoista nähdä, mitä oikeasti tapahtuu. Toki voi olla, että tämän asian paljastumisessa taas kestää ja kestää ja kestää, mutta tämä twisti on tosi hieno!

Jos joku kaipaa mielenvirkistystä, Hesarissa (http://dynamic.hs.fi/2017/got/?_ga=2.21408635.130226740.1500267064-1309473113.1498720941) on artikkeli, jossa pääsee ajantasalle siitä, mitä sarjassa on tähän mennessä tapahtunut ja mihin viimeinen kausi jäi.
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Crys - 20.07.2017 18:51:53
Oikeastaan mulla oli tarkotus lukea viimeinen kirja ennen kun alotan seiskakauden katsomisen, mutta en sitten ehtinyt lukea ja päädyin vain katsomaan jakson. Mutta toisaalta tätä viikon eroahdistusta voi hyvin hoitaa sillä kirjan lukemisella :D Mitä nyt tältä kaudelta odotan, on ainakin Starkin sisarusten jälleennäkemiset, Danyn matka Westerosin puolella ja Cersein luhistuminen. Aika jännä muuten, että GoT on sellanen sarja, jossa on niin paljon päähenkilöitä, jotka on tullut tutuiksi ja rakkaiksi, mutta sitten tajuaa, että jotkut eivät ole tavanneet toisiaan ollenkaan tai viime tapaamisesta on vuosia, eli on kiinnostavaa nähdä just miten nää päähenkilöt käyttäytyykään toistensa lähellä kun/jos vihdoin tapaa. Eli 7x1 spoilausta.

Spoiler: näytä
Omg Arya ihanaiseni you go! Olin hetken aikaa että hei eikös Arya tappanut Walder Freyn just viime kaudella, joten kesti vähän tajuta että miksi se nyt oli elossa. Mutta joo Arya on tosiaan kasvanut aikamoiseksi hahmoksi. Toivottavasti se nyt jossain vaiheessa tapaa taas Jonin ja Sansan, vaikka jotenkin pelkään, että jos niin kävisi, se tavallaan laimentaisi Aryan hahmoa, että koska nuorimmaisena (No Branin lisäks) Aryalla ei olisi sitten enää kauheasti ääntä jos se nyt sinne Jonin ja Sansan helmoihin löytää. Mutta ilmeisesti Aryalla on suunnitelmissa eka mennä tappamaan Cersei. En kuitenkaan usko, että Arya tulee tappamaan Cersein, joten toivon, että hänen mielensä vielä muuttuu matkan varrella, kuten ehkä nähtiin hieman siinä kun Arya kutsuttiin syömään niiden sotilaiden kanssa, että Arya alkoi tajuta vaikka sotilaat olivat Cersein puolella, näillä oli kaikilla omat elämänsä ja unelmansa. (omg Ed Sheeran!!! Olin kyllä sen verran jo spoilannut itseäni, että tiesin, Edin olevan mukana mutta olihan se mahtia nähdä hänet laulamassa :) )

Cersei hieman yllätti niin julmana ja tunteettomana (en tiedä miksi luulisi, että olisin jo tottunut). Kun Jamie otti puheeksi Tommenin kuoleman, niin Cerseihän vaan sivuutti asian täysin ja oli sitä mieltä, että Tommen itse petti hänet eli oma vikansa. Mutta ainakin se sai aikaa kitkaa Jamien ja Cersein välille ja ehkä Jamie vihdoin alkaa nähdä Cersein todellisen puolen ja kääntyy häntä vastaan.

Kappas, Jorah! En edes muistanut yhtään mitä hänelle kävi viime kaudella että miten hän joutui sinne Citadelin selliin. Muistaako kukaan? Mutta olin ekoissa kausissa vähän lowkey shipannut Dany/Jorah mutta shippaus on sitten vähän laimentunut kausien myötä. Toisaalta nyt kun olen kirjoja lukenut, jotenkin en enää oikeastaan shippaa heitä. Sinäänsä olisi kyllä kiinnostava nähdä, jos Jorah parantuisi ja saisi nähdä taas Danyn.

Danyahän tässä jaksossa ei näytettykään kovinkaan paljoa, oliko hänellä nyt yksi ainokainen repliikki lopussa, joten vähän turhautti. Jotenkin sain tosi kylmän vaikutelman Danysta, vaikka eihän sitä nyt paljon tunteita voi varmaan välittää katsojille pelkällä yhdellä repliikillä. No ensi jaksoissa enemmän.


Onko teillä muuten mietteitä siitä miten sarja tulee loppumaan? Olen jotenkin itse aina ajatellut, että joku sinne valtaistuimelle kapuaa (itse kannatan Danya) ja sitten on rauha ja kaikki on hyvin. Mutta nyt kun oikeasti miettii, Game of Thrones ei ole sellainen sarja, jolle kuvittelisin onnellisen lopun. Joten ehkäpä noita white walkerseja ei tullakaan mitenkään voittamaan ja sarja loppuu siihen kun kaikki on muuttunut eläviksi kuolleiksi :D No se olis kyllä ehkä vähän liian extreme loppu.

Salateoristimietintöjä lopusta
Spoiler: näytä
En tiedä onko tämä ihan varsinainen spoileri, mutta on ollut keskustelua siitä, että ehkäpä koko King's Landing tuhoutuu, kun viholliset hyökkää sinne ja Cersei tajuaa tilanteen toivottomaksi ja räjäyttää koko kaupungin, koska jos hän ei saa valtaistuinta, ei kukaan saa. Ainakin se olisi hyvin Cerseimäistä.
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Captain Crystal - 20.07.2017 23:31:35
Pahoittelen jo etukäteen sitä, että tästä todennäköisesti tulee sekavs ja repaleinen kommentti, mutta haluan nyt kuitenkin junnaavista aivoista, raivostuttavasta puhelimesta ja muusta huolimatta kirjoittaa tänne...

Mun ja Game of Thronesin suhde ei ole kerennyt laantua sen jälkeen, kun on alkanut. Mikä tarkoittaa reilu vuosi sitten. Muistan nähneeni mainoksia silloin, kun sarjan ekoja kausia alettiin näyttää ja ajattelin, että voisihan sitä vilkaista, mutta ajatukseksi jäi. Viime keväänä sitten etsiskelin itselleni katsottavaa ja kun kyselin kirjastosta parin sarjan perään, joita en telkkarisssta tullut katsoneeksi  ja GoThän sieltä löytyi. Ahmin ekat viis kautta melkeimppä putkeen, jakso tai pari kerrallaan ja olin myyty. Ja sitte tajussin, ettei kutossta ollu DVD:llä ja seiska tulis kohta tellkusta. No, ihan katsominen tysssäsi siihenn, mutta lehtijuttuja ja ficcejä oom lukenut senkin edestä, samoin kuin oon katsomut clippejä, listaus- ja teoriavideoita ym. vsltavat märäy. Kutosen aika hyvin tiedänkin jo, damoin seiskasta kaiken mahdollisen, paitsi ihan suorat, jaksokohtaset selostukset, joita oon kieltäytynyt lukemadta/kuuntelemasta, vaikka kaverit onki tyrkyttäny. Nyt mietin, että pitäskö kuitenki seurata seiska kausi telkusta, vai oottaa kutosen ja seiskan ja sen tulevsn (vikan?) kasin DVD:itä...

Sarjahan on yunnettu siitä, miten ihmisten suosikkihahmoja tapetaan mitä jilmimmissa vaijeisss,.mutta... Nimeän nyg kuitenkin muuraman. Alussa mun suosikit oli Arya ja Jaimie. Hyvin pian aloin tykätä myös Tyrionista  joks on pysynyt. Aryasta tyyknäsin eniten just alussa kotona ja pääkaupungissa ja sitte silloin Hurtan kanssa. Muurimatka poikien kanssa ja mnyt toula Bravosissa en fanita noine paljon. Jaimien kanssa on vähän love/hate. Onhan se ihana ja sitäpaitsi lopulta yleensä jopa aika hellyyttävä, mutta se nut vaan ei korvaa kaikkea... Myöhemmin Jorah ja Deanerys, sitte Marhery, tavallaan. Petyr on mielenkiintonen. Yigridistä tykkäsin. No joo, monia mielenkiintoisia ja omalla tavallaan hurmaaviakin lööytyy, mutta tällähetkellä ei öo selladta suosikkia ainakaan.
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Röhkö - 21.07.2017 10:42:23
Crystedin teoria spoilerissa voisi hyvinkin tapahtua, mutta en sitä missään nimessä halua. Jotenkin ehkä vähän - paremman ilmaisun puutteessa - halpa keino sarjan lopulle? ::)
Mutta kyseisen hahmon voisin kyllä nähdä tekevän noin!

Odotan näiltä viimeisiltä jaksoilta/kausilta eniten (en ainakaan tietoisesti spoilaa, koska en ole lukenut viimeisiä kirjoja):


Eli sarjassa tykkään eniten nimennomaan hahmojen välisestä pelistä, en niinkään taisteluista.
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: LillaMyy - 21.07.2017 11:11:58
Spoilaa S7E1
Spoiler: näytä
Lainaus käyttäjältä: Crysted
Olin hetken aikaa että hei eikös Arya tappanut Walder Freyn just viime kaudella, joten kesti vähän tajuta että miksi se nyt oli elossa.
Mulla oli vähän samat fiilikset alusta. Aloin jo miettiä, että onko tässä tullut jokin moka, vai onko tässä joku flashback tai jotain. Onneksi ei kuitenkaan, koska oli hienoa nähdä Aryan pääsevän kunnolla vauhtiin. :D Jotenkin oli kyllä yllättävää, että hän tappoi oikeastaan koko Freyn suvun, mutta sitten taas toisaalta se sopii nykyiselle Aryalle aika hyvin. Kaikista paras kohta oli kyllä, kun Arya sanoi "Tell them that winter came for house Frey", koska WINTER IS HERE! :D In your face Freys!

Itse haluaisin Aryan suuntaavan pohjoiseen, vaikka hän siellä tosiaan nuorimmaisena jäisikin ehkä vähän muiden jalkoihin, mutta hän on kyllä kasvanut sarjan aikana niin paljon, että ehkä ei sitten kuitenkaan. Jotenkin mun mielestä koko Cersein tappaminen on vähän niin ja näin, koska joo, haluan Cersein hengiltä, mutta en halua Aryan olevan se tappaja. Tästä päästäänkin itse kuningattareen, joka oli kyllä kovin kylmäkiskoinen heti alusta lähtien. Aivan kuin kruunun asettaminen hänen päähänsä olisi vienyt naiselta kaikki mahdolliset tunteetkin pois. Olisin kuvitellut, että viimeistään lapsista puhuminen olisi tuonut edes jotain tunnetta peliin, mutta ei. Tämä taasen tukee omaa teoriaani hullusta kuningattaresta, mikä taas voisi johtaa siihen, että Jaime tappaisi kaksoissiskonsa, koska "burn them all." Tässä kohtaa noteeraan myös tuon Crystedin vikan huomion, että King's Landing tuhoutuisi, koska Cersei polttaisi koko paikan, ettei kukaan muukaan saisi sitä. Tämä sopisi hahmolle todella hyvin ja se vielä enemmän tukisi teoriaani siitä, että Jaime veisi sisarensa hengen, koska hänestä tulee liikaa mieleen mad king Aerys.

Citadel-kohtaukset meinasi aluksi vain ärsyttää, koska mitään ei tapahtunut, mutta sitten tuli Jorahin käsi sieltä ja pisti vähän vauhtia peliin. Säikähdin sitä aluksi ihan älyttömästi kyllä, vaikka tiesinkin odottaa jotain sellaista trailerin pohjalta. :D Oikeastaan aika tylsä aloitus Jorahin kaarelle, kun hän vaan odottaa Danyn saapumista. Eikö tätä Jorah pines for Dany -kaarta voisi jo lopettaa jollain tavalla, se alkaa käydä jo aika puuduttavaksi? :'D Tässä kohtaa on kuitenkin pakko nostaa esille Odon pointti irkin #taistelujakkara-kannulta (jonne saa tulla kans höpöttämään GoT:stä, jos haluaa ;)): "Se Samin kirjassa näkemä tikari on ilmeisesti sama kuin se millä Brania puukotettiin". Koska jos tuo pitää paikkansa, niin se on kyllä aika siistiä omalta osaltaan. :D

Dany olikin sitten ohitettu aika vähällä koko jaksossa, vaikka odotin paljon enemmän jakson nimen perusteella. Pakko kyllä sanoa, että oli tosi eriskummallista, että Danyn annettiin ihan noin vaan rantautua Dragonstonelle, vaikka varmasti kaikki järkevät ihmiset tiesivät, minne hän aikoo rantautua. Aegon valloittaja myös valloitti koko hiton Westerosin Dragonstonelta käsin, joten oliko nyt oikeasti fiksu idea päästää Dany noin vaan maihin siellä? :D Siis, jos ei halua Westerosin päätyvän Danyn hallittavaksi.


Lainaus käyttäjältä: Crysted
Onko teillä muuten mietteitä siitä miten sarja tulee loppumaan?
Olen itse asiassa miettinyt vähän tuota samaa kuin sinäkin, että lopulta ne white walkersit vievät voiton kaikista ja plääh. Mutta kun jotenkin en osaa nähdä tälle sarjalle mitään kovin onnellista loppua, eikä niitä hallitsijaehdokkaitakaan ole enää kovin montaa jäljellä; Cersei, Dany ja teoriassa Jon. Cersei istuu nyt jakkaralla, joten todennäköisyys, että hän pitää sen loppuun asti, on häviävän pieni. Dany olisi kenties myös tylsä lopetus. Ja Jonia taas ei kiinnosta edes koko jakkara, kun hän haluaa vaan tehdä lopun kulkijoista. Kuka siis istuu sillä lopuksi vai istuuko kukaan, who knows?
Spoiler: näytä
Tässä kohtaa palaan kyllä siihen, että toki sekin on mahdollista, että Cersei polttaa koko pääkaupungin, joten sitten ei ole enää edes mitään jakkaraa, jolla istua.
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Eririn - 22.07.2017 00:06:14
Spoilaa S7E1
Spoiler: näytä
Dany olikin sitten ohitettu aika vähällä koko jaksossa, vaikka odotin paljon enemmän jakson nimen perusteella. Pakko kyllä sanoa, että oli tosi eriskummallista, että Danyn annettiin ihan noin vaan rantautua Dragonstonelle, vaikka varmasti kaikki järkevät ihmiset tiesivät, minne hän aikoo rantautua. Aegon valloittaja myös valloitti koko hiton Westerosin Dragonstonelta käsin, joten oliko nyt oikeasti fiksu idea päästää Dany noin vaan maihin siellä? :D Siis, jos ei halua Westerosin päätyvän Danyn hallittavaksi.

En oo vielä katsonut ollenkaan, koska odotan mutsin kanssa, että kaikki jaksot on tulleet (+ mutsilla on edessä kaihileikkaus), mutta joka tapauksessa
Spoiler: näytä
Ehkä toisaalta asia oli niin, että kaikki piti Dragonstonea niin ilmiselvänä paikkana, ettei Dany ainakaan sinne rantaudu, joten totta kai Dany rantautui sinne, koska se on niin ilmiselvää. Tai sitten kukaan ei oo vaan kerennyt lähettää ketään sinne, kun Cersei panee asiat ranttaliksi King's Landingissa eikä mistään muualta pääse Dragonstonelle nopeasti. Laaksosta ehkä, mutta kaikki paikan sotilaat taitaa olla Talvivaarassa.

Mitä sarjan päätökseen tulee ja siihen, kuka lopulta rautajakkaralla istuu, niin mä heitän villin kortin: Lyanna Mormont. Ihan for the lols koska kukaan ei odota sitä ja mimmi on kyllä sitä tyyppiä että voisi murhata pelkällä katseellaan. Toisaalta oon jo pitkään sympannut Danya asian suhteen.

Mutta se, ketä en ainakaan halua sille, on Littlefinger. Sais jo kuolla koko ällö pedariäijä, milloin pääsemme hänestä eroon? Milloin tulee Arya lyömään miekalla poskelle? Milloin Sansa myrkyttää hänet? Milloin hänet syötetään Ramsay Snow'n koirille (jos lienevät vielä elossa)? Milloin?

Joka tapauksessa en halua häntä 5 000 kilometriä lähemmäs Sansaa.
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Röhkö - 22.07.2017 12:14:52
Mutta se, ketä en ainakaan halua sille, on Littlefinger. Sais jo kuolla koko ällö pedariäijä, milloin pääsemme hänestä eroon? Milloin tulee Arya lyömään miekalla poskelle? Milloin Sansa myrkyttää hänet?

Pikkusormi on ristiriitainen hahmo:
toisaalta ällö ja ärsyttävä kyllä, mutta toisaalta hän on koko valtaistuinpelin taitavin pelaaja: hänestähän lähti koko kakka liikkeelle, ja toisaalta hänellä on ote auttamastaan Jonista. Jon on velkaa Pikkusormelle. En lähtisi heti veikkaamaan, että Sansa myrkyttää hänet, vaikka Pikkusormi järkkäsi hänet Ramsaylle.
Aryalla ei ole ollut aikoihin mitään kontaktia koko mieheen, joten olisi vähän outoa, jos Pikkusormi tappaisi Aryan. Sitä paitsi Pikkusormi ei tainnut olla edes Aryan listalla vai muistanko väärin?

Mielestäni tällainen liero ansaitsisi jäädä eloon ihan vain siksi, että ilman häntä koko tarina olisi paljon tylsempi. ::) 
Parempi kostokohtalo olisi joku niljainen avioliitto jonkun paikallisen Justiinan kanssa.  ;D
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Arte - 22.07.2017 14:57:55
Liityn kans Pikkusormen inhoajiin. Niin limainen ja ällöttävä tyyppi! Minusta on niin vastenmielistä, että hän kuolaa Sansan perään - ehken muuten pitäisi häntä niin inhottavana. :D Sansa on omia lempihahmojani sarjassa ja on ollut hienoa katsoa, miten hän on viime kaudet kasvanut ihan hurjasti.

Spoiler: näytä

[spoiler]
Lainaus käyttäjältä: Crysted
Olin hetken aikaa että hei eikös Arya tappanut Walder Freyn just viime kaudella, joten kesti vähän tajuta että miksi se nyt oli elossa.
Mulla oli vähän samat fiilikset alusta. Aloin jo miettiä, että onko tässä tullut jokin moka, vai onko tässä joku flashback tai jotain. Onneksi ei kuitenkaan, koska oli hienoa nähdä Aryan pääsevän kunnolla vauhtiin. :D Jotenkin oli kyllä yllättävää, että hän tappoi oikeastaan koko Freyn suvun, mutta sitten taas toisaalta se sopii nykyiselle Aryalle aika hyvin. Kaikista paras kohta oli kyllä, kun Arya sanoi "Tell them that winter came for house Frey", koska WINTER IS HERE! :D In your face Freys!
Minä olin myös hetken aikaa siinä uskossa, että muistan ihan väärin, kun ajattelin Freyn kuolleen! Sitten muistin, että Arya osaa vaihtaa naamaansa, ja kohtaus oli kyllä erinomainen aloitus kaudelle! Vähän surullista, että Aryasta on tullut noin kylmä, mutta toisaalta tosi ymmärrettävää sen jälkeen, kuinka paljon hän on menettänyt ja mitä kaikkea hän on joutunut kestämään. Nykyiselle Aryalle sopii tosi hyvin se, että hän tosiaan murhasi koko suvun, koska niinhän Freyt tekivät myös hänen suvulleen.

Itse odotan kovasti Aryan matkaa Kuninkaansatamaan ja hänen ja Cerceyn kohtaamista. Tällä hetkellä Arya ainakin kovasti tahtoo tappaa kuningattaren, mutta voi toki olla, että hän tulee jossain vaiheessa järkiinsä ja alkaa harkita jotain vähän verenhimottomampiakin vaihtoehtoja elämälleen. Itse ainakin toivoisin sitä, mutta voi kyllä olla, että sota ja kaikki tapahtumat ovat muuttaneet Aryaa ihan peruuttamattomasti.

Minäkin olin vähän yllättynyt tuosta Jorahin käden ilmestymisestä jakson lopussa! En muista yhtään, mitä tyypille tapahtui edellisellä kaudella muuta kuin sen, että hän lähti etsimään parannusta kädelleen. Ilmeisesti jokin juttu on mennyt pieleen. Itse oon kova Jorah/Dany-shippari, joten toivoisin, että nämä kaksi päätyisivät jollain tapaa vielä samoille vesille... Saa nähdä, mitä käy!
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Odo - 22.07.2017 15:17:01
Puhelinräpellys ja laitetaan kaikki nyt vaan suosiolla spoilertägin alle. :D

Spoiler: näytä
Eli siis ensimmäinen jakso. Minulla ei ollut mitään vaikeuksia muistaa Freyn kuolleen ja tiesin heti, että se on Arya. Aivan loistava aloituskaudelle ja musta on todella hienoa, miten Aryan hahmo on kehittynyt. Minusta on siistiä, ettei Aryasta tullut mitään sankaria vaan se on oikeasti kehittynyt kylmäksi tappajaksi. Miten pikkutytöstä joka innostui pikkumiekasta kasvoikin tuollainen oikea uhka koko valtaistuinpelille.

Muuten jakso oli aika rauhallinen. Mitä tulee Jorahiin niin se tosiaan lähti etsimään parannuskeinoa. Mutta ilmeisesti se ei ollut Kastellissa sellissä vaan jonkunlaisessa karanteenissa. Tautihan tarttuu kosketuksesta ja viereisessä kopissa joku taas yski, joka viittaisi sairaaseen (toki sellissäkin voi sairastua). Toisaalta sellikin on mahdollinen, Jorah on maanpetturi ollut sarjan alusta lähtien ja koetti ostaa tekonsa anteeksi vakoilemalla Danya.

Ja Pikkusormi <3 Tykkään hahmosta aivan valtavasti. Se on älykäs ja varmaan pelin paras pelaaja. Kaikki lähti liikkeelle siitä ja Pikkusormihan oli alunperin ihan vähäpätöinen lordi, joka keplotteli itsensä rahamestariksi. Nyt se on Kotkanpesän ja Harrenhallin lordi sekä eikö se ole myös Idän suojelija, koska Kotkanpesä? Mielestäni Pikkusormen aseman kehitystä on ollut mielenkiintoista seurata ja suhde Sansaan on kutkuttava. Se, että antoi Sansan Ramsaylle onkin ainut epälooginen ja tyhmä siiirto. Jatkan eri spoilertägissä aiheesta.


Sitten kirjaspoileria:

Spoiler: näytä
Pikkusormi ei kirjoissa myynyt Sansaa Ramsaylle, eikä Sansa koskaan ollut Ramsayn kanssa avioliitossa. Päinvastoin Pikkusormi huolehti Sansasta ja naamioi sen omaksi äpärätyttärekseen ja kaavaili sille avioliittoa Robertin (sarjassa Robin, Kotkanpesän lordi) perillisen kanssa. Näin ollen Sansasta olisi tullut Konkanpesän lady avioliiton kautta kun nuori Robert kuolisi omiin sairauksiinsa. Siksi ärsyttää ylikaiken, että sarjassa Sansa joutui Ramsaylle ja vielä Pikkusormen toimesta.


Palaan vielä myöhemmin. Veikkaan, että Dany tulee istumaan rautajakkaralla, tiedä sitten kauanko. Sarjassa ei ole ehdokkaita enää paljoakaan jäljellä, joten voi olla, että se sinne jääkin ja alkaa taistelu kulkijoita vastaan. Innolla kuitenkin odotan, mihin sarja etenee.
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Crys - 22.07.2017 15:44:18
Oma suhteeni Littlefingerssiin on vähän ristiriitanen. Näin hahmona olen aina pitänyt hänestä, hän on kiinnostava ja kaiken kaikkiaan hyvin rakennettu hahmo, sekä sarjassa että kirjassa. Hän on viekas, ajattelee pitkälle omaa etuaan ja tosiaan vie juonta pitkälle. Vaikka hän on kyllä aika ällöttävä manipuloija, mutta kuten Röhkö tuossa huomauttikin, sarja olisi aika erilainen ilman häntä, ja monet juonenkäänteet on saanut alkunsa just Littlefingersin takia.

Tosiaan kuten Odo mainitsi, kirjoissa Littlefinger on ehkä vähemmän inhottava hahmo noista syistä, joten oikeastaan kirjassa tykkään hänestä jopa enemmän kuin sarjassa. Mutta toisaalta tulen kyllä olemaan pettynyt, jos hän ei kuole, koska varsinkin kun sarja on loppumassa, mielummin haluan, että hän kuolisi kuin saisi pitää päänsä ja kenties luikerrella tiensä rautavaltaistuimelle päätyvän hallitsijan alamaiseksi, koska sitten jää se tunnelma, että ketä tahansa hän palveleekin tämä ei kyllä missään nimessä ole ikinä turvassa, koska Littlefingerhän kääntää takkinsa heti kun se hänelle sopii. En kyllä usko tippaakaan, että Littlefinger itse valtaistuimelle kapuaisi, koska oikeastaan ainut reitti hänelle siihen olisi Sansa ja Sansa on kasvanut tarpeeksi fiksuksi antaakseen Littlefingerin enää huijata itseään. Littlefingerin kuoleman suhteen olen kyllä Team Sansa. Voin jo kuvitella, miten Sansa istuisi Littlefignerin kanssa kahdestaan illallispöydässä tai jossain ja hymyilisi Littlefingerille samalla kun hän tajuaa, että Sansa on myrkyttänyt hänen viininsä :D Tai kenties Arya saisi sen kunnian, ehkä vähän verisemmin kuten Aryan tyyliin kuuluu, jos tämä ikinä saisi tietää mitä Littlefinger on tehnyt hänen siskolleen.
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Tuittu - 23.07.2017 22:35:50
Minulle on tosi harvinaista tykätä missään kirjoissa/sarjoissa/elokuvissa pahishahmoista, jotenkin automaattisesti omaksun sen hyvisnäkökulman, vaikken varsinaisesti koe oikeasti olevani edes mikään korkeamoraalinen "hyvis". Sitten ihan yllätyn, että joku pahishahmo voi olla jonkun lempihahmo. Game of Thronesissa on minusta mahtavaa se, että pahishahmotkin on kuvattu niin monipuolisesti, että osaan tykätä niistäkin, vaikken nyt ehkä ihmisinä, mutta kiehtovina hahmoina. Tai varsinaisestihan sarjassa ei ole tehty edes selvää jakoa hyvisten ja pahisten välille. Tietty jotkut pahispahikset niin kuin Ramsay on vaan yksinkertaisen kamalia, mutta esimerkiksi juuri Pikkusormi on pikemminkin kiinnostava. Samoin Jaimesta olen oppinut tykkäämään kovasti, vaikka se alkujaksoissa järkyttikin tietysti pahasti. Jaimestahan nyt onkin oikeastaan tehty jo hyvishahmoa, vaikka tykkään kyllä siitä sen pahispuolesta enemmän... Minusta sen rakkaus Cerseitä kohtaan on vain niin kiehtovaa. Cerseitäkin pidin aluksi aivan täysin kamalana hahmona, mutta nykyään sekin on minusta enemmän kiinnostava kuin kamala. Sen sijaan esim. Jon ja Sansa on vähän liiankin hyviksiä ollakseen kiinnostavia. Ehkä tässä vielä päästään näkemään Sansankin pahispuolta, ainakin vihollisilleen...
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Odo - 24.07.2017 17:54:13
Ja vihdoin tuli toinen jakso♥

Spoiler: näytä
Minusta tämä on kamalaa, miten rytinällä Danyn asema ja suunnitelma romuttui. Euron sitten tosiaan tuo mehevän lahjan Cerseille, koska tuhosi Danyn laivaston ja nappasi sen lisäksi Ellarian ja Yaran. Jos näistä toinen nyt paljastaa vielä suunnitelman tuhota Castarynkallion miehitys niin eihän Danyn suunnitelmasta tule yhtään mitään. Kaikenlisäksi ilman Dornea ja Rautalaivastoa Danyllä ei ole toivoakaan piirittää Kuninkaansatamaa, joten Danysta on kirjaimellisesti poltettava Kuninkaansatama.

Ja sitä nimenomaan haluttiin välttää, joten kyllä siitä suora sota nyt tulee joka tapauksessa, mikä vaikuttaa sitten kansan suhtautumista Danyyn. Jon sentään lähti tapaamaan Danya, mutta Jon ei tule taistelemaan Etelässä, kun sen sota on Pohjoisessa.
 Danyn asemaan vaikuttaa tavallaan ehkä jopa Jonia suuremmin se, mitä Randyll Tarly valitsee, että onko Tyrellien vasallit sitten sillä puolella vai ei. Toivon todella, että on, koska muuten Cersein tilanne paranee entistä enemmän ja se parani jo tässä jaksossa huomattavasti. Ihan hirveää, jos Cersei tulee voittamaan, vaikka se tuntuu edelleen aika epätodennäköiselle. Sen jousikoneen olemassaolo kyllä pelottaa kaikkein eniten. Nyt on tapettu jo hurjasusia, mikä sattuu sieluun, mutta auta armias kuinka sydämeni itkee verta, jos lohikäärmeitä kuolee.

Hurjasusista kuitenkin puheen ollen musta on hyvä, että Nymeria ei lähtenyt Aryan kanssa pohjoiseen. Toivon, että Nymeria ja Arya tapaa vielä toistamiseen ja Nymerialla on oma osuutensa sarjassa, mutta jos se olisi suoraan lähtenyt Aryan mukaan se olisi mielestäni taistellut suden luonnetta vastaan. Arya on muuttunut, Arya hylkäsi sen (vaikkakin hyvästä syystä, mutta eihän Nymeria sitä voi ymmärtää). Aaveen poissaolo kyllä harmittaa, mutta ilmeisesti kyse on ihan kustannussyistä, kun hurjasudet on kalliita saada mukaan.

Se, että Sansa jäi Talvivaaraan on kanssa mielenkiintoinen juttu. Arvelin jossain vaiheessa, että Jonin ja Sansan tiet tulevat eroamaan ja jopa pohjoinen hajoamaan, koska erilaiset tavat hallita, mutta saa nähdä. Ainakin Sansa hyväksyi sen lopulta,
 että Jon lähtee Lohikäärmekivelle. Sansa haluaisi käydä sotaa Cerseitä vastaan ja Jon puolestaan Muurilla, että näiden välirikko olisi hyvinkin mahdollinen. Mutta saa nyt nähdä, miten käypi.

Mitä taas Jorahiin tulee niin olin oikeassa sen suhteen, että Jorah ei ollut sellissä vaan jonkunlaisessa karanteenissa. Mielenkiintoista, että Sam löysi parannuskeinon. Uskon, että sekä Jorah että Sam selviävät operaatiosta täysin, joten Jora pääsee takaisin Danyn luokse ja Sam varmasti etenee huimasti opinnoissaan. Se teki kyllä kielletyn asian, mutta onnistuessaan se on poikkeuksellisen taitava ja varmasti se tullaan huomaamaan Kastellissa, joten en usko, että sitä lähetetään takaisin Muurille.
 Sen sijaan juonen kannalta voisi kuvitella, että Sam pääsee luvan kanssa tutkimaan lisää kulkijoista ja en tiedä, ehkä pääsee takomaan ensimmäisen osan ketjuunsa, kun onnistuu ennennäkemättömässä parannusjutussa. Juonen kannalta siinä ei olisi mitään logiikkaa, että kumpikaan kuolisi, koska Sam kuitenkin kerkesi lähettää kirjeen Jonille ja Jorahin kuolemaan nyt valmistautuduttiin enivei. Molemmista on jotain hyötyä juonelle vain hengissä.

Euronin ja Cersein liitosta haluan kyllä tietää enemmän. Kuten aiemmin sanoin lahja on merkittävä, mutta koko Cersein hahmoa vastaan sotisi tarjoutua avioliittosopimukseen, jonka Euron haluaa. Cersei kuitenkin tarvitsee palavasti Euronia, mutta en jaksa uskoa, että Cersei naisi sen takia Euronin. En vaan yksinkertaisesti voi uskoa sitä. Cersei on niin uutta avioliittoa vastaan,
 eikä vaikuttanut alunperinkään sille, että aikoisi suostua ehtoihin, joten saa nähdä. Euron saisi kyllä minun puolestani kuolla nopeasti ja kivuliaasti. :D

Toivoisin myös, että Theon kuolisi. Se, että se luovutti kesken taistelun käänsi koko taistelun suunnan. Se, että Euron sai Yaran kiinni nosti Theonin oikeastaan "johtajan asemaan" ja taistelu oli täysin hävitty, kun Theon luovutti. Ei sillä, se oli muutenkin aika hävitty, mutta jos Theon olisi puolustanut Yaraa niin varmaan sotilaillakin olisi ollut enemmän taistelutahtoa. Eniten kuitenkin ärsyttää se, että Theon jää aivan varmasti henkiin. Epäilen, että jokin laivastosta säilynyt laiva poimii Theonin ja ne suuntaavat sitten takaisin Lohikäärmekivelle. Theonista vain ei ole enää yhtään mitään hyötyä, eikä Danylla ole ketään johtamaan rautalaivastoa, jos siitä nyt laiva tai pari selvisikin, ellei Theon jotenkin yks kaks kehity hahmona sen vertaa, että se ottaisi paikkansa mille kuuluukin. Tuosta pelkuruudesta päätellen sitä ei tosin tule tapahtumaan mitenkään. Sitä paitsi Yaran sotilaatkin näkivat, miten Theon luovutti, joten ei sitä kukaan seuraisi, vaikka joitain olisi selvinnytkin.

Mitä taas tulee Dorneen niin ilman Ellariaa ja hietakyitä siellä ei ole enää ketään hallitsemassa, joten Danyltä jää Dornen tuki kokonaan saamatta. Ihan älytöntä, miten Dorne on ylipäätään ohitettu sarjasta ja nyt se jää tavallaan pois, kun sillä ei ole hallitsijaa. Ellei sitten tule jotain uutta hahmoa, joka sitten nousee Danyn rinnalle Dornen kanssa, mutta epäilen aika vahvasti.
 Ellarian selviäminen kuulostaa hyvin epätodennäköiseltä, jos se kuljetetaan Kuninkaansatamaan.

Yllättävän nopeasti on kyllä edennyt tuo. Luulin, että Dany olisi suunnitellut pidempään, mutta toisessa jaksossa aloitettiin jo suunnitelmien täyttöönpano, jotka tosin kariutuivat. Jaksomäärä vaikuttaa kyllä selkeästi nopeuteen, miten asiat etenevät.
 Minua muuten ärsyttää, ettei Dany luottanut neuvostoonsa vaan puhui suunnitelmasta ainoastaan Tyrionin kanssa (vaikka suunnitelma olisikin ollut hyvä ellei Euron olisi päässyt yllättämään). Kaikista eniten vaivaa se, että dothrakit on ohitettu kokonaan. Danyn veriratsastajista ei ole tietoakaan, eikä neuvonpidossa ollut yhtäkään dothrakia. Kaikki lähti liikkeelle siitä,
 että Danysta tuli khaleesi ja se sai khalasarin seuraamaan itseään ja sitten Tahrattomat puolelleen. Harmaa mato on kyllä saanut huomiota, mutta dothrakit on unohdettu kokonaan. Kaiken lisäksi Dany sai kaikki khalasarit puolelleen, joten vielä typerämpää,
 että ne jätetään noin sivuun ihan niin kuin ne vain odottaisi, että Dany antaa käskyjä ja olisivat kaikki vaan rivisotilaita, vaikka ne on kokonainen kansa ja vielä huomattavasti erilaisempia kuin vaikkapa westerolilaiset tai ketkään edes vapaakaupungeista tai muualta. Tykkäsin dothrakeista, vaadin niille ruutuaikaa. :< Toivottavasti nyt ainakin valloittavat sen Castarynkallion ja päästäisiin niitä näkemään.
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Crys - 24.07.2017 19:28:28
Minäkin tulen keskustelemaan 7x2 jaksosta
Spoiler: näytä
Mullekin tuli vähän yllätyksenä, että noin vain Danyn suunnitelmat kariutuvat heti alkuunsa, vaikka ilmeisesti tässä on just se idea, että Danylle ei jää muita vaihtoehtoja kuin hyökätä kunnolla kaikilla voimillaan saadakseen valtaistuimen eikä vaan odotella ympärillä, että King's Landingistä loppuu ruuat. Täytyy kyllä sanoa että visuaalisestihan alun kohtaus missä ne Euronin laivat tuli oli tosi vaikuttava :D Euron itse on vastenmielinen hahmo, en tykkää :/ Vaikka tosiaan aikamoisen lahjan Euron hankki Cerseille, en jotenkin usko (no ainakaan toivo) että Cersei suostuisi avioimaan Euronin, koska kuten Odo sanoit, se ei vain ole Cerseimäistä. Jos niin tulee tapahtumaan se kyllä viestii siitä, että Cersei on melkoisen epätoivoinen kun alistuu näin.

Niinpä, lohikäärmeitä ei saa tappaa :< oikeastaan mun täytyy myöntää, että sarjan näkökulma lohikäärmeisiin on vähän toiveekkaampi kuin kirjan, koska kirjoissahan (luin just vikan kirjan niin ainakin siinä) tuli esiin, että niitä on tosiaan ihan mahdoton hallita, kun taas mitä edellisen kauden lopussa näytettiin Danyhan oli ihan taitavasti ohjaamassa lohikäärmeitä kuin hevosia ja tälläkin kaudella on nähty että ne tulee kiltisti mukana eikä tapa Danyn ihmisiä. Tavallaan ymmärrän että juonellisesti on tärkeää, että ne lohikäärmeet on Danyn puolella hallittavissa, koska muutenhan sillä ei olis mitään mahiksia, mutta kirjan lähestymistapa tuntui realistisemmalta, kun vaikka lohikäärmeet taruolentoja ovatkin eikä ole varma minkälaisia ne otukset oikeasti olisivat, en usko että ne on mitään koiria, jotka oppii ja noudattaa käskyjä.

Heh, tykkäsin Jonin ja Littlefingerin keskustelusta ja suojelevaisesta isoveli-Jonista :) Kuten Littlefinger mainitsi, nämä hahmot eivät ole kunnolla jutelleetkaan, wonder why ::) . Mietin vaan mitäköhän Littlefinger mahtaa puuhailla nyt kun Jon matkaa etelään, varmasti alkaa heti puonomaan juoniaan Sansan käännyttämiseksi. Toivotaan nyt vaan että Sansa pitää päänsä ja että Arya pääsee paikalle! Olin ihan <3<3<3 kun Arya sai selville että Winterfell onkin Jonin ja Sansan hallussa ja sinne voi mennä! Hyvä että Aryalla sentään oli sen verran inhimillisyyttä jäljellä, että perhe on tärkeämpi kuin kosto. (Tavallaan pelkään että nyt kirjoittajat kuitenkin on pikku paskiaisia ja tekee jotain tuhotakseen Winterfellin just kun Arya saapuu sinne ja hän joutuu taas pettymään :< )

Mitä Theoniin tulee, mä tavallaan ymmärrän mistä se sen loikkaus veteen johtui, näytti aikalailla nimittäin ptsd jutuilta. Siinähän näytettiin Theonin ilme kun joku repi joltain hampaita irti ja ainakin kirjassa Ramsey repi Theonilta suurimman osan hampaista pois, että ehkä Theon ajatteli jos se jotain tekisi niin jäisi varmasti kiinni ja sitä alettaisiin kiduttamaan taas tai sitten vaan se oli liikaa sen hermoille. No, eihän Theon ikinä ole ollut mistään rohkeimmasta päästä ja oikeastaan ihmettelen miten se on selvinnyt näin kauan.
Mietin kyllä mitä juonellista merkitystä Theonilla enää on, että miksi sitä ei vaan tapeta? Tuntuu vaan jotenkin epäuskottavalta, että Theon nyt löytäisi sisäisen rohkeutensa kun Yara on vangittu ja nousisi rautasaarten johtajaksi Yaran tilalle.

En ole ikinä ollut kovinkaan kiinnostunut Dornesta. Tykkäsin kyllä Oberynistä jonkin verran, mutta siihen se sitten jäikin. Onko Dornessä edes ketään jäljellä hallitsijasuvusta joka on näytetty sarjassa? Koska tuntuu tyhmältä, että tulisi nyt joku uusi hahmo vain sen takia, että kaikki muut on tapettu :D Quentyn Martell ainakin esiintyi kirjassa ja ehdotti Danylle avioliittoa, että ehkäpä tämä tulee ehdottamaan sen tässä vaiheessa Danylle vastalahjana Dornen armeijasta. Mutta joo, joka tapauksessa huonompi juttu Danyn kannalta.

Nyt kun Odo mainitsit, on tosiaan outoa että dothrakit on ohitettu tolleen :O toivottavasti heistä nähdään nyt jotakin, koska mietityttää, että miten nämä ovat sopeutuneet Westerosiin ja mitäköhän näille käy sitten jos Dany saa valtaistuimen? Minne nämä menevät? Jäikö sinne Essossiin edes ketään :D Tuntuu, että puoli mantereesta on seurannut Danya Westerosiin. (no ei nyt ihan mutta)


7x3 trailerispoilereita
Spoiler: näytä
Elikkä seuraavan jakson trailerin mukaan Jon ja Dany vihdoin tapais!!! Tätä on odotettu! Mutta aika hämmentävää miten nopeasti Jon sinne sitten ilmestyi yhtäkkiä, luulis että moisessa matkassa menis joku pari kuukautta kun Robertilta ja kumppaneilta meni ykköskaudella kuukausi (jos oikein muistan) matkata Kuninkaansatamasta Winterfelliin ja nyt matka on varmaan 2x pitempi


Hei muutes menin ihan sekasin, mitä Bronnille kävi viime kaudella? Sitä ei ole näytetty ollenkaan, menikö se nyt jonkun rikkaan leidin kanssa naimisiin vai mitä? Ei se mun mielestä kuollut?
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Lyra - 25.07.2017 14:33:50
S7 E2 fiilikset jaksosta
Spoiler: näytä
  https://m.facebook.com/9gag/photos/a.109041001839.105995.21785951839/10155865592011840/?type=3 
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Odo - 25.07.2017 14:45:48
S7 E2 fiilikset jaksosta
Spoiler: näytä
  https://m.facebook.com/9gag/photos/a.109041001839.105995.21785951839/10155865592011840/?type=3 


Saatoin nauraa ääneen. :D

Spoiler: näytä
Tuo Theonin pakeneminen ärsytti kyllä suuresti ja otti sieluun, kun Yara oli luottanut siihen ja kutsui hetki sitten suojelijakseen ja siitäpä sitten. Olisin toivonut että Theon olisi kuollut, kun ei tuosta Löyhkänä ole mitään hyötyä, mutta näköjään sarja tahtoo pitää Theonin hengissä, tiedä sitten miksi. Toivoisin ennemminkin, että Yara selviäisi hengissä, mutta taitaa olla turha toivo, kun se kiikutetaan Kuninkaansatamaan.


Samalla kysymys, mitä ihmiset ajattelisivat jos tämä yhdistettäisiin kirjojen kanssa samaan? Itse kyllä toivoisin, että kirjoista laitettaisiin (kaikista) spoilerit, kun ihmiset lukevat eri tahtiin tai saattavat vasta olla aloittamassa, mutta huomioikaa se, ettei Finin säännöt vaadi spoilereita niistä, kun kaikkien julkaisusta on jo aikaa.
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Crys - 25.07.2017 15:14:44
S7 E2 fiilikset jaksosta
Spoiler: näytä
  https://m.facebook.com/9gag/photos/a.109041001839.105995.21785951839/10155865592011840/?type=3 


Heheh tuo on aika hyvä. Tuli mieleen olen nähnyt samallaisen kuvan jossain, missä Theonin tilalla on spagettilautanen... joo ajattelin vain mainita.

Samalla kysymys, mitä ihmiset ajattelisivat jos tämä yhdistettäisiin kirjojen kanssa samaan? Itse kyllä toivoisin, että kirjoista laitettaisiin (kaikista) spoilerit, kun ihmiset lukevat eri tahtiin tai saattavat vasta olla aloittamassa, mutta huomioikaa se, ettei Finin säännöt vaadi spoilereita niistä, kun kaikkien julkaisusta on jo aikaa.

Hyvä kysymys, koska tavallaan olisi kiva keskustella kirjoistakin (ehkä tämä tulee enemmän ajankohtaiseksi jos jossain vaiheessa oikeasti ilmesyisi uusi kirja) mutta en usko, että jos perustettaisiin kirjasarjalle oma topa sinne tulisi tarpeeksi keskustelua (tai mistäs sitä tietää). Kannatan sitä, että jos haluaapi täällä keskustella kirjasta(kirjoista, niin saisi mutta voisi mainita selvästi että keskustelen nyt kirjasta/kirjoista. Vaikka toisaalta kun olen itse lukenut kirjat niin haluan aina välillä vertailla sarjaa ja kirjoja ja tosiaan se on vähän hankalaa jollekulle joka ei ole lukenut kirjoja eikä halua spoilaantua. Mutta koska spoileri tagin alle ei voi laittaa toista spoileria niin se menee aikamoiseksi säädöksi jos jokaisesta maininnasta kirjaan pitäisi erikseen laittaa oma spoileri.
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: lurikko - 25.07.2017 16:25:12
Theonista, S7E2 -spoileri!

Spoiler: näytä
Minusta Theonin päätös hypätä veteen oli about harvoja uskottavia asioita mitä tässä sarjassa tapahtuu :D Tai siis, Theonilla tuskin olisi ollut minkäänlaista mahdollisuutta pärjätä Euronille. Toki ois ollut urheaa yms. yrittää silti, mutta Theon on ylipäänsä ollut hahmo joka on välillä ollut peloissaan ja mokaillut pahastikin ja on kuitenkin nykyisellään varmasti edelleen tosi palasina sekä henkisesti että fyysisesti. GoT:ssa suurin osa hahmoista tuntuu kuitenkin olevan ihan tajuttoman rohkeita tarpeen vaatiessa, niin että minusta on aika samaistuttavaa vaihtelua että joku joskus jänistää mahdottomasta ja ihan tajuttoman pelottavasta tilanteesta. Ja olen optimistinen että Theonille vielä kirjoitettaisiin jonkinlaista merkitystä juoneen.
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Odo - 03.08.2017 11:13:55
Armoton avautuminen seiskakauden kolmannesta jaksosta.

Spoiler: näytä
Siis oikeasti, tämä jakso oli varmaan koko sarjan huonoin. Kaikki tähän asti rakennettu tuntui murenevan kerralla ja aiemmin niin tarkkaan harkitun sarjan logiikka vedettiin vessanpytystä alas.

1) Missä oli Tyrellien armeija? Silloin, kun käytiin sotaa Stannisia vastaan oli merkittävä tekijä, että Tyrelleillä oli suuri armeija aj nyt sitä ei sitten ollut olevinaan ollenkaan puolustamassa Suurtarhaa, jonka piti olla vahva linnoitus. Se kaatui päivässä ja Olenna sanoikin jotain sen suuntaista, ettei taistelu ole heidän vahvuutensa?? Vaurauden lisäksi nimenomaan armeija oli yksi tärkeimmistä asioista, kun tehtiin naimakauppoja Margaeryn ja Joffreyn välille, sekä sen jälkeen Tommenin kanssa.

2) Kaiken lisäksi Margaerya rakastanut kansa hurrasi Cerseille, kun tämä sai Euronin ansiosta voiton. Kyllähän Cersei puhui,
 että Danyllä on joukossaan Tahrattomia ja dothrakeja, mutta silti kaikki ne aiemmat puheet insestistä, se häpeäkävely ja kaikki muu sai kansan vihaamaan sitä ja nyt sitten olevinaan se on hyvä kuningatar kansan mielestä? Ja se lienee aika selvää, että Cerseillä oli tekemistä septin räjähtämisen kanssa, koska se sattui olemaan juuri ainut selvinnyt henkilö joka ei mennyt omaan oikeudenkäyntiinsä.

3) Kolmanneksi, mistä Lannistereilla olevinaan riittää sotilaita? Ei niitä kasva kuin sieniä sateella ja aiemmilla kausilla on tullut selväksi ,että useat sodat, mm. Starkeja ja Stannisia vastaan on verottaneet heidän omia sotilaitaan. Nyt niitä tulee, kun sieniä sateella, vaikka jo tällä kaudella Jaime sanoi Cerseille, että se tarvitsee liittolaisia, ettei omat joukot riitä. Nyt olevinaan pelkästään Euronin avulla (joka hassusti muuten kerkeää joka paikkaan, miten??) voitti Danyn rautalaivaston ja sen lisäksi tuhosi Tahrattomilla olleet laivat eri puolella Westerosia.

Kaikenlisäksi, kun mietitään niin Dornen kuvio jää vähän hämäräksi olevinaan. Nyt Dornella ei ole hallitsijaa, joten jäikö Danyltä nyt olevinaan dornelaiset kokonaan pois joukostaan, koska Ellaria ja yksi tyttäristä vangittiin? Luulisi, että erityisesti nyt Dorne olisi Danyn puolella, kun heidän johtajansa napattiin Cersein toimesta, samoin tytär ja loput Hietakyyt surmattiin. Dorne, joka oli raivoissaan ensin Elian kohtalosta ja sen jälkeen Oberynin luulisi nyt olevan entistä enemmän raivoissaan Lannistereille.

Muutenkin tuntuu vähän hämärälle, että Danyn liittolaiset kukistui kerralla, lukuunottamatta dothrakeja ja Tahrattomia,
 mutta kuten Jaime sanoi Tahrattomien pitäisi matkata maitse Westerosin halki, mikä tietysti verottaa joukkoja ellei jopa kokonaan ellei ihme tule tapahtumaan. Tällä ehkä pedattiin sitä, että nyt Dany tarvitsee Jonia, vaikka jakson alussa vannottikin,
 ettei tarvitse ollenkaan Pohjoista.

Kaikenlisäksi mietin, miten Cerseillä olevinaan järki riitti tyhjentää Castarynkallio, mutta kai tässä oleteaan, että Jaime on sitä neuvonut, jolla on sotakokemusta ja kuten se puhuikin niin oli ottanut oppia Robbin voittoputkesta. Mutta silti. Cerseillä on suunnitelma lohikäärmeidenkin varalle ja alleviivataan nyt ihan huolella sitä, että Cersei on ylivoimainen. Liian ylivoimainen,
 koska sillä ei pitäisi edes olla juurikaan armeijaa jälellä ja sehän Jaimen koko pointti oli kauden alussa, että niitä liittolaisia tarvittaisiin.

Tässä jaksossa kuitenkin pidin Danyn ja Jonin tapaamisesta, niillä on selvästi samoja mielipiteitä, mitkä tulivat ilmi ja sopiikin kuvioon, mutta heidän sotansa on edelleen vastakkaisissa suunnissa ja pitäisi tapahtua ihme, että Jon päättäisi marssia Kuninkaansatamaan ja kaikenlisäksi siihen menisi oikeasti kauan aikaa, jos ne pohjoisesta sinne marssisivat, kun ottaa huomioon senkin, että Jonin pitäisi itsekin ensin matkata takaisin pohjoiseen ja niidenkin joukot on Robbin jälkeen vähäiset, jos ei lasketa villiarmeijaa. Mutta Jon ja Dany oli tosiaan kiva, samoin Tyrionin ja Jonin kohtaaminen.

Hyvistä kohtaamisista on mainittava myös Jaimen ja Olennan kohtaaminen, sekä se miten Jaime oli saanut Cersein valitsemaan kivuttomamman keinon Olennan tappamiseksi, joten saa nähdä, mitä mieltä Jaime on Ellarian kohtalosta. Tietysti se murhasi Myrcellan, joka kuoli Jaimen käsivarsille, että tiedä siitä pitääkö Jaime sitä oikeutettuna vaikka onkin alkanut kasvaa hyvisleiriin.
 Tuossa kohtaamisessa parasta oli kuitenkin se, että Olenna paljasti murhanneensa Joffreyn, mikä todistaa Jaimelle Tyrionin syyttömyyden, jonka toivon vaikuttavan siihen, miten Jaime toimii ja missä valossa tämä näkee Cersein, joka lupasi ties mitä siitä,
 että joku kiikuttaa sille Tyrionin pään.

Ja olihan jakso sinänsä hienon näköinen, mutta potenttiaaliset taistelut oli vaan sutaistu, eikä Suurtarhalla olevinaan ollut mitään mahdollisuuksia vahvasta linnakkeestaan huolimatta Lannistereiden loputonta armeijaa vastaan. Ihmettelen myös sitä, miten Randyll Tarly lopulta yhden keskustelun perusteella päättyikin sitten Lannisterien puolelle (ja mukanaan Tyrellien vasalleja),
 kun mies on tunnettu juuri kunniallisuudestaan ja muusta. Tiedä sitten, mikä sen pään käänti ja toivon, että se tulee selviämään kun nyt sekin ohitetettiin aika nopeasti. Tarly on taistellut Tyrellien puolella myös silloin, kun ne kannatti Renlyä, joten miksi sitten kannattaa Cerseitä, mikä on selkeästi huono hallitsija, vaikka nyt vaikuttaakin sille, että sillä on menestystä rintamalla.

Toivoisin myös, että Euron pettää Cersein. Se toi Cerseille hyvin merkityksellisen lahjan ja haluaa, että pääsee tämän kuninkaaksi,
 mutta Cersei viittoi taas kintaalla lahjankin jälkeen ja lupailee, että sitten sodan jälkeen. En jotenkin pidä uskottavana, että Euron suostuisi tuollaisiin lupauksiin kun on ensin voittanut Cersein sodan, mutta näköjään Euron on ihan vietävissä, kun kerran lupaillaan jotain. Euron kuitenkin kohotti itsensä Rautasaarten kuninkaaksi ja nyt sekin kuvio on oikeastaan unohtunut (vaikka nyt kun mietin, en muista onko Euron polvistunut muuten kertaakaan Cerseille vai vitsaillut vaan kahdesta toimivasta kädestä).

Lohikäärmeitä oli myös hauska nähdä vilaukselta ja spekulaatiothan miettii, että aistiiko lohikäärmeet sen, että Jon on Targaryen,
 kun juuri kun Jon sanoo ettei ole Stark yksi lohikäärmeistä lentää juuri sen pään yli, mutta en tiedä sitten onko tuo fanien liiallista innokkuutta vai voiko sillä oikeasti olla pointti. Näistä taikaotuksista muuten myös puheenollen, toivon suuresti,
 että Nymeria ei jäänyt vain maininnaksi fanien mieliksi. Haluaisin, että sillä on oma roolinsa tässä kaikessa.

Ja oli mulla muuten vielä hyvää sanottavaa jaksosta. Pidän Sansan ja Pikkusormen väleistä ja näiden kohtauksista. Branista taas on tullut ihan hämärä ja se vastailee ihan kummia. Ensin Muurilla, että "sinä olit siellä ja täällä", kun piti todistaa olevansa Bran ja sitten Sansalle höpisee siitä, miten kaunis se oli sinä iltana, milloin Ramsay raiskasi sen. :D Voi Bran, sinua pidetään kohta ihan sekopäänä.

Mulla oli vielä joku pointti jostain, mutta en muista enää oikeasti yhtään, että mistä. Jotenkin se saattoi liittyä tähän valitukseeni siitä, mikä jaksossa mätti, mutta se ajatus pääsi karkaamaan ja isoimmat pointit on varmastikin tulleet jo esille.

Mitä henkiinjääneistä tulee mieleen on se, että aiemmin oli hyvä pointti tuosta Theonin pakenemisen realistisuudesta. Saa nähdä mitä Theonille keksitään, mutta jos siitä nyt jotenkin Löyhkän sijaan tuleekin Rautasaarten oikea lordi plaaplaa ja se saa rautalaivaston puolelleen tai muuta vastaavaa niin itken verta. :D Mutta Jorahin selviäminen oli hyvä, vaikka olisin halunnut Jorahin ja Samin puhuvan Jonistakin, kun niillä nyt oli aikaa rupatella ja Jorah henkensä velkaa Samille. Ja Sam tiesi, että Jorah on menossa lohikäärmekivelle sekä sen, että siellä on läjäpäin lohikäärmelasia, joten olisihan siinä ollut haasteltavaa. Sam ei voinut tietää, että Tyrion suostuttelee Danyn lahjoittamaan lohikäärmelasin Jonille, joten Jorah olisi voinut puhua sen antamisen puolesta, jos Sam olisi tajunnut mainita jotain siihen suuntaan. Onhan Jorah kiitollisuuden velassa Samille, mutta ehkä se tulee vielä jotenkin esille, ainakin toivottavasti.
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Tuittu - 03.08.2017 12:05:00
Nyt päästiin aloittamaan kausi ja on kaikki kolme jaksoa katsottu.

Spoiler: näytä

Ensinnäkin minulle tärkeimpänä Jaime/Cersei, jes! Kävi niin kuin toivoin, eli että Jaime on Cersein puolella edelleen. Kiva katsella tätä sarjaa nyt ihan sydämet silmissä :D Ihana katsoa, kun Euron yrittää kosiskella Cerseitä ja Jaime pelkää, että Cersei suostuu, mutta onneksi Cersei ei Euronista välitä. Ja miten tyytyväiseltä Jaime näytti, kun Cersei sanoi, ettei tarvitse salailla enää. Ja ei taatusti Jaime ole eri mieltä Ellarian kohtalosta, kun tietää mitä se teki Myrcellalle. Jaime selvästi katui sitäkin, että Olenna sai kivuttoman kuoleman, kun kuuli että se oli tappanut Joffreyn.

Kauden alussa vaikutti siltä, että Daenerys on liiankin ylivoimainen, joten minusta ihan kiva, että tilannetta tasapainotettiin näin paljon. Vaikka lieneekin selvää, että Lannisterit lopulta häviää, niin parempi ettei se mene liian helpolla. Muutenkin hyvä, että hahmot vähenee, niin tilanne alkaa selkeytyä. En muista yhtään, minkäkokoiset joukot kenelläkin piti olla, joten en osaa siitä sanoa, oliko tuo sitten uskottavaa. Näytettiinkö siinä, että Randyll Tarly olisi kääntynyt Lannisterien puolelle? Jos on kääntynyt, niin sehän selittää sitten sitä, miksi Tyrelleilla ei ollut tarpeeksi puolustusta, mutta toisaalta sitten se jää auki, että miksi kääntyi. Jos taas ei kääntynyt, niin ehkä ne joukot vaan oli jossain muualla? Eihän ne tienneet, että Lannisterit on tulossa sinne? Ja luulen, että Jaime tosiaan on ne sotasuunnitelmat tehnyt eikä Cersei, siihen malliinhan se Olennallekin puhui niistä suunnitelmista.

Ja kansan suosio Cerseille sitten... Cerseihän itsekin sanoi (vai kuka se oli) että ne nyt hurraa kenelle tahansa. Sitä paitsi eihän kaikki kansalaiset oikeasti ole samaa mieltä, niin riittää kannattajia eri kuningattarillekin.

Theonista sitten, minusta pakeneminen oli ainoa järkevä ratkaisu. Eihän se olisi mitenkään voittanut Euronia ja saanut Yaraa. Sillähän se on säilynytkin hengissä, kun ei väkisin mene tapattamaan itseään. En kyllä tiedä, mitä sille nyt jatkossa sitten tapahtuu.

Jonin ja Daeneryksen tapaaminen oli tietty kiva, ne alkoi vähän jo löytää yhteistä säveltäkin. Nyt kun Daeneryksen suunnitelmat Cersein voittamiseksikin on mennyt pieleen, Daenerys voisi kyllä suunnata pohjoiseen Jonin kanssa. En vaan tiedä mikä sen saisi siihen suostumaan. Jos Sam olisi jutellut Jorahille enemmän, Jorah olisi ehkä voinut suostutella Daeneryksen.
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Odo - 03.08.2017 16:27:48
Spoiler: näytä
Tarly ratsasti Jaimen rinnalla, kun ne oli menossa vallottamaan Suurtarhaa. Mutta siis Tyrelleillä pitäisi itselläänkin olla paljon miehiä, eikä vain vasallien kautta vaikka tämä Tarlyn puolen valitseminen tosiaan tasapainoittikin tilannetta jonkun verran.
 
Mitä taas tulee Danyn matkaamiseen pohjoiseen... Pidän sitä aika epätodennäköisenä, Danyn sota on etelässä ja Kuninkaansatamassa, enkä usko että sen päätä saadaan sen suhteen käännettyä. Ensin pitäisi voittaa Rautavaltaistuin ennen kuin apua liikenee pohjoiseen ja siihen Dany taas tarvitsee Jonin apua. Toisaalta Joninkaan joukot eivät ole kovin mittavat, kun suurin osa on villejä ja en tiedä, lähtisikö ne sotimaan etelään, kun ovat kaikista eniten kohdanneet kulkijoita.

Luulisin, että Kuninkaansatamassa tapahtuu jotain kamalaa, että Jon suuntaa sinne. Ensin mietin, voisiko Arya jäädä Cersein vangiksi, mutta sekin on suuntaamassa nyt pohjoiseen, joten se on aika epätodennäköistä. Tiedä sitten tuleeko vaikuttamaan se,
 että Jon on Targaryen, mutta tiedä siitä sitten. Saa tosin nähdä, miten Dany suhtautuu siihen, kun jos Rhaegar ja Lyanna menivät naimisiin salaa, niin Jon on laillinen kuningas, eikä Dany kuningatar. Jon tuskin kuitenkaan haluaa Rautavaltaistuinta, että nämä voisivat hallita rinnakkain, toinen etelää ja toinen pohjoista, Jon edelleen kuninkaana.

Mutta siihenkin tarvitaan taas se, että Jon matkaa takaisin Talvivaaraan ja tapaa Branin ja sen lisäksi pitäisi vielä todistaa Danylle, että se pitää paikkaansa. :D Vähän alkaa jännittää tämä jaksojen vähyys, varmaan sekin selittää sen, miksi taistelut vaan rykäistään parissa minuutissa pois alta ihan niinkuin Cerseille ei olisi mitään vastusta Danyn joukoista, joiden pitäisi olla huomattavat, mutta nyt ne on lakaistu maton alle. Tuohan se jännitystä, kun Cersei näyttää voitokkaalta, mutta silti minua kyllä tympii nämä yksinkertaisesti liian helpot voitot.
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Tuittu - 03.08.2017 18:18:56
Spoiler: näytä
Tarly ratsasti Jaimen rinnalla, kun ne oli menossa vallottamaan Suurtarhaa. Mutta siis Tyrelleillä pitäisi itselläänkin olla paljon miehiä, eikä vain vasallien kautta vaikka tämä Tarlyn puolen valitseminen tosiaan tasapainoittikin tilannetta jonkun verran.

Spoiler: näytä
Jaa ok, en varmaan tunnistanut tyyppiä :D Mutta siis jos Tarlyn mukana muutkin vasallit on vaihtaneet puolta, niin en yhtään ihmettele, jos Tyrellit hävisi. Tosin sitä kyllä ihmettelen, että miksi ne vaihtoi puolta. Mitäs Jaime lupasikaan Randyllille, Suurtarhanko? No, kai itsekkyys voi helposti voittaa uskollisuuden... Eikä Tyrelleitä oikein ollut jäljelläkään, joten ehkä uskollisuus niille ei sitten tuntunut enää järkevältä.


Spoiler: näytä
Mitä taas tulee Danyn matkaamiseen pohjoiseen... Pidän sitä aika epätodennäköisenä, Danyn sota on etelässä ja Kuninkaansatamassa, enkä usko että sen päätä saadaan sen suhteen käännettyä. Ensin pitäisi voittaa Rautavaltaistuin ennen kuin apua liikenee pohjoiseen ja siihen Dany taas tarvitsee Jonin apua. Toisaalta Joninkaan joukot eivät ole kovin mittavat, kun suurin osa on villejä ja en tiedä, lähtisikö ne sotimaan etelään, kun ovat kaikista eniten kohdanneet kulkijoita.

Luulisin, että Kuninkaansatamassa tapahtuu jotain kamalaa, että Jon suuntaa sinne. Ensin mietin, voisiko Arya jäädä Cersein vangiksi, mutta sekin on suuntaamassa nyt pohjoiseen, joten se on aika epätodennäköistä. Tiedä sitten tuleeko vaikuttamaan se,
 että Jon on Targaryen, mutta tiedä siitä sitten. Saa tosin nähdä, miten Dany suhtautuu siihen, kun jos Rhaegar ja Lyanna menivät naimisiin salaa, niin Jon on laillinen kuningas, eikä Dany kuningatar. Jon tuskin kuitenkaan haluaa Rautavaltaistuinta, että nämä voisivat hallita rinnakkain, toinen etelää ja toinen pohjoista, Jon edelleen kuninkaana.

Mutta siihenkin tarvitaan taas se, että Jon matkaa takaisin Talvivaaraan ja tapaa Branin ja sen lisäksi pitäisi vielä todistaa Danylle, että se pitää paikkaansa. :D

Spoiler: näytä
Pidän kyllä vielä epätodennäköisempänä, että Jonin joukot lähtee etelään kuin että Daenerys lähtee pohjoiseen. Molemmat on toki aika epätodennäköisiä. Jon kuitenkin oikeasti uskoo, että kuolleet tulee muurista läpi hetkenä minä hyvänsä (tai ilmeisesti ohi, Houndin mukaan?), joten se ei voisi hukata niin paljon aikaa, eikä sen joukkoja varmasti voisi vähempää kiinnostaa. Ja Daeneryshan kyllä voittaa valtaistuimen ilmankin Jonia, mutta se pelkää, ettei saa suosiota, jos taistelee Tahrattomilla, Dothrakeilla ja lohikäärmeillä. Toivottavasti ne lohikäärmeet nyt saisi lisää ratsastajia, ennen kuin Cersei ampuu niitä kuoliaaksi. Tai toivottavasti ei ammu, lohikäärmeitähän tarvitaan pohjoisessa.

Jonin perimän selviäminen kyllä kiinnostaa. Bran ilmeisesti aikoo vain odottaa Jonia eikä lähettää korppia? Missä merkeissä Jon lopulta tulee takaisin, kaiken louhitun obsidiaanin kanssako? Päästääkö Daenerys sitä, jos ei saa mitään vastalahjaksi? Mitä Jon sitten meinaa, jos saa kuulla perimästään? Kertooko se Daenerykselle, vaikka se on aikamoinen riski, kun Daenerys varmaan näkee hänet uhkana? Kunpa ne ystävystyisi tarpeeksi, että voisivat olla liittolaisia eivätkä kilpailijoita.


Spoiler: näytä
Vähän alkaa jännittää tämä jaksojen vähyys, varmaan sekin selittää sen, miksi taistelut vaan rykäistään parissa minuutissa pois alta ihan niinkuin Cerseille ei olisi mitään vastusta Danyn joukoista, joiden pitäisi olla huomattavat, mutta nyt ne on lakaistu maton alle. Tuohan se jännitystä, kun Cersei näyttää voitokkaalta, mutta silti minua kyllä tympii nämä yksinkertaisesti liian helpot voitot.

Spoiler: näytä
Minusta se on kiva, kun joka jaksossa tapahtuu aika paljon. Toisaalta vielä mieluummin katselisin kyllä enemmän jaksoja :D Mutta nuo taistelukohtaukset ei minua muutenkaan kiinnosta, joten minusta on vain hyvä, jos ne ohitetaan nopeasti. Yleensä siinä kohtaa kun aletaan mäiskimään miekoilla, laitan silmät kiinni ja odotan että se loppuisi :D
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Arte - 07.08.2017 11:15:44
S07E04:

Spoiler: näytä
Olipas kiva jakso! Mietin just, että minä kyllä lentäisin Lanistereiden & co armeijan yli lohikäärmeillä ja polttaisin ne kuoliaaksi, kun alkoi kuulua huutoa ja Lanistereiden armeija alkoi asettua taisteluvalmiuteen! Oli hienoa nähdä, millaista tuhoa lohikäärme sai aikaan, ja erityisesti tykkäsin siitä, että lohikäärmeentappaja-asettakin päästiin käyttämään ja nähtiin, mitä se oikein tekee! Ei vaikuttanut ihan kauhean pätevältä vehkeeltä, vaikka kyllähän se lohikäärmettä selvästi häiritsi. Aseita pitäisi olla monta vierekkain ladattuna ja vain yksi lohikäärme taisteltavana niin toimisi varmaan vähän tuhoisammin.

Tykkäsin myös Tyrionin ja Jaimen "kohtaamisesta", kun Tyrion hoki, että mene nyt karkuun ja veli taas tuumaa mitään muuta näkemättä että tässä on hänen tilaisuutensa tappaa Dany. Jaimen pelastuminen oli tosi epärealistinen, koska missään ei näkynyt mitään juoksevaa tyyppiä, ja kuka ihminen nyt muka pysyisi laukkaavan hevosen tahdissa? Mutta no, näitä nyt tapahtuu alvariinsa. Yilpäänsä jäi harmittamaan, että Jaimen pelastajaa ei näkynyt, mutta hänen henkilöllisyytensä varmaan selviää seuraavassa jaksossa. Toivoisin, että Jaime joko uppoaa järvenpohjaan raskaine varustuksineen (epätodennäköistä) tai jäisi Danyn vangiksi! Olisi ihan supersiistiä nähdä ihan kunnon Jaime-Tyrion-kohtaaminen.

Dany-Jon-kuvio taisi jäädä yhä vieläkin varsin avonaiseksi. Dany uskoo white walkereihin, mutta Jon taas ei halua kumarrella. Sitä odotellessa, että Jonin oikea syntyperä selviää? Oisin muuten toivonut, että Jonin ja Theonin kohtaaminen olisi ollut vähän tappelullisempi, sillä oikeasti, hyvittääkö Sansan pelastaminen sen kaiken muun, mitä Theon teki? Toki sen ansiosta Theonia ei esim. tarvitse tappaa, mutta ois se nyt kyllä ansainnut kunnon löylytyksen. ):
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: LillaMyy - 07.08.2017 12:42:31
O__________________________________________O MIKÄ JAKSO!!!!!!!!!!!!!!
SPOIL S7E4
Spoiler: näytä
Siis oikeasti, WOW! kiteyttää ehkä aika hyvin mun ajatukseni tuosta! VIHDOINKIN Lannistereilla on jotain takaiskuja, koska ei niilläkään nyt voi kaikki koko aikaa mennä ihan ruusuisesti. Pelkäsin kyllä ihan älyttömästi Drogonin puolesta, kun Bronn meni hakemaan sitä skorpionia, mutta onneksi ei mitään sen kamalampaa sattunut kuin pieni haaveri vain. Mutta entäs se loppu sitten?! Kun Bronn heitti Jaimen sinne veteen (en tiedä, oliko se joki, vai järvi vai jotain muuta) ja Jaime näytti vain uppoavan sinne!! Kuoliko Jaime, kun varusteet painavat liikaa, eikä hän sen takia pysty uimaan takaisin pintaan? Voisi olettaa näin, koska se täyttäisi Cersein ennustuksen, että hän menettää kaiken rakastamansa ennen kuin kuolee.

Itsekin Arten tavoin olin sitä mieltä, että tässä olisi hyvä tilaisuus käydä vähän Lannister-pesää sohaisemassa, koska heillä oli pitkä marssi takana ja kauheasti kärryjä mukana, joten matkanteko olisi varsin hidasta. Se skorpioni kyllä olisi varmasti kovin kätevä, nyt Bronn ei vaan kerinnyt kunnolla tähdätä, ja muutenkin niitä tosiaan tarvittaisiin useampi per lohikäärme, koska kerran kun osut, jos et onnistu tappamaan lohikäärmettä, niin toista kertaa ei tule.

Lainaus
Jaimen pelastuminen oli tosi epärealistinen, koska missään ei näkynyt mitään juoksevaa tyyppiä, ja kuka ihminen nyt muka pysyisi laukkaavan hevosen tahdissa? Mutta no, näitä nyt tapahtuu alvariinsa. Yilpäänsä jäi harmittamaan, että Jaimen pelastajaa ei näkynyt, mutta hänen henkilöllisyytensä varmaan selviää seuraavassa jaksossa. Toivoisin, että Jaime joko uppoaa järvenpohjaan raskaine varustuksineen (epätodennäköistä) tai jäisi Danyn vangiksi! Olisi ihan supersiistiä nähdä ihan kunnon Jaime-Tyrion-kohtaaminen.
Minusta se ei ollut epärealistinen, koska Bronn (oletan sen olleen Bronn, tai kenties Dickon?) RATSASTI Jaimen rinnalle ja sitten hyppäsi sinne veteen vieden Jaimen mukanaan. Itse uskon, että Jaime uppoaa sinne pohjaan, koska ainakaan tässä kohtaa ei vielä näytä siltä, että hän voisi mitenkään selvitä sieltä raskaiden varusteidensa vuoksi ja tämä täyttäisi Cersein ennustusta hienosti... Mutta, tietysti on ihan mahdollista, että tämä pelastava enkeli onnistuu jotenkin uimaan kaksien varusteiden (omiensa ja Jaimen) painostakin huolimatta, mitä pitäisin paljon epärealistisempana. Mutta, never know, pitää jaksaa odottaa viikko, että tämä selviää.

Dany-Jon -kuviota tässä kyllä pyöritellään ihan älyttömästi, mutta mä alan uskoa, että ehkä se Dany jossain kohtaa kuitenkin taipuu, tai sitten Jon tulee siihen tulokseen, että hänen on pakko polvistua saadakseen pohjoisen pelastettua? Koska ei tuota kuviota pyöriteltäisi koko aikaa ruudussa, jos se ei olisi johtamassa yhtään mihinkään. Kenties Jorah saapuu Dragonstonelle ja suostuttelee Danyn suostumaan auttamaan pohjoista, jos Jon lupaa sen jälkeen auttaa häntä saamaan Rautajakkaran? En tiedä, mutta voisi kenties tapahtua...

Theon olisi kyllä ansainnut kuonoonsa oikein kunnolla, mutta ehkä Jon ei kehdannut heti ruveta väkivaltaiseksi, kun Theon kerta on selvästi Danyn puolella, ja hän tarvitsee Danyn apuja. Ei varmaan olisi hyvä tapa yrittää saada kuningattarelta apua, jos hän menisi murtamaan tämän auttajan nenän tms. :D Mutta odotan kyllä, että tästä tulisi muutakin, koska Sansan auttamisen ei tosiaankaan pitäisi sulkea kaikkia muita Theonin pahoja tekoja pois.
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Crys - 07.08.2017 14:00:06
Apua, olen ihan fiiliksissä ton 4. jakson takia! 3. jaksosta en jaksa muuta sanoa kun että se oli vähän tylsä, niin ei innostanut tulla siitä avautumaan tänne.

Spoiler: näytä
Iik! Arya+Sansa+Bran ovat yhdessä!!! Melkein tuli kyyneleet silmiin Arya+Sansa halissa : )))) Bran on kyllä vähän creepy. Sisaruksille tulee varmaan vielä vähän kahakkaa, kun kaikki ovat kokeneet aikamoisia seikkailuja, eivätkä todellakaan ole samoja henkilöitä kuin silloin kun viimeeksi tapasivat.

Hassua, miten alan inhota Littlefingeriä :D Ennen tykkäsin siitä, mutta nyt oon vaan sillee yh mene pois kukaan ei kaipaa sua :D Mutta tavallaan toivon että se nyt juonittelisi jotain, josta se jäisi kiinni ja sitten se tapetaan. Ehkäpä tuo tikarin antaminen Branille oli alkua. Onko muuten saatu selville, kenen se tikari oikeasti alunperin oli? En nimittään enää muista.

Tykkäsin Aryan ja Briannen taistelukohtauksesta ja sen että Sansa näki sen. Siinä oli kyllä hieno koreografia, pisteet siitä. Siinä vaiheessa Sansa taisi tajuta, että se Aryan tappolista oli ihan oikea eikä mitään vitsiä. Aikookohan Arya paljastaa, että se tappo kaikki Freyt :D Olis mielenkiintosta nähdä muiden reaktiot siihen. Muutenkin odotan tarinahetkeä, jossa jokainen paljastaa mitä on tapahtunut ja muiden reaktiot niihin, vaikka jotenkin en usko, että se tulee tapahtumaan kunnolla, kun juonellisesti on meneillään koko ajan niin paljon. Ja tietysti Arya+Jon kohtaaminen! Milloin???????? Jotenkin tuntuu, että kun Jon oppii kuka Arya nykään on, se on aikamoinen shokki sille.

Sitten tuo lopun taistelukohtaus! Alkoikin Cersein ylivoima ärsyttää. Ennen kun aloin jaksoa kattomaan niin vähän harmitti, kun tiesin tämän jakson kestävän vain 50min, mutta kun lopun näin, tajuan miksi niin tehtiin. Tuo cliffhanger nimittäin oli aikas hyvä, sai mut tuijottamaan sitä pimentyvää ruutua jonkin minuutin ajan kun kävin läpi päässäni mitä seuraavaksi voisi tapahtua. Oon aikalailla samaa mieltä Arte kaikessa mitä sanoit, mäkin haluan Jamie+Tyrion kohtaamisen. Ois kiva saada tietää mitä Jamie mahtaa tuumia veljestään nyt, kun hän sai tietää, ettei tämä tappanut Joffreytä. Tosin kyllähän Tyrion silti Tywinin tappoi, mutta näistä kahdesta ehkä pienempi paha Jamien mielessä. En ajatellutkaan, että Jamie kuolisi tällä tavalla, se tuntuu jotenkin ihan liian merkityksetön kuolema näin tärkeälle hahmolle. Tai no onhan se aika sankarillista kaiketi, mutta odotin, että Jamie joko selviää hengissä ja tappaa Cersein tai sitten kuolee Cersein kanssa. No, onhan vielä mahdollisuus, että joku sukeltaa sen sieltä pohjamudista. Tavallaan haluaisin myös, että Jamie jää Danyn vangiksi, olisi kiva nähdä näiden kahden hahmon kohtaaminen. Oliko tuo Jamien pelastaja muuten Bronn? En nähnyt kovin selvästi.

Olin ihan fiiliksissä kun Bronn vihdoin otettiin mukaan, taidettiin häntä viime jaksossa näyttää parin sekuntin verran, mutta odottelinkin jo innolla milloin häntä näytetään kun en edes muistanut mitä hänelle kävi viime kaudella :D Tavallaan haluaisin, että Bronn/Tyrion bromance saataisiin taas aluille, mutta nyt se näyttää vähän epätodennäköiseltä kun Bronn tosiaan ampui Drogonia.

Olin kyllä ihan kauhuissani tuosta lohikäärmeentappoaseesta että eikai se voi tappaa lohikäärmeitä!! Mutta tavallaan oli järkevää ja juonellisesti hyvä näyttää, että on jokin keino, millä lohikäärmeetkin voidaan päihittää. Mutta siis, osasin odottaa että se osuisi, mutta onneksi ei tosiaan käynyt tuon pahemmin. 

Mulla vaan häiritsee se, että maantieteellisesti miten nämä tyypit ehtivät matkustaa toiselle puolelle maata hetkessä??? Eihän kukaan tiedä Westerosin  (http://nerdist.com/wp-content/uploads/2015/05/GameOfThronesMap-050715.jpg)mittakaavaa, mutta kun vieläkin häiritsee se, että King's Landingistä Winterfelliin meni 1. kaudella Robertilla joukkoineen joku kuukausi ja sitten Dragonstonesta Highgardeniin tai jonnekin sinne lähistöille missä tuo taistelu sitten pidettiin niin se on ehkä puolet siitä matkasta, joten kaipa siinä pitäisi mennä joku 2 viikkoa vähintään??? Sanotaan nyt että koska Robert+porukoilla oli paljon tavaraa ja ne halus matkustaa ylellisesti niin ehkä Danyn joukot vois matkustaa ton ajan puolessa eli yhessä viikossa, mutta silti se on yks viikko, eikä mikään yks päivä. Lisäksi ei näyttänyt että Danyn joukoilla olis ollut mitään tavaroita mukana, kai nekin ois tarvinnut ruokaa yms matkalleen. Tai ehkä ne jätti tavaransa fiksusti kauemmas. Mutta sitten herää kysymys mistä ne tiesi tarkalleen, missä Jamien joukot on??? Ehkä tää on tyhmä asia olla ärsyyntynyt, mutta olen kuiteskin :D

Mä uskon, että Dany taipuu vasta siinä vaiheessa, kun oppii, että Jon onki Targaryen, kosks sitten siinä olis järkeä, että Westerosilla ois kaks hallitsijaa. En usko, että Jonilla on halua rautavaltaistuimelle, ja ehkä Dany siinä vaiheessa ajattelee että pienempi paha antaa Jonin pitää pohjoinen.

Mäkin olin vähän pettynyt, siitä että Jon+Theon kohtaaminen oli vähän laimea. En tiedä suhtautuuko Danykaan Theoniin mitenkään kovin hyvin, koska eihän tästä ole mitään hyötyä Danylle enää, kun jäljellä on vain kourallinen miehiä.


//jahkailin tässä niin kauan muuta tehden, että LillaMyy ehti väliin :D
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Sarveiskalvo - 07.08.2017 16:08:01
S07E04
Spoiler: näytä
Huh mikä jakso, varsinkin loppu!

Mä olen varmaan ainoa ihminen, joka yhä edelleen tykkää Littlefingeristä. :D Tajuan kyllä miksi sitä inhotaan, mutta mulla on vaan hirmu suuri heikko kohta älykkäisiin, karismaattisiin hahmoihin, ja sen takia aina kuitenkin hykertelen kun Littlefinger jossain taas juonii. En mäkään halua sen missään nimessä häiritsevän Starkien välejä, mutta kuitenkin hahmona se on mun mielestä hirmu mielenkiintoinen.

Arya on ihana, ja mahtavaa, että likka pääsi sisaruksiensa luokse! Mäkin odotan kyllä innolla Aryan ja Jonin kohtaamista, mutta sen lisäks mä toivoisin Aryan ja Houndin tapaavan piakkoin. Houndista tuli yksi mun suosikkihahmoista sen ja Aryan yhteisen seikkailun aikana, ja nyt haluaisin nähdä ne taas yhdessä.  ;D

Komppaan aiempia: Cersein ylivoimaan alkoi mennä hermot, joten lopun taistelukohtaus oli enemmän kuin tervetullut! Sinällään joo mä en kauheasti jaksa katsella ylipitkiä taisteluita, mutta jotain säpinää aloin jo kaivata. Mä en millään halua uskoa Jaimen kuolleen tässä tilanteessa, vaikka HBO:n sarjoissa ei tietenkään voi ikinä luottaa mihinkään. Mutta jotenkin kuolema tässä kohti tuntuisi hirmu turhalta - Jaime ja Tyrion eivät ehtineet tavata, Jaime ei ehtinyt kertoa Cerseille totuutta Joffreyn kuolemasta... Ja jos Jaime olisikin kuollut, niin olisi nyt sitten palanut poroksi, eikä kuollut pelastusyrityksen seurauksena! :D

Mä pidin jostain syystä muuten hirmuisesti siitä, miten Tyrion huolehti Jaimesta ja haukkui sitä idiootiksi, kun se ei paennut paikalta. Vaikka Tyrion miten taistelee Cerseitä vastaan, kyllä se ainakin Jaimesta välittää.
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Tuittu - 08.08.2017 00:01:44
Spoiler: näytä

O__________________________________________O MIKÄ JAKSO!!!!!!!!!!!!!!
Tämän perusteella odotin jaksoa kauhulla ja noh, pahin saattoikin tapahtua, tai sitten ei... ???

Siis oikeasti, WOW! kiteyttää ehkä aika hyvin mun ajatukseni tuosta! VIHDOINKIN Lannistereilla on jotain takaiskuja, koska ei niilläkään nyt voi kaikki koko aikaa mennä ihan ruusuisesti.
No niillähän meni kaikki ihan surkeasti koko ajan, paitsi viime jaksossa :D Sen perusteella arvasinkin, että tässä jaksossa on Daeneryksen vuoro iskeä, ja siksi pelkäsin katsoa. Vaikka siis tykkään kyllä Daeneryksestakin, enkä toivo että se häviää :D Ja Jonistakin tykkään. En osaa päättää kenen puolella olisin, vaan toivon ettei kukaan häviäisi ;D

odotin, että Jamie joko selviää hengissä ja tappaa Cersein tai sitten kuolee Cersein kanssa.
Sama. Olin aika varma, ettei Jaime kuole, vaikka toisaalta tilanne näytti koko ajan tosi huonolta sen kannalta, kun se ei yrittänytkään paeta tai mitään. Nyt minusta loppu näytti kyllä siltä, että se kuoli. Lopputekstitkin oli sellaiset kuolematunnelmaiset. Tietty se voi olla vain hämäystä, ja toivottavasti onkin. Ja olisihan se tosiaan tyhmää, että se kuolisi siihen että se tavallaan pelastettiin ??? Sitä paitsi miksi muutenkaan kukaan ei kiskoisi sitä sieltä ylös? Ja kyllä se oli selvästi Bronn, ainakin minun mielestäni, tai ainakin mieheni mielestä, jolla on meistä kahdesta enemmän silmät auki kamalissa kohtauksissa :D

Mulla vaan häiritsee se, että maantieteellisesti miten nämä tyypit ehtivät matkustaa toiselle puolelle maata hetkessä???
Siis minun käsittääkseni Jaime joukkoineen oli jo aika lähellä Kuninkaansatamaa, eli ei niiden Daeneryksen joukkojen tarvinnut kovin pitkälle mennä. Enemmän minua tässä hämmensi se, että Daeneryksen lähtöä ei mitenkään näytetty. Tietty se oli varmaan sen takia, että se olisi sitten katsojalle yllätys kun se sinne hyökkää, mutta kuitenkin se oli minusta vähän outoa, että se oli yhtäkkiä vain häipynyt sieltä Dragonstonelta. Ehkä Daeneryksen porukoilla oli tiedossa, mistä Jaimen porukat on menossa ja mihin, joten ne tiesi ainakin mitä tietä ne on menossa. Lohikäärmeen selässähän voi myös vähän lentää katsomassa... :D

Noh, jos se Jaimesta sitten, ei kun odottelemaan viikon verran :-\ Jaime/Cerseitä ei tässä oikein nähty, mutta onhan Jaime yksinkin ihana. En kyllä kestä jos loput jaksot pitää pärjätä ilman sitä. Vaikka toki Jaimen ja Cersein kuolemaa olen tälle kaudelle aavistellutkin.Jonista taas, viimeksihän juuri mietin, että Daenerys pitäisi saada jollain vakuutettua, niin eikös sitten löytynyt piirrustukset, jotka vakuutti :D Eli nyt molemmat on periaatteessa samaa mieltä, pitäisi vain saada arvovaltakiista ratkaistua.

Mä uskon, että Dany taipuu vasta siinä vaiheessa, kun oppii, että Jon onki Targaryen, kosks sitten siinä olis järkeä, että Westerosilla ois kaks hallitsijaa. En usko, että Jonilla on halua rautavaltaistuimelle, ja ehkä Dany siinä vaiheessa ajattelee että pienempi paha antaa Jonin pitää pohjoinen.
Tämä voisi tosiaan ratkaista, mutta miten Jon ja Daenerys saavat sen selville, kun Branilla ei ole aikomustakaan lähettää mitään tietoa asiasta, ja Jon taas ei ole lähdössä takaisin, ennen kuin kiista on selvinnyt. Voisivatko he saada tiedon jostain muualta? Vai jopa kehittää jonkun romanssin, joka sitten aiheuttaisi sekaannusta, kun sukulaisuus ilmenee...
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Tuittu - 15.08.2017 00:00:08
Hei, mitä, miksei kukaan ole tullut puhumaan tänne uudesta jaksosta?? Teen kyllä uuden viestin tälle jaksolle, vaikka edellinenkin on minun.

Spoiler: näytä

En edes tiedä mitä sanoa. Jakso oli aivan mahtava, en oikein välitä taistelukohtauksista, niin tarinan eteneminen muilla tavoin sopii minulle.

No siis, tärkeimpänä tietty, huh Jaime on hengissä! Entistä ehompana, tai ainakin yhtä hyvänä kuin ennenkin! :D Jaime on paras.

En ole taas kauden alkamisen jälkeen pystynyt ajattelemaan juuri muuta kuin Jaime/Cerseitä, paitsi nyt viikonloppuna eräiden omaan elämään liittyvien juttujen takia tuli siihen päälle vauvakuume, niin mitä tapahtuu jaksossa? Yhdistetäänpä nämä! :o Meinasin hyperventiloida koko jakson sen jälkeen. Joo, tiedän, Jaime+Cersei+vauvasta ei millään todennäköisyydellä tule mitään idyllistä vauvaperhettä, pikemminkin kaikki kuolee ennen kuin vauva edes syntyy, mutta en silti voi estää sydämiä leijailemasta silmissäni...

Ja sitten Jonin vanhempien avioliitto paljastui, mutta mitenköhän tiedot saadaan yhdistettyä, kun ei Sam edes kuunnellut ??? No jos ne lähti pohjoiseen, ja Gilly pidetään mukana keskusteluissa, niin se voi vielä selvitä. Tai tietenkin se selviää aikanaan, katsojien annetaan vaan odottaa ja odottaa :D

Gendryn löytyminen oli kyllä hauskaa, juuri kun mieheni sanoi "ei se näköjään soudakaan enää", Davos sanoi "luulin että soutaisit vieläkin"  :D Gendry oli ihanasti heti valmiina lähtöön!

Pikkusormen juonetkin etenee. Mikähän lie valelappu oli se, minkä Arya löysi?

No, kiva kuitenkin että ketään ei olla tappamassa, vaan suunnitellaan pikemminkin aselepoa. Jaime + Cersei + Daenerys + Jon on nimittäin kaikki sellaisia, joiden toivoisin pysyvän hengissä.
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Odo - 15.08.2017 10:02:35
Minäkin tulen nyt viimein höpisemään, vaikka vähän jäi viestin kirjoittaminen aiemmin.

Spoiler: näytä
Pari juttua tuosta Tuitun viestistä, joista olisin kyllä tullut puhumaan muutenkin. Cersein raskaus oli minusta aika jees,
 saa nähdä kuoleeko lapsi ennen Cersein kuolemaa vai ei. Ennustuksen mukaanhan Cersei saa kolme lasta, joten todennköisesti lapsi ei tule syntymään elävänä. Eniten mua kyllä ihmetetyttää, miten Cersei aikoo puhua julkisesti siitä, että vauva olisi Jaimen. Ylipäätään noiden kahden suhde oli yksi syy, miksi sotaa ylipäätään käytiin. Sitä paitsi, Cersei hallitsee tällä hetkellä, koska on Robert Baratheonin perillisten, Joffrey ja Tommen Baratheonin, äiti. Jos koko äpäräkuvio selviää Cerseillä ei ole minkäänlaista oikeutta kruunuun ja se on hallitsemansa maan maanpetturi. :D Tietysti voihan sitä olla kuningatar ilman oikeutta kruunuunkin, koska onhan Jonkin Pohjoisen kuningas ilman, että sillä olisi oikeutta kruunuun (paitsi nyt).

Minusta muuten Jonin selviäminen tuolleen sivulauseessa Targaryeniksi, eikä vain äpäräksi oli todella hyvä. Neilikka sanoo kyllä fiksuja juttuja, mutta Sam ei vaan kuuntele. :D Toisaalta eihän Samilla ollut aavistustakaan siitä, että asialla voisi olla tekemistä Jonin kanssa, joten miksipä sitä kiinnostaisi avioliiton mitätöinnit. Mutta kuten sanoin niin Jonilla on nyt oikeus kruunuun Rhaegarin perillisenä. Danyn paasaukset siitä, miten hänelle kuuluisi valtaistuin menee nyt kyllä metsään.

Mitä tulee Pikkusormeen ja Aryaan, niin toivon, ettei Arya mennyt Pikkusormen ansaan ihan noin helposti. Sen varjostaminenkin kasvottomaksi oli aivan onneton suoritus. :D Aryan pitäisi olla fiksu ja taitava, mutta ei tuo nyt siltä vaikuttanut ellei se huijaa sitten Pikkusormea, joka koettaa huijata sitä, tai jotain. Mutta siitä lapun sisällöstä; kaveri sanoi pausettaneensa ja lukeneen,
 että se on se Sansan kirje, jonka se kirjoitti Cersein käskystä joskus ykköskaudella, että Pohjoinen polvistuu kuningas Joffreyn edessä, tms. Kai sillä on tarkoitus saada Aryan ja Sansan välillä eripuraa, koska Aryan on vaikea ymmärtää, miksi Sansa on koskaan kirjoittanut tuollaista. Mutta luulisi jopa Aryan huomanneen, että Sansa on kasvanut.

Gendry oli kyllä ihana. :D Toivottavasti pääsee Talvivaaraan ja kohtaa Aryan. Hauskaa, ettei ne tiedä kumpikaan, että tuleevat ehkä törmäämään. Nyt kun homma lähestyy loppuaan niin alkaa tulemaan näitä kohtaamisiakin, kuten Jaime ja Tyrion. Olisin toivonut vähän enemmän siltä kohtaukselta, mutta kaikkea ei voi saada. Jäin kyllä arpomaan, mitä Cersei juonii, kun suostuu aselepoon niin helposti (vaikka se kyllä on sen ainut toivo ylipäätään) ja aikooko se pettää sopimuksen heti ensikättelyssä. Todennäköisesti. Se odottaa palkka-armeijan tulemista ja pistää rytisemään tai muuta vastaavaa.

Nyt lyö kyllä ihan tyhjää, mitä kaikkea mun jaksosta piti sanoa. :D Jon ja Drogon oli kyllä ihana, siitä kohtauksesta tykkäsin.
 Lopussa nautin siitä, että Hurtta tuli taas mukaan, mutta en osaa sanoa, onko tuossa yhtään minkäänlaista loogista järkeä,
 että Hurtta, Thoros ja en ikinä muista sen yhden nimeä, olisivat koettaneet päästä Muurin pohjoispuolelle. :D

Olihan tämä jakso rauhallinen, mutta varsin kiva. Erityistä plussaa Aryan ja Sansan välisestä keskustelusta ja siitä, että Sansa haluaa miehet puolelleen ja Pikkusormi vaikuttaisi puhuvan pohjoisten miesten joukossa siitä, että Sansan pitäisi johtaa niitä tai ainakin jotain sen suuntaista. Veikkaisin ainakin.
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Rutto - 21.08.2017 20:33:44
Siis en ole tätä GoT-teorisointia sillai jaksanut kauheasti kun katson sarjaa lähinnä aivojennollausmielessä, mutta ei jeesus kun oli typerä jakso. :D Tällä kaudella on minusta ollut koko ajan ilmassa sellainen kiireen tuntu,

Spoiler: näytä
joka jaksossa pitää jonkun suvun päättyä, jonkun liittoutua ja joidenkin tapella, ja paikasta toiseen siirrytään sillai sormia napsauttamalla. Kaikki suosikkihahmot tuntuvat pelastuvan kuin ihmeen kaupalla, varmaan Olennakin jonka kuolinkohtauksesta tykkäsin hirveästi kohta pompahtaa henkiin. Ihan huvitti, kun siellä Muurin takana ne odottelivat lohikäärmeiden saapumista samaan tyyliin kuin odottaisi asuinkumppanin hakevan ruokakaupasta kahvimaitoa. :P Aika nopeasti sai Gendry juosta, korppi lepattaa ja lohikäärme lennähdellä...

Kaiken huippu oli kyllä tämä white walker -lohikäärme. :P Voin jo kuvitella jonkun huikaisevan lopputaistelun jossa nämä toisilleen vastakkaiset lohikäärmeet sylkevät sinistä ja punaista tulta päälleen niin kuin Veljeni Leijonamielen lopussa. Toivottavasti olen väärässä, mutta jotenkin turhauttavaksi tämä on nyt mennyt. :D
 
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Tuittu - 22.08.2017 09:48:56
Joo olisi saanut vaan olla ne 10 jaksoa tälläkin kaudella, niin ei olisi tarvinnut pitää niin kiirettä.

Spoiler: näytä

Kaikki suosikkihahmot tuntuvat pelastuvan kuin ihmeen kaupalla, varmaan Olennakin jonka kuolinkohtauksesta tykkäsin hirveästi kohta pompahtaa henkiin.
Olennan en usko palaavan, mutta kieltämättä Jonin pelastuminen oli hieman epäuskottavaa. Sieltä aivan jäätävästä vedestä vaan noustaan ylös kuolleiden keskelle ja jatketaan ::) Toisaalta en jaksa enää välittää näistä epäuskottavuuksista, kun niitä on niin paljon. Satuahan se onkin ;) Ilmeisesti ne haluaa pelotella katsojia, että lempihahmot kuolisi, mutta eivät kuitenkaan viitsi oikeasti niitä tappaa ;D Olisi kyllä aika kohauttava lopetus kaudelle, jos seuraavassa jaksossa joku päähahmo kuolisikin... Toisaalta se olisi kyllä tyhmää, juonet on niin kesken.

Ihan huvitti, kun siellä Muurin takana ne odottelivat lohikäärmeiden saapumista samaan tyyliin kuin odottaisi asuinkumppanin hakevan ruokakaupasta kahvimaitoa. :P Aika nopeasti sai Gendry juosta, korppi lepattaa ja lohikäärme lennähdellä...
Ja tämä kyllä, mutta eikös ne kuitenkin yön yli siellä odottaneet? Minusta siinä on ihan ok:sti aikaa, varsinkin kun lentäminen on varmaan aika nopeaa. Ihme kyllä, ettei ne kuolleet tai white walkerit keksineet tehdä mitään sinä aikana...


Ainiin ja o-ou, Brienne menossa Jaimen luo...  :-\
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: flawless - 22.08.2017 11:54:27
Joo, tuo kiireen tuntu häiritsee muakin. Tapahtumissa kiirehditään, jokaisessa jaksossa tapahtuu ihan kauheasti kaikkea ja ajassa hypitään ihan hirveästi. Kokonaisuudessaan tämä kausi on ollut musta koko sarjan huonoin. Se on kiireinen ja levoton, ja liikaa yritetään pakata liian pieneen tilaan. Lisäksi mua harmittaa kuinka kauas ollaan etäännytty siitä alkuperäisestä tyylistä, siitä valtaistuinpelistä. Aikaisemmin pointtina oli juonitteku ja politiikka ja sukujen välinen mittelö, nyt ollaan menty aivan liikaa tuollaiseen fantasialiibalaabaan. On lohikäärmeitä ja white walkerseja ja kuolleita ja kaikenlaista, ja siihen keskitytään lähes täysin. Ei enää siihen peliin. Tuntuu että peliä on enää vaan pieni osa ja suurin osa tuota fantasialätinää. Meh. Viimeisin jakso oli musta koko kauden pohjanoteeraus, todella ennalta-arvattavia juonenkäänteitä (etenkin se lopun "iso ja dramaattinen juttu" oli todella ennalta-arvattava, koska spoiler totta kai pitää tasata vähän puntteja tai white walkersit on ihan liian helposti kukistettu eikä kunnon uhka lainkaan.

Spoiler: näytä

Eniten mua ärsyttää uudella kaudella Arya. Se on ollut siisti ja badass hahmo jo pitkään ja yhtäkkiä kotiin päästyään muuttuukin taas siksi samaksi inhoa huokuvaksi pikkutytöksi. Eniten mua ärsyttää Aryan suhtautuminen Sansaan, kun se vaan olettaa tietävänsä kaikesta kaiken vaikka todellisuus on se, ettei Arya tiedä lainkaan mitä kaikkea Sansa on joutunut kokemaan ja miten se häntä on muuttanut. Etenkin siitä kohtauksesta, jossa Sansa ja Arya puhuivat siitä kuinka lordeista osa haluaa johtajaksi mieluummin Sansan kuin Jonin, tulee ilmi todella selkeästi se, että Sansa ymmärtää peliä ja sitä miten asiat toimii oikeassa elämässä ja Arya taas ei ymmärrä sitä lainkaan. Arya tuntuu raivostuttavan koppavalta ja vihamieliseltä, ja musta uudella kaudella on tullut selväksi se, että Aryan taistelutaidot on kehittynyt muttei niinkään ajattelutaidot, kaikilta osin. Mä toisaalta ymmärrän Aryan reaktion, mutta toisaalta olisin toivonut että se olisi sarjan aikana kasvanut pois niistä ekan kauden "sisko on tyhmä, kiusataan sitä" -jutuista. Mutta eipä kai.
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: LillaMyy - 22.08.2017 19:38:42
Spoiler: näytä
Lainaus käyttäjältä: Tuittu
Joo, tiedän, Jaime+Cersei+vauvasta ei millään todennäköisyydellä tule mitään idyllistä vauvaperhettä, pikemminkin kaikki kuolee ennen kuin vauva edes syntyy, mutta en silti voi estää sydämiä leijailemasta silmissäni...
Odokin sanoi tästä jo, mutta tosiaan tuo vauva mitä todennäköisimmin ei tule syntymään joko ollenkaan tai ainakaan elävänä, koska siinä ennustuksessa sanottiin, että Cersei saa kolme lasta: Joffreyn, Myrcellan ja Tommenin. Tässä muuten tuli yhtäkkiä mieleen ekalta kaudelta kohtaus, kun Cersei käy Branin vuoteen vierellä ja kertoo Catelynille hänen menettäneen esikoisensa kuumeeseen. Tätäkään ei ilmeisesti ole laskettu noihin kolmeen lapseen ennustuksessa, joten kenties on mahdollista, että tämäkin lapsi syntyy, mutta kuolee ensimmäisen vuotensa aikana tms.? Mutta, tuskin ainakaan tämä lapsukainen tulee elämään kovin vanhaksi tuon ennustuksen takia. (Eikä Cersein lapset nyt muutenkaan ole kovin vanhoiksi eläneet...) Odolla on myös pointti tuossa, että jos Cersei julkisesti ilmoittaa lapsen isäksi Jaimen, voi hyvin käydä niin, että sitten tulee virallisesti esille myös se, että Jaime on Cersein muidenkin lasten isä, jolloin Cersei voidaan erittäin helposti sysätä syrjään valtaistuimelta. Luulisi hänen olevan nyt sentään vähän fiksumpi, ettei lähtisi tällä tavalla ajamaan itseään alas vallasta, kun on kerran viimeinkin päässyt sinne.

Lainaus käyttäjältä: Odo
Mutta kuten sanoin niin Jonilla on nyt oikeus kruunuun Rhaegarin perillisenä.
Muistaako kukaan, sanottiinko siinä jaksossa, että tuliko siitä avioliiton mitätöinnistä mitään? Koska jos sitä aiempaa avioliittoa EI mitätöity, ei sen pelkkä suunnittelu muuta mitään. Itse ainakin muistelisin niin, että Gilly sanoi Rhaegarin vain hakeneen avioliiton mitätöintiä, mutta en muista, sanottiinko siinä mitään sen onnistumisesta. Voi siis ihan hyvin olla niinkin, että Jon on edelleen äpärä, nyt vaan Rhaegarin ja Lyannan, eikä Nedin ja jonkun. Unohtakaa tuo, koska GoT-wikian mukaan ""Prince Ragger" had his marriage annulled by Maynard so that he could remarry at a secret ceremony in Dorne." joten kyllä, Odo oli oikeassa, Jonilla ON nyt oikeus kruunuun Rhaegarin perillisenä. :D Pitäisi vissiin tarkistella nämä asiat, ENNEN KUIN höpötän täällä. :D

Lainaus käyttäjältä: Tuittu
mutta kieltämättä Jonin pelastuminen oli hieman epäuskottavaa. Sieltä aivan jäätävästä vedestä vaan noustaan ylös kuolleiden keskelle ja jatketaan
Myönnän auliisti, että tuossa on aika paljonkin epäuskottavuutta, koska Jonin olisi kaiken järjen mukaan pitänyt jäätyä kuoliaaksi viimeistään noustessaan sieltä järvestä(?), ellei jo veteen joutuessaan. Thoroskinhan jäätyi kuoliaaksi, niin miten vitussa Jon sitten siitä selvisi... Mutta, toisaalta sitten taas musta tuntuu, että tässä vaiheessa sarjan tekijät haluavat vain pitää nämä kaikki suosikit elossa edes sinne kasikauden alkuun saakka, koska sinne asti on pakko molemmilla puolilla olla vielä hahmoja, joiden voittoa/häviötä ihmiset voi toivoa. Mutta jos tämä teoria pitää paikkansa, toivoisin kyllä, että sitten vältettäisiin tällaisia ihmepelastuksia, koska tuo nyt vaan oli jo naurettava tapaus. (Toki, mun mielestä sekin hipoi jo epäuskottavuutta, että Jaime nousi sieltä joesta(?) niiden super-painavien varusteidensa kanssa...)

Ajasta minäkin usein inisen, koska tässä sarjassa tuntuu, ettei sitä oikeasti huomaa, että se kuluu mihinkään. Kaikki vaan tapahtuu yhtäkkiä tosi nopeasti ja sitten jälkikäteen huomaa, että kyllä siinä sitten vissiin menikin vähän kauemmin. Nämä sankarit kuitenkin odottelivat tosiaan yön yli siellä Muurin toisella puolella ja sen yön aikana Thoros jäätyi kuoliaaksi. Tämäkin on kuitenkin asia, mikä piti lukea rivien välistä, kun siellä pimeni vähän enemmän välissä ja muuta tällaista. Välillä kaipaisi vähän selvempiä vihjeitä siitä, että "hei, nyt aikaa kuluu niin ja niin paljon", ettei tarvitsisi koko ajan inistä, kuinka kaikki tapahtuu sormia näpäyttämällä.

Lainaus käyttäjältä: flawless
Eniten mua ärsyttää Aryan suhtautuminen Sansaan, kun se vaan olettaa tietävänsä kaikesta kaiken vaikka todellisuus on se, ettei Arya tiedä lainkaan mitä kaikkea Sansa on joutunut kokemaan ja miten se häntä on muuttanut. Etenkin siitä kohtauksesta, jossa Sansa ja Arya puhuivat siitä kuinka lordeista osa haluaa johtajaksi mieluummin Sansan kuin Jonin, tulee ilmi todella selkeästi se, että Sansa ymmärtää peliä ja sitä miten asiat toimii oikeassa elämässä ja Arya taas ei ymmärrä sitä lainkaan.
Aryasta on kyllä taantunut ehkä takaisin jonkun verran, mutta osa selitystä on varmastikin juuri siinä, että hän ei tiedä, mitä Sansa on joutunut käymään läpi. Pahahan sitä on olla siskon puolella samalla tavalla, kun tietää vain osan tarinasta. Arya ei myöskään ole tainnut koskaan edes haluta osata pelata, kun taas Sansa on kasvanut huomaamaan, että ainoa tapa selvitä hengissä Westerosissa korkea-arvoisena ladyna on pelaamalla mukana paremmin kuin muut. Arya on enemmänkin vain halunnut kulkea sitä omaa tietään, tehdä asiat omalla tavallaan, eikä hän taida ymmärtää sitä, että joku haluaisi tehdä asiat "niin kuin on aiemminkin tehty" tms. Mutta, ymmärrän kyllä kritiikkisi, olen itsekin alkanut jo kyllästyä Aryan asenteeseen... Kauden alussa olin ihan innoissani hänestä, mutta nyt tuntuu aivan siltä kuin mitään ei olisi ikinä tapahtunut ja Arya on taas samanlainen kuin ekalla kaudella, ainoastaan ikää ja pari hassua taitoa rikkaampana... >:

Kaikista eniten kyllä sarjassa ärsyttää se, että jaksojen määrää vähennettiin. Pelkäsin jo valmiiksi, että se aiheuttaa kamalia vaikeuksia jaksojen jäsennykselle ja juuri niin on nyt käynytkin. Koko juttu alkaa vaan olla ihan juosten kustu, koska nyt pitää mahduttaa niin älyttömän paljon kaikkea yhteen jaksoon, ettei mihinkään voida keskittyä tarpeeksi paljon, että siitä saataisiin kaikki potentiaali irti. Hirvittää jo valmiiksi, että millainen rysähdys tuo kauden viimeinen jakso tulee sitten olemaan, kun aiemmillakin kausilla on vikassa jaksossa yleensä ollut ihan älytön määrä tavaraa. Vaikka sen vissiin pitäisikin olla vähän tavallista pidempi, mutta kyllä siitä silti varmaan tule aika älyttömän tuhti paketti.
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Tuittu - 22.08.2017 20:16:14
Spoiler: näytä

Odokin sanoi tästä jo, mutta tosiaan tuo vauva mitä todennäköisimmin ei tule syntymään joko ollenkaan tai ainakaan elävänä, koska siinä ennustuksessa sanottiin, että Cersei saa kolme lasta: Joffreyn, Myrcellan ja Tommenin. Tässä muuten tuli yhtäkkiä mieleen ekalta kaudelta kohtaus, kun Cersei käy Branin vuoteen vierellä ja kertoo Catelynille hänen menettäneen esikoisensa kuumeeseen. Tätäkään ei ilmeisesti ole laskettu noihin kolmeen lapseen ennustuksessa, joten kenties on mahdollista, että tämäkin lapsi syntyy, mutta kuolee ensimmäisen vuotensa aikana tms.? Mutta, tuskin ainakaan tämä lapsukainen tulee elämään kovin vanhaksi tuon ennustuksen takia. (Eikä Cersein lapset nyt muutenkaan ole kovin vanhoiksi eläneet...)
Joo ja pidän aika epätodennäköisenä, että Cersei itsekään elää kovin pitkään :D Muistan kyllä tuon ennustuksen (valitettavasti ;)). Onhan tietty mahdollista, että ennustukset ei jostain syystä toteudukaan, mutta tämä ennustus varmaan kyllä toteutuu.

Odolla on myös pointti tuossa, että jos Cersei julkisesti ilmoittaa lapsen isäksi Jaimen, voi hyvin käydä niin, että sitten tulee virallisesti esille myös se, että Jaime on Cersein muidenkin lasten isä, jolloin Cersei voidaan erittäin helposti sysätä syrjään valtaistuimelta. Luulisi hänen olevan nyt sentään vähän fiksumpi, ettei lähtisi tällä tavalla ajamaan itseään alas vallasta, kun on kerran viimeinkin päässyt sinne.
Eikös se aika selväksi ole tullut jo kaikille muutenkin? Wikissäkin lukee jo kakkoskauden kohdalla "King Stannis Baratheon has made Joffrey's parentage public, by sending letters to all the lords throughout the kingdom, exposing Jaime's incest with Cersei." ja Jaime ja Cersei on itsekin myöntäneet sitä vaikka ja kenelle... Toki eivät virallisesti ilmoittaneet, että aiemmat lapset olisi Jaimen, mutta ei heidän sitä tarvitse tehdä uudenkaan lapsen myötä. Kaikki epäilee joka tapauksessa, mutta eihän sitä varsinaisesti voi todistaa, joten jos eivät virallisesti ilmoita, niin eipä sille paljon mitään voi. Muutenkaan siellä ei taida olla enää paljonkaan väliä, kenellä on oikeus valtaistuimeen, vaan sillä kuka saa muut yrittäjät hengiltä... No joka tapauksessa minusta Jaime + Cersei on niin suloisia kun ne haluaisi vihdoin olla avoimesti yhdessä eikä aina vain salailla yms. Joten ihan ymmärrettävää, että kun on vihdoin päässyt valta-asemaan, niin haluaa käyttää sen hyväkseen niin.

Arya on tosiaan aika lapsellinen, mutta minusta se sopii ihan hyvin. Eihän se kovin vanha vielä olekaan, eikä tosiaan tiedä mitään Sansan kokemuksista. Ihan normaalia siinä tilanteessa ajatella, että itse on kokenut enemmän kovia.
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Crys - 22.08.2017 20:17:25
7x6 spoilausta
Spoiler: näytä
Joo, kiirehdintäähän tosiaan on, komppailen flawlessia, että se itse valtaistuinpelityyppinen juoniskelu on jäänyt vähemmälle ja koko ajan vain räiskitään tässä kaudessa. No, vähän Littlefinger yrittää vielä, mutta senkin suunnitelmat on kyllä tuomittuo kuolemaan. Ja seuraava jakso on jo finaali. Ihan tyhmää. Mutta se pitää sanoa, että odotan kyllä Danyn, Jonin ja Cercein tapaamista :D Siitä voi kyllä syntyä jotain aika mahtia.

Yhyy RIP Viserion, olin ihan kauhuissani pelkästään siitä periaatesyystä koska ei lohikäärmeitä. voi. tappaa. Mutta joo juonellisesti hyvä veto, antaa todellakin lisämaustetta sitten siihen viimeseen taistoon white walkerseja vastaan. muttakun ei. Ei ole reilua >:(

Miksi alan vihata kaikkia ennen lempihahmojani? Dany vaikuttaa kovin kylmältä tässä uudessa kaudessa (vaikka no, lohikäärmeen menetys kyllä liikutti vähäsen) ja komppailen samaa mitä muut on sanonut Aryasta. Mun mielestä toi on kyllä tyhmä veto, että Arya ja Sansa nyt jotenkin juonittelee toisiaan vastaan, olisi luullut, että sisarusrakkaudella kaikki hoituu, kun nämä nyt kuitenkin ovat samalla puolella ja vihollisia on paljon. Ei kai sitä nyt kannata ruveta oman siskon kanssa tappelemaan tälläisellä hetkellä?

No saatiin vähän Dany/Jon romanssia. Hmm, en oikein tiedä miten tähän pitäisi suhtautua. Luulin tykänneeni ajatuksesta näistä kahdesta yhdessä mutta nyt oon vaan sillee meh. No, kuitenkin jos nämä kaksi päätyvät yhteen, se on järkevä ratkaisu, mutta ehkä silti shippaan Jonia enemmän Sansalle :D

Lainaus käyttäjältä: Tuittu
mutta kieltämättä Jonin pelastuminen oli hieman epäuskottavaa. Sieltä aivan jäätävästä vedestä vaan noustaan ylös kuolleiden keskelle ja jatketaan
No jep. Ihme supersankari tämä Jon, kaikkialta se selviytyy. Lisäksi se että Uncle Benjin vaan laukkasi sinne viime hetkellä??? tai siis ihme tyyppi tämä Uncle Benjin, se jotenkin asustelee yksin siellä pohjoisessa vaan sen takia että se kerran parissa kaudessa pääsee pelastamaan jonkun Starkeista (laskettakoon Jon nyt henkisesti Starkiksi). Aikas epäuskottavaa, mutta sellaseksi tää sarja on kausi kaudelta mennyt :)

Lainaus käyttäjältä: Rutto
Ihan huvitti, kun siellä Muurin takana ne odottelivat lohikäärmeiden saapumista samaan tyyliin kuin odottaisi asuinkumppanin hakevan ruokakaupasta kahvimaitoa. :P Aika nopeasti sai Gendry juosta, korppi lepattaa ja lohikäärme lennähdellä...
Niinpä, olen aikaisenkin valittanut tästä epärealisesta ajankäytöstä, mutta näyttää siltä, että tällaisilla realistisilla pikkujutuilla ei ole väliä kirjoittajille kun pitää kaikki saada mahtumaan seitsemään jaksoon :)

Tiesittekö muuten että se taistelukohtaus jäällä oli kokonaan rakennettu? Katselin tämän  (https://www.youtube.com/watch?v=yx9dRL1BCCQ)videon, aika hurjaltahan se vaikuttaa, että ne on rakentanut kokonaisen feikki jäisen järven ihan vaan tota varten. En ihmettele että tämä kausi on vissiin kaikkein kallein :D

Snif Rutto spoilasit mulle Veljeni Leijonamieltä! Jätin sen joskus kesken joku 9v sitten mutta aina on ollut tarkotus tarttua siihen uudestaan :D


//Tuittu ehdit väliin
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Arte - 22.08.2017 20:31:15
Tuun vaan komppaamaan teitä kaikkia 7x6-jaksossa, koska voi juma.

Spoiler: näytä
Lainaus
No saatiin vähän Dany/Jon romanssia. Hmm, en oikein tiedä miten tähän pitäisi suhtautua. Luulin tykänneeni ajatuksesta näistä kahdesta yhdessä mutta nyt oon vaan sillee meh. No, kuitenkin jos nämä kaksi päätyvät yhteen, se on järkevä ratkaisu, mutta ehkä silti shippaan Jonia enemmän Sansalle :D
Melkein oksensin Danyn rakkautta ja tuskaa tihkuville katseille ja Jonin hellille kädenpitelyille. Oon jotenkin päättäväisesti ignoorannut kaikki näiden kahden suhteeseen viittaavat jutut, koska en yhtään kaipaa noita kahta kimppaan ja muutenkin se koko sukulaisuusjuttu on nyt ihan pöljä draama tähän. Oon kans Jon/Sansa-shippari, mutta sitä ei taida tapahtua. ): Varsinkaan tällä aikataululla...

Myöskin pakko mainita Crystedinviestistä tuo Uncle Benjin, koska niinpä, mistä se muka ratsasti pelastamaan Jonia? Argh, hermo menee näihin kaikkiin epäuskottavuuksiin. En aiemmin hetkahtanutkaan lyhemmästä kaudesta, mutta nyt kyllä harmittaa, koska tämä kausi tuntuu ihan kiireessä kokoon kyhätyltä, koko ajan pitää taistella jonkun kanssa ja mihinkään ei ehditä keskittyä. Tyhmää ja myös hämmentävää, koska täähän on ihan kauhean suosittu sarja mutta silti kautta lyhennetään? Varmasti sarjan tekemiseen menee rahaa, mutta luulisi kyllä, että jaksot myös tuottaa niin hyvin että sijoitukset saa takaisin.
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Fairy tale - 23.08.2017 13:10:13
Pitää ottaa itseä niskasta kiinni ja katsoa nuo putkeen viikonloppuna (kun muut katsottavat loppuivatkin jo).
Ongelmani on se, että en saa telkkarittomana ihmisenä mistään käsiini tekstitettyjä versioita, joten joudun
arvatentkin tyytymään tekstittömään. Tulen sitten lukemaan spoilerinne, jotta selviää olenko pysynyt kärryillä.
Englannin kielinen tekstitys toki auttaa jo paljon.

Itselläni on oma toive siitä, miten asiat kehittyisivät, mutta tuskin siinä niin käy *huokaus*.
Lopputuloksena nimittäin Tulen ja Jään (yhteis)laulu eli yhteishallinto olisi aivan helkutin mahtava!
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Tuittu - 23.08.2017 16:30:56
Pitää ottaa itseä niskasta kiinni ja katsoa nuo putkeen viikonloppuna (kun muut katsottavat loppuivatkin jo).
Ongelmani on se, että en saa telkkarittomana ihmisenä mistään käsiini tekstitettyjä versioita, joten joudun
arvatentkin tyytymään tekstittömään. Tulen sitten lukemaan spoilerinne, jotta selviää olenko pysynyt kärryillä.
Englannin kielinen tekstitys toki auttaa jo paljon.
Öh, kyllähän HBO:ta voi tietokoneeltakin katsoa? Ja sinne saa kai ilmaisen kuukaudenkin.

Itselläni on oma toive siitä, miten asiat kehittyisivät, mutta tuskin siinä niin käy *huokaus*.
Lopputuloksena nimittäin Tulen ja Jään (yhteis)laulu eli yhteishallinto olisi aivan helkutin mahtava!
Meinaatko että Night King pääsisi sopuun ihmisten kanssa? Vai että Jon & Dany hallitsisivat yhdessä?
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Fairy tale - 23.08.2017 18:47:33
...Vai että Jon & Dany hallitsisivat yhdessä?

^^
Tuo vaihtoehto olisi kova sana.

Kävin katsomassa nyt ekan jakson seiskasta ja sinne tosiaan sai nuo englanninkieliset tekstit.
Auttaa kummasti ymmärtämään. Töllötys jatkukoon parin seuraavan päivän aikana...
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Röhkö - 27.08.2017 12:34:54
Spoilaan jo HBO:lla nähtyjä seiskakauden jaksoja pohtiessani, mitä vielä tulee tapahtumaan:

Spoiler: näytä
Jäälohikäärme oli mahtava lisä sarjaan, vaikka vähän ärsyttikin, miksei kukaan hoksannut tappaa jäihin pudonnutta lohikäärmettä ennen muutosta. Kaipa kompanialla oli kiire pakoon. Ja se Benjen... huoh ::) Myönnettäköön, luulin pitkään aikoja sitten näytetyn walkerin olleen walker-Benjen.

Veikkaukseni numero 1: Jon ratsastaa jäälohikäärmeellä vielä jossain vaiheessa: onhan Jon myös aiemmin kuollut, mutta lisäksi hänessä on Targaryenin verta. Näin ollen hänellä voisi olla mahkuja kesyttää jäälohikäärme. Olisihan se aika geneeristä, mutta mahtipontista, jos Pohjoisen kuninkaalla (?) olisi jääratsu.

Veikkaukseni numero 2: Jon TAI Daenerys kuolee. Traagiset rakkaustarinat ovat ajattomia. Shippaan heitä ihan täysillä, koska kyse on Tulen ja jään laulusta. Tai ainakin joku pariskunnista kohtaa tämän.

Veikkaukseni numero 3: Valar morgulis, all men must die. Koska feminismi on jo nostanut päätään 6. ja 7. kaudella, miksei sitten sarjan lopussakin. Jos miehet eivät kuole, niin heidän täytyy palvella naisia (valar dohaeris" = "all men must serve). Jollain tapaa tämä toteutuu varmasti. Jospa Sansa tai Arya (TAI mieluiten Lyanna Mormont) johtaa Pohjoista, Daenerys rautavaltaistuinta, Cercei Punalinnaa (epätodennäköistä), Yara Greyjoy Rautasaaria ect.

Veikkaukseni numero 4: Takaumana näytetään vielä totuus Hullusta kuninkaasta. Hänestä on puhuttu joka kaudella, mutta hahmo perustuu mielikuviin ja muiden hahmojen tarinoihin.
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Tuittu - 28.08.2017 07:41:27
Kauden vika jakso katsottu.

Spoiler: näytä

Sydämeni itkee :'( Miksi Jaime ja Cersei hylkäsivät toisensa, juuri kun kaikki meni edes jotenkuten hyvin?? Luulin että yhteinen lapsi olisi yhdistänyt heitä, mutta näköjään päinvastoin... He ovat pysyneet niin pitkään hyvin yhdessä, että en nyt vaan tajua. En edes tiedä kumpi hylkäsi kumman, kumpikaan ei tuntunut välittävän yhtään :( No, pelkäsinkin pahinta tämän vikan jakson osalta, sentään pysyivät hengissä, niin voin elätellä päässäni jotain kuvitelmia. Joihin en usko. Jaime ei niin tule selviämään hengissä pohjoisesta. Ja tuskin Cerseitä oikeasti kiinnostaa mennä naimisiin Euronin kanssa ja tuskinpa Euronkaan välittää Jaimen vauvasta. Miksi Cersei välittää vain vauvasta eikä Jaimesta, kun ei siitä vauvasta mitään tule ilman Jaimea? Ja Jaime, joka aina sanoi, että millään muulla ei ole väliä kuin heillä kahdella, miksi se lähti tapattamaan itsensä? :'( Idiootti todellakin.


Brankin pääsi vihdoin käyttämään tietojaan johonkin hyödylliseen. Hyvä että hän sai Starkin lapset yhdistettyä, ja kiva että Sam muisti jotain, mitä Bran ei  :D
Jon (= Aegon :D) ja Daenerys sentään pääsivät yrittämään lasta ennen kuin heille ehdittiin kertoa ;D Mitähän siitäkin tulee...


Voin jo kuvitella jonkun huikaisevan lopputaistelun jossa nämä toisilleen vastakkaiset lohikäärmeet sylkevät sinistä ja punaista tulta päälleen niin kuin Veljeni Leijonamielen lopussa.
Ja tähän näköjään tullaan päätymään.
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Eririn - 28.08.2017 12:53:00
Mä en ole vielä virallisesti katsonut ainuttakaan jaksoa (alotetaan äidin kanssa tällä viikolla) mutta joka tapauksessa, oon kärryillä spoilereista, joten tähän kohtaan mietteitä vikasta jaksosta:

Spoiler: näytä
Ekaksikin: Ding dong, Pedofinger is gone! Joffreyn ja Ramsayn kuolemat sai molemmat mut tosi hyvälle tuulelle, mutta Littlefingerin kuolema oli ne molemmat yhdessä potenssiin kymmenen. Viimeinkin! Ja siinä tulikin sitten kaksi asiaa, joita oon odottanut suunnilleen ekasta kaudesta asti: Littlefingerin kuolema, ja se että Sansa ja Arya tulee edes jotenkin toimeen keskenään. Oli se niin kaunista katsottavaa kun YouTubesta kohtauksen katsoin. Sansa, Arya ja Bran pelasi Littlefingerin kauniisti pussiin. Talvivaara-storyline on ollut tällä kaudella lähes luokattoman huono, mutta tää koko höskä kyllä hyvittää aika paljon. Ei kaikkea, mutta paljon.

Tokaksi: Jaime teki viimeinkin jotain fiksua ja dumppasi Cersein ahterin. Tätäkin mä olen odottanut jo tyyliin kakkos-kolmoskaudesta asti. Niiden suhde ei ollut missään vaiheessa hyvällä pohjalla jos multa kysytään ja mä oon iloinen siitä, että Jaime on sen verran fiksu, että panee valtakunnan selviytymisen Cersein edelle.

Kolmanneksi: noh, en aio ihan heti kutsua Jonia Aegoniksi ellei Jon itse päätä alkaa käyttää sitä nimeä itsestään. Pyörittelin kyllä silmiäni sille että Jonerys todistettiin insestiksi samalla kun ne pani toisiaan. Joneryksen puolesta mun on kyllä sanottava, että ennemmin se kuin Jonsa. Puhtaasti siitä syystä, että Jon ja Dany ei tiedä olevansa sukua. Jonsa yököttää koska ne on koko elämänsä kasvaneet siinä uskossa, että ne on sisarukset. (Jonerys kyllä yököttää silti ja mieluummin näkisin Danyn ja Sansan menevän yhteen, mutta mä meen linjalla valitaan kahdesta pahasta se pienempi.) (plus mä en luota D&D:n kykyyn kirjoittaa hyvää f/f paritusta, koska esim. Renly ja Loras meni linjalla "ollaan homoja ja muita luonteenpiirteitä meillä ei olekaan")

Neljänneksi: haastan HBO:n oikeuteen jos Tormund nyt kuoli. Haluan että kasikausi alkaa niin, että se poksahtaa esiin lumesta ja sanoo jotain tyyliin: "No perkele, toi oli uutta." Mistä päästäänkin valkoisten kulkijoiden armeijaan ja zombi-Viserioniin. Westeros on kusessa, sanokaa mun sanoneen.
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Crys - 28.08.2017 19:21:57
Seiskakauden finaalista
Spoiler: näytä
No olipahan jakso, niin monta ihanaa reunionia, kuten Tyrion+Bronn, Hound+Brienne, Brienne+Jamie (heti luomassa silmäyksiä toisiinsa kun saapuivat :D) Sitten tietty nämä Cersei+Dany+Jon kuvio, Cerseillä on kyllä koko kauden ollut koko ajan sellanen ilme että jotain pahasti pilaantunutta olis sen nenän alla. Tykkäsin Danyn näyttävästä isääntulosta ja siitä "Olemme olleet täällä kauan", "Anteeksi" -vaihdosta :D

Jon ja Theon keskustelu oli myös mainiota <3 oli aika tärkeetä Theonille kuulla että se voi olla sekä Greyjoy että Stark ja vihdoin character development, Theon teki viimein oikean asian ja lähti pelastamaan Yaraa.

Aaah, Sansa my queen, Littlefingerin ilme oli kyllä mahtava kun se tajus että Sansa kääntyi sitä vastaan :D Olin vähän huolestunut kun Sansa kutsutti Aryan sinne saliin, mutta onneksi asiat kääntyi näin päin. Siinä vaiheessa kun Littlefinger kävi maahan anomaan niin oli aika selvää että Littlefingerin päivät on luetut. Olihan se jo aika tälle hahmolle vetää veivinsä. Ja ihanaa että Arya oli se joka Littlefingerin loppujen lopuks tappo, mutta kuten Arya myöhemmin sanoi, Sansa oli se joka antoi tuomion. Muutenkin lopun Arya ja Sansa siskobondind oli mahtia :))

Bran kyllä on pari viime jaksoa vaikuttanut vaikuttanut sivuhahmolta, mutta onneks sitten Sam ja Bran tapas ja vihdoin tuli koko Jon-on-Targaryen juttu sanoiksi.

Yyh, Dany/Jon kuviosta en kyllä nyt ole niin innostunut... mutta saa nähdä särkyykö lempi kun he saavat selville olevansa sukua vai vahvistuuko se päin vastoin.

Vielä vähän enemmän Cerseistä, vähän odotin siinä vaiheessa kun nää kaikki saapu sinne areenalle vai mikä lie että tulis kunnon taistelu ja Cersei tappais vaan kaikki :D mutta onneks saivat puhuttua, tässä vaiheessa Cersei vaikutti melkein järkevältä, mutta ois pitänyt arvata, että kaikki on vaan silmänlumetta. Eikai Cersei nyt olisi niin hyväsydäminen että menisi taistelemaan muiden kanssa. Toisaalta jos niin ois käynyt, ois tullu aika tylsä kasikausi. Cersei ja Jamie riita kyllä vähän yllätti, Cersei on kyllä aika kylmä, noin vain hylkäisi lapsensa isän, kun kaiken hän on tehnyt Jamien puolesta. Olin kyllä oikeesti vähän että apua, Cerseihän vois ihan oikeesti vaan tappaa Jamien ja ei ois siinä vaiheessa tullu yllätyksenä. Jamie sitten tajus saman ja yhtäkkiä hän onkin sitten ihan yksin ja samalla alkoi pyryttääkin, tykkäsin siitä visuaalisesta puolesta. Mutta komppaan Eririniä siinä, jo oli aikakin että nämä kaksi eroavat. (Nyt Jamie voi sitten laukata Briennen luokse :D)

No mutta ens kaudella nähdään sitten heti kunnon taistelua vissiin. Kuoliko sitten kaikki nää Thoros ja Tormund? :(
Pääspähän sentään joku muukin ratsastamaan lohikäärmeellä kuin Dany :D Aika moisella rysinällä se muuri sitten tulikin alas.//oho typosin Branin nimen Brann :D ärsytti niin paljon että piti tulla korjaamaan, miksi näillä hahmoilla on niin samallaiset nimet... ja eikös ne vaihtanut kirjojen Ashan nimen Yaraksi sarjaan, koska se oli liian samallainen Oshan kanssa? Eikö kukaan sitten ajatellut Brann ja Bran??? Logiikka, olisivat vaan pitänyt Ashan Ashana...
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: niiina - 28.08.2017 20:55:16
Pitäisi itsekin korkata tämä topa, kun GOT on tosiaan yksi lempisarjoistani ja katson jaksot aina ns. reaaliajassa. En silti tiedä, miksi jotenkin tänne on jäänyt kirjoittamatta ja on kihissyt yksinään ajatuksiensa ja hehkutuksiensa kanssa. ::)

Spoiler: näytä
Tämä seitsemäs kausi on ollut minulle melkein ehdoton lemppari! Mielestäni asiat on soljunut kunnolla eteenpäin ja ollaan tosiaan käsitelty asioita viimein, mistä on näytetty vaan pieniä vilauksia tuossa muilla kausilla eikä kaikesta ole osannut edes solmia nauhojen päitä yhteen. Varsinkin itseäni on suuresti innostanut se, kun erinäiset hahmot on pitkien aikojen jälkeen tavannut toisiaan ja odotan ehdottomasti vielä Aryan ja Jonin tapaamista. Lisäksi mielestäni kausi sai viimein Danyn kunnolla mukaan sarjaan kun hän nyt on tavannut kaikki, kenestä hän on vaan puhunut kausi tolkulla ja halunnut valloittaa maan, missä ei ollut edes paikalla. Olen aivan fiiliksissä kuinka mukavasti kausi on edennyt! Lisäksi mahtavaa, että tällä kaudella otettiin käsittelyyn kuolleiden armeija ja sen todellinen uhka. Tosin itkin verta kun tajusin välittömästi kun Dany tuli pelastamaan miehiä kolmen lohikäärmeen kanssa, että nyt ei käy hyvin. Ainut plussa kuollaiden armeijassa on, että jos ns. luojan tappaa, kuolee myös kaikki hänen luomansa "kuolleet". Eli sinänsä toivottavasti he yrittävät suunnitella kuinka tappaa nämä komentajat, niin sota loppuisi lyhyeen.

Onneksi viimein Littlefinger kuoli ja vielä loistavasti kuolikin. Ilme oli aivan huippu, kun hän tajusi Sansan pettäneen hänet. Mietin jo kauhuissani, että Sansa josta en pidä yhtään, jatkaa tyhmänä olemistaan kaudesta toiseen, mutta tässä jaksossa tunsin sellaisen järjen hivenen, ettei hän sokeasti uskonut kaikkea mitä tuo herra manipuloija lässytti!

Cersei taas on tosiaan hahmo myös sarjassa ketä en voi sietää ja jotenkin sekin oli aika selkeää, että hän ei pidä sanaansa. Itse taas ymmärrän Jamien ratkaisun kääntää selkänsä Cerseille. Jamie on mielestäni kausi kaudelta muuttunut enemmän sympaattisemmaksi ja järkevämmäksi hahmoksi, joka ei enää haluaisi kenties käyttää turhaa väkivaltaa ja olla sellainen tyranni kaikessa, mitä taas Cersei selkeästi haluaa olla. Cersei on vetänyt viimeiset kaudet Jamieta kun pässiä narussa ja olin jotenkin ihan fiiliksissä, että Jamie viimein uskalsi irrottautua ja näyttää siskolleen, että kyllä häneltä vielä munat löytyy. Cerseillä ei tosiaan ole paljoa läheisiä ja oli sinänsä hänen puoleltaan aika erikoista, kuinka helposti hän lopulta oli valmis päästämään Jamien pois. Cersein ilmeestä kyllä huomasi, että taisi kirpaista tämä ratkaisu, mutta itse hän on hautansa kaivanut. (kuolen kyllä jos tuo nainen voittaa sodan mitenkään, tuollainen ihminen ei sovi hallitsijaksi, olen hämmästynyt kuinka siinä vielä henki pihisee...)

Jon/Dany kuvio on jotenkin suloinen, mutta en saa itse päästäni ajatusta siitä, että he ovat kuitenkin sukua toisilleen. Itseäni tosiaan kiinnostaa kovasti se, aikooko Dany kumartaa koskaan Jonille, ottaen huomioon, että Jon on virallisesti oikea perijä. Toisaalta jos he pysyvät kumppaneina, olisi heillä molemmilla varmasti valtansa. Kuitenkin aikaisemminkin sarjassa on puhuttu, että varsinkin juuri näiden kahden suvussa on ollut tuota, että naidaan omia sukulaisiaan, että en sinänsä ihmettelisi, jos näin kävisi nytkin. Varsinkin kun Dany ja Jon eivät ole kasvaneet yhdessä ja tunteneet toisiaan aikaisemmin.

Kauden päätös jakso oli tosiaan jännittävä ja varsinkin viimein kohtaus muurin kaatumisesta oli aika pysäyttävä ja toi tosiaan enemmän sitä tunnetta, että sota on todella lähellä. Kuinkahan kuolleiden armeija olisi koskaan päässyt muurin läpi ilman lohikäärmettään? Tavallaan Dany ja Jon mahdollistivat heidän seikkailullaan tämän sodan.

Hienoa myös, että Jon jutteli Theon kanssa. Jotenkin se oli sellainen keskustelu mikä piti käydä. Onneksi Theon viimein myös löysi sisältään hitusen sitä entistä itseään, että uskalsi lähteä etsimään siskoaan. Varsinkin taistelun jälkeen hänen ilmeestään huomasi, että hän itsekin tunsi löyteneensä jotain kauan kadoksissa ollutta.

En tiedä miten jaksan taas odottaa sarjaa lisää! Ja varsinkin kuinka sen kestää, että seuraava kausi on tosiaan jo viimeinen ja sitten se on ohitse. Toki jostain spin-offeista on puhuttu, mutta ne ei ole koskaan sama asia. Mun päässäni on miljoona asiaa ja en saa niitä nyt järjesteltyä, mutta jospa tästä nyt saisi jonkun selon. Jatkan myöhemmin, jos saan nuppini kasaan.

/piti ihan poistaa pari _viiiimein_ sanaa, kun viljesin ihan urakalla. Koska tosiaan kausi on ollut yhtä viimein-fiilistä!!


Pakko myöntää, että on kyllä upea sarja! 8)
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: flawless - 28.08.2017 22:13:49
Joo... Olihan vika jakso.

Spoiler: näytä

Kausi meni liian nopeasti ohi. Harmittaa, että taaa pitää odotella. Meh.

Vika jakso oli huomattavasti parempi kuin edeltäjänsä, joka oli musta koko sarjan historian huonoin. Tykkäsin erityisesti jaksossa olleesta politiikasta ja juonittelusta, koska se on musta tän sarjan yhdin ja mua harmittaa siitä erkaantuminen. Cercein katalat juonet ja niistä seuranneet käänteet ja paljastukset oli parhautta.

Cerceistä kun oli puhe, mä uskoin ennen tätä jaksoa että se saattaisi vaan kusettaa olevansa raskaana, jotta saisi pidettyä Jaimen hallinnassaan. Nyt kuitenkin kun Cercei teki Jaimelle niin inhasti, niin muutin osin mieleni. Toisaalta tuntui oudolta, että Cercei tuolla lailla hylkäisi Jaimen, mutta toki Cerceillä on omat tarkoitusperänsä ja Jaime kenties on liian jalo niihin. Kuitenkin tuntuu oudolta, että Cercei oikeasti vähät välittäisi Jaimesta yhtäkkiä, kun se on kuitenkin ainoa ja viimeinen ihminen jota Cercei rakastaa ja niillä on pitkään ollut se "me vastaan maailma" -juttunsa meneillään. Tekisi mieli syyttää bluffaamisesta. Mutta toisaalta jos näiden välinen kuilu kasvaa niin edetään lähemmäs sitä minkä toivoisin tapahtuvan, eli sen että Jaime tappaa Cercein lopulta. Joten saa nähdä.

Aloin edellisen jakson jälkeen miettimään Aryaa ja Sansaa ja tulin siihen lopputulokseen, että pakko niiden on vaan pelata Littlefingeriä. Ja olin tosi tyytyväinen, kun niin olikin. Olisi ollut tosi brutaalia, jos viimeisetkin eloonjääneet Starkit vaan tappelisi ja pahimmassa tapauksessa tappaisi keskenään ja toisensa. Onneksi Arya ei ollutkaan siis niin ärsyttävä oikeasti :D Sansa on jo pitkään ollut Tyrionin ohella mun lemppari, ja oikeastaan Sansa on muuttunut musta kiinnostavammaksi ja badassiksi ja Tyrion taas tylsemmäksi. Littlefingerin pelaaminen ja tappaminen oli musta parhaita asioita pitkään aikaan, ja nautin siitä että Sansa on jo pitkään tiennyt Littlefingerin olevan tuollainen inha pikku kusiainen ja että hän on vaan käyttänyt tätä hyväkseen niin pitkään kuin tarvitsi ja siitä oli jotain irti saatavana.

Jon/Danaerys taas oli musta todella tylsää ja ennalta-arvattavaa ja aivan superfloppi juonenkäänteenä. Meh. Mä en näe siinä ollenkaan kemiaa ja musta ainoa kiinnostava asia tässä suhteessa on se surkuhupaisa tietämättä tehty suvun tyylin jatkaminen parinvalinnassa. Ihan kiinnostavaa nähdä miten reagoivat kumpainenkin tietoon sukurutsauksesta ja erityisesti Dany siitä, ettei olekaan oikeutettu perijä vaan Jon on. Jos ne menee naimisiin vallan takia ja/tai Dany tulee raskaaksi niin mä oksennan. Liian helppoa, liian siirappista, liian tylsää ja arvattavaa. Pliis ei. Jon/Sansa, siinä olisi kipinää ja pikkutuhmaa aspektia, mä niin shippaan niitä :P

Jakson loppu sitten taas... Jaa. Toivoisin että white walkersit saataisiin jo tapettua ja tuo fantasiamömmö pois alta ja päästäisiin siihen valtaistuimesta juonitteluun, mutta jakson loppu näytti siltä että toiveeni taitaa olla turha ja white walkersit iso osa seuraavaa kautta. Inhottavia otuksia. Ja mua edelleen harmittaa se kuollut lohikäärme, koska se vahvistaa white walkerseja ja pidentää tuota mittelöä. Voi parka lohis :(

Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Tuittu - 28.08.2017 22:28:24
Spoiler: näytä
Toisaalta tuntui oudolta, että Cercei tuolla lailla hylkäisi Jaimen, mutta toki Cerceillä on omat tarkoitusperänsä ja Jaime kenties on liian jalo niihin. Kuitenkin tuntuu oudolta, että Cercei oikeasti vähät välittäisi Jaimesta yhtäkkiä, kun se on kuitenkin ainoa ja viimeinen ihminen jota Cercei rakastaa ja niillä on pitkään ollut se "me vastaan maailma" -juttunsa meneillään.

Spoiler: näytä
Vaikka shippaankin antaumuksella Jaime/Cerseitä, niin on kyllä sanottava, että tuo rakastaminen ja "me vastaan maailma" on kyllä lähinnä Jaimen heiniä. Pikemminkin syy, miksi Cersein ei olisi pitänyt hylätä Jaimea on se, että Jaime on ainoa, joka häntä rakastaa. Ja vaikka suhteen epätasaisuuden vuoksi on ymmärrettävää, että Jaime hylkäsi Cersein, olisin todella toivonut, että niin ei olisi tapahtunut :'( Kunpa Cersei vihdoin löytäisi rakkauden Jaimea kohtaan ja kävisi pelastamassa tilanteen ;D//oho typosin Branin nimen Brann :D ärsytti niin paljon että piti tulla korjaamaan, miksi näillä hahmoilla on niin samallaiset nimet... ja eikös ne vaihtanut kirjojen Ashan nimen Yaraksi sarjaan, koska se oli liian samallainen Oshan kanssa? Eikö kukaan sitten ajatellut Brann ja Bran??? Logiikka, olisivat vaan pitänyt Ashan Ashana...
Siis tarkoitit kai Bronn ja Bran? En tiedä kuulostaako Asha ja Osha sitten enkuksi jotenkin enemmän samalta kuin Bran ja Bronn. Vaikuttaa varmaan sekin, että Bran on enemmän päähahmo, niin eiköhän sen muista paremmin. Yara ja Osha molemmat sivuhahmoja, niin menee ehkä helpommin sekaisin.

Nyt kun näistä kirjoitusasuista tuli muutenkin puhe, niin haluaisin myös tiedottaa kaikille, että Jaime kirjoitetaan J-A-I-M-E. Ei Jamie. Sori ::) (Ja Cersei kirjoitetaan Cersei.)
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Crys - 28.08.2017 22:58:49
//oho typosin Branin nimen Brann :D ärsytti niin paljon että piti tulla korjaamaan, miksi näillä hahmoilla on niin samallaiset nimet... ja eikös ne vaihtanut kirjojen Ashan nimen Yaraksi sarjaan, koska se oli liian samallainen Oshan kanssa? Eikö kukaan sitten ajatellut Brann ja Bran??? Logiikka, olisivat vaan pitänyt Ashan Ashana...
Siis tarkoitit kai Bronn ja Bran? En tiedä kuulostaako Asha ja Osha sitten enkuksi jotenkin enemmän samalta kuin Bran ja Bronn. Vaikuttaa varmaan sekin, että Bran on enemmän päähahmo, niin eiköhän sen muista paremmin. Yara ja Osha molemmat sivuhahmoja, niin menee ehkä helpommin sekaisin.

Nyt kun näistä kirjoitusasuista tuli muutenkin puhe, niin haluaisin myös tiedottaa kaikille, että Jaime kirjoitetaan J-A-I-M-E. Ei Jamie. Sori ::) (Ja Cersei kirjoitetaan Cersei.)

Oho joo lol oon feilannu nyt kunnolla 🙈 Mietinki että miksi "Brann" ja Bran on niin samalaiset :D syynä on kai se että en yleensä näe näitä kirjoitettuna kun ei oo tekstityksii ni menee sekasi heh sama Jaimen kanssa ku sanotaan samalla tavalla ku Jamie :D (no kyllähä Bronn vähä eri taval sanotaa ku Bran, mutta sen oonki kai useimmite osannu :D ) no mutta ku tunteella kirjottaa niin ei ehi kattomaan oikeinkirjotuksen perään, siinä mun syy XD
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: flawless - 29.08.2017 13:07:15
Tää nyt ei varsinaisesti spoilaa kuin ihan inasen, mutta laitan silti tägin alle.

Spoiler: näytä
Lainaus
Vaikka shippaankin antaumuksella Jaime/Cerseitä, niin on kyllä sanottava, että tuo rakastaminen ja "me vastaan maailma" on kyllä lähinnä Jaimen heiniä.
Ehkä tulkitaan asiat eri tavalla, mutta kyllä mä koen että tuota on molempien puolesta, mutta vaan hyvin eri tavalla. Kuitenkin Cerseilläkin toistuu se perheen tärkeyden korostaminen ja se että muulla ei ole väliä kuin perheellä. Eihän Cersei ole selkeästi missään vaiheessa rakastanut Jaimea samalla lailla kuin Jaime häntä, mutta kyllä Jaime on ollut Cerseille lähempänä rakkauden kohdetta kuin kukaan muu, vaikkei se olekaan ollut "oikeaa" rakkautta. Ei Cersei rakasta puhtaasti ja pyyteettömästi niin kuin Jaime, ei tietenkään, mutta omalla erikoisella tavallaan mun mielestä kyllä, vaikka se ei olekaan samalla tasolla ja yhtä vahvaa kuin Jaimen puolesta.

Toki Cerseillä on vahvasti läsnä luonteessa se että hän ei halua häneltä otettavan mitään pois, se näkyi jo lapsien kohdalla, ja musta näyttää siltä että Cerseillä on sitä samaa omistuksenhalua myös Jaimeen jota hänellä oli lapsiinsa. Siinä mielessä on loogista, että hän suutahti niin kovasti, kun Jaime alkoi vetäytyä. Cerseillä on siinä mielessä lapsellinen tapa käsitellä pettymyksiä, että se suuttuu aika tulisesti pienistäkin asioista ja kantaa kaunaa kaukaakin, joten siinä mielessä tuo on linjassa aiempaan, mutta musta se on suuressa ristiriidassa tuon perheasian suhteen. Luulisi, että Cersei haluaisi vain pakottaa tiukemmin Jaimen pysymään luonaan, kun porukka alkaa harventua ja on vähemmän kohteita sille omistuksenhalulle.

Lainaus
syynä on kai se että en yleensä näe näitä kirjoitettuna kun ei oo tekstityksii ni menee sekasi
Joo sama, siitä on pitkä aika kun oon kirjoja lukenut enkä käytä tekstityksiä niin välillä menee sitten sinne päin. Mutta eipä varmaan oo niin vakavaa kun kaikki tietää kyllä, kenestä puhutaan. Tekisi mieli kirjoittaa vieläkin Cercei ihan vaikka vaan kiusallaan, ei varmaan oo niin tarkkaa ;D
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Tuittu - 29.08.2017 20:48:00
Jes, kerrankin joku haluaa keskustella Jaime/Cerseistä, lempiaiheestani ;D

Spoiler: näytä

Ehkä tulkitaan asiat eri tavalla, mutta kyllä mä koen että tuota on molempien puolesta, mutta vaan hyvin eri tavalla. Kuitenkin Cerseilläkin toistuu se perheen tärkeyden korostaminen ja se että muulla ei ole väliä kuin perheellä. Eihän Cersei ole selkeästi missään vaiheessa rakastanut Jaimea samalla lailla kuin Jaime häntä, mutta kyllä Jaime on ollut Cerseille lähempänä rakkauden kohdetta kuin kukaan muu, vaikkei se olekaan ollut "oikeaa" rakkautta. Ei Cersei rakasta puhtaasti ja pyyteettömästi niin kuin Jaime, ei tietenkään, mutta omalla erikoisella tavallaan mun mielestä kyllä, vaikka se ei olekaan samalla tasolla ja yhtä vahvaa kuin Jaimen puolesta.

Toki Cerseillä on vahvasti läsnä luonteessa se että hän ei halua häneltä otettavan mitään pois, se näkyi jo lapsien kohdalla, ja musta näyttää siltä että Cerseillä on sitä samaa omistuksenhalua myös Jaimeen jota hänellä oli lapsiinsa. Siinä mielessä on loogista, että hän suutahti niin kovasti, kun Jaime alkoi vetäytyä. Cerseillä on siinä mielessä lapsellinen tapa käsitellä pettymyksiä, että se suuttuu aika tulisesti pienistäkin asioista ja kantaa kaunaa kaukaakin, joten siinä mielessä tuo on linjassa aiempaan, mutta musta se on suuressa ristiriidassa tuon perheasian suhteen. Luulisi, että Cersei haluaisi vain pakottaa tiukemmin Jaimen pysymään luonaan, kun porukka alkaa harventua ja on vähemmän kohteita sille omistuksenhalulle.
Joo, onhan Cerseikin toki sitä mieltä, että "me vastaan maailma", mutta se tuntuu tarkoittavan sillä "minä vastaan maailma, ja sinä autat". Kyllähän Cersei haluaisi olla Jaimen kanssa, sen näki siitäkin kun se kertoi siitä vauvasta ja että aikoo sanoa Jaimen isäksi. Cersei on kuitenkin koko maailmaa vastaan ihan vain vallan takia, Jaimella taas sen koko "me vastaan maailma"-jutun pointti on saada olla Cersein kanssa.

Ja olet oikeassa, kyllä Cerseillä varmasti jotain tunteita Jaimea kohtaan kuitenkin on. Sen näkee siinäkin, ettei se pystynyt tappamaan Jaimea. Cersei vaan ei kestä sitä, jos Jaime ei tee juuri niin kuin Cersei haluaa (nyt tiedän miksi samaistun Cerseihin, eh). Ihmettelen tosiaan, miksi se päästi Jaimen pois. Olisihan se voinut laittaa vaikka Vuoren seisomaan oven eteen niin kuin Tommenin kanssa :D Toivottavasti Jaime olisi ymmärtänyt sen rakkaudenosoituksena, eikä tappanut Cerseitä siitä hyvästä...

Mutta en nyt oikein tiedä millä sen Jaimen saisi takaisin :( Tietty lähettämällä joukot sinne taisteluun, mutta ei Cersei taida antaa Jaimelle periksi, kun sen mielestä Jaime on se, jonka täytyy aina antaa periksi... Kaikki aina puhuu siitä, että hienoa kuinka Jaimen hahmo kehittyy jne. (eli eroaa Cerseistä), mutta olisipa hienoa, kun tässä kerrottaisiinkin siitä, kuinka Cersein hahmo kehittyy, oppii nielemään ylpeytensä ja saa Jaimen takaisin. Okei nyt menee vähän fantasioinnin puolelle... Eiköhän ne vaan kuole, tavalla tai toisella.

Kiitos kuitenkin kun annoit luottamusta Cersein tunteisiin, meinasin jo olla vähän epätoivoinen sen suhteen. <3


Joo sama, siitä on pitkä aika kun oon kirjoja lukenut enkä käytä tekstityksiä niin välillä menee sitten sinne päin. Mutta eipä varmaan oo niin vakavaa kun kaikki tietää kyllä, kenestä puhutaan. Tekisi mieli kirjoittaa vieläkin Cercei ihan vaikka vaan kiusallaan, ei varmaan oo niin tarkkaa ;D
Ei olekaan, Cersein osalta. Jaime sen sijaan... täytyy myöntää että menee tunteisiin ::)
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: flawless - 29.08.2017 21:10:28
Spoiler: näytä
Lainaus
Ihmettelen tosiaan, miksi se päästi Jaimen pois. Olisihan se voinut laittaa vaikka Vuoren seisomaan oven eteen niin kuin Tommenin kanssa :D Toivottavasti Jaime olisi ymmärtänyt sen rakkaudenosoituksena, eikä tappanut Cerseitä siitä hyvästä...

Mutta en nyt oikein tiedä millä sen Jaimen saisi takaisin :( Tietty lähettämällä joukot sinne taisteluun, mutta ei Cersei taida antaa Jaimelle periksi, kun sen mielestä Jaime on se, jonka täytyy aina antaa periksi... Kaikki aina puhuu siitä, että hienoa kuinka Jaimen hahmo kehittyy jne. (eli eroaa Cerseistä), mutta olisipa hienoa, kun tässä kerrottaisiinkin siitä, kuinka Cersein hahmo kehittyy, oppii nielemään ylpeytensä ja saa Jaimen takaisin. Okei nyt menee vähän fantasioinnin puolelle... Eiköhän ne vaan kuole, tavalla tai toisella.
Mä itse asiassa sekunnin ajan uskoin, että Cersei olisi kilahtanut niin pahasti, että olisi oikeasti tappanut Jaimen siinä. Silloin kuitenkin Jaime olisi ikään kuin jäänyt hänen luokseen eikä olisi voinut ikinä lähteä, vaikkakin tosi brutaalilla tavalla. Vähän jopa petyin kun Jaime jäikin henkiin, se olisi ollut sentään jännittävä ja ennalta-arvaamaton käänne :D Vaikka toisaalta kauheesti haluaisin että Jaime jäisi henkiin, kun on kehittynyt ja kasvanut niin hyvään suuntaan. Mutta mustakin oli tosi outoa, että Cersei antoi Jaimen lähteä ja häpäistä itsensä sillä tavalla vielä kaiken sen päätteeksi.

Mä en kanssa usko, että Cersei lähettäisi joukkojaan Pohjoiseen. Sille on tärkeämpää valta ja hallitseminen, ja se on tainnut laskeskella aika lailla sen varaan että Jon ja Dany pystyy yhdessä white walkersit kukistamaan. Ja eihän sitä kiinnosta vaikka koko valtakunta ympäriltä tuhoutuisi, kun saa vaan valtansa lopulta. Cersei on sen verran suuruudenhullu etten usko että se ylpeyttään nielee. Vähän epäilen että tämä sinetöi sen, että Cersei menettää Jaimen. Pikkuhiljaa, askel askeleelta. Siitä on ollut jo merkkejä. Mutta herättelen sit taas toiveita, että ehkä Jaime ja Brienne sitten... Vaikka toisaalta, Brienne ja Tormund olisi aika nannaa kanssa :P Tormund kuitenkin varmana jollain ihmeen kaupalla selviää hengissä muurilta. Tai sit ei. Mutta Jaimella ja Briennella on ehkä enemmän kemiaa. Idk. Cersein ja Jaimen suhde on kaikkine ulottuvuuksineen tosi kiinnostava, mutta oon yllättynyt jos se vielä selviää. Musta olisi hienoa, jos se loppuisi yhtä kieroutuneesti kuin on elänytkin, ja kunniallinen Jaime lopulta tappaisi hiukkahullun Cersein. Mutta saa nähdä.

Lainaus
Cersei on kuitenkin koko maailmaa vastaan ihan vain vallan takia, Jaimella taas sen koko "me vastaan maailma"-jutun pointti on saada olla Cersein kanssa.
Tämä on musta aika hyvin kiteytetty. Periaatteessa sama asia, me vastaan maailma, mutta kuitenkin aivan eri tavalla. Ja se se suurin ristiriita heidän välillään varmaan onkin. Jaime rakastaa eniten Cerseitä ja Cersei eniten valtaa.
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Tuittu - 29.08.2017 22:53:42
Spoiler: näytä
Mä itse asiassa sekunnin ajan uskoin, että Cersei olisi kilahtanut niin pahasti, että olisi oikeasti tappanut Jaimen siinä. Silloin kuitenkin Jaime olisi ikään kuin jäänyt hänen luokseen eikä olisi voinut ikinä lähteä, vaikkakin tosi brutaalilla tavalla. Vähän jopa petyin kun Jaime jäikin henkiin, se olisi ollut sentään jännittävä ja ennalta-arvaamaton käänne :D Vaikka toisaalta kauheesti haluaisin että Jaime jäisi henkiin, kun on kehittynyt ja kasvanut niin hyvään suuntaan. Mutta mustakin oli tosi outoa, että Cersei antoi Jaimen lähteä ja häpäistä itsensä sillä tavalla vielä kaiken sen päätteeksi.
Minä pelkäsin sitä ihan todella siinä kohtauksessa. Cersei olisi hyvinkin voinut tehdä sen, kostoksi siitä, että Jaime taas "petti" sen. Se olisi ollut oikeastaan enemmän Cerseimäistä kuin tuollainen toteuttamaton uhkaus. Vaikka olen tietysti iloinen, että Cersei välitti Jaimesta edes sen verran, ettei voinut tappaa sitä. Tosin jos Jaime nyt päätyy yhteen Briennen kanssa, niin kadun iloinneeni sen henkiin jäämisestä.

Se olisi tosiaan ollut ennalta-arvaamaton käänne, jollaista vikaan jaksoon oikeastaan olisi odottanut... Katsojia uhattiin Jaimen kuolemalla kahdesti tällä kaudella, ja niistä teki jännittävää se, että Jaimen voisi oikeasti uskoakin kuolevan. Toisin kuin Jon, jonka jättäminen upoksiin jäiseen lampeen zombiarmeijan keskelle ei herättänyt juurikaan tunteita, kun sen selviytyminen oli lähes itsestäänselvää. (Toki Jaime nyt herättää muutenkin enemmän tunteita <3) Vikalla kaudella juttu on tietenkin eri, koska silloin voi jo kuka tahansa kuolla.

Cersei on sen verran suuruudenhullu etten usko että se ylpeyttään nielee. Vähän epäilen että tämä sinetöi sen, että Cersei menettää Jaimen. Pikkuhiljaa, askel askeleelta. Siitä on ollut jo merkkejä.
Minusta ne menetti toisensa nyt aika lailla kerrasta poikki... tai en oikein usko, vaikka toki toivon, että ne palaisi enää mitenkään yhteen.

Mutta herättelen sit taas toiveita, että ehkä Jaime ja Brienne sitten... Vaikka toisaalta, Brienne ja Tormund olisi aika nannaa kanssa :P Tormund kuitenkin varmana jollain ihmeen kaupalla selviää hengissä muurilta. Tai sit ei. Mutta Jaimella ja Briennella on ehkä enemmän kemiaa. Idk. Cersein ja Jaimen suhde on kaikkine ulottuvuuksineen tosi kiinnostava, mutta oon yllättynyt jos se vielä selviää. Musta olisi hienoa, jos se loppuisi yhtä kieroutuneesti kuin on elänytkin, ja kunniallinen Jaime lopulta tappaisi hiukkahullun Cersein. Mutta saa nähdä.
Ei Jaime/Brienneä kiitos >:( Vaikka onhan sitä tosiaan sarjassa vihjailtu, ei tosin ihan viime aikoina enää niinkään. Pidän silti Jaime/Brienneä ehkä uskottavampana kuin Tormund/Brienneä, vaikka minusta Tormund/Brienne olisi tosi kiva ::) Kaipaisin kyllä Jaime/Cerseille jotain kunnon lopetusta, koska jos ne nyt ei enää ikinä kohtaa toisiaan, niin on kyllä aika laimea loppu noin mahtavalle tarinalle.

Se että Jaime tappaisi Cersein on tietty se eniten odotettu loppu niille, mutta en nyt oikein näe, miksi Jaime enää tappaisi Cersein. Se olisi ollut jotenkin loogista tuossa kohdassa, jotta Jaime olisi estänyt Cerseitä pettämästä lupausta, mutta ei minusta enää. Voihan sitä tietty tulla uusia syitä, mutta vähän toivoisin, että niin ei kävisi, koska se nyt vaan on tylsää, jos käy niin kuin kaikki on jo vuosikausia sanoneet. Jos Jaime sen kuitenkin tekee, niin sopii kyllä sitten kuolla myös itse, eikä rynnätä Briennen luokse, koska se kyllä pilaisi koko jutun. Jaime sanoi aiemmin, että haluaa kuolla rakastamansa naisen käsivarsille. En oikeasti kestä jos se on Brienne, vaikka siellä taistelukentällä se kyllä onnistuisi.


Ja hei, tuli mieleen vielä toinen juttu, mitä en muistanut aiemmin sanoa:
Spoiler: näytä

Aryan listalla on käsittääkseni jäljellä enää Cersei ja Vuori. Lähteekö Arya siis Hurtan kanssa tappamaan näitä?
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Hazyel - 05.09.2017 13:32:18
Katsoin viikonlopun aikana koko kauden, kauheaa ollut vältellä spoilereita viimeiset seitsemän (vai kahdeksan? kauanko tästä jo on) viikkoa, kun oltiin kumppanin kanssa sovittu että katsotaan yhdessä eikä lueta spoilereita :D Teki kyllä aika monesti mieli mennä HBO:lle ja vaan katsoa edes yksi jakso! Kommentoin tässä nyt vähän kaikkea mieleen pälkähtävää kun en ole päässyt erikseen joka jaksosta puhumaan, joten vähän vanhojakin juttuja, sori siitä :D

Koetan kirjoittaa tän kommentin nyt niin, ettei kukaan spoilaannu muista kuin niistä jaksoista jotka on mainittu ennen tuota spoileritägiä. Ihan siltä varalta että joku lukee näitä samalla kun katsoo sarjaa eikä halua spoilaantua tulevista jaksoista!

S7E1
Spoiler: näytä
Lainaus käyttäjältä: LillaMyy
Dany olikin sitten ohitettu aika vähällä koko jaksossa, vaikka odotin paljon enemmän jakson nimen perusteella. Pakko kyllä sanoa, että oli tosi eriskummallista, että Danyn annettiin ihan noin vaan rantautua Dragonstonelle, vaikka varmasti kaikki järkevät ihmiset tiesivät, minne hän aikoo rantautua. Aegon valloittaja myös valloitti koko hiton Westerosin Dragonstonelta käsin, joten oliko nyt oikeasti fiksu idea päästää Dany noin vaan maihin siellä? :D Siis, jos ei halua Westerosin päätyvän Danyn hallittavaksi.
Mä veikkaan, ettei kenelläkään ole juuri tuolla hetkellä ollut resursseja laittaa ketään vahtimaan Dragonstonen edustaa. Tän lisäksi ei ole tiedetty paljonko Danylla oikeasti on joukkoja, eikä Dragonstonella ole mitään arvokasta, niin tuskin on ajateltu, että se on paha että Dany sinne rantautuu. Näin ainakin olettaisin :D


S7E2
Spoiler: näytä
Lainaus käyttäjältä: Odo
Kaikista eniten vaivaa se, että dothrakit on ohitettu kokonaan. Danyn veriratsastajista ei ole tietoakaan, eikä neuvonpidossa ollut yhtäkään dothrakia. Kaikki lähti liikkeelle siitä, että Danysta tuli khaleesi ja se sai khalasarin seuraamaan itseään ja sitten Tahrattomat puolelleen. Harmaa mato on kyllä saanut huomiota, mutta dothrakit on unohdettu kokonaan. Kaiken lisäksi Dany sai kaikki khalasarit puolelleen, joten vielä typerämpää, että ne jätetään noin sivuun ihan niin kuin ne vain odottaisi, että Dany antaa käskyjä ja olisivat kaikki vaan rivisotilaita, vaikka ne on kokonainen kansa ja vielä huomattavasti erilaisempia kuin vaikkapa westerolilaiset tai ketkään edes vapaakaupungeista tai muualta. Tykkäsin dothrakeista, vaadin niille ruutuaikaa. :< Toivottavasti nyt ainakin valloittavat sen Castarynkallion ja päästäisiin niitä näkemään.
Tää on hei ihan totta! Danyn neuvostossa ei taida olla yhtäkään dothrakia, mikä on vähän sääli. Onhan heilläkin kuitenkin oma tahto. En tiedä, miksi tätä ei ole otettu huomioon, mutta harmittaa silti kun dothrakit on kuitenkin niin kivoja :(

Musta Theonin hyppääminen laivasta pois oli oikeastaan ihan järkevä teko. Theon tiesi, ettei voisi mitenkään voittaa Euronia ainakaan siinä suorassa tappelussa ja että Euron vain viiltäisi Yaran kurkun poikki, jos hän kävisi kimppuun, joten vaihtoehtoja ei juuri jäänyt. After all Theonilla kuitenkin tuolla tavalla on mahdollisuus jäädä henkiin (myöhemmissä jaksoissahan tuli ilmi jäikö hän vai ei, mutta en kerro sitä tässä jos joku lukee näitä sitä mukaa kun katsoo jaksoja :D) ja myöhemmin ehkäpä pelastaa Yara. Joten musta se oli loppujen lopuksi ihan hyvä ja järkevä ratkaisu ja Yarakin varmasti fiksuna naisena sen tajuaa. Sitä en usko, että Theon haluaa Rautasaarten johtajaksi, mutta en pitäisi mahdottomana, että hän haluaa pelastaa Yaran, joka on käyttänyt resurssejaan Theonin pelastamiseen.


S7E3
Spoiler: näytä
Lainaus käyttäjältä: Odo
Kaiken lisäksi Margaerya rakastanut kansa hurrasi Cerseille, kun tämä sai Euronin ansiosta voiton. Kyllähän Cersei puhui,
 että Danyllä on joukossaan Tahrattomia ja dothrakeja, mutta silti kaikki ne aiemmat puheet insestistä, se häpeäkävely ja kaikki muu sai kansan vihaamaan sitä ja nyt sitten olevinaan se on hyvä kuningatar kansan mielestä? Ja se lienee aika selvää, että Cerseillä oli tekemistä septin räjähtämisen kanssa, koska se sattui olemaan juuri ainut selvinnyt henkilö joka ei mennyt omaan oikeudenkäyntiinsä.
Kuninkaansataman kansa on ihan mätää noin lähtökohtaisesti - niille ei ole mitään merkitystä kuka on vallassa ja kuka ei, kunhan saavat viihdykettä ja heidän oma elämänsä ei muutu. Ja niinhän se pääasiassa meneekin, hallitsi sitten kuka tahansa. Ei ketään Kuninkaansatamassa varmasti kiinnostanut mihin Arryn kuoli tai kuka Arrynin myrkytti saati sitten mikään muukaan. Kunhan saavat haluamaansa viihdykettä. Ei Kuninkaansatamalaiset ole uskollisia kenellekään muulle kuin henkilölle, joka sillä hetkellä hallitsee. Jos valta murenee, henkilön arvostus murenee yhtä nopeasti.


S7E4
Spoiler: näytä
Lainaus käyttäjältä: Tuittu
Mulla vaan häiritsee se, että maantieteellisesti miten nämä tyypit ehtivät matkustaa toiselle puolelle maata hetkessä???
Siis minun käsittääkseni Jaime joukkoineen oli jo aika lähellä Kuninkaansatamaa, eli ei niiden Daeneryksen joukkojen tarvinnut kovin pitkälle mennä. Enemmän minua tässä hämmensi se, että Daeneryksen lähtöä ei mitenkään näytetty. Tietty se oli varmaan sen takia, että se olisi sitten katsojalle yllätys kun se sinne hyökkää, mutta kuitenkin se oli minusta vähän outoa, että se oli yhtäkkiä vain häipynyt sieltä Dragonstonelta. Ehkä Daeneryksen porukoilla oli tiedossa, mistä Jaimen porukat on menossa ja mihin, joten ne tiesi ainakin mitä tietä ne on menossa. Lohikäärmeen selässähän voi myös vähän lentää katsomassa... :D
Siis joo Jaimen joukothan olivat jo hänen omiensakin sanojen mukaan aivan Kuninkaansataman porteilla, ja Dragonstonelta ei sinne ole pitkä matka. Danyn joukkoja nyt on muutenkin näytetty hyvin vähän ja varmasti haluttiin että se olisi katsojalle yllätys - ja mitä tulee itse Daenerykseen, lohikäärmeellähän pääsee pitkiäkin matkoja ihan järjettömän nopeasti, eli Dany on voinut päästä Jaimen joukkojen kimppuun ihan tunneissa, ehkä minuuteissakin :D Omasta mielestäni tuossa siis ei ollut mitään kauhean epäloogista.

Lainaus käyttäjältä: Tuittu
Noh, jos se Jaimesta sitten, ei kun odottelemaan viikon verran :-\ Jaime/Cerseitä ei tässä oikein nähty, mutta onhan Jaime yksinkin ihana. En kyllä kestä jos loput jaksot pitää pärjätä ilman sitä. Vaikka toki Jaimen ja Cersein kuolemaa olen tälle kaudelle aavistellutkin.
Mitä taas tähän tulee, niin yksikään päähahmohan tässä seitsemän kauden aikana ei ole oikeasti kuollut - näihin itse lasken Jonin, Aryan, Sansan, Branin, Daeneryksen, Cersein, Jaimen ja Tyrionin. Unohtuikohan tästä joku? Nää on siis oman näkemykseni mukaan niitä hahmoja, joiden tarinoita tässä on seurattu ja jotka on _ihan oikeasti_ niitä kantavia hahmoja. En siis oikein jaksa uskoa, että ainakaan ilman oikeasti suuria seremonioita (vertauskuvallisesti) yksikään näistä hahmoista kuolisi ennen kuin sarja on ihan oikeasti ihan lopussa.Sitten yleisiä juttuja yleensäkin koko kaudesta:
Spoiler: näytä
Cersein raskaushomma vaikuttaa mun mielestä aika selkeästi bluffaukselta. On oikein tuntunut kohtauksissa siltä, että hän on harkitusti näyttänyt sekä Jaimelle että Tyrionille olevansa raskaana (cmoon käsi vatsan päällä hee hee onpas vaikea arvata!), ja Cersei on kuitenkin hahmo, jolle tuommoinen manipulointi sopii paremmin kuin hyvin. Olisihan se hyvä yritys saada veljiä tottelemaan, kun kummallekin varmasti mahdollinen syntyvä lapsi on tärkeä. Kyllähän Tyrionkin rakasti Tommenia ja Myrcellaa (Joffreyta ehkä vähän vähemmän, heh), vaikka eivät hänen lapsiaan olleetkaan. En tiedä, jotenkin mulla vain on sellainen fiilis, että Cersei ei kyllä nyt ole oikeasti raskaana. Mitä taas tulee siihen, että Jaime jätti Cersein, olin ihan että VIHDOINKIN!! Olen odottanut varmaan viimeiset 3 tai 4 kautta että se tapahtuisi, sitä mukaa yhä enemmän kun Cerseistä on kuoriutunut esiin aina vain kamalampi hahmo :D Sinänsä kyllä kiva ja tärkeä hahmo, kun on edistänyt juonta ihan hirveästi, mutta sitten taas luonteeltaan ei iske minuun. Itken verta aina kun Cersei saa voittoja, kunniaa ja onnistumisia :(

Mitä tulee tähän Jon/Daenerys kuvioon niin tykkään! Olen shipannut heitä pitkän aikaa ja odottanut heidän tapaamistaan ja pidän hurjasti siitä miten tämä päättyi! Tosin koko rakkaustarina vaikutti kauhean nopeasti kehittyvältä, eikä se itsessään iskenyt minuun, mutta odotan hirveästi mitä tästä tulee ensi kaudella!
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Tuittu - 05.09.2017 15:27:33
Spoiler: näytä
Mitä taas tähän tulee, niin yksikään päähahmohan tässä seitsemän kauden aikana ei ole oikeasti kuollut - näihin itse lasken Jonin, Aryan, Sansan, Branin, Daeneryksen, Cersein, Jaimen ja Tyrionin. Unohtuikohan tästä joku? Nää on siis oman näkemykseni mukaan niitä hahmoja, joiden tarinoita tässä on seurattu ja jotka on _ihan oikeasti_ niitä kantavia hahmoja. En siis oikein jaksa uskoa, että ainakaan ilman oikeasti suuria seremonioita (vertauskuvallisesti) yksikään näistä hahmoista kuolisi ennen kuin sarja on ihan oikeasti ihan lopussa.
No helppohan se on tässä vaiheessa sanoa, että ne on päähahmoja jotka ei ole kuolleet :D Minusta tässä on kyllä seurattu monia sellaisiakin hahmoja, jotka nyt ovat jo kuolleet, ja nyt kun sarja menee kohti loppua, odotan päähahmoja kuolevan lisääkin.


Cersein raskaushomma vaikuttaa mun mielestä aika selkeästi bluffaukselta. On oikein tuntunut kohtauksissa siltä, että hän on harkitusti näyttänyt sekä Jaimelle että Tyrionille olevansa raskaana (cmoon käsi vatsan päällä hee hee onpas vaikea arvata!), ja Cersei on kuitenkin hahmo, jolle tuommoinen manipulointi sopii paremmin kuin hyvin. Olisihan se hyvä yritys saada veljiä tottelemaan, kun kummallekin varmasti mahdollinen syntyvä lapsi on tärkeä. Kyllähän Tyrionkin rakasti Tommenia ja Myrcellaa (Joffreyta ehkä vähän vähemmän, heh), vaikka eivät hänen lapsiaan olleetkaan. En tiedä, jotenkin mulla vain on sellainen fiilis, että Cersei ei kyllä nyt ole oikeasti raskaana. Mitä taas tulee siihen, että Jaime jätti Cersein, olin ihan että VIHDOINKIN!! Olen odottanut varmaan viimeiset 3 tai 4 kautta että se tapahtuisi, sitä mukaa yhä enemmän kun Cerseistä on kuoriutunut esiin aina vain kamalampi hahmo :D Sinänsä kyllä kiva ja tärkeä hahmo, kun on edistänyt juonta ihan hirveästi, mutta sitten taas luonteeltaan ei iske minuun. Itken verta aina kun Cersei saa voittoja, kunniaa ja onnistumisia :(
Äh, tätä mietittiinkin silloin, mutta sitten joku sanoi että ei olisi huijausta ja uskoin. Nyt sinä sanot että on huijausta ja uskon :D Menen ihan sekaisin. (Hankalaa varsinkin kun pitäisi kirjoittaa ficcejä juuri noista ja en yhtään tiedä mitä pitäisi ajatella niistä :P) Ja kyllähän se ainakin Jaimelle kertoikin tarkoituksella, mutta siitä nyt ei voi päätellä onko se huijausta vai ei.

Uskon että se voisi olla huijausta, koska:
1. Se on ollut jotain 20 vuotta hankkimatta/saamatta lapsia, miksi se yhtäkkiä olisi nyt raskaana? (Miksi se alun perin lopetti lasten tekemisen/saamisen?)
2. Kun se kertoi Jaimelle, se sanoi "lupaa ettet petä minua enää ikinä". Eli haluaa käyttää raskautta syynä pitää Jaime uskollisena. (Toki aika Cerseimäistä sanoa noin, vaikkei olisikaan huijausta, vaikka se kyllä pilasi sillä koko tilanteen.)
3. Se muistutti Jaimea asiasta kahdesti silloin, kun Jaime uhkasi lähteä. (Mutta toisaalta käytti sitä myös perusteluna, miksei tarvitse Jaimea.)

Minä en aluksi tykännyt Cerseistä (koska se oli ilkeä niille susille :D), mutta nykyään samaistun siihen, ja vaikka se onkin tavallaan aika kamala, niin ei mielestäni ansainnut niin paljon vihaa :P
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Hazyel - 06.09.2017 12:12:12
Spoiler: näytä
Lainaus käyttäjältä: Tuittu
Mitä taas tähän tulee, niin yksikään päähahmohan tässä seitsemän kauden aikana ei ole oikeasti kuollut - näihin itse lasken Jonin, Aryan, Sansan, Branin, Daeneryksen, Cersein, Jaimen ja Tyrionin. Unohtuikohan tästä joku? Nää on siis oman näkemykseni mukaan niitä hahmoja, joiden tarinoita tässä on seurattu ja jotka on _ihan oikeasti_ niitä kantavia hahmoja. En siis oikein jaksa uskoa, että ainakaan ilman oikeasti suuria seremonioita (vertauskuvallisesti) yksikään näistä hahmoista kuolisi ennen kuin sarja on ihan oikeasti ihan lopussa.
No helppohan se on tässä vaiheessa sanoa, että ne on päähahmoja jotka ei ole kuolleet :D Minusta tässä on kyllä seurattu monia sellaisiakin hahmoja, jotka nyt ovat jo kuolleet, ja nyt kun sarja menee kohti loppua, odotan päähahmoja kuolevan lisääkin.
No voihan sen noinkin ottaa, mutta itse oon kyllä alusta asti ajatellut noita mainitsemiani hahmoja päähahmoina. On tässä seurattu monia jo kuolleita hahmoja jotka ovat juontakin liikuttaneet, mutta ainakin omasta mielestäni oli alusta asti selvää, että esim. Robb tulee kuolemaan jo paljon ennen vikaa kautta. Kyllähän juurikin esim. Littlefinger on liikuttanut juonta sarjassa eteenpäin tosi paljon, mutta ei hän minusta silti ollut missään vaiheessa päähahmo. Ennemminkin nuo on olleet ehkäpä sellaisia vähän enemmän merkityksellisiä sivuhahmoja joita on käytetty juurikin siksi, että näiden päähahmojen juonet saadaan etenemään ja päähahmot saadaan lopulta niihin paikkoihin, mihin kuuluukin. Mutta siis tämä toki vain oma mielipiteeni miten koen nämä asiat, ei mikään absoluuttinen totuus :)

Lainaus
Uskon että se voisi olla huijausta, koska:
1. Se on ollut jotain 20 vuotta hankkimatta/saamatta lapsia, miksi se yhtäkkiä olisi nyt raskaana? (Miksi se alun perin lopetti lasten tekemisen/saamisen?)
2. Kun se kertoi Jaimelle, se sanoi "lupaa ettet petä minua enää ikinä". Eli haluaa käyttää raskautta syynä pitää Jaime uskollisena. (Toki aika Cerseimäistä sanoa noin, vaikkei olisikaan huijausta, vaikka se kyllä pilasi sillä koko tilanteen.)
3. Se muistutti Jaimea asiasta kahdesti silloin, kun Jaime uhkasi lähteä. (Mutta toisaalta käytti sitä myös perusteluna, miksei tarvitse Jaimea.)
Tää on niin täyttä asiaa! Onhan Jaime ja Cersei kuitenkin olleet ihan todistetustikin (krhm Bran krhm) sängyssä Tommenin syntymisen jälkeen enkä millään usko, että aina mukamas juuri sellaiseen aikaan, ettei Cersei ole voinut tulla mitenkään raskaaksi, joten herättää kyllä kysymyksiä, että miten Cersei aiemmin ei ole tullut raskaaksi ja nyt yhtäkkiä on. Ja lisäksi tuo, että hän yritti selvästi saada Jaimen pysymään luonaan tuon raskauden avulla - varmasti jo aavistikin, että Jaimella alkaa tulla mitta täyteen.

Lisäksi Cersei ikäänkuin "vahingossa" kosketti vatsaansa Tyrionin käydessä hänen luonaan - ja johan se tiedetään, ettei Cersei oikeasti tee mitään vahingossa. Halusi siis selvästi että Tyrion ikään kuin itse keksii Cersein olevan raskaana. Ja koska Cersei tiesi Tyrionin olevan Daeneryksen Koura niin... Miksi ihmeessä hän olisi paljastanut Tyrionille olevansa raskaana, ellei tämä liity jotenkin hänen juoniinsa? Cersei ei ole hahmo, joka tekisi tuollaisen virheen edes vahingossa, joten tääkin tukee mielestäni teoriaa siitä, että koko raskausjuttu on Cersein juoni. Ainakin minulta löytyy kauhea määrä perusteluja sille, miksen suostu uskomaan tuon naisen raskauteen ennen kuin se vauva on oikeasti syntynyt :D
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: flawless - 06.09.2017 14:15:19
Spoiler: näytä
Mun mielestä Ned oli kyllä aika selkeästi ekalla kaudella yksi tärkeimmistä päähahmoista, ja kuolla kupsahtihan se. Ja Catelyn oli myös musta päähahmo ihan yhtä lailla. Eiväthän he toki enää ole, koska ovat kuolleita, mutta heillä on tarinan kannalta aivan hirmuisen suuri rooli, etenkin Nedillä. Sitä voi olla tässä vaiheessa enää hankala muistaa, että mistä ja miten kaikki alkoi, koska tarina etenee ja kuolleet jäävät historiaan, mutta erityisesti Nedin merkitys tarinaan on ollut ja yhä on suuri ja hänestä puhutaan vieläkin usein.

Joten en menisi kehumaan että yksikään oikea päähahmo ei ole kuollut. Enemmänkin muotoilisin asian niin, että pitkään aikaan ei ole kuollut päähahmoja. On mustakin aika epätodennäköistä, että kukaan tämänhetkisistä päähahmoista kuolisi ennen sarjan loppua ilman isoa hulabaloota, joten sinänsä pointti on kuitenkin musta paikkaansapitävä. Mutta saattaahan sarja toki yllättää, on se aikaisemminkin yllättänyt.
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Tuittu - 06.09.2017 16:16:27
Spoiler: näytä
Samaa mieltä Nedistä, ja kyllähän Catelynillä ja Robbillakin oli isot roolit jossain vaiheessa. Samoin esim. Stannisilla oli tosi pitkä oma juonilinja, joskaan se ei se ollut ykköskaudella mukana, joten ei voi olla "päähenkilö alusta asti". Sitten viime aikoina kuolleista kyllähän esim. Margaerylla ja Olennalla oli aika isot roolit, vaikkei nyt ehkä ihan päähahmoiksi voikaan kutsua.

Sitten taas noista nykyisin jäljellä olevista en kyllä kaikkia pidä edellämainittuja enempää päähahmoina muuten kuin sen puolesta, että ovat säilyneet pitkään hengissä :D Esim. Bran on minusta toistaiseksi ollut aika turha ja sehän ei edes ollut mukana yhdellä kaudella ollenkaan. Varmaan sillä tulee vielä olemaan joku isompi rooli vikalla kaudella, mutta ei se nyt siitä mitään koko sarjan päähahmoa tee. Samoin en jotenkin osaa ajatella Tyrionia varsinaisena päähahmona, vaikka sillä onkin tyyliin eniten ruutuaikaa koko sarjassa :D Sillä ei kuitenkaan ole ollut mitään kunnollisia omia juonikuvioita. Mutta nämä nyt riippuu ihan siitä, miten asian ajattelee, minusta tämä sarja on tosi kiva juuri siksi, ettei ole selkeitä päähahmoja, vaan monia eri tavalla tärkeitä hahmoja. Se mahdollistaa myös yllätyksellisyyden sen osalta, että merkittäviä hahmoja kuolee. Oikeastaan ainoat, joiden on jo pitkään voinut aavistella olevan hengissä vikalle kaudelle asti on Jon ja Daenerys. Tai siis tietty hyvä jos joku on tiennyt kaikista muistakin, että ketkä kuolee ja ketkä pysyy hengissä, mutta en minä ole osannut sellaista arvata :D Oikeastaan ihmettelen että Jaime ja varsinkin Cersei on selvinneet näin pitkälle, se vähän puoltaisi sitä, että ne saisi jonkun kunnon lopun, kun on pitänyt vikalle kaudelle säästää...

Sitä en sitten tiedä mitä isolla hulabaloolla tai suurilla seremonioilla tarkoitatte :D Toki ainakin sitä, että huomaamme varmasti, jos nämä hahmot kuolevat (paitsi minä, joka pidän silmät kiinni pelottavissa kohdissa). Mutta voihan ne niissä taisteluissa hyvinkin kuolla, ja varmasti joku kuoleekin.
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: flawless - 06.09.2017 16:38:32
Lainaus
Sitten viime aikoina kuolleista kyllähän esim. Margaerylla ja Olennalla oli aika isot roolit, vaikkei nyt ehkä ihan päähahmoiksi voikaan kutsua.
Imo Margaerya kyllä voisi, ainakin melkein.

No ja hei Joffrey! Se oli kanssa alusta alkaen aika merkittävä hahmo ja varsinkin vallan kahvaan päästyään tarinallekin aika olennainen. Joffreyn laskisin myös kuolleeksi päähahmoksi.

Alkaahan näitä tulla mieleen, kun miettii. Tämä sarja tappaa hahmoja samaan tahtiin kuin sieniä nousee sateella, joten ei ole kyllä mikään ihmekään ettei heti muistu mieleen... :D
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Eririn - 07.09.2017 08:45:18
Mulla on ollut sellainen politiikka kirjojen suhteen, että hahmo on päähenkilö, jos hänen näkökulmastaan on kerrottu vähintään kaksi lukua. TV-sarja on ollut vähän kinkkisempi. Nyrkkisääntönä mulla on ollut, että jos hahmon näyttelijän nimi löytyy tunnarista, niin kyseessä on päähenkilö - mutta toisaalta, esimerkiksi Khal Drogoa näytellyt Jason Momoa ei ollut tunnarissa ja mun mielestä hän oli kuitenkin ekalla kaudella yksi avainhahmoista.

Aloin muuten katsoa koko sarjaa alusta^^ eka jakso meni linjalla "hei muistatteko kun kaikki ei ollut päin helvettiä?" (plus Sansa, Arya ja Bran oli pieniä voi ei <3<3<3<3). Kakkoskauden katsomisen aloitin eilen illalla. (Ja samalla mulla on seiskakautta vielä kolme jaksoa katsomatta äidin kanssa, varmaan katsotaan vitonen ja kutonen tänään ja seiska huomenna tms - meillä on ollut sellainen systeemi että katsotaan aina kaksi jaksoa, koska yksi on liian vähän, mutta seiskajakso on kumminki reippaasti yli tunnin, niin se varmaan menee hybin sellaisenaan.) Mutta joo, on kyllä tosi nostalginen olo ja samalla kun tietää, mitä tapahtuu tulevaisuudessa, niin sitä reagoi hahmoihin eri tavalla.

Esmes Joffrey sanoi Sansalle jossain kohtaa ennen Nedin teloitusta: "En enää koskaan satuta sinua." Oma reaktio: Why you always lying, why the fuck you lying~
Ja kaikki reaktiot Littlefingeriä kohtaan on menneet linjalla: "I see you villain! I see you and your stupid villain moustache!"
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Arte - 12.09.2017 13:00:10
Miekin sain viimein katsottua vikan jakson!

Spoiler: näytä
Miksei Cersei tappanut Tyrionia??????? Sillä olisi ollut siihen täydellinen mahdollisuus. Mutta no, ehkä se oli jo ennen sitä keksinyt, että sen pitää esittää, että antaa sotilaansa pohjoiseen marssitettaviksi, joten siksi Tyrionia ei voinut tappaa,
vaikka olisi mieli tehnytkin. Jaime-kohdassa mietin vain koko ajan, että ei Jaime voi kuolla kun ei se Tyrioniakaan tappanut! :D Oon kans ehkä sen kannalla, että Cersei esittää olevansa raskaana, mutta toisaalta hänen koko ajan kasvavaa pähkähulluuttaan voisi jossain määrin selittää lapsen tulolla (koska Cersei tekee mitä tahansa lastensa vuoksi).

Oon ihan jeejee siitä, että Jaime viimein otti hatkat Cerseistä! Tätä on odotettu. Shippaan Jaime/Briennea, joten toivon näiden saavan edes vähän ruutuaikaa keskenään. Dany/Jon taas on ällöä, ja toivon kovasti Jonsaa, vaikka sitä tuskin tapahtuu. Ois aika karua, jos Dany tuosta nyt tulisi raskaaksi, mutta tässä sarjassa mikään ei ole mahdotonta...

Myöskin: JEE Pikkusormi kuoli. Viimein. Sansa on ihan huippu, ja ihanaa että Arya ja Sansa vedättivät Pikkusormea oikein kunnolla. Tykkäsin etenkin siitä, kuinka Sansa sanoi olevansa tyhmä mutta oppivansa kuitenkin lopulta. Niinpä!

Toivon myös, ettei Tormund kuollut, koska se on niin huippu hahmo! Mutta aika hankala sillä on kyllä selvitä... Toisaalta jos Jaime selviytyi rautapanssareissaan järven pohjasta niin mitäs nyt valtavan muurin harjalta tippuminen kellekään tekee.
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: LillaMyy - 12.09.2017 15:00:40
Kiitoksia Arte, muistutit minua viestilläsi, että pitikin kirjoitella tänne jo aiemmin! :D Spoilaa seiskakauden poistettuja kohtauksia!
Spoiler: näytä
Hitsit, en löydä enää sitä videoita, jonka katsoin, missä oli puhetta joistain seiskakauden poistetuista jaksoista. Kyseisellä videolla kuitenkin puhuttiin siitä, että finaalijakson oli ilmeisesti tarkoitus loppua AIVAN eri tavalla kuin, mihin se sitten lopulta päättyikään. Finaalissa nimittäin oli ilmeisesti tarkoitus olla kohtaus lopussa, jossa Cersei herää vuoteestaan verisenä eli näytettäisiin, että hän sai keskenmenon. Videolla pohdittiin sitä, että tuo taidettiin poistaa sen takia, että nyt (kuten tässäkin topassa monet) fanit spekuloisivat sitä, että onko Cersei oikeasti edes raskaana vai huijaako hän vain kaikkia. Voi siis olla, että näemme tämän kohtauksen myöhemmmin, tai sitten se jää kokonaan pois koko sarjasta.

Poistettu kohtaus spoilerit päättyvät. (:

Spoiler: näytä
Toivon myös, ettei Tormund kuollut, koska se on niin huippu hahmo! Mutta aika hankala sillä on kyllä selvitä... Toisaalta jos Jaime selviytyi rautapanssareissaan järven pohjasta niin mitäs nyt valtavan muurin harjalta tippuminen kellekään tekee.
Spoiler: näytä
Tämä sarja on kyllä vähän sellainen, että jos hahmo on ollut mukana enemmänkin kuin vain sivuhahmon sivuhahmona, niin uskaltaisin väittää, että niin kauan, kun et näe ruudulta hahmon kuolemaa, on suuret mahdollisuudet, että tämä on hengissä vielä. :D Muutenkin Beric ja Tormund on molemmat sellaisia, että ei heitä olisi kannettu näin paljoa mukana seiskakaudella, jos he olisivat vain kuolleet off-screen, kyllä he olisivat ansainneet kuoleman ruudulla, joten en usko, että kumpikaan heistä oikeasti kuoli, vaikka loogisesti ajateltuna Muurin sortumisesta ei nyt ihan noin vain kuuluisi selvitä. Mutta, no, selvisi Jonkin Muurin pohjoispuolella noustuaan järvestä ja ratsastettuaan takaisin Muurille, vaikka loogisesti ajateltuna hänen olisi pitänyt jäätyä siellä. :'D
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Arte - 12.09.2017 15:17:03
Spoiler: näytä
Toivon myös, ettei Tormund kuollut, koska se on niin huippu hahmo! Mutta aika hankala sillä on kyllä selvitä... Toisaalta jos Jaime selviytyi rautapanssareissaan järven pohjasta niin mitäs nyt valtavan muurin harjalta tippuminen kellekään tekee.
Spoiler: näytä
Tämä sarja on kyllä vähän sellainen, että jos hahmo on ollut mukana enemmänkin kuin vain sivuhahmon sivuhahmona, niin uskaltaisin väittää, että niin kauan, kun et näe ruudulta hahmon kuolemaa, on suuret mahdollisuudet, että tämä on hengissä vielä. :D Muutenkin Beric ja Tormund on molemmat sellaisia, että ei heitä olisi kannettu näin paljoa mukana seiskakaudella, jos he olisivat vain kuolleet off-screen, kyllä he olisivat ansainneet kuoleman ruudulla, joten en usko, että kumpikaan heistä oikeasti kuoli, vaikka loogisesti ajateltuna Muurin sortumisesta ei nyt ihan noin vain kuuluisi selvitä. Mutta, no, selvisi Jonkin Muurin pohjoispuolella noustuaan järvestä ja ratsastettuaan takaisin Muurille, vaikka loogisesti ajateltuna hänen olisi pitänyt jäätyä siellä. :'D

Spoiler: näytä
Olet kyllä ihan oikeassa! Jonin todellakin olisi pitänyt kuolla tuossa jaksossa noin viisi miljoonaa kertaa, joten varsin mahdollista on, että nuo tuolta vielä elossa esiin kömpivät. Tormund etenkin tuntuu olevan aika suosittu hahmo fanien kesken, joten olisi aika ilkeää vain tappaa hänet tuolleen puolihuomaamattomasti.

Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Tuittu - 12.09.2017 19:57:46
Spoiler: näytä
Miksei Cersei tappanut Tyrionia??????? Sillä olisi ollut siihen täydellinen mahdollisuus. Mutta no, ehkä se oli jo ennen sitä keksinyt, että sen pitää esittää, että antaa sotilaansa pohjoiseen marssitettaviksi, joten siksi Tyrionia ei voinut tappaa, vaikka olisi mieli tehnytkin. Jaime-kohdassa mietin vain koko ajan, että ei Jaime voi kuolla kun ei se Tyrioniakaan tappanut! :D

Spoiler: näytä
Se varmaan pelkäsi Daenerysta. Helpompi vaan huijata, että on mukana.
Jaime-kohtauksessa mietin samaa, että ei vaan voi mennä niin, että se ei tappaisi Tyrionia mutta Jaimen. Silti pelkäsin Jaimen puolesta ;D
Vaikka tosiaan ei Jaimen tappaminen olisi ollut samalla tavalla vaarallista.
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Eririn - 14.09.2017 08:53:34
Kiitoksia Arte, muistutit minua viestilläsi, että pitikin kirjoitella tänne jo aiemmin! :D Spoilaa seiskakauden poistettuja kohtauksia!
Spoiler: näytä
Hitsit, en löydä enää sitä videoita, jonka katsoin, missä oli puhetta joistain seiskakauden poistetuista jaksoista. Kyseisellä videolla kuitenkin puhuttiin siitä, että finaalijakson oli ilmeisesti tarkoitus loppua AIVAN eri tavalla kuin, mihin se sitten lopulta päättyikään. Finaalissa nimittäin oli ilmeisesti tarkoitus olla kohtaus lopussa, jossa Cersei herää vuoteestaan verisenä eli näytettäisiin, että hän sai keskenmenon. Videolla pohdittiin sitä, että tuo taidettiin poistaa sen takia, että nyt (kuten tässäkin topassa monet) fanit spekuloisivat sitä, että onko Cersei oikeasti edes raskaana vai huijaako hän vain kaikkia. Voi siis olla, että näemme tämän kohtauksen myöhemmmin, tai sitten se jää kokonaan pois koko sarjasta.

Poistettu kohtaus spoilerit päättyvät. (:

Spoiler: näytä
Toivon myös, ettei Tormund kuollut, koska se on niin huippu hahmo! Mutta aika hankala sillä on kyllä selvitä... Toisaalta jos Jaime selviytyi rautapanssareissaan järven pohjasta niin mitäs nyt valtavan muurin harjalta tippuminen kellekään tekee.
Spoiler: näytä
Tämä sarja on kyllä vähän sellainen, että jos hahmo on ollut mukana enemmänkin kuin vain sivuhahmon sivuhahmona, niin uskaltaisin väittää, että niin kauan, kun et näe ruudulta hahmon kuolemaa, on suuret mahdollisuudet, että tämä on hengissä vielä. :D Muutenkin Beric ja Tormund on molemmat sellaisia, että ei heitä olisi kannettu näin paljoa mukana seiskakaudella, jos he olisivat vain kuolleet off-screen, kyllä he olisivat ansainneet kuoleman ruudulla, joten en usko, että kumpikaan heistä oikeasti kuoli, vaikka loogisesti ajateltuna Muurin sortumisesta ei nyt ihan noin vain kuuluisi selvitä. Mutta, no, selvisi Jonkin Muurin pohjoispuolella noustuaan järvestä ja ratsastettuaan takaisin Muurille, vaikka loogisesti ajateltuna hänen olisi pitänyt jäätyä siellä. :'D

Ai jaa että tällanen kuvio.
Spoiler: näytä
En oo ihan varma, pitäisinkö keskenmeno-juonikuviosta, mutta toisaalta se saattaisi työntää Cersein reunan yli, missä tapauksessa olisi kyllä jännä nähdä, mitä siitä seuraisi. Cerseillehän on jo kerran käynyt niin, että hän on on menettänyt vauvan (tästä puhuttiin ekalla kaudella, kyseinen vauva on ainoa, jonka Robert oli siittänyt). Luulisin, että vielä yhden lapsen menetys työntäisi Cersein reunan yli.


Spoileri kakkonen:
Spoiler: näytä
Mä oon edelleen sitä mieltä, että kasikauden pitää alkaa niin, että Tormund ja Beric poksahtaa esiin lumesta kuin valkovuokot kommenteilla: "No perkele, toi oli uutta." "Älä vaan!" Bericiin mulla ei ole sen kummempia siteitä, mutta Tormund on yksi pitkäaikaisia suosikkihahmoja, joten totta kai toivon että se selvisi. Kasikautta odotellessa *huokaus*
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Fairy tale - 14.05.2019 12:40:49
Syvä huokaus. Ensin; en ole mikään televisioihminen, koska en sellaista omista. Enkä todellakaan käytä maksullisia kanavia, mutta Game of Thrones teki nyt minulle tepposet ja nyt käytössä on HBO. Viisi jaksoa kuudesta mahtui ilmaiseen kokeilukuukauteen. HBO saa osaltani jatkua, koska siellä on muitakin hyviä sarjoja joita olen nyt seurannut.

Mutta asiaan:
Spoiler: näytä
 Tämä kahdeksas kausi poikkeaa kyllä melkoisesti sävyltään muihin kausiin verrattuna. Minua se ei ole haitannut. Tunnelma on todella ollut sitä, että loppua kohden ollaan menossa ja rytinällä. Nelosjakso ja eilinen viitosjakso jaksavat mietityttää. Daenerys on pettynyt ja analysoi omaa tilannettaan kovasti omasta näkökulmastaan. Hän on tehnyt vuosien työn saavuttaakseen eri kansojen luottamuksen (ainakin joltain osin) puolelleen ja nyt vastaanotto meren tällä puolen ei olekaan samanlaista. Eikö hän tullut ajatelleeksi, ettei totuus Jon Snown oikeasta henkilöllisyydestä kertakaikkiaan voi pysyä salassa. Vaikka sen olisi tiennyt vain yksi ihminen, niin eihän Jon voi kieltää totuutta itsestään, halusi hän valtaistuinta tai ei.

Cerceistä sitten päästiin, vaikkakin aivan eri tavalla kun olin asiaa ajatellut. Onneksi hän ei kohdannut loppuaan yksin, vaan juuri sen ihmisen kanssa, jonka kanssa se paras.

Nyt mieleeni jäi kummittelemaan Vuori, joka toivon mukaan kuoli, mutta mitä jos se ei kuollutkaan vaan nousee tuhkan keskeltä ja kävelee valtaistuimelle, joka mahdollisesti kohoaa kaiken kaaoksen keskellä? Hyi kamala. Siinä olisi oikea kuoleman kuningas kakkonen vallassa.

Viimeistä jaksoa odotellen.
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Kosmik - 20.05.2019 19:19:58
Olen kyllä todella pettynyt tähän viimeiseen kauteen. Kaikki tuntuu hyvin hätiköiden tehdyltä ja jaksot silti jokseenkin pitkitetyltä, koska ihan turhille asioille annettu screen-aikaa.

Luvassa spoilereita viimeisestä kaudesta!

Spoiler: näytä
Kuuteen jaksoon ängetty valkoisten kulkijoiden sota ja Cercein kukistaminen ja merkittäviä henkilöitä kuolee tuon tuosta, niin ei niitä ehdi edes millään lailla surra. Jotenkin tuntuu, että tekijöiltä on unohtunut, mikä se sarjan suola on. Cerceillä ei ollut juuri minkäänlaista roolia viimeisellä kaudella ja todella ennalta odotettavaa, että sai kuolla yhdessä Jaimen kanssa, hohhoijaa. ::) Jorahin, Hurtan ja Theonin kuolemat oli ehkä ainoat hahmojen arvoiset kuolemat. Jorah puolustaessaan kuningatartaan, Hurtta tappaessaan Vuoren, Theon puolustaessaan Brania. Varysin kuolema oli ihan perseestä. Sellainen, että no, tapetaan nyt tämä hahmo tässä tälleen mahdollisimman tylsällä tavalla, vaikka hahmo itsessään olisi ansainnut muistettavamman kuoleman. Ja valkoisten kulkijoiden tuho hoitui myös yhden jakson aikana.

Daeneryksen kuolema oli ehkä raukkamaisin teko ikinä. Ja miten koko hahmonkehitys pilattiin hänen kohdallaan. Se kaupungin tuhoaminen ja viattomien tappaminen ei kyllä yhtään sovi yhteen mun käsitykseen Danysta ja moni muu on ilmeisesti samaa mieltä. Ja jotenkin raukkamainen veto Jonilta tappaa Dany tuolla lailla. Olisi nyt edes Drogon käräyttänyt sen hengiltä sen jälkeen kun huomasi Jonin tappaneen Danyn.

Ja Bran, uusi kuningas!? Missä on pohjustus? Tuo tuli kyllä ihan puskista. Ja muutenkin, olisivat ne nyt voineen jonkun noista Starkin sisaruksista tappaa, koska se olisi ollut odottamatonta. Aryan kuolemaa pelkäsin koko kauden ajan, koska siihen olisi ollut tarpeeksi pohjustamista, mutta toisaalta hyvä, ettei kuollut, koska on ollut yksi suosikkini ekasta kaudesta lähtien.

Pettyneet fiilikset. Olisin toivonut enemmän panostusta tuohon vikaan kauteen. Nyt tuntui vain siltä, että tapetaan nyt ne viimeiset merkittävät hahmot ja jätetään katsojien suosikit eloon (miinus Dany). Sentään yksi lohikäärme selvisi elossa, joten jes! Ja miten nopeasti Harmaa Matokin muuten taipui niiden muiden tahtoon, vaikka oma kuningatar tapettiin mahdollisimman raukkamisesti. Tuntui nyt siltä, ettei kukaan loppujen lopuksi oikeasti välittänyt Danysta ja että hän oli vain yksi tyranni muiden joukossa...
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Tuittu - 22.05.2019 12:05:09
Spoiler: näytä
Joo pettynyt olen kyllä minäkin. Seiskakauden jälkeen toki tällaista vähän osasi epäilläkin, mutta toivoin silti että käsikirjoittajat olisivat ylittäneet itsensä. Sen sijaan vaikuttaa siltä etteivät edes yrittäneet :( Sinänsä ymmärrän heitä kyllä, kun ei kirjailija itsekään osaa kirjoittaa omaa teostaan loppuun, niin ei heiltä voi mitään ihmeitä odottaa.

Ensimmäiset viisi jaksoa vielä jaksoin antaa epäloogisuudet ja huonot juonet jotenkuten anteeksi, mutta vika jakso oli minusta pelkästään typerä. Mutta jos nyt vaikka jakso kerrallaan:
Ensimmäinen jakso nyt oli lähinnä ennalta odotettuja kohtaamisia yms. Dialogi olisi voinut olla parempaakin, vähän liian vitsipainotteista oli.
Tokassa jaksossa oli hyvä maailmanlopun odotuksen tunnelma, jonka oikeastaan pilaa vain se, että seuraavassa jaksossa sitä maailmanloppua ei tullutkaan ::)
Kolmas jakso sitten... No itse en taistelujaksoista muutenkaan niin välitä, mutta olihan se aika tylsää. Koko Night Kingin keksiminen ei tainnut olla kovin hyvä idea, kun sitten koko kuolleiden armeijan tuhoaminen kävi niin äkkiä ja muut white walkerit oli täysin turhia. Puhumattakaan siitä, että kun kyseinen hahmo oli kerran keksitty, niin sille olisi tarvinnut kyllä keksiä jonkunlainen syykin... minulle ainakaan tuo Branin tappaminen syynä ei oikein avautunut.
Neljäs jakso oli taas minusta ihan ok, tosin Jaime/Brienne oli kyllä kiusallista katsottavaa. Tykkäsin kun lopussa tuli vähän "yllättäviä käänteitä", tosin mies sanoi 5 sekuntia ennen Rhaegalin kuolemaa että nyt se kuolee ;D Olihan se vähän epäuskottavaa, että lohikäärmeet ei nähneet laivastoa, ja että linnakin vaan odotti siellä tyhjillään (niin kuin seiskakauden alussakin), mutta ei minua tuollaiset niin paljon häiritse.
Viides jakso oli minusta tämän kauden paras, siinä oli sitä todellista Game of Thronesin tunnelmaa, kun kaiken mustavalkoisuuden jälkeen Cersei saikin inhimillisen lopun (jes Jaime & Cersei kuoli romanttisesti yhdessä!) ja Danysta tulikin "pahis". Minua Danyn muuttuminen ei niin häirinnyt, vaikka olisihan sen voinut uskottavamminkin varmaan tehdä. Erityisen outoa oli se, että Dany ei mitenkään edes varmistanut että Cersei kuoli.

Kuudes jakso oli tosiaan minusta aivan surkea. Ensin kätevästi Dany ei sitten jaksanut polttaa Tyrionia vaan jätti odottelemaan, ja Jonkin sai vapaasti käydä juttelemassa. No ei siinä mitään, mutta sitten Jon vaan tappaa Danyn ja kukaan ei tee mitään! Drogonkin vaan polttaa valtaistuimen eikä Jonia :D Tahrattomat ja dothrakit antaa myös sen olla ja jää vaan hengailemaan, ja vaikka ne väittää, että "tämä on meidän kaupunki", niin sitten ne kuitenkin antaa lordien ja ladyjen ja vangin päättää että ei olekaan ;D
Branin valitseminen kuninkaaksi oli vähän outoa ja kävi tosi äkkiä ja kaikki oli yhtä mieltä... Miksi koko valtaistuinpeliä on edes ollut olemassa jos yksimielinen hallitsijan valinta on noin helppoa. Toisaalta jos teorisoi että Bran suunnitteli kaiken koska näkee tulevaisuuteen, niin tavallaan sillä saa jopa etäisesti järkeä siihen, että Night King yritti juuri sitä tappaa. Sansasta meni ihan täysin maku kun ei suostunut Branin hallintoon, vaan halusi itse kuningattareksi. Sansa toistaa nyt Cerseitä ja Danya itseoikeutettuna kuningattarena, joten olisi ansainnut menettää henkensä hänkin. Mitä järkeä Branin edes olla kuningas jos Pohjoinen ei ole mukana ::)
Ja Jon sitten lähetettiin takaisin Yövartioon, vaikka sillä ei ole mitään virkaa kun ei ole kuolleiden armeijaa enää ja villitkin saa tulla ja mennä miten haluaa. Että vissiin sellainen hengailupaikka sitten vaan? Taisi lähteä kuitenkin muurin taakse hengaamaan, ehkä jopa kuninkaaksi sinne. Vähän outoa että minkäänlaista reaktiota keneltäkään ei tullut Jonin perimään, vaikka ymmärsin että Varys ehti niitä kirjeitä kuitenkin lähetellä.
Sitten toki mukana vielä kaikki kliseet "Tulen ja jään laulu" ja Brienne kirjoittamassa Jaimesta siihen kirjaan...
Sarja tavallaan palasi lopussa siihen alun Stark-painotteisuuteen, mikä on tavallaan vähän ärsyttävää. Jotenkin puolueellista, että "nyt kun Starkit on vallassa, kaikki on hyvin ja ei ole mitään sotia tms. joista olisi mitään kerrottavaa, joten sarja loppuu", mutta toisaalta tykkään ajatella että oikeasti pyörä pyörii edelleen ja nyt Starkit on tavallaan ne pahikset, koska niinhän valtaapitävät tässä sarjassa ennenkin on olleet. Sansa itseoikeutettuna kuningattarena ja Bran kaikkia manipuloiden (ihan kuin Dany, joka sanoi että muut ei saa valita).

Suurin harmi tässä kaudessa on ollut se, että hahmot jää tosi pinnallisiksi. Dialogit on merkityksettömiä ja epäloogisia, hahmojen pään sisään ei näe samalla tavalla kuin aiemmilla kausilla, joten päätyy olemaan vain hämmentynyt sen sijaan, että herättäisi oikeasti tunteita :( Oikeastaan ainoa kohta jossa olen tuntenut jotain oli kun nauroin Tormundin jättiläistarinalle.
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: flawless - 05.06.2019 15:25:40
Spoiler: näytä
Vähän meh-fiilikset uusimmasta kaudesta. Ekat kolme jaksoa oli musta hyviä: ensimmäisen jakson jälleennäkemiset ja hahmojen vuorovaikutus olivat kiinnostavia ja nostalgiaa aiheuttavia, kun taas kolmosjakson taistelu oli upeasti toteutettu ja viihdyttävä. Muutoin koko kausi tuntui todella kiirehtivältä ja jotenkin siitä vaan puuttui se fiilis, ja loppua kohti juonenkäänteet oli ihan ripulipaskaa. Musta parasta gotissa on aina ollut se, kuinka ennalta-arvaamaton, järkyttävä ja villejä käänteitä tekevä se on. Koskaan ei oo voinut tietää mitä tapahtuu, on tullut isoja yllätyksiä ja järkytyksiä, kun taas nyt uusi kausi tuntui ihan kädenlämpöiseltä. Arvostan sitä suurta urakkaa mikä sen tekemiseen on mennyt, ja näyttelijöiden ja muiden sen eteen työskennelleiden panosta, mutta got olisi ansainnut paremman lopun. Moni asia jäi ihan auki, koskaan ei esim. selitetty niiden metsän lasten ja night kingin yhteyttä, sitä kuka night king on ja miksi se luotiin, moni merkittävä hahmo oli ihan unohtunut, oli paljon asioita joilla ei ollut mitään merkitystä enää esim. Aryan faceless men -kyky, Jonin perimää ei hyödynnetty yhtään niin hyvin kuin mihin olisi ollut potentiaalia... En tajua miksi tässä piti kiirehtiä niin että asioita jäi ihan auki ja sutaisten tehdyksi. Aikaa olisi ollut, ja kausi olisi voinut olla pidempikin, mutta ei.

Danyn sekoaminen oli musta hyvä storyline, joka oli tehty huonosti. Musta sitä on pohjustettu pitkään, että kuinka se on kuin kolikonheittoa että tuleeko syntyvästä Targaryenista hullu vai ei, jnejne, mutta lopulta toteutus oli liian sutaistu. Kontrasti siihen oikeudentajuiseen, ehdottomaan hahmoon oli liian suuri. Dany on tehnyt ja sanonut aiemmin niin paljon asioita viattomien satuttamista vastaan, että musta olisi pitänyt pohjustaa enemmän ja hitaammin tuota sekoamista, ei kukaan napsahda noin. Missandein kuolema oli hyvin toteutettu, mä tykkäsin siitä että hän kuollessaan ns. neuvoi Danya polttamaan koko paskan maantasalle, se oli hyvin tehty, mutta musta se ei silti olisi Danyn kaltaiselle hahmolle tarpeeksi motiivia vaan sitä olisi pitänyt pohjustaa enemmän. Musta se oli hyvä, että Jon tappoi Danyn, musta oli selvää jo pitkän aikaa että jompi kumpi tulee tappamaan toisen, kysymys vaan oli että kumpi ehtii ensin. Mä olisin odottanut että Dany olisi tappanut Jonin vallanhimoissaan ja epäluuloisena pahimmasta kilpailijasta, ja sitten taas joku muu olisi kylmännyt Danyn (koska se oli aivan päivänselvää että se tulee kuolemaan lopussa eikä voi voittaa koska se olisi liian itsestäänselvää), mutta no jaa.

Lainaus
No ei siinä mitään, mutta sitten Jon vaan tappaa Danyn ja kukaan ei tee mitään! Drogonkin vaan polttaa valtaistuimen eikä Jonia :D
Tämä taas oli musta ainoa hyvä asia tuossa kohtauksessa, musta oli hienon runollista että Drogon tajusi valtaistuimen tavoittelun ja vallanhimon tappaneen Danyn - nehän hänet siihen mielentilaan jonka vuoksi Jon hänet tappoi ajoivat.

Lainaus
Branin valitseminen kuninkaaksi oli vähän outoa ja kävi tosi äkkiä ja kaikki oli yhtä mieltä... Miksi koko valtaistuinpeliä on edes ollut olemassa jos yksimielinen hallitsijan valinta on noin helppoa.
Joo tää oli kyllä ihan wtf. Niinku miksi hitossa vanki saa yhtäkkiä ohjailla keskustelua ja ehdottaa kuningasta ja sit kaikki on silleen että joo otetaan tuo joka on kasvanut politiikan ulkopuolella jo vuosikaudet??? :D Periaatteessa mä ymmärrän sen että Bran voisi olla hyvä kuningas ihan vaan sen kaiken tiedon takia, sehän on valtaa tietää niin paljon menneestä ja tulevasta ja varmasti hänestä tulee viisas kuningas, mutta musta se myyntipuhe Branista kunikaaksi koska sillä on "hyvä tarina" oli ihan lame ja outo, olematon pointti.

Lainaus
Sansasta meni ihan täysin maku kun ei suostunut Branin hallintoon, vaan halusi itse kuningattareksi. Sansa toistaa nyt Cerseitä ja Danya itseoikeutettuna kuningattarena, joten olisi ansainnut menettää henkensä hänkin.
Eeeei :D Sansahan tuki Brania, mutta musta on pohjoisesta tulevalle täysin odotettavissa että haluaa sen itsenäistyvän. Sitähän Sansan velikin kuollessaan yritti tehdä, musta olisi ollut Sansalta ihan uskomattoman typerää olla ottamatta mahdollisuutta toteuttaa se asia jonka eteen tuhannet pohjoisen ihmiset ovat kuolleet ja johon he ovat pyrkineet ja josta he ovat haaveilleet jo kauan: siitähän on ihan sarjan alussakin puhetta, että pohjoinen on iso ja sillä on oma tahto ja sitä on kuninkaan ollut vaikeaa hallita. Pohjoisesta tulevana Brankin ihan taatusti arvostaa itsenäistymistä ja sitä, kuinka Sansa tavallaan kunnioittaa heidän veljeään toteuttamalla sen, mihin hän pyrki.

Lainaus
Cerceillä ei ollut juuri minkäänlaista roolia viimeisellä kaudella ja todella ennalta odotettavaa, että sai kuolla yhdessä Jaimen kanssa, hohhoijaa. ::)
Joo, se vaan seisoi ja katsoi ulos ikkunasta koko kauden ajan :D Mä tykkäsin siitä että he kuolivat yhdessä, joskin olisin toivonut että Jaime olisi tappanut Cersein koska kirjoissa esiintyneeseen ennustukseen nähden se olisi ollut mahtava loppu sille hahmolle, mutta kaipa se syy miksei tuota ennustuksen osaa ollut sarjassa oli se että niin ei aiottu näiden hahmojen tietä lopettaa. Vähän oon pettynyt tuohon ratkaisuun, mutta kakkosvaihtoehtona tämä oli ihan ok, vaikkakin oon pettynyt siihen että Jaimen hahmokehitys huuhdeltiin pytystä alas kun se palasi takaisin Cersein luokse olemaan vanha mäntti itsensä.
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Tuittu - 09.06.2019 23:44:35
Spoiler: näytä

Ei Jaime ole mikään mäntti! Tosin Briennen paneminen+jättäminen oli tietty vähän mänttiä. Hahmonkehityksestä silti aika samaa mieltä, tai siis en varsinaisesti mitään kehitystä kaivannut, mutta jotenkin en enää ymmärtänyt sen ajatuksenkulkua samalla tavalla kuin aiemmilla kausilla. Kommentti siitä, kuinka ei ole koskaan välittänytkään Kuninkaansataman kansalaisista oli vähän hassu, kun aiemmin kuitenkin kehui pelastaneensa ne. Kenties itsekkäistä syistä, mutta olisi sitä pitänyt sitten edes jollain tapaa käsitellä.

Lainaus
Danyn sekoaminen oli musta hyvä storyline, joka oli tehty huonosti. Musta sitä on pohjustettu pitkään, että kuinka se on kuin kolikonheittoa että tuleeko syntyvästä Targaryenista hullu vai ei, jnejne, mutta lopulta toteutus oli liian sutaistu. Kontrasti siihen oikeudentajuiseen, ehdottomaan hahmoon oli liian suuri. Dany on tehnyt ja sanonut aiemmin niin paljon asioita viattomien satuttamista vastaan, että musta olisi pitänyt pohjustaa enemmän ja hitaammin tuota sekoamista, ei kukaan napsahda noin.
Minusta tuo oikeudentajuisuus ja ehdottomuus oli juuri sitä pohjustamista. Kyseessähän ei ollut varsinaisesti napsahtaminen, vaan se että Dany ehdottomasti uskoi hänellä ja vain hänellä olevan oikeanlainen oikeudentaju.

Lainaus
Lainaus
No ei siinä mitään, mutta sitten Jon vaan tappaa Danyn ja kukaan ei tee mitään! Drogonkin vaan polttaa valtaistuimen eikä Jonia :D
Tämä taas oli musta ainoa hyvä asia tuossa kohtauksessa, musta oli hienon runollista että Drogon tajusi valtaistuimen tavoittelun ja vallanhimon tappaneen Danyn - nehän hänet siihen mielentilaan jonka vuoksi Jon hänet tappoi ajoivat.
Minusta tuo on vaan aivan liian filosofinen pohdinta istutettavaksi lohikäärmeen päähän :D Ja lisäksi tarkoittaisi sitä, että Drogonin mielestä Jon oli oikeassa tappaessaan Danyn, ja en vaan voi kuvitella Drogonin olevan sitä mieltä Danysta.

Lainaus
Lainaus
Sansasta meni ihan täysin maku kun ei suostunut Branin hallintoon, vaan halusi itse kuningattareksi. Sansa toistaa nyt Cerseitä ja Danya itseoikeutettuna kuningattarena, joten olisi ansainnut menettää henkensä hänkin.
Eeeei :D Sansahan tuki Brania, mutta musta on pohjoisesta tulevalle täysin odotettavissa että haluaa sen itsenäistyvän. Sitähän Sansan velikin kuollessaan yritti tehdä, musta olisi ollut Sansalta ihan uskomattoman typerää olla ottamatta mahdollisuutta toteuttaa se asia jonka eteen tuhannet pohjoisen ihmiset ovat kuolleet ja johon he ovat pyrkineet ja josta he ovat haaveilleet jo kauan: siitähän on ihan sarjan alussakin puhetta, että pohjoinen on iso ja sillä on oma tahto ja sitä on kuninkaan ollut vaikeaa hallita. Pohjoisesta tulevana Brankin ihan taatusti arvostaa itsenäistymistä ja sitä, kuinka Sansa tavallaan kunnioittaa heidän veljeään toteuttamalla sen, mihin hän pyrki.
Mutta nythän olisi ollut helpompi kuninkaan hallita Pohjoista kun kuninkaana on Stark! Ja aika superitsekästä Starkeilta haluta hallita valtakuntaa ja silti olla kuulumatta siihen. Starkeista tuplahallitsijat ei ollut minusta ihan reilu loppu :D

Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: flawless - 10.06.2019 11:51:14
Spoiler: näytä

Moni asia jäi ihan auki, koskaan ei esim. selitetty niiden metsän lasten ja night kingin yhteyttä, sitä kuka night king on ja miksi se luotiin
Itse asiassa tää seikka selitettiin kuudennella tuotantokaudella. Leafhan kertoo Branille, että metsän lapset loi white walkerit puolustamaan heitä ensimmäisiltä ihmisiltä, jotka leikkasi/kaatoi heidän pyhiä puitaan ja teurasti heidän väkeään.
Joo mutta olisin siis halunnut tietää tästä tarkemmin. Esim. juuri että kuka night king oli ennen sitä, miten ja miksi juuri hänet luotiin sellaiseksi jne. Mun teoria on että NK oli ensimmäinen Targaryen, koska tuli ei tapa lohikäärmettä :D  Ja muutenkin musta white walkerseista olisi voinut saada tosi paljon enemmän irti, esim. siihen liittyen kun he muuttivat vauvoja kaltaisikseen, mikä ainakin mua kiinnosti karmeudessaan, se kuvio unohtui ihan. Esim. kakkosjaksoon olisi saanut paljon kiinnostavampaa asiaa jos jotain taustaa olisi käsitelty, imo.

Lainaus
Hahmonkehityksestä silti aika samaa mieltä, tai siis en varsinaisesti mitään kehitystä kaivannut, mutta jotenkin en enää ymmärtänyt sen ajatuksenkulkua samalla tavalla kuin aiemmilla kausilla. Kommentti siitä, kuinka ei ole koskaan välittänytkään Kuninkaansataman kansalaisista oli vähän hassu, kun aiemmin kuitenkin kehui pelastaneensa ne. Kenties itsekkäistä syistä, mutta olisi sitä pitänyt sitten edes jollain tapaa käsitellä.
Joo! Tuo soti mustakin tosi vahvasti Jaimen hahmoa vastaan, kun hän aiemmin katkerana puhui siitä kuinka hän pelasti koko Kuninkaansataman ja kukaan ei tiedä sitä vaan hänen teostaan puhutaan vaan halventavasti.

Lainaus
Minusta tuo oikeudentajuisuus ja ehdottomuus oli juuri sitä pohjustamista. Kyseessähän ei ollut varsinaisesti napsahtaminen, vaan se että Dany ehdottomasti uskoi hänellä ja vain hänellä olevan oikeanlainen oikeudentaju.
Tavallaan joo mutta musta taas pääasiassa ei, koska aiemmin Danyn oikeudentaju oli nimenomaan sitä että viattomia ei satuteta. Hänelle kun sanottiin että hän ei pääse valtaistuimelle vuodattamatta verta, hän vastasi että vihollistensa verta, ei koskaan viattomien verta. Samanlaisia kohtauksia Danyn oikeudenmukaisuudesta ja halusta suojella viattomia on ensimmäisillä kausilla kasoittain. Miten tämä oikeudentaju ja ehdottomuus siinä periaatteessa kääntyy siihen, että onkin ok lahdata kokonaisia kaupunkeja? Sitä muutosta ei musta pohjustettu läheskään riittävästi.

Lainaus
Minusta tuo on vaan aivan liian filosofinen pohdinta istutettavaksi lohikäärmeen päähän  Ja lisäksi tarkoittaisi sitä, että Drogonin mielestä Jon oli oikeassa tappaessaan Danyn, ja en vaan voi kuvitella Drogonin olevan sitä mieltä Danysta.
Tavallaan joo, mutta mä en katsokaan asiaa noin kirjaimellisesti hahmon toiminnan kannalta vaan niin, että musta se oli tarinankerronnan kannalta hieno ja runollinen kuvio :D Ja sitä paitsi, lohikäärmeethän ovat sarjan mukaan älykkäitä. Tyrion sanoo yhdessä vaiheessa, että joidenkien mestarien mukaan jopa älykkäämpiä kuin ihmiset ;) En siis pitäisi mahdottomana, että ne voisivat ajatella syvällisemmin kuin että oliko se hyvä asia.
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: LillaMyy - 14.06.2019 13:02:57
Olen minäkin nyt ehkä istunut ihan tarpeeksi kauan tämän kauden päällä, että voisin siitä jotakin sanoa.

Spoiler: näytä
Pettynyt olen minäkin, liian harvaan jaksoon tungettiin liian paljon asiaa, niin sitten siitä tuli vaan yksi iso sekametelisoppa. Todella sääli, että yhdelle varmaan kaikkien aikojen suurimmista tv-sarjoista kävi näin köpelösti, mutta loppupeleissä siitä vaan haluttiin mahdollisimman nopeasti eroon. Tämä on siis käytännössä kuultu jo osan näyttelijöistäkin suusta, että he halusivat siirtyä uusiin hommiin, niin osaksi senkin takia sitten varmaan meni näin läskiksi tämä lopetus, kun yritetttiin saada viimeinen kausi liian nopeasti purkkiin.

Lainaus käyttäjältä: Kosmik
Daeneryksen kuolema oli ehkä raukkamaisin teko ikinä. Ja miten koko hahmonkehitys pilattiin hänen kohdallaan. Se kaupungin tuhoaminen ja viattomien tappaminen ei kyllä yhtään sovi yhteen mun käsitykseen Danysta ja moni muu on ilmeisesti samaa mieltä. Ja jotenkin raukkamainen veto Jonilta tappaa Dany tuolla lailla. Olisi nyt edes Drogon käräyttänyt sen hengiltä sen jälkeen kun huomasi Jonin tappaneen Danyn.
Minä en itse ollut ikinä mikään kova Dany-fani, joten en pidä tuota hahmonkehitystä ihan täysin pilattuna. Tosin, aivan liian nopeasti Dany kääntyi tähän suuntaan, mutta osasin jotenkin odottaakin sitä, että jossain kohtaa neiti päätyy hullumpaan suuntaan. Seiskakaudellahan sitä jo vähän osoiteltiin sormea siihen suuntaan, kun Dany niin kovin innoissaan oli polttamassa Tarlyja esim. Etenkin, kun olisi ollut olemassa muitakin ratkaisuja. Jon ei puolestaan voinut oikein muuta, ehkä vähän olisin kaivanut itsekin kyllä jotain toisenlaista tyyliä, ehkä jotain samanlaista kuin OuaT:issa, kun Tittelintuure tappoi Peter Panin omalla tikarillaan työntämällä sen Panin ja itsensä läpi. Kenties Jonkin olisi voinut tappaa Danyn ja itsensä samalla, niin tämä ei olisi tuntunut aivan niin raukkamaiselta teolta? Ja Drogonin pelkkä valtaistuimen polttaminen oli hyvin eriskummallista. Koska miksi? Drogon on lohikäärme, ei se tajua sitä, että se on sen jakkaran syy, että Dany kuoli? En ymmärtänyt tuota käännettä sitten ollenkaan, olisi käräyttänyt Jonin ja sitten karannut paikalta. Se olisi ollut jotenkin sopivampi lopetus ehkä.

Lainaus käyttäjältä: Kosmik
Ja Bran, uusi kuningas!? Missä on pohjustus? Tuo tuli kyllä ihan puskista. Ja muutenkin, olisivat ne nyt voineen jonkun noista Starkin sisaruksista tappaa, koska se olisi ollut odottamatonta. Aryan kuolemaa pelkäsin koko kauden ajan, koska siihen olisi ollut tarpeeksi pohjustamista, mutta toisaalta hyvä, ettei kuollut, koska on ollut yksi suosikkini ekasta kaudesta lähtien.
Lainaus käyttäjältä: Tuittu
Miksi koko valtaistuinpeliä on edes ollut olemassa jos yksimielinen hallitsijan valinta on noin helppoa.
Branin kuninkuus tuli itsellenikin vähän puskista, mutta kyllä siinä oikeasti on aika paljon järkeä, kun sitä loppupeleissä ajattelee. Aikaisemmin tällaista ei ole voitu tehdä, koska jokainen kuningas ja kuningatar on aina ennen noussut valtaistuimelle juurikin perimysjärjestyksen takia (tämän takiahan Dany tai Jonkin olisi sille noussut!). Mutta nyt, kun koko Kuninkaansatamakin on käytännössä tuhottu, on kuningas tai kuningatar revittävä jostain, jos halutaan saada Westeros takaisin kasaan. Jon se ei voi olla, koska sitten palattaisiin tavallaan takaisin päin, kukaan lordeista tai ladyistä se ei voi olla, koska he vain laittaisivat sitten taas oman jälkeläisensä jakkaralle itsensä jälkeen, joten Bran on loistava vaihtoehto, koska häntä kukaan ei ole odottanut eikä hän VOI päästää poikaansa/tytärtään valtaan, koska ei voi saada lapsia. Also, aikaisemmin historiasta ei tuntunut piittaavan kukaan kuninkaista, niin nyt jos kuningas näkee ja tietää kaiken, ei siitä voi olla välittämättä.

Lainaus käyttäjältä: Kosmik
Ja miten nopeasti Harmaa Matokin muuten taipui niiden muiden tahtoon, vaikka oma kuningatar tapettiin mahdollisimman raukkamisesti.
Lainaus käyttäjältä: Tuittu
Tahrattomat ja dothrakit antaa myös sen olla ja jää vaan hengailemaan, ja vaikka ne väittää, että "tämä on meidän kaupunki", niin sitten ne kuitenkin antaa lordien ja ladyjen ja vangin päättää että ei olekaan
No siis, käytännössähän Harmaalla Madolla ei pitäisi olla minkäänlaista sananvaltaa koko asiaan, koska hän ei ole Westerosin kansalainen, ja lähtee vieläpä heti päätöksen jälkeen koko mantereelta pois. Totta, hänen kuningattarensahan siinä murhattiin, mutta Harmaa Mato on silti vierasmaalainen, jolla ei pitäisi olla mitään asiaa sanoa Westerosin valtaapitäville, mitä tehdä Westerosin asioiden suhteen. En edes ymmärrä, että millä perusteella tahrattomat ja dothrakit väittivät kaupunkia omakseen, kun käytännössä mitään kaupunkia ei enää ollut. Puhumattakaan siitä, että he eivät olleet ainoita, jotka sitä olivat valtaamassa. Toki, Jon johti Pohjoisen joukkoja, joten siten käy järkeen, ettei se heidän mukaansa ainakaan Pohjoisen joukoille kuulu, mutta ei vain nyt istunut taas minun järkeeni.

Lainaus käyttäjältä: Tuittu
Viides jakso oli minusta tämän kauden paras, siinä oli sitä todellista Game of Thronesin tunnelmaa, kun kaiken mustavalkoisuuden jälkeen Cersei saikin inhimillisen lopun
Itse olin lievästi pettynyt Jamien ja Cersein loppuun. En ehkä niinkään sen takia, että se ei mennytkään niin kuin itse oletin, vaan enemmänkin sen takia, että se oli käytännössä vahinko. Yön kuninkaan kuoleman jälkeen Cerseistä maalattiin koko loppukauden pahista, ja sitten hän kuoleekin sattuman kaupalla linnakkeen romahduksessa kivijärkäleiden alle, koska Jamie yrittää auttaa häntä karkuun. Blaaah. En nyt ehkä kaivannut ihan mitään julkista mestaustakaan, mutta jotain nyt sentään edes vähän tarkoituksenomaisempaa, please. Etenkin, kun kukaan ei edes tarkistanut (ennen Tyrionia), että Cersei oikeasti kuoli. Nyt se oli vähän puolihuolimaton vahinko, joka ei loppupeleissä tuntunut edes kiinnostavan ketään muuta kuin Tyrionia. Vähän niin kuin se olisi ollut Danylle lopuksi aivan se ja sama, että kuolikokaan Cersei edes, kunhan on poissa kuvioista. Ei tunnu järkeenkäyvältä, kun juuri aikaisemmin Dany on polttanut suurimman osan kaupungista ja kaupunkilaisista tappaakseen Cersein.

Lainaus käyttäjältä: Tuittu
Sansasta meni ihan täysin maku kun ei suostunut Branin hallintoon, vaan halusi itse kuningattareksi. Sansa toistaa nyt Cerseitä ja Danya itseoikeutettuna kuningattarena, joten olisi ansainnut menettää henkensä hänkin. Mitä järkeä Branin edes olla kuningas jos Pohjoinen ei ole mukana
Minusta taas Sansa teki järkevän ratkaisun, koska Pohjoisen ihmiset ovat jääräpäisiä, ja heidät on petetty jo tarpeeksi monta kertaa eteläisten kuninkaiden taholta, että he voisivat täysillä luottaa eteläisiin. Tosin, Bran on itsekin Pohjoisen asukki, mutta asuessaan etelässä hänen on vaikeampi reagoida Pohjoisen asioihin kuin Sansan. Toki, Sansa kyllä toistaa tässä itseoikeutettujen kuningattarien oikeuksia, mutta Jon antoi Pohjoisen hänelle, sitä ei sovi unohtaa. Tämäkin tapahtui jo edellisellä kaudella, joten Sansalla on jo kokemustakin Pohjoisen puolustamisesta, puhumattakaan siitä, että Äpärien taistelu olisi kääntynyt Ramsayn hyväksi, ellei Sansa olisi puuttunut peliin, joten kyllä hänellä kuitenkin on tietynlainen oikeus jättää Pohjoinen omaksi osakseen. Sitä paitsi, Pohjoinen on itsessään lähes yhtä suuri kuningaskunta kuin loput kuusi yhteensä, joten Bran pärjää kyllä varsin hyvin kuudellakin kuningaskunnalla, niitä vain on aikaisemmin ollut seitsemän Targaryenien lohikäärmeiden takia.

Lainaus käyttäjältä: Tuittu
Ja Jon sitten lähetettiin takaisin Yövartioon, vaikka sillä ei ole mitään virkaa kun ei ole kuolleiden armeijaa enää ja villitkin saa tulla ja mennä miten haluaa. Että vissiin sellainen hengailupaikka sitten vaan?
Tämä oli minustakin tosi kummallista. En ymmärrä, mitä virkaa Yövartiolla on enää, kun ei ole kuolleiden armeijaa, eikä villejä vastaankaan tarvitse suojautua. Onko se sitten vain joku hätävara, että jos jotain sattuu? Vai lähetetäänkö kaikki rikolliset sinne vain, koska mitään muutakaan ei keksitä ja näin on ennenkin tehty?
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Tuittu - 15.06.2019 11:29:07
Spoiler: näytä
Lainaus käyttäjältä: flawless
Joo mutta olisin siis halunnut tietää tästä tarkemmin. Esim. juuri että kuka night king oli ennen sitä, miten ja miksi juuri hänet luotiin sellaiseksi jne. Mun teoria on että NK oli ensimmäinen Targaryen, koska tuli ei tapa lohikäärmettä :D  Ja muutenkin musta white walkerseista olisi voinut saada tosi paljon enemmän irti, esim. siihen liittyen kun he muuttivat vauvoja kaltaisikseen, mikä ainakin mua kiinnosti karmeudessaan, se kuvio unohtui ihan. Esim. kakkosjaksoon olisi saanut paljon kiinnostavampaa asiaa jos jotain taustaa olisi käsitelty, imo.
Minä ajattelen että tuli ei tapa sitä siksi, kun se tuottaa niin paljon kylmää itse että saa pidettyä itsensä viileänä. Tai nehän on sammuttaneet tulta aiemminkin viileydellään. Mutta joo samaa mieltä että turhaa rakentaa noin paljon taustajuonta ja sitten jättää se kaikki käyttämättä. Olisi siinä vauvojen muuttamisessakin ollut jotain järkeä, jos niistä muista white walkereista olisi ollut edes jotain hyötyä, mutta eipä ne tehneet mitään ::)


Lainaus käyttäjältä: flawless
Tavallaan joo mutta musta taas pääasiassa ei, koska aiemmin Danyn oikeudentaju oli nimenomaan sitä että viattomia ei satuteta. Hänelle kun sanottiin että hän ei pääse valtaistuimelle vuodattamatta verta, hän vastasi että vihollistensa verta, ei koskaan viattomien verta. Samanlaisia kohtauksia Danyn oikeudenmukaisuudesta ja halusta suojella viattomia on ensimmäisillä kausilla kasoittain. Miten tämä oikeudentaju ja ehdottomuus siinä periaatteessa kääntyy siihen, että onkin ok lahdata kokonaisia kaupunkeja? Sitä muutosta ei musta pohjustettu läheskään riittävästi.
Minusta Dany ei niinkään muuttanut mieltään siitä, ettei viattomia satuteta, vaan hän alkoi nähdä kaikki vihollisinaan. Ja vihollisiaan kohtaan Dany on aina ollut armoton.


Lainaus käyttäjältä: flawless
Tavallaan joo, mutta mä en katsokaan asiaa noin kirjaimellisesti hahmon toiminnan kannalta vaan niin, että musta se oli tarinankerronnan kannalta hieno ja runollinen kuvio :D Ja sitä paitsi, lohikäärmeethän ovat sarjan mukaan älykkäitä. Tyrion sanoo yhdessä vaiheessa, että joidenkien mestarien mukaan jopa älykkäämpiä kuin ihmiset ;) En siis pitäisi mahdottomana, että ne voisivat ajatella syvällisemmin kuin että oliko se hyvä asia.
Niin, älykkäitä varmasti, mutta minusta oleellisempaa on, että mikä se motiivi oikein on. Minun on vaikea uskoa, että Drogonin motiivi olisi esimerkiksi säästää Westerosin ihmiset valtaistuinpeliltä, koska miksi sitä kiinnostaisi Westerosin ihmiset? Sitä paitsi jos se on älykäs, niin tajuaahan se senkin, ettei se konkreettinen valtaistuin ole siinä se pointti. Minun on myös vaikea uskoa, että Drogon haluaisi kostaa tuolille Danyn kuoleman, koska jos se on älykäs, niin tajuaahan se, ettei tuoli sitä tappanut ;D Ehkä loogisin selitys on, ettei se halunnut kenenkään muun kuin Danyn saavan sitä valtaistuinta.


Lainaus käyttäjältä: LillaMyy
Branin kuninkuus tuli itsellenikin vähän puskista, mutta kyllä siinä oikeasti on aika paljon järkeä, kun sitä loppupeleissä ajattelee. Aikaisemmin tällaista ei ole voitu tehdä, koska jokainen kuningas ja kuningatar on aina ennen noussut valtaistuimelle juurikin perimysjärjestyksen takia (tämän takiahan Dany tai Jonkin olisi sille noussut!). Mutta nyt, kun koko Kuninkaansatamakin on käytännössä tuhottu, on kuningas tai kuningatar revittävä jostain, jos halutaan saada Westeros takaisin kasaan. Jon se ei voi olla, koska sitten palattaisiin tavallaan takaisin päin, kukaan lordeista tai ladyistä se ei voi olla, koska he vain laittaisivat sitten taas oman jälkeläisensä jakkaralle itsensä jälkeen, joten Bran on loistava vaihtoehto, koska häntä kukaan ei ole odottanut eikä hän VOI päästää poikaansa/tytärtään valtaan, koska ei voi saada lapsia. Also, aikaisemmin historiasta ei tuntunut piittaavan kukaan kuninkaista, niin nyt jos kuningas näkee ja tietää kaiken, ei siitä voi olla välittämättä.
Olen kyllä tästä aika eri mieltä :D Kun siis "aikaisemmin kuningasta ei voitu valita, koska perimysjärjestys", mutta nyt yhtäkkiä voitiin? Ei Jonin valitseminen olisi ollut takaisin päin, vaan ennallaan pysymistä. Joo siinä oli toki muita ongelmia, mutta ei se tarkoita sitä, että kaikki olisi yhtä mieltä asiasta. Bran tavallaan on yksi lordeista ja ladyista, ja hänen lapsettomuustuomionsakin taitaa olla aika tuulesta temmattu. Tuskin se kuitenkaan aikoo lapsia tehdä, mutta varmastikin päättää seuraavan kuninkaan, koska pystyy manipuloimaan maan tapahtumia. Joten periaatteessa sama asia.


Lainaus käyttäjältä: LillaMyy
No siis, käytännössähän Harmaalla Madolla ei pitäisi olla minkäänlaista sananvaltaa koko asiaan, koska hän ei ole Westerosin kansalainen, ja lähtee vieläpä heti päätöksen jälkeen koko mantereelta pois. Totta, hänen kuningattarensahan siinä murhattiin, mutta Harmaa Mato on silti vierasmaalainen, jolla ei pitäisi olla mitään asiaa sanoa Westerosin valtaapitäville, mitä tehdä Westerosin asioiden suhteen. En edes ymmärrä, että millä perusteella tahrattomat ja dothrakit väittivät kaupunkia omakseen, kun käytännössä mitään kaupunkia ei enää ollut. Puhumattakaan siitä, että he eivät olleet ainoita, jotka sitä olivat valtaamassa. Toki, Jon johti Pohjoisen joukkoja, joten siten käy järkeen, ettei se heidän mukaansa ainakaan Pohjoisen joukoille kuulu, mutta ei vain nyt istunut taas minun järkeeni.
No voihan sitä rauniokaupunginkin omistaa :D Eri asia sitten kuinka paljon arvoa sillä on. Jon taisi saada omat joukkonsa lopulta vetäytymään kaupungista, ja siksi se jäi Tahrattomille ja dothrakeille. Totta on, ettei raunioituneen pääkaupungin hallussapitämisellä saa hallittua koko maata, mutta ei hänen silti ole mikään pakko antaa kaupunkia ja vankeja (Tyrion & Jon) takaisin. Toki eivät Tahrattomat ja dothrakit varmaan välittäneet siitä kaupungista kovin paljon, joten ihan ymmärrettävää häipyä ja jättää se westerosilaisille, mutta tuota kuningattaren kuoleman aiheuttaneiden vankien luovuttamista noin vaan en ihan kyllä tajua.

Ja - kun Pohjoinen ei enää ole osa valtakuntaa, Bran on yhtä lailla vierasmaalainen, joten mitä oikeutta hänellä on sitä hallita?


Lainaus käyttäjältä: LillaMyy
Itse olin lievästi pettynyt Jamien ja Cersein loppuun. En ehkä niinkään sen takia, että se ei mennytkään niin kuin itse oletin, vaan enemmänkin sen takia, että se oli käytännössä vahinko. Yön kuninkaan kuoleman jälkeen Cerseistä maalattiin koko loppukauden pahista, ja sitten hän kuoleekin sattuman kaupalla linnakkeen romahduksessa kivijärkäleiden alle, koska Jamie yrittää auttaa häntä karkuun. Blaaah. En nyt ehkä kaivannut ihan mitään julkista mestaustakaan, mutta jotain nyt sentään edes vähän tarkoituksenomaisempaa, please. Etenkin, kun kukaan ei edes tarkistanut (ennen Tyrionia), että Cersei oikeasti kuoli. Nyt se oli vähän puolihuolimaton vahinko, joka ei loppupeleissä tuntunut edes kiinnostavan ketään muuta kuin Tyrionia. Vähän niin kuin se olisi ollut Danylle lopuksi aivan se ja sama, että kuolikokaan Cersei edes, kunhan on poissa kuvioista. Ei tunnu järkeenkäyvältä, kun juuri aikaisemmin Dany on polttanut suurimman osan kaupungista ja kaupunkilaisista tappaakseen Cersein.
No eihän Danylla edes ollut mitään tarvetta polttaa kaupunkia Cersein tappamiseksi, joten tosiaan vaikuttaa siltä, että Dany unohti koko Cersein, mikä on jokseenkin outoa ::) Vitosjakson lopussa vaikutti sentään siltä, että koko linna olisi tuhoutunut, niin sitten siinä olisi ollut jotain järkeä, kun Dany olisi voinut olettaa että kyllä se kuoli sinne, mutta sitten kutosjaksossa näytettiin että ne oli vain sattumalta seisseet siinä kohtaa mistä putosi kiviä? ::) Mikä tekee ihan typerän siitä heidän kuolemastaankin, jonka pointti oli hyväksyä väistämätön, mutta eihän se ollutkaan väistämätön - sen kun olisivat väistäneet niitä kiviä muutaman askeleen sivummalle!


Lainaus käyttäjältä: LillaMyy
Minusta taas Sansa teki järkevän ratkaisun, koska Pohjoisen ihmiset ovat jääräpäisiä, ja heidät on petetty jo tarpeeksi monta kertaa eteläisten kuninkaiden taholta, että he voisivat täysillä luottaa eteläisiin. Tosin, Bran on itsekin Pohjoisen asukki, mutta asuessaan etelässä hänen on vaikeampi reagoida Pohjoisen asioihin kuin Sansan. Toki, Sansa kyllä toistaa tässä itseoikeutettujen kuningattarien oikeuksia, mutta Jon antoi Pohjoisen hänelle, sitä ei sovi unohtaa. Tämäkin tapahtui jo edellisellä kaudella, joten Sansalla on jo kokemustakin Pohjoisen puolustamisesta, puhumattakaan siitä, että Äpärien taistelu olisi kääntynyt Ramsayn hyväksi, ellei Sansa olisi puuttunut peliin, joten kyllä hänellä kuitenkin on tietynlainen oikeus jättää Pohjoinen omaksi osakseen. Sitä paitsi, Pohjoinen on itsessään lähes yhtä suuri kuningaskunta kuin loput kuusi yhteensä, joten Bran pärjää kyllä varsin hyvin kuudellakin kuningaskunnalla, niitä vain on aikaisemmin ollut seitsemän Targaryenien lohikäärmeiden takia.
Jon antoi sen vain väliaikaisesti, ja sen jälkeen antoi Pohjoisen Danylle :D Toki nyt kun Danya ei enää ole, niin voihan sen ajatella taas itsenäiseksi, mutta kun Branin valinta kuninkaaksi vaan muuttaa tilanteen. Ei Pohjoisen väeltä kukaan edes kysynyt, haluaako ne mieluummin Branin vai Sansan alaiseksi. Ja Bran pystyy kyllä laskemaan vähintään seitsemään ilman Pohjoistakin, joten ei se se ongelma ole, vaan se, että se on tosiaan vierasmaalainen hallitsija valtakunnassaan.


Lainaus käyttäjältä: LillaMyy
Tämä oli minustakin tosi kummallista. En ymmärrä, mitä virkaa Yövartiolla on enää, kun ei ole kuolleiden armeijaa, eikä villejä vastaankaan tarvitse suojautua. Onko se sitten vain joku hätävara, että jos jotain sattuu? Vai lähetetäänkö kaikki rikolliset sinne vain, koska mitään muutakaan ei keksitä ja näin on ennenkin tehty?
Selvästikin lähetetään vaan sinne kun ei muutakaan keksitä :D Luulisi että vähän tyhmempikin tajuaisi, että rikollisten kerääminen yhteen paikkaan hengailemaan toimettomana ei ole ehkä maailman paras idea ::)
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: flawless - 18.06.2019 17:47:35
Spoiler: näytä
Lainaus käyttäjältä: Tuittu
Minä ajattelen että tuli ei tapa sitä siksi, kun se tuottaa niin paljon kylmää itse että saa pidettyä itsensä viileänä. Tai nehän on sammuttaneet tulta aiemminkin viileydellään. Mutta joo samaa mieltä että turhaa rakentaa noin paljon taustajuonta ja sitten jättää se kaikki käyttämättä. Olisi siinä vauvojen muuttamisessakin ollut jotain järkeä, jos niistä muista white walkereista olisi ollut edes jotain hyötyä, mutta eipä ne tehneet mitään ::)
Joo tää olikin vähän heitto vaan, semmoinen puolitosissaan teoria :D Mutta musta olisi ollut tosi kiva tietää night kingin taustoista enemmän! Ja esimerkiksi siitä, että miten homma lähti käsistä ja äityi näin pahaksi, kun lopulta metsän lapset tajusivat taatusti tehneensä virheen. Musta tuo koko homman tausta kaikessa laajuudessa olisi ollut tosi kiinnostava ja tuonut lisää sisältöä uusimpaan kauteen, ihan mälsää että jäi näin pinnalliseksi.

Lainaus käyttäjältä: Tuittu
Kun siis "aikaisemmin kuningasta ei voitu valita, koska perimysjärjestys", mutta nyt yhtäkkiä voitiin?
Toisaalta tähän päinhän sarja on koko ajan ollut kehittymässä. Ihan alusta asti on ollut monta kuninkaaksi tai kuningattareksi itseään nimeäviä, jotka ovat kokeneet että hänellä on oikeus valtaistuimeen, ja muut sitten ovat valinneet puolensa ja hallitsijansa ja sitten on keskenään kahinoitu siitä kuka sen saa. Toki he ovat kaikki olleet perimisjärjestelmään liittyneitä ihmisiä, mutta eikö kaikki sarjan monet kuninkaat ja heidän mittelöintinsä ja puheet joissa he julistavat syitä miksi ovat valtaistuimen todellisesti ansainneet ole osoittanut sen, että perimissysteemissä oli vikoja ja se on ollut vähän kiistanalaista koko ajan. Mä näen, että tämä on ollut selvää murrosaikaa koko sarja, kehitystä juuri tähän suuntaan. Jälleen kerran tämä demokratian raakileen syntyminen oli musta toteutettu kehnosti, mutta itsessään kyllä uskottava ja hyvä juonen linja, koska näen että tuohon suuntaan se on ollut liikkumassa koko ajan.

Lainaus käyttäjältä: LillaMyy
Minusta taas Sansa teki järkevän ratkaisun, koska Pohjoisen ihmiset ovat jääräpäisiä, ja heidät on petetty jo tarpeeksi monta kertaa eteläisten kuninkaiden taholta, että he voisivat täysillä luottaa eteläisiin. Tosin, Bran on itsekin Pohjoisen asukki, mutta asuessaan etelässä hänen on vaikeampi reagoida Pohjoisen asioihin kuin Sansan. Toki, Sansa kyllä toistaa tässä itseoikeutettujen kuningattarien oikeuksia, mutta Jon antoi Pohjoisen hänelle, sitä ei sovi unohtaa. Tämäkin tapahtui jo edellisellä kaudella, joten Sansalla on jo kokemustakin Pohjoisen puolustamisesta, puhumattakaan siitä, että Äpärien taistelu olisi kääntynyt Ramsayn hyväksi, ellei Sansa olisi puuttunut peliin, joten kyllä hänellä kuitenkin on tietynlainen oikeus jättää Pohjoinen omaksi osakseen.
Joo ja onhan se ihan seksististä bullshittiä, että Pohjoisen hallitsijaksi ylipäätään alettiin tituleeraamaan Jonia eikä Sansaa. Jonia ei kiinnostanut taistella Talvivaaran puolesta ennen kuin Sansa puhui hänet siihen, Jon olisi hävinnyt taistelun ilman Sansaa, Sansa on se joka pitää Pohjoista kotinaan ja ajattelee sen parasta ja on valmis taistelemaan siitä. Musta Sansa on koko ajan ollut se taustalla oikeasti toimiva ja ajatteleva henkilö, mutta patriarkaalinen maailma ohittaa naisen ja valitsee hallitsijaksi parhaimman kelpaavan miehen. Mutta silti koko ajan Sansa olisi kelvannut hommaan paremmin kuin Jon, todella paljon paremmin. Jonilla on tahtoa ja taitoa taistelemiseen ja sen strategiaan, mutta sillä ei hallita maata. Sillä voitetaan maat, mutta ei hallita niitä. Niitä hallitaan Sansan neuvokkuudella, viisaudella, oveluudella ja tahdolla ajatella aina ensimmäisenä Pohjoista.
Otsikko: Vs: Game of Thrones
Kirjoitti: Rowena - 19.04.2021 14:20:31
Pakko nostaa tätä topicia ja tulla fiilistelemään Iron Anniversarya! Sarjan 10-vuotissynttäreiden kunniaksi HBO:lla on katsottavissa liuta dokumentteja sarjan tekemisestä. Ja ihan parasta viihdettä on myöskin HBO:lta löytyvä näyttelijöiden reunion (kuvattu viimeisen kauden kuvausten päättymisen jälkeen), jota juontaa Conan O'Brien. Vahva suositus, nauroin monissa kohdin ääneen.