Finfanfun.fi

Vapaa keskustelu => Saivartelija => Aiheen aloitti: Verinen Paronitar - 18.01.2015 16:13:50

Otsikko: Kuroshitsuji
Kirjoitti: Verinen Paronitar - 18.01.2015 16:13:50
No niin, nyt kun fandom-kohtaiset keskustelutopicit on sallittu, niin kokeillaan, miten pulina tästä sarjasta lähtisi käyntiin. Ficcien saralla fandom ainakin on Finissä kohtuullisen aktiivinen, joten ehkä tästä muutakin hölöteltävää löytyisi  :)  Keskustelun aloittaminen tuntuu vähän hankalalta, mutta toivon mukaan näistä täkyistä olisi jotain apua jutustelun viriämiseen!

Anime vai manga? Vai molemmat? Jos vain toinen, niin miksi? Mikä sarjassa on hyvää, mikä ärsyttää, mitä toivoisit jatkolta?

Animen kakkoskautta tunnutaan kansainvälisellä kentällä dissattavan aika ankarasti, mitä mieltä on meikäläinen katsojakunta? Entä Book of Circus? Tai Book of Murder? Mitä mieltä olette yleisesti animen juonista tai vaikka hahmojen toteutuksesta?

Ja mitenkäs manganlukijat -- suomeksi vai englanniksi? Missä kohtaa menette? Suomi-julkaisussa ollaan sisäoppilaitos-arcin alussa, joten sitä myöhempien tapahtumien mahdollinen puiminen tapahtukoon sitten spoilereille sopivaan tapaan pienennetyllä fontilla.

Ja niin edelleen, niin edelleen... Sana on vapaa.Jos nyt omasta Kuroilustani sanasen sanoisin, niin voi luoja miten mua edelleen jaksaa kismittää tämä päähahmojen hylkeksintäni. Aloitin Kuron lukemisen oikein suurella innostuksella, että jesjes, näin herkullisella alkuasetelmalla ei voida mennä metsään, nyt aivan varmasti keskushenkilöt (ja fandomin pääparitus) nousevat minun lemppareikseni. Niin sen on pakko mennä.

... no ei mennyt. Ei lähellekään. Tokan pokkarin alussa kiinnyin Grelliin kovasti jo sen ensimmäisen sisäkansi-piirroksen myötä (onneksi en ole pinnallinen tai mitään) ja kiroilin koko ajan, että pliiiis, antakaa tälle söpölle ujolle hovimestari-muruselle enemmän ruutuja... Olin sitten jokusen tovin varsin tyrmistynyt, kun kaveri ei ollutkaan sitä miltä oli aluksi näyttänyt, mutta onneksi aito tavara osoittautui pikapuoliin jopa ensivaikutelmaa rakastettavammaksi. Muut shinigamit seurasivatkin sitten näppärästi Grellin vanavedessä lemppareiden listalle, kun sekä hahmoryhmien sisäinen dynamiikka että kuolemasälppeet kiinnostavat kovasti, ja niin Ciel hovimestareineen menetti mun silmissä aika tehokkaasti melkeinpä kaiken kiinnostavuutensa. Siis ihan kivojahan ne on, mutta ei herätä mitään sen suurempia tunteita.

Mangaa luen scaneina sitä mukaa kuin niitä tulee. spoil Kiinnostus on kyllä tällä hetkellä melko tasan pyöreä nolla, koska nykyinen arc on musta sikatylsä ja tuntuu jatkuneen ikuisesti. Shinigameja ei ole nähty niin moneen chapteriin, että alan olla valmis heivaamaan koko sarjan seuraamisen roskikseen siihen saakka, että tumblrissa tai jossain saan signaalin siitä, että edes joku niistä olisi palannut takaisin kuvioihin. Sieglinde on kyllä musta ihan jees hahmo ja siitä voisin lukea enemmänkin, mutta voitaisko nyt viimein painua vittuun sieltä skutsista perseilemästä?! Lisäksi mua ärsyttää se, että shinigamien faneja kuitenkin kosiskellaan pysymään linjoilla jatkuvasti esiintunkevalla fanikrääsällä, kun moinen sälä ei itseäni kiinnosta yhtään... Kun hahmoja pidetään koko ajan esillä, tulee nälkä saada lisää, mutta valiettavasti varsinaiseen teokseen saakka eivät ole hetkeen päässeet /spoil

Animelle en oikein lämmennyt, kun lempihahmosta väännettiin niin kaamea comic relief, vaikka onhan sillä toki hetkensä. Book of Circus oli kuitenkin kovasti myös minun mieleeni.

Mitenkäs muut?
Otsikko: Vs: Kuroshitsuji
Kirjoitti: ruttopoika - 18.01.2015 16:43:36
Mä arvasin tän, mä tiesin että Kuroshit on eka fandom josta tää topsu tulee. Pitäis varmaan ruveta pitään jotain meedioshowta, äksdee.

Jooh, ite tosiaan katoin Kuroshitin molemmat kaudet siinä 2011 eli fandomin puolella on tullut hilluttua jo jonkin aikaa. Se oli siihen aikoihin kaveriporukassani iso juttu, mutta en mä animen lisäksi sitten saanut mangaa luettua kuin sen viis ekaa pokkaria. Book of Circuksen myötä sitten vihdoin kahlasin mangan siihen saakka kun sitä oli ilmestynyt, ja pakko sanoa että manga vie ihan sata-nolla. Tykkäsin tosin ekojen kausien revittelyistä ihan semisti, ne enkelijutut mulla edelleen on kyllä vähän pimennossa että mikä niiden idea oli, mut Alois ja Claude oli varsin miellyttäviä hahmoja kaikessa epämiellyttävyydessään, joten mikäs siinä (ja Claude on kuuma, hitsi, pitäis kattoo noi animut uusiks joskus). Vaikka toki Book of Circus on tarinallisesti se paras, kun seuraa alkuperäisteosta - tosin sen katsominen oli paikoitellen tylsää kun animen ilmestymisaikaan luin sen sirkusarkin ja ne meni sillä tavalla päällekkäin.

Ainoa animeversion todellinen vika mulla on vaan se, kuinka halvalta se näyttää. Animointi on niin pirun kökköä että itkettää, ja kun vertaa animen kuvamateriaalia mangan ihastuttavan yksityiskohtaiseen ja nättiin taiteeseen... Mmh. Animessa tosin on loisto soundtrack ja mitä parhaat ääninäyttelijät, Daisuke Onon kanssa nyt ei voi epäonnistua ja Undertakerin hykerrys vetää polvet veteliksi täältä suunnalta. Pointseja myös Maaya Sakamotolle joka on vanginnut Cielin kärttyisen olemuksen ihan täydellisesti, ja Mamoru Miyanon Jokeri on aivan ihastuttava. En vaan animen visuaalista ilmettä kestä ollenkaan, openingit ja endingit on kivasti animoitu, mutta muuten särkee silmiä katsoa sitä jälkeä. Ja ehkä sekin vaikuttaa, kun animessa ei parhaisiin arceihin olla päästy ainakaan vielä käsiksi. Vaikka sirkusteema onkin lempijuttujani koskaan, se tarinakaari jäi jotenkin vaisuksi, ja ne koulu- ja laivatarinat iski jotenkin paljon syvemmälle. Taitaa tosin johtua siitä että noissa myöhemmissä tarinoissa Undertakerilla on isompi rooli ja no, se nyt on ultimaalinen suosikkihahmoni tästä sarjasta ja taisi jopa olla syy miksi Kuroshittiä rupesin katsomaan. Joskus muinoin kun Anime-lehdestä luin arvostelun tästä sarjasta, iski silmään hauta-arkkuja myyvä heppu jota pitää naurattaa että saa diilin tehtyä, tommonen musta huumori on just sitä mitä rakastan ja no, hahmo oli ennakkohypen arvoinen.

Haluaisin jatkolta vaan paremmin animoituja piirrettyjä (pliis tehkää sisäoppilaitosarkki ja nyt vähän isommalla budjetilla niin me gusta) ja no, mangan osalta tahtoisin lisää kuolemanjumalia, koska eipä muakaan Cielin ja Sebun välinen kemia niinkään jaksa kinostaa. Sitä paitsi mangassa on ollut niin isoja ja cooleja juttuja että harmittaa kun viimeisin arkki on hylännyt ne kokonaan, muutenkin se on ollut tappotylsä (tosin vikat kaks chapteria on vieläkin lukematta, ehkä tää arkki vihdoin loppuu, hngh, toivottavasti). Itsekin tosiaan luen sitä tahtia kun scanejä ilmestyy internettiin, kun en Suomen tahtiin ehtinyt enkä nyt enää jaksais odottaakaan uutta pokkaria joka kuukausi.

Loppukaneetti: animen paras jakso on ehdottomasti Hamlet-spesiaali koska a) Hamlet ja b) miehiä naisten vaatteissa. What's not to like? :--D
Otsikko: Vs: Kuroshitsuji
Kirjoitti: Verinen Paronitar - 18.01.2015 17:01:04
Haha, mäkin vähän arvelin tän olevan eka oman topsun saava fandom, koska kukaan muu kuin mun kaltaiseni riemuidiootti ei kehtaa olla ekana pykäämässä keskusteluja siltä varalta, että jokin menee pieleen  :P

Lainaus
Taitaa tosin johtua siitä että noissa myöhemmissä tarinoissa Undertakerilla on isompi rooli ja no, se nyt on ultimaalinen suosikkihahmoni tästä sarjasta ja taisi jopa olla syy miksi Kuroshittiä rupesin katsomaan.

Mä taas tykkään eniten Ripper Arcista, koska Grell ja madam Red. Campania on kans loisto, koska Grell. Ja muut shinigamit. Ilman sitä hahmoa olisi todennäköisesti jäänyt sarjan lukeminen sinne suht alkumetreille. Koulu-arcissa oli kyllä se kiva puoli, että siellä nähtiin vanhoja tuttuja hahmoja vähän uudenlaisissa kuvioissa (siis en olisi koskaan osannut uskoa ilahtuvani suuresti Soomasta, mutta niin vain kävi), mutta se oppilashahmojen lauma vähän puudutti mua.

Campaniaa toivoisin kyllä minäkin kovasti animeksi, ja mua ei edes kököhkö animointi jaksa niin kauheasti häiritä (vaikka tietty sata kertaa mieluummin katsoisinkin jotain, mikä muistuttaisi mangan visuaalista karkkia). Ja musta animen paras jakso on ollut grelliam- shinigami-spesiaali. Yllättäen. En edes halua tietää, miten monta kertaa olen sen nähnyt.

Lainaus
(tosin vikat kaks chapteria on vieläkin lukematta, ehkä tää arkki vihdoin loppuu, hngh, toivottavasti)

Siellä ne edelleen rämpii  >:(  Oon ollu jo aika monta chapteria sitä mieltä, että kyllä se ihan saletisti kohta loppuu, mutta vielä mitä -- aina tulee vielä joku nippeli tai nappeli, jolla homma venyy vielä vähän lisää. Jossain vaiheessa olin melkein valmis rukoilemaan, että Yana Toboson Kuro-musikaaleihin kirjoittamat shinigamit Alan Humphries ja Eric Slingby saataisiin mangaankin, mutta nyt alan olla siinä pisteessä, että jo pelkät Knoxin kengätkin ilahduttaisi mua hillittömästi.
Otsikko: Vs: Kuroshitsuji
Kirjoitti: Beyond - 19.01.2015 09:42:12
Hah, arvasin myös, että Kuro on ensimmäinen fandom, josta perustetaan keskustelu! Finin ennustajapiiri, anyone? :D Joka tapauksessa odottelin kovasti, että joku rohkenee pistämään ketjun pystyyn, joten isot kiitokset aloittajalle! <3

Olen Kuron osalta melkoinen sunnuntaiharrastelija. Tiedän suurin piirtein, missä mennään, mutta en ole vieläkään saanut mangaa luetuksi, enkä usko näin tapahtuvankaan koskaan. Koen sarjakuvat lähtökohtaisesti epämiellyttävänä esitystapana, eikä Kuro ole kolahtanut niin kovaa, että kiinnostukseni juoneen riittäisi aivan mangaan asti. Periaatteessa minusta kyllä kuullun perusteella mangan juoni hakkaa animen aivan sata-nolla, ja ymmärrän kansainvälisten kenttien ketutuksen animen 2. tuotantokautta kohtaan. Siitä jäi jotenkin hurjan irrallinen tuntuma, vaikka manga oli katsomisvaiheessa jopa vielä vähemmän tuttu kuin tätä nykyään. Sen lisäksi on todettava, etten lähtökohtaisesti pitänyt uusia hahmoja kovinkaan onnistuneina. Claudesta saa revittyä irti jotain, jos tarvitsee toistakin hovimestaria, mutta siinäpä se oikeastaan. Alois tuntui minusta harvinaisen turhanpantilta merkittäväksi hahmoksi. :D

Tarttumapinnasta päästäänkin siihen, että katselen toisinani animearvosteluita Youtubesta huvikseni, ja eräs lempiarvostelijoistani puhui kerran Kurosta. Videolla esitettiin pari sellaista pointtia, joita voisin käsitellä. Ensimmäinen väittämä liittyi nimenomaan hahmoihin, sillä arvostelijan mielipiteen mukaan hahmoissa ylipäätään on hyvin vähän tarttumapintaa. Periaatteessa olen valmis kirjoittamaan väittämän ainakin jollain tasolla, sillä ensivaikutelma yhdestäkään hahmosta ei ollut Huh, miten miellyttävä persoona! Toisaalta ehkäpä nimenomaan sen takia olen pitänyt hahmoja alusta asti mielenkiintoisina - sellaisina, jotka erottuvat edukseen fanitaiteessa, kun syitä heidän olemukselleen ruoditaan ihan kunnolla, minkä ainakin tähän asti näkemäni canon skippaa. Se ei ole välttämättä huono asia omasta näkövinkkelistäni, sillä useimmiten fanitaide on minulle fandomeissa The Thing. Kurossa tämä korostuu kohdallani poikkeuksellisen paljon, sillä löydettyäni fanitaiteen äärelle olen arvioinut canonia fanitaiteen perusteella, eikä suinkaan päinvastoin.

Toinen pointti, joka arvostelusta jäi käteen, oli toteamus siitä, ettei anime tiedä, milloin itsensä pitäisi ottaa vakavasti. Comic reliefien paikat ainakin ennen Book of Circusta olivat minunkin mielestäni toisinaan vähän oudoissa paikoissa, joskaan seikka ei pahemmin häirinnyt. Minulla on suhteellisen korkea toleranssi katsojana märille räteille. Joka tapauksessa jos Book of Circusia vertaa ensimmäiseen ja toiseen tuotantokauteen, on käsittelyote mielestäni parantunut huomattavasti. :) Oikeastaan Book of Circus tuntuu painiskelevan täysin eri sarjassa kahden ensimmäisen kauden kanssa.

Huh, jopas kuulostan negailevalta, vaikka se ei ole suinkaan tarkoitus: Kuro on silti minusta itsessään kiva fandom ja estetiikaltaan, sekä teemoiltaan täysin makuni mukainen - niin makuni mukainen, että tiesin pitäväni sarjasta jo ennen kuin olin tutustunut siihen.
Otsikko: Vs: Kuroshitsuji
Kirjoitti: ruttopoika - 19.01.2015 12:31:31
Lainaus
Ensimmäinen väittämä liittyi nimenomaan hahmoihin, sillä arvostelijan mielipiteen mukaan hahmoissa ylipäätään on hyvin vähän tarttumapintaa. Periaatteessa olen valmis kirjoittamaan väittämän ainakin jollain tasolla, sillä ensivaikutelma yhdestäkään hahmosta ei ollut Huh, miten miellyttävä persoona!
Voin allekirjoittaa tän siinä mielessä, että yksikään hahmoista ei ole miellyttävä, ja tietyssä mielessä toi vie sitä tarttumapintaa pois. Ei sitä ihan hirveesti jaksa välittää hahmojen kohtaloista, jos hahmot itsessään on inhottavia. Mut tarttumapintaa onkin ihan muualla. Kuroshitsuji on semmonen sarja jonka kanssa joutuu tekemään paljon ajatustyötä, jos hahmoja haluaa ymmärtää. Tulkinnanvaraa on myös paljon, koska monet asiat jätetään kertomatta (esimerkiks kenenkään muun menneisyydestä ei oo juuri kerrottu paitsi Cielin ja palvelijoiden), ja headcanoneille löytyy sijaa. Musta on myös sinänsä kivaa seurata sarjaa jonka hahmoihin ei muodostu sillei tunnesidettä, koska yleensä se tarkottaa et sarja on juonikeskeinen, ja juoneen keskittyviä mangoja/animeja on erityisesti nykyään aika vähän. Vaikka toki Kuroshitissä hahmotkin on oleellisessa osassa, kun ne on kaikki niin omalaatuisia ja just se vastenmielisyys mikä niistä huokuu on kans aika tärkee tekijä. Tulee vähän mieleen Death Note, joka oli kans juonikeskeinen sarja ja jonka kaikki hahmot oli epämiellyttäviä ja ikäviä tyyppejä, mut silti niissä hahmoissa oli jotain mikä kiehtoi kovasti ja sai ne tuntumaan tärkeiltä.

En tiiä saiko tästä mitään kiinni, mut tl;dr: tykkään kun Kuroshitin kaikki hahmot on ikäviä, koska se saa niistä mielenkiintoisia. Harvemmin sitä kivoille hahmoille rupeaa miettimään syitä, et miks ne on kivoja, kun kivuus on sillee oletus. Ja siis kyllä mä Kuroshitin hahmoista pidän, mut onhan ne kaikki persooniltaan aika kylmiä, sillee. Jos tuntisin irl... :-DD (Ja nyt sitten unohdamme sen Sebastian-halityynyn joka piileskelee kamarissani.)
Otsikko: Vs: Kuroshitsuji
Kirjoitti: Verinen Paronitar - 19.01.2015 19:46:30
Lainaus
Alois tuntui minusta harvinaisen turhanpantilta merkittäväksi hahmoksi. :D

Haha, mä taas pidin Aloisista kovasti ja ihan diggailin siitä sen kuviosta Clauden kanssa, vaikka hiton paljon näpsäkämmässä paketissa sen setin olisi voinut esittää. Toisaalta se animen ensimmäinenkin kausi oli mulle niin totaalista wtf-kamaa, että kaikki kriittisyys oli kadonnut kakkoskaudelle ehtiessä, joten todennäköisesti olisin imaissut melkein mitä tahansa kuraa todeten, että ihan kiva. Kyllä minä siis ihan animesta olen nauttinut enkä katsonut hampaat irvessä kärsien, mutta itse koin ne niin totaaliseksi aivot-kokonaan-offilla-viihteeksi hovimestari!Grellin käsittämättömien urpoiluiden tähden, että koen pelkän mangan "oikeaksi" Kuroksi.

Lainaus
Musta on myös sinänsä kivaa seurata sarjaa jonka hahmoihin ei muodostu sillei tunnesidettä, koska yleensä se tarkottaa et sarja on juonikeskeinen

No tää kyllä avasi aika kätevästi mulle itsellenikin sitä, miksi en varsinaisesti "pidä" Kuroshitsujista. Olen hahmokeskeinen katsoja/lukija, juonet on mulle vähän toisarvoista kamaa -- siis tietysti hyvä, kiinnostava juoni on todella pop asia, ja parhaissa teoksissa on molemmat elementit kohdillaan, mutta jos hahmoihin on vaikea kiintyä, ei se juonen eteneminenkään mua kiinnosta hittoakaan.

Tai sitten pitää olla aivan saatanan hyvä juoni, niinku just Death Notessa. Vähän kylmäksi se kyllä loppupeleissä jätti, koska hahmojen kohtalot eivät liikuttaneet mua paljon paskaakaan, mutta siinä juonivetoisuus toimi. Kurossa on kyllä ollut loistavia arceja, mutta kokonaisuus tuntuu sen verran silppuiselta, että kaltaistani lukijaa puuduttaa.

Ei se kyllä tarkoita sitä, että hahmojen pitäisi olla minusta miellyttäviä persoonia tai millään tavalla kivoja; yksi suurimpia hahmorakkauksiani kautta aikain on kuitenkin HP:sta Severus, jota kuvailisin lähinnä tunnevammaiseksi idiootiksi ja oppilaiden kiusaamisesta kicksejä saavaksi mulkvistiksi. Tykkään kyllä pienistä kärjistyksistä ja stereotypioista hahmoissa, se auttaa ensikosketuksen nopeassa saamisessa, mutta jos ei anneta mitään syvempää, niin plääh. Sivuhahmoista diggaavana vannon kyllä myös sen nimiin, ettei yleisölle pidäkään ojentaa kaikkea valmiina ja tulkinnanvaraa on aina hyvä jättää, mutta en minä halua joutua rakentamaan jonkun muun luomaa hahmoa.

Lainaus
Huh, jopas kuulostan negailevalta, vaikka se ei ole suinkaan tarkoitus

Liityn tähän kerhoon  ;D  Toisaalta olen kyllä joskus sanonutkin, että suosikkiharrastukseni on dissata kaikkia lempiasioitani.

Yleisesti oon kyllä just se fani, jota kukaan ei teokselleen halua; mä valitan ja vaadin ja suollan pahimmillaan järkyttäviä määriä tekstiä omista headcanoneista, ja valitan sitten vähän lisää. Kuro on ollut mullekin sellainen fandom, että suurin anti on tullut fanitaiteen puolelta. Mangan uudet chapterit luen vähän silleen vasemmalla silmällä, samalla tavalla kuin katsotaan televisiosta ajantappona ihan-mitä-vaan. Onhan se nättiä.

Kuitenkin kun on jonkun verran tullut fandomista ficcailleeksi, on alkanut tuntua pelottavan paljon siltä, että kirjoitankin jostain ihan omista hahmoista, joilla on vaan alkuteoksesta pöllityt nimet. Myyn nää räpellykset lukijoille tällä fandomilla, vaikkei tekstissä enää ole alkuteoksesta paljon paskaakaan. Heppoisiin paperisiinkin hahmoihin voi kovasti ihastua (kuten mulle tässä fandomissa kävi), mutta pidemmän päälle headcanonit alkaa pyöriä jo niin paljon omien shittiensä ympärillä ja rakentua toinen toistensa varaan, ettei olisi mikään ihme, jos vaikka uusien canon-käänteiden myötä oikeat alkuteoksen hahmot alkaisi tuntua OoCeiltä.
Otsikko: Vs: Kuroshitsuji
Kirjoitti: Vlad - 22.01.2015 19:49:27
Mä ilmiannan itseni kanssa Kuroshitsuji-faniksi. Tosin oon tutustunut sarjaan vasta ihan äskettäin, joten en oo vielä katsonut koko animea läpi tai lukenut mangaa loppuun. Taivun kuitenkin sille kannalle, että manga-Kuro on se parempi, tykkään kyllä animestakin, vaikka en pääse millään eroon mielikuvasta, että Alois muistuttaa jollain tavalla Draco Malfoyta. Claudesta taas en oo oikeestaan saanut irti mitään, kai se on ihan kiva, mutta tässä vaiheessa se on mun mielestä vähän meh.

Mua on tavallaan kauheen helppo miellyttää kaikenlaisen viihteen osalta. Kuro ei oo siinä mitenkään poikkeus, koska kyllähän sitä animeakin katsoo, vaikka se ei niin hyvin oliskaan tehty. Ja pakko nurista, että voi vitsit Grell - oon ihan confused sen kanssa, koska en oikein tiedä, mitä siitä pitäis oikein ajatella ja Undertaker on pariin otteeseen saanut aikaan niin totaalihajoamisen, että olen myyty. Undertaker on ihana hahmo, jotenkin siinä on just oikeella tavalla mustaa huumoria ja joskus tuntuu, että katon/luen Kuroshitsujia pelkästään Undertakerin takia.

Lainaus
Kuroshitsuji on semmonen sarja jonka kanssa joutuu tekemään paljon ajatustyötä, jos hahmoja haluaa ymmärtää
Mä tykkään tälläsistä hahmoista tosi paljon, mutta Kuron kohdalla tuntuu, että mun aivot on niin solmussa, että ei oo tosikaan. Grell on ihan ihme tyyppi ja melkonen comic relief välillä ja muutkin hahmot osaa hämmentää välillä sen verran paljon, että ei oo tosikaan. Tavallaan pidän suunnattomasti kaikista Kuron hahmoista, joistain enemmän ja joistain ei-niin-paljon, mutta en yleensä tykkää laittaa niitä paremmuusjärjestykseen. Silti en voi mitään sille, että Undertaker ja sen hykerrys ja Grell (plus toki omalla tavallaan Sebastian ja Ciel) on ihan ehdottomasti huippuja - tykkään shinigameista muutenkin ehkä vähän liikaa Kurossa :D
Otsikko: Vs: Kuroshitsuji
Kirjoitti: pallohai - 25.01.2015 18:56:25
Joo, mäkin taivun siihen, että manga on parempi kuin anime. Ei sinällään animessa mitään vikaa oo ja tietenkin se tuntui tosi hyvältä ja mahtavalta alkuun, kun sen kautta sarjaan tutustuin, mutta jo mangan kahden ekan volumen jälkeen oli helppo myöntää, kumpi vie voiton. Animen ykköskaudessakin mennään niin paljon sivuraiteilla mangasta heti oisko ollu kahden ekan episoden jälkeen ja vieläkin jotkut asiat häiritsee vietävästi, kuten enkelijutut. Animessa tosin on joitain hyvin valloittavia yksittäisiä kohtia, joista pidän ja joita kattelen toistolla. Etenkin pidin ykköskauden viimeisestä jaksosta, kun (spoil) Ciel päästi otteensa irti siitä sillasta ja lähti tippumaan ja muistofilminauhat purkautu ja Sebastianin ah-niin-ihana hämmentyneen järkyttynyt ilme (/spoil) ja vastaavasti kakkoskaudella pidin (spoil) Cielin syntymisestä uudelleen demonina, (/spoil) vaikka juonikäänteelle itselleen pyörittelinkin hiukan silmiäni. Kakkoskausi kokonaisuutena ei hirveästi iskenyt, vaikka ihan pidin Aloisista ja Claudesta. Book of Circus ei myöskään saanut mua valloittumaan, vaikka pidinkin siitä, kuinka se seurasi mangan sirkusvolumejen juonikulkua.

Välillä tuntuu, että oon yksi niistä harvoista, jotka tykästelevät Agnia ja Somaa tosi pahasti. :'D Harvemmin kukaan kaveri ainakaan ilmoittaa niistä pitävänsä. Mun mielestä ne on ihania symppiksiä, etenkin Agnista pidän, kun ei se oo vaan sellanen ihme höperö. Kun sen menneisyys tuli ilmi kuva hahmosta muuttuu parempaan suuntaan ja musta on ihanaa kuinka se on niin vahvasti uskoutunut Somalle, vaikka suurin osa pitää sitä vain todella ärsyttävänä prinssinä. Soma nyt ottaa muakin välillä hermoille, kun on lähes koko ajan ihan sekasin, mutta silti pidän hirmu paljon, koska kyllä silläkin on luonteessaan paljon muutakin kuin joku ylienerginen ja läheisyydenkaipuinen intialaisprinssi. Sirkuksen sakista pidin kanssa paljon, ja mua jäi jopa harmittamaan, kun ei siitä jäänyt juuri pitkäaikaisempia hahmoja sarjaan. Toisaalta enpä juuri osaisi kuvitella ketään pyörimässä Snaken lisäksi enää kuvioissa.
Otsikko: Vs: Kuroshitsuji
Kirjoitti: Beyond - 26.01.2015 01:16:50
Lainaus
Alois tuntui minusta harvinaisen turhanpantilta merkittäväksi hahmoksi. :D

Haha, mä taas pidin Aloisista kovasti ja ihan diggailin siitä sen kuviosta Clauden kanssa, vaikka hiton paljon näpsäkämmässä paketissa sen setin olisi voinut esittää.

Tähän on tartuttava, koska periaatteessa Alois on sellainen hahmo, josta saattaisin pitää, sillä antagonistit herättävät minussa useimmiten mielenkiintoa. Aloisen kohdalla kuitenkin (spoil) rakkaus jäi lopulta syttymättä siksi, että hahmon motiivit selitettiin liian auki. Yleensä ottaen pidän antagonisteissa nimenomaan siitä, etteivät motiivit ole kovinkaan yksiselitteisiä. Olen oikeastaan vakuuttunut siitä, että jos Alois ei olisi osoittautunut ah-niin-traagisen-menneisyyden hahmoksi, olisin voinut oikeasti ottaa Claude/Aloisin lempiparituksekseni. Minusta Alois olisi toiminut huomattavasti paremmin oikeasti vinksahtaneena aatelispojuna kuin säälittävänä kerjäläislapsena, jolla ei ole yhyy mitään. Okei, periaatteessahan ideana oli hieman se, että Alois olisi köyhän miehen Ciel. Ehkäpä erilainen esitystapa olisi toden totta tehnyt hahmolle enemmän kunniaa, mutta toisaalta hahmosta lähti viimeinenkin hohto sillä sekunnilla, kun paljastui, ettei Alois olekaan Alois. Minusta myös tuntuu, että pohja Cieliin vertailulta lähti myös siinä samassa, mikä vei todella paljon toisen kauden lopetukselta pohjaa: minulle alkuperäinen jännite toisella kaudella syntyi siitä, että vaikutti siltä, että Cielillä oli ihan aito kilpailija. Sitten yhtäkkiä vedetäänkin matto jalkojen alta toteamalla, että: "Ähäkätti! Ei Cielillä mitään kilpailijaa ole, kun Alois oli ihan eri ryhmässä koko ajan!" - Ja täysin väärä pirukin peri sen pojan kaiken pahan kukkuraksi, mikä oli melkoinen plot-twist, mutta ei minusta kovin onnistunut sellainen. >.<

Palatakseni vielä kysymykseen hahmojen miellyttävyydestä, komppailen aiempia siinä, että Kuron vahvuus on nimenomaan se, että hahmojen motiiveja annetaan pohdiskella itse. :) Omakohtaisesti oikeastaan kiinnyn hahmoihin vasta sitten, kun olen aikani mietiskellyt, minkä takia joku on sellainen kuin on. Ehkäpä se on omanlaistaan tutustumista; vaikka tyyppi ei vaikuttaisi ensialkuun sydänystävältä, tutustuminen ja tahto ymmärtää voivat muuttaa mielipidettä.

Välillä tuntuu, että oon yksi niistä harvoista, jotka tykästelevät Agnia ja Somaa tosi pahasti. :'D

Haha, nämä ovat muuten hahmoja, joista en ole vieläkään osannut muodostaa kunnollista mielipidettä. :D Ensivaikutelma oli täydellinen WTF, enkä vieläkään tiedä, miten suhtautua. Periaatteessa minusta ainakin Soma on aika suloinen ollessaan sarjan about ainoa oikeasti ihan mukava ihminen, kun taas Agnin ja Sebastianin hovimestareilu on vaan aivan parasta yhdessä. Kaiken lisäksi Book of Circuksen jälkifiiliksissä saatoin alkaa pitää hahmoista ihan semisti. o_O
Otsikko: Vs: Kuroshitsuji
Kirjoitti: Verinen Paronitar - 27.01.2015 13:25:22
Tähän on tartuttava, koska periaatteessa Alois on sellainen hahmo, josta saattaisin pitää, sillä antagonistit herättävät minussa useimmiten mielenkiintoa. Aloisen kohdalla kuitenkin (spoil) rakkaus jäi lopulta syttymättä siksi, että hahmon motiivit selitettiin liian auki. Yleensä ottaen pidän antagonisteissa nimenomaan siitä, etteivät motiivit ole kovinkaan yksiselitteisiä. Olen oikeastaan vakuuttunut siitä, että jos Alois ei olisi osoittautunut ah-niin-traagisen-menneisyyden hahmoksi, olisin voinut oikeasti ottaa Claude/Aloisin lempiparituksekseni. Minusta Alois olisi toiminut huomattavasti paremmin oikeasti vinksahtaneena aatelispojuna kuin säälittävänä kerjäläislapsena, jolla ei ole yhyy mitään. Okei, periaatteessahan ideana oli hieman se, että Alois olisi köyhän miehen Ciel. Ehkäpä erilainen esitystapa olisi toden totta tehnyt hahmolle enemmän kunniaa, mutta toisaalta hahmosta lähti viimeinenkin hohto sillä sekunnilla, kun paljastui, ettei Alois olekaan Alois. Minusta myös tuntuu, että pohja Cieliin vertailulta lähti myös siinä samassa, mikä vei todella paljon toisen kauden lopetukselta pohjaa: minulle alkuperäinen jännite toisella kaudella syntyi siitä, että vaikutti siltä, että Cielillä oli ihan aito kilpailija. Sitten yhtäkkiä vedetäänkin matto jalkojen alta toteamalla, että: "Ähäkätti! Ei Cielillä mitään kilpailijaa ole, kun Alois oli ihan eri ryhmässä koko ajan!" - Ja täysin väärä pirukin peri sen pojan kaiken pahan kukkuraksi, mikä oli melkoinen plot-twist, mutta ei minusta kovin onnistunut sellainen. >.<

Haha, mä taas tykkäsin siitä nimenomaan noista syistä  :D Ehkä siitä tosiaan tehtiin vähän liiankin traaginen, se nyyhkytarina pikkubroidista kyllä meni multakin jo hitusen yli hilseen -- ehkä kaikkein eniten olisin diggaillut, jos se olisi ollut se reittä pitkin kiipinyt köyhä penska ihan vaan siksi, että se haluaa selviytyä ja VOITTAA. Mulla on kans heikko kohtani tuollaisille tyypeille, jotka ovat lähtökohtaisesti altavastaajia, mutta lähtevät sotaan silti... tosin sillon tykkään eniten siitä, että sitten kans turpaan tulee. Häpeäkseni on myös tunnustettava, että mulla on pitkä historia semitraagisen horo!Draco/Severuksen kanssa, joten... no... niin... Jotenkin tää Alois/Claudeen tykästyminen ei sitten oikein yllätä.  ::)


Lainaus
Grell on ihan ihme tyyppi ja melkonen comic relief välillä

Joo, animessa. Manga on musta siinäkin mielessä paljon kivempi, että vaikka Grelliä nähdään huomattavasti vähemmän kuin animessa, sen ruutuaika on sentään laadukasta. Kyllähän se hahmo tuo mangassakin mukanaan paljon huumoria ja mun mielestä sen toiminnan seuraaminen on nimenomaan hauskaa, mutta comic reliefiksi en sitä kuitenkaan sarjiksessa sanoisi.
Otsikko: Vs: Kuroshitsuji
Kirjoitti: pallohai - 27.01.2015 15:44:34
Tähän on tartuttava, koska periaatteessa Alois on sellainen hahmo, josta saattaisin pitää, sillä antagonistit herättävät minussa useimmiten mielenkiintoa. Aloisen kohdalla kuitenkin (spoil) rakkaus jäi lopulta syttymättä siksi, että hahmon motiivit selitettiin liian auki. Yleensä ottaen pidän antagonisteissa nimenomaan siitä, etteivät motiivit ole kovinkaan yksiselitteisiä. Olen oikeastaan vakuuttunut siitä, että jos Alois ei olisi osoittautunut ah-niin-traagisen-menneisyyden hahmoksi, olisin voinut oikeasti ottaa Claude/Aloisin lempiparituksekseni. Minusta Alois olisi toiminut huomattavasti paremmin oikeasti vinksahtaneena aatelispojuna kuin säälittävänä kerjäläislapsena, jolla ei ole yhyy mitään. Okei, periaatteessahan ideana oli hieman se, että Alois olisi köyhän miehen Ciel. Ehkäpä erilainen esitystapa olisi toden totta tehnyt hahmolle enemmän kunniaa, mutta toisaalta hahmosta lähti viimeinenkin hohto sillä sekunnilla, kun paljastui, ettei Alois olekaan Alois. Minusta myös tuntuu, että pohja Cieliin vertailulta lähti myös siinä samassa, mikä vei todella paljon toisen kauden lopetukselta pohjaa: minulle alkuperäinen jännite toisella kaudella syntyi siitä, että vaikutti siltä, että Cielillä oli ihan aito kilpailija. Sitten yhtäkkiä vedetäänkin matto jalkojen alta toteamalla, että: "Ähäkätti! Ei Cielillä mitään kilpailijaa ole, kun Alois oli ihan eri ryhmässä koko ajan!" - Ja täysin väärä pirukin peri sen pojan kaiken pahan kukkuraksi, mikä oli melkoinen plot-twist, mutta ei minusta kovin onnistunut sellainen. >.<

Haha, mä taas tykkäsin siitä nimenomaan noista syistä  :D Ehkä siitä tosiaan tehtiin vähän liiankin traaginen, se nyyhkytarina pikkubroidista kyllä meni multakin jo hitusen yli hilseen -- ehkä kaikkein eniten olisin diggaillut, jos se olisi ollut se reittiä pitkin kiipinyt köyhä penska ihan vaan siksi, että se haluaa selviytyä ja VOITTAA. Mulla on kans heikko kohtani tuollaisille tyypeille, jotka ovat lähtökohtaisesti altavastaajia, mutta lähtevät sotaan silti... tosin sillon tykkään eniten siitä, että sitten kans turpaan tulee. Häpeäkseni on myös tunnustettava, että mulla on pitkä historia semitraagisen horo!Draco/Severuksen kanssa, joten... no... niin... Jotenkin tää Alois/Claudeen tykästyminen ei sitten oikein yllätä.  ::)
- Ensivaikutelma mulle Claudesta ja Aloisista oli ihan wtf enkä heti päässyt kiinni niiden mukaantunkemisen syihin, kun alotin kakkoskauden kattomisen niissä "mitä hittoa tässä voi tapahtua" -tunteissa, kun Seba oli jo syömässä sitä Cielin sielua ykköskauden lopussa ja halusin vaan lisää jotain sellaista niin kahden täysin uuden hahmon ilmaantuminen mukaan kuvioon oli alkuun kulmien kurtistelua. Parin ekan jakson kelailun päätteeksi alotin kokonaan uudelleen toisen kauden ja aloin mieltää Aloisin just semmosena vähän vinkashtaneena aatelispojkkena ja aloin jopa alkuhämmenyksen jälkeen pitämään siitä, joten mullekin sen traaginen menneisyys aiheutti ristiriitaisia tunteita. Ehkä olisin pitänyt koko säädöstä enemmän, jos tuo dramaattinen menneisyys olisi kumitettu kokonaan poies tai ees se pikkuveli. Beyondin lailla mua otti päähän, kun eipä ollu missään vaiheessa Cielillä mitään kilpailijaa, kun Alois onkin köyhästä suvusta ja demonijututkin iha ihmeellistä säätöä.
Otsikko: Vs: Kuroshitsuji
Kirjoitti: Vlad - 27.01.2015 17:09:23
Lainaus
Joo, animessa. Manga on musta siinäkin mielessä paljon kivempi, että vaikka Grelliä nähdään huomattavasti vähemmän kuin animessa, sen ruutuaika on sentään laadukasta. Kyllähän se hahmo tuo mangassakin mukanaan paljon huumoria ja mun mielestä sen toiminnan seuraaminen on nimenomaan hauskaa, mutta comic reliefiksi en sitä kuitenkaan sarjiksessa sanoisi.
Joo, en tykkää Grellistä niin kauheesti animessa, mangassa se on paljon paremmin toteutettu mun mielessä, vaikka animessa sillä onkin enemmän ruutuaikaa. Mangassa Grellin seuraaminen on kyllä kiinnostavaa ja hauskaa, koska mangassa tuntuu, että sitä ei olla vedetty niin yli kuin ehkä animessa. Mangassa tykkään muutenkin shinigameista tosi paljon ja varsinkin Undertaker on hahmona hieno, vaikka näin Campanian jälkeen oonkin vähän wtf, koska hämmennys.

Alois ja Claude on kyllä sellasia hahmoja, joista en pidä yhtään. Spoil Yhdyn siihen mielipiteeseen, että Aloisin kohdalla olisi voinut jättää pois traagisen menneisyyden tai edes pikkuveljen. Ehkä se menneisyyden kertominen yrittää tuoda Aloisiin jotain syvyyttä, mutta imo se vei kyllä vähän jo pohjaa hahmolta ja ainakin oma kiinnostus lopahti siinä vaiheessa ihan täysin. Jotenkin koen sen vaan niin nähdyksi kuvioksi, että hahmojen taustalla on jotain traagista tai veljen menettäminen. Okei, Cielin kohdalla se toimii, mutta kun Alois ilmestyi kuvioihin eka reaktio mun suunnalta oli lähinnä vain ajatus "Ciel numero kaksi?". Lisäksi kun kaikelta tavallaan kaivetaan pohja silläkin, että Alois ei olekaan Alois, niin yyh..
Otsikko: Vs: Kuroshitsuji
Kirjoitti: Verinen Paronitar - 28.01.2015 13:09:10
Lainaus
Sirkuksen sakista pidin kanssa paljon, ja mua jäi jopa harmittamaan, kun ei siitä jäänyt juuri pitkäaikaisempia hahmoja sarjaan. Toisaalta enpä juuri osaisi kuvitella ketään pyörimässä Snaken lisäksi enää kuvioissa.

Muistan ehkä nyt jotain vähän hanurilleen, mutta Snake ei kai tiedä hilluvansa tätänykyä kimpassa niiden tyyppien kanssa, jotka listi sen vanhat kaverit..?  ;D

Mitä muuten olette tykkäillyt Phantomhiven muista palvelijoista? Muistan kun ekaa volumea lukiessa kelasin niiden urpojen äärellä, että ei vittu tää onkin tällainen manga. Onneksi ne jäi aika äkkiä sivummalle. Kyseinen kööri oli animessa myös niin jäätävää kamaa, että jos ei olisi ollut manganlukua pohjalla, olisi koko sarja saattanut tulla diskattua hyvin nopeasti... Siksi on ollutkin vähän järkyttävää huomata, että hahmoihin hiljalleen tottui ja jopa vähän kiintyikin, spoil mangan uudet chapteritja yhyy vaikka valitankin meneillään olevasta arcista ihan saatanasti, tykkäsin hirveästi Finnianin ja Cielin bondailusta. Mulla kyllä vähän tuppaa edelleen palamaan käämit tän "kiitolliset uskolliset palvelijat" -kuvion jatkuvan alleviivauksen kanssa, mutta en nyt jaksa alkaa siitä enempää valittamaan.

Jossain keskustelussa törmäsin spekulaatioon siitä, että Tanaka voisi hyvinkin tietää Sebastianin todellisesta luonnosta, ja mä olisin ihan valmis uskomaan tän. Koko se äijä on musta muutenkin vähän sellainen villi kortti, josta voi paljastua vielä ihan mitä tahansa (en olisi edes yllättynyt jos se olisikin joku papa Phantomhiven valjastama yliluonnollinen olento tai vittu ihan mitä tahansa), kun se on kuitenkin hiljalleen kuoriutunut koko ajan vaan coolimmaksi ja coolimmaksi tyypiksi. Plus se on sarjan ainoa japanilainen hahmo, joten tuntuu hyvin epätodennäköiseltä ettei siitä revittäisi vielä paljonkin iloa.

Prinssi So(o)masta mun pitikin jo aiemmin sanoa, että tykästyin hahmoon itsekin jonkin verran sen koulu-arcin aikana. Ei se muistaakseni siellä mitään kauhean ihmeellistä tehnyt, mutta musta oli kivaa nähdä se hahmo uudessa paikassa, ja olin jotenkin ihmeellisen ilahtunut sen ilmaantumisesta kuvioihin. Ciel ja Sebastian on musta ihan jees hahmoja, mutta koska niiden välinen yhteispeli tuntui omaan silmään suht nopeasti jo niiiiin nähdyltä kamalta, olin koulu-arcin alussa vähän tuskastunut -- että jeejee, uusi mesta ja kokonaan uudet sivuhahmot, voi blaah miten ei vaan kiinnosta.

Lainaus
Periaatteessa minusta ainakin Soma on aika suloinen ollessaan sarjan about ainoa oikeasti ihan mukava ihminen

Ja niin, hahmokaarti kyllä kaipaa tätä  :D  Tosin ei saa unohtaa Lizzietä! Sekin on oikeasti ihan mukava ihminen. spoil mangaJa siis ah, mä niin toivon, että Sieglinde Sullivan saadaan tuotua Englantiin, ja siitä voi tulla Lizzien bff, ihanat pikkuprinsessat laittamassa rusetteja toistensa hiuksiin ja olemassa Cielille loputon pain-in-the-ass, voi kyllä <3 näissä mimmeissä on kuitenkin niin paljon samaa -- Lizzie yrittää näyttää söpömmältä ja vaarattomammalta kuin on, Sieglinde taas on joutunut oppimaan olevansa sekä vaarallisempi että avuttomampi kuin luulikaan -- että mä nyt kovasti toivoisin niiden löytävän toisensa ja muodostavan tämän duon. Se olisi niin hienoa. Ja ehkä vähän hirveääkin.
Otsikko: Vs: Kuroshitsuji
Kirjoitti: Beyond - 28.01.2015 13:38:14
Mitä muuten olette tykkäillyt Phantomhiven muista palvelijoista?

Minulla ei ole kysymykseen oikein vahvaa kantaa, mutta animen ensimmäinen kausi herätteli myös vähän tarvetta pyöritellä silmiään. Tosin juonen edetessä jokaisesta palvelijasta on paljastunut paljon uudenlaisiakin piirteitä, joten ärtymys on vaihtunut suhteellisen neutraaliin suhtautumistapaan. Ylipäätään palvelusväkeä käytetään mielestäni monien muiden asioiden ja henkilöiden ohella liikaa comic reliefinä, joskin toisaalta on myönnettävä, että kun niitä vakavampia hetkiä heidän osaltaan tulee, toimivat ne aivan kympillä kaiken sen normiperseilyn jälkeen. :D

Lainaus
Jossain keskustelussa törmäsin spekulaatioon siitä, että Tanaka voisi hyvinkin tietää Sebastianin todellisesta luonnosta, ja mä olisin ihan valmis uskomaan tän. Koko se äijä on musta muutenkin vähän sellainen villi kortti, josta voi paljastua vielä ihan mitä tahansa (en olisi edes yllättynyt jos se olisikin joku papa Phantomhiven valjastama yliluonnollinen olento tai vittu ihan mitä tahansa), kun se on kuitenkin hiljalleen kuoriutunut koko ajan vaan coolimmaksi ja coolimmaksi tyypiksi. Plus se on sarjan ainoa japanilainen hahmo, joten tuntuu hyvin epätodennäköiseltä ettei siitä revittäisi vielä paljonkin iloa.

Oih, mikä teoria! <3 Oikeastaan ajatus tuntuu täysin luontevalta, sillä onhan Tanaka ollut alusta asti aika pimentoon jäävä hahmo; juuri sellainen, että otaksuu herran olevan paljon enemmän kuin aluksi näyttää, koska ikinä ei pidä luottaa harmaisiin taustavaikutajiin.

Lainaus
Lainaus
Periaatteessa minusta ainakin Soma on aika suloinen ollessaan sarjan about ainoa oikeasti ihan mukava ihminen

Ja niin, hahmokaarti kyllä kaipaa tätä  :D  Tosin ei saa unohtaa Lizzietä! Sekin on oikeasti ihan mukava ihminen. spoil mangaJa siis ah, mä niin toivon, että Sieglinde Sullivan saadaan tuotua Englantiin, ja siitä voi tulla Lizzien bff, ihanat pikkuprinsessat laittamassa rusetteja toistensa hiuksiin ja olemassa Cielille loputon pain-in-the-ass, voi kyllä <3 näissä mimmeissä on kuitenkin niin paljon samaa -- Lizzie yrittää näyttää söpömmältä ja vaarattomammalta kuin on, Sieglinde taas on joutunut oppimaan olevansa sekä vaarallisempi että avuttomampi kuin luulikaan -- että mä nyt kovasti toivoisin niiden löytävän toisensa ja muodostavan tämän duon. Se olisi niin hienoa. Ja ehkä vähän hirveääkin.

(Saattaa spoilata) Henkilökohtaisesti myös kaipaan Lizzielle jotakuta aisaparia. Cielin kanssa hahmon potentiaali ei vain pääse täysiin oikeuksiinsa, enkä rehellisesti sanoen nyt digaile hirveästi siitä kihlauskuviosta. Tavallaan se tekee Lizziestä automaattisesti tietämättömän neidon pulassa, enkä tiedä, sopiiko Lizzie siihen muottiin. Tavallaan Lizzie toisen samanlaisen tapauksen kanssa rikoskumppanina olisi heti moninkertaisesti mielenkiintoisempi hahmo - Lizzien ei tarvitsisi jäädä Cielin varjoon.
Otsikko: Vs: Kuroshitsuji
Kirjoitti: Verinen Paronitar - 28.01.2015 17:32:56
Lainaus
onhan Tanaka ollut alusta asti aika pimentoon jäävä hahmo; juuri sellainen, että otaksuu herran olevan paljon enemmän kuin aluksi näyttää, koska ikinä ei pidä luottaa harmaisiin taustavaikutajiin

Sitä paitsi tän sarjan hovimestarit ei ole mitään ihan perusihmisiä; Sebastian nyt on mitä on, Angelinan hovimestari Grell osoittautui shinigamiksi, ja Agnilla on se ihmekäsi "jumalallisine" powereineen. Jo tämän perusteella olisi musta ihan odotettavissa, että Vincent Phantomhiven hovimestari Tanaka on Jotain Muuta ja sillä on hihoissaan jotain jänniä ässiä. spoil manga chapter sata tai jotain sinne päinja vaikka ihmissudet osoittautuikin bullshitiksi, Sieglinden hovimestari herra W. oli kuitenkin sitä furry-puvuissa notkuvaa porukkaa, joten eihän sekään jamppa sinänsä mikään "basic ihminen" ollut, vaan kuuluisi tuohon toiseen kategoriaan Epäilen siis, että mikäli Ciel onnistuu välttämään Sebastianin iltapalaksi päätymisen, Tanakalla tulee olemaan siinä sormensa pelissä. Ehkä muillakin hovimestareilla (tää posse olisi niin kova kombinaatio, epic shit!!!) , mutta herra T:llä nyt ainakin, onhan heebo kuitenkin varsinainen perintökalleus  ;D


Lizzien tarpeesta saada joku arvoisensa aisapari olen tismalleen samaa mieltä! Kuro nojaa hirveän vahvasti parivaljakoihin ja hahmoryhmittymiin, joten Lizzie tuntuu olevan lähinnä tiellä yrittäessään toimia Cielin kanssa. Mä jopa ihan diggailen siitä kihlauskuviosta, koska ne pölhöt pennut on omalla tavallaan ihan somia yrittäessään jo tuossa iässä pitää keskinäisiä kulissejaan pystyssä, ja se tuo helposti myös Lizzieen hahmona vähän vakavuutta; ne on määrätty elämänkumppaneiksi, niiden pitäisi tukeutua toisiinsa, olla toistensa elämän peruspilareita. Ne ei itse valitse leikkiä aikuisia, ne on asetettu siihen hommaan. Musta on kanssa ihan kiva, että Cielissä on vielä vähän inhimillisyyttä jäljellä, ja se näkyy ainakin hetkittäin siinä, miten Lizzie edustaa kaikkea kivaa nostalgiaa.

MUTTA tämä epätasapainoinen "kumppanuus" on musta huonolla tavalla tuskalllista seurattavaa. Olen tosi tyytyväinen, että Campanian myötä hahmon ultimaattinen söpöys-höpöily sai kiinnostavaa pohjaa ja niin edelleen, mutta tosiaan sen potentiaali ei musta pääse nykyisellä ryhmädynamiikalla oikein käyttöön. Sen pääasiallinen tehtävä on roikkua Cielissä.

Toisaalta Lizzielle ja intialaisvahvistuksille voisi syntyä vielä kovasti kaunis ystävyys. Ciel ehkä haluaisi siinä vaiheessa vetää itsensä jojoon  ;D// öäöäöä Book of Murderin dvd-boksin ekstramanga  (https://twitter.com/mirilakkuma25/status/560399676663267328)apua anteeks mut MÄ KUOLEN <3<3<3<3<3 tiesin kyllä tästä jo, ja oon nähny ton Grell-puoliskon aikaisemmin, mutta voi herrajumala herra Spears...
Otsikko: Vs: Kuroshitsuji
Kirjoitti: Beyond - 28.01.2015 18:02:45
Epäilen siis, että mikäli Ciel onnistuu välttämään Sebastianin iltapalaksi päätymisen, Tanakalla tulee olemaan siinä sormensa pelissä. Ehkä muillakin hovimestareilla (tää posse olisi niin kova kombinaatio, epic shit!!!) , mutta herra T:llä nyt ainakin, onhan heebo kuitenkin varsinainen perintökalleus  ;D

Tästä tulikin mieleen kysymys, jota olisikin varsin kiva puida muiden Kurosta digailevien kanssa: millaista ratkaisua odotatte itse pääjuonen kannalta?

Pohjimmainen syy Kurosta pitämiselleni piilee nimenomaan juuri siinä, että oikeasti mikään mahdollinen ratkaisu ei voi olla kaikkia osapuolia tyydyttävä. Tai siis sehän on ihan selvää, etteivät Sebastian ja Ciel halaa kaiken päätteeksi ja totea, että on ollut niin hauska seikkailu, että eiköhän unohdeta se koko sielujuttu kokonaan ja mennä sen sijaan leipomaan hymynassuisia pikkuleipiä auringonsäteistä ja sateenkaarista. :D Jos Ciel pelastuu, tietää se Sebastianille tuhoa, mutta jos Sebastian napostelee Cielin sielun, niin Ciel on aikalailla kuollut. Oikeastaan eniten pelkään nimenomaan sarjan suhteen kliseistä kompromissiloppua, jossa Ciel saa pitää sielunsa, Sebastian näennäistuhoutuu, mutta viimeisessä ruudussa tutut korot kopistelevatkin kadulla.. Näen tästä skenaariosta oikeasti painajaisia, koska se on liian todennäköinen.

Lainaus
Lizzien tarpeesta saada joku arvoisensa aisapari olen tismalleen samaa mieltä! Kuro nojaa hirveän vahvasti parivaljakoihin ja hahmoryhmittymiin, joten Lizzie tuntuu olevan lähinnä tiellä yrittäessään toimia Cielin kanssa. Mä jopa ihan diggailen siitä kihlauskuviosta, koska ne pölhöt pennut on omalla tavallaan ihan somia yrittäessään jo tuossa iässä pitää keskinäisiä kulissejaan pystyssä, ja se tuo helposti myös Lizzieen hahmona vähän vakavuutta; ne on määrätty elämänkumppaneiksi, niiden pitäisi tukeutua toisiinsa, olla toistensa elämän peruspilareita. Ne ei itse valitse leikkiä aikuisia, ne on asetettu siihen hommaan. Musta on kanssa ihan kiva, että Cielissä on vielä vähän inhimillisyyttä jäljellä, ja se näkyy ainakin hetkittäin siinä, miten Lizzie edustaa kaikkea kivaa nostalgiaa.

Periaatteessa ihan aikakauteen luonteva ratkaisuhan on, että aatelisserkut ovat kihloissa, mutta minuakin syö tässä asiassa se, että asetelma verottaa aivan hurjasti Lizzien mahdollisuutta olla juonen kannalta itsenäinen tekijä rasitteen sijaan. Kaiketi sitä voi perustella hitusen aikalaiskuvauksellakin, että sarjan merkittävimmän naishahmon ensisijainen toimenkuva on surullisenkuuluisa Päähenkilön Kihlattu, mutta siltä, äääh.. Lizziessä olisi niin paljon enempäänkin potentiaalia. :D Myönnettäköön tosin, että Cielin inhimmillistä puolta on ihan mukavaa nähdä, mutta kun keinoja olisi muitakin kuin se kihlattu. >.<

Taas menee näemmä marinaksi. ;D Oh well, laji on vain liian kiva.
Otsikko: Vs: Kuroshitsuji
Kirjoitti: pallohai - 28.01.2015 18:48:14
Lainaus
Mitä muuten olette tykkäillyt Phantomhiven muista palvelijoista?
- Myönnän, että pidän kolmikosta aika paljonkin. Alussa tuotiin kyllä mun mielestä ihan liikaa esiin sitä, miten ne ei osaa kukaan mitään perusjuttuja ja kuin Seba joutuu korjaa niiden ongelmasotkuja ja kuinka niistä tuli sellasia huumorihahmosia, jotka tuntu olevan vaan pieni täyte Phantomhiven kartanoon. Kun niiden menneisyydet ja vakavammat puolet tuli esille niin kuva mun silmissä muuttu joo. (spoil) Kun Finny määrättiin pitämään Cielistä huolta sen ihmisusijutun jälkeen, olin mä aika aww -fiiliksissä tai jotain vastaavaa. En tiedä, oli vaan jotenkin kivaa, kun siinä todella näkyi se Finnyn suojelushalu ja kaikki, kun oli Cieliä ihan Sebaltakin suojelees. (/spoil) Tietty se kiitolliset palvelijat -kuvio on aika nähty, mutta pidän heistä silti. Tanaka ihan oma lukunsa. :D

Lainaus
Jossain keskustelussa törmäsin spekulaatioon siitä, että Tanaka voisi hyvinkin tietää Sebastianin todellisesta luonnosta, ja mä olisin ihan valmis uskomaan tän. Koko se äijä on musta muutenkin vähän sellainen villi kortti, josta voi paljastua vielä ihan mitä tahansa (en olisi edes yllättynyt jos se olisikin joku papa Phantomhiven valjastama yliluonnollinen olento tai vittu ihan mitä tahansa), kun se on kuitenkin hiljalleen kuoriutunut koko ajan vaan coolimmaksi ja coolimmaksi tyypiksi. Plus se on sarjan ainoa japanilainen hahmo, joten tuntuu hyvin epätodennäköiseltä ettei siitä revittäisi vielä paljonkin iloa.
- Hyvinkin voisi olla näin. Tanaka on mielestäni onnistunut hahmo, kun siitä ei yhtään tiedä, mitä odottaa. En kovasti ihmettelisi, vaikka se tietäisikin Sebastian todellisen luonnon. Ei sekään ihan normaali tyyppi ole. Verinen Paronitar heitti muutenkin hyvän huomion, kun ei kukaan muukaan palvelija ole sitä miltä näyttää. Mey-Rin, Finny ja Baldokin (mahd. spoil)olivat todellisuudessa sala-ampuja, koekappale ja joku erityistaidokas sotilas tai jotain sinne päin.(/mahd. spoil)

Lainaus
Tästä tulikin mieleen kysymys, jota olisikin varsin kiva puida muiden Kurosta digailevien kanssa: millaista ratkaisua odotatte itse pääjuonen kannalta?
- Tuntuu siltä, ettei Cielin sielu tulekaan Sebastianin välipalaksi. Tai kun siihen alusta asti on tähdätty ja se on se oletuslopetus, joka tarjottiin jo alussa, joten enpä usko, että se ihan menee niin. Ei ainakaan kovin yksinkertaisesti. Mä kyllä repisin hiukset päästä, jos loppu olisikin kunnon happyhappykamaa, koska ugh ei. Ei sellainen vaan sopisi, mutta toivon myös todella, ettei se oo mitään Cieldemonikamaa niinkuin kakkosanimessa.

//
Lainaus
Muistan ehkä nyt jotain vähän hanurilleen, mutta Snake ei kai tiedä hilluvansa tätänykyä kimpassa niiden tyyppien kanssa, jotka listi sen vanhat kaverit..?  ;D
- Öö nyt pitää sanoa, että en oo ikinä aattellu syvällisemmin, joten tota. Mua saa valaista.
Otsikko: Vs: Kuroshitsuji
Kirjoitti: Verinen Paronitar - 28.01.2015 19:21:05
Lainaus
Oikeastaan eniten pelkään nimenomaan sarjan suhteen kliseistä kompromissiloppua, jossa Ciel saa pitää sielunsa, Sebastian näennäistuhoutuu, mutta viimeisessä ruudussa tutut korot kopistelevatkin kadulla.. Näen tästä skenaariosta oikeasti painajaisia, koska se on liian todennäköinen.

Mä oon aika vakuuttunut siitä, että suurin piirtein näin se tulee menemään >_<  Jos loppu on jotain muuta kuin tämä, niin ehdottomasti plussaa, mutta koska seuraan sarjaa lähinnä shinigamien vuoksi ja mulla on siis jo vähän mennyt maku koko touhusta muutenkin, niin ei-niin-tyylikäs-lopetus Cielin ja Sebastianin osalta ei kauheasti jaksaisi hetkauttaa. Mainittu animen kakkoskauden tyylinen lopetus olisi musta voinut olla jopa ihan jees, ellei sitä olisi jo tosiaan siellä animessa käytetty. Nyt lähinnä lollauttaisi, että jaajaa, tämähän on jo kertaalleen nähty ja hylätty ratkaisu.

Toisaalta onhan sarjassa nähty jo ihan oikeitakin aikalaisvaikuttajia, kuten kuningatar, Viiltäjä-Jack (sekä Abberline) ja Arthur Conan Doyle vai-mikä-sen-nimi-nyt-siellä-mangassa-olikaan, joten tietysti voidaan huvin ja urheilun vuoksi pohtia muitakin aikakauteen sopivien heppujen esiintymisiä. Miten olisi vaikka joku Dorian Grayn muotokuva -tyyppinen päätös?  ;D


Lainaus
Taas menee näemmä marinaksi. ;D Oh well, laji on vain liian kiva.

Haha, musta tuntuu että mä harrastan tätä fandomia lähinnä maristen, sekä satunnaisesti Grelliamin canoniutta nosebleedaten.
Otsikko: Vs: Kuroshitsuji
Kirjoitti: Beyond - 30.01.2015 08:30:24
Lainaus
Oikeastaan eniten pelkään nimenomaan sarjan suhteen kliseistä kompromissiloppua, jossa Ciel saa pitää sielunsa, Sebastian näennäistuhoutuu, mutta viimeisessä ruudussa tutut korot kopistelevatkin kadulla.. Näen tästä skenaariosta oikeasti painajaisia, koska se on liian todennäköinen.

Mä oon aika vakuuttunut siitä, että suurin piirtein näin se tulee menemään >_<  Jos loppu on jotain muuta kuin tämä, niin ehdottomasti plussaa, mutta koska seuraan sarjaa lähinnä shinigamien vuoksi ja mulla on siis jo vähän mennyt maku koko touhusta muutenkin, niin ei-niin-tyylikäs-lopetus Cielin ja Sebastianin osalta ei kauheasti jaksaisi hetkauttaa. Mainittu animen kakkoskauden tyylinen lopetus olisi musta voinut olla jopa ihan jees, ellei sitä olisi jo tosiaan siellä animessa käytetty. Nyt lähinnä lollauttaisi, että jaajaa, tämähän on jo kertaalleen nähty ja hylätty ratkaisu.

Itse asiassa voisin myös digailla ihan semisti toisen kauden lopetuksen kaltaisesta lopetuksesta mangassa, koska tyylikkäästi toteutettuna se voisi jopa toimia. :) (Spoil) Tavallaan demoni!Ciel olisi riittoisa turpaanveto Sebastianille, mutta toisaalta Cielkään ei saisi pitää sieluaan, mikä nimenomaan on se kaikkia osapuolia kismittävä ratkaisu, jollaista toivon kovasti. Toisaalta kummankaan ei tarvitsisi kuolla, eikä juonen päättyä täydelliseen turhakekliseeseen, jos toisen kauden loppu olisi ollutkin mangan loppu. Minulle sarjoilla on enemmän merkitystä, mikäli ne loppuvat kohtauksiin, jotka herättävät lähinnä tahtoa heittää läppärin ulos ikkunasta raivostuttavuutensa vuoksi. :D Nimenomaan epätyydyttävät ratkaisut ovat minulle fanitaiteen tuottamiseen lähestulkoon edellytys, sillä jos loppu on lempihahmojen kannalta umpisurkea, tahdon kuitenkin kuvata mahdollisimman paljon siltä väliltä lohduttautukseaan ajatuksella, ettei kaikki ollut koko ajan sentään kovin kamalaa ja väärin. <3


Lainaus
Lainaus
Taas menee näemmä marinaksi. ;D Oh well, laji on vain liian kiva.

Haha, musta tuntuu että mä harrastan tätä fandomia lähinnä maristen, sekä satunnaisesti Grelliamin canoniutta nosebleedaten.

Paras tapa ikinä. ;D Oma fanitukseni on muuten tämän sarjan osalta harvinaisen paskaa sekä tekijöitä, että toisia aiheesta digailevia kohtaan: marisen, pysyttelen canonin mukana laiskasti, jotta voin nautiskella ficeistä ja marista vähän lisää, minkä lisäksi tällä hetkellä olen ficcauslakossa kokonaan fandomista, vaikka inspiraatiota kirjoittaa olisi vähän - pelkään kollektiivista palautetta ja Kuro-leimaa otsaani kuollakseni, koska ensisijaiset mielenkiinnonkohteet omassa kirjoittamisessa ovat varsin muissa fandomeissa. :D Oi että, onneksi minulla ei ole intressejä luoda omaa canonia mihinkään, koska suoraan sanottuna varmaan ärsyttäisi kovasti, jos fanijoukossa (oletetaan toki, että sellainen olisi pointin vuoksi!) olisi kaltaisiani tapauksia enemmänkin.
Otsikko: Vs: Kuroshitsuji
Kirjoitti: Rainbow Light - 30.01.2015 08:52:51
Öäh löysin tämän viimein jee.

Mä luen itse mangaa, puuttuu kaksi osaa mitä en ole lukenut (17-18) ja animet olen katsonut. Tosin englanniksi, jouduin vähän kääntämään mutta tajusin silti ideaa. Book of murderia en ole löytänyt mistään? Mistä voi ostaa ihan animea?

Luen suomeksi mangaa tosin aion pian hankkia pari enkuksi.
Ja.. Hahmoista sen verran että kaikki ovat kivoja ja ihania omalla tavallaan :D toki Elizabeth on ärdyttävä, varsinkin fanonin kautta ärsyttäää vielä enemmän. Fanonin kun otin puheeksi, mulla on siihen vahva viha-rakkaussuhde. Se on aivan ihanaa. Ja siinä se ärsyttävyys onkin ettei pysty lukemaan ärdyyntymättä mangaa koska lizzie *****
Totah. En keksi nyt muuta mutta.
Otsikko: Vs: Kuroshitsuji
Kirjoitti: Verinen Paronitar - 30.01.2015 12:07:42
Mä luen itse mangaa, puuttuu kaksi osaa mitä en ole lukenut (17-18) ja animet olen katsonut. Tosin englanniksi, jouduin vähän kääntämään mutta tajusin silti ideaa. Book of murderia en ole löytänyt mistään? Mistä voi ostaa ihan animea?

Suomeksi jos mangaa lukee, niin nythän kaupoissa on vasta volume 16. Ei siis mikään ihme, jos sitä myöhemmät osat vielä puuttuvat  ;)

Animea voi Suomesta ostaa ainakin Puolenkuun peleistä (http://puolenkuunpelit.com/) ja Levykauppa X:stä (http://www.levykauppax.fi/). Valikoimista en nyt varsinaisesti tiedä, sillä minä ruoja on animeani osta... ainoastaan mangaa. Voihan noilta ulkomaisiltakin saiteilta katsastaa haluamiaan tuotteita, jostain ebaysta voisi kuvitella löytyvän vaikka mitä ja play.com on ihan kiva shoppailupaikka, mutta silloin pitää muistaa tarkistaa, että dvd-levykäisten katselualue on se region 2, koska Euroopan ulkopuoliset julkaisut eivät yleensä toimi meikäläisissä laitteissa (paitsi tietysti jos osaa värkätä sitä dvd-soitinta).


Lainaus
pelkään kollektiivista palautetta ja Kuro-leimaa otsaani kuollakseni

Ihan paskoja perusteluita, kirjoittamaan siitä! Mun silmissä oot saanu Kuro-leiman otsaasi jo ihan vaan lukemalla ja kommentoimalla niin ahkerasti, sulla ei ole enää mitään menetettävää  :D  Toki fandom-poliisi tulee sakottamaan, jos erehdyt ficcailemaan liikaa ilman kunnollista ja asiaankuuluvan vakavaa sitoutumista fandomiin, joten pelkoon on ehkä syytä... Toisaalta Kuro-leimasta voi saada bonuksena sellaisen kivan laadukkaan fiiliksen, kun on sentään niin pahuksen katu-uskottava ja siististi cool fandom  ;D
Otsikko: Vs: Kuroshitsuji
Kirjoitti: Kaatosade - 30.01.2015 15:08:13
On pitänyt jo pidempään osallistua, mutta mun on vaikea pakottautua analysoimaan mitään ellei ole pakko - mulla on todella, todella laiska tapa lukea ja katsoa yhtään mitään, ellei ole kriitikkolaseja päässä. En vaivaudu ajattelemaan, että mitä seuraavaksi voisi tapahtua, vaan odotan vain tyynesti sen tapahtuvan ja sitten tuomitsen tyylillä tykkään/en tykkää. :D

Animet ja manga - molemmat tänne kaikki heti, kiitos. Animen ykköskauden lopusta en pidä, alkupuolesta kyllä kovasti. Lopun suhteen mulla ei mene jakeluun, että SPOIL Sebastian noin vain jättäisi Cielin yksin ja häipyisi, vaikka miten sitten kuuluisi aterian marinointiprosessiin. Kakkoskausi puolestaan oli vähän mitä oli ja aika ihmeellistä settiä, mutta kyllä sitä varsin huvikseen katsoi ja Claude oli vallan kuuma. En mä siihen vakavasti pysty suhtautumaan, siihen kauteen, mutta ei herätä mussa läheskään samanlaista vastustusta kuin tuo ykkösen loppu.

Book of Circuksesta tykkäsin kovasti. <3 Mulla on muutenkin taipumuksena animeissa tykätä eniten sellaisista, joissa seurataan mangaa tarkasti ilman mitään hirveän ihmeellisiä random sooloiluja.

Manga vetää silti potin kotiin ollen musta näistä paras. Muutamia viimeisiä chaptereita on lukematta tällä hetkellä, koska feelseissä kieriminen ja nosebleedaus ovat niin rasittavaa puuhaa, että kammottaa taas saattaa itsensä alttiiksi moiselle ihkutusaivokuolemalle. Varsinkin kun kirjoittamisessa on vaihteeksi menossa kausi, jossa pystyn vetämään jäätävät inspat vaikka perunasta, niin kuulostaa uuden mangan imeminen varmalta keinolta räjäyttää itsensä pikku riekaleiksi.

Ehkä joskus saan itsestäni jotain syvällisempää irti tänne, mutta ei kyllä just nyt. Ylipäänsä tykkäilen tässä koko paketista, erityisesti Sebastianista ja Cielistä <3 ja tosi monesta muusta hahmosta myös, ja sarjan teemat ja estetiikka vetoavat. Ficcarina tällainen touhu on saanut darkromanttisen puoleni riehaantumaan ihan älyttömästi.
Otsikko: Vs: Kuroshitsuji
Kirjoitti: pallohai - 30.01.2015 16:10:16
Lainaus
Book of Circuksesta tykkäsin kovasti. <3 Mulla on muutenkin taipumuksena animeissa tykätä eniten sellaisista, joissa seurataan mangaa tarkasti ilman mitään hirveän ihmeellisiä random sooloiluja.
- Book of Circusin paras puoli on kyllä ehdottomasti se että seuraa mangaa. Pidin ihan älyttömästi mangan sirkuschaptereista, joten välillä vaan mietin miks en tykkää juurikaan Book of Circusista kun sehä on periaatteessa vaan animeversio niistä volumeista. Ehkä pitäisi kattoa läpi uudelleen vähän syvällisemmin, kun mulla on tapana kattoa animet sivusilmällä ja puolikuolleena sängyllä retkottaen.

Just niiden animelisäsooloilujen takia ykköskausikin tuntu kuralta viimestään luettuani mangaa aika pitkälle. Ne on välillä niin logiikattomia ja joidenkin sarjojen kohalla häiritsee, kun mangasta on suunnilleen vaan napattu hahmojen ulkonäöt ja nimet ja sit animen juoni ei oo minkäänlaisessa järkiasetelmassa jos vertaa alkuperäisen teoksen juoneen.

Lainaus
Itse asiassa voisin myös digailla ihan semisti toisen kauden lopetuksen kaltaisesta lopetuksesta mangassa, koska tyylikkäästi toteutettuna se voisi jopa toimia.
- Hyvin toteutettuna ja ilman jotain Hannahlisäilyjä se voisi olla ihan jees ehkä, mutta musta tuntuu, että kattoisin niitä viimesiä ruutuja ihan hiljaa, sulkisin kannen ja aattelisin että tää on jo nähty. Demoni!Ciel oli vetona ihan okei animen kakkosessa ja tavallaan mua kiinnostaisi joku samantyyppinen lopetus, mutta oon kauhee valittaja ja silmienpyörittelijä, joten vaikka se toteutettaisiinkin hienosti ja sulavammin kuin animessa, se olisi vähän nääh ja sitten häiriintyisin vietävästi siitä mikä yhteys kakkosanimen ja mangan väliltä kuiteskin löytyisi.

Tosi vaikeeta spekuloida mahdollisia rekatioita, kun yhtä hyvin saattaisinkin todeta, että ei perkele, täähän oli just mahti. Eri loppuratkaisujen toimimiseen vaikuttaa kuiteskin myös se millasissa asemissa ollaan ennen todellista ratkaisua, joten on tosi vaikeeta loppujen lopuksi miettiä mikä miellyttäisi, kun en ainakaan osaa veikata, miten sarja tulee päättymään chapterin sata perusteella.
Otsikko: Vs: Kuroshitsuji
Kirjoitti: Beyond - 30.01.2015 16:22:58
Lainaus
pelkään kollektiivista palautetta ja Kuro-leimaa otsaani kuollakseni

Ihan paskoja perusteluita, kirjoittamaan siitä! Mun silmissä oot saanu Kuro-leiman otsaasi jo ihan vaan lukemalla ja kommentoimalla niin ahkerasti, sulla ei ole enää mitään menetettävää  :D  Toki fandom-poliisi tulee sakottamaan, jos erehdyt ficcailemaan liikaa ilman kunnollista ja asiaankuuluvan vakavaa sitoutumista fandomiin, joten pelkoon on ehkä syytä... Toisaalta Kuro-leimasta voi saada bonuksena sellaisen kivan laadukkaan fiiliksen, kun on sentään niin pahuksen katu-uskottava ja siististi cool fandom  ;D

Usko pois, olen viime aikoina harkinnut, että teen ovelan salatunnuksen tasoa PatePenaRocks, jolla käydä sitten kommentoimassa ficit, jotta Kuro-leima lähtee. :D Itsessään minulla ei ole vielä mitään sitä vastaan, että minun  tiedostetaan nautiskelevan muiden ficcejä mieluusti tai osallistuvan fandomin ympärillä pyörivään keskusteluun, mutta jos tuotannossa on tasan yksi ficlet fandomista parin crossin lisäksi, ei ainakaan Kuro-ficcarin leima tunnu otsassa oikein mukavalta. >.< Vaikka laadukas fiilis tulisi pelkästä leimasta, vähän pahalta tuntuu tietää, että on kirjoittajana leima fandomista, jota ei edes kirjoita säännöllisesti tai paljoa, kun toivoisi jäävänsä ihmisten mieleen ficcarina täysin muista asioista.

Kollektiivinen palaute puolestaan on vain kamalaa. :( Toisiin kirjoittajiin vertailu tai pikemminkin toiselle kirjoittajille suunnatun palautteen vastaanottaminen omien ficcien kautta ei ole kovinkaan mukavaa puuhaa, vaikka kollektiivinen palaute olisi kuinka hyvällä tarkoitettu. Tulen sata kertaa mieluummin mielletyksi ihan itsenäisesti paskana kirjoittajana kuin hyvänä halpisversiona jostakusta toisesta. Toisaalta yritän kuitenkin käyttäytyä sen verran, etten sorru kirjoittelemaan A/N mitään tasoa: "Heippatirallaa! Kivaa, että olet löytänyt minun Kuro-ficciini. Jos tahdot jättää sille palautetta, oih, ihana juttu. Jos taas tahdot jättää palautetta jonkun toisen teksteille, ohessa on linkkejä kaikkien muiden Kurosta kirjoittaneiden listauksiin. Fiksut tajuavat vinkin. <3" Mielenrauhan ja edes semisti asiallisen imagon kannalta parempi siis vain olla kirjoittamatta, vaikka välillä aihepiiri vähän kutkuttaisikin. :D

Animet ja manga - molemmat tänne kaikki heti, kiitos. Animen ykköskauden lopusta en pidä, alkupuolesta kyllä kovasti. Lopun suhteen mulla ei mene jakeluun, että SPOIL Sebastian noin vain jättäisi Cielin yksin ja häipyisi, vaikka miten sitten kuuluisi aterian marinointiprosessiin.

(Spoil) Jälkikäteen ja enemmän hahmoihin tutustuneina tämä muuten on minustakin yksi animehistorian tönköimmistä käänteistä. Periaatteessa 1. kauden ensikatselun lopulla vaihtoehtoa ei dissannut vielä ihan niin paljoa, kun hahmot eivät olleet vielä yhtä rakkaita, mutta kyllä tälle tuli kohauteltua vähän kulmia ihan vain siksi, että jokin demonilain pykälä tässä selvästi on rikottu. En oikeastaan muista, perusteliko anime sopimusrikettä jollain porsaanreiällä, mutta silti faustilaisissa sopimuksissa minulle melkeinpä aina pääpointtina on se, että ne sopimukset tasan pitävät loppuun saakka. Toki demoni voi jättää porsaanreiän, mutta pirusti älykkäämmin sopimuksen kiertämisen saisi perustella kuin sillä marinoinnilla. Porsaanreiät juridisissa sopimuksissa kiehtovat minua aiheena kovasti, mutta taas ollaan tilanteessa, jossa anime olisi voinut toteuttaa aiheen paljon tyylikkääminkin. o_O
Otsikko: Vs: Kuroshitsuji
Kirjoitti: Verinen Paronitar - 30.01.2015 19:28:15
mutta jos tuotannossa on tasan yksi ficlet fandomista parin crossin lisäksi, ei ainakaan Kuro-ficcarin leima tunnu otsassa oikein mukavalta. >.< Vaikka laadukas fiilis tulisi pelkästä leimasta, vähän pahalta tuntuu tietää, että on kirjoittajana leima fandomista, jota ei edes kirjoita säännöllisesti tai paljoa, kun toivoisi jäävänsä ihmisten mieleen ficcarina täysin muista asioista.

... eli siis basically rajoitat kirjoittamista ja/tai julkaisemista sillä perusteella, että mitäköhän muutkin oikein ajattelisivat?

Kollektiivinen palaute on tietysti ikävä ilmiö. Vieläkin ikävämpää on kuitenkin ajatella, että pikkufandomista ei iljetä kirjoittaa mahdollisen vertailun vuoksi, koska silloin fandom takuuvarmasti jää joidenkin harvojen ja valittujen eksklusiiviseksi leikkikentäksi, jonne muiden on ajan kuluessa yhä vain vaikeampi ja vaikeampi astua.

Kenelläkään ei ole tietenkään mitään velvollisuutta ryhtyä tienraivaajaksi, mutta lukijana minua tällainen kehityskulku harmittaa suuresti. No, multa onkin aina tainnut puuttua päästä se osa, jolla piitataan muiden mielipiteistä  :-\
Otsikko: Vs: Kuroshitsuji
Kirjoitti: Beyond - 30.01.2015 20:23:02
mutta jos tuotannossa on tasan yksi ficlet fandomista parin crossin lisäksi, ei ainakaan Kuro-ficcarin leima tunnu otsassa oikein mukavalta. >.< Vaikka laadukas fiilis tulisi pelkästä leimasta, vähän pahalta tuntuu tietää, että on kirjoittajana leima fandomista, jota ei edes kirjoita säännöllisesti tai paljoa, kun toivoisi jäävänsä ihmisten mieleen ficcarina täysin muista asioista.

... eli siis basically rajoitat kirjoittamista ja/tai julkaisemista sillä perusteella, että mitäköhän muutkin oikein ajattelisivat?

Kollektiivinen palaute on tietysti ikävä ilmiö. Vieläkin ikävämpää on kuitenkin ajatella, että pikkufandomista ei iljetä kirjoittaa mahdollisen vertailun vuoksi, koska silloin fandom takuuvarmasti jää joidenkin harvojen ja valittujen eksklusiiviseksi leikkikentäksi, jonne muiden on ajan kuluessa yhä vain vaikeampi ja vaikeampi astua.

Kenelläkään ei ole tietenkään mitään velvollisuutta ryhtyä tienraivaajaksi, mutta lukijana minua tällainen kehityskulku harmittaa suuresti. No, multa onkin aina tainnut puuttua päästä se osa, jolla piitataan muiden mielipiteistä  :-\

Basically, joo. :) Kirjoittaminen tapahtuu täysin omaksi iloksi, mutta voidaanko julkaisusta puhua enää vain omana ilona? Oma motiivini sille on nimenomaan se, että vaikka joku teksti ei olisi omasta mielestäni kovinkaan hyvä, joku muu voi saada siitä jotain irti. Pidän hyvistä tarinoista ja puhuttelevista hahmoista, joten päivääni tapaa piristää kovasti se, että joku on ruotinut hehkuttamiani hahmoja puolestani ja uskon, että siinä se fanartin syvin olemus kiteytyykin. Toisaalta vaikka kunnianhimoton kirjoittaja ja hahmohehkuttaja olenkin, myönnän, että toivoisin ihmisten pitävän julkaisemastani materiaalista eniten siitä, mistä itsekin pidän eniten - sitten jos huomaa, että tuleekin leimatuksi johonkin, mitä ei koe edes edustavansa, tuntuu hieman hämmentyneeltä. Se ei vielä haittaisi itsessään, mutta kun siihen päälle heitetään kommentteja, joiden merkityssisältö on: "Olet paskempi kuin X", fandomin julkaisu alkaa tuntua aika pointittomalta. Tavallaan se, että arvioidaan ja vertaillaan jonkin ei-niin-parhaan tuottamansa materiaalin perusteella muihin, tuntuu epäreilulta.

Huoli suljetusta leikkikentästä on täysin aiheellinen, ja olen itse pitänyt Kuroa aina siinä mielessä kivana fandomina, että sitä toteutetaan monenlaisilla otteilla ja näkemyksillä. Paras tapa pitää fandom kaikille avoimena ympäristönä on nimenomaan oman materiaalin tuottaminen, mutta myönnän avoimesti, että tahdon muiden pitävän teksteistäni, enkä niiden aiheuttavan kulmien kohottelua sille, miksi tekstini ei ole kuin itse Jeesuksen kynästä, vaikka muiden on. :D

// Pyöriteltyäni ongelman nimeä tovin tajusinkin, miksi Kuro-ficcarin leima tuntuu ajatuksena niin epämiellyttävältä: minulla ei ole sarjasta ainoatakaan omaa headcanonia. Fanitaiteesta napattuja ehkä, mutta en koe sarjan synnyttävän aivoissani mitään sellaista, minkä voisin nimetä omaksi oivalluksekseni. Eihän sillä ole sinänsä mitään väliä, mistä idean ficin on saanut, mutta jos teksti syntyy omasta älynväläyksestä, se tuntuu heti jotenkin paljon enemmän omalta.

Oikeastaan on vaikea nimetä täysin yksiselitteistä syytä sille, minkä takia Kuro on minulle sellainen fandom, josta omaa headcanonia ei ole syntynyt, vaikka pidänkin sarjasta. Todennäköisesti suurin syy piilee kuitenkin siinä, etten ole vain löytänyt sarjasta hahmoa, joka herättäisi sen fiiliksen, että: "Tuo on mun lemppari, tuohon tahdon pureutua!" :D Tarvitsen ehdottoman lempihahmon aloittaakseni kunnolla fandomin jostain nurkasta niin, että omaksuisin fandomin omalta tuntuvaksi.

Ah, oivallusten ilta.
Otsikko: Vs: Kuroshitsuji
Kirjoitti: Verinen Paronitar - 31.01.2015 17:56:01
Lainaus
Todennäköisesti suurin syy piilee kuitenkin siinä, etten ole vain löytänyt sarjasta hahmoa, joka herättäisi sen fiiliksen, että: "Tuo on mun lemppari, tuohon tahdon pureutua!" :D Tarvitsen ehdottoman lempihahmon aloittaakseni kunnolla fandomin jostain nurkasta niin, että omaksuisin fandomin omalta tuntuvaksi.

Tämän voin kyllä allekirjoittaa täysin, minulla myös fandomista ficcailu alkaa usein juuri siitä, että on joku selvästi erottuva lempihahmo! Intohimoja herättävä suosikki on myös avaintekijä siihen, että jaksaa pitkää sarjaa seurata; vaikka Kurossa onkin paljon valitettavaa ja olen nyt ollut mangan etenemiseen jo pidempään aika tyytymätön, toive niiden omien lemppareiden paluuseen vaan yksinkertaisesti pakottaa pysymään canonin hännillä.


Nyt kun lempihahmoista ja head-canoneista tuli puhe, niin mitä ihmiset toivoisitte Kurossa vielä tapahtuvan? Enkä nyt siis tarkoita tällä välttämättä mitään edes semi-fiksuja spekulaatioita siitä, mitä tuleman ehkä pitää, vaan ihan kaikkea mahdollista.
 
Varakreivi Alesteir Chamber on mulle vähän sellainen outo lempilapsi, ja kovasti toivoisin sitä kaveria vielä nähtävän mangassa. Sen ei edes tarvitsisi tehdä mitään, keekoilla vaan omana ihanan urpona itsenään, ja minä olisin tyytyväinen <3  Samoin Claude ja/tai Alois olisi hauskaa saada vierailemaan mangaan -- niiden peruskuviot nyt tietty jo animessa nähtiin, enkä todellakaan kaipaa mitään uusintaversiota siitä, mutta joku pieni visiitti edes jommaltakummalta olisi minusta hilpeä käänne.

Ja niin, pahimman luokan Grelliam-fappaajana koen vähintäänkin kohtuulliseksi odottaa, että kaiken official kiusaamisen jälkeen saataisiin edes pieni vihje siitä, ettei paritus ole canonisesti vain yksipuolinen. Mitään kovin kummoisia romanttisia eleitä en tietenkään William T. Spearsilta odota, mutta edes jotain. Yana Toboso on useammankin kerran muistutellut, että William on Grellin true love ja nyt viimeisimpien dvd-julkaisujen oheissälät senku pahenee shippaussilmällä katsoessa, joten gaah. (toisaalta jos ei moinen sovi Kuroon sitten millään, niin shinigamien oma spin-off kelpaisi kyllä sekin)

Öh, musta tuntuu, että mulla oli jotain fiksumpaakin sanottavaa jostain, mutta kappas kun unohtui...
Otsikko: Vs: Kuroshitsuji
Kirjoitti: Beyond - 31.01.2015 21:12:09
Jatkaen hieman edellisen avautumisen teemaa, minusta olisi oikeastaan mukavaa saada hahmokaartiin joku hahmo, joka puhuttelee minua enemmän kuin kukaan muu. :D Minulla on todellinen pahe harmaan rajamaille jääviin nuorukaisiin, joten periaatteessa Kurossa pitäisi olla jo montakin absoluuttisen lempihahmoa, mutta noh, aina todellisuus ei vain vastaa oletuksia. Minusta olisi oikeastaan ihan hauskaa tarttua Kuroon kunnolla ja ottaa se kirottu leima otsaani, jos vain olisi The Hahmo, jonka kanssa viihtyä kirjoittaen.

En tiedä, millaista lisäystä toivoisin varsinaisesti hahmokaartiin. Periaatteessa Sebastianin lajitoverit voisivat olla kivoja (en laske vain animessa esiintyneitä nyt mukaan), mutta toisaalta demonius selittyy jo aika riittoisasti Sebastianin kautta. Odotan oikeastaan innolla niiden puuttuvien palasten löytymistä. Myös kilpakumppani Cielillekin on jo nähty toisen kauden myötä, joten ehkä sekään ei ole sitä, mitä toivoisin.

Eniten tällä hetkellä odotan uusia kausia animeen, koska en jaksa seurata mangaa, vaikka siellä olisi eräs tarina, joka kiehtoisi kovasti. Toisaalta en oikein viitsi aloittaa jostain ihme keskikohdasta. (Spoil) Olen tutustunut Undertakeriin ja niihin sen ruumisnukkeihin nyt hieman tarkemmin, ja moinen on ehdottomasti jotain, jonka näkemistä odotan aivan älyttömän innolla! <3 En yleensä perusta zombiteemoista, koska zombeissa nyt harvemmin on mitään eleganttia tai pelottavaa, mutta ne Undertakerin nuket ovat asia täysin erikseen. Perusideahan on aivan älyttömän kiehtova, koska totta tosiaan, kuinka luoda täysin keinotekoista elämää - siinäpä pulma.
Otsikko: Vs: Kuroshitsuji
Kirjoitti: Verinen Paronitar - 31.01.2015 21:45:07
Eniten tällä hetkellä odotan uusia kausia animeen, koska en jaksa seurata mangaa, vaikka siellä olisi eräs tarina, joka kiehtoisi kovasti. Toisaalta en oikein viitsi aloittaa jostain ihme keskikohdasta. (Spoil) Olen tutustunut Undertakeriin ja niihin sen ruumisnukkeihin nyt hieman tarkemmin, ja moinen on ehdottomasti jotain, jonka näkemistä odotan aivan älyttömän innolla! <3 En yleensä perusta zombiteemoista, koska zombeissa nyt harvemmin on mitään eleganttia tai pelottavaa, mutta ne Undertakerin nuket ovat asia täysin erikseen. Perusideahan on aivan älyttömän kiehtova, koska totta tosiaan, kuinka luoda täysin keinotekoista elämää - siinäpä pulma.

Mun mielestä Kuro on sen verran silppuista kamaa, että ihan hyvin voisit vaan lukea ne pari arcia, joissa tuo stoori on. Keskeltä aloittaminen voi tietysti tuntua itsestä vähän hoopolta, mutta en koe, että tämän mangan kohdalla menettäisi mitään  :D  Itse ostan nyt Kuroa suomeksi sitä mukaa, kun sarjaa ilmestyy, ja vaikka keskeltä pätkäiseminen tuntuukin tosi tyhmältä näin keräilyä ajatellen, aion lopettaa shoppailun koulu-arcin päätyttyä. Jos/kun joskus päästään taas minua kiinnostavamman tavaran pariin, niin sitten jatkan.

Ja yhyy, lisäyksistä hahmokaartiin muistinkin taas ne hemmetin shinigamit Alan Humphriesin ja Eric Slingbyn. Miksi, oi miksi niitä ei ole tuotu mangaan vaan jätetty ainoastaan lavamusikaalin herkuiksi, mä niiiiin tahtoisin ne mukaan kuvioihin  :'(  No joo, ehkä ennemmin ekaksi voitaisiin tuoda kuvioihin taas vähän niitä ennestään tuttujakin shinigameja... En ole vieläkään saanut katsottua youtubesta sitä musikaalia, vaikka tekstitettynä sieltä löytyykin, mutta ei se mitään, olen silti ihan myyty, koska hahmot on ainakin mangakan piirrosversioina superviehättäviä ja traagisia antagonisteja ja totaalisen gay for each other ja ÄÄÄÄ.
Otsikko: Vs: Kuroshitsuji
Kirjoitti: Vlad - 04.02.2015 22:59:10
Lainaus
Nyt kun lempihahmoista ja head-canoneista tuli puhe, niin mitä ihmiset toivoisitte Kurossa vielä tapahtuvan?
Mä toivoisin ainakin, että toi nykyinen arc loppuis. En oikein jaksa edes lukea sitä enää, koska tuntuu että se venyy ja venyy ja jo public school arc oli niin puuduttavaa, että blääh. Toisaalta mulle kävis jopa animen toisen kauden lopun tyyppinen ratkasu, jos sitä ei tehdä samalla tavalla kuin animessa, koska se on nähty ja imo se ratkasu ei ehkä ollut kaikista paras mahdollinen. En oo vaan jotenkin syttynyt Aloisille ja Claudelle - saatika Hannahille, jotenkin se koko kuvio ei toimi animessa. (vaikka mustasukkainen Sebastian onkin ihana♥) Grelliä olis kiva saada mangassa taas kuvioihin - tai ihan kuka tahansa shinigameista, toivottaisin jopa Knoxin tervetulleeksi, vaikka kyseessä onkin joku oma inhokki-shinigami.

Ylipäänsä odotan tällä hetkellä mangassa sitä, että siinä päästäis eteenpäin, koska junnaaminen pitkästyttää. Olis kanssa kiva saada jotain selvyyttä koko kuvioon, vaikka kyllä Sebastiania ja Cieliä seuraa ihan mielellään, mutta pidemmän päälle tuntuu, että pääjuoni ei oikein etene.

Lainaus
Itse ostan nyt Kuroa suomeksi sitä mukaa, kun sarjaa ilmestyy, ja vaikka keskeltä pätkäiseminen tuntuukin tosi tyhmältä näin keräilyä ajatellen, aion lopettaa shoppailun koulu-arcin päätyttyä. Jos/kun joskus päästään taas minua kiinnostavamman tavaran pariin, niin sitten jatkan.
Mä veikkaan, että päädyn samanlaiseen ratkasuun. Jotenkin nykyinen arc on sellanen, että jaksan lukea sen yhden kerran ja englanniks lukeminen saa sen kohdalla riittää, mutta kunhan päästään taas eteenpäin ja pois tosta arcista mua ehkä enemmän kiinnostavaan tavaraan, niin luultavasti alan ostaa mangaa uudelleen.

Lainaus
En ole vieläkään saanut katsottua youtubesta sitä musikaalia, vaikka tekstitettynä sieltä löytyykin, mutta ei se mitään, olen silti ihan myyty, koska hahmot on ainakin mangakan piirrosversioina superviehättäviä ja traagisia antagonisteja ja totaalisen gay for each other ja ÄÄÄÄ.
Mä oon itse ton musikaalin katsonut ja tykkäsin kyllä tosi paljon. Syystä tai toisesta rakastuin kyllä Alaniin ja Ericiin (ja musiikkeihin) ja tykkään kyllä Sebastianin näyttelijästä siinä vähän liikaa.
Otsikko: Vs: Kuroshitsuji
Kirjoitti: Verinen Paronitar - 19.02.2015 15:02:34
spoil chapter 102 AAAAAAAAA shinigameja! Saksalaisia shinigameja! Liikuttavan rumia silmälaseja! Ja toinen näyttää ihan joltain Williamin ja Ronaldin rakkauslapselta, jolle Grell on tuunannut viikatteen  :--D  Oon niin vitun nälissäni shinigamien suhteen, että jo pelkkä English branchin maininta sai mut miltei hihkumaan innosta, vaikka siis jeejee uusia shinigameja, tämä käänne ilahduttaa aika saatanallisissa määrin <3  Nyt ei ollut uusista hahmoista kuin vain ihan pari ruutua, mutta ilmeisesti seuraavassa chapterissa sitten lisää, mun kiinnostus ainakin nyt herätettiin aivan pahuksen tehokkaasti. Vitsi wau onpa mahtava tunne oikein ODOTTAA jatkoa Kuroon!!!!
Otsikko: Vs: Kuroshitsuji
Kirjoitti: Kaatosade - 19.02.2015 16:08:56
Spoil chapter 102: Mäkin ilahduin uusista shinigameista kovasti, heitä ei ole nähty niin pitkään aikaan ollenkaan. Meneillään oleva arc on musta yleisjuoneltaan ollut aika meh, mutta toisaalta sebastiel-shipperille on ollut tarjolla runsaasti järjettömiä nosebleedejä, joten yritän olla valittamatta liian paljon. <3

Tässä luvussa oli taas pakko hykerrellä Sebastianin kettuilulle siitä, että Ciel on pieni ja mekossa... puhumattakaan sitten näiden hyvän maun mukaisesta taistelukenttähuumorista. Kusipääkaksikko on ansainnut toisensa. <3_<3
Otsikko: Vs: Kuroshitsuji
Kirjoitti: Rainbow Light - 19.02.2015 19:28:04

Kysysin nyt vähän.. Onko animessa mitään jaksoa siitä kun sebu ei tottele käskyä?
Onko suomessa julkastu tuota chapter 102 vielä vai täh? Kun mulla löytyy johonkin 77 asti..

Ja eikös se ole niin että kirja tulee animena esim book of circus ja murder jne?
Spoil?-->jos vaan tiiätte niin tuleeko Ash mangaankin siis?

Oon siis vähän hukassa ja itkeskelen täällä ypöyksin kun en ole ottanut asioista selvää. :-\
Otsikko: Vs: Kuroshitsuji
Kirjoitti: Verinen Paronitar - 19.02.2015 20:35:58
Onko suomessa julkastu tuota chapter 102 vielä vai täh? Kun mulla löytyy johonkin 77 asti..

Volume 16 ja siis chapter 77 on viimeisin suomeksi ilmestynyt, seuraava pokkari tulee maaliskuussa. Suomi-julkaisu on vielä aika kovasti jäljessä, koska sarjaa on alettu kääntää suomeksi paljon myöhemmin kuin englanniksi. Tällä hetkellä tosin chapter 102:a ei myöskään ole vielä englanniksikaan pokkarimuodossa saatavilla, kun on niin tuoretta kamaa, vaan scanlation on vasta netissä luettavissa, ilmestyi siis tänään...

Lainaus
Ja eikös se ole niin että kirja tulee animena esim book of circus ja murder jne?

Nyt en ole ihan varma, ymmärsinkö kysymystä, mutta Book of Circus ja Book of Murder ovat ihan perus manga-arceja, joista sitten tehtiin anime. Nuo bookit ovat ihan vaan noiden animesarjojen nimiä. Ashia ei ole mangassa nähty, tosin onhan tuo parivaljakko Charles&Charles yleiseltä habitukseltaan vähän samanlainen...
Otsikko: Vs: Kuroshitsuji
Kirjoitti: Rainbow Light - 19.02.2015 21:10:01
Verinen Paronitar, ja tietty muut jos tietää, niin minkä niminen sivu mistä voi lukea siis? Yllaempään viitaten

Beyond, aaaasia kunnossa :p eipä sitten mitään.
Otsikko: Vs: Kuroshitsuji
Kirjoitti: Beyond - 19.02.2015 21:16:47
Undertaker_, skannaukset ovat tekijänoikeuslakien puitteissa hieman ongelmallisia tapauksia, joten linkkejä niihin ei Finissä jaeta, kuten ei myöskään ohjeita niiden löytämiseen.
Otsikko: Vs: Kuroshitsuji
Kirjoitti: Verinen Paronitar - 20.02.2015 16:28:13
RANT. spoil chapter 102

Voi vittu oikeasti tämä fandom ja shinigamien sukupuolet! Ilmeisesti ei riitä, että sen Grellin sukupuolesta väännetään EDELLEEN sitä samaa paskaa, sillä nyt pääsee jo lukemaan ihania "first female reaper" sekä tietysti "I assume Sascha is a girl until proven otherwise" -heittoja... ARGH. Käsittääkseni Sascha on sukupuolineutraali nimi, eli sen hahmon sukupuoli voi olla ihan mikä tahansa. Totta kai mäkin heti mietin, että mikäköhän sen hahmon identiteetti on tämän asian suhteen, kun se ei nyt pintapuolisella ensiraapaisulla käynyt ollenkaan selville (plus olisi jännää, jos kuoleman piirissä vähän rikottaisiin näitä sukupuolirajoja enemmänkin), mutta tämä saatujen vaikutelmien julistaminen faktana... Vittu. Saatana. Tää nyt on tietysti asia, joka kiusaa mua ihan oikeassakin elämässä tosi paljon, mutta fandomeiden piirissä siihen on jotenkin helpompi tarttua, kun tarkastelun kohteena on fiktiivinen hahmo. Ja kun tässä fandomissa on näitä aiheita nimenomaan shinigamien yhteydessä puitu jo saatanan paljon...

Jooh, mulla on taas vähän liikaa tunteita...
Otsikko: Vs: Kuroshitsuji
Kirjoitti: Beyond - 21.02.2015 00:02:06
RANT. spoil chapter 102

Voi vittu oikeasti tämä fandom ja shinigamien sukupuolet! Ilmeisesti ei riitä, että sen Grellin sukupuolesta väännetään EDELLEEN sitä samaa paskaa, sillä nyt pääsee jo lukemaan ihania "first female reaper" sekä tietysti "I assume Sascha is a girl until proven otherwise" -heittoja... ARGH. Käsittääkseni Sascha on sukupuolineutraali nimi, eli sen hahmon sukupuoli voi olla ihan mikä tahansa. Totta kai mäkin heti mietin, että mikäköhän sen hahmon identiteetti on tämän asian suhteen, kun se ei nyt pintapuolisella ensiraapaisulla käynyt ollenkaan selville (plus olisi jännää, jos kuoleman piirissä vähän rikottaisiin näitä sukupuolirajoja enemmänkin), mutta tämä saatujen vaikutelmien julistaminen faktana... Vittu. Saatana. Tää nyt on tietysti asia, joka kiusaa mua ihan oikeassakin elämässä tosi paljon, mutta fandomeiden piirissä siihen on jotenkin helpompi tarttua, kun tarkastelun kohteena on fiktiivinen hahmo. Ja kun tässä fandomissa on näitä aiheita nimenomaan shinigamien yhteydessä puitu jo saatanan paljon...

Jooh, mulla on taas vähän liikaa tunteita...


(Spoil Ch. 102) Minustakin olisi oikeastaan kivaa, mikäli kuoleman piirissä sukupuolirajojen rikkominen osoittautuisikin ihan yleiseksi ilmiöksi. Vankka peruste tälle piilisi siinä, että ovathan shinigamit muutenkin niitä sarjan edistyksen puolestapuhujia lenkkitossuillaan, moottorisahoillaan ja filminauhoillaan: olisi oikeastaan kivaa, jos paljastuisikin, että kuolemat ovat edelläkävijöitä muillakin aloilla kuin teknologiassa ja muodissa. Saschan sukupuolen spekulointi on ihan ymmärrettävää, mutta kieltämättä hahmon julistaminen yksiselitteisesti naiseksi on vähän hätiköityä ja siinä mielessä huokauksia aiheuttavaa, että hahmo itse ei ole vielä ehtinyt esittää mitään kantaa aiheeseen. Nyt tulikin sellainen olo, että pitäisi parantaa maailmaa tivaamalla ihmisiltä, miksei Sascha saa itse ottaa tähän asiaan mitään kantaa ennen kuin aletaan julistamaan totuuksia?

Ymmärrän kyllä, että moni ihminen kaipaa Kuroon enemmän naisedustusta - nimenomaan vahvaa naishahmoa, ja kuolema on ehdottomasti vahva hahmo, mistä päästäänkin jo seuraavaan ärsyynnystä aiheuttaneeseen juttuun, eli just tuohon: "first female reaper" -juttuun: tuli taas vähän paha mieli Grellin puolesta. :<
Otsikko: Vs: Kuroshitsuji
Kirjoitti: Verinen Paronitar - 21.02.2015 01:01:41
(Spoil Ch. 102)Saschan sukupuolen spekulointi on ihan ymmärrettävää, mutta kieltämättä hahmon julistaminen yksiselitteisesti naiseksi on vähän hätiköityä ja siinä mielessä huokauksia aiheuttavaa, että hahmo itse ei ole vielä ehtinyt esittää mitään kantaa aiheeseen. Nyt tulikin sellainen olo, että pitäisi parantaa maailmaa tivaamalla ihmisiltä, miksei Sascha saa itse ottaa tähän asiaan mitään kantaa ennen kuin aletaan julistamaan totuuksia?

Ymmärrän kyllä, että moni ihminen kaipaa Kuroon enemmän naisedustusta - nimenomaan vahvaa naishahmoa, ja kuolema on ehdottomasti vahva hahmo, mistä päästäänkin jo seuraavaan ärsyynnystä aiheuttaneeseen juttuun, eli just tuohon: "first female reaper" -juttuun: tuli taas vähän paha mieli Grellin puolesta. :<


spoil ch. 102
Voi kyllä, kyllä. Mua kiusaa tässä juuri se, että sumeilematta ilmoitetaan olettavansa nimen ja/tai ulkonäön perusteella tiettyä sukupuolta, ja tekevänsä niin siihen saakka, kunnes toisin todistetaan. Ja varsinkin, kun hahmo on vasta esitelty -- emme tiedä Saschasta mitään muuta kuin etunimen ja pärstäkertoimen. Spekulaatiot ovat siis minustakin todella tervetulleita, mutta tällainen julistaminen kertoo minusta enemmänkin siitä, että koetaan ihan asialliseksi toiminnaksi lyödä sukupuolileimoja ilman, että tämän mieltä askarruttavan tyypin edes odotetaan itse ottavan kantaa asiaan. >_< 

Musta uusissa shinigameissa jännää oli juuri se, että vaikka Sascha puhuttelee toista mr. Rudgariksi (eli olettavasti japaniksi ollut Rudgar-san tai senpai), niin Rudgar puhuttelee Saschaa etunimellä — tällöin jopa käännöksen tekijä välttyy sukupuolta koskevilta spekulaatioilta. Edelläkävijyys totisesti sopisi shinigameille muidenkin asioiden kuin teknologian ja muodin suhteen! Tavallaan toivoisin, ettei Saschan sukupuoleen ikinä otettaisi kantaa canonin puitteissa, koska trololol, mutta toisaalta Kuro-fandomissa on kyllä pitkät perinteet hahmon oman äänen sivuuttamiselle, joten surkeana voidaan odotella, mitä tuleman pitää Saschan omista kannanotoista huolimatta. Jatkan nyt tosta Grellistä ilman pienennystä, koska se ei enää liity tähän, ja on minusta sen verran kiinnostava aihe, että sen soisin pysyvän kaikkien nähtävillä, kun nyt kerran nousi esiin.Kun nyt Grelliä ja siihen liittyvää iänikuisen kuumaa perunaa vähän sivuttiin, niin sen hahmon puolesta voi edelleen pahoittaa mielensä hyvin nopeasti, kun lähtee tätä tunkiota tonkimaan yhtään enempää. Yana Toboson on kerrottu käyttäneen Grellistä maskuliinia joissain haastatteluissa (sekundaari-lähteet jeejee) ja tämän vuoksi itsekin ajattelin pitkään Grellin olevan vaikkapa genderfluid tai jotain muuta kuin yksiselitteisesti mies tai nainen, mutta sittenhän kun asiaa pengoin enemmän, on tullut törmättyä mm. characer guideen, jossa Grell itse sanoo olevansa nainen, jota luodessa jumalalle taisi sattua pieni virhe, ja nyt hän haluaakin kovasti sukupuolenkorjauksen. Mun mielestä sen hahmon sukupuolessa ei siis tuon nojalla pitäisi olla enää mitään epäselvyyksiä.

Aika paljon maskuliinia kuitenkin käytetään. Edelleen. Ja sitä siis käyttävät ihan jossain RPG-blogeissaan sellaiset kovanluokan Grell-fanit, jotka ovat aika satavarmasti käyneet läpi vähintäänkin samat matskut kuin minäkin. Tai joiden ainakin olisi pitänyt... Mikäli näkemystään Grellin miessukupuolisuudesta perustelee hyvin, niin voin sen sulattaa, mutta aika usein kyseiseen kantaan on päädytty suurin piirtein argumentilla "no ei sillä tissejäkään ole". On tietty sinänsä vaikea ottaa kantaa aiheeseen, koska Japani ja kulttuurierot meihin nähden, mutta en ole kyllä ennenkään kumarrellut yhdenkään tekijän suuntaan tulkintoja tehdessäni. Jos hahmo itse on sanonut olevansa nainen, niin sitten se on minusta nainen.

Myös tuoreempi official art viittailisi minusta Grellin naiseuteen aika vahvasti; Book of Circus -keräilykortti (http://41.media.tumblr.com/e3915011470dc81910ce5534bede7b11/tumblr_nbzsja9tpY1ryy9ado5_500.jpg), chapter 100 kansikuva (http://41.media.tumblr.com/c676c14b1a7f309ef98d942aa464af00/tumblr_nh32zlA7WJ1ryy9ado1_1280.jpg) lisukkeineen, Book of Murder satu-AU (https://twitter.com/mirilakkuma25/status/560399676663267328), sekä shinigamien työpaikkaruokailu (http://40.media.tumblr.com/7faebb08cb4e9353adbd2a8dc27103a6/tumblr_nhta1ckutB1ryy9ado1_1280.jpg) Yana Toboson saitilta. Tietty voidaan kyseenalaistaa sekin, voiko sukupuolta päätellä sellaisten ulkoisten tunnusmerkkien kuin pukeutumisen, ehostuksen ja kampausten perusteella, mutta ehkä nyt tälleen visuaalisen fiktion puitteissa sille voi antaa jonkinlaista painoarvoa.
Otsikko: Vs: Kuroshitsuji
Kirjoitti: Beyond - 22.02.2015 22:41:59
Olen tuumaillut hyvän tovin, miten on parasta muotoilla sanansa aihepiiristä. En ole oikeastaan kovinkaan hyvä analysoimaan aihetta, sillä monesti sorrun pelkkään paasaukseen. Koska kysymys fanikunnan suhtautumisesta Grellin sukupuoleen aiheuttaa kuitenkin kaikenlaisia fiiliksiä, lienee niiden purkaminen ihan aiheellista.

Minusta on hienoa, että Kuro tarjoaa hahmon, joka ei ole cissukupuolinen. Toinen sarjan eduksi mainittava asia on se, ettei sarja tee myöskään Grellin sukupuolesta isoa numeroa, vaan antaa hahmon olla vapaasti identiteettiään vastaava persoona. Harmistuttavaa kuitenkin on nimenomaan se, miten mehevä riita aihepiiristä kytee fandomin sisällä. Yksi transsukupuolinen hahmo ei voi olla keneltäkään pois, mutta jos Grell tahdotaan väen vängällä vääntää mieheksi, on se mahdollisesti sukupuolirajoja rikkovaa hahmoa toivovilta pois: harvassa ovat ne sarjat, jotka tarjoavat vastaavaa hahmoa, joten miksi sukupuolirajoja rikkoviaa hahmoa kaipaavilta veisi väkisin pois sen yhden ainoan hahmon?

Tuntuu oikeastaan kurjalta ylipäätään käyttää tekstissä sellaisia sanoja kuin cissukupuolinen tai transsukupuolinen, koska kivointa olisi vain todeta Grell naiseksi, mutta kaiketi puheenvuoron ymmärrettävyyden nimissä on pakko sortua käyttämään hieman epämiellyttävää luokittelua.

Minun on myönnettävä, että kesti todella pitkään ennen kuin edes aloin miettiä Grellin sukupuoli-identiteettiä. Kun Grellin todellinen minuus paljastui ensikerran ja hän viittasi itseensä ladyna, ensimmäinen ajatukseni taisi olla tasoa: "Jaa, hahmo olikin nainen", mutta kun Sebastian viittasi tekstityksissä Grelliin sanalla he, toki kävi kiinnostamaan, että mistäs nyt moinen johtuu. Googletin aiheen ihan vain siksi, että tahdoin tietää, onko sarjan luojalla jotain kantaa aihepiiriin, mutta herran jestas, mikä virhe.. Se kiihko, jolla fanikunnassa aiheesta väännettiin, oli oikeastaan pelottavaa ja onnistui hämmentämään minut perusteellisesti, vaikka näin jälkiviisaana olisi ollut vain parasta pysyä koko ajan siinä kannassa, että totta kai Grell on nainen. Tässäkin kysymyksessä yksinkertaisin vastaus on paras. :)

Liekö se, että Sebastian viittaa Grelliin maskuliinisella pronomiinilla enkkutekstityksen vika vai onko tällainen vivahde olemassa japaniksikin?
Otsikko: Vs: Kuroshitsuji
Kirjoitti: Verinen Paronitar - 21.05.2015 20:33:42
Kappas kun pääsi minulta tämä keskustelu aikanaan vallan unohtumaan!  :D  Iski halu päästä vikisemään spoilereista chpaterissa 103, eli voi helvetin perkele, tosi kiva kun saatiin niitä uusia shinigameja, kun sitten saman tien häippäsivät. Eikä niistä nyt sitten saatu tietää oikeastaan mitään. Vittu mitä paskaa. Hyvää tässä nyt on sentään se, että toi meneillään olevan arc alkaisi nyt ehkä VIIMEINKIN osoittaa jotain merkkiä päättymisestä, kun kaikenmaailman randomeiden Wolffienkin taustaa avattiin, ehkä saksalaisten shinigamien vilauttaminen voisi enteillä britti-kollekoiden pariin palaamista..?

Mutta vielä siitä Grellistä!

Lainaus
Liekö se, että Sebastian viittaa Grelliin maskuliinisella pronomiinilla enkkutekstityksen vika vai onko tällainen vivahde olemassa japaniksikin?

Joudun tässä kohden turvaamaan vain muiden sanomisiin, joten luotettavuudesta voi olla montaa mieltä, mutta ainakin Kuro-wikissä Grell-artikkelin kohdalla lukee näin; As for Kuroshitsuji Wiki, we have decided to continue with using male pronouns, following the lead of the official translations of the manga and anime, as well as Yana Toboso, who has the other characters refer to Grell with male pronouns; ultimately, Toboso knows Grell best, and what she does with the series and its associated characters is peremptory.

En tiedä, miten pitävä saati tuore tieto tuo on, tai oikeastaan mitään muutakaan mangakan omista mielipiteistä/mistään, mutta kuten aiemmin sanoin, niin mun silmääni tuo puhetapa ei lyö lukkoon Grellin sukupuolta. Näiden hajanaisten tietojen ja eritoten character guiden nojalla ennemminkin koen, että Yana Toboso viittaa hahmon sukupuoleen väärin.
// Sen sijaan se, että muut hahmot viittaavat Grelliin miehenä, on sinänsä ookoo, koska viktoriaaninen aika ja niin edelleen, plus sukupuolittavathan monet ihmiset edelleen ihan IRL toisia väärin... ja jopa tahallaan...

Sydämeni itkee silti suurinpiirtein jotain tervaa ja höyheniä mangan suomennoksen äärellä, kun Ronald puhuttelee Grelliä herra Sutcliffiksi  :'(

Lainaus
Yksi transsukupuolinen hahmo ei voi olla keneltäkään pois, mutta jos Grell tahdotaan väen vängällä vääntää mieheksi, on se mahdollisesti sukupuolirajoja rikkovaa hahmoa toivovilta pois: harvassa ovat ne sarjat, jotka tarjoavat vastaavaa hahmoa, joten miksi sukupuolirajoja rikkoviaa hahmoa kaipaavilta veisi väkisin pois sen yhden ainoan hahmon?

Tämä on yksi niistä syistä, miksi mua se hanakka vaatimus Grellin mieheydestä ihmetyttääkin; samalla tavalla mua hämmentää se, että kun sarja on kuitenkin pullollaan mieshahmoja, miksi juuri tämän nimenomaisen hahmon pitäisi myös olla? Ficeissä kaikenlaista voi tietysti kokeilla ja sellainen voi olla oikein kiinnostavaakin, mutta myönnettäköön, että tämä kiista Grellin sukupuolesta on aiheuttanut itselleni sen, etten ole enää pitkään aikaan halunnut lukea sellaisia ficcejä, joissa hahmosta käytetään maskuliinia. Toisaalta en kyllä nyt muutamaan toviin lukenut enkkukentällä fandomin ficcejä nyt muutenkaan.

---------------


Olin jo ihan vähällä vahingossa tupla-postata, koska ngh chapter 105!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

spoilereita

Siis herrajumala, nythän tätä mangaa saa taas alkaa odottaa kieli pitkällä!

Olin jo aivan naurettavan innoissani siitä, että Sascha ja Rudgar pyörii edelleen kuvioissa, ja aahh jee Rudgar valittaa rööki suupielessä, minä tykkään <3  Olinkin jo spoilaantunut Grellin ja Williamin paikalle pamahtamisesta, aijaijaijaijai nauran ehkä loppuikäni tälle fanficci-juonelle; siis nyt kun tää kaksikko on pakotettu yhdessä työmatkalle manner-Eurooppaan, niin voi jessus, millaiset eväät tää antaakaan ficcareille, kun työn puolesta voivat joutua ties mihin ääliömäisyyksiin yhdessä <3<3<3

Oli myös TODELLA messevää kamaa saada tietää, mistä shinigamit tässä fandomissa tulee, ja sitten vielä päälle supertraaginen Eric/Alan-otos huh. Olin jo niin överi-feelseissä tästä kaikesta, että vielä Undertakerin hykertelyt siihen päälle oli jo melkein liikaa. Aaaaa oon vaan niin onnellinen, kun manga tarjoaa taas liekehdittävää, yhyy Grellin trenssi ja semisti tulkinnanvaraiset itsari-menetelmät arvottavaksi näille murusille oman maun mukaan. Ihks <3  Olin jo niin tekemässä eroa tämän fandomin kanssa, mutta ei taida olla teiden eroaminen nyt sittenkään ihan hetkeen tapahtumassa, oon vaan niin innoissani tästä tavarasta.

Ja hah, ainakin tossa enkku-käännöksessä Rudgar viittasi Saschaan maskuliinilla. Juu on selvästi tytön näköinen hahmo...
Otsikko: Vs: Kuroshitsuji
Kirjoitti: Grenade - 20.04.2016 14:12:34
Tulen nyt hönkimään eloa tähän keskusteluun, kun tällaisen viimeinkin täältä bongasin.

Itsehän menen Suomen tahtiin, kun sen verran laiska olen, ja siinä on päästy nyt volumeen 21. Suomitahdissa mennään nyt tämän noita-tarinakaaren loppupuolta (oletettavasti loppumaan päin olisi) ja innolla mietinkin, mitä tekijä on kehitellyt tän jälkeen. Melko lailla monenlaisilla vesillähän tässä on jo seilattu enemmän tai vähemmän jännittävästi, joten kiinnostavaa on, mihin suuntaan lähdetään. Vai lähdetäänkö minnekään.

Alunperin nappasin tän kirjastosta, kun vaikutti ihan kivalta ja sitten hups! jäin koukkuun. Historiallinen miljöö, yliluonnolliset vivahteet, ärsyttävän nerokas pikkupentu, ja kaikkein tärkeimpänä tietysti ne vaatteet. Olen täydellisen haltioissani kaikesta historiallisesta puvustuksesta (no okei, en jostain neanderthalin-ihmisen puvuista), joten tää on niin herkkua mun pienelle sielulle, ettei mitään rajaa. Röyhelöitä, pitsiä, miesten kolmeosaisia pukuja, kyllä  kiitos, kaikki tänne. Näiltä osin siis visuaalisesti todella ilahduttavaa jälkeä. (No ainakin sen jälkeen, kun siirtyi Narutosta tähän... :D)

Ciel ja Sebastian ovat jokseenkin arvattavasti kivunneet lempihahmoikseni, koska tuollainen toisen närppiminen ja lievä ärsyttäminen yhdistettynä valtapeliasemaan on kiinnostavaa.

Toisaalta olen myös kiinnostunut sivuhahmoista, jotka on matkan aikana kasvaneet huimasti siitä lähtöoletuksesta, joka heille annettiin sarjan alussa. Kun ehdin jo miettiä, miksi Ciel pitää noin toheloa alamaisparvea luonaan edes kulissiksi, ajatusmaailma käännettiinkin loistavasti ympäri ja asia selitettiin. Samoin kuin Elizabethin hahmon kasvua on ollut mukava seurata. Hemmotellusta penskasta tuli laivazombie-tarinakaaressa esille uusia piirteitä, jotka toivat sopivaa potkua hahmoon. Todella ilahduttavaa, että sivuhahmojen kehitykselle on annettu mahdollisuus eikä vain jätetty heilumaan taustalle jokseenkin ärsyttävinä yhden vitsin hahmoina.
Nyt tosin olen vähän hämmentynyt, koska näemmä Baldroyn nimestäkin liikkuu kahta eri versiota. Äsh, miksi. Liekö mennyt käännettäessä, mutta yhy. Ei tuo tosin sinänsä ole suuri ero, mutta mutta...

Plus aion olla kamala ja täten sanoa, että jos joskus pääsen sarjan kauhuvivahteista yli ja katson sen animena, niin aion luultavasti katsoa sen englanniksi, vaikka muut sarjat meneekin japaniksi. Jotenkin Michael J. Tatumin ääni vastaa enemmän omaa näkemystäni Sebastianin äänestä, vaikka Ono Daisuken äänessä ei myöskään mitään vikaa ole. Mitenkös te muut, kumpi voittaa tämän kilvan?
Otsikko: Vs: Kuroshitsuji
Kirjoitti: ruttopoika - 01.08.2018 05:52:15
Lol apua tänne ei oo kirjotettu kahteen vuoteen mutta sain vihdoin otettua mangan kiinni, muistan miks pidän siitä ja siis... voih. Apua. Tuntuu että musta meni just jotain rikki. Tossa spoileritägin alla on suurin osa viestistä, ja se sitten tosissaan spoilaa about kaikkea mitä mangassa on tapahtunut, koska luen sitä fanikäännöstahdissa eli about Japanin julkaisutahdissa, haha. Uusin lukemani chapu on 141 tosiaan. Vissiin 142 on kans tullut mutta enpä löydä mistään, ääähghghg.

Spoiler: näytä
Mutta siiiiiis. Mä... mulla ei ole sanoja. Ciel onkin oikean Cielin kaksoisveli? Okei, spoilaannuin tästä ennen kuin ehdin sinne asti, mut... Jooh. Enpä tiedä. Siis musta toi juonenkäänne kuulosti niiiiin hiton typerältä ettei oo tosikaan ja mietin jo että pitääkö dropata koko sarja, mutta hemmetti miten hyvin se oli toteutettu. En tosin muista hirveesti mitään mangasta, oon viimeksi lukenut sitä joskus 2015 kai, niin en esimerkiks muista oliko Cielin (Cielien?) kidnappausta ja tota kaikkee kulttimeininkii käsitelty ja sitä että... Siis... raiskasko ne noita poikia? Vai mitä hittoa? Se oli kaikki niin överikarmeaa että meinasin alkaa itkeen vaikka oon todella paatunut fiktioni suhteen, mutta kun hyi hitto. Toteutus oli kuitenkin tosi jotenkin... intensiivinen niissä Cielien menneisyyttä käsittelevissä chapuissa. Eka kaikkee söpökivaajee hauskaa ja yhtäkkii boom kaikki kuoli ja pojat kärsii ja se Sebastianin kuvioihin tuleminen... Oh my god, siis mä elän tällaselle, en tiiä miten sitä kuvailis, mut se oli jotenki tosi eeppinen ja fantastinen sanojen varsinaisessa merkityksessä se kohtaus. En tosiaan muista kuinka paljon noita menneisyysjuttuja oli käsitelty, mut mulle niistä suurin osa tuli uutena (tai "uutena"), joten olin ihan suu auki ja mitä hittoa. Apua. Ei.

Nyt vaan oon ihan kusi sukassa täällä. Cielin kaksoisveli tai siis oikea Ciel on paikalla, samoin ku shinigamit! Undertaker! Siis mikä tää Undertakerin ongelma nyt on? Oonko vaan mä mutta oon ehtinyt headcanonaan että se oli palavan rakastunut Vincentiin, lol. Onks toi ees mikään shippi? Pitäis olla. Härö äijä se haudankaivaja nyt kumminkin on. Tää on kolmas arkki missä se sekoilee kuolleiden kanssa ja mä vaan edelleen siitä nautin. Kivaa vaihtelua siihen noita-arkkiin, en tykänny siitä yhtään, siks mulla sarja jäikin ku se arkki tylsistytti mua, haha.

Mut tää viimeisin arkki onkin ollut kiva! Kulttihommat on cool ja siis nauroin ihan sikana noille idolihommille, jotenkin ei pitäis yllättyä kuinka paljon Yana Toboso sekoittaa nyky-Japanin kulttuuria viktoriaaniseen Englantiin, mut noi idolijutut oli silti ihan hemmetin övereitä jopa sen mittapuulla. Mut hyvä vaan, överiyden takia mä Kuroshitistä tykkäänkin! Edward oli kyllä aika kuumis idolipoju, höhö.

Ainoo mistä oikeesti en tykkää yhtään on että Agni tapettiin. Niinkun... Oikeesti? Oliko pakko? Soma ja Agni on olleet aika turhii oman arkkinsa jälkeen mut ne on symppiksii herranjesta hei, ei saa! Ja oliko Agnin tappaja oikea Ciel? Mitä Soma tekee sille? Ja miten tää meidän Ciel reagoi? Mikä tän sarjan protagonistin nimi ees on? Ääh? Kauheet cliffhangerit, äkkii nyt lissee hei!


Spoilerivapaa tl;dr: oon tykännyt viimeisimmästä arkista todella. Mites muut, en kai oo ainoo joka vielä lukee tätä, haha. Also sori viestin taso, oon valvonu koko yön ja oon vähä kujalla sen ja tän lukumaratonin takii. Nyyh yhyy ei.