Finfanfun.fi

Vapaa keskustelu => Saivartelija => Aiheen aloitti: Makisuke - 02.07.2007 20:50:32

Otsikko: Feeniksin Kilta -elokuva
Kirjoitti: Makisuke - 02.07.2007 20:50:32
Leffan ensi-iltaan on enää vähän päälle viikko (mutta minä menen ennakkoon), ja palan halusta keskustella siitä, koska trailerien ja klippien perusteella tunnelma vaikuttaa juuri oikealta - tai ainakin vastaa kuvitelmiani. Aikaisemmissa Potter-elokuvissa tämä ei ole oikein toteutunut.

Ja tässäpä on muuten niitä klippejä:

 11 elokuvakohtausta ja behind the scenes -materiaalia (http://http://www.itv.com/news/entertainment_47c253b44e7a9906d61f624aaaa8dd3a.html)

Etenkin nuo Albuksen kaarti -kohtaukset tekevät vaikutuksen.  :D
Otsikko:
Kirjoitti: Isilwen - 02.07.2007 21:01:24
Öm Mäksä, ainakin minulla tuo linkki vie jonnekin ihan muualle x)

Mutta upealta leffalta tuo vaikuttaa ja ennakkoon ei ole enää montaa päivää! Bella on hot ja toivottavasti eivät ole täysin ryssineet sitä lopputappelua.
Otsikko:
Kirjoitti: Makisuke - 02.07.2007 21:08:32
Ei pärkele, niinpäs viekin. xD Noloa. Korjasin sen nyt. Niin! Ennakkoon on enää neljä päivää!! WHooo! ;D
Otsikko:
Kirjoitti: Bootstrap - 02.07.2007 21:08:44
Mullakin tuo linkki vie aivan jonnekin muualle  :D

Ei millään malttaisi oottaa :) Mulla ja siskolla on liput valmiina jo ja mennään Meripäivien aikaan katsomaan kun täällä Kotkassa ei silloin varmaan ole kamalaa ruuhkaa teattereissa kun kaikki (toivottavasti) tahtoo olla Meripäivillä  ;D

//kerkesitkin korjaamaan linkit jo  :P
Otsikko:
Kirjoitti: Lady Dynamite - 02.07.2007 21:10:07
Kiehtovaa, toivon todella että tekevät elokuvasta paremman, kuin Row teki kirjasta. Minä en meinaan kamalasti siitä kirjasta piitannut - ei paljon muuta jännää (/ikävää) kuin Siriuksen kuolema. Traileri oli ainakin kuolakuola, joten innolla odotan elokuvaa katsomaan. Ainoa vaan - koska? [size=75]Minulla nimittäin on kahden viikon päästä Animecon, johon palaa rahaa kuin paperi takassa (lol) joten saa nähdä, onko varaa elokuviin. [/size] :'(  Toivotaan näin~!
Otsikko:
Kirjoitti: PrideRock - 02.07.2007 21:25:36
Sain elokuvan trailerista ja muutamista kuvista sellaisen kuvan, että Harry ja kumppanit menevät pelastamaan Siriusta luudilla lentäen eikä Thestraleilla. Olenkohan ainoa, jota tämä kyseinen ärsyttää jonkin verran. Pistää miettimään, kuinka moni muu asia elokuvassa on eri tavalla kuin kirjassa.
Otsikko:
Kirjoitti: Neira - 02.07.2007 21:41:14
PrideRock: Häiritsee minuakin tuo luuta-juttu, ilmeisesti sitten koko leffassa ei ole lainkaan thestraleita. :\

Jos oikein muistan, niin Tonksia näyttelee/näytteli Natalia Tena? Oli kuka oli, niin hyvä valinta leffaan. Justiinsa oikean malliset kasvot, ihana. ^^

Mutta ainakin lyhyen mainoksen perusteella Daniel näyttelee edelleenkin sillä samalla tyylillä mitä ennenkin - eli minulle ei mieluisalla tavalla. Tiedän, että itse en pystyisi parempaan, mutta silti ärsyttää.

Mitäs mieltä olette Lunan näyttelijästä? Itse en tykkää. Lunan kuuluisi olla sellainen ohuthiuksinen mulkosilmäinen todella hajamielisen - ei joulunäytelmän enkelin - näköinen. :<

Odotan kuitenkin leffaa ihan, menen ensi-iltaan.
Otsikko:
Kirjoitti: Lady Dynamite - 02.07.2007 21:48:31
Lainaus
PrideRock: Häiritsee minuakin tuo luuta-juttu, ilmeisesti sitten koko leffassa ei ole lainkaan thestraleita. :\
Minuakin häiritsee. Irc-galleriassa on kisa, jossa kysyttiin otusten nimeä, jonka näkee vain se, joka on nähnyt kuoleman: siellä oli kaikkea muuta, mutta ei oikeaa vastausta.

Lainaus
Mitäs mieltä olette Lunan näyttelijästä? Itse en tykkää. Lunan kuuluisi olla sellainen ohuthiuksinen mulkosilmäinen todella hajamielisen - ei joulunäytelmän enkelin - näköinen. :<

Minusta se taas on koko elokuvan parhain valinta! Minun mielikuvissani Luna oli nimittäin juuri Evannen(tms) näköinen.
Otsikko:
Kirjoitti: Makisuke - 02.07.2007 22:18:35
On, on, on thestraleita!  :D Katsokaa nuo linkittämäni klipit, niin näette. Ja se luudanlentokohtaus on se kun kiltalaiset tulevat hakemaan Harrya siinä alussa.
Otsikko:
Kirjoitti: akisame - 02.07.2007 22:29:21
Lainaus
Bella on hot

Täytyy sanoa, että komppaan aivan täysin. Bella on todella hot ja joka kerta katse kääntyy Bellan suuntaan, kun näen mainoksia ja sen sellaisia. ;o Olen kyllä ehdottoman tyytyväinen tähän näyttelijävalintaan. Kuitenkin Helena Boneham-Carter(tms) on aivan loistava ja monipuolinen näyttelijä, joten hyvä hyvä. C:
Otsikko:
Kirjoitti: Memlei - 02.07.2007 22:31:35
Ho, no en odota kovinkaan suurella mielenkiinnolla uusinta elokuvaa. Aiemmat ovat olleet pettymyksiä, eivätkä toimi oikein muuten kuin yksittäisinä leffoina. Yritän kovasti vain katsoa jokaista Potter-leffaa aina sillä asenteella, että ne ovat surkeita muunnoksia kirjoista, mutta jotenkin ne silti onnistuvat kolauttelemaan kirjojen avulla luomaani Potter-maailmaa. Ja silti aina menen katsomaan niitä, jes.

Vuotiksen ennakkonäytökseen en tänä vuonna mennyt, meinasin kyllä, mutta työt eivät anna periksi. No, tulee se varmaan nähtyä muulloinkin.

Lunan näyttelijä on mukava. Vaikkei ehkä ihan mielikuvieni mukainen.
Otsikko:
Kirjoitti: Tällipajun kosto - 02.07.2007 22:53:42
Kahtellaan jos vaikka sais (aikaseks) hommattua ne liput ensi-iltaan  :roll: . Kattelin nopee trailerin ja siinä se vaaleanpunainen olento kai esitti Pimetoa? Ei vastannut ihan mun mielikuvaa. Ei edes ollu mitenkään sellasen iljetys sammakon näkönen you know... Eli ei tarpeeksi ruma  ;D .
Otsikko:
Kirjoitti: Isabel - 02.07.2007 22:59:55
Evanne(?) on mielestäni ihan hyvä valinta Lunan rooliin ja ällistyin kun näin jossain kuvassa sen järkyttävän pitkät hiukset. Mutta missä aavepokat?

Minäkin ehdin jo ihmetellä tuota, että lentävätkö Harry ja kumppanit Taikaministeriöön luudilla, mutta hyvä jos eivät. Tiesin kyllä että thestralleja leffassa on ja siksi niin paljon ihmetyttikin. Ärsyttää silti vieläkin nuo Danin hiukset. Okei nelosessa sillä oli aivan kauhea rehuletti, mutta kolmosessa juuri oikeanlainen. Toivottavasti Dracoa näytetään paljon leffassa ja taistelukohtauksia ei ole pilattu jollain typeryyksillä. Olisin kyllä toivonut Pimennon näytelijäksi jotain rumempaa lehmää, tuo nykyinen on mielestäni aivan liian kiltin näköinen. No kaikkea ei voi saada.

Minulla ei ole mitään tietoa koska itseni ahdan katsomaan leffaa, mutta jos en katsomaan mene niin vähintäänkin ostan sitten sen kun se on DVD:eellä : )
Otsikko:
Kirjoitti: Charla - 03.07.2007 00:12:49
Onko kukaan teistä menossa katsomaan Katie Leungia ja Bonnie Wrightia Helsinkiin?  : D Itse en siis ole menossa, koska olen juuri siihen aikaan poissa kotoa, eivätkä nämä näyttelijät kovinkaan merkittäviä mulle ole. Olisi silti ihan mukavaa saada tietää, että onko joku menossa paikan päälle. Mäkin olisin ihan mielelläni paikan päälle mennyt, jos oisin sattunut vaan olemaan himassa tohon aikaan.

Olen lukenut ehkäpä kirjan huonosti tai jotakin, mutta mun päähän on pinttynyt kuva tummahiuksisesta Zacharias Smithistä ja nyt ärsyttää kun se on elokuvassa vaaleahiuksinen. Mutta niinhän se on kirjoissakin, joten yritän elää asian kanssa.  ;D Voinhan mä aina pitää itselläni kaikessa hiljaisuudessa vääristyneen mielikuvani Smithin pojasta.

Itse en tiedä milloin pääsen elokuvaa näkemään, toivottavasti mahdollisimman pian ilmestymisen jälkeen. Ensi-iltaan en ole menossa.
Otsikko:
Kirjoitti: Sha - 03.07.2007 10:51:50
Cora voitti liput FK:n ennakkoon Bristoliin, joten sinne olen menossa :D Klo. 17.30 näytös, kukaan muu tulossa?

Odotan leffaa tosi paljon, en jotenkin osaa katsoa Pottereita hirveän kriittisesti. Kirjat ja leffat ovat aina todella erilaisia, se pitää vain hyväksyä :)

En ole menossa katsomaan Potter-näyttelijöitä. Jos esim. vaikka Tom Felton ja joku muu olisivat tulleet, olisin voinut mennäkin. En kyllä edes tiedä minä päivänä he ovat tänne tulossa...

//edit. Näytös alkaakin jo kello 17.00
Otsikko:
Kirjoitti: destine - 03.07.2007 11:58:14
En ole menossa ennakkonäytöksiin, vaan Turussa katsomaan 13.7. kyseistä elokuvaa. En tiedä, kaikki odottavat innolla elokuvaa, mutta minulla on vielä hieman epäilystä taskussa.

Jotenkin trailerien ja kaiken näkemäni perusteella minua itse asiassa pelottaa mennä katsomaan elokuva. Enkä nyt tarkoita sitä, että elokuvantekijät olisivat viimein saaneet elokuvasta pelottavan.

En halua haukkua elokuvantekijöitä tai näyttelijöitä tai pilata kenenkään intoa, mutta jotenkin minusta tuntuu että niin iso kirja kuin FK on ja niin ison työn kuin Rowling on siinä tehnyt... elokuvan käsikirjoittajat eivät ole voineet muuta kuin pilata sen. Lisäksi, vuosi vuodelta Potterit ovat koko ajan tulleet enemmän markkinallisiksi, niihin ollaan lisätty ohjaajan omia näkemyksiä, jätetty kirjoista olennaisia kohtia pois. En sano, että osaisin tehdä elokuvan paremmin, en tietenkään, mutta kuluttajana minulla on aina oikeus kritisoida.

Toivon sydämeni pohjasta, että elokuvan jälkeen häpeän tätä kirjoitusta ja muutan mieltäni. Haluan todella paljon, että elokuva onnistuisi, sillä elokuvien tulisi tehdä kunniaa kirjoille. Ja tiedän, ettei mahtavasta kirjasta voi koskaan saada hyvää elokvaa, sen pituuden ja mielikuvituksellisuuden takia. Mutta kuitenkin.

Elokuvassa esille tulleet pikkuseikat kuitenkin häiritsevät minua. Rakastuin Liekhtivässä pikarissa Harryn hiuksiin, nyt ne on menty leikkaamaan lyhyiksi ja kamaliksi. Joku kehui Bellatrixia aikaisemmissa viesteissä, mutta minä vain tuijotin silloin television ruutua kauhuissani, kun näin hänet.

Äh, ei, minun täytyy nyt lopettaa. Ei saa!

Okei, otetaan hieman jotain positiivista mukaan. Positiivisuus on aina hyvästä ja sitä kannatetaan.

Odotan innolla elokuvan keskivaihetta, sillä elokuvat ovat aina onnistuneet täytteillään. Seuraamalla elämää Tylypahkassa ja oppilaiden eloa sekä oppitunneilla että niiden ulkopuolella. Ainoat uudet hahmot, joita todella odotan, ovat Luna ja Pimento. He ovat trailereiden ja muiden näkemieni klippejen mukaan onnistuneimmat hahmot elokuvassa. En malta odottaa, että saan nähdä heidät elokuvassa.

Periaatteessa odotan myös elokuvan loppukohtausta, se oli saatu trailerissa esitettyä hyvinkin kutkuttavasti. Joskin, pelkään, että näyttelijöiden tunneilmaisu on vielä Azkabanin vanki -elokuvan kanssa samaa tasoa, mutta toivon mukaan edistystä on tapahtunut.

Suoraan sanottuna, ristiriitaisin tuntein menen elokuvaa katsomaan. Paljon proppeja päälle, jotta pelotetaan kaikki jonottamaan tulijat, että pääsen rauhassa istumaan ja valmistumaan koitokseen ^^

Toivon mukaan kukaan ei ottanut viestiäni pahalla tavalla. Aina kun aloitan puhumaan ystäville ja perheelle elokuvasta, he kaikkoontuvat jonnekin ja täällä vihdoin saa puhua suunsa puhtaaksi x) Ehkä olisi pitänyt tajuta ystävien vihjailusta olla hiljaa, mutta mitä minä koskaan mistään tajuan? *laugh*
Otsikko:
Kirjoitti: Lallu - 03.07.2007 13:07:41
http://www.iltasanomat.fi/viihde/uutinen.asp?id=1396495

Kannattaa katsoa linkki. Mun leuka meinas tipahtaa...

LaLuna
Otsikko:
Kirjoitti: Leeloo - 03.07.2007 17:20:32
Olen 13.7 menossa katsomaan Kiltaa kaverin kanssa, tosin en ensi-iltanäytökseen. Mutta on kuulemma hyvät paikat varattu ja se leffahan on tärkein. Kutsuvierasnäytökseen olisi ollut ihan sikakiva päästä.

Tykkään hirmuisesti Lunasta, sen näyttelijän ääni on juuri sopivan uninen ja sillä on isot, kauniit silmät. Lunan vaatetus on myös mennyt täysin nappiin, rakastan niitä ihme shortseja. Ja tietysi Bella on paras, kun sitä näyttelee HBC! <3 Tosin se hiuspehko on vähän outo, mutta muuten aivan täydellinen.

Vuoden tätä elokuvaa olen odottanut, jopa innokkaammin kuin DH:ta. ^^
Otsikko:
Kirjoitti: Pops - 03.07.2007 18:04:53
Mikä on muuten menettely tämän leffan kohdalla - saako siitä puhua ilman spoilerivaroituksia ennen virallista ensi-iltaa? Vai tuleeko kenties Viistokujalle oma topiccinsa leffamiitin jälkipuinnista, jossa porukka saa sitten esittää omat mielipiteensä? Lähinnä siis ajattelin sitä, että täällä kuitenkin on paljon myös niitä, jotka näkevät elokuvan etukäteen ja haluavat siitä luonnollisesti puhua ja sitten on meitä, jotka näkevät leffan vasta virallisena ensi-iltapäivänä tai myöhemmin, mutta haluaisivat kuitenkin pysyä suht tietämättöminä kaikista leffan epäkohdista. (Minä kun ainakin tahtoisin roikkua tässä topicissa ja laskea päiviä leffan tulemiseen - ilman pelkoa siitä, että saan tietää jokaisen leffan yksityiskohdan ennen sitä.)

Itse en oikein tiedä millä mielin olen ensi-iltaan menossa. Trailerin perusteella tämä vaikuttaa ihan mukavalta, paljon siedettävämmältä kuin kirja, jota inhoan edelleen. Kuten Destineä, myös minua todellakin häiritsee muutama juttu jo valmiiksi - aivan takuulla leffasta puuttuu jotain olennaista, Danielin suruuneläytyminen pelottaa, Danin tukan leikkaaminen hermittaa. Destinen tavoin odotan lopputaistelua, vaikka pieni pelko minulla on senkin onnistumisesta. Kuten myös odotan Harryn tuhoamisintoa Dumbbiksen huoneessa.

Ne kerrat mitä olen traileria televisiosta nähnyt ovat kyllä olleet huvittavia. Minä nimittäin laitan vaistonvaraisesti kädet silmien eteen kun näen Harryn ja Chon suutelevan. Hyvä lähtökohta siis leffaan.  ;D  Ja niin, mä varmaan itken jo teatteriin mennessä Siriuksen kuolemaa.

Ja tietenkin kunnon propit päälle, pääsevät taas turkulaiset meitä pällistelemään.
Otsikko:
Kirjoitti: Lallu - 03.07.2007 19:05:03
Siit edellisestä linkistä, minkä laitoin niin pääsee kattomaan ensi-iltaa Lontoosta. Täällä nää nyt jakelee nimmareita ja antaa haastatteluita. :D  Näähän on melkein aikuisii.. ;D

LaLuna
Otsikko:
Kirjoitti: Isabel - 03.07.2007 19:39:01
LaLuna, kiitos linkistä. Yllättävää siellä sataa ! On niin hidas netti, että pätkii hirveästi. Mutta näin Danin ja Tomin. Uuh.
Otsikko:
Kirjoitti: Slytherin - 03.07.2007 19:56:55
Mikäs kohta toi on ku Harry lyö kätensä noihin ilmotuksiin?
Otsikko:
Kirjoitti: Memlei - 03.07.2007 20:44:41
Jooh, varasin juuri liput ensi viikon perjantaille, silloin siis Ilves ykkösessä Lahdessa haha. En aio spoilaantua, uke, katsotaan nyt jaksanko pysytellä erossa tästä ^^
Otsikko:
Kirjoitti: Violetu - 04.07.2007 18:05:09
Hirveästi hommia rästissä ja auttamaton Potter-hysteria puskee päälle...
Jos ensi-iltaan ei enää saa lippuja niin pääsee kyllä melkeen itku. Pitäis vissiin olla vähän aktiivisempi, soitella kavereille ja sopia että nyt mennään hakemaan liput ja vähän äkkiä...
Ja sitten kun en ole käynyt varaamassa DH:takaan... :o

*lähtee jonnekin muualle offaamaan*

//Haa, tilanne puoliksi korjattu. Paikat FK:aan varattu :D
Otsikko:
Kirjoitti: Bulla - 05.07.2007 09:14:52
Arvatkaa kenellä on liput FK:seen heti ilmestymispäivänä? Aivan, minulla! 13.07.2007 klo 18:00, Ilveksessä, Lahdessa! Hallelujah, olen iloinen. :D

Vähänkö alkoi taas kaunat nousta Iltasanomia kohtaan, kun Cho Chang kirjoitettiin tuossa artikkelissa Chao Chang ja Rupert Grint oli Rubert Grint. Miksi journalismin taso laskee koko ajan, oi miksi?

En. Jaksa. Odottaa.

-Bulla
Otsikko:
Kirjoitti: bobbo - 05.07.2007 09:33:41
iik eeek.

Tänääntänääntänääntänään pääsen ennakkonäytökseen! *pomppii tasajalkaa ympäri asuntoa*

Ei siis todellakaan ollut mitään järkevää sanottavaa  ;D Olen niin täpinöissäni ettei aivot suostu tuottamaan yhtäkään järkevää ajatusta. Hyvä jos pystyn edes lauseita muodostamaan.

iih!
Otsikko:
Kirjoitti: Hestia - 05.07.2007 16:41:02
Potter-näyttelijöitä Helsinkiin 11.7. (http://http://www.finnkino.fi/news/1/457/)

Omg, onko joku menossa tsekkaamaan tytöt? Ja nyt kismittää kun oon jumissa täällä hornan kuusessa. Ei joku viitsisi ihkuttaa mun puolesta Ginnyn housuja? :DD Noeii.
Otsikko:
Kirjoitti: destine - 05.07.2007 17:40:23
SPOILER Anna-Liisan viestiin.

Anna-Liisa, mikäli tuo pitää totta, niin sitten jonkun suusta pääsee ei-niin-mukavia sanoja. Luultavasti yksi odotetuimmista kohdista. Toivon mukaan ei pidä paikkaansa. Ainakin näyttelijöitä nuorien kelmien rooleihin on otettu, joten kaiken järjen mukaan heitä näkyisi enemmän valkokankaalla kuin välähdyksinä, mutta...

*kiroaa elokuvan käsikirjoittajat ja ohjaajat, mikäli tämä on totta* SPOILER ENDS.
Otsikko:
Kirjoitti: Isabel - 05.07.2007 17:49:55
Spoiler: näytä
[/color]
Anna-Liisa ja muut, miten selitätte sen kun minä ainakin olen nähnyt (en nyt jaksa hakea sitä kuvaa netistä) jossa Harry seisoo nuoren Jamesin ja Lilyn vieressä? Jos ne ovat vain välähdyksiä Severuksen muistissa miten Harry joutui sinne..?
Vai onko kohtaus otettu pois? Olen ihan pihalla.

// tässä se kuva (http://http://i210.photobucket.com/albums/bb225/isabel_0862/movies_ootp_stills_dagama_assrt_10.jpg)
Otsikko:
Kirjoitti: Hestia - 05.07.2007 18:12:08
Spoil: Menisi turhan vaikeaksi. Ajatuseula oli mukana viime leffassa, joten olisi hölmöä lähteä selittämään Harryn ilmestymistä Severuksen muistoihin jollain toisella keinolla. Itse luotan siihen, että ajatuseula on mukana. Jollei ole... grauh.
Otsikko:
Kirjoitti: Corpse Bride - 05.07.2007 18:55:59
Awh, minä näin leffan trailerin eilen telkkarista, kun katsoin CSI New Yorkia!
Menen varmaan itse leffan katsomaan aika myöhään, vasta parin viikon päästä ensi-illasta, kun ensi-ilta on tietysti ihan täynnä, 16. päivä lähden rippileirille isostelemaan ja kaverit tulevat muutenkin mökeiltään vasta samoihin aikoihin kuin minä leiriltä.
Otsikko:
Kirjoitti: Pops - 05.07.2007 19:14:03
Nyt on seitsemän lippua FK'n ensi-iltaan.
Eli nyt sitten vain turkulaiset odottamaan ensi viikon perjantaita.
Otsikko:
Kirjoitti: Makisuke - 05.07.2007 22:42:10
SPOILER leffan nähneeltä! Tuo Anna-Liisan spoileri on tosi. Nuo netissä näkyneet kuvat olivat varmaan juuri leikatuista kohtauksista tai promokuvia.SPOILER loppuu

Nyt laimeampia spoilereita, en spoilaa juonta enkä mitään oleellista:
 
Mutta leffa itsessään on aivan mahtava! Tällä kertaa ohjaajan valinta tuntuu osuneen nappiin. Elokuva oli tiivis paketti, mutta siinä oli rauhallisiakin hetkiä. Soundtrackilla on muutama helmi esim. kun Fred ja George lähtevät koulusta. Minusta tuntuu myös, että käsikirjoittaja on nyt vihdoinkin tajunnut Rowlingin huumorin ja mikä HP-maailmassa ja fanien mielestä on hauskaa. Elokuvassa oli nimittäin paljon  tosi osuvia one-linereita.  
Yksi asia vaivaa: elokuvien tekijät laittavat Harrylle vihreät silmät vasta sitten kun Voldemort pitää tätä vallassaan. Tämähän on muuten aivan mahtavaa ja hienoa että tajusivat käyttää tietokonetehosteita ja näin, mutta kun Voldemortilla on oikeasti punaiset silmät.    ;D
Otsikko:
Kirjoitti: Sevilia - 05.07.2007 23:00:13
Lainaus käyttäjältä: "Isabel"
Spoiler: näytä
[/color]
Anna-Liisa ja muut, miten selitätte sen kun minä ainakin olen nähnyt (en nyt jaksa hakea sitä kuvaa netistä) jossa Harry seisoo nuoren Jamesin ja Lilyn vieressä? Jos ne ovat vain välähdyksiä Severuksen muistissa miten Harry joutui sinne..?
Vai onko kohtaus otettu pois? Olen ihan pihalla.

// tässä se kuva (http://http://i210.photobucket.com/albums/bb225/isabel_0862/movies_ootp_stills_dagama_assrt_10.jpg)SPOILAA:
Isabel, käsittääkseni tuo kohtaus, jossa oli Harry, James ja Lily oli okklumeustunnilta. Harryn muistoja (näki vanhempansa iseeviot-peilistä?) joihin Kalkaros tunkeutui.

Niin siis kävin katsomassa leffan tänään ennakkonäytöksessä. Mielestäni paras Potter-leffa tähän mennessä. Olen Makisuken kanssa samaa mieltä siitä, että huumori oli tavoitettu nyt paremmin. Repeilin koko ajan :D
Ja slasharihan nyt repii ne kiljahtelunsa melkein mistä tahansa, mutta monia mehukkaita kohtauksia ja repliikkejä luvassa ;)
Otsikko:
Kirjoitti: meiram - 06.07.2007 17:26:39
Pientäspoilausta; ei mitään suurta tai oleellista : Leffan nähneenä yhdyn sanoihin, hyvä on. Kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa. Pimento ei ihan vastannut odotuksiani, mutta muuten. Ohjaaja sai oikeasti hyvän leffan aikaiseksi, vaikkei ainakaan  edellisiin verrattuna kirjaa aina noudattanut. Ja kaikki ihanat slash-repliikit ... Muutenkin Makisuken kanssa samaa mieltä huumorista. Käyn uudestaan katsastamassa kun tänne saapuu.
Otsikko:
Kirjoitti: Qwinnie - 07.07.2007 21:11:26
Höh, kaverin kanssa ollaan suunniteltu, että mennään yhdessä katsomaan, mutta aikatauluongelmien takia ei nyt vielä ensi-iltaan, eikä edes ensimmäisillä viikoillakaan. Mutta kyllä sitä vielä ehtii, eipähän ole ainakaan niin tungosta ja ahdistavaa. ^^

Ja joo, eniten pelottaa ja ärsyttää minuakin tuo toteutus. Kirjahan nyt luonnollisesti oli niin pitkä, että elokuvaan (niin lyhyt kuin se onkin) ei millään ole voitu saada kaikkea ängättyä. Enkä nyt kovasti tykkäsi siitä, että jotain oleellista olisi tungettu pois, kun ajatellaan, että "kyllä ne tajuavat" tai muuta vastaavaa.

Sitten myös pelottaa se, niin kuin aina kirjojen filmatisoinneissa, että kaikki itseluomani mielikuvat pilataan jollain omituisella, enkä koskaan niitä saa takaisin. Tiedän, minun ei pitäisi katsoa mitään elokuvia tuon perusteella, mutta silti.

Mutta juu, ei nyt mitään muuta, kuin odotellaan.
Otsikko:
Kirjoitti: Neruri - 07.07.2007 21:23:52
Eilen me sitten varasimme Kajaanin miittiporukalle 10 lippua FK:n ensi-iltaan. Paikat ovat viidennellä rivillä, keskellä.

En malta enää odottaa! Aluksi leffa, jota odotan paljon, sen jälkeen VIIMEINEN (!!) kirja! Huhhuh..

// Teille, jotka olette jo nähneet leffan: Olitteko vuotiksen yksityisnäytöksessä vai mitä?
Otsikko:
Kirjoitti: Sun Lee - 08.07.2007 14:57:59
Minä odotan tätä leffaa innolla... ja kauhulla ;D

Kauhulla siksi, koska kumma kyllä, FK oli mielestäni parhain Potter-kirja. Se kiilasi minusta jopa Azkabanin vangin ohi - mitä enemmän sitä luki. FK:ssa tapahtui ihan hirveästi kaikkea mielenkiintoista. Kirjassa oli monia kohtauksia, jotka tahtoisin tähän elokuvaankin, ja ainakin muutamat niistä kohtauksista on toteutettukin (siis trailerin ja behind the scenes-juttujen perusteella). Esim. AK-tapaamiset, Fredin & Georgen lähtö, taistelu ministeriössä, okklumeus... kaikki ne ja monet muut :D FK vain oli niin hyvä. Odotan sitä alkua kiinnostuneena. Sekin oli hirmu hyvä...

Viikko enää... harmittaa, kun en päässyt vuotisnäytökseen. Olisin jo nähnyt leffan. Nyt pitää kärsiä viikko vielä - ja pelätä, että tulen kipeäksi juuri perjantaiksi, kun siskolla on ihan hirveä yskä ja kuume... argh! Jos niin käy, niin menen leffaan vaikka pää kainalossa ^^
Otsikko:
Kirjoitti: Corpse Bride - 12.07.2007 14:00:51
Giaah, näin juuri Pohjalaisessa jutun leffasta ja sain traumoja, kun siihen jutun yhteyteen oli läntätty kauhean iso kuva Harrysta ja Chosta nuoleskelemassa. Kuvatekstissä luki jotain tällaista että "elokuvan odotetuin ja etukäteen kohutuin kohtaus on se, kun Harry Potter (Daniel Radcliffe) ja Cho Chang (Katie Leung) suutelevat.) Paha pieni slasharinmieleni heti ajatteli, että ai, eikö se ollutkaan se, kun sinne leffaan pääsi pujahtamaan pieni pätkä Tomin ja Danin kulissien (hah, kirjoitin ensin vahingossa "kullissien", freudilainen lipsahdus...) takaisia puolipukeisia touhuja...
Otsikko:
Kirjoitti: Chárlotte - 12.07.2007 14:06:41
Jihaa, itse varasin eilen liput tiistain näytökseen. Saas nähdä.

En oikein tiedä mitä odottaa. FK on leffana hiton vaikea toteuttaa (kuten tietty aiemmatkin), miettikää nyt sitä kirjaa.. ja se sama taika pitäisi säilyä leffassa. Uskon, että tulen LP:n tavoin pettymään liian nopeasti tehtyihin kohtauksiin ja niihin poisjättöihin, joilla saattaa olla jokin suurempikin merkitys. En tiedä sitten.

Pimennolta ja Bellalta odotan kieltämättä aika paljon. Onneksi on nimekkäät ja taitavat näyttelijät roolissaan :) Siriuksen kuolemaan en oikein jaksa ottaa kantaa, olen muutenkin pettynyt leffojen Sirreen pahasti. Jotenkin menty liian pitkälle sen renttumaisuuden kanssa - en minä nyt ihan tuollaiseksi kuvitellut Siriusta Azkabanin jälkeen.. mutta mielipiteensä kullakin. Onhan Oldman ihan loisto näyttelijä kuitenkin.

Mitä kelmeihin tulee, heidän kohtaustaan odotan kamalasti! Ah, aivan ihanaa nähdä nuori James ja Sirius, vaikka en oikein tiedä mitä heistä pitäisi ajatella. Kuvien perusteella varsinkaan Sirre ei oikein vastaa mun mielikuvia, mutta koska niitä pystyisikään täysin kukaan täyttämään? :D Nuori Kalkaros näyttää ainakin ihan loistavalta, juuri sellaiselta kuin pitääkin. Remuksesta mulla ei ole harmainta hajua.

No, sen näkee tiistaina. :>
Otsikko:
Kirjoitti: Sha - 12.07.2007 20:01:23
Noniin, tuo leffa on nyt nähty. Se oli todella hienosti tehty, jotkin asiat häiritsivät (niinkuin aina). Yritin olla nauramatta joissakin slash-viittauksissa, kun kaikki muut katsoivat sitä ihan hiljaa. Minun mieleni vain sai väännettyä kaikesta jotakin sairasta  :D

Pientä spoilausta ehkä?

Olin pettynyt, kun kelmejä ei näytettykään sen enempää. Olisin niin kovasti halunnut nähdä enemmän Siriusta nuorena ja muutenkin.

Ja se ennustus! Kuulivatko kaikki Harryn kaverit nyt sen siinä samalla? Eihän sen niin pitänyt mennä!

/spoilauksen loppu
Otsikko:
Kirjoitti: lillie - 13.07.2007 11:44:43
Tänään illalla katsomaan, jänskättää. Odotan paljon elokuvalta, FK on lempikirjani. Minäkin haluan nähdä kelmit nuorina, odotan sitä paljon, samoin kuin Ennustusja ja Siriuksen kuolemaa. Se pitää olla toteutte oikein, tai minä hermostun. Mennään hyvissä ajoin paikalle, että saadan liput, ei olla varuttu, mutta uskoisin, että saamme ne, tämä on kuitenkin suhteellisen pieni kaupunki. Mukana 3 kaveria, jotka eivät ole lukeneet yhtään Potteria kirjana, ja joudun koko ajan kertomaan heille, mitä kyseisessä leffassa tapahtuu :D . Ja Pimento on kyllä liian herttaisen näköinen, saas nähdä minkälainen se on.
Ahh, vielä pitäs odottaa reilut 7h.
Otsikko:
Kirjoitti: vii - 13.07.2007 11:59:01
Se on tänään tänään tänään tänään ! Kenties olen vähän tohkeissani ;)
Otsikko:
Kirjoitti: Droobles - 13.07.2007 20:22:15
Snarry-shippereiden on parasta olla liekeissä :D Ahhhah, nauroin niin paljon!

Tulin juuri katsomasta, ja tietenkin oli paljon ärsyttäviä asioita, mutta myös paljon hyviä ja hienoja korjauksia joihinkin ärsytyksiin aiemmissa leffoissa. Olihan se hyvä. Varsinkin lopputaistelu ministeriössä Siriuksen kuoleman jälkeen oli todella hienosti ja kauniisti toteutettu vaikkei mennytkään ihan kirjan mukaan :)

(spoilaavaa paasausta (http://http://droobless.livejournal.com/77703.html) @ lj ft. kirjoitusvirheet, huono äidinkieli ja kirosanat)

[size=34]Hermione/Ruaah = OTP! <3 :'DD[/size]
Otsikko:
Kirjoitti: Andiee - 13.07.2007 20:23:55
Kävin tänään katsomassa, omasta mielestäni tämä vitonen on paras hp leffa tähän mennässä. ([size=75]vaikka Liekehtivä Pikari on kuitenkin lempikirjani.)[/size]
Eihän tuo tietenkään pärjää kirjoille, ja paljon kohtiakin oli jätetty pois, mutta se perusjuoni oli kuitenkin tallella.
SPOILAUSTA ![/b]
Se on hassua kuinka elävä kirja herättää erilaisempia kuin pelkkä lukemin: tunsi feeniksin kilta leffaa katsellessani ensimmäistä kertaa sympatiaa Kalkarosta kohtaan ja Siriuksen kuolema kosketti minua leffassa paljon enemmän kuin kirjassa, jotenkin vaan tuntui että Siriuksen kuolema meni kamalan nopeasti, ja olen pettynyt kun Sirre ja Bella eivät taistelleet toisiaan vastaan vaan Bella vain tappoi Siriuksen niin että hups keikkaa.
Spoilaus loppuu[/b]

Niin, paras Potter leffa tähän mennessä, tämän jälkeen minulla on odotukset aika korkealla Puoliverisen Prinssin suhteen. :--D
Otsikko:
Kirjoitti: Violetu - 13.07.2007 20:28:16
Nähty on, jumalaton Angst-awwitus päällä.

Spoilausta
Olin vähän pettynyt kun huispausta ei ollut eikä päästy kuulemaan Weasley is our king:iä, eikä Malfoyta hakattu. Koko leffa tuntui menevän ihan liian nopeasti, se tuntui jaksottuvan jotenkin silleen, että yksi neljäsosa oli Harry/Sirius awwitusta (<3) loppukohtaus oli yksi osa ja loput kaksi Tylypahkan elämää yleensä. Ja kaksoset, awww. Se oli jotain niin söpöä kun ne lohdutti sitä poikaa ja Ron valvoi Harryn unta... *pimahtaa*
Spoilaus päättyy

Menenkin tästä muualle angst-awwittamaan... Pakko päästä uudestaan!!!!!

Helve*in tahdittomat ihmiset nauroivat siellä täyttä kaulaa heti Siriuksen kuoleman jälkeen *lähtee etsimään sopivaa murha-asetta*...
Otsikko:
Kirjoitti: PrideRock - 13.07.2007 20:51:30
Kävin tänään katsomassa sen päivällä ja täytyy sanoa, että olen hieman pettynyt. Ystäväni mielestä tämä elokuva oli tähänastisista huonoin.


Spoilausta
Tässä hieman plussia ja miinuksia

+ Viittaukset Ron/Hermioneen ja Harry/Ginnyyn
+ Evanna Lynch veti Luna Lovekivan roolin äärimmäisen hyvin
+ Luccella oli isompi rooli kuin edellisessä elokuvassa
+ Kaksosia näytettiin kiitettävän paljon

- Välillä tuntui siltä kuin elokuvan tekijät eivät itseään olleet tietoisia siitä, onko tarkoitus seurata kirjan juonta vai mitä. Välillä juoni meni kirjan mukaan, mutta se ei aina sopinut siihen, mitä elokuvan juonessa oli meneillään.
- Liian vähän kelmejä
- Salaperäisyyksien osastolla päädyttiin suoraan ennustushuoneeseen eli ei mitään ihania seikkailuja.
- Harry/Cho loppui epärealistisella tavalla. (Eiköhän Harry olisi antanut anteeksi, sillä Cho kieli kaartista vain Pimennon juottaman liemen takia)

Spoilaus loppuu


Ymmärrän toki, että kaikkia mahdollisia ihania kohtauksia ei voitu millään sisällyttää elokuvaan, joten toivonkin, että DVD:llä näkisimme kelmit kokonaisuudessaan. Elokuvassa oli myös jotenkin liiaksi epäkohtia.
Otsikko:
Kirjoitti: niiina - 13.07.2007 20:53:51
Violet Baudelaire, melkein tasan samaa mieltä kanssasi.

Spoil
Elokuva meni todella nopeasti eteenpäin ja olin aika hämmentynyt. Petyin tosiaan huispauksen puuttumiseen, koska se olisi ollut Ronille aika iso juttu. Malfoyta näkyi vain joskus vähän sivukohtauksissa ja tosiaan koko "Weasley is our king" juttu puuttui, mikä harmitti. Elokuvassa oli paljon hyvää ja sai välillä nauraa kyllä kiitettävästi, mutta silti elokuvan vuoristorata meno veti vähän sanattomaksi ja serkkuni tippui monesti kärryiltä, koska ihmetteli miksi asioita ei yhtään selitelty (hän ei ole kirjoja lukenut) Siriuksen kuolema oli aika dramaattinen omalla tavallaan, mutta tapahtui niin nopeasti, että ehtinyt edes rekisteröidä tai surra asiaa mitenkään. Daniel näytteli loistavasti angstäävää teiniä, jolla oikeasti on paha olla, mutta silti elokuvasta puuttui jotain tärkeää. En osaa sanoa olenko pettynyt, vai pidinkö lopputuloksesta. Taistelukohtaukset oli hienoja ja pettymyksenä tuli taas vähän kun Kalkaroksen menneisyydestä näkyi niin vähän ja lopulta Harry ei miettinyt yhtään, että hänen isänsä ei ollutkaan niin täydellinen. Kumminkin minusta oli hienosti tuotu ilmi, että Sirius ajatteli Harryä Jamesina usein. Lilykään ei minun silmiin siinä nopeudessa ainakaan osunut.

Bellatrix oli upea hahmo, kun taas Lunan ääni sai minulle kylmiä väreitä, hän oli hyvin lunamainen, mutta joku ei iskenyt. Ron ja Hermione jäi elokuvassa aika etäisiksi ja Cho sivujuoneksi. Pimento oli minusta loistava! Ne naurut saivat minut minut tirskumaan kun idiootti. Ron oli kyllä ihana ja aika omaitsensä. Vorollekin sai repeillä välillä. Odotin Dracolta enemmän kun muutamaa vaivaista kommenttia ja juna-asemalla odotin, että kuvaaja olisi kuvannut puhujien kasvoja. Tuntui tyhmältä kun Draco ei puhunut edes kameran suuntaan. Ron/Hermione vihjailu oli todellakin plussaa ja Ron oli suloinen puolustaessaan Hermionea.

Nyt kuulostaa kuin en olisi pitänyt koko elokuvasta. Nipotan vain kaikesta ei-tärkeästä ja pikku jutuista. Elokuva oli upeasti toteutettu ja ei pettänyt minua täysin, mutta lempikirja kun oli kyseessä odotukseni olivat vähän liian korkealla. Lavasteet olivat upeita ja näyttelijät suoriutuivat mainiosti. Silti minua jäi joku vaivaamaan, tai sitten katsoin elokuvan aivan väärällä mielialalla. Olen silti kohtalaisen tyytyväinen.

Mähän vetelen täällä suunnilleen elokuva-arvosteluita :') *naur* Aloin sulattelemaan leffaa myöhemmin tässä rauhassa kotona ja aloin viimein näkemään elokuvan hyvät puolet selvemmin. Alusta pidin kovasti.

//
Lainaus
- Salaperäisyyksien osastolla päädyttiin suoraan ennustushuoneeseen eli ei mitään ihania seikkailuja.

Tätä muuten mietin minäkin.

/spoil ends.

Oikein hyvä elokuva nyt myöhemmin ajateltuna, vaikka aina odottaakin enemmän. Minua ei haitannut pienet muutoksen kirjaan verrattuna, hyvä vain jos ohjaaja jättää oman jälkensä. ^^ Pitäähän tämä leffa ostaa kun se kauppoihin tulee.

niiina
Otsikko:
Kirjoitti: Nemo - 13.07.2007 21:19:07
Spoilaa
Olin koko elokuvan ajan ihan aaaaw! Varsinkin niissä kohdissa missä Lucius oli!!! <3 Danielkin näytti tässä muuten todella hyvältä. Vaikka Harrylla ei kuulu olla tuollaisia hiuksia. :S

Elokuvan plussia:
+ Luciusta näytettiin paljon!
+ Bellatrix oli juuri sellainen kuin kuvittelinkin! (mielipuolinen nauru ym.)
+ Tonks oli loppujen lopuksi ihan hyvä, vaikka olinkin kuvitellut hänet eri näköiseksi.
+ Evanna Lynch oli loistava Luna Lovekiva!^^
+ Oljo oli mukana elokuvassa.

Elokuvan miinukset:
- Kaikki tapahtui jotenkin liian nopeasti.
- Huispausta ei ollut ):
- Kelmikohta oli lievä pettymys.
- Välillä juoni ei yhtään mennyt kirjan mukaan.

Kaikenkaikkiaan elokuva oli mielestäni paras niistä viidestä!
 
Spoilaus loppuu
Otsikko:
Kirjoitti: hermyli - 13.07.2007 21:26:52
Jotain aivan uskomatonta! Vaikka elokuvassa oli monia harmittavia kohtia, jotka jäivät uupumaan, oli se silti kyllä hyvä!

Spoiler

Elokuvan Snarry-osuudet olivat jotain niin hulvatonta! Halkesin täysin kun Severus käytti verbiä penetrate. Onnekseni en ollut ainoa joka nauroi itsensä kuiviin, vaan joku tyttöihminen (en yhtään tuntenut ihmistä) joka istui vieressäni nauroi myös aivan katketakseen. Muuten olisi ollut todella tyhmä olo, jos olisin ollut ainoa Snarry-tietoinen salissa! Oli siinä selittelemistä leffaseuralleni elokuvan jälkeen, miksi oli ollut niin hauskaa.

Alussa kun Harry tuli Kalmanhanaukiolle ja se yksi ovi aukesi ja kiltalaisia istui pöydän ääressä, niin meinasin hihkua ääneen, kun Remus ja Sirius istuivat niin söötisti vierekkäin!

Myös siskoni, joka ei ole Feeniksin kiltaa lukenut (mutta kaikki aiemmat on) pysyi hyvin perässä ja kehuttiin elokuva yhdessä maasta taivaisiin.
 
Ehkä Siriuksen kuolemaan petyin hieman. Niin ja Severuksen muistoihin, koska ne vilahti niin nopeasti ohi, etten päässyt kunnolla mukaan.

// End of spoil

Menisin kyllä heti uudestaan katsomaan! :)
Otsikko:
Kirjoitti: Bulla - 13.07.2007 21:31:53
SPOILEREITA!!![/b][/i]
(Liioittelua..?)

Kävin siis tänään katsomassa kyseisen leffan, juuri äsken tulin kotiin ja pienen koneen taltuttamisen jälkeen ajattelin kertoa hieman omaa arviotani kyseisestä elokuvasta.

Mielestäni leffan alku oli mielenkiintoinen, joskin meni melko nopeasti suoraan ankeuttajien hyökkäyksestä, erotuskirjeen saamisen kautta Killan saapumiseen. (Tonks oli hyvion sympaattinen hahmo mielestäni, vaikkei häntä paljoa näytettykään.)

Oljo Kalmanhanaukoilla oli hauska pieni yksityiskohta, mutta olin suruissani, että Siriuksen äitiä ei kauheasti näytetty. (Ainoastaan kuului pieni ääninäyte.) Olin todella tyytyväinen, että Harry ei alkanut niin raivopäiseksi kuin kirjassa, vaan hillitsi hermonsa huomattavasti paremmin Hermionen ja Ronin kanssa. (Ja kyllä, rakkaat H/Hr-fanit, Hermionen halaus on mukana.)

Taikaministeriön kuulustelukohta oli todella lyhyt, ja asiat menivät aika sujuvasti aina Dumbledoren saapumisesta Harryn vapauttamiseen. Ennen kuulustelua näytettiin Lucius Malfoy ja Toffee keskustelemassa aulassa ja voin ilokseni sanoa, että Luciuksen hiukset näyttävät nyt huomattavasti aidommilta.

Olisin melkein odottanut enemmän Harryn haukkumista ja epäilyä kouluun saavuttua, mutta se jäi melko vähiin. Mitä nyt naljaus Malfoylta, muutama epäilevä katse ja Seamusin kanssa pieni yhteenotto.

Ja sitten, Dolores Jane Pimento. Saanen sanoa alkuun, että Imelda Staunton teki loistavan roolisuorituksen esittäessään kamalaa, vaaleanpunaista sadistista akkaa. Siitä paljon kunnioituta hänelle. Pimennon hymy oli loistava. (Samoin asut ja hilpeyttä herättävät kissalautaset toimiston seinillä.)

Luna Lovekiva oli myös todella osuva hahmo ja olenkin kehittänyt todella suuren sympatian kyseistä hahmoa kohti. Evanna Lynch oli mielestäni loistava valinta osaan, hän todellakin omistaa lunamaisen äänen. MIelestäni oli myös todella huvittavaa, kun Hermione esittelee Lunan: "Tässä on Loony Love.. Luna Lovekiva."

Selvästi näkee Lunan vaikutuksen Harryssa, sillä kuten kirjassakin, ennen Chon suutelemista, kun Cho huomaa mistelin, Harryn ensireaktio on:
"Varmaankin täynnä narksuja."

Mutta koska olen niin pirullinen ihminen, en todellakaan aio kertoa teille enempää ajatuksiani suudelmasta. Mielestäni melko.. ammatimaisen näköinen ollakseen Harryn ensisuudelma. (Ellei Cho ottanut täysin ohjaimia siinä kohtaa..)

Ja koska Mariettaa ei leffassa ole, se on Cho joka "pettää" (tahtomattaan) AK. Pimento nimittäin pitää kuulusteluja, joissa juottaa ihmisille veritaseerumia.

Kun Hermione johdattaa Pimennon metsään, odotin jotain suurta kohtausta, mutta itseasiassa homma sujuikin varsin liukkaasti,kuten sillä on usein tapana tehdä, tässä elokuvassa. Ensin Pimento loukkaa ilmestyneitä kentaureja, sitten Ruaah nappaa Pimennon (joka näyttää pieneltä pojalta ja taitaa olla melko ihastunut Hermioneen. (Tästä Ron ei ole erityisen mielissään, se huomattiin silloin kun Hagrid ensimmäisen kerran esitteli kolmikon Ruaahille ja jättiläinen näytti hyvin kiinnostuneelta Hermionesta = nappasi hänet ilmaan.)) kun kentaurt nappaavat Pimennon Ruaahilta, Harry ja Hermione pakenevat. (Kentaurit eivät kiinnittäneet heihin mitään huomiota.)

Ja sitten, ministeriö kohtaus... Ah, vihdoinkin näihin leffoihin saadaan ÄKSÖNIÄ!! Loitsuja lentelee, lasia särkyy, Sirius lyö Luciusta nyrkillä (se oli taivaallista..) ja bellatrix on seksikkäänä takapiruna. Siriuksen kuolinkohtaus on hyvin takdokkaasti tehty, enkä ensin edes tajunnut, että hän kuoli, sillä kun Bella lähettää kaukaa AK:n, Sirius vain saa osuman, ei lennä vastapäiseen seinään tai mitään muuta sellaista, vain jähmettyyy paikoilleen ja sitten takana ollut holvikaari ikään kuin imaisee hänet hopeiseen sisältöönsä.

Harry tietysti karjuu äänettömästi koko ajan ja ääni katkaisee tässä kohtaa, näytetään vain Remus joka pidättelee karjuvaa Harrya. (Takaapäin. Jollain Finissä on tästä avatarkin..) Sitten hän lähtee Bellan perään. Voldemort kuiskii jotain rohkaisevia sanoja Harrylle, kun hän osoittaa maassa makaavaa Bellatrixiä sauvallaan. ("Hän ansaitsee sen.." Sinä tiedät loitsun..." etc.) Mutta Dumbledore tulee ja "pilaa" koko jutun, eikä Harry ehdi ottamaan yhtään kontaktia Voldemortiin.

Kahden velhon välinen taisteluon loppujen lopuksi lyhyt ja täynnä näyttäviä loitsuja. Sitten Voldemort haihtuu ja Harry lankeaa maahan. katsojille näytetään kaikkia Harryn pahoja muistoja. Sitten kun Harry hetkellisesti pääsee takaisin ohjaimiin, hän näkee ystävänsä jotka katselevat hämmästyneinä kauempaa. (Jonkun takia hän katsoo suoraan Hermioneen.. En vihjaa, en.) Silloin kuvaruudulla välkkyy hänen hyviä muistojaan ja Voldemort näytetään kärsimässä.

Loppujen lopuksi Harry urisee muutaman "rakkauden täyteisen sanan" ja Voldemort aineellistuu taas. Juuritässä kohtaa ministeriö tulee sisään ja ennen kaikkoontmistaan, sali räjähti nauramaan kun Toffee hyvin fiksusti henkäisee: "Hän on palannut." Kyylä, Cornelius, hän on palannut.

Vaikken tietysti kaikkea tässä nyt kertonutkaan, nuo olivat mielestäni kaikkein tärkeimmät kohdat.

Elokuvan yleiset plussat:
+ Kaikki nuoret näyttelijät ovat parantaneet suoritustaan huimasti.
+ Pimennon ja Lunan näyttelijävalinnat olivat loistavia. Samoin Bellatrixin.
+ Kalkaroksen okklumeustunnit ovat mielenkiintoisia. (Musito on Harry katsomassa vanhempiaan Iseeviot-peilistä. Kalkaros ilmestyy kuvajaisten väliin ja sanoo tyyliin: "Feeling sentimental?"
+ Mukavia pieniä huumorinväläyksiä
+ Yleisesti hieno toteutus.
+ Ohjaus on mitä mainioin ja olen tyytyväinen, että Yates jatkaa seuraavassakin leffassa.

Miinuksia:

- Kelmejä näytetään hyvin hämärästi.
- Nuorta Lilyä ei yhtään.
- Tapahtumat etenevät ehkä hieman liian nopeasti makuuni.

Mutta siis pidin leffasta. Paljon. Kouluarvosana olisi vahva 9.

Tietysti, jokaisella on oma mielipiteensä, tämä järjettömän pitkä sepustus on minun.  

-Bulla
Otsikko:
Kirjoitti: Sun Lee - 13.07.2007 22:04:52
Aww, minäkin kävin tänään kattomassa FK:n... totta kai. Tulin vähän aika sitten. Oli kyllä mahtava leffa, ne selvästi paranee joka kerta. Millainenhan seiska leffa sitten tulee olemaan? :D Jännää... olin ihan tohkeissani sen leffan jälkeen, oli kyllä ehdottomasti näkemisen arvoinen enkä pettynytkään...

SPOILER

Alku oli aika upea... erilainen ainakin. Tykkäsin siitä, kun ankeuttajat hyökkäsi Dudleyn ja Harryn kimppuun... ja siitä, kun Harry karkotti ne. Mutta siitä, kun Harry vei Dudleyn Likusteritielle, ja Vernon huusi hänelle, en pitänyt. Se oli jotenkin latteasti tehty, olisi voitu panostaa siihen hiukan enemmän. Mutta se olikin sitten ainoa minus ;D

Minä olen aina ollut avarakatseisempi elokuvien suhteen... alussa vertailin niitä paljon kirjoihin, mutta LP:n aikana päätin olla piittaamatta kovinkaan paljon eroavaisuuksista. Leffat, kun olivat nautittavaa katsottavaa noin muuten. FK:ssa oli kaikki lempikohtani; AK, harjoitukset tarvehuoneessa, Fredin & Georgen lähtö, Harryn uni Arthurista, Harryn uni Siriuksesta... ja sitten monia pieniä yksityiskohtia oli saatu mukaan, joista pidin, ja jotka melkein unohdinkin jo :D Kun en ollut ehtinyt lukea kirjaa ennen elokuvaa uudelleen... siitä oli jo aika pitkä aika, kun sen luin.

Lunasta tykkäsin kovasti. Evanna sopi siihen minusta täydellisesti (hänen äänensä oli hassu, mutta jotenkin ihana :D), Cho oli vähän pettymys minulle ja se oli ihan kumma, kun siitä tehtiin se syntipukki eikä sen ystävästä Mariettasta niin kuin kirjoissa. Aika iso eroavaisuus minusta.

Lopputaistelu oli ihan loistava... ehkä koko leffan parhain kohta. Itkin, kun Sirius kuoli, vaikka se menikin vähän oudosti O.o. Piti oikein muistella, miten se meni kirjassa eikä mennyt tod. ihan noin :D Mutta ei se mitään. Daniel näytteli sen kohdan paremmin kuin silloin LP:ssa surressaan Cedriciä :>

SPOILER LOPPUU

Muttajoo... Oli se ihana. Paras tähän astisista. Ensi elokuvaa en sitten odotakaan kovin innolla, kun se kirja oli niin huono (Paitsi Ginnyn ja Harryn suudelmaa ;D). onneksi ensi viikolla tulee uusin Potter, ei lopu huuma ihan heti... ^^ Pakko kyllä mennä toiseenkin kertaan kattomaan, niin kuin aikaisemminkin :D
Otsikko:
Kirjoitti: Leeloo - 13.07.2007 22:12:38
Viesti spoilaa.

Nyt se on nähty. Vuoden päivän olen tätä odottanut, ja oli se sen arvoistakin! Elokuva oli aivan mahtava, muutamia puitteita lukuunottamatta.

Ensiksi sanon, koska muistan tämän parhaiten, että tästä leffasta saa aivan hitosti materiaalia Snarry-videoihin! Varsinkin se kädestä vetämis -kohtaus, ahhaha! Siriuksen kuolema... noh. Minusta Punurmion potkut oli paljon surullisempaa kuin tämä. :D Ei ollut sellaista tunnelatausta kuin kirjassa. Bellatrix oli ihana, varsinkin kun se nauroi. Kunnon wicked witch laugh. Helena Bonham Carter <3

Eniten jään kaipaamaan... no vaikkapa Mungon sairaalan kohtauksia! Olisi ollut mahtavaa nähdä Kenneth Branagh/Gilderoy umpihulluna. Ja Nevillen vanhemmat, muutenkin kuin siinä valokuvassa. Alice antamassa Nevvulle karkkipaperia, aww. Ja olisi kiva nähdä sitä thestralilla lentämistä vaikkapa Ronin näkökulmasta. ;)

Luna oli aivan ylisöpö! Evanna on mun uusi lempinäyttelijä. Harmi kun se ei aio jatkaa näyttelemistä Potter-leffojen jälkeen... Bella, Luna, Severus ja Lucius oli parhainta. <3

Ostan tämän elokuvan soundtrackin, totta maar. Musiikki oli aivan upeaa.

// Jaaha, missäköhän se Lily sitten oli? DVD:llä? Sen kuvaa kun hehkutettiin niin paljon.

// Eikä Voldemortissakaan mitään vikaa ollut. Komea kuin mikä.
Otsikko:
Kirjoitti: vii - 13.07.2007 22:20:44
Elokuva oli kertakaikkiaan _mahtava_ :D Ihan ehdottomasti paras, päihitti kaikki muut mennen tullen. Tunnelma säilyi hyvänä koko leffan ajan, ja näyttelijätkin oli suoriutunut hyvin. Lähinnä vain se Daniel kyrpii, kun se ei (omasta mielestäni) vieläkään osaa oikein näytellä näitä hm, tunnetiloja kunnolla.
Otsikko:
Kirjoitti: Violetu - 13.07.2007 22:25:20
SPOILAUSTA
Sirius aivan selvästi flirttaili Harrylle (montako kertaa ne halas ja Sirius iski Harrylle silmää? *totally in love*) Muutenkin näiden kahden suhde oli kuvattu paljon lämpöisemmin ja tunteellisemmin kuin kirjassa, enkä edes koko aikaa ajatellut slasharin aivopuoliskollani.
Luojan kiitos se kohta jossa Remus piteli Harrya Siriuksen mentyä *niisk* ei näyttänyt niin *köh* kuin olin jo ehtinyt pelätä.
Lopputaistelu oli yksinkertaisesti upea, varsinkin se kohta jossa Voldemort meni Harryn päähän oli yksinkertaisesti paras. Niin koskettava jotenkin.
Se kyllä ärsytti, että Harry ei missään vaiheessa oikein kunnolla huutanut kenellekään. Hienoa angstausta, mutta raivossa olisi parantamisen varaa.
Ron/Hermione ja Harry/Ginny viittaukset olivat mahtavia.
Se vähän harmitti, että Matami Puddifootin(?) kahvilakohtausta ei ollut, se olisi ollut hauska :D
Spoilaus päättyy

Jälkifiilikset ovat yksinkertaisesti kauhean sekavat.

niiina: samoin.
Otsikko:
Kirjoitti: Droobles - 13.07.2007 22:27:12
Harry Severukselle:
"We've been going at it for hours! Can't I rest?!"

 ;D  ;D Jeez.
Otsikko:
Kirjoitti: Sue - 13.07.2007 22:43:39
SPOILER

Eli juu, justiinsa kotiin tulin. Paljon täällä on sanottu jo sellaista, mistä olen samaa meiltä, mutta pitipä tulla vielä itsekkin tilittämään.
Olihan se leffa mainio, ihana, mahtava. Ja oi oi mitä slash viittauksia, ihan selviä! Mutta kuitenkin pelottava tunne, että kohta alkaa taas hirveä anngstaus. Siriuksen kuolema on joka kerta vaan yhtä vaikea sulattaa.
Välillä tietenkin ketutti kun se meni niin nopeasti ja erlialial kuin kirjassa. Vaikka tietenkin kirja oli niin pitkä, ettei kaikki olisi millään mahtunut.
Välillä tuntui, ettei kaikissa kohtauksissa nuorista lähtenyt ihan niin paljon irti, kuin olisin odottanut. Tai siis, tiedän, kun olen nähnyt, että ne pystyvät parempaankin. Eli ilmeisesti ohjaaja halusi heistä hieman... Hillitympiä? No jaa, minusta Harry oli välillä ehkä liiankin hillitty, että se olisi tuntuntut samalta kuin kirjassa.
Niin, ja ihmettelin, että mistä se Lunan ja Harryn thestrali kohtaus oli repäisty? Ei ainakaan kirjasta. Kai niiden täytyi taas vähän soveltaa, kun ei kaikki mahtunut.
Puutetita tosiaan oli aika paljonkin, mutta ei se silti huono ollut, ei ollenkaan. Hyviäkin kohtia löytyi.

Eli lyhyemmin miinuksia ja plussia:

+ Sirius<3 Ah, se sen loppu kohtauksen lyönti.
+ Kaksoset, aina yhtä mahtavia.
+ Mukavasti huumoria.
+ Lunan, Bellatrixin ja erityisesti Pimennon rooli vedettiin mahatasti.
+ Yli päätänsä suurimmiltaosin ihana toteutus.

- Edettin aikas nopeasti.
- Aika useaan vaikutti siltä, ettei leffan tekijät ole tainneet lukea koko kirjaa.
- Kelmejä aivan liian vähän.
- Harryn ja Dumbledoreen lopun kohtaus.
- Ei husipausta, ei hirevästi Malfoyta.
- Se ennustus. Ei kai ne sen kaverit sitä saaneet tietää?

Niin, tuli muuten mieleen. Mitenkähän rouva Musta on voinut asua niin lähellä jästejä? Tai kentes jästit ovat rakennuttaneet talonsa jälkeenpäin.

Kyllä, minä nautin leffasta.

Väsyttää. Mutta haluis silti puida vielä tätä hommaa. Ja päättää ahminko lisää Potteria, vai vastustanko kiusauksen, ja vanhan suunnitelman mukaisesti aloitan TSH:t. [size=75]Dääm.[/size]


//

Lainaus
Sirius aivan selvästi flirttaili Harrylle (montako kertaa ne halas ja Sirius iski Harrylle silmää? *totally in love*) Muutenkin näiden kahden suhde oli kuvattu paljon lämpöisemmin ja tunteellisemmin kuin kirjassa, enkä edes koko aikaa ajatellut slasharin aivopuoliskollani.

Totta. Sitähän mä selitin serkulle leffan jälkeen. Tai oikeestaan siitä että ihan slevästi Sirius ja James oli rakastavaiset (Haa! Sirius jossain vaiheess oli just jotain "Kaipaan isääsi kovasti" ja se sen ilme) ja Harry on nyt rakastunu Siriukseen ja Sirius periaatteessa tuntee korvaavansa Harrylla Jamesin. Ihan selvästi.
[size=75]Serkku oli vähän et:
"O__O Okei, nyt toi sun sairas mielikuvitukses alkaa mennä jo yli."[/size]

Täälläkin jälkifiilikset aika sekavat. Oikei, todella sekavat.

//
Lainaus
jossa Sirius ficcikliseiden mukaisesti kutsuu Harrya Jamesiksi


Tosta tulikin mieleen, eikö Sirre siinä taistelukohtauksessa sanonutkin Harrya Jamesiksi? O__O Ja toi että se kaipaa Jamesia joka päivä, aws<3 Mähän sanoin, selvää rakkautta.
Otsikko:
Kirjoitti: Annie Black - 13.07.2007 22:59:38
Minäkin juuri tulin kotiin. Kaikki on jo suurin piirtein puitu, mutta luulen tuovani esiin yhden asian, mikä minua häiritsi leffassa, mutta kukaan muu ei ole sitä tainnut mainita, nimittäin.

SPOILAA
Alussa, kun Harry ja Dudley lähtivät juoksemaan sieltä leikkikentältä, miten Dudley pystyi pysymään Harryn perässä. :D Oikeasti, jos se olisi yhtä lihava, kuin mitä kirjoissa on kuvailtu, se olisi tullut 50 metrin päässä Harrystä, pyörtymispisteessä. Okei, aika pienimuotoinen häiritsevä juttu, mutta ihan totta, en tykännyt siitä yhtään. :D

No, sitten. Itse asiassa tämä oli varmaankin paras Potter-leffa tähän mennessä. Ainakin parempi kuin nelonen. Siinä mikään ei oikein vastannut mielikuviani, niin miten olisinkaan voinut pitää siitä. Tässä oli paljon enemmän kaikkia asioita, mitkä vastasivat mielikuviani, niin tottakai pidin tästä enemmän.

Elokuvan nopea tahti jäi minuakin vaivaamaan, mutta kirjassa kun on yli tuhat sivua, niin aika vauhdillahan tuo pitääkin tehdä, ettei leffasta tule mitään viisituntista kidutusta. [Kidutusta? Minä en ainakaan kituisi yhtään!] Voisinpa minäkin listata noita hyviä ja huonoja puolia.


+ Leffasta löytyi muutama pienen pieni Sirius/Remukseen viittaava asia, jos oikein katsoi kunnolla. [Tosiaan, leffa oli täynnä Sirius/Harry viittauksia, mutta ei hätää, Remus, ei se Sirre nyt ala-ikäisiin koskisi. ;>]
+ Kaksosia näytettiin paljon enemmän kuin aikaisemmissa elokuvissa.
+ Huumoria oli kivasti, eikä se ollut ollenkaan huonoa, semmoista kepeää lähinnä.
+ Pidin Bellatrixin ja Pimennon näyttelijöistä ja kuinka he roolinsa näyttelivät.
+ Ministeriön taistelukohtaukset olivat mahtavia.
+ Lavasteet, varsinkin ministeriössä olivat aika hulppeat.
+ Elokuva oli kokonaisuudessa hyvä ja siitä jäi ihan hyvä, joskin hieman ehkä sekava olo.
// Pitäähän tämäkin nyt lisätä, kun tuli mieleen:
+ Sirius oli ihan mahtava kun sano siinä lopuks Harrya Jamesiksi. :D

- Siriuksen kuolema oli mielestäni aika tyhmästi tehty. Hänenhän piti taistella Bellatrixiä vastaan, elokuvassa hänen kuolemansa oli aivan liian helppo.
- Kelmejä näytettiin aivan kuin pikakelauksella. Itselläni ainakin oli vähän vaikeuksia tämän kohdan kanssa, kun se oli aika sekava. Nuori Lily puuttui siitä kokonaan.
- Kun Sirius ilmestyi sinne takkaan, eikös se Pimento ruennut kopeloimaan sitä sitten jossain vaiheessa. Harmitti, kun sitä ei tullut, mutta toisaalta, mitenkä ihmiset olisi voineet liittää sitä mihinkään, ilman, että asioita olisi sitten selitetty ja tehty leffasta vielä sekavampi?
- Dudleyllä oli aivan liian hyvä kunto. :'D
- Tosiaan, salaperäisyyksien osastolla mentiin suoraan ennustuksien luo, ei ollut mitään hauskaa siellä, ei aivoja eikä muutakaan.
- Huispaus tosiaan puuttui kokonaan.


Spoilaus päättyy

Mukavaa oli, kun elokuva oli ohi, kaikki rupesivat taputtamaan. :>
Otsikko:
Kirjoitti: Corpse Bride - 13.07.2007 23:03:37
Lainaus
Sanottiinko kirjoissa muuten mukamas, että Bellan Siriukseen käyttämä loitsu oli avada kedavra? Oon missannut varmaan jotain tosi pahasti, kun olen koko ajan muistanut, että kirjassa mainittiin vain vihreä loitsu. :D

Nyt on pakko huomauttaa yhdestä pikku jutusta, vaikken ole koko leffaa vielä nähnyt enkä varmaan vielä pariin viikkoon näekään.

Kirjassa ei sanota edes, minkä värinen taika Siriukseen osuu. Sirius väistää punaisen, eli luultavasti tainnutustaian, mutta ei ole mitään tietoa siitä mikä taika hänet tappaa. Jos minun mielipidettäni kysytään, niin se on tainnutustaika, joka paiskaa hänet kuolemanportin läpi, ja itse taika ei siis tapa häntä vaan portin läpi meneminen. Leffassa on tietenkin käytettävä avadaa, koska katsojien ei voi olettaa nopeassa tempossa ymmärtävän niin monimutkaista juttua kuin kuolemanportti, joka kirjaa lukiessa, kun voi pysähtyä miettimään, on ymmärrettävä asia.

Olettekos muuten  huomanneet, että vuotislaiset dissaavat tätä leffaa aivan hirveästi?
Otsikko:
Kirjoitti: Leeloo - 13.07.2007 23:07:24
Lainaus käyttäjältä: "Corpse Bride"
Olettekos muuten  huomanneet, että vuotislaiset dissaavat tätä leffaa aivan hirveästi?


En ole huomannut, miten ne sitten on dissannu tätä? Ei jokainen leffa voi olla täydellinen ja ainakin minusta tämä oli hyvin tehty. Paras Potter-leffa ikinä! Tietysti joitakin kohtauksia puuttuu, muutenhan leffa pitäisi olla kahdessa osassa. :D
Otsikko:
Kirjoitti: Unicolor - 13.07.2007 23:12:21
Menin ja katsoin. Voi hyvä luoja, että se oli hirveä elokuva. Taidan kuulua vähemmistöön tämän mielipiteen kanssa, mutta siis se koko elokuva oli alusta loppuun niin ulostetta, että vieläkin itkettää. Ainoa plussapiste siitä, että Volde näytti oikein tyylikkäältä puku päällä.

En pitänyt kuvauksesta, en siitä miten tarina kerrottiin, näyttelijät ovat hirveitä, musiikki poskellaa, ei mitään fiilistä ja hirveä kasa ärsyttäviä ja/tai typeriä pikkumuutoksia kirjaan verrattuna. Tässä elokuvassa ei ollut varmaan yhtään ainoaa kohtausta, josta olisin pitänyt. Heti ensimmäisen puolen minuutin jälkeen teki lähes mieli juosta ulos sieltä teatterista. Leffa ei herättänyt mitään muuta tunteita kuin ärsytystä, vitutusta ja ehkä jopa pientä häpeää.

Olin katsomassa kahden kaverini kanssa, ja molemmat taisivat pitää elokuvasta ihan yhtä paljon kuin mäkin. Ei sen puoleen, ollaan kaikki kolme myös sitä mieltä, että kaikki tähän asti tehdyt Potter-leffat on ala-arvoisia :D

Tämä oli huono kokemus, eikä edes viihdyttävällä tavalla. Menipähän nekin rahat hukkaan, mutta periaate on periaate, ja kyllähän ne leffat on katsottava vaikka sitten verta itkien ja oksennus kurkussa :D
Otsikko:
Kirjoitti: Corpse Bride - 13.07.2007 23:32:46
Leeloo, käy katsomassa tämä (http://http://www.vuotis.net/index.php?topic=21951.180) Vuotiksen topicci. Sivulla yksitoista keskustelu ja dissaus jatkuu.
Otsikko:
Kirjoitti: Leeloo - 13.07.2007 23:56:03
Lainaus käyttäjältä: "Corpse Bride"
Leeloo, käy katsomassa tämä (http://http://www.vuotis.net/index.php?topic=21951.180) Vuotiksen topicci. Sivulla yksitoista keskustelu ja dissaus jatkuu.

Noo, ei kaikkia voi näköjään miellyttää. Ainahan näistä leffoista on tullut kritiikkiä. ^^

Muuten, minua ärsytti kun Lestrange lausuttiin väärin. Sehän pitäisi lausua ranskalaisittain [lestraans], mutta kaikki sanoivat sen englantilaisittain [lestreints]. Eräs seikka joka vain ärsytti.

Harryn ja Chon ero, tosi outo juttu. Harry oli kyllä aika tyly, koska Cho oli pakotettu kertomaan Kaartista. Kirjassa Cho oli ärsyttävämpi ja itki koko ajan Cedricin perään.
Otsikko:
Kirjoitti: Makisuke - 14.07.2007 00:08:03
Okei, nyt kun leffa on teattereissa ei tarvita spoilerivaroituksia enää! :D

Se oli minusta hurjan koskettava se kohta, kun Sirius kutsuu Harrya Jamesiksi. Ja vielä kun hän ei itse huomannut sitä, vaan jatkoi taistelua ja Harry katsoi vähän pitkään. Se oli hyvä veto Goldenbergiltä, tekee yhdellä repliikillä selväksi, kuinka tärkeä James oli Siriukselle ja kuinka hänen kuolemansa sai Siriuksen hieman raiteiltaan. Just tänään mietin, kuinka hyvin Jo osaa kuvata ihmissuhteita kirjoissaan.

Lainaus
Kirjassa ei sanota edes, minkä värinen taika Siriukseen osuu. Sirius väistää punaisen, eli luultavasti tainnutustaian, mutta ei ole mitään tietoa siitä mikä taika hänet tappaa.

Tämä on totta. Itsekin uskon, että taika ei Siriusta tappanut, vaan se verho. Kaikki vain olettavat, että Bellatrixin taika tappoi Siriuksen, vaikka siitä ei ole mitään todisteita. Ei kyllä ole verhostakaan, enkä väitä että ainoa punainen taika olisi tainnutustaika, mutta on se verho niin epäilyttävä vehje, etten yhtään ihmettele jos se on Siriuksen kuolinsyy.

Lainaus
Harry Severukselle:
"We've been going at it for hours! Can't I rest?!"


Hahaa! Huomasin tämän! Ja niin huomasi "pari" muutakin. Ainakin päätellen siitä hurrauksen määrästä. Ja kyseessä oli vielä vuotisnäytös, joten se oli pientä verrattuna Finin GoF-näytökseen, mutta silti... Ne kohtaukset Arthurin hyökkäyksen jälkeen olivat kaikki aika kivan kaksimielisiä. :D

Ja! Unohdin mainita ensimmäisessä leffa-arvostelussani, että pidin todella paljon Azkabanin lavasteista! Minulla ei ole ollut oikein tarkkaa kuvaa siitä aikaisemmin, mutta se kolmionmuotoinen musta tökerö kolossaalinen rakennus oli aika hieno.
Otsikko:
Kirjoitti: Neira - 14.07.2007 00:35:56
Hyvä on, arvostellaampas leffaa nyt ihan urakalla.

Häiritseviä pikkukohtia oli ihan liikaa. Miksi Dumbledoren Kaarti, kun sen pitäisi olla Albuksen Kaarti? [size=84]//Niinjuu muuten tietysti, onhan AK enkuksi Dumbledore's Army. Nyt sen muistinkin.[/size] Miksi Cho "kieli" AK:sta Pimennolle? Jälkimmäisen ehkä ymmärtää, koska koko Marietta-juttuun olisi mennyt liikaa aikaa. Toisaalta olisihan Mariettaa ihan ohimennen voitu kuvailla. Tai jotain.
Muutenkin koko leffasta jäi vähän vaisu fiilis. En ole ennen Potter-leffoista näin valittanut, koska olen nähnyt "valittamisen aiheen" vain positiivisena asiana, mutta koko leffa sujui liian nopeasti. Tiedän, eihän sitä leffaa millään voi tehdä niin pitkäksi, että kaikki kohtaukset mahtuisivat kunnolla leffaan.

Mutta, siirrytäämpäs nyt ihkihkihkutuksen pariin ja lakataan jäkättämästä negatiivisista puolista.

Luna. Ihana. Rakastuin. Mielipiteeni Evannasta Lunana muuttui täysin, paras Harry Potter -elokuva- ja kirjahahmo, päihittää jopa valkokankaan Snapen! Evannan ääni, sen tyyli näytellä, koko hahmo, AWW.

Tonksia kyllä näyettiin harmillisen vähän, olisin halunnut nähdä häntä kunnolla. :(

Mutta, pitemmittä puheitta plussiin ja miinuksiin:

+ LUNA. Vielä kerran ihana, ihana, ihana, ihana.
+ Niiden kengät. Etenkin Lunan kengät, jaii.
+ Musiikit.
+ Kuvaustyylit. Hienoja maisemia vangittu kuvaan, Lontoo-kohdat hienoja.
+ Percy oli ihana. ^^ En ole edes ennen oikeen välittänyt siitä.
+ Sirius.
+ VOLDEMORT SMOKISSA! :'DD Ei ehkä ollut tarkoitus tehdä siitä hauskaa vaan pelottavaa, mutta rupes naurattamaan siinä kohdassa PALJON.
+ Koko elokuva oli täynnä ihania kissoja <3

+/- Voldemortin koomisuus. Tarkoitettu pelottavaksi hahmoksi, mutta ei vain toimi. Tässä leffassa Voldemort oli vaan hauska. Muutenkin se näyttää ihan Toni Wirtaselta.

- Daniel olisi ehkä voinut vähän, emm, eläytyä näyttelemiseen enemmän. Esimerkiksi, siinä kohdassa kun Severus lähtee Pimennon huoneesta, Harry olisi voinut olla vähän dramaattisempi siinä kohdassa, jos joku kässää mitä ajan takaa?

Muut miinuspuolet mainitsinkin jo ylempänä.
Otsikko:
Kirjoitti: Lumen - 14.07.2007 00:56:21
Feeniksin kilta oli Loisto! :D  Ensimmäinen HP elokuva joka ei ole todella huono tai huono.
Näin eilen ykkössalissa. Paljon ihmisiä hienoissa kaavuissa ja koulupuvuissa, ihana tunnelma. Kiitos seurasta Gotitontulle ja toivottavasti pidit leffasta, Pallojaketju. :)

Ehdottomasti paras HP leffa tähänastista. Tätä itsestäänselvyyttä ei edes pitäisi joutua sanomaan, edellisethän ovat olleet kuin valjuja haamuja tähän kauniin synkkään ja voimakkaaseen elokuvaan verrattuna. Vihdoinkin oltiin tajuttu, miten saada kirja toimimaan itsenäisenä elokuvana. Epäilin aluksi rankasti ohjaajavalintaa, mutta nimenomaan ohjaus on Feeniksin killan vahva lenkki ja syy miksi se onnistuu niin hyvin. Musiikki oli aivan upeaa. Se nostatti kohtauksia ohjauksenkin edestä. Kuvauksesta pidin paljon myös, vaikka taiteellisesti kunnianhimoisempaa otetta olisi vielä enemmänkin saanut olla. Todella kaunista kuvausta kuitenkin.

Uskomatonta että tätä leffaa niin paljon kritisoidaan ja valitetaan.(-en nyt puhu Finistä vain, vaan imdb:stäkin esim.) Mutta se vain todistaa elokuvan olevan hyvä, sillä loistavasta elokuvasta eivät voi kaikki pitää. Todella loistavat elokuvat harvoin miellyttävät enemmistöä. Minä en ole pitänyt aiemmista HP leffoista, Azkabanin vankia ja Liekehtivää pikaria olen sietänyt. Toivottavasti tästä leffasta lähtien taso lähtee ylöspäin.

Leffaa katsoessa minua häiritsi, kun ajattelin että nyt useita faneja häiritsee kun tämä ja tämä kohta on muutettu, huolimatta siitä että muutokset olivat kaikki hyviä ja melkeinpä välttämättömiä. Minusta pitäisi muistaa, että elokuva on erillinen teos kirjasta, riittää että se noudattaa kirjaa mutta sanantarkkaan noudattaminen ei vaan ole mahdollista. Pikkuasioista voi aina valittaa, mutta se on hirveän turhaa loppujen lopuksi. Hassuinta on varsinkin pitää huonona sitä, ettei tällä kertaa ollut huispausta. Eihän se olisi ikinä sopinut mukaan, ei yhtään millään.

SPOILER:

Luna oli aivan ihana. Haluaisin että minulla olisi kappale tässä koneella, joka sisältäisi vain Lunan puhetta, ihana ja rauhoittava ääni hänellä. Lunamainen. Haaveileva, mysteerinen ja herkkä. Lunan ulkonäkökin sopi hahmolle hyvin myöskin.

Harry/Sirius!!!! Ei ole todellista, miten ihmeessä?  Käytännössä heistä tehtiin canon paritus. Sirius katsoi useaan otteeseen Harrya himoitsevasti. Juu, ehkä minussa on vikaa mutta en usko että moni muukaan pystyi ajattelemaan niitä katseita ”isällisinä” vaikkei edes slashari olisikaan. Niin monta pitkää halausta… Sirius istumassa Harryn vieressä alastomana takkinsa alla. Jos tämä ei ole parittajan unelmaa lihaksi tulleena niin ei mikään. :D ...Unohtamatta muitakaan ilmiselviä parituksia: Minerva/Punurmiota ja Severus/Harrya.

*Parhaimmat jutut:

- Elokuvan alku. Rakastan. Ilmakuva, Harry kävelemässä puistoon. Näytti taiteellisesti kunnianhimoiselta. Jostain syystä pidin myös hirveästi siitä että juoksukohtauksessa kamera tärisi. Yleensä Pottereissa tehdään liian kiiltokuvamaisesti, mutta tässä tuli kivaa säröä siihen.

-Ohjauksen onnistuneisuus. Ei-niin-hyvistäkin näyttelijöistä oli otettu paras irti mielestäni. Kohtauksissa oli tarpeeksi intensiivisyyttä ja draamaa.

-Lento Lontoon yllä. Meinasin ruveta itkemään tämän kohtauksen aikana kun se oli jotenkin niin hieno. Welhot lensivät. Ei voi selittää. Samanlaista fiilistelyä aiheutui minulle Taikaministeriöön saapumisen aikana, siinä tuli niin hyvin esille että taikamaailma on suuri yhteisö, ”rinnakkaistodellisuus.”

-Harry/Ginny viittaukset. Tarpeeksi ilmiselvää, kuitenkaan ei into-your-face. Välttämätöntä, hyvin tehtyä pohjustusta tulevalle.

-Rouva Figg. <3 Ei tarvitse edes perustella. Paras.

-Alan Rickmanin Severus. Juuri kun luulin päässeeni yli, se on taas niin auktoriteettisen ihana.

-Kingsley on niin parasta! :D

-Voldemort puvussa. Se sanoo jo kaiken.

-Tylypahka Taikaministeriön valvonnassa oli jotain niin parasta. Hirveää propagandaa. Corneliuskin oli diktaattorin, tai Citizen Kane klooni. Ja se ”loitsukirja oli paras.”

-Hauskat jutut, hyvin ajoitetut vitsit ja pienet yksityiskohdat. Nigelin voi kai lukea pieniin kivoihin juttuihin ainakin koon puolesta? x)

-Toiminta/taistelukohtausten hyvyys. Hienoa katseltavaa. Mutta olisivat voineet ehkä olla pitempiäkin.

-Kun Sirius kutsui taistelun keskellä Harrya Jamesiksi

-Pelottava "paha" Harry

-Hieno Mustan sukupuu


*Kökköydet:

-Emma Watsonin näytteleminen on 90% ajasta karmeaa, parhaimmillaan siedettävää

-Profetiaa olisi voinut selittää vähän enemmän. Tai sitten ei, en edes muista selvästi kuinka paljon siitä kerrottiin, ja olisiko pitänyt kertoa enemmän.

-Percy ei muuten vaan tullut kotiin jouluksi vai? Olisivat kertoneet että Percy oli vihoissa vanhempiensa kanssa.

-Valitan pikkuasiasta: loppukohtauksessa Harryn ja kumppaneiden seuraan on eksynyt jästejä. Mitä hittoa? Tyyppien yli-jästimäiset vaatteet veivät huomiota ja mössivät näin ollen lopun totaalisesti. Joku jakkumuotipuku teinikin pyöri Harryn takana, ei näin, ei näin.

end of SPOILER
Otsikko:
Kirjoitti: Tällipajun kosto - 14.07.2007 01:24:23
Noniin nyt on leffa nähty. Alussa ärsytti vähän jokainen pikku yksityiskohta mikä ei mennyt kirjan juonen mukaisesti. Mutta ymmärtäähän tuon, koska ei kaikkea voi mukaan ottaa. Jos leffaan olisi tungettu kaikki mitä kirjassakin oli niin, istuisimme siellä vielä aamullakin (minä en tosin pistäisi ollenkaan pahakseni). Kohtaukset vaihtuivat nopeaan tahtiin, eikä niihin ehtinyt oikein syventyä. Loppuakohden en enää edes vaivautunut muistelemaan kuinka se "kuuluisi" mennä.

Mutta siis joihinkin vähän isompiin virheellisiin yksityiskohtiin oli pakko tarttua. Juuri nämä jo aika useasti täällä mainitut, kuten; miksi oli Dumbledoren kaarti (kuulostaakin tyhmältä)? Miksi Sirius muka kuoli avada kedavraan, mihin se verho jäi? Muuten kyllä ihan hyvin tehty kohtaus. Miksi salaisuuksien osastolla tullessa päädyttiin suoraan sinne ennustuksien luokse? Miksi huispaus rajoittui vain Kalmanhanaukiolle saapumiseen? Tosin se kohtaus oli mielestäni hieno. Miksi Snapen menneisyys kohtaus näytettin niin vähän? Tätä olin odottanut eniten ja se oli suurin pettymys kun nuorta Severusta ja kelmejä ei näkynyt paljon paskaakaan. Miksi Fred ja George eivät huutaneet mitään ennen lähtöään? Odotin kovin sitä sanailua Pimennon ja kaksosten välillä. Muuten se oli hyvä kohtaus.

Näyttelijöistä; Luna Lovekiva oli ihan paras! Just sellainen kun kuvittelinkin (silmät voisi olla isommat). Näytteli hyvin. Samoin Kingsley Kahlesalpa oli loistava. Se vaikutti hyvältä tyypiltä ja sille repeiltiin. Bellatrix oli aikas mielenkiintoinen. En ehkä ihan noin hulluksi ollut häntä mieltänyt ja se järkytti. Näyttelijä oli tosi hyvä, mutta inhoan sitä hahmoa se vaikutti täydeltä sekopäältä, hyh. Dolores näytteli hyvin, mutta ei vastannut tippaakaan minun mielikuvaani rupikonnamaisesta käävästä. Käyttäytykin (ajoittain) ihan erilailla. Mutta Pimento oli selvä pettymys. Arabella oli myös hyvä, mutta ehkä vähän hissukampi kuin mitä odotin. Nuoret tosiaan paranevat varttuessaan (ylläri sinänsä, heh). Jotenkin myös minä jäin odottelemaan Harryn raivokohtauksia, mutta se jäi vain pienekis suukopuksi.

Alan oli taas aivan ihana, tosin hänen kohtauksiaan oli liian vähän! Tosin jos olisi ollut enemmän niin olisin vain kuolannut sitä..   Uu, se kohta jossa Sev vei Harryn sinne liemiluolaansa kädestäpitäen oli aika muksa <3. Samoin ne Harry/Sirius viittaukset ja halaukset. Nyt vasta huomasin senkin kuinka sexy Jason tosiaan on Luciuksena. Niin ja kyllähän pikkuinen Dippipsi jaksaa juosta kun on tullut läskin tilalle vähän lihasta kattokaas, onhan hän tätä nykyä nyrkkeilijä! Ei sen toki ihan Harryn vauhdissa olisi kuulunut pysyä.. Albuksen kaartin harjoitukset oli mielestäni hyvin tehtyjä ja melko viihdyttäviä. Ruaah ei edesollut mitenkään pelottava (en tiedä olisiko kuulunut). Se oli itseasiassa positiivinen yllätys. Onneksi näytettiin Hagridin pihvi (jonka se syötti Toralle), olisin jätkyttynyt jos ei olisi ollut. Se pihvi silmässä vaan jäi jotenkin kirjasta mieleen.

Mutta mukiinmenevä elokuvahan se oli. Paras tähän mennessä. Antaisin varmaan kolme tai neljä tähteä (1-5 asteikolla). Kunhan etenisivät enemmän kirjan juonen mukaan niin olisi ollut parempi, mutta hyvä näin, kai.
Otsikko:
Kirjoitti: Lontoo - 14.07.2007 02:16:32
Hiihii, itsekin olin katsomassa tänään eikun eilen ja lähdin teatterista ok-fiiliksissä, mutta kotimatkalla jo muuttuivat fiilikset huonoiksi...

Kysymys: Enkai vain ole ainoa, joka on huomannut Emma Watsonin autonomisesti pomppivat kulmakarvat? Ne olivat ehkä ärsyttävin asia koko elokuvassa, kuin myös kaikissa aiemmissa.

Minäkin teen oman plusmiinuslistani. Plussat ensin, sillä niitä on huomattavasti vähemmän:

+ Evanna Lynch vakuutti Lunana täysin. Toinen hyvä roolisuoritus nuorten sukupolveen näissä elokuvissa. Tähän mennessä Rupert Grintin Ron on ollut ainoa.
+ Imelda Staunton Umbridgena oli upea. Minä niin arvostan sitä naista näyttelijänä.
+ Kuin myös Helena Bonham Carteria Bellatrixina. Upean, upean, upean upea roolisuoritus.
+ Päivän profeetan ja sen otsikoiden ja kuvien käyttö! Hieno idea.

Mutta eivätpä edelliset elokuvaa pelastaneet. Siis miinuksiin :D
- Dudders. Ei osannut herra näytellä ollenkaan ja ärsytti järkyttävästi.
- Ne hiton kulmakarvat. Ja muutenkin huonosti näytelty Hermione.
- Yleisesti ottaen mr. Radcliffen ilmeettömyys ja kykenemättömyys ilmaista niitä mielettömän hienosti kuvailtuja tunnekuohuja, joita Harry kirjan aikana kokee. Puke.
- Juonessa olevat ärsyttävät muutokset: Miksi Cho paljasti Veritaserumin alaisena DA:n? Miksi Marietta Edgecombe oli niin mahdoton ottaa mukaan? Pääsikö Umbridge koskaan säädökseen numero 98? Grawpy oli kuin lammas?!? jne. jne.
- Gredin ja Feorgen lähtö. Olisi pitänyt käydä se chat Umbridgen kanssa! Ja Peeves, oi missä on Peeves...? Olisin niin halunnut nähdä sen tottelemassa Fredin jäähyväissanoja.
- Advance Guard lentelee keskellä Lontoota noin 2 m Thamesin pinnasta? Eikös Moody oikein varta vasten halunnut lentää mahd. korkealla, ETTEIVÄT JÄSTIT NÄE? Pilviinkin meinasi piiloutua, ei suinkaan syöksyä katulamppujen sekaan.
- Jälleen kerran, niinkuin viime elokuvassakin: Who the HECK is NIGEL???
- Arabella Figg. Herttainen naapurin kissarouva jolla on käheä tupakkaääni? Why?
- Hagrid sanoi itse olleensa etsimässä jättiläisiä ja sitten Hermy on ihan että: WHAT? Trio arvasi sen! Kyllä kaikilla sen verran aivoja riittää!
- Ankeuttajat. Tajutkaa jo, että ne iskevät leukansa ihmisen leukaan, jos haluavat sieluja poistaa. Eivät lentele ympärillä ja kähise.
- Department of Mysteries. Miten ihmeessä ne kuolonsyöjät niille puolenmetrin levyisille käytäville edes mahtuivat? Ja eivät Harry+muut nyt  sentään ihan koko profecypaikkaa tuhonneet? Ja jälleen kerran kaikki hienot yksityiskohdat, kuten aivot ja pyöreä ovihuone oltiin jätetty pois.
- Death Chamber. Ei ollut mitään katsomoa, saati sitten veiliä (verho?) Archwaysta roikkumassa vaan jotain idioottimaisia valkoisia sumuja. Rakastin niin kirjan ajatusta itsestään lepattavasta veilistä, jonka takaa tuntuu olevan joku, mutta ei ole.
- Siriuksen kuolema. Voi ei! Minä en edes liikuttunut ja joka kerta kirjaa lukiessani nyyhkytän täysin hallitsemattomasti. Ja, kuten jo sanottiin, kukaan ei sanonut, että Bellatrixin loitsu oli Avada ja että Siriushan taisteli Bellaa vastaan eikä ollut taas pitämässä yhtä lukuisista herkistä hetkistään Harryn kanssa.
- Tonks. Sanoi itse kirjassa, ettei violetti pue häntä, mutta silti pitää violettia päässään koko ajan? No thanks.
- Ja viimeisenä hirvein virhe: Dumbledore. NYT minua itkettää se, kuinka Voldemortin ja AD:n välinen taistelu oli pilattu. Missä oli Dumbledore kirjasta?
'We both know that there are other ways of destroying a man, Tom', Dumbledore said calmly, continuing to walk towards Voldemort as though he had not a fear in the world, as though nothing had happened to interrupt his stroll up the hall. ---
'You are quite wrong', said Dumbledore, still closing upon Voldemort and speaking as lightly as though they were discussing the matter over drinks.
- OotP, p. 718
Tämä on se Dumbledore, jonka minä tahdon nähdä, en hätäisää, heikon-oloista vanhusta, jonka naamalla loistaa pelko siinä missä muidenkin. Ja menipä vaikuttavuus pois Dumbledoren ilmiömäisen helposta ilmiintymisestäkin, kun selvästi kaikki Feeniksin kiltalaiset, kuolonsyöjät ja melkein Gred ja Feorgekin osaavat tehdä sen yhtä hiljaa, nopeasti ja tyylillä. Ja öh, Dumble saapui taikaministeriöön hormipulverilla? MITÄ? I wanna throw up.

*

Eikä tässä vielä kaikki, en vain jaksa väsyneenä keskellä yötä ajatella enää koko hemmetin elokuvaa. Plääh.
Otsikko:
Kirjoitti: aya - 14.07.2007 11:36:39
Minä en jaksa selostaa hirveästi, koska kaikki muut ovat niin jo näköjään tehneet, mutta sanon pari asiaa.

Leffa eteni nopeasti. Siis kaikki kohdat oli hetkessä ohi. Alku, Kalmanhanaukio, koulu, ministeriö. Byääh. Olin raivoissani välillä. Olisi siitä voinut tehdä kolme tuntisenkin, ei se olisi ollut edes kovin pitkä sen pituisena, ja siihen olisi mahtunut enemmän. Minua hirveästi harmitti se, kuinka nopeasti se loppukin oikeastaan eteni. Salaperäisyyksien osaston tapahtumia olisi voinut olla enemmän, ja toivoin, että Bellatrix-Harry-Voldemort-kohta olisi ollut pidempi, sellainen niin kuin kirjassa.

Luna oli huono. En pitänyt siitä ollenkaan. Jotkut saattaisivat sanoa, että se tyttö näytteli Lunaa vakuuttavasti tjn, mutta minusta se oli vain surkeaa näyttelijäntaitoa. Tosin siinä kohtassa, jossa Harry ja Luna olivat siellä thestraleita katsomassa, ajattelin, että Evanna oli hyvä.

Ja Siriuksen kuolema. Ei koskettanut aluksi pätkääkään, se oli myös aika nopeasti vaan ohi (ja tarviiko edes kertoa epäkohdista). Vasta sitten, kun Voldemort yritti jotenkin ottaa valtaa Harrysta ja näkyi kaikkia katkelmia, tulin surulliseksi. Ja aina elokuvan aikana, jos näytettiin Siriusta, melkein itkin, kun mietin, miten se loppuu... (Sirius/Harry ja Sirius/Remus ja Sirius/James <3)

Ah. Pakko sanoa myös, että vaikka en Pimennonkaan nayttelijää pitänyt sopivana, minua huvitti suuresti sen "nauru". Ja juuri oikeissa kohdissa se tulikin esiin. Oi oi.  :) Elokuvan Dumbledore oli jälleen keran pettymys. Fred ja George taas olivat niin uskomattomia. Älyttömän suloisia siinä, kun lohduttivat sitä poikaa. Aww.

Nigel on niiden elokuvien tekijöiden keksimä hahmo. Luin eilen jostain lehdestä (oliko se Como?).

Olisin voinut sanoa vähän lisää, mutta antaa olla. En jaksa kirjoittaa, kun eilenkin puhuin jo leffasta kaverini kanssa. Ja huomasin, että minun pitäisi sanoa vaikka mitä Tonksista ja Kingsleysta ja Ruaahista (joka oli muuten suloisempi kuin odotin) ja vaikka kenestä. Äh. En jaksa. Mutta pidin elokuvasta, en tiedä vielä, kuinka paljon... Se saattaa olla paras Potter-leffoista, mutta pitää vielä miettiä.
Otsikko:
Kirjoitti: destine - 14.07.2007 11:40:52
Jep, minunkin täytyy nyt elokuva-arvostelua tänne heittää. Täytyy kyllä varmasti tulla vielä lisäilemään ja kommentoimaan enemmän, kun ei kaikkea voi heti yhdeltä kertaa muistaa.

Seuraava sisältää sitten oikein paljon yksityiskohtaisia selostuksia juonesta, että ne jotka eivät ole elokuvaa nähneet; beware. Vaikka Makisuke sanoikin, että nyt kun leffa on elokuvateattereista ulos tullut, ei tarvitse spoilausvaroituksia laittaa, eivät kaikki päässeet ensi-iltaan ja haluan silti varmuuden vuoksi varoittaa.

Itse en pitänyt juurikaan elokuvan alusta, siitä jäi minulle ensimmäisen katsomisen jälkeen hyvin epärealistinen olo. Dudleyn jengi vaikutti oudolta ja rouva Figg ei antanut lainkaan itsestään hyvää kuvaa. Ankeuttajien todellinen olemus oli unohdettu ja Dursleyn perhe oli muutenkin jotenkin epäsopivasti ängetty vain elokuvaan. Feeniksin killan saapumista ei selitetty lainkaan, Remus ei tullut Likusteritiellä ja he lensivät keskellä Lontoon keskustaa! Didn't like it.

Kalmanhanaukiolla kaikki alkoi pikku hiljaa sujua paremmin. Siriuksen tullessa mukaan kuvaa, hymy nousi huulille ja hänen silmänvinkkaukset naurattivat. Taikaministeriön lavasteet oli todella kauniisti suunniteltu ja pidin kovasti velhoyhteiskunnasta. Lucius Malfoyn hetkellinen näkeminen oli loistavaa. Harryn epätoivo ja masentuneisuus paistoivat myös hienosti kaikessa esille. Brilliant.

Paluu Tylypahkaan oli sanoinkuvaamatonta. Siriuksen saattaminen Harry juna-asemalle Anturajalkana ja miehenä, ihanaa. Oli myös järkevää laittaa Harry näkemään Voldemort siellä sun täällä. Thestralit olivat hienosti tehty, ne olivat todella kauniit ja erikoisefektit huomioon ottaen hyvin tehty.

Lunan näyttelijä oli todella onnistunut, pidin hänestä todella paljon. Utuinen katse, rauhallinen ja teeskentelemättömän kimeähkö ääni. "You're just as sane as I am." Helpottavaa, eikö? Myös Pimennon näyttelijä oli loppujen lopuksi onnistunut valinta, vaikka hän ei muistuttanutkaan minun käsitystäni kirjan Pimennosta. Hän ei näyttänyt sammakolta, mutta näyttelijänä teki loistavaa roolityötä.

Täytyy kyllä myöntää, että Dumbledoresta en vieläkään pidä. Jotenkin Richard Harris on vain se ainoa ja oikea Dumbledore, eikä Michael Gambon. Azkabanin vangista lähtien Dumbledore on ollut liian aggressiivinen ja heikko, mielestäni.

Albuksen kaartin (ei Dumbledoren kaarti, niin kuin suomennettiin) perustaminen oli toteutettu mielestäni hyvin, Harryn kärsivä puhe teki kyllä minuun vaikutuksen. Tosin, tarvehuoneen löytyminen otti päähän. Harjoittelua ja Harryn opettamista oli todella ihanaa seurata ja se oli ehkä elokuvan iloisinta aikaa. Joskin, hieman ärsyttävintä oli se, miten loitsut oli elokuvassa esitetty ja miten hyvin oppilaat lopulta pärjäsivät kaartissa. Mutta elokuva on aina elokuva, tiedän.

Mistelikohtaus ja Harryn ensisuudelma. Siinä ei ollut muuta hienoa kuin Harryn, Ronin ja Hermionen jälkikeskustelu aiheesta. Liikaa hälyä nostatti koko kohtaus, joka oli lopulta vain hyvin kliseinen ja tehty vain markkinoinnin takia. Kirjassa ei edes kuvailtu koko kohtausta, Harry vain mainitsi asiasta ja siitä keskusteltiin. C'mon!

Hagridin paluu Tylypahkaa tapahtui hieman eri tavalla kuin kirjassa, mutta sopi elokuvaan paremmin. Ruaahin esittely toimi myös hyvin ja lyhyesti, joskin erikoistehosteet eivät mielestäni onnistuneet Hagridin velipuolen kohdalla.

Elokuvassa puitiin hyvin ihmissuhteita ja varsinkin oppilaiden välisiä suhteita. Koulussa kävi hyvin selväksi se, että osa uskoi Harrya Voldemortin paluusta, kun taas osa ei – jotkut sen sijaan eivät tienneet mihin uskoa. Taikaministeriö sekaantui loistavasti Tylypahkan asioihin, tuoden hienosti politiikkaa nuorien ilmoille. Nuoret joutuivat kohtaamaan sen tosi asian, että hallitus ei välttämättä ollut se, jonka puoleen kääntyä hädässä, vaan joskus täytyy itse taistella omien uskojensa puolesta.

Elokuvasta oli poistettu harmillisen paljon asioita, mutta Feeniksin kilta oli ensimmäisiä elokuvia, jotka pysyivät suhteellisen uskollisina kirjan alkuperäiselle juonelle. Mitään uusia kommervenkkeja ei lisätty elokuvaan, vaan kirjasta otettiin kaikki mikä pystyttiin siihen ottamaan, jotta saatiin juoni pidettyä mahdollisimman selkeänä ja yhtenäisenä. Huispaus valitettavasti jätettiin kokonaan pois.

Harryn ja Voldemortin välistä yhteyttä onneksi tajuttiin korostaa elokuvan alusta alkaen. Arthur Weasleyn hyökkäys oli tehty hyvin ja ensin Harryn huutaminen Dumbledorelle ("Look at me!") hämmästytti kovasti, kunnes vasta tajusi sen olleen Harryn pimeä puoli, joka nousi pintaan.

Erityisesti, mistä pidin Feeniksin killasta, oli muistelukohtaukset aikaisemmista elokuvista. Nämä tulivat okklumeustunneilla esille, jotka alkoivat perin kummallisesti. Oli hyvin outoa, miten Dumbledore tuosta noin vain käski Kalkarosta aloittaa tunnit Harryn kanssa, ilman tappeluita Siriuksen kanssa. Mutta piti säästää aikaa, tietenkin. Kalkaroksen pahin muisto oli kohtaus, jota todella odotin ja hieman kyllä petyin, mutta kyllä se loppujen lopuksi ihan hyvin tuli esille.

Huumoria oli saatu myös hyvin elokuvaan. Tämä toteutui lähinnä Voron ja Pimennon kautta, jotka yrittivät kovasti pitää järjestystä Tylypahkassa. Myös vanhemmat näyttelijät onnistuivat tuomaan oman osansa huumoria elokuvaan. Pimennon Kalkaroksen opettajakuulustelu, "Hait myös pimeyden voimilta suojautumisen virkaa, mutta epäonnistuen siinä?" "Ilmeisesti."

Albuksen kaartin tullessa selville ja oppilaiden joutuessa kärsimään seurauksia, oli kamalaa seurata miten pienemmätkin oppilaat joutuivat ruumiillisiin kurituksiin ja Pimento näytti vain nauttivan siitä. Dumbledoren lähtö koulusta oli Kingsleyn sanoin tyylikäs.

Fredin ja Georgen kosto oli todella suloinen, jota koko koulu lopulta hurrasi salin kanssa. Väkijoukon hurratessa, Harry sai enneunensa Siriuksen kiduttamisesta juuri hienosti. David Yates oli ohjaajana loistava valinta, sillä hän onnistui kuvakulmissa ja tunnelmien luomisessa loistavasti. Harryn kaatuessa väkijoukkoon ja Hermionen huomatessa tämän, tunnelma oli… loistava. Ainut harmillinen asia ohjaajassa oli se, että hän tuppasi käyttämään samoja tekniikoita koko ajan, mutta kyllä ne mielestäni silti hyvin toimivat.

Elokuva alkoi mennä intensiiviseksi, kun kolmikko saatiin Pimennon huoneessa kiinni inkvisiittorien toimesta. Oli pelottavaa, miten pitkälle Pimento oli valmis menemään saadakseen selvälle Dumbledoren suunnitelman; kidutuskirous. Metsässä kentaurit, Ruaah ja Pimento suorittivat loistavan kohtauksen. Harryn toteamus Pimennon pyyntöön, että hänen pitäisi sanoa, ettei tämä tarkoittanut mitään pahaa, oli loistava: "I must not tell lies."

Salaperäisyyksien osaston kohtaus oli mielestäni elokuvan ehdottomasti paras kohtaus. Lavasteet olivat kauniit ja todella hienosti tehty, puhumattakaan kuolonsyöjien saapumisesta. Taistelu oli mahtavasti tehty ja suunniteltu, että sitä ei uskaltanut kunnolla edes hengittää. Kun kuolonsyöjät olivat napanneet Harryn ystävät ja Lucius otti Harrylta ennustuksen, kiltalaisten saapuminen teki suuren vaikutuksen. Siriuksen kommentti oli kaikkein paras "pysy kaukana kummipojastani" ja sitten lyönti päin Luciuksen kasvoja. Go, Sirius!

Kiltalaisten ja kuolonsyöjien yhteenotto oli kaiken kaikkiaan henkeä salpaavaa, aivan loistavasti toteutettu. Harry ja Sirius taistelivat rintarinnan Luciusta vastaan, kunnes Sirius viimein riisui Luciuksen aseista. Siriuksen kutsuessa Harrya Jamesiksi, Bellatrix lausui tappokirouksen ja kaikki seisahtui. Sirius tippui verhon taakse ja Remus nappasi Harrysta kiinni, joka juoksi Bellatrixin perään, huutaen kidutuskirouksen.

Ja ei, en pitänyt Siriuksen kuolemasta. Älkää käsittäkö väärin. Se ei ollut hänen kuolemansa. Ja miksei Harrya voitu laittaa epätoivoisena kurottamaan Siriusta verhon takaa? Olisi saatu paljon enemmän tunnelatausta kohtaukseen ja kaikki olisivat löytäneet itseltään ne kyynelkanavat, todellakin. Totta kai se säväytti, että Bellatrix tuosta noin vain törkeästi tuli ja tappoi Siriuksen, toisen selän takaa, mutta kirjassa he selkeästi taistelivat! Ei näin.

Back to the business. Koko sali oli seisahduksissa sekä Siriuksen kuoleman ja huudahduksen takia. Voldemortin saapuminen oli aivan loistava, samoin Dumbledoren, sillä se tiesi seuraavaa loistavaa taistelua. Silloin käytiin taistelua kahden mahtavimman velhon välillä. Erikoistehosteet olivat loistavat ja kohtaus oli aivan mahtava. Sen jälkeinen kohtaus, jossa Voldemort otti Harryn ruumiin valtaan, oli todella hienosti toteutettu. Sanoinkuvaamatonta. Daniel Radcliffesta huomasi, että hän oli näyttelijänä todella kasvanut ja parantunut sitten viime elokuvan.

Elokuva loppui todella lyhyeen ja ennustusta, sekä Siriuksen kuolemaa ei paljon puitu ja selitetty. Harry lähinnä vain muisteli tapahtumia ja Toffee sai mahtavimman älyväläyksen vuosiin, Voldemort is back! *laugh*

Kaiken kaikkiaan hieno elokuva, ainakin loppu puolelta. Hieno kokemus finiläisten kanssa, oli todella ihanaa katsoa elokuvaa ihanien ihmisten kanssa. Kiitos ihanasta leffamiitistä, minulla oli todella ihanaa!

Sitten kommentteja finiläisille:

Lainaus käyttäjältä: "Leelo"
Harryn ja Chon ero, tosi outo juttu. Harry oli kyllä aika tyly, koska Cho oli pakotettu kertomaan Kaartista. Kirjassa Cho oli ärsyttävämpi ja itki koko ajan Cedricin perään.

Mutta tämänkin Harry lopulta sai vasta tietää elokuvan lopussa. Joskin, totuusseerumi mielestäni muuttaa paljon asioita ja tekee koko hommasta täysin vastakkaisen kuin mitä se kirjassa on. Tietenkin, elokuvaan on pakko tiivistää ja tehdä eri tavalla kuin kirjassa, mutta silti. Tuo muuttaa jo liikaa juonta.

Lainaus käyttäjältä: "Leelo"
Muuten, minua ärsytti kun Lestrange lausuttiin väärin. Sehän pitäisi lausua ranskalaisittain [lestraans], mutta kaikki sanoivat sen englantilaisittain [lestreints]. Eräs seikka joka vain ärsytti.

Samat sanat! Otti koko ajan korvaan.

Lainaus käyttäjältä: "Makisuke"
Se oli minusta hurjan koskettava se kohta, kun Sirius kutsuu Harrya Jamesiksi. Ja vielä kun hän ei itse huomannut sitä, vaan jatkoi taistelua ja Harry katsoi vähän pitkään. Se oli hyvä veto Goldenbergiltä, tekee yhdellä repliikillä selväksi, kuinka tärkeä James oli Siriukselle ja kuinka hänen kuolemansa sai Siriuksen hieman raiteiltaan. Just tänään mietin, kuinka hyvin Jo osaa kuvata ihmissuhteita kirjoissaan.

Jotkut kauhistelivat tätä, mutta minä pidin tuosta todella paljon. Kirjassakin tuli jatkuvasti esille, kuinka paljon Sirius pitää Harrya Jamesinä ja Mollyhan saa jatkuvasti huomautella, että Harry ei ole James. Tuo sopi tuossa tilanteessa, taistelussa jossa adrenaliini on koholla ja kyse on elämästä ja kuolemasta, että Sirius kutsuu Harrya Jamesiksi. Loppujen lopuksi, satutti varmasti Harrya hieman.

Okei, olen valmis.
Otsikko:
Kirjoitti: Makisuke - 14.07.2007 12:46:21
Lainaus käyttäjältä: "Leeloo"
Muuten, minua ärsytti kun Lestrange lausuttiin väärin. Sehän pitäisi lausua ranskalaisittain [lestraans], mutta kaikki sanoivat sen englantilaisittain [lestreints]. Eräs seikka joka vain ärsytti.


Missä sanotaan, että se pitäisi lausua ranskalaisttain? o.O Scholasticin sivuilla olevassa lausumisoppaassa se lausutaan ranskalaisittain, mutta onko tämä lausumistapa se, mitä Jo käyttää?
Otsikko:
Kirjoitti: Hestia - 14.07.2007 13:49:58
Vau. Tähänastisista elokuvista ehdottomasti paras. Ensinnäkin, lavasteet olivat aivan mielettömän upeat! Ne kiinnittivät huomiota ehkä liikaakin, sillä mä en ehtinyt paljon hahmoja katsella, kun jäin ihastelemaan Kalmanhanaukiota ja taikaministeriön tiloja. Loistavaa työtä. Toiseksi, jännitin elokuvaa tosi paljon etukäteen, sillä mua pelotti että Lestrangen veljekset olisi jätetty kokonaan pois. Onneksi ne olivat mukana ja vielä ihastuin niihin entistä pahemmin vaikkei kasvoja oikeen näytetty, lol. Mihin se tiikeri raidoistaan pääsis.

Mulla on paljon sanottavaa, mutta ei tässä mielentilassa vain pysty muodostamaan ajatuksistaan kokonaista ihkutusviestiä. Voldemort, Bellatrix, Oljo, Severus ja Tonks olivat aivan ihania. Tykkäilin Harry/Sirius ja Sirius/James viitteistä, mutta sitäkin enemmän mua ihastutti Ruaahin ihastus Hermioneen. Onneksi se oli otettu mukaan. Hätäilin siis ihan turhaan, että Hagridin veli jäisi huomiota vaille. Yatesia ja Goldenbergia käy kiittäminen siitäkin, että he onnistuivat tiivistämään runsaan tuhatsivuisen romaanin noin hyvin toimivaksi ja hienoksi parin tunnin elokuvaksi, joka oli paitsi viihdyttävä myös ilo silmälle.

Ihania yksityiskohtia oli reilusti ja huolimatta siitä että tapahtumat olivat synkkiä ja ahdistavia, elokuvassa vallitsi tietynlainen tasapaino eikä katsomisesta tullut liian raskasta. Jotain nillitettävää jos etsii, niin olisin tosiaan kaivannut Percyltä edes yhtä ainoaa ähkäisyä ja jotain selitystä siihenkin miksei miestä Kalmanhanaukiolla näkynyt.
Otsikko:
Kirjoitti: Huminau - 14.07.2007 13:53:23
Lainaus käyttäjältä: "Makisuke"
Lainaus käyttäjältä: "Leeloo"
Muuten, minua ärsytti kun Lestrange lausuttiin väärin. Sehän pitäisi lausua ranskalaisittain [lestraans], mutta kaikki sanoivat sen englantilaisittain [lestreints]. Eräs seikka joka vain ärsytti.

Missä sanotaan, että se pitäisi lausua ranskalaisttain? o.O Scholasticin sivuilla olevassa lausumisoppaassa se lausutaan ranskalaisittain, mutta onko tämä lausumistapa se, mitä Jo käyttää?


Ja kun leffassa olevat ovat englantilaisia niin onhan se aika luonnollista että ne myös lausuvat sen englantilaisittain, meinaan on se ihan inhimillistä ja minusta toi realismia elokuvaan. Itsekin olen oppinut käyttämään brittienglantia ja lausun kaikki eurooppalaiset nimet englantilaisittain, koska olen siihen tottunut enkä jaksa joka nimestä ottaa selvää etukäteen että kuinka se omassa kotimaassa lausutaan.
Otsikko:
Kirjoitti: Araminta Meliflua - 14.07.2007 14:31:01
Tänään tulee Kolmoselta Näin tehtiin Harry Potter ja feeniksin kilta -ohjelma klo. 15.55-16.25!

En taida viitsiä katsoa tuota, kun en ole leffaa vielä nähnyt. Ehkä minä pistän sen nauhalle. Joo. Vaikka kuitenkaan ne eivät kerro itse leffan tekemisestä mitään vaan ärsyttävät minua jatkuvalla kanssatyöntekijöiden kehumisella. :roll:
Otsikko:
Kirjoitti: Violetu - 14.07.2007 14:55:07
Lainaus
Se oli minusta hurjan koskettava se kohta, kun Sirius kutsuu Harrya Jamesiksi.

Olihan se tavallaan nerokas idea, mutta henkilökohtaisesti sanottuna tuo taitaa olla juuri se asia, minkä takia olen vieläkin ihan maassa. Ja se Harryn loukkaantunut katse... *nyyhkytystä*
Ehkä se oli minulle vähän liiankin koskettava.

Lestrange kyllä lausuttiin ärsyttävällä tavalla, se kuulosti lähinnä Bellatrix Less Strange:lta. Minkä on sinänsä koomista, "Bellatrix vähemmän outo" xD
Minäkin olen miettinyt sitä miten Sirius tapettiin avadalla, eihän se kirjassa niin mennyt. <_<

Harry/Cho oli jotain uskomattoman hermoja raastavaa, jotenkin vaan vihasin sitä. Kaikki kävi ihan liian helposti, eikä Harry yhtään nolannut itseään Chon nähden, niin kuin kirjassa vaikka se junakohtaus.

Oli vielä hirveän paljon asioita mistä piti puhua, mutta muisti on lyhyt. Itse en oikein osaa sanoa oliko leffa just hyvä vai huono, toisaalta tämä uskomattoman masentunut mieliala jälkikäteen kertoo varmaan jotain.
Tästä taitaa tulla eka leffa Peter Panin jälkeen josta tulen saamaan vieroitusoireita sitten kun se tulee DVD:lle ellen katso joka päivä... :roll:
Otsikko:
Kirjoitti: Wil the Pony - 14.07.2007 15:16:04
Kävin eilen katsomassa ja olin pahalla tuulella koko loppu päivän.  

Luna. Oli se näyttelijä parempi kuin luulin, mutta olisi se voinut parempikin olla. Murgh. Mutta se nyt on sen leffan huonoista puolista ehkä pienin.

Kyllähän sen ymmärtää, että kirjassa on asiaa paljon, mutta silti. Miksi kohtaukset hyppivät niin hirvittävää vauhtia eikä mitään taaskaan selitetä? *sigh*

Harry/Cho oli minustakin erityisen huonosti hoidettu. Ja etenkin se suutelukohtaus, voi juma kuinka jäykkää! >.< "Blaa blaa blaa". "Blaa blaa." "Blaa." *hetken hiljaisuus, nopea kumartuminen eteenpäin* *smack*

Ja mitä se kuolonsyöjien "savutsuminen" oli? o_O; Se hämmensi minua aika mahtavasti, samoin kiltalaisten vastaava. No joo. Ehkä siihenkin oli joku syy, en vain muista kirjasta sellaista lukeneeni...

Imelda Staunton oli liian nuoren näköinen Pimennoksi. Ei vastannut minun Pimento-kuvaani, mutta toisaalta pidin hänestä ajoittain. Ääni oli sopivan kimakka - vaikka jälleen kerran ei sellainen kuin olin toivonut.

Olin vähän pettynyt ajatuseula-kohtaukseen, vaikka toisaalta se ei vie juonta eteenpäin aivan niin olennaisesti. Ehkä DVD:lle saamme tästä lisämateriaalia..? Samoin Fredin ja Georgen lähtö meni vähän penkin alle, olisin toivonut vielä enemmän väriä ja räväkkyyttä siihen. (Ja suon.)

Käsikirjoittajan vaihtumisen kyllä huomasi. Yates menetteli. Mutta ainakin toistaiseksi pidän tätä huonoimpana sarjan elokuvana. Ehkä toinen katselukerta muuttaa mielipiteitä, se jää nähtäväksi.
 ...Musiikki oli muuten onnistunutta. :)

Ai niin! Slashia tähän elokuvaan oli ängetty kiitettävästi. En uskaltanut edes katsoa vieressäni istuvaan mieheen, kun repesin Harryn unikohdissa nauramaan. x)

Lucius ja Severus olivat erinomaisia, kuten odotinkin.
"Obviously." <3

Juuri nyt ei tule muuta mieleen, vaikka eilen olikin kaikenlaista. Muokkailen jos muistan.

 ~Wilzo
Otsikko:
Kirjoitti: destine - 14.07.2007 15:33:19
Lainaus käyttäjältä: "Makisuke"
Lainaus käyttäjältä: "Leeloo"
Muuten, minua ärsytti kun Lestrange lausuttiin väärin. Sehän pitäisi lausua ranskalaisittain [lestraans], mutta kaikki sanoivat sen englantilaisittain [lestreints]. Eräs seikka joka vain ärsytti.
Missä sanotaan, että se pitäisi lausua ranskalaisttain? o.O Scholasticin sivuilla olevassa lausumisoppaassa se lausutaan ranskalaisittain, mutta onko tämä lausumistapa se, mitä Jo käyttää?
En tiedä onko oikeaoppista lausua se ranskalaisittain, mutta jotenkin vain häiritsi se, että sukunimen loppu painottui aina niin paljon ja se kuulosti tosiaan Violet Baudelairea quotaten:

Lainaus käyttäjältä: "Violet Baudelaire"
Lestrange kyllä lausuttiin ärsyttävällä tavalla, se kuulosti lähinnä Bellatrix Less Strange:lta. Minkä on sinänsä koomista, "Bellatrix vähemmän outo" xD
Mutta ei siitä sen enempää minun kohdaltani. Lausukoot miten lausuvat, minun korvissani se kuulostaa hauskalta englantilaisittain ja sopii paljon paremmin lausuttavaksi ranskalaisittain.

Lainaus käyttäjältä: "Wil the Pony"
Käsikirjoittajan vaihtumisen kyllä huomasi. Yates menetteli. Mutta ainakin toistaiseksi pidän tätä huonoimpana sarjan elokuvana. Ehkä toinen katselukerta muuttaa mielipiteitä, se jää nähtäväksi.
Itse taas en ole koskaan pitänyt Steven Klovesin käsikirjoituksista ja niistä on aina jäänyt vähän paha maku suuhun. Mielestäni Michael Goldenberg onnistui loistavasti käsikirjoituksessa, ottaen huomioon että Feeniksin kilta on kirjana hyvin sekava, yksi hitonmoinen tiiliskivi, joka on täynnä pikkuisia yksityiskohtia ja juonenkäänteitä. Ei niitä olisi millään saatu mahdutettua elokuvaan, mutta Goldenberg tiivisti loppujen lopuksi melko loistavasti englanniksi melkein 800 ja suomeksi yli 1000 sivun kirjan sellaiseksi kahden tunnin elokuvaksi. Olisi kyllä voinut tehdä hieman pidemmän ja saanut hieman laadukkaamman, mutta minä ainakin pidin.

Lainaus käyttäjältä: "Wil the Pony"
Ja mitä se kuolonsyöjien "savutsuminen" oli? o_O; Se hämmensi minua aika mahtavasti, samoin kiltalaisten vastaava. No joo. Ehkä siihenkin oli joku syy, en vain muista kirjasta sellaista lukeneeni...
Jep, ottaen huomioon, että aiemmin elokuvassa Fred ja George ilmiintyivät Harryn viereen POKS ja olivat tuosta noin vain kaikkialla. Sen sijaan kuolonsyöjät tulivat mustalla "savulla" ja kiltalaiset "valkoisella". Oli se kyllä todella hienon ja kauniin näköistä, eikä sinäänsä haitannut. Mutta koska periaatteessa käytännöllisesti katsoen se ei ole hyvä asia, niin... joo.

Lainaus käyttäjältä: "Araminta Meliflua"
Tänään tulee Kolmoselta Näin tehtiin Harry Potter ja feeniksin kilta -ohjelma klo. 15.55-16.25!
Minun oli ihan pakko jättää lehtien jakaminen kesken ja tulla kotiin katsomaan tuo - ja laittamaan nauhalle, vielä lisäksi. Sitten vain takaisin töihin ^^"

Lainaus käyttäjältä: "Hestia"
atesia ja Goldenbergia käy kiittäminen siitäkin, että he onnistuivat tiivistämään runsaan tuhatsivuisen romaanin noin hyvin toimivaksi ja hienoksi parin tunnin elokuvaksi, joka oli paitsi viihdyttävä myös ilo silmälle.
Loistavasti sanottu.

Lainaus käyttäjältä: "Hestia"
Jotain nillitettävää jos etsii, niin olisin tosiaan kaivannut Percyltä edes yhtä ainoaa ähkäisyä ja jotain selitystä siihenkin miksei miestä Kalmanhanaukiolla näkynyt.

Tätä Turun porukan kanssa juuri mietittiin. Miksei Percystä voitu sanoa yhtä halaistua sanaa? Yksi pieni selityksen poikanen olisi selittänyt elokuvan katsojille hyvin paljon, nyt he ovat ihan ihmeissään, että miksi näin.
Otsikko:
Kirjoitti: Fiorella - 14.07.2007 16:43:41
Ihanaa, elokuvakeskustelu! :D Odotinkin jo, että pääsen mukaan.

Katsoin leffan Italian ensi-illassa, pari päivää ennen Suomen vastaavaa, ja dubattuna elikkä "Arri" ja muut puhuivat sujuvaa italiaa kaiken aikaa. ;) Äkkiä siihen kyllä tottui, ja yllättävän vähän jäi välistä. (Esim. se Harryn kutsuminen Jamesiksi meni kyllä ihan ohi.) Ensi viikolla varmaankin täsmäkatselu todellisilla äänillä, odotan kovasti. Ihmeen hyvät ääninäyttelijät olivatkin löytäneet, mutta Severuksen (Piton!) ääntä jäin kyllä kaipaamaan ja raskaasti. Lempilausahdukseni kirjasta, "Obviously" jäi kuulematta, sniif. Ei se kuulostanut samalle toisella kielellä ja äänellä.  

Ennakko-odotukseni olivat aika alhaiset, joten minä kyllä pidin kovasti ja yllätyin iloisesti monesta asiasta. Tykkäsin Lunasta, Bellasta ja jopa Pimennosta, vaikkei ollutkaan ihan kirjan kaltainen. Olin vain hyvilläni, kun Harryn turha capslock-kiljunta jäi vähiin, vaikka Siriuksen kuolemaa olisi kyllä voinut vähän tarkemmin puida. Se meni niin äkkiä, ja tosiaan aika väärällä tavalla. Ja Severuksen takauma-kohtaus riipi sydäntä, kun se oli niin LYHYT! Odotin sitä varmaan eniten.

Muistoja entisistä elokuvista oli käytetty aivan uudella tapaa, ja se toimi minusta kivasti. Okkulmeustunnit olivat ihania, kun Severus ilmestyi sinne taakse kurkkimaan. ;) Ja Siriuksen koiranaolokohtaus oli tosi hieno, ja koirakin näytti juuri oikeanlaiselta. :D

Ruaah oli tuhottoman kesy, mutta menihän tuo. Ja muutenkin olin hyvilläni, kun elokuva ei ollut niin synkkä kuin edellinen, katsomossa kun istui surutta liuta lapsosia, varmaan kolmivuotiaista eteenpäin. Hui. Ei ikärajoituksista tietoakaan. :o

Katsomo taputti hurjasti ja kiljui elokuvan alkaessa, aivan vimmatusti suukko-kohtauksessa, ja hieman yllättäen, siinä kun Pimento oli saanut Harryn ja kaverit kiinni ja Severus lähtiessään sanoo, ettei tiedä mistä Harry oikein puhuu. Ja lopuksi tietty myös. Ylettömän hassua, kesken leffan tuli väliaika, valot päälle ja kaikki alkoi pulista tai meni ostamaan lisää popcornia. ;) Kuulemma se on tapana.

Minua kikatutti kovasti, kun huomasin noita kohtia, joista tiesin finiläisten innostuvan suuresti, ja lisäksi muuten minusta oli hassua, miten Harryn ja tyttöjen suhteita oikein alleviivattiin. Ginny kurkkii koko ajan haikeasti Harryn perään, Cho on oikein ihastuksissaan, ja Lunankin kanssa siinä oli joku kohta, joka näytti siltä, että siinä oli muutakin kuin pelkkää kaveruutta, vaikka pidinkin nimenomaan siitä, että tyttö ja poika saivat olla myös ihan vain kavereita.

Oli kiva, kun niin paljon pieniä yksityiskohtia kirjasta oli pistetty tapahtumaan siinä sivussa. Niin kuin nyt Tonksin jutut, Hagridin pihvi, ja niin edelleen. Ron ja Hermione olivat myös suloisia. Kaikkia näytettiin suht paljon, paitsi yllättäen Dracoa. Riemukseni turha kirjasta irrallinen action (tyyliin lohikäärme jahtaa Harrya ilmatilassa) oli jätetty vähiin. Dumbledoreen kyllä petyin, se oli niin voimattoman säälittävä että voi ei. Lopputaistelu oli vaikuttavasti tehty, mutta niin ärsyttävän perinteinen velhojen voimanmittely; tulta, jäätä, vettä jne. Sentään Albus kutsui Voldemortia Tomiksi.

Yleisesti ottaen sanoisin, että huomioiden sen, että kirjaa on pakko muuttaa ja tiivistää saadakseen aikaan edes jotenkuten eheän elokuvan, pidin tästä kovasti. Ja olin ihan hyvilläni, että huispaus jäi sivu suun. ;) En ole urheiluhullu.
Otsikko:
Kirjoitti: _TaTTi_ - 14.07.2007 18:56:09
Joo, mäkin ootin sitä uusinta innolla.
Ma haluu naha Bellatrix! : )<3
Mutta en mä sinne ensiiltaa kuitenkaa tunkenu, ku on siel sen vert täyttä kuiteski.. Tai no olishan sinne voinu mennä kolme tuntii ennen leffan alkuu istuskelee siihen ovelle.. Tai tönii ne kaikki pois siitä eestä kovakouraisesti, kuten idolini Bellatrix kai tekisi samanlaisessa tilanteessa..*pohdiskeleva ilme* Nojaa, kai mä ootan sit muutaman päivän siitä ensiillasta etelään. Paitsi et kylhän se vissii aikas suosittu leffa kuitenkin on, meijän hörhöjen keskuudessa, joten voi olla hyvinkimahdollista, että ensiillasta kuukausi ja se on vieläkin ihan täysi.. Nojaa, taas näitä tatin höpötystuokioita. : )) Mutta kyllä menen katsomaan kuitenkin, vaikka kuoleman uhalla!! : )

-tatti, joka on juonut liikaa cocis ligh:tiä..-
Otsikko:
Kirjoitti: citywaltz - 14.07.2007 19:28:54
Itse pidin elokuvasta, en edes ollut asettanut odotuksia, joten olin iloisesti yllättynyt. Tietystihän siinä oli kaikki ne muutokset, mutta jos kirjaa olisi noudatettu orjallisesti, niin olisi elokuva ollut paaaaljon pidempi, olisi siihen saatu sisällettyä se olennainen.

Lunaan ja Bellatrixiin olin erittäin tyytyväinen. Juuri sellaisia, kuin olin kuvitellutkin. Varsinkin Lunan hahmoon ihastuin lisää, Evannalla oli juuri sellainen erittäin hauras ja uneksiva ääni, olen erittäin tyytyväinen.

Huispausta olisin halunnut nähdä, mutta no kaikkea ei voi saada. Haluaisin nähdä tuon aika pian uudelleen, tykkäsin kyllä tosi paljon siitä. Danielkin oli siedettävää katseltavaa, aiemmissa elokuvissa en niin kauheasti ole siitä perustanut, mutta nyt se oli jo ihan vakuuttava.
Otsikko:
Kirjoitti: Dr.HareSelusi - 14.07.2007 20:04:15
Leffa oli aivan loistava ja ylitti kaikki odotukset! Varsinkin lopun taistelukohtaus oli aivan taidetta. Näyttelijäsuoritukset olivat myös parempia kuin koskaan.
Mahtavaa. Voin nukkua yöni rauhassa kun Yates ohjaa vielä seuraavankin osan.
Nim. Vanhemmat miehet eivät ole missään niin seksikkäitä kuin Potter-leffoissa :P
Otsikko:
Kirjoitti: Byrce - 15.07.2007 01:51:59
Huom. en ole lukenut aikaisempia kommentteja.
Itse petyin leffaan jonkun verran, tapahtumat lensivät silmien edessä todella nopeasti, eikä leffa tuntunut 1½ h pidemmältä, vaikka olikin. Melkein heti tapahtumat olivatkin jo kirjan puolivälissä. Alussa Harry olisi voinut maata ikkunan alla ja kuunnella uutisia, vaikka olihan tuokin alku ihan hyvä, antoi elokuvalle jo heti aluksi synkän tunnelman. Asiat tässä elokuvassa olivat onneksi joissain kohdissa paremmin toteututtuja, esim. Siriuksen pää liekeissä, eikä tuhkassa ja suojeliukset (:

Kuitenkin hirveästi petyin, Yates ei ehkä omasta mielestäni olekkaan sittenkään hyvä ohjaaja. Pakko sanoa että nelos leffa voittaa kyllä vitosen. Ärsytti myös se että Cho paljasti kaartin, eikä Maria ja että kaartin nimi oli Dumbledoren Kaarti, eikä Albuksen Kaarti. Pilkunviilausta joo, mutta ois suoraan voinu vaikka suomennoksiin laittaa mielummin Albuksen kaarti, eikä Dumbledoren, vaikka samaa asiaa tarkoittavatkin, mutta silti petyin tähänkin. Ja ne paukamat olisivat olleet sitten vaikka plussa Chon kasvoihin, kun ei kerta Maria paljastanut AK:ta.

Ja olisi ollut todella mukavaa nähä millainen Pyhä Mungo olisi ollut ja Nevillen vanhemmat. (Myös Lockhart ;>) Ja salaisuuksien osasto ovineen olisi ollut myös hauska nähdä ja ne aivot Ronin ympärillä :D Taistelu kohtaus meni aivan liian nopeasti, olisi siihen voinut sentään liittää jotain kirjasta! Olisi voinut olla pidempi, eikä heti päättyä. Taistelun olisi pitänyt olla rajumpaa, ihan sitä mieltä olen (:

Ruuah oli hyvin onnistunut ja se kello kohtaus oli ehkä sopiva lisä (;
Luna oli loistava, ihastuin näyttelijän samankaltaisuuteen kirjan Lunan kanssa. Bellatrix:ään ei tuottanut pettymystä ja tämän nauru sopi hyvin elokuvaan.

Leffasta kyllä löytyi hyviäkin asioita ja toteutuksia, mutta Harryn näyttelijästä olisin halunnut vähä 'tujumpaa' Kalmanhaukion ensimmäisessä kohtauksessa. Oli vähän liian normaali siinä.
Mutta kyllä leffan voin katsoa uudestaan, vaikka oli ihan erinlainen kuin muut elokuvat, mutta iha ok:sti tuotettu, vaikka itse vähän petin (:
Otsikko:
Kirjoitti: °Osiris° - 15.07.2007 13:58:18
No niin, eilen käytiin leffa katsomassa ja olen aika tyytyväinen. n___n Ärsytti hieman, että koko kirja oli tiivistetty jotenkin niin pieneksi. Olisin toivonut kyllä enemmän vähän kaikkea.

Mie tykkäsin kyllä ehdottomasti siitä Albuksen kaartista. Oli hienoa nähdä sen kohdan mitä on ehkä eniten odottanut onnistuneen. Omasta mielestäni ainakin se kohta leffasta vastasi kyllä hyvin odotuksia jne vaikka ehkä hieman pidempi se olisi voinut olla.

Taistelukohtaus lopussa oli liian lyhyt, vaikka Voldemortin ja Albuksen taisto oli  musta aika hieno. Tai niin, hienosti toteutettu ja näin. Jaja, siellä kun ne juoksi siellä salaperäisyyksien osastolla oli hienoa mutta aivan erilainen kohtaus kuin kirjassa sanotaan. :<< Ne ennustuksen kaatuivat, eikä Ron ollut siellä aivojen kuristettavana. Ja sitten kun nämä kuolinsyöjät ja kiltalaiset tappelevat niin Hermione ja koko muu sakki on siellä jossain kivien takana piilossa. Petyin kyllä vähän. Ja ne ihme savuhommat sitten kun nämä kuolonsyöjät tai kiltalaiset ilmestyvät jonnekin tai miten se meneekään, mustat ja valkoset. Olihan se hienoa mutta niin erilainen kuin kirjassa.

Bellatrix oli kyllä ihan hullu, pelkäsin sitä välillä. :''D Se nauru ja katse ja se tukka. Okei, olen mie tottunut siihen ulkonäköön jo kun olen seuraillut kaikkia uutisia leffaan liittyen, mutta vähän järkytyin. Ja Evanna oli ihan hyvä. Hassua kun Luna oli niin hiljainen ja lopussa kun ne kengät oli siellä katossa. "Now i want some pudding" tai jotain. Koko sali kyllä repesi. :''D

Musta tuo elokuva oli kyllä ihan hauskakin, vaikka aika synkkä ym. Toffeen "He's back" kommentti ja se kun Harry kertoi hänen ja Chon suudelmasta oli kyllä hyvä. 8----D

//haha, tulen vähän myöhemmin muoksimaan.
Otsikko:
Kirjoitti: Meleth - 16.07.2007 14:01:47
Kävinpä eilen katsomassa elokuvan.
Voittaa kevyesti kolmannen HP elokuvan.

Pimento oli jotenkin yliriemukas mutta muuten sellainen kun kirjasta sain käsityksen.
Harry ei huutanut tarpeeksi niin kuin kirjassa mutta eihän ne elokuvantekijät  voi viilata pilkulleen koko kirjaa vaan pääkohdat.
Siriuksen kuolemasta oli voitu tehdä traagisempi mutta kyllä tuokin menetteli. Voldemortin ja Dumbledoren taistelu oli upea kohtaus. Ehkäpä yksi lemppari kohdistani.  
Kaikkein mukavinta oli, että Kalkarosta näytettiin enemmän kuin aikaisimmissa elokuvissa.  
Harmittaa hieman ettei huispausta näytetty.

Muuten oli oikein hyvä elokuva.
Otsikko:
Kirjoitti: Iibis - 16.07.2007 14:25:43
Tuosta huispauksesta haluaisin mainita..

Kai te huomasitte, kuinka tiivis paketti koko leffa oli? Koko ajan mentiin eteenpäin kohti finaalin taistelua.

Jos siihen väliin olisi ympätty mitään sivujuonta, paketti olisi mennyt rikki, leffan rakenne olisi pilkkoutunut ja leffasta olisi tullut paitsi ylipitkä niin sekava ja tylsä!

Huispaushan ei suinkaan ollut ainoa iso sivujuoni mikä jätettiin pois, niin jätettiin myös mm. Hermionen SYLKY, Hagridin matkastakin mainittiin vain parilla sanalla. Lisäksi monet kirjassa suuret kohtaukset kuten okklumeus muistoineen oltiin tiivistetty leffassa muutamaan parin minuutin pätkään.

Kaikki tämä ihan vain sen takia, että leffa säilyttäisi otteensa eikä valahtaisi valjuksi ja omituiseksi pätkittäiseksi rytminsä menettäneeksi teokseksi.

Minusta huispaus olisi pilannut koko leffan.
Otsikko:
Kirjoitti: Delphine - 16.07.2007 20:05:57
Minä kävin tänään katsomassa sen leffan, ja olen ehkä hieman pettynyt. Tapahtumien nopeaan vyörymiseen nyt olen jo tottunut, kun joka elokuvassa on niin, mutta joitakin kohtia, joita olisin halunnut nähdä, oli jätetty pois. Esimerkiksi se Kelmit-nuorina oli vain sellainen parin sekuntin pätkä, eikä niitä edes näytetty kunnolla. Eikä Lilyä ollut siinä ollenkaan. JA sen muiston Harry näki tunkeutuessaan vahingossa Kalkaroksen sieluun, eikä ajatuseulasta, niin kuin kirjassa. Olisin todella halunnut nähdä sitä kohtaa enemmän, sillä se on yksi kirjan parhaista.

Ja Dracon/Tom Feltonin osuus oli leffassa suorastaan laittoman pieni. *niisk*

Mutta Bellatrixiin, Lunaan ja Pimentoon olen aika tyytyväinen. Vastasivat kaikki hyvin kuvaani noista hahmoista, vaikka kahta ensimmäistä olisi myös voinut olla vähän enemmän. :]
Otsikko:
Kirjoitti: amorito - 16.07.2007 20:36:00
En ymmärrä kriitikoiden haukkumisia (itse en kyllä ole niihin juuri törmännyt, mutta eipä niitä kyllä ole paljon missään julkaistukaan? Tai sitten en vain ole etsinyt), mielestäni tämä oli, voisinpa sanoa paras leffa tähän mennessä. Ficciäni kirjoittaessa turvauduin kirjan apuun, joten tajusin vasta myöhemmin, miten julmasti Ronin huispausdebyytti oli jätetty pois! Lisäksi luulin ihan oikeasti Kalkaroksen kauheinta muistoa näytettäessä, että tämä oli vain pieni pätkä, ja että Harry näkee muiston kokonaisuudessaan sitten ajatuseulassa (kävikö kirjassa niin? Ei tainnut, mutta niin kumminkin kuvittelin käyvän), Lily oli todella karsittu pois :S Toivottavasti DVD:n ekstroissa näytettäisiin tuota muistoa vähän pitempään, en edes noteerannut kuin Jamesin ja Kalkaroksen esittäjät.

Lunan näyttelijä oli mielestäni loistava, Helena Bonham Carter onnistui myös ihan hyvin, vaikken aluksi tykännytkään valinnasta ja Bellatrix oli kuvattu hullumpana kuin olin kirjan perusteella kuvitellut :D Vitoskirjan kansi kummitteli mielessäni niin, etten olisi varmaan hyväksynyt Pimennoksi ketään, jos olisin itse ollut roolittamassa, moisia puoli-ihmisen näköisiä otuksia kun ei taida löytyä maailmasta... Mutta liian kiltti Pimennosta oli kyllä tehty :S

Ja se Siriuksen kuolema. Siis siinä kohtaa täytyi kyllä, anteeksi vain, revetä hieman. Siriuksen kuolema oli kirjassa oikeasti liikuttava ja taisin jopa vähän itkeäkin sitä lukiessani, mutta tuollainen Hollywood-kuolema järkyttyneen "voi miksi minulle kävi näin" -katseen kera ja hidas kaatuminen ja HAIHTUMINEN kaariportissa oli suorastaan koominen. Mutta kai se sitten kuuluu "suuren yleisön" makuun tehdä tuollainen dramaattinen, typerä kuolemakohtaus. Avada kedavra -loitsu nyt vain tappaa heti, ei siinä ole aikaa jäädä surkeana pällistelemään rakastettua kummipoikaa silmiin. :<

Voi voi, anteeksi nyt tällainen kauhea romaani :´D Innostuin vähän taas.
Otsikko:
Kirjoitti: Fiorella - 16.07.2007 21:30:09
Kävin katsomassa eilen illalla uudestaan tuon elokuvan, tällä kertaa ihan alkuperäiskielellä ja suomitekstein. Olin syvästi yllättynyt, miten vähän loppupeleissä olikaan mennyt ohi dialogista. Tarinan tuntemus vaikuttanee aika lailla. ;)

Ääniroolien erot eivät olleet niin kovin suuret. Rouva Figgin kähäkkä ja karhea ääni kyllä yllätti. Katselin hetken ympäri valkokangasta, että kuka siellä oikein puhuu. ;)  Pimennon ääni oli italiassa vieläkin enemmän pikkutyttömäisen mielipuolinen ja kikatukset jotenkin kuuluvammat ja enemmän tirskahtelevat. Lunan äänestä pidin jo trailerin perusteella, mutta jotenkin jäi tunne, että dubattu Luna oli vieläkin eteerisemmän kuuloinen.

Itseäni lainaten;
Lainaus
"Obviously" jäi kuulematta, sniif. Ei se kuulostanut samalle toisella kielellä ja äänellä.

Ei se kyllä kuulostanut samalle kuin pääni sisällä myöskään tässä. Se oli painotettu väärin ja venytetty liikaa. Nyyh. Mutta sentään se oli Rickmanin ihana ääni. :D

Olin kerrassaan lumoutunut siitä kohdasta, missä Severus kiskoo Harrya portaikossa jäljessään. Se kyynärpään kulma, ja voima otteessa viehätti. :) Ihana. Ja siis, en todellakaan ole Snarry-shipperi. Ihan muuten vain.

Ja entäs se "Feeling sentimental?" -kohta. Oi.

Mutta Voldemort oli nolo. Luciuksessa oli seitsemäntoista kertaa enemmän munaa kuin itse Pimeyden lordissa.

Azkaban näytti vaikuttavalta, joskin aika erilaiselta, mitä minun mielikuvituksessani. Mutta se oli ainakin mieleenpainuvasti tehty kohtaus. Ja kun Bella nuoli pimeän piirtoaan. Se oli myös onnistunut kohta. Sen sijaan siinä lehtikuvassa, missä nainen ärjyy kahleissa, hän onnistuu näyttämään vain jonkin hourulan normisekolta.

Minulle pisti silmään se määrä kelmien yhteyden alleviivauksia. (Ja kuinka Remus seisoskeli oviaukossa Siriuksen takana ihmeellinen virne kasvoillaan, samoin kuin myöhemmin Sirius Harryn...) Ja se, että kun Harrylle tolkutettiin, että hän on todellakin hyvä ihminen, Jamesin mainetta Severus-paran kiduttajana ei ehditty puhdistamaan vähääkään. Vaikka olenkin tässä kiusatun puolella, niin tuntuu myös epäoikeudenmukaiselta Jamesia kohtaan, että hänet jätettiin surutta ilkiön asemaan sekä Harryn, että katsojan silmissä.

Pakko sanoa vielä tämäkin. Hellemekossaan suristeleva Petunia pisti ajattelemaan, ovatko ne elokuvantekijät yhtään miettineet, miltä se oikein näyttää? Voi ei. *myötähäpeää*

Yleisesti ottaen kuitenkin pidin elokuvasta edelleen. Vaikka se onkin hirmuinen määrä peräkkäin vyörytettyjä kohtauksia, se toi esiin olennaisen ytimen FK-kirjasta.

Ja Fred ja George ne vain ovat niin sykähdyttävä parivaljakko. Jään odottamaan dvd:n poistettuja kohtauksia. Toivottavasti niitä on paljon. :)
Otsikko:
Kirjoitti: amorito - 16.07.2007 21:55:22
Lainaus käyttäjältä: "Fiorella"
Ja se, että kun Harrylle tolkutettiin, että hän on todellakin hyvä ihminen, Jamesin mainetta Severus-paran kiduttajana ei ehditty puhdistamaan vähääkään. Vaikka olenkin tässä kiusatun puolella, niin tuntuu myös epäoikeudenmukaiselta Jamesia kohtaan, että hänet jätettiin surutta ilkiön asemaan sekä Harryn, että katsojan silmissä.

Pakko sanoa vielä tämäkin. Hellemekossaan suristeleva Petunia pisti ajattelemaan, ovatko ne elokuvantekijät yhtään miettineet, miltä se oikein näyttää? Voi ei. *myötähäpeää*

Ja Fred ja George ne vain ovat niin sykähdyttävä parivaljakko. Jään odottamaan dvd:n poistettuja kohtauksia. Toivottavasti niitä on paljon. :)


Näistä olen samaa mieltä, unohtuipa vaan edelliseen viestiin pistää :) James tosiaan jäi (ainakin jos ajattelee niitä mahdollisesti harvoja henkilöitä, jotka ovat vain katsoneet leffoja lukematta kirjoja) vähän sen oloiseksi, että se on jotenkin paha ihminen, kirjassa selkeästi tuotiin esiin se, että moinen kiusaaminen oli vain nuoruuden typeryyttä ja Lilylle "esiintymistä".

DVD:itä minulla ei ole, enkä nyt varmaan tätäkään hanki, mutta olisi kyllä tosi kiva jostain nähdä poistetut kohtaukset, sieltä löytyy varmasti sellaisia helmiä, että olen ihan itkun partaalla siitä, miksi niitä ei jätetty itse leffaan. :D
Otsikko:
Kirjoitti: Manteli - 16.07.2007 22:12:33
Surkein Potter -leffa ikinä. En tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa.

Elokuva alkoi väärästä kohtaa, ja jo se antoi luvan odottaa koko leffasta pelkkää hyppimistä.

Lehdissä on sanottu, että elokuvan tekijät ovat yrittäneet ottaa elokuvaan mukaan ''juonen kannalta tärkeät kohdat'', mutta minusta juonen kannalta on tärkeämpää esimerkiksi Dumbledoren kirje Petunialle kuin Harryn muistelmat
edellisistä elokuvista.

Ihme kyllä, Harry ei tuntunut olevan koko elokuvassa päähahmona. Ei, vaan Pimento näytti olevan se päähenkilö, jota näytettiin eniten. Voronkin nenä pääsi useasti kameraan, hoh.

Kaksosten lähtö ei ollut yhtään niin näyttävä kuin kuvittelin. Suo -kohtauskin jätettiin armotta pois, samoin esimerkiksi Riesun mellastus, mutta Riesuhan on jätetty elokuvista kokonaan pois.

Kelmi -kohtaus oli n-a-u-r-e-t-t-a-v-a. Muutaman sekunnin kohtaus, jossa Lilya ei edes näytetty. En ehtinyt nähdä edes kuka oli Sirius tai Remus saati sitten Peter, ja miksi ihmeessä Jamesin hiukset näyttivät enemmän punaisilta kuin mustilta?

Siriuksen kuolema.. Ei luoja, en tiedä itkeäkö vai nauraa. Leffan aikana kyllä alkoi naurattaa, vaikka kirjaa lukiessa itketti. Menivät pilaamaan koko kohtauksen, ja montako helvetin kertaa pitää toistaa, että Sirius
ei kuollut avada kedavraan, vaan se loitsu mikä tähän osui oli tainnutu, ja Sirius kuoli kaaduttuaan sen verhon taakse.

Jos pitäisi sanoa jotain positiivista elokuvasta, joutuisin miettimään pääni puhki, mutta olen ehdottoman tyytyväinen Lunaan, Bellatrixiin, Tonksiin ja Pimentoon. Pimento ei vastannut kuvitelmia kirjojen Pimennosta, mutta oli kuitenkin loistava. Luna ja Tonks kyllä olivat ne hahmot, jotka nostivat hieman mielipidettäni elokuvasta.

..ja Cholle oli kuulemma juotettu totuusseerumia ja tämä oli paljastanut Albuksen kaartin. Just joo.
Otsikko:
Kirjoitti: April - 16.07.2007 22:30:34
Siis voi herranjee!
Mua ärsytti suunnattomasti se, että ne kaikki kohtaukset tapahtu ihan väärässä järjestyksessä!
Ja koko juttu oli tiivistetty pieneen pakettiin.
Anygays, Sirren ei pitäny antaa sitä valokuvaa, vaan Vauhkomielen! Ja Fred ja George ei karannu sillon kun niillä 5-luokkalaisilla oli V.I.P:t.
Sellaset pikkuasiat mua häiritsee!

Huomasko kukaan Lucce-sedän asua? Se oli kyllä aikas outo! xD
Ja aina ku niitä Harryn unia tai mitä lie näkyjä näytettiin, niin se kuva vaan pomppi koko ajan Danin kaulasssa! xD

Voldu oli repsahduttava! :D Ja se ministeriö-kohtaus oli sekin ihan eri tavalla kuin kirjassa! Mrrr...
Niille kaikille muille ei käyny mitään! Ne vaan seisoskeli siellä jonkun kiven takana!

Ainiin! Se Petunian asu! Hirveä ballerina-mekko! Eikös Petunia oo kumminkin ihan säädyllinen ihminen?

Pimento... Se oli liian... ihmismäinen! xD
James taas jätettiin tyhmästi armottoman kiusaajan rooliin. -__-''

Se suudelma... Nehan kismaili siinä vaikka kuinka kauan! Eikä Cho edes itkenyt!
Ja Harry ei ees ollu järkyttyny siitä, tyyppi vaan naureskelee siinä muina miehinä.
Niin! Ja Choko muka meni kielimään Pimennolle? Se oli Marietta!  >:(

Lainaus
Ja Dracon/Tom Feltonin osuus oli leffassa suorastaan laittoman pieni. *niisk*
Siinä taas yks asia, mikä ärsytti! Mutta ne kohat, missä se oli, oli kyllä sitäkin söpömpiä. <3

Kyllähän mä aion sen DVD:n ostaa, vaikka ärsytti nuo kaikki jutut... ja olisihan niitä ollut lisääkin.
Huonoin Potter-leffa ikinä! Murr..
Heheh... Hirveet selitykset...  :o

~April
Otsikko:
Kirjoitti: Aifu - 17.07.2007 00:11:05
Olen nyt pahoillani etten jaksanut enkä ehtinyt lukea aikaisempia viestejä mutta sanonpa lyhyesti omat mielipiteeni kun olen leffan nyt nähnyt.

- Kylläpä Harrya ja Lunaa paritettiin oikein urakalla!  :o
- Bellatrix ja Luna olivat tosi onnistuneita minusta. Ah, molemmissa juuri oikea fiilis. Jipii!
- Lucius oli taas niiiin kuolattava upeine hiuksineen. Korvasi hyvin Dracon vähäisen näkyvyyden.
- Siriuksen kuolema oli minusta tosi huonosti toteutettu. Ihan väärin. Sen piti olla sellainen salaperäinen eikä mikään...pam? No, ehkä tästä selvitään.
- Minä löysin Sirius/Remusta! Jee! Sirius puhui jotakin siitä kuinka Voldie yrittää viedä kaiken mitä me rakastetaan ja tsädääm, kuva siirtyy Siriuksesta Remukseen. Hihi!
- Daniel oli hot ( :o ) siinä kun Voldemort koetti päästä hallitsemaan Harrya. Makeat silmät. Ja siis minusta Daniel ei ole erityisen upea noin yleensä.
- Paljon lisää sänkykuvausmateriaalia fanivideoihin tuossa Potterin hikisessä kaulassa kun se niitä painajaisia katselee ;)

Jep, siinäpä ne tärkeimmät (Lussen hiukset_on_tärkeät!) ja nyt lähden pakkailmaan ja nukkumaan. Hyvät yöt!
Otsikko:
Kirjoitti: citywaltz - 17.07.2007 00:38:47
Sattuiko kukaan katsomaan tänään Conan O'Brienia. Oli Daniel vieraana :) Mutta kyseinen ohjelmahan näkyy uusintana huomenna Subtv'ltä 17.45

Huaahhhaa, jotenkin tuntuu, että olen jo unohtanut kaiken siitä elokuvasta vaikka sen ihan juuri näkikin...
Otsikko:
Kirjoitti: kurttuviikuna - 17.07.2007 00:47:56
Suhteellisen mielenkiintoinen elokuva kyllä oli. Hienosti toteutettu, tyylikkäämpi ja huolitellumpi kuin edeltäjänsä, etenkin ne unikohtaukset ja AK:n tapaamiset tekivät vaikutuksen. Siltikin leffa oli pienoinen pettymys tietenkin, kun kirjaan lähtee vertaamaan. Tai oikeastaan en tiedä, mitä se oli. Jäi vähän semmoinen vaillinainen olo.

Kaikki tapahtui liian nopeasti ja jotenkin ihan väärässä järjestyksessä, eikä mihinkään paneuduttu kunnolla. Jos en olisi lukenut kirjaa, elokuva olisi ollut pelkkää tuskaista puuroa oikeastaan. Musta on vähän väärin tehdä leffoja pelkästään kirjoja lukeneille (vaikka ajatus ei varmasti ollutkaan tämä, niin sen vaikutuksen se jätti). Ja se, että niin monta juonen kannalta olennaista kohtausta jätettiin pois, harmitti. Ymmärtäähän sen, että aika ja budjetti on rajallisia, mutta olisi sitten voinut miettiä, mitkä kohtaukset on oikeasti tärkeitä.

Mutta en mä tosiaan voi pelkästään valittaakaan elokuvasta. Lontoo-kohtaukset oli ihania, tuli tosi hyvä fiilis niistä, vaikkeivät sinänsä asiaan kuuluneetkaan. Ja kuten jo ihan alussa sanoinkin, unet ja AK:n tapaamiset oli mun mielestä mielettömän taitavasti tehtyjä. Tosi jäi häiritsemään, että mikä sieltä Harryn kaulasta olisi pullahtanut, jos sitä olisi yhtään enempää kuvattu. Eipä sillä, joku taitavana saa varmasti muokattua niistäkin kohtauksista jotain mukavaa videomateriaalia mm. Harryn ja Severuksen päänmenoksi... Niin kuin Fiorella jo taisi tuolla jossain mainita, se kohtaus, missä Severus retuuttaa Harrya portaita alaspäin, on erittäin mahtava. Ja erittäin virikkeellinen ja inspiroiva. *virn*

Azkaban oli mielettömän hieno, aikalailla sellainen kuin kuvittelinkin. Se kohtaus, kun Bella nuolee pimeän piirtoaan, hrrr miten vaikuttavasti toteutettu. Bellasta oli tehty ehkä vähän liian sekopäinen, mutta en väitä, etteikö kelpaisi noinkin.

Ja voi reps tosiaan se Petunian hellemekko. Suhteellisen kuuma mamma. *naur*

Severus oli jälleen kerran aivan loistava. Alan Rickmanin roolisuoritus on vertaansa vailla. Kaikki ne "Feeling sentimental?" ja "I might vomit" -kohtaukset, voi huokaus mitä kylmiä väreitä. Samaten Lucius Malfoy oli kuolattavan paha. Lunan rooliin ei olisi parempaa näyttelijää voitu saada. Mä tykkäsin tosi paljon sen roolisuorituksesta, se oli niin Luna, ettei lunamaisempi oikein voi ollakaan. Ja Gary Oldman (vai mikä se sukunimi oli? tuli kamala oikosulku, antakaa anteeksi), miten näyttelijä voi olla niin muuntautumiskykyinen ja eläytyväinen rooliinsa ? Loistavaa, loistavaa.

Unohdin puolet, mitä olin sanomassa mutta voisin melkeinpä quotata kaiken, mitä Fiorella tuolla edempänä on sanonut. Kaiken kaikkiaan pidin elokuvasta ja jos ei muuta, niin ainakin lukuisat slashviittaukset inspiroivat pitkäksi aikaa eteenpäin. Severus/Harry, ooh my.

Ps. Voldemort asemalla puvussa oli jotain niin uskomattoman humoristista, että Pimeyden Lordi veti ainakin huumoripisteet kotiin. Jälleen kerran. :D
Otsikko:
Kirjoitti: Fiorella - 17.07.2007 01:09:02
Lainaus
Sattuiko kukaan katsomaan tänään Conan O'Brienia.

Sain vinkin avata telkkarin, joten näin kyllä. Dan joko provosoi tahallaan tai käyttäytyy erittäin harkitsemattomasti. ;) (Veikkaan kyllä edellistä.)
Slasharit riemastuvat, en muuta sano. "Sinulla on kauniit hiukset..."

"What else are you passionated about?" kysyy Conan, niin eikö jo Harry (Dan) alakin puhua Severuksen penetraatiosta... ;D Onnea vain Danielille valitsemallaan tiellä.
Otsikko:
Kirjoitti: Violetu - 17.07.2007 12:17:40
Lainaus
- Paljon lisää sänkykuvausmateriaalia fanivideoihin tuossa Potterin hikisessä kaulassa kun se niitä painajaisia katselee

Samaa ajattelin minäkin leffaa katsellessani, voivoi... xD

Enkä vieläkään osaa sanoa pidinkö vai inhosinko koko leffaa...
Jotenkin se ärsyttää, että itse Trion osuus tuntui jäävän hyvin vähäiseksi, Neville ja Luna tuntuivat olevan leffassa melkein yhtä suuressa roolissa kuin Ron ja Hermione.

Ja sitten reaktioni Snarryvittauksiin:
"MinäinhoanminäinhoanMINÄINHOAN...* Mary SueCapslock! iski xD
Harry/Sirius sen sijaan vei jalat alta, en olisi uskonut, että tulen vielä tykkäämään Gary Oldmanista Siriuksena... Sirius oli kyllä leffassa kauhea flirtti. Siinä vaiheessa kun se mottasi Luciusta naamaan olisi pitänyt saada toinen kuolaämpäri... ;D
Otsikko:
Kirjoitti: Lallu - 17.07.2007 19:15:49
Ja avautumaan oli ihan pakko taas tulla.  :D

Gambon Dumbledorena pisti taas juosten koko leffan. Tuli paikalla, sano repliikin ja juoksi pois.... Tyyppi oli rauhallisin siinä kohassa, kun olisi ehkä odottanut, että se tekee jotain muutakin, kun istuu paikoillaan. Eli siinä, kun Harry nykii siellä maassa.

Alku meni ihan swoosh ja siinä vaan hypittiin kohtauksesta toiseen. Mä kuvittelin, että Harry näkee unta siinä, kun ne Arthurin kanssa lähtee ministeriöön. Ehkä mä räpäytin silmiäni just siinä kohassa, kun ei olisi pitänyt... ;) Ja Oljo! Ihan mukava, että se oli siinä leffassa, mutta mikä sen rooli oli? Se näky kai kahessa kohtauksessa, mutta sen tontun pääpointtia ei ollut siinä ollenkaan..

Ja sitten se, että Cho oli kertonut AK:sta... Missäs välissä tää tuli ilmi? Harrylle se yritti puhuu siinä yhessä kohassa, mutta Harry vaan käveli ohi... Oliks se just SE kohtaus, kun olis pitänyt tajuta? Ehkä mä taas räpäytin silmii väärään aikaan. Dääm...

Hahmot oli jees, Voro oli ihan paras niiden leipiensä kanssa. Ja se oli hauska kohtaus, kun ne juoksi sinne luutakomeroon, kun ne yritti päästä tarvehuoneeseen. Hermionella oli kans pari hyvää heittoa (Loony Lov... Luna Lovegood) ja Ron oli sulonen, kun se yritti pelastaa Hermyä Ruaahilta.  :D Myöskin pikkunen Thestral oli ihana <3

Oli siinä paljon muutakin, mistä olisi voinut valittaa, kuten myös muita juttuja, mitkä oli hyviä, mutta nyt ei oikein tuu muuta mieleen.
LaLuna
Otsikko:
Kirjoitti: Slytherin - 17.07.2007 19:42:28
Hypättiin liikaa paikasta toiseen. Tai, tietenkin on vaikeaa laittaa miljoona sanaa, ja 1050 sivua kahden tunnin leffaan, mutta kuitenkin. Ekaks oltiin ulkona, Dursleyt, Villisilmä ja Tonks, kalmis, tylypahka, taistelu ja... Kiitos että tulitte, tulkaa uudestaan.

Kiittti lefffaassssst ^^

Voro oli ihanin, kissansa ja leipiensä kera. Draco <3Lainaus
Ja sitten se, että Cho oli kertonut AK:sta... Missäs välissä tää tuli ilmi? Harrylle se yritti puhuu siinä yhessä kohassa, mutta Harry vaan käveli ohi... Oliks se just SE kohtaus, kun olis pitänyt tajuta? Ehkä mä taas räpäytin silmii väärään aikaan. Dääm...

Dolsku (Dolores) kuulusteli kaikkia totuusseerumin kanssa. Cho sitten paljasti, koska hänelle juotettiin totuusseerumia.

Ja, tuo kohtaus, jota et ymmärtänyt. Harry oli vihainen Cholle, että tyttö oloi paljastanut Dumbyn armeijan, ja Cho yritti selittää, mutta Harry käveli pois. Hän ei yrittänyt puhua tytölle.

Get it `? Olen tunnettu selittämistaidoistani.

Tästä tulee vielä romaanimittainen, mutta.

Ronin hienon huispauksen yli hypättiin kun mitkäkin kiimaiset villisiat!
Ja ankeuttajat! Voi juma, kolme sekunttii, ja Figg tuli, kolme sekuntii, ja Harry oli taas kuulustelussa.
Ja Dudderi näytti ihan siltä että olis syöny tonnin verran mimbulus mimbletonioita ^^ Oi, näittekö tuon kyseisen kasvin alussa? IHANA!

Luna, Tonks (vain, koska hän oli ihanan kömpelö), Voro ja Draco olivat ainoita onnistuneita.

Voldemort ei ollut pelottava, eieiei! Hänen silmänsä eivät olleet punaiset, tosin nenä OLI seksikäs littanainen. Hänellä oli tummat, siniset (?) silmät, eivätkä kylmät verenpunaiset.

Lopetan, ennen kuin tainnutan jonkun selityksilläni.
Otsikko:
Kirjoitti: Violetu - 18.07.2007 12:19:02
Ah, olin kokonaan unohtanut loistavan sianpääkohtauksen, jossa hölkytti se vuohi.  ;D
Ilmeisesti ne kuitenkin ovat raapaisseet vähän pintaa syvemmältä...

xD
Otsikko:
Kirjoitti: Lorris - 18.07.2007 13:25:22
Kävin sitä minäkin tämän katsomassa viime perjantaina, ja ehkä vasta nyt alkaa muodostua kunnon kuva tästä, aikaisemmin oon tässä vaan miettinyt että pidinkö vai enkö. Ei kyllä mielestäni kuulunut ihan Potter-leffojen parhaimmistoon, mutta hyvin viihdyttävähän se oli, ja nyt kun on vähän aikaa kulunut niin tahdon kyllä nähdä sen jo uudestaankin.  ;D

Lainaus
Ja sitten se, että Cho oli kertonut AK:sta... Missäs välissä tää tuli ilmi?


Multakin olisi mennyt tämä ohi ilman canon-natsi-leffaseuraani, joka alkoi heti murista että eihän Chon kuulunut antaa niitä ilmi. Ihmettelin vähän että aijaa, oliko meidän tarkoitus saada tämä kuva siitä kun Malfoy kiskaisi Chon siihen aukkoon, LOL.

Luna ja Pimento olivat molemmat aivan loistavia, varsinkin Luna (se ääni!), mutta vähän jäi kaivelemaan ettei tuossa käynyt missään välissä selville se, että juuri Pimento oli lähettänyt ne ankeuttajat Harryn perään. (Ja oliko ne ankeuttajat jotenkin erinäköisiä nyt?)

Ron-fanina tykkäsin oikein kovasti kun Ron puolusti Harrya Seamusille. :) Vihdoinkin Ron on vähän jotain muutakin kuin sidekick leffoissa! Tosin repesin sitten oikein antaumuksellisesti sille kun poika karjaisi Ruaahille sen "Stay away from her!" kun Hermione oli siellä yläilmoissa.   ;D
Otsikko:
Kirjoitti: Papercut - 18.07.2007 13:31:54
hmmh, en taida kommenteista päätellen olla ainoa, joka oli hieman pettynyt kyseiseen elokuvaan. :> Kävin katsomassa Feeniksin Killan ensi-illassa. Jälkitunnelma oli vähän tööt, etten tiennyt oikein mitä mieltä olisin koko elokuvasta. Tosin se saattoi johtua myös siitä, että kello näytti noin 3:00 yöllä elokuvan loputtua, enkä väsyneenä ole mitenkään... viisaimmillani.

Näyttelijävalintoihin olin tyytyväinen. Pimento oli juuri niin ärsyttävä kuin olin toivonutkin, vaikkakin sammakkomaisuutta olisi voinut jotenkin olla enemmän. Evannan suoritus Lunan roolissa oli hyvä, tosin hän oli ehkä hieman liikaakin aineissa olevan oloinen. :D Bellatrix oli myös loistava. Minulla oli epäilykseni, että osaanko kuvitella Helena BonhamCarteria pahiksen rooliin, sillä minulle on piirtynyt kuva hänestä esim. Jalin äitinä (Jali ja suklaatehdas). :-D Suoritus oli hyvä joka tapauksessa.

Mutta se Kelmikohtaus. Olin niin pettynyt, sillä odotin kyseistä kohtausta ehkä eniten koko leffasta ja odotuksen tuloksena oli vain pari sekuntia jotain epämääräistä, josta itse edes hahmottanut kaikkia henkilöitä. Dracon vähäiset kohtaukset harmittivat myös, vaikka niissä harvoissa kohtauksissa hän olikin loistava. :D Luciusta sentään nähtiin paljon, mikä oli hyvä juttu. Voldemortista en sano mitään. :'D

AK:n kohtaukset olivat mielestäni kivasti toteutettu. Myös Oljo oli ihan kuvitelmieni mukainen mutiseva örvelö, vaikka tosiaan se tontun pääpointti elokuvassa jäikin vähän uupumaan? Tykkäsin Ronin huispauskohtauksista kirjassa, mutta Thank God huispausta ei ollut tungettu elokuvaan.

Voisin kommentoida lukuisia kohtauksia elokuvassa, mutta en taida, sillä suurin osa on jo käyty läpi tässä topicissa. Kokonaisuutena elokuva oli mielestäni ihan ok, vaikka toisaalta se olikin yksi iso pettymys. Ei voita suosikkiani Liekehtivää Pikaria, ehei..
Otsikko:
Kirjoitti: Lallu - 18.07.2007 13:38:18
Lainaus
Dolsku (Dolores) kuulusteli kaikkia totuusseerumin kanssa. Cho sitten paljasti, koska hänelle juotettiin totuusseerumia.

Ja, tuo kohtaus, jota et ymmärtänyt. Harry oli vihainen Cholle, että tyttö oloi paljastanut Dumbyn armeijan, ja Cho yritti selittää, mutta Harry käveli pois. Hän ei yrittänyt puhua tytölle.

Juu mä tajusin, että se oli vihanen, mutta siis sanottiinko missään vaiheessa, että se oli just Cho, joka siitä kertoi? Koska kaikillehan se sitä litkua juotti ja yhtäkkiä Harry ei enää puhunutkaan Cholle.  :D No ehkä se selviää mulle sitten, kun nään toisen kerran.  ;)

Lainaus
Ah, olin kokonaan unohtanut loistavan sianpääkohtauksen, jossa hölkytti se vuohi.

*reps*
Otsikko:
Kirjoitti: kiija - 18.07.2007 14:31:51
En oikein osaa sanoa oliko elokuva hyvä vai huono. Hyppimistä elokuvassa oli aika paljon, mikä häiritsi monessakin kohdassa. Feeniksin killasta tykkään kirjana todella paljon, joten jos kirjaan lähtee vertaamaan elokuva oli pettymys.

Tyytyväinen olin Lunaan, Bellatrixiin ja Tonksiin. Lunan ääni oli aivan ihana, ja vaikka en koskaan ole mikään kova Lunan fani ole ollutkaan, niin täytyy sanoa että hän oli ehkä koko elokuvan paras. Pimennosta taas en tykännyt yhtään, koska olin kuvitellut hänet niin erilaiseksi. Ja Lucius oli yhtä sävähdyttävä kun aina ennenkin.

Siriuksen kuolema ei ollut läheskään niin surullinen kun kirjassa. Harryn hiukset oli kamalat ja silmät olivat siniset (ainakin mitä muistelisin). Ja sitä nuorta Lilyä ei tainnut näkyä ollenkaan? o_O Ja Dracoa tuntui olevan liian vähän.

Petunian hellemekolle sai kyllä nauraa. En ihan sellaista hänen päällään olisi kuvitellut. *naur* Tykkäsin myös siitä kun Hermione oli siellä Ruuahin puristuksissa.

Mutta periaatteessa ihan hyvä elokuva, DVD:n aion ostaa heti kun ilmestyy.
Otsikko:
Kirjoitti: medicy - 18.07.2007 17:49:59
Feeniksin kilta on lempikirjani, mutta elokuvana tämä taitaa olla huonoin. Kävin tänään katsomassa elokuvan toistamiseen. (Ajattelin, että se voisi parantua toisella katsomiskerralla, mutta ei.)

Lainaus käyttäjältä: "Papercut"
Näyttelijävalintoihin olin tyytyväinen. Pimento oli juuri niin ärsyttävä kuin olin toivonutkin, vaikkakin sammakkomaisuutta olisi voinut jotenkin olla enemmän. Evannan suoritus Lunan roolissa oli hyvä, tosin hän oli ehkä hieman liikaakin aineissa olevan oloinen. :D Bellatrix oli myös loistava. Minulla oli epäilykseni, että osaanko kuvitella Helena BonhamCarteria pahiksen rooliin, sillä minulle on piirtynyt kuva hänestä esim. Jalin äitinä (Jali ja suklaatehdas). ;D Suoritus oli hyvä joka tapauksessa.

Olen tässä täysin samaa mieltä kanssasi; todella onnistuneet näyttelijävalinnat. Paitsi että minulla on parhaiten jäänyt kuva Helenasta mieleen tämän roolista Fight Clubissa, mikä sopii yllättävän hyvin myös Bellaan.  ;)

Muuten elokuva olikin täysi floppi. Kaikki tapahtui niin nopeaan ja 'sekavasti'. Olisi sitä hyvinkin voinut pidentää yli puolella tunnilla, ilman että se olisi ollut tylsä. En edes jaksa luetella tässä kaikkea mikä jäi harmittamaan ja ärsyttämään; lista olisi valtaisa. Eniten ehkä kuitenkin jäivät harmittamaan Dracon ja Bellan väheinen rooli elokuvassa ja Fredin ja Georgen Tylypahkasta-karkaamis-kohtaus (olin odottanut jotain räjähdyttävämpää ja monipuolisempaa).

Ja plussina tosiaan Luna (kaikin puolin onnistunut), Lucius ja thestralit.
Otsikko:
Kirjoitti: Marla - 18.07.2007 19:17:52
Koin juuri valaistumisen sen suhteen, että enhän mä tästäkään leffasta pitänyt leffana, kuten en muistakaan HP-leffoista - lähinnä vain jonkin sortin humoristisena pläjäyksenä ja muutamien loistavien näyttelijöiden työnä. En tiedä onko syynä Fini vai mikä, kun en kerta kaikkiaan voi katsoa HP-leffoja vakavalla naamalla... ilman kaikkia kuvittelemiani slashviittauksia tuntisin kai myötähäpeää monesta jutusta, mutta enpä tunne, repeilen vain. :D Nimenomaan HP-leffana tää oli hyvä, mutta jos ajatellaan FK:ta ihan yhtenä leffana kaikkien ihkuihanien suosikkien seassa, niin en voi sanoa samaa ja tarkoittaa sitä. Hyviä yksittäisiä kohtauksia löytyy monia, mutta hyviä kokonaisuuksia HP-leffat eivät oikein onnistu olemaan - mikä on kyllä ihan ymmärrettävää. Sekavuus oli myös ehkä toinen tosi huono seikka. En jotenkin jaksa uskoa, että kirjoja lukematon olisi pysynyt mukana (minusta leffat pitäisi tehdä ehdottomasti siten, että ne ymmärtää hyvin ilman kirjojakin), pointti tuntui olevan melko hukassa.

Edellisessä viestissäni unohdin tosiaankin mainita Lunan - aivan ihana, juuri sellainen kuin kuvitelmissani (jos ei oteta huomioon, että vasta kuvia FK:sta nähdessäni sisäistin Lunan olevan blondi eikä brunette...). Sen tytön ääni oli uskomattoman kaunis.

Hoksasin juuri, että eihän thestraleja vielä aiemmin olekaan nähty leffoissa. O_O Vastasivat täsmälleen mielikuviani. Hienosti toteutettuja.

Lainaus käyttäjältä: "kiija"
Siriuksen kuolema ei ollut läheskään niin surullinen kun kirjassa.


Tätä minäkin harmittelin, musta se ei ollut oikein yhtään surullinen. Harryn tuntemuksien ilmi tuomiselle olisi kyllä voinut uhrata ainakin puoli minuuttia lisää - just se kirjan raivokohtaus olisi ollut selkeä tuomaan ilmi sitä suuttumusta ja surua, jonka Siriuksen kuolema aiheutti Harrylle, mutta nyt sen tilalla olikin leppeä keskustelu Dumbledoren kanssa - hyvä kun siitä edes kävi ilmi mistä puhuttiin. :(
Otsikko:
Kirjoitti: Jaakin - 18.07.2007 19:49:11
Minua masensi kovasti, ettei elokuvassa ollut kohtausta, jossa Harry raivosi Dumbledoren kansliassa - oli kirjasta yksi lempi kohdistani. Siinä kun tuli hyvin ilmi tunteet, miltä Harrystä tuntui Siriuksen kuolema. Kuten Marla sanoikin, olisi minusta noiden tunteiden kuvaamiselle uhrata lisää aikaa.

En ole oikeastaan koskaan perustanut Potter-leffoista kamalasti jos vertaa muihin elokuviin, ehkä juuri se että minua häiritsee niin kamalasti se, että joitakin kohtia on jouduttu muuntamaan. Potter-leffoista tämä taisi kuitenkin olla suosikkini.
Alan Rickman oli aivan mahtava Severus! Samoin Bellatrix. Molemmat hahmot olivat elokuvissa juuri sellaisia kuin olen kuvitellut ne, Bella oli suorastaan mielipuolisen oloinen. Luna oli myös juuri sellainen mistä tykkäsin.^^

Lainaus
lista olisi valtaisa. Eniten ehkä kuitenkin jäivät harmittamaan Dracon ja Bellan väheinen rooli elokuvassa ja Fredin ja Georgen Tylypahkasta-karkaamis-kohtaus (olin odottanut jotain räjähdyttävämpää ja monipuolisempaa).

Luo Fred & George juttu jäi minua harmittamaan myös, olisin toivonut heidän sanovan joitakin niistä jutuista mitä kirjassa oli tuossa kohtauksessa. Tykkäsin kuitenkin siitä, mitä he sanoivat ennen V.I.P tilaisuus kohtaa.
Otsikko:
Kirjoitti: violent - 18.07.2007 23:10:21
Vaikuttaa hyvältä leffalta. Minä en nyt oikeen viittis lähteä jonnekkin Helsinkiin täältä kattomaan sitä, kun elokuvateatteri täällä on suljettu(uus omistaja tekee remppaa.) ja se aukastaan vasta elokuussa. :/ Toivottavasti ne näyttäs vielä sen Feeniksin killan, pahaan aikaan toi remontti sattu.
Otsikko:
Kirjoitti: jenske - 18.07.2007 23:32:33
Koska kaikki tarvittava on sanottu ainakin kahteensataan viiteenkymmeneen viiteen kertaan, totean vain, että nopeasti se lehva menikin, ja oli ihan ok.

Mutta

Voldemort jäi häiritsemään. Hää näytti aivan Jorma Uotilalta.
Siihen menikin sitten suurin osa ajasta hihitellessä.

EDIT: Miksi muuten Albuksen kaarti oli suomennettu elokuvaan Dumbledoren armeijaksi?
Otsikko:
Kirjoitti: Juhos - 19.07.2007 00:21:40
Lainaus käyttäjältä: "medicy"
Lainaus käyttäjältä: "Papercut"
Bellatrix oli myös loistava. Minulla oli epäilykseni, että osaanko kuvitella Helena BonhamCarteria pahiksen rooliin, sillä minulle on piirtynyt kuva hänestä esim. Jalin äitinä (Jali ja suklaatehdas). ;D Suoritus oli hyvä joka tapauksessa.
Paitsi että minulla on parhaiten jäänyt kuva Helenasta mieleen tämän roolista Fight Clubissa, mikä sopii yllättävän hyvin myös Bellaan.  ;)


...Minä puolestani muistan Helenan Big Fish-elokuvasta, enkä oikein osaa suhtautua.^^
Kun nyt näyttelijöistä puhutaan, Luna oli aivan ihana. Erityisesti se ääni ja poissaolevaisuus, juuri niinkuin toivoinkin.
Pimento oli erilainen kuin kirjassa, mutta lähinnä vain ulkonäöltään. Luultavasti suurimmaksi puutteekseen lukisin sen, ettei hän ollut yhtä raivostuttava kuin kirjassa, jossa en voi vaan sietää sitä hahmoa. ^^
Dumbledoresta en ole pitänyt yhdessäkään elokuvassa, eikä se ole muuttunut mihinkään.
Kukaan kelmeistä ei myöskään miellytä. Ei ulkonäöltään eikä käyttäytymiseltään. Jokin on vain liian vinossa.

Itse otin elokuvan varsin positiivisesti vastaan, kun näkee mitä muut ovat siitä mieltä. On totta, että elokuvassa oli monia pahojakin vikoja, mutta erikoistehosteet tekivät tarpeeksi hyvän vaikutuksen. Erityisesti ennustuksia sisältävien hyllyjen kaatuminen salpasi hengen, koska se oli yksinkertaisesti niin kaunista.

Tapahtumat etenkivät tosiaan uskomatonta vauhtia ja osaan vain kuvitella, minkälaisen kuvan kirjoja lukemattomat saavat tästä osasta. Eivät ainakaan sellaista kuin kirjasta. Kirjan lopussa selitetään kaikkea Dumbledoren kansliassa sivutolkulla, elokuvassa se oli korvattu muutamalla sekunnilla. Jotenkin ihmisten pitäisi itse käsittää ennustus ja sen syvempi sisältö... Eikä se välttämättä onnistu kaikilta.

Kirjana pidän Feeniksin Killasta kaikkein vähiten, mutta elokuvan taidan nostaa kaikkein korkeimmalle. Ainakin melkein. En taida enää toistaa sitä kaikkea minkä joku on jo sanonut.
Otsikko:
Kirjoitti: Lallu - 19.07.2007 00:28:36
Lainaus
EDIT: Miksi muuten Albuksen kaarti oli suomennettu elokuvaan Dumbledoren armeijaksi?


Se on englanniksi Dumbledore´s army ja ne suomentajat eivät sitä sitten nähtävästi tienneet, että se on suomeksi Albuksen kaarti.
Otsikko:
Kirjoitti: Sunday - 19.07.2007 01:17:17
Hmm, eilen kävin tuon leffan katsomassa, ja tykkäsin. Olin tosi yllättynyt, kun se oli niin hyvä. Odotin, että se olisi pettymys, kuten aiemmat leffat ovat suurimmaksi osaksi olleet, mutta ei se ollutkaan. Oon tosi tyytyväinen tuohon leffaan, ehdoton suosikkini Potter-leffoista tässä vaiheessa, vaikka kirjana FK on minusta huonoin sarjasta. Odotan HBP-leffalta tosi paljon tän perusteella, jos Yates jatkaa ohjaajana ja näin. ^^

Rrrakastin leffan alkua. Se oli aivan ihana. <3 Oli tosi upean näköistä, kun kuvattiin ylhäältäpäin sitä näkymää ja sillee. Sitten, kun se Dudleyn porukka tuli siihen, meni tunnelma vähän pilalle. Duddersin näyttelijä kun esitti osansa täysin surkeasti mielestäni. Ja muutenkin se kohtaus oli mielestäni vääränlainen, ja olen sitä mieltä että se olisi ollut parempi, jos se olis toteutettu kirjan tavalla. Sitten siitä alikulkutunnelista taas tykkäilin kovasti, oli niin aidon tuntuista. Ankeuttajat oli vähän parempia kuin kolmosleffassa mielestäni, olin ihan tyytyväinen niihin. Suojelius oli kans jees. :) Rouva Figg oli tosi awww, mutta se ääni kuulosti siltä, että se on polttanut tupakkaa vähintään puolet elämästään > en pitänyt.

Se kohta oli ihan ok, kun kiltalaiset tulivat hakemaan Harrya (se nurmikkopalkinto olis kyllä ollut niiin hauska ._.). Lentokohtaukset olivat upeita, en voinut olla ajattelematta "aww" kun näytettiin ihanaa kaupunkia, vaikkakin aika lyhyesti. <3 Kalmanhanaukio oli ihan jees, vaikkakin odotin siltä vähän enemmän. Olisin halunnut sen Siriuksen rääkyvän äidin ehdottomasti mukaan. Mutta ah, Sirius! <3<3<3 En ennen voinut sietää Oldmania Siriuksena, mutta nyt suorastaan rakastuin siihen. Olen pitänyt herrasta aina näyttelijänä, mutta en kokenut sitä sopivana Siriuksen rooliin ennen kuin nyt... Sydän. Ihana. Remuksen näyttelijä ei minust vieläkään sovi rooliinsa, mutta jaa.

Voisinkin nyt puhua näyttelijöistä lisää. Dan oli parantanut ihan huimasti, en ajatellut "nouuu..." kuin muutaman kerran sen näyttelemisestä. Alan jopa sietää herraa, vaikkei se aiheuttanutkaan samaa <3__<3-kohtausta kuin Oldman Siriuksena. Evanna Lynch oli loistava Luna, vaikkei mielikuviani vastannutkaan, Helena Bonham-Carter oli ihan mahtava Bellatrix, täydellinen, ja Imelda Staunton oli Pimentona kans oikein hyvä. Ai niin ja Natalia Tena Tonksina, tykkäsin kovasti myös hänestä. Olin siis todella tyytyväinen uusiin näyttelijöihin, ja vanhatkin parantavat koko ajan. Bonnie Wright, Katie Leung, Daniel Radcliffe, Rupert Grint ja se Nevillen näyttelijä tekivät kaikki hyvää työtä, kuten moni muukin. Pettymyksiä olivat Emma & Michael Gambon, mun kestoinhokki. Harrisiahan ei takaisin saada, mutta siltikin se oli ainoa oikea Dumbbis. Gambon on hirveä, vaikka osa haukuista varmaan pitäisikin suunnata käsikirjoittajille. Mut hyiii, ei yhtään oikea D.

Leffa oli täynnä upeita kohtauksia. AK:n kokoontumiset olivat todella hienoja, ja muutenkin tykkäsin hurjasti. Elokuvaa oli oikeasti tosi ilo katsoa, ohjaaja oli tehnyt mielettömän hyvää työtä. Se herätti minussa tunteita varmaan enemmän kuin muut leffat yhteensä. Ensiksi voisin kuitenkin suurimmat pettymykseni selittää. Ensinnäkin, huispaus!! Nooooooooo, ei sitä olisi saanut jättää pois. :< Olisin mieluummin katsonut neljätuntista leffaa.. :D
-Ja se Harryn & Chon suhde oli surkeasti toteutettu, ihan tosissaan. Ainoa asia siinä, johon oli kiinnitetty kunnolla huomiota, oli se nuoleskelukohtaus.. Mutta minust oli tosi tyhmää, että Chosta tehtiin AK:n kavaltaja, ja että se loppui siihen, ettei Harry enää puhunut sille, vaikka se oli tehnyt sen totuusseerumin vaikutuksen alaisena (mitä H ei kyl tiennyt, mutta silti, huono juttu).
-Ja Siriuksen kuolema oli minust kans tosi surkea, ei sen noin pitänyt mennä, eieiei! Holvikaarikin oli ihan vääränlainen. Eikä Sirius & Bella edes taistelleet, Bella vaan jostai kaukaa huus avadan ja Sirius leijaili pois kattoen haikeesti Harrya. Itkin kyl silti, kun Oldman oli niin ihana Sirius ja Sirius on mun lempihahmo Dumbledoren lisäksi, ja ajatus sen kuolemasta oli itkettävä vaik toteutus sukkasi.
-Ja miksi helvetis ne muut nuoret vaan kyyristeli siel piilossa, eikä taistelleet! VÄÄRIIINNN! ;_;
-Sitten se, että kuolonsyöjät liiteli siel mustina savupilvinä & kiltalaiset kai valkoisina, siis wtf? Ei se noin mennyt. Oli se näyttävää ja näin, mutta mun mielestä täysin turhaa.
-Dumbledoren & Volden lopputaistelua kyllä ylistän kohta lisää, mut siinä oli... ongelma. D on muutenkin ihan sukka, mutta tuossa taistelussa mua oikeasti itketti. Se näytti niin heikolta, niin pelokkaalta. Se ei ollut lähelläkään kirjan tyyntä, rauhallista, ihanaa Dumbledorea. Ne on vieneet siltä hahmolta täysin sen luonteen, ei se ole tuollainen, ei yhtään. Eikä se ole pitkä ja laiha. ._. Valitan tästä liikaa, mutta nyt kun rakastuin leffa-Siriukseen, toinen lempihahmoni on pelastettu, ja voin keskittyä siihen vääryyteen, jota toiselle tehdään.
-Ja sitten... Harry & Dumbledore siel kansliassa. Voi jeesus, miksei edes sitä kohtausta voitu toteuttaa kunnolla. Se on ihan älyttömän tärkeä! Se sivuutettiin tyyliin olankohautuksella, vaikka se on tärkein tulevan kannalta. Muutenkin, missä kaikki Harryn raivo oli?
-Lisäksi mua harmitti tiettyjen henkilöiden taka-alalle jääminen. Ei kaikkea saa mukaan, mutta tää on lähinnä henkilökohtaista angstia eikä kritiikkiä. Kelmit, yhyy... ._. No, ne oli kyllä huonoja, mutta olis niitä nyt voinu vähän enemmän näyttää! Samoin Lilyä, jota en bongannut ollenkaan. Ron & Hermione myös jäivät aika vähälle huomiolle, ja kolmikon välinen ystävyys näyttää aika kuihtuneelta tässä leffassa.

Erityiskehuja ansaitsevat näiden jo mainittuiden näyttelijöiden roolisuoritusten lisäksi ehdottomasti ministeriö-kohtaukset. Herranjumala, upeaa! Ministeriö, vaikkakin oli jälleen täysin erilainen kuin kuvittelin, oli hienosti toteutettu. Oli oikeasti tosi mahtavaa katsoa, miten hienosti se oli toteutettu. Ennustussali oli todella, todella hieno, ja tykkäsin ihan järjettömästi, kun Ginny (jolle oli muuten annettu mukavan uudenlainen rooli, ei enää osaamaton pikkutyttö :>) sai ne hyllyt romahtamaan. Se oli aivan mielettömän näköistä.
-Samoin jo mainittu Dumbledoren ja Voldemortin taistelu. Siitä välittyi se voima todella hienosti ihan katsojillekin, sen saattoi nähdä. Ja kun ne miljoonat lasit särkyivät, se oli niin hienoaaaa.<3 Kokonaisuudessaan siitä taistelusta siis tykkäsin järjettömästi, vaikka D olikin vääränlainen. Kun se sulki Voldun siihen vesijuttuun, olin ihan että WOW.
-Se, kun Voldemort otti Harryn hallintaansa, luoja, todella upeaa. Pelkäsin, että se olis huono juttu, mutta se olikin aivan loistava. Se oli mielestäni toteutettu paremmin kuin kirjassa, todella, todella hieno. Dan näytteli hurjan hyvin. Mutta ör, taas Dumbledore-valitusta. Siis kerrankin, kun sen OLISI pitänyt tehdä jotain, kerrankin, kun olis ollut paikallaan se sen riehuminen, se olikin ihan o_o:na siinä. Anyway, muuten hurjan upea.
-Fred & George! <3 Olivat täydellisiä, ja olin ihan kyyneleet silmissä siinä, kun ne lohdutti sitä pikkupoikaa. Se kohtaus olikin muuten todella ihana, ja minusta sen lisääminen oli tosi jees juttu leffan tekijöiltä. Siitä välittyi tosi hyvin se Pimennon inhottavuus.
-Azkaban oli vaikuttava, vaikkakin erilainen kuin mielikuvissani. Bellaaaa!! Upeaa, kun se nuoli sitä pimeän piirtoaan. Yksi vaikuttavimmista kohtauksista koko leffassa.
-Harryn & Siriuksen väliset kohtaukset. Ei voi muuta sanoa kuin awwww.<3 Itkin ihan kamalasti, kun Sirius sanoi sen perhe-jutun. Ja kun se sanoi Harrya Jamesiksi... Ää, miksi sen piti kuolla. ;_;
-Harryn & Chon suudelman jälkeinen kohtaus oli ihana, tykkäsin enemmän kuin kirjassa.
-Ainiin! Okklumeus-tunnit oli jees, vaik jotkut asiat tökki. :> Repeilin ihan täysiä sille "penetrate":lle & sille, kun Snape ilmestyi sinne peiliin. Ja Snape oli kyl muutenkin ihana. "Obviously" <3. On Rickman liian vanha ehkä, mutta se ääniiii.<3
-Lucius <3. Dracoa näytettiin liian vähän, mutta LUCIUS<3

Niii mut siis tosi tosi hyvä leffa! :)

*

Öö, okei, keksisin lisää selitettävää, mut tää on kamala romaaniviesti. 8D Hiljenen.
Otsikko:
Kirjoitti: mnem - 19.07.2007 01:18:49
[size=75]Elokuvan alku vähän hämäsi, kuten aina, alussa kaikki tapahtuu sellaista kaikki-sekunnissa-pikakelataan vauhtia, tai ainakin en oikein saanut elokuvan alusta mitään otetta. Kukaan ei muistaakseni edes maininnut, että Dursleyt lähtevät sinne parhaiten-hoidettu-ruoho palkintojenjakoon? Muttapikkuasiahan tuo oikeastaan oli. Rakastuin Bellatrixiin, hän oli loistelias. Todella UPEA! Mielipuolisuus pääsi hyvin esille tässä naisessa, ja kauneus. Voldemortkin sai aivan uusia ulottuvuuksia puku päällään juna-asemalla. Severus oli tapansa mukaan kummallisen kaunis mies ollakseen sen ikäinen kuin häntä näyttelevä mies on. (No ei se sinänsä ihmeellistä ole, minulla on ''paha'' tapa ihastua kiduttavasti itseäni TODELLA reilusti vanhempiin miehiin ja kokemusta on, jotenka..) Voisin purkittaa Alan Rickmanin äänen, ja kuunnella sitä aina iltasatuina. Miten jollakin voi olla noin kylmiäväreitä herättävä ääni? Ihan hyviä kylmiä väreitä kyllä..

Elokuva ei mielestäni hirveästi hyppinyt, vaan sitä selvästi yrittettiin jouduttaa pitkilläkin musiikkikohtauksilla, missä kaikki vain menee eteenpäin musiikin tahdittamana. Ja Ralph Fiennes Voldemortina on myös aikamoinen rakkauspakkaus. Lunankin valinta oli perfecto, minusta. Thestralitkin saavat kiitosta. Erittäin hieno kohtaus lopussa oli se, kun Voldemortin henki tai mikä lie yritti saada Harrysta otteen, ja tämä makasi siinä lattialla, ja Dumbledore yritti palauttaa tätä järkiinsä.. syvempää kuin aikaisemmissa elokuvissa.. kohtaus oli paljolti tummasävyisempi. Silti huomaan toivovani enemmän pottereilta, tai ehkä olen omalla tavallani kasvanut yli Rowlingin tarinankerronnassa. Joskus tosiaan tuntuu, että haluaisi lukea tai nähdä jotakin syvempää. Mutta    SilvaraNight on nyt sanonut sanottavansa, eikä muuta.[/size]
Otsikko:
Kirjoitti: Iibis - 19.07.2007 08:39:09
Lainaus käyttäjältä: "LaLuna"
Lainaus
EDIT: Miksi muuten Albuksen kaarti oli suomennettu elokuvaan Dumbledoren armeijaksi?

Se on englanniksi Dumbledore´s army ja ne suomentajat eivät sitä sitten nähtävästi tienneet, että se on suomeksi Albuksen kaarti.


Tjaa, kyllä taatusti tiesivät. Se lienee suomennettu Dumbledoren armeijaksi sen takia minkä takia leffassa on oiottu monta muutakin juonenpätkää - jotta kirjoja lukemattomat voisivat edes teoriassa pysyä perässä. Leffassa nimittäin ei Dumbledorea juuri Albukseksi kutsuta.
Otsikko:
Kirjoitti: Lorris - 19.07.2007 10:30:33
Oo, parodiat (http://http://mistful.livejournal.com/102180.html) on aina yhtä viihdyttäviä.  ;D
Otsikko:
Kirjoitti: destine - 19.07.2007 11:35:27
Lainaus käyttäjältä: "LaLuna"
Lainaus
Dolsku (Dolores) kuulusteli kaikkia totuusseerumin kanssa. Cho sitten paljasti, koska hänelle juotettiin totuusseerumia.

Ja, tuo kohtaus, jota et ymmärtänyt. Harry oli vihainen Cholle, että tyttö oloi paljastanut Dumbyn armeijan, ja Cho yritti selittää, mutta Harry käveli pois. Hän ei yrittänyt puhua tytölle.
Juu mä tajusin, että se oli vihanen, mutta siis sanottiinko missään vaiheessa, että se oli just Cho, joka siitä kertoi? Koska kaikillehan se sitä litkua juotti ja yhtäkkiä Harry ei enää puhunutkaan Cholle. ":D" No ehkä se selviää mulle sitten, kun nään toisen kerran. ";)"
Kuten Lorris sanoi, tämä tuli ilmi siinä kohtaa, kun Malfoy veti Cho'n esiin aukkoon, kun Pimento inkvisiittoriensa (kirjoitetaanko edes noin? oh well...) kanssa tuli pysäyttämään AK-kokouksen. Mutta jos tuo meni ohi, niin piti vain päätellä koko juttu.

Lainaus käyttäjältä: "Lorris"
Ron-fanina tykkäsin oikein kovasti kun Ron puolusti Harrya Seamusille. ":)" Vihdoinkin Ron on vähän jotain muutakin kuin sidekick leffoissa!
Taisin todeta cindelle tai Popkalle - en ole varma kummalle kun molemmat istuivat vieressä, joten... - että kauhea parisuhdekriisi Ronilla ja Harrylla sen jälkeen, kun Ron oli puolustanut Harrya Seamusille ja meni tämän perään makuusaliin. Aivan ihanaa ^^

Lainaus käyttäjältä: "Papercut"
Mutta se Kelmikohtaus. Olin niin pettynyt, sillä odotin kyseistä kohtausta ehkä eniten koko leffasta ja odotuksen tuloksena oli vain pari sekuntia jotain epämääräistä, josta itse edes hahmottanut kaikkia henkilöitä.
Samat sanat. Yksi niistä kohtauksista, joita todella odotin ja se oli jätetty pois. Not nice, not at all. Tosin, olihan se ihan hyvin toteutettu, ottaen huomioon sen tulleen esille okklumeustunnilla ja vastaloitsuna lukitilikselle, mutta silt. Olisi Harry voinu nähdä koko jutun ajatuseulan kautta ja näyttää kelmejä vähän paremmin :/

Lainaus käyttäjältä: "Jaakin"
Minua masensi kovasti, ettei elokuvassa ollut kohtausta, jossa Harry raivosi Dumbledoren kansliassa - oli kirjasta yksi lempi kohdistani. Siinä kun tuli hyvin ilmi tunteet, miltä Harrystä tuntui Siriuksen kuolema. Kuten Marla sanoikin, olisi minusta noiden tunteiden kuvaamiselle uhrata lisää aikaa.

Kelmikohtauksen ohella, tätä kansliakohtausta juuri odotin. Odotin Harryn itkevän, huutavan, surevan ja hajoittavan paikkaa. Odotin hänen olevan ihan palasina Siriuksen kuoleman jälkeen, aivan kuten kirjassakin. Mutta ei, ehei. Muutama hassu muistipätkä ja siinä se. No, olihan siinä saatu hienosti esille masentunut ja shokissa oleva Harry, mutta ei se riittänyt. Tosin, varmasti Daniel itkevänä, huutavana, sureva ja hajoittavana Harryna olisi ollut hyvin koominen ja naurettava Harry, joten ehkä se oli parempi niin.

Itse odotan, että pääsen toisen kerran näkemään elokuvan. Sen jälkeen osaa sanoa elokuvasta vielä paljon enemmän. Ensimmäisellä katselukerralla hieman tunnustellaan pintaa ja maistellaan elokuvaa. Nyt ei oikein osaa sanoa mitään järkevää.
Otsikko:
Kirjoitti: Kelly - 19.07.2007 15:44:52
Nonii, täytyy minunkin tulla vuodattamaan. :D Eli kävin siis katsomassa eilen elokuvan Oulussa. Kun olin katsonut elokuvaa n. 10 minuuttia minua alkoi suunnattomasti ärsyttää. Kaikki tapahtumat menivät jotenkin aivan erilailla kuin kirjassa. En nyt tarkoita sitä, että sen olisi pitänyt mennä täysin sen mukaan, mutta alkua oli muutettu ärsyttävästi. Alussa se kohtauksesta toiseen hyppiminen tapahtui minusta liian nopeeaa. Yhtäkkiä oltiin puistossa, sitten Dursleylla, yhtäkkiä lennettiin Kalmanaukiolle ja sitten taas kamalaa vauhtia Tylypahkaan. Olisin halunnut tuohon alkuun juuri rauhallisempaa vauhtia. Itse kirjan lukeneena tiesin tietenkin tapahtumat, mutta uskon että sellainen ihminen, joka ei ole ollenkaan lukenut kirjaa oli aivan ihmeissään.

Onneksi kuitenkin loppua kohti vauhti hiljeni ja ärsytykseni laantui. Täytyy myöntää, että tämä elokuvan kohutuin kohtaus eli Harryn ja Chon suudelma oli aika hauska. Minua alkoi vain naurattamaan, sillä se näytti hieman jäykältä. Ehkä sen oli tarkoituskin, koska se oli Harryn ensisuudelma. Ronin puheet olivat kyllä ihanat, kun Harry oli kertonut suudelmasta. :D Se oli minun mielestäni todella hyvä kohtaus.

Yksi juttu mistä täytyy mainita on Helena Bonham-Carter. Siis aivan loistava! Todella hienoa näyttelemistä, hän sai Bellatrixin juuri sellaiseksi miksi olin hänet kuvitellutkin. Se kohtaus Azkabanissa oli hyvä. Lunan näyttelijä Evanne Lynch(?) oli kans mielestäni hyvä, mutta ei yltänyt ihan Bonham-Carterin tasolle. Hän sai Lunaan sellaista ei-ihan-tältä-planeetalta meininkiä.

Loppu oli hienosti toteutettu. Voldemortin ja Dumbledoren taistelu oli hienoa katseltavaa. Pelkäsin oikeasti Dumbledoren puolesta, vaikka tiesinkin kuinka käy. :D Siriuksen kuolema oli vähän liian nopea tempoinen, mutta siltikin täytyy tunnustaa, että itkin siinä kohdassa.

Elokuva oli mielestäni pelkkänä elokuvana todella hyvä, mutta kirjaan perustuvana elokuvana se ei ole niinkään hyvä. Juuri sen takia, että monia tärkeitä kohtia oli karsittu. Mutta sanoisin kuitenkin tämän olleen elokuvista paras. Eli nyt vain Puoliveristä prinssiä odottelemaan!
Otsikko:
Kirjoitti: Nelia - 19.07.2007 18:17:15
Kävin katsomassa elokuvan pari päivää sitten ja täytyy sanoa, että olin positiivisesti yllättynyt. Leffaseuralaiseni (hemmetti mikä sana  ;D ) ei ole lukenut kirjoja, katsonut vain muutaman elokuvan ja hän sanoi, että ymmärsi täysin elokuvan. Pidin toteutuksesta, tapahtumat kulkivat mielestäni ihan sopivalla vauhdilla ja vain muutamaa asiaa syrjittiin. Tonks ja hänen metamorfimaagisuus (taivutetaankohan noin) syrjäytettiin muutamaa hiusvärin muutosta ja siankärsää lukuunottamatta. Bella oli mahtava, pidin Lunan näyttelijästä...

Pimento oli oikeastaan juuri sellainen kuin olin kuvitellutkin ja sain itseni muutaman kerran irvistelemästä hänelle samalla tavalla kun joskus olen irvistellyt omille opettajille heidän tehdessään jotain narettavaa  ;D

Pidin myös leffan satunnaisista vitseistä, Harryn ja Chon kohutusta suudelmasta, vaikka se alku olikin aika kömpelö. Mutta kai sen pitääkin olla?

Turha jaaritella kaikista asoista yksitellen, sanon vain, että mielestäni elokuva oli hyvä ja tähänastisista paras.
Otsikko:
Kirjoitti: Teena Brandon - 19.07.2007 22:36:56
Kävin katsomassa co-elokuvan eilen ja vieläkin se riipii. En ole oikein mitään Potter -elokuvista pitänyt kovin onnistuneena, mutta tässä alkoi entistä enemmän ärsyttää kolmi-ilme-Radcliffe. Monia hyviä kohtauksia oli ajan vähyyden takia jätetty pois, kuten Rita Luodikon haastattelu ja sairaalakohtaus. Ronin ja Hermionen valvojaoppilasasemasta ei kerrottu mitään, Snapun muistelmat olivat kuin pikakelauksella. Uutisotsikoita kuitenkin oli aikaa plarata... Ohjaajastakaan en liiemmin pitänyt, ei tullut oikein särmää elokuvaan.

Parasta elokuvassa oli varmaan Lunan näyttelijä, äänikin heijastaa omassa maailmassa elämistä ja hentoa hajamielisyyttä.

Olisivat vaan tehneet kaksi elokuvaa... Onhan siinä ongelmia, mutta uskoisin, että fanit olisivat tyytyväisempiä.
Otsikko:
Kirjoitti: Kao - 19.07.2007 22:54:56
Mm, kävin juuri tuon katsomassa pari päivää sitten. En edes kuvitellut, että se voisi yllättää positiivisesti. Eli en siis tykännyt, vaikka oli siellä pari hyvääkin kohtausta. Mun mielestä leffa oli hieman sekava, eikä siitä olisi voinutkaan ymmärtää mitään jos ei ole lukenut kirjaa. Mutta aika hälyttäväksi menee, jos on lukenut kirjan useamman kerran, muttei silti tajua mitään. O_o Mulla kävi näin, mutta ehkä se on vaan mussa.

Fleur du malin tavoin mun mielestä se Kalkaroksen kauhein muisto (tms.) -kohta oli tosi lyhyt ja meni nopeasti. Mä en ehtinyt näkemään siinä juuri mitään, kunne se oli jo ohi. Ja missä ihmeessä oli Lily?

Mutta siis minäkin pidin Lunasta ja Bellatrixistä varmaan eniten. Danielin hiukset sukkasi kuten jo aiemminkin olen kaikkialla sanonut ja mun mielestä Pimentoa näytettiin kyllä ihan liikaa ja kaikki muu unohdettiin. Siriuksen kuolemakohtauksesta en pitänyt yhtään. Siinä öh ei ollut mitään koskettavaa tai mitään. Ensinnäkään en voi tajuta, miksi se on aina avada kedavra-loitsu, joka muka tappoi Siriuksen vaikkei näin ole. Tästä jaksan motkottaa aina.

Se pikku threstrali (tiedän, että kirjoitin väärin, mutten muista oikeaa kirjoitusasua), jolle Luna heitti omenan oli söpö. Näin muuten.

//Ja ai niin, kyllä ihan liikaa Ron/Hermionea, jota edes kirjassa ei ollut ja sitten piti sitä tunkea leffaan. Nyyhkis yyh.
Otsikko:
Kirjoitti: PauPau - 20.07.2007 00:35:54
Suuri pettymys. Vähän kun oltaisiin otettu kohtia kirjasta ja laitettu tulemaan peräkkäin, ilman minkään laista jatkuvuutta. Ja sekin ketutti tosi paljon, että tarinaa oli muokattu: cho paljasti DA:N, ei marietta oli varmaan isoin.. :S

Selitys on varmaan tämä: liian iso juoni sen mittaselle elokuvalle. olisi ollut kolme tuntia, tai kaksi leffaa, niinkun joku taisi sanoakin. Se toimi THS:ssä, toimisi potterissakin ja kirjasta saataisiin tehtyä varmempi leffaversio.
mutta

oli huono :( sääli, kirja on niin mahtava :P
Otsikko:
Kirjoitti: Cokada - 20.07.2007 10:47:25
Leffa oli hyvä, tähänastisista paras. Minusta se oli ihan sujuvasti saatu kirjasta elokuvaksi, joten en toisaalta voi ymmärtää miten jotkut valittavat että juonta on muutettu: sitä on pakko muuttaa! Ei helvetti, ei kukaan jaksaisi katsoa neljää tuntia kestävää leffaa FKsta. En minä ainakaan [size=75](TSH:ssa se toimi, koska oli yksi iso kirja, ei seitsemää).[/size] En nyt sano, että tuo oli täydellinen suoritus, siis parantamisen varaa on, mutta minusta se on hyvä.

Ja nyt kun sain purattua ärsyynnystäni:
Chon ja Harryn suudelma oli toisaalta ihana toisaalta hauska :D Kuin kaksi tikkua olisivat törmänneet, kropat etäällä toisistaan ja kädet lepäsivät sivulla, mutta niinhän se ensisuudelma aina melkein menee (: Ronista pidin erityisesti, hän oli ihana puolustaessaan Harrya ja muutenkin.

Jeah.
Otsikko:
Kirjoitti: Dana Wolf - 20.07.2007 11:23:35
Jaa-a, kyllä tämä oli paljon mukavampi elokuvakokemus, kuin kaksi edeltävää. Toki elokuva ei kulkenut juurikaan alkuperäisen kirjan mukaan, mutta aiheutti minussa huomattavasti vähemmän agressioita kuin esimerkiksi kolmonen. Tätä elokuvaa oli muutettu jotenkin paremmin kuin aikaisempia, mutta en silti uskoisi, että kirjoja lukemattomana pysyisin aina mukana.

Mutta miksi, oi miksi Sevven muistoa ei näytetty enemmän? Olisin niin tahtonut nähdä muutakin kuin epäselviä välähdyksiä, joista kaikkia hahmoja ei pystynyt edes tunnistamaan. Dumbledoren kaarti oli naurettava nimi, mutta ehkä se teki elokuvan katsomisen helpommaksi niiden kannalta, jotka eivät ole kirjoja lukeneet. Olisin tahtonut nähdä Harryn ja Hermionen vaikeudet kentaurien kanssa, he selvisivät liian helpolla >:D

Lunan näyttelijä oli todella hyvä, sopi rooliinsa kuin nokka naamaan. Myöskin Bellatrix hätkähdytti aitoudellaan, jota en ollut osannut odottaa. Ihan kiva elokuva kokonaisuudessaan, positiivinen yllätys.
Otsikko:
Kirjoitti: Bootstrap - 20.07.2007 22:40:01
Tänään tuli sitten tämäkin viimein nähtyä ja kyllä minä siitä ainakin todella kovasti tykkäsin  :P

Ehkä kyllä tuo Dumbledoren armeija juttu vähän häiritsi  
Oljo oli myös todella ruma, Dobby taas oli niin kamalan suloinen.
Ja miksi niiltä ankeuttajilta oli pitänyt ottaa ne kaavut pois, ne oli ennen paljon kivempiä.
Se Harryn juttu kun Voldu oli ottanut siitä vallan oli todella hyvä. Vaikka en kyllä muista sellaista lukeneeni :D

Voi, se Lunan näyttelijä oli niin ihana. Sellainen herttainen ja söpö tyttö, todellinen uneksia. Tykkäsin siitä niin kovin, että siitä sitten tulikin lemppari koko FK elokuvassa  ;)

Olipa muuten elokuva aika lyhyt. Lopputekstien aikana olisin voinut vaikka vannoa, että tunti sitä vasta oli mennyt  ;D
Otsikko:
Kirjoitti: MOLLY - 20.07.2007 23:06:56
Minä petyin leffaan suuresti ainut hyvä puoli siinä oli että sain ficciin idean... Mutta en tykännyt yhtään nimet oli suomennettu päin mäntyä ja ankeuttajat olivat ihan erinäköisiä, Sirius oli koirana erinäköinen. Ja koko leffa hyppi ihan liikaa, Tarvehuone ei ollut yhtään sellainen kuin olin kuvitellut ja missä Dobby oli? Ainut hyvä kohta oli Chon ja Harryn suudelma.
Otsikko:
Kirjoitti: Kajo - 20.07.2007 23:09:57
Mun täytyy kyllä kanssa sanoa, että Sevven muiston (sen Karmaisevan ja suorastaan Häpeällisen.) pituus harmitti :< Siihen olisi voinut järjestää tilaa. JOSKIN Alan Rickman oli upea! Teki varmasti parhaan Severus Kalkaros-roolisuorituksen kaikista HP-leffoista! Alan Rickman Jyrää!

Leffa oli upea, taistelukohtaukset olivat upeita. Todella onnistunut, sanoisin että paras HP-leffa tähän asti... ja Daniel alkaa vihdoin oppia miten näytellään >:DD
Joo, Daniel alkaa olla aika hyvä, mutta Ruupertti on kyllä jo erittäin hyvä. Aijoo, ja McGarmiwan näyttelijä (Maggy smith...? joku sellainen) on kanssa aivan uskomattoman hyvä.

Ja yksi kohtaus jota rakastin, oli lopussa se, kun Harry näki ne näyt päässään "Sinä olet heikko"... Huhuhuhuhuu!

Aloin miettiä jo, pitäisikö larpata XuX
Otsikko:
Kirjoitti: hobby - 21.07.2007 19:53:23
Minä tykkäsin tästä elokuvasta. Ei sen puoleen, olen tykännyt aikaisemmistakin. Mutta joo, ei oikeastaan mitään negatiivista sanottavaa. Paitsi se, että alun luudalla lentely kohtaus Thamesin yllä, oli kamala. :D Se kontrasti veden ja ilman kanssa oli hyi.

Tykstyks. Viihdyttävää, jos ei muuta. Kävin katsomassa sen siskoni kanssa, joka ei ole Pottereihin perehtynyt, ja hänkin sanoi sen olleen ihan viihdyttävä. Jeps.
Otsikko:
Kirjoitti: sokerijuurikas - 23.07.2007 08:44:25
Lainaus
Ja se Siriuksen kuolema. Siis siinä kohtaa täytyi kyllä, anteeksi vain, revetä hieman. Siriuksen kuolema oli kirjassa oikeasti liikuttava ja taisin jopa vähän itkeäkin sitä lukiessani, mutta tuollainen Hollywood-kuolema järkyttyneen "voi miksi minulle kävi näin" -katseen kera ja hidas kaatuminen ja HAIHTUMINEN kaariportissa oli suorastaan koominen. Mutta kai se sitten kuuluu "suuren yleisön" makuun tehdä tuollainen dramaattinen, typerä kuolemakohtaus. Avada kedavra -loitsu nyt vain tappaa heti, ei siinä ole aikaa jäädä surkeana pällistelemään rakastettua kummipoikaa silmiin. :<


hahaha anna mun nauraa :D ihan samanlailla itekki ajattelin ja otti kovasti aivoon että miks se jää leiumaan tohon noin vammasesti. Nelosleffassa kun cedric kuolee avadalla se lentää taaksepäin ja pam kuolee heti ja sirius kaatuu jotenki hidastetusti ja jää tuijottamaan harrya ja muita ihmisiä :D

No mutta olin ihan sairaan ilonen että leffassa oli thestralit. Olin ihan varma että joku pässi on keksinyt jättää ne pois mutta ei. Kiitos siitä.

Kuten jo tuolla jossain topsussa sanoin ärsytti kun cho oli menny muka paljastamaan ak:n.

Hahaha mua alko ärsytttää leffassa myös se kun voldemort tunkeutu harryyn siellä ministeriössä tai mitä tekikään ja Dumbledore selittää siin Harryn vieressä jotain omaansa :D Siis miten ton kohan voi tajuta jos ei ole lukenut kirjoja?
Otsikko: Re: Feeniksin Kilta -elokuva
Kirjoitti: Riel - 27.07.2007 01:44:46
Tää keskustelu on pudonnut jo aika ihailtavasti, mutta se ei estä oman mielipiteen ilmaisua. Tekee mieli kirjoittaa kun kaikkien oletusteni vastaisesti päädyin tämän elokuviin katsomaan. Ei, en ole pitänyt ainoastakaan elokuvasta tähän mennessä. Ei, en ole fanaattinen Potterfani. Kunhan tahdoin elokuviin.

Visuaalisesti todella ihana elokuva, jos nyt aloitellaan näistä positiivisista puolista. Ohjaus toimi elokuvallisesti todella hyvin, vaikkakin toteutus kirjasta on jo toinen lukunsa. Palataan asiaan. Joka tapauksessa, elokuvasta löytyi paljon asioita mihin ihastuin. Sirius takassa -kohtaus oli jumankauta tyylikäs, samaa ei voi sanoa edellisestä elokuvasta. Heh-heh. Myös jotkut lentokohtaukset oli toteutettu todella tyylikkäästi, kuitenkaan korostamatta liitelyä ja ah-niin-kivoja-maisemia liikaa. Siihen nelonen minu mielestäni syyllistyi.

Mitä visuaaliseen puoleen tulee, on aika surullista, että ihmiset tykkäävät kitistä joistain muuttuvista pikkuasioista. Ei kai kukaan voi olettaa, että kun ohjaajat ja työryhmät muuttuvat elokuvista seuraaviin, niin lopputulokset säilyisivät ennallaan. Jokaisella toteuttajalla on oma näkemyksensä esim. ankeuttajista, ja näin ollen oikeutensa luoda niistä sen mukaisia. Ok, kyllä minäkin vähän sitä huppua kaipailin hehs. Ja tietysti aikanaan toivoin, että joku taitava ohjaaja olisi ottanut työkseen kaikki seitsemän elokuvaa. Että oltaisiin saatu yksi, yhdenmukainen elokuvasarja. Turha kuvitelma, I know.

Lisää positiivisia asioita etsiessä täytyy sanoa Severus (gaah...) ja Alan Rickmanin roolityö jälleen kerran. Se asenne, se karisma, se aksentti... Ei mitään lisättävää. Luna oli ehdottoman positiivinen yllätys, niin suloinen ja muutenkin liikkis. Kolmantena pisteet saa Bellatrix, todella osuva näyttelijävalinta. Se nauru.

Okei, olisihan näitä negatiivisuuksiakin sitten. Elokuvalla oli hieno visuaalinen kuori, mutta sisältö uupui. Kirjan lukeneet jäivät kaipaamaan suosikkikohtauksiaan, yksityiskohtia, edes jotain. Kirjaa lukemattomat tuskin pysyvät kovin hyvin perillä tapahtumista. Mikä on se, missä se on, miksi se on. Kaikki viittaukset valitettavan epäselviä.

Mitä edellisiä kommentteja vilkuillen täytyy sanoa, niin tuo Sirius ja kuolema. Ensinnäkin yllätyin, että olen jo tottunut Siriuksen ulkonäköön. Tai Oldmanin, siis. Vaikka Sirius ei minulle näytä tuolta, niin olkoon. (Remusta en ikinä anna anteeksi.) Mutta siis tämä the end. Kirjassa tämä kohtaus ei koskaan minua koskettanut, se meni ohi nopeasti ja muutenkin vähän aijaa -tunnelmissa. Enkä koskaan ole suuremmin Siriuksesta muutenkaan tykkäillyt. Kirjassa kohtaus jäi itselle lähinnä kylmäksi. Vähän kylmä se oli elokuvassakin, mutta sentään selkeämpi. Ja tämä portti oli aika onnistuneesti selvennetty mitä kirjaan tulee. Avadalla päin sitä ja hiljalleen sinne kadoten. Pirusti pisteitä siitä ettemme joutuneet kuuntelemaan Harryn "Noooooo!" -huutoja.

Viimeiset pisteet vielä sille, ettei Harry x Cho -parituksesta joutunut kärsimään tuon enempää. Minä vihaan... no juu. Tiedätte kyllä.

En pitänyt elokuvasta läheskään niin paljon kuin annan ymmärtää. Olen vaan edelleen niin pikkuisia sydämiä erinäisitä pikkuseikoista johtuen, etten viitsi ruveta kitisemään kaikesta kurjasta mitä elokuva sisälsi. Alan Rickman. Lähtemätön syy katsoa Pottereita, minulle.
Otsikko: Re: Feeniksin Kilta -elokuva
Kirjoitti: pikkuinen - 27.07.2007 23:47:13
Leffa tuntui menevän ohi ihan hiton nopeasti, ja elokuvateatterissa oli sellainen olo että "jaa, tuossako se sitten oli?". Itkin Sirius-kohtauksessa lähinnä koska olin valmistautunut itkemään, oikeasti se itseasiassa hujahti ohi niin, että hädintuskin huomasin. Fredin ja Georgen lähtö oli mahtava. Olisin voinut mielelläni katsella noita kahta mussua vaikka koko leffan läpi, mutta kaikkea ei voi saada.

Feeniksin killan ja Harryn lentäminen kohti Kalmanhanaukiota oli aika kummallinen. Kirjassahan ne lentää yläilmoissa takapuolet jäässä ja leffassa hyvä kun ei vilkutelleet jästeille suhahdellessaan maankamaralla upeiden maisemien ohi.

Valittamisesta huolimatta olen kuitenkin aika tyytyväinen. Olisi voinut olla huonompikin. Lunan näyttelijä oli ihan mahtis. Ronkin oli söpö, vaikka tuntui jotenkin, että sen luonne jäi tässä leffassa vähän piiloon. Dumbledore nyt ei ollut yhtään Dumbledore, en nähnyt siinä yhtään sitä leikillisyyttä, mitä kirjoissa. EI KUN HEI ISKIHÄN SE YHDESSÄ VAIHEESSA SILMÄÄ ! Vautsi !

// Kaikki tykkäsivät muuten tarttua Harrya takaapäin. Ensin Ron, kun se meinasi hyökätä Dracon kimppuun, ja sitten Remus, minkä näemmekin jonkun avasta, en muista kenen. Harryn homous siis on todistettu. Loistavaa !
Otsikko: Re: Feeniksin Kilta -elokuva
Kirjoitti: huksi - 28.07.2007 00:44:51
Mä olin katsomassa tätä Englannissa ja heti ekana pitää taas kerran todeta, kuinka helppoa englantia Potterit oikein on. Subbareiden puuttuminen ei haitannut sekuntiakaan mun katselunautintoani.

Pidin siitä kuinka nätti tää vitonen oli elokuvana. Kirjana vitonen on aika kaukana mun suosikeista, mutta leffana se yltää kyllä kolmosen kanssa ykkössijalle. Leffan alku oli aivan mahtava ja se nätteys kulki nätisti läpi koko sen ajan. Juonellisestihan tää oli aika.. läppä. Häiritsi jokainen pikkuvirhekin, joku sanoi tai teki toisen henkilön sanoja ja tekoja ja sitten ankeuttajatkin käyttäytyi ihan väärin ja Dumbledoren ja Harryn välinen megakeskustelu oli Harryn pari nyökkäystä ja that's it. Missä se kunnon CAPSLOCK!Harry riehumasta ja viskomasta tavaroita? Missä raivo ja angsti? Missä tunteet?

No, kuitenkin. Se oli niin nätti että annoin virheiden mennä läpi päästäni. Kutosta odotellessa 8)

// ja niin! Dracon vähyys tässä leffassa oli nau-ret-ta-vaa ;__; parka pääsi vaan pariin kohtaukseen. Enkä sano tätä Tom Felton -fanina (mitä en edes ole) vaan Draco-fanina. Sen piti saada enemmän osaa tässä, perk.
Otsikko: Re: Feeniksin Kilta -elokuva
Kirjoitti: Chárlotte - 28.07.2007 21:53:53
En muista oonko jo kommentoinut tänne, en kai.

Hmm. Leffassa oli hyvää, mutta myös huonoa. Aloitetaan hyvistä puolista.

1. Luna. Tykkäsin aivan kamalasti Evannasta, hän on hirveän lahjakas näyttelijä ja juuri passeli Lunaksi. Tykkään ko. hahmosta nykyään paljon enemmän kuin ennen. Kerrassaan loistovalinta leffaan, en voi muuta kuin kehua.
2. Lopun taistelukohtaus. Siinä oli mielestäni jotakin sanoinkuvailemattoman hienoa, en tiedä mitä. Kuitenkin se, kun Harry tunsi Voldemortin itsessään.. (hmm oliko sitä kohtaa muuten edes kirjassa? O_O) sai ainakin mun sisukset hypähtämään, hienosti tehty joka tapauksessa.
3. Bellatrix. Mielestäni hyvin tehty näyttelijävalinta, hieno ehostus ja sensellaista.
4. Tonks. Vaikka jäi vähän taka-alalle leffassa, sain mielikuvan että Natalia on potentiaalinen Tonks tulevaisuutta ajatellen.

Sitten huonoihin puoliin. Hups, niitä taitaakin tulla vähän enemmän.

1. Siriuksen kuolema. Siis äplösgffgd, minun mielestäni se ei vastannut yhtään todellisuutta. Sellaista todellisuutta, jollaiseksi minä sen kuvittelin.. mutta koskapas kaikkia voisikaan miellyttää. Kuitenkin se kaatuminen oli jotenkin tosi outo ja hiiiirveän hidas, itse asiassa luulin että koko ukko vain jähmettyi paikalleen ja sitten tajusin että jaa, se kuoli sittenkin. No, musta tohon kohtaukseen oltaisiin voitu panostaa enemmän.
2. Salaperäisyyksien osasto. Koko juttua ei paljon mainittu ja mielestäni leffassa oli muutenkin jätetty paljon sen varaan, että innokkaat Potter-fanit tietävät missä mennään vaikka jotakin jätetäänkin hieman auki. Mutta kun on niitäkin katsojia, jotka eivät lue kirjoja - mielestäni leffa oli varsin pettymys eritoten heidän näkökulmastaan katsottuna.
3. Ruaah. Siis, se kellojuttu oli tosi söpö idea, mutta en kuvitellut häntä ihan noin lauhkeaksi.
4. Albuksen, tai siis "Dumbledoren" kaarti. Koko juttu oli ihan älyttömästi toteutettu - Harry vaikutti joltain yliylpistyneeltä opettajalta, vaikka todellisuudessa epäili koko jutun toimivuutta aluksi. Kas, en vain jotenkin saanut tätä tunnetta irti missään vaiheessa. Mutta ei ollut eka kerta.
5. Cho. En jaksa edes perustella.  Hyi, hyi ja hyi! Katie on toki sievä tyttö ja ihan hyvä näyttelemään, mutta Cho ei vain sovi yhtään kuvioihin! Romanssi jäi onneksi aika taka-alalle leffassa, mistä olen iloinen ja annan pisteitä. (Btw, mitäköhän tästäkin valitan, eihän tämä erityisesti liittynyt edes vitosleffaan vaan omiin mieltymyksiini henkilöistä..)
6. Dumbledore. Siis. *syvä huokaus* Minä en koskaan kuvitellut häntä yhtään sellaiseksi mikä hänestä on tehty: joku älytön jokapaikkaanviipottajapaappa ihme pampula parrassa. Huutaa kovemmin kuin Harry angstauskohtauksissaan, ei sellainen kuin Dumppiksen pitäisi olla: leppoisa ja viisas ja hallitsee joka tilanteen rauhallisesti, ei käy päälle kuin yleinen syyttäjä..
7.
Lainaus
Häiritsi jokainen pikkuvirhekin, joku sanoi tai teki toisen henkilön sanoja ja tekoja ja sitten ankeuttajatkin käyttäytyi ihan väärin ja Dumbledoren ja Harryn välinen megakeskustelu oli Harryn pari nyökkäystä ja that's it.

That's correct! Tällaiset pienet virheet jäi jäynäämään suunnattomasti, niitä oli tosi monessa kohtaa. Ankeuttajat oli tosiaan ihan outoja, ne kolmosleffan dementorssit oli just sellaisia kuin pitikin. Nuo sai lähinnä nauramaan, anteeksi vain.
8. Pimento. Tästäkin odotin jotain enemmän.. toki näyttelijäsuoritus oli hyvä, mutta se käyttäytyminen eri tilanteissa, vuorosanat.. "Itse asiassa vihaan lapsia!" Öh, joopa joo? Lisäksi se Harryn jälki-istunto oli kuvattu jotenkin liian vaisusti.
9. Liian nopea tempo ja kohtausten poisjättö. Koko leffassa ei esimerkiksi mainittu Ronin ja Hermionen valvojaoppilaisuudesta, ja Dracoa ym. luihuisia näkyi tosi vähän. Huispausta ei ollenkaan. Argh! :<

No, tuota. Tän listan mukaan leffa ei menestynyt mun asteikolla kovin hyvin, mutta kyllä se silti ihan katseltava oli ja siinä oli myös paljon hyvää. Olen niin tuohtuneena joistakin virheistä että aivan unohtelen niitä hyviä puolia, kas miten tuttua :'D Lyhennettynä jäin kuitenkin kaipaamaan sitä jotakin, mitä oli esimerkiksi Liekehtivässä Pikarissa.
Otsikko: Re: Feeniksin Kilta -elokuva
Kirjoitti: Dazz - 28.07.2007 23:00:43
Kaikista paras leffa tähän mennessä! IHA HELSKATIN HYVÄ!! jäin vaan kaipaamaan sitä kohtaa mis mcgarmiwa sanoo et:"Minä teen sinusta aurorin potter, vaikka se olisi viimeinen tekoni!"

HYVÄ! IHANA PARAS!!! HELSKATIN PIRSKATIN HYVÄ!
Otsikko: Re: Feeniksin Kilta -elokuva
Kirjoitti: Dysfunk - 29.07.2007 20:06:37
Kaveriltani sain ilmaislipun jolla menin tätä katsomaan. Minulla ei juuri ollut odotuksia muuta kuin että samanlainen se on kuin ennenkin, samoinen vahvuuksine ja heikkouksineen. Parhaita puolia kaikissa Potter-leffoissa ovat aina olleet Tylypahka ja muutenkin visuaalinen toteutus jos nyt ei kaikkien näyttelijöiden naamoja lasketa. Tekis mieli itekin päästä sellaiseen linnaan koulua käymään. Ja ne huonot puolet: en vaan tykkää kohtauksien muuntelusta ym. muusta kirjasta poikkeavuudsesta, vaikka tietenkään elokuva ei voi olla suora kopio kirjasta, tiedän tiedän. Mutta kun esimerkiksi salaisuuksien osastolta olisi mielellään nähnyt toteutuksen aivoista jotka tarraavat Roniin ja kuolonsyöjästä joka muuttuu vauvaksi.

Niin, hirveä hoppu leffassa oli. Paljon oli jätetty pois mikä kyllä on ymmärrettävää kun kirja on tuhatsivuinen, mutta silti. Näyttelijät olivat muuten ihan ok, mutta jotenkin itse Harry on laimea edelleenkin. Ja ne hiukset, Weasleyn pojilla ja Harrylla oli paljon paremmat letit nelosessa!  

Kyllähän tämän vitosenkin parissa mukavasti aikaa kulutti, eipä vaan herätä mitään suurempia tunteita nämä elokuvaversioinnit muutenkaan.

//Harmitti muuten aika paljon kun nuorien kelmien kohtaus oli niin lyhyt ja suttuinen. Höhh, olin kuitenkin odottanut juuri sitä kohtausta eniten. No ehkä parempi että saan pitää mielikuvat nuoresta Siriuksesta sellaisina kuin ne nyt ovat. Jälleen kerran huomasin kyllä että nauran ihan väärissä kohdissa elokuvassa kuin elokuvassa - hihittelin Siriuksen kuolemalle vaikka ei siinä mitään hauskaa ollut. (Tai no oli, pakko myöntää.)
Otsikko: Re: Feeniksin Kilta -elokuva
Kirjoitti: Fairy tale - 30.07.2007 21:20:40
Kuten Azkabanin vangin, kävin tämänkin elokuvan katsomassa (viikko sitten) Rovaniemellä. Tästä tulee jo traditio?
Mjahas, joo... itse elokuva näin yhden kerran läpikatsottuna vaikutti todella pliisulta. En tiedä mitä oikein odotin, mutta päälimmäisenä jäi mieleen pimennon akka. Näyttelijäsuorituksena Pimennon hahmo oli loistava. Pyöreä pehmoinen täti-ihminen, jonka sivaltamat sanat ovat pelkkää sulaa rautaa ja jonka sanat porautuvat ikävästi syvimpää sieluun ja jäävät sinne kiusaamaan viattomia oppilaita. Hän oli papempi, mitä etukäteen pelkäsin. Bellatrixin hahmosta en pitänyt etukäteen enkä näin jälkikäteenkään. Venäjä mitkä hiukset. Hänen elokuvahahmonsa jäi kyllä päähäni kummittelemaan ja oli siellä seiskakirjaa lukiessakin. Takkutukka, kuin juuri  Azkabanista karannut mörkö! Edelleen jäin kaipaamaan enemmän hienostunutta tyylikkyyttä, jotain samaa mitä Malfoylla on. Mutta kaipa resupekkaisuus on varattu Mustan suvun kuolonsyöjille?

Dursleyt olivat taas yliveto. Alkukohtaus leikkipuistossa toi esille Harryn yksinäisyyttä ja ankeaa oloa kesälomien aikana. Kalmanha-aukio oli vähän erilainen omissa mielikuvissani. Kuvittelin talon vaatimattomaksi puutaloksi, enkä noin jykeväksi. Talosta puuttui Siriuksen äidin muotokuva kirkuvine kommentteineen. Vai eikö liikkuvan taulun esille tuomisessa ollut enää katsojille mitään uutta? Hagridin jättiläisveli tuntui hieman väkisin tehdyltä kohtaukselta. kaipa elokuvaan haluttiin Tylypahka- elementtejä mahdollisimman paljon, jotain tuttua kaiken uuden lisäksi.

Luna oli hieman liian sievä, mutta oli onnistunut kyllä vangitsemaan hahmoonsa Lunamaisuutta, sellaista outoutta ja usvaisuutta, joka karkoittaa muut läheltään. Fred ja George olivat väriläiskä ja ilopillerit tässäkin elokuvassa. Pinnauspillerit ja heidän räiskyvä lähtönsä Tylypahkasta jäivät mieleen. Seamusin tulistuminen Harryyn oli myös hyvä lisä elokuvan alkuun. Päästiin vähän miettimään miltä muista oppilaista voi tuntua. Harry on paljon esillä ja hänestä kirjoitetaan. Myös Ron suutahti mukavasti ja taisin jäädä miettimään, että ovatpa sitten jättäneet elokuvaan kiroiluakin, mutta niinhän sitä on kirjassakin.

Koko elokuvan ajan sankarikolmikko oli taas erityisesti muita hahmoja selkeämmin esillä. Severusta näytettiin kovin vähän. Samoin Inkvisiittorin avustuspartiota ts. Dracoa ja kumppaneita. Voro sai näyttää naamaansa vähän turhankin usein eikä hänenkään osuuttaan voi kovin monipuoliseksi kehua. Evästelemässä tarvehuoneen oven ilmestymistä odotellessa taikka taiteilemassa korkeilla tikkailla naulamassa uutta pykälää seinälle. Harmitti että opettajakunta näytti olevan ihan tossun alla Pimennon akan takia.
Otsikko: Re: Feeniksin Kilta -elokuva
Kirjoitti: thirdy - 30.07.2007 23:09:53
Lainaus käyttäjältä: "Chárlotte"
2. Lopun taistelukohtaus. Siinä oli mielestäni jotakin sanoinkuvailemattoman hienoa, en tiedä mitä. Kuitenkin se, kun Harry tunsi Voldemortin itsessään.. (hmm oliko sitä kohtaa muuten edes kirjassa? O_O) sai ainakin mun sisukset hypähtämään, hienosti tehty joka tapauksessa.

Oli se kirjassa. Voldemort meni öö Harryn sisään, joo. :'D

Minusta leffa oli täysi fiasko, se juoni siinä ei ollut mitenkään yhtenäinen. Pompittiin kokoajan ja meinasin repiä pääni siellä leffateatterissa. Ainoat kaksi plussaa olivat: Luna ja Sirius! Sirius nyt on ollut aiemmissakin loistava (tosin tässä ihan jumalaisen hyvännäköinen), mutta LUNA. Ahh, mikä roolisuoritus. Se oli täydellinen. Täydellisin kaikista hahmoista. Pus Evanna!
Otsikko: Re: Feeniksin Kilta -elokuva
Kirjoitti: Aici - 02.08.2007 12:42:18
[OFF]
Lainaus
// Kaikki tykkäsivät muuten tarttua Harrya takaapäin. Ensin Ron, kun se meinasi hyökätä Dracon kimppuun, ja sitten Remus, minkä näemmekin jonkun avasta, en muista kenen. Harryn homous siis on todistettu. Loistavaa !

Lainaus
Voldemort meni öö Harryn sisään, joo. :'D

^ :'D [FFO]

Miksiköhän mä edes kirjoitan tänne topiciin, kun en ole edes katsonut elokuvaa (vielä)? Elokuvateattereita ei tueta.

~A
Otsikko: Re: Feeniksin Kilta -elokuva
Kirjoitti: Mirandel - 04.08.2007 19:09:30
Wau! Olen tosi positiivisesti yllättynyt. Itse asiassa löydän tosi vähän huonoja puolia, sillä tämä elokuva iski kunnolla. Paras Potter-leffa tähän mennessä, ehdottomasti!

Aloitetaanpa huonoista, kun niitä nyt on melko vähän: Ensin järkytyin alussa Ankeuttajien uutta muotoa, joka muistutti lähinnä muumiota. Mutta niissä oli jotain pelottavaa, vaikka pidänkin enemmän kolmosleffan ankeuttajista. No, sitten Dumbledorella en nähnyt laseja... en ainakaan yhdessä vaiheessa. Muutenkaan en tästä Dumbledoresta niin paljon pidä. Sitten minusta Siriuksen kuolema oli hiukan vaisu ja outo. Se kyllä selkeytti jonkin verran, koska en oikein kunnolla tajunnut tuota kohtausta kirjassa. Pitää kai lukea sekin uudelleen. Mutta Bellatrix käytti tappokirousta, joka tappaa HETI - Sirius oli elossa ainakin 10 sekuntia sen jälkeen ennen kuin putosi holvikaaresta läpi! Mur! Myös tahtoisin Harrylle ja Voldemortille oikean väriset silmät. Voldemort näyttää liian kiltiltä, kun sillä on siniset silmät...

Hyviä puolia sitten: tehosteet, takaumat, näyttelijätyöt, ihmissuhteet.... yms.   Takaumat olivat todella upeasti tehtyjä! Wau! Ja ne Harryn unet... tykkäsin! Loppukohtaus oli minusta sanoinkuvailemattoman UPEA! Kerrassaan mahtava...  Upeaa!
Oih, ihanaa! Ruuah oli mukana! Ja Hagrid! Pelkäsin jo, että jättävät pois kokonaan! Samoin Ronin ja Hermionen välinen flirttailu ja vihjailu oli ihanaa katseltavaa... Rupert oli mahtava, Emma oli mahtava, eikä Danielkaan huono ole. Ei lainkaan. Ronin ilmeet taas ihania, ja hänellä oli parhaimmat hiukset tässä leffassa. Ja minusta oli niin ihanaa, kun se kohtaus, jossa Ron ja Herm kyselivät Harrylta tämän ja Chon välistä suudelmaa, oli säilytetty sellaisenaan kuin kirjassa! Se nimittäin oli yksi hauskimmista kohtauksista... paitsi että häiritsi Hermionen kampaus.

Dodii... Ministeriö oli aika lähellä mielikuviani. Feeniksin kilta taas oli ööh vähän kummallinen... ei ihan mielikuvieni mukainen, mutta kelpasihan tuo. Ja Oljo oli aika hyvä. Taikaolennoista lisää, niin pidin tosi paljon kentaureista ja thestraleista. Thestralit olivat omalla tavallaan kiehtovan näköisiä... hienosti tehtyjä.

Vaikka leffa oli lyhyt, se ei kuitenkaan hyppinyt niin paljon kuin nelosessa. Tässä asiat sentään tulivat selviksi ja tahti oli hyvä. Nyt en keksi enempää lisättävää, mutta pakko sanoa, että hieno elokuva! 5 tähteä!
Otsikko: Re: Feeniksin Kilta -elokuva
Kirjoitti: aya - 04.08.2007 21:24:40
Kävin just katsomassa toisen kerran ja pidin niin paljon enemmän kuin ensimmäisellä kerralla. Elokuva ei tuntunut edes etenevän niin nopeasti ja huomasin kaikkia loistojuttuja. Lisäksi pidin jopa Lunasta... Melkein itkin, kun Sirius kuoli. Se oli koskettavaa. (Ainut syy, miksi en itkenyt, oli, että joku typerä 11-vuotias poika kyttäsi mua melkein koko elokuvan ajan.) Ja sitten... Tuntui, että kaikki näytteli oikeasti hyvin. Okei, ihan sama mitä sanotte Danielista, ihan sama... Se oli hyvä, tai ainakin sitä oli kiva katsoa  :P  

Pakko sanoa, mutta Dudley oli jotenkin... Tyhmä. Miksi sen piti puhua niin idioottimaisesti? [size=85]Kukaan selväjärkinen ei puhuisi niin.[/size] Siinä kohdassa, kun se puhui Harryn äidistä, huomasin, että Danielilla oli kyyneleet silmissä. Awww.

Hei, ja ai niin. Muistaako kukaan sitä poikaa, joka istui Ronin vieressä Suuressa salissa (?) siinä vaiheessa, kun Minerva ja Pimento alkoi riidellä kurinpitotoimista? Se poika oli jotain niin kamalaa. Hahahah. Oikeasti, outoa nähdä joku niin epävelhomainen siinä leffassa. Sillä oli vaaleat hiukset, silleen tyhmästi kammattu eteen... Anyone?

Mutta huomasin siellä istuessani, että tämä leffa on todella vaikuttanut tapaan, jolla ajattelen kaikki paikat. Omituista sinänsä, mutta niin kuin jos lukee jotain kutosta nyt (itse asiassa ajattelin seiskaa), jossa mainitaan joku henkilö tai paikka, kuten vaikka Kalmanhanaukio, niin mulle tulee heti mieleen tämän leffan Kalmanhanaukio. Häiristevää ja samalla todella miellyttävää.

Hyvä leffa.
Otsikko: Re: Feeniksin Kilta -elokuva
Kirjoitti: pieni - 04.08.2007 21:58:48
Kai se pitää kertoa tästä mielipiteensä ;o Niin siis, leffana se oli ihan hyvä, mutta jos katotaan siltä kannalta, että noudattiko se kirjan juttuja, niin sitten se oli vähän vähemmän hyvä.

Ärsyttää aivan suunnattomasti se kelmikohtaus. En vaan tajua, miksei sitä olisi voitu tehdä niin kuin se oli kirjassa. Siis oikeasti, ei se niin vaikeaa olis ollut. Lilyä en siitä bongannut (jollei se ollut sitten toinen niistä tytöistä siinä Kalkaroksen muiston alussa, en tiedä), vaikka sillekin oli näyttelijä valittu ja kaikkea. James oli ainut, joka siinä jotain sanoi, jos ei lasketa Siriuksen pientä välikommenttia. Se koko kohtaus kestää vähäsen yli 20 sekuntia ja on ihan liian sekava. Kelmikohtausta mä odotin eniten, kun menin FK:n katsomaan, mutta sehän olikin ohi ennen kuin ehti ees alkaakaan.

AK-juttu meni vähän ohi. Siis... No, ei siitä sen enempää. Meni vaan ohi, se ei ollut tarpeeks esillä tms. Huispausta olisin niiiin halunnut nähdä, ja ei tosiaan mainittu edes, että Ron ja Hermy on valvojaoppilaita.

Voisin luetella lisää itseäni häiritseviä asioita, mutta kaikki tuntuu olevan jo sanottu, joten siirrytäänpäs positiivisiin puoliin. Luna oli kiva, tykkäsin siitä. Moniin muihin verrattuna ainakin onnistunut valinta. Se oli myös positiivista, että Remusta oli niin vähän, koska leffa-Remus on vaan.. *köh* Eihän sitä kirjassakaan kyllä paljon ole (harmi!), mutta leffassa sitten onneks vielä vähemmän:D

Dracon kiva puku ansaitsee erityismaininnan, se oli oikein nams.
Otsikko: Re: Feeniksin Kilta -elokuva
Kirjoitti: Fairy tale - 05.08.2007 18:27:28
Tämä menee nyt offaukseksi, kun liittyy Feeniksin killan elokuvamainokseen, eikä niinkään itse elokuvaan. Ainakin Turussa ja naapurikunnissa asuvaiset... katsokaapas tämän viikon keskiviikkoista Turkulaista. Itse pyörittelin hetken silmiäni, kun katsoin mitä elokuvia teatterissa pyörii. Finnkino oli mokannut aika lahjakkaasti, sillä mainoksen kuva oli Harry Potter ja Liekehtivä Pikari -kuva. Jopa teksti näkyi kun hiukan siristeli. Olivat kyllä mokan korjanneet jo seuraavaan lehteen. :D
Otsikko: Re: Feeniksin Kilta -elokuva
Kirjoitti: aiju - 06.08.2007 14:46:44
Itse petyin aika paljon, koska leffasta jäi monia juttuja pois, ja jotkut jutut menivät jopa väärin. Näyttelijät ovat kyllä hyvin valittu, varsinkin Evanna on todellakin aito Luna :'D

Talvikin meni liian nopeasti, se otti päähän. Siitähän näytettiin kai vain yksi kohtaus, eikö niin? Mutta syyhän on käsikirjoittajan (en tiedä, onko sama kun muissakin leffoissa) ja ohjaajan. Ohjaaja on ainakin eri ihminen kun Liekehtivässä Pikarissa.
Otsikko: Re: Feeniksin Kilta -elokuva
Kirjoitti: Hazandra - 07.08.2007 03:30:04
Täällä onkin jo melkein sanottu kaikki, mitä itsekin halusin sanoa.

Rickman oli upea. Yksi asia silti pisti silmääni ja nyt kysyn teiltäkin (kuin varmistaakseni, näinkö harhoja).

Kohtauksessa, jossa Pimento on Kalkaroksen tunnilla ja kuulustelee tätä mm. Kalkaroksen aikaisemmin hakemasta pimeyden voimien opettajan paikasta, minusta näytti siltä kuin Kalkaroksen huulilla olisi ollut tumman punaista/violettia huulipunaa!??!  :o Laittoiko kukaan muu tätä merkille? (Ja oli sillä silmissäkin mielestäni liikaa kajaalia siinä nimenomaisessa kohtauksessa. Muut kohtaukset olivat ok.)
Otsikko: Re: Feeniksin Kilta -elokuva
Kirjoitti: Calke - 08.08.2007 13:41:27
Joo, pakko kai  minunkin on tännekin kirjoittaa oma mielipiteeni kyseisestä leffasta.

Minusta Feeniksin Kilta on ehdottomasti paras Harry Potter-elokuva, yhdessä Salaisuuksien Kammion kanssa. Fk'ssa oli mukavasti huumoria ja sitä oikeanlaista, synkähköä tunnelmaa, jota kirjassakin oli.
Liekehtivä Pikari ja Azkabanin Vanki olivat sellaisia pohjanoteerauksia, joten odotukseni eivät olleet kovin korkealla ensimmäistä kertaa elokuvateatteriin mennessäni.

Yllätyin kuitenkin todella positiivisesti, Fk oli parasta, mitä elokuvista on tullut pitkään aikaan.
Näyttelijät olivat todella kehittyneet, Daniel Harryna ei ärsyttänyt minua enää lainkaan, sillä tämän roolisuoritus oli todella hyvä. Ron on aina ollut tasaisen hyvä, ei mitään valittamista hänestä koskaan elokuvissa. Näistä päähenkilöistä ainoastaan hermionen suoritus jäi kaivelemaan. Hän oli koko ajan jotenkin niin vihaisen huolestunut, ei mitään kunnon tunnetta.

Luna Lovekiva oli loistava, ei huono ollenkaan. Lunan ilmeet ja eleet olivat juuri sellaisia, millaisiksi ne kirjassa olin kuvitellut. Lunaa ei kuitenkaan niin paljon leffassa ollut, joten sen tarkemmin en pysty kommentoimaan.
Pimento oli myös aivan mahtava, hahmossa oli paljon syvyyttä, ja näyttelijä onnistui roolissaan todella hyvin. Pimentoon oli tuotu myös mukavasti huumoria, ei lainkaan hassumpaa :>

Elokuvan jotkut tapahtumat, kuten AK'n paljastuminen oli muutettu, mutta se ei minua oikeastaan häirinnyt kovinkaan paljoa. Tapahtumat oli muutettu hyvin, ilman omia typeriä lisäyksiä juoneen, joita LP suorastaan pursusi.
Sirius oli aivan mahtava, tulee todella ikävä Oldmania. Monet ovat arvostelleet tämän ulkonäköä Siriuksena, mutta minusta hän on aina ollut hyvä Sirre, Fk'ssa kuitenkin parempi, kuin Azkabanin vangissa.

Lopputaistelu oli mielenkiintoinen, vaikka rakas sankarikoplamme pääsikin aika äkkiä salaperäisyyksien osastolle. Minua se ei kuitenkaan haitannut, sillä malttamattomana odotin jo Luciuksen näkemistä.
Jason Isaacs veti todellakin mielestäni elokuvan parhaan roolin, hän oli mahtava. Luciusta näytettiin oikein mukavasti, eikä hän karjunut, niin kuin kirjassa (mistä en ole koskaan pitänyt). Ah, miten herttainen Lucius olikaan, esimerkiksi rauhoitellessaan ihmisiä ottamaan ihan rauhallisesti, tai sitten iki-ihanalla "I know"- kommentillaan <3. Niin, en voisi ihkuttaa kyllikseni häntä, siinä vasta karsimaa ja taitoa.

Myöskin Severus Kalkaros (Rickman) oli todella hyvä. Olen aina pitänyt myös leffojen Kalkaroksesta, vaikka hänkin Siriuksen tavoin on saanut osakseen paljon epäuskoista tuhahtelua.
Kalkaros oli todella hauska Harryn okklumeustunneilla, repeilin monesti :'>
Michael Gambon ei edelleenkään onnistunut Dumbledorena, vieläkin jäin kaipamaan sitä Dumbledoren lämminhenkisyyttä ja hauskuutta. Gambon osaa olla vain viileä ja etäinen.
Rouva Figg oli myös pettymys, kamala vaisu ja epäuskottava, kuten myös Vernon Dursley. Hänestä oli tehty joku pelle, ei hyvä muodonmuutos, ei.

No, mutta tällaiset tunnelmat leffan jälkeen, arvosanaksi antaisin luultavasti jonkun yhdeksikön. Kahdesti kävin sen katsomassa, vielä kolmannenkin kerran voisin, jos vain tulisi viiden euron päivä :>
Odottelen innolla DVD'lle ilmestymistä, olisiko kellään tietoa, että milloin ilmestyy?
Otsikko: Re: Feeniksin Kilta -elokuva
Kirjoitti: Spookie - 11.08.2007 18:59:39
Änkeänpä nyt oman mielipiteeni tänne, vaikkei se ketään kovin paljoa varmasti kiinnosta.

En ymmärrä, miksi niin monet ovat haukkuneet Feeniksin kiltaa surkeaksi ja huonoimmaksi Potter-leffaksi, sillä minun mielestäni se on ehdottomasti paras tähänastisista Potter-leffoista. FK:ssa on mukana sopivasti huumoria (ei kuitenkaan liikaa, mikä saattaisi olla jo puuduttavaa), synkkyyttä, seikkailua ja niitä suhdesotkujakin. Totta, kirjan tapahtumia on muutettu aika radikaalisti, mutta enpä menisi kuitenkaan valittamaan siitä, sillä onhan kyse yli 1000-sivuisesta kirjasta, joten jotain on pakko jättää pois ja muuttaa, ellei halua tehdä aivan ylipitkää leffaa.

Uudet näyttelijät Evanna Lynch (Luna) ja Helena Bonham Carter (Bellatrix) ovat mielestäni FK:ssa aivan loistavia, juuri sellaisia, kuin kyseisten hahmojen kuuluukin olla! Täydellisen näköisiä rooleihinsa, ja osaavat näytelläkin selvästi. Imelda Staunton Pimentona ei kuitenkaan täysin vakuuttanut minua - hänhän on aivan liian kiltti kyseiseen rooliin! Stauntonista ei sitten saatu millään kamalaa sammakkoa muistuttavaa eukkoa, ja aika kiltistipä leffa-Pimento käyttäytyikin muutamia raivokohtauksia lukuunottamatta. Ei iskenyt minuun.

Vanhat tutut näyttelijät sen sijaan ovat FK:ssa yhtä mahtavia kuin aina ennenkin. Alan Rickman Severuksena ja Jason Isaacs Luciuksena - oi että ihanaa. <3 Molemmat ovat edelleen täydellisiä rooleihinsa, ja erityisesti Luciusta on tässä leffassa mukavaa katsella, kun hän on niin näkyvästi esillä loppukohtauksessa salaperäisyyksien osastolla. Ja Severuskin, turha edes mainita, aivan upea.

Daniel Radcliffe, Emma Watson ja Rupert Grint ovat taas aika samanlaisia kuin aiemmissakin leffoissa, tosin Emma ja Rupert vaikuttivat tällä kertaa jotenkin hieman luontevammilta. Daniel taas... täydellinen Harry muuten, mutta ei hän kyllä kovin hääppöinen ole näyttelijäntaidoiltaan. Aika pökkelö suorastaan.

Lempikohtauksia FK:sta en edes ala selittelemään, sillä niihin kuuluvat melkeinpä kaikki. Leffan tapahtumapaikat oli tehty todella hienosti, esimerkiksi taikaministeriö oli mielestäni lähes täydellinen, eikä Kalmanhanaukio 12 ollut myöskään yhtään huono. Mainittakoon vielä se, että pidin todella paljon AK:n kokouksista tarvehuoneessa. Visuaalisesti hienoja kohtauksia, joissa oli mukana monia lahjakkaita nuoria näyttelijöitä, voiko parempaa olla?

Olen nähnyt siis FK:n jo kahdesti, ja harkitsen vakavasti, että menisin katsomaan sen vielä kolmannen kerran, niin mainio se on :>
Otsikko: Re: Feeniksin Kilta -elokuva
Kirjoitti: Pinkviini - 14.08.2007 18:35:00
Täytyypä sanoa, että olipa aivan upea elokuva! Aivan mahtava! Pääkolmikon näyttelijänsuoritukset olivat parantuneet huimasti, tosin Hermionen kulmakarvat pompahtelivat muutaman kerran.  :D  Kirja oli hienosti tiivistetty kaksi- ja puolituntiseksi leffaksi. Tapahtumat etenivät nopeasti, mutteivät niin nopeasti kuin LP:ssä. Elokuva oli kokonaisuudessaan toimiva, musiikit oli sävelletty juuri oikeisiin kohtauksiin ja erikoistehosteet olivat sanoinkuvaamattoman upeita. :D  Mennään nyt suoraan plussiin ja miinuksiin, kun en enempää jaksa hölöttää.
+ Luna, Pimento ja Bellatrix. Upeita ja hienosti toteutettuja hahmoja.
+ Thestralit. Se miten Harry sai tietää niistä oli hyvin tehty, vaikkei sitä kirjassa ollutkaan.
+ Harry ja Sirius olivat ihanan läheisiä. Sirius koirana saattamassa Harrya oli niin lol ;D siis ihana. Radcliffellä ja Oldmanilla sujui paljon saumattomammin yhteen kuin kolmosessa.
+ Fred ja George. Hienoa, että heitä näytettiin niin paljon. Ja lähtö koulusta oli aivan upea, kun koko koulu tuli siihen hurraamaan. Jopa Lipetitkin hypähteli hieman. Ja se miten he lohduttivat Nigelia oli tosi kivasti tehty. "Voi Nigel, älä sure. Kyllä se parantuu" Awww.... Ja sitten ne kaukokorvat.  ;D  Ilmiintyminen oli myös hauskaa.
+ Pimento. Ketään muuta ei voisi tähän osaan kuvitellakaan kuin Imelda Stauntonia. Välillä hieman liiankin julma opettaja, kun sillä tavalla oppilaita kidutti. Höm höm.
+ Se oli hauskaa, kun Voro vartioi siellä tarvehuoneen lähellä ja söi eväitä. Ja sitten Voron juoksutyyli.  :)
+ AK:n kohtaukset olivat hienoja. (miksi sanon koko ajan hieno?)
+ Luna oli niin Lunamainen kuin kuvitella saattaa. Lopussa, kun hän etsiskeli tavaroitaan ja Harry tuli puhumaan. Awwww... :P
+ Kun Pimento oli Severuksen tunnilla, kyseli kaikenlaista ja Severus vastaili tähän tyyliin: "Kyllä. Ilmeisesti." Rickman tulee aina vaan hotimmaksi. *drool*
- Sairaalakohtausta ja Lockhartia oli odottanut. Petyin, kun ei tullutkaan.  :(
- Kalkaroksen kauhein muisto-kohtaus oli aivan liian lyhyt.
MAHTAWAAAAAAAH! [size=85]no niin, rauhoitutaanpa sitten.[/size]
Otsikko: Re: Feeniksin Kilta -elokuva
Kirjoitti: ssatine - 18.08.2007 13:46:37
No nyt minäkin pistän nenäni vai kenties ajatukseni tähän topicciin.

Itse kävin katsomassa elokuvan 16.7. Suoraan sanottuna elokuva oli pettymys, sillä FK on lempikirjani. Mutta haluan vielä eritellä ruusut ja risut elokuvasta.

Risut:
Minua ehkä eniten häiritsi (älkää kysykö miksi) se, että Ron ja Hermione flirttailivat koko elokuvan ajan. Kirjassa heillä ei ole mitään juttua, sillä he riitelevät paljon.
Elokuvaan oli tungettu liikaa asioita, ja se kulki kuin vuoristorata. Vähemmälläkin olisi pärjännyt. Toisaalta ymmärrän, sillä kirja oli kuitenkin pisin kirjoista, ja kaikki haluttiin sen kurjan, 2.22 minuuttisen sisään (olisi aivan hyvin voinut olla pidempikin).
Katie Leung ei ollut mielestäni vakuuttava surkutellessaan (ennen suutelukohtausta) Cedriciä. Sori vain Katien faneille.
Dracoa ei näkynyt tarpeeksi!!
Siriuksen kuolema meni niin äkkiä ohi, että ihminen joka ei ole lukenut kirjoja, ei varmasti ymmärtänyt sitä. Eikä Harryn tunteenpurkaukset tulleet esiin.

Ruusut:
Minä rakastuin Voro- kohtauksiin. Voron näyttelijä hoiti osansa loistavasti, ja nauroin katketakseni siinä kohtauksessa, missä mies hyppii käytävillä. :D
Chon ja Harryn suudelma oli suloinen.
Rupert Grint loisti taas roolissaan. En tiedä teistä, mutta minusta hän on paras näyttelemään kolmikosta. ^^


Kaikkien kovien ja hyvien kommenttejen jälkeen haluan sanoa vielä (ettei minulle suututa) että elokuva oli kuitenkin mahtava omalla tavallaan. Ohjaaja teki sen minkä pystyi, ja onnistui siinä ehkä hieman huonosti, mutta lopputulos oli hyvä. (: [Hieman ristiriitaista...?]

~ssatine
Otsikko: Re: Feeniksin Kilta -elokuva
Kirjoitti: Scar - 19.08.2007 15:49:28
Olen aikalailla samoilla linjoilla kuin ssatine.

Kävin itse elokuvan katsomassa 25. Heinäkuuta. Olimme piirtäneet otsiimme arvet punaisella tussilla. Odotimme liikoja leffalta, joka jälkeenpäin osoittautui aika flopiksi. Paksui kirja, lyhyt elokuva, mitä voikaan päätellä?
Osa kohtauksista oli hauskója, hyvin toteutettuja ja kirjanmukaisia. Osa taas ei. Olen kuvitellut Kalmanhanaukion aukioksi, jossa on omakotitaloja, ei kerrostaloa. Se oli aika pettymys. Taikaministeriö yllätti minut sen jälkeen kun Kalmanhanaukio oli minut pettänyt(tyhmästi sanottu). Se oli lähes sellainen kuin kuvitella voi.
Risuja sekä ruusuja tästä elokuvasta. Ehkä seuraava elokuva on parempi. Aika näyttää. ;) :P

~Scar
Otsikko: Vs: Feeniksin Kilta -elokuva
Kirjoitti: maigaro - 27.02.2013 10:20:03
Mä en tykkää kyseisestä elokuvasta yhtään.

Siihen on lykätty liikaa kaikkea elokuvaporukan keksimää ja liian vähän mitä kirjassa on. Ja jotenkin hahmojen vuoropuhelu on tönkköä. Ja se häiritsee että miks Harry ei huuda Hermionelle ja Ronille Kalmanhanaukiolla olis sopinut paljon paremmin ja sitten vielä kun Fred ja George tulevat sinne ja sanovat että ne kuuli Harryn äänen niin ei sopinut yhtään kyseiseen kohtaan. Ja sitten sekin kohta oli aika outo kun Harry tunsi olevansa yksinäinen vaikkei sellaisesta ollu kirjassa mitään.

On siinä elokuvassa toki ihan hyviäkin kohtia kuten se kun Harry tapaa ekan kerran Lunan niissä vaunuissa. Ja sekin on hyvä kohta kun Luna kertoo Harrylle threstaleista.

Mä luulen että tästä olis tullu parempi elokuva jos tän olis käsikirjoittanut sama henkilö kun noi muutkin elokuvat. Pettymys oli kyl suuri kun tän elokuvan ekan kerran katsoin.
Otsikko: Vs: Feeniksin Kilta -elokuva
Kirjoitti: HONE - 15.02.2016 00:34:34
Yksi asia mikä ärsyttää:Feeniksin kilta, kirjana  PAKSUIN ja elokuvana LYHYIN!  Ja muutenkin:Minusta elokuvasta olisi pitänyt tehdä pitempi.  Ainakin PUOLI TUNTIA pidempi olisi pitänyt tehdä elokuvasta,jotta saadaan enemmän asioita mukaan.   Ja minusta olisi voinut tehdä jopa TUNNIN tai  YLIKIN pidemmän.   Tai sitten elokuva olisi voitu jakaa kahteen osaan,kuten Kuoleman varjelukset. Minusta on VÄÄRIN,että elokuvasta tehtiin niin lyhyt:Vaikkei sitä jaettaisikaan kahteen osaan,niin sen olisi pitänyt olla elokuvista pisin,kun on paksuin kirjana!   


Elokuvana ihan hyvä,kirjaan verrattuna ei kovin hyvä....

Lyhyesti:Elokuvan olisi pitänyt olla pidempi,jotta kirjan asioita olisi ollut enemmän!