Finfanfun.fi

Vapaa keskustelu => Saivartelija => Aiheen aloitti: LilaStarr - 21.10.2007 11:07:49

Otsikko: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: LilaStarr - 21.10.2007 11:07:49
Rowling itse on paljastanut haastattelussaan ilmeisesti eilen, että Albus Dumbledore oli homo, ja Gellert Grindelwald oli hänen suuri rakkautensa, mutta kun hän sai selville, että Grindelwald harjoitti pimeän puolen taikuutta, hän tuhosi tämän kaksintaistelussa. Rowlingin mukaan se oli Dumbledoren elämän suuri tragedia.

Villiä! Kun mä luin Deathly Hallowsia niin mä leikittelin ajatuksella mielessäni, mutta mä todellakin ajattelin että se oli vaan jotain sellaista mistä fanficcarit tulee repimään iloa ajan mittaan runsaasti. Mutta nyt se onkin ihan oikeasti.

Mä olin yllättynyt ja iloinen.
Alla vielä itse linkki.

http://uutiset.msn.hs.fi/viihde/artikke ... 10?ref=msn

Mielipiteitä? Kuka aavisteli jotain tällaista tai edes leikitteli ajatuksella?

Toivottavasti tämän katsotaan kuuluvan tälle alueelle... En nyt ollut ihan varma.
Otsikko: Re: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Eruru - 21.10.2007 11:40:08
Ajattelin juuri itse tehdä tästä aiheen, mutta joku ennättikin ensin :D Kun netti aukesi msn:älle (kotisivuna), satuin vilkaisemaan luetuimpia uutisia ja oli olo vähän MITÄ? Harmi kun tuosta ei DH:ssa kerrottu sen enempää, olisi siitäkin tullut hieman parempi kirja. Olisin varmasti itkenyt koko sen kohtauksen :D

Ja en minä väitä, että DH olisi huono, mutta tuo olisi tehnyt siitä paremman :)
Otsikko:
Kirjoitti: Kirppu - 21.10.2007 12:18:29
Minusta oli mielenkiintoista, että Dumbledore oli homo. Koska kaverini ovat vaan jaksaneet jauhaa, ettei Row varmastikaan kirjoita mitään homoista, mutta kirjoittipa kuitenkin! (tai siis ei perjaatteessa kirjoittanut mitään homomaista vaan yksi vaan sattui olemaan homo. Jos joku tajuaa)
Repesin totaalisesti kun luin uutisen (englanninkielisenä kylläkin sivuilta http://http://www.hpana.com/news.20228.html, jossa on muitakin kivoja faktoja. ^^) ja olin aikas äimistynytkin.
Noh, kivahan se on saada jotain erilaisuutta noihin kirjoihin, harmi vaan ettei Dumppiksen homoutta itse kirjoitta sinänsä mainittu. (toistan itseäni, mutta mitäpä tuosta..)

Joo, ei minulla muuta, tätä juttua oli vaan pakko päästä kommentoimaan. : D
Otsikko: Re: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Triks - 21.10.2007 13:38:15
Minä en pidä tästä yhtään.

Fanfictionin ja slashin viehätys on ainakin minulle ollut siinä, että leikitellään ajatuksella ja mielikuvilla siitä, että HP-hahmot voisivat olla homoseksuaaleja. Fiktion ja canonin sekoittuminen ei minusta ole lainkaan hyvä. En vain halua sotkea fanfictionia ja HP-kirjoja. Mielikuvani Dumbledoresta romahtivat muutenkin suurelta ostin DH:n myötä ja tämäkin tuli järkytyksenä. Minusta on ehdottoman hyvä, ettei Dumbledoren homouteen tullut viittauksia kirjasarjassa. Ainakaan minä en huomannut.

[size=85](Minä en ole homofobinen eikä minulla ole mitään sitä vastaan, että Dumbledore on homo, en vain pidä ajatuksesta, että se on canonia. Näin tiivistettynä).[/size]
Otsikko: Re: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Delphine - 21.10.2007 14:44:27
Järkytyin.
Ei sillä että olisin jotenkin homofobinen, mutta tuo nyt vaan on jotenkin tosi outoa ja epä-Rowlingmaista. O___o
Otsikko: Re: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Voldemort - 21.10.2007 16:12:55
Lainaus
Fanfictionin ja slashin viehätys on ainakin minulle ollut siinä, että leikitellään ajatuksella ja mielikuvilla siitä, että HP-hahmot voisivat olla homoseksuaaleja.

Minusta taas on päinvastoin hyvä, että viimeinkin perustelu sille, miksi fanfictionissa slash olisi hyljeksittyä, on mennyt, kun löytyy ikään kuin homohahmo ja homorakkaus canonistakin! Mitkään HP-sivustot eivät voi enää kauhistella slashia tai kieltää sitä sillä varjolla, että kirjailija itse ei ole sitä ajatellut tai että se loukkaisi kirjailijaa. Kerrankin meillä on suosittu fandom ja tilanne, jossa hetero - ja homosuhteet voivat olla rinnakkain ja molemmat ovat yhtä oikeita.  :D Slashin harrastajat ainakaan HP:ssa eivät enää lemaudu pelkäksi kirjailijan sanomista ja tahtoa halveksivaksi ryhmäksi.  8) Minusta se on parasta, mitä fandomilleni voi tapahtua.
Otsikko: Re: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Sonata_ - 21.10.2007 16:22:01
Lainaus käyttäjältä: "Delphine"
Järkytyin.
Ei sillä että olisin jotenkin homofobinen, mutta tuo nyt vaan on jotenkin tosi outoa ja epä-Rowlingmaista. O___o

Samaa mieltä. Minulla ei todella ole mitään homoja vastaan mutta se että Dumbledore on homo on todellakin outoa. Eihän tämä mitenkään itse asiassa näy eikä kuulu kirjoissa, mutta on se nyt silti vähän .. Äh, ei osaa perustella vielä näin aikaisessa vaiheesssa. ^^ Itse muuten luin uutisen Savon Sanomista..
Otsikko: Re: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Voldemort - 21.10.2007 16:27:27
Minä en kyllä oikein osaa ymmärtää tätä, että Dumbledoren homous jotenkin muka muuttaisi käsitystä hahmosta. Minusta se kuulostaa jotenkin sille, että ihmisillä on joitain ennakkoluuloja ja tekee minut lähinnä aika surulliseksi. Ikään kuin paljastumisella homoksi Dumbledorelta olisi viety jotakin, vaikka minusta koko paljastus vain lisää dramatiikkaa.  :D
Otsikko: Re: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Sonata_ - 21.10.2007 16:30:08
Lainaus käyttäjältä: "Voldemort"
Minä en kyllä oikein osaa ymmärtää tätä, että Dumbledoren homous jotenkin muka muuttaisi käsitystä hahmosta. Minusta se kuulostaa jotenkin sille, että ihmisillä on joitain ennakkoluuloja ja tekee minut lähinnä aika surulliseksi. Ikään kuin paljastumisella homoksi Dumbledorelta olisi viety jotakin, vaikka minusta koko paljastus vain lisää dramatiikkaa.  :D

Aika hyvin sanottu. Itse asiassa täytyy tunnustaa että vähän se mielessä muuttuu se hahmo tällä hetkellä, Dumppis siis, ihan kuin se hahmo muka muuttuisi, ja sehän on tosi rasistisesti ajateltu! Häpeen itseäni. :D Mutta uskon että kun lukee kirjoja ja ei mieti asiaa sen kummemmin, toteaa vain että "näinhän tämä", niin eiköhän se siitä muutu ihan normaaliksi jutuksi..
Otsikko: Re: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Triks - 21.10.2007 17:17:18
En tiedä, kuinka muut asian ajattelevat, mutta minulla on ollut todella vahva mielikuva Dumbledoresta ja seiskakirja oheispaljastuksineen käänsi mielikuvani ylösalaisin. Olen hieman naiivi, mutta olisin pitänyt siitä, että Dumbledore olisi ollut täydellisen hyvä ja viisas. Ja aseksuaali. :---D
Otsikko: Re: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Firdilien - 21.10.2007 17:24:54
Minusta on mielenkiintoista, ettei kuvani Dumbledoresta oikeastaan paljastuksen myötä muuttunut. (Onhan rehtori ennenkin kulkenut hulmuavissa purppuraisissa kaavuissa ja hokenut, että rakkaus kauniimpaa ja hirveämpää kuin mikään muu voima tässä maailmassa. Hienoa muuten kuulla vihdoin, että Dumbledorella on omakohtaistakin kokemusta asiasta!) Oikeastaan paljastus ja sen myötä hahmo vain syventyi ja sai enemmän luonnetta, kun tiedetään, että Albuksellakin on ollut romantiikkaa ja draamaa elämässään. Rowlingin pisteet sen sijaan nousivat huimasti ainakin minun silmissäni. Siis että jossain määrin ahdaskatseiseksi aina kuvittelemani kirjailija myöntää ajatelleensa oman hahmonsa homoksi. Ja millaisen hahmon! Päähenkilön vanhan ja viisaan neuvonantajan ja opastajan, maailman mahtavimman velhon yms. yms. Omasta mielestäni tämä on kerrassaan loistavaa. :D

Eh, minä itse asiassa kannatin jo kovasti Albus/Gellertiä heti kirjan luettuani ennen kuin siitä edes ehti tulla canonia. Ensin luettuani uutisen olin sillä asenteella, että jes, mahtavaa, meillä on canonissa slashpari, jota minä vieläpä kannatan. Myöhemmin kuitenkin aloin miettiä, että tämä todellakin on aika suuri juttu, koska milloin aiemmin on lasten- ja nuortenkirjasarjassa ollut keskeisessä roolissa homohahmo. Miettikää kuinka hienoa kuvaa se lapsille välittää seksuaalisesta tasa-arvosta ja suvaitsevaisuudesta. (Itse asiassa nytkin tulin taas ajatelleeksi, että onko tämä nyt sittenkin joku oman mieleni aiheuttama vääristymä, jota ei oikeasti tapahdukaan.  :D ) On se mielestäni kuitenkin aika hienoa, että minun fandomissani hetero- ja homosuhteet ovat rinnakkain, kuten Liz jo sanoikin. Slash ei enää ole pelkästään kieromielisten lukijoiden pään sisällä vaan se on kirjailijan omissakin ajatuksissa. Pakko vain tässä todeta, että Go Jo! ja toivoa, että Albus/Gellert -ficcien määrä tämän kautta kääntyisi entisestäänkin nousuun.  ;)
Otsikko: Re: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Fiorella - 21.10.2007 17:29:02
Minua yllätti, miten vähän uutinen itse asiassa yllätti. Mistä olen oikein hyvilläni, on se, ettei asiaa sen suuremmin ja näkyvämmin kirjoissa puitu. Se olisi tosiaan vienyt siitä maun, ja tehnyt asiasta liian alleviivaavan.

Uskottavampaa näin, että joku vain on homo, jos on. Ja eipä kai monikaan koulun rehtori yksityiselämäänsä pahemmin oppilaidensa tietoon levittelisi muutenkaan. ;)

Rowling haastattelussa:
Lainaus
"I had to give you something to talk about for the next 10 years. ... Just imagine the fan fiction now."
Hehe.  :D Eli todellakin voimme rauhassa kirjoittaa fanfictionia nyt tästä eteenpäin, kirjailijan siunauksella. ;)

(Muuten, tuosta hahmon muuttumisesta ihmisten mielissä tuli mieleen, että DH:n myötä Dumbledoren hahmo todella muuttui, inhimillistyi ja Row itse kehottaa lukijoitaan kyseenalaistamaan Dumbledoren, sen viisauden ja kaikkitietävyyden, hänen motiivinsa ja toimintatapansa ym.)
Otsikko: Re: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Safira - 21.10.2007 17:41:26
Tämä paljastus oli minusta todella hieno Rowlingilta, kun ottaa huomioon että kirjoissa on aina puhuttu suvaitsevaisuuden puolesta. Se syvensi hahmoa entisestään ja parasta vielä oli että Rowling oli aina ajatellut niin :) Sain tietää eilen illalla ja meinasi kyllä tippua tuolita, mutta silkasta ilosta. Saatoin melkein kuulla kuinka kaikki Albus/Gellert- fanit sekosivat onnesta :D  Rakastan tätä kirjasarjaa nyt yhä enemmän, koska tämä todistaa ettei se ole kokonaan ohi vaikka viimeinen kirja onkin ilmestynyt. Aina on jotain mitä emme ehkä tiedä. Ei tämä minua haittaa, vaikka aina olinkin Minerva/Albus-fani, minä rakastan tätä entistä enemmän :D
Otsikko: Re: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Voldemort - 21.10.2007 17:50:43
Lainaus
Olen hieman naiivi, mutta olisin pitänyt siitä, että Dumbledore olisi ollut täydellisen hyvä ja viisas. Ja aseksuaali. :---D

No mutta eivät ihmiset koko elämäänsä yleensä ole aseksuaalisia! Kyllä he johonkin ovat yleensä tunteneet vetoa, ja kun kerran puhutaan Dumbledoresta, joka kykenee rakastamaan, on luonnollista, että hän on ollut joskus elämässään rakastunutkin. Se, että Dumbledore on suuntautunut miehiin ei tarkoita sitä, että hänellä välttämättä olisi elämänsä aikana ollut yhtään ainoaa suhdetta tai että hän olisi harrastanut moneen kymmeneen vuoteen mitään seksiä.  :D

Tosin tämä kysymys näyttää ärsyttävästi palautuvan siihen kysymykseen, että saako vanha rakastaa ja miten vanhalta viisaalta mieheltä näyttää muka joidenkin mielestävän karisevan viisaus, jos paljastuu, ettei hän ole aseksuualinen!  8) Miksi kummassa? Minusta kyse on edelleen ikävänpuoleisesta ikärasismista. :o
Otsikko: Re: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Triks - 21.10.2007 18:04:56
Lainaus käyttäjältä: "Voldemort"
Tosin tämä kysymys näyttää ärsyttävästi palautuvan siihen kysymykseen, että saako vanha rakastaa ja miten vanhalta viisaalta mieheltä näyttää muka joidenkin mielestävän karisevan viisaus, jos paljastuu, ettei hän ole aseksuualinen!  8) Miksi kummassa? Minusta kyse on edelleen ikävänpuoleisesta ikärasismista. :o
Vähäsen niin kuin pilke silmäkulmassa heitin tuon aseksuaalin. :---D

Eihän minulla sitä vastaan mitään ole, että Dumbledore on homo. Tieto ei loppujen lopuksi yllättänyt tahi järkyttänyt minua, vaikka asian taisin noin edellisessä viestissäni aihetta koskien ilmaista. Se ei vain mielestäni... sovi kuvaan. Ajatus Albuksesta ja Gellertistä ei aiheuta minussa mitään inhoreaktiota, en vain ajattele kirjan fiktiivisiä hahmoja aivan samalla tavalla, kuin oikeasti eläviä ihmisiä. Tietenkään ihmiset eivät ole koko ikäänsä aseksuaaleja ja blah blah. Nautin kliseistä ja minusta olisi ollut mukavaa, jos Dumbledore olisi ollut se täydellisen hyvä ja viisas, vaikka kirjailija itsekin kehottaa kyseenalaistamaan.
Otsikko: Re: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Celeporn - 21.10.2007 19:03:07
Minusta tämä oli Rowlingilta hieno veto kahdestakin syystä:

1. Lastenkirjoissakin saa olla homoja! Potter-kirjoihin tuli viimeisissä osissa niin paljon heterosuhteilua (ja jopa Remuksen ja Tonksin aviokriisi!!!), että minusta oli vain ajankohtaista viimein ottaa 90-luvun loppuun sijoittuvaan kirjaan se yksi homokin. Tervetuloa nykyaikaan, lastenkirjatkin.

2. Ne hemmetin Warner Brosin lakimiehet voivat nyt työntää päänsä sinne, minne aurinko ei paista, ja lopettaa netissä aina silloin tällöin riehaantuvat slash-vainonsa. Livejournaleissa ainakin on jonkin verran fan fiction -yhteisöjä kiusattu ties millaisilla kyselyillä ja vaatimuksilla. No okei, monesti niissä oli kyse materiaalista, jossa oli alaikäisiä, mutta ihan perusslashiakin WB:llä kovasti vastustettiin ja haluttiin saada netistä pois. Että siitäs saivat, häh häh hää.


Eli olen siis kovasti tyytyväinen. Kyllähän tämä oli tavallaan odotettavaa, kun lukee sieltä niitä Albuksen kirjeitä Gellertille, miettii sitä kiihkeää ja intensiivistä kahden kuukauden "ystävyyttä", ja mikä parasta - Elphiasta, joka oli minusta jo heti alussa niin Albuksen miesystävä, että huh. Minua jo hetkittäin hieman hävetti se, miten naiivisti Rowling on tässä läheisestä ystävyydestä kirjoittanut, mutta... Noh, parempi näin.
Otsikko: Re: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Carolynne - 21.10.2007 19:25:32
IIHAAH!!! Suokaa anteeksi tuo capslock, mutta olen täysin innoissani! Olen nyt kiljunut viimeiset puoli tuntia, hehkuttanut ja soittanut kaikki kaverit läpi! Ihanaa!
Minusta tuo Albus/Gellert oli tosi selvä jo noissa kirjoissa, ja olen todella onnessani, että kirjailija sen kaikille paljasti. Olen samaa mieltä muiden kanssa siitä, kuinka paljon tämä tulee merkitsemään lasten suvaitsevaisuuskasvatukselle!

Lainaus käyttäjältä: "Firdilien"
Siis että jossain määrin ahdaskatseiseksi aina kuvittelemani kirjailija myöntää ajatelleensa oman hahmonsa homoksi. Ja millaisen hahmon! Päähenkilön vanhan ja viisaan neuvonantajan ja opastajan, maailman mahtavimman velhon yms. yms.

Ihailen nyt Rowlingia entistä enemmän, jos vain mahdollista. Rohkea teko, hän on ansainnut kaiken kunnioitukseni ehdottomasti ja vielä enemmän. Kiitos!

Lainaus
Minusta taas on päinvastoin hyvä, että viimeinkin perustelu sille, miksi fanfictionissa slash olisi hyljeksittyä, on mennyt, kun löytyy ikään kuin homohahmo ja homorakkaus canonistakin!

Ja tätäkin hehkutan!

Poistun nyt muualle kiljumaan riemusta! ^^
Otsikko: Re: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: aya - 21.10.2007 21:06:59
Dumbledoren homous on kyllä aikamoinen helpotus. Ensinnäkin siksi, että Rowling näyttää, mihin se pystyy. Jos jossakin niin suositussa kirjassa ei ole homoja, niin lapset kasvaa kieroon (näin jyrkästi sanottuna :D) Ja toiseksi koska minusta on ollut niin hirvittävä ajatella Albusta paritettuna jollekin naiselle (Minerva :o ). Aseksuaali tai homo. Ja nyt siis homo. Se on hyvä se. Ja ikärasismi saa painua perseeseen. Albusta ei joku seksuaalisuus muuta. Olihan se ilkeä, itsekäs paskiainenkin nuorena, eikä sekään muuttanut hirveästi mieleipidettäni siitä. Ainakin nyt jos jälkikäteen ajattelee.

Taisin joskus DHta lukiessani vähän sitä ajatella, että jos Albus ja Gellert olisivat jotenkin... Mutta en koskaan oikein tosissaan.

Haa! Se leffojen Albus onkin aina vaikuttanut vähän miehiin kallistuvalta. Hmm. Siinä suhteessa se tyyppi on ihan hyvä valinta Albukseksi. Muahahahh. Maltan tuskin odottaa seiska-leffaa. Aiheen vierestä. Mutta aya tykkää tästä uutisesta. ^^
Otsikko: Re: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: huksi - 21.10.2007 22:15:47
Ihan oikeasti mahtava juttu! Seiskan luettuani olin kyllä oikeasti tosi varma tästä, koska eihän se nyt mitään muutakaan voinut olla. Ne kirjeet ja kaikki. Mutta nyt kun se on ihan ihan oikeasti canonia niin jess! Musta on just hyvä, että nimenomaan Albus paljastui homoksi, juuri sen tiennäyttäjä-roolin takia lähinnä. Row on osannut kirjoittaa hyvän hahmon, jota lähes kaikki kirjan muut henkilöt kunnioittavat/palvovat/pelkäävät ja kun paljastus homoudesta tulee myöhemmin, huomaa ettei se seksuaalisuus oikeasti vaikuta ihmiseen mitenkään.

Komppaan myös Celepornin molempia huomioita tuolta! Etenkin ähähähähä WB:n nillittäjille!

Ovela, ovela Row.
Otsikko: Re: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Kirppu - 22.10.2007 15:34:42
Lainaus
Row on osannut kirjoittaa hyvän hahmon, jota lähes kaikki kirjan muut henkilöt kunnioittavat/palvovat/pelkäävät ja kun paljastus homoudesta tulee myöhemmin, huomaa ettei se seksuaalisuus oikeasti vaikuta ihmiseen mitenkään.
Niinpä! Oikeasti aikas nerokasta Rowlta. Vaikka enhän minä tiedä oliko Row oikeasti suunnitellut kertovansa juuri nyt, eikä yhtään aiemmin, mutta hienoa kuitenkin.

Lainaus
Minusta taas on päinvastoin hyvä, että viimeinkin perustelu sille, miksi fanfictionissa slash olisi hyljeksittyä, on mennyt, kun löytyy ikään kuin homohahmo ja homorakkaus canonistakin!
Näinpä, nyt ei ainakaan voida tulla sanomaan, että "Ei Rowling oli kirjoittanut mitän homoista, eikä sinun siksi kuulu parittaa kahta miestä toisilleen"

Nyt kyllä Row sai vielä lisää kunnioitusta minulta. ^^
Otsikko: Re: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Violetu - 22.10.2007 16:18:05
Lainaus
Rowlingin pisteet sen sijaan nousivat huimasti ainakin minun silmissäni.
Samoin täällä, jotenkin sen perusteella mitä Rowin asenteista tiesin, ajattelin aina kaikkia hahmoja automaattisesti heteroiksi, mutta onneksi totuus ei ole näin.

Lisäksi tämä uskomattoman ihana Albus/Gellert joka on CANONIA! (anteeksi capslock!)
On niin uskomatonta ajatella, että Potterissa on slashparitus, joka on oikeasti canonia.
Tieto teki minut hyvin iloiseksi, ainoa pelko onkin nyt se, että koska Harry/Dumbledorea alkaa tunkea joka tuutista...

Seuraavaksi haluan saada tiedon siitä, että Sirius oli biseksuaali  :D
Otsikko: Re: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: SnowBlind - 22.10.2007 20:09:38
Jeah!  :D

Kiitos Slasharin Silmän arvasin minäkin tämän heti kirjan luettuani, A/G <3
Ihanaa todellakin, että saatiin yksi canon-slashparitus! Varsinkin kun toisena osapuolena on ihana, viisas, maailman mahtavin velho. Hienoa, Row, hienoa!

Lainaus
Samoin täällä, jotenkin sen perusteella mitä Rowin asenteista tiesin, ajattelin aina kaikkia hahmoja automaattisesti heteroiksi, mutta onneksi totuus ei ole näin.

Mäkin olen jostain syystä aina ajatellut näin. Eipä ainakaan voida enää väittää, että slash olisi täysin fanien keksintöä potterfandomin yhteydessä.

Lainaus
Seuraavaksi haluan saada tiedon siitä, että Sirius oli biseksuaali :D

Exactly! Lisää paljastuksia vain =D


We seize control FOR THE GREATER GOOD. And from this it follows that we meet resistance, we must use only the force that is necessary and no more. (This was your mistake at Durmstrang! But I don't complain, because if you had not been expelled, we would never have met).

s. 291

<3
Otsikko: Re: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Taki - 23.10.2007 15:30:37
Tämähän on ihan mahtavaa! Sekosin eilen ihan totaalisesti kun vasta silloin sain uutisen tietooni. Siis minun lempiparitukseni kaikista on canonia!! Ja jo se, että kirjassa on ylipäätään homohahmo, on mahtavaa.

Kyllä minä ainakin heti kirjan luettuani ihastuin paritukseen ja mietin, että Row itsekin on saattanut ajatella A/G:tä, mutta en kyllä ollenkaan osannut odottaa että hän olisi sen tällä tavalla julkistanut. Tämähän on ihan mahtavaa, juhlan paikka :D
Otsikko: Re: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: wiLia - 23.10.2007 16:46:45
Hahaa, en olekaan hullu kun mietin koko kirjan ajan vain Albus/Gellertiä  :D Aivan ihanaa, kiitos kiitos kiitos Rowling. *kumartaa* Tämä korvaa jopa sen ylihirveän epilogin, se on nyt täysin unohdettu.

Täällä on sanottu kaikki mitä minullekin tuli mieleen, mutta tässä kiteytyy kaikki aika hyvin:
Lainaus
Row on osannut kirjoittaa hyvän hahmon, jota lähes kaikki kirjan muut henkilöt kunnioittavat/palvovat/pelkäävät ja kun paljastus homoudesta tulee myöhemmin, huomaa ettei se seksuaalisuus oikeasti vaikuta ihmiseen mitenkään.
Amen.
Otsikko: Re: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: jossujb - 23.10.2007 19:35:15
Tuli henklökohatsiesti hiukan yllätyksenä, mutta kyllä se selittää aika paljon. Ja kuten sanottu, kuka olisikaan parempi roolimallierilaisille ihmiselle kuin Dumbedore, joka oli viisas ja hyvä, sisälsi tunteita ja rakkautta kuten muutkin ihmiset.

En olisi kyllä millään uskonut Gellerttiä Dumppiksen rakkaaksi, mutta sehän kaikki on aivan luonnollista! Miten saattoikin mennä ohitse moinen lukiessa... tai siis ajatteli kyllä että hyvän icin heistä saisi aikaiseksi, mutta että se on vielä canonia? Unelmat käyvät toteen. Pelkästään tämä korvaa kirjan pienet puuteet joita koin.

Kyllä ämä on samanarvoisuuden riemuvoitto, että näin suositussa kirjasarjassa on homo hekilö, joka ei ole typisetty stereotypia. Ainakin minulle se on suuri ilmoitus siitä että homot kuten kaikki muutkin ovat aivan normaaleja ihmisiä. Kiitos Rowlingille siitä. Homojej  ja kaikien muidenkin syrjittyjen puolustajana ja ystävänä tällaista osaa arvostaa.
Otsikko: Re: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Moriko - 24.10.2007 09:12:16
Olin koko eilisillan ihan pilvilinnoissa tästä asiasta! Piti käydä äsken varmistamassa HP-faneissa etten vain nähnyt unta. XD

Eilen kun tulin koneelle niin menin ensiksi yhdelle foorumille, jossa tyypit keskusteli asiasta. Olin kyllä siinä että 'wtf?' ja menin katsomaan HP-faneista olisiko siellä jotain. Ja olihan siellä :'D
Reaktio: "Tää ei voi olla totta, mä nään unta...  :o  "

7-kirjasta lähtien olen epäillyt tätä ja kerrankin arvaukseni osui oikeaan!<3 Kuka olisi uskonut, että A/G olisikin canonia?  :D

Kiitos Row tästä<3

//Btw, mietin kyllä miten Michael Gambon suhtautuu tähän uutiseen XD
Otsikko: Re: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Lupa - 24.10.2007 14:33:40
Whii!

Minä olen, kuten ainakin kymmenen edellistä postaajaa, aivan onnessani. Vaikka olenkin aina ajatellut ainakin tätä vanhempaa Dumbledorea täysin aseksuaalisena, en voi väittää, että hahmo itsessään olisi muuttunut mihinkään.

 Tämä on jotain niin suurta. Miettikää kaikkia niitä amerikkalaisia kiihkouskovaisia nyt. Voi voi.

-Lupa
Otsikko: Re: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Poison Ivy - 24.10.2007 20:39:34
On oikeastaan hyvä, että Rowling ilmoitti asiasta vasta näin myöhään, koska jos se olisi tullut esille jo ensimmäisessä kirjassa, niin kukaan ei olisi ottanut Dumbledorea vakavasti, koska elämme niin suppeakatseisessa maailmassa. Hänestä (ja varmaan myös Rowlingistakin) olisi väännetty kunnolla vitsiä.
 
   Mutta kun Dumbledore kerran on homo, niin sitä olisi voitu painottaa vähän enemmän viimeisissä kirjoissa...vaikka kyllähän tuota Gellertin ja Dumbledoren...hmm, "suhdetta" aika paljon alleviivattiin, mutta itse homous oli luettavissa vain rivien välissä. :)
Otsikko: Re: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Isilwen - 25.10.2007 19:26:23
LJ:n kaverisivu lauantaiaamuna oli ihan täynnä näitä "OMG Dumbledore on homo!"-entryjä ja ensimmäinen reaktio taisi olla "no lol". Ihanaa myös lukea sen Grindeldore-yhteisön kommentteja, I forgive you for the epilogue, Jo!  :D Mutta mahtava juttu silti, hienoa Jo.
Otsikko: Re: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Kalypso - 25.10.2007 19:37:18
Lainaus käyttäjältä: "Moriko"
//Btw, mietin kyllä miten Michael Gambon suhtautuu tähän uutiseen XD
Sama, sama! :D Päivän naurut tuli tästä. (henk.koht. en pidä Gambonia hyvänä Dumbledorena, päin vastoin. Ilmentää pelkästään etäistä, tylyä ja raivokastakin Dumppista). Noh eniveis, katsellaan.

Oma suhtautumiseni asiaan on vähän ristiriitainen, tosin alkaa kallistua positiiviseksi. Pitkälti Gellertin ja Dumppiksen suhteen ja sen tarkemmin miettimisen ansiosta. Pidän nimittäin kovasti rakkaustragedioista. Pitääkin lukea kaikki kirjat uudestaan niin saan tästä mahtavasta velhosta vielä enemmän irti, huhhuh. :)
Otsikko: Re: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Kirppu - 25.10.2007 20:52:42
Hah, repesin tuolle linkille.
Kyllä Row on paljon kohua aiheuttanut tällä jutulla. No, mikäs siinä, kiva uutinenhan tämä oli. ^^  
HP-(fani)maailma taitaa olla hetken aikas sekaisin. (vaikka enhän minä tiedä, mitä jos Päivän Profeetan uusin juttu onkin Dumbledoren suuntautumiset? : D)
Otsikko: Re: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Pihlaja - 26.10.2007 10:51:32
Mielessäni on parikin syytä, miksi en haluaisi olla innoissani tästä uutisesta. Ensinnäkin Dumbledoren kaapista tulon ajoitus vaikuttaa tietysti selkeästi mainoskikalta. Kaikki seitsemän kirjaa on nyt kirjoitettu ja enin kohu laantunut, seuraava elokuva ei ilmesty vielä aikoihin, eiköhän nyt olisi sopiva aika kohahduttaa mediaa ja saada lisää ihmisiä ostamaan kirja... Myös tulee hieman sellainen olo, että heitetään slahs-ficcareille nyt pieni armopala, kun se ei enää voi vahingoittaa kirjojen menestystä. Samalla tietysti niiltä, joille slashissa hienointa on se tietty "kielletyn" tuntu, viedään nyt vähän pohjaa suurimmalta ihkutukselta.

Kuitenkin

1. Totta kai on hienoa, että maailman  suosituimmassa (lasten)kirjasarjassa on merkittävässä roolissa homohahmo. Minun mielestäni on myös(, oli Dumbledoren kaapista "ulostamisen" ajankohta sitten viimeisen pääle suunniteltu tai ei) ehdottomasti hyvä asia, ettei asiasta tehty numeroa kirjoissa. Se antaisi vain kuvan, että allevivataan nyt suvaitsevaisuutta, ei suinkaan loisi vaikutelmaa, että homous on ihan normaalia. Pisteet Rowlingille, ettei asiaa sanota liian suoraan kirjoissa.

2. Totta kai olen ollut A/G-fani heti kun DH:ta lukiessa osui silmiini ensimmäinen pikkuinen vihje, että he ovat olleet läheisiä. Aivan täydellinen paritus.

Seiskakirjan myötä Dmbledoresta on mielestäni viimeinkin tullut oikea hahmo. Minua ei koskaan kiehtonut täydellinen klisee-Dumbledore, pidän jopa kirjoissa oikeista ihmisistä. Seiskakirjan paljastukset eivät järkyttäneet minua millään tavalla, koska en ollut osannut pitää Albusta minään oikeana hahmona ennen niitä.

Heitän nyt hetkeksi kyynisyyteni nurkkaan ja juhlin sitä, että yksi ficcihistorian parhaista parituksista onkin canonia \o/
It's okay to be gay, let's rejoice with the boys in the gay way
Hooray for the kind of man that you will find in the gay way
;)
Otsikko: Re: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Iibis - 26.10.2007 11:36:00
Lainaus käyttäjältä: "Pihlaja"
Mielessäni on parikin syytä, miksi en haluaisi olla innoissani tästä uutisesta. Ensinnäkin Dumbledoren kaapista tulon ajoitus vaikuttaa tietysti selkeästi mainoskikalta. Kaikki seitsemän kirjaa on nyt kirjoitettu ja enin kohu laantunut, seuraava elokuva ei ilmesty vielä aikoihin, eiköhän nyt olisi sopiva aika kohahduttaa mediaa ja saada lisää ihmisiä ostamaan kirja... Myös tulee hieman sellainen olo, että heitetään slahs-ficcareille nyt pieni armopala, kun se ei enää voi vahingoittaa kirjojen menestystä.

Tuo ei nyt pidä paikkaansa. Koko asia nousi esille vain sen takia, että joku sattui kysymään Dumbledoren rakkauselämästä. JKR sanoi heti, että jos olisi tiennyt ihmisten reaktiosta, olisi kertonut asiasta jo aiemmin. Lisäksi hän mainitsi myöhemmin eri haastattelussa, että oli tiennyt asiasta jo vaikka kuinka kauan.
Otsikko: Re: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Lumen - 26.10.2007 11:47:25
Loistava juttu että edes yksi HP hahmo tuli ulos kaapista! Rowling on niin paras. :)

Yllätyin kyllä tästä paljastuksesta hirveästi, liian hyvää ollakseen totta melkein.(ihan yhtä yllättynyt olin kuin Tom Felton-söpis tuossa haastattelussa. x) Mietin kyllä DH:ta lukiessani sitä että aika intiimiltä kirjeenvaihdolta Gellertin ja Albuksen välinen suhde vaikutti. :) Jännää että heitä paritettiin fanfictiossa ihan alusta alkaen ja nyt ficcien määrä varmaan vain kasvaa paljastuksen myötä. Samalla tavalla fanfiction ennakoi Lily/Severus paritusta. Näissä muistaa taas miksi fanfiction on niin mielenkiintoista.

Lainaus
Minä en pidä tästä yhtään.

Fanfictionin ja slashin viehätys on ainakin minulle ollut siinä, että leikitellään ajatuksella ja mielikuvilla siitä, että HP-hahmot voisivat olla homoseksuaaleja. Fiktion ja canonin sekoittuminen ei minusta ole lainkaan hyvä. En vain halua sotkea fanfictionia ja HP-kirjoja.

Öh, miten fanfiction liittyy siihen, että yksi HP hahmo on homo? Ei yhtään mitenkään. Ei seksuaalinen identiteetti ole vain joku fanfiction erityisoikeus. x) Ei Dumbledoren homous millään tavalla sekoita fanfictiota ja kirjan canonia, ei todellakaan. Sitä paitsi ficcipiireissähän Albus on nähnyt yleensä aseksuaalina ja hyvin usein Minervan parina, ei homona.

Lainaus
2. Ne hemmetin Warner Brosin lakimiehet voivat nyt työntää päänsä sinne, minne aurinko ei paista, ja lopettaa netissä aina silloin tällöin riehaantuvat slash-vainonsa. Livejournaleissa ainakin on jonkin verran fan fiction -yhteisöjä kiusattu ties millaisilla kyselyillä ja vaatimuksilla. No okei, monesti niissä oli kyse materiaalista, jossa oli alaikäisiä, mutta ihan perusslashiakin WB:llä kovasti vastustettiin ja haluttiin saada netistä pois. Että siitäs saivat, häh häh hää.

Niinpä, aivan parasta tuo. :D WB:n homofobia on ollut aivan käsittämätöntä, toivottavasti ne nyt pysähtyvät vähän ajattelemaan.
Otsikko: Re: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Pihlaja - 26.10.2007 12:34:57
Lainaus käyttäjältä: "Iibis"
Lainaus käyttäjältä: "Pihlaja"
Mielessäni on parikin syytä, miksi en haluaisi olla innoissani tästä uutisesta. Ensinnäkin Dumbledoren kaapista tulon ajoitus vaikuttaa tietysti selkeästi mainoskikalta. Kaikki seitsemän kirjaa on nyt kirjoitettu ja enin kohu laantunut, seuraava elokuva ei ilmesty vielä aikoihin, eiköhän nyt olisi sopiva aika kohahduttaa mediaa ja saada lisää ihmisiä ostamaan kirja... Myös tulee hieman sellainen olo, että heitetään slahs-ficcareille nyt pieni armopala, kun se ei enää voi vahingoittaa kirjojen menestystä.

Tuo ei nyt pidä paikkaansa. Koko asia nousi esille vain sen takia, että joku sattui kysymään Dumbledoren rakkauselämästä. JKR sanoi heti, että jos olisi tiennyt ihmisten reaktiosta, olisi kertonut asiasta jo aiemmin. Lisäksi hän mainitsi myöhemmin eri haastattelussa, että oli tiennyt asiasta jo vaikka kuinka kauan.

Olen kyllä lukenut molemmat haastattelut, joihin viittaat, enkä väitä, että ajoitus olisi mainoskikka. Sainoin, että se minusta vaikuttaa sellaiselta. En ole niitä maailman herkimpiä ihmisiä uskomaan kaiken, mitä kuulen, js uskon, että Rowling osaa oikein hyvin arvioida tilanteita ja laskelmoida, mitä sanoo ja milloin. Se ei tarkoita valehtelemista eikä asioiden keksimistä hetken mielijohteesta, vain hyvää ihmisten- ja yleisönlukutaitoa, eikä se edes ole mikään huono piirre ihmisessä.

Sanoin jo edellisen viestini lopussa, että heitän nyt kyynisyyteni nurkkaan ja juhlin tätä uutta lisäystä kaanoniin, ja sanoin sen pitkälti siksi, ettei kenenkään olisi pakko tarttua negatiiviselta kuulostavaan kommentointiini ajoituksen tärkeydestä ja markkinataloudesta.
Otsikko: Re: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: sileas - 27.10.2007 05:00:05
Oon myhäillyt tätä itsekseni jo pari päivää... loistavaa, Row, loistavaa!
Dumbledore ei ehkä oo "niiiin gay" mutta onhan se aina ollut vähän hintahtava. Miettikääs vaikka PP:n sitä muistoa, missä Albus menee sinne lastenkotiin tapaamaan Tom Valedroa. Dumbledorella on muistossa yllään luumunpunainen samettipuku. Ahihi. :>

A/G on uusi H/D ? :D
Otsikko: Re: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Voldemort - 28.10.2007 17:45:55
Minä en usko tuota mainoskikkateoriaa pätkääkään ihan siitä syystä, että Rowlingin täytyisi olla pohjattoman ahne, jos hän tarvitsisi moisia temppuja saadakseen rahaa. Enkä usko, että tuollaisella paljastuksella oikeasti lisätään lukijoiden määrää, pikemminkin päinvastoin ja se selittää suuresti sen, miksi Rowling on pimittänyt Dumbledore-ajatuksensa tähän asti. Ja minä en ollenkaan sitten ymmärrä tätä "Slashin kirjoittaminen on vain fanficcareiden juttu eikä pitäisi olla kirjoissa canonia" -ajattelua ollenkaan. Se on melkein samaa luokkaa sen kanssa, että termistöä ei saisi suomentaa, jotta sen kaikki ymmärtäisivät, koska se on tämän ei niin pikkuryhmän oma cool koodikielensä. :D Paljastaa lähinnä sen, että jotkut eivät haluakaan homoudesta tulevan tasaveroista heterouden kanssa, mitä ihmisten suhtautumiseen tulee, ja ainoa motiivi on se, että oma cooli salaseuraharrastus menee siinä.  8)
Otsikko: Re: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Spookie - 03.11.2007 20:05:23
Tämä oli kyllä arvattavissa ;> Mielestäni Dumbledoressa on koko ajan ollut vähän homomaisia piirteitä, ja olisihan se ollut vähän outoa, ettei hän olisi koskaan ollut rakastunut kehenkään. Onhan se vähän huvittavaa, että nykyään joka ikisessä kirjassa/leffassa/tv-sarjassa pitää olla myös seksuaalisten vähemmistöjen edustajia, ja niinpäs oli Pottereissakin, mutta kyllä mielestäni on hyvä näin. Dumbledore ei onneksi ole mitenkään kovin stereotyyppinen homo ainakaan minun mielestäni : D
Otsikko: Re: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Zarya - 06.11.2007 19:00:44
Minulle oikeastaan kävi niin, että kun luin uutisen olin vain että "aha" ja siirryin ihmettelemään suomalaisen seiskakirjan kantta. Sitten myöhemmin piti palata lukemaan uudelleen, mutta ei uutinen minuun oikeastaan vaikuttanut. Tai siis eihän Dumbledore siitä uutisesta mihinkään muuttunut, eihän? Minulle hän on kuitenkin sen verran, öh, mikä-se-sana-nyt-taas-olikaan ei-seksuaalinen, että tuolla mitään vaikutusta.

Minusta Rowling teki myös hienosti kun paljasti tämän vasta kirjasarjan lopettamisen jälkeen, nyt kukaan ei voi väittää että kirjoissa Dumbbis kieroutuneeti vaikkapa lähentelee Harrya tai antaa epäkristittyjä esimerkkejä, koska he ovat jo hyväksyneet kirjan tapahtumat. Haha, siitäs saivat.

Mutta minä olen yhä samaa mieltä Dumbledoresta kuten aina ennenkin, ja oikeastaan olin jo ehkä hieman arvannut tämän aikaisemminkin. Tosin minun on hyvin vaikea vieläkään ajatella Dumbbiksen olevan seksuaalinen ollenkaan.
Otsikko: Re: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: jeennii - 07.11.2007 18:24:28
Eipä tuolla väliä kauheasti mihin Dumbledore on suuntaunu. Ei se minun lukemiseen tai mileipiteeseen Pottereista vaikuta mitenkään, eikä siihen miten koen Dumbledoren hahmona lukiessa. Uutisena aika mitätön minulle koko asia.
Otsikko: Re: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Korsetti - 10.11.2007 11:07:25
Itse kuulin tämän radiosta. Olin aika yllättynyt. Mutta hyvä että sekin lopuksi paljastui.
Kuka olisi uskonut..? En ainakaan minä. En ollut koskaan edes leikitellyt ajatuksella.
No, jos Rowling näin halusi tapahtuvan, niin sitten tapahtui :''D Ja ihan hyvä juttu tuokin oli.
Jotain vähemmän... Rasistista meininkiä. Hyvä et se paljastu nyt eikä 50 vuoden kulutta.

Korsetti
Otsikko: Re: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Luci - 11.01.2008 19:15:29
Haha, itse kuulin tästä äidiltäni! Voi härregyyd. No se sattuu lukemaan uutisia.

Itselleni tämä ei oikeastaan tuottanut mitään tuntemuksia. Joskus olin ihan läpällä kelannut, että entä jos D onkin homo ja jotenkin se jäi päälle. Kun sain 'varmennuksen' tästä olin vaan että "aha". Kyllähän se tuli vähän shokkina, että "hä, Dumbledore is gay?", mutta olin perjaattessa varautunut tämänkaltaisiin uutisiin. Mutta siis, omasta mielestä se on hyvä, että näinkin suositussa kirjasarjassa on yksi homo, jota ei ole edes tehty minkään 'homo-muotin' mukaan, vaan hän oli erilainen henkilö. Tällaiset uutiset eivät kauheasti muuta käsitykstäni kirjojen henkilöistä, vaan ajattelen heistä melko samalla tavalla kuin ennen uutistakin.
Otsikko: Re: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Tunnelimyyrä - 22.01.2008 19:39:12
Kyllä, ollen jäljessä. Vasta nyt (kaverin infottua) sain tietää että Dumppis on homo. Kieltämättä se on aikamoinen järkytys, en mitään sen suuntaista osannut ajatellakaan. mm.. Joteskin olen ainapitänyt Dumppista immeisenä joka on täydellinen ja viisas ja sinkku tai naimisissa joskus ollut (leski), mutta että homo.. ääh.. ei auta kuin lukea kaikki kirjat uudestaan suurennuslasin kanssa.. en yhtään tajua sitä, miks Dumppis on homo. Mutta njääh.. Kai se sitten niin. on Sekavaa..
Otsikko: Re: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Fiorella - 22.01.2008 20:17:20
Lainaus
ei auta kuin lukea kaikki kirjat uudestaan suurennuslasin kanssa..
Mitäpä turhia. ;) Minusta parasta tässä uutisessa on se, että se ei ole niin alleviivattava asia, kunhan nyt vain on mitä on. Ihminen ihmisenä, eikä sen kummempaa.

Mitä muuten yksi päivä mietin itsekseni, niin seuraavaa... Ajatelkaapa, jos Rowling olisi jälkeenpäin julistanutkin vaikkapa että "Olinkin aina ajatellut, että Voldemort on homo." Vähänkö siitä olisi mahtanut tulla sanomista. Että ei se kumminkaan niin neutraalia aina ole tuollaisten paljastustenkaan tekeminen, kyllä siinä aika paljon ollaan asenteiden kanssa tekemisissä kuitenkin.
Otsikko: Re: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Galadriel - 14.02.2008 13:46:13
Dumbledore homona?
En oikein osaa ajatella häntä homona. Jotenkin vain ajattelin, että Dumbledore olisi jossain vaiheessa elämäänsä ollut naimisissa ja jäänyt leskeksi.
Ja koko homma on vähän epä-Rowlingmaista, mutta jos J.K.R niin päätti niin ei kai sille sitten voi mitään :P
Otsikko: Re: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Käreitär - 21.02.2008 18:44:33
Lainaus käyttäjältä: "Fiorella"
Lainaus
ei auta kuin lukea kaikki kirjat uudestaan suurennuslasin kanssa..
Mitäpä turhia. ;) Minusta parasta tässä uutisessa on se, että se ei ole niin alleviivattava asia, kunhan nyt vain on mitä on. Ihminen ihmisenä, eikä sen kummempaa.

Itse asiassa se olisi todella turhaa, tuo suurennuslasin kanssa lukeminen, koska mitään ei varmasti löytyisi. Mikseikö? (seuraavassa täysin oma mielipiteeni) No siksi koska luulen että Row päätti vasta nelos- vitoskirjan aikaan että Dumlella edes olisi mitään seksuaalisuutta, samoihin aikoihin kun hän päätti päästää Harryn lähemmäs tätä. Ja sitäpaitsi Row on älyttömän huono, melkeimpä kykenemätön, kirjoittamaan mitään noin monikerroksista tekstiä.
Otsikko: Vs: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Firdilien - 09.03.2008 16:56:53
Olenko muistanut kertoa, kuinka paljon rakastan Rowlingia? No, nyt kerron. Jo puhuu ainakin The Leaky Cauldronista löytyvässä haastattelussa Dumbledoresta lisää ja siinä ohessa myös homofobiasta ja kaikenlaisesta muusta. Koko artikkeli löytyy täältä (http://www.the-leaky-cauldron.org/2008/3/8/new-j-k-rowling-interview-confirms-working-on-scottish-book-reflects-on-dumbledore-homophobia-fundamentalism-future-writing-projects-and-more).

On the matter of Dumbledore, Jo candidly states the following:

"I had always seen Dumbledore as gay, but in a sense that's not a big deal. The book wasn't about Dumbledore being gay. It was just that from the outset obviously I knew he had this big, hidden secret, and that he flirted with the idea of exactly what Voldemort goes on to do, he flirted with the idea of racial domination, that he was going to subjugate the Muggles. So that was Dumbledore's big secret.

Why did did he flirt with that?" she asks. "He's an innately good man, what would make him do that. I didnt even think it through that way, it just seemed to come to me, I thought 'I know why he did it, he fell in love.' And whether they physically consummated this infatuation or not is not the issue. The issue is love. It's not about sex. So that's what I knew about Dumbledore. And it's relevant only in so much as he fell in love and was made an utter fool of by love. He lost his moral compass completely when he fell in love and I think subsequently became very mistrusting of his own judgment in those matters so became quite asexual. He led a celibate and bookish life."

Clearly some people didn't see it that way. How does she react to those who disagree with a homosexual character in a children's novel? "So what?" she retorts immediately "It is a very interesting question because I think homophobia is a fear of people loving, more than it is of the sexual act. There seems to be an innate distaste for the love involved, which I find absolutely extraordinary. There were people who thought, well why haven't we seen Dumbledore's angst about being gay?" Rowling is clearly amused by this and rightly so. "Where was that going to come in? And then the other thing was-and I had letters saying this-that, as a gay man, he would never be safe to teach in a school."

An air of incredulity descends on the room as if Rowling herself still can not believe this statement. She continues: "He's a very old single man. You have to ask: why is it so interesting? People have to examine their own attitudes. It's a shade of character. Is it the most important thing about him? No, it's Dumbledore for God's sake. There are 20 things that are relavant to the story before his sexuality." Bottom line then: he isn't a gay character; he's a character that just happens to be gay. Rowling concurs wholeheartedly.


Ah, juuri tämän asenteen toivoinkin Rowlingin ottavan. Seksuaalisuus ei ole se pointti kirjoissa, joten sitä on turha korostaa, vaikka media siitä nostikin kovan haloon. Jutussa on kyse rakkaudesta eikä se harrastivatko Gellert ja Albus seksiä ole se todellinen pointti, koska isomman kuvion kannalta sillä ei ole mitään merkitystä. Itse olen kylläkin tuon perusteella vakaasti sitä mieltä, että he harrastivat seksiä, mutta kuten sanottu, se ei ole asiassa tärkeintä. Ja mielestäni on myös suhteellisen ihanaa, että Rowling tuossa mielestäni myöntää, ettei se rakkaus ollut pelkästään yksipuolista, kun puhuu, että ei ole merkitystä toteuttivatko he kiintymystään myös käytännössä. ;)

Koko Albus/Gellert kuvio on varmasti yksi koko kirjasarjan traagisimmista ihmiskohtaloista ja DH:stakin luettavissa vain rivien välistä, mutta siitä huolimatta niin ihanaa, että tästä saadaan ainesta ficceihin vielä vuosiksi eteenpäin. Jon suhtautumista koko asiaan on vain pakko ihailla. *kumartaa*
Otsikko: Vs: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Miku - 09.03.2008 17:05:08
Minust oli ihana ku tiesin tämän suomennosta lukiessa. ne Gellert/Albus kohdat tuntu jotenki semmosilta herkemmiltä, ainaki mitä olettaisin että miten oisin suhtautunu jos en olis tienny tästä Albuksen kaapista tulosta ;d nam ja samalla tosi surullista.
Otsikko: Vs: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Carolynne - 09.03.2008 22:44:30
Minä olen vieläkin todella innoissani siitä, miten tyylikkäästi Rowling hoiti tämän heti ensikertomallakin: ei tehnyt siitä suurta numeroa kirjoissa vaan osoitti, ettei sillä oikeastaan ole hahmoon mitään merkitystä. Nyt tuo Firdilienin laittama haastattelu vain vahvisti käsityksiäni. Hienoa, Jo, hän kirjoitti hyvin viisaasti tuossa. Ja upeaa nähdä, miten maailma muuttuu suvaitsevaisemmaksi.

Ja isona A/G-fanina riemuitsen myös noista Firdilienin löytämistä "paljastuksista", kuten tuosta he-pronominin käytöstä. Olen myös samaa mieltä tuosta kirjasarjan traagisimmasta kohtalosta.

Sitten vielä lainaan tuosta haastattelusta hienoimman kohdan:
Lainaus
Bottom line then: he isn't a gay character; he's a character that just happens to be gay.
Otsikko: Vs: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Shancus - 11.03.2008 23:28:44
:3 Kaikista huvittavinta oli ehdottomasti tapa, jolla tuon uutisen kuulin. Meillä oli terveystiedon tunti, ja joka ryhmälle jaettiin lehdet, joista piti valita yksi juttu, joka sitten luettiin koko luokalle ja sitä analysoitiin jne.
No, sitten yksien poikien ryhmä luki tämän kyseisen uutisen. Siinä vaiheessa kun kuulin ensimmäiset sanat (AKA otsikon) meinasin hypätä tuolistani ja huutaa täyttä kurkkua 'Jeah!' Mutta onneksi sain itseni pidettyä kurissa ja se jäi 'virnistelen-lopun-päivää-typerästi-kaikelle-ilman-syytä' tasolle :D Joo, oli oikeasti tosi lähellä etten huutanut jonkinsorttista hurraata. Sen uutisen jälkeen päätin antaa Jo:lle anteeksi jopa Remus/Tonks härvelin :D

Mutta mitä itse uutiseen tulee, nyt puolen vuoden kuluttua sitä kykenee jo ajattelemaan vähän... vähemmän tunnepitoisesti. Eli toisinsanoen järjellä. Eli mietin, että on hirveän hyvin Jo onnistunut tekemään hahmon, jolla osoittaa, että homous on vaan piirre, niinkuin vaikka pitkä parta, eikä mikään absoluuttinen -termit hukassa, suokaa anteeksi- määritelmä hahmolle. Jopa tuo, että vaikka minulle himoslasherina kaikki A/G oli jo ensimmäisellä lukukerralla aivan selkeää kuviota, niin tarkemmin ajatellen se ei ole mitenkään korostettu asia. Se vaan on. Njuu, tuo tapa toimii, toivon että joku oikeasti älyäisi tuosta, että seksuaalinen suuntautuminen ei määrittele ihmistä sen enempää kuin hiusten pituus tai silmien väri (tai jos jollekin nuo nyt määrittelevät ihmisen, minä huolestun O.o). Jos joku sen edes tajuaa, niin luulen että silloin mennään siinä, missä kuuluukin -suvaitsevaisuus kasvaa tai jotakin. (Hienona faktana, minä itse en varmaan olisi niin suvaitsevainen ihminen kuin nyt, ellen olisi vahingossa joskus aikanaan lukenut yhtä Potterslashfikkiä ja tykännyt siitä :'DD Joten kyllä luulen että tuonkin paljastuksen on mahdollista opettaa suvaitsevaisuutta, kun se nyt kertoo ihan selkeästi ettei homous ole(tai ainakaan sen ei tarvitse/pidä olla) mikään kielletty asia).

Olen pahoillani, aivoni käyvät tähän aikaan puoliteholla. Joskus tulen ja kerron ne loputkin asiat, joita oli tarkoitus, mutta nyt ne hukkuivat mielestä. Kaiken kaikkiaan sanon vaan että hyvä homma. Ja sitäpaitsi Grindeldore on sanana ehkä suloisin lyhenne jonka olen parituksesta koskaan kuullut. Ja sitäpaitsi se toimii :3
Otsikko: Vs: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: iita - 12.03.2008 21:09:29
Tämä ei nyt sinänsä liity Dumbledoren homouteen, tulin vain hehkuttamaan kaikkien Finin A/G-ficcien tasoa. Aivan uskomattoman kauniisti kirjoitettuja, realistisia, katkeransuloisia ja kertakaikkisen täydellisiä, joka ainoa (niitä taitaa olla viisi).
Toivottavasti suomennoksen ilmestyminen ei aiheuta huonojen ficcien hyökyä. Olen tekopyhä, tiedän, mutta mielestäni noin upean parituksen pilaaminen huonolla lukukokemuksella olisi suorastaan sääli.
Tästä syystä en itse yritä kirjoittaa mitään, vaan jään odottamaan muiden luomuksia.  ;D
Otsikko: Vs: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Willy - 13.03.2008 19:39:03
Dumbledoren homous oli minulle todella positiivinen yllätys. Pidin sitä tylsänä ja myös epäaitona, ettei Potter-kirjojen valtavasta hahmokaartista löytyisi yhtäkään homoseksuaalia. Sitten tällainen hamo paljastui vieläpä erittäin keskeiseksi henkilöksi. Vaikka olen yrittänyt arvailla ennen tätä tietoa kuka hahmoista voisi mahdollisesti olla homo tai lesbo, en ihan ensimmäiseksi olisi osannut odottaa Dumbledorea. Vaikka tieto sai minut kiinnostumaan ja olisin halunnut enemmän tietoa Rowlingilta, niin olen tyytyväinen ettei asiasta tehty kirjoissa isoa numeroa. Missään kohtaa ei ollut tarpeellista kertoa Dumbledoren homoudesta, miksi sitä siis turhaan pitäisi tunkea mihinkään, Dumbledoren ei tarvitse juoksennella käytävillä sitä kuuluttmassa. Ei jokaisen heteronkaan seksuaalista suuntautumista mainita erikseen. Rakastuin todella tuohon Dumbledore/Grindelwald paritukseen ja kaikkeen sitä sivuavaan, niin koskettavaa.

Käsitykseni Dumbledoresta ei tiedon myötä muutu, hahmoon vain tuli yksi kiintoisa piirre lisää eikä hänen lempeytensä ja viisautensa kokenut minun silmissäni minkäänlaista kolausta. Dumbledore vain sattuu pitämään enemmän miehistä kuin naisista ja sillä sipuli. Jokainen saa rakastaa ketä tahtoo, Dumbledoren kohdalla on näin.
Otsikko: Vs: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Hrimnir - 14.03.2008 13:05:01
Enpä keksi yhtäkään naista kuka Dumbledorelle sopisi, joten mikäs sen parempaa kuin että hän on sitten homo ; D Positiivisia ajatuksia herätti, ja kavereiden ilmeitä oli hauska katsoa kun heille tästä kerroin. Itse olen innoissani, mutta kaverini ovat monet olleet hieman järkyttyneitä (siis silloin kun tämä paljastui, eivät enää).

Minun on jotenkin helppoa kyllä kuvitella nuoret Albus ja Gellert yhdessä ;D

Toistan varmaan mitä kaikki muut ovat jo sanoneet mutta... Piti päästä sanomaan kuitenkin, että näen koko asian pelkästään positiivisena, enkä voi sanoa sen muuttaneen mielipidettäni tai suhtautumistani Dumbledoreen, kuten eivät muutkaan DH:n paljastukset muuttaneet. Miksi sitten tämä? :b
Otsikko: Vs: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Enkeliprinsessa - 15.03.2008 19:08:34
Kun minä silloin joskus uutisesta luin, niin se ei tullut todellakaan minkäänlaisena yllätyksenä.
Itse asiassa minusta Dumbledore on aina ollut minulle homomainen. Hahmossa vain on sellaisia piirteitä, jotka sen paljastivat.
Tiesin myös Dumbledoren ja Gellertin olleen enemmän kuin ystäviä, jokin vain siinä, miten Rowling heistä kirjoitti, paljasti sen.
Tietenkin olin iloinen, että kerrankin olin osunut oikeaan arveluissani/tietämyksessäni.
Ja on hyvä, että tällaisessa suositussa kirjasarjassa on myös muunkin seksuaalisuuden edustajia, kuin vain heteroita.
Otsikko: Vs: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Magenta - 17.03.2008 20:51:56
Olen aina miettinyt Dumbledoren menneisyyttä ja sitä, onko hän tosiaan viettänyt koko pitkän elämänsä rakastumatta. Kuoleman varjeluksissa sain sitten tietää Dumbledoren menneisyydestä ja olisin itseasiassa halunnut tietää enemmänkin. Aina, kun kirjassa tuli puhe Albuksesta ja Gellertistä, mietin, että onkohan tämä muutakin kuin vain kahden pojan ystävyyttä? Minusta tieto Albuksen homoudesta vain täydentää hänen persoonaansa ja jopa saa minut säälimään häntä. Mutta, hienoa että vihdoin maailmanlaajuisesti suositussa kirjasarjassa on edes yksi homo. Sillä ei ehkä saada maailmaa pelastettua, tai tehtyä parempaa paikkaa, mutta ainakin kasvatettua lapsista (sekä aikuisista) suvaitsevaisempia.

Ja ah, vielä poimin lempikohtani Firdilienin pistämästä artikkelista:
" Is it the most important thing about him? No, it's Dumbledore for God's sake. "
Juuri näin. Mitä väliä jollain homoudella on, kun sehän on sentään Dumbledore! :d
Otsikko: Vs: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: LeidiMarmelaadi - 23.03.2008 13:42:46
Isäni kuulutti minulle tuota että Dumbledore on homo.
Sillon kiljasin ja sit iskä luuli et pelästyin..
Se oli onnen kiljaisu
Otsikko: Vs: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Lady Dynamite - 08.04.2008 18:51:29
Minusta Rowling teki mitä mahtavimman valinnan ja olen oikeastaan ylpeä siitä, että juuri Dumbledoresta "tehtiin homo".

Ensinnäkin, olen aina miettinyt, kuinka eri kirjasarjoissa/kirjoissa jätetään yleensä "vähemmistöt" kirjaimellisesti vähemmälle, eli tummaihoiset, juuri homot, ynnä muut mutta molempia oli Harry Potterissa.

Dumbledore oli todella tärkeä ja voimakas hahmo ja sen "valitseminen" homoksi oli minusta nerokasta, siinä mielessä, ettei tuoda sitä esille, että "homot kulkee kukkamekoissa ja kiljuu hämähäkin nähdessään", sillä Dumbledore oli äärimmäisen rohkea ja – kuten yllä mainitsin – tärkeä ja voimakas hahmo.

Ja sekin, ettei kesken kirjan pamautettu Joo Dumbbis on homo, sniffendaalen, vaan siitä oli kyllä "vihjailuja", mutta siitä "ilmoitettiin virallisesti" vasta myöhemmin, joka tuo minusta sellaista sivistyvää ja suvaitsevaa tyyliä esille.

Nyt kun alkaa lukea noita Potter-kirjoja uudestaan, tulee kieltämättä useita, ehkä liian stereotypisiä pieniä yksityiskohtia esille, jotka kuvaavat Dumbledoren (stereotypiseksi) homoksi.
(Esim Harryn ensimmäinen joulu, ekassa kirjassa, Dumbledore tahtoi vaihtaa paukkukarkkista tulleen suippohattunsa kukalliseen, muistaakseni Lipetitin kanssa)

Ärsytti muutaman viesti täällä, joka viittasi tuohon fanfictioon. Ettekö te sittenkään pidä homoseksuaaleja yhtä tasa-arvoisena kuin heteroita? Miksi siitä pitää oikein "järkyttyä"? Sitä minä en kykene ymmärtämään.

Minusta kuitenkin tuota Dumbledoren homoutta hehkuttiin vähän liikaa. Sanomalehtiinkin juttu – ei herätys, ihmiset.
Otsikko: Vs: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Tala Sohalia - 08.04.2008 20:54:37
En kyllä muista miten sain tästä kuulla, mutta muistan, ettei se aiheuttanut sen kummempaa reaktiota. Olin kyllä onnellinen, mutta mitään järkytystä se ei saanut aikaan. En toki ollut osannut odottaa sitä, mutta, kuten sanottu, HP kirjasarjan pääasiana ei ole se, että kuka makaa ja kenenkä kanssa. Ei ainakaan, jos mietitään Dumbledorea.

Itse olen kyllä ihan onnellinen siitä, että asiaa ei tuotu esille kirjassa tyyliin: Harry tajusi, että Dumbledoren täytyi olla homo, koska hänen käsialansa oli niin tyttömäistä. Aivan, missä välissä se olisi voitu tuoda esille, niin, että sillä olisi ollut jotain tähdellistä tekemistä juonen kanssa? Ei siellä kenenkään muunkaan seksuaalisuutta mainostettu tai ääneen sanottu: ne vain tulivat esille tietyistä tekijöistä (joillakin selvemmistä ja joillakin ei niin selvistä).

Niin ja miettikää miten Harry olisi suhtautunut asiaan! Itselläni meni niin hermot siihen koko kirjan pituiseen "VOI EI, Dumbledore on teininä kokeillut rajojaan! Miten sen kehtaa!" -vinkumiseen, mitä Harry harrasti. Sen jälkeen voin hyvin kuvitella, että Harry on suurin homofobikko mitä maa päällään kantaa. Voin jo hyvin kuvitella, mitä sen pojan mielessä olisi kulkenut "Miksei Dumbledore kertonut koskaan MINULLE, että hän piti peppuseksistä ja vielä VIHOLLISEN kanssa?!?!!?" Teini Harryn paluu...

Minusta parhainta tässä jutussa on reaktio, jonka paljastus sai aikaan. Eli se hiljaisuus, joka päättyi suuriin taputuksiin ja ilonhuutoihin. Lämmittää sydäntä, että Pottereiden lukijat ovat näin avarakatseisia.

Tosin sitten on niitä, jotka eivät vain... minua hieman ihmetyttivät kommentit siitä, että tämä muuttaisi nyt jotain (negatiivisessa mielessä). Jos se jotain muuttaa, niin se teki Dumbledoresta syvällisemmän hahmon ja selitti enemmän hänen ratkaisujaan ja hahmoaan. Kommenteista, joissa sanotaan "en minä homofobikko ole, mutta Dumbledore ei saa olla homo tästä ja tästä syystä", tulee mieleen ihmiset, jotka sanovat "ei minulla ole mitään homoja vastaan, kuhan he ovat suloisia emopoikia/kunhan kyseessä ei ole kukaan minun tuttuni".

Noh, tulipas suollettua taas tekstiä. Olen selkeästikin odottanut kauan, että pääsen puhumaan aiheesta. :)

Ihanaa, että Dumbledore on juuri sellainen kuin hän on! Ihanaa, että hän teki virheitä (varmasti koko elämänsä ajan), ihanaa, että hän sai kokea rakkauden, ja ihanaa, että hän lopulta valitsi oikean tien! Eli ihanaa, että hän oli inhimillinen!
Otsikko: Vs: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Lady Dynamite - 09.04.2008 18:40:33
Täytyy kyllä sanoa, että Taha Sohalia vei sormet näppäimistöltäni, todellakin.

Lainaus
Itse olen kyllä ihan onnellinen siitä, että asiaa ei tuotu esille kirjassa tyyliin: Harry tajusi, että Dumbledoren täytyi olla homo, koska hänen käsialansa oli niin tyttömäistä. Aivan, missä välissä se olisi voitu tuoda esille, niin, että sillä olisi ollut jotain tähdellistä tekemistä juonen kanssa? Ei siellä kenenkään muunkaan seksuaalisuutta mainostettu tai ääneen sanottu: ne vain tulivat esille tietyistä tekijöistä (joillakin selvemmistä ja joillakin ei niin selvistä).
Anteeksi pitkä lainaus, mutta komppaan 100%:sti. En olis voinut asiaa paremmin sanoa (vaikka viestissäni sen taisin yrittää selittää, mutta pieleen meni). Eihän Harryn ja Ginnyn suhdettakaan kritisoitu "olis vaan voinu jäädä niihin fanfictioihin", miksi sitten Dumbledoren seksuaalisuutta?

Lainaus
Sen jälkeen voin hyvin kuvitella, että Harry on suurin homofobikko mitä maa päällään kantaa.
Ja siitähän vasta H/D-fanit riemastuisivat!

Lainaus
"Miksei Dumbledore kertonut koskaan MINULLE, että hän piti peppuseksistä ja vielä VIHOLLISEN kanssa?!?!!?"
Täytyy tähän vielä sanoa, vaikka sanoit varmasti tuon lähinnä vitsiksi, mutta se, että homoseksuaalisuus ei suinkaan rakennu peppuseksistä, vaan myös tunteista. Varmasti tämä tiedettiinkin jo (ylläripylläri). Se täytyy vielä lisätä että en ikinä pystyisi kuvittelemaan Dumbledorea...err....puuhissa. Oli puuha siis hetero- tai homopainotteinen, mutta Dumbbis tuntuu niin puhtaalta, ettei puuhistelu tunnu kovin luontevalta – siis minun, yleensä kovin likaisen, mielikuvassani. :D

Lainaus
Kommenteista, joissa sanotaan "en minä homofobikko ole, mutta Dumbledore ei saa olla homo tästä ja tästä syystä", tulee mieleen ihmiset, jotka sanovat "ei minulla ole mitään homoja vastaan, kuhan he ovat suloisia emopoikia/kunhan kyseessä ei ole kukaan minun tuttuni".
Ah, pitkä lainaus ja lisäys: Amen.Lainaus
Sen uutisen jälkeen päätin antaa Jo:lle anteeksi jopa Remus/Tonks härvelin
Minä en anna tuota ikinä anteeksi. ;__; Vaikka kuinka nero Rowling ikinä onkin, Remus/Tonks oli hirveintä ikinä, koko kirja sarjan aikana.
Otsikko: Vs: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Celeporn - 09.04.2008 18:54:48
Lainaus käyttäjältä: Rebecca Lupin
Ärsytti muutaman viesti täällä, joka viittasi tuohon fanfictioon. Ettekö te sittenkään pidä homoseksuaaleja yhtä tasa-arvoisena kuin heteroita? Miksi siitä pitää oikein "järkyttyä"? Sitä minä en kykene ymmärtämään.

Johan se on jo todettu, että toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset   ;)
Mutta niin, minusta tuntuu, että joidenkin ihmisten on vaikea käsittää sitä, että homot ovat ihan oikeita ihmisiä (jotka myös vanhenevat! kääk!), eivätkä vain jotain eksoottisia olentoja, joiden elämää voi tutkailla ihkussa fan fictionissa/leffoissa/eläintarhassa.

Tähän ajatusmalliin törmää yllättävän usein slash-piireissä, jotka kuitenkin kovasti mainostavat suvaitsevaisuuttaan. Paljastus Albuksen homoudesta kieltämättä on nostanut tätä asiaa aika tehokkaasti pinnalle.

Lainaus käyttäjältä: Tala Sohalia
Itse olen kyllä ihan onnellinen siitä, että asiaa ei tuotu esille kirjassa tyyliin: Harry tajusi, että Dumbledoren täytyi olla homo, koska hänen käsialansa oli niin tyttömäistä.

*reps* En olisi sitä itsekään enää osannut paremmin muotoilla.
Otsikko: Vs: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Voldemort - 09.04.2008 19:26:34
Lainaus
Niin ja miettikää miten Harry olisi suhtautunut asiaan! Itselläni meni niin hermot siihen koko kirjan pituiseen "VOI EI, Dumbledore on teininä kokeillut rajojaan! Miten sen kehtaa!" -vinkumiseen, mitä Harry harrasti.

Minulla meinasi oikeasti lukiessa mennä hermot Harryn kanssa - ei kai nyt Dumbledorellakaan ole velvollisuus tehdä koko elämästään tiliä Harryn kanssa. Ensin ajattelin, että se oli vain Harryn ärsyttävä ominaisuus ja kuvittelin, että kyllä nyt nuoret ymmärtää, että vanhatkin ovat joskus olleet nuoria, mutta kun nyt olen lukenut täällä ihmisten kommentteja siitä kuinka Dumbledoren mielletään aseksuaaliksi eikä edes osata kuvitella, että Dumbledorella ehkä olisi nuoruudessaan ollut haluja, tajuan ettei se ole ollenkaan niin ilmiselvää, että vanhatkin ovat olleet joskus nuoria. ;D Minä olen muuten ihan sitä mieltä, että useimmat näistä kommentoijista, jotka sanovat, ettei heillä ole mitään homoja vastaan, mutta Dumbledoren paljastuminen homoksi oli järkytys, on oikeasti ongelma suhtautumisessaan homoihin. Harva ihminen vaan kykenee myöntämään ongelmaksi asioita, joiden tietoisessa mielessä ei pitäisi olla mitenkään ongelmia. En voi henkilökohtaisesti ymmärtää, miten Dumbledoren homous muuttaisi hahmoa mitenkään. Kyse kun on seksuaalisesta suuntautumisesta eikä luonteesta. Toisaalta viimeisessä kirjassa paljastui paljon Dumbledoren luonteestakin ja hän paljastui erehtyväiseksi ja ihan tavallisen tuntuiseksi ihmiseksi, jolla vain oli poikkeukselliset taikavoimat. Rakkauskuvio kyllä minusta tuotiin kirjassa aika selvästi esille, mutta lukiessa oli vaikea silti uskoa, että Rowling olisi tehnyt sen tarkoituksella. Minulta meni kyllä aikanaan jo ohi kaikki stereotypia-homoviittaukset.  ::)
Otsikko: Vs: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Shancus - 09.04.2008 22:09:35
Lainaus
Sen uutisen jälkeen päätin antaa Jo:lle anteeksi jopa Remus/Tonks härvelin
Minä en anna tuota ikinä anteeksi. ;__; Vaikka kuinka nero Rowling ikinä onkin, Remus/Tonks oli hirveintä ikinä, koko kirja sarjan aikana.
Naah, ainahan sitä voi kumota Remus/Tonksia jollakin (kuten sillä ihanalla 'you dont understand Harry, it was a big mistake!' kommentilla :D Seiskakirjan ja Grindeldore-paljastuksen välissä elin tuosta lauseesta :3).

Mutta jottei menisi ihan ohi aiheen, niin minunkin on pakko sanoa ihmetteleväni sitä melko yleistä suhtautumusta, että on slashia lukevia/kirjoittavia ihmisiä, jotka silti ajattelevat, ettei slash kuulu canoniin vaan on fikkien yksinoikeus. Ihan niinkuin se menisi pilalle siitä, että sitä on canonissakin. Tai, että slash on jotakin niin hurjaa, ettei sen yksinkertaisesti sovi esiintyä kirjoissa. Eikö sen pitäisi olla juuri toisin päin. Eikö pitäisi iloita siitä, että kirjoissakin otetaan tasa-arvo (jota fikkimaailmassa niin usein palvotaan O.o) esille sen sijaan, että aletaan mollaamaan. Ja lisäksi sitä tulee sellainen kuva, että fikkarit kyllä koettavat faikuttaa tasa-arvoisilt, kun sanovat että lukevat slashia ynnä pitävät siitä, mutta pitävät sitä kuitenkin jonakin fikkien erikoisuutena. Kai se on niin, että siitä katoaa sellainen maaginen omituisuus, kun se onkin ihan normaali asia. Tavallaan kuin siitä tulisi liian tavallista kun sitä on canonissa mukana. En vaan käsitä. Ja nimenomaan se on ihmeellisen kummallista, että nousee niin kauhea kohu siitä, miksi Dumbledore oli homo (siis ei kirjan sisällä miksi, vaan ihan kirjoittajan ajatusten takaa-ajo mielessä). Oliko se mainoskikka? Oliko se sitä tätä tuota... Miksi se on niin vaikeaa hyväksyä, että niin vain on ja that's it. Ei kukaan spekuloinut, oliko se mainoskikka, että sarjassa ihan selkeästi kerrotaan olevan tummaihoisia ihmisiä. O.o

Lainaus
--jotka sanovat, ettei heillä ole mitään homoja vastaan, mutta Dumbledoren paljastuminen homoksi oli järkytys, on oikeasti ongelma suhtautumisessaan homoihin. Harva ihminen vaan kykenee myöntämään ongelmaksi asioita, joiden tietoisessa mielessä ei pitäisi olla mitenkään ongelmia.
No nimenomaan näin! That's it guys!

En osaa selittää järkevästi O.o Toivottavasti tajusitte pointtini.
Otsikko: Vs: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Lady Dynamite - 10.04.2008 14:18:43
Lainaus
Naah, ainahan sitä voi kumota Remus/Tonksia jollakin (kuten sillä ihanalla 'you dont understand Harry, it was a big mistake!' kommentilla  Seiskakirjan ja Grindeldore-paljastuksen välissä elin tuosta lauseesta :3).
(Totta! Aaah, se oli lempikohtaukseni ja vihasin Harrya kun ajoi Remus-paran pois! Elättelen sitäpaitsi useiden teorioitteni kanssa sitä, ettei Remus ollut onnellinen. Se on itseasiassa liiankin läpinäkyvää että suhteessa onnellisuus oli vain toispuoleinen ja sitä ylläpiti Tonks. Mutta, itse aiheeseen !!)

Lainaus
Tai, että slash on jotakin niin hurjaa, ettei sen yksinkertaisesti sovi esiintyä kirjoissa.
Totta. Tietyt paritukset, kuten Draco/Harry, sunmuut ymmärrän, sillä ne vaan eivät täsmää (viholliset paritettu keskenään? Ehkä siksi. Okei, Albus ihastui/rakastui viholliseensa, mutta silloin hän ei sitä itse tiennyt) mutta yleisesti koska homoseksuaalisuus on normaalia, on vaan ihmeteltävä, miksi sitä ei saisi esiintyä myös kirjoissa, oli se sitten kuinka nuorten sarja tahansa.
Rowling kumoaa nuorten sarjoissa sen, mitä esim Walt Disney ei tehnyt: ainaiset elokuvat, joissa oli kliseiset loput ja kauniit naiset päätyivät komeiden miesten syliin, joka tuo sitä esille, että heterous on ainoa vaihtoehto ja homous on sairaus.
Mitähän hittoa sepitän...ehkä menen homoseksuaalisuus-topicciin samantien. :--D

Lainaus
Ja lisäksi sitä tulee sellainen kuva, että fikkarit kyllä koettavat faikuttaa tasa-arvoisilt
Sivukommenttina, korjaisin: feikittaa. Tsori, tyhmä heitto, en mahda minkään. :'D

Mutta yleisesti Shancusia komppaan tässä myöskin, ettei voi kuin toistaa sanaa Amen.
Otsikko: Vs: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Meldis - 11.04.2008 14:16:50
En ollut lukenut kirjaa, kun sain tietää tästä. Lukiessa sitten yritin uskotella itselleni, että kyllä se on ihan totta. Oli siinä vaiheessa kyllä vähän muutakin mielessä, että uskottelu jäi vähän taka-alalle. Olisi ollut kyllä kiva saada ensin kuvitella herrojen suhdetta ja sitten vasta saada tietää, että perkule se on ihan totta.
On Rowling ihan hyvä tyyppi jossain asioissa. En olisi voinut kyllä koskaan aikaisemmin unelmoidakaan, että hän päättäisi yllättää minut ja varmaan aika monen muunkin näin iloisesti.  (tai kyllähän sitä unelmoitiin, mutta mutta...) ;D Mutta nyt kun miettii, niin eihän Dumbbis ihan tavallinen ollutkaan (kun äitini kuuli asiasta, hän alkoi heti spekuloimaan Harryn ja Dumbledoren suhdetta (äitini on yli 50-kymppinen, sitä oli aika mielenkiintoista kuunnella) ja sanoi, että Dumbbishan on sitten pedofiili!  ;D Kyllä äiti tietää.  ;)).
Sitten pitää sanoa, että myös olen samaa mieltä Tala Sohalian kanssa siitä, että Harryn kitinää oli tosi raivostuttavaa lukea. Ihmiset muuttuvat, ja edelleen kaikki ovat olleet nuoria.

Hyvä, että Rowling päätti uhmata nykymaailmaa ja kliseitä. Toisaalta voisi kuvitella, että (olkoonkin, että Rowling on takuulla päättänyt Dumbledoren seksuaalisuudesta heti kun keksi hahmon) hän on ajatellut, että tarinassa kaikki muut ovat tylsiä heteroita niin tungetaanpa sekaan yksi homokin. En tietenkään väheksy Rowlingin päätöstä, mutta jossain olosuhteissa se vaikuttaisi tekopyhältä (jos vaikka kirjoissa olisi suoraan kerrottu asia). Ja edelleenkin tämä on minun mielipiteeni. Eikä edes sitäkään, koska minusta on hyvä juttu, että koko sarjaa ei tuhottu kliseisillä parisuhteilla ja muuten sitten kiehtovalla tarinalla. Se on raivostuttavaa, jos mikä.
(Naureskelin muuten Rowin vastuakselle, kun hän kuuli millaisen vastaanoton hänen ilmoituksensa oli saanut. Olisi sitten kertonut! :))

//MUOKS
Otsikko: Vs: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Lady Dynamite - 11.04.2008 14:34:08
Lainaus
En olisi voinut kyllä koskaan aikaisemmin kuvitellakaan, että hän keksisi jotain tuollaista lasten kirjaan.   Mutta nyt kun miettii, niin eihän Dumbbis ihan tavallinen ollutkaan
Miten niin "että hän keksisi jotain tuollaista lasten kirjaan"?
Juuri tuo "asenne" on se, jonka takia homoseksuaalisuus on niin erikoista. Minusta tuossa tuli aika selkeästi esille tuo, että pidät Dumbledorea erikoisena, myös seksuaalisuuden suhteen? Minusta juuri oli napakymppi heittää edes yksi homoseksuaali kirjaan mukaan (kaikenlisäksi vielä niin, ettei asiasta sanottu kirjassa mitään, vaan se paljastettiin vasta myöhemmin! Näin kaikki maailman homofoobikot alkaa ihmetellä, että mitäs hittoa).

Joko ymmärsin viestisi täysin väärin tai sitten vain innostun repimään pieniä lauseita ja sanoja sieltä täältä, jotka viittaavat siihen, että viestin kirjoittaja pitäisi homoseksuaalisuutta erikoisena.

OI KYLLÄ, Rebecca Lupin pääsi taas vauhtiin!!
Otsikko: Vs: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Meldis - 12.04.2008 07:57:52
Okei, lause oli kyllä aika huonosti muotoiltu (ja saattoi olla koko viestikin, jos siitä sai väärän käsityksen), mutta minä en missään nimessä pidä homoseksuaalisuutta erikoisena ja tuo loppupätkä, jonka vielä jostain aivojeni ei-niin-viisaimmasta kohdasta ei todellakaan ole minun ajatustapani, mutta joku älykääpiö voisi ajatella noin.

Lainaus käyttäjältä: Diamond
Eikä edes sitäkään, koska minusta on hyvä juttu, että koko sarjaa ei tuhottu kliseisillä parisuhteilla ja muuten sitten kiehtovalla tarinalla.

Jos vielä epäilet, kehottaisin lukemaan tuon kohdan tarkasti.
Ja siitä vielä, että kun sanoin että Dumbledore ei ollut ihan tavallinen tyyppi. Missä vaiheessa minä sitten sanoin, että se olisi huono juttu? Ja kyllä, minä pidän Dumbledorea erikoisena, mutta se ei johdu hänen seksuaalisuudestaan, vaan kaikesta muusta. Pidän Dumbbiksesta kaikkine omituisuuksinensa ja vielä enemmän pidän nyt. Minusta hän ei ollut ihan tavallinen, mutta jonkun mielestä hän saattoi olla kuin kuka tahansa muu rehtori. Ja nyt älkää käsittäkö tätä niin, että mielestäni Dumbledorelta oli ruuveja löysällä tai jotain.

Turhaa tavaraa täynä koko viesti, mutta tarkoitus oli kuitenkin vain sanoa, että en pidä Dumbleoren suuntautumista huonona asiana, enkä moiti Rowin päätöstä tehdä herrasta homo. 
Otsikko: Vs: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Lady Dynamite - 12.04.2008 13:58:59
Diamond, viestissäsi ymmärsin sen niin, kun sanoit ettei Dumbledore ollut muutenkaan tavallinen, että tähän hahmon erikoisuuteen liittyi myös seksuaalisuus, joka kuitenkin merkkaa ihan tavallisuutta, inhimillistä asiaa. Ymmärsin siis viestistäsi niin, että sanoit homoseksuaalisuuden tehneen Dubmledoresta vieläkin erikoisemman, mitä hän oli jo aiemmin.
Vai tarkoititko, että hän oli erikoinen, outo ja "massasta" erottuva, luonteen + muiden erikoisuuksien kanssa, ei ns. "negatiivisella tavalla", vaan sillä että hän on kuin...Ernu pissisten joukossa?
Tässä olen kyllä samaa mieltä, että Dumbledore tuo juuri sillä erottuvaisuudellaan väriä koko tarinaan.

Lainaus
Ja nyt älkää käsittäkö tätä niin, että mielestäni Dumbledorelta oli ruuveja löysällä tai jotain.
:D No mutta olihan hällä vähän ruuvit löysällä... vähän väliä.

Mutta siis, voitko selittää tuon lauseen "En olisi voinut kyllä koskaan aikaisemmin kuvitellakaan, että hän keksisi jotain tuollaista lasten kirjaan.", meille jotka eivät sitä tajunneet oikein? Minä (ja Ancka myös?) ymmärrettiin se niin, että lasten ei kuuluisi tietää homoista koska ovat epäluonnollisia ja liian erikoisia...
Otsikko: Vs: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Celeporn - 12.04.2008 14:39:02
Lainaus käyttäjältä: Ancka
En olisi voinut kyllä koskaan aikaisemmin kuvitellakaan, että hän keksisi jotain tuollaista lasten kirjaan.  ;D
Haluaisin vain tietää mikä tekee homoseksuaalisuudesta kielteisen asian, jos kerran sellaista henkilöä ei voisi kirjoittaa lastenkirjaan. En yhtään ihmettele sitä, ettei suvaitsevaisuutta saada aikaan, jos asenne on tuollainen.

Minun on kyllä nyt pakko kompata Diamondia, en olisi minäkään osannut kuvitella homoa lastenkirjaan. Minusta Albuksen homoudessa ei ole mitään negatiivista ja minusta on vain hyvä, että näin suositussa (lasten)kirjasarjassa on homo hahmo.

Minä ainakaan en olisi uskonut, että Rowling nyt vain päätyisi tällaiseen ratkaisuun, ja onhan se omalla tavallaan aika repäisevää, sillä eihän lastenkirjoissa vielä ole pahemmin homoja tai lesboja ollut. Tämä Albuksen homous on minusta siis ihan uskomattoman hieno juttu, mutta aika tavatontahan tällainen on, ainakin toistaiseksi.
Otsikko: Vs: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Meldis - 12.04.2008 17:06:34
Ookkei... En ihan tarkoittanut sitä, että Dumbledoren homoseksuaalisuus tekisi hänestä erikoisen, vaan erikoisen. ;D En tarkoittanut sitä koko maailman mittakaavassa, vaan Pottereissa (eikä tuo nyt tarkoita sitten sitä, että se olisi huono asia). Se teki hänestä kiehtovamman hahmon, vaikka oli sitä jo ollut aikaisemmin. Ja kyllä, juuri sitä 'massasta erottumista' hyvällä tavalla, jonka takia pidän Dumbledoresta yhä enemmän.

Ja sitten tuosta lauseesta, joka oli edelleen huonosti muotoiltu, lähinnä tarkoitin sillä sitä, että Rowling uskalsi uhmata juuri sitä maailman puolta, joka ei homoja voi sietää. Kaksi vikaa sanaa lipsahti sinne vähän niin kuin...vahingossa.  ;D

Asia selvä?  ;)
Otsikko: Vs: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Shancus - 12.04.2008 23:48:36
Anteeksi, pakko tulla sanomaan...

Lainaus
--hän on ajatellut, että tarinassa kaikki muut ovat tylsiä heteroita niin tungetaanpa sekaan yksi homokin.
No, kun nyt on puhuttu niin paljon siitä, miten hienoa on, ettei Pottereissa itseasiassa alleviivata sitä Dumlen homoutta mitenkään, niin missäs siellä sanotaan että kaikki muut olivat heteroita? Ei niiden muidenkaan seksuaalisia suuntautumisia paljoa alleviivailla, vaan ne ovat iiihan spekulaation varassa (lukuunottamatta Ginnyä, jolla oli miehiä niin, ettei mitään naisia olisi enää edes mahtunut mukaan :D Ginny alleviivattiin. Yllätys. Tai ainakin siihen pyrittiin). Koska, muistaakseni kirjassa ainakin sanottiin että esimerkiksi Siriuksella ei ollut tyttöystävää = miksi hän sitten välttämättä on hetero? (Juu, en tarkoita -vaikka R/S shipperi olenkin- että kirjoissa olisi sanottu hälllä olleen poikaystävääkään, mutta että ei siellä erityisen vakuuttavasti sanottu hänen hetero olleen. Sitä vaan meinasin :D) Ja Voldemort joka ei rakasta ketään ja saa tyydytystäkin lähinnä tappamisesta = miksi hetero? Eikö se mene vähän aseksuaalin puolelle :D
Kyllä se on minusta vähän niin, ettei siellä alleviivailla ketään. Ei ainakaan heteroiksi, vielä vähemmän homoseksuaalisiksi. Ne kaikki -kuten Dumlekin- vaan on mitä sattuu olemaan ja sillä hyvä. Aivan samalla kaavalla kuin herra D. muutkaan eivät ole hetero tai homo hahmoja, vaan yksinkertaisesti hahmoja jotka sattuvat olemaan jompaakumpaa, ei kumpaakaan tai molempia. Tai kenties jotain ihan muuta, mutta se nyt ei kuulu tähän.

Noniin, sainkohan taas kantani tehtyä selväksi, vähän ohi aiheen mutta... Liittyi tämä sentään tuohon suuntautumisten alleviivaamattomuuteen :D
Otsikko: Vs: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Lady Dynamite - 13.04.2008 00:18:10
Lainaus
Koska, muistaakseni kirjassa ainakin sanottiin että esimerkiksi Siriuksella ei ollut tyttöystävää = miksi hän sitten välttämättä on hetero?
Muistaakseni Siriuksesta sanottiin, että hän kuului tyttöjen suosioon komeutensa takia ja oli paljon tyttöjen kanssa teini-ikäisenä. Siitä kyllä voisi hyvin päätellä, että luultavasti oli hänkin hetero. Kyllä kirjoissa mainittiin usein esim. hahmojen ihastuksia, ynnämuita ja kaikki ne taisi olla heteroihastuksia.
Ja jos joku muu olisi homo, luultavimmin Rowling olisi maininnut sen. Myös. Ja koska heterot ovat enemmistöjä ihmisistä, niin tietysti oletetaan että myös Potterhahmoissa on enemmistö heteroja (meinasin kirjottaa että homoja. Että väsyttää...).

Lainaus
-vaikka R/S shipperi olenkin-
.__. R/S alas.
Otsikko: Vs: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Melodie - 13.04.2008 16:51:04
Damdam. Ei kai kaikki pojat jotka on tyttöjen suosiossa ole heteroja? Se tietysti merkkaa jo enemmän, jos tytöt on ko. pojan suosiossa, mutta ei sekään varmasti heteroksi tee... Ja teini-iässä monet ihmiset ovat epävarmoja seksuaalisuudestaan, joten kaipa voivat ihastua tai ajatella ihastuvansa eri sukupuoleen, olematta heteroja.

Mielestäni vähän kaikesta tehdään turhan isoja juttuja. Mutta onhan tämä kuitenkin ihan jees. (Ja en nyt tarkalleen muista, miten se kysymys meni johon homoseksuaalisuus vastattiin, mutta muistaakseni kysymys ei käsitellyt aihetta mitenkään... aiheessa pysymistä? (Kuten tämäkin!))
Otsikko: Vs: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Shancus - 13.04.2008 19:51:45
Lainaus
Ja jos joku muu olisi homo, luultavimmin Rowling olisi maininnut sen. Myös.
No miksi ihmeessä se olisi pitänyt erikseen mainita >: Eihän se erikseen luetellut kaikkien olevan heteroitakaan, ja silti ne ihan kyseenalaistamatta katsotaan canonissa heteroiksi. Aika ilkeää sinänsä, jos näkökulma on 'hetero kunnes toisin todistetaan'. Minusta se saisi olla ennemminkin 'vapaasti spekuloitavissa kunnes toisin todistetaan'.

Lainaus
Ja koska heterot ovat enemmistöjä ihmisistä, niin tietysti oletetaan että myös Potterhahmoissa on enemmistö heteroja
Nojuu, totta tietysti tuokin. Mutta silti, kyllä se ns. poikkeava seksuaalinen suuntautuminen ihan tilastollisestikin on vähän yleisempää kuin yksi monesta sadasta ;) Eli olen melko varma, että kyllä jo siellä Tylypahkassa on pakko olla jokunen homokin (sitten voi tietty olla mahdollista, että Row on valikoinut sieltä Tylypahkan kansakunnasta vain heteroita + Dumlen kirjoitettavikseen ;) Mutta en usko. Kuten jo sanoin, ketään siellä ei pahemmin alleviivailla heteroiksi) :D Saati että koko velhomaailmassa... Voi kyllä. Ja sitäpaitsi, eihän IRL ihmisetkään mitenkään kuuluta että ovat homoja (siis poikkeuksiakin on, muttaah...), mutta silti niitä mahtuu useampi prosentti Suomenkin väestöön. Mikä tarkoittaa enemmän kuin yhtä omituista siellä täällä.

Lainaus
Mielestäni vähän kaikesta tehdään turhan isoja juttuja.
No ja totta tuokin, mutta kun on niin kivaa tarttua pikkuseikkoihin.
Ja minä puhun ihan ohi aiheen taas.
Otsikko: Vs: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Celeporn - 13.04.2008 20:14:03
Ja jos joku muu olisi homo, luultavimmin Rowling olisi maininnut sen. Myös.

Tähän kohtaan on nyt pakko mainita, että Albuksen homous-paljastuksen jälkeen aloin kyllä miettiä Rowlingin erästä Severus-lausahdusta aivan uudessa valossa - ei enää hyvänä ficci-materiaalina, vaan ihan varteenotettavana vaihtoehtona faktaksi.

"He wanted Lily and he wanted Mulciber too."

Tietysti saattaa olla jo ylitulkintaa/toiveajattelua, mutta sai kyllä lisää ajateltavaa.
Otsikko: Vs: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Lady Dynamite - 13.04.2008 21:58:47
Lainaus
No miksi ihmeessä se olisi pitänyt erikseen mainita >:
Hän mainitsi Dumbledoren homoksi, luultavasti olisi maininnut muutaman muunkin homoksi? Ehkäpä siksi.
Heteroita tuskin luetellaan, sillä heitä oli takuulla enemmän ja hahmoja koko sarjassa oli aika monta ja luulen, että suurinosa oli heteroita...? En tiedä, ihan yhtä hyvin koko linna olisi voinut olla täynnä homoja ja heterot olisi olult vähemmistöjä, mutta...
Tosin jos joku sivuhahmo, esim nyt... Kingsley Kahlesalpa olisi mainittu homoksi, tuskin siihen olisi mitenkään reagoitu, niin uusi ja vieras hahmo hän kuitenkin suurimmalle osalle on (tai lähinnä näitä, jotka ei fanita/lue). Luulenpa, että jos Rowling olisi "tehnyt" jonkun muun (pää)hahmon homoksi, hän olisi takuulla maininnut siitä, esimerkiksi tuo Celepornin mainitsema lausahdus.
Otsikko: Vs: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Carolynne - 13.04.2008 22:25:38
Lainaus käyttäjältä: Celeporn
"He wanted Lily and he wanted Mulciber too."

Tietysti saattaa olla jo ylitulkintaa/toiveajattelua, mutta sai kyllä lisää ajateltavaa.

Minusta kaikkein hienointa on, että todella saa ajatella. Tuollaiset lausahdukset ovat mukavia,sillä ne voi ymmärtää miten haluaa. Löytyyhän ihmisistäkin niin heteroja, homoja kuin bi-seksuaalejakin, ja varmasti noin suuresta määrästä Potter-henkilöitä myös. Tykkään juuri Rowlingin tavasta olla alleviivaamatta ja luokittelematta hahmoja, omasta mielestäni sellainen ainakin on turhaa. Rakkaus on rakkautta, mitä väliä sillä kohteella on.
Mutta siis, pointti oli, että toivottavasti Rowling ei koskaan tule paljastamaan kaikkea, koska näin jokaiselle lukijalle jää tulkinnanvapaus, mikä on lukemisessa tärkeää. Edelleen olen kuitenkin sitä mieltä, että A/G oli hyvä paljastus, sillä rakastuminen näyttelee aika suurta roolia kirjan kannalta tärkeissä tapahtumissa, eli Albuksen motiiveissa.
Otsikko: Vs: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Firdilien - 14.04.2008 00:11:16
Ei Row olisi välttämättä ketään muuta siinä samassa yhteydessä homoksi paljastanut, kun varmaan rouva aavisti tuon Albus-paljastuksen vievän hänet lööppeihin pidemmäksikin aikaa.  ::) Sitä paitsi tuo Dumbledoren homoushan tuli ilmi, kun joku kysyi, oliko Dumbledorella ikinä ollut elämässään ketään erityistä. Row vain vastasi kysymykseen, ja se homous tuli vastauksen myötä väkisinkin ilmi. Ei hän olisi siinä yhteydessä varmaankaan alkanut enää luetella, että niin Severuksellakin on ollut yhtä sun toista suhdetta sen jälkeen kun Lilystä aika jätti, Siriuksella oli kiihkeitä kokeiluita Harryn isän kanssa nuorempana, Harry todella juoksi Dracon perässä HBP:ssa juuri siitä syystä mitä kaikki slasharit ovat koko ajan epäilleet tai mitään muuta mitä nyt kukakin voi kirjojen perusteella epäillä, koska se ei olisi enää liittynyt kysymykseen tai vastaukseen mitenkään. Sitä paitsi, ihan tosissaan, mitä hahmojen seksuaalisuudella todellisuudessa on merkitystä, jollei se vaikuta mitenkään juoneen? Tulkitkoon jokainen ne miten vain haluaa. Siihenhän se fanfictionin viehätyskin kai perustuu. ;)
Otsikko: Vs: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Voldemort - 14.04.2008 13:27:21
Koko fanfictionissa ja muussakin maailmassa ottaa päähän juuri se, että juuri homoksi spekulointi koetaan kauheaksi loukkaukseksi hahmoa kohtaan kun taas heterosuhteiden spekulointi saman hahmon kohdalla ei aiheuta mitään muuta kuin huvittuneisuutta korkeintaan eli se asenteellisuus homoutta kohtaan tulee sitä kautta aina selkeästi esille. Ja minusta sama asenteellisuus löytyy myös ficciharrastajista, ainoa ero on vain siinä, että he pitävät omana oikeutenaan spekuloida hahmojen suhteita mutta jos kirjailija itse sen paljastaa, se onkin kauhea loukkaus ja häpäisy kirjailijan itse kirjoittamaa hahmoa kohtaan. Normiheterous on kirjoitettu meihin sisään - siitä ei pääse mihinkään, ja onhan sillä tietty hyvä perustelu: heterous on yhteiskunnassamme edelleen yleisempää kuin homous, mutta alkaa kyllä vaikuttaa siltä, että se todellinen raja on paljon häilyvämpi. Kun asenteet homoutta kohtaan saadaan kohdalleen, epäilen että ns. normiheterotkin voivat putkahtaa ulos kaapista ihailemaan omaa sukupuoltaan.  ;D

Siriuksesta piti sanomani, että olen ihmetellyt tuota naistenmies tulkintaa, kun muistaakseni siinä kirjan kohtauksessa Sirius ei reagoinut tai edes huomannut sen tyttösen ihailua, mikä ainakin minulle toi sellaisen tunnelman, että Sirius saattoi olla suosittu tyttöjen joukossa, muttei ollut mikään naistenmies vaan päinvastoin. Kenties jopa oli tyttöjen suosiossa sen vuoksi, että oli komea, mutta vaikea saalis? Se taas, ettei ole aktiivinen naistenmies, ei sano välttämättä mitään seksuaalisesta suuntautumisesta. Minua häiritsee vahvasti tämä taipumus, että jos henkilöllä ei ole säpinää vastakkaisen sukupuolen kanssa, hänen täytyy olla homo. Voi olla, mutta voi olla olemattakin. Dumbledore ei välttämättä elänyt yksin pelkästään sen vuoksi, että oli homo vaan myös sen vuoksi, että ei löytänyt/ei enää uskaltanut edes etsiä/avata sydäntään kenellekään Grindelwaldin jälkeen.
Otsikko: Vs: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Carolynne - 14.04.2008 15:49:24
Olen samaa mieltä Voldemortin kanssa ^^

Lainaus käyttäjältä: Voldemort
Siriuksesta piti sanomani, että olen ihmetellyt tuota naistenmies tulkintaa, kun muistaakseni siinä kirjan kohtauksessa Sirius ei reagoinut tai edes huomannut sen tyttösen ihailua, mikä ainakin minulle toi sellaisen tunnelman, että Sirius saattoi olla suosittu tyttöjen joukossa, muttei ollut mikään naistenmies vaan päinvastoin.

Luettuani viitosen ensimmäistä kertaa (kauan ennen fanfictionin aloittamista) minulle tuli heti vaikutelma, että Sirius on kyllä tyttöjen suosiossa, mutta poika itse ei ole mikään naistenmies. Nykyään selittäisin tämän fanfictionin pohjalta J/S:na, mutta silloin, ja edelleen kaikkein eniten, olen sitä mieltä, että Siriukselle ei kelvannut kuka tahansa. Homo tai hetero, onko sillä mitään väliä.

Lainaus käyttäjältä: Voldemort
Dumbledore ei välttämättä elänyt yksin pelkästään sen vuoksi, että oli homo vaan myös sen vuoksi, että ei löytänyt/ei enää uskaltanut edes etsiä/avata sydäntään kenellekään Grindelwaldin jälkeen.


Minä en missään vaiheessa edes olettanut, että syy Dumbledoren yksinäisyyteen olisi seksuaalinen suuntautuminen vaan juuri Voldemortin esittämä syy o.O
Otsikko: Vs: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Leamire - 16.04.2008 18:41:18
Minulle ajatus tuli jo joskus sarjan puolivälin paikkeilla - ja se sopii minulle, ei siinä mitään. Minua vain häiritsee tässä se, miten Row sen paljasti: kirjojen ulkopuolella, sarjan jo valmistuttua. Tuntuu jotenkin, että haastatteluhetkellä Row vain sai sen yhtäkkiä päähänsä ja ettei se olisi ollut suunnitelmissa jo ennen kirjasarjan aloittamista - tai sen alkuvaiheilla. Vähän markkinointihakuista, mielestäni, moinen paljastus. Jäi jotenkin paha maku suuhun: olisi ollut paljon hienompaa, jos Row olisi tukenut eri seksuaalisuussuuntauksia rohkeasti jo kirjoissa - sen sijaan, että yhtäkkiä vain ilmoittaakin siitä. Totta, tuskin Row enempää julkisuutta ja mainetta kaipaa tai kirjat mainontaa, mutta silti tyytymättömyyttä moinen julkistustapa herätti.

Jos ajatellaan itse paljastuksen sisältöä, niin kyllä: hieno juttu. Olen tähän tietoon tyytyväinen. Mutta.... ks. viestin alkuosa.
Otsikko: Vs: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Leamire - 17.04.2008 09:55:38
Jäi jotenkin paha maku suuhun: olisi ollut paljon hienompaa, jos Row olisi tukenut eri seksuaalisuussuuntauksia rohkeasti jo kirjoissa - sen sijaan, että yhtäkkiä vain ilmoittaakin siitä.
Minun käsitykseni mukaan hän toimi näin, koska ei halunnut tehdä Dumbledoresta tai kenestäkään homohahmoa. Tarkoitus ei ollut alleviivata kenenkään seksuaalista suuntausta, sillä ei se ole olennaista tarinan kannalta.

Tuo tosiaan kuulostaa sopivalta selitykseltä, eikö? Olisin varmasti itsekin (jos minä olisin ollut Rown paikalla) sanonut noin, jos joku olisi älynnyt kysyä, kuinka kauan tämä hahmon homous on ollut minulla mielessä.

Mutta tästäkin asiasta on varmasti jokaisella mielipiteensä, en halua ruveta riitaa haastamaan.
Otsikko: Vs: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Beelsebutt - 17.04.2008 10:03:27
Huhuille perustan tämän postaukseni, mutta eikös Row ole haastattelussa/sen jälkeen sanonut, että jos olisi tiennyt, miten kovasti fanit innostuvat Dumbledoren kaapista ulostautumisesta, hän olisi ilmoittanut asiasta jo aiemmin?
Otsikko: Vs: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Leamire - 17.04.2008 10:32:30
Kyllä varmasti on sanonut, en sitä yhtään epäile.
Otsikko: Vs: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Lady Dynamite - 17.04.2008 17:39:31
Lainaus
Minun käsitykseni mukaan hän toimi näin, koska ei halunnut tehdä Dumbledoresta tai kenestäkään homohahmoa. Tarkoitus ei ollut alleviivata kenenkään seksuaalista suuntausta, sillä ei se ole olennaista tarinan kannalta.
I agree, kuten tässä on jo aiemminkin sama mainittu. Olisi ollut hölmöä lukea "Mutta kuka on Nicolas Flamel? Onko Dumlbedore homo?" Sillä tosiaan, seksuaalisuushan ei liittynyt kirjan juoneen ja ideaan millään tavalla – ja mitähän homofobikotkin/-inhoojat olisivat sanoneet? Haukkuneet koko kirjan luultavasti pystyyn pelkän yhden (tai kuinka monta nyt kirjassa olisi mainitukaan) homohahmon takia. Tosin tuo meinaa aina tietysti sitä, ettei HPfaniksi itseään väittänyt ole oikeasti fani, jos lopettaa kirjan lukemisen/fanittamisen jonkun hahmon/hahmojen seksuaalisuuden takia.

Tuli tuossa mieleen että kun joku taisi mainita, että olihan Dumbledorella stereotypiamaisia homopiirteitä (ellei se ollut minä joka siitä mainitsin :'D) niin näitä "homo"maisia piirteitä oli oikeastaan aika monella, muun muassa: Hagrid vaaleanpunaisine sateenvarjoineen, Lockhart lempiväreineen(olikohan se pinkki? Muistaakseni) ja erikoisenväreineen kaapuineen(turkoosi) ja hiustenhoitovimmallaan. Saattoihan tämä olla sellainen Dumbledoren homoseksuaalisuuden ... eh, peittelykikka? Pistetään vähän "homo"piirteitä useimmille hahmoille, niin Dumbledoren homoutta ei eroteta.
En kyllä itsekään ymmärrä mitä järkeä, mutta tällainen vaan juolahti mieleen.
Otsikko: Vs: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Aquatulio - 29.11.2009 13:29:41
Mielestäni tämä oli aivan mahtava uutinen. Eivät kaikki Potter-maailman hahmot voi olla heteroja, vai? Tosin Dumbledore on Dumbledore! :D Olisin toivonut jonkun vähän keskeisimmän henkilön kaapista ulos tulemista (esim. Draco *vink vink*  ;D). Mutta Pottereitahan lukee jotkut 7-vuotiaatkin, eli ehkä se olisi ollut jo liikaa, että kirjoissa olisi paljastettu henkilöiden homoutta.. (?)
Otsikko: Vs: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Kiirsu - 04.06.2019 15:58:47
Ajattelin tulla herättelemään tätä keskustelua, kun asia on ollut taas pinnalla viime aikoina. (Vaikka olen vähän kyllä jo myöhässä tämän suhteen)

Rowlinghan koki tarpeelliseksi kommentoida Dumbledoren ja Grindelwaldin seksielämää tuossa jokin aika sitten. Dumbledoren homous on (ainakin omalta kohdaltani) muodostunut tässä vuosien mittaan ihan canonia olevaksi asiaksi ja olen tosi pettynyt siitä, että kun Grindelwaldista oikein tehdään nyt elokuvia, ei asiaa käsitellä millään tavalla. En väitä olevan mitenkään Rowlingin vika, että asia sivuutetaan elokuvissa. Kuitenkin Rowlingin twiitit miestin suhteesta nousivat uutisiin asti ja tuskin on sattumaa, että huomio osui tähän väliin, kun on uusi elokuva ulkona. En tykkää queerbaitingista ja sitä tämä nyt vähän on. En ymmärrä, miksi Rowlingin täytyy nyt herrojen seksielämää nostaa esiin, kun heidän suhdettaan ei kuitenkaan voi elokuvissa esittää. Minusta naurettavaa Rowlingilta sanoa, että Dumbledoren homous on canonia, kun asiaa ei kuitenkaan voi tuoda esiin missään teoksessa.

Olin oikeasti odottanut sitä, että miesten suhdetta puidaan uusimassa elokuvasaagassa ja olen kauhean pettynyt nyt. En ole vielä edes nähnyt uusinta Ihmeotukset-leffaa ja tämä on yksi asia, joka on vähentänyt innostustani edes katsoa sitä.
Otsikko: Vs: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Larjus - 04.06.2019 17:58:50
Mua on eniten hämmentänyt tossa Dumbledore x Grindelwald -jutussa se, että mä olin aina elänyt siinä uskossa, että se koko juttu oli enemmänkin yksipuolista Dumbledoren puolelta. En sitten tiedä, oliko se ihan vain mun oma tulkinta niistä jutuista, mitä Rowling joskus kertoi, vai onko hän muuttanut kertomaansa.

Muuten en olekaan paljoa uhrannut ajatusta koko asialle. Toistaiseksi noissa jutuissa on ollut vähän sitä queerbatingin makua, mutta itse ainakin elättelen vähän toivoa tulevien leffojen suhteen. Kun eikös niitä vielä ainakin kolme ole tulossa. Toki voi olla, että niissä ei ole ihan niin paljon kaikkea kuin Rowling alun perin on ajatellut (tai voi olla että studio ehdoin tahdoin kieltää jotkut jutut), mutta jos koko juttua ei ole yhtään enempää kuin nyt, niin sitten en kyllä ole tyytyväinen (eikä varmaan ole moni muukaan). Kakkosleffassa oli kyllä vähän lupaavia juttuja heidän kahden suhdettaan ajatellen.
Otsikko: Vs: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Vehka - 05.06.2019 17:22:10
Muakin ihan yleisesti ottaen on alkanut ärsyttämään se, että Rowling heittelee toisinaan twiiteissään milloin mitäkin "paljastuksia" hahmoista ihan vaan a) pitääkseen pottereita edelleen pinnalla ja b) vaikuttaakseen uraauurtavammalta kuin mitä on. Ihan oikeasti, jos hän haluaa tehdä jotain uutta, niin sehän on mahdollista esimerkiksi vaikuttamalla noiden Ihmeotus-elokuvien hahmokaartiin. (Ja tavallaan musta jotain on tehtykin, koska Jacob on hahmona upea, vaikkei olekaan perinteisellä tavalla komea ja sankarillinen. Silti hän saa osakseen ihailua ja rakkautta, jee!)

Dumbledoren homous tuntui musta aluksi tosi siistiltä jutulta, ja edelleen paritan automaattisesti hänet ja Grindelwaldin (yksipuolisesti tai ei, usein kyllä siten, että Grindelwald vaan manipuloi saadakseen haluamansa), mutta kuten Kiirsu sanoi, mustakin on tyhmää, ettei suhdetta sitten käsitellä elokuvissa mitenkään. Ymmärrän, että mitään seksielämää ei siellä tule olemaan (eikä se mua haittaa), kun ovat kuitenkin suunnattuja lapsille ja varhaisteineille myös, mutta miksi ihmeessä ei voida esitellä romanttisia tunteita, jos niitä on? Plääh ja plööh.

Olen myös päättänyt lopettaa Rowlingin "paljastuksien" seuraamisen, koska ne vaan ärsyttävät. Se ei vain täysin onnistu, koska tumblr pitää kuitenkin kirjalla kaikesta, mitä sillä rintamalla tapahtuu. :D
Otsikko: Vs: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: flawless - 05.06.2019 21:06:32
Muakin ihan yleisesti ottaen on alkanut ärsyttämään se, että Rowling heittelee toisinaan twiiteissään milloin mitäkin "paljastuksia" hahmoista ihan vaan a) pitääkseen pottereita edelleen pinnalla ja b) vaikuttaakseen uraauurtavammalta kuin mitä on.
Joo älä!! Tää on ärsyttävää ja niin läpinäkyvää. Ei siinä ole mitään järkeä tulla vuosikausia jälkeen päin ilmoittamaan ja "paljastamaan" asioita joilla ei enää ole mitään merkitystä, varsinkin kun joissain tapauksissa ne uudet paljastukset ovat ristiriidassa aiemmin kirjoitetun kanssa. Turhauttavaa. Ehkä ainoa näistä paljastuksista jonka hyväksyn canoniksi on Dumbledoren homous, muut tuntuu ihan päälleliimatulta. Mutta ainakin tästä aiheesta on viihdyttäviä meemejä! :D Suosittelen Pewdiepien meme review -videota aiheesta (Youtubessa "Shane vs cat meme review" -sanoilla löytyy, en saa puhelimella linkkiä, alusta about 4:25 asti on Potterasiaa).
Otsikko: Vs: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: lotus - 22.06.2019 14:32:30
Muakin ihan yleisesti ottaen on alkanut ärsyttämään se, että Rowling heittelee toisinaan twiiteissään milloin mitäkin "paljastuksia" hahmoista ihan vaan a) pitääkseen pottereita edelleen pinnalla ja b) vaikuttaakseen uraauurtavammalta kuin mitä on. Ihan oikeasti, jos hän haluaa tehdä jotain uutta, niin sehän on mahdollista esimerkiksi vaikuttamalla noiden Ihmeotus-elokuvien hahmokaartiin. (Ja tavallaan musta jotain on tehtykin, koska Jacob on hahmona upea, vaikkei olekaan perinteisellä tavalla komea ja sankarillinen. Silti hän saa osakseen ihailua ja rakkautta, jee!)

Tämä!! Jättäisi jo sarjansa rauhaan.
Mun mielestä Ihmeotuksetkin olisi voinut jäädä tuohon yhteen elokuvaan, mutta ei, kun pääpahiksen roolissa pitääkin olla Grindelwald. Sinänsä tuon sarjan nimi on harhaanjohtava.
Mua ärsyttää näistä paljastuksista etenkin ne, jotka on pelkkää kulttuurillista appropiaatiota (Ilvermornyn tuvat, anyone?) ja/tai joista Rowling on kuulemma tiennyt vuoden päivät. (Esimerkiksi nyt vaikka Nagini.) Tuollainen ei vakuuta ketään.

Lainaus
Ehkä ainoa näistä paljastuksista jonka hyväksyn canoniksi on Dumbledoren homous, muut tuntuu ihan päälleliimatulta.

Tämäkin on totta. Musta tosin toi homouskin vaikuttaa vähän fanien kosiskelulta; eihän sitä ikinä näytetä missään. Dumbledoren homous on ajatuksena kaunis, enkä oo sitä vastaan, mutta haluaisin vaan, että sitä näytettäis tosiaan vaikka esimerkiksi Ihmeotuksien tulevissa osissa (tai seitsemännessä kirjassa, jos Rowling tosiaan on tiennyt asiasta niin kauan  ::)).
Otsikko: Vs: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Odo - 25.06.2019 07:57:23
En itse ole vuosikausiin käyttänyt Twitteriä, mutta Facebookin tai muiden kanavien kautta (mm. Instagram) törmää aina silloin tällöin näihin "paljastuksiin" ja pääsihän Dumbledoren ja Grindelwald jälleen kerran Iltalehteen. Vuoden 2007 paljastus tuli iloisena yllätyksenä. Siihen aikaan (vuonna 2007) ei ollut sellaisia älylaitteita kuin nykypäivänä ja tietokoneen käyttömahdollisuudet todella rajallisia, kun isäni ei oikein arvostanut internetissä seikkailua. Jäin silloisesta hypestä jokseenkin ulkopuolelle, mutta muistan paljastuksen ja sen herättämää keskustelua mm. koulussa, vaikka Potter -piirit olivat aika pienet. Olin tuolloin kiinnostunut mm. shonen ai (poikarakkaus) mangoista, vaikka käsiini en sellaisia saanut ja fanitin mm. fanarttia lempihahmoistani, joita sitten paritti. Tuohon aikaan Potter -paritukset eivät tainneet olla "juttu", mutta canonin istuva homopari oli sellainen "jei" -reaktio.

Vaikka olinkin "ulkopuolella" maailmanmenosta, muistelisin ettei sitä nostettu esiin suurempana "kohuna" Rowlingin puolelta ainakaan vaan asia oli ja se oli hienoa eikä tuntunut markkinointi -kikalta, vaikka ajoitus sattuikin sopivasta Kuoleman varjelusten julkaisun jälkeen. Se, mikä tässä yli 10 vuotta myöhemmin asian esiin nostamisessa tympii, on asian esiin nostaminen enemmän myyntivalttina kuin siten, että se olisi alunperinkin suunniteltu niin olevaksi. En ole seurannut niin paljon, että tietäisin onko Rowling mässäillyt tällä paljastuksella paljonkin, mutta media hoitaa sen Rowlingin puolesta ja muutenkin asian muotoilu seksisuhteena eroaa alkuperäisestä paljastuksesta. Englanninkielinen termistö itselleni aika vierasta, että ihan piti Googlata queerbaiting ja siltähän tuo todellakin kuulostaa ja on samaa, mitä itsekin olen ajatellut.

Nämä Rowlingin paljastukset, mitä olen lukenut tai kuullut on kyllä todella tympeitä. Saisi todellakin jättää sarjansa rauhaan ja pääasiassa laitankin kaiken toisesta korvasta sisään, toisesta ulos. Pottermore oli ihan hauska, mutta sittemmin tulleet paljastukset "jotka ovat olleet suunniteltu alusta asti" ottavat päähän ristiriitaisuudellaan canonin kanssa, kuten täällä on sanottukin. Voisin vauhkota koko Fantastic Beats -sarjastakin hyvän tovin, mutta tämä ei ole sille oikea topici. Joten jätetään se sikseen, mutta tosiaan saadaan nähdä, tuleeko valkokankaalle asti mitään Dumbledoren ja Grindelwaldin suhteesta konkreetisesti, kun leffojahan tulee se kolme vielä (sekä pelottava ajatus, ettei se todellakaan jää siihen).

Oli ihana astua Potter -maailmaan takaisin ensimmäisen Fantastic Beasts -leffan myötä ja ajatus Grindelwaldin historiasta oli makoisa, mutta sittemmin toisen leffan myötä ja tämän Dumbledoren "kaapista" tulon ja muiden sooloilujen seurauksena, maku on jokseenkin mennyt kokonaan ja sanotaanko näin, että arvostukseni Rowlingia kohtaan on laskenut aika valtavasti viime vuosien myötä.
Otsikko: Vs: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: ratakisu - 25.06.2019 11:57:47
Niin siis mikä se paljastus nyt sitten on? Että niillä oli seksisuhde? En jaksa avata mitään välineitä tai edes selainsivuja löytääkseni, joten ei kai ole niin tärkeä vastaus, mutta jäin vaan miettimään. Pääasiassa tulin kommentoimaan tätä:

Lainaus käyttäjältä: Larjus
Mua on eniten hämmentänyt tossa Dumbledore x Grindelwald -jutussa se, että mä olin aina elänyt siinä uskossa, että se koko juttu oli enemmänkin yksipuolista Dumbledoren puolelta. En sitten tiedä, oliko se ihan vain mun oma tulkinta niistä jutuista, mitä Rowling joskus kertoi, vai onko hän muuttanut kertomaansa.

Minä olen kyllä Kuoleman varjeluksista asti ollut täysin vakuuttunut, että kyseessä oli molemminpuoliset tunteet eikä mikään Dumbledoren yksipuolinen ihastus, sanoi Rowling nyt mitä hyvänsä..
Otsikko: Vs: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Odo - 25.06.2019 12:13:23
Erona 2007 ja 2019 vuoden paljastuksissa lienee se, että vuonna 2007 Rowling puhui Dumbledoren rakastumisesta Grindelwaldiin ja sen olleen Dumbledoren elämän suuri tragedia, kun tämä joutui lopulta kohtaamaan Grindelwaldin kaksintaistelussa. Silloin ei taidettu suuremmin paljastaa sen suhteen mitään, mitä Grindelwald ajatteli tai tunsi, mutta itse koin sen silloinkin olleen molemminpuolista, joka kai vahvistettiin tai sitten se on tullut "muuta kautta" päänsisäiseksi canoniksi. Tämä uusin "paljastus" ei oikeastaan tuo mitään uutta Dumbledoren seksuaalisuuteen, mutta nostaa asian tapetille "suhteen todellisen laidan" paljastamalla eli sen, että suhde näiden välillä oli intohimoinen salasuhde, tms. ja se seksuaalinen ulottuvuus nousi esiin.

Itsessäänhän se ei haittaa, vaikka niillä olisikin ollut hyvinkin rivo seksisuhde. Ongelma on siinä, että "skandaali" nostettiin esiin tavallaan myyntivalttina ja on jokseenkin väritettykin siihen verrattuna, mitä alunperin kerrottiin hahmojen väleistä paljastuksessa kirjasarjan ulkopuolella. Sekin saattoi olla myyntikikka, kun ajoitus oli Kuoleman varjelusten julkaisun kylkeen, mutta minusta tällainen yli kymmenen vuotta vanha asia, joka jätetty toistaiseksi leffasarjasta pois, herättää kysymyksen miksi mässäillä "suhteen todellisella laidalla", jne. ellei se tule valkokankaalle asti, mistä päästään tähän queerbaitingiin.

Enemmän uutisia seuranneet lienevät osaavat kertoa tarkemmin. Lisätäänhän tähän tietysti se, että mm. koko Fantastic Beast -sarjastahan Rowling puhuu kuin koko helahoito ja kaikki sen käänteet olisivat olleet "suunniteltuja" jo ajalta, kun Harry Pottereita kirjoitettiin (ainakin suurimmilta osin). Aika isot asiat, joita on tullut ilmi jo kahdesta leffasta ovat täysin ristiriidassa sen kanssa, mitä Harry Potter -kirjasarja tai sen aikaan annetut haastattelut meille ovat kertoneet. Jos Rowling vain rehellisesti sanoisi, keksineensä uutta tai halunneensa muokata asioita, ei ottaisi läheskään näin paljoa päähän.

Muita "paljastuksiahan" on mm. ollut, että Hermionen ihonväriä ei koskaan ole tuotu julki. Se taidettiin kumota ihan kirjoja lukemalla, mitä muistelen memejä tulleen aiheesta. Rowling olisi voinut sanoa, että hänestä tummaihoinen näyttelijä oli paras valinta Hermionen rooliin Cursed Childissa, eikä päinvastoin kieltää kirjoittaneensa valkoista hahmoa, kuten Pottereissa ilmeisesti käy ilmi. Unohtamatta sitä, että Anthony Goldstein paljastettiin juutalaiseksi sattumalta, kun yksi faneista kysyi, eikö sarjassa ole yhtään juutalaista. Tietystihän siellä oli. Tällaisia vähemmistöihin liittyviä paljastuksia pohtiessa.
Otsikko: Vs: Dumbledore ulos kaapista
Kirjoitti: Arte - 25.06.2019 12:53:33
Voin tulla iloisesti sanomaan, että itseäni ei oikeastaan häiritse juuri mikään Rowlingin paljastuksissa tai muussa! Ihmiset lähtökohtaisesti haluavat rahaa, ja varmasti on ollut Warner Brosin ehdotus, että nyt pitäisi saada jostain lisää Potter-kamaa, kun tämä myy niin hyvin. On ollut kiva saada lisää Potter-leffoja, vaikka Grindelwaldin rikokset olikin monelta osin aika huono. Se harmittaa kyllä, että Dumbledoren ja Grindelwaldin suhdetta ei ainakaan toistaiseksi ole käsitelty, mutta siihen saatettiin kyllä minusta viitata Grindelwaldin rikoksissa sillä riipuksella. Mutta koska Hollywood on Hollywood ja Amerikka on edelleen aika homovastainen, ei tuollaisia asioita tuoda kauhean helposti valkokankaalle.

Minä olen kyllä Kuoleman varjeluksista asti ollut täysin vakuuttunut, että kyseessä oli molemminpuoliset tunteet eikä mikään Dumbledoren yksipuolinen ihastus, sanoi Rowling nyt mitä hyvänsä..
Sama! En oo ees tiennyt että on tullut joku uusi "paljastus" näiden kahden suhteesta, ja jos se on käsitellyt sitä että Dumbledorella ja Grindelwaldilla oli oikeasti suhde, se ei ainakaan itselleni ollut mitään uutta tietoa.