Finfanfun.fi

Vapaa keskustelu => Saivartelija => Aiheen aloitti: Maanmatonen. - 03.08.2007 12:44:25

Otsikko: Elämä ilman Potteria ?
Kirjoitti: Maanmatonen. - 03.08.2007 12:44:25
Minun päätäni on nyt ruvennut vaivaamaan kysymys, että olisivatko elämämme muuttuneen jotenkin järkyttävästi jos J.K. Rowling ei olisikaan silloin aikoinaan kirjoittanut Potter-kirjojen ensimmäistä osaa. Ja että miten se olisi muuttunut.
Mikä olisi nyt se ylisuosittu kirja-sarja, jolta odotetaan kärsimättömästi(tai odotettiin) jatkoa, vai olisiko sellaista?
Olisiko Finfanfunia?
Jos olisi, niin mikä täällä olisi se 'pääaihe'?
Olisiko, joku muu sarja noussut Harry Potterin tämänhetkiseen asemaan?

Minun on aika vaikea kuvitella elämäni ilman Potteria, siitä kun niin kovasti pidän, ja muutenkin olen tottunut jo sen 'olemassaoloon' niin hyvin. Kuitenkaan tuskin elämäni suuresti olisi vääristynyt erilaiseksi, jos Potteria ei olisi ollutkaan. Menettänyt olisin kyllä hyvän kirjasarjan. Osan aikaani kyllä varmaan käyttäisin toisin, koska täällä en varmaan sitten niin useastikaan hengaisi.

Minä nyt en jaksa itsestäni selittää, mutta varmaan tajusitte idean. Elikkä miten luulette elämienne muuttuneen jos HPtä ei olisi, tai olisivatko ne muuttuneet ollenkaan ? Ja minkälaista olisi elämä ilman Potteria ?
(Ja jos modet pitävät turhana/asiattomana/loukkaavana niin lukottakaa kaikin mokomin.)
Otsikko: Re: Elämä ilman Potteria ?
Kirjoitti: Violetu - 03.08.2007 14:37:30
Kyllä, elämä olisi hyvin erilaista jos Pottereita ei olisi.
Luultavasti en olisi ikinä innostunut lukemisesta samalla tavalla kuin nyt, ennen Pottereita luin lähinnä pelkästään sarjakuvalehtiä.
Lisäksi englannin kielitaitoni tuskin olisi yhtä hyvä, enkä olisi niinkään innostunut fantasiasta. Luultavasti kuitenkin tykkäisin kirjoittamisesta, ja vakiokirjoitelmiini kuuluisivat varmaan Star wars ficit, Animorphs-ficit Artemis Fowl-ficit, Siskoni on noita-ficit ja mahdollisesti olisin suurempiTSH-fani kuin nyt olen.
Sitten saattaa olla, että jos Finiäkään ei olisi, slash olisi jäänyt minulle täysin tuntemattomaksi ilmiöksi samoin kuin shonen ai anime.
Joten luojan kiitos ei ole tarvinnut elää ilman Pottereita ja finiä, vaikka silloin saattaisinkin viettää huomattavasti vähemmän aikaa koneella...
Otsikko: Re: Elämä ilman Potteria ?
Kirjoitti: Tällipajun kosto - 03.08.2007 15:38:10
Elämä oli tylsää ilman Pottereita  .
En usko, että olisin innostunut/innostuisin mistään muusta kirjasarjasta laisinkaan. Kirjallisuuden lukemiseni rajoittuu muutenkin vain Pottereihin ja muutamiin dekkareihin. Ehkä TSH-kirjan olisin lukenut elokuvien katselun lisäksi.
Mitä olisikaan maailma ilman ficcejä ja finiä? Ööh, melkoisen erilaista juu. Mielikuvitukseni pääsee fan fictionin parissa oikeuksiinsa. Ilman tätä Rowlingin luomaa mahtavaa maailmaa en olisi minäkään alkanut lukea minkäänsortin ficcejä saati sitten alkant itse kirjoittelemaan. Englanninkieleiset ficit saattavat parantaa olematonta kielitaitoani (jos niitä vaivaudun joskus lukemaan), samoin tämän seiska kirjan lukeminen. Samoin äidinkieli harjaantuu sekä lukiessa, että kirjoittaessa. Todennäköisesti viettäisin melkein yhtä paljon aikaa netissä kuin nytkin, mutta hieman eri sivuilla.
Otsikko: Re: Elämä ilman Potteria ?
Kirjoitti: minoru - 03.08.2007 17:07:38
Hmm, jos Pottereita ei olisi, yksi "aikakausi" elämässäni puuttuisi kokonaan. >DD Jos nyt voin sanoa sitä "aikakaudeksi", kun fanitin Pottereita. >D Mutta olisi se ollut aika menetys. Pottereita kumminkin kun on lukenut tässä jo seitsemän vuotta ja on tavallaan kasvanut niiden kirjojen mukana, joten olisi se aika menetys, jos Pottereita ei olisi koskaan ollutkaan. Ei olisi sitä hyvin tuttua maailmaa olemassa, mikä Potter-kirjoissa on, ei olisi sitä maailmaa mihin paeta välillä enemmän tai vähemmän.

Ilman Pottereita multa olisi varmaan menneet kaikki ficit kokonaan ohitse, koska en usko että esim. TSH:sta ja sen fanfictionista olisin innostunut yhtä paljon kuin Pottereista. Olisin varmaan kiinnostunut aikaisemmin siitä maailmasta missä nyt elän, jos Row ei olisi koskaan Pottereita kirjoittanutkaan. Potterit kun ovat jääneet nyt melkein kokonaan pois elämästäni, mutta silti hengaan edelleen täällä Finissä, joten kyllä se HP-maailma mulle on edelleen olemassa enemmän tai vähemmän - vaikka sitten vaan täällä Finissä välillä, mutta silti. ^^

Toki voisi olla, että olisin innostunut yhtä paljon jostain toisestakin kirjasarjasta. Who knows.
Otsikko: Re: Elämä ilman Potteria ?
Kirjoitti: sugar - 03.08.2007 17:15:17
Minä en osaisi kuvitellakkaan elämääni ilman Pottereita! Ne ovat kuitenkin olleet elämässäni hyvin suuri osa (kiitos kuuluu tädilleni) ja ilman niitä en varmasti lukisi niin paljon kuin luen nykyään. Myös olen parempi englannissa, kun olen lukenut kaikki myös alkuperäiskielellä.  ;).

Ihmettelen kovasti, miten joku voi inhota Pottereita. Ne ovat kuitenkin niin ihastuttavia ja mukaansatempaisevia.
Otsikko: Re: Elämä ilman Potteria ?
Kirjoitti: soppa - 05.08.2007 16:16:30
Elämä ilman Pottereita. Hmm, tylsää? Jotenkin niistä on tullut sellainen jokapäiväinen juttu. Olisihan se melko spooky, jos Pottereita ei olisi, tuskin lukisin koskaan mitään kirjoja, Potterit nääs innostivat minut lukemaan. Ei olisi finiä. En usko, että olisin koskaan aloittanut kirjoittamaan mitään juttuja, edes  omaksi ilokseni, jos Pottereita ei olisi. Ne innostavat kirjoittamaan fanfictionia sun muita novelleja, koska ne ovat jotenkin niin mahtavaa kirjallisuutta. Niin erilaista kun kaikki muut hevotarinat sun muut tylsistyttävät kirjoitukset.

Ja olen Danielin kanssa samaa mieltä siitä, että en osaisi englantia yhtään näin hyvin ilman Pottereja. Muita kirjoja en koskaan lue englanniksi, mutta tämä on vain jotain poikkeusta, minkä avulla olen menestynyt englannintunneilla paremmin kuin ennen, kun en tehnyt mitään englantiin liittyvääkään. Ja onhan sen kiva kun  esimerkiksi ulkomailla osaa sitten kommunikoida.

Tälläinen lyhyt ja tylsä viesti, missä on vain sitä samaa mikä on mainittu jo aijemmin : D
Otsikko: Re: Elämä ilman Potteria ?
Kirjoitti: Fairy tale - 05.08.2007 18:37:08
minoru sanoi että elämästä puuttuisi yksi "aikakausi" jos Pottereita ei olisi ollut. Tuo oli aika kivasti oivallettu. Kaipa sitä ilman Pottereita olisi hurahtanut johonkin toiseen ilmiöön. Ilmiöitä tulee ja niitä menee. Jotkut niistä kestävät hetken ja toiset kauemmin, jotkut jopa koko eliniän. Tietysti ilmiö, joka kestää koko eliniän, vaikuttaa välillä voimakkaammin ja laimenee välillä. Minusta on ollut erityisen hauskaa ajatella kuuluneensa johonkin maailmanlaajuiseen porukkaan, joka odottaa yhdessä tiettyjä päivämääriä.

Kuinka monen vanhemmat ovat eläneet vauhdikasta nuoruuttaan 70-luvulla? Silloin osa hurahti Star Wars -trilogiaan ja jotkuthan fanittavat sitä edelleen. Ja Star Wars kerää edelleen uusia faneja ympärilleen, yhtenä syynä tietysti kolmen muun elokuvan filmatisointi avaruustarusta. Tolkien-faneja löytyy jo mummoista ja vaareistakin. Miksei sitten Potter-ilmiö voisi olla yksi niitä, jotka jatkavat elämäänsä sukupolvelta toiselle.
Otsikko: Re: Elämä ilman Potteria ?
Kirjoitti: Selmartini - 05.08.2007 19:54:44
Jos Pottereita ei olisi niin minä en lukisi mitään muuta kuin C.C:tä ja Cosmopolitania. Tiedän, kuulostaa tosi pinnalliselta. Mutta en lue kirjoja juuri ollenkaan. Ne kirjat mitä viime aikoina olen lukenut on ollu niitä, joita finiläiset on suositellut (yleensä olen kaivanut käsiini ne jossa on homoseksuaalisuutta).

Jos Pottereita ja Fanfictionia ei olisi niin minä olisin paljon hoikempi, koska ei tarvitsisi koko aikaa istua koneella ja mässätä samalla jotain.

Jos Pottereita ei olisi seurustelisin varmaan onnellisesti. Kuulostaa pahalta, mutta olen huomannut, että monet ikäiseni menevät perjantai ja lauantai iltana ulos tuulettumaan. Mitä minä teen? Istun koneella ja surffaan Potter-sivustoilla.

Jos Pottereita ei olisi niin englannista olisin kirjoittanut B:n. Kuulostaa tyhmältä, mutta jujuna oli englannin kielinen fanfiction. Toimii!

Jos Pottereita ei olisi, en kirjoittaisi mitään. Enkä olisi tutustunut betaani.

Jos Pottereita ei olisi, en olisi koskaan tutustunut Youtuben ihmeelliseen maailmaan.

Lista jatkuu ja jatkuu.

Minä en ainakaa juuri nyt keksi mitään kirjasarjaa, joka korvaisi Potterin. Johtuupi siitä, että luen olemattoman vähän. Sitten tuo kysymys, että jos fini olisi niin mikä olisi pääaihe. Jostain kumman syystä vastaisin, että Jrock, koska sitä tuntuu olevan paljon. Jos näin olisi, minä en olisi finissä.

Mutta onneksi on Potterit, niin meidän ei tarvitse jossitella. :)
Otsikko: Re: Elämä ilman Potteria ?
Kirjoitti: Araminta Meliflua - 06.08.2007 01:03:01
Suurin muutos potterittomassa maailmassa olisi se, että elämäni keskittyisi ihan eri asioihin - en olisi koskaan välttämättä törmännyt ficceihin (joista on ollut ja on vieläkin paljon iloa, ja luulenpa, että englantinikin on kehittynyt niiden ansiosta, vaikka pääasiassa suomenkielisiä Potter-ficcejä olenkin lukenut), addiktoitunut nettiin (mistä olisi kyllä seurannut hyviäkin asioita - kouluni olisi varmasti mennyt paremmin, olisin nukkunut ja nukkuisin enemmän ja pelkkien ex-koulukaverien sijaan muutamasta tyypistä olisi voinut tulla ihan kavereita - tosin tätä epäilen kyllä), päätynyt useille eri foorumeille (niitä on tässä aikojen saatossa ollut muutamankymmentä, joissa olen jonkin aikaa enemmän tai vähemmän aktiivisesti käynyt...), ruvennut juttelemaan niitä näitä ulkomaalaistenkin ihmisten kanssa (mikä taas vaikuttanee positiivisesti englannin kielen taitoihini, plus se on aina hauskaa), minulla ei välttämättä olisi vieläkään omaa tietokonetta, olisin missannut monta kivaa miittikokemusta ja, mikä oikeastaan tärkeintä, en olisi koskaan tavannut kaikkia niitä mukavia ihmisiä, jotka olen miittien kautta tavannut. :) En ole netin ulkopuolella (miitit mukaan luettuna) missään tavannut yhtä suvaitsevaista ja samanmielistä porukkaa! Fini on myös aivan loistava suvaitsevaisuuskasvattaja, ja luulenpa muutenkin oikeasti oppineeni foorumien kautta asioita, joita en muuten olisi tullut ajatelleeksi (esimerkkejä ei tietenkään tule mieleeni).

Toisin kuin varmaan useimmilla, ilman Potteria tod.näk. lukisin kirjoja - olin yläasteella ihan hirveä lukutoukka, mutta sitten lukiossa sitten addiktoiduin nettiin Potterin takia enkä ole opiskelukirjoja lukuun ottamatta lukenut varmaan yhtäkään romaania (paitsi kaksi Potteria) loppuun asti koko lukioaikanani ja sen jälkeen. x) Hyvin mahdollisesti olisin myös hoikempi ja minulla saattaisi olla "elämä". Mutta mistäs sen tietää, on myös ihan mahdollista, että olisin jatkanut yläasteaikaista lukutoukkaisuuttani ja ficcien, mesekeskustelujen ym. sijasta olisin lukenut Dostojevskin Rikoksen ja rangaistuksen jo aikapäiviä sitten, eikä minulla silloinkaan olisi "elämää".

Livejournal ja mese saattaisivat olla myös asioita, joita en käyttäisi jos Potteria ei olisi, mutta foorumeille ja YouTubeen olisin jossain vaiheessa todennäköisesti eksynyt kuitenkin. Sitä en tiedä, olisinko löytänyt muutamaa kivaa yhteisöä livestä tai mitään, mutta... no, olen löytänyt, joten eipä sen väliä. :) Fandomina kun tuo Potter alkaa olla, tai on ollutkin jo tässä vuoden, parin ajan, hyvin taka-alalla elämässäni, nykyhetken tilanteeni olisi ilman Potteria huomattavan erilainen vain sen takia, mihin Potterin googlettaminen joskus keväällä 2004 johti, ei itse Potterin puuttumisen takia.

Kaiken kaikkiaan elämäni saattaisi siis olla huomattavasti parempaa ilman Potterin vaikutusta, mutta mieluummin näin, koska olisin missannut paljon enkä minä muista nauraneeni missään yhtä paljon kuin olen miiteissä nauranut. :D
Otsikko: Re: Elämä ilman Potteria ?
Kirjoitti: Kao - 16.08.2007 22:27:05
Musta tuntuu, että jos en koskaan olisi törmännyt Pottereihin, mun elämä voisi olla todella erilaista. Ensinnäkään en tuskin kirjoittaisi tai lukisi kirjojakaan, sillä Potterit aloitti sen kaiken. Sen jälkeen aloin vasta lukemaan muita kirjoja ja kirjoittamaan ficcejä.

Ilman Pottereita en olisi varmaan koskaan tajunnut, mitä on fanfiction. Ja sitä kun lähdin kirjoittamaan, aloin kirjoittamaan muutakin.

Jos ei olisi Pottereita, ei olisi Finiä ja jos ei olisi Finiä, minulla ei olisi paria ihanaa ystävää, enkä olisi aloittanut kirjoittamisharrastustani. Kuten joku sanoikin jossain, mä olen vähän kuin kasvanut Pottereiden kanssa ja nyt kun ne loppuvat, tuntuu ontolta. Tai ei vielä tunnu, vasta kun olen saanut DH:n päätökseen.

Sekä jos ei olisi Pottereita, eikä Finiä, en olisi lukenut koskaan slashia ja femmeä, enkä olisi se minä, joka nyt olen.
Otsikko: Re: Elämä ilman Potteria ?
Kirjoitti: Spookie - 17.08.2007 20:09:45
Kyllä Potterit ovat niin suuri osa elämääni, etten oikein tiedä, mitä tekisin, ellen olisi koskaan tutustunut niihin. Olen kasvanut sekä fyysisesti että henkisesti koko sinä aikana kun olen lukenut ko. kirjoja, ja koko ajan Potterit ovat kummitelleet mielessä ja olleet aina siellä jossain mukana ajatuksissa. Varmaankin elämäni ei olisi aivan tällaista kuin se nyt on, ellei Pottereita sattuisikaan olemaan.

Luultavasti lukisin paljon kirjoja (niin kuin teen nytkin), ja ehkäpä olisin napannut jostain jonkun toisen kirjan tai -sarjan, joka olisi minulle yhtä tärkeä kuin Potterit. En vain osaa kuvitella mitään sellaista kirjaa, sillä Pottereissa on ehdottomasti sitä jotain.
En olisi myöskään koskaan varmasti löytänyt fantasiakirjallisuutta, sillä Pottereiden ansioista päätin tutustua muihinkin samantyylisiin kirjoihin.

Vaikea tässä nyt on tämän enempää spekuloida, Potterit kun yksinkertaisesti ovat lähes elämäni.
Otsikko: Re: Elämä ilman Potteria ?
Kirjoitti: Izanai - 19.08.2007 00:17:57
[size=87]Minä en olisi oma itseni, en samanlainen kuin nyt.

Voi olla että olisin löytänyt jonkun urheiluharrastuksen kirjoittamisen sijasta.
En notkuisi jok'ikistä päivää koneella tai miettien sitä, milloin pääsee Finiin.
En lukisi öisin omalle koneelleni tallentamiani ficcejä kun en saa unta. Ei minulla olisi varmaan mielikuvitustakaan. En varmasti tietäisi niin paljoa asioista. Ihastuksenikin olisivat varmasti olleet aivan toisenlaisia.

Pidän elämästäni enemmän näin, on ihanaa lukea ja kirjoittaa ficcejä, ihastua Potter-hahmomaisiin ihmisiin ja on ihanaa tietää joistakin asioista hiukan enemmän kuin muut.
En varmaan lukisi oikein mitään. En varmaan edes koulukirjoja, voi olla etten oikein olisi löytänyt otetta siihen lukemiseen. Nyt kun siitä on kokemusta, lukee paljon mielekkäämmin.

Ja jos Pottereita ei olisi, en tuntisi teitä rakkaat Finiläiset.[/size][size=60]<3[/size][/b]
Otsikko: Re: Elämä ilman Potteria ?
Kirjoitti: huksi - 19.08.2007 10:49:13
Mun elämästä puuttuisi ala- ja yläasteen vaihtokohtaan sijoittuva vaihe, jolloin en tehnyt muuta kuin istuin nenä kiinni Pottereissa. Luultavasti en myöskään koskaan olisi tarttunut Taruun, enkä muihinkaan suuriin fantasiateoksiin. Potterit toimi mulle johdatuksena fantasiamaailmaan, vaikka en ihan osaakaan niitä fantasiakirjoiksi mieltää.

Ficit olisin luultavasti löytänyt, en luultavasti minkään yhtä ison fandomin parista, mutta kuitenkin. Ennen Pottereita ja varsinaista fanfiction-buumiani kirjoitin nimittäin itse joidenkin lempikirjojeni hahmoista. En tietenkään tajunnut silloin, että niin luultavasti tekee miljoona muutakin ihmistä ja paljon suuremmissa mittakaavoissa :---D

Yhtä kaikki - tyhjempää olisi silti. Ainakin kirjahyllyssä. Luultavasti myös mielessä ja elämän pikkujutuissa. Kirjoja lukisin niin kuin nytkin - olen aina lukenut - mutta niiden laatu voisi olla hieman, hm, erilainen. Tai mistäs sitä tietää, ehkä olisin kiinnostunut tiiliskivisistä historiallisista romaaneista fantasiakirjojen sijaan :--D
Otsikko: Re: Elämä ilman Potteria ?
Kirjoitti: Hazandra - 19.08.2007 11:50:29
En tiedä, olisinko nyt tässä ilman Pottereita... siis jo lukemassa fanfictionia ja Finissä, mutta tarkoitan ihan tosissani mietin, olisinko enää hengissäkään ilman pottereiden tuloa elämääni joskus 7.luokalla syksyllä 2001...olin juuri mennyt uuteen kouluun ja olin aika yksinäinen...olin arka ja hiljainen, sillä edellisessä koulussani olin kiusattu ja uudessa koulussa ihan loppu, kun tuntui, ettei sielläkään päässyt porukoihin mukaan.

Sitten tuli se kaunis äidinkielentunti, jolloin opettaja antoi valittavaksi kahdesta kirjasta: toinen niistä oli ensimmäinen Potteri ja toinen joku Me kolme ja jengi. Olin tosi, tosi skeptinen Potterin suhteen, olin kyllä kuullut siitä ja ollut vain, että 'mikäs niissä on? Lasten kirjojahan ne ja ihan älyttömiä muutenkin. Ei ne voi olla niin hyviä'... Jostain syystä otin riskin ja valitsin silti potterin (ei se toinen kirjakaan houkutellut ja ajattelin, että katsotan nyt, onko tämä kirja mikään...)

Halusin ensimmäisen kirjan jälkeen lukea toisenkin...ja silloin jäin koukkuun. Luin kaikki neljä ilmestynyttä kirjaa ja rakastuin niiden maailmaan. Ei ollut enää päivää, etten olisi ajatellut pottereita ja kehitin itsekseni jonkinlaisen rinnakkaismaailman, jossa saatoin olla hetken paossa todellisuutta. Voi kuulostaa omituiselta ja pöhköltä, mutta uskon, että sen avulla pysyin kasassa yläasteen...ehkä jopa hengissä. (Ja vasta lukiossa hajosin totaalisesti ja silloin oli hengenlähtö lähellä, mutta silloin potterien maailma ei enää vaikuttanut minuun niin vahvasti.)

Sanoisin, että olen elämäni velkaa potter-kirjoille ja sille maailmalle, johon niiden kautta olen saanut tutustua. Tästä syystä minulle ei konkreettisesti ehkä olisi elämää ilman pottereita, sillä yläasteella en ehkä olisi ollut tarpeeksi kypsä käsittelemään asioitani ja hakemaan niihin apua, kuin olin lukiossa. Potterien maailma antoi minulle lisäaikaa.

Okei, tuli aika pitkä ja hiukan ohi menevä selitys, miksi Pottereilla on minulle niin tärkeä osa elämässäni. Toki se johtuu myös siitä, että ne vain ovat niin hyviä, ihania ja nerokkaita. Lisäksi ne ovat olleet kirjoja, joiden kannustamana ryhdyin lukemaan paljon muutakin. Aikaisemmin en juuri kirjoja lueskellut kuin pakon edessä.

Kamala ajatus, ettei Rowling olisikaan koskaan kirjoittanut tai saanut julkaistua Pottereita.
Otsikko: Re: Elämä ilman Potteria ?
Kirjoitti: Bootstrap - 22.08.2007 12:11:57
Elämä ilman Potteria olisi kyllä aika tyhjää.
Ilman Pottereita en paljoa kirjoja lukisi koska minulla on tapana lukea vain Pottereita (aina kun kutonen loppuu aloitetaan alusta). Kyllä niitä yksittäisiä kirjoja tulee siellä välissä aina luettua, mutta todella vähän, Potterit vie kaiken ajan muuten.
Ehkä Sormusten Herra olisi suositumpi, onhan se kuitenkin aikalailla samanlainen, mitä nyt vaan paljon tylsempi (kirja siis, ei leffat).
Mutta mutta, enpä usko, että olisi toista yhtä suosittua sarjaa johon sitä jatkoa odotettaisiin koska olisihan se sama sarja nyt kuitenkin ihan suosittu nytkin (paitsi kun jotkut eivät tietysti nyt lue kuin Pottereita).

Finiä ei ainakaan minun elämässä olisi.
Aloin lukemaan ficcejä silloin kun Pottereitakin ja tokaan Finiin liityin voidakseni jutella Pottereista ja lukeakseni niitä ficcejä (kiitos boogieman, joka minulle paikkaa mainosti), joten enpä kai täällä olisi jos ei kirjojakaan olisi.
Otsikko: Re: Elämä ilman Potteria ?
Kirjoitti: pikkuinen - 25.08.2007 21:41:04
Ilman Potteria en olisi itkenyt niin paljon. T_T Ja olisin varmasti lukenut paljon enemmän eri kirjoja, kun nyt taas selaan Potterit läpi vähintään kerran kolmessa kuukaudessa. Enkä olisi välttämättä löytänyt slashia, en dataisi niin paljon... Onneksi Potterit ovat olemassa. Miten muuten olisin tutustunut kahteen maailman ihanimpaan hahmoon (krhm avani krhm) ?

Luultavasti sikailisin... krhm anteeksi siis seikkailisin loftiksessa huomattavasti enemmän, jos Pottereita ja sitä myöten finiä ei olisi. Tuskinpa Pottereiden puuttuminen ihan hirveästi elämääni muuttaisi, mutta mistä sitä tietää.
Otsikko: Re: Elämä ilman Potteria ?
Kirjoitti: willa - 01.09.2007 23:35:13
elämä ilman potteria? Onhan tota tullu mietittyä.. Sitä on kyllä vaikea kuvitella kun on fanittanut kyseistä kirjasarjaa jo 7 vuotta. Luulisin että jos en sillon "pienenä" olisi kiinnostunut pottereista olisi se muukin lukeminen sitten jäänyt. Lukemisesta innostuin itseasiassa vasta pottereiden myötä joten siitä kiitos! Ja kun on potterit, oli ollu aina jotain odotettavaa, seuraavaa potteria joka vuosi (nyt se odottaminen tosin loppu). Ja nyt ei ole mitään odotettavaa, tylsä elämä :o . Tuskin olisin kiinnostunut yhtä paljon jostain muusta kirjasarjasta.. jaa, kuka tietää.

Ilman potteria olisin luultavasti huonompi kirjoittamaan kirjoituksia äikässä : D eli mielikuvitus on luultavasti kehittynyt. Pottereiden myötä olen oppinut olemaan myös enemmän oma itseni enkä välitä muiden haukuista niin paljon....
Otsikko: Re: Elämä ilman Potteria ?
Kirjoitti: Lansu - 02.09.2007 00:04:25
Emmä muuten tiiä muutakun et mä tuskin kirjoittaisin näitä sanoja jotka vilistävät silmien alla, juuri nyt. Jaömm, mimmostakohan se sitten olisikaan enää. Tuskin lukisin mitään kirjoja, tuskin omistaisin kahta Potterjulistetta ja tuskin fanittaisin Roniakaan. Ehkäpä niiden tilalla olisi sitten jotain muuta, vaikkapa Gary Sheephead jotka asuvat jossain maansisässä, Kingseggsissä taikka joku juomapullojen vallankumous. Mistä sitä koskaan tietää n_n.

Eli suomeksi sanottuna, minulla tuskin olisi elämää.
Otsikko: Re: Elämä ilman Potteria ?
Kirjoitti: Dreamer - 02.09.2007 19:04:16
Kaverini aikoinaan tutustutti Pottereihin.
Mä olisin varmaakin niinsanotusti "normaali", enkä alkais aina innostumman, kun jossain näkyy H/D "merkki"/teksti tai joku muu vastaava parituksen "merkki", josta pidän
Olen ficcien myötä tullut paljon pervommaksi ja alkanut viettää paljon netissä aikaa (Jopa öitäni 8D)
Parittelen poikia aina toisilleen ja sillein.
Olen aikas het vastainen ihminen. Slashia tai femmeä sen olla pitää!

Lainaus
Ilman Pottereita mie en olis se outo jumi, joka alkaa kikattamaan kun TV:ssä mainostetaan H/D-valmiita televisioita
Sama täällä.
Isän kanssa on aina kauheat väittelyt onko se Harry/draco vai Harlei Davidson?
Se on kivaa.

Potterit ovat vähentäneet lukemistani (Kolukirjat ja muut) ja tehneet minusta tälläisen vähälyisen tyypin ja sen ansiosta olen päätynyt jopa erityisluokalle.
Seiskalla koulussa mä vain kirjotin vihkoihin kaikkia Potter juttuja, enkä seurannut tunnilla ollenkaan :D
Se siis selittää kaiken.

Olen myös tullut paljon avarammaksi mieleltäni ja uskaltanut olla aidosti oma itseni. (Miten se muka liittyy tähän?)
No kuitenkin.
En keksi enää muuta.
Muoksin sitten tai laitan uutta viestiä kun tulee jotain mieleen.

*Poks*
Otsikko: Re: Elämä ilman Potteria ?
Kirjoitti: Willy - 09.09.2007 01:03:29
Ilman Potteria en olisi tässä nyt postaamassa tätä viestiä. Mitä olisin tehnyt kaiken sen ajan, jonka olen käyttänyt Pottereita ja ficcejä lukien, kirjoittaen, elokuvia katsellen tai aina kun olen tavalla tai toisella kuluttanut aikaani jotenkin Potteria sivuten. Olisin varmasti aika erilainen ihminen, olisin jättänyt monet eri itkut itkemättä ja naurut nauramatta ja joidenkin kavereiden kanssa keskustelut olisivat ihan erilaisia. En voisi samaistua Potter hahmoihin, enkä olisi lukenut mitään kirjaa useaan otteeseen (paitsi TSH:n, mutta se ei nyt kuulu tähän).

Lisäksi olisin nykyistäkin epävarmempi ja hiljaisempi sekä masentunut, sillä Pottereiden ansiosta tutustuin muutama vuosi sitten parii ihanaan ihmiseen, jotka tukivat ja auttoivat huonoina päivinä. Vaikka nyt välit ovatkin vähän viilenneet, niin silti olen heille kiitollisuuden velassa ja sitä kautta myös Pottereille. Enkä varmastikaan olisi läheskään niin pervo kuin mitä nyt olen, ellei Pottereita olisi.  :D

Koneella tuskin viettäisin vähemmän aikaa, mutta tekemisenkohteet olisivat aivan erit. Kirjoihin ja elokuviin ym. sälään käytetyt rahat olivat menneet johonkin muuhun, ehkä täysin turhaan roinaan. Tai sitten sitä rahaa olisi nyt enemmän, mutta en oikein osaa pitää sitä minkäänlaisena plussana. Potter on niin suuri osa lähes jokapäiväistä elämää, että tuntuu mahdottomalta edes ajatella sitä ja millaista se olisi. Voin vain arvailla.

Hassua miten paljon yksi kirjasarja voi vaikuttaa elämään.
Otsikko: Re: Elämä ilman Potteria ?
Kirjoitti: vaniliakastike - 20.09.2007 17:16:19
elämä ilman potteria!!?? en voisi kyllä kuvitellakkaan,
Harry Potterit ovat vaikuttaneet elämääni tosi paljon :) ....hui! aika kamalaa ajatella ettei sitä koskaan olisi ollutkaan  :o ! elämä olisi jotenkin tyhjä ja jopa tylsä... en olisi varmaan koskaan aloittanut lukemaan ficcejä tai ylipäätään lukemaan niin paljoa kirjoja.... kuka tietää....!? On aina ihana odottaa seuraavan kirjan valmistumista ( vaikka tämä odotus päättyykin) ja ruveta lukemaan uutta kirjaa. Vanhojen kirjojen kertaaminenkin on ihanaa.....

mutta onneksi harry pottereita kuminkin on olemassa!! kiitokset siitä J.K Rowlingille!!!
Otsikko: Re: Elämä ilman Potteria ?
Kirjoitti: LD- - 23.09.2007 17:07:15
Ilman Pottereita... mä varmaan istuisin tässä mutta en tällä sivustolla kirjoittamassa tälle nimenomaiselle tekstikentälle juuri tätä tekstiä.

Ilman Pottereita mä olisin eri ihminen. En ehkä yhtä nettiaddikti, mulla saattais olla enemmän muuta elämää, saattaisin olla suosittu, saattaisin olla hoikempi. Itsetuntoni olisi taatusti parempi.

Mutta ei se mua haittaa. Mä en kadu hetkeäkään sitä, kun kakkosluokalla tartuin ensimmäiseen Potter-kirjaani. Mä en ole koskaan katunut sitä. Pottereiden myötä mulle aukeni aivan kokonainen uusi maailma ja se on asia, josta en olisi valmis luopumaan. Potterit oli varsinainen ensimmäinen asia johon mä addiktoiduin. Jäin riippuvaiseksi tähän sarjaan. Ensimmäinen asia mitä mä koskaan olen fanittanut, on Potterit. Tässä on kuitenkin jo seitsemän vuotta takana, voin kertoa että suhteemme voi mainiosti.

Mä kirjoittaisin vaikka en lukisi Pottereita. Mutta mitä mä kirjoittaisin... kyllä, slashia ja femmea. Niitä kirjottaisin. Enemmän varmaan kuitenkin originaalitekstejä. Ja ficcejä jostakin muista fandomeista. Mutta en niin antaumuksella ficcejä, miten kirjotan kun Potterit on olemassa.

Mä olisin huonompi koulussa ilman Pottereita. Kiitos Pottereiden mä luen paljon kirjoja jopa ficcaamisen ohella ja se taas tekee kokeisiin lukemisesta helppoa. Olisin turhamaisempi ilman Pottereita. Nyt jopa käytän oikeasti aivojani.

Tää on hankala juttu. Jos on niin kasvanut jonkun asian kanssa, kuten mä Pottereiden, niin pitää olla aika ennustaja et tietäis millaista olisi ilman ko. asiaa.

Ilman Pottereita mä olisin tehnyt monta asiaa, mutta Pottereiden kanssa mä olen saanut niin paljon että en välitä, vaikka menetänkin jotain muuta.

Äh. Tämä on vaikea asia.

Sen sanon, että nyt kun tiedän millasta elämä on feat. Potterit, elämä ilman niitä ei olis mitään.

LD
Otsikko: Re: Elämä ilman Potteria ?
Kirjoitti: eniale - 25.09.2007 04:12:32
Lainaus käyttäjältä: "wannabenerd"
Lainaus käyttäjältä: "Araminta Meliflua"
Toisin kuin varmaan useimmilla, ilman Potteria tod.näk. lukisin kirjoja - olin yläasteella ihan hirveä lukutoukka, mutta sitten lukiossa sitten addiktoiduin nettiin Potterin takia enkä ole opiskelukirjoja lukuun ottamatta lukenut varmaan yhtäkään romaania (paitsi kaksi Potteria) loppuun asti koko lukioaikanani ja sen jälkeen. x) Hyvin mahdollisesti olisin myös hoikempi ja minulla saattaisi olla "elämä". Mutta mistäs sen tietää, on myös ihan mahdollista, että olisin jatkanut yläasteaikaista lukutoukkaisuuttani ja ficcien, mesekeskustelujen ym. sijasta olisin lukenut Dostojevskin Rikoksen ja rangaistuksen jo aikapäiviä sitten, eikä minulla silloinkaan olisi "elämää".

Mitä tämä on? Oletko lukenut henkistä päiväkirjaani?

Minä ennen luin ihan hitosti kirjoja, helposti yhden päivässä, melkein mitä tahansa. Sitten löysin ja luin Potterit ja [...]

Tähän tyyliin myös minä. Uskottelen itselleni löytäneeni Potterit ennen suurta hulabaloota, tai ainakin ennen kuin se hässäkkä rantautui pieneen käpykyläämme. Olin silloin 11- tai 12-vuotias, ja jo sitä ennen olin aina lukenut paljon. Toki sen jälkeenkin, mutta kun muutaman vuoden kuluttua päädyin suomi24:n novellipalstojen kautta zsanyan sivuille (mikä muutos!) ja lopulta Finiin, kirjojen lukeminen väheni aika rajusti, ficcien taas nousi arvoon arvaamattomaan. Nyttemmin olen tajunnut olevani itse asiassa nettiaddikti, ja koetan vähentää tätä ei-niin-hyödyllistä harrastustani (vaihtelevalla menestyksellä, nytkin kello neljä ja huomenna ei todellakaan ole vapaapäivä...)

Potterit sinänsä eivät ole muuttaneet juurikaan elämääni muuten kuin Finiin tutustumisen merkeissä. Fini merkitsee minulle nykyisin lähinnä keskustelufoorumia, ja vasta sen jälkeen kirjallisuusfoorumia. En ole kehittänyt järjetöntä fanittamista (en taida olla äärimmäisyysihminen), mutta kirjoittamisen kliseet ja konventiot ovat paremmin hallussa, kun olen lukenut aloittelevien kirjoittajien hyviä ja huonoja tekstejä. En ole itse kirjoittanut paljon, mutta näemmä tarkkailemallakin oppii. Yritän paraikaa todistaa sitä itselleni. Kirjoittaminen olisi varmaan minulle tärkeää ilman mustatukkaista pörröpäätäkin, ja lukeminen samaten. Tosin englannin kielen taitoni ei varmaankaan olisi yhtä hyvissä kantimissa, enkä ehkä olisi innostunut lähtemään opiskelemaan kääntämistä, ellei minulla olisi ollut jonkinasteista myönteistä kokemusta Potter-kääntämisestä. Myöskään miehisen anatomian tuntemukseni olisi varmaankin hiukan erilaatuista... :P
Otsikko: Vs: Elämä ilman Potteria ?
Kirjoitti: jaina - 04.07.2009 00:08:44
Elämä ilman Potteria.

Finiä tuskin olisi. Ja en olisi ehkä ikinä tehnyt sitä minun taikakouluani, mikä minulla oli muutama vuosi sitten. :D Joten en varmaankaan ikinä kiinnostunut tietokoneistakaan niin paljao.. tai no, eihän tiedä..

Muutenkin elämä ilman Potteria voisi olla hieman tylsä, ehkäpä. En oikein tiedä. Potteriin taisin hurahtaa siinä 7-8-vuotiaana, silloin kun näin ensimmäisen kerran Viisasten kiven serkuilla. Ja sitten lainasin sen filmin ja sitten kun Salaisuuksien Kammio tuli niin lainasin senkin heiltä. JA kun Azkabanin vanki tuli, menin katsomaan sen elokuviin (olin silloin.. odottakaas, 9-10-vuotias, 9 kai...?) isän uuden naisystävän kanssa (hän oli ihana, harmi kun on nykyään ex..). Liekehtivä Pikarin menin myös katsomaan leffateatteriin, ystävän kanssa ja samaisen frendin kanssa mentiin katsomaan Feeniksin Kiltakin..

Enkä olisi varmaankaan ikinä hurahtanut kirjoittamiseen niin paljoa. Tarinoita sepustelin ala-asteella äikäntuntenneilla, kun oli pakko, mutta se oli kivaa. En kuitenkaan usko että olisin niin koukussa kirjoittamiseen, ellei Potter-ficit olisivat löytäneet minua (enkä olisi ikinä varmaankaan lukenut kaikenmaailman nainen/lapanen tai mies/pulkka -ficcejä.. pitäisin niitä ihan hulluina, anteeksi nyt vain, vaikka ne eivät hulluja olekaan).

Joo, ja en hihittelisi miellessäni, itsekseni kun eteen sattuu merkki HD. Niin joo, ja ostin joskus viime syksynä kait Onlysta sellaisen tavallisen kangaskassin jossa on HP ja iso, keltainen sydän. Ei mitään Harry Potter-tekstejä tai muita kuvia. En tiedä edes, että mitä se HP meinaa, mutta itse tulkitsen sen Harry Potteriksi tai HPn tulostimekseni.

Nykyään Potter-into on jo laskenut ja olen jo alkanut miettimään onko TWILIGHT parempi. Luoja paratkoon. En kuitenkaan halua luopua Harry Pottereista. Ne ovat minulle kuitenkin tärkeitä, vaikka en niitä niinkään enää fanita.
Otsikko: Vs: Elämä ilman Potteria ?
Kirjoitti: syysmyrsky - 04.07.2009 02:00:47
Kun tätä topicia lukee läpi, valkenee minullekin etten olisi välttämättä sama ihminen nyt, jos Pottereita ei olisi koskaan ollutkaan olemassa. Kuulostaa dramaattiselta, mutta se taitaa olla ihan totta.

En tiedä, olisinko innostunut fantasiakirjallisuudesta yhtä paljon ilman Pottereita. Kyllä minä olen aina tykännyt lukemisesta, ala-asteella varsinkin, mutta niin, olisinko löytänyt fantasian genrenä samalla tavalla?

Minä olen kasvanut näiden kirjojen kanssa läpi koko peruskoulun, mikä taitaa olla aika ainutlaatuista, ellen väärin luule. Potterit ovat toimineet lohtuna, ilona, hyvänä viihteenä, jännityksen tuojana ja tuoneet paikoin lohdullista pakoa tästä maailmasta. Seuraavaa kirjaa olen odotellut aina jännityksellä (tulin itse mukaan Pottereiden pariin ennen LP:n ilmestymistä, joten onhan noita muutamaa kirjaa innolla odotettu!) ja ahmaissut uudet vähintään parissa päivässä.

Ja peruskoulu on pitkä aika. Mistäköhän olisin innostunut sinä aikana, jos olisin elänyt elämää ilman Pottereita?

Ei yksikään Potterin kanssa vietetty tunti, minuutti tai sekunti ole mennyt hukkaan. Ei koskaan. Oli se sitten itse kirjojen lukemista, HP-leffojen katsomista (vaikken niistä enää pahemmin pidäkään), leffojen soundtrackien kuuntelua (olisinkohan muuten ilman Pottereita tykästynyt yhtä paljon elokuvamusiikin kuunteluun?), Pottereista puhumista kavereiden kanssa, ficcien lukemista tai Potter-aiheisella foorumilla oleskelua, ei se ole koskaan ollut ajanhaaskausta.

En usko, että innostun mistään yhtä pahasti kuin Pottereista. Mieleni saataa toki muuttua tässä vuosien aikana, mutta juuri nyt, tällä hetkellä, sanoisin, ettei tätä parempaa ole eikä tule.

En osaa enää olla ilmankaan.
Otsikko: Vs: Elämä ilman Potteria ?
Kirjoitti: Ansku-Ransku - 04.07.2009 11:55:54
Siis, mistä aloitetaan? Okei, ei Harry Pottereita. Ei FinFanFunia. Ja silti pitäisi kyetä elämään? Ei, ei onnistu. Ilman Harry Pottereita ja Finiä olisin mahdollisesti ilman elämää ja ilman epäelämää. Mä olisin kuollut, koska en olisi voinut paeta todellista elämää HP-kirjoihin tai Finiin.
 
Tietenkin mahdollista olisi, että ilman Pottereita minä(kin) olisin seurallisempi, olisin tietämättömämpi ja viihtyisin enemmän ihmisten seurassa. Ja kaikki olisi hyvin. Mutta en tiedä - en se olisi mä. Se olisi se mun yksi mahdollisuus, tyttö, joka dissaa seksuaalivähemmistöjä, joka jaksaisi yhä ottaa hiljaisesti sitä kuraa niskaan eikä osaisi pätkääkään englantia. Joka lukisi, muttei samanlaista kirjallisuutta kuin nyt.
 
Mutta mä olen mä. Ja ne haitat, joita on tullut tämän mukana, no, Finin ja Pottereiden ansiosta selviän taas niistäkin. Mulle tulee oikeasti mielettömän hyvä olo joskus Finissä, olkoonkin sen ilmapiiri saastunut menneisyyteen verrattuna kuinka pahasti vaan. Siis, tulee semmonen hyvänolon tunne, joka tuntuu rinnassa ihan pakahduttavan hyvältä.

Pottereiden ja Finin ansiosta mulla on yhä mukana muruset itsetunnostani ja kunnioituksesta itseäni kohtaan. Ilman Pottereita ja Finiä ne olisi joko kuolleet kokonaan, tai vaihtoehtoisesti paisuneet yli, ja mä olisin idiootti.

Ilman Pottereita mulla olisi elämä, mutta se, olisiko se parempi kuin nykyinen epäelämäni, onkin eri juttu.

Ei olisi.
Otsikko: Vs: Elämä ilman Potteria ?
Kirjoitti: mikaelish - 30.08.2009 10:39:49
En usko että olisin ficcari ilman Pottereita. Niiden avulla tutustuin joskus vuonna nakki ja keppi ficcailuun yms. ;o Olisi elämä kyllä erilaista ilman Pottereita.. Jotenkin tyhjää varmastikin. Sitä on vähän hankala kuvitella. Ja HP-kirjoihin oli kiva paeta joskus muinoin. Edelleenkin.
Otsikko: Vs: Elämä ilman Potteria ?
Kirjoitti: anso - 31.08.2009 18:24:58
Hmmm... Kissallamme olisi eri nimi (Sirius), tosin nytkin kutsumme sitä yleensä Killeksi.

En varmaan lukisi yhtä paljon fantasiakirjoja, tai kirjoista ylipäänsä.. En olisi varmaan yhtä kiinnostunut kaikenlaisesta yliluonnollisesta, saatikka uskoisi sellaiseen jonkun verran!  Enkä välttämättä lukisi fanfictioneja. Enkä olisi yhtä paljon koneella...

En omaisi minkäänlaista kiinnostusta tähtitieteeseen ja astrologiaan (Harry Potterissa esiintyvät nimet)..

No onneksi Harry Potterit kuuluvat elämääni!  :D

Otsikko: Vs: Elämä ilman Potteria ?
Kirjoitti: night eagle - 09.09.2009 00:32:54
Niin, onneksi Potterit on olemassa!! Lukisin luultavasti vieläkin jotain Aku Ankkaa, sillä Potterit olivat ensimmäisiä kirjoja, joita olen ikinä alkanut lukemaan. Potterit on syypäitä mun rakkaudesta kirjoihin ja itse Potteriin...! Kiito! <3

Mutta uskoisin, ettei finiä olisi lainkaan, enkä lukisi ficcejä ja kyllästyisin hengiltä joka päivä, kun ei ole tätä aivotonta ajan vietettä  ;D ja nyt kun olen kipeä, Harry ja muut ja ehdottomasti fini ja sen kirjoittajat, ovat auttaneet minua jaksamaan tämän tylsän kärsimyksen yli! Kiitos jälleen. <3  :-*

Siis suomeksi: elämää ei olisi! Piste! Kiitos rakas Rowling, että annoit meille meidän elämän tärkeimmän asian: Potterit! <3<3 

Olen puhunut...

-night eagle-
Otsikko: Vs: Elämä ilman Potteria ?
Kirjoitti: neww - 24.02.2011 20:06:35
Ää, hyi kamala, elämä ilman Potteria! Potterit on semmonen turvasatama johon aina palata ; melkein kaikki tuntee sen ees jotenki & siitähän voi sitten kehkeyttää jos jonkinmoista keskustelua. Oon varmaan elämästäni viettänyt 50 tuntia pelkästään Pottereista puhumalla. Kavereiden kanssa on niin helppo vaihtaa siitä ajatuksia ja kaikkee!

Löysin Potterit joskus ala-asteella, kakkosella, kun mentii koko luokan kanssa koulun kirjastoon ja bongasin sieltä hyllyjen välistä Salaisuuksien kammion. Se oli päätynyt väärään hyllyyn - oikeesti sen olisi pitänyt olla ns. "vanhempien" puolella, mutta minä tyytyväisenä kiikutin sen opelle ja ilmotin että tässäpä on mun uus pulpettikirja! Ope ei kyllä antanut mun lainata sitä pulpettikirjaksi, mutta myöntyi siihen, että sain lainaisin sen ja veisin sen kotiin luettavaksi. Ihan onnessani kiikutin kirjan kotiin ja muistin kuinka kaikki katto mua tosi ihailevasti ku mulla oli NIIN PAKSU KIRJA :--------D !

No mmhh, mulla tais mennä jotain vähän päälle kuukausi sen lukemiseen, ja ymmärsin juuri ja juuri puolet koko tarinasta, mutta siihen sitten jäin koukkuun. Sen jälkeen lainasin muitaki Pottereita koulun suppeasta valikoimasta, kunnes olin kaikki tarjolla olevat lukenut. En muistaakseni lainannut niitä missään järjestyksessä. Ja siitä lähtien sitten oon lukenut potterit pari kertaa vuodessa. Taisi olla kolmosella kun mä ekan kerran ymmärsin juonen ihan kokonaan. =DD mutta mmh voi nuita aikoja ! ♥

Tieteenkään kukaan muu ei tykännyt Potterista sillon ku mä rakastuin koko stooriin. Tuntuu, että nyt yläasteella ihmiset ovat vasta löytäneet ne ja ihan innoissaan tulevat mulle niistä selittämään jotain ja mä saan olla sillei " no voi lol, mä luin jo noi kakkosella, hei daaaa. " >:----D mutta on toki kivaa, että mulla on kerrankin ihmisiä joiden kanssa jaan tajuttoman rakkauteni Severuks- höm, kirjasarjaan.

joo, saitte nyt kuulla erittäin liikuttavan tarinan siitä kun mä tutustuin Potterinmaailmaan, eikä tää oikeen kerro millasta mulla olis ilman potteria, mutta voin sanoa että PALJON erillaista. :-------) !
Otsikko: Vs: Elämä ilman Potteria ?
Kirjoitti: leikisti - 25.02.2011 13:22:36
Ehkä vähän aiheen vierestä, mutta mua kauhistuttaa jo etukäteen, että mitä sitten, kun oon käynyt katsomassa KV 2:sen? Silloin kun luin seiskan loppuun, mulle tuli tavallaan "tyhjä" tunne tai silleen. Tuntui vaan ihan älyttömän oudolta. No, lohduttauduin sitten sillä, että niitä leffoja tulee vielä. Mutta oikeesti, enää yks leffa! Mitä mä teen sen jälkeen?
Otsikko: Vs: Elämä ilman Potteria ?
Kirjoitti: jutsihh - 12.03.2011 04:09:56
Ehkä vähän aiheen vierestä, mutta mua kauhistuttaa jo etukäteen, että mitä sitten, kun oon käynyt katsomassa KV 2:sen? Silloin kun luin seiskan loppuun, mulle tuli tavallaan "tyhjä" tunne tai silleen. Tuntui vaan ihan älyttömän oudolta. No, lohduttauduin sitten sillä, että niitä leffoja tulee vielä. Mutta oikeesti, enää yks leffa! Mitä mä teen sen jälkeen?

Samat fiilikset tosta vikasta leffasta, apua.. Sama juttu kuin vikan kirjankin kanssa. Tuntuu niin kuin Potter loppuisi, mutta eihän se oikeasti koskaan lopu. Tulen lukemaan nuo kirjat vielä moneen kertaan, se on varmaa.

Olivat mullakin Potterit ekoja "fanituksen" kohteita... Ja takuulla ekoja kirjoja joihin rakastuin, en tosin muista oliko muuta kun olin niin pieni... (6-vuotias kun eka leffa tuli, ja kirjaa äiti luki mulle ääneen sitä ennen, mutta en muista kuinka paljon ennen.. :-o) Sen muistan, että Feeniksin kilta oli eka Potter, jota aloin kunnolla lukemaan itse, kun äiti luki niin harvoin (ahahah muistot...).

Iso osa on ollut elämää, en usko että olisin innostanut kirjoittamisestakaan yhtä paljon ilman Pottereita. (Tosin olen kirjoittanut niin kauan kuin muistan joten en osaa sanoa, koska sen aloitin.)
Kaikki sukulaisetkin pitäisi mua ihan eri ihmisenä, jos ei olisi nähnyt mua paksun kirjan kanssa kaikissa juhlissa pienenä! Ja ehkä olisinkin eri ihminen jos olisin sosialisoinut juhlissa muidenkin kuin Harryn, Ronin ja Hermionen kanssa... Musta olisi voinut tulla joku sosiaalinen yksilö joka elää oikeassa maailmassa! Pelottavaa.

Helvetti, mähän olen kasvanut Harry Potterin kanssa. Vaikea kuvitella mitä olisi ilman. Ei kai sitten mitään. ^^
Otsikko: Vs: Elämä ilman Potteria ?
Kirjoitti: Renttu - 22.03.2011 19:20:58
Kysyin just äitiltä et mikä mun eka kirja jonka mä luin ite. Oli pakko varmistaa. Mutta juu, Viisasten kivihän se, siinä ykkös-kakkosluokalla kun olin just oppinu lukemaan, meidän luokan opettaja oli alottanu lukeen sitä meille enkä mä jaksanu oottaa et se sais sen loppuun. :) Tulee ihan älyttömän nostalginen fiilis kun lukee tätä topikkia, kun tajuaa vaan, et en mäkään olis sama ihminen ilman tätä kirjasarjaa. Ei olis ollu sitä tyttöä joka serkun 3-vuotissynttäreillä piiloutui saunaan lukemaan "hirvittävää tiiliskiveä" (Liekehtivää pikaria) että sais olla rauhassa meluavilta ihmisiltä. Voi luoja siitä on jo 9 vuotta.

Aloin miettiin et kyllä mulle toisaalta kirjottaminen on aina ollu sellanen omalta tuntuva tapa toteuttaa itseäni, et en voi sanoo kuten jotkut täällä et esim liikkuisin kauheesti enemmän. :D Mut kyllä noihin (voielämä mun koneen kirjoitusten kansiosta löytyy tekstejä vuodelta 2005 ja laatu oli........) vanhoihin raapustuksiin on selkeesti tää fantasiamaailma vaikuttanu, ja ylipäätään se kuinka ihanaa joskus on elää täysin keksityssä maailmassa.

Summaan ajatukseni ja sanon vaan, et fanittaminen on ihanaa <3

ja ps, ilman Pottereita mä en suunnittelis hankkivani kahta mustaa kissaa joiden nimiks tulee Sirius ja James.
Otsikko: Vs: Elämä ilman Potteria ?
Kirjoitti: ^Kuraverinen96^ - 29.03.2011 20:22:06
Löysin Potterit joskus ala-asteella, kakkosella, kun mentii koko luokan kanssa koulun kirjastoon ja bongasin sieltä hyllyjen välistä Salaisuuksien kammion. Se oli päätynyt väärään hyllyyn - oikeesti sen olisi pitänyt olla ns. "vanhempien" puolella, mutta minä tyytyväisenä kiikutin sen opelle ja ilmotin että tässäpä on mun uus pulpettikirja! Ope ei kyllä antanut mun lainata sitä pulpettikirjaksi, mutta myöntyi siihen, että sain lainaisin sen ja veisin sen kotiin luettavaksi. Ihan onnessani kiikutin kirjan kotiin ja muistin kuinka kaikki katto mua tosi ihailevasti ku mulla oli NIIN PAKSU KIRJA :--------D !

Lol toi kirja juttu! :D Muakin aina kehuttiin ku mä luin pottereita pienempänä, niin kun 12-vuotiaana... melkein kolme vuotta sitten. Mä ostin mun ekan potter-kirjan kaks vuotta sitten kirpputorilta ja hintaa sillä oli 7 €. se oli toi viisasten Kivi. Mun viikkoraha oli sillon 5 € joten mun piti vähän säästää tohon. olin tosiaan sitä ennen jo lukenut pottereita mutta en ollu ostanut yhtäkään...

Ja elämä ilman Potteria olis kauheeta! Sain kauheen sähärin kun mun koira Dana söi yhden sivun mun Salaisuuksien Kammiosta. -.- Koirahan se vaan on, ei se pahaa tarkota... mutta silti harmitti.

Helvetti, mähän olen kasvanut Harry Potterin kanssa. Vaikea kuvitella mitä olisi ilman. Ei kai sitten mitään. ^^

Mulla on vähän sama juttu! Kyllä mä eniten Britneytä ja Täykkäreitä fanitan mutta Potter tulee hyvänä kakkosena. ;) Tai oikeestaan kolmosena. elämä ilman sitä ois aika... epätaikuusmaista. On kiva leikitellä että olisin taikuri tai noita. Se on semmosta salaista puuhaa, jota en kerro kavereille... Potterit on opettanut mulle myös että hyviä ihmissuhteita kantsii laatia. Ystävät on tärkeitä. <3

Summaan ajatukseni ja sanon vaan, et fanittaminen on ihanaa <3[/size]

Jeps. <3 :)
Otsikko: Vs: Elämä ilman Potteria ?
Kirjoitti: Mortti - 01.04.2011 15:11:02
Ilman Pottereita... vastaan kysymykseen osallistumatta keskusteluihin sen enempää.

On hankala edes kuvitella tuota tilannetta. Elämäni olisi varmasti ollut todella paljon tylsempää. Mitä olisin tehnyt? En varmaan olisi edes kiinnostunut kirjoittamisesta samalla tavalla kuin se kiinnostaa minua nyt. Ficcejä lukemalla ja niitä itse kirjoittamalla oikeastaan opin kirjoittamaan kunnollista tekstiä. Olen lukenut kirjat todella monet kerrat läpi ja joka päivä olen näillä Potter-foorumeilla häiriköimässä. Lukemisen innostus on tällä hetkellä hakusessa niin kirjoissa kuin ficeissäkin, mutta on aika harvinaista ettei Potter edes jotenkin päivääni liittyisi.  :D

Elämä ilman Potteria... en ehkä olisi siinä tapauksessa edes niin innokas lukija kuin mitä nyt olen. Millä täyttäisin päiväni? Aika mahdoton ajatus! Todella mukaviin tyyppeihinkin olen tätä kautta tutustunut, vaikka masentaviakin kokemuksia on ollut. Mitäs vielä... voisin jankuttaa siitä miten moniin osa-alueisiin Potter on elämässäni vaikuttanut, mutta antaa nyt olla.
Otsikko: Vs: Elämä ilman Potteria ?
Kirjoitti: Camiela - 12.04.2011 17:46:43
Jos Potteria ei olisi en istuisi koneella...

^Niin siinä ole se hyvä puoli.
Minusta Row-täti on luonut niin upean maailman, että on hankala enää kuvitella, ettei tietäisi "pojasta, joka elää" ja Tylypahkasta. Kaikki uudet sanat, joita Row on keksinyt (/suomentaja...) Nehän ovat melkein puhekielessämmekin käytössä.

Pikkusiskonikin haaveili vielä 11 täyttäessään, että hänelle tulisi kirje Tylypahkasta, jossa kerrotaisiin miten hän aloittaa kouluvuoden. Pettymys: sellaista ei tullut.
En sanoisi, että en itsekään haaveilisi joskus omistavani taikasauvaa, jotta saisin korjattua rikkomani maljankon. Tai ajankääntö laitetta kuten Hermione, jotta saisin muutettua tekemiäni asioita.

Kaikki se luotu maailma on niin suurta ja ihmeellistä, ettö on hankala kuvitella kirjahyllyn hyllyä enää tyhjänä noista rakkaista kirjoista.
On totta, että minun pitäisi vähentää koneella oloa ja hankkia muutakin elämää, kuin ficcien kirjoittaminen... Mutta kirjoja en missään nimessä haluaisi menettää!

Camiela
Otsikko: Vs: Elämä ilman Potteria ?
Kirjoitti: Gentleman - 30.07.2013 14:07:44
Hmm...

Tutustuin Pottereihin kaverini kautta (olen hänelle suuressa kiitollisuuden velassa), kun hän maanitteli minut katsomaan kanssaan Feeniksin killan. Koulussa kaikki puhuivat jatkuvasti siitä, kuinka hyvia potterit on ja sitä rataa. No, minä intän siä sivus ettei huonompaa sarjaa oo ikinä tehtykkää (en ollu kattonu silloin yhtään potteria, saatikka lukenu). Yleensä kaikki mihin hullaannun ihan täysin alkaa sillä, että vihaan koko aihetta ensin. Se on outoa. Kun katsoin Feeniksin killan, tykästyin ja jouduin toteamaan: "No, ei tää ollukkaa huono".
Minä viisaana (lue: tyhmänä) tyttönä menin sitten katsomaan ensin elokuvat. Kirjoista en muutenkaan välittänyt kauheasti, mitä nyt koulussa oli pakko lukea. Elokuvat saivat minut sitten fanittamaan Potteria ja lukemaan ne kirjat. Aloitin ensimmäisestä kirjasta ja luin ne järjestyksessä, sillä mieleni ei pysty hyppelehtimään. Rowlingin kirjoitustyyli sai minut kokonaan valtaansa, se oli sujuvaa, hauskaa ja mutkatonta luettavaa. Nautin kirjoista Feeniksin kiltaan asti todella paljon. Mutta sitten into lopahti. Suurin syy taisi olla Siriuksen kuolema, koska hän oli siihen aikaan lempihahmoni. Noin puoli vuotta, ehkä kauemminkin annoin vain olla. Mutta se jokin sai minut tarttumaan PP:hen ja hotkaisib kirjan samaa tahtia kuin ennenkin.

Ilman Pottereita en lukisi läheskään yhtä paljon kuin nyt. Suuri osa lempinäyttelijöistäni ei olisi nyt listassani. Ehkä en olisi koskaan oppinut kirjoittamaan paremmin, jos en olisi lukenut Pottereita. Niiden kirjoituskieli on nyt ja aina esikuvana minulle itselleni ja pyrin (se ei siis läheskään aina onnistu) kirjoittamaan eloisaa tekstiä, niinkuin itse Rowling-täti.
Ilman Pottereita voisin toki olla vähemmän riippuvainen koneesta (fini), kävisin enemmän lenkeillä ja olisin varmaankin hoikempi kuin nykyään. En silti kadu sitä, kun katsoin kaverini kanssa FK:n. Se oli yksi elämäni parhaista hetkistä ja ilman sitä en olisi löytänyt mielikuvituksenvirvoittaja Finiäkään.

Pähkinänkuoressa: Elämäni olisi tylsää, mielikuvituksetonta ja tönkköä, jos en saisi aina välillä paeta Potterien maailmaan.
Otsikko: Vs: Elämä ilman Potteria ?
Kirjoitti: KaraMore - 30.09.2013 17:43:06
Jos Pottereita ei olisi, ei minulla olisi elämää. Minulle, niinkuin monille muille, Potterit on paaaljon enemmän kuin kirjasarja.
Otsikko: Vs: Elämä ilman Potteria ?
Kirjoitti: haryu - 17.09.2014 21:43:38
No siis, mullahan ei ois elämää ollenkaan :D no ei ihan mut ne on kuitenkin niin iso osa mun elämääni tätä nykyä että ihan karmii ajatella jos en ois koskaan lukenut niitä. Mun seinä näyttäisi aika tyhjältä, aika isolla todennäköisyydellä en ois täällä ja ja ja.. Se ois aika kamalaa. Oikeestaan mikään muu kirjasarja ei oo todellakaan saanut aikaa sellasta tunnetta kuin Potterit. Muutama sarja on ollut sellainen että "hei vähän ihana" mutta ei niitä oo kuitenkaan jaksanut laluta yhä uudelleen ja uudelleen saatikka sitten vierailla kielillä. Lisäks kaiken fanikrääsän määrä kotona ois pinentynyt, jotain Star Wars-ukkeleita täällä muutama vain pönöttäisi.
Mä en itsekään oikein tajua miten rakkaita Potterit on mulle. Ehkä se kertoo hieman, että jos luen jotain kirjaa (siis muuta kuin Potteria) ja siinä mainitaan jotain niistä tyyliin kävin katsomassa Harry Potter-elokuvan niin mä ihan hyppelehdin innosta ja luen vaan sitä kohtaa koko ajan uudwstaan. Ja oon ihan ylpeä et mäkin oon lukenut ne ylimaallisen parhaat kirjat. Ehkä mä ylireagoin hiemasen mut kuitenkin.
Ois se elämä aika paljon tyhjempää ja tylsempää. Rakastan sua, Rowling!!


Ja KaraMorea lainaillen ne on mulle paljon muutakin ja enemmänkin kuin pelkkä kirjasarja :)
Otsikko: Vs: Elämä ilman Potteria ?
Kirjoitti: Räntsäke - 17.09.2014 22:35:36
Etteikö Pottereita olis?

Voi hyvänen aika, miten iso osa mun persoonaa olis jääny syntymättä! Potterit on oikeesti henki ja elämä, todellakin paljon enemmän ku pelkkä kirjasarja. Pottereiden henkilöhahmot on kaikki omalla tavallaan rakkaita mulle, kaikista en välttämättä pidä, mut ne on silti potterhahmoja ja jo pelkästään se nostaa ne jotenki erityisen tärkeiksi mulle. Niiden kanssa on kasvanu, niihin on samaistunut, niitä on rakastanut, vihannut, inhonnut... Ja silti, vaikka kuinka olis vihannu, silti niitä on aina pohjimmiltaan rakastanu.
Jos Pottereita ei olis koskaan kirjotettu, en varmaankaan istuisi nyt tässä kirjottamassa tätä viestiä. Olisko mulla joku muu kirjasarja, jota ilman en voisi elää? Pottermaailma on sellainen, mistä en kerta kaikkiaan tahdo koskaan kasvaa ulos, kun kerran olen sinne päässyt. Entä jos sitten, ku me kuollaan, ni me saataski syntyä Harry Potter -maailmaan?
Mä oon loppujen lopuksi huono sanoin kuvailemaan, miten paljon Potterit mulle merkitsee. Mikään muu kirjasarja ei ole vaikuttanut muhun samalla tavalla, ei mikään. 

Kun katson elämääni tästä taaksepäin, ja yritän kuvitella sen ilman Pottereita... Kyllä se olis ollut aika valjua.
Otsikko: Vs: Elämä ilman Potteria ?
Kirjoitti: Rainbow Light - 02.05.2015 00:07:13
Elämä ilman Pottereita merkkaisi mulle paljon. Huonolla tavalla.

1. En olis koskaan viettänyt sitä ihanaa kesäiltaa niitä kattellessa <33
2. Ei olisi Finiä :( Ehkä muille faniaiheille, jonka takia.. Noh. En ole enää niin kova Potter -fani, mutta olin ennen ja
3. en ikinä voisi kaivata vanhoja aikoja <33
4. En olisi finissä, löytänyt tänne (Draco haut netissä = k-18 kuvia netissä xDxD joo en muista kaikkea = h/d = eka h/d ficci muistan se oli semmonen tyypit tippu kuoppaa ja dracolle tuli kylmä jne = fini) sut lähin muille reiteille, mutta potterit on silti <33
5. Mun elämä olis samantien ilman Kuroshitsujia, joka on nyt mun elämä. Että. Arvostan j.k.rowlingia ja finin tekijöitä sydämeni pohjasta, ja sinne on aika pitkä vajoama.

Että mitä olisin tehnyt ilman niitä elokuvia ja kirjoja? Nyt varmaan makaisin kuolleena. Oikeesti.. Outoa ajatella, että valitsit tämän polun vaikket kunnolla halunnukkaa.

Vuosi finissä nyt kai viimestään, kiitos kaikille!!!!!!!! <3333 Kiitos ihanasta seurasta, kiitos jutusteluista ja haukuista! Kiitos kaikesta. Kaipaan teitä jokaista <33 Arvostan hyvin paljon teitä.<3
Otsikko: Vs: Elämä ilman Potteria ?
Kirjoitti: Isilwen - 03.05.2015 21:15:35
En olisi tämä ihminen ilman Potter-kirjoja ja fanfictionia. Reilu viikko sitten 10 vuotta sitten Finissä tapaamani ihmisen kanssa puhuttiin siitä,kuinka oikeasti yksi kaikista eniten elämään vaikuttaneista asioista on Harry Potterit. Luin ensimmäisen kirjan 11-vuotiaana ja 15 vuotta se maailma on ollut osa minun maailmaani ja muovannut minua ihmisenä hyvin paljon. Oikeastaan tosi iso osa identiteettiä on nimenomaan Pottereiden myötä muotoutunut.

En olisi löytänyt Finiä 12 vuotta sitten enkä saanut yhden elämänvaiheen parhaimpia ystäviäni. Minulla ei olisi kaikkia huikeita kokemuksia elämässäni, kuten seitsemännen kirjan jonotusta Lontoossa tai Harry Potter-konferenssia Englannissa. Ei miittejä,larppeja tai Suomen jonotuksia. En puhuisi näin hyvin englantia ilman fanfictionia. Fini piti kasassa vaikeina vuosina ja fanfictioniin voi aina paeta kun elämä potkii.

En usko, että elämääni koskaan tulisi mitään yhtä vaikuttavaa kirjan muodossa.
Otsikko: Vs: Elämä ilman Potteria ?
Kirjoitti: Fiorella - 06.06.2019 21:17:41
Nostanpa tällaisen keskustelun nyt, kun tosiaan on kulunut jo paljonkin aikaa "ilman Potteria" ja aika moni varmaan on jo tottunut siihen, että fandomilla on jo ikää.

Mutta miten tämä on teihin vaikuttanut? Katsotteko ja luetteko HP-sarjaa edelleen aika ajoin läpi, vai ovatko ficit vieneet niiden paikan? :) Tuntuvatko Ihmeotus-elokuvat, teatterinäytelmä, Pottermore-sivusto ja erinäiset jälkipaljastukset hahmoista ja tarinasta aidosti samalta jatkumolta vai ihan omilta jutuiltaan? Onko kenties joku toinen fandom vienyt sydämesi ja syrjäyttänyt entiset?

Tässä ketjussa moni pohti sitä, mitä olisi ollut sijalla, jos Pottereita ei olisi ollut. Nyt jälkikäteen katsoen, mitä arvelette? Mikä olisi ollut toisin, jos et olisi löytänyt Potterien pariin? Mikä muu sarja tai fandom olisi luultavasti vienyt mukanaan samalla tavoin, vai olisiko mikään tehnyt yhtä isoa vaikutusta?

Itse uskoisin, että en ehkä olisi löytänyt ficcaamisen pariin muuta kautta. Kesti pitkään, ennen kuin mikään toinen fandom kiinnosti millään tapaa kirjoittamismielessä, vaikka olisi lukenut tai katsonutkin. Epäilenpä, että nimenomaan HP-maailman kautta moni fanitarina, -taide ja muu inspiroiva toiminta on saanut lähtösysäyksen, josta se on lähtenyt sitten rönsyilemään laajemmalle.
Muistaakseni Star Trek laittoi aikoinaan fanfictionin alulle, mutta se lienee ollut paljon pienempimuotoinen juttu silloin, ja olen ainakin itse siinä käsityksessä, että HP ja sen valtava maailmanlaajuinen suosio jotenkin räjähdytti fanien osallistumisen fandomin laajentamiseen eri tavoin - ehkä sellaistenkin, jotka eivät muuten olisi vastaavasta innostuneet? 
Otsikko: Vs: Elämä ilman Potteria ?
Kirjoitti: Melodie - 09.06.2019 15:49:40
Tuntuu kyllä vaikealta uskoa, että fanifiktion pariin olisin ainakaan kovin varhain löytänyt muuta kautta. Pottereilla oli kuitenkin huikea fanikunta, joka keskusteli ja fikkaili aktiivisesti. Muista lukemistani sarjoista en mitään vastaavaa löytänyt (ja tällainen Potterien hitaanlaisestietenevä sarjamuotohan oli optimaalinen fikkaamiselle, eipä sitä yksittäisistä teoksista niin jaksaisi tai valmiista sarjoistakaan välttämättä). Ja jotkuthan jopa kielsivät fikkaamisen teoksistaan, siinä missä Rowling siihen kannusti. Englanninkielisellä puolella en nuorena liikuskellut (enkä nykyäänkään pahemmin), joten siksikin varmaan meni kaikenlaista ohi! Jos olisin tiennyt fikkailusta, Dragonlance olisi voinut innostaa minua siihen. Myös Näkijän taru/Lordi Kultainen olisi varmaan kiinnostanut, mutta Hobbhan suhtautui aiheeseen nihkeästi, minkä sitten jostain kyllä sain tietää.

Todennäköisesti siis ilman Pottereita kirjoittaminen olisi pysynyt originaalipuolella ja fanittaminen puolestaan älykkäissä keskusteluissa. ;D Rehellisesti sanottuna on kyllä vaikea muistaa, millaisiin muihin harrasteisiin olisi mielenkiinto voinut ohjautua. Enkä kyllä tiedä mitä olisin tehnyt kaikella sillä ajalla jonka käytin fikkien lukemiseen! Myös sosiaaliset piirini ovat luonnollisesti laajentuneet Harry Potterin (Finin) myötä, silloin myöhäsiteininä oli kyllä muitakin viiteryhmiä mutta nykyään olisi kyllä aika työ löytää kiinnostavia ja aktiivisia verkkoyhteisöjä.

Suhtauduin Pottereihin aluksi suurella nihkeydellä, vaikka muuten luin paljon ja fantasiaakin. Sitten koulussa piti lukea ensimmäinen osa ja hurahdin. :D Finiin löysin sitten joskus lukiossa selailtuani Vuotiksesta fikkejä (ei mitään muistikuvaa miksi). Hupsua muistella niitä aikoja!
Otsikko: Vs: Elämä ilman Potteria ?
Kirjoitti: Fairy tale - 10.06.2019 12:12:09
Minä ehdin fanittaa Tolkienin tuotantoa ennen Taikamaailmaa ja Potteria. Ensimmäiset fikkinikin kirjoitin hobiteista. Satuin tosin viettämään aikaani foorumilla, jossa TSH:n ohella Pottermaailman fikit olivat se toinen keskeinen juttu, joten siitä se lähti.
Sen jälkeen Taikamaailma on kyllä jyrännyt fikkipuolella ihan 6 - 0. Tosin noita muita fanittamisia kulkee rinnalla koko ajan, vaikka ne eivät ole jyränneet ihan niin suurta roolia omassa ajankäytössä ja ajattelussa, joten luullakseni ilman Potteria Tolkienin tuotanto olisi varmasti saanut rinnalleen jotain muuta. Sitä voin vain jäädä arvailemaan olisinko innostunut fikkien kirjoittamiseen asti näistä muista fandomeista, koska se on nytkin ollut hyvin vähäistä. (Vaikka päässäni muhii yksi fikki-idea fandomista josta en ole ennen kirjoittanut).

En yksinkertaisesti keksi mikä fandom olisi voinut kolahtaa lujaa, jos Potter ei oli sitä kolauttanut. Luen yksittäisiä kirjoja edelleen silloin tällöin läpi ja toisinaan katson elokuvat uudelleen. Elämä saattaisi olla hieman toisenlaista. Olisi mielenkiintoista päästä kurkistamaan rinnakkaisulottuvuuteen, jossa Potteria ei ole ja kurkistaa sitä kauttaa omaan vaihetoehtoiseen elämään.
Otsikko: Vs: Elämä ilman Potteria ?
Kirjoitti: flawless - 10.06.2019 15:01:22
Mun on tosi vaikeaa kuvitella, millaista mun elämä olisi ilman Pottereita. Olisin ollut todella paljon yksinäisempi nuorena, koska lapsena Potterit oli mulle se asia, jota kohtaan tunsin paloa ja ilman niitä olisi vapaa-ajassa ollut iso aukko, josta en osaa kuvitella että millä olisin sen täyttänyt. Sitten taas nuoruudessa ficcaaminen ja kirjoittaminen ylipäätään oli tärkeää mulle, enkä usko että olisin sitä koskaan tehnyt jos en olisi Potterien kautta fanfiction-maailmaan tutustunut. Toisaalta mun tuhannet viestit myös kertoo siitä, kuinka keskeinen ja tärkeä paikka Fini on ollut ja on edelleen. Olisi tosi outoa kuvitella elämä ilman Finiä, oon ollut täällä niin pitkään - reilusti päälle kymmenen vuotta. En voi kuvitella että olisin muualta löytänyt yhtä monipuolista, yhteisöllistä ja rakasta paikkaa kuin Fini.

Lainaus käyttäjältä: Fiorella
Tässä ketjussa moni pohti sitä, mitä olisi ollut sijalla, jos Pottereita ei olisi ollut. Nyt jälkikäteen katsoen, mitä arvelette? Mikä olisi ollut toisin, jos et olisi löytänyt Potterien pariin? Mikä muu sarja tai fandom olisi luultavasti vienyt mukanaan samalla tavoin, vai olisiko mikään tehnyt yhtä isoa vaikutusta?
Mä en jaksa uskoa, että mikään muu sarja olisi samalla tavalla pystynyt viemään mun sydäntä. Potter oli mulle todella suuri juttu ala-asteella, mä vietin suurimman osan ajastani lukien kirjoja uudelleen ja uudelleen ja löysin niistä jotain, mihin koin mielettömän suurta kuuluvuuden tunnetta. En ole koskaan kokenut minkään muun fandomin kanssa samanlaista tunnetta, mutta osaltaan rakkauteni Pottereita kohtaan varmaan johtuu juuri siitä, että se on ollut elämässä mukana jo niin pitkään. Lukemista rakstavalle lapselle kirjat antoivat jotain, mitä kymmenetkään kaverini eivät olisi voineet koskaan antaa, ja vaikka oonkin niistä ajoista kasvanut paljon niin Potterit ovat olleet joka vaiheessa rinnallani mukana, vaikken vuosiin olekaan niitä nonstoppina lukenut kuten lapsena. Mutta kyllä ne tulee koluttua aina tasaisin väliajoin uudestaan, kielellä kuin kielellä ja tilanteessa kuin tilanteessa.

Lainaus käyttäjältä: Fiorella
Itse uskoisin, että en ehkä olisi löytänyt ficcaamisen pariin muuta kautta. Kesti pitkään, ennen kuin mikään toinen fandom kiinnosti millään tapaa kirjoittamismielessä, vaikka olisi lukenut tai katsonutkin. Epäilenpä, että nimenomaan HP-maailman kautta moni fanitarina, -taide ja muu inspiroiva toiminta on saanut lähtösysäyksen, josta se on lähtenyt sitten rönsyilemään laajemmalle.
Sama juttu. En usko, että olisin ilman Pottereita löytänyt ficcailun pariin. Ja oon ihan samaa mieltä tuosta mitä sanoit lähtösysäyksestä, en myöskään olisi kirjoittanut muista fandomeista jos en olisi siitä ficcailusta Pottereiden kautta saanut maistiaista. En myöskään usko että olisin kirjoittanut saatika julkaissut originaalejakaan juurikaan ilman ficcailua, koska mulle ficcaaminen on ollut ensikosketus omaan luovuuteen ja sitä kautta on originaalitkin saaneet tuulta alleen. Olen toki aina ollut kielellisesti kiinnostunut ja lahjakas lapsi, ja ennen tätä aikaakin kirjoittelin kyllä runoja ja tarinoita, mutta se sai kunnolla sysäyksen aktiivisempaan suuntaan vasta kun löysin ficcailun.

Lainaus käyttäjältä: Melodie
Tuntuu kyllä vaikealta uskoa, että fanifiktion pariin olisin ainakaan kovin varhain löytänyt muuta kautta. Pottereilla oli kuitenkin huikea fanikunta, joka keskusteli ja fikkaili aktiivisesti. Muista lukemistani sarjoista en mitään vastaavaa löytänyt (ja tällainen Potterien hitaanlaisestietenevä sarjamuotohan oli optimaalinen fikkaamiselle, eipä sitä yksittäisistä teoksista niin jaksaisi tai valmiista sarjoistakaan välttämättä). Ja jotkuthan jopa kielsivät fikkaamisen teoksistaan, siinä missä Rowling siihen kannusti.
Tämäkin on kyllä ihan totta, että vaikka olisikin jonkun muun fandomin kautta ficcailuun tutustunut niin harvassa muussa fandomissa se on kuitenkaan ollut kulta-aikaan samanlaista kuin Pottereista.
Otsikko: Vs: Elämä ilman Potteria ?
Kirjoitti: Larjus - 10.06.2019 20:02:26
Mä aloitin ficcailuni silloin aikoinaan (joku 12 vuotta sitten?) RPF:llä, ja pitkään se olikin se mun yksinomainen ficcausmuoto. Harry Potter oli kuitenkin ensimmäinen fiktiivinen fandom, josta ficcasin ja luin ficejä (jos ei lasketa mukaan sitä, kun joskus ala-asteella kirjoitin lempikirjoistani omia tarinoitani - silloin en edes tiennyt mistään fanifiktiosta enkä ollut missään fandomeissa mukana tms.). Uskon kuitenkin, että ilman Pottereitakin olisin päätynyt ficcailussa ensisijaisesti fiktiiviselle puolelle, kun fanitukseni ensisijaiset kohteet vaihtuivat bändeistä animeen, peleihin ja muihin fiktiivisten hahmojen sarjoihin. Sitä en tosin tiedä, miten olisi käynyt ficcieni julkaisun suhteen. Ilman finiä moni olisi hyvin todennäköisesti jäänyt julkaisematta. Sen jälkeen, kun käyttämäni bändifoorumit tavalla tai toisella loppuivat, "ficiväyläni" sen suhteen katosivat, ja ilman Pottereita ei olisi finiä, joten... Ficisaralla olisi voinut jäädä paljon tapahtumatta, koska finin monet haasteet ovat myös olleet monien ficieni alkusysäyksinä.

Potterit itse sarjana ovat sellainen tapaus, että palaan niiden parin aina, tavalla tai toisella, ja sellaiset "fanituskaudet" tekevät yllätysvierailuja. Ihan muutama päivä sittenkin iski niin kovat feelsit Ronin takia että näin jälkikäteen ihan naurattaa :D En ole lukenut kirjoja hetkeen, ja leffojen katsomisestakin on reilu vuosi (pidettiin silloin kaverin kanssa Potter-maraton, joka tehdään aina silloin tällöin), mutta äänikirjoina kuuntelen tarinoita usein. Ne ovat hyvää kuunneltavaa esim. tiskatessa :D Joskus kuuntelen niitä myös taustalla, kun pelaan Star Stablea. Viime aikoina olen myös palannut tarinan pariin pelaamalla pleikalla Lego Harry Potteria :D Leffojen ääniraitojakin tulee kuunneltua usein. Ja olenhan myös pelannut päivittäin Hogwarts Mysteryä sen julkaisusta asti.

Aloin tässä tätä viestiä kirjoittaessani pohtimaan, mikäköhän Pottereista tekee sarjan, jonka pariin palaan aina. Potterit eivät ole minulle se "eka fanituksen kohde" tai sarja, johon olin uponnut jo lapsena. Pääsin tarinan makuun oikeastaan vasta teini-iässä, vaikka olin joskus ekalla-tokalla yrittänyt lukea Viisasten kiven (se jäi silloin lopulta kesken :D). Uskoisin kuitenkin, että tarina (ja koko maailma sen ympärillä), ovat suurin syy. En vain nuorempana vielä "löytänyt perille". Yksi toinen syy on varmasti myös Potterien monipuolisuus median kannalta: on kirjaa, leffaa, peliä... Ja yhteisö. Aina löytyy joku, jonka kanssa jakaa ajatuksia velhomaailmasta. Vaikken olekaan usein aktiivinen fandomeissa, jos fandom on hiljainen/kuollut/olematon, huomaan, että mun on vaikea pysyä mukana itse sarjan mukana. Jotenkin aina kaipaa muita jakamaan sen oman fanituksen, tavalla tai toisella.

Vaikka mulla on ollut vuosien aikana lukematon määrä fanituksen kohteita, ja osa intensiivisempiä kuin Potter oikeastaan koskaan, en usko, että mikään olisi voinut tulla Potterien tilalle. Siinä on sarjana ollut jotain niin uniikkia mulle. Paljon olisi jäänyt tapahtumatta. Osa kaverisuhteistakin olisi voinut jäädä syntymättä.