Finfanfun.fi

Vapaa keskustelu => Saivartelija => Aiheen aloitti: _TaTTi_ - 29.07.2007 16:52:36

Otsikko: Keskustelua näyttelijöiden elokuvasuorituksista Potter-leffoissa
Kirjoitti: _TaTTi_ - 29.07.2007 16:52:36
HUOMIO: Missä elokuvassa kukin näyttelijä on parhaimmillaan/huonoimmillaan yms. ja minkä takia? Missä elokuvassa näyttelijä/näyttelijät kaipaisivat ohjastusta tai tekivät loistavan roolisuorituksen? Perusteluita viesteihin, kiitos.

Eli missä leffassa kukin näyttelijä näyttää fiksuimmalta/söpöimmältä/seksikkäimmältä.
Minun mielestäni Harry näyttää kaikkein fiksuimmalta siinä 4 leffassa.. Johtunee kai niistä kivoista hiuksista, jotka sillä silloin on.. Ja Draco, se näytti tosi lutuselt ykköses..<3 Nojoo.. Ron on söpöin kutoses. : )
Mielipiteitä?

-tattinen-

[size=85]//destine muokkasi viestiä[/size]
Otsikko: Re: Missä leffassa söpöin?
Kirjoitti: Slytherin - 29.07.2007 17:23:48
Ron on söpöin kutosessa? tarkoitat varmaan vitosessa ^^

Joo, totta Ronnie on niin lutunen, ja Ruppertti onnistui niin ihanasti siinä "luulisi nyt suudelman piristävän"-kohdassa <3
Harry, kuten sanoitkin, oli söpöimmillään ykkösessä ja nelosessa. Nelosessa siksi, että hänelle sopi sellaiset pitemmät hiukset, ehkä vähän lyhyemmät olisi paremmat, kuitski, ja ykkösessä siksi, että se on niin lutunen!

Draco (<3), oli söpöin ykkösessä, ja kakkosessa (vaikka sillä olikin se liimaletti), koska se nyt vaan oli. Ja sen hymyt.... Awwwwww...
Otsikko: Re: Missä leffassa söpöin?
Kirjoitti: _TaTTi_ - 29.07.2007 17:30:07
Joo, piti sanomani että vitosessa EI kutosessa.. : ))

-tatti taas moi-
Otsikko: Re: Missä leffassa söpöin?
Kirjoitti: Leeloo - 29.07.2007 17:48:20
Daniel on minusta hyvännäköinen kolmosessa ja vitosessa, lähinnä kun sillä on sopivan pituiset hiukset niissä ja se on jo aika kasvanut. Ekassa ja tokassa se on vielä sellainen napero, ja nelosessa sen hiukset ovat kaameat.

Kaikki oli oikeastaan hyvännäköisiä viidennessä elokuvassa. Tosin Emma on ollut kauneimmillaan vain ykkösessä ja kakkosessa, kun se oli se tuntemamme Hermione... -_-

Rupert on ihanimmillaan kolmosessa. Sen hiukset, ah!

// Sitten noista suorituksista. Minusta nuo kaikki ovat lahjakkaita näyttelijöitä, mutta monen muun tavoin Daniel on vielä vähän tuijotteleva. Ykkösessä ja kakkosessa se hävisi reilusti Emmalle ja Rupertille, se vain piti tuijotuskilpailua kaiken kanssa. ;P
Emma taas on liian epä-Hermione kolmosesta lähtien. Tuskin olen ainoa jonka mielestä on näin. Se on vaan liian teini, eikä sellainen fiksu kuin ennen. Rupert on ollut alusta asti loistava!
Otsikko: Re: Missä leffassa söpöin?
Kirjoitti: Scar - 29.07.2007 17:48:20
Harry oli ehdottomasti söpöin nelosessa niiden hiuksiensa takia.  ;D
Ron oli varmaan 3-5 söpöin, en tiedä.
Draco oli ykkösessä ihana. Awwwwwww. :P Sellanen kiltti poika kovistelemassa. <3
Sirius oli komein vitosleffassa. NAM!
Pakko sanoa vielä, vaikkei aiheeseen tavallaan liity. Olin pettynyt, ettei James ollut nuorena yhtä komea kuin Harry. O_o
Unohdin kaksoset! Ovat niin söpöjä joka leffassa. :D

~Scar
Otsikko: Re: Missä leffassa söpöin?
Kirjoitti: joona - 29.07.2007 17:52:52
Kaksoset on jokaisessa ihania ja söpöjä ja komeita! <3
Otsikko: Re: Missä leffassa söpöin?
Kirjoitti: pikkuinen - 29.07.2007 18:04:29
Lainaus
Kaksoset on jokaisessa ihania ja söpöjä ja komeita! <3
joona vei kyllä hampaat suustani, ei paremmin voisi sanoa!
Otsikko: Re: Missä leffassa söpöin?
Kirjoitti: Violetu - 29.07.2007 20:14:27
Daniel/Harry ehdottomasti nelosessa, juuri loistavat Harrymaiset hiukset.
Rupert/Ron ehkä kolmosessa, se nelosen kuontalo oli kaamea. :o

Hermionesta olen samaa mieltä Leeloon kanssa, kakkosesta eteenpäin Hermione on muutettu ulkonäöstään tarkasti huolehtivaksi kampauksenvaihtajaksi, yksinkertaisesti Hermionen ulkomuoto on suurimmaksi osaksi OoC.
Ginny on paras kakkosessa, kun ei tarvitse nähdä sillä sellaisia ihmeellisiä kuteita (niin kuin myöhemmissä leffoissa) vaan ihan normaalit kaavut.
Neville on paras ehkä ykkösessä, silloin sillä oli vielä oikeasti pyöreät posket :D
Dumbledore oli paras ykkösessä ja kakkosessa, joko Michael Gambonia on mahdotonta tehdä oikeasti Dumbledoremaiseksi, tai sitten käsikirjoittajat sun muut ovat menneet Dumbledoren olemuksen ja luonteen suhteen ihan hakoteille...
Otsikko: Re: Missä leffassa söpöin?
Kirjoitti: Demeter - 29.07.2007 20:38:57
Rupert ehdottomasti nelosessa! (vitosleffan meen ens viikolla kahtoon, mutta melkoiset odotukset poikaa kohtaan taas :D) Ne hiukset on aivan älyttömän ihanat. Ja Rupertilla on kaikissa elokuvissa ollut ihanat, jotenkin Ronmaiset ilmeet - niin tässäkin. Eniten tykkään leffassa kuitenkin ehkä siitä, kun Ron vihoittelee Harrylle ennen nukkumaan menoa... tai läksyjä tehdessä, kun Severus tarraa pääkopasta kiinni... owww.
Otsikko: Re: Missä leffassa söpöin?
Kirjoitti: thirdy - 29.07.2007 22:02:18
En edes mieti kahta ekaa elokuvaa, sillä kaikki olivat niissä ihan mahdottoman SÖPÖJÄ, sellaisella..pikkuisen tavalla? Vaik eihä ne mitää niin pikkusia ollu..

Rupert on kaikissa, Daniel on syötävä nelosessa (ja aina niillä hiuksilla), Draco on jumalainen vitosessa, ja niin myös Luna! Kyllä, Luna oli vuoden yllätys, ja hottis sellainen. Sillä tavalla miten tyttö voi sanoa tytöstä nätti, ilman että tuntee vetoa siihen sukupuoleen. You know?

Voi elämä meinasin unohtaa sen tärkeimmän!!
SIRIUS vitosessa, voi luoja voi luoja voi luoja ;; O liian hyvännäköinen, liian.. seksikäs, meinasin kuolla taijtn.
Otsikko: Re: Missä leffassa söpöin?
Kirjoitti: pikkuinen - 29.07.2007 22:29:42
Lainaus
En edes mieti kahta ekaa elokuvaa, sillä kaikki olivat niissä ihan mahdottoman SÖPÖJÄ, sellaisella..pikkuisen tavalla? Vaik eihä ne mitää niin pikkusia ollu..
pikkuisen tavalla söpöjä ? Nyt olen kyllä otettu. 8DDD Olivat ihan minun tavallani söpöjä, vaikkeivat ne mitään meikäläisiä kumminkaan olleet.

Ettei mee ihan ohvaamiseksi, niin lisään tuohon kaksosten ihkutus -kommenttiini vielä, että myös Ron on ollut kaikissa söpö, mutta Harry oli paras siinä, missä sillä oli pisimmät hiukset, ja Draco on ollut ihan hawt kolmosessa, nelosessa ja vitosessa.
Otsikko: Re: Keskustelua näyttelijöiden elokuvasuorituksista
Kirjoitti: Jaakin - 30.07.2007 00:45:46
Minusta Alan Rickman on ollut loistava jokaisessa elokuvassa, mutta viimeisin (5) tosiaan vei kieleni mennessään! Miestä näytettiin aivan liian vähän. Ottaa roolinsa hyvin haltuun ja järkyttävän hotti Severus saapuu valkokankaalle. Ja mikä ääni, uh.
Kaksosista olen tykännyt joka leffassa, erityisesti nelosessa. Varsinkin kohtaus, jossa ollaan muistaakseni salissa, ja kaksoset puhuvat Ronille ja Harrylle tanssiaisista, siitä tykkäsin.
Draco oli vitosessa ehkä parhaimman näköinen, se puku ja musta poolopaita sopivat todella hyvin! Harmi kun häntä näkyi niin vähän. Jotenkin vain vierastin kohtaa, jossa ilotulite oli tulla häntä päin, ilme oli jotenkin epädracomainen.
 Sirius oli vitosessa myös jotain aivan syötävän näköistä, loistava idea siltä joka asuvalintoja huoltaa, että ei laita takin alle miehelle lainkaan paitaa.
Taisi joku mainita Lunasta, tosiaan tykkäsin kovasti. Nätti ja itseasiassa lumoavakin, tuollaisen naisen voisi tuoda käymään meillä päin. Juuri samanlaista utuisuutta kuin kuvittelin kirjan perusteella.
Otsikko: Re: Keskustelua näyttelijöiden elokuvasuorituksista
Kirjoitti: Miku - 30.07.2007 00:52:34
Kalkaros on ehdoton suosikki jokaisessa Potterleffassa, sekä tietty superihana Ron. <3
Remus ja Sirius olivat aika pettymyksiä ulkonäöltään, ainakin kolmosleffassa, mutta jostain syystä ne näytti paremmilta tuossa vitosessa. Ainakin Remus. Tosin Sirius, tai no sanottakoon että Gary Oldman(eikö hän näyttele Siriusta?) on tehnyt mielettömät roolisuoritukset sekä kolmosessa että vitosessa. (Nelosessahan näkyi vaan naama...?)
Otsikko: Re: Keskustelua näyttelijöiden elokuvasuorituksista
Kirjoitti: Demeter - 30.07.2007 00:56:34
Ou, aivan! Rickmanin ääni on paras mahdollinen, mitä Severukselle uskaltaa kuvitella. Pelkkä sen kuuleminen saa hunajat lahkeisiin :D. Ja minusta kans Isaacs on loistava Luciuksena. Ulkonäöltään ja käytökseltään.
Lainaus
En edes mieti kahta ekaa elokuvaa, sillä kaikki olivat niissä ihan mahdottoman SÖPÖJÄ, sellaisella..pikkuisen tavalla? Vaik eihä ne mitää niin pikkusia ollu..
Olihan ne pikkuisia! Ja vietävän ihania sellaisia. 8> Varsinkin ensimmäisessä leffassa ne kaikki on niin mahdottoman suloisia. Myös Watson, joka omasta mielestäni viimeisissä leffoissa ei ole lähes ollenkaan Hermionen tapainen.

[size=85]no nyt en jaksa enää oottaa vajaata paria vuorokautta siihen leffaan! :B[/size]
Otsikko: Re: Keskustelua näyttelijöiden elokuvasuorituksista
Kirjoitti: Lontoo - 30.07.2007 01:13:05
Suurin osa edeltäneistä viesteistä ovat liittynyt lähinnä näyttelijöiden ulkonäköön, joten minäpä tartun itse hahmoon ja näyttelemiseen.

Nyt seuraa suuri valitus Emma Watsonista ja hänen Hermionestaan. Jos olet kyseisen henkilön fani ja suutut muiden ihmisten mielipiteistä, älä lue seuraavaa tekstiä :D

Hermionen hahmo on minulle hyvin lähellä sydäntä. Löydän hänestä yhtäläisyyksiä itseeni niin ulkonäössä kuin luonteessakin (sekä mieltymyksessä punahiuksisiin miehiin, hi) ja siksi olenkin (itsekkäästi) kuvitellut Hermionen kaltaisekseni, ei ulkonäöllisesti, mutta yleismaallisesti itseni kaltaiseksi. Emma Watsonilla ja ohjaajilla on toki oikeus omaan mielikuvaansa hahmosta, mutta entäs sitten kun siinä ei ole enää tuskin yhtään yhtäläisyyksiä kirjan Hermioneen. Tätä aihetta on vaikea pohtia täysin ulkopuolisena, mutta tällaisiin huomiohin olen päätynyt:

Ensinnäkin, neiti Watson näyttelijäntaidot rajoittuvat ylinäyttelyyn, kulmakarvojen epäluonnollisen runsaaseen pomputtamiseen ja epämääräiseen kimahteluun. Mieleeni on jäänyt etenkin kohtaus Liekehtivässä Pikarissa, jossa Emma ja Daniel juttelevat sillalla Krumista ja tulevista koetuksista. Jos kestätte kohtauksen katsoa, kiinnittäkää huomiota Emman kulmakarvoihin. Kun tajusin asian ensimmäistä kertaa tässä vaiheessa, tuijotan aina kauhun- ja naurunsekaisin tuntein Emman otsaa tämän ollessa valkokankaalla. Kukaan ei liikuta niitä niin paljoa eivätkä ne tarkemman seuraamisen jälkeen kauheasti myötäile Emman repliikkejä - nousevat ja laskevat miten tykkäävät muuttamatta kasvojen ilmettä sen enempää.

Ylinäyttelystä muutama esimerkki... Yksi taitaa olla ihan ykkösleffasta, kun Emma sanoo Ronille ja Danielille "Honestly, don't you two read?" Readin kohdalla on sellainen paino, että herranjestas. Mutta annetaan nyt anteeksi nuoren ja innokkaan iän puolesta se. Ylinäyttelystä toinen hyvä muistikuva on Yule Ballista, kun Emma tekee omituisen piruetin ennen kuin tulee juttelemaan Ronille ja Danielille, sekä kimahdus Ronille kun he kävelevät Suuressa salissa aivan juhlien lopussa ennen todella traagista itkukohtausta, jonka ideaa sinänsä en ymmärtänyt laisinkaan, koska kirja ei sisältänyt sellaista (vihainen välihuomautus: miksi pitää lisätä elokuvaan pituutta täysin turhilla lisäyksillä, joita kirja ei ole nähnytkään???). Myös Fredin ja Georgen Aging Potion -tempausta edeltävä keskustelu kaksikon kanssa on suorituksia, joita voitaisiin erinäisissä näyttelijäkouluissa esittää "Ei näin" -tunneilla.

Tämän lisäksi Hermionelle on pistetty suuhun kaikenlaisia ihmerepliikkejä, joita en voisi ikinä kirjat lukeneena hänen kuvitella sanovan. Feeniksin killasta jäi mieleen sen aiheuttaman kuohahduksen takia repliikki "It's rather exciting, breaking the rules." Hermionen suhtautuminen sääntöihin kuin Raamattuun kun kirjoissa loppui jo Viisasten kivessä. Ja toisella luokalla noin 50 sääntöä monijuomalientä keitellessään rikkonut tyttö tuskin enää saa kicksejä niin pienistä kuin raivostuttavan ministeriön työntekijän uhmaamisesta salaa.

Tämän lisäksi lähes kaikki Hermionen ärsyttävyys, mikä tekee hänestä inhimillisen niistä aivoista huolimatta on elokuvissa valutettu pois. Ei SPEWta, ei yleistä nalkuttamista kotiläksyistä, ei hyppimistä tuolilla käsi pystyssä. Emma Watsonin Hermione tuntuu typerältä, pillittävältä teinitytöltä, mutta täydelliseltä (etenkin Liekehtivässä pikarissa), jolla vain sattuu olemaan hyvä muisti (tuleeko mieleen Mary Sue -hahmot or what?). Ja pakko nyt on se ulkonäkökin mainita! Hermionen kirjoista tuttu aito ulkonäkökään ei ole pelastamassa pientä osaa roolisuorituksesta - ei pörröistä tummanruskeaa hiuspehkoa vaan kauniisti kihartuvat silkkikutrit, väriltään raidoitettu vaaleanruskea. Kasvoja en saisi ehkä arvostella, mutta Hermionea ei koskaan peruskoulupäivänä ole kehuttu erityisen kauniiksi - jotta Yule Ballissa sitten kaikki ovat ihan WTF, onko tuo Hermione Granger, kun hiukset ovat kerrankin ei-pörröiset ja päällä laventelinsininen mekko (ei pinkki). En siis tiedä teistä, mutta melko hyvin Emma Watson nykyajan kauneusihanteita minun mielestäni vastaa. Mutta vastaako Hermione?

---

Olisi paljon sanottavaa muistakin, mutta teen tällaisen lyhyen läpikäynnin:
Rupert Grint Ronina: Aivan loistava, ainoa nuorista näyttelijöistä jota kestäisi katsoa enemmänkin.Tuntuu oikeasti tietävän mitä tekee, reagoi muihin näyttelijöihin eikä ole kuin tietäisi mikä repliikki seuraavaksi on tulossa. Ulkonäkö hyvä ja yleisesti ronmainen olemus.
Daniel Radcliffe Harryna: Öh. Laimea, silmät kuin kuoleella kalalla ja ulkonäössäkin hyvin vähän samaa (milloin kirjassa Harrya on kuvattu komealeukaiseksi atleetiksi, jolla on siististi leikatut melkein suorat hiukset). Harmin paikka sinänsä, sillä näkemieni haastattelujen mukaan herra olisi luonnossa oikein mahtava persoona.
Phelpsit kaksosina: Oi, söpöjä kuin mitkä!
Evanna Lynch Lunana: Vedän sanani takaisin siitä, että Rupert olisi ainoa, jota jaksasi katsella enemmän - Evanna oli nimittäin oikein vakuuttava Luna niin roolisuorituksellisti kuin ulkonäöllisesti. Tosin uskon, että tyttö on jo valmiiksi niin Luna, ettei erityisiä ponnisteluja tarvittu :D En valita silti.
Tom Felton: Ulkonäkö täysi kymppi ja siksi annan anteeksi näyttelylliset puutteet. Ja on herra kehittynyt huomattavasti siinä missä neiti Watson on tuntunut menevän vain huonompaan suuntaan...
Alan Rickman: Mieletön näyttelijä ja se näkyy. Äänestä ulkonäköön kaikki niin Severusta että alta pois. Ikä vaan välillä häikkää, ottaen huomioon, että Severus on syntynyt siinä vuoden 1960 paikkeilla ja kirjasraja tapahtuu 90-luvulla, eli parikymmentä vuotta on päässyt lipsahtamaan näyttelijävalintaan liikaa. Mutta annetaan anteeksi, sillä Alan on upean upea näyttelijä.

Ja Dean on kaikista leffan jätkistä hotein. Harmi kun sitä ei ole enempää kankaalla.
Otsikko: Re: Missä leffassa söpöin?
Kirjoitti: Celeporn - 30.07.2007 09:16:14
Lainaus käyttäjältä: "Violet Baudelaire"
Dumbledore oli paras ykkösessä ja kakkosessa, joko Michael Gambonia on mahdotonta tehdä oikeasti Dumbledoremaiseksi, tai sitten käsikirjoittajat sun muut ovat menneet Dumbledoren olemuksen ja luonteen suhteen ihan hakoteille...

Minä taas olen tykännyt huomattavasti enemmän Gambonin Albuksesta, siinä on sitä potkua, mitä pitääkin! Harris oli minusta aivan liian kähisevä ja raihnainen (no joo, ihan ymmärrettävistä syistä), kun taas Gambonin Albus on karismaattinen ja hyvin ilmeikäs. Minusta Albuksella pitää olla vähän pilkettä silmäkulmassa, minä olen aina kuvitellut kyseisen herran jollain tavalla iättömäksi hahmoksi.
Otsikko: Re: Keskustelua näyttelijöiden elokuvasuorituksista
Kirjoitti: soppa - 30.07.2007 10:53:34
Joo, minäkin tykkään enemmän Gambonin Albuksesta. Siinä on sitä intoa ja sellaista piljettä silmäkulmassa niinkuin Dumbledorella aina oli. Ei se voi olla sellainen raihnainen vanhus. Vaikka Celeporn jo ilmaisikin, että syy oli ihan ymmärrettävä. Mutta olen hänen kanssaan samaa mieltä siitä, että Dumbledorella pitää olla pilkettä silmäkulmassa ja sitä intoa pitää riittää vaikka muillekkin.
Otsikko: Re: Keskustelua näyttelijöiden elokuvasuorituksista
Kirjoitti: huksi - 30.07.2007 12:58:03
Gambonin Albus on hurmaava! Tämä ehkä suurimmaksi osaksi johtuu siitä, etten pidä ykkös- ja kakkosleffoista ollenkaan. Se taas johtuu ohjaajan tylsästä tavasta näyttää kiehtova maailma, joten en puutu niihin sen enempää.

Onnistuneimpia näyttelijävalintoja suorituksien puolesta ovat mun mielestä Alan Rickman Snapena (oikeaa lepakkomaista asennetta, oikeat ilmeet, oikea Jätkä!), Evanna Lynch Lunana (miten joku voi olla niin.. niin.. hauras? ja samalla kuitenkin niin kaunis ja outo :--D) ja Ralph Fiennes Voldemortina. Fiennes on mieletön näyttelijä (katsokaa Englantilainen Potilas!) ja pelkästään sen ääni tullessaan ulos Voldemortin suusta on jotain niin jäätävää, etten osaa edes kuvailla sitä tarpeeksi osuvin adjektiivein.

Sitten on iso liuta sellaisia okei-kyllähän-tämä-voisi-olla-parempi-mutta-kelpaa -näyttelijöitä, joihin en jaksa nyt sen enempää tarrautua, koska haluan kertoa mielipiteeni myös parista vähemmän fiksusta valinnasta.

Komppaan Lontoota lähestulkoon kaikessa, mitä se sanoi Emmasta. Mä en kestä sitä tyttöä valkokankaalla, jostain syystä. Ekaan leffaan se ylinäyttely mun mielestä vielä sopi - Hermionehan on vielä ekassa kirjassakin niin ylitsepursuileva, että tämä yhteys on vielä ihan järkevä. Näissä myöhemmissä kuitenkin.. niin no. Ne kulmakarvat, oon huomannut ne itsekin ja miettinyt että miten ne voikin elää niin omaa elämäänsä!

Ykkösleffassa Emma vastasi ulkonäöltään eniten Hermionea, mutta tosiaan, mitä sille nyt onkaan ikinä tehty mutta Hermione se ei ole. Lähestulkoon suorat hiukset ja kaikki - ei meidän Hermionella sellaisia ole.

Tomin ja Danielin suorituksista en vieläkään ole onnistunut muodostamaan mielipidettä, ne on jotenkin ristiriitaisia molemmat. Tomia on vaikeampi arvioida, kun sitä näytetään aika vähän, mutta sen Dracomainen (no on se liian komea, myönnän) ulkonäkö antaa aika paljon anteeksi. Se osaa ottaa Dracon roolin haltuunsa, tästä esimerkkinä kolmosleffan Hiinokkakohtaus. Naurakaa nyt vain, mutta mun mielestä se on toimiva. Ensin Draco esittää kovista (no, vähän yli se menee, mutta ulkonäkö! :--D) ja kun tulee hätä, se alkaa ruikuttaa asiaan kuuluvasti. Ajaa aina omaa etuaan. Kaikista näistä hyvistä puolistakin huolimatta en osaa sanoa onko Tom mun mielestä hyvä näyttelijä vai ei.

Dan sen sijaan.. no se näyttää kyllä loppupeleissä tarpeeksi Harryltä ollakseen sitä. Sen sijaan suuret tunteet on tälle pojalle ihan liikaa. Kolmosen itkuraivopotkukohtaus on jotain niin hämmentävää, etten oikeasti tiennyt pitäisikö nauraa vai tuntea myötähäpeää Danin puolesta. Myös ylettömän suuret hämmästykset / ilot / surut / yms. on jotenkin vaikeastiluettavia Danielista. Sen kasvot ja muu elekieli ei pysy sanojen perässä.
Hiuksista on pakko sanoa jotain, kun puhutaan Danielista. Tykästyin sen tukkaan vitosessa aika paljon, ei se lyhyt ollutkaan niin paha kuin kuvista näytti (vaikka eihän se ihan Harrymainen ollutkaan). Nelosessa sen sijaan sillä oli niin karsea tukka etten oikeasti kestä edes ajatella. Kolmosen pehko oli mun henk.koht. lemppari tähän mennessä. Saa nähdä mitä tulevaisuudesta löydetään.

Ai niin! Meinasin jo lähettää, mutta olihan mulla vielä yhdestä herrasta sananen. Nimittäin Jason Isaacs Luciuksena. Lois-ta-va valinta muuten, mutta. Mutta! Sen kasvot on ihan liian pyöreät. Ei Luciuksella ole sellaisia pullaposkia, jotka Jasonilta löytyvät. Enkä mä nyt tarkoita että herra olisi liian lihava, eihän se tosiaan ole. Mutta Luciukseksi se nyt kuitenkin sattuu olemaan, ainakin jos mun mielikuvapolkuja seurataan. Mulle Lucius on laiha, melkeinpä riutunut. Mutta en mä tätä näyttelijää lähtisi vaihtamaan, niin hyviä suorituksia on siltä suunnalta tullut.
Otsikko: Re: Keskustelua näyttelijöiden elokuvasuorituksista
Kirjoitti: Pinkviini - 31.07.2007 11:58:24
Lyhyesti ja ytimekkäästi: Alan Rickman. Aivan paras. Ehdottomasti. Ketään muuta en voi kuvitellakaan Kalkaroksen rooliin. Vaikka ukko onkin jo 62.v. ei ole karisma karissut. Se nenä ja entäs ääni sitten. *drool* sooo hot!  ;)
Otsikko: Re: Keskustelua näyttelijöiden elokuvasuorituksista
Kirjoitti: hobby - 31.07.2007 15:09:53
Helena Bonham Carter oli aivan mahtava Bellatrixina. Rakastuin hänen nauruunsa!

Lainaus käyttäjältä: "Pinkviini"
Lyhyesti ja ytimekkäästi: Alan Rickman. Aivan paras. Ehdottomasti. Ketään muuta en voi kuvitellakaan Kalkaroksen rooliin. Vaikka ukko onkin jo 62.v. ei ole karisma karissut. Se nenä ja entäs ääni sitten. *drool* sooo hot! ;)

Saanen huomauttaa, että Alan täyttää vasta helmikuussa 62-vuotta x) Eli tällä hetkellä mies on 61. Joo, viilataan ja höylätään pilkkuja oikeen urakalla.

Komppaan huksia tuosta Tompan Hiinokkakohtauksen mahtavuudesta. Siis lääh. Se on ehkä kaikkien aikojen paras kohtaus x) No ei nyt sentään, mutta mahtava, ihana, loistokas. En keksi tällä kertaa enempää ylistäviä adjektiiveja, mutta tuli varmaan selväksi? Joku mainitsi siitä, että Dan ei osaa näytellä suuria tunteita, olen ihan samaa mieltä. Perusnäytteleminen onnistuu, mutta ilo/viha/suru, ne ovat pojalle hankalia. Mutta kyllä se siitä. En voi uskoa, että sanon näin, mutta minä en ärsyyntynyt Emmasta tuossa viitos leffassa. Minusta se meni ihan hyvin. (=harmittavan hyvin x)

Rupert on ollut loistava koko ajan, tykkään kovasti. Ööh. Jotain vielä piti sanoa, mutta unohtui. Eipäs kun se oli se, että Lunan näyttelijä (nimi ei muistu) oli loistava. Ihanan höpsö ja suloinen.
Otsikko: Re: Keskustelua näyttelijöiden elokuvasuorituksista
Kirjoitti: Pinkviini - 31.07.2007 16:19:16
Lainaus
Saanen huomauttaa, että Alan täyttää vasta helmikuussa 62-vuotta x) Eli tällä hetkellä mies on 61. Joo, viilataan ja höylätään pilkkuja oikeen urakalla.
Oho, niinpäs onkin. :D
Otsikko: Re: Keskustelua näyttelijöiden elokuvasuorituksista
Kirjoitti: Scrat - 31.07.2007 17:16:49
Luciusss <4 okei, Jason Isaacs osaa näytellä, ja se sopii Lussen rooliin kuin nappi silmään ! Ei vaan olis voinut osua paremmin näyttelijävalinta. Paitsi tietysti Alan Rickmanin Snape ! *drool* ow ! Se ääni ja ulkonäkö. Upea!

Feltonista, Radcliffestä ja Watsonista en tykkää laisinkaan. Daniel ei osaa näytellä (kamalaa katsottavaa mielestäni), Emma nostelee kulmakarvojaan koko ajan eikä muistuta Hermionea (olen ehdottoman samaa mieltä Lontoon kanssa), Tom vain.. on vähän omituinen :D Kyllähän se näytellä osaa - ainakin välillä - mutta jotkut kohtaukset on kyllä kaameita. Enkä tykkää hään ulkonäöstä.

Kaksoset, Molly Weasley, Arthur Weasley, Kingsley, Mad-Eye (vaikka se silmä oli kamala!), Crouch (sekä Jr että Sr) olivat kyllä hyviä näyttelijöitä, ja tykkään heidän suorituksistaan paljon ! Samoin Remuksen ja Voldemortin näyttelijöiden. Upeaa katsottavaa.

Umbridge oli täysin ei-pimentomainen, en pidä, Hagrid on juuri sellainen kuin kuuluukin, ehkä vähän turhan pienikokoinen leffoissa (kirjoissahan sillä sitä pituutta oli useampi metri). Trelawneyn osa oli myös todella hyvä. Ja Luna on jotain todella hienoa myös. En tiedä miten tämän sanoisi, mutta niin osuva näyttelijä, upea suoritus, ja ja ja.. nam. Nevillekin oli ihan ok leffoissa, vaikken alunperin kuvitellut häntä kyseisen näköiseksi ;)
Otsikko: Re: Keskustelua näyttelijöiden elokuvasuorituksista
Kirjoitti: melody - 02.08.2007 16:10:03
Alan Rickmann on täydellinen snape :* Se ääni ja ulkonäkö on juuri niinkuin kalkaroksella kuuluukin olla.
Samoin mun mielestä on näyttelijä valinta oikeaan  VK:n ja SK:n Dumbbiksessa. Ronissa, Dracossa, Lunassa, McGonagallissa ja Fred&George.  
Dumbledore nyt on vain sellainen hupsu setä joka se ykkösessä ja kakkosessa on.
Rubert Grint on todella hyvä Ron. Oikean näköinen, hyvä näyttelemään yms.
Draco aww. Mikä ulkonäkö. Myönnetään, että jotkut kohtaukset on mitä on, mutta suurin osa on minusta oikein hyvin suoriettuja.
Lunastakin on saatu juuri sellainen kuin kuvittelin, tosin kuvittelin sen vähän rumemmaksi.
Maggie Smith on hyvä MacGonagall. Luonteesta on tehty juuri oikea Minervalle. Ja ulkonäkökin täsmää omaan mielikuvaani.
Fred&george on aivan mahtavasti toteutettu. Juuri oikean näköiset kaksoset on löydetty niihin rooleihin. Eikä näyttely taidotkaan ole huonot.

Noita todella samanlaisia on muistaakseni pari enemmänkin ,mutta nyt ei tule enempää mieleen.
Niistä huonoista en jaksa sanoa halaistua sanaakaan.. Kaikki tietää jo ne huonoimmat suoritukset, ja näytteliöiden viat ja väärät tulkinnat yms.  Joten minä jätän ne tällä kertaa kokonaan pois.
Otsikko: Re: Keskustelua näyttelijöiden elokuvasuorituksista
Kirjoitti: Mirandel - 02.08.2007 16:43:19
Jostain syystä kaikkien muiden roolisuoritukset ovat menneet nappiin paitsi Bonnie Wrightin(Ginny). En pitänyt hänestä kakkosessa yhtään, mutta vitosleffaa en ole vielä nähnyt, joten en siltä osalta häntä enempää arvostele.

Minusta oikeastaan kaikki aikuisnäyttelijät ovat olleet erinomaisia. Niin taidoiltaan kuin ulkonäöltäänkin. Alan Rickmann on täydellinen Kalkaros samoin Jason Isaacs täydellinen Lucius. Parhaimmat ovat minusta kaikista olleet Fredin ja Georgen näyttelijäosuudet. Ulkonäkö ja luonteet täsmäävät kympillä!

Tom Felton on ihan ok, samoin muut nuoret näyttelijät. Kolmikosta paras on ehdottomasti Rupert Grint. Loistavaa näyttelijätyötä, ja niin aito Ron! Etenkin kolmessa ensimmäisessä saa täydet kympit! Nelosessa Ronia ei kamalasti näkynyt, mutta silloinkin hienoa näyttelijätyötä. Ainoaa noottia on nelosleffan hiuksista, mikä taas ei ole Grintin vika. Mutta Ronilla ei ole mielestäni koskaan ollut kirjoissa pitkiä hiuksia! Argh! Sen sijaan pidin Harryn hiuksista samassa leffassa. Daniel näyttelee etenkin nelosessa todella hyvin! Upeaa, Dan! Emmasta pidän paljon. Hänessä on temperamenttia ja selviä Hermionen piirteitä. Kukin ajattelee hahmot eritavalla, mutta Emmassa ei ole muuta vikaa kuin hiukset ja vaatteet. Emman hiukset ovat liian suorat ja vaaleat, mutta en käsitä, mikä päähänpisto elokuvantekijöillä on pistää hänen päälleen aina vaaleanpunaista. Kolmosen jakku oli kamala, ja mitä hemmettiä sen tanssiaispuvun kanssa - se kirjan sininen olisi ollut paljon nätimpi- ja ainakin kuvien perusteella vitosessakin on pinkkiä päällä. En ole mikään pinkin vihaaja, mutta ärsyttää tuollainen yleistys, että eiväthän tytöt mitään muuta puekaan. Miehet eivät ymmärrä... >_<

Pidin enemmän ekasta Dumbledoresta. Olen aina kuvitellut Dumbledoren rauhalliseksi ja ystävälliseksi, joka osaa kuitenkin "räjähtää" oikean paikan tullen. Itse en pidä Gambonista. Hän näyttää lähinnä vanhalta papalta nuorten naamiaisjuhlassa. Hänessä ei ole mitään erikoisen maagista...
Otsikko: Re: Keskustelua näyttelijöiden elokuvasuorituksista
Kirjoitti: Jewwi - 02.08.2007 18:02:45
Maggie Smith on ihan hyvä. Itse olisin toivonut enemmän terävyyttä jne. Katsoin leffan Mami hoitaa, ja nauroin eniten koko leffassa kun tajusin kuka tuo "Mami" on. McGarmiva murhaajana...  ;D
Alan Rickman on aivan loistava! Snape on niin todellisen oloinen. Ulkonäköä olisin kuvitellut hieman erilaiseksi, mutta Alan käy mainiosti.
Mathew Lewis (?) on Nevillenä niin suloinen! Mielestäni hän onnistuu saamaan sellaisen hölmöyden hyvin. Tosin en kyllä ole vähään aikaan katsonut elokuvia niin saatan muistaa väärinkin. Hänen hiuksistaan en kyllä uusimmassa leffassa pitänyt, ne muistuttivat liikaa Barty Kyyry Jr kampausta.
Rupert Grint on aivan Ronin oloinen, parempaa vaihtoehtoa en voisi kuvitellakkaan!
Danielin hiuksista en pitänyt piikki suorina.
Hermionen hiuksetkaan ei oikein iskenyt, hampaista puhumattakaan, Emma on vain liian eri tavalla kaunis kuin Hermione.

Yllättävän monen hahmon hiukset ovat saman tyyliset;
Neville
Barty
Lupin
Kaikki nuo muistuttavat toisiaan.
Jaa siinä oli ensimmäisenä mieleen tulevat.  :o Olipa paljon!
Otsikko: Re: Keskustelua näyttelijöiden elokuvasuorituksista
Kirjoitti: minoru - 02.08.2007 19:44:43
Onneksi Potter -elokuvissa on hyviä "konkari" -näyttelijöitä aikuisten rooleissa, kuten Gary Oldman, Alan Rickman, Maggie Smith, Michael Gambon jne, koska nämä paikkaavat vähän vajaaksi jääviä lapsirooleja. Aikuisten rooleissa onkin paljon juuri melko kuuluisia ja hyviä näyttelijöitä ja heidän näyttelysuorituksiaan huomaan usein jääväni katsomaan ihan muissa maailmoissa.

Gary Oldman on yksi parhaimmista Potter -leffojen näyttelijöistä, vaikka ei vastaakaan omaa kuvaani Siriuksesta, mutta silti hänen näyttelemistään on aina ilo katsella. Varsinkin tässä 5-elokuvassa! Saatoin jopa nähdä Oldmanin leffasuorituksessa "oman Siriukseni." : D David Thewlis on toki myös vanginnut hienosti Remuksen olemuksen, vaikka oma mielikuvani Remuksesta onkin aika erilainen. Alan Rickman on ehdottomia suosikkejani Oldmanin lisäksi, Rickmanilta luonnistuu Snapen rooli kuin luonnostaan. ^__^ Ja pidän hirveästi Gambonin Dumbledoresta! Lähes täydellinen Dumbbis, sillä 1-2 elokuvien Dumbledore ei vastannut ollenkaan mielikuviani omalaatuisesti ja voimakkaasta rehtoristamme. : ] Vaikka mikään aikuisten hahmoista leffoissa ei vastaakaan omia mielikuviani, heidän suorituksensa ovat kuitenkin parhainta antia Potter -leffoissa.

Daniel Harryna ei vakuuta minua ollenkaan. Danielin näytteleminen on todella kökköä, samoin kuin Emman Hermionena... Rupert on mielestäni ihan hyvä Ron, hänellä on aitoja näyttelemisen lahjoja ja tilanteen & komiikan tajua. ^___^ Lunan näyttelijä vakuutti minut tässä 5-elokuvassa, Evanna Lynch on lahjakas näyttelijätär. ^__^ Bellatrix Lestrangen (en muista nimeä >.<) näyttelijä herätti myös Bellatrixin loistavasti eloon valkokankaalla.

Valitettavasti Ralph Fiennasin Voldemortista en pidä ollenkaan, koska Fiennasin Voldu on hyvin kaukana omasta Voldemortistani... tähän saakka leffoissa olen Voldemortista pitänyt vain 5-elokuvan kohdassa, jossa Harry "näkee" Voldemortin siinä Lontoon junalaiturilla, se on harvinaisen hieno kohta. *---*
Otsikko: Re: Keskustelua näyttelijöiden elokuvasuorituksista
Kirjoitti: Chárlotte - 02.08.2007 20:34:46
No, aloitan mielestäni pahimmasta töpistä eli Dumbledoren näyttelijästä, Michael Gambonista. Ei vastaa mun mielikuvaa sitten yhtään! Ja se älytön käytös on jotain niin epädumbledoremaista - siellä se mennä viipottaa ja huutaa ja viuhtoo ja ties mitä. Tosin siitä on hankala syyttää Michaelia, koska eihän hän siellä päätä mitä tekee, mutta silti.

Toinen töppi on mun mielestä Emma Watson. Jokin hänessä ärsyttää mua suunnattomasti, ehkä se asenne.. ja kun hän jotenkin niin kuvittelee olevansa ah, se oikea Hermione. Blaa, en osaa selittää, mutta en tykkää hänestä yhtään. Ihan ok näyttelijä, mutta ei mikään todellinen lahjakkuus. Aika pinnallista esiintymistä.

Danielista mulla on vähän nollatoleranssimielipide: hyvää, mutta myös huonoa. On ainakin kehittynyt kovasti <: Ja mun mielestä hän näyttääkin ihan siltä miltä Harryn pitää, silmiä lukuunottamatta tietenkin. Vitosen kanahiukset oli ehkä vähän yli, mutta muuten ok. Välillä eläytyminen tilanteeseen on vähän kateissa, mutta voin vain kuvitella millaista Harryn näytteleminen edes voisi olla.. jotain todella, todella vaativaa.

Petyin myöskin Siriukseen ja Lupiniin. Siis aivan huippunäyttelijät toki, mutta miksi hitossa heidät on maskeerattu sellaiseksi kuin ovat? Okei, tämä meni vähän liikaa ulkonäköpuolelle, mutta silti. En tajua :D Minun mielikuvastani pornoviikset ovat ainakin tosi kaukana.

Sitten ylistyksiin.  Alan Rickman on yksinkertaisesti mahtava Kalkaroksena - hän ei selittelyjä kaipaa. Mutta siis aivan loisto. Samoin Rupert hurmaa Ronina :D Ihan uskomattomat ilmeet ja todellinen lahjakkuus. Tom Felton myöskin loisto-Draco, erittäin hyvä näyttelemään, joskin on jäänyt aika sivuun Pottereissa.
Robbie Coltranea parempaa Hagridia ei voisi olla. Siis, blaah, en osaa edes perustella, mutta hänessä on vain jotain sitä samaa leppoisuutta mitä Hagridissa. Nappivalinta. Samaa mieltä olen myös Maggie Smithistä eli McGarmiwasta.

Suurin hatunnosto menee kyllä Evanna Lynchille. Eläytyminen Lunan rooliin oli aivan mahtavaa katseltavaa, hän tosiaan osasi homman vaikka olikin amatöörinä! Ihastuin hänen näyttelemiseensä kyllä todella, toivottavasti hänestä kuuluu tulevaisuudessakin.

Toki Potskuissa on myös paljon muita hyviä näyttelijöitä, Robert Pattinson, Phelpsin veljekset, Helena Bonham-Carter (mikälie), tässä vain muutamia mainitakseni. Mutta niitä totaalifloppejakin on, kuten tuli mainittua. Paljon hyvää, mutta myös jotain huonoakin.
Otsikko: Re: Keskustelua näyttelijöiden elokuvasuorituksista
Kirjoitti: Sunday - 02.08.2007 20:49:32
... haaaaa! Pääsen valittamaan, lempipuuhaani. No ei. :D Mutta niin.

Ensimmäisenä, kuten aina, kolmos - vitosleffojen pilaajasta. Eli herra Gambon, jota kieltäydyn kutsumasta Dumbledoreksi, vaikka muita näyttelijöitä kutsuisinkin heidän roolinimillään. Se äijä ei ole Dumbledore, eijeijeiiii. Kammottavaa, ihan tosissaan. Minulle on tosi kova pala, että suosikkihahmoni on tuolla tavalla menty pilaamaan. En nyt puutu mitenkään Michael Gambonin näyttelijänkykyihin, varmastikin hän on oikein hyvä näyttelijä, mutta hänessä ei ole yhtään dumbledoremaisuutta. Tiedän kyllä, että tästä pitää syyttää käsikirjoittajia, mutta on näyttelijälläkin suuri osa siinä, millaisena hänen roolihahmonsa esitetään.

Mutta se ulkonäkökin on ihan vääränlainen. ._. Pukeutuminen on yksi hirveä asia; ne kaavut ovat hirveitä, ja partakoristeet aivan järkyttäviä! Hyi kamala, ei minun Dumbledorellani ole mitään sellaisia. Ja muutenkin, ihan yleinen olemus. Minun Dumbledoreni on arvokas, ryhdikäs, pitkä ja laiha. Leffoissa sellaisesta ei ole jälkeäkään. Harris puolestaan näytti täydellisen oikealta Dumbledorelta ihanan partansa ja tukkansa kanssa. Hänen kasvonsakin olivat paljon dumbledoremaisemmat ja puolikuulasit olivat aivan aww.<3 Harris on minulle aina Dumbledore, sekä ulkonäöllisesti että käytökseltäänkin.

Niin, se käytös... Jos se olisi oikeanlainen, en ehkä valittaisi ulkonäöstä niin kovasti, vaan hyväksyisin sen pitkin hampain. Mutta ei, eieieieieiei. Se on agressiivinen ja vihainen. Ei sellainen kepeä, ystävällinen, tyyni, iloinen ja valloittava, kuten sen pitäisi olla. ._. Esimerkkinä voisin käyttää sitä kaikkien tietämää LP:n kohtausta, jossa Dumbledore käy Harryyn käsiksi ja tyyliin karjuu tälle. Ei näin, tämä on juuri sitä, miten Dumbledore ei toimi. Hän ei menetä malttiaan tuolla tavalla, yksi keskeisimmistä Dumbledoren piirteistä on se tyyneys, hän ei menetä sitä noin helposti. Vitosessa on siinä loppupuolella se Voldu vs. Dumbledore - taistelukohtaus, jossa mielestäni taas korostuu D:n vääränlaisuus. Hän ei TAASKAAN ole oma, tyyni itsensä, vaan hätääntynyt, raihnainen vanha äijä. -.-'

Toinen ärsyttävä näyttelijä on Emma Watson. Täällä onkin hänestä jo paljon puhuttu, ja päädyn luultavasti lähinnä komppaamaan muita. Ne kulmakarvat on niin huvittavat. :'DD Repesin, kun FK:ta katsoessani jossain kohtauksessa näytettiin Emman pärstää vähän pidemmän aikaa ja kulmakarvat tanssivat siellä jotain saksanpolkkaa täysin eri tahtiin kuin hän puhui. x) Muutenkaan en tykkää sen tytön ilmeistä, puhumattakaan tavasta näytellä. Noin teennäistä näyttelijää saa kyl oikeasti hakea, ja kauan. Uskomattoman... miten sen nyt sanoisi, epäaito. Yksinkertaisesti neiti ei mielestäni osaa kovin hääppöisesti näytellä. Ykkösessä ja kakkosessa hän oli kyllä ihan mukiinmenevä, kun se tapa näytellä jossain määrin sopi Hermionen hahmoon, mutta... ei. Ekoissa kahdessa leffassa Emma myös oli jokseenkin Hermionemaisen näköinen, sitten siitä on tehty joku saamarin pissis. Ja hiuksetkin ihan noin vain muuttuivat siitä suloisesta pehkosta lieviksi, aivan liian vaaleiksi laineiksi. Tuo ei vaan ole Hermione.

Ja se Remus... David joku, Thewlis muistaakseni. Hänestäkään en pidä. Tai itse asiassa hm, pidän kyllä kovastikin ko. näyttelijästä, mutta Remukseksi hän ei yksinkertaisesti sovi yhtään. Mutta jaa, hän sentään on epäsopiva vain ulkonäkönsä perusteella, käytös on ihan suht okei. Remus vain on niin ihana, että olisi minusta ansainnut sopivamman näyttelijän esittämään itseään. :< Vauhkomielestäkään en pidä ulkonäön puolesta, se silmä on kuin valvontakamera, hiukset eivät ole lähelläkään leijonanharjamaista muotoa, mies on vähän liian lihava rooliinsa. Mutta siedän kuitenkin häntä myös. Maggie Smith on kaikkea muuta kuin oikean näköinen McGarmiwa mielikuviini, sillä minusta hänellä pitää olla mustat hiukset. Mutta käytös on jees. :) Ja hän on hyvä näyttelijä.

Tässä vaiheessa voisin kai sanoa jotain leffojen puvustajista. Ne kun eivät osaa hommaansa minun mielestäni. :D Ginnyn vaatteet ovat olleet mielestäni oikeasti ihan karmeita, todella omituisia. Muistelisin hämärästi, että nelosessa sillä oli joku tupsuvillatakki... Ja vitosessa ne housut, jotka sillä oli ministeriössä päällä. Siis hyi, miten ihmeessä ne ovat edes löytäneet jotain niin hirveää? o_O Ginnyn joulutanssiaispukukin oli minusta todella ruma, itse asiassa niin olivat kaikki muutkin puvut, mutta tästähän voi olla montaa mieltä. Kammottava oli myös Emma Watsonin puku. Se väri, en vain ymmärrä, miksei voinut toteuttaa sellaista pukua, joka kirjassa oli.

Ja sitten positiivisempiin asioihin. Näyttelijöistä suurin osa on mielestäni hyviä. Kaikkein parhaita ovat mielestäni olleet Evanna Lynch (joka on itsessään jo ihan Luna), Helena Bonham Carter, Gary Oldman (<3), Phelpsit, Rupert Grint, Alan Rickman (joskin hän ON liian vanhan näköinen, mutta loistava näyttelijä, jolla on mieletön ääni :>), Natalia Tena, Katie Leung, Jason Isaacs, Tom Felton ja se Nevillen näyttelijä & Pimennon myös, joiden nimiä en muista. Daniel Radcliffen ulkonäkö on vähän väärä ja näytteleminen voisi olla parempaakin, mutta toisaalta hän on kehittynyt huimasti, vitosessa oli jo varsin hyvä. :) Bonnie on myös parantanut mielestäni, näytteli ihan mukavasti vitosessa hänkin.

Evannaa on ylistettävä siitä, että hän oli todella luonnollinen ja aito, pidin hirveästi. :) Tyttö oli ulkonäöltäänkin lunamainen, vaikka omat mielikuvani vähän erilaisia olivatkin. Ja se ääni oli todella suloinen. Bonham Carter taas oli ulkonäöltään täsmälleen samanlainen kuin minun kuvani Bellasta. Ja hän näytteli uskomattoman hyvin, Bella oli mielettömän onnistunut leffassa. Tom Felton on mielestäni aivan liian hyvännäköinen, mutta toisaalta vastaa todella hyvin kirjojen antamaa kuvaa Dracosta. Gary Oldman on yksinkertaisesti yli-ihana <3. Kolmosessa en hänestä Siriuksen roolissa pitänyt (näyttelijänä kyllä olen pitänyt aina), mutta vitosessa rakastuin, loistava Sirius! <3 Aww. Muista listaamistani en jaksa enempää selittää.

Njoo, toivottavasti näyttelijät parantavat vielä seuraavaan leffaankin. Odotan kyllä kauhulla; paljon Gambonia luvassa...
Otsikko: Re: Keskustelua näyttelijöiden elokuvasuorituksista
Kirjoitti: sileas - 03.08.2007 13:33:39
Aloitan Harrysta, eli Daniel Radcliffesta. Mun mielestä se on hyvä Harry. Ei mitään valittamista, toistaiseksi ainakaan. Sen ulkonäössä hiukset on aina ärsyttänyt. Minne jäi Harryn sekainen tukkapehko? :c Ja nyt vitosessa sillä ei ole hiuksia melkein ollenkaan nyyh. Tahtoo Harrylle Harryn hiukset! :F
Emma Watson on kamala. En voi sietää sitä Hermionena. Se painottaa puheessaan lauseet tosi kummallisesti ja aina samalla tavalla. Musta se ei näyttele kovinkaan kehuttavasti. Ja Emman ulkonäkö ei sovi Hermionelle musta ollenkaan. Missä oli Hermionen isot etuhampaat? Ja mitkä ne hiukset on? Minne jäi Hermionen kurittomat kiharat hiukset? Toisaalta joo, ymmärrän, ettei se nyt ole mikään iso juttu. Mutta mua häiritsee. Vitosessa Hermionen hiukset on ihan tavalliset. Ja taas, sileas päätyi hiusasioihin hehe. Ai niin ja vihaan sitä, kuinka Hermione puetaan johonkin vaaleanpunaisiin villapaitoihin tms. Hyvin anti-Hermionea minusta.
Rupert Grint on hyvä Ron, rakastan niitä sen ällötys/pelokas-ilmeitä kun se näkee vaikka hämähäkin tjsp. :D Loistavaa. Täydellinen. Paras kolmikosta.

Siriusta, eli Gary Oldmania, vieroksuin kolmosessa tosi paljon. Se näytti enemmän jästispurgulta kun vankilasta karanneelta Siriukselta. Mutta nyt ainakin vitosessa tykkäsin kyllä kovasti. Hyvä näyttelijä. Nuori Sirius takautumassa oli h i r v e ä. Sillä oli joku afro nyyh.

Alan Rickman Kalkaroksena on upea, täydellinen, ihana, loistava. Ainoa mikä häiritsee on sen rooli Die Hard ykkösessä jonain saksalaisena terroristina. En voinut kasoa Die Hardia hajoamatta kun tajusin, että Kalkaroshan se siinä suunnittelee pommien räjäyttämistä tms. Lol.

Fred & George, eli veljekset Phelps, ovat käyttäytymiseltään kuin aidot Gred ja Feorge, mutta ulkonäöllisesti eivät. Kirjoissahan sanotaan, että Ron on pitkä ja laiha, kaksoset taas lyhyehköjä ja tukevampia. Mutta niin pieni virhe, ettei mun elokuvanautintoa haittaa.

Maggie Smith oli iso yllätys ykkösleffassa. Mistä ne oli löytänyt McGarmiwan, joka vastasi täysin mun mielikuvaa McGarmiwasta? :o

Luna oli vitosessa täydellinen, Evanna Lynch oli upea. Se kuulosti ihan Lunalta ja toi siihen vähän jotain omaa, en tiedä sitten mitä. Ulkonäöllisestikin erittin hieno. (offia: ärsytti vaan se vihjailu siihen, että Harryn ja Lunan välillä olisi jotain. Esimerkiksi se kädestäpitämiskohtaus ja ne threstalit..)

Draco, kirjoissa yksi mielestäni mielenkiintoisimmista hahmoista, on tuotu hyvin valkokankaalle. Tom Felton käyttäytyy juuri niin kuin Dracon kuuluu. Ainoa häiritsevä asia on se AV:n kohtaus missä Hermione mottaa Dracoa. Se oli jotenkin tosi läppä miten Draco lähti siitä juoksemaan huutaen jotain. Se oli huono. Ja nyt on pakko mainita vielä: Missä on Dracon liimaletti?

Pimento ei näytä tarpeeksi sammakolta, mutta muuten se oli loistava. Höm, höm.

Ja Dumbledorea kaikki haukkuu. En tajua miksi! Minusta Gambon on ihana Dumbledore. En tykännyt yhtään siitä 1&2 leffojen Dumppiksesta. Se oli laimea.

Ja viimeiseksi on pakko mainita koko elokuvasarjan kauhein ulkonäkövirhe: Miksi Remus Lupinilla on pornoviikset? O_O
Otsikko: Re: Keskustelua näyttelijöiden elokuvasuorituksista
Kirjoitti: PrideRock - 19.08.2007 20:44:37
Suurin osa täällä taitaa olla samaa mieltä eri näyttelijöiden suorituksista ja eniten risuja (täysin oikeutetusti) ovat tainneet saada Emma ja Daniel. Etenkin nelosessa Emman näytteleminen oli suorastaan tuskallista katsottavaa sen jatkuvan kulmakarvojen nostelun takia. Onneksi Emma vähensi ärsyttävää tapaansa hieman viidenteen elokuvaan, mutta hän on silti yksi heikoimmista näyttelijöistä HPssä. Siksi minä ihmettelenkin, miten kummassa hän voi olla ehdolla jossain National Movie Awardseissa roolistaan viidennessä Potter-elokuvassa :D. Pistää hieman miettimään, minkälaiset kriteerit näillä henkilöillä on, jotka saivat neiti Watsonin ehdokkaaksi...  ;D

Rupert Grint on vuorostaan aivan ihana, sillä hän osaa olla hauska tekemättä sitä ns.väkisin. Pienet eleet ja ilmeet tekevät Grintistä aivan mahtavan.

Alan Rickman ja Jason Isaacs ovat vuorostaan suosikkini näistä hieman vanhemmista näyttelijöistä, sillä he vastaavat miltei täydellisestä minun mielikuvaani sekä Kalkaroksesta että Luciuksesta. Rickmanin ääni on vain ah niin ihana :P.

Michael  Gambon on toki hyvä näyttelijä, mutta hänen Dumbledorensa on jotenkin aivan liian vauhko. Etenkin vitosessa Gambonin Dumbledore oli jotenkin todella epä-Dumbledoremainen tiuskiessaan oppilaille ym. Odotan oikein innolla sitä, kun Gambonin Dumppis pääsee hengestään kutosessa.
Otsikko: Re: Keskustelua näyttelijöiden elokuvasuorituksista
Kirjoitti: Wagner - 20.08.2007 17:29:40
Huh, luin kaikki edelliset kommentit ja voin liittyä aika paljoltikin edellisiin. Aloitetaanpa sitten.

Rupert Grint on loistava valinta Ron Weasleyksi, hän vain osaa sen näyttelemisen. Ne ilmeet, äänen sävyt jne. Ylivoimaisesti paras näistä kolmesta päähenkilöstä. Ulkonäkö on ihastuttava ja niin ronmainen. Pidän Rupertin näyttelijäsuorituksesta jokaisessa leffassa, hän on kehittynyt koko ajan paremmaksi ja paremmaksi. :) Oi ja se nelosen alku, mitkä lihakset! :D

Tom Felton on myös ihastuttava valinta Dracoksi. Vaikkakin häntä ei esim. vitosleffassa näkynytkään melkein yhtään. Erityisesti AV:n kohtaukset olivat todella onnistuneita häneltä, vaikka se Hermyn mottaus olikin hitusen outo. [Pakko mainita muuten tässä, että siinä Hermyn mottaus kohdassa Rupert oli loistava. :D] Tomin ulkonäkö on juuri täydellinen Dracolle, olen aina kuvitellut Dracon JUURI tuon näköiseksi. LOISTAVAA! :)

Evanna Lynch on todella loistava valinta Lunaksi. Hän vain ei ulkonäöllisesti muistuta minun Lunaani, hän on noin kymmenen kertaa kauniimpi! :D Mutta pointsit hänelle hienosta suorituksesta.

Sean Biggerstaff. Täydellinen Oliver Wood, rakastuin hänen aksenttiinsa ja näyttelijäsuoritus oli juuri niin Oliver Wood ettei mitään rajaa. Tykkäsin.

Devon Murray. Awww. <3 Rakastan tätä näyttelijää. Niin täydellinen Seamus Finnigan, vaikkei ulkonäöllisesti vastaa aivan minun kuvaani Seamuksesta. Mutta näyttelijäsuoritukset ovat loistavia herralta. :)

Alan Rickman on täydellinen Severus Snape. Hän vain niin luonnollinen, näyttää aivan siltä, että hän ei laisinkaan näyttelisi, vaan olisi oikeasti niin Snape! :D Loistava kerrassaan, eikä ikä häiritse minua yhtään. Hän on minusta aivan yhtä kamala kuin kirjoissakin, siis luonteeltaan. :D

Daniel Radcliffe on ihan okei Harrynä, hyvännäköinen hän ainenkin on! :D Mutta näyttelijäsuoritukset joissakin kohdissa ovat hitusen huonoja, mutta ihan hyvä hän kuitenkin on.

Bonnie käy minun hermoilleni, koska inhoan kirjoissakin Ginnyä. Kamala Mary sue! Eww. Ja Emma Watsonistakaan en kamalasti pidä. Se kulmakarvojen heittely. C'mon!

McGarmivan näyttelijä on täydellinen valinta, sekä ulkonäöllisesti että näyttelijäsuorituksineen. Aivan upeaa!

Noh, lisäilen myöhemmin, jos tulee mieleen. Aa niin, Fred ja George Weasleyn näyttelijät ovat hekin aivan täydellisiä, kaikin puolin loistava valinta. :) Varsinkin kun he oikeasti ovat samannäköisiä ja osaavat vielä näytteläkin. Nelos- ja vitosleffoissa he ovat aivan ihania. <3
Otsikko: Re: Keskustelua näyttelijöiden elokuvasuorituksista
Kirjoitti: Heli - 20.08.2007 18:15:04
Olen hiukan pettynyt joihinkin ohjaajien (tai kuka ne ikinä sitten päättääkin) valintoihin näytteliöissä. Siriukseen nyt ainakin. En pitänyt lainkaan näytteliästä joka siihen valittiin, ei Siriuksen kuitenkaan pitäisi olla kovinkaan vanha (35-39?) ja silti näyttelijät (Kalkaroksesta lähtien) ovat lähempänä myöhäis keski-ikää.

Remus Lupinin näyttelijään petyin myös.  Ei lainkaan Lupinmainen reppana ujo lukutoukka..(lempihahmoni<3)

Enemmän ajattelin hänet tällaiseksi:
(http://http://www.nndb.com/people/668/000023599/fiennes3-sized.jpg)
Kyseessä on kuitenkin Voldemortin näyttelijä (Ralph Fiennes), mutta pitä pienistä :DD Hiukan partaa, tai sänkeä ja hiukan ystävällisempi katse silmiin niin ihan totally Lupin.

Sirius taas:
(http://http://f.freeblog.hu/z/a/b/zabszalma/files/hugh_jackman.jpg)
Eikö olekin ihan Sirius? (Hugh Jackman)
Otsikko: Re: Keskustelua näyttelijöiden elokuvasuorituksista
Kirjoitti: Spookie - 21.08.2007 19:25:17
Minäpäs olen todella tyytyväinen Potter-leffojen näyttelijävalintoihin. Sivuosista löytyy paljon aivan loistavia näyttelijöitä, kuten esimerkiksi Alan Rickman ja Jason Isaacs, jotka ovat suorastaan täydellisiä Severuksen ja Luciuksen rooleissa. Juuri sellaisia kuin pitääkin, heidän työskentelyään Potter-leffoissa on kyllä ilo katsella. Useimmat Tylypahkan opettajatkin ovat leffoissa aika mainiota, erityisesti McGarmiwa ja Punurmio (joka tosin on ehkä stailattu hieman yliampuvan näköiseksi...)

Nuorista näyttelijöistä suosikkini on ehdottomasti Evanna Lynch (Luna Lovekiva). Hän on Feeniksin killassa aivan täydellinen Luna, juuri sopivan höppänän ja hajamielisen mutta silti aika fiksun oloinen tyttö. Ja ennen kaikkea todella suloinen!

Rupert Grint ja Emma Watson ovat mielestäni aika hyvät Ron ja Hermione, joskin Emma vaikuttaa jotenkin kasvaneen ulos Hermionen roolista. Viisasten kivessä ja Salaisuuksien kammiossa hän oli mielestäni parhaimmillaan, sillä silloin hän oli todellakin roolihahmonsa näköinen ja käyttäytyi tämän tavoin. Nykyisin hän on hieman liian kauniin ja laittautuneen näköinen Hermioneksi, vaikka ei hänen näyttelemistään kuitenkaan voi moittia. Rupert Grint sen sijaan on kyllä täydellinen Ron, en voisi kuvitellakaan ketään parempaa kyseiseen rooliin! Rupert on täsmälleen Ronin näköinen ja vetää roolinsa yksinkertaisesti aivan loistavasti. Ne hassut ilmeet ja eleet ovat vain niin kokonaisuuteen sopivia.

Daniel Radcliffe on kyllä aika lattea, varmasti leffojen pääosanesittäjistä huonoin. Hänkin on Emman tavoin liian hyvännäköinen rooliinsa erityisesti viimeisimmissä leffoissa. Harryn pitäisi olla laiha ja sotkutukkainen, kun taas Daniel omaa nykyisin aika atleettisen ulkomuodon, eikä hänen hiuksiaan ole koskaan voinut kuvailla kovin harrymaisiksi. Liekehtivässä pikarissa ja Azkabanin vangissa Daniel on mielestäni parhaimmillaan ainakin ulkoisesti, mutta näyttelijäntaidoiltaan hän tietysti paranee koko ajan - ei hän enää Feeniksin killassa näyttele aivan yhtä tylsästi ja tavanomaisesti kuin aiemmin.

Muutamiin näyttelijävalintoihin olen kyllä todella pettynyt - nimittäin Lupin ja Sirius. Hyi että, olin kuvitellut molemmat aika hyvännäköisiksi ja paljon nuoremman näköisiksi, enkä ainakaan Thewlisin ja Oldmanin näköisiksi! Azkabanin vangissa molemmat ovat aivan hirvittäviä, mutta Feeniksin killassa Oldman alkaa kuitenkin ainakin minun silmissäni vaikuttaa enemmän Siriukselta kuin aiemmin. Mutta joo-oh, ei hän kyllä ole kovin komea, vaikka Siriusta on aina kirjoissa kuvailtu kovinkin hyvännäköiseksi...
Otsikko: Re: Keskustelua näyttelijöiden elokuvasuorituksista
Kirjoitti: Bellerina - 09.09.2007 17:33:54
Minä tahtoisin niin ruikuttaa Pimennon näyttelijästä, ja heh - sen teenkin! Näyttelijävalinta oli omasta mielestäni vähän erikoinen - minun Pimentoni on oikea pahis, mutta tämä Pimento oli liian kesy. Tosin asiaan vaikuttaa aika ratkaisevasti se, että omassa koulussani ja minun opettajanani oli jonkun aikaa nainen, kenestä tuli kaikille mieleen Pimento. Hänet olisi pitänyt viedä HP-leffoihin Pimentoa näyttelemään! Oi kunpa hänen karseat, ylimaireat tekohymynsä ja sellainen ylimakeus ja tekonuorisoystävällisyytensä olisi saatu ikuistettua Pimennon roolissa. Hän oli oikeasti hirveä. (Mitä hänelle tapahtui? Lukekaa se Harry Potterista.. >8DD)

Muista leffojen näyttelijöistä ei oikeastaan ole valitettavaa - täytyy tosin myöntää, että Daniel on kehittynyt huomattavasti ensimmäisistä elokuvista, joissa hän oli suht ilmeetön.
Alan Rickmanin syvä, tumma ääni sopii kyllä tosiaan ihanasti Kalkarokselle - ja oi kuinka nautinkaan Jason Isaacsin roolisuorituksesta etenkin vitosleffassa. Rupert Grintistä olen myös aina pitänyt. Hän on näyttelijänä hyvin lahjakas ja sopii Ronin rooliin erinomaisesti.
Otsikko: Vs: Keskustelua näyttelijöiden elokuvasuorituksista
Kirjoitti: Epeli - 07.09.2009 08:25:14
Nyt tällainen pikku kommaus tähän väliin, Sirius on lempihahmoni kirjoissa, mutten hirvittävästi pitänyt siitä elokuvissa. (En hauku Gary Oldmania näyttelijänä, hyvähän se on) Mutta Siriuksen hiuksethan olivat mustat ja lyhyet FK-kirjassa,  (Eikös siinä kirjassa sanottu, että ne oli leikattu lyhyeksi?) mutta leffassa ne olivatkin ruskeat ja pitkät.

Lisäksi olen samaa siitä, että Watsonista on tehty liian huoliteltu.

-Epeli-
Otsikko: Vs: Keskustelua näyttelijöiden elokuvasuorituksista
Kirjoitti: campuzze - 08.09.2009 18:10:52
Noniin.
No kerronpa mielipiteeni tässä:
Emmasta en ole koskaan pitänyt. 4.elokuvassa se kulmien kohottelu oli aivan kamalaa!
no ehkä se oli parhaimmillaan 1. ja 2. leffoissa, mutta 3. lähtien Hermione on muuttunut todella epäHermiomaiseen suuntaan.
Rubert on todella kirja Ronin oloinen. Rubert on muuten syötävän hyvän näköinen 6. ekokuvassa :)
Daniel taas on tosi IHANA. Okei ehkä sillä oli kaameat hiukset 5.!! mutta silti.. 3. sillä oli ihanat hiukset ja muutenkin näytteli ihan hyvin. mutta 4.  :oSe oli todella hyvän näköinen!!! Sen hiukset oli juuri Harrymaiset ja näytteli TOSI hyvin. Olen aina pitänyt danista. :-*
Otsikko: Vs: Keskustelua näyttelijöiden elokuvasuorituksista
Kirjoitti: Sonjapoika - 27.11.2009 23:20:50
AH. Täällä on mielestäni kuultu monta loistavaa kantaa. Tom Felton on kovin kyseenalainen, enkä osaa päättää mitä hänestä ajattelen. Joskus hän suorastaan loistaa, mutta jotkin kohtaukset saavat minut huvittuneiksi. Ylinäytteleminen sa minun voimaan pahoin. Silti hänen ulkonäkönsä on juuri niin Dracoa kuin olla ja voi ja suurimmaksi osaksi rakastan hänen roolityöskentelyään.

Suurimman yllätyksen toi Lunan näyttelijä Evanna Lynch! Mietin jo kirjaa lukiessani löydetäänköhän tähän näyttelijänrooliin ketään oikeaan JA VOI KYLLÄ löydettiin. Hän on kerrassaan ihana, niin oikea kuin ikinä voi olla. Jo ääni on niin haaveksuva ja olomuoto suorastaan pakottaa kirkumaan 'olet loistava'! Nappisuoritus.

Danielin ulkonäkö natsaa mielestäni suurimmaksi osaksi, MUTTA MIKSI hiukset on pilattu turhalla huolittelulla? Olen kertakaikkiaan pettynyt. Ja sitten, Harryn silmät kuvaillaan kirjoissa syvänvihreiksi JA VALKOKANKAALLA ne ovat NIIIIN PETTYMYS, hailakat ja sekavanväriset. Voisin itkeä tästä hyvästä. Lisäksi nuorukaisen silmät eivät yhtään elä, vaan tuijottavat joskus kameraa kuin häpeillen. Silti hän on oiva valinta rooliinsa, mutta varmasti parempiakin olisi löytynyt. Varsinkin ekoissa osissa hän oli vilpittömämpi, olisikohan kuuluisuus hieman noussut päähän, ja paine suoriutua odotusten lailla tuntuu pakottavan ylinäyttelyyn joissain kohdissa...... ???

Rupertista en sano muuta, kuin että hän on paras valinta tähän osaan! Kertakaikkiaan juuri niin Ron kun kukaan voisi ikinä olla! Ulkonäkökin ja AHHH!

Huh, luin kaikki edelliset kommentit ja voin liittyä aika paljoltikin edellisiin. Aloitetaanpa sitten.

Rupert Grint on loistava valinta Ron Weasleyksi, hän vain osaa sen näyttelemisen. Ne ilmeet, äänen sävyt jne. Ylivoimaisesti paras näistä kolmesta päähenkilöstä. Ulkonäkö on ihastuttava ja niin ronmainen. Pidän Rupertin näyttelijäsuorituksesta jokaisessa leffassa, hän on kehittynyt koko ajan paremmaksi ja paremmaksi. :) Oi ja se nelosen alku, mitkä lihakset! :D

Tom Felton on myös ihastuttava valinta Dracoksi. Vaikkakin häntä ei esim. vitosleffassa näkynytkään melkein yhtään. Erityisesti AV:n kohtaukset olivat todella onnistuneita häneltä, vaikka se Hermyn mottaus olikin hitusen outo. [Pakko mainita muuten tässä, että siinä Hermyn mottaus kohdassa Rupert oli loistava. :D] Tomin ulkonäkö on juuri täydellinen Dracolle, olen aina kuvitellut Dracon JUURI tuon näköiseksi. LOISTAVAA! :)

Evanna Lynch on todella loistava valinta Lunaksi. Hän vain ei ulkonäöllisesti muistuta minun Lunaani, hän on noin kymmenen kertaa kauniimpi! :D Mutta pointsit hänelle hienosta suorituksesta.

Sean Biggerstaff. Täydellinen Oliver Wood, rakastuin hänen aksenttiinsa ja näyttelijäsuoritus oli juuri niin Oliver Wood ettei mitään rajaa. Tykkäsin.

Devon Murray. Awww. <3 Rakastan tätä näyttelijää. Niin täydellinen Seamus Finnigan, vaikkei ulkonäöllisesti vastaa aivan minun kuvaani Seamuksesta. Mutta näyttelijäsuoritukset ovat loistavia herralta. :)

Alan Rickman on täydellinen Severus Snape. Hän vain niin luonnollinen, näyttää aivan siltä, että hän ei laisinkaan näyttelisi, vaan olisi oikeasti niin Snape! :D Loistava kerrassaan, eikä ikä häiritse minua yhtään. Hän on minusta aivan yhtä kamala kuin kirjoissakin, siis luonteeltaan. :D

Daniel Radcliffe on ihan okei Harrynä, hyvännäköinen hän ainenkin on! :D Mutta näyttelijäsuoritukset joissakin kohdissa ovat hitusen huonoja, mutta ihan hyvä hän kuitenkin on.

Bonnie käy minun hermoilleni, koska inhoan kirjoissakin Ginnyä. Kamala Mary sue! Eww. Ja Emma Watsonistakaan en kamalasti pidä. Se kulmakarvojen heittely. C'mon!

McGarmivan näyttelijä on täydellinen valinta, sekä ulkonäöllisesti että näyttelijäsuorituksineen. Aivan upeaa!

Noh, lisäilen myöhemmin, jos tulee mieleen. Aa niin, Fred ja George Weasleyn näyttelijät ovat hekin aivan täydellisiä, kaikin puolin loistava valinta. :) Varsinkin kun he oikeasti ovat samannäköisiä ja osaavat vielä näytteläkin. Nelos- ja vitosleffoissa he ovat aivan ihania. <3Siinä suunnilleen kaikki mitä tahtoisin sanoa. Voisin kehua vielä niiiiiin monia, kuten Weasleyn kaksosia, Mollya, Dumbledorea, Vauhkomieltä, Bellatrixiä, Luciusta, Mollya, Nevilleä JA TUHATTA MUUTA :)

Nyt taidan mennä suihkuun ja riittää tältä illalta nämä näyttelijäarviot. :)
Otsikko: Vs: Keskustelua näyttelijöiden elokuvasuorituksista
Kirjoitti: Daala - 28.11.2009 13:12:04
Nyt tällainen pikku kommaus tähän väliin, Sirius on lempihahmoni kirjoissa, mutten hirvittävästi pitänyt siitä elokuvissa. (En hauku Gary Oldmania näyttelijänä, hyvähän se on) Mutta Siriuksen hiuksethan olivat mustat ja lyhyet FK-kirjassa,  (Eikös siinä kirjassa sanottu, että ne oli leikattu lyhyeksi?) mutta leffassa ne olivatkin ruskeat ja pitkät.
Minä en tajua, miksi Siriuksen hiukset piti jättää pitkiksi. Sen ymmärrän, että AV:ssä ne ihan luonnollisestikin olivat pitkät, mutta olisivat kyllä EK:hon mennessä vähän leikata.
Minusta on ok, ettei Sirius enää Azkabanin vuosien jälkeen ole erityisen komea yms.
Kumminkin Gary on minusta hyvä valinta rooliin, vaikken Siriuksesta juuri pidäkään.

Kolmikosta Ron on ehdottomasti onnistunein. Sopii erinomaisesti rooliinsa ja osaa olla erittäin ronmainen. Näyttelee paljon paremmin kuin Watson tai Radcliffe.

Oppilaista kumminkin Tom Felton ja Evanna Lynch ovat parhaita näyttelijöitä. Lynchin Luna ei aivan vastaa omaa käsitystäni Lunasta, mutta se onkin sitten tekijöiden ongelma, sillä Lynchin näyttelemisessä ei todellakaan ole moitittavaa.
PP:ssä tuli lopultakin huomattua, että hitto vieköön, Felton tosiaankin osaa näytellä! Aiemmissakin leffoissa hoitanut roolinsa hyvin, mutta ollut sen verran sivuhahmona, ettei yhtä räikeästi ole noussut esille.


Jason Isaacs nyt on vertaansa vailla. :D Yksi niistä harvoista hahmoista, joiden toteuttamisessa ei oikeastaan ole valitettavaa - ja tämä erittäin hyvä. Olisi se syvältä, jos lempihahmoa - joka muutenkin on sivuroolissa - näyttelisi vielä joku huono... Mutta ei, Isaacs on yhtä kuin Lucius.

Helen McCroryn näyttelemisestä ei ole valittamista - hän kyllä sopi ihan kivasti luonteen puolesta rooliin, mutta se ulkoinen toteutus kusee niin pahasti, että koko roolihahmosta on leffassa vaikea nauttia. Ehkä lukuisten ficcien myötä Cissystä olisi odottanut leffoissa enempi kirjojen kaltaista, mutta ei... Aina LP:stä saakka kun minä häntä odotinkin...
Otsikko: Vs: Keskustelua näyttelijöiden elokuvasuorituksista Potter-leffoissa
Kirjoitti: HONE - 22.07.2012 07:36:55
Lainaus:Ei voi olla, että minä olen ainoa joka ei tunnu pitävän Evanna Lynchistä...? Okei en tykkää Lunasta kauheasti muutenkaan hahmona, mutta minusta Lunan pitäisi silti olla jotain muuta kuin mitä Lynch tuo esille. En tiedä itsekään mitä, mutta hän ei ainakaan vastaa Lunakuvaani. Tai ehkä pidän Lunaa vain omaperäisenä hahmona, että sitä yksinkertaisesti ei voi (minun mielestäni) tuoda valkokankaalle luovana.


Sonoa: Et ole ainoa! Minä en ole koskaan pitänyt Lunasta elokuvissa! Kirjoissa Luna on yksi lempihahmoistani, ja elokuvissa hän on täysin erillainen! Ääni, olemus, luonne.. kaikki on niin epä Lunamaista!  Kun luen kirjoja en pysty mielessäni, yhdistämään kirja Lunaa elokuva Lunan käytökseen mitenkään.  Elokuvissa "Luna" on  sellainen.. sanalla sanoen erillainen..., ja kuvittelen hänen( Lunan) puhetapansa ihan erillaiseksi kuin Evannan... Olen sinulle siis vertaistukena! ;) :D
Otsikko: Vs: Keskustelua näyttelijöiden elokuvasuorituksista Potter-leffoissa
Kirjoitti: MissPotter - 31.07.2012 19:51:42
Minä taas puolestani pidän Evanna Lynchistä. Mielestäni hän vastasi aika hyvin Lunakuvaani. Rooliin hän sopi kun nakutettu, ihanan hauras ja erikoinen. Luna lukeutuu lempihahmoihini ja mielestäni Evanna hoiti elokuvissa osuutensa erinomaisesti!

Bellatrixin rooliin Helena Bonham-Carter sopi loistavasti. Juuri sitä Bellaa, mitä kirjoissakin oli.

Pääkolmikosta minunkin mielestäni parhaimman muuntautumiskyvyn omaa Rupert Grint. Elokuvissa tunteita osasi kuvata hyvin ja monipuolisesti. Parhaimillaan Grint oli varmaankin kuutosessa.
 Emma Watsonista en henkilökohtaisesti hirveästi pidä, menee hiukan ylinäyttelemisen puolelle. Emmakin on kuitenkin kehittynyt näyttelijänä. Parhaimmillaan Emmaa näki ykkös, kakkos ja kolmosleffoissa. Silloin hän oli kuin kirjojen Hermione, mutta sen jälkeen Hermionesta tuli hiukan liian pahis? Öäh. Ei oikeaa sanavalintaa löydy. No kuitenkin hänen lukutoukka puolensa jäi tavallaan pois.
Daniel Radcliffesta mieleen tulee sana vaisu. En tiedä, mielestäni kirjoissa Harrya kuvattiin ehkä hiukan erilaiseksi.. Daniel oli elokuvissa ihan ok, kehittymistä on kuitenkin nähtävissä. Harryä parhaimmillaan näkee 3 ja 4 leffoissa. Hiukset olivat niissä ihanat ja sopivat paremmin kuin lyhyet niin kuin viidennessä elokuvassa.

Voldemortin näyttelijästä, Ralph Fiennesistä sen verran, että hän onnistui roolissaan erityisesti neljännessä elokuvassa.
Phelpsin veljeksetkin onnistuivat hyvin ja pidän erityisesti kolmannen elokuvan Harryn raahaus kohdasta x)
Matthew Lewiskin onnistui roolissaan ja oli niin suloinen Nevillenä, mutta kuitenkin muuttui "taistelijaksi" viimeisessä elokuvassa.

Mainitsen vielä Tom Feltonin, joka on kuin ilmetty Draco ulkonäöltään, vaikka näytteleminen ei ole täydellistä,
ja Alan Rickmanin joka on loistava näyttelijä vaikkakin liian vanha x) (minulle :D)

Tuntuu että muutamakin näyttelijä unohtui, mutta en enää jaksa kirjoitella ;D
Otsikko: Vs: Keskustelua näyttelijöiden elokuvasuorituksista Potter-leffoissa
Kirjoitti: O_oka - 01.03.2015 23:36:44
Daniel Randcliffen näyttelijän taidot kehittyvät elokuvien myötä - totta kai kun poika kasvaa, mutta jotenkin ekat leffat on vähän.. no, kökköjä :D Danielilla on kolme ilmettä, joita käyttää. Paras on se vihainen ilme kun hampaat näkyy!

Nyt kun katsoin leffat uudestaan olin todella positiivisesti yllättynyt Rupert Grintin näyttelijäntaidoista, hän jotenkin sai Ronin näyttämään Ronilta. Rupert tosiaan heittäytyy rooliin sellaisella rennolla, luonnollisella otteella!

Alan Rickman on tietysti yksi parhaista, vaikkakin häntä olen alkanut arvostamaan vasta nyt aikuisena. Jotenkin kun katsoo muita leffoja joissa tuo herra näyttelee en voi olla ajattelematta Kalkarosta... se ääni!

Otsikko: Vs: Keskustelua näyttelijöiden elokuvasuorituksista Potter-leffoissa
Kirjoitti: jaina - 16.09.2016 01:10:23
Mä menen vastavirran mukaan ja sanon että mun mielestä Daniel oli aina täydellinen Harry. Mistään silmien väristä mua ei kiinnosta valittaa, kun piilolinssit eivät Danielille sopineet. Muuten hän vastaa mielestäni Harryn ulkonäköä todella hyvin - vähän resuinen, musta ja hieman säröinen tukka (varsinkin nelos-osassa se näytti tosi hyvältä!) sekä jokseenkin ruipelo olemus. Moni on naureskellut Danielin näyttelijänsuorituksille mutta eikös Harry itsekin oo vähän sukka noissa tunne-asioissa ja jutuissaan  ;D Esimerkiksi kolmosleffan itkukohtaus ja kaikenlaiset "pakkoliikkeet", super-nolot kasvojen ilmeet sekä vähän epämukava/vaivalloinen olemus koko elokuvasarjan ajan sopivat Harryn rooliin hyvin. Sellainenhan se on kirjoissakin, vähän nolo ja awkward. Eihän Harrya ikinä kuvattu sulavaliikkeiseksi tai "normaaliksi", vaan vähän oman tiensä kulkijaksi. Daniel tuo mielestäni hyvin esiin myös Harryn jatkuvan vitutuksen vitos-osassa. Se on koko ajan vähän sellainen kiukkuinen. Ne tietyt asiat jotka moni kokee huonona näyttelysuorituksena Danielilta ovat omasta mielestäni vain niin perus-Harrya. Daniel.  :-*

Toinen juttu on tuo Emma Watsonin Hermione. Olihan ne kulmakarvojen liikkumiset yms vähän huvittavia varsinkin kun asiaa alkaa tarkemmin tutkia, mutta mielestäni tyttö sopi Hermioneksi tosi hyvin. Juuri sellainen tietty määrä jotain ärsyttävää, ilmeet ja määrätietoinen mutta silti välillä vähän "säikky" tapa puhua sopivat Hermioneen tosi hyvin. Mun mielestä Hermione ei ikinä ollut liian laitetun näköinen, mutta ehkä asiaan vaikuttaa sekin, että oon niin tottunut näkemään Emman oikeasti kunnolla meikattuna. Mun mielestä hänen ulkonäkönsä Potter-leffojen aikana on vain kevyesti ehostettu ja tosi luonnollinen.

Tom Felton oli aina yks mun lemppari Danielin ja Emman kanssa. Kaikki Draco-kohtaukset ovat niin arvokkaita ja harvinaista herkkua! Myös Dracon perheen näyttelijät - Isaacs, Bonham-Carter sekä McCrory onnistuivat kaikki, vaikka paljon Narcissan ulkonäöstä aikoinaan jupistiinkin. Itse odotin Narcissaa kans tosi paljon Daala n tavoin joten se outo tukka oli aika järkytys mulle myös. Mun mielestä se oli kuitenkin loppujen lopuks ihan kiva.

Toki leffoissa on monta muuta uskomatonta suoritusta, mutta just noi lempihahmojen - Harry, Hermione, Malfoyt ja Bellatrix - näyttelijänsuorituksille oli pakko antaa shout-out.

Kuolonsyöjien roolitus oli muuten kans tosi hyvä! Ja Scabiorin näyttelijä kans ihan mieletön. Jos näitä oikeesti alkais luettelee keistä tykkäsi niin nimiä tulis tosi paljon. Sirius, Lupin, McGarmiwa, Neville, Luna... kaikkihan nää oli loistavia elokuvissa.

Paljon kiistelty Michael Gambon oli mun mielestä myös parempi Dumbledore kuin Harris. Kaikella kunnioituksella Harrisia kohtaan tietysti. Harris toi hyvin esiin Dumbledoren kiltin luonteen, mutta Gambonin Dumbledorella on aavistuksen verran enemmän pilkettä silmäkulmassa, vauhtia ja poweria sekä vähän hassuja repliikkejä. Harris toki oli sairas ekojen elokuvien aikaan, mutta hänen Dumbledorensa ei vaikuttanut niin voimakkaalta. Tuntui, että jos Dumbledorea vähän tökkäisisi sormella niin mies kaatuisi kumoon. Gambon oli sopivan jämäkkä mutta samaan aikaan silti vähän höpsö ja hassu. Tykkäsin aina!