Finfanfun.fi

Vapaa keskustelu => Saivartelija => Aiheen aloitti: Jaakin - 02.07.2007 22:07:36

Otsikko: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Jaakin - 02.07.2007 22:07:36
Eli tämä topic käsittelee Disneytä, sen tuottamia elokuvia, Disneylandia, oheiskamaa ja kaikkea muuta ylisöpöä mihin tämän tyyppinen örveltäjä yleensäkin addiktoituu.

Itse olen katsonut Disneyn elokuvia pienestä saakka ja useimmat niistä ovat jättäneet lähtemättömän vaikutuksen. Rikottuani VHS laitteemme en ole elokuvia päässyt katsomaan kotonani, mutta meninpä tänään ostoksille ja mukaan tarttuivat dvd:inä Notre Damen kellonsoittaja, Pocahontas, Mulan sekä Leijonakuningas 2. Leijonakuningaksia olen metsästänyt jo pidemmän aikaa ja jos joku hoksaa ykkösen jossakin myynnissä niin kiskaiskaa korvastani.

Itse olen mieltynyt varsinkin niihin vähän vanhempiin Disneyn elokuviin, jotka ilmestyivät silloin kun olin pieni. Tosin ne uusimmatkin ovat olleet aika nais^^. Lemppareita ovat yllämainitut, mutta Disneyn suhteen olen kyllä kaikkiruokainen.

Joskus haluaisin Disneylandiin, never käynyt. Ehkä joskus joskus.

Tässä tynkä aloitukseksi, jatkakaamme.
Otsikko:
Kirjoitti: Annie Black - 02.07.2007 22:15:39
Ilmoittaudun yhdeksi Disney-intoilijaksi, pienestä asti olen minäkin niitä leffoja katsonut ja on niitä VHS:iä kerääntynyt tuonne hyllylle, eikä suinkaan pölyttymään. ;> Minäkin pelkään tuota päivää, kun miun VHS-laite ei enää toimi, mutta toivottavasti se päivä ei ole tulossa ihan vielä, siinä menisi hukkaan kaikki [olisikohan noita 45-50] Disney-leffaa, kun DVD:llä en omista kuin elokuvat Tarzan, Pelastuspartio Bernard & Bianca, Nemoa etsimässä ja Ihmeperhe. Jostain pitäisi itselle haalia Mestarietsivä Basil Hiiri ja Topi ja Tessu.

Disneylandissä en ole koskaan käynyt, kivahan tuolla varmaan olisi käydä.

Niin, ja miekin kyllä rakastan yli kaiken noita vanhoja leffoja, jotka on oikeasti piirrettyjä, mutta onhan tuolta Disneyltä tullut pari mukavaa animaatioelokuvaa [ne mainitsinkin jo aikaisemmin.] Kai se pitää vähän tarkemmin laittaa, siis ehdottomat suosikkini ovat Mulan, Maija Poppanen, Prinsessa Ruusunen, Tuhkimo, 101 Dalmatialaista, Leijonakuningas ja Kaunotar ja Hirviö. Ja englannin kielisenä [varsinkin Tarzan ja Poppanen] ovat tietenkin parempia, mutta eipä noista VHS:tä hirveästi tuota suomea saa pois muutettua ja onhan ne aika klassikoita nuo suomenkielisenä [minulle, joka koko pienen elämänsä niitä on suomenkielisinä katsonut.] Tosin nykyään siinä on semmoinen häiritsevä tekijä, että mietin aina leffojen aikana, missä muussa Disney-elokuvassa tuokin ääni on ja mikä se siinä on.

// Lisäsin Tuhkimon, kun se unohtui. :D
Otsikko:
Kirjoitti: Eruru - 02.07.2007 22:16:25
Tykkään Disneyn elokuvista, vaikka ne ovatkin aina täynnä kliseitä ja surkeaa huumoria, jolle nauran joka tapauksessa. Lempparini ovat Mulan, Prinsessa Ruusunen, Keisarin uudet kuviot, Kaunotar ja Hirviö, Nemoa etsimässä, Toy Storyt, Ötökän elämää jne. Melko kaikkiruokainen minäkin, tosin niistä suomidubatuista elävien ihmisten näyttelemistä elokuvista en tykkää. Joskus pienempänä nekin menivät, mutta nykyään nuo ärsyttävät, kun suut menevät äänen kanssa eri tahtiin. Vaikka ovathan nuo Disneyt ihan hyvin tehty käännöksissäkin...

Meillä on vain noita hieman vanhempia piirroselokuvia, nykyään kun minä ja velu ollaan jo kasvettu tuosta iästä. Vaikka kyllä niitä tulee silloin tällöin katsottuakin. :)
Otsikko:
Kirjoitti: Jaakin - 02.07.2007 22:19:01
Annie Black, vähän lievitystä pelkoosi, on myynnissä sellaisia DVD laitteita missä on VHS:kin^^

Mäkin tyksin Kaunottaresta ja Hirviöstä, se on aww. Aladdin on kiva myös.
Otsikko:
Kirjoitti: Hypocrite - 02.07.2007 22:20:30
Ehdottomasti Disney-fan. Ihan kakarasta asti olen katsellut piirrettyjä, ja toki katso edelleen. Leijonakuningas on aina ollut suosikkini.
Kuuluin lapsena Lasten omaan kirjakerhoon, ja sieltä tuli kirjoja Disneyn piirretyistä elokuvista. Kaikki kirjatkin ovat vielä tallella, eihän niitä voi hävittää.^^

Monta elokuvaa on tullut leikittyä pikkuveljen ja kavereiden kanssa. Vanhoja hyviä aikoja. : D
Otsikko:
Kirjoitti: Annie Black - 02.07.2007 22:23:52
Lainaus käyttäjältä: "Jaakin"
Annie Black, vähän lievitystä pelkoosi, on myynnissä sellaisia DVD laitteita missä on VHS:kin^^

Mäkin tyksin Kaunottaresta ja Hirviöstä, se on aww. Aladdin on kiva myös.

Jep, ehkä ostan sellaisen, kunhan tuo menee rikki. Jos sellaisia sillon vielä myydään.  :o Ja Aladdin tosiaan on hyvä. :>

Lainaus käyttäjältä: "Hypocrite"
Kuuluin lapsena Lasten omaan kirjakerhoon, ja sieltä tuli kirjoja Disneyn piirretyistä elokuvista. Kaikki kirjatkin ovat vielä tallella, eihän niitä voi hävittää.^^


Minulla on kanssa niitä kirjoja, vaikka en kuulunut siihen kerhoon, jostain niitä vaan tuli haalittua. 101 dalmatialaista on jo ihan rikki, mutta sieltä se löytyy hyllystä. :>
Otsikko:
Kirjoitti: Isabel - 02.07.2007 22:28:12
Minä ilmoittaudun myös Disneyn rakastajaksi.

Erityisesti (tietenkin) lähellä sydäntäni on Leijona Kuningas I ja III. Kakkosesta en niin välitä. Kolmonen taas pursuaa ihanaa huumoria ja rakastan sitä kun Simbaa näytetään teini-iässä, harmi ettei leffassa ollut kuin muutama kohtaus jossa sitä näytetään. Olen palvonut Leijonakuningasta siitä lähtien kun kävin sen katsomassa isän ja siskon kanssa ja kun ostin ykkösen VHS:sän omiílla rahoillani silloin kun se ilmestyi. Nyt minulta löytyy DVD hyllyltä Lion King trilogia boxi jonka ostin silloin kun se ilmestyi kauppoihin. Ah (teinisydän)

Koska rahatilanteeni on mikä on en ole noita DVD leffoja ehtinyt itselleni kerätä. Ainoastaan Hercules löytyy leijonien lisäksi. Nyt tosin näytti Anttilassa olevan paljon noita alennuksella (9.90 suurin osa O__O"!) Joten synttäri rahoillani voisin noita muutaman ostaan. Kuola. Erityisesti tahtoisin Bernand ja Bianca Austraaliassa jonka olen nähnyt joskus miljoona vuotta sitten kun se oli lainassa serkuiltani, mutta hekin ovat kaiketi sen jonnekkin hävittäneet. Sääli.

Tätini on ollut Disneylandin (Euroopanversio) laivalla töissä ja muistan kuinka hän toi minulle sieltä kaikkea ihanaa krääsää. Tosiaan olisihan sinne ihana päästä, varsinkin USAn sellaiseen.
Otsikko:
Kirjoitti: Memlei - 02.07.2007 22:38:08
Leijonakuningas rokkaa, siinä jos missä on klassikko. Vanhoja, nakerreltuja Walt Disney -VHS:iä löytyy hyllystä mukavat läjät, kaikkea Pinokkiosta Lumikkiin. Olen aina rakastanut Disney-leffoja, ja kipeänä ollessa tulee yhä vieläkin tuijotettua kaikenmaailman lastensatuja tuntikaupalla.

Disneyland Paris on hieno, kävin siellä muutama vuosi sitten. Se mikä-lie-Space-joku-tsydeemi -laite on aivan loistava, käytiin siinä siskon kanssa puolisenkymmentä kertaa. Oltiin puistossa joku nelisen tuntia, jos oikein muistan, mutta helposti siellä olisi voinut viettää aikaa kauemminkin. Tosi nätti ja mukava.
Otsikko:
Kirjoitti: Hestia - 02.07.2007 23:00:00
Katottiin tänään pienempien sisarusten kanssa Prinsessa Ruusunen. Iik, iik, Pahatar on hot. Diggailen ihan hirveästi suomenkielisestä dubbauksesta siinä, koska Hannele Laurin ääni on aivan uskomattoman osuva Pahattarelle. Drools. Ja muutenkin, oon aina tykännyt tosta Disney-versiosta. Siitä löytyy muutenkin kolme hahmosuosikkia: Pahatar, prinssi Philippe ja kuningas Stefanus.

Muita leffoja ihkuttaakseni mainitsen, että Aladdin, Päätön ratsumies, Dumbo ja Oliver & kumppanit kuuluvat myös kestosuosikkeihini. Lumikki ja seitsemän kääpiötä oli varmaan se ensimmäinen, johon kunnolla ihastuttiin.

Mulla on aika traumaattiset kokemukset Leijonakuninkaasta, kun kävin sen skidinä leffateatterissa katsomassa. Kesken kaiken heitin laatat lattialle popcornien sekaan ja äkkiä mutsin kanssa himaan, kaveri jäi katsomaan sen loppuun. Kateeksi kävi, kun en ehtinyt edes hakuna matataa kunnolla maistelemaan. :< Ja vollotin pahasti, kun Mufasa kuoli. No joo, ne hyeenat on kyllä edelleen mun suosikkeja. Rakkaus niihin ei ole ottanut loppuakseen, lol.
Otsikko:
Kirjoitti: Jaakin - 03.07.2007 00:25:36
Hyeena 1: Voi Scar, sinäkö se vain?
Hyeena 2: Me kun pelättiin että se olis joku tärkeä.
Hyeena 1: Niinkuin Mufasa! Siin on poveria!
Hyeena 2: Kerro siitä! Kuulen sen nimen ja... tärisen!
Hyeena 1: Mufasa!
Hyeena 2: UUUUU... sano se taas!
Hyeena 1: Mufasa!
Hyeena 2: UUUUU!
Hyeena 1: MufasaMufasaMUFASA!

Hyeena 3: *repsrepsreps*

Oli ihan pakko kun tuli kerta niistä hyeenoista puhe : D tuo kohtaus on aw.
Otsikko:
Kirjoitti: ibi - 03.07.2007 09:52:58
Disney elokuvat on niin söpöjä! (piirretyt): D Tosin melkeen kaikissa on sama juon ainakin siltä osin että mies ja nainen rakastuu ja menee naimisiin :D Ainakin näin on käynyt Prinsessa Ruususessa, Lumikissa, Pienessä mereneidossa, Pocahontasissa se on vaan rakastunut, ja yms. Katsoin itsekkin pienenä paljon Disney elokuvia ja kelasin ne laulu kohdat aina ja kuuntelin uudestaan!! : D <3

ibi
Otsikko:
Kirjoitti: Jaakin - 03.07.2007 10:53:47
Lainaus
Tosin melkeen kaikissa on sama juon ainakin siltä osin että mies ja nainen rakastuu ja menee naimisiin
No sehän se pointti onkin! Ne on söpöjä <4 Mut pahiksienkin pitäisi päästä naimisiin niissä leffoissa.
Lainaus
kelasin ne laulu kohdat aina ja kuuntelin uudestaan!! : D <3

Aww! Minä teen tuota vieläkin vaikka ääni on kuin hirven pyllystä xD Mut ne laulut on vaan niin ihania.

Olin muuten saada järkytyskohtauksen kun huomasin muutama kuukausi sitten, että Nina tapio (onko sen nimi noin? kuitenkin, se idolsnainen) laulaa merenneitoykkösessä :D en olisi arvannut.
Otsikko:
Kirjoitti: Annie Black - 03.07.2007 11:03:26
Mie en pienenä ikinä uskaltanu kattoa sitä Leijonakuninkaan kohtaa, missä Mufasa kuolee. Juoksin aina ulos huoneesta ja äitin piti huutaa, kun se kohta oli mennyt. Ja se kohta kyllä tuppaa itkettämään vieläkin, jos sattuu olemaan sillä päällä. :> Tekisi hirveästi mieli kattoa Prinsessa Ruusunen. :D
Lainaus
Olin muuten saada järkytyskohtauksen kun huomasin muutama kuukausi sitten, että Nina tapio (onko sen nimi noin? kuitenkin, se idolsnainen) laulaa merenneitoykkösessä :D en olisi arvannu.


 :o Mitä se siinä laulaa? :D
Otsikko:
Kirjoitti: Eruru - 03.07.2007 11:38:52
Lainaus
Lainaus
Olin muuten saada järkytyskohtauksen kun huomasin muutama kuukausi sitten, että Nina tapio (onko sen nimi noin? kuitenkin, se idolsnainen) laulaa merenneitoykkösessä  en olisi arvannu.

Mitä se siinä laulaa?

Ai se Idolstuomari? O___O Vau, en olis uskonut. Ai laulaako se siis ne Arielin laulut vai? Kummaa.

Meki yhen kaverin kanssa siteerattiin aina Keisarin uusia kuvioita, ja toisen kanssa laulettiin yhessä vaiheessa sitä Mulan kakkosen prinsessalaulua, jota en nyt muista miten se meni.

"Kokeile, Kronk, tunne VOOOOIMA!"
"Oo, mä tunnen sen"

<3___<3
Otsikko:
Kirjoitti: Bootstrap - 03.07.2007 11:39:45
Mä rakastan Disneyn leffoja. Mun lemppareihin kuuluu ehdottomasti Leijonakuningas, Topi ja Tessu, Kaunotar ja Hirviö, Kaunotar ja Kulkuri, Keisarin uudet kuviot, Karhuveljeni Koda, ja ihan varmasti jäi joitain puuttumaan.

Disneyn elokuvissa on aivan ihana musiikki tai ainakin noissa vanhemmissa on, uusista en tiedä koska en pahemmmin ole niitä katsonut.
Kumminkin nämä loistavat elokuvat yleensä pilaa jatko-osat, kuten esim. Bambi 2, Kaunotar ja Hirviö 2, ym. en tykkää niistä kyllä yhtään.
Otsikko:
Kirjoitti: Jaakin - 03.07.2007 11:45:40
Joo, juuri se idols tuomari laulaa ne Arielin laulut. Omgomgomg.

Mä olen kans aina ihan itkuparku Leijonakuningas ykköstä kattoessa.

TEISTÄ MIEHEN TEEN! On aika paras biisi hih.
Otsikko:
Kirjoitti: Jokunen - 03.07.2007 11:46:26
Iih, Disneyn piirretyt on ihania!
Ehdoton lemppari on Keisarin uudet kuviot (8 Siinä on vaan niin ihanat ne hahmot ja kaikkea.

"Muutan sen kirpuks... pieneks viattomaks kirpuks.. Ja sitten laitan kirpun pakettiin ja paan paketin toiseen pakettiin ja lähetän sen itelleni. Ja kun se tulee HAHHAHAHAA, mäjäytän sen vasaralla!"
"Tai sitten säästetään postituskuluissa ja myrkytetään se TÄLLÄ"

Äw. Pakko katsoa se taas joskus. 8D
Disneyn muutkin piirretyt on kivoja. Leijonakuninkaasta on ollut sen verran puhetta, niin sanon minäkin, että Timon ja Bumba on parhaita :D

Ai niin, ja tänä kesänä käytiin Disneylandissa. Siellä oli hienoa : D
AINII ja Toy Storyt (I ja II) on kyllä myös upeita.
"kouraaa... Koura päättää kuka lähte tai jää!"<3

// Juu ja pienenä tykkäsin älyttömästi Tuhkimosta, mä leikin että olisin ollut kuin Tuhkimo :'D Siis ei sillon kun se sai sen prinssin.. *naur*
Ja lempikohdista oli se, kun se laittoi sen nauhan tukkaan! Se näytti niin hienolta ja monesti mäkin koitin tehdä sen niin vaivattoman näköisesti. Ei onnistunut ^^'

Joo.
Otsikko:
Kirjoitti: Bootstrap - 03.07.2007 11:56:30
Lainaus
Ai niin, ja tänä kesänä käytiin Disneylandissa. Siellä oli hienoa : D

Lievästi kateellinen sulle  :o  Oli varmaan todella mahtavaa.

Itse kyllä ehkä mieluummin kävisin Disneyworldissä , mutta kyllä tuo Disneylandkin kelpaisi  :)
Otsikko:
Kirjoitti: ibi - 03.07.2007 11:57:02
Lainaus
Olin muuten saada järkytyskohtauksen kun huomasin muutama kuukausi sitten, että Nina tapio (onko sen nimi noin? kuitenkin, se idolsnainen) laulaa merenneitoykkösessä Very Happy en olisi arvannut.


Oho en olis tullut ajatelleeksi mä oon vaan kuullu Arielin äänen englanniksi laulettuna! :D

Muuten se prinsessa Ruusunen, niin siinä on se "Tunnen sut, mä kerran sut unessa kohtasin.."tai jotaan sinne päin  ni se laulu on ihan hirvee englanninkielisessä : DD

 ibi
Otsikko:
Kirjoitti: Isabel - 03.07.2007 12:20:34
Ai niin Keisarin Uudet Kuviot! Se on niin hervoton ettei toista ole.

”Yheksäkyt apinaa banaaneja söi, yks pomppi kattoon ja päänsä löi” (tai jotenkin noin)
”Mä muutan sen kirpuks, sit mä pistän sen pakettiin ja sen paketin toiseen pakettiin ja lähetän sen itselleni. Sitkun se tulee nii mä kumautan sitä vasaralla”
”Mihin se puhuva laama meni?”

”Skviik sviik sviiken skviik?”
”Söitkö sinä terhon?”
”Olet mulle terhon velkaa.”

Hoho. Niin turha kommentti.

// Ai kappas tuolla olikin jo noita. Hemmetti. Ihan sama
Otsikko:
Kirjoitti: °Osiris° - 03.07.2007 12:35:02
Yksi Disneyn leffoja rakastava ilmoittautuu tänne. Uusimmat leffat eivät ole niin mieleeni, tottakai osa on ihania mutta itse kyllä karsastan aika paljon klassikkojen 2 osia. : >> Videoita minulla on paljon, suurin osa on veljen vanhoja. Jossain vaiheessa kyllä ne kaikki menevät ihan pilalle kun nytkään eivät enää ole aivan täysin kunnossa. Varsinkaan Aristokatit, nyyh.

Mie rakastan niitä lauluja. Leijonakuningas, Aladinit (se perinteinen ja Jafarin paluu), Pieni Merenneito, Aristokatit, Pocahontas. Muita tosi rakkaita elokuvia on Toy Storit ja Kaunotar ja Kulkuri. Ja Maija Poppanenkin taisi olla Disneyn elokuva, osaako joku sanoa?

Keisarin uudet kuviot. Voi että rakastan sitä laulua ja oravaa. Jaja, Izma vai mikä lie. Se vanha kurttuinen noita. 8''D L0L, että mä rakastan.

Joskus oli tavoitteena katsoa kaikki mun Disneyn leffat, ennen kuin ne menee huonoksi. Ehkä mä tänään taas katson illalla jonkun. Te herätitte mun mielenkiinnon, kiitos. n__n

//Joskus muuten käytiin Disneylandissa, Pariisissa siis. En mä mitään muista paitsi sen Minni Hiiren, jota mä juoksin karkuun ennen kuin suostuin kuvaan sen ja mun veljen kanssa. Ihihi. :''D
Otsikko:
Kirjoitti: ibi - 03.07.2007 12:41:09
Lainaus
Videoita minulla on paljon, suurin osa on veljen vanhoja. Jossain vaiheessa kyllä ne kaikki menevät ihan pilalle kun nytkään eivät enää ole aivan täysin kunnossa. Varsinkaan Aristokatit, nyyh.


Tuosta pilalle menosta tuli mieleen että omassa Pocahontaas videossani on jalkapalloa, koska vahingossa nauhoitin sitä sen päälle :(

ibi
Otsikko:
Kirjoitti: Lady-bug - 03.07.2007 13:39:30
Leijonakuningas ja Kaunotar ja Hirviö. Ihanimmat. Vaikka kaikkihan ne on, mutta erityisesti noita rakastan.
Melkein kaikki klassikot meillä on. Lapsena tullut kerjättyä äitiä ostamaan. :'D Hyvä että kerjäsin. Muutama kuukausi takaperin katsoin melkein kaikki, ja ei ne siitä ole miksikään muuttunut. Ihania ne oli sillon ja ihania ne on nyt. Jotkut tietyt jutut tajuaa vasta nyt, kun niitä ei välttämättä pienempänä tajunnut.

Disney on mahtavaa o/

~ Lady
Otsikko:
Kirjoitti: Annie Black - 03.07.2007 13:44:35
Lainaus käyttäjältä: "°Osiris°"
Jossain vaiheessa kyllä ne kaikki menevät ihan pilalle kun nytkään eivät enää ole aivan täysin kunnossa. Varsinkaan Aristokatit, nyyh.

Ja Maija Poppanenkin taisi olla Disneyn elokuva, osaako joku sanoa?


Miulla on ihme kyllä kaikki Disneyn elokuvat mitä olen saanut ja ostanut vielä aika hyvässä kunnossa. Vähän tietysti äänen ja kuvanlaatu on kärsinyt, mutta on ne kaikki ihan katselukuntoisia.

Ja Maija Poppanen on Disneyn elokuva. ;> Ihana leffa, Julie Andrews ja Dick Van Dyke on aivan mahtavia! :D
Otsikko:
Kirjoitti: clash - 03.07.2007 21:34:49
Ilmottaudun!

Rakastan Disneytä! Lähes kaikki leffat mitkä olen nähnyt (ja niitähän löytyy...) ovat ihania. Muutamia lemppareitani ovat Leijonakunigas, Hercules, Tarzan, Mulan, Oliver & Kumppanit, Aladdin, Peter Pan, Pocahontas... Niitä on niin paljon. Näistä uudemmistakin tykkään, esim. Keisarin uudet kuviot ja Karhuveljeni Koda ovat erityisen hyviä.

Meillä on tuolla hyllyssä varmaan yli kolmekymmentä Disney-VHS:ää. Mutta ei se paljon auta kun VHS-laite ei toimi. :[ Ja jotkut ihan niistä kaseteistakaan eivät toimi. (Ei kyllä ihme kun suurin osa on kymmenisen vuotta vanhoja ja kokenut neljän lapsen kovakouraista käsittelyä, heh.) Mutta niitä mitkä toimivat katotaan aina yhden kaverin kanssa yhessä sen laitteilla.  :D Ja muutamia löytyy ihan DVD-versioina.

Mäkään en kyllä tuolla Disneylandissa ole käynyt. Ois kyllä ihan mahtia päästä sinne!
Otsikko:
Kirjoitti: Leeloo - 03.07.2007 21:46:10
Disneyn leffat ovat tosi ihania! Pienenä katselin paljon Aladdinia, joka oli pitkään ainoa omistamani Disney-video. Aladdin on nykypäivänäkin mukavaa katseltavaa, nyt kun isompana tajuaa enemmän joitain asoita. (;

Suosikkini ovat ehdottomasti Leijonakuningas ja The Incredibes/Ihmeperhe. Ihme kyllä näin Leijonakuninkaan vain pari kertaa pienenä, ja se "iski" minuun vasta näin vanhempana. Siinä on upea musiikit, värit, hahmot ja kaikki. Kakkososa oli paljon laimeampi, mutta ei kovinkaan huono sellaisenaan. Ihmeperhe taas on niin Pixar-laatua ja omaa mahtavat musiiki myös.

Näytellyt Disney-leffat ovat yleensä jotain lastenleffoja, joiden teemana on joku koripallo jne. Mutta POTC ja Hokkus pokkus ovat kyllä helmiä! Varsinkin tuo jälkimmäinen on yksi suosikeitani, tosin enimmäkseen sen nostalgisuuden takia.

Disneylandeissa/worldeissa olisi kiva käydä, mutta niihin on aina joku kilsan jono...
Otsikko:
Kirjoitti: rimpsessakerpeera - 03.07.2007 22:15:55
Tungen tänne mainostamaan, koska mikäpä olisi parempi paikka mainostaa Disney-fikkifoorumia kuin Disney-topic?

Mikäli teitä kiinnostaa lueskella/kirjoitella lähinnä suomenkielistä (ei me syötetä teitä hyeenoille, vaikka kirjoittaisitte norjakskin) niin sirotelkaa ihmeessä päällenne keijupölyä ja lentäkää osoitteeseen: Toinen tähti oikealta suoraan aamunkoittoon (http://http://nullcore.fi/~chuuko/ttosa/index.php) ja katselkaa ympärillenne.

Ei muuten kannata ihmetellä, jos se valittaa erroria. Päivitelkää ja tapelkaa sen kanssa niin se toimii taas kohta hetken, ennen kuin rupee taas tappelee vastaan. Selvitetään sen ongelma heti kun hovikoodaaja palailee kotosalle.
Otsikko:
Kirjoitti: ChristineH - 03.07.2007 22:21:06
Rakastan!

Leijonakuninkaat on kyllä mun lemppareita. Ne musiikit on jotakin ihanaa. Suomeksi että Puolaksi :)

Pocahontas on  toinen ihana :)
(Joo, Tötsää kannatetaan!)

Meillä on kanssa tuo, kun kaikki VSH-kasetit ei toimi enää ja meillä sentään on ollut vain kaksi innokasta katselijaa.

Leijonakuningas oli muuten ensimmäinen elokuva minkä näin elokuvateatterissa  :D
Otsikko:
Kirjoitti: ssmh - 05.07.2007 20:02:25
Kyllä rakastan disney-leffoja melkeen yli kaiken. Kakkos versiot kuitenki on liian kiireellä tehty ja melkeen aina huonoja ja rahastusta nii niitä ei tuu niin paljoa kateltua mutta klassikot<3<3<3niissä on oikiasti jotain nii puoleensavetävää ja viehättävää. Pocahontas,Leijonakuningas,Mulan,Tarzan, Aristokatit.................................................

Käytiin joskus pienenpänä Ranskasa ja luulin kokoajan, että pääsisin disneylandiin ja sitten pienen tytön sydän särky ku ei päässykkään sinne vaan joutu syömään jonku pariskunnan kaa pahoja mereneläviä kuten taskurapuja,simpukoita ym. paskaa.  

Nii ja onnellinen oon myös siitä että meillä on semmonen DVD/VHS laite. Voi kuluttaa VHS:sät puhki ennenku tuo laite hajoaa.
Otsikko:
Kirjoitti: hermyli - 07.07.2007 21:28:57
Välillä tunnen itseni hieman vialliseksi Disneyn leffojen suhteen. Joo, onhan niitä tullut nähtyä, mutta katsomatta on jäänyt kaikki klassikot, kuten Tuhkimo, Lumikki ja muut satuprinsessat sun muut Pinokkiot.

Meidän perheessä kova juttu on ollut Pocahontas ja vähän aikaa sitten juuri "löysin" tämän elokuvan uudelleen. Aivan ihanan koskettava rakkaustarina! Tietysti ryntäsin heti Anttilan Top-Teniin ja nappasin mukaani Pocahontas DVD:n, eihän sitä VHS:llä pitkälle pötkitä.

Myös Mulan on ikisuosikkini, erityisesti pidän elokuvan musiikeista. Vielä en ole katsonut elokuvaa alkuperäiskielellään, lauluista voisi aueta vaikka mitä uutta, kun ne kuuntelisi toisella kielellä. Tai joskus on kyllä tullut latailtua koneelle Mulanin lauluja englanniksi, kun suomeksi ei ole löytynyt. Vasta pari päivää sitten minulle selkisi, että Christina Aguilera on laulanut Reflection kappaleen!

Leijonakuningas on myös aivan upea ja omistan senkin DVD:nä. Ikäväkseni en ole sitä melkein kolmeen vuoteen nähnyt, koska menin lainaamaan sitä eräälle henkilölle, enkä ole vielä sitä saanut takaisin. (Ainahan sitä voisi pyytää, mutta tykkään tehdä asioista itselleni vaikeita.)

Tarzan on myös ihan hyvä elokuva. Sitä aina unohtaa, kuinka hyvä se on, mutta kun sitä alkaa katsomaan, se vie aina mennessään.
Otsikko:
Kirjoitti: vii - 09.07.2007 00:15:10
Ooo, kaikki vanhat Disneypiirretyt on tosi ihania! Meillä on ollut aina kaikki leffat alkuperäisellä kielellä, mikä on kyllä ihan hyvä vain. Nykyjää kun olen kavereiden luona nähnyt niitä suomenkielisinä, niin on siinä ollut hymy vähän turhankin herkässä kokoajan. Niin kamalan kuuloista :D

Kamalimmat traumat on kyllä jäänyt Prinsessa Ruususesta! Pelkäsin pienenä ihan kuollakseni sitä pahisnaista, mikä ikinä sen nimi sitten mahtaakaan olla suomeksi.

Olisi todella siistiä päästä joskus Disneylandiin. Yksi kaveri kävi joskus, ja totesi heti ensimmäisenä, että kaikkialle oli jumalattomat jonot ja populaa riitti.
Otsikko:
Kirjoitti: Leeloo - 09.07.2007 00:18:44
Lainaus käyttäjältä: "vii"
Kamalimmat traumat on kyllä jäänyt Prinsessa Ruususesta! Pelkäsin pienenä ihan kuollakseni sitä pahisnaista, mikä ikinä sen nimi sitten mahtaakaan olla suomeksi.


Pahatar :o Se lohikäärme on kyllä söpö!

Kannattaa muuten tutustua Leijonakuninkaan instrumentaalisiin biiseihin. Ne ovat todella kauniita, ja saavat ihan kyyneleen partaalle. King of Pride Rock on aivan upea.
Rakastan myös Pienessä merenneidossa sitä Airelin laulua, mitä se laulaa esim. kun Ursula vie sen äänen. Se aa-aa-aaa, aa-aa-aaa...
Otsikko:
Kirjoitti: Aniimariem - 11.07.2007 15:32:39
Walt Disneyn klassikoita on tullut töllättyä lapsena nauhat puhki siinä missä Muumeja ja Laulupuuta. Löysin kuukausi sitten 101 Dalmatialaista-vhs:ni hajonneena. :´( Kyllä siinä vähän tuli surku puseroon. En ole mitään muuta piirrettyä pahista niin pelännyt kuin Cruellaa. Paitsi ehkä Lumikin äitipuolta sen tehdessä myrkkyomenan ja laittautuessa valeasuunsa.

Klassikot ovat niitä parhaimpia, Peter Pan kakkosen katsottuani olen välttänyt jatko-osia ja uusimpia parhaani mukaan. Ei niissä vaan ole sitä jotakin, mitä just vaikka Lumikissa. Henkilökohtaisista suosikeista täytyy mainita ainakin Leijonakuningas, Kaunotar ja Hirviö, Kaunotar ja Kulkuri, Aristokatit, Aladdin ja Prinsessa Ruusunen. 'Bella notte', 'Tunnen sun, sut unessa kerran kohtasin', 'Tyttö sekä hän'... lääh, olen aina rakastanut Disneyn rakkauslauluja. Oma lukunsa Leijonakuninkaan sekä Aladdinin ihanan menevät ja railakkaat hauskat laulut.

Meillä on noita valitettavan vähän, eivätkä videotkaan toimi, joten ei niistä harvoistakaan ole paljon iloa. Eräs missio olisi kerätä klassikot DVD:lle, mutta tarvitsisi kai olla miljonääri sellaiseen. Harmittaa, ettei kirjastoissakaan enää noita ole, en käsitä miksei. :( Mutta on mulla Kaunotar ja Kulkuri-dvd. <3
Otsikko:
Kirjoitti: Jaakin - 12.07.2007 19:57:12
Kiva, katselin toissa iltana Pocahontasia monen vuoden jälkeen, ja tajusin että se on aivan mahtava! Ne biisit on kivoja, se on muutenkin tosi aww. Pakko katsoa se tänään uudelleen.


hermyli:
Lainaus
Vielä en ole katsonut elokuvaa alkuperäiskielellään, lauluista voisi aueta vaikka mitä uutta, kun ne kuuntelisi toisella kielellä. Tai joskus on kyllä tullut latailtua koneelle Mulanin lauluja englanniksi, kun suomeksi ei ole löytynyt.

Jos haluat sen "teistä miehen teen" biisin, niin minulla on se koneella, senkun lisäät minut meseen (löytyy tiedoista) niin lähetän sen sinulle.
Otsikko:
Kirjoitti: Moriko - 12.07.2007 20:33:52
Lainaus
Kannattaa muuten tutustua Leijonakuninkaan instrumentaalisiin biiseihin. Ne ovat todella kauniita, ja saavat ihan kyyneleen partaalle. King of Pride Rock on aivan upea.

Komppaan, ne ovat todellakin ihan mahtavia<3 Varsinkin tuo 'King of Pride Rock'.

Leijonakuningas on ollut suosikkini pienestä lähtien<3 Ensimmäinen Disney-leffa jonka näin.

Bambi tulee hyvänä kakkosena. Itken sille vieläkin<3

Topi&Tessu on myös todella ihana. Nimesin ensimmäisen koirani Tessuksi ^^

Tykkään kyllä kaikista Disney-leffoista, en jaksa luetella kaikkia 8'D
Otsikko:
Kirjoitti: hobby - 15.07.2007 12:21:15
Oi että minä tykkään Disney-elokuvista. Ne ovat vain niin ihanan suloisia, sellaisia aivot narikkaan -ohjelmia. Tykstyks. Lemppareitani ovat Kaunotar ja Hirviö (ihastuttava tarina), Mulan (se huumori! Ja Mushu), Tuhkimo (ihana tarina myös), Leijonakuningas 1 (musiikki) ja Pieni merenneito(en tiedä mitään erikoista syytä). Herculesta ei sovi unohtaa myöskään!

Topin ja Tessun lopussa itken aina. Se on niin surullinen. Samoin Pinocchion aikana tulee tippa linssiin.

Voih. Disneyt ovat ehkä elämäni suurin rakkaus.
Otsikko:
Kirjoitti: dong - 15.07.2007 12:42:29
Disneyn leffat ovat juuri parhaita! Kyllä jos on huono päivä, niin Mulan vain nauhuriin ja heti mieliala kohenee huimasti. : D

Olen aina ajatellut, että meillä olisi jotenkin kamalasti Disneyn elokuvia, mutta juuri kun kävin tarkistamassa asian, niin ei niitä nyt niin paljoa olekaan. Joudun häpeissäni myöntämään, että esim. Aladdinia en ole nähnyt koskaan, enkä ole varma myöskään Leijonakuninkaasta - jos olen sen joskus nähnyt, niin en kyllä oikein muista, mitä siinä tapahtuu kuin vain suurinpiirtein. Pitäisi nekin katsoa joskus.

Löytyyhän meiltä kuitenkin jotain. Juuri alussa mainitsemani Mulan on kyllä kaikista paras, muistan sen melkein kokonaan ulkoa. Ja ne kappaleet! Byääh, itkuhan siinä melkein tulee, kun Mulan lauleskelee puutarhassa epäonnistuneen liitonsopijan (tai jonkun sellaisen) luokse tehdyn vierailun jälkeen. "Näen sen, ole koskaan en minä morsian, oo en tytär parhain." Snihv. Ja se loppu on niin ihana. :') "Haluaisitko jäädä päivälliselle?" "Haluaisitko jäädä ainiaaksi?" Ah.

Myös Tarzan, Pieni merenneito, Oliver ja kumppanit (on muuten Oliverilla maailman ihanin nimi), Kaunotar ja kulkuri ovat loistavia elokuvia, mutta Mulan on se ykkönen.

Voisinkin tässä kohta lähteä katsomaan Tuhkimoa tai Prinsessa Ruususta, kun en ole niitäkään moneen vuoteen nähnyt. Vai katsoisinko kenties vironkielisen Pocahontasin, jossa joku nainen puhuu huonolla suomella päälle? :'D
Otsikko:
Kirjoitti: hobby - 15.07.2007 12:49:55
Lainaus käyttäjältä: "dong"
Vai katsoisinko kenties vironkielisen Pocahontasin, jossa joku nainen puhuu huonolla suomella päälle? :'D


Voi elämä minua ärsyttää kun omassa Pocahontasissani joku virolainen ukko höpöttää joka saakelin vuorosanan! Raivostuttavaa. Se mies ei sitä paitsi osaa edes puhua kunnolla suomea. Ärrikkä.
Otsikko: Re: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Jaakin - 26.07.2007 22:37:51
Lainaus
Voi elämä minua ärsyttää kun omassa Pocahontasissani joku virolainen ukko höpöttää joka saakelin vuorosanan! Raivostuttavaa. Se mies ei sitä paitsi osaa edes puhua kunnolla suomea. Ärrikkä.
Mitkä ihme Pocahontasit teillä on, itsellä ainakin puhuvat hyvää suomea?
Otsikko: Re: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: semic - 27.07.2007 09:17:34
Disneyhän on aivan ihana. Pikkusiskolla on jo melkoinen kokoelma Disneyn elokuvia leffahyllyssä, vaikka tyttö on vasta 2 ja suostuu katsomaan vain joko 101 Dalmatialaista tai Mulania. Mutta olen joka tapauksessa ottanut tehtäväkseni järjestellä Disneyn filmejä hyllyssä ja tutkailla niitä, järjestää hieman lisää ja katsoakin niitä. Olen tosin nähnyt jo kaikki niistä vanhemmista, ainakin luulisin.

Lempparileffoja Disneyltä ovat Mulan, Tuhkimo ja Peter Pan. Huii, tänä kesänä olen Mulanin katsonut jo - jos osaan oikein laskea - seitsemän kertaa. Ensin pistän sen siskolleni päälle, mutta parinkymmenen minuutin kuluttua hän jo kyllästyykin ja jään itsekseni tuijottelemaan keskittyneesti Mulanin seikkailuja. Ja ne laulut ovat niin hienoja. Hain internetistä niiden sanat ja lauleskelen mukana.

Disneylandiin tai Disneyworldiin olisi aivan ihanaa mennä. Ystäväni oli siellä pari vuotta sitten, itseasiassa kävi sekä Floridassa että Pariisissa, ja hehkutti miten hienoja ne olivat.

En ymmärrä, miten joku on voinut keksiä noin hienoja ja ikimuistoisia lastensatuja, jotka ovat minusta parempia nyt 16-vuotiaana kuin kymmenen vuotta sitten, jolloin niitä ehkä hieman ahkerammin tuijotin. Mutta Disneyn elokuvat ovat vain niin klassikoita, niin hienoja.
Otsikko: Re: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Mörköliisa - 27.07.2007 12:44:37
Awww, Disneyn elokuvat ovat yhä suosikkejani. Kaikista kaunein on Leijonakuningas. Itken joka kerta siinä. Se on vain niin kaunis. Toinen suosikkeja on mm. Peter Pan ja Pocahontas.
Otsikko: Re: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: neiti seko - 30.07.2007 00:27:44
olen hulluna Disney klasikoihin mut ei voi kattoo kun tyhmä VHS laite hajos joskus vuos tai pari sitten!
Otsikko: Re: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Kissanpentu - 30.07.2007 10:17:29
Disneyn leffat... ne on jotain aivan ihanaa... Lemppareitani ovat Leijonakuninkaat (jos joku näkee dvd:nä kaupassa niin hihkaiskaa) ja klassikot, uutuudetkin ovat hyviä, mutta wanhat klassikot ovat parhaita.
Pidän itseäni onnekkaana kun olen ollut lapsonen klassikoiden kultakauden aikaan... Disney on vain jotain niin ihanaa...
Voisi alkaa kerätä klassikoita dvd:lle kun tuo vhs ei enää kauaa varmaan kestä
Otsikko: Re: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Delphine - 30.07.2007 10:43:57
Minäkin rakastan Disney-leffoja, ja on niitä tässä lähes koko pieni ikä tullut katseltuakin. Leijonakuningas on ehdoton suosikkini, mutta Kaunotar ja Hirviö on myös loistava, ja Mulanissa taas on ehkä paras musiikki.
Prinsessa Ruusunen ja Dumbo kuuluvat niihin Disney-leffoihin, joista en ole jostain syystä ikinä oikein tykännyt...

Itse en ikinä menisi mihinkään Disneyworldiin, kun siellä on niitä Mikki Hiiriä ja kaikkia, joita ne lapset kuvissa aina halailee jne. En pelkää mitään enemmän kuin sellaisia. *kylmänväreitä* Ilman niitä se voisi tietenkin olla ihan kiva paikka. n___n
Otsikko: Re: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Aryachia - 11.08.2007 22:32:41
Rakastan Disneyn piirrettyjä, kaikkien aikojen suosikkini ovat Mulan, Pocahontas, Notre Damen Kellonsoittaja, Kaunotar ja Hirviö sekä Pieni Merenneito. Katsoin juuri pari päivää sitten Pienen Merenneidon ja Notre Damen Kellonsoittajan kamulla kun sen pikkusisko niin vänkäsi että haluaa katsoa meidän kanssa.

Itse en tykkää kovinkaan paljon niistä näytellyistä mutta Pirates of the Caribbean on rakkaus ja kaikki varmaan tietää miksi. Jack, Will, Cutler ja Norrington on kaikki ihan saamarin komeita.
Otsikko: Re: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Teena Brandon - 13.08.2007 18:52:46
Disney on yhtä kuin lapsuuteni. Niitä olisi ihana vieläkin katsoa. Voi tuota DVD:tä...

Lemppareita ovat ainakin Alladin, Herkules, Lumikki ja Notre Damen kellonsoittaja. Niissä on vaan sitä lapsuuden huoletonta tunnelmaa. Uskomattoman hyvin piirretty, ja ihania sivuhahmoja. Sankareillakin on Persoona, kiitos siitä.
Otsikko: Re: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Eruru - 13.08.2007 20:32:43
Jostain syystä Piratesit eivät koskeen vieneet sydäntäni. Olen katsonut ensimmäisen leffan, mutta siihen se sitten jäikin. Oli se ihan hyvä, mutta en rakastunut. Johnny oli kivat kajaalit saanu ja siinä se. Tuntuu oudolta kun kaikki fanittaa sitä ihan täysillä, olenko ainoa joka ei pidä PotC:eista erityisesti?
Otsikko: Re: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Izanai - 14.08.2007 21:34:46
Meilläkin noita piirrettyjä löytyy kaapista muutamia, ainakin Aladdin, Prinsessa Ruusunen, Pocahontas, 101 Dalmatialaista, Toy Story ja Topi ja Tessu, joista viimeisimmästä taidan pitää melkeinpä eniten.
Disneyn piirretyt ovat sellaisia ajattomia klassikoita joihin ei voi kyllästyä. :3 Aina löytää jotain uutta.

Voih sitä Prinsessa Ruususta, sain sen joskus kun olin aivan pieni. Olen koko nimeni kirjoittanut silloin siihen. :) Silloin se oli tärkeä minulle, isoveljelläni oli useita omia videoita joten kun minä sain omani niin tottakai se täytyi merkitä. Voi niitä värähteleviä tikkukirjaimia.

Joskus pienempänä lainasin ystävältäni Lumikin, ja koko elämäni aikana olen nähnyt sen vain muutaman kerran. Harmittaa. Olen aina pitänyt siitä. Joskus se täytyy hankkia omaksi.

Ja nyt kun tuota Topi ja Tessu 2:sta mainostetaan ahkerasti tv:ssä, täytyy sanoa etten ole oikein ikinä pitänyt yhdestäkään jatko-osasta. Ei Topi ja Tessu ole Topi ja Tessu jos siinä on hyvä kuvanlaatu ja eri piirtäjän erilainen tarina. Ei ei.
Otsikko: Re: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Jaakin - 19.08.2007 13:07:18
Lainaus
Ja nyt kun tuota Topi ja Tessu 2:sta mainostetaan ahkerasti tv:ssä, täytyy sanoa etten ole oikein ikinä pitänyt yhdestäkään jatko-osasta. Ei Topi ja Tessu ole Topi ja Tessu jos siinä on hyvä kuvanlaatu ja eri piirtäjän erilainen tarina. Ei ei.
Oikeastaan minäkään en ole pahemmin piitannut monesta kakkososasta, leijonakuningasta lukuunottamatta. Itse tykkään tuudittautua siihen ensimmäisen osan loppuun leffoissa.

Mitä te pidätte Disneyn muista elokuvista, jotka eivät ole animaatioita? Joku taisi Piratesit mainitakin, käsittääkseni niistä 2&3 ovat Disneyn.
Otsikko: Re: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Wagner - 20.08.2007 20:43:42
Oij! Rakastan niitä vanhempia disneyn piirrettyjä ja niitä meiltä löytyy vinopino VHS-kasetteina. :) Suosikkejani ovat Robin Hood ja Viidakkokirja, ne vain ovat niin loistavia. Ne laulut on joissakin ihan kivoja, joissakin taas kamalia, mutta mitä olisivat Disneyn piirretyt ilman niitä lauluja! :D Sitten hyviä on tietenkin ne kaikki Prinsessa ruusunen, tuhkimo, lumikki yms. klassikot.

Uusin Disneyn piirretty taitaa olla meillä Jafarin Paluu, että siitä voi päätellä, että meiltä tosiaan löytyy ne vanhimmat ja minusta parhaimmat. Leijonakuningas I on tosi hyvä, mutta Jellonakuningas II en tykännyt oikeastaan melkein yhtään, kolmosta en edes ole nähnyt. Minusta ne kaikki jatko-osat mitkä olen nähnyt, ovat olleet huonompia.

Tykkään edelleenkin katsella niitä piirrettyjä, jos ei ole muuta tekemistä. Ja vaikka olisikin. :D Ne vain piristävät päivää, kun kaikissa on aina happy end. :D

Oliver ja kumppanit! Meinasin sen unohtaa, aivan loistava leffa, kerrassaan. Niin ja Aladdin ja Pocahontas ja Aristokatit ovat myös todella hyviä.

Yhtään DVD-versiona en omista, tuskin tulen koskaan omistamaankaan. Tai mistäs sitä tietää. :D

Kaikki Disneyt ovat meillä katselukelpoisia, Aristokateissa se kuva välillä vähän räpsii, mutta muuten kaikki on ihan kunnossa niillä elokuvilla. :)
Otsikko: Re: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: vaniliakastike - 06.10.2007 18:31:32
Aah. Kaikki Disney elokuvat on IHANIA!!! Varsinkin klassikot Kaunotar ja Kulkuri ja Lejona kuningas.
Juu siis pienestä asti olen niitä katsellut mutta nytte on toi DVD niin näitä suloisen ihania elokuvia ei enää näe ( tosin ennen kuin DVD tuli olin jo lopettanut piirettyjen katsomisen, vaikka edelleen joskus niitä on kiva katsoa jos löytyy keinoja miten katsoa).  :D

Ihana olisi joskus päästä Disneylandiin, jos ei nyt, niin sitten kun on omia lapsosia  :D
Otsikko: Re: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: marseille - 15.10.2007 17:53:40
disney piirretyt on just parhaita :D Meillä on varmaan n. 30 disney piirrettyä vhs:llä :) ja sit n. 10 dvd:llä. Onneksi meillä on kasetit aina pidetty hyvässä kunnossa nii saa iloita niistä nytki :) Lemppareita on kyl leijonakuningas, tuhkimo ja topi ja tessu<3 Mulla on koneella kans jotai 50 disneyn laulua mut harmi ku suurin osa enkuksi :/ pitäs saada niitä suomenkielisiä lisää :D
Otsikko: Re: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Forlorn - 17.10.2007 12:49:56
Itse tykkään hirveästi vanhoista Disneyn piirretyistä, nyt kun tätä topikkia lueskelin, sain halun mennä katselemaan Kaunotarta ja Hirviötä... Mutta kirjoitan tämän nyt ensin.

Olenko minä ainoa, joka ajattelee, että nykyiset Disneyn piirretyt ovat jotenkin... "huonompia"?  Ei minua enää kiinnosta katsella nykyisiä Disneyn piirrettyjä, vanhoja katselen kyllä todella mielelläni (Lainasin kaverilta 10 kpl Disneyn piirrettyjä ja katselin niitä innolla). Mutta uudet (Rottatotuille, Aarreplaneetta, Atlantis, Lilo & Stitch...) ei oikein nappaa, en tiedä mistä se johtuu. Onko muilla näin?
Minä kyllä haluanisin nähdä Tuhkimon jatko-osat, vaikka tiedän, että ne eivät niin hyviä ole. Mutta minkäs sitä uteliaisuudelleen voi :D

Disneyn piirrettyjen lemppareihin kuuluvat Aladdinit, Pocahontas, Kaunotar ja Hirviö, Lumikki, Ruusunen, Aristokatit, Tuhkimo.

Unelma olisi minullakin käydä Disneylandissa tai Disneyworldissa.
Otsikko: Re: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Jaakin - 19.10.2007 09:32:33
PSST! Koitetaan herättää keskustelua näistä elokuvista yms. aikaan, tämä topic on pikkuhiljaa valumassa listaamisen puolelle.

Lainaus
Olenko minä ainoa, joka ajattelee, että nykyiset Disneyn piirretyt ovat jotenkin... "huonompia"?
Mielipidekysymys, mutta olen osittain kanssasi samaa mieltä. Ehkä siksi, että lapsena katsotuissa filmeissä on "sitä jotakin" ja muistot palaavat mieleen yhä niitä katsoessa, mutta tietysti myös piirtäjät ja ääninäyttelijät ovat vaihtuneet. Jotkut uudet saavat plussapisteitä suunnaltani, toiset eivät.

Tästä tulikin mieleen, että mitä mieltä te olette  suomalaisista ääninäyttelijöistä? Onko joku ehdoton suosikki, onnistunut jossakin roolissa erityisen hyvin? Tai käänteisesti, joku josta ette pitäneet lainkaan?

Minä olen erityisesti tykännyt Leijonakuningas 1 Scarista (Jukka-Pekka Palo) ja Pocahontasista jonka äänenä toimi Arja Koriseva. Varsinkin laulukohtaukset olivat mieleeni. Jotenkin tuntuu, että Disneyanimaatioiden suomalaiset äänet ovat huomattavasti laadukkaampia, kuin mitä esimerkiksi lastenohjelmien, joita näkyy televisiosta.
Otsikko: Re: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: LeidiMarmelaadi - 27.10.2007 17:50:32
Mä rakastan disneyn vanhoja elokuvia esim.Leijona kuningas  ja muita hyviä leffoja mutta mä en oikein tykkää kaikista uusimmista mutta juu ainahan leijona kuninkaan muut osat menee x)
(onks pikkukananen tai se disneyn ...siitä en tykänny..HUONO)
Ku olin sellanen pikkunen kakara (5.v-7.v) nii kaikki naapurit kirkkonummel lainas meilt noit disneyn elokuvia ku meil oli aina uusimmat..
ja sit sekotin aina "Kaunotar ja hirviö"-"Kaunotar ja Kulkuri" leffat... xF
Otsikko: Re: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Canis - 22.11.2007 22:49:21
Höm, täytynee tunnustaa, että aika usein Filkkarissa käydessäni mukaan tarttuu jokin Disney-animaatio... Ne ovat vaan niin ihania! Ja joskus lukion musiikin tunneillakin on ollut puhetta siitä, että ei niitä piirrettyjä pelkästään lapsille tehdä, niissähän on aika paljon sellaista huumoriakin, jonka vain aikuinen voi ymmärtää. Disneyllä on siis tarkoituksena saada koko perhe elokuvaa katsomaan, ja itse asiassa käsikirjoitukset onkin suunnattu enemmän aikuisille.

Disney-elokuvien lisäksi rakastan vanhoja Disney-piirrettyjä, niitä lyhyitä, joita tuli joskus ainakin sunnuntaiaamuisin. Ja Akuhan se tietysti on meikäläisen lempihahmo. Toinen mihin olen ihastunut, ovat Disneyn ja Pixarin yhdessä tekemät animaatiot. Niin kuin nyt Shrek esimerkiksi. Huonoja Disney-piirrettyjä en juurikaan ole nähnyt, yhtään ei ainakaan tule mieleen. Tosin en ihan kaikkia kaikkein uusimpia ollut katsomassa.

Ja tokihan Disneyllä on muutakin kuin piirrettyjä. PotC-trilogia esimerkiksi on aivan loistava, vaikkakaan en vielä ole tuota viimeistä osaa nähnyt.
Otsikko: Re: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Mircin - 30.11.2007 08:53:52
Disneyn elokuviin ei koskaan kyllästy, kun aina sieltä löytyy uusia vitsejä mitä vanhemmaksi kasvaa :'D Ja siellähän on niitä kaikkia ihme salaviestejä, vähän niinko jossain Da Vinci-koodissa... Niitä on aina hauska ettiä : D

Silti minua on alkanut nyppimään nyt vanhemmalla iällä (eihän sitä pienenä niin ajatellu...) kun kaikki Disneypiirrettyjen naiset on niin samanlaisia! Siis päähenkilöt; kaikki on laihoja ja isorintaisia ja ÄÄÄÄRETTÖMÄN hyväsydämmisiä. Pahikset on tietty läskejä ja tyhmiä ja rumia. Ajatelkaa nyt, onko ihme jos joka toisella nuorella on anoreksia kun jo polvenkorkusesta asti syötetään tuommoset luudanvarsi- melonitissi vartalonmalli-ihanteet alitajuntaan. Kyllä kai pieni lapsi vähemmästäkin hämmentyy! Ja ollaan epävarmoja ja itsetunto heikoilla kun piirrettyjen prinsessat on niin ihania ja täydellisiä ja kilttejä ja avuliaita. Ja aina ne päätyy sen kiltin miehen vaimoiksi... Kyllä niihin toisinaan enemmän omaperäisyyttä kaipais, mutta toisaalta ne on kyllä noin mustavalkosina ihan kivojakin.  

: D
Otsikko: Re: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Lerosa - 30.11.2007 14:59:25
miulla on myäs kaikki disneyn piirretyt leffat vuosilta 1990- 2006 katon niitä viel silloon tällööön ja itken mufasan kuolemalle nyyh. No kuiteski miun lempparit on:

Pocahontas1
Leijonakuningas 1 2 3
toystory 1 2
mulan 1 (kakkonen ei oo nii hyvä)
nalle puh (nalle on puh nalle on puh hupsu pieni hauskanlainen)


siinä mun lempparit ;D
Otsikko: Re: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Jaakin - 30.11.2007 19:49:30
Lainaus
Kyllä niihin toisinaan enemmän omaperäisyyttä kaipais, mutta toisaalta ne on kyllä noin mustavalkosina ihan kivojakin.
Itseasiassa yleensä minäkin kaipaan moniin leffoihin lisää omaperäisyyttä, mutta Disney on poikkeus. On ihanaa, että voi välillä uppoutua johonkin sinisilmäiseen ja unohtaa hetkeksi, ettei onnellinen loppu ole oikeassa elämässä mikään vakiokaluste.
Lainaus
Pahikset on tietty läskejä ja tyhmiä ja rumia.
Minulle tulee heti mieleen muutama vähemmän tyhmä ja läski pahis, esmes Pahatar, Lumikin äitipuoli ja Scar, ei se ainakaan mikään umpi-idari ollut. Toki niitä tymiä ja läskejäkin mukaan mahtuu.
Lainaus
Ja ollaan epävarmoja ja itsetunto heikoilla kun piirrettyjen prinsessat on niin ihania ja täydellisiä ja kilttejä ja avuliaita. Ja aina ne päätyy sen kiltin miehen vaimoiksi.
Tähän minulla on kaksikin mielipidettä - on totta että tuo tosiaan vähän vääristää ihmiskuvaa ja saa tuntemaan itsensä mitättömäksi, mutta on siinä hyviäkin puolia. Prinsessojen kiltteys antaa esikuvaa nuoremmalle ja ehkä sitä kautta myös muuttamaan suhtautumistaan toisiin ihmisiin, kun esmes nuo Disneyn prinsessat on usein avuliaimmasta päästä.
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Arende - 16.03.2008 09:48:41
Minäkin olen varsin Disney-addiktoitunut.

En enää edes muista koska tutustuin ensi kertaa Disneyn piirrettyihin, jotenkin ne vain ovat aina olleet osa elämääni :> Meillä on vhs:nä lähemmäs 50 piirrettyä ja dvd:nä on pari. Itse pidän enemmänkin niistä vanhoista klassikoista kuten: Prinsessa Ruusunen, Tuhkimo, Leijonakuningas, Pocahontas, Notre Damen kellonsoittaja, Aladdin jne. Uusia en ole kaikkia edes vaivautunut katsomaan. Keisarin uudet kuviot on kyllä ihan helmi :>

Meillä on muutamalla itse nauhoitetulla kasetilla myös vanhoja Disneyn piirrettyjä sarjoja, joita telkkarista tuli silloin kun mie olin pieni. Kaikkihan ne on englannin kielisiä ja suomeksi tekstitettyjä, joten en niistä silloin kyllä oikein mitään ymmärtänyt, kun en osannut vielä lukea ^^ Mutta näin vanhemmalla iällä niitä on ollut oikein rattoisaa katsoa. On Ankronikkaa, Tikun ja Takun pelastuspartiota, Aku Ankkaa ja muuta sellaista. Ja tietysti Samu Sirkan joulutervehdys <3<3

Disneyn musiikki on myös aivan ihanaa. Sen vuoksi en oikeastaan hirveästi näistä uudemmista leffoista pidä, kun niistä puuttuu perinteiset Disney-biisit.  Miulta löytyy koneelta 179 Disney-biisiä ^^ Lähes kaikista leffoista, mitä kuvitella saattaa ja monilla eri kielillä. Lähinnä oikeastaan englanniksi, ranskaksi ja italiaksi. Muutama on japaniksikin. Ja suurimman osan niistä osaan vielä ulkoakin, kun tuli niitä pienenä laulettua niin paljon ^^

Disneylandiin haluaisin minäkin joskus päästä. Veljeni (joka myös on Disney-fani) kävi siellä viime jouluna, kun oli työharjoittelussa Pariisissa. Arvatkaa vain olinko kateellinen. Se kävi kanssa Notre Damea katsomassa. Maailma ei todellakaan ole reilu...
Otsikko: Vs:
Kirjoitti: vesiheinikki - 16.03.2008 12:49:53
Ach, Disney on rakas. Itseasiassa mellä ei ole kuin muutama DIsneyn leffa("kun ne oli niin kalliita"), mutta ne on silti ihania.
 Meillä näkyy nyt Disney Channel mutta se ei ole niin kiva kuin luulisi :(
Monta elokuvaa on tullut leikittyä pikkuveljen ja kavereiden kanssa. Vanhoja hyviä aikoja. : D
Muistan kun tarhassa leikittiin Leijonakuningas kakkosta. Ja aina kun leikittiin Ötökän elämää, minun piti olla se keksijätyyppi. Olen vieläkin katkera.
Hei, aletaan järjestää Disney-Potterlarppeja!
Otsikko: Vs:
Kirjoitti: Arte - 16.03.2008 14:15:46
Meillä näkyy nyt Disney Channel mutta se ei ole niin kiva kuin luulisi ]
Hei, mitä ihmettä? =D Itse rakastan kyseistä kanavaa! Aina, jos minä saan päättää, mitä katsotaan, katsomme sitten Disney Channelia. Tuleehan sieltä paljon turhaakin ja sellaista, mikä ei jaksa kiinnostaa, mutta myös paljon ihan hauskojakin sarjoja (kuten Phineas and Ferb). <3
Minäkin rakastan Disney Chanelia<3 Meillä ei ole sitä kotona, mutta äitin kotona on, joten vaikka pääsenkin siellä käymään vain pari kertaa vuodessa, rakastan sitä kanavaa silti. (: Ihanaa, kun sieltä tulee vanhoja piirrettyjä elokuvia, joiden kanssa voi sitten fiilistellä.

Muutenkin pidän Disneyn vanhoista lastenelokuvista, meidän vanhassa kämpässä katselen onnellisena piirrettyjä videolta. Uusia lastenohjelmia en pahemmin seuraa, ehkä siksi, että nukun ne aina yli. Mutta pienempänäkään ei niistä oikein tykännyt, niissä oli liikaa kaikkea uutta ja ihmeellistä ja pidin enemmän vanhoista ja turvallisista hahmoista.
Otsikko: Vs:
Kirjoitti: Arende - 16.03.2008 14:22:50
Meillä näkyy nyt Disney Channel mutta se ei ole niin kiva kuin luulisi ]
Hei, mitä ihmettä? =D Itse rakastan kyseistä kanavaa! Aina, jos minä saan päättää, mitä katsotaan, katsomme sitten Disney Channelia. Tuleehan sieltä paljon turhaakin ja sellaista, mikä ei jaksa kiinnostaa, mutta myös paljon ihan hauskojakin sarjoja (kuten Phineas and Ferb). <3
Minäkin rakastan Disney Chanelia<3 Meillä ei ole sitä kotona, mutta äitin kotona on, joten vaikka pääsenkin siellä käymään vain pari kertaa vuodessa, rakastan sitä kanavaa silti. (: Ihanaa, kun sieltä tulee vanhoja piirrettyjä elokuvia, joiden kanssa voi sitten fiilistellä.
Minäkin rakastaisin, muttei meillä näy :/ Kaverilla näkyy ja tuppaudunkin niille kylään aina kun mahdollista. Onneksi tämä kaverinikin on Disney-fani, niin sitä ei haittaa vaikka tuijotettaisiin Disney Chanelia koko päivä :>
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Amy Malfoy - 16.03.2008 16:27:21
Oi tämmöisenkin jostain löysin/kaivoin esille.. Tämä on niiiin minun yhteisöni :D
Disney leffat on aivan ihania, harmittaa vain kuin ei niitä itselläni oli kuin parisenkymmentä (haluan ne kaikki!) ja harmittaa kun en Leijonakuningasta tajunnut ostaa silloin joskus DVD:lle.. Videot toimii vielä jotenkuten, mutta ongelmana on niin monta sataa kertaa katsotut leffat, jotka alkavat jo rätistä hyvällä vauhdilla..

Lempparini on ihan ehdottomasti Leijonakuningas.. ja sen saivat kaverit viime vuonna hyvinkin tietää kun tunnilla toisen kaverin kanssa käytiin läpi leffan reploja (enimmäkseen niitä missä Scar on...)  Aladdin on myös suuuri suosikkini ja muistan kun sain sen synttärilahjaksi ja katsottiin sitä serkkujen kanssa ja minua alkoi ärsyttää se kun muut nauroivat Hengen jutuille ja itse olin sen verran pieni ja tyhmä etten tajunnut niitä.. Nyt ne ovat moninkerroin hauskempia ja nautin aina niiden katselemisesta =)

Disneyn piirretyistä varmaankin Ihmeperhe on ainoa joka minulla on DVD:llä.. Harkitsin Pienen Merenneidon DVD:n ostamista mutta kaveri sanoi ettei se ollut alkuperäinen versio -89 jota rakastan vaan se -98 versio jossa on ihan eri näyttelijät ja laulutkin on päin honkia! murh...
Mutta ihania elokuvia on vuosien mittaan tullut!

~Amy
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Arende - 16.03.2008 16:34:02
Lempparini on ihan ehdottomasti Leijonakuningas.. ja sen saivat kaverit viime vuonna hyvinkin tietää kun tunnilla toisen kaverin kanssa käytiin läpi leffan reploja (enimmäkseen niitä missä Scar on...)

Me tehdään tota kanssa veljen kanssa. Äidillä meinaa mennä hermot, kun puhutaan keskenämme lähes pelkästään Disney-sitaateilla n_n Ollaa katottu kaikki meijän Disney-leffat aivan liian monta kertaa.

On muuten tosi hassua, kun jotkut mun kavereista ei oo koskaan nähny esim. Leijonakuningasta. Ja se kun on niin klassikkojen klassikko. Mä katon sen vähintään pari kertaa vuodessa. Ja jotkut kaverit on nähny joitain Disney leffoja silloin joskus pieninä, eikä muista niistä enää oikein mitään. Ja minä kun osaan lähes kaikki Disneymme repla replalta :>
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Adele - 16.03.2008 17:57:20
Täällä on myös yksi, joka rakastaa Disneyn elokuva ^^
Olen katsonut niitä pienestä pitäen ja katson vieläkin. Lempparit ovat Kaunotar ja hirviö, Leijonakuningas ja Pieni merenneito. hihi, tykkään.
Ja musiikki on todellakin jotain niin loistavaa. Joissakin niissä on ihan mielettömän ihanat melodiat ja sanatkaan eivät ole mitään täysin turhanpäiväisiä löpinöitä, niin kuin monissa muissa piirretyissä.
Ja kyllä, minä myös pidän paljon enemmän vanhoista kunnon Disneyn piirretyistä kuin näistä uusimmista. Uusimpia en yleensä jaksa edes katsoa. Niissä vain ei ole sitä jotakin.
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Arte - 16.03.2008 18:15:53
Lainaus käyttäjältä: Arende
On muuten tosi hassua, kun jotkut mun kavereista ei oo koskaan nähny esim. Leijonakuningasta. Ja se kun on niin klassikkojen klassikko.
Mitä, ei tuollainen voi olla mahdollista? Kaikkien lasten olisi pitänyt nähdä Jellonakuningas, se tosiaan on vain se kultaisten klassikkojen kultaisin klassikko. Mitä he ovat sitten pienenä katsoneet? Minä ja siskoni katsoimme Disney-piirrettyjä alvariinsa.

"Ookkonä Oulust, syökkönä jellonia?"

Löytyykö ketään toista Topi ja Tessu-fania? Minusta tämä piirretty on Leijonakuninkaan rinnalla se ykkönen<3 Katsoimme sen joskus syksyllä siskomme kanssa ja kumpikin posket kyynelissä, kun loppui. Muutenkin katsoimme, että miten niin pelottavaa piirrettyä näytetään lapsille, vaikka itsekin olemme katsoneet sen todella moneen kertaan läpi? Lapset eivät kai sitten pelkää isoa ärisevää karhua, mutta meitä kyllä karmi.
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: LeidiMarmelaadi - 21.03.2008 00:35:33
Pidän enemmän vanhoista disney leffoista siis esimerkiksi Leijonakuningas ja Kaunotar ja Hirviö.
En pidä yhtään pikkukanasesta tai vastaavasta.
Jotkut uudet on hauskoja mutta vanhemmat on lähempänä sydäntä.
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: vesiheinikki - 21.03.2008 22:54:08
Phineas ja Ferb on kyllä viihdyttävä kun se on niin päätön :D
Ach, katsoin Aladdinin viikonloppuna ja se ol HYVÄ.
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Alera - 22.03.2008 00:15:30
Ach, katsoin Aladdinin viikonloppuna ja se ol HYVÄ.

Haa! Minä katsoin sen tänään ja voi elämä, kun rakastuin taas. Yksi kestosuosikkini Disneyn klassikoissa ^ ^.
Muita ihania ovat sitten mm. Leijonakuninkaat, 101 dalmatialaista & Pieni merenneito, josta puhuttaessa on ihan pakko aina leijua sillä että kolmas nimeni tulee ihanalta pääosaneidolta  ;D.
Rakastan Disneyn elokuvissa juuri sitä sadunomaisuutta, hahmoja ja musiikkeja. Esimerkiksi Leijonakungas II:sen He Lives In You on niin mahtavaa kuunneltavaa melkein millä kielellä tahansa. Nykyään tehdään verraten niin huonoja lastenelokuvia, että itkettää.
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: LeidiMarmelaadi - 22.03.2008 23:04:32
Ach, katsoin Aladdinin viikonloppuna ja se ol HYVÄ.

Haa! Minä katsoin sen tänään ja voi elämä, kun rakastuin taas. Yksi kestosuosikkini Disneyn klassikoissa ^ ^.
Muita ihania ovat sitten mm. Leijonakuninkaat, 101 dalmatialaista & Pieni merenneito, josta puhuttaessa on ihan pakko aina leijua sillä että kolmas nimeni tulee ihanalta pääosaneidolta  ;D.
Rakastan Disneyn elokuvissa juuri sitä sadunomaisuutta, hahmoja ja musiikkeja. Esimerkiksi Leijonakungas II:sen He Lives In You on niin mahtavaa kuunneltavaa melkein millä kielellä tahansa. Nykyään tehdään verraten niin huonoja lastenelokuvia, että itkettää.

Musiikit on lumonnut mut aina noissa vanhoissa elokuvissa  :)
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: jaina - 11.04.2009 21:00:24
Disney on LEGENDA. Disney on KUOLEMATON. Disneyllä vain ON SITÄ JOTAIN.

Disneyn animaatiot ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Olen AINA pitänyt niitä, vaikkakin nyt hieman vanhempana en niinkään. Kyllä monet Disneyn leffat ovat edelleen hyviä. Tykkään myös näistä "nuorten" Disneyn leffoista, mm. High School Musicalit (en mikään himofani ole mutta ihanan kliseisiä leffoja), Pirates Of The Caribbeanit, Minutemen (katselin tänään kun tuli Disney Channelilta, kuolasin Zekeä, eli siis Nicholas Braunia (http://www.imdb.com/media/rm4157115136/nm1002609)). Myös Zackin ja Codyn viiden tähden elämää on hauska. Ja Hannah Montana ihan hauska välillä myöskin. Tavallaan rakastan näitä nuorten leffoja, kun ne ovat niin... kliseisiä, niin Disneymäisiä. Ja hauskojakin aika usein. Monilla pojilla nuorten leffoissa on se sellainen "surffaajan tukka". Sillä tarkoitan esimerkiksi Zackin ja Codyn hiuksia.

Myös animaatiot ovat siis kivoja. Klassikot varsinkin.

Mikään "The Real Disney Fan" en ole, mutta Disney on aina ollut hyvä ja ns tärkeä.

Lainaus
Phineas ja Ferb on kyllä viihdyttävä kun se on niin päätön
Totta! Candace on hauska. Jake Long on myös ihan hyvä, eli siis Amerikan Lohikäärme. Myös mm. Waverly Placen velhot ovat ihan hyvä, ja Viiden tähden merielämää (tosin tyhmää kun siinä ei ole enää Ashleyta!), Kim Possible ja Keisarin uusi koulu. Siskoni varsinkin tykkää näistä. Kuten jo sanoinkin, itse en Disneytä kovinkaan paljoa seuraa mutta välillä tulee katseltua.

Ashley Tisdalen (23) sanoja lainaten:
"En tunne itseäni liian vanhaksi Disneylle.
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Saasta - 13.04.2009 19:26:29
Ah, Disney <3

Tänään just tuli katottua Liisa Ihmemaassa, se on miulle se ykkönen jostain syystä. Rakastan Hullua Hatuntekijää ja sitä kissaa (onko se Veijari o___O), samoin kun se kuningas on parhautta! Nauroin ihan tyhmille jutuille tossa, eniten varmaan sille "yks, kaks, kolme, nel, viis, kuus, seitsemän, kahdeksan, yhdeksän, kymmenen, JÄTKÄ!" -kohdalle :'D se vaan oli jotenkin niin tyhmänhassu että rupesin taas nauramaan. Syntymättömyyspäiväkutsuja on itekin tullu muuten vietettyä ja joskus ostan kavereille syntymättömyyspäivälahjoja :')

Disney Channelia oon kattonu nyt kahen päivän aikana varmaan kaheksan tuntia! Sieltä on tullu kaks ihanaa leffaa ainakin, Jump in! ja Cheetah girls: one world. Hannah Montanaakin on tullu fanitettua kunnolla, tykkään sen vanhoista kappaleista ihan älysti, miulla on sen levykin. Nää uudet mitä sillä on ei oo niin kovin hyviä ja tuntuu että siitäki tyypistä on tullu jotenki ylimielinen mut who cares. Disneyllä on kuitenki aina ollu miusta hyvät musiikit kaikkialla !

Isi on muuten semmonen, että suunnilleen kerran päivässä se vetäsee hatusta jonku legendaarisen repliikin ja sit pitää arvata mistä leffasta/sarjakuvasta se on ollu. "No hmph, etkö siä nyt tienny et tuo on Pinokkiosta!" :'D en mie vielä niitä kaikkia muista : (

> Saasta
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Amy Malfoy - 13.04.2009 19:39:29
Hih, Disney! <3

Katoin just Tarzanin englanniks ja nauraa hekotin niille jutuille.. Ne oli kyllä hyviä, viimeks oon sen leffassa -99 kattonu ja en muistanutkaan, että se oli niin hyvä (itkin vieläkin tosin sen ekan biisin aikana, jolloin se pikku-apina kuolee :( )

Ja ku lauantaina mentiin mummolaan nii pelattiin systerin kaa kaks tuntii sellasta peliä, että toinen ajatteli jotain Disney hahmoa ja sitten toinen yritti kysymysten avulla arvata sitä hahmoa (tosin välillä vähän meni pieleen, kun systeri ei oikein osannu vastata kysymykseen ku kysyin, et onks se kuollu ja vastaus oli Hades :D )
Mutta tosi kivaa ajanvietettä ja nopeesti meni matka... varmaan pitkästa aikaa niin, ettei systerin kans tapeltu :p

~Amy
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Riiku Aminta - 13.04.2009 19:44:12
Mä rakastan Disney-elokuvia, niissä on ihana tunnelma<3

Mua suretti, kun meillä ei enää ole VHS-laitetta, ja kaikki parhaat elokuvat..meni pois.
Topi ja Tessu on mun ehdoton suosikki, mut sitä ei mulla enää oo.. :'(

Tulipa tyhmä kommentti.

Mutta, pitää hommata jostain se Topi ja Tessu...
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Tessai - 21.05.2009 23:06:10
Täällä ilmoittautuu yksi vannoutunut Disneyfani!

Disneyn piirretyt on kyllä todellakin parhaimmistoa, niissä vain välittyy se tunnelma. Musiikit ovat mahtavia ja henkilöt ovat myös mielenkiintoisia.
Minua vain ärsyttää kun melkein kaikille tehdään jatko-osa. Esimerkiksi Pocahontakselle (joka kuuluu ehdottomasti suosikkeihini),
minä en aio enää koskaan katsoa sitä kakkososaa, vaan katson pelkästään ykköstä, niin saan jäädä siihen että Pocahontas ja Smith kuuluvat toisilleen. ^^ Muutenkin, jatko-osat eivät ole enää niin hyviä, kuin ensimmäiset (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta).

Lempi Disney elokuviani ovat ainakin Pocahontas, Topi ja Tessu, Aristokatit, Pieni Merenneito, Mulan, Prinsessa Ruusunen ja Aladdin.
Muutkin ovat hyviä, mutta nuo piti erikseen mainita. ^^

Disneyn piirrettyjen katselu ei katso ikää!  ;D

-Tess
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Remoteness spectator - 22.05.2009 23:34:50
Tulihan niitä lapsena katsottua, kun kasetteja omisti mutta onpas hassua että kaikki suurimmat klassikot, kuten Tuhkimo ja Prinsessa Ruusunen jäivät katsomatta! Ehkä vilaukselta satuin näkemään, mutten koskaan kokonaan. Mutta kokonaisuudessaan en kyllä mielestäni kuluttanut paljoa aikaa videoiden katseluun. Viime aikoina on kyllä tullut ihmeellinen halu ostaa kaikki Disneyn klassikot ja katsoa niitä joku viikonloppu. Olisi ihan yleissivistävää, ja varmasti viihdyttävää.
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Black Dahlia - 16.08.2009 06:51:20
siis Disneys leffat <333 Ihania prinsessasatuja :) Noissa Disneysleffoissa on viel alussa aina se linna ja jos siitä tulee hyvä mieli  ;D Mun suuri suosikki pienestä saakka on ollut Joutsenprinsessa, mutta kyl melkein kaikki noista vähän vanhemmista leffoista on hyviä. Alan kyllä keräämään noita Disneyn leffoja sitten kun on niitä omia lapsia. Saa hyvän tekosyyn itekkii kattoa niitä taas  ;D
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: -Anerya- - 16.08.2009 11:33:26
Mä en oo ennen oikeen ollu kauhia fani, mutta nyt teini-iässä on tullut sellanen "mä tahdon nähdä Disney-leffoja!" Omistan nyt Aristokatit, Robin Hood ja Miekka kivessä juhlajulkaisu klassikot. Lemppareitani ovat Aladdin, Kaunotar ja Hirviö, Pocahontas ja Pieni merenneito.

Lempimieheni ovat Aladdin, Eric ja John Smith ja John Rolfe. Aladdin on oikeastaan ainut elokuva, jossa kyse on enemmän miehestä kuin naisesta. En tosin ole nähnyt kaikkia Disney-leffoja, mutta näin ajattelen.

Pocahontaksessa on vaikea päättää kummasta pitää enemmän: Smithistä vai Rolfesta. Ensimmäisessä elokuvassa Smithillä ja Poksulla on heti sellaista juttua keskenään, ja silloin on sellanen "nuo kaksi kuuluu yhteen". Mutta sitten Matka uuteen maailmaan lopussa Smith ei oikein huomioi Pocahontasta sillee, vaan haluaa että he lähtevät seuraamaan hänen omia unelmiaan. Ja sitten taas Rolfe on vähän sillee, että olis ihan kiva jos oltais yhessä.. Mutta itse taidan tykätä Rolfesta enemmän, koska hän on paremman näköinen  ;D Mutta ei siitä oikeasti voi päättää.
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Remoteness spectator - 16.08.2009 13:48:09
Disneyn fantasia-elokuvat ovat taiteellisia musiikkielokuvia. Meillä oli joskus se alkuperäinen fantasia, siinä oli hienoja orkesterin soittamia kappaleita ja niiden taustalla jonkinlainen video. Kyllä sitä ihan lapsena tuli katsottua :)
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: saralin - 16.08.2009 16:07:14
Oih, vannoutunut Disney-fani myös tässä suunnassa! Olen siis eniten niiden klassikko Disney-leffojen ystävä (ellei täällä puhuta yleisesti muutenkin vain niistä?), kun nykyään tulee niitä 3D-tekniikalla tehtyjä leffoja esim. Bolt, Up jne. En fanita näitä Disney Channel-ohjelmia sun muita, vaan ihan rakkaita legendaarisia piirrettyjä.

Lemppareitani ovat Kaunotar ja Hirviö, Aladdin (lähinnä Aladdinin vuoksi ^^), Pieni merenneito, Peter Pan ja Hercules. Viimeisin on varmaan yksi hauskimmista piirretyistä, kiitos Haadeksen hupaisuuden, mutta myös kiinnostavin koska rakastan kreikkalaisia jumalia ja taruja ja Kreikan historiaa yleensäkin. Huomasin muuten tässä, että Keisarin uudet kuviot on Disney-leffa, joten laskenpa sen yhdeksi lemppareistani.

Aladdin on oikeastaan ainut elokuva, jossa kyse on enemmän miehestä kuin naisesta.

Aivan ja siis tästähän jo mainitsinkin aiemmin, että Jasminen aina vain sivuutan kyseistä elokuvaa katsellessani, koska Aladdin on ihana. :D

Minua vain ärsyttää kun melkein kaikille tehdään jatko-osa. Esimerkiksi Pocahontakselle (joka kuuluu ehdottomasti suosikkeihini),
minä en aio enää koskaan katsoa sitä kakkososaa, vaan katson pelkästään ykköstä, niin saan jäädä siihen että Pocahontas ja Smith kuuluvat toisilleen. ^^ Muutenkin, jatko-osat eivät ole enää niin hyviä, kuin ensimmäiset (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta).
-Tess

Joo, mua kanssa ärsyttää tämä. Mä olin niin tavattoman pettynyt Pocahontas kakkosen loppuun, vaikka muuten se taisi ihan siedettävä olla. Yleensä kakkososat on tehty erilailla (siis silleen...graafisesti erilailla), siis että ne hahmot ja "piirtojäljet" (joo en tiiä mikä se on) on jotenkin ihan erinäkösiä. Vai? :D

Disneyn fantasia-elokuvat ovat taiteellisia musiikkielokuvia.

Samaa mieltä! Ja rakastan muitakin Disney-lauluja aivan mielettömästi. Ne vetävät vertoja ihan lempimusiikilleni (oikeastaan se on yksi lempimusiikkilajini). Joskus mp3:lla on aitoja versioita niistä, joskus covereita. Ne ovat vain niin yksinkertaisen ihania.
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: iira - 22.08.2009 22:21:53
Rakastan Disneytä. Lähinnä niitä '90 luvun elokuvia mutta kyllä nämä uudetkin ovat todella jees! Disney Channelkin on hankittuna lähinnä kyllä tuli se omalle kämpälle mutta muutin takaisin kotiin niin nyt se kuitenkin on jäänyt.

En pelkästään pidä niistä elokuvista vaan myös lauluista. Nom♥ Kesällä tuli hieman katseltua Disneyn elokuvia näin nostalgisessa mielessä ihan kasetilta ja ai että rakastan.
Suosikkejani on Kaunotar ja Hirviö. Ei mutta rakastan niitä lauluja siinä. Tarina on surullinen ja valloittava. Lumiere ja Könni ovat aivan ihania.

Lisäksi Mulan on mielestäni hyvä... tai omalla tavalla koskettava, kun ajattelee sitä että Kiinassahan on/ollut (en todellakaan ole varma nykytilanteesta) niin pistetty likat pakkonaimisiin ja kaikkea muuta ikävää.


Aa ja nyt kun katsoin Elonetin sivuilta kuka Kaunottaressa ja Hirviössä kuka lainaa ääntänsä Kipolle niin eksyin nyt vähän muitakin katsomaan ja en tajunnutkaan että Santeri Kinnunen on ollut monessa Disneyn leffassa ääninäyttelijänä. Ja hauskaa ja omituista ainakin omalla kohdalla on se etten osaa aina yhdistää ääniä toisista elokuvista yhteen ja samaan henkilöön. lol.

Palatakseni kuitenkin takaisin itse elokuviin niin aah Maija Poppanen on ihana myös ja välillä en oikein sisäistä sitä miksei joku ole nähnyt tätä klassikkoa! Etenkin yksi kaverini joka teki sarjakuvan jossa mainitsi Maija Poppasen, mutta ei tätä elokuvaa ole kuitenkaan nähnyt vaan pelkällä sivuseikka tiedolla tehnyt tälläisen. I don't get it.

Joskus tarhaikäisenä tykkäsin todella paljon Leijonakuninkaasta, mutta nyt oikeastaan en ole katsonut sitä vähään aikaa ja se mitä muistan siitä niin ei oikein kiinnosta enään.

Aladdinistäkään ei oikein tule mieleen mitään koska siitäkin on varmasti kohta yli 10-vuotta kun sen olen viimeksi katsonut ja muistelisin näin että sekään ei ole lemppareitani, vaikka paikassa X tykkäsin kovasti katsella Jafarin paluuta. (I think so.)


Disney on kuitenkin aina Disney ja minusta ne pitäisi edelleen olla piirrettyjä eikä mitään 3D-animaatioita.
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: puolipro - 23.08.2009 11:58:48
Lainaus
Lisäksi Mulan on mielestäni hyvä... tai omalla tavalla koskettava, kun ajattelee sitä että Kiinassahan on/ollut (en todellakaan ole varma nykytilanteesta) niin pistetty likat pakkonaimisiin ja kaikkea muuta ikävää.

aivan, tätä kehtaa popittaa vaikka ikää onkin jo yli 14 vuotta, perustuuhan sentään tosiasioihin kiinan 'ikävistä' ajoista. itse ainakin henk. koht. tykkään tästä todella paljon, ja voin ihan IRL myöntää, että kuuluu lempielokuviini. ja tässä on sentään ideaa ja oikeaa huumoria. ja toimii kerta toisensa jälkeen. pienenä en aihetta tajunnut ihan täysin, mutta nykyään tajuan, että tuo on periaatteessa suuri kannanotto.
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: syysmyrsky - 23.08.2009 14:22:52
Ah, Disney :3 Tykkäsin jo lapsena ihan hurjasti piirretystä, ja kyllä Disneyltä ne kaikkein parhaimmat leffat löytyvät. Tähän väliin pitää tosin sanoa, että eniten Disneyn tuotannoista tykkään nimenomaan klassikoista. Jatko-osia ei tueta (onneksi halpisjatko-osia ei enää tehdä!) ja Disney Channel on kirosana. Tietty noista ihan näytellyistäkin leffoista löytyy niitä suosikkeja, Narniat ovat ihan söpöjä (vaikka D ei olekaan mukana enää tulevassa kolmannessa Narnia-leffassa) ja Pirates of the Caribbeanit ovat ihan ok-tavaraa, vaikka niiden laatu laski jatko-osissa huomattavasti.

Mutta siis ne rakkausleffat, eli klassikot. Lapsena minulla ei ollut kovinkaan montaa niistä, joten aloin sivistämään itseäni pari vuotta sitten, kun hurahdin taas Disneyyn. Siinä välissä oli se perinteinen "mä oon nyt niin aikuinen enkä salee kato mitään piirrettyjä, ne on vaan lapsille!!11!"-vaihe. Ja ikää oli 12, köh köh :D

Leijonakuningas on paras, ehdottomasti. Lapsena se on nähty lukemattomia kertoja, joten laulut ja suomidubbi yleensä ovat syöpyneet päähän lähtemättömästi. Se Scarin ääni, hui! <3 Myös Mulan on ihana, siinä on ihan kaikki kohdillaan ja Mulan hahmona on ihan paras : ) Muitakin suosikkeja on: Notre Damen kellonsoittaja, Pieni merenneito, Keisarin uudet kuviot, Tarzan, Lilo & Stitch... Näitähän riittää!

Minulla vaihtelee ihan elokuvakohtaisesti, että tykkäänkö katsoa leffan suomidubilla vai alkuperäisellä. Jommassa kummassa on aina se huono ääninäyttelijä, jonka takia sillä ääniraidalla ei vaan pysty katsomaan yhtään mitään.

Onkos teillä muuten ehdotonta inhokkielokuvaa noista klassikoista? Itse en voi sietää Peter Pania, en jotenkin tykkää sen maailmasta ja Peter on hahmona raivostuttava keskenkasvuinen ääliö. Se elokuva jää aina vähän vaisuksi kokemukseksi, siinä ei edes ole hyvää pahista!

Mistä päästäänkin hillittömään Disney-pahisten hehkutukseen 8) Oikeasti, parhaimmillaan ne ovat elokuvan loistavimmat ja mielenkiintoisimmat hahmot: kajahtaneita suuruudenhulluja ja jos hyvin käy, niin oikeasti uhkaavia.
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: elzz. - 16.09.2009 22:09:52
AH DISNEY!!! <3

Siis olen aivan totaalisesti hurahtanut vanhoihin kunnon disneyn piiroselokuviin!!! Pidin niistä toki pienenä, mutta sitten tuli se 'olen iso tyttö'-vaihe, jolloin Disney-leffojen kattominen oli niiiiin lapsellista, mutta nykyään tosiaan lempileffani löytvät näistä klassikoista.

Lemppareitani on Pieni Merenneito, Kaunotar ja Hirviö ja Mulan, mutta se ei siis todellakaan alenna muiden arvoa! Ne ovat jotenkin vain niin rakastettavia >.<

Mä en uskaltanu kattoo mm. Kaunotarta ja Hirviötä iha sika pitkää aikaa, ku katottii se joskus leikkikoulus(eli eskari... olin n.5v) ja se oli must niin pelottava, et uskalsin kattoo sen seuraavan kerran kun oli jotain 13v!!! Sama kävi myös Lumikin kanssa, mut sen ehdin kattoo vähä aikasemmin XD Tällä hetkellä ehkä asia jonka haluisin eniten on Pieni Merenneito-DVD xDDD

Leffoissa ehkä asia joka eniten koskettaa on musiikki! Mielestäni se on niin hyvin onnistunut ja sävähdyttää aina! Ja näissä kuuntelen siis mieluiten alkuperäistä eli englantilaista ääniraitaa.

Toinen asia miksi niin rakastan näitä elokuvia on varmasti se, että niistä vain tulee aina niin hyvä fiilis! Hyvä voittaa ja rakkaat saavat toisensa, mitä muuta voi toivoa? ;D Osa kavereistani aina päivittelee innostumistani näitä kohtaan, mutta ihan sama! Tulen varmaan sitten olemaan ikuinen lapsi, mutta Disneystä en tingi XD
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Upsila - 17.09.2009 16:42:57
Yksi Disneyfani ilmoittautuu mukaan!~ ;3

Lemppareitani ovat Pieni merenneito, Prinsessa ruusunen, Robin hood , Kaunotar ja Kulkuri, Bambi, Rottatouille, Nemoa etsimässä, Liisa Ihmemaassa, (Nalle Puhit), Leijonakuningas, Notre Damen kellonsoittaja.. tuo viimeinen on ainakin nyt ehdoton ykköslemppari! (;

Meilläkin on Disney Channel ja sitä tulee katottua oikeastaan joka päivä. Hannah Montana, Wizards of waverly place, Sonny's chance, yms.

Disneyfanitus alkoi minulla pikku taaperona, mutta loppui äkillisesti täyttäessäni 10-11 vuotias ja silloin tuntui, että disney-leffat olisivat aika lapsellista hommaa. Nyt olen sitten alkanut katsoa jälleen Disney-leffoja ja sarjoja, mutta kyllä siinä joskus jää harmittelen kun meillä ei ole niitä kaikkia elokuvia joita haluaisin katsoa yhä uudelleen ja uudelleen. Nykyään 3D-tekniikalla tehtyjä elokuvia on aika paljon (osa niistä on kyllä iha hyviä) ja minäkin myönnän olevani klassikko Disney-leffojen ystävä.

Tänään just tuli katottua Liisa Ihmemaassa, se on miulle se ykkönen jostain syystä. Rakastan Hullua Hatuntekijää ja sitä kissaa (onko se Veijari o___O), samoin kun se kuningas on parhautta!

Hih, hatuntekijä on ihana!~ Jotenkin kyllä pidin pienenä tuota Veijaria ärsyttävänä, kun se katosi kokoajan, mutta nyt se on kyllä superihana ja yksi lemppareista tuosta elokuvasta. Herttakuningattarestakin pidän myös vähän ja varsinkin valkoinen kani on kyberhyperihana, aww, minulle kelpaisi tuollainen söpö kani, haha.<3

Anteeksi nyt kaikki, jotka pitävät Pinokkiosta. Pienenä inhosin pinokkiota yli kaiken Disney-leffoista. Nyt en valitettavasti osaa sanoa pidänkö pinokkiosta vielä, koska jotenkin ei ole tehnyt mieli edes katsoa sitä elokuvaa taas.

Disney on tosiaankin aina Disney ja minä ainakin pidän siitä!~ (--;

// Taidan perua hiukan sanaani tuosta Pinokkiosta. Tuli eilen katsottua sitä ja kyllä se ihan ookoo on. Samu Sirkka on ihana, jotenkin pidin siitä hirmuisesti. Rupesin itkemään, kun luulin, että Pinokkio kuoli. :----D
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Annoy - 21.09.2009 15:26:44
Amy Malfoy,  niin, se oli ihan hirveä kohta. Katoin Tarzain pari viikkoa sitten YouTubesta ja kelasin sen kohdan koska en halunnut nähdä sitä.

Oi, tää on topa mun makuun <3 (Kuten avastani saattaa huomata) Mulla on nyt joku ihme Disney-buumi. Olen katsonut varmaan ainakin 15 Disneyn piirrettyä YouTubesta kuukauden sisällä.

Lemppareitani ovat Pieni merenneito, Prinsessa Ruusunen, Lumikki ja seitsemän kääpiötä, Tarzan, Aladdin, Mulan, Pocahontas ja Notre Damen kellonsoittaja. Ja näistä uudemmista Karhuveljeni Koda. Niitten musiikki on vain niin ihanaa. Mp3:ssa on ainakin parikymmentä Disneyn kappaletta.

En tiedä mistä johtuu, mutta Leijonakuningas ei ole koskaan erityisemmin kolahtanut muhun. Eikä Herkules.

Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Upsila - 20.03.2010 23:30:33
Hei, nyt tätä topiikkia pitää vähän elävöittää! Viimeisin postaus oli viime vuoden syyskuussa, että nyt ruvetaan vähän tsemppaamaan ja käynnistämään tätä keskustelua eteenpäin - ellei kukaan ole sitten kiinostunut ja hölisen yksikseeni täällä. :D

Tuossa hiljattain tuli elokuvateattereille Tim Burtonin ohjaama Liisa Ihmemaassa - elokuva, mitä piditte siitä? Itse kävin katsomassa sitä tänään ja tottakai en voinut olla pitämättä, vaikka ristiriitaisia kommentteja olen kuullut täällä sun siellä, mutta itse sanon ihan suoraan, että en kadu ollenkaan sitä hetkeä, että menin katsomaan elokuvaa, koska se oli ihan sen arvoistakin. Ei siinä pysty ole mitenkään pettynyt, kun väri-iloisuutta näkyilee jatkuvasti, leikillistä ja hupakkomaista käytöstä ja puhumista mainitaan ohimennen, että saa koko elokuvasalin tirskahtamaan ja hymyilemään. En meinannut edes tunnistaa, että Alan Rickmanin ääni oli kaalimatona, ihmettelinkin miksi sillä kaalimatolla oli niin miellyttävä, jumalainen, tuttu ääni ja paljastuihan se Alan Rickman sieltä, meidän tutusta Pottermaailmasta, olin kyllä ihan häkeltynyt, haha. :'D Ja sitten Punainen kuningatarkin paljastui Helena Bonham Carter - meille tuttuna Bellatrix Lestrange - hän esitti roolinsa kyllä tosi onnistuneesti, huvittava, aavistuksen pelottavakin iso päinen kuningatar, haha. Todella onnistuneet näyttelijä ja äänivalinnat, elokuva ylitti odotukseni. Johnny Depp, hulluna hatuntekijänä, Valkoinen kuningatar omaa siskoaan vastaan, Irvikissakin on jotenkin miellyttävämpää tässä elokuvassa, suloisempi ja hm, avuliaampi? Hurmaava tapaus!<3 Ah, suosittelen kaikille tämän elokuvan, todella ihana värimaailma ja kaikki.~

Sitten vähän aikaisemmin on ilmestynyt Prinsessa ja sammakko - disneyelokuva, mitä mieltä te olette siitä? Minusta ihan hyvä elokuvahan se on, vaihtelua sille, että Disneyllä tulee yleensä vaaleaihoista prinsessoja, tässä nähdään tummaihoinen. Elokuvan Dr. Facilierin ääni on kyllä miellyttävän kuuloinen, hah. :)

/Nyt tuli katsottua todella paljon Notre Damen kellonsoittajaa, todella ihastuttava leffa. Voisin sanoa katsovani sitä todella monta kertaa, tämä taisi olla ensimmäinen kerta kun näin kokonaan sen ensimmäisen ja toisen leffan. Rakastuin tyystin mustalaistytön Esmeraldaan, Clopiniin ja Phoebukseen. Quasimodoa jotenkin rupesin säälimään ensimmäisessä elokuvassa, raukka ei saanut mennä aluksi ulos, yksipuolista rakkautta ja kaikkea hirvittävää. Mutta tämä disneyelokuva kyllä kohosi yksi lemppareihini, aws, ihana disneyelokuva.<3
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: öoliver - 21.04.2010 21:45:25
Haa! Koska olen vaihteeksi hurahtanut Disneyn leffoihin, voisinpa selittää hiukan jotain viimeksi katsotuista.

Prinsessan ja sammakon kävin katsomassa suomidubeilla ja todellakin tykkäsin. Mikään ei voita käsinpiirrettyjä animaatioita, ei niin ikinä.
Vaikkakin olen varma, että alkuperäisversiona kys. leffa olisi ollut vieläkin miellyttävämpi katselukokemus, ainakin mitä Youtubesta kyylityt pätkät antavat ymmärtää. Erityisesti tykästyin tähän pahikseen eli Dr. Facilieriin. Veeti Kallio suomalaisena äänenä oli toki hyvä, mutta jäi kuitenkin niiiin kauas Keith Davidin suorituksesta *eargasm*. Samoin prinsessa Tianan kohdalla, Anika Noni Rosen ääni nyt vain sopii paremmin tummalle prinsessalle kuin Laura Voutilaisen, koska no, tummalla naisella "tumman naisen ääni". Sanavalinnat, sanavalinnat.. *headdesk* Tajusitte kuitenkin varmaan, mitä ajan takaa?

Alice in Wonderland taas oli taattua Burtonia. Päätöntä, visuaalisesti upeaa ja niin edelleen, mutta jokin jäi puuttumaan.
En tiedä oliko se juonellinen "aikuiseksikasvamislässynsässyn"siirappi, mikä tökki, mutta en vain saanut täysillä nautittua elokuvasta, mikä oli todella sääli. 3-D oli toki mukava lisä (teki mieli rapsutella Irvikissaa) ja Helena Bonham Carter loisti Punaisen kuningattaren roolissa <3

Sitten on pakko avautua tämänhetkisesta obsessiostani eli hiukan vanhemmasta Disneyklassikosta. Taannoin kipeänä pahassa tekemisenpuutteessa ollessani katselin Youtubesta Treasure Planetin eli Aarreplaneetan suomeksi ja arvata saattaa tuloksen. Viimeistään alkuperäisversion katsottuani olin sooo back to the fangirl mode, mikä onkin erittäin pelottavaa, koska a) yleensä en todellakaan syty päähenkilöihin ja b) kys. päähenkilö sattuu olemaan 15-vuotias angstiteini. (Heheee. Miettiä sopii, mikä tälläkertaa on vialla päässäni, kun kuvittelen, että fanituskohteeni missään määrin kiinnostavat.) Aarreplaneetassa ihastuttivat myös musiikit. James Newton Howard, olet uusi idolini.
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Layra - 22.04.2010 20:21:06
Iki-ihanat klassikot <3

Näille ei vaa voi mitää, vanhoille kunnon piirretyille ei löydy vertaa. Toivon oikeesti et uuden sukupolven lapset saa kokea nää oikeat piirroselokuvat <3 Ei voi mitään, digitaalisesti animoidut leffat on hyviä, mut ei ne piirrettyjä voita.

Parhaat on Mulan & Pocahontas. Ne voi kattoo aina uudestaa, niihi ei kyllästy. <3

     -  L
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Odo - 02.05.2010 21:23:34
Ah, rakastetut Disneyn klassikot  ja kaikki muut elokuvien helmet tämä on loistava topicci.  :)

Sitten asiaan asiaan Disneyn klassikot on ollut pennusta astin todella tärkeitä ja merkittäviä elokuvia! Niillä on tosissaan ollut lähtemätön vaikutus. Vaikka monet Disneyn vanhat klassikot ovatkin minulle hyvin tärkeitä niin tästäkin luokasta on löytynyt yksi ylitse muiden. Se on ehdottomasti Leijonakuningas I.
Minä en kyllästy siihen koskaan, se on kauniisti tehty ja hyvin koskettava tarina ystävyydestä, menettämisestä, välittämisestä. Se on aivan uskomaton sisältää suuria tunteita, surua kuten Mufasan kuoleman, joka on hyvin hyvin koskettava. Itken. Mutta tarina sisältää myös paljon huumoria, onnea, ystävyyttä ja pikkuisen rakkautta. Se on vain jotain uskomatonta.

Sitten myös Herkules on mainittava, se on loistava. Hades-fani ilmoittautuu joukkoonne!  ;)
Sekin on toimivatarina ja HAADES! Muutahan se ei enää tarvitsekkaan kuin sankarin - ja hänet itsensä manalanherran.

Noiden vanhojen klassikojen lisäksi on sitten iskenyt myös tälläiset uudemmat Disneyn elokuvat, kuten myös ei nämä piirretyt vaan nämä oikeastikkin tehdyt. Pirates of the Caribean : Mustan helmen kirous on aivan ihana leffa. Johnny Depp on loistava roolissaan ja elokuva on toiminnallinen ja hyvä paketti! Harmi vain, ettei jatko-osat oikein iskenyt. Sitten on vielä tämä Disneyn uusi Tim Burtonin ohjaama Alice in Wonderland. Se elokuva oli jotain niin kaunista, etten muista äskettäin nähneeni mitään vastaavaa ja Burton ylitti itsensä. Siitä ei kuitenkaan sen enempää (koska Burtonista voi keskustella muulloinkin ja Alice in Wonderlandilla on oma topic).

Joten takaisin tähän aiheeseen, nyt kun olen nimennyt minulle merkittäviä teoksia niin mitähän tässä vielä voisi sanoa. Disneyn elokuvat ovat siis vaikuttaneet minuun syvästi ja tuleevat vaikuttamaankin. Ja vaikka 3D animaatiot ovatkin hienoja ja toimivia leffoja niin toivoisin Disneyltä vieläkin niitä vanhoja klassikoita, kuten Pinoccio, Pieni meren neito, Leijonakuningas, Prinsessa ruusunen...missä ovat vanhat kunnon Disneyn klassikot?  Niitä toivoisin enemmän, vaikka prinsessa ja sammakko tulikin vasta elokuviin (enolenähnytvielä).  Toivotaan, että vanhat kunnon leffat tulevat vielä takaisin teattereihin!  :D

Sitten Disneyland, haluaisin käydä joskusvielä ehkäpä joku minut sinne vie.
En ole nähnyt, mutta kunnioitusta on sitä paikkaa kohtaan siinä missä itse Disneytä ja kaikkia niitä, jotka ovat osallistuneet näihin täydellisiin teoksiin! Ehkä joskus vielä pääsen sinne.  ;)


Od, kuittaa kiittää ja toivoo, että joku ymmärsi!   :P

thanks for disney
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Ayos - 19.07.2010 20:30:43
Rakastan vanhoja disney elokuvia. Itselläni on leijonakuningas, topi ja tessu, kaunotar ja hirviö ja pinokkio. Oli mulla Pieni merenneitokin joskus ( lempparini, mihinhän se katosi ).
Kaikki videoilla.
Ja suosikkejani ovat ehdottomasti leijonakuningas ( mufasan kuolema, itken ihan aina siinä kohdassa... ) ja topi ja tessu ( itken aina hillittömästi tässäkin ). Molempien tarina on niin koskettava, tosin topissa ja tessussa kyyneleet kestävät puolikin tuntia, se on niin surullinen.
Oli kyllä ihanaa kun pienenä oli sellainen hoitopaikka jossa oli miltei kaikki disney videot, kattelinpa niitä sitten päivät pitkät. Oli prinsessa ruusunen lempparini myös joskus, mutta se johtuu siitä että Aurora on blondi. Tunsin aina samaistuvani blondeihin  ;D

Kaikenmaailman Hannah montanat saavat kylmät väreet aikaan. Roskakoppaan tuollaiset hömpötykset, hyi. Sitten näistä yli 7 vuotiaille suunnatuista elokuvista en sano mitään. Potc:it ovat hyvä esimerkki siitä ettei disneyn taika ole kuollut. Muualla kuin disney channelilla etc. Hyi taas kerran.
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Brianna - 21.07.2010 20:04:45
Oi oi Disney!

Onneksi olen sen verran vanha jo eli syntynyt jo sen verran aikaisin että legendaariset vanhat Disney -leffat olivat kultaa siihen aikaan! Leijonakuningas on tietenkin aina ollut yksi suosikeista, mutta top-listaan kuuluvat myös esimerkiksi Mulan, Robin Hood ja Peter Pan. Meiltä löytyy nuo kaikki veehooässinä, joka on vaikuttanut siihen että olen saanut vanhemmat ostamaan meille sellaisen videokoneen, jolla pystyy myös noita vanhoja kasetteja katselemaan, hih.
Nuo neljä Disneyklassikkoa ovat siis selvästi omia suosikkejani ja muistan ne suunnilleen ulkoa kun alan niitä katsomaan. Se ei kuitenkaan haittaa, ei noihin piirrettyelokuviin voi vaan millään kyllästyä! Kyllä me niitä toisinaan katsellaan vieläkin isoveljeni kanssa, joka tosiaan on minuakin vielä vajaa pari vuotta vanhempi. Disney ei taida kuolla sydämestä koskaan kun sen kerran sinne päästää!
Meillä on melko paljon noita Disneyn veehooässiä; molemmat Bambit, Leijonakunigas 2, Notre Damen kellonsoittaja, 101 dalmatialaista, Pocahontas, Tarzan, Dumbo, Pieni merenneito, Viidakkokirja, sekä Topi ja Tessu. Noista vähän uudemmista leffoista meillä on deeveedeellä Karhveljeni Koda, Rottatouille, Leijonakunigas 3 ja Lehmäjengi.
Tähän väliin: nyt tekisikin hirveästi mieli katsoo Mulan!

Tosiaan minäkään en lämpene yhtään Hannah Montanalle ja näille uusille tulokkaille, yyh. High School Musical, en menisi ikinä katsomaan näitä leffoja enkä olekaan nähnyt niistä yhtäkään, enkä tunne itseäni millään tavalla ulkopuoliseksi niiden seurassa jotka ovat kyseiset elokuvat käyneet katsomassa.
Pirates of the Caribbean -tirlogia on jotain tosi hienoa! Tykkään elokuvista mahdottomasti, näyttelijöidenkin takia jo. Kuitenkin, niin kuin jo joku totesi, niissä on sitä disneymaisuutta joka saa katsomaan niitäkin aina uudestaan ja uudestaan. Tässäkin trilogiassa on tosin se juttu, että ensimmäinen on paras, eivätkä kaksi viimeisintä vedä sille vertoja. Tämä on oma mielipiteeni siis. Toivottavasti neljännestä Potcista tulee positiivinen ylläri, vaikkei mikään noista nykyisistä kolmestakaan missään nimessä huono ole.

Lainaus
Sitten Disneyland, haluaisin käydä joskusvielä ehkäpä joku minut sinne vie.
On kokemisen arvoinen todella, suosittelen lämpimästä! Olen käynyt siis Pariisin Disneylandissa.
Kannatan muuten myös, että kun sinulta löytyy tarpeeksi ikää ja mielellään ranskankielen taitoa (jos Pariisin Disneylandiin haluat, mutta toki englanninkielen taitokin käy Yhdysvaltojen Orlandossa), hae töihin Disneylandiin. Serkkupoikani oli pari vuotta takaperin töissä puolisen vuotta Pariisin Disneylandissa ja sanoi että oli todella huippua.
Itsekin sitä voisi kokeilla sitten vähän myöhemmin, opiskelujen jälkeen.
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Annoy - 22.07.2010 23:00:40
Mäkin rakastan Disneyn piirrettyjä todella paljon. Ne on vaan ihania. Mun suosikkeja on esimerkiksi Pieni Merenneito, Prinsessa Ruusunen, Lumikki, Aladdin ja Notre Damen Kellonsoittaja. Harmikseni en omista mitään Disneyn elokuvista, mutta olen tosi monet katsonut esim. YouTubesta. Tosin se on vähän ärsyttävää kattoa niitä alkuperäisellä dubbauksella, sillä olen tottunut tosi monen suomalaiseen dubbaukseen.

Semmosia Disneyn leffoja mistä en kauheesti välitä, ovat esim. Leijonakuningas ja Herkules. Tiedän kyllä että Leijonakuningas on klassikko ja plaa plaa, mutta se ei ole koskaan iskenyt muhun. Ja Herkules on vaan jotenkin ärsyttävä leffa. Kummastakaan päähenkilöstä en tykännyt, mutta Haades oli kyllä hyvä.

Mulla on vähän ristiriitainen fiilis noista nykyisistä Disneyn leffoista. Hannah Montanaa en ikinä suostuisi katsomaan, mutta jotkut muut ovat itseasiassa aika hyviä. Esim. Camp Rockista tykkäsin. Ja Starstruckista. Molemmissa oli hyvä juoni ja hyvä musa. Okei, oli ne nyt vähän semmosia teinileffoja, mutta kun ei ota liian vakavasti, niin niistä voi tykätäkin. High School Musicalitkin on ihan okei, ainakin eka osa, mutta ne on semmosia vähän mitäänsanomattomia. Pirates of the Caribbeanista tykkäsin, varsinkin ykkösestä ja kolmosesta. Tosin Will oli hirveen ärsyttävä.
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Yuujishi - 15.08.2010 03:44:48
Oi Disney! ♥

Suosikkini on ehdottomasti Mulan,pienenä Mulan olikin mun idolini. Kaikki kaverini tykkäsivät
Ruususesta ja Tuhkimosta sun muista prinsessoista,mutta mun mielestäni Mulanissa oli niin
paljon asennetta kun lähti sotaan isänsä puolesta. Ja tietenkin Mushu on niin liikkis kuin olla
ja voi. :D Varsinkin kun se valittaa ettei ole käärme. Nauran sille vieläkin.

Tuosta Leijonakuninkaasta.. Olenko ainut jota ei Mufasan kuolema koskettanut paljoakaan? Enemmän
minä itkin kun Bambin äiti ammutiin. :< Mutta tosiaan,olen aina rakastanut Timonia ja Pumbaa!
Timonilla on hienoja elämänviisauksia. Ihana kaikkitietävä mangusti.<3

Ja Hades!! Hades on kuningas! Sekin on toinen mille aina nauran,kun Hadesin hiukset sammuvat. :D
"Sammuks fleda?" Äää söppänä. <3 Ja Jafar! Jafar on ihan loistava! Suomeksi dubatussa Aladdinissa
Jafarin ääninayttelijä on ihan mahtava. Kaikki ne laulut ovat täyttä kultaa.
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Ashley - 15.08.2010 10:35:45
Disneyn leffat... niillä on aina paikka mun sydämmessä. :D  En voi uskoo, että tulevaisuuden sukupolvet ei saa kokea videonauhurin kostoa, kun vhs-kasetti ei ookkaan kelattu viimeks kun elokuvaa katottiin :( tai sitä, kun rakkain vhs-kasetti juuttuu videon sisälle ja se mustakelahomma vaa repeytyy auki kasetin sisältä, kun juuri ja juuri oot saanu sen vaivoin koneesta irti. SE OLI HIENOA AIKAA JA NYT PIKKU LAPSET EIVÄT SAA KOKEA SITÄ, KOSKA DVD:EET OVAT OTTANEET VALLAN ! On se surullista  :'( En nimittäin muista kuinka monta kertaa rikoin omat disney videoni >.D

Mutta lempielokuvista kun nyt on kyse... Mä raaaaaakastin Pientä merenneitoa (traagisesti sekin video lopulta meni rikki, MUTTA sen takia, koska tarhassa oli paha poika :< ) JA Peter pania. - Siis rakastin Peter pania ihan oikeesti... luulin, että tämä vihreään pukuun, pukeutunut punahiuksinen herra on oikea ja, että hän tulisi jonakin päivänä hakemaan minut mikä-mikä-maahan. (: - Valitettavasti, sitten kun häntä ei näkynyt, niin kun täytin kahdeksan tajusin, ettei häntä ja Helinä keijua ollut olemassa. (Traagista tämäkin ;< )

Myöskin nämä tavallisimmat; ARISTOKATIT (aaivan parhaita ne hanhet ;)), Mulan, Prinsessa ruusunen, Tuhkimo, Aladdin, Topi ja Tessu, Oliver ja kumppanit (Katottiin tää joskus viime viikonloppuna yhden 5 vuotiaan tytön kanssa, niin huomaa ettei MINUA olla luotu enää katsomaan pikku tyttöjen kanssa lastenelokuvia, koska töksäytin yhdessä vaiheessa että "Nyt ne kuoli" ja tyttö lyö minua ja sanoo "eikä ku ne koirat meni hakemaan sen kittan turvaa!!" ;D)  LeijonakuninkAAT (mun mielestä jatko-osat LK:sta olivat oikeasti ihan hyviä...) Viidakkokirjat (tässä sama, mun mielestä oliihan hyvä juoni kakkosessakin, vaikka ei se tutun Viidakkokirja 1sen tasolle nouse... mutta oli kiva tietää miten Mowglille (JOOKERTOKAA MULLEKIN MITEN SE KIRJOTETAAN :D) tapahtui tämn lähtiessä Shantin mukaan. :)) ja kaikki muutkin.

Pari leffaa on mitä en ole katsonut sitten sen kun pinenä niitä selailin läpi, on Lumikki ja seitsemän kääpiötä ja Kaunotar ja hirveiö. - Jotenkin kummassakin oli sellainen hirveen pelottavia kohtia, joista siten sain traumoja. x_x no ei vaa ;). Esim. Lumikissa se mssä tää ilkeä äitipuoli (mikä sen nimi nyt onkaa...) muuttuin noidaksi ja kuoli, niin HYVIN pelottavia kohtia jos saan sanoa. ja sitten kaunottaressa ja hirviössä... no se oli aika pelottava, kun ne miehet tuli tappamaan hirviötä ja mitä kaikkee muuta pelottavaa nyt siinä tapahtu...

Uusimmista disneystä en osaa sanoa mitään, sillä en tahtonut mennä katto sitä sammakkoleffaa, koska pelkään sammakoita :) (turha sanoa että ne sammakot on animaatiota mutta !!!) ja noh, Tim Burtonin Liisa Ihmemaassa voin sanoa sen verran, että en tykännyt piirrettynä/animaationa (mikä se nyt silloin oli), enkä oikeastaan tykännyt nytkään.  Näyttelijät olivat hyviä ja pelasivat roolinsa täydellisesti (vaika hatun tekijässä olikin usein hipaus Jack Sparrowta) mutta jokin jäi puuttumaan, niin kuin joku täällä sanoikin... Sitä paitsi todella mukavaa katsoa leffaa jossa tyttö itsekkin pitää itseään hulluna kun hän hyppii karkuun jotain korttipakkaa...kamalaa. PoTCnista en sano mitään paitsi että rakastan ja jumaloin. Yhtiä parhaista leffoista Harry Pottereitten jälkeen.

Apua, kun oon löpissyt paljon joten lopetan varmaan tähän, että ees joku muu saisi puheen vuoroa, mutta sen sanon, että HAADES ! <3 Harmi kun hiuksesi sammuivat ;)

laurajoo  :-*
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Yuujishi - 15.08.2010 17:59:23
Lainaus
Kun siis kaikki oli aina (ainaki lapsena) sillee "tahon olla niiku toi rinsessa" ja "leikitää rinsessaa" ni mä siinä "okei, oo sä toi ruusunen ni mä oon pahatar" mut ei niille kelvannu koskaa.

Mulla oli tuo ihan sama juttu! Oon itsekin aina tykännyt pahiksista enemmän. Ainakun mentiin uimaan ja leikittiin Pientä merenneitoa,en saanut koskaan olla Ursula! Vieläkin kismittää. (Ursulasta puheenollen,hänenkin ääninäyttelijänsä oli
todella hyvä valinta.) Pahatarkin olisin aina halunnut olla,mutta ei kelvannut ei. Aina jouduin olla joku Haltijakummi ym.
koska kaverini olivat prinsessoja. Olipas kiva leikkiä niiden kanssa.
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Ashley - 15.08.2010 21:17:16
Lainaus
Kun siis kaikki oli aina (ainaki lapsena) sillee "tahon olla niiku toi rinsessa" ja "leikitää rinsessaa" ni mä siinä "okei, oo sä toi ruusunen ni mä oon pahatar" mut ei niille kelvannu koskaa.

Mulla oli tuo ihan sama juttu! Oon itsekin aina tykännyt pahiksista enemmän. Ainakun mentiin uimaan ja leikittiin Pientä merenneitoa,en saanut koskaan olla Ursula!

Meillä päin mää taas leikin pokemon kouluttajaa ja digimonia, mutta ehdottomasti paras oli kun suostuttelin kaverini leikkimään Peter pania, jossa kaikki oltiin kadonneita poikia. :D KYLLÄ VOIN SANOA, ETTÄ SIIHEN JÄI RINSESSA LEIKIT ! .D Tarhassa juostiin pakoon meijän "tätiä", joka oli muka Kapteeni koukku ja Peter pan oltiin kidnapattu, koska kaikki halus sitten loppujen lopuks olla se. Voin sanoo, että oli kyllä kivat leikit siihen aikaan. ;D

Ja oon samaa mieltä Yuujishin kanssa Ursulan ääninäyttelijästä... hyvää valinta!

laurajoo  :-*
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Penber - 16.08.2010 09:14:53
Lainaus käyttäjältä: EpikFeil
Siinähän ne kakrut viedään "huvitusten saarelle" missä ne vetää  röökii ja kaljaa ja niistä tehdään aaseja.

Luultavasti tuo on jokin vertauskuva siihen, ettei tupakkaan ja kaljaan kannata koskea koska ne tekevät ihmisistä tyhmiä (vrt. aasi). Eli ehkä ideana onkin vähän säikäyttää katsojaa, ettei tämä sitten myöhemmin moisiin myrkkyihin koskisi.

Mutta joo. On ihana olla 90-luvun lapsonen! Kaikki oli sillo jotenki niin erilaista. VHS-laitteet surisi ja videot oli sellasia ihania paksuja pöniköitä :'D. Meillä aina kavereiden kanssa käytiin vaihtokauppaa näillä. Hyvät vhs:t vaihdettiin aina kertaan jos toiseenki. Ja sit niitä samoja katsottii yhä uudestaa ja uudestaan.

En kyllä yhtää osaa sanoa, mikä olis miu lemppari Disney-leffa! :O Kaikki ne kuitenkin on omalla tavallaan hyviä. Hmm. No ehkä toisaalta tavallaan Aristokatit vois nousta aika korkeallen tässä suosikkilistassa, koska oon aina pitäny kissoista ja se biisi missä laulettiin "Kaikki tahtoo, kaikki pyytää. Kaikki päästä rytmiin kattien", on ihan paras! :'D<3

Lainaus käyttäjältä: Laurajoo
En voi uskoo, että tulevaisuuden sukupolvet ei saa kokea videonauhurin kostoa, kun vhs-kasetti ei ookkaan kelattu viimeks kun elokuvaa katottiin

Hihii! Joo, tää kanssa! Jotenki muistan että itselleni kävi tollensa melkoisen usein! :'DD Sit se videonauhuri surisi sillee jännästi ku se kelas. Tykkäsin siitä äänestä ja tykkäisin varmaa edellee jos ois mahdollista moista kuulla. Mut ei oo vhs-nauhuria enää meillä ):
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Ashley - 16.08.2010 21:20:47
Sit se videonauhuri surisi sillee jännästi ku se kelas. Tykkäsin siitä äänestä ja tykkäisin varmaa edellee jos ois mahdollista moista kuulla. Mut ei oo vhs-nauhuria enää meillä ):

Meillä onki vanha vhs-nauhuri ja just aloin kattoo kaikkii vanhoja disneyn leffoja! <3 Aristokatit on viime leffa jonka näin ja <3<3<3 KAIKKI TAHTOOOO, KAIKKI PYYTÄÄ... Just niinku Pender sanoit! Aiiivan ihana laulu :).

Myös tuosta Pinokkiosta, että INHOSIN PIENENÄ JA INHOAN VIELÄKIN!  Yhdyn EpikFeil kuten Penderiinkin, että "huvitusten saari" tupakka ym. kohtaus on kamala, mutta kuitenkin ajattelen sen nykyään vertauskuvana siihen, ettei tupakkiin ja kaljaan kannata koskea. (; Myös pinokkiossa oli ihan kauheeta, ku se halus olla niin hirveesti ihmine ja toivo kokoajan "olisinpa oikea poika" KAUHEEN TRAAGISTA KUN SE SITTEN EI OLLUT! Ja se kun pinokkio joutu sinne valaan vatsaan :( ei kiva. Aivan kauhea leffa! Hyi en ees tahdo ajatella sitä. :D

laurajoo :-*
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Brianna - 13.09.2010 21:08:15
Lainaus
Kun siis kaikki oli aina (ainaki lapsena) sillee "tahon olla niiku toi rinsessa" ja "leikitää rinsessaa" ni mä siinä "okei, oo sä toi ruusunen ni mä oon pahatar" mut ei niille kelvannu koskaa.
Mulla meni puolestaan silleens, että halusin aina leikkiä joko Peter Pania tai Robin Hoodia. Ja tietenkin oli itse jompikumpi näistä sankareista. Koskaan itsellenikään ei täysin tuo prinsessailu kolahtanut. Mulan tosin oli poikkeus. Se olikin yksi niistä Disneyn tytöistä, joka suostuin olemaan jos jotain rinsessaleikkejä piti leikkiä. Minua tosin aina harmitti, kun muille prinsessoille oli ne kaikenmaailman tiarat ja valtikat, ja mitäs Mulanille oli? Joku kälynen keppi, jolla vähän huitoa jos joku tuli uhittelemaan. No, iltaisin sitten tuli aina salaa harjoiteltua "taistelutaitoja", josta sitten varmaan lähtikin innostus siihen että nykyään harrastan itsepuolustuslajeja.

Lainaus
Mutta joo. On ihana olla 90-luvun lapsonen! Kaikki oli sillo jotenki niin erilaista. VHS-laitteet surisi ja videot oli sellasia ihania paksuja pöniköitä :'D.
I agree! Tosiaan, meiltä löytyy vieläkin noita veehooässiä, koska niitä ei vaan millään raaski heittää pois. Meillä tosin on nauhuri, johon sopii sekä deeveedee että veehooäs, joten toki noita jälkimmäisiä edelleen voisi katsella. Ne kuitenkin on jotkut aika huonossa kunnossa, ja jotkut ollaan hankittu jo deeveedeelle, mutta... Noilla paksuilla pöniköillä nyt vaan on hirveästi tunnearvoa. :--)
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Aionka - 13.09.2010 23:17:05
Itse Disney-elokuvat eivät enää näin vanhemmalla iällä miellytä silmää juurikaan. Eivät ole tarpeeksi taiteellisesti kunnianhimoisia... Laulujen suuri fani sen sijaan olen. Disney-elokuvista löytyy sopiva laulu jokaiseen elämän tilanteeseen (ikävä kyllä kukaan ei koskaan laula mukana). Lauluista monet ovat erityisen hienoja suomeksi, esim. Mulanissa se 'Mä susta miehen vielä teen' vai mikä olikaan. Yrittäkääpä kuunnella ensiksi alkuperäisversio ja sitten suomenkielinen, suomenkielinen hakkaa originaalin 6-0. Tietenkään tämä ei mene ihan näin kaikkien laulujen kohdalla ;)

Lisäksi vähän ärsyttää nykydisneyn leffojen kierrättäminen. Tai siis, monellakohan disney-päähenkilöllä on äiti tai isä kuollut?

Olen käynyt Tokion Disney Seassa (puistot lienevät suht samanlaisia kaikkialla maailmassa?) ja vaikka päivä, jonka valitsimme, oli todellinen ruuhkapäivä, oli silti hillittömän hauskaa. Tunnin odotus vähintään joka paikkaan silti oli, sillä fast passillakin (vai mikä lie). Myymäläalue oli rakennettu muistuttamaan jotain välimerellistä kylää vanhoine muovirakennuksineen, mikä oli siinä määrin ärsyttävää, että kun seurani kanssa joskus tällaisessa kylässä sitten vierailin, niin hän kommentoi sen olevan "ihan Disney Sean näköinen.." Tykkäsin kyllä paljon puiston yleisilmeestä, vaikka kaikki muovista olikin rakennettu. Saisivat Suomen huvipuistoissakin panostaa ulkonäköön enemmän. Lisäksi kaikki popkornmaut oli namia.
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Kodamagnet - 31.01.2011 18:27:04
Myös minä olen suuri Disney-fani!
Niihin leffoihin ei vaan kyllästy! :)

Suosikkeihini kuuluvat
-Pocahontas, uskomattoman kaunis tarina, musiikki ja henkilöt
-Mulan, myös naiset voivat olla rohkeita ja tehdä jotain suurta
-Notre Damen kellonsoittaja, upea musiikki, kauniin synkkä elokuva
-Atlantis: Kadonnut kaupunki, toteutus loistavalaatuista, hyvät hahmot
- Keisarin uudet kuviot, hauska, letkeä ja rento
-Leijonakuningas, yksinkertaisesti loistava
-Hiidenpata, vakavamielisempi, hyvää fantasiaa
-Kaunotar ja Kulkuri, koska rakastan koiria
-Topi ja Tessu, suloinen ja lämmin kertomus ystävyydestä
-Karhuveljeni Koda, kaunis tämäkin
3D-elokuvista tykkään eniten ehkäpä Dinosauruksesta.
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: leikisti - 02.02.2011 05:15:10
Oooh Disneyn klassikot ♥ Pienenä niitä tuli katsottua uudestaan ja uudestaan vhs:änä. Nykyään ne on ikävä kyllä suureksi osaksi myyty kirppareilla, mutta on meillä vielä muutama - ja vanha vhs-laite, jolla niitä katsella :-D Niiden kelaaminen (varsinkaan kun kukaan ei ole ikinä edellisellä kerralla kelannut niitä) on kyllä välillä aika ärsyttävää.

Yksi lemppareistani on ehdottomasti Mulan. Tykkään ihan älyttömän paljon tästä (http://www.youtube.com/watch?v=eGMN-gNfdaY) laulusta, myös suomenkielisenä. Muita ihania ovat esimerkiksi Viidakkokirja, Leijonakuningas, Dumbo, Pinokkio, Atlantis, Aladdin, Topi ja Tessu, Lilo ja Stich sekä Keisarin uudet kuviot.

Mä olin pienenä myös niitä, jotka leikki mieluummin kaikenlaisia sankari- ja soturi- kuin prinsessaleikkejä. Serkkuni, joka on mua vuotta vanhempi poika, on saattanut suuresti vaikuttaa tähän. Muistan vieläkin, kun me joskus pieninä inspiroiduttiin Taru sormusten herrasta ja jahdattiin mummin mökillä kuvitteellisia örkkejä puusta tehtyjen miekkojen kanssa... Oi niitä aikoja ♥
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Violetu - 02.02.2011 08:35:00
Ahh, Disney<3
Tässä joku viikko sitten tuli kauhea pakkomielle nähdä Leijonakuningas 2 norjaksi, kun kuuntelin niitä lauluja<3
Meillä ei tietenkään ole sitä DVD:nä, joten päätin kompromissina katsoa Viidakkokirja kakkosen... pettymys oli suuri, kun siihen ei edes saanut norjankielistä dubbausta :'(
Piti sitten katsoa islanniksi suomiteksteillä :P
Pitääkö minun oikeasti lähteä norjaan ostamaan (tai tilata sieltä), jos haluan jonkun Disneyleffan norjaksi katsoa??

Meille hommattiin pienenä aina melkein kaikki Disneyleffat ruotsiksi, joten siksi suurin osa suomenkielisistä pistää puistattamaan (sanotaan vaikkapa Aristokatit, Robin Hood, 101 Dalmatialaista, Viidakkokirja...)

Lainaus
Mulla meni puolestaan silleens, että halusin aina leikkiä joko Peter Pania tai Robin Hoodia. Ja tietenkin oli itse jompikumpi näistä sankareista.
Vähän sama juttu, yleensä samaistuin itse katsellessa myös niihin miespuolisiin sankareihin enemmän kuin prinsessoihin tai muihin vastaaviin (tosin meille ei edes hommattu prinsessaleffoja ennen kuin itse olin melkeinpä yläasteella??)
Vaikka tietysti oli myös se vaihe, kun meni ja samaistui niihin kaipaaviin neitokaisiin (ensisijaisesti Robin Hoodin vaimokkeeseen). Mutta onhan se luonnollisesti siistimpää pelastaa kaikki kuin olla neito pulassa :D
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Mystery Canine - 11.06.2011 23:22:59
Disney-piirretyt ovat klassikoita, niitä ei voi olla rakastamatta.. <3

Juuri tänään tuli pitkästä, pitkästä aikaa katsottua Oliver ja kumppanit, kun se telkkarista tuli (laitoin nauhallekin, jokin siinä elokuvassa vain on niin ihanaa).
Tosin ennen tätä olin katsonut YouTubesta näitä Oliver & kumppanien lauluosioita, sillä Disney-fanitus syttyi tässä parin kuukauden aikana. Taisi olla siitä kun katsoin Leijonakuninkaan ensikertaa pitkästä aikaa... Tuli muuten kauhea nostalgia, rakastan pikku-Simbaa :D
Ja Scar, mahtava pahis.
Mufasan kuolema jaksaa yhä surettaa, Timon ja Pumba jaksavat yhä naurattaa, kuten hyeenatkin.

Pienenä tuli omistettua monta videokasettia näitä Disney elokuvia, en kyllä muista mitä kaikkia. Muistikuvia on kyllä esim. Aristokateista, Bernard & Biancoista (molemmista), Lumikista, Pinokkiosta, Tarzanista, Hiidenpadasta, Oliver & kumppaneistakin oli ennen tätä päivää, Tuhkimosta, Prinsessa Ruususesta, Leijonakuninkaasta (1 ja 2), Robin Hoodista (rakastin sitä soittavaa kukkoa :D), Dumbosta, 101 dalmatialaisesta, Topista ja Tessusta, molemmista Kaunotar ja Kulkuri -elokuvista... Kaunotar ja Kulkuri II taisi oikeastaan olla aika merkittävä asia lapsuudessa, monesti kun tuli noita 'kaatiskoiria' ynnä muita leikittyä...

Itse asiassa nyt kun alkaa ajattelemaan, alkaa muistamaan pikku pätkiä aika monesta elokuvasta :D
Kaunottaresta ja Hirviöstä ei tosin ole jäänyt oikein muuta mieleen kuin se ruusu, mikähän siinä on?

Mitä teillä on jäänyt Disney klassikoista mieleen lapsuudestanne? Itselläni on monesta jäänyt jotain pientä, Lumikista esimerkiksi se että jostain syystä rakastin sitä pienenä. Hiidenpadassa taas pelkäsin Hornansarvea aivan ka-ma-lasti. Kukaan muu kärsinyt tällaisesta? :D

Uudemmista mainittakoon sen verran, että Keisarin uudet kuviot (lasketaanko uudeksi?) ja Nemoa etsimässä, Lilo ja Stich, Karhuveljeni Koda, Lehmäjengi, Aarreplaneetta, Dinosaurus, Atlantis ja tietenkin Bolt kuuluvat hyvien elokuvien joukkoon. Muita ei nyt tule mieleen :D
Ja ainiin, Toy Storyt! Ihania :D Ykköstä ja kakkosta tosin en ole piiiiitkään aikaan nähnyt... Myönnän pitäväni myös Ötökän elämästä, Monsterit Oy:sta ja Ihmeperheestä.
Mieleen tulee myös Pikku Kananen, ihan mukiinmenevä elokuva :)
Aivan uusia Disney elokuvia, Prinsessaa ja sammakkoa sekä Kaksin karkuteillä, niitä en ole nähnyt.

Näytellyistä elokuvista taas... (apua, hävettää kuinka pitkään kirjoitan..) Pirates -elokuvista pidän, tosin uutta neljättä en ole katsonut. Maija Poppasesta on jonkinlainen muistikuva...

Huh, tulipa pitkään kirjoitettua (omalla mittapuulla ainakin) :D Ehkä pitäisi tästä häipyä nyt takavasemmalle...
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Mikaela - 12.06.2011 00:23:00
(Mä en sitten tosiaan muista enää mitkä on Disney-leffoja ja mitkä ei että jos puhun jostain ihan väärästä niin tökätkää.)

Noista leikeistä kun puhuttiin, niin mäkään en koskaan pienenä hirveämmin tykännyt mitään prinsessoja leikkiä, en vaan sietänyt niitä :----D Leikin sitten kavereiden kanssa kaks kertaa enemmän jotain eläinhahmoja niistä, esimerkiksi Leijonakuningasta ja Kaunotarta ja kulkuria ja Aristokatteja. Mulle kaikki prinsessat yms oli ikuisesti "kaunistelijoita", kuten totesin joskus ja vihasin niistä suurinta osaa vaikka leffoista tykkäsin. Mistä tulikin mieleen että mä en oo vieläkään nähnyt Lumikkia. Tekisi tosiaan mieli joskus nähä sekin.

Mutta niin - mä oon tykännyt lähes jokaisesta Disney-leffasta jonka olen nähnyt. Itse asiassa varmaan jokasesta, koska en nyt ainakaan keksi yhtään jota olisin vihannut, ne hahmot oli asia erikseen. Mä en jaksa enää käydä vääntöä siitä onko Disneyn elokuvat huonoja lapsille ja mitäs kaikkia piilotettuja viestejä siellä onkaan. Kun mä olin pieni, mä tykkäsin Disneyn leffoista ihan älyttömästi ja ihan terve ja fiksu ihminen mustakin tuli (...tosin en varmaan voi olla ihan objektiivinen tässä).

Leijonakuningas oli pienenä mun suosikkielokuva ja jaksoin kattoa sitä vaikka miten monta kertaa peräjälkeen. Leikin aina sitten kavereiden kanssa leijonia ja mulla oli iso leijonapehmolelu ja iltasin aina toivoin että voisin seuraavana aamuna herätessäni olla jellona :D Ja osasin kaikki Leijonakuninkaan laulut ulkoa ja Nala oli tyyli-idolini.

Muita leffoja mistä tykkäsin oli Notre Damen kellonsoittaja, Robin Hood (♥♥♥♥♥♥) ja Hiidenpata (vielä enemmän ♥♥♥♥).

Viimeinen noista Disneyn elokuvista mitä Wikipedian listassa on, viimeinen siis minkä oon nähnyt, on Pikku kananen ja siitäkään en kauheasti sillon välittänyt enää kun näin ekan kerran. Sen jälkeen ilmestyneitä elokuvia en ookkaan sitten nähnyt, eikä kyllä kauheasti kiinnostakaan, kuitenkin kattomisen aikana ajattelisin koko ajan että "vanhat on parempia vanhat on parempia vanhat on parempia".

Ah niin ja pakko mainita vielä miten hassua oli kun tajusin että Atlantiksen kadonnut kaupunki -leffan ilmestymisestä on yheksän päivää yli tasan kymmenen vuotta, koska muistin vasta äsken miten olin joskus kattomassa sen ensi-illassa sillon... Kymmenen vuotta sitten...
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Grenade - 13.07.2011 00:12:07
oo, mitä väsyneet silmäni havaitsevatkaan! Disney-topicci!
Pakko tulla tänne hehkuttamaan Disneyn ihania leffoja.

Voi, tulee ihan muistot mieleen, kun oli sellainen minitappi (eli siis vieläkin), mutta vain vuosia nuorempi.
Ensinnäkin taisin katsoa melkein kaikki ns. prinsessasadut. Prinsessa Ruusunen oli muuten hieno ja muistan olleeni ihastuksissani Ruususen äänestä. Kun se oli niin kaunis ja heleä.
Mutta Pahatar. Muistaako joku sen takkakohtauksen? Voi Jiisus, niin järkyttävää. Muistan, kuinka pelkäsin näkeväni painajaisia siitä ja että Pahatar saapuisi meille. Kamalaa.

Nyt eksyin jotain outoa kautta Youtubeen kuuntelemaan Leijonakuningas 2:sen musiikkia. Ainakin se Tänne hän kuulu ei-biisi (ei varmaan ollut sen nimi, mutta kuiteskii..) oli niin mahtava. Oi! Oli siis loppujen lopuksi pakko katsoa Fin-tv:stä molemmat, ykkönen ja kakkonen. Ja kakkonen on ehkä parempikin, koska siinä on ihania biisejä :)

Pahikset rulee. Herculeksen Haades on jotain niin hienoa ja Leijonakuningas kakkosen sen päähenkilöleijonapojan äiti (hiivatti, miksen saa nimeä päähäni, oisko Zira...:0) ovat niin ihania. Varsinkin LTK 2 kun äiti laulaa sen Kehtolaulun.

Aladdin tuli tässä jokunen kuukausi sitten kanssa telkusta, aika piakkoin tuon Herculeksen jälkeen, ja oli sitten pakko sekin katsoa. Vesa-Matti Loiri hoiti homman suoraan kotiin. Hengen suomenkielinen ääninäytteleminen oli jotain niin hienoa ja vitsien ristitulituksessa ei katsojalle jäänyt mitään tylsyyden hetkeä. Paitsi ehkä niissä kohtauksissa, missä henki ei ollut.

Muutenkin on nyt vasta alkanut kuunnella enemmän niitä kaikken puheita. Esim. Haadeksen puheenvuorot on niin ihanan sarkastisia, mutta niitä en tasan olisi ymmärtänyt jonan viisi vuotiaana.

Topi ja Tessu oli kanssa hyvä leffa, muistan, että paruin siinä silmät päästäni, muuten onkin muistikuvat hämärtyneet.

Kiinnittääkö muuten joku muu huomiota ääninäyttelijään ja viisaisiin vuorosanoihin?

Joskus on tullut törmättyä sellaiseenkin, että jonkulle hahmolle on annettu niiiiiin puisevat vuorosanat että eihän niitä voi kuunnella ellei ole virittänyt korviaan siirappi&tönkköys-taajuudelle.

Sellaista tällä kertaa, lopetan paasaukseni tähän.

(Tiedättekö, olin näin täynnä lämpöä silloin kun viimeksi... nielaisin tulitikun! Haa?)
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Odo - 30.10.2011 19:53:32
Leijonakuningas jälleen elokuvateattereihin hyvin todennäköisesti tammikuussa 2012.♥

Ei mulla muuta. Tämä uutinen oli vain pakko jakaa teidän animaatioelokuvaystävien kanssa.

Aiotteko mennä katsomaan?
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Grenade - 30.10.2011 20:06:59
Ah, Leijonakuningas.

Taidan mennäkin, jos se tänne tulee ja jos rahaa silloin vielä on. Täytyy muistaa ottaa nenäliinat mukaan, koska oon niin herkkis.
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: overdose - 30.10.2011 20:23:48
Aiotteko mennä katsomaan?
Oijoi ihan pakko mennä ♥ Leijonakuningas on ollu mun suosikki Disneyn piirretyistä niin kauan kuin muistan, ja etenki viimevuosina siitä on tullu vaan tärkeämpi kun sen idean tajuaa paremmin. Tosi koskettava ja hauska tarina samaan aikaan, ja oonkin kaipaillu tota 3D (?) versiota teattereihin siitä lähtien, ku sen tulosta ekaa kertaa luin - tosin luovuin jo sen Suomeen tulemisen toivosta kun kuvittelin, että se tulis syyskuussa. Mutta jes, nyt on taas yksi syy lisää odottaa tammikuuta synttäreiden lisäks :D
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Odo - 30.10.2011 20:37:06
Niin ja kuten overdose sanoikin niin kyseessä on tosiaan 3D versio. Jännää sinänsä nähdä vanha klassikko 3D:nä, mutta niin se maailma muuttuu. Toivoisin kyllä silti, että tulisi myös tavallisena 2D:näkin teattereihin. Voisin käydä kattomassa molemmat ja miettiä sitten, miten tuo elokuvien kehitys vaikuttaa siihen elokuvaan. :) Ja tämä on ensi kerta, kun näen leijonakuninkaan elokuvateattereissa, siksi siis tahtoisin nähdä myös 2D:n.

Leijonakuningas on tosiaan paras leffa koskaan, ei vain paras animaatio tai disney vaan paras kaikista. Aivan upea elokuva niin tarinallisesti kuin hahmojensakin puolesta. Ja se on kaunista katseltavaa. Voisin kehua sitä vaikka kuinka paljon. ♥

Onko muuten monella näin vanhempana käynyt mielessä kuinka synkkiä elokuvia disneyllä muuten on? Tarkoitan siis pääsääntöisesti ysärileffoja tai sitä aikaisempia. En uusia elokuvia. Itse olen kova päivittelemään "tuommoisia ja tuommoisia näytetään nykyajan lapsille", vaikka itsekään en edes ole kovin vanha (vuomallia -93). Mietitäänpä nyt vaikka muutamia elokuvia, vaikka on niitä synkkiä enemmänkin:

Leijonakuningas kertoo leijonanpennusta, jonka isä kuolee tämän ollessa lapsi. Hän kantaa syyllisyyttä isänsä kuolemasta koko lapsuutensa ajan. Hänen kansansa johtoon nousee Scar, joka tuhoaa kansaa itsekkyydellä. Simba joutuu nousemaan sotaan omaa setäänsä vastaan valloittaakseen Jylhäkallion takaisin.

Notre Damen kellonsoittajassa taas on voimakkaasti esillä rasismi ja syrjintä.

101 Dalmatilaista taas viitataan vahvasti eläinrääkkäykseen ja tavallaan myös turkistarhauksen vastustamista, kun julma Cruella tahtoo nylkeä upean turkin vuoksi sata viatonta koiran pentua.

Hiidenpadassakin ollaan keskellä sotaa ja nostetaan eloon kuolleiden armeija.
//Lisäys: Ja Purri tekee itsemurhan. "Purrilla ei ole ystäviä." ja se hyppää pataan tietäen, että hän kuolee siihen.

Kyllä näitä riittää. Tietysti unohtamatta Disneyn ensimmäistä elokuvaa Lumikkia, jossa tyttö joutuu pakenamaan äitipuoltaan, joka vain kauneuden vuoksi tahtoo murhata tytärpuolensa ja lähettää metsästäjän tappamaan tämän. Kaikkiin leffoihin kuuluu myös huumoria ja synkät käsitteet on peitetty seikkailulla ja pahan voittamisella, mutta kun asiaa tarkemmin pohtii niin uskomatonta, millaista materiaalia sitä on tullut itsekin katsottua hyvin pienenä lapsena! Eihän pienenä kaikkea vielä ymmärrä ja oikeastaan olen saanut ihanista disneyleffoista paljon enemmän irti vasta vanhemmalla iällä, mutta silti. Jotenkin karua, että rakastetut sadut käsittelevät sotaa, rasismia ja tälläisiä nykypäivänkin suuria ongelmia - ehkä se on yksi niiden leffohen viehätyksestäkin näin vanhemmalla iällä.
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Angelina - 31.10.2011 11:08:07
Oon itseasiassa todella ylpee siitä, että oon tosiaan syntynyt 90-luvulla ja varttunut katsellen Disneyn piirrettyjä! Nykyään kun katsoo uusia animaatioleffoja tai ylipäätään lastenohjelmia, niin nehän on aivan kuraa. Ei mitään vanhoihin legendaarisiin verrattuna  ;D. Katselin itse nuorempana todella paljon piirrettyjä ja äiti jaksaa aina muistuttaa, että miten osasin suurimman osan (jokaisen leffan) repliikeistä ulkoa ja paasasin niitä aamusta iltaan. Oli kuulemma jokseenkin rasittavaa. Harrastin myös serkkujeni kanssa jatkuvasti videoiden lainailua, koska ne asu ihan naapurissa ja niillä oli monia sellasia piirrettyjä, joita meillä ei ja sama toisinpäin. Se oli kyllä kätevää.

Lemppareita mulla on ihan liikaa, mutta jos sellaset ihan ykköset pitäisi valita, niin listalle pääsisi ainakin Mulan, Hercules ja Aladdin. Myös Kaunotar ja Hirviö, sekä 101 Dalmatialaista ovat todella hyviä. Prinsessaleffat sen sijaan ei koskaan olleet mitään erityisen lemppareita, vaikka Pieni merenneito ja Prinsessa Ruusunen tuli moneen kertaan katsottua. Itse asiassa en ihan äkkiä keksi sellaista Disneyn vanhempaa piirrettyä, jota en olisi joskus nähnyt o__O. Sellaisiakin kyllä saattaa olla.

Monta kertaa oon huomannut, että nyt kun vanhempana katsoo kaikenlaisia piirrettyjä, niin erilaiset repliikit ymmärtää ihan uudella tavalla. Ei oo muksuna ihan kaikki läpät auennut, mutta parempi myöhään kuin ei silloinkaan. ;D Tuo Odoshin mainitsema synkkyys on myös käynyt mielessä, varsinkin tän McDonald's kohun jälkeen. (Kun joku äiti valitti aterian mukana tulevista lastenkirjoista, kun oli niin kamalaa tekstiä. Kirjassa äiti puhui pojalleen tämän isästä "hulttiona" ja poika sanoi tulevansa isona myöskin hulttioksi ja heiluvansa puukko kädessä.) Ihan oikeesti ! Ehkä ei kannata niitä lapsiaan ihan pumpulissa ja/tai tynnyrissä kasvattaa. Olen mielestäni hyvinkin normaali, vaikka pienenä katsoin esimerkiksi piirrettyä, jossa sarvipäinen nainen muuttui lohikäärmeeksi ja sitä heitettiin miekalla sydämeen?

(Meni ehkä vähän offiksi, mutta häilyin joten kuten aiheen sisällä.)
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Odo - 31.10.2011 13:12:32
Lainaus
Ehkä ei kannata niitä lapsiaan ihan pumpulissa ja/tai tynnyrissä kasvattaa. Olen mielestäni hyvinkin normaali, vaikka pienenä katsoin esimerkiksi piirrettyä, jossa sarvipäinen nainen muuttui lohikäärmeeksi ja sitä heitettiin miekalla sydämeen?
Hyvä pointti tuokin ja itsekin ajattelen osittain noin, mutta silleen toisesta näkökulmasta miekan sydämeen heittämin on jo aika karua. :D Mutta toisaalta Disneyleffat juuri tuolla tapaa opettamaan ettei elämä ole vain prinsessasatu. :)

Nykyajan lastenelokuvat on tosiaan erilaisia kuin mitä Disney oli aiemmin. On niissäkin hienoja elokuvia, kuten Ace Age, Shrek, Ratatuille... jne, mutta kyllä ne teemallisesti eroaa Disneyklassikoista, sekä tietty ulkonäöllisesti.
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Remoteness spectator - 31.10.2011 16:49:47
Itse en pidä Walt Disney Picturesissa siinä minkä naiskuvan se ihmisille antaa. Heikkoja naisia pulassa, miehet pelastaa, epätodellisen hoikkia ja stereotypisesti "kauniita". Olisi aika muuttaa rooleja toisinpäin ja realisoida asioita. On ikävä katsoa kun lapset ihmettelevät miksi ovat niin rumia, ja omasta kokemuksestakin tietää miten suuresti tuollaiset epätodelliset, vanhanaikaiset roolit vaikuttavat lapsen mieleen.
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Penber - 31.10.2011 20:18:42
Itse en pidä Walt Disney Picturesissa siinä minkä naiskuvan se ihmisille antaa. Heikkoja naisia pulassa, miehet pelastaa, epätodellisen hoikkia ja stereotypisesti "kauniita". Olisi aika muuttaa rooleja toisinpäin ja realisoida asioita. On ikävä katsoa kun lapset ihmettelevät miksi ovat niin rumia, ja omasta kokemuksestakin tietää miten suuresti tuollaiset epätodelliset, vanhanaikaiset roolit vaikuttavat lapsen mieleen.
Itse en näe asiaa näin ollenkaan. Itse olen perinteinen ysäri-lapsi ja katsoin koko lapsuuteni Disney-elokuvia, enkä ole elämässäni tavannut yhtään ihmistä, joka olisi saanut vääristyneen naiskuvan Disney-naisista. Joten pidän kommenttiasi hieman liian kärjistettynä. Disney-leffat antaa mielestäni vääristyneemmän kuvan esimerkiksi rakkaudesta. Kaikki naiset odottaa pikemminkin sitä unelmien prinssiä, jota ei koskaan tule.

Ja mitä tulee elokuvien raakuuteen... Mielestäni Disney-elokuvat ovat hyvä tapa esittää lapsille erilaisia teemoja. Näin he oppivat mm. hyvän ja pahan merkityksen (oikea vs väärä). Kuolemakin tulee silleensä tutummaksi, ettei sitä ehkä tarvitse niin vierastaa, kun asia tulee omalle kohdalle (joku sukulainen kuolee tjms). Kyllähä noi saattaa nyt jälkeepäin ajatelulta olla tosi rankkoja teemoja, mutta sellaisia kuitenki, mitä me kohdataan tosi elämässä koko ajan.
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Remoteness spectator - 31.10.2011 21:18:45
Penber: Toki asian voi nähdä monella tavalla, mutta monessa disney-elokuvassa todellakin toistuu sama kyseinen kaava, ja kuten itse mainitsin, olen nähnyt myös kuinka elokuvat, disney mukaanlukien, muokkaavat kauneuskäsityksiä, sekä myös odotuksia. Olet aivan oikeassa tuossa "unelmien prinssin" odottelussa, ja samahan toimii myös toisinpäin. Ei kukaan elämässä tule valkoisella ratsulla tai ns. pulaan joutuneen neidon roolissa vain vastaan... En myöskään pidä siitä, että nainen esitetään heikkona osapuolena. Saisi omasta mielestäni disneykin hieman modernisoitua ja esittää elokuvan jossa näytetään myös vahvoja itsenäisiä naisia, ja kenties "epäprinssillisempiä" miehiä, ja sitä, ettei tarvitse olla vahva ja lihaksikas tai hoikka ja lumoava.
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Odo - 01.11.2011 22:56:31
Lainaus
Saisi omasta mielestäni disneykin hieman modernisoitua ja esittää elokuvan jossa näytetään myös vahvoja itsenäisiä naisia, ja kenties "epäprinssillisempiä" miehiä, ja sitä, ettei tarvitse olla vahva ja lihaksikas tai hoikka ja lumoava.
Ymmärrän väitteesi, jos se koskisi vain noita prinsessa-tarinoita, mutta laajennat näkökulmasi koko Walt Disney picturessiin. Disneyllä kuitenkin on myös erilaisia naishahmoja, kuten Mulan, kyllä hänkin oli kaunis, mutta erilainen ja itsenäinen. Unohtamatta tietenkään tuosta rumuuskauneus-vertailusta niin Notre Damen kellonsoittajassa taas sympatiaa osakseen saava päähenkilö on ruma koko kansan mielestä, mutta elokuvassa opetetaan, että myös rumilla voisi olla myös suuri sydän.

Sitten tietysti vielä eläinaiheiset tarinat, joissa päähenkilöt ovat vain eläimiä. Ei voida siis kärjistää kaikkia disney-elokuvia tuohon vääristyneeseen naiskäsitteeseen, vaikka sitäkin esiintyy; esim. Lumikki ja seitsämän kääpiötä on hyvä esimerkki siitä.

Rakkausteema taas... no se jos joku on vääristynyt, mutta toisaalta pitäisi muistaa että tässäkin topikissa puhutan pääsääntöisesti klassikoista ja monetkin elokuvat ovat ysäriä tai vanhempia ja kun otetaan huomioon tekijöiden ikä niin tuohon aikaan ei ollut niinkään paljon eroja tai muuta vastaavaa, kuten nykypäivänä eli sinällään parisuhde oli kestävämpi ja se näkyy myös elokuvissa.
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Remoteness spectator - 01.11.2011 23:07:01
Odoshi: Olet oikeassa, tarkoitukseni ei ollut laajentaa näkemystä koko Walt Disney Picturesin tuotantoon. Kyllähän sieltä löytyy paljonkin elokuvia jotka eivät ole prinsessatarinoita ensisijassa. Tosiaan siis kohteenani oli nyt nämä perinteiset prinsessa-prinssi- asetelmat ja kuinka ne heijastuvat oikeaan elämään ja toisinpäin kärjistettynä.
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: maigaro - 10.02.2013 11:01:21
Täälä on kans yks joka tykkää Disneyn piirretyistä :) Vaikka oonkin jo 21 vuotias niin katon edelleen Disneyn piiroselokuvia.

Suosikkejani ovat Toy Storit, Monsterit Inc, Leijonakuninkaat, Nemoa etsimässä vois sanoa että tykkään oikeastaan kaikista. Pienenä tykkäsin enemmän prinsessa tarinoista. Sitten on tullut katottua myös noita tv-ohjelmia noista. Timon ja Pumba on ihan parhaita. Löysin kerran YouTubesta suomenkielisiä jaksoja. Sai kyllä nauraa ku Timon ja Pumba on niin hauskoja. Paras jakso on ehdottomasti Pingviinipainajainen ja Turvakodin vangit.
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: HONE - 09.05.2013 09:59:50
Minä tykkään oikeasti Disneyn joistakin elokuvista ja muidenkin tekijöiden animaatioista kuten Barbie elokuvista ne ovat sellaisia tietokone animaatioita, niissä on kauniita lauluja, ja maisemia... Yksi pitämistäni Barbie elokuvista on Barbie prinsessa ja kerjäläis tyttö elokuva se on   Barbien ensimmäinen musikaali elokuva ,siinä on paljon laulua. Myös uusin barbie elokuva Barbie ja taika tossut on hyvä.  Barbie elokuvia tulee uusia pää sääntöisesti kaksi kertaa vuodessa Maaliskuussa ja Lokakuussa. Olen 20 vuotta. Rakastan myös Nils Holgersson/Peukaloisen retket sarjaa. SEkä Liisa ihmemaassa animaatio sarjaa. Elap videon vanha Liisa elokuva oli myös hyvä, sekin siis animaatio ,mutta Disneyn Liisa elokuva on ihan hyvä, muttei minusta niin paras.... Wald Disneyn henkilöistä tai elokuvista tykkään Arielista, Bellestä, Pocahontasista,Aurorasta, Anastasiasta, ja en jaksa miettiä muita, vaikka niitä saattaa olla. Dream Worksin animaatioista tykkään myös esimerkiksi Egyptin prinssistä. Ja Disneyn Hergules on myös hyvä. Minusta Megara on kaunis. Muistan,kun nuorempana yhdellä henkilöllä oli paljon barbeja ja kun leikimme niillä, halusin leikkiä aina Megaralla tai Megalla. Rakastan myös Ice AGe animaatioita.
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Kosmik - 13.10.2013 19:11:15
Oih, Disney! <3 Minäkin vietin lapsuuteni Disney-elokuvien parissa. :D Ensimmäinen elokuva, jonka näin teatterissa oli Leijonakuningas, kävin katsomassa sen äidin kanssa jopa kahteen kertaan. :D Muistan pelänneeni siinä lopussa, kun Scar ja Simba taisteli. Sit toivoin joululahjaksi leijonapehmolelua, kun kaverillakin oli sellainen, niin et päästäis leikkiin niillä sit Leijonakuningasta. :'D

Mulla on niin paljon suosikeita: Mulan, Hercules, Leijonakuningas, Toy Storit, Pocahontas, 101 dalmatianlaista, Ötökän Elämää, Dinosaurus, Lilo & Stitch. Ja tätä listaa vois jatkaa loputtomiin. Mulla oli seiskaluokalla hirvee addiktio Stitchiin, piirsin sen kuvia seinät täyteen, hankin leluja ja pelejä jne. :'D

Ja sit mulle on jäänyt sellasia Disney-repliikkejä elämään, et hoen niitä vähän missäkin tilanteessa. :'D Jostakin syystä just Herculeksesta, Mulanista ja Toy Storista tulee suurin osa hokemista. Varsinkin Hadeksen repliikit on jääneet elämään, kuten se "Olympos on tuolla päin" -homma. :')

Ja Ötökän elämää oli kans jotain sellaista että. :'D Mä en ikinä ollut selvillä, mikä se leppäkerttu oli sukupuoleltaan. Luulin sitä tytöksi ulkonäön perusteella ja sit se kuiteski puhui miehen äänellä ja se tais ihan jätkä olla loppujen lopuksi. Mut jotenkin se hahmo hämmensi mua lapsena tosi paljon. x)

Lapsena mä jostakin syystä pidin monesti paljon just niistä pahiksista, kuten just Scarista ja Hadeksesta. Olin muuten kade Hadeksen sinisille liekkihiuksille, halusin samanlaiset! :'D

Ja välillä ei puhetta ymmärtänyt, kun suomidubeissa oli käytetty stadin slangia joissain sanoissa, enkä itse asunut pääkaupunkiseudulla, niin ihmetystä jotkut sanat aiheutti. :D

Parhaat muistot on niitä, kun on veljien kanssa yhdessä katsottu noita ja räkätetty kaikille parhaille kohdille. :D Ja oli se VHS-aika kultaista aikaa muutenkin, kun piti aina kelata laulukohdat pois ja sit hauskoja kohtia renkutettiin useaan otteeseen ja niille naurettiin itsemme kipeiksi. :D Sit me pausattiin joihinkin kohtiin, jossa jollain oli joku tyhmä ilme ja naurettiin sille. xD

Voisin jatkaa loputtomiin tästä asiasta paasaamista, joten ehkä lopetan nyt hyvän sään aikana. :)
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: leofurioso - 14.10.2013 03:09:01
Olen ylpeä 80-luvun lapsi, jonka lapsuus oli kokonaan muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta Disneyn täyteinen. Meillä on tosi monia Disney-leffoja edelleen VHS-kasetteina, kuten monella täällä olevalla on ja myöskin vielä nykyäänkin sekä meillä porukoilla että veljelläni on VHS/DVD-soitin, johon kummatkin käy ja se nostalgia on vailla vertaansa. Muistan nauttineen Disneyn leffoista pienestä pitäen ja ne täyttivät vapaa-aikani leffojen osalta aika hyvin silloin, kun siihen oli mahdollisuus ja muut harrastukset antoivat periksi asian suhteen, vaikka Disneyn lisäksi Miayzakin elokuvat veivät elämääni jo nuorena. Ensimmäisiä Disney-elokuvia leffateatterissa minulla oli kyllä -94 Leijonakuningas ja muutamaa vuotta myöhemmin Notre damen Kellonsoittaja, johon pääsin 14 vuotta vanhemman serkkuni kanssa, sillä minun elokuvissa käynnit oliva serkkuni ansiota, kun perheessäni muuten noina vuosina tapahtui paljon erilaisia iloisia ja vähemmän iloisia asioita. Ne minä muistan parhaiten, vaikka sitten kyllä jo aiemmin olin Disney-leffoja nähnyt videolta ja muuten (ainakin niin muistelen, koska kuitenkin Pieni merenneito ja Kaunotar ja Hirviö on mm. ilmestyneet myöhemmin VHS:lle kuin itse olen syntynyt, jopa vuosia myöhemmin.)

Minulla oli paljon suosikkeja Disneyltä ja on edelleen. Leijonakuningas oli yksi niistä, ja sen lisäksi pienenä ja vähän vanhempanakin ajatukset siitä, että Leijonakuninkaan jatko-osa eli Jylhäkallion ylpeys, on ehkä parhaita jatko-osia mielestäni mitä Disneykään on tehnyt vuosikymmenien aikana. Jotenkin välillä tuntuu siltä, että jatko-osat on tehty ihan turhaan tai vaan venyttääkseen elokuvan loppua, mutta kieltämättä Mulan 2 on ehkä toinen sellainen jatko-osa, josta pidän. Ehkä syynä on suosikkini Mushu ja Siri (vai mikä se nimi nyt sillä onnensirkalla oli.), mutta toisaalta taas on sellaisiakin jatko-osia mihin petyin tosi paljon ja mm. Tarzanin, Viidakkokirjan ja en edes Bambin osalta sitä ymmärtänyt. Bambissa ehkä vähiten sen vuoksi, että miksi tällä 2000-luvulla (muistaakseni Bambi 2, on jo 2000-luvun leffa) tehtiin klassikolle jatko-osa, kun oli pärjännyt 40-55 vuotta nyt ainakin ilman sitä jatko-osaa, kun muistelisin Bambin olevan joko 40-luvun tai 50-luvun taidonnäyte. Argh...ei kai tähän voi muuta sanoa ja toivottavasti en ainakaan ole yksin näiden tuntemuksieni kanssa.

Sen lisäksi pidin aina Bambista, vaikka pienenä toki itkin aika paljon siinä leffassa. Yleensä Disneyssa suosikkini ovat olleet aika eläinvoittoisia tai siis leffat (Kaunotar ja Kulkuri, Dumbo, Topi ja Tessu etc...), missä eläimet pääosissa olivat suosikkejani, mutta Mulanin ja Pocahontasin näkeminen oli mielestäni poikkeuksia siinä, sillä niistä pidin tosi paljon. Ehkä se erilaisuus tai joku siinä vetosi nuoremmalle minälle. Sen lisäksi kyllä Mulanista on tullut kirous niin ikään minulle, sillä jopa paras kaverini on todennut, että jos saan tytön joskus, jonka kummiksi hän pääsee, niin kyseinen kaverini on lupautunut opettamaan Disney-laulut muksulle. Ei siinä mitään, mutta sen ehdottomaan opetukseen kuuluu Mulanin kappaleet ja erityisesti "Näin minä sinusta mieheen teen"- tai no se laulu kuitenkin. Kyllä kai Finiläiset kuitenkin arvaa laulun ja muistaa sen.

Tämän laulun kuulessa monella kielellä, kuten myös monet Disney-leffat useammalla kielellä nähneenä tai laulut ainakin kuulleena tulee mieleen se, kuinka hienoja Disneyn laulut ovat eri kielillä. Toki englanniksi osa on hyviä, mutta joissain elokuvissa (mm. Leijonakuninkaassa) pidän melkein jopa enemmän venäläisestä tai saksalaisesta versiosta, varsinkin Be prebared-laulun osalta ja muutenkin vanhemmiten katsoneena leffat eri kielillä, koen niiden jopa toimivan tosi hyvinkin vierailla kielillä. Venäjäksi itse olen nähnyt suurimman osan leffoista siinä missä suomeksikin. Ja joissain kielissä jopa tuntuu venäjäkin toimivan paremmin, mutta joissain suomi tai muu kieli. Ja jostain syystä itsekin ollut aina sellainen, että ihastun melkeinpä pahiksiin Disneyn-leffoissa, en tosin tiedä syytä siihen.

No kuitenkin ja ehkä pitäisi jossain vaiheessa kaivaa taas joku Disney-leffoista esiin. Tosin suvun nuoremman jälkipolven ansiosta olen pysynyt ajan hermoilla Disneyn osalta ja jotkut leffat mielestäni nykyään hyviä. Itse pidin uusista (tai eihän sekään uusi enää ole) Disney-leffoista ainakin Lehmäjengin, Karhuveljeni Kodan, Autot ja Boltin osalta, kun niitä nykyään voikin jo katsella kummilapsien ja serkkujen muksujen vahtina ollessa. Eipähän tarvi edes tuntea häpeää ollessaan innoissaan "lastenleffoista", vaikka siitäkin voitaisiin olla montaa mieltä. Siis siitä, onko Disney-leffat loppujen lopuksi aina mitään lastenleffoja. Ja taidan korkata jopa kummipojan kanssa Lentsikat-leffankin jossain vaiheessa, kunhan kerkiää.
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Beyond - 14.10.2013 06:39:09
Olen omassa ikäluokassani Disney-elokuvien suhteen tavallaan poikkeus, koska suurimman osan Disneyn klassikoista olen nähnyt vasta joskus yläasteella/lukiossa, eli silloin kun opin katsomaan elokuvia netistä. Ainoa Disney-VHS, jonka omistin pienenä, oli Pocahontas. Rakastin sitä elokuvaa yli kaiken, eikä siitä ole vielä vuosienkaan jälkeen kadonnut se nostalginen taikuus. Totta kai näin jälkikäteen historiankuvauksen osuvuutta voidaan kritisoida, mutta toisaalta Pocahontakseen liittyy niin paljon rakkaita lapsuusmuistoja, että kaiken maailman epäkohtia voi vähän painaa villasella. Elokuvan musiikki tuo vielä näin vuosienkin jälkeen kylmänväreet iholle, ja ihan jopa puolueettomasti ilman armaita ajankultaamia mielikuviakin voisin todeta värimaailman hivelevän eniten estetiikantajuani kaikista Disney-elokuvista. Toinen Disney-leffa, josta minulla on varhaisiakin muistoja, on Prinsessa Ruusunen. Silloin harvoin kun vanhempani kävivät videovuokraamossa, minulle valittiin oma leffa katsottavaksi. Ennen 2000-lukua en koskaan tahtonut videovuokraamosta mitään muuta kuin Prinsessa Ruususen. Näin jälkikäteen en oikeastaan tiedä, mikä minua viehätti niin hirveän paljon siinä elokuvassa. Kai se oli vain tarpeeksi perinteinen prinsessatarina upotakseen minuun - olin pienenä aivan hulluna kaikkiin ylityttömäisiin juttuihin, kuten niihin prinsessoihin, merenneitoihin ja keijukaisiin.

Nykyisin Disney-suosikkejani ovat aikalailla Hercules, Aarreplaneetta ja Atlantis - Kadonnut kaupunki. Kahdessa jälkimmäisessä jo pelkkä steampunk-henkisyys edesauttaa sitä, että pidän niistä leffoista. Okei, ehkä nuo eivät muutoin ole kaikista mieleenpainuvimpia elokuvia, mutta Disneyn mittapuulla ne ovat aika erilaisia. Herculeksessa sen sijaan Hades on niin paras pahis turhautuneena & elämäänsä kyllästyneenä alamaailman herrana, että sitä elokuvaa on vain rakastettava. <3 Pakko muuten mainita, että Prinsessan ja sammakon voodooteema todella puhutteli myös + ne laulut olivat niin hirveän tarttuvia, että ostin kyseisen leffan itselleni DVD:nä nähtyäni sen jossain muualla ensin.

Olen sen verran vanhanaikainen, että katson Disneyltä vain käsinpiirrettyjä elokuvia. Toy Storyssa ne tietokonehahmot/whateverit vielä toimii, koska hahmojen on tarkoituskin näyttää leluilta, mutta en tykkää yhtään siitä, kun elokuvissa, joissa hahmojen ei ole tarkoitus näyttää leluilta, ne näyttävät juuri sellaisilta silti. Osaanpa selittää taas hyvin. Pannaan kellonajan piikkiin. Huomaa jotenkin tästä kirjoituksen laadusta, että olen lukenut ficcejä koko yön. ^^'
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Odo - 16.10.2013 16:09:41
Lainaus
Olen sen verran vanhanaikainen, että katson Disneyltä vain käsinpiirrettyjä elokuvia. Toy Storyssa ne tietokonehahmot/whateverit vielä toimii, koska hahmojen on tarkoituskin näyttää leluilta, mutta en tykkää yhtään siitä, kun elokuvissa, joissa hahmojen ei ole tarkoitus näyttää leluilta, ne näyttävät juuri sellaisilta silti.
Mutta niin, tässäkin on semmoinen pienijuttu kuin Pixar. Mielestäni tietokoneanimaatio toimii Disney-Pixareissa ihan ok, sillä Urheakin oli ihan hyvä. Ymmärrän kyllä pointtisi.

Itselläni on ristiriitainen käsitys noihin Disneyn tietokoneanimaatio klassikoihin, sillä Bolt ja Kaksin karkuteillä ovat leffoja, joista itse pidän. Mutta sitten taas Riemukas Robinssonin perhe ei tunnu yhtään Disneyltä, enkä Aivan villit tai Pikku Kananen elokuvaa ole edes katsonut. Uusin klassikko Räyhä-Ralf oli myös ihan mukiinmenevä leffa, mutta siitäkin puuttuu se jokin. Prinsessa ja Sammakko oli todellakin hyvää paluuta takaisin juurille, mutta toisaalta kovastihan sitä toivoisi samanlaista loistoa myös uudemmilta elokuvilta, mitä esimerkiksi ysäri Disneyleffoissa on (joista itse pidän eniten).

Keräileekö muut Disney-fanit klassikoita DVD-hyllyihinsä? Pakko kysyä, kun itselläni alkaa pikkuhiljaa kokoelma edistyä sen verran, että ylipuolen välin on jo päästy. :') Harmittaa vain, kun joidenkin klassikoiden saaminen on hieman hankalaa, esim. Lumikki, vaikka nyt noita Diamond editioneja onneksi tuleekin pikkuhiljaa (olen niin onnellinen Pienestä Merenneidosta♥).

Onko finiläisillä muuten tietoa tuosta tänä vuonna tulevasta klassikosta Frozen? Itse olen jotenkin missannut koko asian.
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Rouge - 14.11.2013 21:23:15
Me leikittiin pieninä kaverin kanssa aina Leijonakuningasta. Se on kyllä aina ollut meikän lemppari Disneyn klassikkoleffoista!
Mulla on jotenkin niin ikävä sitä kun pienenä aina karkkipussien kanssa kelattiin niitä VHS-kasetteja alkuun ja sitten katottiin Kaunotarta ja Kulkuria, tai Topia ja Tessua. Tosta tulikin mieleen, että ihan ku muistasin jonkun mainoksen Disneyn DVD-levyistä, jossa mainostettiin kuinka käteviä ne on kun ei tarvii kelata, vaan pääsee ihan suoraan alkuun! Jotenkin jännää, ku nykyäänhän ne DVD:t on niin arkipäivää. :--D

Karhuveljeni Koda-leffat on mun mielestä myös ollu aina ihania. Myöntää täytyy, että vieläkin riipasee se kohta jossa Koda pääsee tapaamaan sitä tapettua äitiään, ennen ku se palaa taas taivaaseen :c Lisäks se heimokulttuuri siinä kiehtoo! Mietin aina että mikä mun voimaeläin olisi :'3 Ja oon päätyny siihen tulokseen, että se olis varmaan metsäkauris!
Disney-leffoissa on sekin hyvä puoli, että ne on opettavaisia. Kun miettii, niin eiköhän niistä kaikista jonkinlainen hyväntahtoinen teema löydy! Suvaitsevaisuutta, positiivisuutta ja oikeudenmukaisuutta ihan näin muunmuassa voin varmaan itse sanoa näistä leffoista pienenä oppineeni.
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Odo - 17.11.2013 20:22:59
Katoin Aivan villit ja en voi sanoa koskaan pettyneeni noin pahasti elokuvan katsottuani. Eivät Disneyn uudet klassikot vedä vertoja vanhoille, mutta Aivan villit ei ollut ainakaan minun mielestäni edes ok leffa saati sitten klassikko tai Disney-tasoa. Onko teillä muilla minkälaisia mielipiteitä kyseisestä elokuvasta? Itseäni ärsytti luultavasti eniten Leijonakuningas -kohtaukset, jotka oli tehty ilmeisen tarkoituksellisesti jostain tuntemattomasta syystä. Ei elokuva kyllä muutenkaan antanut oikein mitään irti itsestään miltään osa-alueelta.

Täällä on puhuttu suosikeista vaikka kuinka paljon, mutta nyt tuosta Aivan villit leffasta tuli mieleen, mikä on inhokkinne klassikoista? Tai jos ette inhoa niin mikä ei vain ole koskaan napannut samalla tavalla kuin muut? Oma vastaukseni on ylläri tuo aiemmin mainitsemani leffa, mutta myöskään Saludos Amigos ei ole sellainen, josta erityisesti pitäisin.
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Sofiesque - 17.11.2013 20:48:38
mikä on inhokkinne klassikoista? Tai jos ette inhoa niin mikä ei vain ole koskaan napannut samalla tavalla kuin muut?
Dumbo. Siinä on hyvätkin hetkensä, mutta lapsena toi oli se yksi Disney-piirretty, jota jaksoin tosi harvoin katsella. Jotenkin se vaan tylsistytti ja ahdisti (mm. se huumehouruinen elefanttitanssikohtaus tai mikä olikaan) jo kakarana. Samaan sarjaan menee Pinokkio, joka ei myöskään ole koskaan napannut. Molemmissa oli jotain pelottavia elementtejä, jotka pilas koko elokuvan tämmöiseltä herkästi säikkyvältä lapselta :D

Ylipäätään musta tuntuu, että Disneyn eläinpiirretyt oli aina niitä mun vähiten lemppareita, joita kyllä kesti katsella muttei loputtomiin kuten vaikka Mulania ja Aladdinia. Sinänsä aika outoa, koska oon tosi eläinrakas, mutta ne elokuvat ei koskaan kuuluneet mun suosikkeihin.
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Vostok - 20.12.2013 18:21:49
Ooh, Disney <3
Lainaus
Saisi omasta mielestäni disneykin hieman modernisoitua ja esittää elokuvan jossa näytetään myös vahvoja itsenäisiä naisia, ja kenties "epäprinssillisempiä" miehiä, ja sitä, ettei tarvitse olla vahva ja lihaksikas tai hoikka ja lumoava.

Jep, mutta onhan niitä. Atlantis - kadonnut kaupunki - leffan Helga on äärimmäisen naisellinen, mutta vahva ja määrätietoinen kapitalisti. Rakkaus...
Ja onhan Kidakin sellainen itsenäinen tuleva hallitsijatar, joka haluaa palauttaa kansansa loiston antamalla muukalaisten tulla Atlantikseen. Rohkeaa.

Epäprinssillinen mies on Milo. Todella innoittava ja ihailtava ihminen, jolla on enemmän kielipäätä ja nörtin vikaa kuin lihasta. Eikä lainkaan prinssimäinen.

Minun top 3 - Disneyn leffat ovat:
1. Atlantis - kadonnut kaupunki & Mulan
2. 101 dalmatialaista
3. Keisarin uudet kuviot

En oikeasti voisi milloinkaan valita Mulanin ja Atlantiksen väliltä. Mulan iski jo pienenä ja sai minut innostumaan Kiinasta ja Aasiasta lujaa, mutta Atlantiksen unohtumaton mystisyys ja se syvä sininen teemaväri värittivät myös lapsuutta. Pakko sanoa, että erilaisuudellaan ovat samanarvoisia minun silmissäni.

Oletteko huomanneet, miten vähän huomiota Atlantikselle on annettu?

Atlantis on minulle niin rakas elokuva, ja olen etenkin myöhemmällä iällä huomannut sen aikuismaisuuden: siinä puhutellaan katsojaa kapitalismista, kulttuureista ja sodasta. Ja rahasta. Oliko tämä syy siihen, että Atlantiksen mainintaa olen nähnyt melko vähän tälläkin palstalla?
On spekuloitu, että Atlantiksen ollessa piirroselokuva sen luultiin olevan automaattisesti lapsille, mutta sen vakavuus sai monet katsojaryhmät hämilleen.

Oli miten oli, kokonaisuudessaan mielestäni Disney ei tule koskaan tekemään mitään niin hienoa ja ajatuksiaherättävää kuin Atlantis. Todella. Kaikki hahmot täydentävät toisiaan ja koko elokuvan toteutus on henkeäsalpaava. Sininen ja ruosteinen metalli teemaväreinä ja koko Atlantiksen kielen luominen ja puhuminen elokuvassa saavat minut sanattomaksi. Atlantis kuulostaa niin hyvältä. <3

Puhumattakaan James Newton Howardin tekemistä sävellyksistä, soundtrackeistä elokuvaan. Atlantiksessa vallitsee tietynlaista syvää uskonnollisuutta, mikä kuuluu vahvasti etenkin parhaimmissa soundtrackeissa. Crystal Chamberissä ja Secret swimissä <3 taustalaulu ja kaiku tekivät Atlantiksen merellisyydestä ja sen kokemisesta hyvin selkeän. Uskonnollisuus tulee Crystal Chamberissä muutenkin kohtauksen dramaattisuudella kylminä väreinä.

Ah, katsoin Atlantiksen 6.12. televisiosta. Rakas mtv3, kiitos niin paljon! Itkin, aivan tosissani. Liian hyvä elokuva.

Olen ateisti, mutta haluaisin uskoa sellaiseen voimaan, mikä Atlantiksessa on. Se on niin sanoinkuvaamatonta.

Kida on hot. Atlantislaiset on hotteja.

Koko elokuva vilisee epäsuoria viittauksia Atlantiksen tutkimusten faktoista! Esimerkiksi räjäytysekspertti Vincenzo Santorinin sukunimi Santorini viittaa Italian välimeren saareen, jonka uskotaan pronssikaudella olleen Atlantiksen sijainti.

Vuosilukua 1914 (edvardiaaninen aikakausi on niin väärin elokuvassa, tarkoittivat selvästi myöhemmin 40-lukua sotaviittauksilla jne.) ja Atlantislaisten kielikykyä lukuunottamatta elokuva on silmissäni täydellinen.

Mitä mieltä te olette? Atlantis aliarvostettu?

Todellakin.
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Ulwoja - 05.03.2014 22:36:19
Olen 90-luvun lopulla syntynyt ja sen ajan Disney-elokuvat (esim. Pieni Merenneito) on mulle rakkaita. Meillä on kaksi videonauhuria. Toinen oikein vanha, toimii moitteetta ja toinen uudempi ja siinä on mukana DVD-soitin (ja öytyy myös Blue-ray, kiitos iskän). Ikinä ei oo mennyt ku yksi vanha Pokémon-kasetti katselukelvottomaksi (joka löytyi sitten kirjaston myytävien joukosta, jihuu). Ensimmäissä ostettuja Disney-leffoja on ihana kattoo vaan sen VHS-kotelon vuoksi. Se on niin ihanan paksu ja tuntuu mukavalta käsissä (vaikka eihän se säästä kyllä tilaa hyllyssä). Rakastan eniten Pientä Merenneitoa, Leijonakuningasta ja Aladdinia.
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Eririn - 05.03.2014 23:17:12
Oletteko huomanneet, miten vähän huomiota Atlantikselle on annettu?

No olen huomannut joo! Olen pitänyt kyseisestä leffasta siitä asti kun se ilmestyi (millon se oli? 2001? Jotain sinne päin se oli), mutta vasta nyt vanhempana olen tajunnut, miten aliarvostettu se on. Ja oikeasti kun miettii, se on aika vallankumouksellinen leffa Disneyltä, kun sankari on nörtti (hieno veto Disneyltä, Milo on ollut aina suosikkihahmojani Disneyltä) ja siinähän esimerkiksi retkikunnan päämekaanikko on nainen (Audrey, hänkin yksi suosikkihahmojani; hänen siskostaan mainitaan, että tämä on nyrkkeilymestari). Kida ja Helga ovat molemmat myös tosi hienoja hahmoja, naisellisia mutta tarvittaessa kunnon badassejä.

Mutta joo, Atlantis on aliarvostettu Disney-leffa. Harmi kyllä, koska siinä on mielestäni muutama Disneyn hienoimpia kohtauksia (ja hauskimpia).

Hauskimpia ovat mm. se, kun Milo kysyy, mikä on Myyrän tarina ja Sweet vastaa, ettei hän halua tietää; Vinnyn tarina ("PUM!"); sillan räjäytys ("Kato, mä tein sillan, eikä siihen menny kuin, pöh, kymmenen sekuntia! Max ykstoista.")

Hienoimpia puolestaan nimenomaan kristallikammio ja lopun räjähdys, plus Leviatan.

Hieno leffa, tarvitsee lisää arvostusta.
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Mycroft - 08.04.2014 22:53:38
Rakkauteni Disneyyn ja sen klassikoihin on rajaton ja alkoi, kun sain ensimmäinen VHS:ni. Se oli Pieni merenneito, taisin olla yhden tai kahden vanha, ja siis kun elettiin 91-93 välisiä vuosia, oli kyseessä siis tuo alkuperäinen, Johanna Nurmimaan versio. Niin ja olihan se eka Barbie myös Ariel :D

Disneyn leffat on aina kyllä olleet mulle pakopaikka ympäröivästä maailmasta.. Kun on ollut kurjaa tai yksinäistä, Disney on ollut aina pelastamassa. Oli silloin pienenä, ja vielä tänäkin päivänä. Ja monesti huomaan hyräileväni jotakin kappaletta, vaikken ole elokuvaa moneen moneen vuoteen nähnytkään, ja tulee sellainen lämmin tunne. Hauskaa, että muistaa vielä kappaleet ja vuorosanatkin ^_^ Ja yhä edelleen tietyt leffat ja kohtaukset saa itkemään.. ja nauramaan :D

Takuu itkut saan Topista ja Tessusta, Bambista, Kaunottaresta ja Hirviöstä ja Dinosauruksesta ja tietysti Leijonakuningas, Mufasa, eiiiiii.

Mutta en kyllä osaa sanoa ehdottomia suosikkejani, tai siis, kun niitä on niin monta.. Mutta inhokeista, valitettavasti on sanottava Prinsessa ja sammakko, ehkä se oli se Reino Nordin jota karsastan.. :D

Pakko kyllä häpeäkseni myöntää, että en näitä uudempia klassikoita ole nähnyt, Atlantis, Aarreplaneetta, Lehmäjengi, Pikku Kananen, Karhuveljeni Koda, Riemukas Robinsonin perhe (jonka taas isäni on nähnyt, ilmeisesti vieläpä yksin, sillä mulla ei ole nuorempia sisaruksia.. :D), Tangled, Wreck-it Ralph ja Frozen on jäänyt näkemättä, ja joitakin jatko-osia toki myös, ja muutama vanhempi klassikko on jäänyt jostain syystä näkemättä :c

Walt Disney Picturesin muitakin elokuvia olen kyllä nähnyt, päällimmäisenä tulee mieleen tietysti Pirates of the Caribbeanit ja High School Musicalit, sekä Pixarin (ja nyt kun Disney on ostanut Pixarin, niin Disneyn on nyt kaikki, mutta Pixar on oma osastonsa) kanssa tehdyt yhteistyöt, mm. Toy Storyt, Autot ja Ötökän elämää.
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Taikaraita - 13.04.2014 00:46:16
Voih, Disney. ♥ Meillä ei niinkään omina ollut kovinkaan monta, VHS-kasetteina ainakin Leijonakuningas 2 ja sitten oli ainakin Toy Story 1 ja Lumikki, mutta useimmat leffat taidettiin lainata Makuunista tai tutuilta.

Itse taas olen aina tykännyt enemmän näistä eläinpainotteisista elokuvista, noista ihmisleffoista tykkään lähinnä ainoastaan Herkuleksesta, Mulanista ja Tarzanista, nyt vähän myöhempänä tuttavuutena Kaksin karkuteillä on aika ihana.

Jos sitten ihan lempielokuviin mennään niin kaikista Disneyn leffoista Leijonakuningas 2 - Jylhäkallion ylpeys on varmaan se kaikista ihanin. Lapsena tuota tuli kulutettua eniten, ja osaan vieläkin leffan melkein kaikki biisit ulkoa ja osan repliikeistäkin. : D Esimerkiksi se kohtaus kun Nuka ja Vitani näytetään ekan kerran tulee melkein kuin vettä vaan.. "Kovu Kovu Kovu, Scar ei ollut edes hänen isänsä, otti vain lauman.. Ai, heii, Vitanii.." ja niin poispäin. Tykkään ihan kauheasti elokuvan biiseistä ja musiikeista muutenkin ylipäätään, ja vaikka Scar onkin varsin hottis pahis, niin Ziraan pystyy jotenkin samaistumaan ja tutustumaan paremmin. Simba ja Nalakin ovat jotenkin mukavampia noin aikuisina, vaikka suloisia ne pentuinakin ovat.. Mutta kuitenkin. Nostalgialla on varmaan syytä asiaan?

Kuinka moni täällä pitää kakkososaa ykkösosaa parempana? Leijonakuninkaitten lisäksi myös Kaunottaren ja Kulkurin jatko-osa Pepin seikkailut on jotenkin parempi kuin ykkönen. Siinä on paljon ihania lauluja ja koiriakin enemmän. Kusti ja Enkeli ♥ Bambi 2 on toinen. Ensimmäinen on nostalginen ja kaunis, mutta silti kakkonen viehättää enemmän, kun siinä Bambi puhuu, ja siinä pääsee tutustumaan muihinkin hahmoihin paremmin, kuten Bambin isään.
Toki niitä huonompiakin jatko-osia löytyy, esimerkiksi ensimmäinen Topi ja Tessu on paljon parempi kuin seuraajansa.

Edellä mainittujen leffojen lisäksi voisin laittaa suosikkilistalleni ainakin Boltin, jonka päähenkilö on aivan ihana (haluan oman valkoisenpaimenkoiran jonka nimeän Boltiksi!) , Toy Story -trilogian, ensimmäisen Leijonakuninkaan (kolmas onkin jo ihan susi, en tykännyt) ja Karhuveljeni Kodan - tässäkin ykkösosa voittaa kakkosen, koska minusta kakkosessa Kenaista tulee ihan kauhea mulkvistinalle, kun se syrjii Kodaa jonkun tytönhupakon takia. Ärsyttävää.
Oih, WALL-E meinasi unohtua! Se on aivan ihana. Voin hyvin kuvitella tulevaisuuden tuollaisena..

Sitten niihin leffoihin, josta en kauheasti pidä - esimerkiksi Pinokkiosta en tykkää yhtään, se on omasta mielestä ihan kamala. Dumbo on kauhean tylsä, yritin tässä lähiaikoina katsella sen pitkästä aikaa, mutta oli niin pitkäveteistä, että puolitiehen jäi.. Noista prinsessaleffoista en kanssa perusta juurikaan, vaikka haluaisinkin nähdä Pienen merenneidon ja Pocahontaksen uudestaan pitkästä aikaa, jos se mielipide siitä muuttuisi vielä.
Nemoa etsimässä on kanssa yksi leffa, josta en muistaakseni kauheasti tykännyt. Se hammaslääkärin tytär, yäk.. :l

Frozenia en ole vielä päässyt katsomaan, koska haluaisin nähdä sen suomidubattuna ja Hdfinissä on aika huono laatu leffan suhteen. Ihan ookoolta vaikuttaa, vaikka rupeaakin tulemaan varsinkin Elsa jo korvista pihalle.. Varmaan ihan hyvä leffa, kun ihan hirveä buumi tullut siitä? Ei muista leffoista muistaakseni noin kova haloo ollut.

Eipä minulla ole oikeastaan mitään toiveita tulevien Disney -leffojen suhteen. Hevosista voitaisiin tehdä joku Disney-elokuva, vähän niinkuin DreamWorks (en lähde vertailemaan näitä keskenään, tykkään kummankin elokuvista) teki Spiritistä. Olen aika huono toivomaan mitään elokuvaa.. Oikeastaan melkein kaikki käy.
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Odo - 13.04.2014 16:43:24
Lainaus
Varmaan ihan hyvä leffa, kun ihan hirveä buumi tullut siitä? Ei muista leffoista muistaakseni noin kova haloo ollut.
On sitä ollut kovempaakin "haloota", kun mennään ajassa aika paljon taaksepäin. Se että Frozen nyt nousi tällä tavalla esille voi johtua siitä, että Disney on pitkästä aikaa tehnyt oikeasti hyvän animaation. Tai sitten tämä jää vain hetken huumaksi, vaikka tiedäpä sitten. Elokuva kyllä on oikeasti hyvä, itse ainakin tykännyt.

t: Odo aamukoomassa.
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Luna-FAN - 04.09.2014 21:39:12
Joku uusi Frozen leffa on kai tulossa, kaveri kerto.
Nämä Disney leffat on klassikkoja <3
Rakastan Disney tuotantoa. Ihan paras on Kaunotar ja Kulkuri, ja Topi ja Tessu.
Niin kauniit laulut ja koskettava tunnelma.
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Odo - 08.09.2014 17:24:24
Joku uusi Frozen leffa on kai tulossa, kaveri kerto.
Nämä Disney leffat on klassikkoja <3
Rakastan Disney tuotantoa. Ihan paras on Kaunotar ja Kulkuri, ja Topi ja Tessu.
Niin kauniit laulut ja koskettava tunnelma.
Frozen on tullut jo ajat sitten. :D Tai ei nyt ajat sitten, 26.12.2013 kävin itse elokuvateatterissa katsomassa ja DVD/Blu-ray julkaisustakin on mennyt jo tovi. Suosittelen tutustumaan. Kannattaa muuten jatkossa vilkaista vähän edellisä kommentteja. Täällä ollut mm. puhetta tuosta Frozenista. Pääpointtina topilla on kuitenkin keskustelu, joten edellisten kommenttien huomionti on ihan suotavaa.

Big Hero 6 taitaa olla tulossa tänä vuonna, eikö? Pakko myöntää, että itselläni ei ole mitään käsitystä elokuvasta. Maininta siellä täällä on sattunut silmiin, mutta elokuvan sisällöstä, ensi-illasta tai mistään muustakaan ei ole tietoa. Jotenkin tuntuu, että Frozenia ja Tangletia lukuunottamatta Disneyn uudet elokuvat eivät ole sytyttäneet sellaista palavan odotuksen tunnetta. Eipä nämä uudemmat leffat kahta edellä mainittua lukuun ottamatta ole kyllä napanneetkaan kovin paljoa, vaikka esim. Bolt ja Räyhä-Ralf ihan kivoja leffoja ovatkin. Onko muille tuleva Big Hero 6 jo tullut tutuksi ja millaiset fiilikset sitä odotellessa?
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Eririn - 08.09.2014 22:59:06
Big Hero 6 on kai jonkinlainen supersankarielokuva. Sen ihmeemmin en ole tutustunut, vähän olen jotain sneak peekiä nähnyt YouTubesta, mutta that's it. Mutta aion kyllä käydä kyseisen leffan katsastamassa jos vain aikaa ja seuraa löytyy^^ (mulla on myös rahatilanne aika tiukoilla ja Hobitin kolmososa on ykkösprioriteettini) Jenkeissä tuon pitäisi kai tulla ensi-iltaan joskus loka-marraskuussa, kai, ellen väärin muista, eli olisiko sitten joskus joulukuussa täällä Suomessa tällä logiikalla?
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Luna-FAN - 10.09.2014 16:11:59
Big Herosta en itse osaa oikein sanoa vielä mitään, koska olen ollut joitain päiuviä poissa keskusteluista,
ja kuulin ko. leffasta vasta yläpuolella kommentoineiden viesteistä, jolten en vielä sano siitä sen enempää. :)

Aion kenties mennä kattomaan sen, jos aika sttumalta sopisi kouluaikoihin, koska jos pääsen 16.00 koulusta, on ilta auttamatta lyhyt myöhemmin.
(Heii, toinenkin, jonka ykköspriorteettina "leffarintamalla" on kolmos-Hobitti, en malta odottaa sitä!)*innostuu*
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: rikkokiri - 16.09.2014 21:11:05
Hei täällä oli tälläinen keskustelu! Oiva mahdollisuus siis kysyä, ootteko missään törmänneet Tangled Ever After (http://www.imdb.com/title/tt2112281/) -lyhytelokuvaan? Mä niiiin haluaisin ton.

Oon järjetön Disney -fani (joo kyllä keräilen niitä), mutta en nyt ala enempää lemppareita. Aluksi mun piti sanoa yksinkertaisesti vain Frozen ja Tangled, jotka menee kyllä melkein kaikesta yli, mutta lisäsin sitten Mulanin ja Leijonakuninkaan ja Herkuleksen ja... Huomaatte varmaan mihin se johtaisi.

Asia, mikä mua kumminkin aina kiinnostaa on Easter Eggit! Monissa leffoissa on tosi paljon niitä. Varsin vaikuttunut olen ollut Tangledin (anteeksi että kutsun tällä nimellä mutta suomennokset bfff) kirjastokohtauksessa kylässä. Kyseisessä kohtauksessa kirjoihin on piilotettu ihan mielettömästi eri Disneyn leffoja! Esimerkkinä ikkunalla auki oleva kirja on Prinsessa Ruususen ensimmäinen aukeama.

Muiden leffojen Easter Eggsejä ovat esim. Aarreplaneeta Stitch -lelu hyllyllä, Karhuveljeni Kodassa on Nemo ja tottakai legendaarisin, Herkuleksessa Scarin ruho. Näitä löytyy siis googlettamalla ihan loputtomiin.

Mulle selvisi eilen yksi ihan uusi juttu. Ja niin ilmiselvä, että ihmettelen etten ole aikaisemmin huomannut! Huomasiko joku muu Tähkäpään ja Flynnin vierailevan [ur=http://images.m-magazine.com/uploads/photos/file/19011/frozen-tangled-easter-egg.jpgl]Frozenissa kruunajaisissa[/url]?
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: maigaro - 15.12.2016 20:19:40
Mitäs mieltä ootte siitä, että Disneyn leffoista tehdään uusia versioita? Uusissa versioissa on siis oikeita ihmisiä. Nythän on tullut jo Tuhkimosta, Prinsessa Ruususesta ja Viidakkokirjasta tälläiset uudet versiot. Ensi vuonna tulee Kaunotar ja hirviö. Olen kuullut myös että Leijonakuninkaasta ja Mulanista tehdään uudet versiot.

Olen nähnyt Tuhkimon ja Prinsessa Ruususen (elokuvan nimi on Maleficient) ja mun mielestäni ne on ihan onnistuneet versiot. Alkuperäiset animaatiot ovat minulle kuitenkin tärkeämmät. Kaunottaren ja hirviön aijon myös mennä katsomaan ja vaikuttaa kyllä hyvälle mitä trailereita olen nähnyt.

Mun mielestäni tää uudelleen versioiminen vaikuttaa rahastukselta.
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: niiina - 19.12.2016 20:07:35
Kuinka olen kokonaan onnistunut välttelemään tätä topaa? :o

Olen ihan järkyttävä Disney-fani! En siltikään osaa kertoa omia lemppareita, koska pidän todella monista piirretyistä ja voisin katsoa niitä miljoonia kertoja uudestaan ja uudestaan! Kaunotar ja hirviö, Aarreplaneetta, Pocahontas, 101 Dalmatialaista, Frozen, Leijonakuningas, Aladdin, Bernard ja Bianca Australiassa, Mulan, Atlantis .. joo ei, huomaan, että luettelen lopulta kaikki! Inhokkeja oikeastaan on vaan ne ihmeelliset välissä olevat fantasiat ja 6-11.

Lainaus
Keräileekö muut Disney-fanit klassikoita DVD-hyllyihinsä?
Joo! Multa löytyy kaikki :) Oon tosi lapsenmielinen muutenkin ja jotkut kattoo kyllä ihan kieroon mun leffakokoelmaa kun löytyy kaikkea laidasta laitaan ja sitten myöskin paljon lasten leffoja + Disney klassikot. Toisaalta mulle on ihan sama mitä ihmiset musta ajattelee ja onneksi suurinosa osaa arvostaa ja on samaa mieltä tästä asiasta, että noi on vaan järkyttävän hyviä! Ihan sama vaikka oon aikuinen ja kaiken lisäksi ei ole edes omia lapsia ja silti katson noita. Kummipoika ainakin arvostaa kummitätinsä elokuvakokoelmaa. :D Olen kuullema se cool-kummi. Voi tuokin mielipide tässä vuosien saatossa karista, mutta pidetään siitä vielä hetki kiinni. ;)

Musta kaikki nykyajan lastenohjelmat ja elokuvat on ihan kamalaa kuraa, koska vihaan suurimmaksi osaksi elokuvia, mitkä on tehty ns. 3D taktiikalla ja itken verta kun Disney on myös tähän sortunut. Onneksi leffat on vielä ollut silti ok, mutta olin onnellinen kun Prinsessa ja sammakko + Frozen tuli, kun niissä oli käytetty pitkästä aikaa ihan perus piirrettyä taktiikkaa. Toivon tosissaan, että edelleenkin jatkaisivat sillä linjalla, koska esimerkiksi Frozenista nousi paljon suurempi hitti kun monesta muusta pullamössötekniikan leffasta, mutta toki juonikin oli toimiva.

Seuraavaa piirrettyä siis odotellessa.
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Sokerisiipi - 09.08.2017 00:34:03
Disney-leffat on ♥︎ Tietysti vanhat piirretyt ovat rakkaimpia, kun niitä lapsena tuijotteli aina vain uudestaan ja uudestaan. Lemppareitani on Pieni merenneito, Aladdin, Leijonakuningas, Nalle Puh, Mulan, Pocahontas, Atlantis – Kadonnut kaupunki ja Karhuveljeni Koda. Muistan pienenä halunneeni samanlaisen pitkän, punaisen tukan kuten Arielilla, koska se näytti niin kovin ihanalta vedessä.

Oletteko huomanneet, miten vähän huomiota Atlantikselle on annettu?

No juu, se kyllä tuntuu unohtuvan aika monelta. Katsoin itse Atlantiksen vähän aikaa sitten, ja se on kyllä aika synkkä ja brutaali verrattuna muihin Disney-leffoihin. Yli puolet retkikunnasta kuolee, veri lentää ja aseet ja nyrkit heiluvat. Puhumattakaan siitä lopusta, missä se komentaja heittää Helgan kuumailmapallosta, jahtaa Milota kirveellä ja muuttuu lopulta itse siniseksi hirviöksi :D Ehkä Atlantis on ollut liian todellinen, ja siksi sen suosio on jäänyt vähäiseksi. Siinä se pahuus ja ahneus on näytetty hyvin realistisessa valossa, kuten vaikka se kohtaus, kun kaikki kääntyvät Milota vastaan ja mukana on kaikkien suosikit: Audrey, Vinny, Myyrä ja Cookie. Jos komentaja ei olisi antanut Milolle turpaan, he olisivat voineet lähteä ja jättää kokonaisen kansan kuolemaan rahanahneutensa vuoksi. Ei ihan perinteistä Disney-tavaraa :D

Minusta Atlantis on todella mahtava leffa! Loistavia persoonallisuuksia, hyvää huumoria, otteessaan pitävä ja käännerikas juoni, kauniit musiikit ja upea visuaalisuus. Siinä on ihanan historiallinen fiilis, kunnon sellaista löytöretkiseikkailutunnelmaa, ja päähenkilö Milo on suloinen ja samaistuttava. Atlantis ja sen kulttuuri, ihmiset ja kieli ansaitsevat myös kunniamainninnan aitoudellaan ja kiehtovuudellaan. Aivan ihana.


3D-animaatioista Toy Storyt, WALL-E, Ihmeperhe, Rottatouille, Inside Out ja Ihmeperhe ovat suosikkeja. Uutena rakkautena on myös Moana / Vaiana, jota katsoessa pillitin varmaan puolet leffasta. Ihastuin etenkin sen soundtrackiin, mutta hyvä tarina ja kaunis animaatio eivät nekään olleet haitaksi. Olen aina rakastanut mytologiajuttuja, joten ehkä myös siksi leffa iski minuun niin lujaa. Myös Moanan luonne ja se, että leffa keskittyi hänen itsensä löytämiseen (ja maailman pelastamiseen siinä sivussa :D) eikä paikalle tarvittu pelastajaa tai minkäänlaista rakkausintrestiä, olivat mun mieleen. Itse en koskaan innostunut sen kummemmin Frozenista enkä ihan ymmärrä, miten siitä räjähti niin kova buumi, mutta Moanaan rakastuin aivan täysillä. Lisää vastaavia, kiitos!

mikä on inhokkinne klassikoista? Tai jos ette inhoa niin mikä ei vain ole koskaan napannut samalla tavalla kuin muut?

Lumikki ja seitsemän kääpiötä on kyllä sellainen traumapesäke, ettei tosikaan :D Se kohtaus, kun kuningatar muuttuu siksi vanhaksi eukoksi – hyi kamala! Pienenä pelkäsin koko leffaa niin paljon, että halusin myydä koko videon, mutta niin ei käynyt. Kiinnostaisi kyllä katsoa uudestaan näin vanhemmalla iällä, mutta suosikkeihin tämä leffa ei tule koskaan kuulumaan.

Dumbo on vain ahdistava, ja sitä en kyllä katsoisi enää uudelleen. Liisa Ihmemaassa taas on tylsä, se piirretty siis. Vuoden 2010 versiosta pidän oikein kovasti. Pinocchio on myös melko ahdistava, mutta pidän siitä kuitenkin jollain tavalla, vaikka aika ikävä sävy siinä pääosin onkin.
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Eririn - 29.08.2017 17:49:32
mikä on inhokkinne klassikoista? Tai jos ette inhoa niin mikä ei vain ole koskaan napannut samalla tavalla kuin muut?
Mä oon ollu lapsesta asti Disneyn suurkuluttaja, joten mä jaan tän vastauksen niihin, mitkä ei lapsena napanneet ja niihin, mistä en pidä nykyään.

Lapsena mulla ei napannut yhtään Kaunotar ja Hirviö, vaikka se on nykyään Mulanin ja Moanan ohella se suosikki. En tiiä mikä siinä oli, mulla on joku hämärä muistikuva että koin sen lopun noloksi. (No, en oo sen lopun ystävä edelleenkään, mutta ei siitä sen enempää koska muuten rakastan kyseistä leffaa.) Myöskään Tuhkimo ja nää ennen 1990-lukua tehdyt prinsessaleffat ylipäänsä ei iskeneet lapsena. Kai mä koin ne jotenkin tylsinä. Nykyään osaan kyllä arvostaa niitä, erityisesti animaation osalta. Joku Lumikki on ihan mielettömän hieno!

Nyt kun oon 23 niin mun on pakko kompata Pienestä merenneidosta. Sinänsä mä pidän siitä edelleen, siinä on hyvät biisit ja mä pidän sen animaatiosta. Mutta se Ariel. Helvetti sentäs, olet 16, chillaa vähän ja elä pikkasen enemmän ennen kuin teet äkkinäisiä, koko elämän muuttavia päätöksiä jonkun random miehen takia jota et ees tunne kunnolla! En oo myös itekään ihastunut Pocahontas kakkoseen. Olkoonkin että se perustuu historiallisiin faktoihin, mä vihaan John Rolfea ja ylipäänsä sitä leffaa. En oo muutenkaan mikään kovin iso jatko-osien fani. Leijonakuninkaan molemmat jatko-osat on olleet ihan hyviä, ja tykkäsin kyl myös Tuhkimon kakkos- ja kolmososista, mutta muuten.
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Natura Morta - 29.08.2017 17:50:00
mikä on inhokkinne klassikoista? Tai jos ette inhoa niin mikä ei vain ole koskaan napannut samalla tavalla kuin muut?

Mulla on joku kova asennevamma Pieneen merenneitoon ja Tuhkimoon. Taustalla saattaa olla se, että ensimmäinen kosketukseni näihin tarinoihin olivat ne alkuperäiset tarinat, joten Disneyn versiot näistä olivat mulle jo lapsena hirmuinen pettymys.

Omia suosikkejani ovat ehdottomasti Leijonakuningas, Aladdin, Hercules, Aristokatit ja Aarreplaneetta.

Ja vaikka tämä yksi rakkaus onkin Disney channelin uudempi sarja, niin annan ison, ja lämpimän suosituksen: Katsokaa Gravity falls, jollette ole jo katsoneet.
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Kelsier - 14.06.2019 14:36:42
Lapsena mulla ei napannut yhtään Kaunotar ja Hirviö, vaikka se on nykyään Mulanin ja Moanan ohella se suosikki. En tiiä mikä siinä oli, mulla on joku hämärä muistikuva että koin sen lopun noloksi. (No, en oo sen lopun ystävä edelleenkään, mutta ei siitä sen enempää koska muuten rakastan kyseistä leffaa.)
Minkä takia kukaan haluaisi luopua koko aiemmasta elämästään vaan koska näkee kerran jonkun komean hunsvotin jossain? Toki 16-vuotiaalle antaa paljon iän takia anteeksi, mutta onko suurin osa 16-vuotiastakaan noin äkkinäisiä?

Tuo trooppi, että luopuu aiemmasta elämästään lähes kokonaan, on minusta kirjallisuudessa aika yleinen. Ei ehkä ihan noin radikaalina kuin Pienessä merenneidossa, mutta kuitenkin.

Mä pelkäsin pienenä aivan julmetusti Lumikkia ja Tuhkimoa. Lumikkia (tai siis pahaa kuningatarta, tietysti) niin paljon, että videota ei voinut olla meillä kotona, kun pelkäsin sitä VHS:n kansilehteäkin ::)  Siksi mulle nämä klassikot eivät ole muodostuneet läheisiksi.

Mä olen Disneyn renessanssin lapsi, mutta niissäkin leffoissa jakolinja oli yllättävän selvä. Leijonakuningas ja Aladdin kaikkine jatko-osineen olivat himosuosikkeja, kun taas Kaunotar ja hirviö sekä Pieni merenneito olivat vain harvoin katselussa. (Ei varmaan yllätä, että pelkäsin myös Hirviötä.) Lapsuudesta on jo kuitenkin sellainen muistikuva, että Kaunottaren ja hirviön tanssiaiskohtauksen kamera-ajo teki suuren vaikutuksen. Epäilen, että jos tehtäisiin TOP-50 lista parhaista kamera-ajoista koskaan, kohtaus olisi siinä, TOP-100 listalla ihan varmasti. Ai niin, olin unohtaa, myös Pocahontas kuului suosikkeihin.

Musiikki on ollut mulle tärkeää näissä leffoissa. Etenkin Aladdinin ja Leijonakuninkaan laulut oon osannut ulkoa etu- ja takaperin ja isompana myös englanniksi ja niitä oon iloissa ja suruissa hoilannut menemään. Myöhemmin on tullut uusia suosikkeja kuten Mulanin "I´ll make a man out of you" ja tietty Frozenin "Let it go".

Nyt aikuisena hotsittaisi palata etenkin Notre Damen kellonsoittajaan sekä Lumikkiin, josko sen nyt uskaltaisi katsoa. Mun mielipie on se, että Lumikin äitipuoli kuningatar on the ultimate evil Disney villain. Haluisin nähdä vahvistaako uudet katsomiskerrat tätä tunnetta. Kellonsoittajakin aukeaa varmaan eri tavalla aikuisena, mutta pääsyy sille on Frollon alkuperäisääni Jeremy Irons. Mä ihastuin aikoinaan Kolmen muskettisoturin Aramikseen, kun Irons häntä Rautanaamiossa esitti. Ja Frollossa ja Aramiksessa on jotakin samaa (muutakin kuin että ovat kumpikin jossakin elämänsä vaiheessa kirkon miehiä).
Otsikko: Vs: Walt Disney Pictures
Kirjoitti: Kelsier - 14.06.2019 22:37:35
Frolloa ei ääninäyttele Jeremy Irons, vaan Tony Jay

Oopsie daisy :-[ Oon näköjään elänyt harhaluulossa  >:(. No, joka tapauksessa kommentin loppuosa pitää muuten paikkansa.